Te vroeg gepubliceerde video toont 190 euro kostende Xiaomi Poco X3-telefoon

Details van de Xiaomi Poco X3 NFC-telefoon zijn online verschenen, nadat een Spaanstalig YouTube-kanaal vroegtijdig een preview online zette. De fabrikant kondigt de smartphone komende maandag aan.

De Poco X3 NFC heeft volgens de video een lcd met 1080p-resolutie, een onbekende beeldverhouding, een diagonaal van 6,67" en een verversingssnelheid van 120Hz. Daarmee zou het een van de goedkoopste smartphones met een hoge verversingssnelheid tot nu toe worden; de smartphone zou omgerekend ongeveer 190 euro kosten voor de basisversie, met een premiumversie voor 225 euro.

De informatie komt uit een video van het Spaanstalige kanaal Tecvideos.tv. Onder meer GSMArena zag de video voordat hij werd afgeschermd. De soc is een Qualcomm Snapdragon 730G zonder 5g, terwijl er 6GB geheugen en 64GB opslag in zit. De accu heeft een capaciteit van rond de 5100mAh.

Xiaomi heeft een online evenement aangekondigd voor de presentatie van de Poco X3 NFC. Dit is de tweede telefoon in die serie na de Poco F2 Pro die in de Benelux zou gaan verschijnen. Die presentatie is komende maandag.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

03-09-2020 • 10:02

115 Linkedin

Reacties (115)

115
113
54
7
1
42
Wijzig sortering
Weet iemand toevallig al wanneer deze telefoon word uit gebracht? :)
ik vraag me ook af hoe ze zo'n telefoon zo goed koop kunnen produceren? :?
Je kan uw vraag ook omdraaien.
Waarom aanvaarden zoveel consumenten crazy prijzen voor (en dito marges op) telefoons? Heel wat bedrijven hebben veel "slack": reclame, PR, salesmensen, ... Al dat fancy gedoe moet ook betaald worden natuurlijk.
Herinner u Oneplus One, enkele jaren geleden? Er is in de pers zoveel over geschreven, dat is een mediacampagne op zichzelf en tegelijk dus onbetaalbaar.
Da's maar een deel van het verhaal. Onderschat niet hoeveel geld de Chinese overheid in bedrijven pompt om de concurrentiepositie wereldwijd te boosten. Dat is structureel beleid.
Je hebt zeker een punt en het is gek dat (oa) de US regering liever de WTO blokkeert dan de WTO te gerbuiken om dat soort zaken (samen met de EU, Japan, Australië) aan te vechten (herinner u de zonnepanelendiscussie in de EU en fietsenkaders in de US).
Dat gezegd zijnde, vergeet ook niet welke (financiële) incentieves grote US & EU bedrijven krijgen: Amazon voor hun nieuw HQ kreeg miljarden overheidssteun, Tesla idem, ... En dan hebben we het nog niet gehad over luchtvaart (Boeing, Airbus - met recente veroordeling door WTO), landbouw of defensie.

Het is dus niet zo zwart//wit als sommigen ons willen doen geloven.
Je kunt je daarbij ook afvagen waarom zoveel consumenten het aanvaarden dat grondstoffen door slaven uit mijnen worden gehaald en dat die verder worden verwerkt in fabrieken onder onmenselijke omstandigheden https://tweakers.net/revi...e-markt-fairphone-3+.html.
Laten we dat zeker niet vergeten. Maar net zoals met kledingfabricage is er geen link tussen dure dan wel goedkope kleding en al dan niet slavenhandel. Dure kledij wordt ook in Bangladesh gemaakt en kledij met respect voor mensenrechten is niet noodzakelijk duur.
Idem met telefoons: een iPhone van €1500 bevat net zo goed "bloed-" of "(kind)slavengrondstoffen als een Xiaomi, en beide worden in elkaar gestoken door Chinese (kinder)handen in Foxconn (en andere) fabrieken.

Er zijn een aantal reacties mogelijk:
- Amai dat is erg en elk jaar een nieuwe foon kopen
- Compleet negeren
- Als EU (BE of NL gaat dat niet klaarspelen) eisen stellen aan producten die de EU landsgrenzen willen overschreiden: kwaliteitseisen (brandveiligheid bv), designeisen (USB-C oplader bv) en waarom ook geen arbeidseisen (bv geen slavenhandel, geen kinderarbeid, ...)
Mee eens, en ook:
- Milieueisen stellen.

Daar is de Europese Commissie ook mee bezig: op het moment dat je eigen bedrijven aan strenge milieu-eisen moeten voldoen, maar je vrolijk importeert uit vieze landen als China of Amerika, worden je eigen bedrijven op je thuismarkt weggeconcurreerd. Daar is er echt controle nodig op de import van vervuilende goederen. Anders wordt het echt lastig om ervoor te zorgen dat men wereldwijd veel minder CO2 e.d. uitstoot.
- Nadat je huidige telefoon echt niet meer te repareren is een FairPhone kopen.
EU is al bezig om USB C al standaard te stellen, maar er is 1 lobbiest die het wilt tegen houden.
Drie keer raden... Apple!

Bron: https://www.xda-developer...-smartphones-adopt-usb-c/
Dat heeft weer niets te maken met dure of goedkope telefoons.
Het beste wat je kan doen als consument is je oude of kapotte telefoon laten recycleren.
Dat haalt de vraag naar nieuwe grondstoffen onderuit.
Misschien dwangarbeid in die kampen waar de Oeigoeren zitten?
Had een artikel gelezen waar jammer genoeg bevestigd werd dat 80% van de grootste bedrijven gebruikt maakte van dit soort kampen. (Xiaomi, Nike, Volkswagen, Nintendo, sony, microsoft, etc, etc)

[Reactie gewijzigd door Tahref op 3 september 2020 10:19]

Link naar dat artikel? :-)
Dit is het onderzoeksrapport waar dit nieuws vandaan komt
https://www.aspi.org.au/report/uyghurs-sale
Daar worden nogal wat grote namen in benoemd:
In all, ASPI’s research has identified 82 foreign and Chinese companies directly or indirectly benefiting from the use of Uyghur workers outside Xinjiang through potentially abusive labour transfer programs as recently as 2019: Abercrombie & Fitch, Acer, Adidas, Alstom, Amazon, Apple, ASUS, BAIC Motor, BMW, Bombardier, Bosch, BYD, Calvin Klein, Candy, Carter’s, Cerruti 1881, Changan Automobile, Cisco, CRRC, Dell, Electrolux, Fila, Founder Group, GAC Group (automobiles), Gap, Geely Auto, General Motors, Google, Goertek, H&M, Haier, Hart Schaffner Marx, Hisense, Hitachi, HP, HTC, Huawei, iFlyTek, Jack & Jones, Jaguar, Japan Display Inc., L.L.Bean, Lacoste, Land Rover, Lenovo, LG, Li-Ning, Mayor, Meizu, Mercedes-Benz, MG, Microsoft, Mitsubishi, Mitsumi, Nike, Nintendo, Nokia, Oculus, Oppo, Panasonic, Polo Ralph Lauren, Puma, Roewe, SAIC Motor, Samsung, SGMW, Sharp, Siemens, Skechers, Sony, TDK, Tommy Hilfiger, Toshiba, Tsinghua Tongfang, Uniqlo, Victoria’s Secret, Vivo, Volkswagen, Xiaomi, Zara, Zegna, ZTE. Some brands are linked with multiple factories.
Je kunt je dus beter afvragen, welke bedrijven waarvan wij uit china halen hebben géén connecties met zulke slavenarbeid.

"The workers were expected to ‘gradually alter their ideology’ and turn into ‘modern, capable youth’ who ‘understand the Party’s blessing, feel gratitude toward the Party, and contribute to stability,’". Religie, opium van het volk, dus laten we er heroine voor in de plaats zetten.
Het zou handig zijn om inderdaad die link te hebben, echter het feit dat Nike hier ook tussen staat en wetende dat Nike in het verleden ook al goedkope arbeidskrachten gebruikte (in de filipijnen ten tijde van het marcos regime, dagloon indertijd 1 dollar per persoon), lijkt me dat dit voor het merendeel van deze bedrijven inderdaad het geval zijn zijn. De tijden zijn veranderd, de meeste bedrijven echter niet. Winst is het enige dat telt voor de aandeelhouders.
BBC heeft het o.a. over Nike, Apple en Dell.

Forbes heeft een iets completere lijst.

[Reactie gewijzigd door GS88 op 3 september 2020 10:48]

Nike, BMW en Amazon worden hier genoemd (naast Apple, waar het in dit artikel over gaat):
https://www.businessinsid...%20predominantly%20Muslim.
Als je toeleverancier onderdelen gebruikt van bij een andere leverancier die daar worden gemaakt wordt je ook in dat onderzoek genoemd ;-).
Is op zich ook niet ten onrechte, toch? Als groot bedrijf heb je de (morele) plicht en de middelen om ook te controleren of je geen kwaadaardig geproduceerde onderdelen of grondstoffen aan het 'helen' bent.
ja, dat heb je evenzeer als consument door gericht te gaan winkelen. En we weten allemaal hoe goed dat werkt. Verder als je mosfet ergens wordt gemaakt, dan wil ik wel eens weten hoeveel bedrijven werkelijk weten vanwaar die komt. Er zijn idd bedrijven die dat proberen in kaart te brengen, maar meestal beperkt zich dat tot de leverancier en vanwaar die komt. Als die gebruikt maakt van die shops zal men dat nog niet zo snel weten;

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 4 september 2020 00:27]

Ik denk niet dat je hierin veel van burgers kunt verwachten. Maar grote bedrijven kun je wel degelijk verplichten tot het doorlichten van hun productieketens.
Grote bedrijven zijn zich zeer wel bewust waar hun spullen vandaan komen.
Voor de bühne zijn ze milieubewust en duurzaam bezig.
Ik kan hier zo langzamerhand hele boekwerken over schrijven.
Dat je dit hier zonder bron durft te deponeren overtuigt niet echt. ;)
Veel mensen op dit forum blijken nogal wat blinde vlekken te hebben als het tech uit China betreft... En dan moeten feiten die lang en breed bekend zijn, ook bij de massa, ineens met linkjes gestaafd worden? :X
Veel mensen op dit forum blijken nogal emotioneel en overdreven te kunnen reageren als het op China aankomt. En dan niet altijd de feiten te kunnen of willen zien.
Zonder bronvermelding blijven mensen maar zaken roeptoeteren, die bijvoorbeeld niet kloppen. Of achterhaald zijn.
(zeker als je een bepaald artikel aanhaalt, dien je dat er gewoon bij te zetten)
Dit gaat van beide kanten hoor. Er was laatst nog zo'n reactie van iemand die zei dat China het volste recht had om miljoenen Oeigoeren te 'heropvoeden' omdat er wat terroristische aanslagen zijn geweest in XinJiang :F

En laten we eerlijk wezen, de schaal waarop dit gebeurt is echt enorm.

Het probleem is dat de Amerikaanse (en Britse) politiek momenteel erg gepolariseerd is, en dat dat overslaat naar Europa. Maar dat Trump wat brult betekent niet dat er geen dingen zijn die in China echt niet door de beugel kunnen. Guantanamo is net zo slecht, maar de schaal van die oeigoeren kampen is ongekend.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 3 september 2020 11:43]

Nogal off-topic, maar ik vind er wel wat voor te zeggen dat wij ons niet moeten bemoeien met Chinese binnenlandse politiek. Ik heb geen idee wat men in China van ons denkt, maar dat zal waarschijnlijk ook niet al te fraai zijn. De enige manier om praktijken als heropvoedingskampen te voorkomen is niets, maar dan ook niets meer kopen wat er vandaan komt. Gezien de enorme lijst met merken die er wel.gebruik van maken, lijkt me dat een utopie. Je kunt er wel wat van zeggen, maar ik denk niet dat China, Nike, Apple en noem maar op daar bang van worden. Totdat je je portemonnee (niet) laat spreken. Sad but true
Dit gaat wel een stukje verder dan binnenlandse politiek. Het is geen kwestie van de hoogte van de stoepranden ofzo.. Dit is een kwestie van universele mensenrechten.

Eigenlijk is dit een taak voor de VN om aan te zwengelen, echter zijn die vrij tandeloos geworden tegenwoordig.
VN; ja. Nederland; nee. Wat ik wil zeggen is dat wij niet zo veel te in te brengen hebben in Chinese binnenlandse aangelegenheden. We hebben er in ieder geval weinig invloed op zo lang we er geen financiële consequenties aan verbinden.
@sjaool @enverlin @Nyarlathotep Zijn jullie even blij dat hierboven een mooi linkje staat naar de feiten :)
Dat maakt niet uit. Altijd een bron vermelden is wel zo netjes. Voor je het weet gaan dit soort dingen een eigen leven leiden. Het blijft wel het www en dat zou je als tweaker ook wel mogen weten. ;)
Ik laat me graag door goede bronnen informeren. Niet door keyboard warriors.
Oi, ik bespeur een zeer vloeibaar criterium: "Goede (bronnen)"...! Dat is natuurlijk de basis voor eindeloze "welles/nietes spelletjes" want wie bepaalt wat "Goede (bronnen)" zijn...? Ik zou gaan voor "onafhankelijke" of "algemeen geaccepteerde" als criterium. "Goede" is zo trumpiaans.

[Reactie gewijzigd door Andy Wachelder op 3 september 2020 11:25]

Akkoord! Daar zijn we het in ieder geval over eens ;)
Dat denk ik niet. toevallig weet ik dat eerdere modellen in India in elkaar worden gezet. Niet dat de arbeidsomstandigheden daar vaak goed zijn.
Apple betaalt ongeveer 5$ per iPhone aan Foxcon voor de assemblage, dacht ik.

Het aandeel van 'arbeid' in smartphone lijkt mij te laag om van een echt wezenlijk verschil te spreken door dwangarbeid te gebruiken.

Ik denk dat het grootste prijsvoordeel afkomstig is uit
- het clustereffect, waarbij de hele waardeketen dicht bij elkaar zit.
- afgeschreven componenten/designs, waardoor die aan marginale kost in de markt gezet worden omdat R&D reeds terugverdiend is.
- overcapaciteit in de markt voor bijv. geheugen?
- kruissubsidies door overheid of eigen services?

[Reactie gewijzigd door Quilt op 3 september 2020 11:04]

ik vraag me ook af hoe ze zo'n telefoon zo goed koop kunnen produceren? :?
Door te bezuinigen op arbeidsomstandigheden. Vandaar dat je altijd dezelfde productielanden ziet (waar dat kan).

In het westen hebben we de neiging om met oogkleppen op te leven. We willen wel de welvaart maar ook de levensstandaarden zonder dat, dat laatste ten koste gaat van het eerste. In een "eerlijke" wereld kan dat niet. Dus dan maar zo.
De dure topmerken gebruiken precies dezelfde productielanden met dezelfde arbeidsomstandigheden. Maar die vragen een stuk meer voor dezelfde hardware als de goedkope merken. Dat maakt die arbeidsomstandigheden niet beter, maar zolang bedrijven de winst willen maximaliseren en de consument het niks kan schelen verandert er niets. De laatste tijd is China wel bezig 'te duur' te worden volgens sommige tech bedrijven, en zitten er een aantal te kijken naar het verplaatsen van de productie naar Mexico en India en dergelijke. Dus of de arbeidsomstandigheden in China beginnen 'te goed' te worden volgens industriestandaarden, of ze hebben gewoon landen gevonden waar het nog slechter is.
Apple maakt gebruik can dezelfde "werkomstandigheden", maar daar zie je in de prijs niets can terug.
Dit probleem zit over de hele linie, bij bijna alle (toe)leveranciers. Bij Apple zit er dan weer een extra marge bovenop maar dat verbeterd de arbeidsomstandigheden van de mensen die ze maken niet.
Net zoals Google en Facebook heeft Xiaomi een verdienmodel dat deels gebaseerd is op jouw data. Hardware wordt aan bodemprijs in de markt gezet; het verdienmodel is advertenties e.d..
Dat andere merken zoals Samsung en Apple de data als verdienmodel gebruiken accepteer je dus wel?
En daar mag je ook nog eens de hoofdprijs voor betalen ( 2x zoveel, zo niet méér) met vergelijkbare hardware als die top toestellen.
Overigens kun je bij alle EU modellen van Xiaomi en submerk Poco gewoon de ads gewoon "UIT" zetten na eerste opstart of je kan dat zelfs later nog doen.
Nog nooit 1 van de door jouw bedoelde advertenties gezien op de laatste 2 Xiaomi toestellen.
Bashen is gemakkelijk, goed onderzoek doen blijkbaar moeilijk.

[Reactie gewijzigd door snah001 op 3 september 2020 12:01]

De werkelijke electronica kost geen drol. De fabrikanten van telefoon-hardware zijn bizar efficiënt. Camera, batterij, behuizing, PCBs worden uit de grond gestampt.
Grootste kosten zullen het scherm en verschillende chips zijn, maar ook dat valt te overzien.

De grootste kostenposten voor de meeste smartphones zijn marketing, software en licentiekosten, en Xiaomi vindt manieren om daar goedkoop uit te komen zonder teveel in te hoeven leveren.
Marketing gaat bijna vanzelf. In lage lonen-landen, waar de miljoenen GSM shops voor niks graag een mooie nieuwe Xiaomi banner willen hangen.
In het rijkere westen waar fanatiekelingen dit soort press releases lezen. Vervolgens gaat het van de fanatiekelingen naar 'de gewone consument' die erachter komt dat deze dingen wel erg goedkoop zijn.

Licentiekosten... tja ;)

Software weet ik niet precies hoe dat zit bij Xiaomi telefoons. Volgens mij redelijk? (als in krijgt nog wel security updates, dus geen dumpen op de markt en klaar is Kees).

[Reactie gewijzigd door ffha op 3 september 2020 10:43]

Laatste 2 jaar zeker niks meer gevolgd over ontwikkelingen in de smartphone wereld?
Xiaomi met hun submerk Poco is op dit moment 1 van de fabrikanten die zeer frequent software- en security updates uitbrengen voor tenminste 2 tot 3 jaar zoniet langer.
Zijn op dat gebied 1 van de betere van de klas.
Vele smartphones van gerenommeerde fabrikanten hebben sommige van hun redelijk recente toestellen nog niet eens voorzien van een Android 10 update want bijna dagelijks kun je lezen dat die deze update alsnog ontvangen.
Dus omdat ik Xiaomi niet volg weet ik niks over de smartphone wereld? Ondanks de verdere infodump in m'n comment?
Wat een rare reactie, lol :P

Hoe dan ook goed om te lezen dat ze frequent updates uitbrengen. Mogen inderdaad meer fabrikanten gaan doen.
Het kan zijn dat de electronica "geen drol kost" maar waarom zit er dan nog zoveel kwaliteitsverschil tussen een premium metk en een budgetmerk? Ik bedoel, waar is de waterdichtheid, het oledscherm, en een topcamera bij deze telefoon? Zelfs de simtray en het sd kaart houdertje (en de lezer) zijn van mindere kwaliteit bij cheape telefoons.

Als het geen drol kost kan dat allemaal dus ook in een telefoon van 250 euro.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 3 september 2020 23:03]

Waterdicht betekent veel striktere speling (en dus ook meer afkeur in productie), afsluiting met een coating/laag rubber, veel meer tijd nodig voor het ontwerpen en testen. Dat is allemaal wel peperduur vergeleken met een standaard li-ion van het plankje pakken en die in een plastic doosje te schuiven.

Oled is ook relatief goedkoop.
120hz is duurder omdat de meeste oled uitstampers nog niet de techniek hebben om goedkope panelen te produceren die op 120hz werken zonder ghosting. Dan kom je uit bij de meer premium fabrieken, zoals de Oneplus 8 Pro een display van Samsung heeft.
Dan nog is het verschil tussen 120hz IPS vs 120hz Oled maar iets van €30 per stuk. Waarschijnlijk dat ze daardoor toch net voorbij die magische grens van ₹20.000,- gaan en het toestel dan voor de meeste mensen minder interessant wordt.

Camera komt door de limieten van de soc. De gebruikte image signal processor is de leuke combi van oud en low budget (maar ook dirt cheap natuurlijk).
Ik heb de Pocofone F1 bij launch gekocht, die was toen geloof ik een stuk goedkoper als een paar maanden later (meen ik!) - misschien is dit weer zo'n move? Bulk ingekochte A- kwaliteit componenten van een jaar geleden + een "too good to be true" lancering met een lagere prijs klinkt mij als een valide marketingstrategie. Ik zie het wel gebeuren dat hier ook weer veel vraag naar gaat zijn, waarna de prijs een beetje gaat stijgen.
ik vraag me ook af hoe ze zo'n telefoon zo goed koop kunnen produceren?
Weinig tot geen marketing, massieve aantallen, klein gedeelte subsidie vanuit de overheid. Eigen services in de software.
Reclame in de software? Weinig tot geen support misschien?
Support zit bij Xiaomi wel goed, vrijwel maandelijks een update inclusief de beveiligingspatch en 2 android upgrades, waarna ze MIUI ook nog blijven updaten.
Ik weet niet welke Xiaomi uw toestel support, maar op mijn Redmi note 7 in een vergelijkbare prijsrange krijg ik een driemaandelijkse beveiligingsupdate en heb ik nog geen maand geleden de Android 10 update binnen. Zo goed is xiaomi dus ook weer niet.
Pocophone F1, maandelijks een nieuwe stable rom waarbij ik vanaf februari al Android 10 draai en sinds kort ook het nieuwe MIUI 12.
Hoe duurder het toestel, hoe beter de support bij Xiaomi
De redmi lijn is ook van xiaomi!
Oeh, dat support zo goed zit zou ik niet durven zeggen. Android One hebben ze laten vallen omdat ze niet op tijd de updates kunnen uitbrengen en mocht je een iets ingewikkelde vraag hebben dan moet je goed aan je Chinees werken om een beetje geholpen te worden.
Elke 3,5 maanden een update en na twee jaar stopt dit in z'n geheel. Echt goed zou ik t niet noemen.
Reclame in de software lijkt me hartstikke vervelend maar daar zouden ze de telefoon wel mee terug kunnen verdienen inderdaad.
0 winst of zelfs verlies per toestel enkel om brand name te verkrijgen. En dan langzamerhand de prijzen omhoog gooien. Ook zal er in china (aanname van mij) niet zoveel gedaan worden aan aftersales, garantie, support, vergeleken met europa. Denk ik.
Pocophone is vooral ook gericht op de Indiase markt.
Ze werken o.a. met prijs en het is niet super high-end, minder marketing en de ads. Maar heb je een high end toestel altijd nodig? Heb een Redmi 3S en nu bijna 4 jaar later een LineageOS rom opgezet. Helemaal up to date, af van de crap. Werk snel en batterij (die al lang mee ging) gaat nu 4 dagen mee. Dus wat mij betreft een aanrader die Xiaomi.
4 dagen? Ligt ie alleen maar standby op je tafel?
Kijk geregeld op voor mijn bankzaken, whatsapp en buienradar bijvoorbeeld. Maar ook voor mijn authenticator die ik regelmatig nodig heb. En de metronoom als ik aan het oefenen ben met mijn gitaar. En af en toe een belletje. En dan 's avonds wil ik nog weleens een beetje Tinderen en Twitteren.
Dat is wel hun strategie. Ze willen je in hun ecosysteem hebben, zodat je ook hun robozuiger, bt oortjes, electrische schroevendraaier en fohn koopt. (ja xiaomi verkoopt echt alles)
Omdat premium merken meer winstmarge aanhouden.
Ze gebruiken niet de aller duurste componenten en kiezen voor componenten die in hoge volumes worden gemaakt tegen lagere kosten. Ook nemen ze genoeg met een lagere marge. Ze hebben ook veel lagere R&D, marketing en support kosten.

[Reactie gewijzigd door Lisadr op 3 september 2020 11:22]

Xiaomi hanteert een winstmarge van maximaal 5% op hun producten, vandaar. Ze proberen andere inkomsten te genereren d.m.v. het eventuele gebruik van hun software (de Cloud-optie, bijv.).

edit: link toegevoegd

[Reactie gewijzigd door rickertsnaak op 3 september 2020 12:39]

https://www.amazon.es/gp/...6k_applink_bb_marketplace je kan het hier al bestellen, afbeelding en beschrijving komen wel niet overeen maar is wel de officiële xiaomi store in spanje
Wat een prijs! Alleen geen OLED, verder concurreert 'ie gewoon met de Pixel 4a en de Nord.
Precies tussen die 3 ben ik nu aan het twijfelen voor mijn nieuwe toestel:
Nord
Pixel 4a
Poco x2/3 (voor mijn gevoel is de x2 nog niet eens zo heel oud)

Allemaal met eigen voor en nadelen. Ik neig toch naar de pixel, waar dat in eerste instantie de nord was. Maar facebook apps die niet te verwijderen zijn geven mij een erg slecht gevoel, hopelijk komen ze daar bij oneplus nog van terug.

Eventueel kan iPhone se2 nog een alternatief zijn.
Inderdaad, je kunt er gewoon 2 kopen voor het geld van een Nord.
Er zijn diverse Xiaomi modellen die in die gap passen. (bv Mi 10 Lite, Mi Note 10 Lite)
Er komt ook nog een goedkopere OnePlus Clover die meer tegenover de Poco X-serie gepositioneerd staat ;) Dus dit maakt je verhaal nog wat lastiger.

Zelf ben ik ook aan het kijken voor een opvolger van mijn Samsung S8, maar ik denk niet dat er nog wel een Samsung S-serie vanaf kan nu met Corona. Ik heb nog wel werk, maarja... Bovendien valt de S20 me behoorlijk tegen (zeker de Exynos versie) en heb ik een hekel aan punchholes. Daarom dat ik de Poco F2 wel interessant vond. Echter wil ik zeker geen Xiaomi OS.

Ik denk dat ik nu ga voor iets goedkoops waar LineageOS/Micro-G op draait. Ik heb het in test op een Sony XA2 en dat werkt uit de kunst, alleen dat is geen toestel dat ik dagelijks in mijn broekzak wil hebben.

Helaas zijn er voor alle bovenstaande modellen nog geen Lineage builds. Het forum op XDA voor de Poco F2 is zelfs nog helemaal leeg, dus ik denk ook niet dat deze snel komt :'(

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 3 september 2020 11:55]

Ik begrijp dat Xiaomi de kernel source code niet volledig heeft gepubliceerd.
Daardoor kunnen er moeilijk volledig custom ROMs gemaakt worden.
Maar die toestellen zijn nog vrij nieuw, misschien geven ze het later alsnog helemaal vrij.
Dat vertragen deden wel meer fabrikanten (HTC vroeger bijv), in de hoop dat ze daarmee concurrerender waren of zoiets.
Daarmee zijn ze in overtreding van de GPL licentie van Linux, overigens.
Het zou mss helpen als de douane ze blokkeert totdat ze zich aan de regels houden, maar dat zie ik niet snel gebeuren helaas.
Het is qua prijs denk ik zeker een concurrent voor beide genoemde toestellen.
Zelf heb ik nu de Poco F1, welke goed bevalt. Ik heb ook de Nord gekocht met pre-order, maar die heb ik weer terug gestuurd. De camera vond ik wat tegenvallen.
Zelf neig ik nu naar de Pixel 4a of de Pixel 5 ten gaan (de 5 zal wel duurder zijn). De voordelen zoals stock android en een zeer goede camera spreken mij nu heel erg aan. Ben benieuwd of de camera van dit model ook goed presteert, ik heb vijf maanden Azie vastgelegd met mijn Poco F1, en dat zijn prima plaatjes geworden :)
Prima telefoon hoor, zeker voor deze prijs. Maar naast Oled heb je ook verschil op garantie/import China, camera en software ondersteuning.
Niet als hij gewoon hier (of in Spanje) wordt verkocht.
Met het Europees hoofdkantoor in Den Haag.
(Xiaomi Technology Netherlands B.V.)

Helaas volgens mij alleen 2 fysieke winkels in Rotterdam en Den Haag en 1 online store en volgens mij niet via de Mi Store app.

Ik zeg helaas omdat de Mi Store app juist geregeld mooie aanbiedingen heeft.
Verwacht voor de Poco X3. Launch Event is 7 September om 14:00

Als voorbeeld. Afgelopen weken in Duitsland de Note 9 4/128 en Note 9T 6/128 beide met korting voor €129 per stuk via de Mi Store app kunnen kopen.

Specs voor de Poco X3 van Xiaomi zelf is trouwens iets anders:

Qualcomm Snapdragon 732G
64MP Kamera
5160 mAh Akku
33W Fast-Charge

Edit: Specs in te zien op Duitse website:
https://event.mi.com/de/sales2020/poco-x3-nfc

[Reactie gewijzigd door kwakzalver op 3 september 2020 11:06]

Te vroeg gepuliceerde video... kan beter worden "Marketingtruc toont nieuwe poco.."
"Te vroeg gepubliceerde video"?
Kom op zeg.
- Miljoenen aan investeringen
- Maandag officiële aankondiging
Ik denk dat tweakers voor deze advertentie gewoon betaald krijgt.
Gun ik ze wel hoor :)
En het nieuwtje is ook wel leuk, maar toeval sluit ik uit.
Ik vind het super slecht overkomen eigenlijk. Als ze zo ook omgaan met data...
lekken , renders, te vroeg , ... blablabla.
Perfect getimede marketing. Als Tweakers denkt zijn lezers daar in trappen ... :X
Blijkbaar wel want ze publiceren het gewoon. Jammer zulke bedrijven moet je eigenlijk niet sponsoren.
Ik snap nog steeds niet waarom ze de bezel van alle Android toestellen onderaan doen ipv bovenaan, waar je eigenlijk de sensoren kan plaatsen.

Het zou toch handig zijn het scherm aan de onderkant beter bereikbaar te maken voor je hand? 8)7
Anders zit het scherm ondersteboven in de behuizing, de aansluitingen zitten aan de onderkant als ik het goed heb begrepen.
Maakt dat uit dan? Beeld 180° draaien en klaar
Geen idee, ik ben geen telefoon bouwer
Hmmm, allemaal hele mooie specs maar het lijkt wel alsof we alleen nog maar kunnen kiezen tussen phablets en phablets. Waar is ons collectieve common sense gebleven?
Zei de gek die ooit begonnen is met een Asus Fonepad.
@arnoudwokke er staat een typfoutje in de titel! 'xiaomo'
Rechtsboven, net onder zijn naam, staat het 'feedback' knopje. Voor tik-, taal- of spelfouten graag die knop gebruiken, en reacties hier inhoudelijk houden. Dank!
Thanks! Nooit geweten dat je dat daar kunt doen.
Maar die mention helpt ook wel. Ik heb hem gefixt, dank!
Ziet er zeker interessant uit als vervanger voor mijn Moto one power.

Op mogelijke reclame in de software zit ik zeker niet te wachten.

Ben niet bekend met Poco. Hoe zit het met hun update beleid en de snelheid van diverse secrurity updates?
Die draaien gewoon mee op de MIUI-updates. Updates hebben geen regelmaat maar wel continue. Eerste Android 11 voor de Poco F1 is nu in pilot testing maar voor de rest draait het aardig mee geloof ik.

Verder geven ze de source direct bij lancering van het direct vrij. Launch is aankomende maandag, de 7e. Dag erna zal ie te koop zijn, ik gok voor 199 euro (64GB-versie). Die prijs noem ik omdat ik denk dat dit een heel populair toestel gaat worden en er dus een fikse rits aan custom ROMs beschikbaar komen, net als bij de F1 (Havoc, LineageOS, Xiaomi.eu, Mi-Globe, PixelOS, OxygenOS, etc)
Moet je custom roms elke update zelf handmatig terug instaleren of komen die automatisch met een update?
Meestal updaten die automatisch.
reclame kun je gemakkelijk uitschakelen, genoeg filmpjes op youtube en anders info op de diverse forums, poco (xiaomi) doet meestal 2 OS updates en 3 tot 5 jaar security updates, heb zelf een xiaomi mi 9T en nog nooit geen reclame tegen gekomen, join de fanpage op facebook, zeer actieve club met veel leden en veel interactie.
dutch xiaomi fans is de naam van de facebook pagina

[Reactie gewijzigd door mokumsgabbertje op 3 september 2020 18:44]

Goedkoper, maar ik vind een LCD scherm wel een downgrade.
Juist niet. Oled heeft nog steeds last van inbranding. Ook al beweren mensen van niet.
Heb wel 10+ telefoons gehad met een OLED scherm en nooit een inbranding gehad. Als je OLED bent gewend wil je echt niet meer terug naar LCD.

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 3 september 2020 14:15]

Die discussie heb ik zo vaak gehad. Heb genoeg gezien waar inbranding wel voorkomt.
Een feit is dat blauwe ledjes in oled een veel kortere levensduur hebben dan groen en rood.
Mijn S7 is toch wel vlekkerig door inbranden. Niet vreselijk of zo, maar zeker anders dan nieuw.
heb er 3 liggen met inbranding, een Umidigi Z1 pro een Microsoft 950XL en een Nokia 810
Dit soort telefoons zijn kwa hardware heel interessant, alleen de software..
als dit stock-android zou draaien zeker wel een optie
jammer geen stereo speakers
Gebruikt iemand de telefoonspeakers uberhaupt voor echte mediaconsumptie? Zelfs de meest brakke goedkope oortjes van 3 jaar terug klinken toch beter dan de beste telefoonspeakers?
... een tv en bioscoop hebben vaak degelijke speaker installaties. Smartphones zelden tot nooit. Appels met peren wat je hier nu zegt.
als 'de beste' reviewers op YT het zeggen, ja dan ... :O
MKBHD is zo een reviewer.
De discussie is zinloos. Want is namelijk persoonlijk. Net zoals ik vind dat sommige een kleine scherm willen niet mijn voorkeur is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee