Xiaomi Duitsland bevestigt komst Mi TV Stick

Xiaomi Duitsland heeft tijdens een presentatie, die voornamelijk om de aankondiging van de Redmi Note 9-smartphones draaide, de Mi TV Stick laten zien. Er gingen al langer geruchten over de komst van dit product voor televisies en die zijn nu door Xiaomi bevestigd.

Tijdens de onlinepresentatie heeft Xiaomi enkel kortstondig een frame in beeld gebracht waar de Mi TV Stick op is te zien. De Duitse presentator gaf verder nog geen details en zei alleen dat de Xiaomi Mi TV Stick zal leiden tot een betere en simpelere tv-ervaring. Waarschijnlijk zal het product ergens in de komende maanden op de markt komen. Duidelijk is dat het gaat om een dongle die in een hdmi-aansluiting van een televisie kan worden gestoken en dat een afstandsbediening wordt meegeleverd. Op die remote zitten knoppen voor Google Assistant, Netflix en Prime video.

Op basis van een weergave op Gearbest krijgt de Mi TV Stick wellicht de volgende specificaties. Het product draait op Android 9, waarbij het waarschijnlijk om Android TV gaat. Verder is een Amlogic S905 Y2-quadcoreprocessor aan boord, een Mali-G31-gpu, 2GB ram en 8GB voor opslag. Dit zijn bijna precies dezelfde specificaties als de vorig jaar uitgebrachte Xiaomi Mi Box S. Verder is er ondersteuning voor audioformaten van Dolby en DTS. 4k, hdr en 60fps behoren ook tot de mogelijkheden. Waarschijnlijk is er net als bij de Xiaomi Mi Box S een Chromecast Ultra ingebouwd en zal Netflix in ieder geval in full-hd-resolutie te streamen zijn.

Het is nog onbekend wanneer de Xiaomi Mi TV Stick precies uitkomt en voor welke prijs. In de zoeklijst van Gearbest wordt een prijs van 80 dollar genoemd. Mocht die prijs kloppen dan is de Mi TV Stick bij de release wat duurder dan de Xiaomi Mi Box S.

Door Joris Jansen

Redacteur

27-05-2020 • 08:25

114 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (114)

114
112
31
3
0
76
Wijzig sortering
Ik ben toch lichtelijk teleurgesteld. Dit is dus een Mi Box S in een kleiner doosje. Exact dezelfde hardware, maar nu helemaal geen aansluitingen meer. Meest gehoorde 'klachten' van de mi box:
 • Geen ethernet aansluiting
 • Geen USB 3.0 (of hoger)
 • CPU
De Mi Box S is echt een fantastisch apparaat, onlangs gekocht voor nog geen 50 euro. Beste TV ervaring die je je kunt wensen. NLZiet, Canal Digitaal of (aangepaste) Horizon app en je hebt echt alles draaien vanuit één simpele interface. En het werkt echt heel goed, maar net iets meer CPU kracht zou af en toe wel wenselijk zijn. Heb zelf geen problemen met ethernet of USB.

Los van dat: de Mi Box S verbruikt slechts 4 tot 5 watt maximaal. Wat dat betreft echt een super ding. Ter vergelijking; de Ziggo Horizon XL box deed 30 tot 50 watt en reageerde trager... Afgekoppeld en weg ermee.

Maar na ruim 1,5 jaar na de release van de Mi Box S zit men denk ik meer uit te kijken naar een opvolger met betere/snellere hardware, dan hetzelfde maar dan in het formaat van een Fire TV Stick. De originele box is al niet bepaald groot te noemen, al is een enkele HDMI stick natuurlijk wel beter weg te werken. Het is een leuke toevoeging, maar hopelijk komt er ook nog een volgende Mi Box S.
Hmm, ik had de nieuwste box, maar ik vond het echt niks aan, te haperig en een lagere qualiteit (Netflix UHD HDR) als mijn Samsung Q80R.

Dus ik heb hem weer verkocht en nu loopt alles wat ik nodig heb native op me Samsung. Werkt perfekt!

Met de Pi-Hole uitgevonden welke dingen ik moet laten blokkeren en zodoende alles perfekto!
Wat loopt native op je Samsung?
Netflix, Youtube, Zatoo, Apple TV, Amazon Prime en nog veel meer, ik heb de box getest met Netflix en dat was niet fijn om naar de kijken, alles was niet zo scherp als native op me Samsung en het stotterde vaak..
hdcp is aanwezig maar staat "uit" op de boxen. Je moet dan een gemodificeerde Netflix app gebruiken. Je hebt dan full HD beeldweergave (dat is wat men zegt)
Waar koop jij een Mi Box S voor onder de 50 euro?
AliExpress tijdens de sale.
Hmm, dat moet je dan ook maar net weten dat er dan een sale is.
Via Pepper.com een aktie..check het even
De Ziggo Next box gebruikt, bij ontbreken aan fysieke harddisk ook heel weinig (iets van 11 watt) en standby zelfs maar anderhalve watt. Je hebt daarin standaard apps voor Netflix, Youtube ed. Echter ontbreken wel Helaas apps voor Amazon Prime, HBO en andere mainstream videodiensten.
Klopt, qua verbruik en snelheid een hele verbetering maar je moet voor andere diensten weer een ander apparaat gebruiken. Met de Mi Box S of elk ander Android TV apparaat heb je alles vanuit één interface beschikbaar. Overzichtelijk en simpel. Daarnaast slechts één apparaat en één afstandsbediening.

En je zit met die Nextbox weer vast aan Ziggo. Voordeel van NLZiet / Canal Digitaal is dat ze een native Android TV app hebben die vooralsnog prima werken. Zo is overstappen (eindelijk) nóg eenvoudiger geworden. Enkel modem omwisselen, in bridge modus zetten en klaar. Geen enkel ander apparaat dient te worden omgewisseld.
De Xiaomi Mi Box S is een van de weinige apparaten die Google TV certified is, en is dus ook meteen een Chrome Cast. Tevens is de Mi Box ook Netflix certified, dus dat kan je ook draaien. Hopelijk is de stick hetzelfde.

Jammer genoeg is de Mi Box S ook niet perfect. Ik heb em zelf nu een jaar in gebruik. Plex heeft bijvoorbeeld een nieuwe video player die niet werkt op dit apparaat, de oude player (je kan omschakelen) werkt zonder problemen. Ook is t irritant dat bij t aanzetten van de tv en mi box, de tv altijd overschakelt naar de mi box. Ik heb nog geen setting kunnen vinden. Ondanks de kleine irritaties doet ie t wel goed genoeg om te houden. Maar als deze Stick deze problemen niet heeft, zou ik wel overwegen over te schakelen.

Maar ik lees dat intern het ding dezelfde hardware heeft als de mi box, dus of de werking dan beter zal zijn...
Voor het automatisch omschakelen, zou je even de HDMI CEC settings moeten checken in zowel je TV en MiBox.

Draai hier in huis al meer dan een jaar 3 stuks zonder noemenswaardige problemen :)

Zeker de allerlaatste patch heeft de grootste issue (namelijk het niet altijd uit sleep komen) gefixt.
Ik dacht dat ik alle settings al een keer bekeken had. Ik ga daar nog een keer induiken dan, thanks.

Ik zet em altijd uit trouwens, niet in sleep modus.

Gebruik je em ook met plex? Heb jij geen last van de plex player Oude en nieuwe versie?
Ik denk dat bij het volledig aan/uitzetten je TV potentieel reageert op het zien van een nieuwe inputdevice.

Plex heb ik al enkele maanden niet meer gebruikt, voorheen waren er alleen issues met het originele kwaliteit afspelen van h265 (de app forceerde dan transcoding).
Voor ongeveer hetzelfde bedrag heb je ook de Mi Box (pricewatch: Xiaomi Mi Box S 8GB Wat is het verschil?
Ik heb zelf de Mi Box S en heb alleen maar issues met dit ding.
HIj crasht enorm veel waarbij je de stroom eraf moet halen om hem te resetten.
Normaal heb ik alleen maar goede ervaringen gehad met Xiaomi, behalve met deze box.

Al moet ik zeggen dat het na de laatste grote update wel wat stabieler is geworden.
Gewoon ter informatie, waarom heb je initieel voor de Mi Box gekozen in niet voor bv een Raspberry PI met Kodi er op ?
Een Mi box (S), of straks Stick, kan voor veel meer dan alleen Kodi worden gebruikt. Het grote voordeel vind ik de app ondersteuning, ook van de kant van de app providers (Netflix, Amazon, enz.). Binnen Kodi zul je met diverse addon's aan de slag moeten, en als je ze al draaiende krijgt, dan zeer waarschijnlijk niet in die kwaliteit die je via een supported device zult krijgen.
De addons vind ik dan weer een voordeel, quasi alles is mogelijk. Ik heb bv. geen kabel abonnement, maar kijk wel gratis via enkele addons naar lokale TV (de content wordt gratis en legaal aangeboden door de verschillende tv kanalen, maar je wil niet vanuit je webbrowser kijken, en met de addons - retrospect of vrtnu kan ik gewoon kijken door een druk op de knop).

Amazon prime heb ik even op Kodi gedraaid, Netflix zit embedded in mijn TV.

Maar goed, ik snap je punt, de Mibox is inderdaad een android box en daar kan je inderdaad andere apps opzetten dan Kodi.
Retrospect is een prima supported app, maar heeft ook zo zijn beperkingen. Ik begrijp je wel maar het is het allemaal nét niet (vind ik). Dan liever nog de NPOstart(+) of NLziet app gebruiken.

Let wel, ik ben groot Kodi fan, maar als het in sommige gevallen wat simpeler kan, dan graag ;)

Nu kan ik een simpel en betaalbaar boxje neerzetten en vrijwel alles laten draaien wat beschikbaar is aan streaming services, lokaal of via internet. Straks officieel nog de ZiggoGo app (nu Horizon TV), en mijn gehele kroost kan over op een supported Android-TV box.
Ziggo go werkt ook weer op de mi box via aptoide. :)
Bij mij heet ie nu nog wat anders, zonder gebruik te hoeven maken van Aptoide ;)

Maar ik hoop dat de app nu binnenkort toch eens wordt vrijgegeven voor iedere Ziggo klant met een Android-TV apparaat. Het werkt uitermate goed, Next gelijk mag ik wel opmerken.
Omdat ik over het algemeen enorm positief ben over Xiaomi.
En je gelijk out of the box klaar bent, en wat tweaker @hardware-lover hardware-lover zegt.

[Reactie gewijzigd door hurkies92 op 27 mei 2020 12:40]

Al een factory reset geprobeerd? Ik had na een update ook stabiliteitsproblemen maar na een factory reset zijn ze weg.
Heb ik nog niet geprobeerd, bedankt voor de tip!
Met hoe het nu is kan ik ermee leven, ik had net Kodi perfect afgesteld 8)7
Ik heb ook een tijdje problemen gehad na een update, een volgende update heeft dit weer opgelost. Ik ben er erg blij mee en hij werkt op het moment echt feilloos. Wellicht een factory reset proberen of eens te checken of er niet een update klaar staan?
Laatst beschikbare update installeren, fabrieksreset er achteraan, en je zou geen crashes meer mogen hebben (bij normaal gebruik).
Ik ben na de laatste update DTS kwijt.
Dat is vreemd, zou nog steeds aanwezig moeten zijn, dat is hier tenminste wel het geval.
Al een paar keer factory reset gedaan. Toch misschien nog eens proberen.
Loopt bij mij juist al maanden als een zonnetje icm met Kodi en af en toe Netflix en Disney+. Al eens een update uitgevoerd? Ik krijg af en toe nog wel eens een update binnen, geloof zelfs een upgrade.
Ik heb de Mi Box S al een tijdje, maar geen enkel stabiliteitsprobleem. Ja, een paar keer per week opent een app even niet goed, maar dan is het een kwestie van 'Gedwongen stoppen' kiezen in de systeeminstellingen en dan werkt het weer keurig.
Kan er op deze Box ook bijvoorbeeld Kodi o.i.d. gedraaid kunnen worden waarmee je IPTV kan kijken? Heb straks een kamer waar geen tv-aansluiting is, en vind z'n box nog wel een interessante optie:)
Daar heb je Kodi eigenlijk niet voor nodig, dat kan ook prima via een losse IPTV app. Maar Kodi zal beschikbaar zijn voor het apparaat.
Ik heb net hetzelfde, alleen lijkt mij de truk om voordat je ermee wilt zien even de stroom uit te trekken en terug in te trekken, ik probeer het zelfs niet meer zonder dit te doen, is nu wel een gewoonte geworden "kids slapen gelegd, onder komen, stroom uit en in, toilet gaan en voila tv kijken. Dan doet hij het wel zonder te crashen bij mij.
Als ik dit niet doe crashed hij 80% van de tijd, zeer jammer want ik had eigenlijk dit nergens gelezen voordat ik hem aankocht
Voor ongeveer hetzelfde bedrag heb je ook de Mi Box (pricewatch: Xiaomi Mi Box S 8GB Wat is het verschil?
Dat je geen los kastje maar een stick hebt. Scheelt weer een kastje en dus ruimte en wat draadjes.
De MI Box S is zo klein dat je die heel makkelijk met dubbelzijdig tape achter je tv plakt. Werkt perfect. De afstandsbediening is Bluetooth dus dat is geen probleem.
Wel weer extra stroomkabel natuurlijk. Dit is gewoon gemak.

Verder zijn er tig versies van de mibox, maar allemaal met nagenoeg dezelfde hardware. Nooit helemaal begrepen eerlijk gezegd...
Extra stroomkabel? De Stick heeft ook gewoon stroom nodig en heeft een aparte (usb) aansluiting daar voor. Die"extra" kabel heb je dus gewoon nodig. Scheelt hooguit een power adapter, mits je TV voorzien is van een goede powered-usb, maar dat werkt het spul weer niet als de TV uit staat.
Als deze TV stick via USB gevoed kan worden, is ook dat niet echt een issue natuurlijk, dan kan je de USB kabel ook in de TV doen, immers en is de hinder ervan wat minder aanwezig.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 27 mei 2020 12:40]

TV's met USB aansluiting zijn er geloof ik langer dan TV's met HDMI aansluitingen. Ik kan me in elk geval geen TV's meer voorstellen zonder USB.
Ik heb hier op kantoor ook een aantal tv's (verschillende merken), en daar zit allemaal een USB aansluiting op (ook bij de tv's bij mij thuis). De USB aansluiting kan gebruikt worden om bijv films/foto's af te spelen, maar in veel gevallen ook om bijv als opname apparaat om uitzendingen op op te nemen (ipv de ouderwetese VHS/DVD/HDD recorder). Daarnaast heb ik ook een aantal keren een recovery van de firmware (of een firmware upgrade) via usb uitgevoerd.
Waar is de prijs van deze stock dan te vinden? Zie het niet in het artikel.
Klopt dat dat de prijs niet te vinden is. Foutje,
Dat je niet zo'n lelijk doosje bij je tv nodig hebt. Je kunt je woonkamer minimalistisch inrichten. Vroegah had je een tv meubel met videorecorder, decoder, spelcomputer, soms een componenten stereotoren erin met CD, cassette, tuner, equalizer en noem al die rommel maar op. Met de huidige techniek hang je je LCD aan de muur, steek je zo'n stickje erin als je niet afhankelijk wil zijn van de slechte ondersteuning op smart tv's en als je gewoon met DVB tv kijkt ben je eigenlijk klaar.

Voor muziek zijn veel mensen al terug gegaan naar mono, zie het succes van Sonos, Bose en andere "slimme" speakers. Het scheelt een of twee meubels in je huis, ook de grote kast vol CD's, VHS/DVD is niet meer nodig. Ik zelf wil er niet per se in mee te gaan om alles afhankelijk te maken van de verbinding naar buiten maar het is wel een trend die ik zie. Dus ja, er is een markt voor zoiets :) .
Dank je Andros, ik heb je +1 gegeven.
Zijn er ook van deze sticks zonder Google of Apple?
Van Chromecast/Google weet ik dat ze alles in de gaten houden wat je afspeelt, dus eventueel ook of je iets afspeelt wat je niet gekocht hebt (om het netjes te zeggen).
Amazon Fire Stick misschien?
Ja dat heet een Windows pc iets met een muis of keyboard. Of network attached storage oftewel NAS. Je installeert Plex server op de machines. En dan kan je zo streamen naar je tv zonder dat de services meekijken.
je hebt tegenwoordig ook zgn pc sticks waar volledig Windows 10 op kan draaien. Verwacht geen geheel soepele media ervaring, daar moet je dan echt tijd en moeite instoppen. Ik heb zelf een Xiaomi box s aangeschaft met Android tv voor mijn nieuwe Sony, kan ik echt aanraden! Gewoon een degelijke chipset, steam link loopt er lekker op dus ik kan ook nog wat gamen
Dank voor alle reacties, ik ga eens naar zo'n W10 stick kijken
Mocht je een Sony Android tv hebben, wat is dan het voordeel van de Xiaomi Mi Box S in jouw geval?
(Of heb je een tv zonder Android, dan snap ik het wel)
Nee, ik gebruik Xiaomi omdat Sony altijd beroerde chipsets in hun tv's stopt waardoor Android hapert, ook gebruik ik Steamlink en emulators waar ik net iets meer power voor wil hebben. Daarnaast is de ondersteuning vanuit zo'n tvbox vaak beter dan de tv fabrikanten die hun OS nog steeds als afterthought gebruiken.
Anoniem: 100047
@Houten klomp27 mei 2020 11:01
Wees maar niet bang, ik moet niets meer van Xiaomi hebben. Ik had hier een router en een A2 lite en allebei verzenden ze data naar vreemde Chinese websites en AliExpres/Alibaba.
Ja precies, die weten precies wat je kijkt en wanneer.
Waar heb je de A2 lite gekocht? Heb momenteel zelf de MiBoxS aangeschaft en het bevalt nog super. Maar als ik dit zo van jou lees..
Anderhalf jaar terug. Zet voor de gein maar eens een noroot firewall op de Xiaomi. Naast de gebruikelijke amazonaws en Google links zie je ineens een aantal wazige ip-adressen staan, als je die opzoekt met een DNS website zie je, surprise, Ali😒 Ook native apps die offline moeten werken zie je berichtenverkeer. Voor mij geen Xiaomi, Oppo en ander spul meer hier.
Ikzelf heb een Amlogic S905 doosje waar CoreELEC (Kodi) op draait, ipv Android/Apple.
Hij is maar 7x7x2cm en achter de TV, met bediening via CEC (dus geen aparte afstandsbediening).
Nadeel is dat dat geen stick is, en met aparte netvoeding, en moet je zelf uitzoeken/flashen.
Maar komt redelijk in de buurt, en kan je al krijgen voor €25 ofzo.
De Mi Box S is zo compact dat deze heel eenvoudig uit het zicht kan worden geplaatst. USB bus van de tv is zeer waarschijnlijk ook al voldoende om de Mi Box S van power te voorzien (weet het niet zeker, kan het nu niet meteen controleren). Korte HDMI kabel en tada... Zo'n stick uit je TV is ook vaak niet onzichtbaar te plaatsen. Beiden doen hun werk via een fatsoenlijk wifi signaal, dus daarin ook geen verschil. Ik zie wel een USB3 C poort bij de stick vermeld, dat zou een plus zijn tov die ene USB2 aansluiting op de box.
Vanuit de tekst:
Dit zijn bijna precies dezelfde specificaties als de vorig jaar uitgebrachte Xiaomi Mi Box S.
Dus ik gok dat er weinig verschil is, behalve dat deze stick wat handzamer is.
De prijs momenteel op gearbest bedraagt 80 dollar. De kans is behoorlijk aannemelijk dat hij hiervoor ook verkocht gaat worden.

[Reactie gewijzigd door maxh22 op 27 mei 2020 08:39]

Die prijs van 80 dollar is overigens alleen te vinden in de zoeklijst van Gearbest; op de daadwerkelijke productpagina staat de prijs niet. Kan best dat die prijs juist is, maar het maakt hem al meteen duurder dan de introductieprijs van Xiaomi Mi Box S. Nog beetje onzeker die prijs, maar wellicht had ik dit toch even in het bericht moeten zetten. Bij deze alsnog :)
Misschien dat de prijsverhoging hem wel zit in de compactheid van de stick? Overigens vond ik ook een onbekend merk die ongeveer dezelfde specs heeft als de tv stick maar(als de prijs klopt) 2 keer zo goedkoop is.
https://nl.aliexpress.com/i/32958183638.html
Qua specs misschien hetzelfde, maar de kwaliteit is waarschijnlijk niet vergelijkbaar. Er zijn tal van dat soort Android sticks en boxjes, maar doorgaans draaien ze dan daadwerkelijk Android, en niet het voor TV's geoptimaliseerde Android TV. Ook de juiste DRM om Netflix en andere streamingsdiensten op hoge kwaliteit te bekijken ontbreekt dan vaak.
Het vervelende van die Chinese boxjes is dat je niet weet wat je krijgt of eigenlijk wel.

Veel is rommel met gerecycled/binned geheugen, de specs kloppen niet met wat erin zit (dram snelheid/hoeveelheid/timing), beroerde SOC's (rk32xx, demo boards), een Allwinner met 4G geheugen (soc kan max 3G), weird nand etc. Matige GPU (veelal Mali 400) met onvoldoende volwassen linux mainline support, hoogstwaarschijnlijk een 3.x of 4.x kernel, vervelend voor h264/265 decoding.

Hetzelfde verhaal als de bekende goedkope videokaarten, heel veel creativiteit om specs te tonen die er niet waargemaakt kunnen worden (socs anders labellen), er niet zijn en als het halfassed boot met een andere chip is het goed.

Met een beetje mazzel krijg je 720p video (4K 8K kan je vergeten), verwacht geen prettige Netflix ervaring alhoewel ze zeer creatief zijn met netflix apps uit alternatieve app stores, en de boxjes zeer populair in rusland zijn (iptv etc).
Klopt, maar die hebben *vaak* dan weer geen ondersteuning voor de Netflix-app e.d. Dan wordt je 'gedwongen' om het via een browser te bekijken. Als het *goed* is, heeft de Xiaomi Stick wel native support voor de Netflix app. En dat rechtvaardigt het (mogelijke grote) verschil in prijs wellicht niet, maar mensen gaan dan toch vaak liever voor officiële ondersteuning.

Dat gezegd hebbende, het android boxje van mijn dochter heeft ook geen native ondersteuning voor de apps van o.a. Netflix en Ziggo, maar met wat gefreubel kun je de APK's wel laten werken. Maar voor de standaard consument is dat niet altijd een optie.

[Reactie gewijzigd door Frituurman op 27 mei 2020 10:06]

Die afstandsbediening heeft een Netflix knop en een Prime Video knop, zou bijzonder zijn als ze geen ondersteuning hebben voor die twee videodiensten.
Alleen de Amlogic S905X2 en S905Y2 hebben een Mali-G31-gpu volgens Wiki, voor series en films kan het best leuk zijn en heel goedkoop, maar ik ben juist afgestapt van Android TV Box/Stick, vond het helemaal niet goed en lekker werken, en heb daarom een Mini Media/Console PC gemaakt en die werkt vele malen beter dan een Android TV Box/Stick.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 27 mei 2020 14:52]

Ik zie dat hij Bluetooth heeft. Zou toch wel fijn zijn als hij draadloos geluid naar een externe speaker kan zenden in tegenstelling tot de Chromecast. Niet dat dat de 80 dollar waard is, want een Fire TV Stick kan dat al.
Al een tijdje aan het twijfelen om een Nividia Shield in huis te halen maar de prijs houdt met (klein) beetje tegen. Vind het net iets teveel geld om gewoon series via Plex te bekijken. Voor de rest zou er niets mee gebeuren.
Zou me hier wel eens aan wagen. Belangrijkste zal zijn of alles beetje goed samenwerkt met de Harmony Remote.En natuurlijk of het beetje vlot werkt
Hij is prijzig, maar man man man wat is de Shield een heerlijk apparaat. Misschien is een ouder model via V&A een idee? Heb ik ook.

[Reactie gewijzigd door Mark_88 op 27 mei 2020 08:45]

Wat maakt het dan speciaal als je puur voor afspelen van content doet?


Mijn mi box s speelt ook alles af. Zag nooit de meerwaarde om 160,- meer uit te geven voor iets wat precies het zelfde doet. Dat het 1-2 seconden sneller is boeit me niet. Heb tijd .

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 27 mei 2020 09:06]

Kodi draait erg stroperig op de Mi Box, dat valt mij tegen. Op de Shield zal dat denk ik beter gaan.

Edit: dan bedoel ik de UI. Video's spelen gaat prima.

[Reactie gewijzigd door kiang op 27 mei 2020 11:07]

Hebben hier 3x een Mi Box S, met Kodi om wat tv te kijken. Geen enkel probleem mee.
Qua interface kan ik niet vegelijken, maar ik draai kodi op de mi box en ik speel daar 4k remux files af zonder problemen.
Je maakt toevallig geen gebruik van een externe USB opslag of is je interne opslag bijna vol? Zo ja, deze kan aardig wat prestatie-roet in het eten gooien. Kodi (inmiddels 18.7), hoort tamelijk vlot te draaien op een Mi Box (S). Mogelijk een zware skin in gebruik? Dat zou ook nog van invloed kunnen zijn. Tevens kan een beroerd wifi signaal ook de handel verpesten.
Het gaat enkel om de ui, en kodi staat gewoon op de interne opslag, waar genoeg ruimte is want enkel netflix en kodi staan erop.
Je bedoelt GUI(skin/uiterlijk)? Is deze de originele bij jou? Maar bij voldoende vlotte aanvoer (goede wifi/lan via adapter), zou het toch eigenlijk meer dan redelijk vlot moeten kunnen draaien. Het browsen door je media verzameling bedoel ik dan.
Ja, bij het browsen van media, in de default skin. Merkbaar een lage framerate, en dat zonder gekke plugins.
Persoonlijk ben ik nog altijd voorstander van een combinatie van een NAS-opstelling en een eenvoudige ChromeCast ondanks SmartTV. Mobiel is toch altijd bij de hand voor de controls. Heb ik niet nog een bediening van een ander kastje bij te hebben. :)
Fijne remote(s), codec support, volledig stabiel, kan een Plex server draaien, ethernet-aansluiting, zeer lang updates, en dus vlot. Begrijp me niet verkeerd, voor de gen 1 betaal je nog steeds minimaal 100 euro voor een tweedehandse, en dat is veel geld, maar de Shield is de enige die geen enkel steekje laat vallen in Android-mediaspelerland.

[Reactie gewijzigd door Mark_88 op 27 mei 2020 14:33]

Ik was ook zeer blij met mijn Shield... maar sinds ik content op 4K kijk geeft hij regelmatig een kortstondige dropout op het HDMI signaal. Heel irritant, omdat Netflix meteen uit de film knalt met "Kan titel niet afspelen. Probeer het later opnieuw.". Gelukkig kan je de video direct weer starten waar je gebleven was, maar het is hoogst irritant.
Misschien overbodige info en niet van toepassing, maar Plex draait ook uitstekend op een PS4, mocht je die hebben of willen ;)
Zelf gebruik ik daar de Apple TV 4 voor, en op Tweakers V&A zie je die regelmatig voor €80-€100 voorbij komen.
Kan je met een Logitech Harmony apparaten aansturen via bluetooth? Zo nee dan gaat het niet werken is mijn verwachting. De Mi Box S heeft namelijk ook een bluetooth afstandsbediening. Infrarood is natuurlijk ook niet handig als dat ding achter in je TV steekt.
Als je een logitech Harmony afstandbediening met hub hebt dan kan deze ook de Mi Box S aansturen. De truc is dan in de Logitech software te kiezen voor een Asus Mediaplayer. Dan kun je de Harmony Hub via bluetooth koppelen aan de Mi Box S en is in principe alles te bedienen alleen de stembediening van de originele afstandsbediening werkt natuurlijk niet meer.
Als het alleen om series via Plex gaat kun je veel HEEL VEEL goedkoper uit zijn..
Maar 80 dollar is toch geen concurrende prijs tov al bestaande tv sticks?
Wel als dit de enige stick is met gecertificeerde Android TV en zover ik weet is dat het.
Gaat er dan eindelijk een volwassen android-tv stick komen? Of heb ik liggen slapen en ergens iets gemist?

Doe mij maar een betrekkelijk simpele tv met goed beeld en geluid en daar een goede android-tv stick bij zodat ik de slimheid van dat geheel zelf kan bepalen. In mijn geval zal het hdmi signaal via de geluidsinstallatie gaan.

Toen ik een jaar of 4 geleden op jacht was naar een goede tv kon ik niets vinden met een android beleving die vergelijkbaar was met de toenmalige high-end telefoons en tabletten.
Ja, ik heb nu zo'n 3 jaar een Nvidia Shield en ik gebruik echt nooit de interface van mijn LG en dus de beste aankoop rondom mijn TV. Android TV heeft gewoon echt alles wat je zoekt en de apps worden goed onderhouden op die omgeving. Nu alleen nog steeds wachten op de Ziggo Go app.
Google komt met een eigen stick met afstandsbediening en die wacht ik eerst even af.
Kan dit plex met srt subtitles op 4k 10bit afspelen van de nas (zit een 4790k in) of zal je daarvoor toch een nvidea shield / nuc moeten aanschaffen?
Ik hang nog steeds elke keer mijn laptop aan de tv en dat begint toch echt te vervelen.
Heb een smart tv van philips kan nog steeds netflixen en youtuben maar ondersteuning zal een keer stoppen.

Heb geen idee hoe hij connect met je netwerk.
Is dat over kabel of wifi?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee