LG brengt 8k-oled-tv van 88" in herfst uit in Europa

LG brengt zijn eerder aangekondigde oled-tv met een beelddiagonaal van 88" in het derde kwartaal van dit jaar uit in de Verenigde Staten en Europa. Dit wordt LG's grootste oled-tv tot nu toe. Er komen ook 8k-oled-tv's met beelddiagonalen van 65" en 77".

LG Electronics meldt dat deze week al pre-orders van de 88Z9 mogelijk zijn in Zuid-Korea. Over een exacte releasedatum in de VS en Europa zegt LG vooralsnog niets en dat geldt ook voor de prijsinformatie. De fabrikant laat wel aan The Verge weten dat de winkelprijs in Korea op 50 miljoen won uitkomt, omgerekend 37.774 euro. Bij een pre-order daalt die prijs naar omgerekend 30.219 euro.

Mede omdat er nog weinig content in native 8k is, bevat de televisie een tweede generatie van de Alpha 9-processor die speciaal is ingericht voor het opschalen naar 8k-resoluties. Volgens LG maakt de chip gebruik van een uitgebreide database met visuele informatie en deep learningtechnologie, waardoor content geoptimaliseerd kan worden doordat de bronkwaliteit wordt herkend, waarna 'het beste algoritme wordt toegepast'. De chip zou ook verbeterd zijn voor het onderdrukken van ruis.

Net als de andere oled-tv's die LG dit jaar uitbrengt bevat de 88Z9 hdmi 2.1, waarmee 8k-content met 60 beelden per seconden mogelijk wordt. Verder wordt Dolby Vision ondersteund, net als een automatic low latency mode, vrr en eARC. Voor het geluid wordt Dolby Atmos ondersteund en de tv zou een algoritme hebben waarmee tweekanaalsaudio kan worden omgezet naar 5.1-geluid. Ook bij het geluid wordt deep learning ingezet om het geluid in films te versterken, de bass bij muziek te versterken en beter stemgeluid te produceren bij sportevenementen.

Door Joris Jansen

Redacteur

03-06-2019 • 17:34

77 Linkedin

Reacties (77)

77
74
25
3
0
35
Wijzig sortering
Ik heb het voor de grap eens nagemeten in mijn woonkamer. 55" bevalt nu al 2 jaar prima, maar 65" en zeker 77" zijn gewoon te groot. 88" is dan helemaal monsterlijk natuurlijk. Natuurlijk, alles went, maar we gaan zo langzamerhand naar de formaten toe waarbij je moet kiezen voor een dedicated tv-ruimte, of waarbij je niks meer van je muur ziet.
we gaan zo langzamerhand naar de formaten toe waarbij je moet kiezen voor een dedicated tv-ruimte, of waarbij je niks meer van je muur ziet.
TV's die 10 duizenden euro's kosten zijn waarschijnlijk niet bedoeld voor Jan Modaal.
Dat klopt, maar je weet ook dat die prijzen enorm kelderen
Twee jaar terug gingen de nieuwste 55" OLEDs voor meer dan € 2000 over de toonbank. Nu gaan de nieuwste modellen voor honderden euro's minder.
Als je die berekening toepast op een TV van 30.000 euro (of meer) dan kost ie nog steeds 10 duizenden euros.
Percentages? Verminderde waarde? Grote aantallen, dus goedkoper?
Hoe je het ook wendt of keert, dit soort techniek wordt in rasse schreden veel goedkoper. Misschien niet dat ene exorbitante model, maar wel alle consumentenversies.
Wat is goedkoop (hoeveel euro's) en wanneer denk dat dit soort TV's zo goedkoop zullen zijn dat Jan Modaal er één kan veroorloven? Dan komen we er tegen die tijd nog eens op terug.
55" Oleds, die onder het premium/high-end segment vallen, gaan inmiddels al onder de duizend euro. Dat is nog steeds een heleboel geld, maar het komt zeker in de buurt. Dan heb ik het over de 55C7 van LG die in 2 jaar tijd meer dan gehalveerd is qua prijs. De 55C8 is zelfs nog sneller aan het dalen en in dit tempo verwacht ik dat je, wanneer deze 2 jaar op de markt is, hem goedkoper krijgen kunt dan de 55C7 nu. In vergelijking; de 55C9, het huidige model in de C-serie is nu al goedkoper te krijgen kort na introductie, dan de 55C7 op het vergelijkbare moment na diens introductie. Nog altijd een premium bedrag (circa 1900 à 2000 euro), maar met de huidige prijsdalingen komt na 4k over niet al te veel tijd ook oled binnen het bereik van de portemonnee van Jan Modaal.
Nog altijd een premium bedrag (circa 1900 à 2000 euro), maar met de huidige prijsdalingen komt na 4k over niet al te veel tijd ook oled binnen het bereik van de portemonnee van Jan Modaal.
Je denk dat de TV waar het nu over gaat in een paar jaar tijd zo'n 90% in prijs zal dalen?
Nee, ik denk dat álle prijzen kelderen. Bij dit soort exorbitante modellen zal het wellicht ook wat langer duren, maar bij alle tv's tot 77" zie je dat ze snel gedaald zijn. Ook bij LG's 2017-topmodel, de 77W7 zie je dat. Die is in 2 jaar tijd van 20k naar 10k gegaan. En dat zijn de geadverteerde winkel-/internetprijzen. Persoonlijke offertes zijn altijd nog lager. Je kunt zeggen wat je wil, maar het wordt goedkoper.
Die is in 2 jaar tijd van 20k naar 10k gegaan. Je kunt zeggen wat je wil, maar het wordt goedkoper.
Wat ik zei is dat als een TV in de prijsklasse van tienduizenden euros flink goedkoper wordt, die nog steeds tienduizenden euros kost, en derhalve niet voor Jan modaal is bedoelt (en die zit dus geen zorgen hoeft te maken dat ie niet een kamer heeft die groot genoeg is voor zo'n TV).
Volgens de informatie die je hebt gegeven zit ik er niet ver naast (30k naar 15k), ondanks dat je het niet met me eens bent. Jan Modaal zal toch niet zo snel 15k uitgeven aan een TV?
Wat wil je nou zeggen? Dat je huis uiteindelijk groot genoeg is gegroeid om zo'n scherm kwijt te kunnen?

Zo nee: waar maak je je druk om.
De eerste plasma / crt / lcd's waren ook meer dan 10 duizenden dollars.
zie link
We hebben hier specifiek over ~80 inch TV's.
De LG 55" Oled kostte begin 2016 4000 Euro.......ik heb 'em staan....

[Reactie gewijzigd door jagojago op 6 juni 2019 11:34]

Een tv kan niet te groot zijn, tenzij hij groter is dan je muren.
Anoniem: 217535
@NullCrayfish3 juni 2019 19:09
Een tv kan echt te groot zijn. Ik zit achter een 4K tv (42 inch) in monitor-mode. 50cm afstand. Fullscreen film is echt niet fijn om te kijken.... Maar in een window is het prima. Verander het woordje 'tv' in monitor/computerscherm en we are totally disco! :P
Dat dacht ik ook altijd. Tot ik met mijn 65” verhuisde van een appartement naar een woning met grotere woonkamer.

Sinds twee weken hangt er een 85” geen 8k Oled helaas maar zou nooit meer terug willen. Ik zit er op de THX standaard vanaf en de Immersiveness Is geweldig.
O, maar het lijkt mij ook geweldig hoor. 8k op 88", de immersiveness is ongeëvenaard. Mijn dochter vindt inmiddels al dat de rest van de familie alleen maar kleine tv's heeft, omdat zij ook dagelijks geniet van haar tekenfilmpjes op mijn 55". Toen ik heb kocht twijfelde ik nog over 65" maar dat is in mijn woonkamer wel echt de max. Vooralsnog geniet ik wel van de 55C7 en wellicht wordt het ooit 65", maar de rest kan ik me alleen voorstellen in een groter huis.
Gewoon 65” nemen en de volgende dag wil je niet meer terug na 55”!
Precies, de stelling bigger is better gaat hier sowieso op mijn inziens. 65” is voor mij tegenwoordig een slaapkamerformaat.
De doelgroep zou ook een dedicated tv ruimte of een grote woonkamer hebben. Dit zijn geen tv's voor de middenklassers, met prijskaartjes vaak ruim boven de €10.000. Dit geval zelfs 30k+

[Reactie gewijzigd door Practics op 3 juni 2019 17:47]

Daar heeft LG ook al een oplossing voor bedacht; een oprolbare OLED tv van 65'' die dit jaar op de markt komt.

Wellicht dat LG in de toekomst ook grotere afmetingen op de markt brengt wanneer er voldoende animo voor is.
Geef mij maar gewoon 37 inch... Laat een TV gewoon TV zijn en geen schilderij aan de muur... Helaas zijn er geen 37 inch TV's meer, dus moet je minimaal naar 40 inch toe als je niet kleiner wil...

Eigenlijk best gek: mijn opa en oma keken samen met vele buren uit de straat bij die ene buurman in de straat die een TV had met een beeldbuis van maximaal 37cm groot (soms wel met 10 mensen / kinderen te gelijk)... Iedereen happy en blij... Nu klaagt iedereen dat dit zo'n klein beeld is...

We zijn gewoon te verwend geraakt waardoor we vergeten zijn wat nu echt van belang is in het leven...
Klopt helemaal, maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet van onze nieuw verworven luxe mogen genieten :)
Absoluut mee eens... Maar een 42 inch tv (en eigenlijk zelfs al een 32 inch tv) is al luxe in verhouding met die oude tv van opa en oma... Laten we er inderdaad gewoon van gaan genieten... :) ;)
Ook al heb je een aparte tv-kamer dan moet het nog steeds van het formaat gemiddelde woonkamer zijn dat je fatsoenlijk gebruik kan maken van een 88" televisie.
3 tot 5 keer de beeldschermdiagonaal, toch? Dus je bank 7 tot 11 meter van het scherm. In theorie zou het kunnen passen, maar dan moet ik de eetkamertafel op de gang zetten als de tv aangaat. :o
Wat een onzin. Ik had een 86” en zat er zo’n 3.5 meter er vanaf. Prima te doen!
Als je dan ondertitels wilt lezen krijg je na een uurtje een stijve nek. :+
Ik krijg het idee dat mensen al snel klagen over te groot als het boven de 65” inch komt wat echt onzin is.
Voor je eigen gemoedstoestand kan ik dergelijke uitspraken wel begrijpen... Heb op een 86” van zo’n 3 tot 4 meter kijkafstand mn hoofd/nek nooit te hoeven bewegen om ondertitels te lezen.
Wij kijken hier op een projectiescherm van 120 inch.. op 4/5 meter afstand. Ook hier nergens last van. Er hangt overigens een 50 inch TV achter echter gebruiken we deze niet/amper.
Nice, helaas is een projector voor mij niet weggelegd. The wall van lg daarentegen zou ik maar wat graag willen hebben :)
Mag ik vragen hoe het komt dat er nekpijn is wanneer de ondertitels gelezen worden? Ik heb zelf een 55" tv en deze vind ik wel wat te klein. Gezien de formaat van onze eigen tv kamer kan er 65" en misschien max 77" Ik wil gewoon overspoeld worden met al dat OLED pracht! :P
Door een verkeerde houding aan te nemen.
Met een mediacenter/htpc kan je de grootte en de plaatsing van de ondertiteling (srt of vobsub) aanpassen naar je eigen wensen. Bij het afspelen van blurays kan dat niet heb ik begrepen.
Elke 40" diagonaal -> ongeveer 1.5 tot 2m kijkafstand. Maar die berekening geldt voor 4K.

Bij een verviervoudiging van het aantal pixels, mag je het zelf doorrekenen maar voor "precies onderscheid", kom ik alsnog op 3.7m kijkafstand; puur natuurkundig/biologisch berekend.

Of het comfortabel is, dat is subjectief en per persoon verschillend.
Nou, ik kijk 118" op 4 meter afstand, en dat is perfect te doen zonder dat je ook maar een beetje hoeft te tenniskijken.
Je fovea centralis, het deel van je netvlies waarmee je echt scherp kunt zien, is zo groot als een 2-euro munt die je op armlengte van je afhoudt. Op vier meter zal 'ie de afmetingen van een schoteltje hebben. Daarbuiten zie je vrijwel niets, dus alles wat je waarneemt zul je moeten 'scannen' met dat schoteltje. Als jij een twee meter lange ondertitel op vier meter afstand wilt lezen ontkom je er bijna niet aan om je hoofd te bewegen, want je ogen zo extreem draaien is vermoeiend. En als je de ondertitel gelezen hebt moet je weer anderhalve meter omhoog om terug te keren naar de actie.

Ik zeg niet dat het niet kan, ik zeg dat veel mensen het onnodig vermoeiend zullen vinden.
Het is maar hoe je het bekijkt, zoveel mensen zoveel verschillen.. Voor mij maakt het niet echt heel veel uit, hoe kleiner het scherm, hoe meer moeite ik moet doen om te zien wat er gebeurd, en hoe meer ik juist weer afgeleid wordt door alles om het scherm (daarom heb ik ook een hekel aan om met licht aan 'tv' te kijken). Bij een groot scherm hoef ik dus weer minder mijn ogen te focussen waardoor ik weer rustiger kijk. Ik ben dus ook iemand die het heel vervelend vind als de ondertiteling half in beeld half in de zwarte balk staat (of helemaal in de zwarte balk). Voordeel met zo'n groot scherm is ook dat je je niet hoeft te ergeren aan bv de zwarte balken links en rechts als je oudere 4:3 content zit te kijken (wat ik nog regelmatig doen aangezien ik vaak oudere series leuker vind dan een hoop van die gelikte troep van tegenwoordig).

Dus voor mij is het juist vermoeiender om op een 'klein' scherm te kijken dan op dat grote scherm.
5cm per inch werkt beter.
Dit ging voornamelijk op voor de oude crt tv's.
Door de hogere resoluties maakt de kijkafstand niet meer zoveel uit.
Mensen die vaak een dedicated tv-ruimte hebben. Zullen eerder een beamer (projector) in huis hebben dan zo'n scherm.

Daarnaast moet het design er bij passen. Bij ons past nog net 65'' qua uiterlijk. Maar omdat onze Ikea Framsta maar 3 glasplaten heeft ziet een groter 75''+ scherm er minder uit :( maar goed dat is een bijzaak / luxe.
Ikzelf heb een 75 inch Panasonic tv sinds 2 maanden maar het went snel 75 inch. In 2012 had ik al een 65 inch Panasonic plasma tv in de woonkamer en daarna wil je eigenlijk niet kleiner. Doordat de bezels smaller zijn geworden kon de overstap naar 75 inch gemaakt worden. Kijkafstand is 4 meter.
Impressie: https://cdn.discordapp.co...05339/20190406_165143.jpg

Geen bril meer nodig bij het televisie kijken.

Alleen €30.000 aan een tv uitgeven zou ik nooit doen. Ik vond €1888 al een groot bedrag.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 3 juni 2019 20:13]

En waarom moet je iets van de muur zien?
Ik kijk sinds afgelopen kerst op m'n Sony KD-75XF9005 en zelfs dat went. Eerste dagen leek dat van jeetje, wat is me dat, nu is het gewoon "gewoon". ( het valt pas op wanneer je bij iemand op bezoek naar een 50 of 55" inch kijkt, dan denk ik vaak "zitten we hier nu op een computerscherm TV te kijken? 8)7

Ik bedoel maar, alles went, en ja er is zeker markt voor 75" inch and up TV
30k is niet goedkoop, maar het valt mee als je het vergelijkt met de eerste 80" TVs: https://www.gadgetzone.nl/nieuws.php?id=1107
Zowieso zullen de prijzen een jaar later een stuk schappelijker zijn, en dan heb je ook meteen kans dat er al een beetje 8k content beschikbaar is.
Sowieso

Van dit soort toestellen zullen de prijzen voorlopig nog niet dalen. En 8K materiaal zal de komende jaren ook schaars blijven. De adoptie van 4K gaat ook met een slakkengangetje, en de één na de andere fabrikant stopt met het maken van 4K spelers omdat de verkoop van fysieke media blijft dalen.

En 8K streamen gaat voorlopig nog niet gebeuren.
Waarom 8K streamen niet? Youtube kan het al:

https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ

De bitrate 20Mb/s is te laag, maar met 80 of 100Mb/s komt men denk ik een aardig eind.

De internetsnelheden kunnen in Nederland hoog genoeg zijn om 8K te streamen.
In NL in zeer beperkte gevallen wel, het gemiddelde ligt nog aanzienlijk lager: nieuws: Onderzoek: België gaat Nederland voorbij in gemiddelde breedbandsnelheid

Daarnaast; als je al een 100Mbit verbinding hebt, zit je er ook miet op te wachten dat die helemaal vol getrokken wordt als je een filmpje streamt.

Als we 8K ooit serieus gaan streamen zet ik eerder in op betere codecs, maar de vraag is wat de toegevoegde waarde van 8K is op <65”, wat het gros van de markt is...
De theoretische snelheid ligt in Nederland vele malen hoger dan de momenteel gemeten snelheid zoals in je link. De meeste gebruikers hebben momenteel voldoende aan het standaard pakket bij KPN en Ziggo, maar kunnen gewoon een stap omhoog wanneer er behoefte voor is. Ik heb nu 80/30 glasvezel, maar kan ook kiezen voor 1gbit snelheid als ik het nodig zou hebben. Waarom zou ik nu extra betalen terwijl ik aan het standaardpakket nog genoeg heb?
Als ik meer dan 20Mbit wil thuis kan ik kiezen uit Ziggo. Ik zit te ver van de lokale KPN centrale om meer dan 20Mbit te krijgen, en glasvezel heb ik al helemaal niet bij mij in de buurt. Maar ja, het is dan ook een klein dorpje in de middle of nowhere (als in: Utrecht).
Tuurlijk gaat het ooit serieus worden netzoals van zwart-wit naar kleur :Y)
Q950R van Samsung
82" 9999€
98" 70000€

[Reactie gewijzigd door SIII op 3 juni 2019 17:58]

Tweede generatie Alpha-9 processor ... opschalen naar 8k-resoluties dmv deep learningtechnologie .. database met visuele informatie ... content geoptimaliseerd... herkenning van bronkwaliteit ... het beste algoritme toepassen ... verbeterde ruisonderdrukking ... tweekanaals audio omzetten naar 5.1-geluid met deep learning..

Waaw! Nu kan ik EINDELIJK mijn zelf opgenomen VHS banden uit de kast halen en bewonderen in sprankelende ruisvrije Full 8k resoluties mét 5.1 geluid!!! :o
Vond voorheen dat er toch nog wat veel ruis in het beeld zat, kwam natuurlijk doordat het analoog opgenomen was met ontvangst via een ether-antenne tijdens een sneeuwstorm
(veel sneeuw in het beeld :D ), en het beeld was toch wel wat fletsjes en geluid wat dof.. :P
maar gelukkig gaat DEZE TV dat állemaal oplossen! Hier heb ik echt op gewacht ! Echt! Waarom is niemand eerder op het idee gekomen om zulke revolutionaire technologie als "ruisreductie" en "upscaling" in een TV in te bouwen!
Gewoon briljant zeg!

Too much? :+

[Reactie gewijzigd door BrainCrash op 3 juni 2019 18:20]

Dit is verreweg de allerbeste reactie die ik de afgelopen weken heb gelezen op Tweakers. Dank voor de glimlach!
Dank! :*)
Ik had inderdaad ook gewoon mijn inhoudelijk vergelijkbare, en on-topic, maar saaiere reactie van enkele maanden geleden bij een item over Sony TV's kunnen kopieren/plakken,
maar het schromelijk overdreven gebruik van hippe marketing termen in dit nieuwsbericht leende er zich prima toe om hier eveneens, met een knipoog, lichtelijk overdreven op te reageren. (haha) :+
Gezien het aantal -1 moderaties kan helaas niet iedereen deze toepasselijke vorm van sarcasme waarderen. jammer.

De gedachte erachter was dan ook vergelijkbaar met die van de TV fabrikanten, die jaar op jaar blijven claimen dat ze met nóg meer en betere 'technieken' het beeld nóg weer verder kunnen verbeteren dan van de modellen een jaar eerder... Ondertussen wordt echter het bronmateriaal wat aangeboden wordt óók jaar op jaar steeds beter en van hogere kwaliteit... waardoor feitelijk hierdoor de TV's zelf juist MINDER aan het beeld zouden hoeven te veranderen ("verbeteren"), wat al deze ingebouwde technieken juist steeds verder overbodig maakt... (tenzij je VHS banden wilt weergeven dus...)
Is enigszins tegenstrijdig toch? ;)
"De chip zou ook verbeterd zijn voor het onderdrukken van ruis"

Nooit begrepen waarom je bij digitaal gecomprimeerd bron materiaal nog een 2D of 3D ruisreductie filter er over heen gaat halen, geeft alleen extra blurring na upscaling.

Denk als je nog 5 jaar wacht er een 16K TV zal zijn.

[Reactie gewijzigd door loekf2 op 3 juni 2019 18:00]

TV lijkt altijd groot tot je er aan gewend bent. Dat is zoals snel rijden, alles went (ik keur te snel rijdenniet goed voor alle duidelijkheid).

Ik heb een 65 inch maar meestal kijken wij op een scherm van 3 meter. TV wordt nauwelijks gebruikt, en wij zitten op 4,5 meter v t scherm.
Klopt, toen ik jaren geleden mijn eerste 40" kocht vind ik dat heel wat in de winkel, 2e avond in huis had ik al spijt dat ik geen 46" had gekocht.(groter waren ze er toen niet tenzij je de prijs van een auto wilde betalen) Nu heb ik een 65" en het is dat de vrouw niet groter wil anders had er een 80" gestaan.
De vrouw gaat over heel veel zaken maar als ze ook de baas wordt over electronica dan doe je toch iets verkeerd :P
Er staan al twee 4K TV's en 4 consoles, er zijn grenzen, en haar redenatie is simpel "je koopt maar zo groot als je wilt, maar ik wil niet mijn hoofd hoeven bewegen om een film te kunnen zien" en eigenlijk kan ik daar prima inkomen (en 65" schoonhouden met een kind van 2 is trouwens ook al zwaar genoeg)
Je hoeft je hoofd ook helemaal niet te bewegen joh! Je kunt toch links en rechts naar boven- en onder kijken zonder je hoofd te bewegen hoop ik?
Heb nog 50 inch maar wil wel volgend jaar naar 65 inch Oled.
Ik onderschrijf wat enkele hier zeggen.
Je went er vlug aan en eenmaal gewend wil je niks kleiners!
Ik begon met 55 inch op 2m afstand. Daarna naar 65 inch oled op 2m afstand. Dat was het bioscoop idee alsof je op rij 1 zit. Maar dat gevoel was snel over in mijn nieuwe woning. Hierbij staat de 65 inch nu op 5m afstand. En dat begint toch klein aan te voelen. Dus ik loer nu naar 77 inch. En dan te bedenken dat ik in 2012 een 32 inch led TV kocht, het daarmee 5 jaar wist uit te houden alvorens via 55 naar 65 inch te gaan in anderhalf jaar tijd.

Een complete tv wall/muur lijkt me gaaf. Maar aardig onbetaalbaar. Beamer en doek gaat hem niet worden want ondanks jaloezieën en gordijnen is dat niet verduisterend genoeg.
je zou ervan verschieten hoeveel beter moderne projectors zijn in omstandigheden met nog redelijk veel licht. En hoe betaalbaar tegenwoordig. Ik heb nu een 4K voor de helft van een HD van 5 jaar geleden met scherper beeld.
Heb je 30k aan een tv uitgegeven
Heb je geen enkele kanaal in 8K laat staan 4K
Er zijn ook lieden die vinden dat ik een te grote auto heb gekocht, iedereen moet dat dat toch voor zichzelf beslissen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee