Gerucht: iOS 14 komt naar alle iPhones die ook iOS 13 draaien

Apple zou iOS 14 dit jaar uitbrengen voor alle iPhones die nu iOS 13 kunnen draaien, zo claimt een Franse iPhone-site. Wel zou Apple de iPad mini 4 en de iPad Air 2 geen update naar iPadOS 14 meer geven.

De verwachting is dat Apple iOS 14 en iPadOS 14 in juni tijdens zijn WWDC-conferentie aankondigt en volgens de Franse site iPhonesoft kunnen later dit jaar alle iPhones met ondersteuning voor iOS 13 de nieuwe versies van het OS installeren. Dat zou betekenen dat ook de iPhone SE en de 6s-modellen de software krijgen. De site houdt een slag om de arm en meldt dat Apple nog kan besluiten de ondersteuning voor de iPhone SE en iPhone 6s te laten vallen. Volgens geruchten kondigt het bedrijf dit jaar de iPhone SE 2 aan.

Verder meldt iPhonesoft dat Apple de iPad mini 4 en de iPad Air 2 met respectievelijk A8- en A8X-chips geen update naar de nieuwste versie van het besturingssysteem zal geven. 9to5Mac tekent aan dat iPhonesoft vorig jaar incorrect meldde dat Apple de iPhone SE geen update naar iOS 13 zou geven en dat het gerucht daarom met een korrel zout genomen moet worden. Wel klopte de claim van de site dat de iPhone 5s en 6 geen update zouden krijgen. Apple zou er belang bij hebben om zoveel mogelijk apparaten te blijven ondersteunen om diensten als Apple TV+ en Apple Arcade aan zoveel mogelijk klanten te kunnen blijven bieden.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

27-01-2020 • 08:06

82 Linkedin

Reacties (82)

82
77
38
3
1
33
Wijzig sortering
Gewoon heel netjes, het feit dat Apple de enige is die dit doet is gewoon een hele sterk USP in mijn ogen. Blijft schandalig dat andere merken er bijna toe gedwongen moeten worden, zeker nu de prijzen van de high-end toestellen zo dichtbij elkaar liggen.

Mijn iPad Air 2 gebruik ik al 5/6 jaar dagelijks en gaat nu vervangen worden, prima apparaat maar begint wel langzamer te worden. Zeer acceptabele levensduur voor een tablet.
Het updatebeleid van Apple is idd erg sterk, maar voor andere merken vraag ik me af waar nu de grootste oorzaak ligt voor het uitblijven van updates op langere termijn: bij de telefoonmerken zelf of bij het uitblijven van firmware en driver updates voor de hardware van derden.
Dat ligt vooral financieel denk ik. Veel android toestellen worden aan dumping prijzen verkocht. Ondersteuning blijven bieden kost geld. Je merkt ook dat de concurrentie bij high end toestellen toch de moeite doet om al iets langer te blijven ondersteunen. Dat is dan waarschijnlijk mee gecalculeerd in de kostprijs.
Het probleem ligt voor een (groot?) deel ook in Android. En hoe deze is opgezet is door Google.

Want om bepaalde functionaliteit te bieden of problemen te omzeilen zijn fabrikanten al snel geneigd om het OS dan maar zelf onder handen te nemen. Waardoor ze elke release weer een bult aan ontwikkelingstijd kwijt zijn, ze hun hele eigen test straat weer mogen doorlopen, en dit dus weer op het financiele plaatje aan komt. Het is ook vrijwel onmogelijk om voor zulke prijzen het OS fatsoenlijk te ondersteunen. Want 1 partij hoeft dit niet te doen, kan hiermee hun telefoons een stuk goedkoper aanbieden, waar de massa al snel achterna loopt.

Google neemt de ontwikkeling voor Android te vaak niet serieus buiten hoe lang hun eigen neus lang is. Google neemt ook amper zijn verantwoordelijkheid, want ze kunnen een fatsoenlijk updatebeleid ook prima afdwingen. Iets wat zowel Linux (distros) als Windows al sinds de jaren 90 kunnen(het onafhankelijk updaten van het OS ondanks de wijzigingen die fabrikanten of anderen toebrengen), ontbreekt nog steeds in Android terwijl het al 2020 is. En hier komt de opzet van Android gewoon om de hoek krijgen.
Het is leuk om Google hiervan de schuld te geven, maar Zijn de Samsung’s en Huwawei’s die de producten verkopen. Die moeten dus ook voor een oplossing zorgen. De meesten zijn echter te lui om zelf verantwoordelijk te tonen en initiatief te nemen om het op te lossen.
Ben ik het niet mee eens. Zoals ik het bericht van batjes interpreteer, bedoelt hij te zeggen dat Google de kern up to date houdt (en deze functionaliteit afdwingt bij de "systeembouwers") en de rest verantwoordelijk is voor hun zooi.

Vergelijk het met een computer van Dell, of HP. Deze bedrijven leveren hun consumenten spul af met een hoop extra software die MS niet heeft gemaakt, noch ondersteund. In bepaalde gevallen beïnvloedt deze software de werking van het OS. Denk aan een virusscanner. Echter houdt MS wel Windows (de kern) up to date met hun update programma's. De rest is zaak van andere partijen.
Dat vraag ik me ook af. Maar aangezien de Google Pixel 3 jaar aanhoudt denk ik niet dat de drivers het probleem zijn, want het kan blijkbaar wel. Nu is 3 jaar wel minder dan de 5-6 jaar die je bij Apple krijgt, maar da's misschien ook het voordeel als je het hele ontwerp- en productieproces en natuurlijk de software in eigen beheer hebt.
Zoals Google in principe ook kan doen met zijn of haar pixels?

De reden waarom hwt voor Apple makkelijker is is omdat zij elk jaar drie toestellen op de markt brengen ipv elke drie weken twee nieuwe modellen te dumpen zoals de gemiddelde Android fabrikant. 3 toestellen per jaar schaalt een stuk beter
Als de fabrikanten het serieus zouden nemen, zouden ze firmware en driver updates van hun hardware leveranciers kunnen eisen en / of daar extra voor betalen. Ik denk dat die derden prima voor een beetje extra geld driver updates willen uitbrengen. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de fabrikant.

Enige uitzondering is dat Google zo nu en dan voor nieuwe OS-updates eisen stelt aan de hardware-specificaties als je een update wil leveren en tegelijk de Play Services / Play Store wilt blijven aanbieden. Daar kan ik me een of twee gevallen van herinneren in ieder geval.
Ben geen Apple fan, gezien hun rigide software, maar dit is toch wel top.

Gebruik al 5 jaar iPhone en een iPad air 2 voor werk (en privé) moet zeggend at het update beleid goed is. Service niet veel mee te maken gehad gezien werk gewoon vervangt bij stuk.
Service niet veel mee te maken gehad gezien werk gewoon vervangt bij stuk.
Doet Apple in veel gevallen ook; vervangen...
Dat doet iedere organisatie, met Android is niet anders...
Dit is niet voor jouw persoonlijk bedoelt. Het is grappig dat heel veel reacties vaak beginnen met: "Ik ben geen fan, maar..."
Het verandert jouw post totaal niet als je het weglaat.
Stel je begon met:
Dit is toch wel top.

Gebruik al 5 jaar iPhone en een iPad air 2 voor werk (en privé) moet zeggend at het update beleid goed is. Service niet veel mee te maken gehad gezien werk gewoon vervangt bij stuk.
Dan was jouw verhaal ook perfect duidelijk geweest. Lijkt alsof gebruikers in het algemeen zich moeten verontschuldigen als ze iets goed vinden bij Apple.
Gewoon heel netjes, het feit dat Apple de enige is die dit doet is gewoon een hele sterk USP in mijn ogen.
Je bedoelt de enige van de grote spelers? Want kleine spelers meegerekend is Jolla de grote winnaar aangezien ze nog steeds grote upgrades uitbrengen voor de originele Jolla Phone uit 2013. Apple ondersteunt hardware uit 2013 niet meer (voor de duidelijkheid: ik heb het dan over grote upgrades, niet over beveiligingsupdates).

Edit: verduidelijkt.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 27 januari 2020 14:10]

Echt? Da's wel heel netjes inderdaad. Eigenlijk schandalig dat andere fabrikanten dit niet doen met Android toestellen, want blijkbaar kan het wel dus.
[...]
Apple ondersteunt hardware uit 2013 niet meer.
Oh jawel hoor, de iPhone 5S krijgt nog steeds beveiligingsupdates en komt ook uit 2013.
Ik had het over grote upgrades, niet over beveiligingsupdates.
Hier een iPad mini 2 gebruiker, bijna 5 jaar oud. Als ik niet veel tabs open heb is die nog snel genoeg, maar de opslag 16 GB begint vol te raken, meer dan 70% zijn dingen die ik niet kan wisse. (Denk updates?). Veel plezier gehad aan dat ding, accu is nog in orde. Denk eind dit jaar upgraden en deze doorgeven aan mijn moeder, zoals de traditie is met iPads.
Ik ben nog een ipad mini 1 gebruiker :-) Er kan inderdaad vrijwel niks meer opgezet worden maar de laatste ios update is voor mij dan ook al 2 jaar geleden volgens mij.
Voor beetje browsen of SD filmpjes kijken istie nog goed... verder afgeschreven
Soms is het handig een keer een kale nieuwe installatie te doen. Dan kan je veel ruimte weer vrijmaken. Maar eerst een backup, hang de tablet aan een PC met iTunes en dan een volledige herstel doen. 16GB is inderdaad karig. Mijn iPad 2 had 16GB, maar die was ook zo vol. Mijn Air 2 had 64GB en mijn vorig jaar gekochte Pro heb ik gekocht met 512GB, omdat ik meer en meer met fotografie bezig ben. Dan is die ruimte snel vol. Met iOS 13 kan ik gelukkig data overzetten naar een externe schijf, waardoor die 512GB minder noodzakelijk is dan vroeger.
Dan ga ik dat eens proberen. Heb al amper apps er op staan, en iCloud foto sync uit. Eerst hielp dat wel eens, tegenwoordig niet meer. Heb denk ik al 3 jaar geen schone herinstallatie gedaan, dus tijd om dat eens te proberen.
De iPhone SE kwam uit in april 2016; als dit nieuwsbericht klopt en, volgens het huidige ritme, iOS15 in september 2021 uitkomt, dan is dat dus zo'n 5,5 jaar ondersteuning voor dit model. Wat ik op zich al een prima lange periode vind. :)
Echter is de SE hardware matig gelijk aan een 6s, en is een speciaal modelletje geweest toen.

Het zou leuk zijn uiteraard maar zou mij benieuwen, zal raar zijn als se wel mee gaat en iPad Air 2 niet welke volgens mij even oud is als de 6s
De iPad Air 2 is een jaartje ouder, komt uit 2014 en heeft een SOC uit de A8-generatie, de 6S/SE hebben een SOC uit de A9-generatie.
Ja inderdaad je heb gelijk ik zie het nu, dan zou het op zich nog kunnen.
We gaan het zien ik heb een SE als werk mobiel, en op zich bevalt die mij prima dus zou mooi zijn.

Maar aangezien Apple de SE en 6s met de release van ios14 al geruime tijd niet meer verkoopt(En vorig jaar is gestopt met de verkoop van de7), verwacht ik er al niet veel meer van eigenlijk.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 27 januari 2020 08:50]

Dat ie niet meer verkocht wordt betekent bij Apple nooit dat ie niet ook nog een update krijgt. De meeste toestellen krijgen zo’n 4 tot 5 jaar support.
Dat klopt uiteraard maar dan is die al weer 2 jaar niet meer verkocht, met release van ios14 dus verwacht ik niet veel meer.
De 6s komt dan ook uit 2015 dus is dan wel tegen einde van zijn support aan aanlopen, de se is wel half jaar nieuwer maar hardware matig gelijk zowat gelijk aan de 6s.

Dus ben benieuwd van mij mag mijn se nog wel jaartje langer mee.
Daarom denk ik wel dat de SE nog een update langer meegaat dan je zou verwachten. Hij is relatief recent pas uit de handel gehaald.
Anoniem: 1174190
@pBook27 januari 2020 09:31
Ik heb een iPad Air 2 van mijn werk gekregen. Ik ben zo verbaasd dat deze iPad nog steeds zonder enige problemen werkt op iOS13. Ik kan er echt alles mee. Nu dringt het pas door hoe oud dit apparaat ondertussen wel niet is.
het gaat ook om de ondersteuning van deze schermafmeting.
Het gaat er niet om wanneer hij uitkwam, maar tot wanneer hij (door Apple zelf) verkocht werd: september 2018. Op basis daarvan rekening ik er zeker op dat ik iOS 14 nog mee kan pakken, en eigenlijk iOS 15 ook wel.

[Reactie gewijzigd door Z-Dragon op 27 januari 2020 08:58]

Deze reactie zocht ik naar ! Helemaal correct . Moet wel zeggen dat mocht alles zwaarder worden en zich gaar richten op gestures zou het wel eens einde verhaal kunnen worden ...

Als de SE nog een stukje trager wordt en minder lang met de batterij doet gaat ook iedereen klagen , veder komt de Iphone 9/SE2?? Uit in maart dacht ik? Dus ik denk dat ze naar aanleiding van de verkoopcijfers kunnen bepalen wat slim is
Betere ondersteuning dan Samsung... S8 krijgt al geen nieuwe Android meer :/ das 2 jaartjes jong.
Geen nieuwe android editie, maar lang zat nog beveiligingsupdates natuurlijk.
Dat is nog lang niet zeker, momenteel staat Android 10 nog steeds min of meer gepland voor de S8: https://news.softpedia.co...8-and-note-8-528966.shtml
Ben benieuwd hoe weinig er dit jaar weer gaat veranderen, idem dito bij Android 11. Ik ben ondertussen beveiligingsupdates belangrijker gaan vinden dan software upgrades, zo weinig voegen ze toe tegenwoordig. Vrij uitontwikkeld allemaal. Wel netjes als ze de A9 generatie nog een jaartje ondersteuning geven, zou naar mijn mening vrij standaard voor high end telefoons moeten zijn, maar Apple is hier jammergenoeg een uitzondering in.
Het laten vallen van 32-bit applicaties is anders bést wel een dingetje. Uiterlijk verandert er misschien niet veel (godzijdank - want was is het nut dat elke versie van je OS er anders uit moet zien !?). Beter veranderen ze genoeg onder de motorkap, en inderdaad de veiligheidsupdates zijn met name belangrijk. En je hebt nu de afsplitsing van iOS en iPadOS wat natuurlijk los van elkaar verder gaat straks.
Het moest er natuurlijk een keer van komen. Als ik me niet vergis verplicht Apple de app makers al enkele jaren om te compileren voor 64bit, net om op een gegeven moment de 32bit compatibilitieit eruit te kunnen gooien. Minder legacy meuk die eventueel misbruikt kan worden als er fouten in blijken te zitten die tot op vandaag niet ontdekt zijn. Alleen spijtig voor apps die geen actieve ontwikkeling hebben gekend in de afgelopen jaren.
Vooral dat laatste. sommige apps, ach who cares.
Maar, een leuk voorbeeld, ik heb voor de kids 2 jaar terug een knikkerbaan gekocht (hubelino, compatible met Duplo). Daar zat een app bij met daarin een aantal bouwmodellen en de bijbehorende stappen.
edit: bij de doos zit GEEN papieren handleiding - vandaar dat de app redelijk noodzakelijk is. NB: Dit wist ik niet voordat ik de doos kocht.
Voor een 4-5-6 jarige zijn die stapjes wel nodig.

Die app doet het nu niet meer. bedroefde kids....
Verder was er niks mis met die app. het babbelt verder nergens mee.

enfin, en zo zijn er nog wel wat voorbeelden te noemen van relatief simpele apps voor kleinere kinderen.

Reactie op Superflip - na nog eens kijken - hee, er staan idd volledige plannen. een half jaar terug kon ik dit niet vinden op de site. (of rond die tijd)

[Reactie gewijzigd door twcm op 27 januari 2020 09:27]

Gelukkig staan die plannen ook allemaal op hun website. Kinderen zijn er hier zot van.
Had wel wat beter verwacht van de Duitse fabrikant van Hubelino moet ik zeggen.

Hier ook twee sets (wit en gekleurde set) kinderen doen nog maar wat (5 en 3) maar later is zo'n app best leuk. We shall see of ze er nog wat mee doen.
Had ik al begrepen dat er een internetpagina was.

Zo veel mogelijkheden voor een app dan alleen wat voorbeelden.

Voorbeeld: in de app geef je aan welke set(s) je hebt. Daarmee kun je bijvoorbeeld (als bedrijf) standaard voorbeelden, dag voorbeelden en random “calculate model”. Zodat de kinderen altijd weer een uitdaging krijgen.

Valt me tegen. Het is al niet goedkoop.

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 27 januari 2020 10:55]

Dat vind ik echt een tekortkoming van de producent / ontwikkelaar en niet van Apple. Er zijn hier helaas ook aankopen gedaan waarvan de ontwikkeling was gestopt, er werd gewoon een compleet nieuwe app ontwikkeld voor 64-bit met een eigen prijskaartje.
Hmmm... Apart. Ik heb het ook, en bij ons zit er een groot boek bij met alle bouwstappen van verschillende banen die je kan bouwen met de set.
Dumpen heeft niets met veiligheid en security te maken, maar de Total Cost of Ownership om alleen 64 bit te ondersteunen. Kost geld om twee versies te ondersteunen.
Ik zeg toch ook niks over veiligheid of security? Alleen dat het nogal een dingetje is dat die support nu (eindelijk) geschrapt is. Genoeg wijzigingen onder de motorkap in de overgang van iOS 12 naar 13.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 27 januari 2020 08:58]

Alleen de UI en andere kleine dingen worden los van elkaar ontwikkeld. Ondanks de andere namen zijn iPadOS en iOS nog steeds grotendeels hetzelfde qua codebase.
iPadOS 13 was anders de grootste stap in jaren voor de iPad. Eindelijk een eerste duidelijke keuze naar een volwassener tabletOS.
Ik heb hier 2 stuks ipad air voor mijn dochters maar die krijgen niet eens de update naar ipadOS.
Waarom kan de iPad Air 2 geen upgrade krijgen?
Te weinig geheugen?
Staan beveiligingsupdates nog wel op het menu?

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 27 januari 2020 08:31]

Ik hoop ook dat de iPad Air 2 toch nog iPad OS 2.0 (iOS14) gaat krijgen ik heb er thuis nog twee in gebruik die actief worden gebruikt en nog heerlijk snel zijn onder iPad OS. Het zou wel fijn zijn als de SE en de 6s nog meegaan aangezien die ook hier nog in gebruik zijn al kijk ik rijkhalzend uit naar de iPhone SE2.
Staan beveiligingsupdates nog wel op het menu?
Als de iPad Air 2 geen OS-upgrade krijgt, dan zeer waarschijnlijk niet. Zover ik weet heeft Apple dit nooit gedaan voor iOS/iPadOS (voor OSX/MacOS wel overigens). Zodra een apparaat geen OS-upgrades (van x.y.z naar x+1.y.z) meer ontvangt, gebeurd het zeer sporadisch dat er nog een update komt (voor een oudere iOS versie dus). De laatste keer was volgens mij voor een één of andere GPS-update die ook invloed kon hebben op de tijd in het apparaat, maar ze hadden daar geen beveiligingsupdates bij uitgebracht.

Zo is er dus voor iOS 9.3.x en iOS 10.4.x in 2019 een patch uigekomen (na bijna drie en twee jaar niks)
https://en.wikipedia.org/wiki/IOS_9#9.3.6
Jammer van de iPad Air 2, ik gebruik het ding alleen nog maar voor Netflix, een klein beetje browsen en als tweede scherm aan een MacBook pro (begonnen met de iPads voor de vele muziek productie apps maar dat was vooral een gimmick in mijn beleving)

Toch voelt de ondersteuning in mijn beleving wel een beetje kort, het apparaat voelt nog erg hedendaags en snel aan.
Geen nieuwe versie van iOS betekent toch niet de Air 2 plots niet meer werkt?
Nee, maar je gaat wel merken dat steeds meer apps niet meer werken. Zo krijgt mijn (toegegeven: oude) iPad3 geen updates meer, en je kan echt steeds minder met dat apparaat. Steeds meer apps werken niet meer (ze zeggen meestal dat je een update moet installeren die dan niet bestaat voor je iOS versie, zoals ING). Het effect is nog veel sterker op mijn (nog oudere) iPod Touch: daar kan je vrijwel niets meer op installeren en lang niet alles wat er op staat werkt nog. De core nog wel overigens: hij speelt nog gewoon muziek af.
Zoveel veranderd er niet in het OS de afgelopen jaren en blijven de apps nog wel werken. Dus Netflix en browsen kan vast nog wel.
IPad Mini 4 zou wel balen zijn. En ja, die is stilaan ook op leeftijd maar werkt anders nog perfect en snel genoeg. Zou ook betekenen dat er maar 1 IPad Mini model meer ondersteund zou zijn. Of het zou moeten zijn dat ze dit jaar een 6 uitbrengen.
Met een beetje geluk kan ik dan de upgrade maken van iPad Air 2 naar iPad Air 2! O-)
(2014 --> 2020 dus)
Dit is gewoon puur gokwerk van iPhonesoft, gebaseerd op wat Apple in het verleden deed. We zullen het wel zien wat er gebeurt. iOS 12 kwam ook naar de 5s, dus soms 'rekt' Apple de support iets op.

Heb zelf een iPad Air 2 en een SE. De Air 2 (en de Mini 4) is een vreemde eend in de bijt omdat ze een relatief oude architectuur koppelen aan 2 GB RAM. Dus als Apple besluit de A8 'op te ruimen' vanwege missende functionaliteit in de chip, dan is het over en uit. Maar als het puur een kwestie is van hoeveel RAM iOS 14 nodig heeft, dan is het geen issue.

Voor de SE zie ik niet in waarom die niet nog een jaartje meekan. De enige reden zou kunnen zijn geweest dat het scherm de kleinste is van alle iPhones; maar omdat ze vorig jaar nog een nieuwe iPod met hetzelfde scherm hebben uitgebracht, is dat geen reden om de SE te droppen.

Een dergelijke redenatie als bovenstaand kan iedereen bedenken, en dus ook zo'n site als iPhonesoft. Het is in ieder geval geen nieuws.
De verwachting is dat Apple iOS 14 en iPadOS 14 in juni tijdens zijn WWDC-conferentie aankondigt en volgens de Franse site iPhonesoft kunnen later dit jaar alle iPhones met ondersteuning voor iOS 13 de nieuwe versies van het OS installeren. Dat zou betekenen dat ook de iPhone SE en de 6s-modellen de software krijgen. De site houdt een slag om de arm en meldt dat Apple nog kan besluiten de ondersteuning voor de iPhone SE en iPhone 6s te laten vallen. Volgens geruchten kondigt het bedrijf dit jaar de iPhone SE 2 aan.
Dat is niks meer dan gokken. Jammer dat Tweakers nu ook is begonnen met het overnemen van totaal onbetrouwbare bronnen. De lijst van iPhonesoft bleek vorig jaar namelijk ook niet te kloppen.
Als het inderdaad klopt, moet ik volgend jaar (2021) maar eens kijken naar de Ipad air 2. Het duurt wel even eer apps ermee ophouden. Hij begint soms wat trager te worden maar functioneert nog steeds. Eind 2019 is de Iphone vernieuwd. Ik ben van de 6s Plus naar de 11 Pro Max overgegaan i.c.m. verlenging (kreeg korting op de aanschaf).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee