'Apple komt met grotere variant van iPhone 9 met A13-soc'

De website 9to5Mac stelt op basis van bevindingen, gebaseerd op een vroege versie van iOS 14, dat Apple niet alleen met een reguliere iPhone 9 komt, maar ook met een groter model, dat wellicht iPhone 9 Plus gaat heten.

Volgens 9to5Mac wijzen de bevindingen uit de iOS 14-code op de komst van een grotere versie van de nog niet aangekondigde iPhone 9. Deze iPhone 9 en de 9 Plus zouden de iPhone 8 en 8 Plus moeten gaan vervangen. Beide iPhone 9-toestellen zouden beschikken over de A13-soc.

Er zijn verder nog weinig details bekend, maar eerder werd al genoemd dat de iPhone 9 exact gaat lijken op de iPhone 8 uit 2017, met een 4,7"-lcd en een enkele camera aan de achterkant. De iPhone 8 Plus heeft een schermdiagonaal van 5,5". Het ligt dan ook voor de hand dat de grotere iPhone 9 ook een 5,5"-scherm krijgt.

De namen iPhone 9 en iPhone 9 Plus zijn overigens nog speculatief; er zijn ook geruchten die uitgaan van de naam iPhone SE 2 in plaats van iPhone 9. Als de toestellen uitkomen, zullen het hoogstwaarschijnlijk relatief goedkopere instapmodellen worden, waardoor ze bijvoorbeeld Touch ID en geen Face ID ondersteunen. Verder zou de homeknop net als bij de iPhone 7 en 8 niet fysiek in te drukken zijn, maar werken via aanraakgevoeligheid en de Taptic Engine om het idee van indrukken te simuleren.

Apple heeft de toestellen nog niet officieel aangekondigd. Eerder was er een gerucht dat uitging van een presentatie op 31 maart, op een evenement waar Apple ook iOS-versie 13.4 zou willen vrijgeven voor bestaande apparaten.

De Apple iPhone 8

Door Joris Jansen

Redacteur

16-03-2020 • 21:00

136 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (138)

138
132
59
3
0
62
Wijzig sortering
Wie gebruikt nu FaceID en zou weer naar TouchID willen?
Als Apple ooit een fingerprint sensor onder het scherm bouwt zou ik waarschijnlijk zonder problemen overstappen van FaceID naar TouchID.
Ik snap niet wat mensen missen aan TouchID, want FaceID werkt zo vlekkeloos en heel gebruiksvriendelijk, vind ik. Ik zou echt niet meer terug willen naar TouchID.

De telefoon ontgrendelen en direct gebruiken gaat met FaceID voor mijn gevoel in een. Tik op het scherm, swipe omhoog, en done.

Ik vind het heel fijn dat notificaties pas ná het zien van mijn gezicht, een preview weergeeft van de inhoud.

Als de wekker gaat, of als iemand belt, wanneer ik in de telefoon kijk, dat het geluid dempt. Of zelfs direct gedempt af/overgaat als ik al naar het scherm keek.

Op mijn oude iPhone met TouchID had had ik alléén Apps vergrendeld met TouchID waarvan ik dat zeer urgent vond. Vanwege gebruikersgemak had ik niet alle Apps waar ik dat eigenlijk ook wilde, deze optie aan staan. Om elke keer bij openen of wissen App je vinger op de sensor te leggen is niet gebruiksvriendelijk.
Nu ik FaceID heb, heb ik alle Apps welke vergrendeling via FaceID ondersteund, deze optie aan staan. Het werkt vlekkeloos, en geeft extra veiligheid.

Al het bovenstaande is ook gewoon fijn als ik mijn telefoon even aan een collega geeft, inhoud notificaties ziet hij niet. Ook mijn e-mail, chat, social media, en nog veel andere Apps kan hij niet openen.

Of als ik de telefoon even ergens laat liggen, inhoud van notificaties worden niet weergegeven.

En dan heb ik niet nog niet gehad over vochtige en vieze handen, handschoenen, et cetera, daar had ik veel last van met TouchID, zeker toen ik nog een buiten functie had.
FaceID werkt voor mij altijd, zelfs met én zonder veiligheidsbril en helm. En nee, mij collega's of vrienden krijgt deze niet ontgrendeld.
En de tegen argumenten van FaceID dat je de telefoon niet op het bureau kan leggen is echt bullshit. Ik heb ben van een buiten functie naar een binnen functie gegaan, nu een jaar geleden. Mijn telefoon ligt plat op het bureau, ik tip op het scherm en wipe omhoog, en dat is alles. De telefoon kan gewoon plat blijven liggen.

Edit typo's

[Reactie gewijzigd door don spike op 17 maart 2020 11:58]

Wat ik nog veel makkelijker vind is een vingerafdruk scanner op de achterkant zoals op de OnePlus 6 hoeft je vingers en je hand namelijk nouwelijks te verplaatsen en het werkt direct als aanknop super snel dus.
Moet je alsnog telkens precies je vinger op die plek leggen, waar je dus weer aan moet wennen etc. Gewoon even naar je scherm kijken is toch veel sneller en makkelijker?
En dan moet je nog steeds swipen om je telefoon te unlocken. Ik heb er ook eentje op de achterkant (vingerafdrukscanner dus), tijdens het pakken van mijn telefoon kan ik m al ontgrendelen en daarvoor hoef ik geen extra handelingen te verrichten. Dat noem ik niet bepaald sneller en makkelijker
Ik zie niet in hoe een fingerpint op de powerknop handiger zou zijn, dan FaceID.

Ik heb mijn finger nooit in de buurt van de power knop, sterker nog, deze knop gebruik ik zelden tot nooit. Tik op het scherm, en korte swipe omhoog.

Daarnaast, fingerprint op powerknop is niet handig in diverse posities, zoals liggend op bureau bijvoorbeeld.
En hoesjes, ook die dunne zoals van UAG, gaat over de knop heen.
Nee niet op de powerknop, als tweede powerknop
Achterop de telefoon vind ik helemaal verschrikkelijk...
Ik absoluut Niet, FaceID is vele malen sneller
Ik kan je met absolute zekerheid zeggen dat de oldschool vingerafdrukscanner achterop mijn asus zenfone 6 een stuk sneller is dan faceID. Terwijl ik de telefoon uit mijn zak haal unlock ik het al, dus voordat ik het toestel uberhaupt zie is ie al unlocked. Bij faceID moet je eerst scherm activeren, dan kijken, dan omhoog vegen. In mijn optiek veel te veel handelingen.
Scherm kan aanspringen als je je telefoon oppakt, en terwijl je naar het scherm kijkt wordt ie al ge-unlockt. En een telefoon pakken zonder ernaar te kijken heeft naar mijn mening wat minder zin :P Moet alleen nog even omhoog swipen om daadwerkelijk met een app aan de gang te gaan. FaceID heeft bij mij minder haperingen dan de vingerafdruk scanner had, vooral met viezige of natte handen.
Ik kan je uit ervaring vertellen dat mijn fingerprint op de Sony XZ2 al zeer snel was. Echter ben ik op mijn iPhone 11 Pro zeer verwend geraakt met FaceID. Voorheen unlockte ik de XZ2 nog wel eens vanuit mijn broekzak. Dat probleem heb ik nu niet meer.

Het feit dat het scherm ook pas unlock't wanneer ik het aankijk is overigens veel logischer. Dan komt de informatie pas vrij wanneer het nodig is. Dit is naar mijn mening vele malen efficiënter dan de data eerder vrij te geven dan feitelijk nodig. Het gaat dan ook wel echt heuuuul erg vlot met unlocken via FaceID. Je kijkt het toestel aan en hij is bijna direct unlocked. Het gaat serieus véél vlotter dan dat ik als voormalig Android-gebruiker had verwacht!

Enige nadeel is dat je de telefoon niet kan unlocken wanneer hij plat voor je neus ligt. Maar dan zit je ook niet in lijn van de sensor die je gezicht zou moeten registreren (wat niet specifiek erg is).
Enige nadeel is dat je de telefoon niet kan unlocken wanneer hij plat voor je neus ligt. Maar dan zit je ook niet in lijn van de sensor die je gezicht zou moeten registreren (wat niet specifiek erg is).
en laat ik dat nu net heel vaak doen..

ik laat hem vaak gewoon op het bureau of bank liggen en kijk/unlock hem gewoon even. zonder dat ik de telefoon in de hand neem
Achja. Het is wel een stuk veiliger zo. Ongewenste mee-lezers zul je zo een stuk moeilijker een kans kunnen geven. Tenslotte, als dat het enige nadeel is, dan is daar imho goed mee te leven. :)
Als je het zo bekijkt is je touch-id beter, maar als je bekijkt welk systeem sneller is dan zal face-id sneller zijn.
Mijn iPhone is al ontgrendeld met FaceID als deze op tafel ligt en ik het scherm een tikje geef om eventuele notificaties te checken.
Bovendien heb ik erg klamme handen waardoor vingerafdrukscanners het niet goed doen bij mij.
Mensen die daadwerkelijk een toestel gebruiken met FaceID heb ik nooit horen klagen.
Op de tast vinden wordt wel lastiger als er geen ‘kuiltje’ in het glas zit.
Behalve als het overal op het scherm kan.
‘Overal’ zal ‘m wel niet worden maar inderdaad zou het ideaal zijn als het niet al te nauw zou komen. :) Dat je niet te precies hoeft te mikken maar ongeveer midden onderin werkt.

Anderzijds kan ik me voorstellen dat je een visueel hulpje te zien krijgt waaraan je kunt zien dat je iets meer naar links/rechts/onder/boven moet schuiven.
Wat dacht je van omnidirectional? Twee Touch ID plekken op het scherm. Dan heb je geen boven en onder meer en pak je hem altijd goed op.
Dat maakt het voor blinden/slechtzienden wel lastig. Vind vingerscanner voor het contactloos betalen bij winkels ideaal, maar FaceID is voor mijn slechtziende vriendin eigenlijk niet werkbaar in zulke gevallen, dus gebruikt ze het niet. Voor gewoon ontgrendelen prima trouwens.
Dan lijkt smartphone-gebruik, afijn heel de wereld me sowieso een hindernisbaan.

Maar waarom is FaceID lastig(er) voor slechtzienden? Ik neem aan dat je aan het hoesje / connectorgaten wel kunt voelen wat de voorkant / bovenkant is?
Ah, bleek dat ik het verkeerd begrepen had. FaceID werkt wel, maar gebruikt zie nog niet voor betalingen. Ze heeft ook apple watch en dan zit je Wallet op de watch achter een PIN en dat is dus wel enorm onhandig om te gebruiken om te betalen. En die is wel bij de hand, terwijl telefoon vaak ergens opgeborgen is, naast het feit dat je dan een taststok vast hebt en een geleidehond, dan zou AppleWatch icm FaceID wel handig zijn, maar zo ver is apple nog niet.
Uhm Apple Pay en pin? Heb t nog nooit meegemaakt, op de Apple Watch is het 2x drukken en dan betalen, geen pin vereist. Ik gebruik t al 2,5 jaar en heb nog nooit een code hoeven invoeren van €5 tot €1000 euro bedragen, maakt niets uit.

En voordat mensen over veiligheid beginnen, eerst inlezen in hoe t werkt dan pas reageren aub.

Sterker nog, je kunt zelfs je Apple Watch unlocken als je je telefoon unlocked met faceid.

[Reactie gewijzigd door jimzz op 18 maart 2020 06:05]

Thanks, ga ik er toch nog eens met haar naar kijken!
En dan ook weer: net zo veilig als FaceID en net zo makkelijk als Face ID.

Ik heb nu geen enkel probleem met FaceID. Niet met pet, niet met muts. Niet met een bril of zonnebril-met-spiegelende glazen. Nou begrijp ik dat je die problemen met touch ID óók niet hebt, 8)7 maar daar heb je weer andere issues. Ik denk aan vieze vingers, handschoenen etc
Ik heb zelf een Xiaomi met vingerafdruksensor onder het scherm, en het zit direct op de juiste plek onder m'n duim. Ik ontgrendel doorgaans al bij het oppakken, eigenlijk zonder echt goed te kijken. Ik heb 'm een doodenkele keer ondersteboven vast (de hele voorkant is scherm), da's het enige.
Mi9T pro is erg fijn qua fingerprint
Yup, heb zelf de Mi9T, ook prima.
Heb zelf ook de 9TPro en vind de scanner toch wa t aan de trage kant
Ik heb de 9T Pro, en merk juist dat ie sneller is dan bij bijvoorbeeld mijn zus haar iPhone 8 Plus
Daar wen je binnen een dag aan :)
Nu gebruik ik al een aantal maanden een toestel met een vingerafdrukscanner onder het scherm. Het gebrek aan een deuk is geen enkel probleem. Werkt echt top!
Als de toestellen uitkomen, zullen het hoogstwaarschijnlijk relatief goedkopere instapmodellen worden, waardoor ze bijvoorbeeld Touch ID en geen Face ID ondersteunen.

FaceID zou te erg op de winstmarge van Apple drukken bij goedkope instapmodellen.
Klopt, ik vraag me af of TouchID nu zo’n enorme stap terug is (bevalt mij namelijk prima).
voor mijn werk telefoon weer fingerprint na 1,5j face en ik erger me er nog steeds elke dag aan!
Den winstmarge is berekent op bijna 60%, exclusief r&d e.d. Dus als ze willen kan dat makkelijk, maar ik denk dat Apple dat gewoon zo houdt.
Faceid op mijn iphone xs is absoluut niet sneller dan touchid op mijn iphone 7...
FaceID hoef je echter niets voor te doen...
Jawel? Ik moet er best recht voor zitten, ogen op hebben bijvoorbeeld.

TouchID opent in mijn broekzak al als ik mijn telefoon pak
Je kan attention detection uitzetten dan scant hij alleen voor de vorm van je gezicht.
Gaat mij vooral om een kleine en lichte telefoon. Als ik een serie wil kijken pak ik wel een laptop of tablet.
Klein en licht... das war einmal (precies 4 jaar geleden met de iPhone SE).
Yep, en ik heb nu interesse in een nieuwe telefoon en nog steeds een hekel aan enorme gevaartes dus graag wat nieuws op kleiner formaat aangezien er geen SE meer is.

Liefst zag ik een SE size telefoon met scherm over het volledig oppervlak.
Ik. FaceID werkt praktisch altijd en in de meest bizarre houdingen, maar TouchID ging veel makkelijker.
Idd ik zit wel eens te vloeken dat hij open gaat als ik het niet wil. bijv als ik hem even uit handen geef om een bericht te laten lezen op het lockscreen.

Maar met TouchiD had je die kans ook als je hem uit je broekzak haalde.
Face ID op een iPad Pro en het werkt op zich wel ok maar de Touch ID op mn iPhone 8 is echt veel beter.
Ik, maar zou er geen grotere bezels voor willen inleveren.
Nope. Eerst was ik skeptisch over FaceID. Eenmaal in gebruik genomen alle zorgen als sneeuw voor de zon verdwenen en ben er blijer mee. Ook veel fijner werken met notificatieprivacy en Apple Pay ed.
Helemaal eens hiermee.
Ik. FaceID werkt redelijk maar met TouchID is mijn toestel al unlocked wanneer ik deze uit de broekzak haal. Ook kan ik met TouchID het toestel unlocken onder een hoek, als deze op tafel ligt.
Het (FaceID) is geen obstakel meer, ookal dacht ik dit in het begin wel. Ik zeg niet dat elke verandering goed is. Wel dat ik niet zovaak moet vloeken in het begin. Sommige veranderingen zijn daadwerkelijk verbeteringen. Gedrag aanpassen is en blijft een dingetje...
Net als met deze tweakers v2 layout. Daar heb ik ook tegen gevloekt. Nu klik ik er doorheen alsof het een 2de thuis is. Complimenten naar de devs hier dus.

[Reactie gewijzigd door Core2016 op 16 maart 2020 23:25]

Ik. Als Apple weer met TouchID komt ga ik morgen voor de winkel liggen. FaceID is de slechtste feature die ik ooit bij een iPhone heb gehad. En die extra veiligheid kan me niks interesseren.
Nu we allen braaf aan het handenwassen zijn zou TouchID weer beter moeten werken ;)
Willen niet per se, maar ik zou het helemaal niet erg vinden. Het heeft allebei z’n voor- en nadelen en dat merk ik zeker nu ik zowel een telefoon met FaceID als een met TouchID gebruik. Ik beschouw het eigenlijk als twee gelijkwaardige manieren qua gebruiksvriendelijkheid.
Ik, FaceID werkt aardig, maar niet perfect. Heb regelmatig dat hij staat op "voer toegangscode in" omdat FaceID te vaak achter elkaar faalde, of iets dergelijks. Ik gebruik het nu een half jaar ofzo, en het zou steeds beter moeten worden naarmate je het vaker gebruikt, maar daar merk ik weinig van.
Zit toch best vaak te hannessen om te unlocken *hangt met smoelwerk boven telefoon in poging geunlocked te krijgen*
Hoor zoveel mensen zeggen dat het zo geweldig werkt, om een hoek en alles, maar dat is toch echt niet mijn ervaring. Wellicht dat het beter is met nieuwere iPhones (heb een XS)

TouchID werkte gewoon altijd.
Altijd netjes unlocked als ik hem uit mijn zak haalde.
Ik geef niet zo veel om flinterdunne bezels, vind een fysieke homeknop eigenlijk wel fijn (sluiten van Apps zit ik ook regelmatig mee te klooien, dat ik die gesture niet goed doet ofzo).
Van mijn part stoppen ze de homeknop met touchid aan de achterkant.

Mooiste zou zijn gewoon allebei te hebben.
Ik vind het maar irritant als ze goed werkende dingen weghalen want "dit is beter", zelfde geld voor de 3.5mm jack ... fijn dat iedereen graag bluetooth and earpods gebruikt, ik niet.
Weer kloten met extra verloopkabeltje.

Ik hou wel van keuze.
Ik was eerst tegen FaceID maar toen ik het eenmaal gebruikte was het geweldig! Zou niet zonder willen. Het is extreem snel en werkt vaak 'automatisch'.

Wat ik daarmee bedoel: Je wordt gevraagd om authenticatie maar dat gebeurt al automatisch omdat je naar je telefoon kijkt.
Ook het unlocken is ook gewoon handiger vindt ik, even omhoog swipen met je duim en klaar. In plaats van ergens je duim ophouden, wachten, en dan pas echt interactie hebben met het scherm.
Weet je wat nog sneller is. Je vingerafdrukscanner aantikken. Niks wachten. Ik unlock mijn android telefoon al terwijl ik het ding uit mijn broekzak haal. Scherm activeren, kijken, omhoog swypen, dat is pas wachten en acties uitvoeren.
Maar kan ie scannen vanuit je broekzak?

Gebruik eens een telefoon waar je enkel je vingerafdrukscanner een milliseconde aan hoeft te tikken om te unlocken. Terwijl je je telefoon nog uit je zak aan het halen bent. Ik zeg niet dat faceID slecht is of niet werkt ofzo, maar het vergt gewoon meer handelingen en is trager. Bij authentificatie is het wel weer handiger, want je kijkt als naar je scherm dan.
Nee, maar dat is ook niet nodig. De FaceID unlock is instant.
Voor wat jij beschrijft heb je ook een bepaald gedrag moeten aanleren om de telefoon met de duim op de homeknop uit je broekzak te halen. Qua tijd scheelt het in daadwerkelijk gebruik 0. Tenzij je in je broek je telefoon wilt gebruike zonder te zien waar je op drukt...

Ik heb sinds de iPhone 5S alle iPhones met TouchID gehad. Werkte ook snel, maar ik heb liever FaceID in 95% van de gevallen.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 17 maart 2020 10:32]

Bij iphones moet je de knop indrukken. Bij bijvoorbeeld mijn telefoon is het een miliseconde de scanner op de achterkant, waar je vinger toch al heen gaat, aantikken. Omdat het een gat in het hoesje is is het ook extreem simpel op de tast te vinden.

Nogmaals, ik zeg niet dat faceID slecht is, het is juist een mooi en goed werkend systeem. Maar op absolute snelheid legt het het gewoon af. Het omhoog swypen duurt al langer dan de volledige unlock van mijn telefoon.
Kan jij je scherm al zien in je broekzak dan? Wat heb je er dan aan dat die dan al unlockt?
Nou, dat is niet zo moeilijk. Voor dat je het scherm kan zien is het al unlocked, dus zodra je het scherm ziet kan je beginnen. Bij FaceID is het tijdens de telefoon pakken het scherm activeren, kijken, swypen. Prima systeem, ik heb dit nu al 20x gezegd, FaceID is een fijn en goed werkend systeem. Qua absolute snelheid verlies je het alleen van een traditionele vingerafdrukscanner achterop een recente high end telefoon. thats it. Daar is eigenlijk geen ruimte voor discussie mogelijk. FaceID heeft zijn voordelen, een vingerafdrukscanner heeft zijn voordelen, en 1 van die voordelen is de snelheid bij unlocken. Bij FaceID is dat bijvoorbeeld een betaling authentificeren, dat is dan weer veel sneller, want je kijkt al naar het scherm, hoef je niet je vinger nog op een scanner te leggen.

Het is geen verpiswedstrijdje, beide systemen zijn uitermate geschikt om je telefoon mee te beveiligen, en hebben zo hun voor en nadelen.
TouchID werkt onder meer omstandigheden (donker, foon plat op tafel) en is strikt gesproken veiliger.

FaceID werkt iets makkelijker, maar is strikt gesproken net iets onveiliger.

Denk bvb. aan tweelingen, qua veiligheid, of dat je een afgepakte telefoon gewoon op iemand kan richten, zonder dat hij het doorheeft.

Al met al, ik vind FaceID een goede methode, maar TouchID vond ik net iets beter en als ik de keuze had, zou ik daar voor gaan. Maar het is absoluut geen deal-breaker of afbreuk aan de telefoon.
De kans dat iemand met dezelfde vingerafdruk je iPhone ontgrendelt is 1 op 50000 terwijl dit bij Face-id 1 op 1 miljoen is. De kans is dus 20 keer kleiner dat face-id unlockt wordt door een onbekende.
Ik had dat omgekeerd begrepen.

Het tweeling-issue blijft.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 17 maart 2020 12:56]

Het tweeling issue blijft inderdaad maar die tweeling is dan 1 van de 1 miljoen.
Ik zal je even uit de droom helpen: Face ID werkt óók in het donker
Nou, valt me tegen. iPhone XR. Kan ook aan de houding op die momenten liggen natuurlijk, maar het effect is hetzelfde.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 17 maart 2020 13:18]

FaceID werkt ook in het donker, en de volgende generatie FaceID gaat ook je gezicht herkennen in verschillende hoeken (dus ook als je gsm plat op tafel legt).

Tweelingen kunnen elkaars telefoon niet ontgrendelen met FaceId (is al eens een video van gepost).

En je kan niet iemands telefoon ontgrendelen door zijn front-face camera op zijn gezicht te richten. Deze persoon met ook effectief naar het scherm kijken. Als deze niet kijkt naar het scherm unlocked de telefoon niet (juist om dit te voorkomen).
Ik niet, ik vind kijken makkelijker dan bewegen.
Ik denk niet dat het doel van Apple is om mensen te laten overstappen van face-id naar touch-id. Ze mikken hier volgens mij op ex-apple gebruikers die naar de concurrentie zijn overgestapt door de dure modellen en op nieuwe klanten die nooit overstag zijn gegaan door de dure modellen.
100% dit is gewoon voor de legacy gebruikers; dat zij ook nog een hardware upgrade krijgen en daarmee een reden om ook een nieuwe iPhone te kopen die nog exact zo functioneert zoals zij gewend zijn.
Het laggerds segment uit de law of diffusion of innovation. Zij zullen pas een FaceID iPhone kopen als er geen TouchID iPhone meer verkrijgbaar is. Echter is op dit het afbreukrisico nog te groot om enkel nog FaceID iPhones aan te bieden.
Klopt, ondanks het gebruiksgemak kan ik bvb mijn vader niet laten overschakelen (hij heeft nu de SE). De brave man is de touch-id net gewoon, hij krijgt al stress wanneer ik over een nieuwe telefoon begin :)
Ik maak zo de stap weer terug. Zo onwijs onhandig als mijn telefoon naast me ligt op een bureau en ik voor MFA mijn telefoon moet un-locken.
Ik zou het erbij willen voor de situaties waar je voorbij het lockscreen wilt komen, maar niet recht naar je telefoon kijkt. Bijvoorbeeld als je telefoon naast je bed ligt. Verder mis ik het niet.
Ik, dat gekijk iedere keer. Echt waardeloos imo
Eigenlijk zou ik ze allebei willen hebben.

* FaceID is veiliger en wordt om die reden vaker gebruikt als in-app beveiliging.
* Touch ID is soms handiger. Bijvoorbeeld als je je telefoon voor een Siri opdracht moet unlocken terwijl je eigenlijk handsfree bezig was.
Ik. Altijd maar dingen moeten oppakken om iets te kunnen doen vind ik een grote tekortkoming van faceId. Daarnaast is het gewoon te gevoelig als ik een keer de telefoon niet wil unlocken maar bijvoorbeeld iets wil laten zien op het lockscreen.

Op mijn iPad vind ik het eigenlijk nog het meest irritant. Die gebruik ik vaak om te lezen in bed en dan ligt de camera soms net achter een stuk hoeslaken waardoor faceId niet werkt. Ik heb een vreselijk dure iPad Pro en heb nog nooit zo vaak mijn code moeten invoeren als met deze.

Ik wil gewoon de keuze hebben in een apparaat, faceId en/of touchId. En die laatste graag fysiek, achter het scherm werkt ook niet altijd soepel en snel (Galaxy S10).
Ik! Heb het idee dat ik meer missers met FaceID heb dan dat ik met TouchID had.
Zet aandacht detectie uit onder opties. Dan rekent hij je blik vaker goed aangezien aandacht geen vereiste is. Wel minder veilig, maar nog steeds veiliger dan telkens je code zichtbaar intikken.
Absoluut niet... Ik gebruik een iPhone 7 voor werk en een iPhone X prive. Het formaat van de 7 is beter voor mijn handen maar faceID is 10x makkelijker dan touchID. Hoevaak die sensor wel niet je vinger niet herkent is om moe van te worden. Oke, faceID is ook niet 100% perfect, maar denk dat we wel five nines minstens kunnen geven (99,999%)
Voor geen goud. FaceID werkt geweldig, nooit meer last van het niet kunnen unlocken van je telefoon omdat je vinger vies/vochtig is, en het is nog veiliger ook.
faceID is een ramp.TM ik ben slechtziend en houdt mijn telefoon dus veel dichter bij dan 'normale' de meeste mensen. Hierdoor is face-id dus onbruikbaar omdat hij steeds klaagt dat ik het ding te dichtbij houdt.

Op mijn samsung s10e zat de sensor in de powerbutton, dat was niet altijd even fijn omdat je het toestel dan soms probeerde te 'locken' om het tegelijk ook weer met touch te unlocken. Desondanks is het een stuk beter dan een facescan die zelden werkt tenzij je heel bewust je telefoon 'te ver' van je afhoudt.
Ik heb touch id en gebruik het nooit. Face id zal ik ook nooit gebruiken.
Ja, daarom reageer ik zo traag :+
Ik gebruik nog steeds mijn oude vertrouwde 6S. Werkt overigens nog steeds heel goed! De accu is wellicht wat meer achteruitgegaan. Maar hey, ik gebruik hem al jaren intensief! De reden dat ik geen recenter model neem is omdat ik toch echt een Touch-id op mijn telefoon wens. Het face-id ziet er altijd leuk en praktisch uit maar vindt het wellicht wat (Eng?) vreemd om steeds mijn gezicht te moeten gebruiken.
Ik heb hetzelfde toestel. Als je een beetje handig bent, heb je er voor 15 euro een nieuwe accu ingezet. Kan wat mij betreft nog een hele tijd mee.
Zeker, ik heb een SE 128gb en die is hw matig volgens mij vergelijkbaar met de 6s en hoewel hij hier en daar wat onhandig aan het worden is (sites die soms zeer onhandig laden ws vanwege het scherm formaat), is het nog een prima toestel. Is nog niet heel lang geleden van een nieuwe accu voorzien voor 29,- wat natuurlijk een giller is en die 128gb is ruim zat bemeten.

Wat dat betreft zal Apple wat huiverig zijn om weer zo’n soort toestel te maken wat rustig 3 jaar meegaat, snel is en stevig voor een schappelijke prijs want ze hebben liever dat mensen na max 2 jaar weer een nieuwe iPhone kopen, liefst een dure.
Goeie tip uiteraard! Heb lange tijd toestellen gerepareerd voor de hobby. Echter loopt bij dit model de ondersteuning ook binnen een geringe tijd. Denk wel dat ik het nog eens vervang om er vervolgens een soort Linux toolbox van te maken indien de versie te jailbreaken is.
Volgens mij is het nog niet zeker dat de ondersteuning afloopt. Volgens de geruchten komt IOS 14 ook naar de 6s en SE.

https://www.icreatemagazine.nl/software/ios-14/

[Reactie gewijzigd door blissard op 17 maart 2020 15:52]

Ik gebruik nu een paar maanden Face ID en bij gewoon gebruik merk je niet eens dat je gezicht gebruikt wordt, hij lijkt ‘gewoon’ direct ontgrendeld. Alleen als ik mijn bril niet op heb in het donker, in bed bijvoorbeeld, doet ‘ie wel eens moeilijk, maar dan voer ik gewoon de toegangscode in.
Je gezicht moeten gebruiken zou idd vreemd voelen, maar je hoeft er niets eens bij na te denken. Het gaat vanzelf.
Slide to unlock is terug, alsof je weer zonder passcode je telefoon kunt gebruiken.
Eerlijk gezegd begrijp ik niet dat er mensen zijn die niet kunnen leven met een telefoon met dikke randen, maar wel met een hap uit het scherm. Bij de ipad pro is facetime prachtig weggewerkt, als ze op die manier een iphone maken, dan wil ik best faceid. Maar anders niet.

Ik vind het iphone6/7/8 ontwerp eigenlijk best mooi, ik zou zeker een iphone 9 kiezen boven de x en 11.
Hier niet anders, ik wil een kleine handzame phone die gewoon in mijn broekzak kan. De 6s is een prima formaatje
Ik ben juist iemand die de dikke randen mis. Ik gebruik dan Android en vind het juist fijn dat de terugknop altijd direct te gebruiken is. Helaas zijn de nieuwere telefoons van Samsung nu ook fullscreen en ga ik dus die knop echt missen.
Verder zijn er nu ook verwijzingen in dezelfde nieuwe build van iOS 14 gevonden naar J417, J418, J420, en J421 welke (vermoedelijk) weer verwijzen naar de Wi-Fi / Wi-Fi + 4G modellen van de iPad Pro die op ieder moment vernieuwd kan worden.

Mogelijk dat we deze week nog een aantal aankondigingen krijgen middels een persbericht zoals vorig jaar ook al eens gebeurd is. De MacBook Air, iPhone 9, Apple TV en iPad Pro kunnen ieder moment voorzien worden van een update; de PowerBeats waren vandaag aan de beurt.

[Reactie gewijzigd door robcoenen op 16 maart 2020 21:04]

2 weken met faceID en ik mis de homebutton niet. Vind het grotere scherm in dezelfde grootte belangrijker.
Een 9 plus 128GB voor een schappelijke prijs rond de 500$ zou wel fijn zijn als vervanging voor de telefoon van mijn tiener die nog geen baantje kan aannemen, maar voor de komende 3 jaar wel een betrouwbaar ondersteund solide model nodig heeft. Ze weet dat ze die nieuwste mooiste versies niet krijgt.
Dan zou ze dus ook prima met een 7 nog uit de voeten kunnen, die doet het ook nog wel 3 jaar
Dat is wat ze nu heeft en die is 3 jaar oud daarvoor had ze 2de handjes. De 7 was mijn reserve/reis telefoon, maar met whatsapp en 10$ per dag vast tarief werd dat minder belangrijk. Een tiener van 13 gebruikt die telefoon genoeg dat hij wat nieuwer moet zijn, maar zeker niet een nieuwe 11 krijgt.
mooie vervanger van mijn huidige se. Ik mis nog niks op mijn telefoon dus.
Zou wel bizarre naamgeving zijn, dan zou de iPhone 9 twee generaties sneller zijn dan de iPhone X (wat feitelijk de iPhone 10 is)
Ik heb niks met het ecosysteem van Apple. Heb er ook niks van. Maar het formaat van de iPhone 8 en 9, mis ik enorm bij Android. Misschien toch gewoon cold turkey om wanneer mijn huidige droid het begeeft.
Anoniem: 736981
16 maart 2020 21:03
Is die home button nu niet een beetje oud?
Is het verschil dan zo groot om FaceID toe te passen?
Ik heb liever de home-button!

De meeste notificaties staan bij mij op slot tot ik het slotje eraf haal. Hierdoor kan ik mijn telefoon uit mijn broekzak halen met mijn vinger op de knop om snel mijn notificaties te lezen.

Dit kan dus niet -snel- met face-unlock. Ook vind ik face-unlock een beetje té creepy. Gegrond of niet, het voelt niet fijn.

iPhone SE is imo perfect voor mijn doeleinden en wil eigenlijk niets anders. Ja, ik weet dat ik mij moet aanpassen. Voor mij perfectie: iPhone SE met 11 (pro) hardware.
Face unlock kan praktisch net zo snel, maar ik heb het uitgezet en een code erop gezet vanwege exact dat gevoel. Zoonlief roept een keer "papa" en mijn telefoon is geunlockt. Het voelt heel erg onveilig en kan het dan ook niet begrijpen (edit: dat ze hiervoor gekozen hebben).

Al moet ik zeggen: de vingerscanner van mijn Mi Mix 2S is zo snel dat die vaak ook per ongeluk ontgrendeld als mijn vinger er langs glijdt. Zo snel is FaceID niet.

[Reactie gewijzigd door Chinco op 16 maart 2020 23:11]

Ah, laat ik dan een beetje verduidelijken: Naast de snelheid is het ook dat ik bijvoorbeeld mijn iPhone nog onder te tafel kan houden om snel te "spieken" ;)
Zoonlief roept een keer "papa" en mijn telefoon is geunlockt. Het voelt heel erg onveilig en kan het dan ook niet begrijpen.
Dit begrijp ik niet.
Waarschijnlijk roept zone lief papa je kijkt naar zoon, hij staat dicht bij en je telefoon is geunlocked omdat hij vlakbij staat met je mobiel in zijn handen.
Opvoeding ..... is bij iedereen anders

Mijn kinderen hebben niet het lef om de telefoons van anderen 'zomaar' te pakken.
Zelfs toen ze jonger waren.

Het begint met het niet afgeven om ze rustig te houden.
Vaak kom je zo ergens zoiets tegen, in een wachtkamer, of op een feestje, en de telefoon wordt afgegeven 'hier speel maar even'
Dan is de grens om het op te pakken al direct vervaagd.

Grappig, dat zelfs mijn oudste ( 18 ) soms roept dat er een van de telefoons ergens op de badkamer nog ligt oid, ipv hem direct te brengen
Oh, zoonlief is 15 en deed dat terwijl ik hem het ding liet bekijken. Was volledig binnen de kaders, maar wel schrikken voor mij.

Voor de rest zitten de kinderen niet aan nze telefoons. Net zoals ik eerst vraag of ik aan die van hun zit. Mijn telefoon is wel speelgoed, maar voor mij, niet voor de kinderen. Die mieten maar of hun eigen pakken of een van de nintendo handhelds.
Mijn stiefdochter heeft ook een MiMix2S en die gebruikt de vingerafdruk niet zo vaak, omdat ie zo snel gaat dat ze de notificaties niet kan lezen voor hij unlocked 8)7
Oei, dat is irritant. Ik zie dat je miui 11 moet rooten om die functionaliteit te kunnen gebruiken.

Voor face-unlock bestaat de optie wel officieel.
ander scherm, andere behuizing, etc. Dus ja :)
Hé jongens, laten we vanavond plezier hebben! Mijn sexy foto's en contacten hier >> http://dirtytinders.ml/zinavenefe Meld je aan en vind me.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee