'Galaxy Buds+ krijgen grotere accu maar geen actieve ruisonderdrukking'

Samsung zou een nieuwe versie van de draadloze Galaxy Buds-oordopjes uit gaan brengen en daarover bracht SamMobile vorige maand het gerucht dat ze actieve ruisonderdrukking zouden ondersteunen. Dezelfde site meldt nu dat dat toch niet het geval zal zijn.

Volgens SamMobile zullen de nieuwe Galaxy Buds+-oordopjes volgende maand op 11 februari tijdens het Unpacked-evenement worden geïntroduceerd, maar de website meldt dat ze geen actieve ruisonderdrukking zullen ondersteunen. Die informatie zegt SamMobile te baseren op betrouwbare bronnen. Het ontwerp zou niet erg verschillen van de huidige Galaxy Buds, waarbij Samsung vooral verbeteringen zou hebben doorgevoerd op het vlak van de geluidskwaliteit.

Een ander punt dat zou zijn verbeterd, is de capaciteit van de ingebouwde accu. De originele Galaxy Buds beschikken over een 58mAh-accu, maar de nieuwe Galaxy Buds+ zouden daar flink overheen gaan met een accucapaciteit van 85mAh, waarmee ze het zo'n twaalf uur zouden moeten kunnen volhouden op een enkele lading.

Daarnaast stelt dat SamMobile dat Samsung iets heeft gedaan aan de klachten van Galaxy Buds-gebruikers over de kwaliteit van gesprekken. Daartoe krijgen de opvolgers vier microfoons, een verdubbeling ten opzichte van de huidige oordopjes. Samsung heeft niet gereageerd op de nieuwe informatie, noch het eerdere gerucht.

Het is overigens waarschijnlijk dat de nieuwe oortjes bijvoorbeeld als accessoire worden meegeleverd bij de aanschaf of pre-order van bijvoorbeeld de Galaxy S20-smartphones; Samsung gaf de Galaxy Buds destijds namelijk ook aan degenen die een pre-order voor de Galaxy S10 hadden geplaatst en ze zitten ook bij de Galaxy Fold. Tijdens het evenement van 11 februari gaat Samsung waarschijnlijk de opvolgers van de Galaxy S10-telefoons tonen, en de verwachting is dat die worden aangeduid als Galaxy S20.

Door Joris Jansen

Redacteur

14-01-2020 • 19:57

55 Linkedin

Reacties (55)

55
53
19
3
0
27
Wijzig sortering
misschien onpopulaire mening, maar goed: je hebt bij in ear doppen, met een goede seal, geen active noise cancellation nodig. Je hoort toch al bijna niks meer - en met muziek aan helemaal niks meer. Ervaar dit in ieder geval zo met m'n in ear Sennheiser Momentun true wireless.
Zo te zien is het geen onpopulaire mening, schijnbaar hoor je vrijwel niks als je die eerste generatie Earbuds gebruikt (hebben ook geen active noise cancellation).
Met m'n huawei freebuds hoor ik op het allerlaagste standje volume ook al niets meer. Wat wel leuk is aan bv de nieuwe airpods is dat je een keuze hebt tussen geluid doorlaten of niet. Op deze manier hoef je niet steeds je oortje uit te doen om iemand te verstaan
Dat geluid doorlaten kunnen de originele galaxy buds ook.
Dat kunnen de originele inderdaad. Maar alleen als je het touchpad vasthoudt, er is geen optie om het 1 of het ander te doen zoals bij de airpods.
je kan het ook in de app standaard aanzetten...
Je kan ook instellen dat je maar kort (2-3s) het touchpad moet aanraken en dan blijft het aan tot dat je dezelfde handeling weer doet.
Dat hebben vrijwel alle draadloze koptelefoons... Er zit een microfoon in, dus het is een simpel softwarematig trucje om dat geluid in meer of mindere mate door te laten richting de speaker.
Met passieve ruisonderdrukking (wat jij bedoeld) kom je inderdaad al een heel eind. Echter is de seal nooit echt helemaal perfect. Buiten de seal an sich zit je ook nog met het feit dat het bewegen van je kaak (door praten/eten) de vorm van je oor veranderd. Een perfecte seal is dus nagenoeg onmogelijk, tenzij je het dichtspuit met pur ;)

Actieve ruisonderdrukking kan wel degelijk meerwaarde bieden hierin. Ik stel voor dat je eens een stel earbuds met actieve ruisonderdrukking probeert en het zelf ervaart. Ik was er zelf prettig van verrast maar ik heb dan ook moeilijke (lees te kleine) gehoorgangen die niet goed af te sluiten zijn.
Ik ben benieuwd. Ik heb de huidige galaxy buds maar als ik daar de ruisonderdrukking op maximaal zet hoor ik echt niks meer van wat er on mij heen gebeurd.
Ah ja, dat miste ik idd in het artikel, of de huidige buds wél ruisonderdrukking hadden. Maar ja dus :). Vraag me af waarom ze dat bij deze weglaten.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 14 januari 2020 20:15]

De huidige hebben passieve ruisonderdrukking, geen actieve dus.
Klopt maar laatst nog in het vliegtuig ingehad. Ik hoor niks totdat ik lang op 1 van de oren druk dan gaan de microfoontjes aan en werken hoor ik alles normaal. Haal ik mijn vinger er weer af hoor ik helemaal niks meer zelfs niet van mensen die naast mij zitten te praten.
Dat is een ambient sound modus. Het geluid om je heen wordt versterkt binnen gelaten:)
Ja, ik vraag mij alleen af of samsung echt niet iets doet kwa onderdrukking van het omgevingsgeluid. Aangezien als ik normale oortjes in heb nogsteeds het omgevingsgeluid hoor.
Dat doen ze niet: Er zitten microfoons in de buds die geluid van buitenaf naar binnen laat.
Logisch dat je niks hoort met proppen in je oren, denk je ook niet?
Dat is bij normale in ears toch ook zo en daar hoor ik het nog wel
elke in-ears in anders . sommige sluiten beter af dan anderen
Net als elk oor anders is ...

[Reactie gewijzigd door OxWax op 15 januari 2020 09:46]

Het is echter wel passieve ruisonderdrukking, dus deze is niet "op maximaal" te zetten zoals @sgouman zegt, en volgen mij is Ambient sound gewoon een toggle.
Klopt ik vergisde me hiermee. het is inderdaad ambient sound en deze kan je instellen met hoeveel geluid hij doorlaat.
Dat verklaart alles :) en laat ineens zien hoe goed die passive ruisonderdrukking werkt.
Hoe werkt dat precies? De huidige galaxy buds hebben namelijk geen actieve ruisonderdrukking.

Edit: wordt ik nou ge-mint omdat ik een feit vertel?

[Reactie gewijzigd door glennoo op 14 januari 2020 20:21]

De Buds hebben inderdaad geen active noise cancellation.

En voor de mensen die zich afvragen wat soms bedoeld wordt met passive noise cancellation: Dit is gewoon de fysieke afsluiting van je oorkanaal.
Passieve geluidsonderdrukking: handen op je oren houden

Actieve geluidsonderdrukking: heel hard “lalalalalala” herhalen.
passive noise onderdrukking is gewoon het feit dat je iets in je oren hebt.
Ook je vingers zijn dus PNO (of die gele dopjes van 50 cent op concerten) :)
Goh, dat had ik al door. Maar de persoon waar ik op reageer had het over zijn ruis onderdrukking op "maximaal zetten". Gaat een beetje moeilijk als die passive is.
Geen idee of de Galaxy Buds het écht doen, maar technisch een optie:
Standaard het omgevingsgeluid dat door de microfoons opgevangen wordt doorzetten naar de speakertjes, en hoe lager je dit zet, hoe hoger de effectieve ruisonderdrukking. Vereiste is dan wel dat de passieve noice-cancellation goed genoeg werkt.
Snap ik, als je niet weet hoe het werkt klinkt het idd als 'ruis' .
Ruisonderdrukking kun je niet op maximaal zetten, je kunt alleen omgevingsgeluid activeren.
Daar worden ze dus ook zwaarder van? Ik ben best tevreden met mijn 'normale' Galaxy Buds, ik zou ze niet zwaarder willen maken voor meer accu.
Vind ik ook, ik vind de huidige autonomie precies meer dan voldoende...
12 uur proppen in je oren ....overkill aangezien je steeds kan opladen én maakt ze (mogelijk?) zwaarder.
Maar goed, zo zakken de prijzen vorige versie :D
Dit dus... Langere accuduur is leuk, maar geen extra geld waard.... Je lost er geen echt probleem mee op. Betere geluidskwaliteit is nog afwachten in hoeverre dat echt de moeite gaat zijn. Vooralsnog hoop ik vooral dat zodra de nieuwe buds er aan komen de oude in de aanbieding gaan.... Wil ze al lange tijd hebben, maar vind ze vooralsnog veel te duur.
. Wil ze al lange tijd hebben, maar vind ze vooralsnog veel te duur.
Men smijt ze naar je kop op 2dehands, nieuw!.
Je kreeg je bij je telefoon en hoop mensen verkopen ze aan 50-60% :9
Heb een hele tijd marktplaats in de gaten gehouden en vele aanbieders gecontacteerd, maar 50-60%? Nooit gezien... (een heel enkele keer wel het aanbod, maar vervolgens hadden mensen dan toch alweer 80-90% van de nieuwprijs geboden). Vaak werd er zelfs 120-130 euro gevraagd (terwijl ze toen ook al voor 115 in de winkel lagen).... net nog weer even gekeken, laagste vraagprijs is 90 euro voor nieuw... en lager bieden heeft eigenlijk geen zin, het wordt er gewoon voor betaald! (maar niet door mij... ).

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 15 januari 2020 13:36]

Hoe heet dat ook alweer in NL? voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten?
Je kan ook de Aldi doppen kopen. Waren uitverkocht om 10u voor 39€

[Reactie gewijzigd door OxWax op 15 januari 2020 13:59]

Hoezo dubbeltje eerste rang?? Dat heet gewoon 'niet een gevuld genoege bankrekening om die dingen te kunnen/willen betalen en ze dus maar voorlopig niet kopen en wachten tot het een verouderd model wordt (en daarmee op dat moment dus 2e rang - voor mij prima!)'...? Altijd weer jammer dat als je aangeeft iets (nog) te duur te vinden, dat mensen daar negatief over gaan doen. :/
Die dingen verslijten (batt lading) en eerder modellen blijven niet te koop dus ...
Heb de mijn (Jabra T65 active) ook nog 70 betaald, 2de hands 3 maand oud = 60€ minder
Je kan niet verwachten die aan 30 te kopen , iets van 130€

(overigens zééér tevreden 8-)
Eerdere modellen zijn nooit op dag 1 overal ineens uitverkocht hè 😉. Dus winkels zitten er dan mee. Ik zie het best gebeuren dat ze dan korte tijd voor 50-60% van de prijs gaan of ten minste dat de nieuwe tweedehands exemplaren dan een dergelijke prijs krijgen. Voor pakweg 60 euro vind ik het dan een mooie deal die ik ook op kan brengen.
die 'nieuwe 2de hands hebben dan wel jaartje in iemands oren gezeten' denk ik ...
(in principe en elk ander geval koop ik m'n spullen op jouw manier, alleen gezien de batt decay en het feit dat oortjes zijn, is mijn max 3 maand geweest)

[Reactie gewijzigd door OxWax op 16 januari 2020 10:35]

Ik bedoel nieuw tweedehands... dus gewoon echt (aantoonbaar) nieuw en nooit in iemands oor gezeten... (zal in de praktijk dus een verzegelde verpakking moeten zijn). En die gaan er zeker zijn. Er zijn altijd mensen die in een impuls iets kopen en die dus de Galaxy buds bv. een maand (of zelfs week of dag!) voor het uitkomen van de buds+ nog kopen (of kado krijgen!) en daarna toch maar weer verkopen (bv. omdat ze dan in een impuls de buds+ moeten hebben nog voordat ze de buds uberhaupt uitgepakt hebben).
De batt decay valt reuze mee bij geen gebruik, voor mij is de max pakweg een half jaartje oud en bij voorkeur met kassabon (en dus nog met garantie!). Maar nog meer voorkeur heeft het voor mij dat ik ergens een restant in een winkel tegenkom en dus zelf nieuw met garantie kan kopen voor een fors verlaagde prijs. Zo kocht ik vroeger ook altijd mijn mobiele telefoons, vaak voor zelfs minder nog dan 50% van de oorspronkelijke nieuwprijs. Dus ik heb goede hoop! Maar we gaan het zien zodra de buds+ uitkomen. ;)
Vergeet dat maar. 'nieuw tweedehands' heb je NU omdat men ze bij aankoop phone krijgt(of kreeg).
Ik kocht vroeger die phone's ook zo maar doe je dat nu loop je met verouderd model rond en kosten de nieuwe met betere specs minder 8)7
Electronica is er eigenlijk ALTIJD nieuw tweedehands zo lang producten in de winkel liggen en ook nog een tijdje daarna... (en niet enkel voor producten die gratis weg gegeven zijn). Loop alweer aardig tijdje rond op marktplaats en aanverwant en het is tot zover altijd weer zo gebleken. Dus waar jij de wijsheid vandaan haalt dat dit met deze buds niet gaat gebeuren weet ik niet, maar ik heb er alle vertrouwen in (Al hoop ik nóg meer op een mooie aanbieding in een winkel).
Electronica is er eigenlijk ALTIJD nieuw tweedehands zo lang producten in de winkel liggen en ook nog een tijdje daarna... (en niet enkel voor producten die gratis weg gegeven zijn). Loop alweer aardig tijdje rond op marktplaats en aanverwant en het is tot zover altijd weer zo gebleken. Dus waar jij de wijsheid vandaan haalt dat dit met deze buds niet gaat gebeuren weet ik niet, maar ik heb er alle vertrouwen in (Al hoop ik nóg meer op een mooie aanbieding in een winkel).
20 a 30 jaar aankoop op 2dehands, MP, ebay, reverb, ... voldoende?
Ik heb de buds omdat de Sony's niet in mijn oor blijven zitten. Geluid van de Sony wel iets mooier?
Noise cancelling interesseert me alleen tijdens vliegen en daar heb ik die dikke Sony's voor..
Ben erg blij met de buds zoals ze nu zijn.wel jammer dat ambient telkens moet worden aangezet.
Huib
Ik hoop dat ze net als de Airpods Pro transparency mode ondersteunen op elk platform.Ik weet dat de huidige Galxy buds al transparency mode ondersteunen, maar dat werkt volgens mij niet op de iPhone.
ik ga mijn Gear IconX 2018 hiermee vervsngen 12 uur accu is een enorme vooruitgang
Knock offs? Heb je ze wel eens bekeken?
Apple fanboy alert :/

De enige overeenkomst die ik zie is dat het beide draadloze koptelefoons zijn... Wat heeft Samsung dan zogenaamd bij Apple afgekeken? (Enne: de galaxy buds waren er circa een half jaar eerder dan de Airpods pro :P Toch lastig om iets na te maken dat pas een half jaar in de toekomst verschijnt).
voor "voor ze Airpod Pro knockoffs." wat?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee