Maker Batman: Arkham-games werkt aan Suicide Squad-game

Rocksteady Studios, makers van games als Batman: Arkham Asylum, Arkham City en Arkham Knight, werkt aan een Suicide Squad-game. Die bevindt zich binnen hetzelfde fictieve universum als Batman en is bekend van onder andere de gelijknamige film uit 2016.

Rocksteady laat dat weten in een enigszins cryptische tweet. Die bevat een afbeelding van Superman met een doelwit op zijn hoofd, de hashtag #DCFanDome en de datum 22 augustus. De DC Fandome is een gratis virtuele beurs die draait om alles dat met DC Comics te maken heeft. Ongetwijfeld gaat de Britse gameontwikkelaar op die datum en die plek meer vertellen over en tonen van de game.

De laatste grote game van Rocksteady was Batman: Arkham Knight. Deze third-person-superheldengame draait om de titulaire Batman, die de Arkham Knight moet tegenhouden. Tegelijkertijd wordt Batman achtervolgd door hallucinaties van The Joker, ingesproken door Mark Hamill. De Arkham-gameserie populariseerde het zogenaamde freeflow combat, ook wel het Arkham combat system genaamd. Dat kwam ook terug in bijvoorbeeld de Middle-Earth-games, Mad Max, Sleeping Dogs en Spider-Man uit 2018.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

08-08-2020 • 10:12

60 Linkedin

Reacties (60)

Wijzig sortering
Hoop echt dat het wat word de Suicide Squad film met Will Smith was echt bagger terwijl het echt wel interessante characters zijn met veel mogelijkheden voor een diep verhaal.
Jared was ook een derdehands Joker
Jared wilde ook zonodig iets "artistieks" doen met het joker karakter. Ik vond zowel Ledger en Phoenix geniaal met hun joker en zij zette het karakter echt neer als de psychopaat dat hij is.
Jared schijnt nog steeds heel zuur te zijn dat ze geen aparte Joker film hebben gemaakt voor hem, maar wel voor Joaquin Phoenix.

Ben nog steeds erg blij dat ze voor Joaquin zijn gegaan en kan niet wachten op een vervolg.
Ik zou Phoenix inderdaad in full joker mode willen zien. We kregen daar aan het einde van joker een hint van, maar zou hem graag volledig "ontketend" willen zien.
Er zijn argumenten te over om te stellen dat naarmate Phoenix' Joker-film het einde naderde, er meer en meer scenes zich "in Arthur's hoofd" afspeelden dan dat ze "echt gebeurden". Dit strookt volledig met het overkoepelende concept van de film (mentale stoornis). Het feit dat ze nu met een vervolg op die film gaan komen (terwijl "Batman" in die film ocharme een snotneus is van pakweg 9 jaar) zit me een beetje dwars en doet imho afbreuk aan de originele opzet van de film, zijnde "een character study".

Het is die onduidelijkheid over wat er nu 'echt' gebeurde in de film en wat er zich enkel in Arthur's hoofd afspeelde (er valt wat voor te zeggen dat de auto-crash tegen het einde en het dansen op de auto puur verbeelding was) dat het concept van 'mentaal gestoord' en 'psychose' net kracht bijzet.

Daarmee wil ik niet zeggen dat Phoenix' Joker geen fantastische performance was, want dat was het zeer zeker wel.

Leto's joker was gewoon... bah en doet imho geen eer aan de prestaties van zowel Nicholson, Hamill, Ledger en Phoenix in hun respectievelijke rollen. Teveel try-hard, en terwijl zijn performance zeker lang in mensenheugenis zal blijven hangen zoals ongetwijfeld zijn bedoeling was, is dat om alle verkeerde redenen.
Ik vond Leto's joker zelf te theatraal. Maar dan ook theatraal om het theatraal doen. Alsof de de joker een stage performance aan het doen was ipv dat hij oprecht van het padje af was.

PS: het zou echt bizar cool zijn als zijn gevechten met Batman totaal ingebeeld zouden zijn. Dat Batman symbool staat voor iets in z'n leven waar hij tegen vecht en dat het inbeelden van Batman een soort van coping mechanisme is om er mee om te kunnen gaan.

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 9 augustus 2020 10:54]

Niet alleen dat, maar ook dat een zeer groot deel, van zijn scènes als Joker uit de theatrical release van SS zijn geknipt. Echter nu de Originele Justice League film van Zack Snyder volgend jaar uitkomt op HBO Max (die in totaal 4(!) uur duurt), zijn de geruchten op gang gekomen dat de originele David Ayer versie van Suicide Squad wel eens zou kunnen volgen. Want ook de theatrical release van SS is enorm aangepast. Daarin wordt duidelijk dat The Joker een prominente rol speelt en zelfs 1 van de main enemy's is van de SS.
Zou wel cool zijn als ze phoenix casten voor die film.
Mwoa, phoenix kwam tot zijn recht als Joker omdat de hele film/verhaal over hem gaat. Zijn acteerwerk in de film voordat hij de joker was maakt de film zo goed. Dat zal er bij deze game (niet film ;) ) niet inzitten.
Ik heb dan ook meer hoop voor de nieuwe Suicide Squad film die gemaakt wordt door James Gunn. Hopelijk hebben we daar op DC Fandom ook een teaser van!
As My Plastic Surgeon Always Says; If you Gotta Go, Go With a Smile.
Was inderdaad een gemiste kans. Zowel Suicide Squad als Birds of Prey hebben me teleurgesteld.
Wie wil er nu niet een superheld / playboy / billionaire / entrepreneur zijn? Dat ik in de huid van batman kon kruipen was een jongensfantasie die (enigszins) uit kwam. Een fantasie waarvan ik weet dat ik die met velen deel.
Het ontbreekt me wel aan een fantasie om in de huid van psychotische, megalomane supercriminelen te kuipen. Ik vraag me dan ook af of dit niet een factor van belang gaat zijn in het succes van deze game. Ben erg benieuwd naar de eerste gameplay beelden.
Toch is Trevor uit GTAV een van de fan favourites.
Inderdaad. Dingen doen die je normaal gezien nooit zou doen, frustraties een beetje wegslaan op anderen... In het dagelijkse leven hou je je altijd in, als je dat dan in een video game in de huid van een gek kan doen, heerlijke uitlaatklep toch?
Het ontbreekt me wel aan een fantasie om in de huid van psychotische, megalomane supercriminelen te kuipen.
GTA, Saints Row... En er zijn zoveel spellen meer waarbij het overduidelijk is dat het karakter waarmee je speelt niet 100% empathisch is voor diens mede-(N)PC. ;)
Het ontbreekt me wel aan een fantasie om in de huid van psychotische, megalomane supercriminelen te kuipen.
Postal, Hatred, Carmageddon ;) Allemaal spellen waarbij je bij de npc's zoveel mogelijk pijn en ellende moet veroorzaken. Glorieus 8)
Dat is niet waar :+ Hatred ken ik niet, maar bij Postal moet je alleen het boodschappenlijstje van je vrouw afwerken. Dat jij andere rare dingen gaat doen is jouw eigen beslissing. Bij Carmageddon kun je idd voetgangers omver rijden en daar krijg je zelfs punten en extra tijd voor maar dit is niet verplicht. Je kunt races ook normaal uitrijden en geld en tijd krijgen door de juiste powerups te verzamelen. Een uitzondering is de Electric Blue waarbij hij automatisch voetgangers doodt :P
Anoniem: 669783
8 augustus 2020 12:58
Komt helemaal goed. Gezien de Arkham games allemaal uitstekend zijn. De films staan los van de games dus men hoeft zich geen zorgen te maken. Rocksteady levert rocksolid games.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 669783 op 8 augustus 2020 21:53]

Arkham Knight heeft geen goede launch gekent, of was je dat al vergeten?
We hebben het hier ook niet over de launch van Arkham Knight, dat was zeker een grijs moment in gaming historie. Inmiddels is het spel grotendeels verbeterd en zijn de meeste bugs al weg.
Arkham Knight is daarmee een zeer goed spel geworden die helaas wel matige boss fights bevat.

Al met al is de Arkham Trilogy van Rocksteady (+Origins van WB Montreal) goed geslaagd in mijn opzicht.
Ben erg benieuwd! zal wel weer erg goed zijn gezien de reputatie van Rocksteady.

Hopelijk blijven ze wel onafhankelijk en worden ze niet gekocht door bijvoorbeeld Microsoft waardoor de games alleen nog maar op 1 console platform te spelen is. De overname strijd is hard bezig. Ook ea is in de race volgens mij.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 8 augustus 2020 10:34]

Microsoft games brengt alles toch uit op Xbox en pc?
Maar niet op de ps4 of switch.
Het zou fijn zijn als exclusives afgeschaft worden en alle games gewoon op het gewenste platform kunnen worden gespeelt en CrossPlay standaard is.

Maar helaas, Microsoft heeft het met de Xbox One geprobeerd om niet meer te betalen voor exclusives en CrossPlay te introduceren echter werkte dit niet en heeft mede deze attitude ervoor gezorgd dat na het success van de 360 in verhouding de One een zeer rocky start heeft gemaakt.

Nu Microsoft weer "To War" is gegaan en vele high end studios heeft overgenomen zie je ook weer betere games voor Xbox verschijnen.

Als het dan echt moet zie ik dan ook liever dat MS studio's overneemt dan Sony omdat de games in elk geval vaker ook fatsoenlijk naar de PC omgezet worden.

Het is natuurlijk een business decision om je klanten zo veel mogelijk aan jouw platform te binden maar de consument wint er weinig mee.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 8 augustus 2020 11:26]

Je bent tegen exclusives, maar vervolgens geef je aan dat je liever hebt dat Microsoft het overneemt. Dat rijmt niet helemaal. Dan heb je toch liever dat EA of een andere publisher het overneemt? Die brengt het naar alle platformen namelijk.

Eerlijk gezegd was ik niet echt overtuigd met de games die Microsoft heeft laten zien. Het zijn geen system sellers. Halo moet dat wel zijn, maar daar is grote kritiek op nu. Dus ik denk dat Microsoft het alsnog moeilijk gaat krijgen.
Als het moet liever MS dan Sony, EA liever niet, daar gaat alles wat goed was kapot, maar er zijn inderdaad meerdere alternatieven.

Sony heeft vooralsnog inderdaad nog steeds de betere Exclusives, zonder op te zoeken zijn momenteel alleen Gears, Halo & Forza memorable exclusives current gen.

Ja, Halo voor de Series X zag er inderdaad current gen uit en Gears 5 zag er flink beter uit. maar ja natuurlijk ook engine verschil dus niet helemaal eerlijk.

Gelukkig komt er wel weer een Fable, we gaan het zien.
Ik heb beide (ps4 en xbox one) dus uiteindelijk kan ik het wel spelen. Maar dan heb ik zelf liever PS4 door de controller, trophies etc. Maar Sony brengt tegenwoordig ook games uit op de pc.

Het probleem is dat halo niet meer door bungie gemaakt wordt. Fable niet meer door de oorspronkelijke ontwikkelaar etc. Daardoor mis je toch iets.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 8 augustus 2020 11:59]

En zo blijven we wachten op iets wat over 2 jaar misschien pas uitkomt.
ik weet het niet hoor, EA?
als hun het overnemen dan zit er dikke dlc in op dag 1 wat ze uit het volledige spel slopen.
dan melken ze vervolgens de boel helemaal dood om daarna nog eens het bedrijf wat het spel gemaakt heeft een doodschop te geven omdat het niet presteert volgens hun.
Ik noem maar een publisher, het kan ook een andere zijn. Het gaat erom dat als het in Sony of Microsoft handen valt dan wordt het exclusive.
Dat komt omdat ze de helft hebben laten zie, en daarvan was niks af.
Waarom is Sony gierig en moeten we ons dan zorgen maken? Horizon zero dawn is ook gewoon op de pc uitgekomen.

Ik was inderdaad niet overtuigd nee. En ik ben er op tegen omdat de games dan console exclusive worden.

Daarnaast komt hij op geen enkel andere console uit, niet alleen ps4 maar ook switch.
Geen propaganda, Sony brengt wel vaker spellen uit op de pc. Death stranding bijvoorbeeld. Daarnaast vergeet je even dat veel games van Sony ook via ps now te spelen zijn, waardoor ze ook gewoon op de pc te spelen zijn.
"brengt wel vaker"... en het dan hebben over "Death Stranding".... Dit is een pad dat Sony echt maar zeer recent is gaan bewandelen, en om nu al te zeggen dat ze dit pad gaan blijven volgen is zeer voorbarig.

Er zullen best een aantal 'oude' PS(4)-exclusives naar PC komen, maar dingen als God of War of TLOU en uiteraard, Spider-Man bijvoorbeeld, zullen niet naar PC komen.
De 'exclusives' en de kwaliteit van het gros van die producties is voor de PS4 is net wat die console zo populair heeft gemaakt, en het zou me sterk verbazen als Sony ineens die strategie volledig zou defenestreren.

Lijkt mij eerder dat het porten van Horizon, Bloodborne en Death Stranding naar PC een marketing-zet is om PC gamers kennis te laten maken met een aantal hoogstaande PS-games waardoor die gamers misschien overtuigd kunnen worden om naast hun PC, ook een PS5 te gaan halen.
Death stranding was wel exclusief voor de playstation. Kojima heeft gratis de engine van guerrilla mogen gebruiken in ruil daarvoor. Samen hebben ze besloten om hem ook naar de pc te brengen. Sony heeft er ook veel geld in zitten.

Daarnaast klaag je hierboven de hele tijd dat Sony geen games uitbrengt op de pc. En vind je ze daarom gierig. Vervolgens geef ik aan dat je ook ps now hebt zodat je playstation games kan afspelen op de pc. Serveer je dit af en geef je aan dan heb je alsnog een pc nodig. Dat rijmt niet helemaal.....

Volgens mij is elk antwoord wat positief is voor Sony in jouw ogen niet goed...

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 8 augustus 2020 12:35]

Sorry hoor maar het zelfde probleem heb je met Xcloud wat tot nu toe ook nog niet helemaal top draait en op een lagere resolutie dan bv.. Stedia
En ik wil helemaal geen Console/ PC games spelen op mijn Modiel klein priegel schermpje
En de komende next gen Consoles worden waarschijnlijk heel goedkoop dus kan je ze ook allebij kopen.
Waarbij ik wel vraagtekens heb bij een Xbox want dat heeft alleen nut als je geen Game PC hebt.
Voor de rest wil Microsoft iedereen aan Gamepass krijgen zodat je de Netflix onder de games hebt
En iedereen steeds meer een meer Medicore games kan spelen.
Wat volgens mij uiteindelijjk slecht is voor de game industrie zeker kwa ontwikkeling van games
Dus ja ik vind de manier van Sony en Nintendo nog wel beter.
Ik verkondig geen onzin. Ik vertel precies hoe het zit. Ook Sony brengt games naar de pc. Jij geeft aan dat dit niet zo is. Wie verkondigd er dan onzin? Ik geef aan dat Sony ook ps now heeft, maar daar weet je wel weer iets op te verzinnen waarom dat klote is.

Maar voor jouw beeldvorming ik heb alle consoles van Microsoft en Sony in huis. Dus ik kan gewoon alles spelen als ik wil. Liever heb ik geen exclusives zodat je alles op 1 platform kan spelen.
Ik weet genoeg hoe het werkt met Third party developers. Alleen dit is een ander verhaal omdat Sony grotendeels de ontwikkeling van de game heeft betaald. Maar ik stop de discussie. Er valt weinig te discussiëren met jou omdat je het toch allemaal op de man af doet. Fijne dag!
DEATH STRANDING is a trademark of Sony Interactive Entertainment America LLC.
Created and developed by KOJIMA PRODUCTIONS.
"PlayStation" and the "PS" family logo are trademarks of Sony Interactive Entertainment Inc.

Sony bezit dus gewoon de rechten. Trademark is de IP. Kojima is alleen de ontwikkelaar.

Dus wie moet er nu uiteindelijk iets meer in verdiepen?

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 8 augustus 2020 16:09]

Ligt eraan, Minecraft brengen ze op alles uit.

Daarnaast met de overname van Obsidian Entertainment is Outerworld uitgebracht op alle consoles. (moest volgens mij ook vanwege een contract)

Zo verschijnt Psychonauts 2 ook op de Playstation, al zit die game dan wel weer in gamepass.
Dat komt omdat Microsoft de ontwikkelaar van Minecraft pas later heeft overgenomen. Games waar al afspraken over gemaakt zijn zullen nog steeds op alle platformen uitgebracht worden.

Hetzelfde geldt ook voor psychonauts 2.
Dat freeflow combat had je vroeger toch ook al?
Arkham knight was fantastisch. Ik heb een xbox one aangeschaft puur voor die game. Het vechtsysteem is makkelijk te leren en moeilijk te masteren. De afwisseling tussen vechten, stealth en de batmobile maakte dat ik de game heel lang heb gespeeld.
Ik hoop dat suicide squad net zo goed wordt alleen moet ik dan wel een series x aanschaffen =)
Heb die Arkham games helemaal grijs gespeeld :)

Ben erg benieuwd naar deze titel.
Ik vond de Arkham games erg goed, ben daarom erg benieuwd naar deze game. Vooral leuk om eens met slechterik te mogen spelen.
Dit lijkt me echt heel nice en het zou echt epic zijn als je Superman moet proberen te grazen te nemen. 1 ding mogen ze achterwege laten en dat is een zekere minigame met een batmobile die je door de strot werd geduwd.
Heb de Arkham games helemaal te pletter gespeeld en ook bijna helemaal op de volle 100% voltooid.
Mijn verwachtingen zijn dus wel vrij hoog van Rocksteady, hoop wel dat ze dezelfde freeflow combat erin houden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee