Toekomstige Huawei-telefoons krijgen geen sd-kaarten meer door handelsverbod

Huawei is uitgesloten van de SD Association, het samenwerkingsverband dat de standaard zet voor het gebruik van micro-sd-kaarten. Daardoor kunnen toekomstige telefoons van het bedrijf mogelijk geen gebruik meer maken van externe geheugenkaartjes.

De SD Association heeft de Chinese smartphonefabrikant verwijderd van de ledenlijst. De onafhankelijke stichting zegt tegen Android Authority dat het met de beslissing tegemoet komt aan de eisen van de Amerikaanse overheid. Die verbood Amerikaanse bedrijven eerder deze maand verder te handelen met Huawei. Daardoor is onder andere de toekomst van Android op Huawei-toestellen onzeker.

De beslissing van de SD Association heeft geen invloed op de huidige telefoons van het bedrijf, maar mogelijk wel op toekomstige. Bedrijven moeten samenwerken met de SD Association om de sd-standaard in toestellen te implementeren. Huawei wil zelf nog niet speculeren over de toekomst.

Het besluit hoeft niet perse een probleem voor Huawei te zijn. Het bedrijf werkt al langer aan een eigen alternatief voor micro-sd genaamd Nano Memory. Dat is een kleinere vorm van micro-sd die via het sim-slot uit te breiden is. Onder andere de Mate 20 Pro maakt gebruik van die geheugenuitbreiding.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

24-05-2019 • 19:23

169

Reacties (169)

169
147
88
16
3
31
Wijzig sortering
Lekker hypocriet: "De onafhankelijke stichting zegt tegen Android Authority dat het met de beslissing tegemoet komt aan de eisen van de Amerikaanse overheid." Dan ben je dus ook geen onafhankelijke stichting.
Mooi verwoord, ik dacht precies hetzelfde. Wat ik eigenlijk heel cru vind is dat dus de Amerikaanse regering veel macht heeft hier in. Het is dat Huawei een redelijk goede naam opgebouwd heeft en het hardware technisch voor elkaar heeft, dat is denk ik dan ook het enige wat Huawei nog overeind kan houden. Telefoons zonder Android of iOS sterven doorgaans heel snel en bedrijven die geen Android gebruiken zullen snel hun activiteiten kunnen staken.

Super zonde, want hier is niemand bij gebaat behalve de Amerikaanse Regering. Sterker nog, zelfs Amerikaanse bedrijven zullen flinke klappen krijgen hierdoor. Huawei is geen kleine speler meer en koopt dus veel technologien en onderdelen van Amerikaanse bedrijven zoals onder andere ARM, Qualcomm en Google.

De enige conclusie die ik hier uit kan trekken is dus dat de Amerikaanse regering min of meer bepaalt wat wel en niet de markt op mag. En dat de gevolgen daarvan enorm zijn (zelfs voor bedrijven die niet direct geraakt worden zoals Apple).

Wat ik overigens enorm jammer vind is dat Google en dergelijke hier niet stug tegenwerken zoals Apple deed met die iPhone 5c (je weet wel dat FBI verhaal).
Daarmee zou Google een stuk gestegen zijn in aanzien bij mij. Nu bevestigt t enkel wat ik altijd al van dit soort bedrijven gevonden heb. The puppeteers of the American Government. Enorm jammer, ik hoop dat de EU hiermee wakker wordt en een derde speler op de markt gaat forceren (vrijwillig gaat dat toch niet lukken zie alle mislukkingen hiervoor zoals MS). We zijn veel te afhankelijk van Amerikaanse bedrijven en daar is in de basis niets mis mee, maar je ziet hier wel dat de consument het onderspit mag delven als er zoiets gebeurd is.

Please Apple en Microsoft ga niet dezelfde kant op, heb die twee bedrijven jarenlang geprezen om het expliciet weigeren van overheidsverzoeken. Apple met hun iphone 5c, Microsoft om emails die opgeslagen staan op EU servers (die de VS ook wilde inzien). Chapeau voor deze bedrijven die zich niet politiek laten beinvloeden.

Maar goed ik (zoals velen) ken niet het hele verhaal, enige wat wel bekend is is dat er tegen Huawei geen harde bewijzen zijn gevonden. Iets wat men niet kan zeggen van bijvoorbeeld Cisco die stampvol zat met louche apparatuur! Ik vermoed dan eigenlijk ook dat dit niet gedaan wordt vanwege spionage, maar eerder uit andere (Amerikaanse) belangen. Het volgende jammere vind ik dat Europese landen zonder na te denken gewoon volgen als een schoothondje van de VS (no offense). Des te meer reden dus voor Europa om eigen technieken te gaan ontwikkelen/gebruiken zodat dit soort grappen ons niet overkomen en zeker nu de VS steeds meer bezig is met de EU te destabiliseren, want ook dat is in Amerikaans belang aangezien de EU veel stricter is met regelgeving, mensenrechten, werknemersbescherming, etc etc. iets waar Trump duidelijk niet op zit te wachten.
" De enige conclusie die ik hier uit kan trekken is dus dat de Amerikaanse regering min of meer bepaalt wat wel en niet de markt op mag. En dat de gevolgen daarvan enorm zijn (zelfs voor bedrijven die niet direct geraakt worden zoals Apple)."

Je weet altijd al wel dat Amerika een machtig land is, maar dat het zo verstrekkend kon zijn, en dit ook gewoon inzet voor een handelsoorlog vind ik erg bijzonder.
Bedrijven en technieken die meer globaal zijn dan Amerika worden gewoonweg gedwongen mee te werken, anders krijgen hun weer een lading sancties en mogen andere bedrijven weer niet samen werken met je.

Ja, dat dit soort maatregelen kunnen en er zijn snap ik, maar hoe ze nu ingezet worden gaat imho alle proporties te buiten.
Cisco en US fabrikanten is letterlijk van bekend hoe daarmee gespioneerd werd, of hoe er backdoors voor de NSA bestonden, Huawei zijn wat vage vermoedens en word nu gewoon uitgespeeld in eeen handelsoorlog.

Zelfde als met die Gasleiding tussen Rusland en Duitsland, een zaak waar de USA werkelijk helemaal niets van te vinden heeft, maar waar je als bedrijf aan meewerkt je ook een plekje op een sanctielijst kan opleveren...

Nee, de USA laat zich niet van een mooie kant zien.
De VS speelt het wel erg vuil.
Hopelijk is dit ook een wake-up call voor de EU en andere landen om ervoor te zorgen dat ze niet zo afhankelijk zijn van de VS willekeur.
De EU GPS is een goede stap, maar we moeten zorgen dat we op gebied van CPU's en micro electronica onafhankelijker worden, de EU auto en vliegtuig industrie staat ook op het lijstje van de VS.

Ik ben alvast overgeschakeld van Chrome naar het Open Source Firefox, en een niet US zoekmachine, en als ik het kan vermijden komen er geen US produkten meer in mijn winkelkar.
Je weet altijd al wel dat Amerika een machtig land is, maar dat het zo verstrekkend kon zijn, en dit ook gewoon inzet voor een handelsoorlog vind ik erg bijzonder.
De VS/Trump kan dat doen, omdat landen de dollar niet willen laten vallen. Als landen de dollar laten vallen, is de USA direct failliet vanwege zijn torenhoge schulden.
Huawei is geen kleine speler meer en koopt dus veel technologien en onderdelen van Amerikaanse bedrijven zoals onder andere ARM, Qualcomm en Google
Kleine correctie: ARM is geen Amerikaans bedrijf, maar Brits [1]. Daarom is het ook zo verrassend dat die ook zo ver meegaan in de Amerikaanse druk op Huawei.

[1] https://nl.m.wikipedia.org/wiki/ARM_Holdings
In 2016 is ARM overgekocht door SoftBank, een Japans bedrijf. De verassing blijft waarom ARM zo ver meegaat met de Amerikaanse regering.
Omdat ARM niet uitgesloten wilt worden van de Amerikaanse markt. Vrijwel alle mobiele telefoons en tablets zijn gebaseerd op ARM chip ontwerpen. Bij een verbod zouden alle telefoons met een ARM based chip, niet meer toegestaan worden op de Amerikaanse markt..
Bij een verbod zouden alle telefoons met een ARM based chip, niet meer toegestaan worden op de Amerikaanse markt..
Denk je niet dat de Amerikaans regering zichzelf daarmee behoorlijk in de vingers snijd? Er zou nagenoeg geen smartphone meer verkrijgbaar zijn en het zou jaren duren voordat daar goede alternatieven voor te vinden zijn. Voor ARM een grote tegenvaller, voor de VS onmogelijk.
Ja, ik denk ook eerder dat het andersom is!
Heeft Trump niet al bewezen dat het zichzelf "graag" in de vingers snijd?
Vandaag nog heeft Trump een 25% importbelasting voorgesteld op videoconsoles. Gisteren werd bekend dat de Amerikaanse landbouwindustrie voor 16 miljard gered moet worden nadat ze een paar maanden geleden al voor 12 miljard gered moesten worden door de handelsoorlog met China.

Ik zou met zo'n president als bedrijf heel erg uitkijken. Je wilt niet het volgende slachtoffer worden.
Japan is een stuk kleiner en dichter bevolkt, die zitten niet te wachten op grote Amerikaanse auto's. Dat is niet DE reden, maar wel een van de redenen.
Japan is een stuk kleiner en dichter bevolkt, die zitten niet te wachten op grote Amerikaanse auto's. Dat is niet DE reden, maar wel een van de redenen.
'Niet DE reden': sure?
15 jaar geleden kostte een stukje land ter grootte van een auto in 't centrum van Tokyo al 1 miljoen dollar. Da's inmiddels misschien 2 miljoen dollar... voor een auto van Japans formaat. Voor een auto uit de USA heb je twee parkeerplaatsen nodig; da's dan al 4 miljoen dollar.
Ik ben het er niet mee eens dat als Japan 40% heft op autos, dat USA dan ook 40% moet heffen omdat dat eerlijker zou zijn.
Het is juist eerlijker dat als een auto in bijv. Europa 10.000 euro kost, en China het hier dumpt voor 5000 euro, dat wij onze markt beschermen door een importtarief in te voeren. Dat deden wij trouwens in Europa al met Chinese zonnepanelen die hier goedkoop gedumpt werden en waar jarenlang 40% importtarief voor geheven werd.

Je zegt dat je niet snapt dat ik niet snap dat het eerlijker is als landen dezelfde importheffingen rekenen. Ik denk juist dat jij niet snapt dat importtarieven per product/land/situatie bekeken en berekend moeten worden, juist zodat onze bedrijven zo eerlijk mogelijk kunnen concurreren met niet EU bedrijven.

Ik denk dat Trump hier een heel geniepig spelletje speelt. China groeit te hard, en voordat ze te groot worden, worden ze keihard gepakt. Misschien zijn wij Europeanen wel het volgende slachtoffer. Ook wij zijn compleet afhankelijk van de VS geworden. Wat als Trump morgen roept dat US-bedrijven geen zaken meer mogen doen met Shell, Volkswagen, Nestle, Bosch of Siemens?
Dat is niet zo logisch en fair hoor. Als Nederland 30% heft op bananen uit Ecuador, dan heeft het niet zoveel zin als Ecuador 30% heft op bananen uit Nederland, toch?
Daarom zijn die onderhandelingen ingewikkeld. En bij het afspraken maken moet je ook kijken naar wat nu is, maar ook naar de toekomst - wat produceren we over 15 jaar?
Een banaan is geen auto. Appels met peren :)
Ik wil deze post nomineren als Fruitigste post van 2019
Snap jij waar het geld van die heffing vandaan komt?
Japan en Duitsland zijn vazalstaten van de USA. Had ergens gelezen dat er in beide landen offcieel ook nog geen vrede is alleen een wapenstilstand. Maar dat kan misinfo zijn natuurlijk ik heb de bronnen nog niet bekeken.
Ah ja klopt. Had het beter moeten beschrijven (in een andere reactie had ik wel gezegd aan de VS gelieerde bedrijven). In ieder geval bedankt voor de correctie.

Uiteindelijk is de conclusie dat veel bedrijven hierdoor in de knel gaan komen. Erg jammer tbh.
Een aanzienlijk deel van ARMs vestigingen zitten in Amerika.

Het hoofdkantoor mag dan wel in Engeland zitten, maar het is een internationaal bedrijf, en zal zich zeer zeker aan Amerikaanse wetten moeten houden m.b.t. export als het succesvol wil blijven samenwerken met Amerikaanse bedrijven en de Amerikaanse vestigingen wil open houden.

Het zit in een interessante spagaat, omdat het ook meerdere Chinese kantoren heeft. Maar ik gok toch dat het Amerikaanse deel relevanter is voor ARM.

Bron: https://www.arm.com/company/offices
Al zijn ze Brits, op het moment dat ze vestigingen in Amerika hebben moeten ze ook aan de amerikaanse wet voldoen
We weten allemaal het hele verhaal niet.
Ik ga er vanuit dat een dergelijke ban niet niet het gevolg is van over 1 nacht ijs gaan. De reputatie van Chinese bedrijven en de Chinese overheid is ook niet bepaald vertrouwenwekkend.
Laat Huawei/China eerst maar eens bewijzen dat ze geen tweede agenda hebben.
Je kan van mening zijn dat Amerika een te dikke vinger in de pap heeft maar het potentiele gevaar als gevolg van Chinese spionage is m.i. gruwelijk veel groter.

[Reactie gewijzigd door wndwlckr op 23 juli 2024 19:26]

We gaan nog steeds uit van het principe onschuldig tot het tegendeel bewezen is me dunkt? Of gaan we toevallig als het om een handelsconcurrent gaat (vanuit de ogen van de VS) een van de basisprincipes in het recht omgooien?
Onschuldig als uitgangspunt heb je in het strafrecht. Maar als je een zakelijk conflict hebt is de bewijslast veel lager (zie Brein rechtzaken). En de burgemeester kan een pand dichttimmeren als er veel criminelen samenkomen - zelfs als die er alleen maar zijn voor een kopje koffie. Dat gaat meen ik onder het bestuursrecht.
Ik ben geen jurist maar laten we een pand niet dichttimmeren niet vergelijken met het een handelsoorlog tussen de twee machtigste staten ter wereld. De consequenties zijn nu eenmaal iets groter. En ik veronderstel dat de, eventueel lagere, bewijslast bij de aanklager blijft?
Bij een (handels)oorlog is er geen rechter, en dus geen bewijslast. Zie "weapons of mass destruction" in Irak, zie 9/11 en Afghanistan.
In de VS geldt bijvoorbeeld bij prijsafpraken een omgekeerde bewijslast. Als de prijzen gelijk zijn krijg je een boete, tenzij er een heel goede verklaring is. Werkt denk ik beter dan bij ons.
Interessant, bedankt!
Als je de geschiedenis bekijkt is de US een tamelijk agressief landje.
Ze vallen om de haverklap allerlei landen binnen, of de CIA gaat politieke onrust stoken als een land niet mooi naar hun pijpen danst, ze richten folterkampen op buiten de US omdat dat van hun eigen wetten niet mag, economische sabotage als een land iets beslist wat hen niet aanstaat (ook op de EU trouwens omdat we niet genoeg US gas aankopen naar hun zin)
Anoniem: 63072 @jimzz24 mei 2019 21:59
Hopelijk dat men in Europa nu eens inziet dat men hier veel te afhankelijk is geworden van de VS. Wat Trump hier per decreet met Huawei doet, kan hij ook met elk willekeurig Europees bedrijf doen.

Overigens wordt Huawei het handelen buiten China onmogelijk gemaakt, het zal zich ongetwijfeld op de Chinese markt blijven richten om te overleven. En die telefoons komen dan echt wel uit met SD kaarten, of is er hier iemand die gezien de huidige situatie gelooft dat China Amerikaanse patenten en auteursrechten gaat handhaven?
Je vergeet alleen dat de Huawai actie door zowel de Republikeinen als de Democraten worden ondersteund.

- China houd zich niet aan WTO afspraken
- China levert apparatuur (met daarin chips van Huawai) aan Iran
- Hoge import tarieven voor buitenlandse bedrijven
- Chinezen bedrijven stelen nog steeds intellectueel eigendom en China treed daar niet tegen op. Deze hoeven daardoor minder R&D uit te voeren en maken dan ook minder kosten
- China geeft veel grote bedrijven illegale staatssteun (deur aan AliBaba, Huawai en China Post (doorom kan jouw pakje gratis naar Nederland, terwijl China jouw euro's kan omzetten naar Yuans zodat bijdrukken van geld geen gevolgen op de inflatie).

Lees anders even bijvoorbeeld dit artikel uit de New York Times (niet de grootste vrienden van Trump):
Zijn eerste paragraaf ik nog ik het mooist:
A U.S. businessman friend of mine who works in China remarked to me recently that Donald Trump is not the American president America deserves, but he sure is the American president China deserves.
De meesten mensen kijken naar de kommende 1 a 2 jaar. Waar Trump nu mee bezig is de basis voor de komende 40 of 50 jaar. Europa wordt momenteel verzwakt door de VS, Rusland en China, maar wil alles oplossen met praten en is vooral druk met het vermogen van stofzuigers, wattenstaafjes en telefoonkosten.. In de jaren 30 van de vorige eeuw zag Europa hoe Duitsland steeds meer wapens begon te produceren (wat het volgens de verklaringen getekend na het einde van WO 1), keek Europa rustig toe zonder in te grijpen. Anno 2019 kijkt de EU toe hoe China van alles kopieert van Europese bedrijven en vervolgens spot goedkoop dumpt op de Europese markt, maar vervolgens niets doet omdat een EC-er of EP-er dan ineens handel in gevaar kan brengen..

Lees je ook eens in op de 'Made in China 2025' doelstellingen uit 2015. Dit strategische plan van de Chinezen was de aftrap van de huidige US-China trade war..

Momenteel is 1 op de 4 STEM (Science Technology Engineering Mathematics) studenten in de VS Chinees. Dat aantal is voor komend schooljaar al terug gebracht naar maximaal 1 op 10.. Hierdoor komen er ook meer plaatsen vrij voor Amerikaanse studenten..
Wat is er illegaal aan staatssteun ?
De staat maakt de wetten, en maakt het dus bij definitie legaal, en voor zover ik weet heeft de VS tot nog toe geen wetgevende macht in China.
Als je trouwens kijkt op Ali-Express, zie je dat er wel verzendingskosten aangerekend worden, en dat de produkten waar free shipping bijstaat duurder zijn dan die waar er aparte verzendingskosten aangerekend worden, omdat de verzendingskost in de produktprijs ingerekend is.

Bovendien zitten wij ook al op het amerikaanse strafbankje, en dreigen ze ermee om de tarieven op EU auto's ook sterk op te trekken, juich dus maar niet te vlug om Trump, wan je zou wel eens "trumped" kunnen worden.
Anoniem: 63072 @mbbs102425 mei 2019 20:45
Staatssteun kan hoogstens tegen internationale verdragen zijn. Binnenlands is een souvereine staat vrij om te steunen wat ze willen.

De normale reactie daarop is echter een importheffing die het prijsverschil opheft, niet gericht een enkele partij kapot maken.

De Democraten steunen Trump omdat ze ook vinden dat China aangepakt moet worden, toch ben ik er vrij overtuigd van dat ze dat liever op een andere manier hadden gedaan. De huidige manier is namelijk een wake up call voor iedereen, niet alleen China. Kijk naar de staal heffingen en hoe die ook aan bevriende landen werd opgelegd. De door Trump gekozen methode zal zelfs als hij van China 'wint' de Amerikaanse belangen schaden omdat de rest van de wereld nu weet dat ze een onbetrouwbare handelspartner zijn en daar maatregelen op nemen.
illegaal aan staatssteun is je binnenlandse productie subsidiëren zodat er op de wereldmarkt onder de prijs geleverd kan worden. Casus: we spreken met elkaar af dat we geen importtarieven meer hanteren. Vervolgens gaat Denemarken (om wat voor redenen dan ook) de kippenboeren 3 cent per geëxporteerd ei geven. Dit maakt het voor de Deense kippenboeren makkelijk om andere markten dan de binnenlandse te veroveren en dit gaat ten koste van de Nederlandse kippenboeren.
Zoiets is ook ongeveer gebeurd met zonepanelen. nb eieren is een stom voorbeeld maar ik hoop dat mijn betoog duidelijk is.
Kun je aangeven wat je niet oneerlijk vindt aan staatssteun?
Ieder land geeft staatssteun aan bedrijven.
Bepaalde bedrijven betalen geen belastingen, anderen krijgen een hoop centen om zich op een bepaalde plaats te vestigen, anderen krijgen steun voor R&D, anderen krijgen kortingen bij aanwervingen, ......
Een bepaalde Belgische wapenfabrikant die enorm veel aan de VS en wereldwijd wapens levert is zelfs 100% eigendom van de overheid.
China subsidieert het goedkoop verzenden van AliExpress helemaal niet. Dat is een hardnekkige misvatting die telkens weer de kop opsteekt. China is volgens de Postunie van de VN een ontwikkelingsland en door die status heeft het goedkope tarieven. Postnl legt daardoor dik toe op de verliesgevende pakketjes uit China. Trump wil hierdoor ook uit het postverdrag stappen, en in dit geval snap ik dat erg goed.

Bron: https://www.ft.com/conten...a1-11e8-8274-55b72926558f
https://www.vox.com/2018/...ersal-postal-union-treaty
http://fortune.com/2015/0...subsidy-chinese-shipping/
zit er dan een mogelijkheid in om zelfs USB te verbieden voor huawei?
want dit schend weer europese standaarden voor zelfde soort laders voor mobiele apparatuur.
Elke standaard waar octrooien in verwerkt zijn die in Amerikaanse handen zijn en waarbij je de licentie verkrijgt via lidmaatrschap van een aan de VS elinkte organisatie.

USB-IF is incorporated in Oregon, dus ja USB mogen ze ook niet meer gebruiken.

Iets zegt mij dat ze daar openlijk schijt aan zullen hebben. En in tegenstelling tot ARM hebben ze geen hulp nodig bij SD of USB. De relevante beschijvingen van de standaard hebben ze in deze gevallen al lang en waarom zou je je schikken naar de decreten van een president die gewoon openlijk uitspraken doet waaruit blijkt dat je bedrijf bedreigt wordt om je verstigingsland tot een voor hen ongunstiger handelsverdrag te dwingen.

China is bovendien druk bezig met het upgraden en moderniseren van hun productiefaciliteiten, dit zal ze alleen maar meer motiveren om onafhankelijk van de taiwanese producenten te worden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63072 op 23 juli 2024 19:26]

De reputatie van Huawei is nou niet bepaald brandschoon. Huawei heeft in het verleden (onrechtmatig) Cisco source code en routines gebruikt in hun devices...
Grappig dat je Cisco noemt, maarre als ik zie wat zij gedaan hebben dan kan ik enkel zeggen: they had it coming. Dat Huawei geen lieverdje is dat geloof ik direct, maar laten we niet schijnheilig doen om te zeggen dat Amerikaanse bedrijven nu wel lieverdjes zijn. Ik denk dat aan alle bedrijven wel iets smerigs kleeft (Apple en Samsung met medewerkers van Foxconn, dat verhaal kennen we neem ik aan?). Apple en qualcomm? Apple en Samsung?

Geen enkel groot bedrijf is zuivere koffie als je t aan mij vraagt. Enige gigantisch verschil is dat zij het niet politiek deden oplossen maar met de rechtgang (zoals het hoort). Nog een groot verschil is dat in Cisco Systems meerdere backdoors zijn aangetroffen en dat dat bij Huawei (nog) niet het geval is. Er is geen concreet bewijs (althans zo doet het blijken). Ik wil Huawei er niet mee goed praten, want zoals je al zegt t zijn zelf ook geen lieverdjes. Maar het probleem strekt veel verder dan enkel Huawei. Alle techbedrijven worden hiermee geraakt, de een minder dan de ander maar toch.

En dat er backdoors inzitten tot daar aan toe (kun je verwachten zou je denken). Maar dat je dan ook “bevriende” landen (geallieerden) dan ook gaat afluisteren dat vind ik ver gaan, en daar is nooit op deze manier zo geantwoord. Zelfs door de Chinese regering niet.

[Reactie gewijzigd door jimzz op 23 juli 2024 19:26]

Cisco valt nog mee als je het vergelijkt met wat ze met Nortel hebben gedaan.
Goed gezegd! Persoonlijk ben ik heel bang dat ze straks ook nog door ICANN worden verbannen... Dan heeft heel China geen global DNS en ip address meer.
Anoniem: 63072 @johanneslol25 mei 2019 20:48
Het is voor China prima mogelijk om een eigen DNS systeem op te zetten. Dat hebben ze waarschijnlijk zelfs al lang gedaan achter hun great firewall. En propaganda die ze voor de rest van de wereld bereikbaar willen hebben krijgen ze toch wel geplaatst.

Grootste risico is dat dit systeem aanslaat en je dan met een versnippering komt te zitten. Ik denk niet dat ICANN daar op zit te wachten.
Maar goed dat we ondertussen ons eigen GPS systeem hebben. Rusland en China hebben dat ondertussen ook. Vroeger was dat ook al Amerika wat de klok sloeg. Enfin ik heb toch de indruk dat iedere grootheid meer en meer hun eigen ding willen doen zodat ze Amerika niet meer nodig hebben.
Ik denk eigenlijk dat dit een enorme boost is voor China om eigen software te gaan ontwikkelen. Ze hebben zo ontzettend veel menskracht en rekenkracht, zoveel geld. Waarom zouden zij niet een eigen software omgeving op kunnen zetten? Je krijgt dan een scheiding tussen het westen en het oosten, want in Azië hebben ze veel meer macht. Zie het belt en road initiatief.
Ik denk overigens wel dat Trump gelijk kan hebben: met 5G van Huawei en de wet van de Chinese regering dat alle bedrijven moeten mee werken en data afstaan aan die regering, zou het mij niet verwonderen als er dusdanig gemanipuleerd wordt met de chips dat men op afstand invloed zou kunnen uitoefenen mocht dat nodig zijn. Dat is geen lekker idee. Europa zal veel meer de eigen industrie moeten stimuleren, wil het niet totaal afhankelijk worden en vermalen worden tussen deze grootmachten.
Ik ben het met je eens, het is zeker vervelend, maar oneerlijk?. Het is toch raar dat Chinese bedrijven heel veel vrijheid hebben in de wereldmarkten maar niet-Chinese bedrijven moeten altijd een lokale partner hebben en hebben sowieso eigenlijk geen kans van slagen in China door hoe de overheid zich opstelt. Ik vind dat dat ook wel eens aan de kaak gesteld mag worden.

Hoe dan ook, we komen er goed achter waar de macht in de wereld ligt. Hopelijk drijft dit mensen (Europa) naar open hardware (risc-V?) and open software (Linux all the things). Dan heb je dit gedoe niet.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 23 juli 2024 19:26]

Het is een onafhankelijke stichting gevestigd in de VS maar ook al zou men anders willen dienen ze zich aan de Amerikaanse wetten te houden, hoe krom die ook mogen zijn.
Als je onafhankelijk pretendeert te wezen, verhuis dan naar een land waar je onafhankelijkheid niet in het geding komt.

Ze zijn nu duidelijk afhankelijk van de VS, beetje het tegenovergestelde van onafhankelijk zijn.
Anoniem: 310408 @batjes24 mei 2019 19:41
Als je onafhankelijk pretendeert te wezen, verhuis dan naar een land waar je onafhankelijkheid niet in het geding komt.
Een land zonder wetgeving? Libië komt dan naar voren!

Natuurlijk zijn er geen belangrijke landen die geen verdragen hebben die dit soort dingen regelen. je kan voor dit probleem zelfs niet naar China!
Genoeg landen zonder lopende embargo's en waar een overheid de bedrijfsvoering niet aantast. Europa heeft eigenlijk maar 1 embargo, en die is IMO nog vrij zinvol ook(wat neer komt op het niet supporten van burgeroorlogen). Extra reden om als Europa een beetje normaal te doen en ons niet te veel bezig houden met politieke drama's van de rest van de wereld. Laat de bedrijven uit China en de VS die er geen zin in hebben maar lekker hier heen komen.
bedrijven trekken naar china en de VS omdat ze geen zin hebben in bemoeizieke vakbonden en werknemers trekken naar de VS omdat ze daar nog altijd vinden dat het het beloofde land is en ze er veel vrijer zijn dan hier, waar er te veel regeltjes zijn van de overheid, dus veel succes om zo'n grote spelers naar hier te krijgen :/
Is niet zo moeilijk, ziektekosten verzekering is hier STUKKEN goedkoper !
In Amerika kent men GEEN VAKANTIEDAGEN.

Ik kan er nog wel 20 opnoemen :)
Wat heeft de werkgever daar nou aan.. Dit zijn werknemersvoordelen..
Het risico te lopen om van het ene op het andere moment een groot deel van je klantenbestand kwijt te raken, kan wel eens wat hoger liggen dan die idioterie genaamd werknemersbescherming. (Het is allang bewezen dat tevreden werknemers vele malen productiever zijn, maar whatever)

Politieke drama's houdt je altijd wel op de wereld. Als Nederland zijn we ook groot geworden door hier een uitzondering op te wezen. Andersdenkenden niet op de brandstapel gooien, ons niet bemoeien met de politieke drama's van andere landen(fu Balkenende en die oorlogsverklaring). Kunnen we mooi Europees gaan inzetten lijkt me.
Get real... Vrijwel ieder land heeft embargo's en restricties mbt het handelen met, en reizen van en naar de halve wereld. Weet je hoe lang de lijst is van personen en bedrijven waarmee je als Nederlands bedrijf geen zaken mag doen? En dan is er ook nog een lijst op Europees niveau, en als je onderdeel bent van een Amerikaanse international hebben die er ook nog eentje waar je je aan moet houden.

Natuurlijk kan de SD Association verhuizen naar een land met minder regels, maar de kans is vrij groot dat ze dan ver weg van alle stakeholders zitten wat nou ook weer niet geweldig is voor de bedrijfsvoering. En een land zonder regels heeft meestal andere problemen waar je je als onafhankelijke organisatie niet in wilt mengen...

[Reactie gewijzigd door B64 op 23 juli 2024 19:26]

Dus is het niet onafhankelijk. En is het afhankelijk van USA.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 23 juli 2024 19:26]

Je verwart de kaders waarbinnen een organisatie kan/mag opereren met de vrijheid waarmee het zijn strategische beslissingen kan nemen.
Sancties doet inderdaad zo'n beetje elk land wel aan. Zolang ze jouw industrie niet in de weg zitten, meh. Europa heeft maar 1 embargo. En die is niet politiek gericht.

Prima als ze het weigeren, maar dan zijn ze niet meer onafhankelijk. Het is onzin dat Huawei hier van uitgesloten wordt. Dat is namelijk alles behalve onafhankelijk.
Sancties? Nee, die staan hier weer helemaal los van.

Nogmaals, ken je de lijsten van personen/bedrijven waar je als Nederlands of Europees bedrijf niet mee mag handelen? Die zijn ellenlang en hebben niets met dat ene embargo te maken waar jij op doelt.

Huawei staat nu op de Amerikaanse evenknie van die Nederlandse en Europese lijsten. De Amerikaanse wet verbiedt nu eenmaal dat bedrijven en inwoners zaken doen met individuen en bedrijven die op deze lijst staan, dus de SD Association moet zich aan die wet houden. Dat heeft helemaal niks met gebrek aan onafhankelijkheid te maken.
https://data.europa.eu/eu...4e-4118-82d3-db3be0554112

Voornamelijk terroristen, spionnen en overig persona non grata.

Noord Korea, heeft het er zelf naar gemaakt. Iran's kern onderzoek e.d., geen bevriend land, waarom zouden we ze daar mee helpen. Syrië want burgeroorlog, we helpen beide kanten niet (meer). Een boel diverse organisaties van drugs empires en terroristische organisaties verspreid door een zooi landen. Ukraine, want land deels in burgeroorlog.

Weinig politiek c.q. ter gevolge van politieke beslissingen van de landen/organisaties zelf op de lijst.

Heel wat anders dan een embargo vanwege een handelsoorlog.
De restrictie van Huawei heeft niks met de handelsoorlog te maken, maar met de angst voor spionage. Dat is iets heel anders...

https://www.theverge.com/...huawei-android-suspension
Spionage is het excuus.

Anders zou men net zo angstig moeten wezen voor Lenovo. Onze overheid zit daar ook vol mee.
Spionage is het excuus.
Inderdaad, als men net zo streng zou zijn voor US apparatuur dan voor Huawei, dan zouden Intel, Microsoft en Cisco ook moeten verboden worden.
De restrictie van Huawei heeft niks met de handelsoorlog te maken, maar met de angst voor spionage. Dat is iets heel anders...
Het kan best zijn dat Huawei spioneert middels zijn hardware... Maar dat doen andere bedrijven nog veel harder. Zoals Facebook, MS, Google en nog 1000 bedrijven in de USA; die lopen allemaal aan 't touwtje van de NSA.
Trump zegt zelf dat ie weer zaken wil doen met Huawei, zodra hij een handelsakkoord heeft met China. Dat is niks anders dan zeggen dat de ban van Huawei wat hem betreft helemaal niks met spionage van Huawei te maken heeft.
Is ook niet zo vreemd natuurlijk; Trump kan amper een zin uitspreken zonder te liegen.
Ik mis Jemen
Gezellig hoor onze vrinden in de EU.
https://www.middleeasteye...ing-use-french-arms-yemen

[Reactie gewijzigd door tunnelforce1 op 23 juli 2024 19:26]

"Europa heeft eigenlijk maar 1 embargo, en die is IMO nog vrij zinvol ook(wat neer komt op het niet supporten van burgeroorlogen)."
Que? we hebben ook nogal wat regels op het gebied van export van
machines voor opwerking van uranium
computersoftware voor het frezen van stille schroeven

Met enig googlen kunt u er vast zelf ook nog wel een paar vinden.
Zwitserland is een goed alternatief voor internationale en onafhankelijke organisaties. Zwitserland is neutraal en wil dat blijven.
Met onafhankelijk bedoelen ze natuurlijk dat er geen ander bedrijf in de achtergrond aan de knoppen draait, zoals Google, Apple of een ander merk.
Dus Tweakers is niet onafhankelijk zoals ze claimen? Ze houden zich immers aan de Nederlandse wetgeving.
Natuurlijk is tweakers niet onafhankelijk, kijk ff naar de trackrecord van de Persgroep..

Maar het lijkt me wel dat ze het beste met ons voorhebben en dit platform laten bestaan met zo een minimaal mogelijke invloedsstructuur
Lekker dan. Ik ga een onafhankelijke stichting oprichten in Nederland, maar ik hou me niet aan wet en regelgeving want ik ben onafhankelijk.
Ja, onafhankelijk van andere bedrijven, goddank niet onafhankelijk van wet- en regelgeving.
Ik ga mijn auto in een vaag land registreren. Dan kan ik hier overal parkeren en zo hard rijden als ik wil. Ik ben dan onafhankelijk van de Nederlandse regels!
Ik denk niet dat dit bericht helemaal klopt aangezien de Huawei P30 al niet meer over een SDkaart slot beschikt maar Huawei's eigen Nano formaat.
Dat is wat kort door de bocht, dat zou betekenen dat er geen onafhankelijke stichtingen meer bestaan? Ze doen namelijk niks anders dan zich conformeren aan de geldende regelgeving, net als ieder andere rechtspersoon.

Onafhankelijk zijn als stichting is niet hetzelfde als boven de wet/regelgeving staan.
Precies, staat ook haaks op wat de SD Association op haar eigen site vermeldt: "Membership in the SD Association is open to anyone and provides up-to-date information on the complete portfolio of SD standards."

What the actual frig?
Ik lees toch echt "Open to anyone"...
Onafhankelijk als in onafhankelijk van een commerciële partij. Niet onafhankelijk als in de wetten en regels zijn van ons niet op toepassing.

Lijkt me nogal logisch dat onafhankelijk niet betekent dat de wetten en regels niet meer gelden. Dan zou iedereen een onafhankelijke stichting oprichten en opeen mag slavenarbeid, geen belasting betalen etc. weer want he, onafhankelijke stichting. Zo werkt het natuurlijk niet.
Ik denk dat onafhankelijk in dit geval betekend dat de Amerikaanse overheid de stichting niet financiërt. Ik ben het verder met je eens onafhankelijk dan een verkeerde woordkeuze is.

Verder heb ik geen medelijden met Huawei, dat zijn ordinaire spionnen, wel is het sneu dat de beslissingen niet via de rechtbank zijn verlopen.
Ik vermoed dat als amerika ziet dat het vakkundig een merk kan slopen dit nog maar het begin is.
Ok, de US id dus het spelletje aan het spelen dat Huawei van standaarden uitgesloten wordt, eerst ARM nu SD.
Ik vrees dat dit wel eens serieus kan terugslaan in hun gezicht, want Huawei heeft de meeste patenten aan 5G bijgedragen, naar het schijnt 15%: https://venturebeat.com/2...ith-34-of-key-5g-patents/

Huawei mag dan ook officieel geen zaken meer doen met die Amerikaanse bedrijven die deze patenten moeten gebruiken om aan de standaard te voldoen. FRAND kan je zeggen, maar ik denk dat dit executive order daar boven gaat. Huawei zelf kan dan zeggen: "ja US bedrijven, FRAND, maar jullie president heeft gezegd dat jullie geen zaken met ons mogen doen, dus kunnen we jullie geen licentie geven"

Ben benieuwd hoeveel dit uitgespeeld gaat worden...
Winnaars gaan er in ieder niet zijn denk ik

[Reactie gewijzigd door Chris_147 op 23 juli 2024 19:26]

Met dat in het achterhoofd; raar/toevallig he dat het afgelopen halfjaar een behoorlijke hoeveelheid FUD is ontstaan omtrend mogelijke negatieve gevolgen van 5g bij het verse leger alufolie-hoedjes?
Anderzijds is het de vraag hoe belangrijk die SD-kaartjes nog blijven. Ik kan mij voorstellen dat het goedkoper en ruimtetechnisch efficiënter is om standaard 128 GB (of meer) op het PCB te bakken dan een extra slot in te bouwen.
Huawei heeft zijn eigen nano geheugenkaartjes. gaan ze die beschikbaarcmaken voor elk toestel en gooien ze standaard 128 GB in toestellen

Trump heeft zich in een tweet uitgesproken dat de ban op huawei verdwijnt als hij een handels akkoord heeft met China. Hij geeft dus eigenlijk aan dat er niks mis is met veiligheid ,maar dat ze Huawei gebruiken als breekijzer.

ze kunnen ook geen competitie aan als je een tweet ziet van Trump met "China wil not be number one on my watch"

Politiek

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 23 juli 2024 19:26]

Zolang die 128GB+ als kaartje (flink) goedkoper is dan 128GB+ extra direct van de fabrikant ingebakken vind ik zo'n kaartje lang zo gek nog niet.
bij Android apparaten is dat vaak niet het geval. in ieder geval niet bij de apparaten van veel Chinese fabrikanten.
SD-kaarten zijn in de meeste gevallen trager dan UFS.
SD-kaart is meestal bedoeld voor opslag van media en niet apps.
Of doorlopende baclup zonder cloud, net-zogoed.
Heerlijk idee; toestel defect? SD eruit en iig een boel foto's zijn safe :)
Cloud is heel veel safer dan een SD kaart.

Net zoiets als al je spaargeld fysiek in huis bewaren (analoog aan SD kaart) vs. op de bank zetten (analoog aan in de cloud). Als je huis affikt of je kat zegt hap in de SD kaart dan heb je niks meer.

[Reactie gewijzigd door Engineer op 23 juli 2024 19:26]

Niks daarvan... ik heb m'n eigen opslag. "De cloud" is enkel een SAN van iemand die ik niet ken.

Ik heb 'm vaker gehoord, maar nee, de cloud is niet analoog aan een bank... bij lange na niet zelfs.

Gewoon vaak genoeg de data van de SD af halen en naar eigen gemirrorde/gebackupde storages zetten. Verder is het dan een redelijk koud kunstje ;)
Dat heeft er niets mee te maken. Fabrikanten gebruiken die geheugen grote puur voor prijs differentiatie. Waarom denk je dat Apple geen SD slot heeft in hun toestellen? Of denk je dat die geheugen chips echt zo veel meer kosten als ze vragen? Dikke winst.
Toch sla ik liever dingen op mijn SD-kaartje op, dan dat ik bij een kapotte telefoon genoeg gaatjes moet boren zodat ik zeker weet dat de internal storage niet uitgelezen kan worden en dat er dus niet met mijn gegevens aan de haal kan worden gegaan.

Daarnaast kun je de cloud niet altijd vertrouwen en ik hoef bij het uitkiezen van nieuwe telefoon geen zorgen te maken dat ik genoeg ruimte over hou van wat het OS en apps me gunnen.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 23 juli 2024 19:26]

Toch sla ik liever dingen op mijn SD-kaartje op, dan dat ik bij een kapotte telefoon genoeg gaatjes moet boren zodat ik zeker weet dat de internal storage niet uitgelezen kan worden en dat er dus niet met mijn gegevens aan de haal kan worden gegaan.
Daarom versleutel je je opslag, bij iOS krijg je de keus niet eens en Android kan dat ook al heel lang.

[Reactie gewijzigd door Sfynx op 23 juli 2024 19:26]

In geval van file recovery is het maar de vraag of je dat altijd wel wilt.
De onafhankelijke stichting zegt tegen Android Authority dat het met de beslissing tegemoet komt aan de eisen van de Amerikaanse overheid. Die verbood Amerikaanse bedrijven eerder deze maand verder te handelen met Huawei. Daardoor is onder andere de toekomst van Android op Huawei-toestellen onzeker.

Hoe kan een stichting onafhankelijk zijn als ze afhankelijk van Amerika deze actie uitvoeren?
Een stichting valt altijd onder een bepaald land, en dus automatisch onder bepaalde wetgeving.
Het begrip onafhankelijkheid leg ik dan nog altijd uit dat je het desnoods tot een rechtzaak laat komen om de interpretatie van de wet te toetsen. Als stichting tegemoetkomen aan de eisen van de Amerikaanse overheid komt op mij over dat ze wel erg makkelijk meegaan in een argumentatie waarvoor de onderliggende drijfveer een conflict tussen China en De VS is.

Ondanks dat het dagelijks in het nieuws is is het voor ons nog steeds niet zo makkelijk om dat conflict tussen VS en China precies te duiden. Spionage is als aspect genoemd, maar dat argument wordt door de VS ontkracht omdat het als wisselgeld wordt ingezet in een doodordinaire handelsoorlog. Wat is dus waarheid.

Die SD association is bezig met het definiëren van industriestandaarden. Ofschoon in de VS een niet erg populaire partij, maakt Huawei deel uit van die industrie, en geen onbelangrijk deel, lijkt mij. Ik ben geen jurist, maar volgens mij hoeft een stichting niet per se een handelsrelatie met een commerciële partij te hebben. Juridisch had de SD association een behendig stapje opzij kunnen zetten door te stellen dat ze als stichting geen commerciële relatie heeft met Huawei. Eigenlijk verbaast het mij dat de stichting zo gedwee de overheid volgt. Alsof ze haar eigen taakstelling niet serieus neemt.

[Reactie gewijzigd door teacup op 23 juli 2024 19:26]

Zoals Apple en Microsoft in het verleden hebben gereageerd. Zo zouden bedrijven het moeten doen. De boel afdwingen via het gerecht en niet via de politiek. Maar goed dat zal lang niet iedereen met me eens zijn, en dat hoeft ook niet. Ik vind het enkel vreemd dat deze bedrijven hun “imago” blijkbaar niets boeit. Zonder verzet meegaan met de wensen vd regering.

Wat zou de wereld er toch uit hebben gezien als alle bedrijven dit zouden doen! Apple die die iphone 5c zou unlocken voor de FBI, Microsoft die even alle mails van EU servers geeft aan de VS. Nee ik ben blij dat deze bedrijven wel een pootje gehaakt hebben. Sterker nog zelfs in Nederland doen bedrijven dit, zoals Ziggo met the Pirate Bay gedaan heeft en nog steeds doet met het niet willen meewerken aan verlinken (lees: ip adressen afgeven) van down/uploaders zonder rechter.
voor de goede orde: ik ben niet zonder meer pro of con. ik heb interesse om het op macro-schaal te begrijpen.

<desnoods rechtzaken> <toetsingen van de interpretatie wet> dat zijn dus achteraf maatregelen, geen pro-actieve. mijn firewall thuis werkt pro-actief, waarom, omdat ik er niet op vertrouw dat ik reactief gezien (achteraf) genoeg mogelijkheden heb om iedereen aan te pakken. ok, terug naar global. wat nu als een land, een mogendheid, zich niet aan jouw wet houdt? is een reactieve houding werkelijk the way to go? wat de waarheid is, is misschien niet zo heel erg relevant als het om globale belangen gaat. niet dat ik dat niet anders zou willen, nee, ik probeer het te begrijpen.
Maar ziet de Amerikaanse wet een stichting als een bedrijf? De bewoordingen "tegemoet komen" doen me daar aan twijfelen. Ik heb eerder het idee dat vanuit de regering is gedreigd het verbod uit te breiden naar stichtingen.
Anoniem: 310408 @mugenmarco24 mei 2019 19:44
Omdat een stichting ergens gevestigd moet zijn en zich aan wetgeving moet houden. Was dat nu echt zo moeilijk?

De stichting is kwestie is door alle (ook de Chinese) leden in de VS gevestigd. China moet zich aan die regels houden. Vinden ze vast niet leuk en ze zullen vast wel een aparte stichting oprichten waar niemand zich iets van aan zal trekken.
Kan je hier nou echt niet zelf even twee seconden over nadenken? Natuurlijk is een stichting van een internationale standaard onderhevig aan nationale wetgeving. Anders kan het nergens opereren.
Maar ze opereren toch echt onafhankelijk. Dus nu zijn ze alsnog afhankelijk van USA en is het in mijn ogen pure onzin dat SD bla bla. Maar goed zal het wel weer fout hebben.
Om dat ze niet aan een fabrikant gekoppeld zijn. Dat je daarnaast gewoon aan de wetten van het land waarin je gevestigd bent moet voldoen is wat anders.
Absurd hoe één man zoveel ellende kan veroorzaken wereldwijd. Omdat Trump wil laten zien dat ie het mannetje is (want meer is het volgens mij niet) zit Huawei en dus ook hun vele klanten met de gebakken peren.

Echt, f*ck dat hypocriete land van de vrijheid. Ik hoop wel dat Europa in ziet nu dat de VS (en China) écht teveel macht heeft. Tijd om belangrijke zaken binnen onze Europese grenzen te regelen. Netwerksystemen, smartphones, mobiele besturingssystemen, chipsets. Zorg voor een gunstig klimaat om dat soort technologische ontwikkelingen hier te houden. Zorg dat niet alle kennis opgekocht wordt door bedrijven uit de VS, of verplaatst wordt naar Azië. Hier houden zodat we niet afhankelijk zijn van anderen.
Altijd leuk dit soort populistische opmerkingen. Wie moet dat gaan doen dan? Jij denkt dat een Europees merk nog een belangrijke rol gaat spelen op de smartphonemarkt met een alternatief besturingssysteem. Het is Microsoft nog niet eens gelukt om een paar procentpunten te winnen. Iedereen is van elkaar afhankelijk, zo werkt de wereld nou eenmaal. De V.S. is China net zo goed nodig. Bovendien moeten we ook niet vergeten dat het slechts één bedrijf betreft en niet een hele regio of land. Overigens is het onderzoek naar Huawei al onder Obama van start gegaan.
Het is Microsoft nog niet eens gelukt om een paar procentpunten te winnen
Ze hebben het anders best aardig gedaan in een aantal Europese landen. Ik dacht dat ze op een gegeven moment zelfs nek aan nek gingen met iOS in bijvoorbeeld Italië en Spanje. In Duitsland gingen ze volgens mij ook best aardig. Google wilde alleen niet meewerken waardoor bijvoorbeeld Youtube niet officieel uitgebracht is op Windows Phone 7/8 en W10M. Ook een aantal populaire apps zijn nooit of pas véél later uitgebracht op het OS van Microsoft. Denk aan Snapchat (nooit uitgebracht) en Instagram.
Iedereen is van elkaar afhankelijk, zo werkt de wereld nou eenmaal.
Ja, alleen zijn wij nu véél te afhankelijk van twee enorm kinderachtige maar enorm machtige landen, terwijl dat absoluut niet zo hoeft te zijn. In Europa hebben we ontzettend veel kennis, maar dat verdwijnt als sneeuw voor de zon en vertrekt vaak vrij snel naar de VS omdat het klimaat voor dat soort bedrijven nou eenmaal beter is ofzo.
Bovendien moeten we ook niet vergeten dat het slechts één bedrijf betreft en niet een hele regio of land.
Wel een bedrijf dat in 2018 200 miljoen smartphones heeft verkocht en redelijk gelijk op gaat met Samsung en Apple. Een bedrijf dat wereldwijd zijn producten verkoopt maar nu door één land volledig lamgelegd wordt.
Overigens is het onderzoek naar Huawei al onder Obama van start gegaan.
En nog steeds is er geen hard bewijs dat ze daadwerkelijk spioneren of dat er backdoors aanwezig zijn in hun soft- en hardware. Overigens is het wel Trump die tot rigoureuze actie overgaat. Van een 'ben voorzichtig want mischien...' naar 'niemand mag nog zaken doen met Huawei'. Overigens heeft de NSA tijdens de periode van Obama Huawei bespioneert.
This report could not have possibly come at a worse time diplomatically for the United States, as Obama was set to meet with Chinese President Xi Jinping on Monday to discuss ending the cyber attacks and spying via the Internet between the two countries. During the meeting, Obama defending the NSA's actions, stating that the agency looked into Huawei's servers due to national security concerns, but did not steal any trade secrets.
bron

Dus ja, wat de VS nu doet is hypocriet als de pest en wij als Europa moeten meer eigen initiatieven ondersteunen zodat we niet volledig afhankelijk zijn van derden.
Maar de gevolgen strekken verder dan alleen Huawei, het treft ook:

- google
- qualcomm
- ARM
- broadcom
- nxp (dacht ik)

En dit zijn enkel de bedrijven die direct geraakt worden hierdoor, indirect kun je vrijwel alle VS techbedrijven noemen en alle aan de VS gelieerde bedrijven. Want 1 ding is mij in ieder geval duidelijk, en dat is dat China dit echt niet af gaat doen als een incidentje en daar passend op zal reageren. We moeten niet vergeten dat het grootste deel vd techbedrijven in China hun spul produceren, want arbeid is goedkoop en er is een rijke voorraad aan edelmetalen aanwezig daar.

Ik vind het geen slecht idee als de EU wat meer zelfvoorzienend zou worden (in hoeverre dat kan uiteraard). Maar goed ik ben dan wel een voorstander om dit in EU verband te doen en niet individueel per EU land.
Dat het Microsoft niet gelukt is snap ik best, ik blijf er bij dat die vakjes er niet uit ziet.
Dat heb ik nu juist met Android.
Zelfde hier. Als er een nieuw model Windows Phone uit zou komen, zou ik maar wat graag mijn Samsung Galaxy in de vuilbak gooien en een nieuwe WP aanschaffen.

Android is groot omdat het weinig kost om op je toestel te kwakken en er genoeg bedrijven zijn die winst kunnen maken met software voor Android (of iOS) schrijven. Dat maakt Android (of iOS) geen goede besturingssystemen.

Qua gebruik vond ik de "tegels" gemakkelijk om in 1 blik (zonder te unlocken) een duidelijk overzicht te krijgen over berichten, chats, telefoon gesprekken etc.Batterij ging ook langer mee (het standaard dark theme zal daar ook goed aan hebben meegeholpen).

Simpel en strakke vormgeving, alles wat Android dus niet is. Nu heb ik niet al teveel ervaring met Apple toestellen, maar elke keer dat het voorkomt, ervaar ik dat als een straf.

Hier in Paraguay, begon Windows Phone echt voeten in de aarde te krijgen, totdat MS besloot geen ene donder uit te voeren in de Zuid-Amerikaanse markten. Vooral de goedkope 5xx toestellen kwam je heel vaak tegen hier en genoeg programmeurs hier die er wel wat inzagen om apps voor WP te bouwen.

Nooit gedacht dat een smartphone van Microsoft mij zo goed zo bevallen. Had het toestel voor een appel en een ei kunnen kopen om het daarna 4 jaar als daily driver te gebruiken. Daarna over moeten stappen naar Android, maar het went niet echt.

Maar goed, als je nooit wat beters onder handen hebt gehad, dan is het moeilijk om de quirky en ronduit slechte kanten van Android te zien.
Klopt.
Het is of was een degelijk, vlot en vooral overzichtelijk o.s. die zijn tijd ver vooruit was.
Het is gewoon van een zotte koe dat een man de macht heeft over heel de wereld. Hij zegt iets en meteen alles plat bijna. Man man is toch krom.
Europa zal nooit een vuist kunnen maken tegen de VS.
Wij zijn te divers met elk land een eigen regering die de macht niet uit handen wilt geven aan Brussel. En in veel gevallen terecht.
We hebben veel bedrijven verkocht of zien vertrekken en daarmee de knowhow om iets te betekenen.
En ons land niet in de laatste plaats. Als wat geld op kan brengen hebben we verkocht doordat we leiders hebben die én alleen winst op korte termijn zien en het geen bal kan schelen dat ze ons verzwakken. Die hebben alleen oog voor eigen belangen. Zoals burgemeester, CEO of andere belangrijke positie bemachtigen.
Die film was er toch al? rise of the ape ofziets.. :/
En die aap was 100x slimmer dan trumpkey ;)

Trieste situatie, ben ook benieuwd waar dit gaat stranden.

Zeker nu die nieuwe "optionele" handelsverdrag op tafel ligt. :X
Eerste voorwaarde zal vast iets zijn in de trend van... :9

Wij willen ook toegang tot jullie spionage gadget(s)…. 8)7
Dan zal Huawei binnenkort ook uit de USB organisatie geschopt worden, waarmee het automatisch niet meer aan de EU-regels voor het opladen met de kabel kan voldoen, want MicroUSB. Rare gang van zaken dat zomaar een bedrijf een gestandaardiseerd iets niet meer mag gebruiken.
Oh wacht. Usb als in, heel het data Protocol ? of als een stekkertje waar ik van twee pinnetjes stroom aftap. Die laatste voldoen niet aan de specs.
Ik zie het er nog van komen dat een Huawei een hebbeding wordt op deze manier. Toch mijn Mate 20 Pro nog maar ff houden.... Of....?
Nee nee niet verkopen, heb er zelf ook 1. Eerst zien hoelang dit gaat duren. Overal fake news.

Ben super duper blij met mijn Huawei mate 20 pro toestel, is toch te gek voor woorden terwijl er geen bewijs is dat er sancties gelegd wordt.

Dit is mijn 1e Android toestel na 9 jaar iPhone te gebruikt te hebben. Wil niks anders dan Huawei.
Ik wist tot het lezen van dit artikel nog geen eens dat er zo iets bestond als de "SD Association". Ben benieuwd wat er nog meer naar voren komt, want als dit zo door gaat is een baksteen over 90 dagen bruikbaarder dan een Huawei telefoon :-/

Tegelijk ook bizar om te zien van hoeveel partijen een grote speler als Huawei nog afhankelijk is, en wat voor gigantische gevolgen dit wereldwijd heeft. En dat terwijl strikt gezien Huawei enkel in Amerika niet meer wenselijk is.
Ik ben oprecht heel benieuwd wat voor impact dat handelsverbond gaat hebben op lange duur... en wat de tegenreactie van China zal wezen, een land als China zal toch ook niet zomaar over zich heen laten lopen?

Deze casus laat wel weer zien waarom het soms beter is als organisatie te vestigen in Europa, want een EU blaft wel vaak, maar bijt zelden...
Zijn er nog meer mensen die vinden dat de technologie veel te veel in de VS bij elkaar zit? Tijd dat er wat meer technologie uit Europa gaat komen.
Als ik zie dat een Brits ARM zich zelfs moet terugtrekken....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.