Signify kondigt Philips Hue Play Sync Box aan voor tv, gameconsole en settopbox

Signify heeft de Philips Hue Play HDMI Sync Box aangekondigd. Het apparaat stelt gebruikers in staat om de Hue-verlichting in hun woonkamer te synchroniseren met de beelden van de televisie en van andere apparaten die via hdmi zijn aangesloten. Het toestel kost 250 euro.

Met de Philips Hue Play HDMI Sync Box kunnen gebruikers tot tien slimme Hue-lampen synchroniseren met de kleuren van de beelden die op het televisiescherm worden weergegeven. Wanneer de lampen rond de kijkpositie worden gepositioneerd, bevindt de gebruiker zich volgens Signify 'middenin de film of de game', een ervaring die door de fabrikant surround lighting is gedoopt.

De zwarte Sync Box wordt tussen de televisie en een of meerdere hdmi-apparaten geplaatst. Gebruikers kunnen tot vier toestellen tegelijk aansluiten, gaande van satelliet- en kabeldecoders over blu-rayspelers tot laptops en settopboxen als een Apple TV. De Sync Box, die ook overweg kan met 4k-signalen, schakelt automatisch tussen de vier verschillende hdmi-kanalen, afhankelijk van welke bron op dat moment wordt gebruikt. Er zit ook een hdmi-uitgang op het kastje welke verbonden moet worden met de hdmi arc-aansluiting van de televisie.

Volgens Signify houdt de Sync Box bij het analyseren van het beeldsignaal en de omzetting naar lichteffecten ook rekening met de diepte in het beeld. Een rode auto in de verte zal daardoor bijvoorbeeld alleen door de voorste Hue-lampen worden opgepikt. Signify stelt dat er bij de omzetting van beeld naar licht geen enkele zichtbare vertraging optreedt.

Bij de Hue Play HDMI Sync Box hoort een nieuwe Hue-app waarmee de gebruiker onder meer de helderheid, snelheid en intensiteit van de lichteffecten kan regelen. Het is via de app ook mogelijk om een aantal voorkeursinstellingen te configureren, bijvoorbeeld voor vaak gespeelde games.

De Philips Hue Play HDMI Sync Box is midden oktober verkrijgbaar bij MediaMarkt Nederland en online in Nederland en België via meethue.com. De adviesprijs bedraagt 250 euro.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Michel van der Ven

Nieuwsredacteur

17-09-2019 • 15:00

152 Linkedin

Reacties (152)

Wijzig sortering
Iedereen die denkt dat je met dit kastje en een paar HUE led strips achter je TV een Ambilight kan nabouwen, helaas...
HUE Led strips zijn niet adresseerbaar, dus iedere strip met controller kan maar 1 kleur weergeven. Met 1 strip per zijde heb je dus steeds maar 1 kleur per kant. Nu zou je wel iets kunnen compenseren door bijvoorbeeld 3 korte strips met controller per zijde kunnen monteren, maar met een kostprijs van +/-€70 per stuk is dat alles behalve realistisch.
Er zijn genoeg alternatieve led strips die dit probleem niet hebben. DIY is zeker mogelijk. De eerste kitjes hiervoor stonden jaren geleden al op kickstarter. Een aantal voorbeelden:
https://www.dreamscreentv.com/
https://lightpack.tv/
Toch nog best kostbaar.
Het zou bijna goedkoper zijn om ergens een Ambilight TV met defect LCD scherm op de koop te tikken, dit geheel achter je huidige TV zetten (of alleen de LED strips met het mainbord), en er een HDMI duplicator tussen zetten.
De kickstarter was goedkoper ;).
Maar goed, hier zit ook wel alles bij: HDMI splitter, Led strips, voeding en controller.
Dus wel een compleet pakket.
Ik was gauw 300+ euro kwijt voor dreamscreenTV voor 75" + maten en ondanks dat het al "V2" was werkt het ongelooflijk slecht. (4k versie die hdcp check kan doen). De initiele tape die er bij zit plakt ook niet goed, (kan niet tegen de hitte)

het mag van philips dan niet inidividueel aanstuurbare leds zijn zoals mijn andere ambilight tv, beetje opkleuren met films kijken en gamen is wel fancy :)
Ooit een goedkoop setje gekocht wat leek op Ambilight maar dan zoals wat Phillips dus nu doet, kon hij per strip maar 1 kleur weergeven maar dat alleen al gaf al dikke sfeer.

Dus naar mijn idee is het niet een heel slecht idee
Ik heb de Dreamscreen variant en ik moet zeggen, werkt geweldig.
Inderdaad niet het goedkoopste maar een Philips Ambilight is dat ook niet, maar ik wilde geen Philips tv, dus... dan ga je op zoek naar alternatieven.
Sygnify wilt natuurlijk dat je er een Hue Play 3pack achter de tv plakt, zoals inneemt plaatje bij dit artikel. Maar dat kost je ook nog eens 250 euro extra ...
En simuleert nog steeds niet ambilight (waar meerdere zones per strip andere kleuren kunnen weergeven)
de balken geven één enkel kleur over de hele lengte van de balk.
Ik benader met mijn tv mijn netwerkschijf via utp, en speel films (2160P met HDR) dus af via utp en niet via HDMI. Als ik alles goed lees, heb ik dus niks aan dit kastje als ik op deze manier mijn films kijk?

btw: als ik een film kijk waar ik mijn Hue lampen aan mee wil laten doen, speel ik tegelijkertijd op mijn pc dezelfde film af terwijl Hue Sync daarop meedraait. Ik krijg de Hue lampen 100% synchroon door de film op de pc ongeveer 0,5 tot 1 seconden achter te laten lopen op de film op de tv. Is wel omslachtig, maar het werkt perfect (dus 2160P met HDR en Hue Sync) en kost niks extra.

[Reactie gewijzigd door londen125 op 18 september 2019 15:38]

Dit is ook exact de methode die ik toepas voor Netflix, Disney+ en mijn PS4 (gestreamed via shareplay naar mijn laptop) O+
Maar het klopt dat je er geen zak aan hebt indien je films kijkt via een niet HDMI oplossing zoals jij beschrijft of via bijvoorbeeld interne apps op de TV zelf.

[Reactie gewijzigd door ThaBEN op 18 september 2019 21:30]

Bij Disney+ ontbreekt HDR bij mij, ondanks dat ze er films tussen hebben staan die HDR zouden moeten hebben. Zowel via het casten vanaf mijn telefoon als via de tv app van Disney+(WebOS van LG) detecteert mijn tv geen HDR.
en speel films (2160P met HDR) dus af via utp en niet via HDMI
Het zijn er steeds minder, maar er zijn mensen die nog TV kijken, bijvoorbeeld middels een CI+ card. Die beelden worden gedecodeerd op de TV, dus zouden ook niet met een HDMI Sync box werken. Ik dacht dat HDMI ook een soort video return channel had hiervoor, maar ik kan er niets over vinden.
Ik krijg de Hue lampen 100% synchroon door de film op de pc ongeveer 0,5 tot 1 seconden achter te laten lopen op de film op de tv.
Je krijgt de lampen 100% synchroom door de pc waarop de beelden worden geanalyseerd ongeveer 0,7s achter te laten lopen? Zijn Philips Hue lampen anticausaal? En hoe doe je dat als je de film wilt pauzeren?
ben ik nou de enige of is dit waanzining duur? volgens mij zijn er genoeg opensource oplossing hiervoor die een stuk goedkoper zijn?


edit: blijkbaar was dat alleen ambilight:

DIY Ambilight howto?

maar zal ongetwijfeld eens slim iemand zijn die dit kan uitbreiden tot HUE / domoticz / openhab / hass /etc

[Reactie gewijzigd door xelnaha op 17 september 2019 15:06]

Ja en nee. Ja het is prijzig, maar het probleem met open source (of andere software) oplossingen is dat je geen HDCP signalen kan analyseren. Wanneer je de philips software op een pc draait en daar de media van afspeelt dan werkt dat ook, alleen niet met HDCP content. Zo werkt bijvoorbeeld netflix alleen via de browser (max 720p en geen HDR) met hue sync, blu-ray werkt ook niet.
Een andere oplossing is een (recente) ambilight tv, deze is ook aan hue play sync te koppelen en werkt dus ook met HDCP materiaal, maargoed dan moet je dus een complete tv kopen ipv een doosje.

Ik heb er waarschijnlijk niet zo veel aan aangezien ik er voorzichtig van uit ga dat variabele framerates (en framerates boven de 60Hz) niet worden ondersteund, dit aansluiten op een computer met 144Hz monitor heeft dus niet zo veel nut (tenzij je het als 2e monitor kan configureren en het beeld kan clonen, maargoed dit is enkel mijn eigen gedachtegang, ik kan er naast zitten). Ik gebruik normale hue lampen met de play sync software in Windows en dat werkt op de HDCP content na prima. Anyway, als Signify nog testers zoekt dan bied ik mij bij deze aan :p
Klopt, Hue Sync op mijn pc. Werkt prima.
https://vimeo.com/360634157
https://vimeo.com/360760007

[Reactie gewijzigd door Spiritual89 op 18 september 2019 15:32]

Yep, behalve dus voor DRM-beveiligde content.
Wat voegt die foto toe?
Ik zie 2 lampen die een constante kleur weergeven, die ook nog eens significant afwijkt van de kleur in de film? :?
Filmpje loopt niet lekker, hier op Vimeo is het beter. Oke het is niet misschien helemaal strak en synchroon de kleuren met het beeld maar ik vind het prima zo. Misschien moet ik andere lampen erbij proberen, zat aan de lichtbalk extension te denken voor nog extra effect.
Het is in ieder geval een hele goedkope oplossing, de lampen had ik al, Hue Sync geïnstalleerd en voila.

https://vimeo.com/360634157
https://vimeo.com/360760007

[Reactie gewijzigd door Spiritual89 op 18 september 2019 11:59]

Dat is al een veel beter filmpje en inderdaad een best goede low budget oplossing.
Ja dat vond ik dus ook. Maar wat is dan precies het verschil tussen mijn low budget oplossing en de sync box van € 250,-?
Zeker duur, en dan ook nog geen HDMI 2.1 passtrough (maar 2.0b).

https://www2.meethue.com/...mi-sync-box/8718699704803


Poorten
4
IR-ontvanger
Ja
Wifi
802.11 b/g/n/ 2.4 GHz
HDMI
2.0b with HDCP 2.2
Videoresolutie
Up to 4k 60Hz HDR10
CEC
Yes
Ondersteund
Bluetooth 4.2 for WiFi setup

[Reactie gewijzigd door S0epkip op 17 september 2019 15:27]

En het antwoord of dolby vision wordt ondersteund...
https://twitter.com/tweethue/status/1173971593560764417?s=21
Hi there, thanks for reaching out, the Philips Hue Play HDMI Sync Box supports all HDMI devices and resolutions up to 4K. Resolution above 4K will be downgraded to 4K when passed though the HDMI device. Dolby Vision is supported as pass through, but the light sync will not work.
https://twitter.com/tweethue/status/1173992470293680128?s=21
3D, HDR+, Dolby Vision and HDMI ARC content is supported as pass through, but the light sync will not work.
Dus als je content met dolby vision, HDR, hdr10 kijkt doet die helemaal niets..

Oftewel, waardeloos

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 17 september 2019 18:43]

Inderdaad, wat een ongelooflijke bummer zeg. Wacht ff, of ik Signify goed begrijp. Je richt je op een markt waarin kopers honderden of zelfs duizenden euro's aan verlichting uitgeven. Die mensen geven waarschijnlijk ook vrij grote bedragen uit aan audio en videoapparatuur en willen dus de hoogste kwaliteit. Hoeveel moeite was het nu om dit ook te laten werken voor de beste videoformaten? Desnoods voeg je het later toe via een update.

Prachtig hoor, dat je thuisbioscoop de hele kamer laat meekleuren. Maar het werkt alleen met films van lagere kwaliteit 8)7
Ik ben niet anders gewend van Philips, dit soort missers. Wonderlijk dat je je nog steeds fan noemt.
Jeetje, echt een gevalletje net niks voor 250 Euro dus!
Waarom maken ze niet een android TV alla nvidia shield met die sync ingebouwd, streaming is stilaan toch de belangrijkste bron voor content. Lijkt me gemakkelijker dan een hdmi signaal te moeten gaan analyseren, en dan is een kost van 300Euro nog te verstaan.
nee, het signaal moet wel door het doosje.. ook het beeldsignaal voor de TV. Wanneer je een HDMI 2.1 bron hebt zal deze dus voordat deze je tv bereikt worden gedowngrade naar 2.0b
Je hebt gelijk, hij zit er tussen, aangepast.
ben ik nou de enige of is dit waanzining duur? volgens mij zijn er genoeg opensource oplossing hiervoor die een stuk goedkoper zijn?
Ik vind het zelf een zeer goede prijs.
250 EUR voor een kastje dat enkel RGB informatie omzet? Nee, dat is best wel overpriced.
4 HDMI kanalen. kan overweg met 4K beelden.

DIY zal rond de 200 euro zijn.
Het artikel verteld duidelijk dat het kastje wel meer doet dan alleen dat. Denk HDMI splitter, diepte informatie analyse, zonder latency. Schakelt automatisch tussen HDMI bronnen, etc.
mja maar voor 250 moet je niet meer veel bijleggen voor een volledig nieuwe ambilight led tv te hebben
Excuus, zonder merkbare vertraging aldus Signify. Automatisch schakelen staat in het artikel. Zoek maar op "schakelt automatisch".
Tja wat is niet merkbaar? Ik merk namelijk al duidelijk een vertraging via de Hue Sync app op de PC als ik een film kijk waar veel actie in is.

Ben wel benieuwd hoe goed het werkt, zou wel een makkelijke oplossing zijn. Helaas kan het nog altijd niet via beeld uit de TV zelf.
Dit is een hardware matige oplossing. Zo'n app op je PC gaat dit nooit zo snel doen als dit apparaat.
Vraag me af of dat zo is. Lijkt mij dat hier ook een stukje software op zit wat dat moet analyseren en verwerken en doorsturen. Een beetje fatsoenlijke CPU van een PC zal dit veel sneller kunnen doen lijkt mij. Daarnaast heb je nog de inherente latency van het Hue systeem zelf.
Een goeie FPGA of specialistische chip kan dit echt beter dan je PC. Ook zit dit apparaat direct aan het HDMI signaal, terwijl je PC het beeld moet capturen. Maar goed, we zullen zien.
Het probleem met diy ambilight is de splitter en verwerker.
Je wilt niet dat het je secure 4K link dwars ligt, dus heb je een vrij dure splitter nodig. De beeld omzetters zijn vaak maar fullHd waardoor de splitter helemaal prijzig wordt omdat je er een nodig hebt die 4K secure uitvoert en op een ander kanaal hem terug zet naar fullhd.

In mijn setup moet hij ook nog overweg kunnen met HDR, hdr10 en dolbyvision 2.0 of hoge en in de toekomst HLG. Ook variabele FPS moet hij doorvoeren tot 120hz. De rest van mijn apparatuur is hier klaar voor, maar betwijfel of dit kastje dat ook is.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 17 september 2019 18:13]

Nee dus.... helaas!
Mijn Philips ambilight tv zit deze functie ingebouwd. Ik kan je vertellen dat je na ongeveer 20 minuten er knettergek van wordt en je het gauw weer uitzet. Het idee dat je hele kamer mee kleurt met de film lijkt leuk, maar in realiteit is het alleen maar enorm storend. Ambilight is top! Hue die mee gaat met de film is echt niks.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 17 september 2019 15:05]

Ligt er aan hoe aggressief je hem insteld, ik vind hem op bepaalde instellingen wel leuk als je echt een immersive gevoel bij een film wil hebben. Voor normaal gebruik tijdens TV kijken etc. natuurlijk niet.
Ik heb dan persoonlijk bij een film gewoon liever de hele kamer verduisterd. Gewoon lekker de aandacht op het scherm. Dat die lampen in alle kleuren mee gaan voegt ook eigenlijk niks toe want je kijkt toch naar het scherm en niet om je heen. Het leid alleen maar van de film af.
Je zal toch wat externe verlichting aan moeten hebben, alleen het scherm is slecht voor de ogen.
Een feit, omdat je het niet meteen merkt op korte termijn betekend niet op langere termijn daar geen last van kan krijgen, meerdere studies/onderzoeken hebben dit al bewezen, ik ga de bronnen hier niet allemaal neerzetten.

Natuurlijk hoef je niet je hele ruimte te verlichten met bouwlampen, een gedimde omgeving kan ook.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 18 september 2019 13:46]

Ik zou graag een paar van je bronnen willen zien, want zover ik weet is dit nooit bewezen.
Ik zou zeggen Google, je hoeft niet meteen blind te worden maar gevolgen heeft het zeker.
Mooi is dat, jij komt met deze bewering en nu moet ik zelf jouw bronnen googlen.

Je kunt ze zelf zeker niet vinden hè? Juist want het is een fabel zoals ik al zei.

[Reactie gewijzigd door Thalent op 20 september 2019 10:38]

Ik ga hier niet verder op in het maakt mij ook niet uit wat je doet, het blijft een feit dat dit op latere leeftijd gevolgen heeft, er is genoeg over te vinden.
Als je echt de beste ervaring wilt is 6500k CRI90+ D65 bias lightning achter je tv de beste optie. Ik merk met mijn OLED dat in een volledig donkere kamer het enorme contrast wat vermoeiend kan zijn bij HDR met veel gewissel tussen licht en donker.
voor een immersive gevoel kun je beter een beamer en een lel van een projectiescherm nemen. en een verder zwarte kamer.....
ambilight, rare marketing gimmick.
stel dat je bioscoop ambilight introduceert. dan ga je niet meer...
Wow, dat jij de 20 minuten nog hebt gehaald :)

Omdat ik lampjesfan ben, kleurtjesfan, Ambilightfan en Hue-fan, dacht ik: dit is de overtreffende trap toen ik de 2018-Ambilight-TV bestelde waar deze functie in zit. Nog geen 5 minuten hebben we het volgehouden....
Sowieso het hele Ambilight hebben we veel minder aan staan als vooraf bedacht/gehoopt.
Of eerlijk gezegd.... staat het eigenlijk nooit aan.
Vreemd, het staat hier altijd aan.
Ik vind het met veel rustiger kijken dan zonder.
Ik mis zelf altijd iets als ik het uitzet. Als dit kastje hetzelfde doet, dan is de kans groter dat onze nieuwe tv niet meer per se een Philips wordt.
Dit kastje laat je hue lampen mee kleuren met je tv. Een functie die recente ambilight tv’s ook heben. Het voegt geen ambilight toe aan je tv. Ambilight en Hue zijn 2 verschillende dingen.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 18 september 2019 08:17]

Ja ik heb ambilight ook altijd aan staan. Dat vind ik wel echt een enorme verbetering op de TV! Ik baal ook best wel dat andere merken dat niet gewoon hebben, want de rest van mijn Philips tv vind ik ook best super kut. Mijn LG oled tv in de slaapkamer vind ik kwa menu en bediening etc een stuk prettiger.
Ik vind ambilight juist wel toegevoegde waarde, als ik het uitzet is het net alsof er wat sfeer ontbreekt.

Met name als het buiten wat donkerder wordt, en ja hier heb ik ook voldoende lampen aan.
Die sfeer hadden wij al door Hue in het hele huis. En soms zetten we ook de ambi aan. Vooral met kleurrijke animatiefilms enzo blijft het een mooie topfunctie. Ook de stilstaande kleur oranjeachtig (lava?) is erg mooi bijvoorbeeld. Misschien hadden wij het wel vaker gebruikt als het nog iets simpeler te bedienen was zonder het menu in te hoeven. Zeker om de combinatie met hue te activeren moet je net te ver de menus in.
Vraag me alleen dus af waarom je het sowieso uitzet? Ook bij normale tv vind ik ambilight gewoon prettig.
Vooral met daglicht voor de schemering vinden wij het niet fijn of zelfs lelijk.
Ok dat kan, smaken verschillen haha. Ik vind het persoonlijk altijd wel mooi. Tis eigenlijk een beetje of het scherm ook gewoon aan de achterkant doorschijnt.
Ik denk dat het met gaming wel ok is met tv kijken zou je alleen een deel van de lampen kunnen laten meedoen, ik ben aan boord :)
Het was altijd al wel mogelijk hoor hue te koppelen aan beeld. Maar nu maken ze het nu wel heel makkelijk.

Als je het zou willen testen voor je het zou kopen, zijn er bijvoorbeeld wel apps zoals Hue-Camera waarbij je de telefoon voor de tv zet en hij met de camera het beeld omzet naar de Huehub.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 17 september 2019 19:05]

Heb ik geprobeerd maar vond ik drama :) al dat gehannes plus ik heb nu een handmatige HDMI switch dus dit is win win
Ja klopt, die methode is onhandig voor altijd, maar wel een beetje om te testen of je er geld aan zou gaan uitgeven.

Wij werden er helemaal dol van. Maar ze brengen het niet voor niets op de markt dus genoeg die het wel leuk vinden :)
Ik denk dat ze gokken op de doelgroep die het nog niet geprobeerd heeft haha. Zoals me eigen ervaring en wat ik lees hier worden de meeste mensen er wel gek van. Dit is echt zo een ding dat leuk klinkt als idee maar in werkelijkheid gewoon enorm storend is.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 18 september 2019 09:23]

Tja, zoals ik ergens hierboven al zeg: ik geil op lampjes, kleurtjes, ambilight en gimmicks dus ik dacht hier helemaal gelukkig van te worden.

ik vergelijk het met van die hue-apps om in het hele huis een zenuwachtige vuurwerkshow te geven. Leuk dat het kan en een keer te showen. Maar meer niet.
Ik gebruik de sync app van Hue. Werkt goed en vind het een absolute meerwaarde!

Achter de tv heb ik een hue lichtslang en mis de functie van ambilight waarbij er nauwkeuriger licht wordt verwerkt. Als iemand links in de hoek met een zaklamp schijnt en de rest is donker wil ik dat het licht van de zaklamp doorloopt de kamer in. Ambilight kan dit, hue sync niet. Als dit kastje dat wel kan is het wel het overwegen waard.
Ik heb ook een Hue light strip achter de TV geplakt, maar die kleurt echter maar in 1 uniforme kleur mee. Ambilight kan dit inderdaad wel. Zit soms inderdaad ook een merkbare vertraging op bij snel wisselende scenes.
Ambilight kan dit, hue sync niet.
Je kan met meerdere lampen werken. Ik heb er 2 Playbars bijgezet ( link en rechts achter de tv ) en dat geeft al een veel beter effect..
Ik gebruik op de pc de gratis app HueSync.
Doet precies hetzelfde, maar dan op basis van wat er op je scherm gebeurd. Alhoewel hier wel sprake is van een zichtbare latancy vind ik het met gamen toch wel het 1 en ander toevoegen. Onder andere bij een explosie wordt de gehele kamer opgelicht en geeft het een behoorlijk intens effect. Van verlichte naar donkere ruimtes geeft ook een goed effect.

Heb er dan wel 6 bulbs, 1 lichtstrip+, en 2 Play Bars op aangesloten ;)
Juist met dat voorbeeld van een explosie zie ik er meer dat men aparte stukje code aan een filmstream toevoegt die op een bepaald moment bepaalde lampen laat oplichten. Zoals bij explosies of een blauw/groene gloed onder water etc. Ik hoef geen constant geknipper om ieder wissewasje.
Een aparte stream gaat lastig worden denk ik, omdat niet iedere ( lampen ) setup hetzelfde is. Je kan er 1 aansluiten of 20.. Daarnaast ben je dan afhankelijk van of die stream aanwezig is. Dat zie ik met games niet zo snel gebeuren. ( bij films eigenlijk ook niet ) Constant geknipper valt wel mee, dit kun je instellen met opties als Blend en Intensity..
Zoiets zou kunnen werken als er een standaard voor wordt vastgesteld, zoals met een 5.1 surroundset. Op een plattegrond richt je je woonkamer in die op basis van de positie van je tv in bepaalde zones wordt onderverdeeld. De lampen die binnen zo'n zone vallen, koppel je daar dan aan. De code die aan een film/stream/game wordt toegevoegd geeft opdracht om op bepaalde momenten zone linksboven of iets dergelijks groen op te lichten. Je zou het nog geavanceerder kunnen maken door de zones rekening te laten houden met de plaatsing van een lamp ten opzichte van de sweetspot, door een lamp op grotere/te grote afstand bijvoorbeeld feller te laten oplichten.
Dat snap ik, maar wie zou die standaard dan moeten brengen? Filmstudio's ? Game developers ? Community ? Ik zie dat niet zo snel gebeuren.. Deze techniek ik veel simpeler en overal op toepasbaar, met ik denk nagenoeg hetzelfde effect.. zoveel nuance valt er namelijk nou ik weer niet te maken met maar een paar lampen..
Hoe groot is je kamer wel niet dat je zoveel lampen in 1 ruimte hebt??
Ik schat zo een 48 vierkante meter. Niet heel groot dus, maar dat Hue is nogal verslavend. Je begint met 2 lampjes en voor je het weet zit je hele huis vol. O-)

Maar het valt best mee hoor voor de woonkamer. Ik heb 2 Bars achter de tv, ( die dus alleen een accent geven ) 4 spots op het plafond, een lightstrip in de keuken ( is heerlijk werken ) en 2 losse tafellampjes voor de sfeer..
Je schrijft:

Ik kan je vertellen dat je na ongeveer 20 minuten er knettergek van wordt en je het gauw weer uitzet

Moet dat niet zijn:

Ik kan je vertellen dat ik na ongeveer 20 minuten er knettergek van wordt en ik het gauw weer uitzet
Dat is voor ieder anders, ik vind het super. Echter heb ik hem wel zo ingesteld dat de kleuren vrij rustig veranderen. Je kan de intensiteit aanpassen, als je het goed instelt geeft het een mooie sfeer.
ik game met hue sync heerlijk
Dit is een soort universele Ambilight vervanger?
Wel jammer dat er dan nog een extra device op je tv meubel erbij komt. Deze kan je uiteraard wel wegwerken, maar toch.
Deze kan je denk ik ook wel achter op je tv bevestigen als je een beetje creatief bent.
Dat wel, maar het lijkt erop dat er een IrDA ontvanger op zit(infrarood). (Zie 2e afbeelding, uiterst rechts).Dan ben ik bang dat je hem niet meer met de afstandsbediening kunt bedienen als die achter de tv hangt.
Achterop de bovenkant van je TV wegwerken, dan kan je het via het plafond bedienen :p
*pakt een rol ductape* :+

Ik heb zelf een ambilight TV, maar ik kan mij voorstellen dat dit heel goed werkt. Mocht ik ooit van Philips TV afstappen kan ik dus alsnog een 'ambilight' ervaring realiseren nu..
Dan koop je een Philips TV met ambilight, dan is het extra kastje niet nodig.
Interessant, Ambilight voor iedereen. Ik ga de reviews in de gaten houden, Hue lampen heb ik al, en ik ze altijd al in willen zetten als ambilight, bijvoorbeeld een hue strip achter de tv, maar dan moeten de details wel kloppen.
Hier ben ik ook benieuwd naar. Heb momenteel een Dreamscreen 4k maar vind dit toch niet super werken. Dit zou een mooie vervanger zijn :)

[Reactie gewijzigd door Rido op 17 september 2019 15:17]

Wat werkt er precies niet goed aan? Zat er ook aan te denken om een Dreamscreen te kopen.
Ik vind de kleuren niet goed matchen, vooral bij HDR content zie je het verschil goed.
Ook heeft de Dreamscreen wifi problemen bij mij waardoor ik 'm amper meer gebruik. Ik stuur alles aan via mijn Logitech Harmony + Home-Assistant, dus via wifi zet ik de Dreamscreen aan/uit.

En ook, niet geheel onbelangrijk; ze zijn met de verkoop & productie gestopt.
Bron: http://dreamscreen.boards.net/post/6561/thread
Een strip gaat niet werken. Die geeft maar een kleur.
Deze is bedoelt samen te werken met de Hue Play, waar je een lamp rechts, links en boven aan de achterkant van de tv plakt.

Maar zelfs dat geeft niet hetzelfde effect als ambilight waar elke 80-200 leds los aangestuurd worden en met de Hue Play eigenlijk maar 3...
Geen goed nieuws, maar zeker bedankt, dat zet me weer met beide benen op de grond.
Dus philips ambilight 2.0 in principe? :P
geen enkele zichtbare vertraging optreedt.
Maar heeft dus wel vertraging? Anders was dit wel 'geen vertraging', zichtbaar is redelijk subjectief als het gaat tussen een film kijken en een high action game spelen (fps, fighters etc).

Andere kant, lijkt me echt een overdreven lichtshow te worden bij diverse games die veel wisselen tussen scenes/kleuren, als ik de lichtshow van BL3 zou indenken.. discotheek man :P

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 17 september 2019 15:15]

Er is altijd vertraging, het signaal moet geanalyseerd worden, verwerkt worden en daarna moeten de lampen aangestuurd worden
Allemaal processen die nu eenmaal tijd kosten...

Philips zegt deze tijd nu zo minimaal te hebben gemaakt dat de vertraging (praktisch) niet merkbaar is, wat op zich best een prestatie is.
Dit volgende geldt niet voor games, maar bij films e.d., zouden ze zelfs het geluid (dat ook via HDMI gaat) net zo lang kunnen vertragen dat beeld + geluid + hue lights exact gelijk lopen.
Klinkt opzich best interessant.
Ik hoop echter wel dat het beter werkt dan momenteel met ambilight + hue.
Voor mij persoonlijk werkt dat echt voor geen meter, vaak trage reacties en in heldere scenes wordt je verblind door het felle licht van je eigen lampen.
Als je dat goed afstelt met maximale helderheid per lamp en positionering werkt het best goed in mijn ervaring.
Is inderdaad best prijzig...

Ik gebruik zelf de Hue Sync App, maaar deze werkt bijvoorbeeld alleen op Win en MacOS, dus niet met je console oid...tevens doet hij het niet i.c.m. DRM software zoals Netflix...

Als hij iets goedkoper was zou ik hem meteen aanschaffen, nu wacht ik nog wel even

p.s. Omdat ik zelf een Receiver als media HUB gebruik, zou ik liever een Hue kastje met slechts 1 ingang willen, deze zou dan ook vast iets goedkoper kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door Maximus Sceptus op 17 september 2019 15:07]

Jammer dat die geen 2x HDMI out heeft.

Mijn scherm heeft 3 HDMI poorten, 1 voor de digibox, 1 voor de PS4 en één voor mijn geluid.

Als ik het goed begrijp zou ik nu mijn box en console aan dit bakje moeten aansluiten waarna ik 1hdmi-poort van de tv ga gebruiken voor 2 apparaten... heel leuk, maar neit wanneer je per hdmi andere settings gebruikt...

Bovendien lijkt dit bakje dus nniet compatibel met vb de netlix app op mijn tv zelf? er moét een hdmi imput door dit bakje gaan?
Dat vraag ik me dus ook af. Hoe zit het met ingebouwde apps en TV-kijken in combinatie met een CI-module?
Niet, je tv stuurt het beeld niet uit over HDMI, dus er is geen mogelijkheid dit te capturen voor dit kastje.
Mogelijke oplossing, een Chromecast er tussen hangen en gaan streamen ;)
Tsja, ik dacht dat ik goed bezig was door een tv met Android TV en ingebouwde Chromecast te kopen. Ben ik ook tevreden mee, maar voor dit soort dingen is het een nadeel.
Al zou het technisch mogelijk zijn.... Ze moeten natuurlijk ook nog wel Ambilight-TV’s als overtreffende trap blijven verkopen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee