Gerucht: Google brengt dit jaar opvolger Home Mini-speaker uit met 3,5mm-jack

Google zou dit jaar een opvolger van zijn Home Mini-speaker willen uitbrengen. De nieuwe versie heeft volgens het gerucht een 3,5mm-jack en een manier om te detecteren dat gebruikers dichtbij zijn. Ook heeft hij een manier om de speaker aan de muur te bevestigen.

Daarnaast moet de speaker beter geluid geven dan de huidige versie, claimt 9to5Google. De site heeft afgelopen jaren vaker juiste informatie over onaangekondigde Google-producten gepubliceerd, waardoor dit een betrouwbaar gerucht lijkt. De huidige Home Mini kwam ongeveer twee jaar geleden uit.

De site denkt dat de zoekgigant kiest voor de naam Nest Mini, omdat Google de merknaam Google Home langzaam laat verdwijnen. Zo heet de vorig jaar gepresenteerde Google Home Hub nu al Nest Hub. De huidige speakers heten nog wel Home Mini, Home en Home Max.

Het is onbekend hoe Google de 3,5mm-jack zou gebruiken. Dat kan voor input van audio van andere apparaten, maar ook voor output naar andere speakers. Daardoor zou de nieuwe speaker de Chromecast Audio kunnen vervangen.

Het zoekbedrijf zou de nieuwe speaker dit najaar willen presenteren. Afgelopen jaren hield Google begin oktober een evenement waarop het al zijn nieuwe hardware laat zien. Het bedrijf heeft al bevestigd dat het dit jaar nog de Pixel 4-smartphone wil gaan aankondigen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

22-08-2019 • 06:47

101 Linkedin

Reacties (101)

101
98
33
2
0
55
Wijzig sortering
Ik heb zo’n Home Mini... echt, wat een totaal nutteloos ding is dat. Kan geen mails lezen, niet bellen, snapt m’n Tradfri installatie niet (ja, ongeveer de helft van m’n lampen herkent ie maar bedient ze alsnog niet), kan de meest simpele vragen niet beantwoorden (“ik weet niet of ik je hiermee kan helpen”) ... desnoods kan ie wel iets in m’n agenda zetten, maar contactgegevens in Google kent ie ook al niet... als de wind goed staat wil ie wel een YouTube filmpje op een Android TV spelen maar de TV uitzetten of volume aanpassen snapt ie niet....

Enige wat dat ding wel consequent goed doet is Spotify afspelen, maar alleen het specifieke nummer dat je vraagt want afspeellijsten zijn 1 groot mysterie voor dat ding.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 augustus 2019 07:57]

Ik weet niet of je moet willen dat de GHM op basis van enkel Voice Match toegang geeft tot je contacten, mails en telefoonfunctie van je smartphone. Dat lijkt me bepaald ook niet de functie van de Google Assistant op GHM, maar meer van de Google Assistant op een smartphone/smartwatch.

Het is voor jouw use case zo te horen niet het juiste apparaat.

Overigens werkt het aansturen van m'n verlichting (20+ Tradrfi lampen, enkele Osram smart plugs en wat Gledopto led strip controllers) met de GHM al sinds aanschaf nagenoeg vlekkeloos. Evenals afspelen van Netflix/Spotify naar de Chromecast. Het uit- en aanzetten van de TV gaat ook goed. Ook gebruik ik de GHM veel voor het zetten van (kook)timers, herinneringen, items aan boodschappenlijst toevoegen, de weersvoorspelling vragen, m'n telefoon laten rinkelen als ik 'm weer eens kwijt ben, soms een enkele vertaling. Nu aan het overwegen om ook de thermostaat slim te maken. Voor de paar tientjes die ik ervoor betaald heb vind ik het een fantastisch apparaat en ben benieuwd naar de andere mogelijke verbeteringen in de nieuwe versie van de GHM.

Edit: deze ervaring deel ik als tegenhanger op jouw negatieve ervaring, om zo een wat gebalanceerder beeld te scheppen voor mensen die een Google Home (Mini) overwegen.

[Reactie gewijzigd door Tuktop op 22 augustus 2019 09:30]

Waar héb ik dat ding dan voor. M'n agenda kent ie dan weer wél... wat is dan wél de functie van dat ding? Als ik wil weten hoe laat het is kijk ik wel op m'n horloge. Ja, Spotify, maar dan kan ik net zo goed een Sonos speaker kopen.

Trouwens, als jij Tradfri hebt: ik heb een paar lampen (voornamelijk met ingebouwde dimmer dus niet geschikt voor de lampen van Tradfri) op de stopcontacten zitten. Google Home herkent deze niet als 'lamp' .. dus als ik zeg 'doe alle verlichting aan' gaan de Tradfri lampen -inmiddels, na de zoveelste reset van alles- wél aan maar de stopcontacten niet. Kan ik dat type ergens aanpassen dat ie ze wel als lamp ziet?

TV uit- en aanzetten snapt ie bij mij niet, terwijl het een courant model Android TV is. Zelfs dáár integreert Google in mijn geval dus niet mee... waarom bij jou wel? Hij herként de TV wel (alleen het typenummer; naam wijzigen in de app werkt niet want "onbekende fout", dus ik moet 'm altijd aanspreken met "Hey Google, zet 50PUS7303 aan").

Die boodschappenlijst is leuk, maar een tikkeltje nutteloos omdat ik dat weer ergens in een submenuutje van een submenuutje moet gaan openen als ik bij een winkel ben. Ter vergelijking: tegen Siri zeg ik "Hey Siri, herinner me aan wasmiddel als ik bij de Jumbo ben". Siri vraagt hoogstens nog wélke Jumbo (er zitten er 3 in het dorp hier) en ik krijg een pingeltje als ik daadwerkelijk in een straal van 100 meter bij die supermarkt kom.

Vertalingen en feitjes zijn wel grappig. Maar ja... laatst vroeg ik hoe oud koning Willem-Alexander was, krijg ik als antwoord dat hij sinds 2013 koning der Nederlanden is. Ja hallo, dát vroeg ik niet... en als je vraagt wie Willem de Vierde was krijg ik een antwoord over een café dat zo heet, dat vroeg ik óók niet..
Ik gebruik Philips Hue als smart lighting bridge, een veelzijdiger variant ten opzichte van de Tradfri Hub en tweedehands prima te verkrijgen. Ons verschil in ervaringen kan daarvandaan komen. Alle apparaten die aan Hue gekoppeld zitten, worden naar Google Assistant als lichtbron gerapporteerd.

Mijn TV is niet smart maar stuur ik aan via de Chromecast (HDMI CEC). Bonus: de versterker gaat dan ook aan dus Spotify klinkt volledig automatisch over m'n Kef Chorales uit 1969 :)

De naam van de Chromecast kan ik instellen, wellicht dat dat op jouw TV ook kan?

De boodschappenlijst staat op het homescreen van van m'n telefoon en kan ik dus direct benaderen. Een pingeltje als in de buurt ben zou ik zelf volstrekt irritant vinden.

Maargoed, we kunnen los van elkaar gaan roepen waar we de GHM wel of niet nuttig voor vinden, maar dat lijkt me vrij zinloos. Ik hoef jou niet te vertellen waar je de GHM voor hebt of je te overtuigen 'm te behouden. Als het je niet bevalt, zou ik 'm verkopen.
Vergelijken met Siri is zinloos... Enerzijds omdat het een beetje appels en peren is. Maar belangrijker omdat Siri verschrikkelijk veel volwassener is dan de Google Assistant, zeker in het Nederlands. Geen vergelijk... Ik ben redelijk Google-/Android minded en niet bepaald een groot Apple fan... Maar als het gaat om een spraakgestuurde assistent wint Siri het echt by far op alle vlakken.
Misschien wel, maar ik vind Siri héél 'single-minded'

Het is een prima assistent, zolang die maar voor één persoon moet werken.
Google heeft de multi-person ervaring weer net wat beter voor elkaar.

/mijn mening ... kan verschillen van anderen ;)
Dat weet ik dan weer niet. Ik gebruik de Assistent in mijn eentje. Dus geen idee in hoeverre Google goed is in multi-person. Ik haak zelf af op Siri omdat ik niks van Apple heb. Maar als ik Siri bij mijn dochter probeer werkt het als een trein. Met Google Assistent loop ik zo verschrikkelijk vaak tegen dingen aan die het ding niet of verkeerd begrijpt. Niet te doen af en toe.
Ik benader GH dan ook als een kind ;)
ondanks dat het 'volwassen' zou zijn, moet je luid en duidelijk je opdrachten geven.
Naarmate je het vaker doet, 'herkent' de GH je wensen.

Zo spelen we de radiostream af naar een stereo-BT speaker.
De eerste keren snapte ze inderdaad niet wat je wil, maar nu is "ok google speel radio" voldoende om de meestgebruikte stream te spelen
Echt? Ik heb het gevoel dat het ding volstrekt niks leert van wat ik zeg en wil. Hij blijft consequent exact dezelfde fouten maken... Speelt nooit de juiste stream af (steeds QMusic België ipv gewoon de Nederlandse), geeft voortdurend vage remixes van nummers in Spotify terug (al schijnt dat een issue bij Spotify te zijn - maar het gebeurt wel enkel vanuit Google Assistant en dan met name vanuit de auto! Erg onhandig...). TV schakelen naar een andere zender? Meestal moet ik het wel 10 keer luid en duidelijk vragen... De ene keer verstaat hij me verkeerd (terwijl 1 afwijkend woordje het apparaat toch niet zo in de war zou moeten brengen!), de andere keer snapt hij het niet en soms begrijpt hij het wel maar doet vervolgens helemaal niets! En héél, héél af en toe gaat het dan ineens goed... (waarom de ene keer wel en de andere keer niet met woordelijk exact dezelfde opdracht - ook in schrift binnen Google, dus niet verkeerd verstaan! - mij een volkomen raadsel!).
Onlangs weer dikke ruzie met het apparaat. Geef je je onvrede aan, krijg ik netjes excuses terug met de suggestie dat ik "Geef Feedback" moet zeggen om een melding te maken. Dus ik zeg netjes "Geef Feedback". Krijg ik opnieuw excuses en de melding dat ik "Geef Feedback" moet zeggen. Euh... dat zei ik toch net?? Blijft vervolgens consequent fout gaan... En een dag later werkt "Feedback verzenden" gewoon weer... Wtf?

Nog zoiets. Als ik onderweg ben en ik zeg "Thuis" zou je zeggen dat het ding kan bedenken dat ik naar huis wil navigeren. Ook omdat ik dit al vaak geprobeerd heb (ben zelf ook hardleers) en altijd ná deze opdracht alsnog (met een diepe zucht) "Navigeer naar huis" zeg.... Maar nope. Na jááren gebruik snapt het ding het nog steeds niet! (naast dat Google Maps na 7 jaar nog steeds géén idee heeft hoe naar mijn huis te navigeren... maar dat is weer een ander verhaal). Ook de simpele opdracht "Speel muziek" gaat met enige regelmaat fout ("Hiermee kan ik je nog niet helpen, maar ik leer nog steeds... bla bla") terwijl het andere keren prima gaat. "Speel muziek in Spotify" gaat dan wel weer goed (niet dat ik óóit muziek via een andere dienst afspeel). Tot slot heb ik één Hub Mini die bedacht heeft dat ik een bepaalde bluetooth speaker wel wil gebruiken... Heb ik nooit zo ingesteld en ik wil dat ook absoluut niet. Speaker al meermaals weer verwijderd vanuit de app. Maar eens in de zoveel tijd springt hij toch ineens weer terug als standaard speaker.... Waarom??

En zo kan ik nog wel even door gaan. Ik blijf me verbazen over de stupiditeit en totale onkunde van de Google Assistant terwijl ik op andere momenten juist weer verbaasd ben over wat het ding allemaal wél kan... Maar de laatste weken/maanden heb ik echt het gevoel dat het achteruit gaat. Steeds vaker discussies met het apparaat! Helemaal geen zin in. Dan is oude tech een stuk gemakkelijker... Gewoon knopjes drukken.
Als je lampen Tradfri heten zou ik er niet eens aan beginnen.
Want? Heb ik invloed op hoe IKEA hun productlijn noemt?
Nee hoor. Ik moet wel lachen om jouw irritaties. Ik zou hetzelfde hebben. Maar hoe groot is de moeite om een knopje in te drukken om je lampen aan te zetten of op de afstandsbediening van je tv te drukken.

Heerlijke first world problems dit. 😃
Natuurlijk is dat zo. Het probleem is alleen dat ik op een gegeven moment mesjogge werd van verschillende timers op verlichtingen en dat iedereen de lampen maar achter zijn (m/v) kont liet branden. Dus wil ik dat automatiseren zodat ik ook weekendjes weg kan en op vakantie kan terwijl m'n huis er bewoond uit ziet.

En de 'tweaker'factor speelt natuurlijk ook mee: 'omdat het kán'. En het kán ook zolang ik geen Google Home gebruik maar 'gewoon' Homekit van Apple - dat werkt voor mijn usecase perfect. Enige functie die daar (nog) ontbreekt is het aansturen van een speaker voor bijv. Spotify.
Dan heb je de oplossing al. Google op marktplaats en alles via de HomeKit. 👊🏻 Je vrouw overzetten op Siri en klaar is DigitalExcorcist
Tsja. Dát probeer ik al een tijdje maar verder dan een Macbook gaat de WAF* nog niet. En 1 van m'n dochters heeft mijn oude iPhone maar ik heb er nóg een .. dus voor de prijs van 2 iPhones kan ik een stuk of 60 Google Homes kopen op het moment....

* Wife Acceptance Factor
* Wife Acceptance Factor
Die viel hier reuze mee.
Omdat er 'retro'lampen beschikbaar waren voor de eettafel-armaturen, konden er smarthome ( tuya-lampen ) gehaald worden, en 'mochten' er ook gelijk in de woon/hobbykamer vervangen worden.
Een goedkope Google-Mini op de op getik, 2e kans voor 25€, en ze had al uitgevonden hoe de radio werkte ook.
Lampen uit, radio bedienen ... ze is 'om'

Ondanks dat wij allemaal met een iPhone werken, vind ik de homekit net weer niet praktisch.
Siri begrijpt de koppeling met de lampen-app, en home assistant ( hassio ) koppelt de rest via de externe diensten, zonder dat ze zich daar druk over moeten maken
Je kan de schakelaars een naam geven met lamp erin, dan worden ze netjes mee geschakeld en zijn ze in groepen te plaatsen. Ik heb een combi van schakelaars en tradfri lampen en die kunnen los en samen geschakeld worden. Duurde wel even voordat ik door had dat ie ook naar de naam kijkt.

Voor de tv gebruik ik een Chromecast en die kan ik prima hernoemen Maar de tv heeft wel wat HDMI cec kuren waardoor die elke week een herstart nodig heeft. Het in- en uitschakelen gebruik ik dus niet veel. Als het niet teveel moeite is zou je je tv een keer opnieuw kunnen instellen. Mijn ervaring is dat met een “schone” setup de boel goed werkt en blijft werken.
De naam van een Android TV kun je aanpassen in instellingen bij About/Over, niet in de Google Home app.
Gezien de naam van de TV zie ik dat het eentje van Philips betreft. Daarvan kun je zeker weten de naam aanpassen via de instellingen, dus dat maakt het leven al wat makkelijker. De puls voor het op afstand aanzetten werkt niet als de module die ernaar moet luisteren in de TV is ingebouwd, want die staat dan ook uit :P Op zich zou uitzetten theoretisch wel kunnen werken in dat geval. Ik heb zelf een Chromecast aangesloten die los van stroom is voorzien, waardoor de TV zowel in- als uit te schakelen is.
Ja, nou, het gekke is dat ie dat dus niet pakt. Zowel niet op m'n iPhone of de Android van m'n vrouw. Ik kan de naam aanpassen ja, maar als ik op Opslaan druk zegt ie dat ie daar geen zin in heeft :P
Volgens mij proberen beide anderen te zeggen dat je de naam moet instellen op de televisie, niet op je telefoon.
Ah. Helaas heb ik die optie nog niet gevonden...
Beetje laat, maar ja, dat is inderdaad wat ik bedoel! :)
Evenals afspelen van Netflix/Spotify naar de Chromecast.

Mijn tv heeft ook een soort van chromecast, ik kan dus vanaf mijn telefoon bijv youtube starten op de tv. Maar die GHM herkent de tv niet als een chromecast, waardoor iets op de tv afspelen geen optie is. Het is jammer dat met dit soort producten het (tot nu toe) allemaal net niet werkt. Ik snap dat dat niet alleen aan GHM ligt, maar bijv ook aan Samsung/LG omdat die geen volledige chromecast hebben ingebouwd.
YouTube zelf biedt castfuncties voor een tal van apparaten, dit is echter iets compleet anders dan een Chromecast.
De fabrikant van de TV is hier de enige schuldige in, niet Google
Dat wist ik niet, maar dan denk ik wel direct, waarom doet netflix dit dan ook niet? Als youtube het kan? Als het blijkbaar softwarematig kan, waarom is dit dan geen default optie voor apps?
Als YouTube (van Google) het wel kan, waarom Google Home dan niet? Vind dit ook zo stom. Moet ik zeker weer een chromecast kopen, nou laat maar pak mijn smartphone wel dan werkt het gewoon. :O
Er is natuurlijk een enorme wildgroei aan (gedeeltelijk) eigen implementaties van (smart)TV-beam/castfunctionaliteit wat het begrijpelijk maakt dat GH deze niet allemaal native ondersteunt. Jammer is het wel.

Net als bijv. HDMI CEC dat per merk een andere naam en soms ook implementatie heeft waardoor het niet altijd goed gaat. Gelukkig bij m'n Onkyo-versterker en Samsung TV wel, maar het is altijd het eerste wat ik test als ik een nieuw apparaat haal waarbij ik CEC wil gebruiken.
Spoiler alert: GHM herkent je TV ook niet als het een echte Android TV is hoor ;)
Sterker nog, mijn (budget) TV ondersteunt prima de CEC via de Ziggo Next.
Gaat aan en uit , volume werkt gewoon.

Maar via de CEC en de Chromecast -> TV gaat wel aan, maar niet naar het juiste hdmi-kanaal.
Je zou verwachten dat de TV snapt dat HDMI2 -> signaal ontwaken -> ga naar HDMI2 ..

Maar helaas ... TV aan - beeld zwart.
* FreshMaker zal wel mogen sleutelen aan de interne settings ergens ( of HDMI1 & 2 omwisselen )
Heb je de ikeahub een vast ip gegeven in je router/modem? Zo niet probeer dat eens, bij mij werkte dat, samen met de laatste update goed
Hmmm volgens mij DHCP.. maar Siri werkt 100% van de tijd wél.. HomeKit pakt alles direct op in alle gevallen...

Zal het even proberen. Dank!

Maar dat is alleen nog het Tradfri gedoe. Nu doe ik dat zelf via m’n Apple Watch en dat werkt altijd maar mn vrouw en kinderen willen ook wel eens lampen uit- en aandoen..

Integratie met Google diensten lijkt zo goed als afwezig en dat is wel spijtig.

EDIT: Er stond al een DHCP reservation in m'n router, ik heb de Home Mini en de Tradfri gateway weer eens herstart en nu doet ie het (voorlopig??) wel weer. Ben benieuwd voor hoe lang. Ik gok op een dag of 2 ....

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 augustus 2019 09:03]

Zo'n ding moet je ook kopen voor een specifieke use case.

Heb er net een aangeschaft als goedkope internetradio en dat werkt prima (via TuneIn).

Spotify werkt op zich ook wel. Zelfs speellijsten maar Google heeft problemen om ze te verstaan en eenduidig te koppelen. Oplossingen zijn om alleen 'mijn' speellijst te gebruiken of de naam van de speellijst langer / onderscheidend te maken en dan wat te oefenen om hem te laten herkennen. Na verloop van tijd wordt het namelijk beter.

Continu geneuzel over premium diensten is pas echt storend. De niet premium feature die daarna namelijk uitgevoerd wordt is soort van ok.
En YouTube niet audio-only kunnen afspelen is een gotspe.

[Reactie gewijzigd door Rukapul op 22 augustus 2019 08:18]

Zo'n ding moet je ook kopen voor een specifieke use case.
Helaas is dat niet hoe ze de mini adverteren...
"Oplossingen zijn om alleen 'mijn' speellijst te gebruiken of de naam van de speellijst langer / onderscheidend te maken en dan wat te oefenen om hem te laten herkennen."

Inderdaad, het woordje mijn is belangrijk.
Ook bij het foto's vertonen op het google hub lijstje is dat een voorwaarde om mijn foto's te zien en niet algemene foto's van het internet.
De Home Mini's, Maxjes en Hubjes zijn inderdaad alleen goed voor Spotify en als dure kookwekker. Ik heb nu een jaar een Hub in huis en wat me vooral tegenstaat is de extreem trage ontwikkeling die Google maakt. Er verdwijnen eerder functies dan dat ze erbij komen, en nieuwe commando's leren doet het ding ook al niet.

Er valt zó veel meer uit te halen, maar Google lijkt echt stil te staan.
Absoluut waar. Als een Google device niet eens de Google contactpersonen kent die ik in m'n Google account heb staan, waar héb ik zo'n ding dan voor. "OK Google, lees mijn nieuwste mails voor" ... "lolwhut?" zegt ie dan. "Ik kan je hier niet mee helpen".
Dit dus! Ik ben echt gek op de Assistant, de Mini, de Hub, Android Auto, alles. Maar de ontwikkelingen gaan achteruit in plaats van vooruit (en in Nederland nog een veelvoud harder dan in het Engels). En hard ook!! DIngen die gisteren prima werkten doen het vandaag ineens niet meer... Met als dieptepunt laatst dat ik tegen de Assistent liep te mopperen dat iets niet werkte het ding antwoorde met 'Als je Feedback wilt verzenden zeg dan 'Geef Feedback'.' (of iets dergelijks). DUs ik zeg netjes 'Geef Feedback'... Krijg ik als respons wederom 'Als je Feedback wilt verzenden zeg dan 'Geef Feedback'.' Ja, wtf?? Hoe dom kan het ding zijn??
Exact mijn ervaring, ik heb het ding opgeruimd omdat het blijkbaar nog niet goed functioneert en op de meest vreemde momenten begint te praten.
hier een alexa, ding gaat er echt niet meer uit, sterker nog. sinds een week een 2e voor op de andere verdieping in de woning. vind het zo fijn en handig in gebruik.
Alexa spreekt toch helemaal geen Nederlands ?
Mijn Google Home werkt perfect. 1-1.
Gebruik hem al een behoorlijke tijd en doet alles prima. Alles wat jij noemt wat niet werkt doet het gewoon. Je moet alleen de juiste zinnen uitspreken. In hue kun je scenes een naam geven. Als je vervolgens zegt hey google zet ....(naam van scene)... Aan dan werkt dit prima. Spotify playlists ook geen probleem. Misschien praat je erg onduidelijk.
Mijn ervaring met de Google home en mini is helemaal anders...
Ik heb ervaar totaal geen problemen met de Ikea lampen in combinatie met de google home apparaten. Sterker nog ik heb in huis Hue en Ikea Trädfri door elkaar gebruikt, en zelfs in dezelfde ruimtes door elkaar gebruikt. Beide bridges zijn aangesloten op een router die met het modem verbonden. Ik heb niks apart ingesteld, het is plug & play.

Ik heb wel last van het feit dat nieuwe Hue lampen niet in Google Home worden gesynchroniseerd zonder eerst het Hue account te verwijderen en weer toe te voegen (ik krijg een foutmelding dat ik het account moet synchroniseren als ik het commando geef om nieuwe lampen te zoeken, onzin want het account is al gesynchroniseerd).

Buiten bovenstaande ben ik er erg tevreden mee, ik heb zowel de mini als de gewone home als de nest hub. Lui als ik ben hoef ik alleen nog maar in de badkamer daadwerkelijk op een knopje te drukken om de lampen aan te doen... :9
Je moet er een beetje mee om leren gaan. Ik raad aan om hem sowieso in het Engels te laten staan en dan ook alleen in het Engels. Twee talen door elkaar werkt frustrerend en gaat nog te vaak fout. Dan moet je al je apparaten die je wil bedienen dus ook een Engelse naam geven. Hij werkt echt perfect met de Hue lampen en er zijn ook stekkers die je weer aan Hue kan toevoegen en derhalve dus ook uitstekend kan bedienen. Verder vind ik het echt ideaal voor het bedienen van Netflix. Dat was in de Chromecast app op mijn telefoon vaak gedoe, hij was dan weer de stream kwijt kon je niet pauzeren etc. Alarmpje zetten, agenda items toevoegen, gaat flawless. Overigens heb ik assistent op mijn telefoon gewoon in het Nederlands staan. Handig met het vragen naar voetbalwedstrijden etc...
Kleine tip: gebruik bij Playlists niet de term "Spotify playlist" maar gewoon "play my playlist called name" wertk bij mij tot nu toe altijd.
Bedankt, ik heb zo'n ding gekocht omdat hij maar 25 euro was bij de lokale AH supermarkt (geen idee waarom hij daar verkocht werd), maar ik heb er misschien 3 keer aan gevraagd tot hoe laat de supermarkt open is, de rest van mijn vragen kon het ding weinig mee. Ook bijv zet X op mijn boodschappenlijst. Tot nu toe heb ik nog steeds geen idee waar die boodschappelijst te vinden is want in google keep (waar ik mijn notities bewaar) staat hij niet.

Het voelt allemaal nog heel erg als een proof of concept en niet een product waar je iets mee kan.

Overigens wel vreemd dat een koptelefoon aansluiting op deze speaker blijkbaar wordt gezien als een nuttige feature, maar op een pixel telefoon wordt weggelaten (behalve bij de goedkope pixel dan).
Zelfs met mijn zelf in elkaar geflansde Home Assistant werken mijn mini's prima samen.
Ik heb inmiddels 2 Home Mini's en een Nest Hub.... De apparaten zijn geweldig!! De Assistant in het Nederlands wordt helaas enkel slechter in plaats van beter... Maar alsnog gebruik ik de dingen heel erg veel. Inderdaad ook voor Spotify (en ook gewoon om afspeellijsten af te spelen trouwens, werkt prima!). Ik bedien er al mijn lampen mee zonder problemen, alle multimedia ook, en dus ook de TV in-/uitschakelen, volume, etcetera. YOutube afspelen op de TV werkt bij mij echt sinds het begin totaal vlekkeloos....
Top apparaat wat dat betreft. Behalve dus dat ie Nederlands steeds minder goed snapt... Geen idee wat ze aan het doen zijn daar bij Google dat de kwaliteit daarvan steeds minder wordt en functionaliteit steeds beperkter. Jammer. En ook erg jammer dat het ding niet opgehangen kan worden. Fijn dat dat met de opvolger opgelost wordt. Nu moet je er één of ander houdertje voor bij bestellen... Onhandig! Een 3,5mm jack zie ik dan weer niet heel erg veel nut in. Je kunt er dan een fatsoenlijke speaker aan hangen. Maar dat werkt ook prima via Bluetooth of m.b.v. een chromecast die je op een speaker/versterker aansluit..
Instellen op Engels, werkt veel beter dan Nederlands.
Dat is vreemd,

Google zoekmachine op de pc hoef je toch ook niet op engels te zetten om zoekresultaten te krijgen?

De Google Nest hub precies hetzelfde verhaal. Hoe vaak ik de melding terug krijg dat de assistent mij niet kan helpen.
Dat is hilarisch want het is juist omgekeerd. Google Assistant en Alexa hebben veel meer koppelingen met derde partijen.
Goed, dat is jouw ervaring. Mijn ervaring is dat ik m'n Philips Hue, Yeelight en speakers goed aanstuurbaar zijn via Google Assistant. Ik gebruik wel Assistent in het Engels, Nederlands werkt niet zo lekker.
Kan die van jou wél je Gmail voorlezen bijvoorbeeld dan? Of tekstberichten sturen (al dan niet via je telefoon) of bellen via bijv. Google Duo?
Ik laat de mini gewoon afspelen via chromecastaudio of de chromecast, gaat perfect.
Met onhandige extra commando's, dat wel
Ik heb de default audio player ingestreld op chromecast audio en de default video speler op chromecast.

Geen extra commando's nodig.
Waar stel je dit in in de Google Home App? En kan je dat ook per apparaat afzonderlijk instellen..... BV. mijn Google Home mini in de woonkamer moet standaard afspelen op de audio Chromecast maar de Google Home mini in de bureau moet dit niet doen.
Ik moet toegeven dat de google home app echt door techgeeks in elkaar gezet is. Wat een zooitje is die app. Ik ben soms lange tijd aan het zoeken waar ik dingen kan instellen. Gebruiksvriendelijk is de app zeker niet
Het meest idiote is dat je op twee verschillende plekken "settings" van de Assistent hebt, die dan ook weer allebei andere instellingen hebben.

1) Home naar beneden scrollen en dan je "assistent" aanklikken en dan het radartje voor instellingen
2) Account button / instellingen / en dan Assistent aankliken

Er zal vast wel een gedachte en/of vage logica achter zitten, maar totaal verwarrend. Doe dan op zijn minst op 1 plek. Algemene instellingen en daarnaast Account instellingen

[Reactie gewijzigd door Hugo-Q op 22 augustus 2019 10:45]

Op het homescreen (niet waarmee de app opent, maar de pagina met het huisje links-onder) tap je op de home mini waarvan je dat wil instellen, vervolgens ga je naar settings (tandwieltje rechtsboven) daar vind je de setting voor default tv en default music speaker. Ik weet niet hoe het in het Nederlands heet, maar hiermee kom je er wel uit denk ik
Usecase: ik loop naar de keuken voor een drankje en een snackje. Ondertussen, terwijl ik mijn glas cola en het bakje chips vul, zeg ik tegen de Google Miep in de keuken of ze Friends wil afspelen op mijn televisie en of ze mijn lampen iets wil dimmen. Als ik dan weer bij de bank kom is alles precies zo ingesteld of aangezet zoals ik dat wil! :)
Das goed, op telefoons verdwijnt de 3,5mm Jack massaal. Gaan ze hem ineens wel op een homespeaker zetten.
Jack is een van de meest universele audioaansluitingen die er is, op een telefoon kan je nog zeggen dat je hem vanwege ruimte weglaat (of je het daar nou mee eens bent of niet), in zo'n apparaat gaat dat argument eigenlijk niet op. Ik vind het helemaal niet vreemd dat hij er op komt (eigenlijk vind ik het vreemd dat ie er eigenlijk nog niet op zat).

[Reactie gewijzigd door MerijnB op 22 augustus 2019 09:59]

Goeie zet. Scheelt weer een aantal commandos die ik nu gebruikt om op ee Chromcast audio te spelen
Ik ben benieuwd of de grootte hetzelfde blijft. Als je het geluid wilt verbeteren, dan zijn de lage tonen belangrijk om aan te pakken en daarvoor is het oppervlak van het apparaat waarschijnlijk de limiterende factor.
De mini is niet bedoeld om echt goed geluid te leveren. De prijs laag houden is het belangrijkst. Er zijn genoeg alternatieven in allerlei prijsklassen voor slimme speakers met beter geluid.
Hier hoopte ik al een hele tijd op!

Na het stopzetten van de chromecast audio viel de mogelijkheid om direct audio te casten naar een goede stereo installatie weg. Een enorm gemis als je het mij vraagt. Daarnaast heb ik ook de nodige oude ipod speakers in huis staan waar ik zelf een chromecast in heb gebouwd.

Ik ben zeer benieuwd naar het ontwerp!

Ook hoop ik heel erg dat ze er weer een S/PDIF inbouwen zodat deze op een goede DAC aangesloten kan worden.
Anoniem: 1206458
22 augustus 2019 09:16
Ik gebruik mijn Google Home Mini dagelijks. 'S ochtends voor mijn dag update, 's avonds als ik naar bed ga een overzicht van weer + agenda om vervolgens heerlijk in slaap te vallen met het ruisen van de zee.

En tussendoor babbel ik regelmatig met haar (Amerikaanse stem), stel vaak vragen en probeer zoveel mogelijk dingen uit. Soms snapt ze makkelijke vragen niet, andere keren snapt ze vrij ingewikkelde vragen wel.

Ik heb siri op mijn Apple watch en iPhone uitgezet, want de incompetentie van Siri is echt lachwekkend. De siri op je Apple Watch is nog dommer dan de Siri op je iPhone! Hoe dan?!
Opzich handig, elke keer als ik vraag wat af te spelen, komt het uit die kleine kut speaker tenzij ik specifiek vertel dat het via chromecast moet. Maar dan staat weer een hele TV aan voor muziek.
Dan haal je voor een paar euro toch een Bluetooth speaker erbij? Dan komt de voice uit de Home en de muziek uit de BT speaker.

Voor junior gewoon bij de Action zo'n goedkope speaker gehaald.

Die koppel je in de Google Home app en koppelen/ontkoppelen kan verder ook met voice commando's.
Met alle beperkingen van BT geluidskwaliteit
Hmm, is ook een oplossing ja.
Dan haal je voor een paar euro toch een Bluetooth speaker erbij? Dan komt de voice uit de Home en de muziek uit de BT speaker.
Die koppel je in de Google Home app en koppelen/ontkoppelen kan verder ook met voice commando's.
Kijk, dat zijn waardevolle antwoorden ...
https://support.google.com/googlenest/answer/7672356?hl=nl

We hebben zo'n microset hier staan, waar ook BT op zit.
De speakers zijn geen studiokwaliteit, maar wel iets 'beter' dan die van de Home-Mini

in een minuut die stereo gekoppeld, en in gebruik genomen.
de Mini pakt nu gewoon de laatste ( of beschikbare ) speaker in de buurt ...
Wat vreemd, ik heb ingesteld op de GHM dat alle muziek standaard op m'n Chromecast moet worden afgespeeld en het komt dan ook nooit voor dat een aanvraag voor muziek door de GHM zelf wordt afgespeeld.
Klopt, maar ik wil nog steeds niet mijn TV aan hebben voor muziek :)
Ah zo. Vind ik inmiddels wel geinig, zo zie je wat er speelt en regelmatig staat er leuke extra info of lyrics bij. Wat dat betreft is een wijlen Chromecast Audio meer iets voor jou, of idd de nieuwe GHM.
Je kan een default playback device instellen.
I know, ik wil alleen niet dat mijn TV de default wordt voor muziek.
In de settings kan je gewoon de mini als speler aangeven.
Je zal nu ergens aangegeven hebben dat de TV dat moet zijn.

https://support.google.com/googlenest/answer/7060506?hl=nl

De settings aanpassen :
https://support.google.com/googlenest/answer/7532812?hl=nl
Ik vind dit echt gave apparaten. Natuurlijk erger ik mij ook soms, dan stel je een vraag in het Nederlands, en dan krijg je het antwoord in het Engels. Inderdaad heb ik ze tweetalig ingesteld. Ik vraag echt de meest gewone dingen. Van reistijd tot temperatuur, van omrekenen tot herinneringen. Ik mis hem soms zelfs in de auto. Ja gek hè. Prima ontwikkelingen. Je moet een keer instappen, en dan maak je het mee.
Als rasechte tweaker en privacy-freak - zou ik graag iets bouwen om al die home-assistants die ik als een aanslag op m'n privacy beschouw op te blazen. U moet mij nl. toelating vragen om zo'n toestel in de buurt van waar ik ben - te mogen hebben staan... (ik ben weer ambetant vandaag).
Hun regels waren al vrij lang zo dat audio geanalyseerd zou worden om de processen te verbeteren.

Enige waarop je ze kan ‘pakken’ is dat onbedoelde opnames ook geanalyseerd zouden worden. Maar Google/Apple/MS weten pas of het onbedoeld is na analyse.

En het enige “lek” was dat een of andere journalist meldde dat gesprekken beluisterd konden worden. De data lag niet op straat, ja het wordt door derde partijen geanalyseerd maar is al ontdaan van persoonlijke informatie - beter afgeschermd dan dat kon het al niet worden.

Letterlijk élke zin van je bevat zoveel denkfouten dat je maar beter niks kan zeggen....

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 augustus 2019 07:25]

Voor mij voelt het toch als een soort vrijwillige huisvredebreuk als je een device hebt dat geluidsopnames door gaat sturen naar Google. Los van het feit dat ik het vervelend vind dat een random medewerker mijn privégesprekken beluisterd, worden gesprekken dus ook ergens in de cloud opgeslagen voor onbepaalde tijd.
Niemand dwingt je om je een smart speaker aan te schaffen.
Klopt. Alle nieuwsberichten hebben er dan ook voor gezorgd dat ik geen enkel spraakgestuurd apparaat in huis heb of apparaten met ingebouwde microfoon. (Muv laptop en mobiel). Ook heb ik muv de laptop waar het afgeplakt is en telefoon geen camera's in en om huis.
Met alleen die telefoon heeft iedereen (minus het selecte gezelschap dat geen mobiel heeft) de hele dag al een opname en tracking device in de broekzak. Je kan het idee hebben dat je daar meer controle over hebt maar naast de leverancier van de hardware hebben alle partijen van wie je software op dat ding hebt staan potentieel toegang tot eindeloze data. En die volgt je niet alleen van de badkamer naar de keuken maar ook van je huis naar je werk naar de kinderopvang, je huisarts, de kroeg, en ga zo maar door.

Het is uiteraard goed om kritisch te zijn op dienstverleners en hoe ze met je data omgaan. Geen smart speakers willen maar wel een telefoon op zak hebben lijkt dan echter op zijn minst wat naïef. Het zal wel gewenning zijn, 15 jaar geleden wilde niemand een telefoon om 'redenen', nu zijn we die redenen allemaal vergeten rondom telefoons (of we hebben ze voor onszelf goed gepraat) maar we gebruiken dezelfde redenen om nieuwere technologie niet te willen.
Anoniem: 181786
@Jheroun22 augustus 2019 09:29
Als het goed is staat de microfoon van een telefoon niet de hele dag open evenals de camera. Maar zodra dat wel het geval blijkt dan zal ik ook vaker mijn telefoon uitzetten dan wel niet bij mij dragen of overgaan op een oude gsm.
Diezelfde 'als het goed is' die je wel vertrouwt als Google een telefoon of een app voor je telefoon maakt vertrouw je dus niet als ze een app in een los kastje stoppen?
Anoniem: 181786
@Jheroun22 augustus 2019 09:58
Klopt, je moet ergens een grens trekken om het werkbaar te houden. Totdat het tegendeel bewezen is ga ik daar van uit.
Dat doet de microfoon van je telefoon dus wel. Standaard staat daar een spraakgestuurde assisten op die constant luisterd naar hotwords om actief te worden.
Anoniem: 181786
@yakmak22 augustus 2019 13:47
Nope. Dat heb ik namelijk gewoon uit gezet.
In dat geval heb ik niets gezegd :)
Nope. Dat heb ik namelijk gewoon uit gezet.
Maar .... staat hij écht uit ....

Want er is (helaas) geen zekerheid in het leven ;)
We zijn in een tijd beland, waar Chriet Titulaer over sprak.
De man voelde prima aan wat de 'wensen' van de consument waren, alleen was de techniek nu nog niet zover.
Maar met die wens kwam ook de andere kant, doordat de mogelijkheden zich openen, kan de data beter en makkelijker verzameld worden.

Er is ( nog wel ) een redelijke keuze, tot hoeverre je je data deelt, alleen is het verschil tussen niets en alles niet zo heel groot, je kan alleen maar tussen wel en niet kiezen, en niet 'een beetje'
Niet onbepaald. De data kun je via je dashboard een retentie meegeven.

En over 50 jaar ben ik toch hartstikke dood, wat boeit mij het nou wat Google met dat beetje data van mij doet.

Zoals je zegt, vrijwillig. Niks moet.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 augustus 2019 07:52]

Het is zo grappig dat mensen helemaal los gaan op de vermeende opname capaciteiten van smartspeakers. Uiteindelijk worden commando's door mensen geanalyseerd, of je daar blij mee moet zijn ja of nee is even niet het punt dat ik wil maken.
Het punt dat ik wil maken is, als google/apple/wie dan ook je heel graag af zou willen luisteren, dan doen ze dat wel via je smartphone. Jij bent zo panisch over smartspeakers, nou gooi die smartphone dan maar uit het raam, want het is veel makkelijker om daar gesproken data mee te verzamelen, want, die heb je altijd bij je. Een smartspeaker wordt alleen gebruikt als je in die ruimte bent.
Het is zo grappig dat mensen helemaal los gaan op de vermeende opname capaciteiten van smartspeakers. Uiteindelijk worden commando's door mensen geanalyseerd, of je daar blij mee moet zijn ja of nee is even niet het punt dat ik wil maken.
Het punt dat ik wil maken is, als google/apple/wie dan ook je heel graag af zou willen luisteren, dan doen ze dat wel via je smartphone. Jij bent zo panisch over smartspeakers, nou gooi die smartphone dan maar uit het raam, want het is veel makkelijker om daar gesproken data mee te verzamelen, want, die heb je altijd bij je. Een smartspeaker wordt alleen gebruikt als je in die ruimte bent.
En die smartphone koppelt ook nog eens gebruikers aan elkaar, doordat ze kunnen analyseren op afstanden en bewegingen.
Een nog niet helemaal uitgekristalliseerde bron van nieuwe data en verbanden.

Maar zolang de boel in handen is van de top5 / top10 techreuzen, zal je nooit weten wie en wat er verzameld wordt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee