Samsung-site toonde Galaxy S20 voorzien van hoesje met leds

Op een Samsung-website heeft enige tijd een productpagina gestaan van de Samsung Galaxy S20 inclusief een led-cover. Dat is een hoesje waarin leds zijn verwerkt die symbolen kunnen weergeven of kunnen aftellen bij het maken van foto's.

De publicatie op de Duitse Samsung-site werd opgemerkt door WinFuture en bevestigt de naam en het ontwerp van Samsungs Galaxy S20. Veel informatie over het toestel is al bekend, zo verschenen er eerder al specificaties en renders. De pagina is inmiddels weer verwijderd.

Het hoesje word aangeduid als een de Samsung Galaxy S20 LED Cover. Op afbeeldingen zijn tientallen puntjes te zien, mogelijk gaat dat om individuele leds. Volgens de beschrijving van het accessoires kan het ledhoesje gebruikt worden om een 'sterrenhemel' weer te geven, of om verschillende symbolen weer te geven.

Het lijkt erop dat het de bedoeling is dat gebruikers het uiterlijk van het hoesje zo kunnen aanpassen. Ook zouden de leds gebruikt kunnen worden voor het geven van notificaties over binnenkomende telefoontjes. Samsung presenteert de Galaxy S20-toestellen op een eigen evenement op 11 februari.

Screenshots: WinFuture.de

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

04-02-2020 • 19:48

68 Linkedin

Submitter: AnonymousWP

Reacties (68)

68
61
21
2
0
29
Wijzig sortering
Ik vind het eigenlijk best wel een tof idee :+

Waar haalt dat z'n stroom vandaan eigenlijk? Lijkt me niet dat in zo'n dun hoesje een eigen accutje zit.
De S10 en zelfs de S8 had al een verlicht hoesje.(ledjes in de voorkant) bij de s10 kan ik het mij wel voorstellen maar de s8 had geen reverse charging. Dus geen idee waar die de stroom bij de S8 voor het hoesje vandaan haalt.

[Reactie gewijzigd door sgouman op 4 februari 2020 20:04]

De s10 heeft ook dezelfde cover als getoond met leds aan de achterkant. Heb zelf de led view cover (met led aan de voorkant) omdat ik mijn toestel niet graag op het scherm erg neerleg.

Toestel communiceert via nfc en de cover krijgt ook stroom via nfc, nfc kan 2.3V / 6mA leveren. Genoeg voor een paar mini ledjes.
De S8 en S8 hadden twee varianten eentje met een volledige plastieken voorzijde waardoor alles zichtbaar was. De ander was voorzien van een stoffe voorzijde waarin semi transparante gaatjes zaten. Indien het toestel een melding of tijd wou weergeven lichtte de ledjes op de juiste plek op zodat deze door het hoesje zichtbaar waren. Hier gaf het display van toestel alles weer en kwam geen stroom aan te pas.

Dit hoesje is echt beduidend anders deze geeft informatie weer op de achterzijde, daar waar (vermoedelijk) geen scherm zit. Het zou zoals reeds gezegd goed mogelijk zijn dat het middels Qi reverse charging van stroom wordt voorzien. Dit hoesje zou voor mensen zoals ik, welke het toestel onderste boven leggen, prettig kunnen zijn. Zo ben je niet totaal afgesloten en krijg je alsnog meldingen binnen maar niet geheel afgeleid.
Dat is incorrect, bij de S8 en S9 had je de LED View Cover. Deze werden van stroom voorzien via NFC, de lampjes zaten in het hoesje en het was niet het scherm dat oplichtte. Bij de S8 gingen er regelmatig covers stuk doordat de ribbonkabel die in de rand van het hoesje zat brak. Dan deden de lampjes het niet meer.

Het is zelfs mogelijk om je telefoon op te nemen door bij de S9 over de groene ledjes te vegen of over de rode ledjes om de oproep te weigeren.

Bij de S10 had je de LED Cover, deze had net als dit hoesje lampjes aan de achterzijde met een matrix waar ook icoontjes weergeven kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door CyberJohn op 4 februari 2020 21:41]

En die hoesjes waren schandalig duur! 60 a 80 euro en na 3 weken hielden ze er me op wegens een slechte plaatsing van de data / stroomkabel bij het open/ dichtklappen. Na 3 keer een garantieaanvraag vond ik het welletjes.

Het idee is super, de uitwerking was slecht.

Ik hoop dat ze geleerd hebben en het nu beter aanpakken.


Ten tijden van de s7edge

[Reactie gewijzigd door winos op 5 februari 2020 12:03]

Een battery case is geen standaard hoesje.
Hier heb je een standaard hoesje voor de iPhone 11 Pro: https://www.apple.com/nl/...n?fnode=99&fs=s%3DpriceHL
Precies mijn punt: de case van Samsung is dus helemaal niet schandalig duur
Dat klopt wel, maar wat je in je vorige reactie zei klopt niet. Apple vraagt geen 150 euro voor een standaard hoesje. Als je het wilt vergelijken met een standaard hoesje van Apple is die van Samsung waar @winos het over had dus wel duur.

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 7 februari 2020 15:18]

Ik ben net overgestapt van Samsung naar Apple, en de standaard flip cover van Samsung is heel betaalbaar, maar het standaard flip hoesje dat Apple biedt is dus 149 euro. Daar doelde ik op:
https://www.apple.com/nl/...omax%26fh%3D4598%252B4bb6
Ik vind die van Apple er wel beter uitzien (ook qua kwaliteit), als ik m vergelijk met de leather cover voor de galaxy S10.
Maar ja, dat is wel duur.
Vreemd het hoesje van de S8 als je namelijk het hoesje iets omhoog lifte dan zag je niks op het scherm branden. Ook kon je gewoon door te tikken op het hoesje zelf naar het volgende nummer enzo. Die hoesjes gingen bij mij ook elke 3 maanden kapot ookal zag de samsung hem nog wel.
De NFC-chip zat in de achterkant van de cover, daarmee herkende de telefoon het accessoire, ook al werkte het niet meer correct.
De ander was voorzien van een stoffe voorzijde waarin semi transparante gaatjes zaten. Indien het toestel een melding of tijd wou weergeven lichtte de ledjes op de juiste plek op zodat deze door het hoesje zichtbaar waren. Hier gaf het display van toestel alles weer en kwam geen stroom aan te pas.
Leuk verzonnen, zelf bedacht ? Maar is complete onzin.
De LED cover, verkrijgbaar sinds S7 heeft super dunne, zelf uitstralende led's in de cover zitten, doet dus helemaal niets met de display van de telefoon.
Voeding krijgt de cover via een Qi achtig systeem, heeft ook maar heel weinig energie nodig.
Er zit overigens ook een touch sensor op. Tijdens het overgaan op het display naar rechts swipen is opnemen, naar links is negeren. (Of precies andersom, ben het even kwijt :? )
De S8 heb ik overgeslagen, maar mijn S9+ LED cover heeft t.o.v. de S7 cover, RGB pixels en wat meer animaties en bedieningen, zoals tijdens muziek playback.

[Reactie gewijzigd door Madshark op 4 februari 2020 20:35]

Ondermijnt dit niet juist gewoon je hele idee van niet afgeleid worden? Ik leg m’n telefoon ook zo neer juist omdat ik geen notificaties wil zien. Als ik dan toch kan zien dat ze er zijn zou dat mij in elk geval afleiden....
Dan koop je gewoon de gewone cover, ook een pak goedkoper. Niemand verplicht je uiteraard om dit te kopen hé ;-)

Ik vind het wel een mooi staaltje techniek, maar ik heb alleen ervaring met eentje dat dit aan de voorzijde had (S7 dacht ik). Maar voor en achterzijde en stroom komt via nfc binnen (ook al verlies op energie), hoeveel minder lang gaat de batterij mee met en zonder vraag ik mij dan af? Zal mooie test zijn voor de reviewers.
Dat snap ik (ik koop überhaupt deze telefoon niet, met of zonder hoesje) maar degene waar ik op reageerde zei dat dit juist handig zou zijn voor mensen die de telefoon met de achterkant boven neerleggen om niet afgeleid te worden door notificaties...
NFC voeding bij de S8
Qi-charging in de case zelf misschien? Mits de S20 reverse wireless charging heeft.

[Reactie gewijzigd door clx_ op 4 februari 2020 19:57]

Dat zou bijzonder inefficiënt zijn. Ik verwacht dat van een pongo-pins achtig constructie gebruik gemaakt wordt.
Bedoel je met inefficiënt dat het meer energie kost om het over te brengen? Ik denk dat het juist zo beter is, omdat je geen lelijke pins hoeft te plaatsen op de telefoon.
Dit had de 8 ,9 en 10 serie ook al en zodra je de case erin doet herkend je samsung dat en kun je de software downloaden en installeren naar wens voor berichten ,calls etc. Het is grappig ,maar de hoesjes zijn meestal glad, maar je zou dat op kunnen lossen met een carbon sticker op maat en die heb je al voor een paar euro.

Het is grappig ,maar een flipcase met informatie is beter en kun je ook veel meer. De bedoeling van deze case is dat als je je toestel altijd op het scherm op de tafel hebt liggen dat je dan toch nog wat info meekrijgt van het toestel

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 4 februari 2020 20:10]

Ik kan begrijpen dat mensen dit kopen omdat het hun smaak is, maar functioneel is een always on display handiger lijkt mij. Tenzij iemand echt van de flipcase is, dan kan je ook niet anders.
Qua info wel, niet qua bescherming.
Met hoesje heb je toch een kleine combo van beide.
Glass screenprotector ;)
PowerShare kan, dus waarom dat niet
Had ik ook al op mijn Note 4. Best wel handig.
Samsung heeft zo'n ledhoesje al eerder gemaakt. Puntje van kritiek is dat de hoesjes geen sluiting hebben en daardoor open kunnen gaan als de telefoon valt. Daarmee wordt het hoesje voor mij in ieder geval minder interessant.
Anoniem: 217535
@dabronsg4 februari 2020 20:28
Je hebt dus eigenlijk een hoesje voor je hoesje nodig... :+
Deze ledhoesjes waren dat niet gewoon hoesjes met gaten erin waarbij het scherm van het toestel zelf voor de invulling zorgde?

Maar zoals ik zie dus nog altijd de front camera in het scherm. Dit blijft me nog steeds verbazen

[Reactie gewijzigd door sygys op 5 februari 2020 13:23]

Nee, dat was HTC die dat een paar jaar geleden had met de https://tweakers.net/prod...-(m8)-m100-dot-view-case/
Elk jaar wordt er wel “per ongeluk” een afbeelding van een nieuw toestel voortijdig op een website geplaatst.
Inderdaad ongelooflijk doorzichtig en kinderachtig.
Oei, de volumeknoppen naar de rechterkant / gecombineerde power/Bixby button?

[Reactie gewijzigd door IThom op 4 februari 2020 20:18]

Maak gewoon een wat dikkere telefoon van plastic (zoals vroeger de S2) een stop die functionaliteit gewoon weer in de telefoon.

Ben nou wel klaar met die glazen flut achterkantjes waarbij je er altijd een hoes omheen moet hebben....
Geinig, maar niet helemaal nieuw.

HTC deed in 2014/15 ook al iets met dit soort hoesjes, al heeft Samsung het wel een stuk verbeterd.

Toch was de versie van HTC zeker niet verkeerd. Alleen ging dit gewoon via het scherm.
https://youtu.be/2ircZoqveuA
Die waren echt geweldig.
Samsung had het ook al sinds de s7 geloof ik, en daar waren het ook ledjes, en geen gaatjes waar het scherm dan doorheen kan schijnen, zoals inderdaad bij HTC.
Ehmm ik heb al een LED hoesje van Samsung voor mijn S10.. bestaat dus al lang.
De LED cover had ik al op mijn S7edge, en vandaag de dag op mijn S9+, niets nieuws aan.
Idd, maar fijn dat Tweakers wakker is...
Waar zegt Tweakers dan dat dit nieuw zou zijn? Het gaat er om dat er een pagina was waarop de komende s20 met zo'n case te zien was. Is toch leuk om te weten dat ook de s20 zoiets zal krijgen, en dat je ook al hebt kunnen zien hoe die er dan uit zou zien?

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 5 februari 2020 16:13]

Htc had als iets soortgelijks met M9.
Met de M8 zelfs al, maar dat werkte met het scherm zelf - en werkte best goed eigenijk!

Aaah vroeger, toen HTC nog telefoons maakte en daar groot en goed mee was

[Reactie gewijzigd door B_Swinkels op 5 februari 2020 09:07]

Dat is toch anders, die flip case had gaatjes in de voorkant waar het scherm informatie mee kon tonen. Deze case, en die van de voorgaande Galaxy s modellen gebruiken ledjes, en bevatten extra functionaliteit.
Geinig idee zo ook voor de achterzijde. Wil toch zeker geen flip case.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee