Renders tonen onaangekondigde Samsung Galaxy Note 20+

Er zijn renders en specs verschenen van de onaangekondigde Samsung Galaxy Note 20+. De telefoon is 7,6mm dik, maar heeft een verdikking bij de camera waar hij rond 10,7mm zal meten, aldus de informatie.

Net als bij de Note 20 zal Samsung de sleuf voor de S-Pen-stylus links zetten in plaats van rechts, meldt Pigtou samen met OnLeaks. Het Franse OnLeaks heeft afgelopen jaren vaak bewezen vroegtijdig over juiste info van onaangekondigde telefoons te beschikken.

De Note 20+ heeft een gebogen scherm, meldt het blog. Het gaat volgens de renders en specs om een scherm van 15,9x7,4cm, met een diagonaal van 6,9" en een schermverhouding van 19,5:9. Er zit een gat centraal bovenin het scherm voor de frontcamera. De hele behuizing is 16,5x7,7cm groot, aldus Pigtou. De dikte is 7,6mm, al is dat bij de camera's mogelijk rond 10,7mm.

De camera's lijken op die van de S20 Ultra: er is een primaire 108-megapixelcamera, vermoedelijk een camera met ultragroothoeklens, een camera met periscopische lens en een tof-sensor. De 3,5mm-jack ontbreekt, net als op de Note 10 en Note 10+. Pigtou meldt dat de Note 20 en Note 20+ in augustus moeten uitkomen, al is die releasedatum enigszins onzeker door de uitbraak van het coronavirus.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

25-05-2020 • 09:06

88 Linkedin

Reacties (91)

91
87
37
0
0
44
Wijzig sortering
Werkt dat eigenlijk goed zo'n s-pen op een smartphone? Is het oppervlak niet te klein
Ik gebruik het voor mijn werk en vind het echt ideaal werken. Wanneer je iets moet tekenen, dan werkt dat stukken beter dan met je vingers. Wel vind ik het erg jammer dat dit toestel een gebogen scherm heeft. Niet alleen onhandig, maar het staat ook niet mooi. Althans dat vind ik :)
Ook hier een liefhebber van de Note serie, behalve dan het gebogen scherm. Juist bij de Note zou ik willen dat hij recht is omdat dat logischer en natuurlijker is bij het gebruik met een pennetje. Het gebogen scherm maakt het ook kwetsbaarder, duurder en lastiger te repareren... Wat mij betreft mag de note wel een plat scherm.
Onderliggend aan die kwetsbaarheid is dat hoesjes ook zodanig zijn dat alleen de boven en onderkant van het scherm beschermd zijn. De zijkanten zijn door de afgeronde zijkanten van het scherm niet goed beschermd.

En persoonlijk heb ik nog nooit iets of de randen van het scherm moeten doen, althans niet bewust zoals dat mogelijk met swipen noodzakelijk is, al komt dat ook niet op de milimeter.

Een plat scherm werkt prima zat. Als het alleen maar is dat je het scherm kunt zien oplichten als deze met het scherm naar beneden zit kunnen ze net zo goed de flitser van de camera gebruiken om iets kenbaar te maken. Desnoods een extra ledje in het camera deel, daar zitten zoveel lensen dat een klein ledje extra de ruimte ook niet kost.
Ik heb zelf de note 9 en note10+ en ben het met je eens. De randen afgerond heeft behalve voor het design echt 0 meerwaarde. De telefoon ziet er iets slanker uit maar de randen verkleuren het beeld en reflectie in het licht geeft 2 witte strepen op het beeld als je er recht op kijkt links en rechts op de rand. In de loop van de tijd heeft Samsung dit ook ingezien en je merkt dat met ieder nieuw toestel de curve iets minder wordt. De note 10+ heeft bijvoorbeeld alweer een iets minder gebogen scherm dan de 9. Van mij mogen ze er helemaal vanaf stappen. Overigens ook van de front camera. Ik gebruik dat ding nooit. Misschien 2 versies 1 met selfiecam en eentje zonder. Kunnen ze gelijk zien welke het meest populair is
Je gaat verbaasd zijn....
Wel vind ik het erg jammer dat dit toestel een gebogen scherm heeft. Niet alleen onhandig, maar het staat ook niet mooi. Althans dat vind ik :)
Mischien moet je dan ook kijken naar de LG V60 (KPN-link). Die heeft een vlak scherm en ook Wacom pen-ondersteuning, ook voor het optionele, tweede scherm.

Zo'n Wacom-pen past alleen niet in een sleuf in de telefoon, dus die zal je op een andere manier moeten meenemen.
Ik heb de Note9 en om heel eerlijk te zijn gebruik ik de stylus maar voor 2 dingen.
Voor selecteren/uitsnijden van jouw gewenste item van een afbeelding/ screenshot/webpagina. De 2e functie is om op afstand een selfie te maken. De stylus werkt dan als afstandsbediening.

Misschien ben ik niet de juiste doelgroep maar ik zou niet snel meer een Note telefoon halen vanwege de stylus. Mede omdat jouw vingers ook als een stylus kunnen functioneren.
Voor spelletjes kan het wel handig zijn. Beter een kleine stylus dan een 'dikke' vinger die de boel van het zicht onttrekt.
Schrijven op het scherm is voor mij geen must, maar aantekeningen maken, plaatjes uitknippen en een beetje 'doodlen' kan stukken fijner met een pennetje dan een vinger.
Ik weet niet of dat werkt. Op mijn samsung tab s6 werkt mijn stylus niet ingame. Geen idee hoe dat met de note zit.
Het werkt niet bij alle spellen nee, ik denk dat ze daar tijdens het bouwen van de games iets voor moeten inbouwen. Maar bij de meeste spellen werkt het gewoon naar behoren (althans de geen die ik speel).
Een kleine selectie : Boom Beach, Sky Force, Z, Goblins Trilogy, Archero, Space Justice, 1945 Air Force.
Dus mocht het het bij die spellen niet werken dan zou het haast aan iets anders moeten liggen :).
Ik gebruik hem om notities te maken, die pen heb je altijd bij je. Op een foto snel even wat krabbelen als je op een locatie een foto maakt van een situatie. Bij servers handig als je een overzichtje wilt hebben of van een rack wat er allemaal hangt, wat op welke switchpoort zit enz.

De 2e reden is dat mijn neefje (3jr) graag tekent op de telefoon, tot nog toe, hoe hard hij ook drukt, heeft de pen het allemaal overleefd. En beter dan doelloos filmpjes kijken op youtube. Maar er ligt een reserve stiftje, als hij hem sloopt is het over, gelukkig tot nog toe niet nodig gehad.
Ik gebruik hem om met uitgeschakeld scherm snel een notitie te maken bijvoorbeeld. Best handig en werkt erg goed.
Hoe werkt dat dan als het scherm uitgeschakeld is? Dan zie je toch niet wat je schrijft?

Of gaat het dan vanzelf aan?
Dan gaat ie vanzelf aan en zodra je je pen weer in de telefoon stopt word je tekening opgeslagen.
zwart op wit wordt er dan getekend/geschreven
Hij bedoelt het vergrendelscherm ;)
Afhankelijk van wat je er mee wilt werkt het prima. Vlugge aantekeningen, documenten ondertekenen, bij nat weer probleemloos het touch screen gebruiken, met meer precisie excel sheets bewerken, etc. werkt het allemaal uitstekend voor.

Tekenen bijvoorbeeld kan ook redelijk, maar daarbij vind ik zelf dat het schermoppervlak te krap is. Hoewel dat zeker niet iedereen tegenhoudt.
Werkt prima, streker nog ik heb in het verleden een tlefoon gehad met nog een kleiner scherm en pen dan is het helemaal een oplossing. Ligt natuurlijk wel aan je usecase.
Hier een Note8, wil graag een nieuwe Note mits deze een betere (liefst Qualcomm snapdragon) CPU heeft en niet al te duur is.
Gebruik S-pen voor; Tekenen, schrijven (snelle aantekeningen), to-do lists, translate, GIFs, cut-out screenshots. Dit zijn allemaal Note features die voor mij deze serie tot de ultieme telefoon maken.
Sinds de Note 2 koop ik alleen nog maar een Note. Het werkt prima op zo'n scherm, je ziet de pointer al als je 'm boven het scherm houdt.

Niet alleen aantekeningen is handig, ook om een selectie te maken van iets. Of een selectie van een afbeelding met tekst welke dan direct kan omzetten naar tekst. Dat werkt juist makkelijker met een S-pen dan met een vinger.

En tegenwoordig kunnen meerdere modellen van Samsung vensters splitsen of als pop-up op je scherm zetten, maar voorheen kon alleen een Note dat. Echt multi-tasken.
Ik heb al 6 jaar een Note4 en gebruik het pennetje dagelijks. Ondanks dat de note4 een uitstekende camera en scherm heeft blijft hij steken op Android 6.01 en behoort niet meer tot de snelste. Helaas zijn smartphones met een pennetje dun gezaaid. Alleen de Note serie. Ik hoop dat er ook een Note20 llte komt die betaalbaarder is en een groter scherm heeft (althans bij de Note10 serie).
Ja ik kan niet buiten het pennetje voor aantekeningen en bepaalde spelletjes.
Helaas zijn smartphones met een pennetje dun gezaaid. Alleen de Note serie.
Ik zou als ik jou was eens naar de LG Stylo-serie kijken.
Is de Note10 niet een optie als de Note20 uit is? Dan stort die prijs helemaal in.
6 jaar met een note 4 is erg lang.
ik had ook een note 4, maar 2x is hij na 1 jaar kapot gegaan.
1e keer kunnen laten repareren onder garantie, 2e keer was net buiten garantie.
bij veel gebruik brandde langzaam iets door in het moederbord, waarna de verschillende onderdelen steeds slechter samen konden werken.
op een gegeven moment moest ik kiezen tussen sim kaart of sd kaart, als ze allebei er in zaten liep alles vast.
EXACT hetzelfde probleem gehad. Erg jammer omdat ik bij de tweede keer repareren kon kiezen tussen een vervangende S8 (niet eens de plus) of een klein geldbedrag. Repareren wilden ze niet meer doen.
Ik gebruik ook nog steeds de Note4, heb hem ook dik 5 jaar. Ik wil alleen een vlak scherm, dus sla ik zeker de Note 20+ over. En wellicht dat een ander merk wel een plat OLED scherm heeft. De stylus is handig, maar is voor mij geen deal breker, maar ronde randen zijn dat wel.
Ik ook, mijn vrouw heeft een S9 en dat ronde scherm vind ik maar niks. De note10 lite heeft volgens mij wel een plat scherm en is goed betaalbaar. m'n note4 doet het nog prima, maar begint wel steeds slomer aan te voelen, zeker nadat ik de A71 van mijn dochter van 350 euro in mijn handen heb gehad. Wel pas de accu vervangen van de note4 zodat ie weer een dag mee gaat.
Ik gebruik het ook het veel en kan niet meer zonder. Alleen de S-Pen is voor mij al reden om voor de Note te gaan.
Mooi camera setje, maar die camera bumps worden me toch wel iets te groot! Ik heb nog steeds liever dat ze de telefoons een stukje dikker maken voor meer ruimte voor de batterij en geen camera bump.
Ik denk dat ze ervan uitgaan dat de meeste mensen toch een case rond hun phone doen en dan is die bump meestal weggewerkt (hoewel ik bij deze wel twijfel gezien de dikte). Indien ze de telefoon helemaal verdikken wordt hij met een case eromheen overal nóg een mm of 2 dikker.
Tja dat is het gevolg van de "camera oorlog" tussen de high end modellen. Die camera's van een dergelijke kwaliteit moeten ze toch ergens kwijt. Kennelijk is dit iets wat de consument wil want anders hadden ze er niet gezeten.

Ik heb zelf een s20 ultra met zo'n enorm inductie kookeiland maar heb daar geen last van. Ik heb namelijk een backcover als hoesje die er voor zorg dat het weer een vlakke achterkant heeft, ik denk dat de meeste toch wel een een hoesje gebruiken waardoor dit issue minder erg is.

Deze dus: https://cdn.alza.cz/Foto/FotoAdd360_rect/mo/mofi132-02.jpg
Is volgens mij een kip en ei verhaal; zijn de camera's er, omdat de consument het wil, of wil de consument het, omdat het er is?

Ik denk dat als je twintig jaar geleden rondvraag had gedaan of mensen een telefoon wilden die spiegelreflexcamera kwaliteit foto's maakte, de meeste mensen je voor gek hadden verklaard. Ten eerste omdat dit niet mogelijk was, ten tweede omdat niemand behoefte had altijd een camera op zak te hebben.
Het gaat om de interpretatie. Wil men een betere camera en wordt deze daarom gemaakt? Of wil men een betere camera omdat deze bestaat? Een wezenlijk verschil.
Inderdaad, veel markten zijn helemaal niet zo vraag-gedreven als menigeen denkt, eerder aanbod-gedreven.

Zo vraagt geen enkele consument om minder poorten, vastgelijmde onderdelen, of andere rare beperkingen, maar toch worden dergelijke apparaten gekocht. Niet vanwege vraag, ondanks de vraag.

Bij auto's is overduidelijk de vraag dat ze makkelijker te repareren moeten zijn, maar het wordt juist moeilijker. Bij een smartphone is de vraag dat ze een bepaalde tijd meegaan, maar ze worden juist gemaakt om dat niet te doen.

Vraag is vaak ondergeschikt. Aanbod komt eerst. In de huidige tijd weten fabrikanten van high-end smartphones niet meer hoe te concurreren met mid-end, dus zet men vol in op de camera. Het maakt niet zo veel uit of daar vraag naar is.

Het maakt ook niet uit of er vraag naar 8K is. Het komt er hoe dan ook. Omdat er anders geen enkele reden is om een nieuwe TV te kopen. Men zit niet te wachten op een TV die 20 jaar mee kan.
Ik gebruikte het constant na screenshots te nemen, aanwijzingen daar op te maken
Ik wil graag inhaken op de camera setup deel, en voornamelijk de front camera's.
Ik vind echt jammer dat Samsung niet echt progressie heeft gemaakt met front Camera's unlock techniek van S8/S9/S10/S20 zoals concurrenten dat doen met Face ID e.d. Dit heb ik zelf getest vanaf S8 t/m S10/S20 en werkt toch niet zo soepel, en soms wel tot frustraties aan toe...

Daarin tegen ben ik wel blij dat er alternatief zoals vingerprint ingebakken zit...
De camerabumps hebben ook nog wel een (waarschijnlijk niet opzettelijk gedesigned hiervoor) voordeel: als je de telefoon met de camerakant op tafel legt, dan kunnen eventuele korreltjes op tafel niet de lens beschadigen omdat die automatisch iets van de tafel ligt.
De camerabump heeft maar 1 oorzaak en dat is de zoomlens die hardwarematig zoomt en daardoor dikker wordt dan een normale lens.
En 3 dagen geleden kwamen er andere 'gelekte' renders uit, die de note 20 tonen met een volledig vlak scherm:

https://www.gsmarena.com/...mera_setup-news-43358.php

Wat moet je nu nog geloven...
Volgens mij is dat de leak van de Note20 met vlak 6.7inch scherm. De Note20+ zou dan een 6.9inch scherm hebben met gebogen randen..
Dat lijkt me nu nog eens een interestante telefoon. Eindelijk een vlaggeschip met een volledig vlak scherm. Als deze echt blijkt te zijn is dat mijn volgende telefoon!
Ja inderdaad, vind ik ook :)
Ze kunnen beter investeren in langere updates oudere toestellen
Updates zijn vanaf de S7 al gewoon 4 jaar. Is prima toch?
Ah ja dat zijn er maar 2. Oneplus geeft er wel 3 geloof ik.

Overigens is ook op niet alle toestellen een lamge updatetermijn mogelijk. Kijk bijvoorbeeld naar Apple en hun iPhone 6s met een batterij die het niet aankon
In het Lumia tijdperk was de bump geen probleem voor mensen die een goeie Camera wilden. Mijn Note krijgt een opvolger 😎. Met de quadlock behuising is die bump geen probleem en die gaat er toch omheen.
In het Lumia tijdperk was de bump geen probleem voor mensen die een goeie Camera wilden. Mijn Note krijgt een opvolger 😎. Met de quadlock behuising is die bump geen probleem en die gaat er toch omheen.
Het fijne aan de Nokia Lumia 1020 (ik denk dat je hiernaar suggereert) was dat de bump wat meer gecentreerd was dan linksboven in.... ik vind het geen gezicht zoals het hier op de Note 20 eruit ziet.

Ik vraag me ook af hoe zwaar deze Note 20 gaat worden... voor mijn gevoel behoorlijk zwaar.
Klopt. Qua ontwerp was de Lumia super 👌. Meerdere gehad, was een mooie tijd. Mis nogsteeds die vol kunststof behuizing, had je geen hoesje bij nodig.
Aan de voorkant ziet hij er exact hetzelfde uit als de Note 10+, alleen de punchhole is iets kleiner. Hij zal een iets beter camerasysteem hebben (hoewel het verschil in tests tussen de Galaxy S20 Ultra en Note 10+ erg klein bleek te zijn), 5G support (niet zo boeiend, voor mij is 4G snel zat) en een 120hz scherm (dat is wel mooi), maar zelf zie ik geen reden hier waarschijnlijk meer dan €1.200,- aan uit te geven.

Vanwege de smallere schermranden misschien wel een aardige upgrade vanaf de Note 9 (hoewel je dan een hartslagsensor, notificatieled, fysieke vingerafdrukscanner en koptelefoon jack moet inleveren), maar niet echt een upgrade ten aanzien van de Note 10+. Dan maar wachten op de Fold 2...
5G is niet alleen voor een hogere snelheid.
Dat is zeker waar, maar ik bedoelde te zeggen dat ik voornamelijk op wifi zit en 4G goed genoeg is voor als dat niet het geval is. Ik zou in ieder geval niet speciaal een nieuw toestel kopen voor de 5G module ; )
er past wel een volledige pen erin, maar een 3.5mm jack past dan weer niet. Man man echt zonde.
De Mi Note 10 van me vrouw die gebruikt dagelijks haar koptelefoon zonder problemen met kabel. En kostte de helft minder dan met bluetoothj echt we leven in een raar tijdperk waar alles draadloos, en in de cloud moet van de gene die je niet wilt.
Dat is persoonlijk. Ik haat kabels. Ik vind dat zo'n gepruts als je op straat loopt of in het OV zit met dat snoertje. Nee, die BT koptelefoon is ideaal.
Zoals je nu, na twee reacties al ziet; smaken verschillen. Waarom wordt iets opgedrongen? De spoeling wordt al behoorlijk dun als je persee een telefoon met headphone jack wil. Dit terwijl de voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Tenzij je commercie kijkt, dan zie je dat het weglaten van de headphone jack eigenlijk alleen maar commerciële voordelen heeft.
Nou, dat is ook weer te snel geredeneerd. De headphone jack weg laten geeft weer wat ruimte op de printplaat, geeft één manier minder om water de behuizing binnen te laten dringen en één manier minder om iets te breken. Er is echt wel een case te maken om dat ding weg te hebben.

Het is jammer dat het wat geld kost, maar ik had eerst alleen een Plantronis sportband die achter mijn oren loopt en aan mijn oren haakt zeg maar. Ik kan mij niet voorstellen hoe ik zou moeten sporten (in de gym) met draadjes aan de telefoon. Dan moet je bij elk apparaat gaan zitten kloten om 'm zo te leggen dat je er geen last van hebt. Die band blijft gewoon zitten, wat ik ook doe. En de foon leg ik naast mij op de grond of waar dan ook.
Nu heb ik ook een (inderdaad dure) headphone met ANC omdat ik elke dag in het OV zit (nou ja...nu even niet) en dat vind ik ook ideaal. Maar inderdaad, het kost wat meer, zeker als je een beetje goed geluid wilt hebben. Gelukkig ben ik rijk en kan mij dat veroorloven, maar als er geen BT was, had ik echt nooit met dat ding op gaan sporten. Ja, hardlopen misschien...dat gaat nog wel of fietsen. Maar in de sportschool is het drama.
Ik heb gewoon ip-68 en een headphone jack. Dat is geen reden. Probleem is dat je de keuze wegneemt als je die er niet opzet. En ja, ik ga ook normaal gesproken dagelijks met het ov, maar het is heel erg chil als je je bekabelde oortjes in kan pluggen als je je bluetoothsetje thuis laat liggen (ik heb standaard een reservepaar in mijn tas liggen). Daarnaast is er geen universele standaard voor bekabeld meer: 2.5mm (alhoewel dat zelden is), 3.5mm, usb c, lightning... Totaal inconsequent.

Paar jaar geleden was de reden een grotere accu. En dat terwijl een iPhone 7 een beduidend kleinere accu had dan bijv een SG S7. Er is gewoon genoeg ruimte in die telefoons. Leg maar eens uit dat in een midrangetoestel wel alles past en in een high end niet (zelfde afmetingen ongeveer).

Het maakt geen reet uit als die er wel opzit, het is echt alleen maar commercieel maar helaas heeft niet iedereen dat door en loopt maar achter de massa aan. Ik heb een tablet zonder jack en zie er 0 voordelen in. Bluetooth even koppelen zit er niet in op een of amdere manier, usb c werkt niet op mijn telefoon (dan klinkt het geluid echt vreselijk), op mijn laptop kan ik niet koppelen... Nu moet ik 2 paarboortjes mee gaan zuilen omdat Apple/Samsung/Xioami/Huawei etc hun draadloze dopjes willen verkopen.

Ik ben helaas van Samsung afgestapt verder nu, I will stick to LG. Helaas, zo zijn er wel meer die hetzelfde denken. De keuze is alleen extreem klein. Ik heb nu de LG v60 alleen nog.op het oog maar zou graag meer opties hebben (die niet helemaal geïmporteerd hoeven worden)
Ik snap niet dat wanneer je zo'n dikke camerabump gebruikt, je deze niet in het midden zet. Op die manier ligt de telefoon tenminste nog stabiel.

Maar ik had liever gezien dat ze het gehele toestel 2 mm dikker hadden gemaakt voor een grotere accu. Niet alleen ziet dit er beter uit, ook heb je hier veel meer voordeel mee. Maar helaas zijn we in kopieerland aangekomen, waarin ieder fabrikant alles kopieert van elkaar incl. de slechte punten...
Grote vraag is of de note 20 uitkomt met Exynos of Snapdragon....
Waarschijnlijk in Europa met Exynos, de rest vd wereld een Snapdragon.
Laatste paar generatie zijn de Exynos duidelijk minder in prestatie en battery life vergeleken met Snapdragon.

[Reactie gewijzigd door CHI530 op 25 mei 2020 11:55]

Eigenlijk alleen US, Canada en Korea met Snapdragon...en RoW Exynos :)
Samsung heeft echt enorme stappen gezet in design de laatste jaren. Vind alleen zo jammer dat ze TE grote schermen/telefoons maken. 6,7 inch is toch echt de max vind ik.
Met 6.7 heb je nog volop keuze tenminste. Mijn max is is 6.1 inch. Er is bijna niks te vinden. Voordeel is dat je geen tablet hoeft te kopen daardoor, scheelt weer geld. Die krengen van tegenwoordig worden al steeds duurder

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee