Alphabet verdient meer aan abonnementen op YouTube en aankopen in Google Play

Google-moederbedrijf Alphabet heeft afgelopen kwartaal meer verdiend aan abonnementen op YouTube en aankopen in Google Play. Omzet uit die sectoren groeiden met 26 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl de omzet van het hele concern licht daalde.

De omzet die Alphabet 'Google Other' noemt en waarin ook de omzet uit hardware zit, kwam uit op 5,1 miljard dollar. Die stijging was vooral te danken aan abonnementen op YouTube, die het bedrijf promoot met pop-ups in de YouTube-app. Google bracht weinig nieuwe hardware uit afgelopen kwartaal, al bracht het bedrijf wel zijn draadloze oortjes Pixel Buds in een beperkt aantal landen uit.

De omzet uit Google- en YouTube-advertenties liep juist terug, vooral doordat bedrijven minder wilden besteden aan advertenties tijdens de lockdowns in veel landen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Volgens directeur Sundar Pichai nam de omzet uit advertenties richting eind juni weer toe, omdat mensen meer gingen zoeken naar dingen om te kopen.

De omzet kwam uit op 38,3 miljard dollar, een lichte daling ten opzichte van dezelfde periode vorig kwartaal. Het operationeel inkomen daalde met ongeveer 25 procent naar 7,5 miljard dollar.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-07-2020 • 08:07

172 Linkedin

Reacties (172)

Wijzig sortering
Weet niet of meer mensen dit ervaren, maar de hoeveelheid keren dat je op een dag wordt gespammed voor premium in de Youtube app op iOS is echt misselijkmakend. Dit is sowieso voor mij al één reden om geen premium te nemen.
Dat is niet enkel op iOS, ook op Android wordt je ermee dood gespammed. Het is inderdaad bizar hoe extreem agressief Google Youtube premium pusht. Je zou zeggen dat ze het na letterlijk honderden keren vragen met een fullscreen pop-up ondertussen wel begrijpen dat ik niet geïnteresseerd ben.

Ook de kwantiteit van reclames lijkt sinds premium ineens explosief gestegen te zijn.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 31 juli 2020 08:20]

Voor Android is echter YouTube Vanced beschikbaar; een op het XDA Developers forum gepubliceerde gemodde versie van YouTube Premium (non-root).
Ik ben daar op overgestapt sinds de verdubbelde hoeveelheid advertenties. In de Vanced versie zijn ook wel advertenties in de overzichten te zien, maar niet in de video's zelf.
Voorheen had ik best het geduld om een reclame te kijken, maar ik wil niet geforceerd worden meer dan 1 minuut van mijn tijd te verdoen aan irrelevant beeldmateriaal.
YouTube Premium heb ik overwogen maar ik kijk het nou ook weer niet genoeg om er €144 per jaar aan uit te geven.

https://vanced.app/

https://www.xda-developers.com/youtube-vanced-apk/
De grap is vooral dat ik een Google Play Music subscription heb met gratis YouTube Red, maar omdat die YouTube Red hier niet beschikbaar was kreeg ik toch gewoon advertenties. En steun bieden door af en toe een advertentie te zien maakt me niet uit, maar volledig doodgegooid worden met ads is een ander verhaal. Vanced, PiHole en Adblock draaien hier vrolijk.
Is dit niet inmiddels veranderd dan aangezien we nu toch echt YouTube Premium in Nederland hebben waar ook YouTube Music in zit. Ik weet echter niet hoe dit zit met oud gebruikers van Google Play Music?
Yeah, vandaar verleden tijd in mijn bericht. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe het nu zit, maar Google is zwaar out of touch en dat zorgt ervoor dat mensen hun ads en masse blokkeren.
Lijkt me wel handig als je toch al abo hebt op Google Play Music en dan ook reclamevrij op een legale manier YouTube Premium kunt krijgen lijkt me dat toch wel erg interessant. Ik overweeg om YouTube Music + Premium in de toekomst te nemen om zo een muziekdienst en reclamevrij YouTube te hebben.

Op dit moment hou ik het bij NPO Plus, Netflix, maar hoop ook nog steeds op officiele beschikbaarheid van BritBox (BBC/ITV) en VRT Nu in Nederland.
Gewoon een simpele host file doet meestal al wonderen, en dat is zeker wel legaal.
Neem het als je ooit weer een keer op vakantie ga. Ik betaal ~5 EUR/mnd voor Roemeense YouTube premium abbo. Play Store enz werken gewoon nog. Geen land wissel nodig ofzo.

Ik zou persoonlijk nooit het volledige bedrag betalen voor premium. Het is buggy. M'n use case is offline conferentie films kijken op 1.75x snelheid en dat werkt maar 25% van de tijd.

5 euro is prima voor advertenties omzeilen.

Ik zie nu pas dat andere dit trucje ook weer andere landen voor zelfs minder doen _/-\o_

[Reactie gewijzigd door lypanov op 1 augustus 2020 10:31]

Eigenlijk belachelijk dat je niet wil betalen voor een dienst die je blijkbaar graag gebruikt. Je hebt geen recht op een advertentievrije dienst ofzo hoor.
Excuus als dit zo overkomt en begrijp me niet verkeerd; ik ben best bereid om voor een advertentie-vrije YouTube te betalen.
Alleen de stap van gratis naar betaald is zo groot, ook zeker omdat ik gewend ben dat het gratis is.
Zoals @workswith al aangaf kan het ook wel voor een lagere prijs, maar het betalen vanuit Indonesië blijft even grijs gebied als Vanced.
Het liefst zou ik een basic abonnement zien waar alleen de advertenties verborgen worden. Premium functies gebruik ik niet en YouTube music al helemaal niet. Desnoods dat dan de kwaliteit verlaagd wordt o.i.d.
Bizar dat dit +3 wordt gemod terwijl je contentcreators en Google van inkomsten beroofd.
Google is zelf destijds doorgebroken in de markt omdat ze advertenties gebruikten die niet irritant waren, terwijl de rest je volgooide met pagina vol flashy ads. Ik vind best dat ze daaraan herinnerd mogen worden. Vergeet niet hoe je hier bent gekomen, doe niet exact hetzelfde als de rest of je gsat eindigen als de rest. Zie het maar als een protest.
ik heb zelf youtube perimum gezin voor amper 6 euro per maand. maar voor 1 persoon is het 2 euro per maand, met een vpn verbinden met indonesie verbinden daarna een abonoment afsluiten en kost het je bijna niks. helaas kan dit enkel met een mastercard of visa kaart.

https://cdn.discordapp.co...04695278829588/image0.png
en hoeveel kost je vpn naar indonesie..?
Van gratis tot prijs van 10 euro per maand, maar ik heb zelf NordVPN gebruiker voor 1 maand en daarna heb je het niet meer nodig, Google controleerde daarna niet meer. Ze controleren ook niet op adres of land. Dus had je ook op vakantie kunnen aanschaffen dus, dus naar mij mening geen inkomsten roof naar mij mening

[Reactie gewijzigd door workswith op 31 juli 2020 21:48]

Je doet gewoon gratis trial van TunnelBear. Ik heb voor 1 euro nog iets ook Premium, afgesloten via India.
Een goede adblocker is nul euro per maand
Maar dat is broodroof, alle kanalen waar je naar kijkt krijgen niks betaald voor jou view, Google heeft geen inkomsten. Als iedereen dit doet bestaat YouTube niet meer.
Ja als je 10 bent en je zakgeld al aan snoepjes hebt uitgegeven. ;(
Ik gebruik het ook jaren, beste app om geen ads trhebben en background play!

Daarnaast gebruik ik adblockers waarbij ik ook geen reclame zie in mijn browser met youtube.

Ik ben nu toevallig op vakantie elders in een ander land maar zoveel ads op YT heb ik niet eerder gezien. 2 ads van minimaal 5 min! Soms hele videoclips worden afgespeeld. Strategie is echtheel aggresief geworden van YT
Dank! Wat een oplossing!
Het "leuke" is dat Google YouTube Vanced gewoon update naar de normale YouTube. Tenminste, dat heeft het bij mij al een paar keer geflikt.
Ja, dat klopt. Sinds ze die abonnementen hebben, zijn ze de reklames gaan verdubbelen lijkt het wel. Er is wel een verschil via welk device je kijkt. Op mijn PC krijg ik niet zo heel veel reklames (ik heb AdBlock Plus geïnstalleerd) maar op mijn SmartTV krijg ik soms 2 aan het begin en afhankelijk van de lengte van de video ook nog eens 1 of 2 in het midden. Om gek van te worden.

[edit]
Grappig hoe iets totaal relevants weggemod wordt. Ik vermoed omdat AdBlock er in staat. Dat is verboden hier natuurlijk...

[Reactie gewijzigd door mphilipp op 31 juli 2020 09:45]

Ik zie ook veel meer reclame als ik via de Shield kijk. Heb de Shield al achter een Pihole gehangen maar dat helpt niets.
Ook mijn Android telefoon krijgt deze reclame continu door. Sowieso zijn video-advertenties op YouTube lastig te omzeilen omdat ze vaak niet vanaf een bekend ad-domein komen maar van YouTube zelf, waardoor PiHole de requests dus ook niet eruit filtert.
Maar AdBlock Plus (op de PC) werkt wel, omdat je dat via de browser afspeelt. Via een dedicated app werkt dat (blijkbaar) niet. PiHole kan daar ook niets mee. Misschien dat je een of andere ingewikkelde regexp kan bedenken waardoor ie ze wel kan filteren, maar daar heb ik weer geen verstand van.
Voor je Shield heb je 'SmartYouTubeTv'. Dat is een goede alternatieve YouTube app zonder reclame.
voor PC is er een speciale youtube adblocker ;-) heb ik ook héél lang gebruikt.

Nu een Premium-abbonement family die ik deel. Dan zijn de kosten laag, en ik kijk meer Youtube dan Netflix etc. Dus voor mij de prijs wel waard om geen reclame te hebben
Hier hebben ze ook voortaan een uniek id voor de ad boven aan de pagina lijkt wel. Dus een afblocker helpt niet echt meer, maar voor hoe lang? Die coolblue ad van een paar pixels hoog kan nog wel, maar meteen een ad 1/3 van men scherm. Eindeloze discussie dit. Maar dat gaat em niet worden. Dan maar nieuws hier via rss only en verder zoeken op andere sites.
Sterker nog: ik heb YouTube Premium, maar nog steeds tonen de YouTube Android-app en vooral de YouTube Music Android-app mij zo nu en dan die Premium-reclame. Dus zelfs als je betaalt ben je er nog niet vanaf...
Heb nu al een jaar premium en nog nooit ook maar een advertentie gezien ook niet voor premium, dus er gaat iets mis bij je. :)
ik heb sinds een paar weken mn adblocker uitgezet op YouTube, maar het is echt knettergek.
4 tot 5 reclames in een video van 20 minuten.

Is dit normaal? Kunnen YouTubers zelf instellen hoeveel reclames ze je willen voorschotelen?
Nee, zij kunnen dat niet. Maar ze maken wel graag filmpjes iets langer dan 10 minuten, zodat er 2x reclame in kan. De verdiensten per reclameblok verschillen nav het soort content dat je biedt. Een of andere gast die beurs/beleggingsadviezen geeft heeft een keer helemaal uiteengezet hoe hij geld verdient (miljoenen). Zijn filmpjes krijgen meer per reclame omdat het een niche is. Maak jij iets dat iedereen doet, ik denk aan recepten of een unboxing video van een smartphone, is het zeg maar $2,50 en bij hem kan het oplopen tot $10-15 per zoveel views (zo uit het hoofd). Is je filmpje onder de 10 minuten krijg je maar 1x reclame, dus hoe langer, hoe beter. Maar lange filmpjes worden ook niet altijd heel veel bekeken (TL;DW)
YouTubers hebben zeker wel controle over het aantal en de aanwezigheid van midrolls.

En je getallen zijn per 1000 (monetized) views (CPM), dus adblock mensen tellen niet mee. Maar goed het meeste geld krijgen ze nog steeds van Premium subscribers.
Dat is grappig, want ze beweren van niet. Ik kan dat niet controleren. Laatst had Rick Beato bv nog een rant over die reklames die midden in zijn verhaal komen en de hele flow van zijn uitleg verstoren. Hij heeft (maar dat is alleen in de VS denk ik) ook nog eens banners die dwars door zijn notities heen gaan. Die banners zie ik niet bij hem, maar hij neemt die rants niet voor de grap op denk ik dan. Waarom zou hij een rant plaatsen over iets waar ie zelf last van heeft en (volgens jou) nog controle over heeft ook.
Ik zal 'm de link sturen :+
Nou heb ik geen idee wie Rick Beato is, laat staan hoe betrouwbaar hij is en dat maakt ook niet uit, maar laten we realistisch zijn: Als een vlogger zijn dagelijkse (wekelijkse, wat dan ook) videootje moet maken en om een onderwerp verlegen zit.. en dit lijkt hem wel een geschikt onderwerp.. dan is hij / zij niet te beroerd om even net te doen alsof hij een beetje dom is.

Ik zag laatst een video van een beroeps-vlogster, over bijna hetzelfde onderwerp. Deze jongedame beweerde met stalen gezicht dat ze niet wist, dat video’s van minimaal 10 minuten, meer reclames dus meer potentieel opbrengsten opleveren. Dit is al jaren bekend.

Nou kun je mij veel wijsmaken maar iemand die al jaren voor haar beroep YouTube-video’s bedenkt, opneemt en monteert, het halve land afreist voor een interview, van haar inkomen hiervoor afhankelijk is en ook nog regelmatig naar haar statistieken kijkt.. die zou nooit de YouTube-tips lezen die YT zelf naar je mailt? IK wist het zelfs en ik heb me er nauwelijks in verdiept.
Nou heb ik geen idee wie Rick Beato is, laat staan hoe betrouwbaar hij is en dat maakt ook niet uit, maar laten we realistisch zijn: Als een vlogger zijn dagelijkse (wekelijkse, wat dan ook) videootje moet maken en om een onderwerp verlegen zit.. en dit lijkt hem wel een geschikt onderwerp.. dan is hij / zij niet te beroerd om even net te doen alsof hij een beetje dom is.
Het is geen beroepsvlogger. Hij is muziekleraar, producer en muzikant. Hij maakt videos over liedjes die hij analyseert enzo. Ik denk niet dat hij bewust doet alsof ie het niet weet en er dan ook nog een video over maakt. Hij zal het denk ik echt niet geweten hebben. Hij verdient sowieso niet heel veel aan zijn video's omdat (en dat was ook het hoofdonderwerp van zijn rant) worden 'demonitized' of (erger nog) geblocked omdat ie fragmenten van bepaalde liedjes gebruikt. Dat demonitizen vind ie niet zo erg, want hij verdient aan zijn muzieklessen en de 'Beato club', maar dat blocken (Led Zeppelin en The Eagles zijn heel erg daarin) is dramatisch. Dan wordt zijn filmpje al bij het uploaden opgemerkt door de algoritmes.
Hij heeft laten zien hoeveel mails hij krijgt over copyright schendingen enzo. Dát vindt hij erg, want dan komt zijn filmpje niet erop en hij heeft daar toch weer een uur of 15 aan besteed.
Ik vind dat ook nogal overdreven (video’s blokken omdat er een fragmentje van iemand anders een paar seconden te horen is in de achtergrond etc), maar het is al heel lang (jaren?) het beleid dus niet bepaald een verrassing.
Het ligt niet aan Youtube, het zijn de maatschappijen die de rechten van de muzikanten 'beschermen'. De muzikanten zelf zijn vaak niet eens op de hoogte dat het op deze agressieve manier gebeurt. En sommigen snappen het niet. Wat iemand als Rick Beato doet is een schoolvoorbeeld van fair use; het is een educatieve video waarin helemaal uitgelegd wordt hoe het nummer is opgebouwd; hij speelt stukken mee en laat de accoordprogressie horen en legt uit hoe alles in elkaar past. Ik ben niet eens muzikant, maar ik vind het fascinerend om te horen.

Wat wél weer een minpunt is voor Youtube is dat je eigenlijk niet in beroep kunt gaan. Ja, op papier kun je dat doen, maar ze dreigen dan meteen met het sluiten van je account als je te vaak zonder resultaat protesteert. Dus dan doe je het maar niet, want je weet nooit wat de uitkomst is.
Je kunt als je een video upload besluiten om niet te monetizen.
Behalve als de artiest ervoor heeft gezorgd dat ze geblocked worden. Ga maar een nummer van Led Zeppelin naspelen, en upload het maar. Als je het heel goed naspeelt, komt ie niet eens op YT terecht, maar wordt meteen geblocked. Als ze het later ontdekken, wordt ie alsnog geblocked. Als het een fragment betreft, kun je ervoor kiezen om alleen dat fragment eruit te halen, maar dat is niet leuk meer. Die Rick Beato heeft wel eens als oplossing het stukje iets anders gespeeld. Dan kan het wel.
Is YouTube dan nu wel winstgevend voor Google?
Ze zetten afgelopen jaar 15 miljard dollar om aan advertenties. Zelf zeggen ze dat er 8,5 miljard aan vloggers / uploaders wordt uitgekeerd, maar dat is niet precies in de jaarcijfers terug te vinden.

Ook de precieze kosten van het platform blijven nog onduidelijk.

Ik kon geen netto winstcijfers vinden maar het is moeilijk voor te stellen dat ze er zelf niets aan verdienen. Alleen al omdat Alphabet activiteiten die niets opleveren meestal al na een paar jaar ‘beëindigd’.
YouTube lijkt me een goede driver voor die andere Alphabet activiteiten. Is gewoon te waardevol om niet te hebben. Maar pure winst op zich denk ik nog niet.
Ik zat hier nog wat op te google-en en allerlei sites schrijven Google keeps 45% of YouTube advertising revenue.

YouTube is bijzonder slecht bezig, als ze op jaarbasis 8,5 miljard uitkeren aan contentmakers, zonder er zelf iets mee op te schieten. Waarom zouden ze niet ook aan zichzelf denken? Er kijken alleen al in Nederland dagelijks gemiddeld 2,8 miljoen mensen naar YT uit een groep van 9 miljoen Nederlandse YT-kijkers.

Kijk, als zoiets nog relatief klein is, kun je nog tegen je aandeelhouders zeggen: We maken nu geen winst, maar veroveren de wereld! Wereldwijd zijn er nu 2 miljard active kijkers. Als je met zulke cijfers dan nog geen winst kan maken, gaat het nooit meer gebeuren.
ik vind de reclame op youtube echt wel meevallen.

op pc heb ik dan een adblocker net als op mobiel. op mijn smart tv heb ik 1x reclame na 5 a 6 muziek videos. 5x3 minuten = 15 minuten. 1 reclame van 10 a 15 seconde. ( ergste geval 20 seconde omdat je twee korte reclames hebt)

wat ik gewend bent op tv is 15 minuten kijken 6 minuten reclame. dus ik vind het nog wel netjes :P

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 31 juli 2020 10:08]

0Anoniem: 599181
@Caayn31 juli 2020 10:11
Ik stoor mij persoonlijk meer an de dubbele reclame voor je een filmpje kan zien.

Heb hier niet veel de vraag voor premium zien verschijnen.
Beetje hetzelfde als je zoiets als CoffeeZilla kijkt op Youtube en je plotseling allemaal scam advertenties krijgt op Youtube. Eerlijk gezegd moet ik nog de eerste tegenkomen in mijn vriendengroep die een abonnement op YouTube Premium heeft.
Maar je gebruikt de app nog wel...
Volgens bij hebben ze duizenden verschillende reclamefilmpjes. De "Niet geïntereseerd" optie heeft dan ook weinig zin.
Ik heb thuis pihole draaien wat (zelfs in de app van YouTube) veel van de reclame er reeds uitsloopt. Misschien een aanrader om hier naar te kijken?

Een pihole kun je, zoals de naam misschien al doet vermoeden, op een raspberry-pi draaien. Overigens werkt het ook prima op andere machines, maar de raspberry maakt het wel allemaal leuk low-level. Voor meer info zie https://pi-hole.net/
Pihole haalt zviw niet de in-app suggestie van premium weg.
Ik ben in de gratis trial van Premium getrapt, want ik werd zó ziek van dat gezeur dat ik de stille hoop had dag ik na het proberen en weer opzeggen er vanaf was. Nu heb ik de gratis trial opgezegd en nu is de tactiek: we flikkeren op élke video twee keer zoveel reclame. Echt, het verschil is zo significant dat het gewoon om te janken is. Ik word momenteel keihard van YouTube weggepest. Of ik moet maar buigen en een betaald abbo nemen.
Ik krijg nu ook altijd 2 ad's voorgeschoteld sinds ik van "personal tracking" naar "niet-personal tracking:" ben overgestapt. En het is altijd de zelfde aandelen app of bitcoin\etherium applicatie.
Krijg al een tijdje ook vaker dubbele pre-roll en veel meer mid-roll, het viel me echt op. Heb echter niets veranderd in de tracking, dus mijn gevoel zegt dat ze deze periode de hoeveelheid advertenties en pop-ups voor premium enorm hebben opgeschroefd, mogelijk omdat ze momenteel meer verkeer hebben dankzij alle thuiswerk?

Wat ik irritanter vind is dat video's in Safari sinds een week of drie soms ineens helemaal niet meer laden. Blijft een zwart vlak, reload doet niks. Via de embed-url werkt de video wel gewoon, en ik vermoed dat het iets te maken heeft met die premium-popup. Ben er nog niet achter wat daar precies op tript, Safari zelf, of Better blocker, of Ghostery. Maar alles bij elkaar maakt het YT een steeds onaangenamere plek.

[Reactie gewijzigd door epoman op 31 juli 2020 11:02]

Hier ook af en toe een zwart scherm maar na een reload van de pagina is het opgelost.
Ik gebruik pi hole en add blockers, vermoed dat het daar wel iets mee te maken heeft ja.
Ik heb dus ook een maand trial genomen om maar van die melding af te zijn, maar die kwam daarna gewoon weer terug.

Laat me gewoon reclame kijken in alle vrede.
Installeer uBlock, heb je geen last van reclames.
Op mijn iPhone heb ik er weinig last van. Voor mijn werk gebruik ik een Chromebook en daar komt het elke keer dat ik de app open of als reclame in de meeste video’s naar voren.
Ja het is verschrikkelijk, alleen daarom al zou ik het niet doen. Ik wil best betalen, maar komt er nu op neer dat ze willen dat ik moet betalen. Doei
Je moet niks. Je kan gewoon reclame kijken. OF klaag je ook over televisie met zijn 15/20 reclames per half uur?

jep, -1. Had het wel verwacht. Entitled people.... Verwachten jullie nu echt dat iets als Youtube kan blijven draaien op 1 korte, doorklikbare reclame? Be real.

[Reactie gewijzigd door Waah op 31 juli 2020 10:19]

Reclames zijn juist de hoofdreden dat ik nooit meer TV kijk.
Hier idem, daarom NLZiet :+ Reclamevrij tv kijken. Op RTL zelfs een week vooruit, en voor de andere zenders een paar uur later max.
RTL en SBS heeft voor mij weinig toegevoegde waarde. Ik vind vooral de programmering van NPO, VRT en BBC veelal interessant zodoende NPO Plus abo (2,95 pmnd). Ik hoop nog steeds dat BritBox (BBC, ITV) in Nederland nog een keer beschikbaar komt. Daarnaast heb ik nog een Netflix abo. Voor YouTube momenteel geen abonnement, maar wellicht op termijn wel interessant om Premium af te nemen om ook YouTube Music te hebben en ook geen Spotify (free met reclame of premium) of Deezer (free met reclame of premium) nodig is.
Zou wat zijn, als binnen Europa gewoon dit soort abbo's vrij af te sluiten zouden zijn....

België heeft ook zo'n abbo. Maar enkel voor Belgen! Ik snap waarom het per land is, maar het is best wel onzinnig....
Hier ook al 20 jaar de deur uit dat leuke ding met al die ongewilde reclames.
Youtube? Google? WA? komt er niet meer in bij ons.
Al dat gegraai over onze ruggen en dan het argument elke keer, "verdienmodel"
Euh, yup dat doe ik daar ook :)
Zwaar leven zul je dan hebben :Y)

Ik heb gewoon TV opgezegd, enkel Internet. Van het geld dat ik daarmee bespaar kan ik Youtube Premium en NLZiet kopen. Kan ik reclamevrij TV terugkijken, en Youtube reclamevrij zien.

Zo'n dienst kost gewoon geld. En Youtube draait altijd verlies. Dus meer reclame is onontkoombaar. Ik vind het platform van Youtube beter dan de NL televisie. Juist omdat íédereen content kan maken. En de kwaliteit van sommige Youtube-kanalen is véél hoger dan de NL televisie, wat toch een soort circle-jerk is...

en Youtube Premium dus als family abbo via India (€2,13), NLZiet deel ik ook (€7,99), Netflix (13,99) delen we en Videoland ook. (8,99). Daarbij nog Canal Digitaal voor live tv (14,99) en Ziggo Sport Go Totaal voor F1 (9,99)

Een groot deel delen we met 4 personen, F1 met 2. Totaal ben ik 17 euro kwijt voor dus gewone tv + Youtube+Netflix+Videoland+Ziggo Sport totaal.... Kan ik alles reclamevrij kijken als ik wil. Voor 17 euro ga ik niet lopen klagen. Als ik het volle pond moest betalen zou ik 58 euro kwijt zijn (+30 euro voor internet). Dat vind ik nog niet duur voor álles wat je krijgt.
Je mist dan wel veel live sport bijvoorbeeld.
En kijk je nog wel op een televisie want ik vind kijken op een computerscherm echt ontzettend irritant (en ik heb een uitstekende 4k monitor). Ik zou nooit meer series en films willen kijken op een klein scherm.
Dat is niet relaxed en kwalitatief waardeloos.
Welke live sport? Veel is op NPO, eurosport en belgie zijn inclusief bij canal digitaal. Ziggo Sport Go Totaal heeft ook véél sport. Dus ik zou niet weten wat voor sporten ik zou missen?

En wat betreft kijken:
Goedkoop: Chromecast, bijna alles ondersteund het wel
iets duurder: Mi Box S. Dat draait bij mijn familie. Android-tv kastje, en alle bovenstaande apps werken daar behalve Ziggo Sport (wat wel chromecast ondersteund, wat ingebouwd is)
Duur: Nvidia Shield. Die heb ik zelf, kost wat centen, maar ik zou nooit meer anders willen. Zelfde als de Mi Box S maar supersnel.

Ik draai alles op 1 device, ik zou niet anders meer willen!
Thanks voor de tip van India! Works like a charm!
https://nl.pepper.com/aan...account-6-accounts-104403
Geld is onzin, want ik betaal iedere maand keurig voor YouTube Premium en nog steeds tonen ze mij banieren om aan te sporen Premium te gebruiken. Dus zelfs als je wél keurig betaalt, zie je nog steeds die Premium-reclame, wat dus betekent dat ze niks om geld geven.
Zelf nog nooit last van gehad. Wel ingelogd en op de juiste account? Heb zelf 2 accounts en wil wel eens de verkeerde selecteren.

Maar met premium? Ik zie nooit meldingen of wat dan ook.
Ja, ingelogd op het juiste account (heb er ook maar eentje) en zie verder ook geen andere reclame of zo en kan ook alle Premium-functies gebruiken, dus het is echt het juiste account. Maar toch die Premium-banieren.
Als de prijs reëel is voor YouTube oke. Maar 10 euro vind ik bijzonder veel voor wat ik kijk. Als je er 2 euro van maakt dan denk ik dat je nog meer er aan verdient dan wanneer je er 10 voor vraagt
Dan laat je de app toch links liggen en gebruik je de browser versie incl addblock oid (ook op op safari in IOS verkrijgbaar)!?
Daarvoor raad ik je aan om via de mobiele website te kijken. Daar zijn dat soort advertenties minder aanwezig.
Maar daarmee kun je niet casten naar een tv, voor zover ik weet.
Dat is ook de reden waarom ik YouTube Vanced heb geïnstalleerd. Alternatief is om via VPN een heel goedkoop Premium abonnement te nemen :-)
Ik gebruik youtube op iOS wel eens in Safari en krijg nooit ads te zien. Wel moet je de Adguard app installeren om ads te blokkeren, die is vrij effectief op iOS.
of een reden om wel premium te nemen geen spam hahah

maar youtube premium is wel fijn voor iemand die alles op de achtergrond wil luisteren , concerten, speeches, uitleg etc. en daarnaast je gewone muziekaanbieder

Gratis nestmini actie was ook wel fijn
Hebben 6 vam die dingen gratis gekregen met een abbo :+
Ik wordt doodgegooid met reclame voor mobiele games. De reden dat ik geen Premium neem is de prijs. Ik hoef geen muziek maar ga geen €16 per maand betalen om reclamevrij te kijken.
Bijna elke keer als ik de app open. Bijna "gewoonte" om het weg te klikken.
Het afgelopen jaar is zelfs tot twee keer toe zonder toestemming €19,99 afgeschreven van mijn PayPal voor een Premium abo dat ik al in 2015 afgesloten zou hebben. Ondertussen heeft PayPal alles van Google op mijn PayPal account geblocked. Als Google bij meer gebruikers ongevraagd zomaar afschrijft, dan lijkt mij dat best lucratief want niet iedereen zal dit opvallen en/of melden.
Youtube premium, die is aangeschaft via een VPN van India, kost mij nu al een tijdje welgeteld E1,49 per maand...

Kleine jongen kijkt allemaal Joki en weet ik het allemaal, scheelt dat er dan geen reclame tussen zit. Daarbij krijg je ook Youtube Music :)

@Wolliebolly lol

[Reactie gewijzigd door Vorkie op 31 juli 2020 08:17]

Voor dat geld kan je ook gewoon een abonnement kopen bij de NPO en dan niet het risico lopen dat ze allemaal rotzooi zien op jonge leeftijd.
Je hebt Youtube Kids, dus dan wordt alles gefilterd.
Ook op Youtube Kids heb je troep, onder andere de vele product placements. Youtube modereert uitzonderlijk slecht, elsagate achtige praktijken zijn ook nog steeds te vinden op Kids.
Youtube (Kids) is gewoon geen platform voor jonge kinderen, punt.

[Reactie gewijzigd door Zwarte_os op 31 juli 2020 09:04]

Ik waardeer je reactie en gegeven advies, maar ik snap niet zo goed wat dit te maken heeft met YouTube Premium?

Ter info: Youtube heeft de functie "beperkte modus", dan filtert er al een hoop "rotzooi" weg.

https://support.google.co....Platform%3DAndroid&hl=nl
De beperkte modus in- of uitschakelen
De beperkte modus is een optionele instelling die je op YouTube kunt gebruiken om mogelijk niet-gezinsvriendelijke content weg te filteren die je liever niet ziet of die je niet geschikt vindt voor anderen die je apparaat gebruiken.
Als je dan nog een stap verder wilt gaan en de content van YouTube zelf rotzooi vinden, kan je dat ook doen, maar dan raadt ik je vooral aan om zelf internet en TV af te sluiten en eventuele kinderen geen tablet, telefoon of elk ander electronisch apparaat te geven en daarnaast ze thuis scholen (gezien de (basis-)scholen ook doen aan YouTube, TV, tablets...)

In de jaren 80/90/00 waren er dingen op TV waar, als je naar terug kijkt, je afvraagt... waarom mochten wij dat kijken? (Alfred bijvoorbeeld...)
Alfred Jodocus Kwak?
Je vergeet disney met zijn verheerlijking van geweld en leedvermaak ;)
Ten eerste is het verderfelijk dat kinderen constant troep wordt aangesmeerd door vloggers maar ten tweede kan Youtube met zijn automatische plaatsing en het gebrek aan menselijke resources er niet voor om te voorkomen dat er oogtyfus zoals Elsagate zich verspreid op Youtube.
Youtube (Kids) is gewoon geen platform voor jonge kinderen, punt.
Youtube is prima, ook voor jonge kinderen. Gewoon meekijken. Punt.
Duidelijk nooit gehoord van Elsagate of alle heisa rondom uitbuiting van kindvloggers en de gigantische productplacement. En altijd maar meekijken doet niemand. punt.
Spreek voor jezelf aub. Jouw mening is niet de waarheid.
Het is geen mening, Elsagate is een fenomeen wat niet in toom gehouden kan worden door Youtube. Dus wel de waarheid. Kinderen worden uitgebuit door hun ouders, feit. Vloggers zoals Enzo Knol zijn constant bezig met product placement, feit.
Hmm, betaal ik toch nog "teveel" na mijn virtuele vakantie in Oekraïne... :P Dan is het €3,20.
Ik betaal €2,49 vanuit Rusland.
Die stijging was vooral te danken aan abonnementen op YouTube, die het bedrijf promoot met pop-ups in de YouTube-app.
Ben ik de enige die best wel tegen YouTube abonnement is? Zover je tegen zo iets kan zijn.

Bij andere bedrijven lokken ze je met leuke features, hypen ze het op met marketing, krijg je het gevoel dat je het wíl kopen. (Invites voor GMail, weten we nog?)

Maar Google gooit dat Youtube abonnement zo vaak in mijn gezicht dat het met echt irriteert.
Lang leve Newpipe, nergens last van.
(Buiten dat het soms niet werkt omdat backend bij YouTube is aangepast, maar dat neem ik er graag bij!)
Lang leve Newpipe, nergens last van.
(Buiten dat het soms niet werkt omdat backend bij YouTube is aangepast, maar dat neem ik er graag bij!)
Bedankt voor de tip om NewPipe te gebruiken, heb het net op me smartphone gezet met subscription_manager en kan all me YouTubers zien die ik altijd kijk, heel mooi.
uhhh het is uberhaupt al idioot dat youtube gratis is zelfs met de reclames die ze geven. het kan op die manier nooooit winstgevend zijn daarom pushen ze zo hard.
Ze laten andere mensen video's maken (en dus het risico nemen/de investering doen), hosten deze video's (waar content creators voor betaald hebben om te maken), tonen ads voor producten van 3e partijen en voor henzelf, en geven de content makers een fractie van de reclame kosten. Hoe kan dát niet winstgevend zijn.. 8)7

YouTube heeft vorig jaar een omzet van 15 miljard dollar gegenereerd, daarmee was het goed voor ong. 10% van de totale omzet van Alphabet. 1/4e a 1/5e van hun omzet is winst.

Bron: YouTube is a $15 billion-a-year business, Google reveals for the first time

[Reactie gewijzigd door drdelta op 31 juli 2020 09:59]

Video is verschrikkelijk duur, daarom is het zo moeilijk om een YouTube concurrent te bouwen. Dat is het grootste probleem, het werkt eigenlijk alleen op hun huidige schaal, en niemand wil afhankelijk zijn van random bedrijven voor nogal willekeurige advertentie inkomsten ook YouTube niet. Maar 1 user doet weer iets geks en zet het op de website en je inkomsten gaan met 30% omlaag, veel liever gewoon stabiele Premium inkomsten en voor de creators is dat ook veel beter overigens.
Video is verschrikkelijk duur, daarom is het zo moeilijk om een YouTube concurrent te bouwen. Dat is het grootste probleem, het werkt eigenlijk alleen op hun huidige schaal, en niemand wil afhankelijk zijn van random bedrijven voor nogal willekeurige advertentie inkomsten ook YouTube niet. Maar 1 user doet weer iets geks en zet het op de website en je inkomsten gaan met 30% omlaag, veel liever gewoon stabiele Premium inkomsten en voor de creators is dat ook veel beter overigens.
Daar heb je zeker gelijk in, maar ik denk niet dat "video" het moeilijkste is. Gebruikers bereid vinden je platform te laten gebruiken, omdat er (voldoende) content is (dat zij interessant vinden), is volgens mij wat volgens het moeilijkste is.

Vimeo is een mooi voorbeeld. Bestaat een jaar langer dan YouTube, is een concurrerende dienst, maar heeft alles behalve de schaal die YouTube heeft. De uitdaging voor hen is niet het hosten van de video content, maar te groeien in gebruikers aantallen (met stabiele premium inkomsten).
Behalve toen het opgestart werd. Toen Google het kocht had youtube nog nooit winst gemaakt en ook google heeft er miljarden aan bandbreedte kosten in gedumpt voordat het iets opleverde.

Youtube begon past winst te maken toen google erachter kwam hoe winstgevend persoonlijke data verkopen was voor "gepersonaliseerde" advertenties.

Daarna kwam het creator uitknijpen pas (iets met monopolie). Dus ja ze zijn nu wel degelijk evil; maar winstgevend is het lang, lang niet altijd geweest.
google verkoopt geen persoonlijke data, ze geven het gratis weg tijdens het bieden. netzoals dat facebook dat niet doet. ze verkopen een publiek wat je kan targetten met advertenties.

en ik heb nogsteeds geen bewijs gezien voor de winst die youtube zou maken. alleen de omzet van youtube, maar dat heeft niks te maken met winst, of je moet ook een getal hebben van wat er geinvesteerd wordt, dan kan je die conclussie wel trekken.
Dat klopt zeker, vanaf dag één heeft Google er al $1.65 miljard tegen aan gesmeten om het überhaupt te kopen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook geen inzicht in wat hun "kosten" zijn. Vanaf 2014 waren ze schijnbaar break-even.

De gepersonaliseerde advertenties en premium abonnementen hebben (inderdaad) waarschijnlijk aan de winstgevendheid bijgedragen.
Dit is echt een hele kortzichtige reactie. de bandbreedte en opslag die youtube vereist is immens. de cache servers die door heel de wereld moeten staan zijn gigantisch duur. dat de mensen die video's uploaden kosten maken is 100% irrelevant daarop. als die mensen het zelf moesten hosten hadden ze een veel groter probleem. en 15 miljard omzet, zegt letterlijk 0 over winst. alleen over geld in, niks over geld uit. hoe weet je uberhaupt wat de runningcosts zijn van youtube en het ad network? zonder dat kan je niet claimen dat ze winst maken. tot nu toe heeft youtube zover wij weten altijd verlies gedraait.

[Reactie gewijzigd door t link op 31 juli 2020 13:23]

Dit is echt een hele kortzichtige reactie. de bandbreedte en opslag die youtube vereist is immens. de cache servers die door heel de wereld moeten staan zijn gigantisch duur.
Ongetwijfeld. Dat betwist ik ook niet.
als die mensen het zelf moesten hosten hadden ze een veel groter probleem
Waarschijnlijk niet. Ik denk dat heel veel mensen dan geen content zouden maken.
dat de mensen die video's uploaden kosten maken is 100% irrelevant
Hoeveel geld (en tijd) denk je dat het kost om de 500 uur content* die iedere minuut geüpload wordt op YouTube te maken? Door (een gedeelte van) de 2 miljard maandelijks actieve gebruikers? Dat komt neer op 720.000 uur content die per dag gemaakt wordt, door YouTube gebruikers. Gelukkig kost dat geen geld, tijd, hardware, software, moeite, expertise, etc.

Zonder deze content was YouTube niets (of slechts een minuscule fractie) waard van wat het vandaag de dag waard is. Er zou simpelweg geen reden zijn om YouTube te gebruiken. Een stad zonder huizen trekt ook geen (nieuwe) bewoners aan.
15 miljard omzet, zegt letterlijk 0 over winst. alleen over geld in, niks over geld uit. hoe weet je uberhaupt wat de runningcosts zijn van youtube en het ad network?
zonder dat kan je niet claimen dat ze winst maken. tot nu toe heeft youtube zover wij weten altijd verlies gedraait.
Vanaf 2014 is het al ruwweg break-even: youtube generated $4 billion in 2014 revenue, "roughly break even" on profitability (Volledige WSJ artikel is achter een paywall..)

Google verbergt boekhoudkundig de winstgevendheid van een aantal producten (via een "other" categorie), zoals ook in het artikel waar ik naar verwees ook te lezen valt.

De exacte winstgevendheid weten we daarom inderdaad niet. We weten wel dat de gehele "other" categorie winstgevend is, en dat YouTube in 2014 al ruwweg break-even opereerde.

6 jaar later zien we dat de omzet van YouTube van 4 miljard dollar gestegen is naar 15 miljard dollar.

Ik denk dat het een veilige aanname is dat YouTube niet verlieslijdend is. Zeker gezien de stijgingen in premium abonnementen, en de bijna 4× in groei van omzet.

[Reactie gewijzigd door drdelta op 31 juli 2020 14:25]

Zonder deze content was YouTube niets (of slechts een minuscule fractie) waard van wat het vandaag de dag waard is. Er zou simpelweg geen reden zijn om YouTube te gebruiken. Een stad zonder huizen trekt ook geen (nieuwe) bewoners aan.
niks daarvan maakt het relevant in de vraag of de prijs die youtube vraagt redelijk is of niet, omdat het niks afdoet aan de kosten die ze zelf maken. al gaven de creators allemaal hun leven voor dat ene filmpje, dan nog had youtube dezelfde running costs.

en dus roughly break even betekend dat ze dus.. letterlijk GEEN winst maakte, en misschien zelfs alsnog verlies! je maakt idioot grote aannamens die compleet ongenuanceerd zijn. ja youtube had meer omzet. maar youtube had ook meer gebruikers, meer content, en dus meer kosten. ik denk dat het een veilige aanname is dat de kans dat youtube winst maakt netzogroot is als de kans dat youtube verlies draait. zeker na de adpocolypse. (die treft namelijk niet alleen creators, maar ook de inkomsten van youtube zelf aangezien de waarde van advertenties daalde). ik bedoel, letterlijk uit dit artikel:
De omzet uit Google- en YouTube-advertenties liep juist terug, vooral doordat bedrijven minder wilden besteden aan advertenties tijdens de lockdowns in veel landen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus

[Reactie gewijzigd door t link op 31 juli 2020 14:32]

je maakt idioot grote aannamens die compleet ongenuanceerd zijn
youtube had meer omzet. maar youtube had ook meer gebruikers, meer content, en dus meer kosten. ik denk dat het een veilige aanname is dat de kans dat youtube winst maakt netzogroot is als de kans dat youtube verlies draait
_/-\o_
False equivelance. ik zeg dat het een veilige aanname is, want dat is het. die nummers die ik daarvoor gebruik zijn allemaal publiek, en een genuanceerdere aanname dan je zelf maakt over precies hetzelfde stuk.
Ik heb al Youtube Premium sinds 2018, dus ik heb geen idee van die "irritatie", enige wat ik wel weet is dat ik het heerlijk vind om geen reclame onderbrekingen te hebben in filmpjes en uiteraard de combinatie met Youtube Music, dus wat betreft features, die zijn er genoeg. De vraag is alleen of je daar voor wilt betalen natuurlijk, niets moet (vooralsnog).
Dan moet je het dus goed gebruiken. Voor de tijd die ik eraan spendeer rechtvaardigt het de prijs gewoon niet. Overigens prefereer is Spotify, dus ja, de pakketprijs van Youtube + Music is voor mij ook helemaal niet interessant.
Ik gebruik nu een jaar YT Music ipv Spotify, vooral omdat ik YT Premium wou hebben (kleine kijkt regelmatig Bing en Bumba) en ik inderdaad beide (YT en Spotify) te duur vind. Maar ik moet zeggen dat YT Music (en Google Play, dat ook onderdeel is van het abo) erg fijn vind werken en niet eens zo heel verschillend van Spotify.

De feature die ik het meeste mis in YT Music, is het goede algoritme voor het vinden van muziek die je mogelijk leuk vind; dat is bij YT Music echt erg slecht. Maar gelukkig zijn er genoeg playlists van anderen, om nieuwe muziek te ontdekken!

[Reactie gewijzigd door DeMolT. op 1 augustus 2020 05:58]

En voor discoverability heb je altijd YouTube zelf nog. Op dat platform kun je makkelijk een avondje recommended music spelen op zoek naar iets leuks.
YouTube is aan alle kanten in dat opzicht irritant:
- gigantische veel advertenties, buiten proportie met de duur van de video.
- veel eigen advertenties om premium te nemen.
- heb je premium, spammen ze nog alle zuser apps van youtube zoals muziek.

Daarnaast bundelen ze weer vanalles. Muziek, originals. Ik wil dat niet. Ik wil gewoon geen ads.

Daarnaast vind ik de interface van Youtube verschrikkelijk, de AI is ruk en de Apple TV app is een blamage. Maar goed... het is het meest gebruikte video platform helaas. En dat weten ze.

[Reactie gewijzigd door iAR op 31 juli 2020 09:33]

YouTube is aan alle kanten in dat opzicht irritant:
- heb je premium, spammen ze nog alle zuser apps van youtube zoals muziek.
Wat bedoel je daar mee? Ik heb Youtube Premium en heb daar nog nooit iets van gemerkt.
Ik heb ook premium, maar krijg regelmatig een pop-up van music. iOS app en het staat er op web ook regelmatig bij
Vreemd. Dat gedrag heb ik dus niet. Youtube Music zit natuurlijk ook inbegrepen bij Premium dus ik snap niet helemaal waarom ze dat aan abonnees die het al hebben nog gaan adverteren.
Ik zit net te denken, het web kan zijn dat ie weer eens uitgelogd is.
Maar in de iOS app heb ik het wel, maar het gaat om de melding dat ik de music app moet downloaden, niet om music te 'nemen'.
Desalniettemin, ik wil zo weinig mogelijk google en zeker niet google youtube music.
Snap dat het irritant is maar zo'n dienst als YouTube, waar gebruikers gratis kunnen uploaden en zelfs ervan kunnen leven, is juist hetgeen wat wel echt zijn prijs rechtvaardigt. Je betaalt zodat anderen makkelijk hun content kunnen blijven uploaden.
Je krijgt best wel waar voor je geld, ik ben nl. afgelopen jaar overgestapt van Deezer Family plan naar Youtube Family. Je krijg nl. 3 diensten i.p.v. 1 voor 2 a 3 euro meer.
Als je het gebruikt, dan is het mooi. Doorgaans zijn die pakketten niet handig. Ik wil gewoon geen ads meer zien maar dan is het echt tyfus duur.
Agree, heb een 3 tieners in huis die enkel youtube kijken en onderweg muziek offline willen luisteren. 8)7
Maar Google gooit dat Youtube abonnement zo vaak in mijn gezicht dat het met echt irriteert.
Browser: uBlock Origin
Android: YouTube Vanced
Android TV: Smart YouTube TV

Heb nog nooit een promotie voor YouTube Premium gezien.
0Anoniem: 708439
@ApexAlpha31 juli 2020 08:15
YouTube Music + reclame vrij YouTube wat wil je nog meer.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 708439 op 31 juli 2020 08:15]

Ik begrijp helemaal wat ApexAlpha zegt; op dit moment lijkt het belangrijkste voordeel van een Youtube abonnement te zijn dat je verlost bent van de stortvloed aan reclame die probeert je een Youtube abonnement aan te smeren. En dan niet alleen banners, zelfs popups die je eerst weg moet klikken voordat je de app kunt gebruiken. Normaal zou je dan de app negeren en de site gebruiken, maar nee, als je die opent in de browser wordt je "heel behulpzaam" naar de app gestuurd; daar zit niet eens een vraag om bevestiging tussen, dat gaat automatisch.
Ja, een groot deel van die irritaties zijn, tot op zekere hoogte, op te lossen. Maar de gebruikservaring die Youtube je probeert te geven is "gebruikers net zo lang pesten totdat we geld krijgen".
Vergeet ook niet youtube originals :z
Ik heb al heel lang Premium en zie dus al lang geen reclames meer. Vorige week was ik bij mijn ouders en zette daar een muziekje aan en schrok wel van de hoeveelheid 'zelfpromotie'.

Daarnaast zijn er reclamefilmpjes van bijvoorbeeld de ANWB die 12 minuten duren (skippeble, dat wel). Het is werkelijk bizar wat ze met YT free hebben gedaan.

Dat abonnement is het wel waard in mijn ogen want je krijgt er nog aardig wat voor terug. Originals is wel karig. De serie Impulse is goed en een aantal films ook maar voor alleen dat zou je geen Premium nemen. Voor Music wel, dat is dik in orde. Spreekt mij meer aan dan Spotify wat ik ook een tijd heb gehad. :)
Heb die reclame nooit gehad maar neem de dienst ook al sinds dag 1 of 2 af :)

Maar vooral voor de muziek want ik gebruikte al Google Music, dus dan koste het 2 euro meer voor mijn 'gezin'.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 31 juli 2020 08:49]

Nog erger, ze gooien de filmpjes vol met reclame ;) De doodsteek
[...]


Ben ik de enige die best wel tegen YouTube abonnement is? Zover je tegen zo iets kan zijn.

Bij andere bedrijven lokken ze je met leuke features, hypen ze het op met marketing, krijg je het gevoel dat je het wíl kopen. (Invites voor GMail, weten we nog?)

Maar Google gooit dat Youtube abonnement zo vaak in mijn gezicht dat het met echt irriteert.
Het abonnement an sich is gewoon goed geprijst. Tenminste ik vind de hele bundel alles behalve duur. Het is jammer dat YT Music niet echt met Spotify kan concurreren, anders was ik overgestapt.

Ik ben het wel met je eens dat de promotie van het abonnement er echt door heen wordt gedrukt en zeer irritant is.
Youtube Premium heb ik nu ook een aantal maanden. Je wilt echt niet meer terug als je dit éénmaal gebruikt. Voor de prijs hoef je het ook niet laten. Wel even via een VPN in India doen ;-) Betaal je maar 1,49 EUR per maand.
Of je download de Vanced app. Waarbij je nog veel meer voordelen hebt tov YouTube premium. Exclusief YouTube music dan.
De Vanced App op Android is leuk, maar lastig als je een iOS toestel hebt. Daarnaast als je 1,49 EUR per maand niet kan missen dan......
Die €1.50 is leuk maar dat is enkel via een grijze methode. Daarnaast kom je tegenwoordig om in de abonnementen die "één/twee kopje(s) koffie" per maand zijn, één zo'n abonnement is niet erg maar het begint toch aardig aan te tikken.

Daarnaast is Google zo agressief met het pushen van Youtube Premium dat zij bijna irritanter zijn dan de vele reclames die je voorgeschoteld krijgt.
Het gaat mij persoonlijk meer om dat je bijvoorbeeld met gestures helderheid en volume aan kunt passen, dat je aan kunt geven op welke kwaliteit videos af kunt spelen enz.

Maar je hebt gelijk over IOS, dan is de VPN methode een goede oplossing. persoonlijk vind is 12 euro ook een achterlijk bedrag voor wat ze aanbieden voor dat geld.
hehe, heb je daarna je vpn naar India nog openstaan voor youtube? of trappen die erin en denken ze nog steeds dat je in India zit ? :P
Dat is niet nodig, gewoon 1 keer vpn voor abonnement en that’s it.
Kun je het niet via ebay kopen?
Met een creditcard en je Gmail account via een VPN server verbinden naar India, daarna naar de abo pagina gaan, abo afsluiten en daarna VPN weer weggooien.

In het begin, zeg de eerste 2 dagen, zie je nog wat Bollywood :+, maar dat is snel weg als je weer in NL bent.

Waarom zou je via eBay een "account" kopen...?
Ik heb premium en elk filmpje dat ik zie heeft nog steeds reclame dat de creators zelf in het filmpje stoppen.
Die zou er ook uit moeten.
je kan ook beslissen zelf niet naar die filmpjes te kijken dan, of een duimpje omlaag... dit is duidelijk niet de fout van youtube maar de creator zelf dus
je hebt een browser extentie waarmee je die automagisch kan skippen en rapporteren. crowdsourced.
Hoe heet die extension? Is het SponsorBlock?
volgens mij wel, geen idee. zelfde princiepe iig.
Ben ik de enige die YT Premium heeft genomen voor het Picture in Picture / in de achtergrond afspelen van video's?
Ik kijk vrijwel geen normale tv meer maar wel heel veel Youtube dus voor mij is Premium ideaal. Het zou wel fijn zijn als ze de Originals-content zouden verbeteren: ik browse er regelmatig doorheen en iedere keer weer kom ik tot de conclusie dat het weinig soeps is.
Ik heb nu 2 maanden YouTube Premium en ik moet zeggen dat het erg fijn is zonder reclame. Ook zitten er wel een paar leuke Originals tussen. Ik ga voorlopig dus niet meer terug naar de gratis variant.
Aan mij zullen ze niet veel verdienen dan. Gebruik YouTube vanced en heb voor ruim 100 euro aan apps gekocht door de jaren heen met opinion awards. Nog nooit eigen geld uitgegeven.
Je zegt het alsof je er trots op bent, maar 100 euro aan tegoed betekend dat je er best veel tijd in hebt gestoken, ik denk dat je dat geld met werk ook in die tijd wel had verdient, maar dan kan je zelf bepalen waar je het aan uit geeft :)

Maak jezelf niet wijs dat ze niks aan je verdienen want dat doen ze heus wel, geld is niet het enige met waarde.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 31 juli 2020 08:54]

Veel tijd, zo'n opinion is 1 of 2 vragen. Ken ze al uit me kop, kost je 3 sec.
Ze zullen ongetwijfeld geld aan mijn gegevens verdient hebben in de form van reclame, jammer voor het bedrijf dat hier voor betaald dat ik die reclame niet zie.
Ik heb het opgezegd vanwege het moderatie beleid van YouTube. Allemaal China kritische video's verwijderen en blokeren van inkomsten. Maar staatspropeganda kanaal CGTN mag wel zijn onzin uit blijven poepen.

Ik wil niet mee betalen een het bouwen van een great wall of Google.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee