YouTube stopt met versturen van e-mails bij nieuwe video's

YouTube gaat stoppen met het versturen van notificatiemails als er nieuwe video's worden geüpload. Vanaf volgende week krijgen abonnees geen e-mails meer als er een nieuwe video verschijnt. Volgens moederbedrijf Google werden de mails amper gelezen.

Het gaat om notificatieberichten die Google via e-mail stuurde. Gebruikers ontvingen die als er nieuwe video's werden geüpload op kanalen waar zij zich op hadden geabonneerd. De functie was opt-out, maar sommige gebruikers wisten niet dat de optie uit te schakelen was. De berichten stoppen per 13 augustus, schrijft Google. YouTube blijft wel notificaties sturen via de app, of in de browser op de desktop als gebruikers daar notificaties aanzetten.

Volgens Google werden de e-mails in minder dan 0,1 procent van de gevallen daadwerkelijk geopend. Veel ontvangers klaagden bovendien dat ze erg veel e-mails kregen. Google wil videomakers geruststellen, en zegt dat het een test heeft gedaan met het uitschakelen van de e-mails. Daarbij zou het bedrijf geen grote daling zien van het aantal kijkers op een video. "Sterker nog, als we die e-mails niet verstuurden zagen we juist meer interactie via pushmeldingen", schrijft het bedrijf.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

07-08-2020 • 20:57

114 Linkedin

Reacties (114)

Wijzig sortering
Ben ik de enige die gewoon naar https://www.youtube.com/feed/subscriptions gaat en daar kijkt wat er nieuw is? Geen notificaties nodig...
En zo heb je nog 200 andere sites die je in het oog moet houden. Daarom heb je net notifications ....
En daar ga ik heen als ik zin hem om er content van te consumeren. Ik bepaal wel wanneer er contact is, niet andersom.

Bovendien helpt het om het aantal sites wat je (dagelijks of wekelijks) bezoekt laag te houden zodat het niet teveel tijd inneemt. Ga eens na bij je sites/subscriptions of je ze nog echt leuk vindt om te volgen. Indien je toch tot de conclusie komt dat de kwaliteit achteruit is gegaan, kun je ze wellicht langer overslaan en op een gegeven moment helemaal.

Op die manier heb ik ook een heleboel negativiteit uit mijn leven weten te verwijderen. Ik volg nog wel wat kanalen, maar echt omdat ik er plezier aan beleef. En elk kwartaal of zo ga ik nog eens langs om te kijken of ik wel wil blijven kijken.

Veel mensen nemen de tijd niet om hun internetgebruik onder de loep te houden en dat zouden ze wel moeten doen.
En daar ga ik heen als ik zin hem om er content van te consumeren. Ik bepaal wel wanneer er contact is, niet andersom.
Je hebt sowieso geen plicht om te kijken of zo. Je kunt een notificatie ook gewoon laten staan, dan hoef je hem alleen aan te tikken wanneer je de video wilt kijken en bepaal je dus ook gewoon wanneer er "contact" is.
Tot er zoveel meldingen zijn dat je niks meer vind.

Vroeger deed mijn mail een geluid met een symbool van hoeveel mails. Tegenwoordig heb ik een notification center met meer dan 200 meldingen, met of zonder mail, wie weet... Ik bekijk het niet en klik ze dagelijks weg, en zet zoveel mogelijk uit.

Nog erger is dat mijn mobiel regelmatig nuttige notifications geeft, dat er weer ergens een promo is of dat het morgen nog warmer wordt! Ook snachts... Ik zet hem op stil en leg hem ver weg, rotding moet niet altijd aandacht vragen, ik check zelf wel dingen wanneer ik tijd heb!
Je kunt instellen dat hij 's nachts geen geluid bij notificaties maakt.
Punt is vooral, dat als er 200 notificaties op een dag binnen komen, deze hun waarde verliezen.

Tijdens de dag, wanneer ik werk, moet ik niet weten dat er een nieuwe video is, en stoort het alleen. Snachts wanneer ik slaap is het ook waardeloos (en sommige notificaties moet ik wel hebben ivm werk dus afzetten is geen optie) en storend.

Blijft dus alleen die paar uur over wanneer ik zou kunnen kijken, dat het nuttig is. En dan check ik mijn sub feed wel.
Punt is vooral, dat als er 200 notificaties op een dag binnen komen, deze hun waarde verliezen.
Als je zoveel notificaties krijgt, is er eerder iets anders aan de hand. ;) Ik krijg zelf namelijk nooit zoveel meldingen. Je kunt gelukkig ook per app instellen of je notificaties krijgt en afhankelijk van de app, kun je dan ook nog eens instellen welke notificaties je dan exact wilt. Als je melding moe wordt van notificaties en daardoor zo ver mogelijk weg wilt zijn van je telefoon 's nachts, heb je het gewoon niet goed ingesteld staan. Kwestie van goed instellen dus. :)
Toegeven, ik heb weinig tot geen tijd besteed aan mijn phone. Het ding moet bellen en berichten sturen, is nuttig om eens een foto te maken of muziek te luisteren. En snel iets op te zoeken.
Maar ik merk voor mijzelf (en ik weet dat dit fout is) dat ik sinds de "cookiewet" zo snel op "accepteer" klik om op een site te raken, dat ik ook veel notifications van sites, die ik nooit meer bezoek, accepteer. Geen idee hoe ik die weer af zet, en ben zo gewoon aan het rotding dat ik er geen tijd in steek.
Misschien helpt het als je notificaties van de browser uitschakelt.
Ik doe hetzelfde, ik volg een paar kanalen en die posten hun videos elke dag rond hetzelfde uur dus waarom ik dat belletje zou moeten duwen ik heb er geen idee van.
Een middel om te bepalen wanneer er contact is is om notificaties, op welke manier dan ook, een opt-in te maken. Nu bepaald een bedrijf als nog wanneer er contact is.

Er zijn mensen die het wel fijn vinden dat er een Notificatie per mail komt, en dit voor hen een stuk duidelijker is. Vooral omdat Youtube(Google) hun subscriptions al zo erg verpest hebben dat zij bepalen wanneer of de nieuw geüploade video in je feed komt. Zo raak ik zelf ook compleet overzicht kwijt wie ik wel wil kijken en wie niet. Zo mis ik ook soms video's van youtubes die ik wel vaak kijk omdat ze niet in mn feeed terecht zijn gekomen omdat andere mensen die vids niet kijken dus dan is het algoritme van Oh nou dan vindt jij ze vast ook niet leuk meer Ik stoor me hier aan. Ik wil gewoon dat ALLE in mn feed komen, of ik zu nu 7x per week kijk of 1x in de 3 maanden.

Dit geldt dus ook voor notificaties. Dat er mensen zijn die hier te lui voor zijn moeten ze zelf weten. Maar ik vind het gwn prettig dat ik alles binnen krijg.
Daarmee zet ik notificaties ALTIJD uit. Ik zal zelf wel kiezen welke content ik wanneer wil lezen/zien. Ik krijg geen notificaties meer, alle groepen in mijn berichten apps zijn gemute (enkel de belangrijkste niet), mijn smartphone staat op stil en trillen staat uit (Mijn Amazfit horloge trilt enkel wanneer ik gebeld word), sociale media heb ik niet,...

Ik word ziek van constant meldingen krijgen en afgeleid worden door mijn gsm. Voor mij mogen de notificaties achterwege blijven, ik bekijk de nieuwe content wel even wanneer ik tijd heb.

[Reactie gewijzigd door FreVDP op 8 augustus 2020 09:53]

Dit heb ik inmiddels ook gedaan. Het enige dat bij mij nog geluid/vibratie veroorzaakt zijn binnenkomende telefoontjes en (agenda) afspraken met personen. Voor alle andere zaken staan notificaties uit. Kan het iedereen aanraden.
Bij (loop) navigatie vind ik het handig om een vibratie of geluidje te horen als ik af moet slaan. Vooral die laag-hoog toontjes voor rechtsaf slaan en hoog-laag toontjes voor linksaf slaan bij de komende kruising scheelt weer een apparaat uit je zak halen.

Voor de rest eens met je, zoveel mogelijk onnodige meldingen uitzetten. Leven is een stuk rustiger zo. Ik kijk wel in de app zelf of ik iets wil weten.
Doe ik ook al een paar jaar, één van de betere beslissingen in m'n leven.
Notificaties van 200 sites? Ik durf te wedden dat je daar helemaal gek van zou worden. Laten we het stukje overdrijven eruit halen en zeggen dat het om 20 websites gaat... dan nog. Dag in dag uit. Notificatie bovenop notificatie.
hoezo moet in de gaten houden. als jd zin in yt heb start je dat op heb je zin in tech nieuws start je tweakers op en normaal nieuws ga je naar nos/nu of een andere ;p

ik vind notificaties maar irritant beslist zelf wel waar ik momenteel zin in heb.

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 8 augustus 2020 10:49]

Dat doe ik ook, maar ik ben op tig kanalen geaboneerd. En de meeste produceren dagelijks, dus dat overzciht is bij mij nogal ernstig clutterd.

Dus voor sommige kanalen die maar zeer af en toe een video posten, die ik absoluut niet wil missen
(Project Binky FTW !) laat ik nog een mailtje sturen vanaf een 2e account..
hier net hetzelfde, zoveel auto kanalen die tegenwoordig dagelijks uploaden,

alleen mag project binky nog eens in n filmpje komen, want die melding komt maar niet :(

gelukkig gaan alle youtube mails naar mn spam, want om de juiste instellingen te vinden bij YT om dit uit te schakelen.
Ik vind hun menu structuur nogal onoverzichtelijk.
Hier hetzelfde. Ik kijk mijn abonnementenoverzicht wel na, maar voor sommige kanalen die minder vaak iets plaatsen is het zeer prettig om een mailtje te ontvangen.
Zal toch niet? Want ik doe dat ook, geen notificaties of e-mails hier, die krijg ik al genoeg.
Als je naar de pagina gaat van wie je volgt en je klikt op de bel dan krijg je gewoon een berichtje op je telefoon. Elke ochtend om 7 uur krijg ik een berichtje van zoveel nieuwe video’s zijn erop gezet bij jou favoriete accounts.
Daar is het inderdaad voor bedoeld, echter is deze feed niet langer een simpele lijst van uploads. Ik heb meerdere keren ervaren dat videos van kanalen waarop ik ben gesubscribed niet op deze pagina staan. YouTube (of Google) is al jaren aan het rommelen op de subscription lijst. Als iemand 3 video's tegelijkertijd publiceert, krijg ik er maar 1 te zien. Sommige kanalen welke niet frequent uploaden krijg ik totaal niet te zien.
Oh wat dom zeg ik ben al zo lang "lid" en nog nooit is mij deze knop opgevallen! Super handig, bedankt voor de vermelding :D :D :D
Je hebt nog nooit de subscription pagina gezien?
Dat zou ik heel goed snappen, want ik kom daar ook nooit. Ik kijk eigenlijk altijd videos via recommendations, en gek genoeg worden video's van kanalen waarop je geabonneerd bent daar vaak helemaal niet getoond (of misschien is dit helemaal niet gek, er zal ongetwijfeld een gedachte achter zitten. Maar in mijn geval is het resultaat iig dat ik vaak vergeten ben dat ik ben geabonneerd op een kanaal, en na op de subscribe button geklikt te hebben daarna misschien wel nooit meer op dat kanaal kom).
Er niet komen en niet van het bestaan af weten zijn wel 2 verschillene dingen. Ik kom er ook nooit hoor.
Doe ik ook inderdaad. Zou ook niet blij worden als ik de optie om de mails uit te kunnen schakelen niet gevonden zou krijgen met bijna 300 subscriptions :D
Misschien? ik heb de pagina in ieder geval nog nooit gezien.
Ik ga mijn mailtjes wel missen hoor...
dat is dus precies... wat ik ook doe zo irritand die click on the bell for notification dingen
Ik ga eigenlijk al sinds 2007 of zo standaard naar de abonnementenpagina. Nooit e-mails of "de bel" gebruikt. Heb wel eens per ongeluk op trending geklikt en dan kom je erachter wat voor meuk er toch op Youtube staat.
Ik vraag mij sowieso af wat Google al gelezen beschouwd. Als je op een link klikt? Als ik zo'n notificatie krijg ,klik ik nooit op de link in de email, maar ga inderdaad naar de subscriptions feed. Niet alleen bij YouTube, maar ook bij Twitch..

Maar ik ik hoef ook niet van alle kanalen waarop ik geabonneerd ben een notificatie te hebben. Ik denk dat ik het bell icon slechts bij 10 van de 150 kanalen heb aangeklikt..
Gelukkig werken de RSS-feeds nog, zodat je zonder google-account toch alle gewenste kanalen kunt volgen. Uiteraard hebben ze die optie goed verstopt. Maar ook uiteraard is er een add-on voor.
RSS feeds gebruik ik inderdaad al jaren en is naar mijn mening ook simpelweg de beste manier van notificaties. Platform onafhankelijk, simpel en effectief.
Je wilt dat misschien ook naar WebSub, voorheen PubSubHubbub, kijken. YouTube kan kan push notifications sturen.
Wow, Super merci voor dit!!!
Ik gebruik de email functie samen met een script om automatisch video's in een backlog afspeellijst te zetten zodat ik alles mooi kan opvolgen.
Deze update maakt dat dus mooi kapot (in plaats van het het opt-in te maken voor de mense :'( )
Nu heb ik toch een alternatief waarmee ik aan de gang kan!
Ik lees de emails niet maar wist hierdoor wel dat iemand iets geupload had. Ik ga hier heel veel uploads door missen
Inderdaad, zeker bij YouTubers die onregelmatig posten. Als bv 8 Bit Guy wat heeft, weet ik toch wel dat ik 't wil zien, hoef ik echt het mailtje niet te openen.
Dat dus. Heb zelfs filters ingesteld op de emails zodat hen van wie ik het wil weten netjes in mijn email zie terwijl de anderen op de site of in de app naar boven komen.
Hoezo ga je hierdoor uploads missen?
Je kan gewoon naar de “subscription list” pagina gaan, waar alle video’s van al je subscriptions (Omgekeerd) chronologisch worden getoond:
https://youtube.com/feed/subscriptions
Meer nog: ik stel deze link als m’n bookmark voor YouTube. Ik heb geen enkele “bel” geklikt en krijg geen enkele notificatie voor uploads. Ik kijk gewoon regelmatig naar die pagina
Als je op honderden kanalen bent geabboneerd is even kijken op de subcriptions-pagina nog geen garantie dat je niets van je favoriete Youtubers mist. De bel-notificatie is dan een welkome optie, al kan dat nog steeds betekenen dat daar tientallen video’s getoond worden als je niet dagelijks op Youtube zit. E-mail zullen de meeste mensen wel dagelijks lezen dus ik kan goed begrijpen dat het voor sommigen van ons handig is. Daar hoef je de e-mails niet daadwerkelijk voor te openen dus ik vind het twijfelachtig om dit besluit daarop te baseren.
Niet alle video's verschijnen daar. Niemand weet waarom niet, maar het gebeurt.
Als een uploader beslist om het vinkje “show in subscription feed” af te zetten tijdens het uploaden, dan komt het hier idd niet, maar dan krijg je ook geen notificatie, dus same loss.

Het filmpje zal dan wel op het kanaal zichtbaar zijn, en het algoritme zal het hoogstwaarschijnlijk toch nog aan alle subscribers tonen in hun “suggested feed”
Het is helaas algemeen bekend dat de subscription feed van youtube niet 100% werkt. Ik krijg vaak community posts te zien van youtubers die vragen of abonnees een bepaalde video voorbij hebben zien komen omdat er een paar zijn die niks hebben gezien. De enige echte manier om alle video's te zien van een kanaal is de notifications gebruiken. Maar dat wil ik niet, ik krijg al te veel troep binnen op mijn notification tray.

Aan de andere kant zie ik die emails nooit omdat ik dat email adres niet gebruik.

[Reactie gewijzigd door Rabb op 8 augustus 2020 13:55]

Daar komen echt *alle* uploads op te staan, bij de email had ik ingesteld dat alleen bepaalde kanalen een email verstuurden voor een upload
Precies wat ik ook al dacht toen ik dit las.Ik 'lees' mail ook vaak niet echt, maar weet aan de hand van het onderwerp of een notificatie op m'n telefoon vaak al genoeg.

Waarom niet gewoon de keuze aan de gebruiker laten?

[Reactie gewijzigd door Cranberry op 7 augustus 2020 21:08]

Om push meldingen te ontvangen zul je ingelogd bij google/gmail moeten blijven in je browser.
Dat willen ze bij Google natuurlijk liever dan alleen inloggen bij een bericht.

Dit komt Google wel erg goed uit hè. ;)
Ik sta altijd ingelogd, maar ontvang tóch graag die mailtjes.
Ik niet, gewoon om Google te pesten. :) Blockers, anti-footprinting, the lot!
Maar je krijgt toch een notificatie als er nieuwe video gepost is? Ik vond het altijd irritant als je even later ook nog mail kreeg over iets wat je toch al wist.
Mail komt direct binnen, wordt om de minuut gecontroleerd. De youtube pagina heb je niet continu aanstaan.Ik vind het wel handig om een mail te krijgen als er op een bepaalde datum/tijd een live video begint dat ik wil zien en daarvoor dan ook de notificatie aan zet, ik mag hopen dat dat dat ik daarvoor nog wel mails krijg.
Ik krijg die notificatie gewoon op android zonder youtube open te hebben staan en die is er eerder dan mail.
Op Android wel ja, maar op de computer werkt dat anders.
Ik heb de bookbark voor YouTube ingesteld op de subscriptions pagina. Elke keer als ik YouTube open, krijg ik direct alle nieuwe dingen te zien. Wellicht een aanrader voor jou?
Maar dan krijg je ALLE dingen te zien en dat is al gauw te veel.
YouTube geeft met headers aan in welk tijdbereik de nieuwe content geplaatst is, zodat je met één oogopslag kan zien of er nieuwe dingen zijn. En als het op de site zelf al te veel is, dan is het natuurlijk ook te veel als je overal een email melding van krijgt, me dunkt.
Ik heb ook geen meldingen aan staan voor alle kanalen, maar wel voor een aantal die minder vaak iets plaatsen.

En dat tijdbereik ontbreekt in de Android TV-app, dus daar heb ik ook niks aan (al staat er wel "xxx uur geleden geüpload" onder elke video, maar er is geen filter en er zijn geen koppen, dus het blijft wat ongeordend overkomen).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 8 augustus 2020 12:21]

Je kan belletje aanzetten voor notificaties
Daar heb je alleen wat aan als je al op Youtube zit en ingelogd bent. Komt het via e-mail binnen dan kan je zelf vaststellen of er iets interessants is geüpload. Maar als je toch al vaak op Youtube zit kan de bel-notificatie een goed alternatief zijn.
Het zal alleen inloggen oid zijn want op telefoon en tablet krijg ik ze zonder youtube open te hebben staan. Ik zit zelden op youtube en ga er alleen heen als er een interessante notificatie is.
En als je dan 3 dagen later pas wilt kijken, maar ondertussen je computer herstart, is die melding weg en vergeet je het. Die mail blijft gewoon staan.
Dus heeft de functie geen waarde. want je bekijkt het toch niet.
Hoezo heeft de functie geen waarde. De melding van de email zegt genoeg. En die melding wordt wel gezien. Misschien is het medium email niet nodig/overkill maar die meldingen duidelijk wel.
Er zijn nog zat mensen die zeer intensief gebruik maken van email.

Mijn 2e gedachte wordt dan ook: gaat Google uiteindelijk Gmail de nek om draaien?
Zoals je aangeeft heeft het medium in dezen geen waarde. De melding kan net zo goed met een notificatie van de YouTube app naar je telefoon gestuurd worden, zoals dat gaat bij Whatsapp of SMS.

Edit: ik sluit me overigens aan bij de opmerking van Cranberry dat het minder gebruikersvriendelijk is om de keuze aan de gebruiker te ontnemen.

[Reactie gewijzigd door Gaantje op 7 augustus 2020 22:00]

Gmail is een databank voor hun advertenties. Dat gaat niet verdwijnen.
hij leest het onderwerp maar opent de email niet...
Hoe weet google dit?
Tellen ze de personen die op een link klikken in de mail? Gebruiken ze een tracking pixel? Of telt gmail hoevaak zulke mails geopend worden en sturen ze dat naar HQ

Rare zaak imo.
Mogelijk een combinatie van de eerste 2, die laatste lijkt me sterk.

En er lijkt me ook niks mis mee, vrijwel elke dienst/service (die mails verstuurd) gaat zo te werk...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 augustus 2020 10:03]

Elke link naar YouTube videos in emails hebben "&feature=em-uploademail" aan het einde.
Ik denk dat dit een van de manieren is dat ze het tracken.
Ik krijg nooit notificaties, en dat ligt niet aan de instellingen van de telefoon. Zelfs op mijn andere telefoon ook geen notificaties. Email was wel de manier al las ik alleen de titels
Heb je wel op het belletje gedrukt?
Ik krijg ook nooit notificaties buiten mail om en ja, de belletjes zijn ingedrukt.

Edit: Geen pop-up notificaties. Uiteraard staan ze er wel als ik handmatig naar Youtube browse.

Ook ik las alleen de titels. Jammer dat het gaat verdwijnen.

[Reactie gewijzigd door Oyxl op 7 augustus 2020 22:51]

Oke. Bij mij deden ze het altijd. Wel vervelend ja als het niet werkt. En die ene feature gaan verwijderen.
Jazeker zijn de belletjes ingedrukt. Werkt gewoon niet.
Heb hier hetzelfde probleem. Ik krijg nooit notificaties van Youtube.
Alles staat aangevinkt bij Youtube en in de telefoon instellingen, maar geen notificaties.
Met de emails kon ik wel volgen wat er geüpload werd...
In de header van de mail staat normaliter om welk kanaal het gaat, en daarop anticipeer ik of ik er wat mee wil doen. Ik lees de body dan ook nooit.

Voor een kleine nuance; Twitch doet hetzelfde. Als je niet klikt op de link via de mail, dan kan het zijn dat je geen update mail meer krijgt in de vervolg weken omdat je daarmee aangeeft dat je geen interesse geniet.

[Reactie gewijzigd door Tuinsteen op 7 augustus 2020 21:34]

Je leest de header wel, maar de body niet? Ik denk dat je in de war bent met Subject, anders kan ik alleen maar aanraden om toch de body te gaan lezen. Dat is veel makkelijker:

https://vevida.com/help/headers-van-een-e-mail-lezen/

Ik doe overigens hetzelfde, zie de mail in mijn inbox voorbij komen en krijg op de telefoon een melding van de binnengekomen e-mail. De youtube meldingen heb ik uitstaan. Mede omdat ik geen melding hoef van een nieuwe video met daarbij "Klik hier om het af te spelen op de TV"..
Subject is gewoon onderdeel van de header hoor... toevallig een die je mailclient standaard wel toont (net als meestal de Date, From, To en Cc)
Sorry, was de sarcasme tags vergeten :P

Maar waarom zou je de header gaan lezen om daar het subject uit te halen terwijl het subject al gewoon voor je neus staat..
Subject, from, to en date zijn allemaal headers en is het enige dat mijn mailclient mij toont. De hele body wordt gewoon verborgen tot ik dubbelklik op die selectie uit de headers... dus in mijn geval lees ik vrijwel altijd de headers en alleen indien relevant voor mij op dat moment de body.
Dat is behoorlijk kut. Ik ga hierdoor heel veel uploads missen... Google doet goed haar best om YouTube steeds slechter te maken, jammer dat er geen alternatief is.
Inderdaad. Er zijn genoeg andere videosites, maar helaas geen een waarop alle mensen zitten waarop ik geabonneerd ben. Wat dat betreft is het jammer dat het geen universeel iets is zoals bijv. e-mail: daar kan ik nog kiezen een andere client te gebruiken of zelfs mail van mijn vorige adres te laten binnenkomen op mijn nieuwe adres. Zou fijn zijn als dat met video's ook zoiets was, dan zou je zelf kunnen kiezen wat je wilt gebruiken. Met de Google-bubbel zal het niks te maken hebben, want Google staat ook toe dat je Gmail ontvangt in andere clients en biedt zelfs api's aan, dus...
@EnigmaNL, @TheVivaldi, en anderen: Mag ik jullie introduceren aan RSS :) Installeer bijvoorbeeld Feedbro in je browser. Ga vervolgens naar het YT kanaal waar je updates van wilt, klik op het Feedbro-icoon->Find feeds en voila. In het vervolg kun je updates van je kanalen via Feedbro->Feed Reader bekijken en beheren op het moment dat het jou uitkomt.
Dat is niet helemaal hetzelfde, maar desondanks geen slecht idee. Bedankt voor de tip! :) Ik wacht daar echter nog even mee totdat Vivaldi met de ingebouwde rss-client komt.
Ik gebruikte die mails jammer genoeg wel.
Yup, ik ook.
Ik vind het juist handig, zo weet ik wanneer er iets nieuws is gepost.
Zelfde hier, gebruik die e-mails ook nog. Heb maar voor weinig kanalen notificaties aan staan.

Waarom niet een laatste e-mail met, notificaties per e-mail (voor dit kanaal) blijven ontvangen? Klik dan hier...
Als daadwerkelijk maar 0,1% van die e-mails überhaupt word geopend lijkt mij het probleem ook opgelost. Maar de dienst uitschakelen is uiteraard makkelijker, helaas. Behoor kennelijk tot de hele kleine doelgroep.
In mijn dagelijkse Youtube-sessie ga ik even door al de subscriptions heen. Als er een blauw puntje achter staat hebben ze iets nieuws. (Vroeger was dat trouwens een getalletje.)
Ik hoef hier echt geen e-mails voor, eerlijk gezegd. Maar ieder z'n ding.

Ook staan er bovenaan de "nieuwe uploads" van mijn subscriptions.
Misschien is het verschil dat ik Youtube alleen via browser op desktop doe?
Ik heb exact hetzelfde verhaal.

Maar ik zette de notificaties al heel vroeg uit (2003), omdat ik gek werd, van de honderdtallen updates, die Ik nooit allemaal bekeek.

Nu het uit staat, mis ik het wel een beetje....
Maar goed. Ieder z'n ding.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee