Evan Blass toont cameradetails Galaxy S20 op vermoedelijke Samsung-afbeeldingen

De bekende smartphone-leaker Evan Blass heeft op zijn Twitter-account meerdere afbeeldingen geplaatst die eruit zien als officieel marketingmateriaal van Samsung. Op de afbeeldingen zijn met name enkele details over de camera's te vinden.

Op een van de afbeeldingen is te zien dat de Galaxy S20 Ultra 5G een groot camera-eiland met vier camerasensoren krijgt, waaronder een periscopische 48-megapixelsensor voor in ieder geval 100x digitale zoom, waar de tekst 'Space Zoom' bij staat. Deze layout komt overeen met eerder gepubliceerde renders van Ishan Agarwal. Daarnaast beschikt dit model volgens de afbeeldingen over een groothoekcamera met een resolutie van 108 megapixel, een ultragroothoek met een resolutie van 12 megapixel en een time-of-flight-sensor. De frontcamera betreft een exemplaar met een resolutie van 40 megapixel.

De Galaxy S20+ krijgt op basis van de afbeeldingen een rechthoekig camera-eiland met een 64-megapixelsensor met telelens, naast twee 12 megapixelsensoren met een groothoek- en een ultragroothoeklens. De frontcamera van de Galaxy S20+ is een exemplaar met een resolutie van 10 megapixel.

Samsung zal de nieuwe Galaxy S20-toestellen hoogstwaarschijnlijk dinsdag onthullen tijdens het eigen Unpacked-evenement, dat in San Francisco plaatsvindt. Vermoedelijk zal de fabrikant dan ook andere producten aankondigen, waaronder een nieuwe versie van de draadloze Galaxy Buds-oordopjes.

Door Joris Jansen

Redacteur

10-02-2020 • 20:42

94 Linkedin

Reacties (94)

94
93
58
3
0
30
Wijzig sortering
Ik verwacht heel veel van de camera van de s20 serie. Ze lopen op het moment achter op Huawei en Apple qua camera prestaties. Ze halen zo te zien alles uit de kast, en ze gaan schijnbaar een releaseprijs van meer dan 1200 euro vragen voor het ultra model, ik verwacht eigenlijk niets minder dan de allerbeste telefooncamera bij dit model.

Al ben ik ook weet benieuwd naar wat de nieuwe Huawei P pro gaat doen. Niet echt een optie zonder Google, maar qua hardware zal het vast weer bijzonder zijn.
Kijk naar de Mi note 10, die heeft deze camera sensor al, en die maakt al hele goede foto's, ondanks hun crappy software, ik verwacht ook veel van deze sensor in een Samsung toestel.
Wel geinig dat Samsung toestaat dat hun flagship sensor eerst in smartphones van hun concurrenten verschijnen.
Ik vind het eerder geinig om voor het eerst de termen "crappy software" en "Xiaomi" in één zin te horen. Normaal is iedereen altijd zo lovend over Xiaomi's software.
Is het niet het tegenovergestelde? Xiaomi's hardware is altijd sterk voor de prijs. Hun software laat vaak nog te wensen over (behalve updates dat gaat vaak wel goed met ze)
Dat kan, maar ik hoor altijd zulke goede verhalen over Xiaomi's software.
Precies dit, ik weet ook niet waar die het over heeft.
Dat is niet waar, is algemeen bekend dat Xiaomi nog veel werk heeft te doen aan hun camera software.
Ze lopen achter op Huawei qua sensor grote en gelijk aan Apple. Apple zelf liet zelf achter. Ze zijn in 2018 pas een 1/2.55", 1.4µm sensor gaan gebruiker terwijl Samsung dat sinds 2017 gebruikt.

Werd tijd dat Samsung met een grotere sonsor kwam. Ze gebruiker sinds 2017 een 1/2.55", 1.4µm.
Alleen van die 1,4 mu hebben ze nu eerder 0,4 mu gemaakt. Als het niet nog minder is :X
Tja, de pixelwar is nu bezig op smartphone gebied. Dag low-light prestaties en welkom ruis... :|
Maar lopen ze achter qua hardware of qua software?

Ik denk vooral de laatste, mijn ervaring met de S10e was erg matig en in mijn belevenis zit het vooral in de software meer dan in de hardware zelf. De software verpest het zeker niet alles zoals Xperia toestellen van aantal jaren geleden (heb al paar jaar geen Sony meer gehad), maar het is ver van optimaal,. Ik heb in de laatste tijd wat toestellen met goede camera's gehad (Mate 20 pro, pixel 2 XL en nu een pixel 3a XL) en software speelt daar echt een grote rol. Je kunt de MP getal omhoog gooien zoals je het wilt, blijft een kleiner sensor met een kleine lens, dus je moet het via software corrigeren.
Wat is er mis met de S10e dan?
Je bedoelt denk ik cameraoptimalisaties. Die zijn inderdaad beter op Pixels en iPhones. Ik heb zelf een Note 9 en de skin die over Android ligt vind ik tegenwoordig best prettig.
Ze lopen achter op Xiaomi mi Note 10 vermoed ik.
Hoezo lopen ze achter? Het gaat uiteindelijk om het resultaat, niet de specificaties!
reviews: Blinde test smartphonecamera's - De uitslag
Nou maak je borst maar nat want als de gelekte foto echt is dan is de nacht modus niet echt om naar huis te schrijven.
Ik snap die hele megapixel / aantal camera's hype niet..
Zorg gewoon voor een mooie camera die licht gevoelig is en eventueel een lenzen stelsel heeft zodat je een beetje zoom ed krijgt. Wil je echt kwalitatief mooie foto's dan gaan die echt niet uit een camera komen met een lens van hooguit een paar mm.. Hoeveel megapixel ook.

Voor de meeste mensen zal rond de 10 megapixel op een telefoon al prima zijn. Bespaart je ook heel wat ruimte op je telefoon. Met 10 megapixel kun je al een leuke afdruk op A5 maken zonder ook maar een pixel te zien. Op een telefoon scherm zie je al helemaal geen verschil..

Laten we wel zijn, de meeste foto's die gemaakt worden worden alleen maar zichtbaar gemaakt op een telefoon of website..
En diegene die het uit print zal waarschijnlijk niet vaak groter dan een A5 uitprinten.
Wil je wel een grote print / tele lens / groothoek / enz neem dan gewoon een goede camera met fatsoenlijke lens.

Kijk hier eens.. Linkje

[Reactie gewijzigd door Brainy1978 op 10 februari 2020 21:55]

Het blijft een "telefoon" met camera functie.
De deur is zo open van deze post, dat het bijna artificieel lijkt. Ik snap niet waarom iemand dit in 2020 nog steeds blijft herhalen, al helemaal niet op deze website waar alle info achter de nieuwste technieken wordt gedeeld en besproken. Twee muisklikken en je ziet prachtige videoclips die helemaal opgenomen zijn met een smartphone en foto's die wonderen doen met zo'n kleine sensor/lens..

Deze "megapixel hype" sensoren doen aan pixel binning. Ze zijn helemaal niet geoptimaliseerd om 108MP of 64MP foto's af te leveren. Wel 27Mp en 16MP (4 pixels combineren tot 1). Dezelfde sensor zit al in de Mi Note 10 / Mi CC9 Pro.
Ik snap die hele megapixel / aantal camera's hype niet..
Je snap het nut niet van verschillende brandpuntsafstanden? Dan ligt dit volledig aan jou.

[Reactie gewijzigd door Mlazurro op 11 februari 2020 05:07]

Je hebt uiteraard gelijk maar tegelijkertijd onderstreept wel Brainy1978 een zeker gegeven in het sentiment. Men ziet steeds meer camera's en meer MP's verschijnen op een mobieltje terwijl voor velen het niet veel verder gaat dan een selfi of een kiekje van de omgeving. Ja de meerdere verschillende camera's helpen hierbij maar zelf kan ik het ook niet helpen dat het meer voelt als weer een nieuwe race om zich te onderscheiden van de rest. Waar we steeds snellere CPU's, betere schermen, meer geheugen nu hier niets meer van merken, lijkt het erop dat Samsung ed zich nu hierop gooien.

Ik geloof er zelf ook niet zozeer in en hoop ik meer op iets nieuws wat niet zo voor de hand liggend is.
In zijn algemeenheid is dat zo: de toepassingen blijven achter bij de steeds grotere rekenkracht.

Met uitzondering van zware games is er vrijwel niets in smartphone land wat nu beter draait dan op een high-end smartphone van een jaartje of 3 a 4 geleden.

Vandaar dat deze generatie high-end volstrekt nutteloos is, er zijn nauwelijks toepassingen voor. Maar goed, iedereen die 1200 euro wil verbranden aan een hobby mag dat uiteraad lekker zelf weten.
Dat is gewoon eigen aan de formfactor. Een smartphone is te klein om zwaar te photoshoppen of 8K video's te editen.

Er zijn wel opties om je smartphone te docken aan een desktop, van apps tot dedicated tablet/smartphone hybrids, zoals de Asus Padfone.

Persoonlijk koop ik elke 2-3 jaar een nieuwe en zie ik dat elke keer toch alles veel vlotter loopt.
Ben zelf techneut en vind het allemaal mega interessant, Ik begrijp het verschil van verschillende brandpunt afstanden. En ook dat ze van alles uithalen om er een leuke foto van te maken.

Het gaat me er meer om dat de meeste mensen in de praktijk geen idee hebben en foto's gebruiken voor van alles en nog wat waar die extreme formaten geen nut hebben. Denk aan het delen van fotos via appjes ed.. Enige wat er voor die mensen gebeurd is dat die foto's veel ruimte in beslag nemen wat ook weer nadelen met zich mee brengt.

Iemand die er echt veel waarde aan heeft neemt een mooie camera met goede lens.
Denk dat er genoeg zijn hier op tweakers die er een leuke spiegel reflex oid naast hebben.

Dat je telefoon mooie fotos en filmpjes kan maken is mooi maar hier schuilt voor een groot deel marketing achter.. “meer is beter niet waar?”
Ik snap niet waarom je zoveel moeite hebt met het idee dat mensen graag veel en goede camera's op een telefoon willen. Ik hoef geen spiegelreflex camera maar vind het wel fijn dat het apparaat waar ik alles mee doe, voorzien is van camera's (en minstens zo belangrijk natuurlijk; goede software) waarmee ik ook top kwaliteit foto's mee kan maken
Ja ze nemen meer ruimte in beslag maar de standaard telefoon geheugens worden ook steeds groter...
En tuurlijk is het ook marketing en meer is beter.. maar heb jij daar last van? Er zijn zat telefoons met een 10mp camera, het is dus ook niet het geval dat jij verplicht word om ook een dergelijke telefoon aan te schaffen. Er is niemand die jou je spiegelreflex af neemt, dit plezier word je dus ook niet ontnomen.
Als mensen zoals ik dit soort dingen wel leuk vinden om te hebben, ongeacht de reden daarvan dan is dat toch prima!? ;-)
Heb er geen moeite mee.. Moeten mensen lekker zelf weten.
Wil alleen maar aangeven dat de megapixel en aantal camera's race meer een marketing ding is dan dat het daadwerkelijk zoveel beter word. Natuurlijk worden de cameras in telefoons zeker beter. Helemaal als je ze naast modellen van een paar jaar oud zet. Alleen word het gebracht alsof meer echt veel beter is.. Zal soms zo zijn maar voor de meeste mensen zal het in de praktijk weinig uitmaken.
Dat je telefoon mooie fotos en filmpjes kan maken is mooi maar hier schuilt voor een groot deel marketing achter.. “meer is beter niet waar?”
Dat begrijp ik dus nog steeds niet. Ik toon het resultaat van de laatste technologie via links en toch moet je dit weer minimaliseren als "marketing". Volgens mij snap je niet helemaal wat marketing is.

Bij lancering van een product is er altijd marketing, gelijk welk product. Zodat de mensen kennis krijgen van het nieuwe product, wat het kan, wat er beter is dan de concurrentie en het vorig model. Zo dus ook met smartphones. En deze kan opnieuw iets beter foto's nemen dan de generatie ervoor. Ik snap echt niet hoe je dit nu herhaaldelijk blijft in vraag stellen. Als Porsche een nieuw model lanceert en het kan in 1.5s sneller naar 100 km/u en kan 350km/u ipv 320km/u ga je dan ook zeggen "gohja, dat is toch meer marketing... meer is beter niet waar?". Waar slaat dit op.
Mooi dat je dat laat zien en zeker Tweakers is er een mooi platform voor.
Vind zelf de laatste snufjes ook echt prachtig. Mooi om te zien hoe snel alles gaat en wat er allemaal op ons af komt.

Wil alleen aangeven dat al die megapixels en camera's op een telefoon voor de meeste mensen in de praktijk niet veel toevoegen. Mensen worden wel verleid om dit soort toestellen te kopen. De nieuwste snufjes willen hebben of je ze nu gebruikt of niet.
Bij veel mensen leeft ook nog steeds het idee dat je na 1 of 2 jaar wanneer je abonnement af loopt weer een nieuwe telefoon mag uitzoeken. Vergeten dat het toestel via het abonnement wel degelijk betaald word. Als ze dat willen helemaal prima, maar dat geeft wel aan hoe goed de marketing in elkaar zit.

Dat de levensverwachting van veel telefoons tegenwoordig gemiddeld slechts een paar jaar is lijkt me toch ook wel iets om over na te denken. Kan je telefoon echt niet langer mee?

Ben technisch analist geweest voor Nokia en reparaties gedaan in de tijd dat Nokia marktlijder was.. Hoe lang deed men toen met een 3310 of 6210 ...
Ik weet dat dit een andere tijd is en dat de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Zoals gezegd vind ik dat zelf ook prachtig. Denk wel dat een beetje meer bewustwording zeker in deze tijd ook wel op zijn plaats komt.

Even als voorbeeld .. Zonder nu direct als als Apple fanboy gezien te worden.. Die Apple toestellen gaan best wel lang mee en worden lang voorzien van updates.. Ze zijn duur maar je doet er toch ook wel even mee. Denk dat oa Samsung daar nog wel wat van kan leren. Foto's van een iPhone 7 zijn ook mooi... Die van deze Samsung zullen veel beter zijn maar zoals gezegd .. Voor veel mensen zat dat niet veel verschil maken bij gebruik als fotootje voor gebruik in een appje of insta bericht.
Veel megapixels is leuk als je wilt croppen. Verlies je niet te veel detail.
Dat is waar wanneer de foto kwalitatief goed is met weinig ruis... Op een foto met zoveel pixels zit over het algemeen nogal wat ruis en compressie.. Word de foto niet altijd beter van. En op 10MP kun je nog redelijk wat croppen. En anders ff wat meer zoomen of dichterbij gaan staan ;) Het blijft een "telefoon" met camera functie. Wil je een echt goede foto neem dan een goede camera met passende lens.
Tja, ik was op vakantie toch wel blij met de 40mp camera van mn mate20pro, vooral bij goed licht veel detail in de foto. Ik heb nu een Samsung s10 en kan toch weinig scherpe fotos krijgen, als ik al even inzoom zie ik geen detail meer.
Ik ben ook niet zo voor die megapixelrace, maar feit is dat de sensors ook steeds groter worden, en dat helpt wel veel.

edit:

Ook hoef je er niet voor te kiezen om je foto in 48mp of 64mp te schieten, de standaardinstelling staat in de telefoons vaak zelfs op 12mp. je kan ook in 10 MP fotos maken als je dat liever wilt.

[Reactie gewijzigd door Vlizzjeffrey op 11 februari 2020 05:29]

Alleen is RAW niet meer grappig bij 108MP. Heb zelf een 20MP, de RAWs zijn 25MB en zijn nog leuk te verwerken. Hier krijg je hws 150MB of meer en is post dankzij quad bayer extra zwaar. Ik zou liefst 10mm sensor hebben met 20-24MP en gewone bayer layout, heb nu 6,7mm (S10/11Pro is 6,4mm).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 11 februari 2020 08:02]

inzoomen, optical, is iets dat ik mis op mijn gsm. Geen optische zoom kan gecompenseerd worden door aantal pixels en digitale zoom.
en hoe groter de sensor en aantal pixels, hoe beter de foto met weinig licht. (niet de enige factoren)
Maar dat zijn voor mij de 2 grootste redenen om mee te gaan in de race naar meer pixels.
hoeveel mbs moeten 108MP wel niet zijn? of overschat ik het
De Sony Xperia Z1 in 2013 met 21MP maakte fotos van 4-5 MB's ... Nu heb ik een Xperia 5 met 12MP die maakt soms fotos van 7-8MB en met HDR zelfs 10 MB. Dus.. het kan alle kanten op gaan.. tis maar wat ze er van willen maken denk ik.
Het ligt aan het formaat. RAW bestanden zullen allemaal op dezelfde resolutie precies dezelfde grootte hebben. Ga ja naar JPEG/PNG kijken dan ligt dat heel erg aan de details die geconverteerd moeten worden. Maak je een foto in wat bijna helemaal donker is, dan zal het bestand veel kleiner zijn dan wanneer je in klaarlichte dag een foto maakt van een complexe en kleurrijke straatbeeld, wat moeilijk te comprimeren is.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 11 februari 2020 01:56]

Zelfde ervaring gehad met een (tijdelijke) Xperia 1. Foto's zijn rond de 10 mb. :)
Ja/nee: Veel hangt af van de compressie. Ik bewerk mijn foto's na en gebruik een specifieke compressie (RAW-jpg) waarvan ik vind dat deze een goede kwaliteit/grootte verhouding hebben (waarbij ik een zwaardere weegfactor aan kwaliteit dan aan grootte heb). (Mochten er "experts" zijn die mijn jpeg's te gecomprimeerd gaan vinden op basis van de grootte en niet geloven dat ik voor kwaliteit ga: oh, ok.)
Bij 24 megapixel heb ik foto's die <500kB zijn en foto's die >4MB zijn. Van daaruit zou ik verwachten dat 100 megapixelfoto's meestal ergens rond de 10MB zullen zijn. Maar dat hangt dus af van de gekozen compressie.
geen compressie, gewoon raw
Raw 10 bit per pixel ~135MB per photo.
Hangt er ook een beetje vanaf wat ze ermee doen; als ze de foto downsizen en de hoge resolutie alleen gebruiken voor verbetering van fotokwaliteit dan zal het wel meevallen. Dan zal het niet veel meer dan 20mpix zijn.
ik dacht ergens gelezen te hebben dat de foto's zouden worden gedownscaled naar 12MP, maar ik weet niet 100% zeker of dit het geval is
Zelf ben ik in bezit van een Xiaomi Mi 9.

Heb optie om 48 MP fotos te maken, net een gemaakt en kom uit op 16,81 mb.

Dus ja het kan best een worden.
Het is een optie, je hoeft niet in 108MP fotos te maken, je kan ook gewoon 12MP selecteren, sterker nog, 12MP is vaak de standaard instelling op telefoons ook al kan die ook 48MP of 108MP.
Je bent zeker niet verplicht om 108MP te gebruiken.
Als ik 108mp fotos kan maken gebruik ik het ook vaak, waarom zou ik het niet doen als het wel kan :)
Omdat de foto's op 12mp er hetzelfde uitzien op een pc scherm.
Wordt ik nou oud of is 1200 voor een telefoon tegenwoordig normaal? Ik maakte vorig jaar nog mijn Apple collega's belachelijk, met mobiel hypotheek.

Ik heb een hoop foto's op de cloud staan, en als ik 10 jaar gelden met mijn huidige foto's vergelijk, zie ik bijna geen verschil. Camera trucjes blijven in mijn optiek een gimmick.

Is het al bekend, of ze 50/60watt laden gaan ondersteunen?
Zie je geen verschil met telefoonfoto's van 2009/2010?
Zie inderdaad weinig verschil, kijk maar naar de Nokia Pureview, of de Sony Ericson Cybershot telefoons van meer dan 15 jaar geleden, die maakte ook al prima foto's.
Ook al maakt die telefoon van 1200 euro goede foto's, als jij dat een rechtvaardiging vind voor die prijs, ik ken ook wel smartphones die 5x minder kosten die ook hartstikke goede foto's maken, bespaar je een hoop geld.
Die Sony van 15 jaar geleden had een 3 megapixel camera. En nee megapixels zeggen niet alles.... Maar kwa scherpte is het no contest. Kan ik nu al zeggen. Idem voor bij minder licht. Misschien overdag in volle zon dat het nog enigszins acceptabel oogt. Maar dat is het dan ook. Acceptabel.

1200 vind ik ook belachelijk. Maar wacht 5 maanden en dat is de helft :+
Heb net een foto van een s5 met s9+ vergeleken met full screen op een 5k scherm. Enige verschil is dat het scherper is, maar het maakt het niet echt mooier, lijkt wel of s5 photoshoped is. Ik zie wel dat van 2001 (Nokia 7650) tot 2005/2006 wel veel verschil, maar dat komt meer door compressie, opslag ruimte tekort denk ik. Met andere woorden, ik wil best wel een betere telefoon met betere camera of snufjes, maar een s9+ voor 500 vs s10 of s20 voor 1200, is absurd. Los van dat er een extreem hoge kans dat het breekt, gestolen en vergeten wordt. Een goede voorbeeld is mijn vrouw, die minimaal 1 telefoon per jaar op verbruikt, dankzij onzorgvuldig gebruik.
Ik geeft toe dat het verschil inderdaad niet schokkend is als je het verschil van 4 versies geleden vergelijkt.

https://www.gsmarena.com/...Phone2=6849&idPhone3=9848
https://www.gsmarena.com/...Phone2=6849&idPhone3=9848
Nee hoor, 1220 voor een telefoon schijnt normaal te zijn tegenwoordig en zal dan nimmer zulke absurde bedragen betalen voor een telefoon. Ook niet voor een GPU.
Yep, en kinderen van 14 die een iphone moeten van 800€+ hebben om 'mee te zijn'.
Haha zo waar dit.
Toen ik 14 was, had ik een telefoon van een waarde van 230 - 250 euro.
Terwijl de meeste rond 100 - 200 euro hadden. Zoals Galaxy Gio (2).
Toen ik 14 was, kreeg ik 20Bfr zakgeld / week en hing er een telefoon met draaischijf in de gang /oud :Y)
Idd. Is echt helemaal van de zotte gewoon :/ Toen ik 14 was, wou ik alleen en enkel Gameboy en dat hield me zeker zoet en ik en mijn neef om de beurt die spellen spelen. Die andere 14-jarigen met hun huistelefoon formaat en design en stoer doen dat ze berichten kunnen sturen en zo hahaha.

[Reactie gewijzigd door SilverRST op 11 februari 2020 12:56]

Eerlijk gezegd vind ik het wel erg veel geld maar anderzijds is het tegenwoordig wel het apparaat dat ik voor bijna alles (kan) gebruik(en)... Dit maakt zo'n prijs voor mij wel acceptabel. Ik geloof ook gelijk dat er genoeg telefoons zijn voor veeeeel minder geld die het ook prima doen... Neem mijn huidige, s9+, echt een top telefoon, goede camera en noem maar op.
Ik kan gewoon genieten van het uitkijken naar weer een nieuw toestel na 2 jaar en het ontdekken e.d. er van.
Voor de rest interesseert het me in die zin vrij weinig of een ander hier een andere kijk op heeft en misschien minder waarde aan hecht. Ik selecteer m'n vrienden niet op gadgets en zal daar ook nooit iemand op afkeuren.
Het is ook erg veel geld inderdaad. Het gaat erom dat die toestellen gewoon steeds alsmaar duurder zijn geworden en ook nóg duurder worden. Vroeger had je al heel veel aan een telefoon van €400, ook minder want het hangt er ook echt wel van af waar je de telefoon voor wilt gebruiken. En voor wat willen de tieners van tegenwoordig de peperdure €800+ telefoons voor gebruiken: instagram en snapchat!

Mijn huidige Huawei Mate 20X heeft alles waar ik het voor wil gebruiken. Jammer dat er geen Mate 30X komt want Huawei was/is de enigste dat de ballen heeft om echt grote telefoons uit te brengen zoals P8Max en Mate 20X.
Over paar maanden is die 600. Deze prijs is voor de mensen die graag een premium betalen om hem vanaf het begin te hebben. Ook is 1200 euro niet meer wat het 10 jaar geleden was, er wordt zoveel nieuw geld gedumpt in de economie tegenwoordig, dan kan het hard gaan met inflatie.
Anoniem: 498327
@TheTurk11 februari 2020 07:53
Op Instagram zie je al helemaal geen verschil. 11Pro voor Insta doet me op de grond rollen van het lachen. 1024x1024 pixels met JPEG kwaliteit 25 als grote gelijkmaker.
Ik heh vandaag een enquête ingevuld waarin de Samsung reclame voor tv was te zien met precies deze details en als je een pré-order doet krijg je de nieuwe buds erbij twv €169, ten minste bij de ultra en Plus.
Ik zie nog geen Nederlandse pre-order site nu trouwens?
Die maar een paar tientjes waard zijn.
Dit keer dus niet alleen in de US.. top!!

[Reactie gewijzigd door Sjoerd611 op 10 februari 2020 21:26]

Bij de S10 kreeg ik ook de Galaxy Buds erbij bij de pre-order.
Zelfs bij aankoop in de winkel (schiphol) kreeg ik ze er gewoon gratis bij.
Is dit de opvolger van s10? Waarom opeens naam s20 ipv s11...
Gelijktrekken met jaartal, dus vanaf nu elk jaar een model dat gelijk staat aan het jaar. S20 serie in 2020, S21 serie in 2021 etc.
Of weer Apple voor zijn. Daar lopen ze net 1 model achter sinds de 9 is overgeslagen.
Er zijn duizend en één redenen te bedenken, de marketing afdeling dacht dat dit beter zou werken dus is het zo gedaan.
Die ze binnenkort alsnog uitbrengen...
Ik hoop dat de foto's van de S20-serie natuurlijkere kleuren bevatten dan de voorgaande Samsung toestellen. Ik ben gewoon niet zo'n van van die verzadigde look en het is voor mij een reden om eerder een Sony of Google telefoon te kiezen wat dat betreft. Voor de rest ben ik wel fan van Samsung's camerasystemen in hun telefoons trouwens.
Dit dus. Ik heb een iPhone en een s10. Vooral bij selfies en portretten lijken de gezichten vaal en uitgewassen.
Niks mis mee, hoef ik niet met die selfie figuren geassocieerd te worden omdat ik een S10 heb :Y)
64mp op de telelens... Dus best interessant. Aangezien ik die lens toch het vaakst gebruik voor portretfoto's en foto's van mensen.

Vaak is de groothoeklens veel hogere resolutie, en de zoomlens veel lager. Waardoor het verschil niet zo groot is.

Ben benieuwd naar de reviews straks :+

[Reactie gewijzigd door Waah op 10 februari 2020 21:45]

Telelens is wel fijn. Ik mis die zelf op mijn telefoon, heb alleen normaal en wide angle. Genoeg cases waar het handig zou zijn. Ik maak veel foto's van het bord (ben een student) en merk dan wel dat mijn ingezoomde foto's niet lles zijn... en goede zoomlens zou al veel sxhelen.

Jammer dat dit toestel verder niks voor mij is. Veel te groot, gebigen schermranden vind ik vreselijk en ook al geen headphone jack :(. Maar de camera's zijn wel dik inorde !
5G staat nog in de kinderschoentjes betreft het uitrollen. Pas over 3 jaar zal 5G volledig beschikbaar zijn, dus is zonde dat je extra voor 5G betaalt wat je de komende jaren niet zal gebruiken.
Klopt, maar voor mensen die wat langer met een toestel doen kan het wel een voordeel zijn.
Zo hadden de iPhones ook later 4g ondersteuning, en liepen heel wat mensen met hun oude iPhone rond zonder 4g.
Van een toestel van 1200 euro verwacht ik ook dat het nog lang in gebruik blijft, eventueel bij een 2e eigenaar. Dus voor dat geld mag het wel de nieuwe technologie ondersteunen.
Beetje misleidend, die 16MP van S10 was niet op de primaire sensor, maar op de ultra-groothoek.
De S6 darentegen had wel al een 16MP op primaire sensor...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee