NPO Start-app voor Android TV komt begin juni uit

De NPO Start-app komt binnenkort uit voor Android TV. Volgens de makers zou deze begin juni beschikbaar moeten zijn. Vorig jaar verscheen de app al voor Apple TV. Via de app zijn NPO-uitzendingen terug te kijken en live te volgen.

De Nederlandse Publieke Omroep noemt de komst van de Android TV-app begin juni in een faq op zijn website. Het was al langer bekend dat zo'n app er zou komen en in april meldde de NPO nog aan een tweaker dat de laatste hand gelegd werd aan de Android TV-versie.

In juni vorig jaar kwam de NPO Start-app voor Apple TV uit. Met de app zijn de NPO-zenders live te bekijken en zijn uitzendingen terug te kijken. De app is gratis te gebruiken, maar er is ook een betaald NPO Start Plus-abonnement, waarmee terugkijken in hogere beeldkwaliteit mogelijk is.

NPO Start-app op Apple TV
NPO Start-app voor Apple TV

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

16-05-2019 • 11:55

57

Submitter: yeahbaby

Reacties (57)

57
56
29
4
0
22
Wijzig sortering
Het zou fijn zijn als de ontwikkelaars eerst de NPO Start Android-app zouden verbeteren voordat ze aan nieuwe avonturen beginnen. De app zit vol bugs die maar niet worden opgelost. De enige verandering is dat er steeds meer reclame te zien is en dat er af en toe een bug wordt toegevoegd.

De app krijgt nu gemiddeld 3,1 sterren, maar dit is een wat vertekend beeld omdat Google alle reviews (sinds augustus 2012!) meerekent, ook die van jaren geleden, ook toen de Uitzending Gemist-app heel goed functioneerde. Sinds de lancering van NPO Start zo'n 1,5 jaar geleden is de gemiddelde rating ongeveer 2 sterren: https://www.appbrain.com/app/npo-start/nl.uitzendinggemist. Vrijwel alle nieuwe reviews geven 1 ster omdat de app vrijwel onbruikbaar is.

Onlangs kreeg de NPO Radio 1 app ook een update en inmiddels werkt deze redelijk, maar de nieuwe versie bracht vrijwel geen nieuwe features maar wel ontzettend veel bugs. In het Radio 1 journaal (in 'De kritiek van Jan Publiek', rond 9:15) werd er regelmatig aandacht aan besteed, omdat er ontzettend veel klachten binnenkwamen.

@FitsSprits Ik heb er zelf 9 op Github gezet (die ik in oktober 2018 al heb gemeld, pas later online gezet. Sommige bugs had ik al ver voor oktober 2018 last van), maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Ik zie op Twitter en in de reviews nog vele andere bugs waar ik zelf geen last van heb. Daarnaast is het aantal bugs niet heel relevant zodra één bug de app onbruikbaar maakt.

@CH4OS Ik heb de bugs inderdaad niet kunnen updaten. Er is namelijk nog geen enkele van die bugs gefixt. Lees ook even de bugs: ik heb ze getest op meerdere devices, op verschillende momenten, verschillende netwerken, etc. Het zijn echt niet mijn problemen.

[Reactie gewijzigd door StephanVierkant op 23 juli 2024 06:46]

Het zou fijn zijn als de ontwikkelaars eerst de NPO Start Android-app zouden verbeteren voordat ze aan nieuwe avonturen beginnen. De app zit vol bugs die maar niet worden opgelost. De enige verandering is dat er steeds meer reclame te zien is
Ronduit een gotspe is dat voor iets dat met publieke middelen wordt gefinancierd, Google Play Services wordt vereist. Zonder start de app weliswaar op, met de mededeling dat het niet aanwezig is of moet worden geüpdatet, en crasht wanneer je toch iets probeert af te spelen.

Je wordt als financier van de dienst (als belastingbetaler) dus gedwongen jezelf door Google te laten tracken op je hele toestel. Schandalig.
Je kan dit ook anders beredeneren:
De publieke omroep zorgt ervoor dat jij uitzendingen te zien krijgt. Die kun je direkt op tv bekijken. Daarnaast kun je ook op de site uitzendingen bekijken. Zonder dat daar een Google account voor nodig is. En ze stellen een app beschikbaar. Waar je wel een account voor nodig hebt. Jij kunt er zelf voor kiezen op welke manier je de uitzending tot je neemt, waarbij je de luxe hebt om het op meer dan 1 manier te doen.
Ja, er wordt met publiek geld wat geboden waarvoor je een account nodig hebt, maar het is geen verplichting om er gebruik van te maken.
Het is zo lekker makkelijk om te klagen over iets wat 'van jou' is omdat het om belastinggeld gaat maar niet precies doet wat jij als individu ervan verwacht. Als we daarnaartoe gaan, dan verwacht ik dat het allemaal nog veel duurder wordt, en dat vind ík dan weer zonde van het geld.
Man, man, man, wat zijn we ver afgegleden. Dat als je bezwaren hebt tegen de ongebreidelde trackingsdrift van Google, Facebook en consorten, je als zeurpiet wordt weggezet.
Goed, dat mag, maar een app is heden ten dage wel een zodanig belangrijke manier om content te consumeren, dat je niet zomaar kunt zeggen 'Kijk het maar op een andere manier'. Steeds meer content wordt ook bij de NPO enkel nog maar via internet uitgezonden, en dan moet het niet zo zijn dat je daarvoor telkens weer op een studeer- of werkkamer een PC aan moet slingeren. Ook in de NOS-app werken filmpjes domweg niet zonder aanwezigheid van die Google Play Services.

Er is geen enkele noodzaak om Google Play Services te verplichten. Dat is het punt. Heeft jarenlang prima gefunctioneerd zonder!
Er kunnen, indien nodig (discussie op zich) ook reclames zonder tracking worden uitgezonden. Als de NPO zo nodig commercieel moet gaan handelen (al dan niet als gevolg van politieke beslissingen), dan moeten we ook maar met abonnementsvormen gaan werken. Waarbij er dus ook een vorm moet zijn van niet betalen (dus ook niet in de vorm van belasting) = niet kijken. Moet niet zo moeilijk zijn als je Google Play Services toch al verplicht stelt.

Tegenwoordig wordt er door allerlei websites e.d. huilie huilie gedaan over adblockers, maar ze moeten spreken van trackingblockers. Maar dat klinkt minder zielig. En mensen gaan dan misschien opeens nadenken over wat dat tracking op langere termijn tot gevolgen kan hebben. Advertenties hóéft helemaal niet gelijk te staan aan tracking, sterker nog, ingebouwde advertenties zijn lastiger te blokkeren.

Ook de Publieke Omroep bezondigt zich dus steeds meer aan uitbesteding aan profileerbedrijven: 'Reageren via Whatsapp, reageren via Facebook, kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina'. En sinds enige tijd dus de verplichting om trackingsoftware van Google op je toestel geïnstalleerd te hebben.
Dat kun je niet afdoen met 'Ja, je hoeft het niet te gebruiken'. Nee, klopt, maar ik heb er al wel voor moeten betalen. In bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk gaan ze veel beter met deze materie om. Die (onder)kennen de gevaren.

@CH4OS:
Het ging hier over een app voor Android TV en voor Android, vandaar.

[Reactie gewijzigd door Beuzelarij op 23 juli 2024 06:46]

Er is geen enkele noodzaak om Google Play Services te verplichten. Dat is het punt. Heeft jarenlang prima gefunctioneerd zonder!
Misschien moet je iets meer verdiepen in wat Google Play Services precies is voordat je roept dat er geen noodzaak voor is. Een van de redenen waarom NPO Start de Play Services gebruikt is voor de Google Cast functionaliteit, zie bijvoorbeeld https://developers.google...-services-to-your-project. Dit dit jaren geleden geen vereiste was kan er onder andere mee te maken hebben dat er toen geen Cast ondersteuning was.
Er kunnen, indien nodig (discussie op zich) ook reclames zonder tracking worden uitgezonden. Als de NPO zo nodig commercieel moet gaan handelen (al dan niet als gevolg van politieke beslissingen), dan moeten we ook maar met abonnementsvormen gaan werken. Waarbij er dus ook een vorm moet zijn van niet betalen (dus ook niet in de vorm van belasting) = niet kijken. Moet niet zo moeilijk zijn als je Google Play Services toch al verplicht stelt.
Dat abonnement is er al in de vorm van NPO Start Plus. Je krijgt geen advertenties te zien en toegang tot meer content in hogere kwaliteit. Voor advertenties lijken ze gebruik te maken van AdMob, wat ook onderdeel is van Play Services. De vraag is echter of er sprake is van tracking bij betalende gebruikers want die krijgen geen advertenties te zien. Dat NPO Start Play Services vereist hoeft niet per definitie te betekenen dat er altijd sprake is van tracking.

Een andere reden die ik nog kan bedenken waarom ze Play Services gebruiken kan te maken hebben met SafetyNet om te kijken dat het toestel niet geroot is of iets dergelijks. Dit kan weer een vereiste zijn vanwege drm/licenties om die content te mogen aanbieden.
Misschien moet je iets meer verdiepen in wat Google Play Services precies is voordat je roept dat er geen noodzaak voor is. Een van de redenen waarom NPO Start de Play Services gebruikt is voor de Google Cast functionaliteit
Wat is de relevantie van die opmerking in dezen?
Wel Google Play Services aanwezig -> Wel Google Cast ondersteuning
Geen Google Play Services aanwezig -> Geen Google Cast ondersteuning
Zelfde als bijvoorbeeld Riot werkt met Google Cloud Messaging (heet inmiddels Firebase Cloud Messaging; hé, kijk nou, de naam 'Google' eruit gehaald): Indien aanwezig wordt daar gebruik van gemaakt, indien niet wordt er gepulled.

We hebben het hier echter over gewoon simpel iets afspelen in beide (NPO en NOS) apps zélf!
Dat abonnement is er al in de vorm van NPO Start Plus. Je krijgt geen advertenties te zien en toegang tot meer content in hogere kwaliteit.
Ik heb het niet over een abonnement waarbij bovenop de verplichte bijdrage via de belasting nóg meer moet worden betaald, waarbij je dan toch nog steeds verplicht bent tracking software te installeren omdat klaarblijkelijk alles via de Google's van deze wereld dient te verlopen.

Ik heb het over de burger de keuze te geven of hij/zij überhaupt op deze manier wil kijken. Heb eerder al aangegeven dat je niet steeds op een studeer- of werkkamer een PC wil aanslingeren om te kijken, maar zelfs dat wordt al moeilijker gemaakt. Youtube-dl werkt bijvoorbeeld niet meer. En dan heb ik het niet over dure aangekochte films of series uit de private sector, maar gewoon helemaal niets werkt meer. Enkel via een webbrowser werkt nog.

Het is nu niet mogelijk om het Journaal of Nieuwsuur in de app te bekijken, zonder dat je trackingsoftware van Google hebt geïnstalleerd. Als mensen besluiten dat ze dat niet willen dan moeten ze ook de mogelijkheid krijgen geen belasting te betalen. Alles is immers toch al van DRM voorzien. Dat is het voordeel van het nadeel, dat kan leuk via Google Play Services geregeld worden.

Dan gaan we het gewoon ook écht commercieel doen:
Niemand betaalt meer belasting voor de Publieke Omroep. App-gebruikers betalen via Google Play Services om te kijken, Ziggo en andere TV-klanten via de bedragen die betreffende aanbieders uitonderhandelen bij de NPO. Via de webbrowser (lijkt me een zeer klein percentage) moet je inloggen, DRM zit nu immers toch al overal op. Kan via abonnement met inlogcode o.i.d.
Voor advertenties lijken ze gebruik te maken van AdMob, wat ook onderdeel is van Play Services. De vraag is echter of er sprake is van tracking bij betalende gebruikers want die krijgen geen advertenties te zien. Dat NPO Start Play Services vereist hoeft niet per definitie te betekenen dat er altijd sprake is van tracking.
Is niet eens zo relevant. Die trackingsoftware staat namelijk altijd op je toestel.
Permanent.
Bij alles wat je doet.
Google Play Services beperkt zich niet tot 1 app. Integendeel, dat tracht uit zoveel mogelijk apps, plaatsbepalingen, agenda's etc., een zo nauwkeurig mogelijk profiel van jou te genereren. En daar moet je dan van de NPO per sé aan mee doen.
Een andere reden die ik nog kan bedenken waarom ze Play Services gebruiken kan te maken hebben met SafetyNet om te kijken dat het toestel niet geroot is of iets dergelijks. Dit kan weer een vereiste zijn vanwege drm/licenties om die content te mogen aanbieden.
Ik kan daar nog deels in meegaan bij semi-privaat materiaal (hoewel daar ook wel op- en aanmerkingen bij te plaatsen zijn), maar het is volstrekt onnodig alles van DRM te voorzien. Iedereen zou gewoon programma's als het Journaal en Nieuwsuur moeten kunnen zien, downloaden, opnemen etc..
Wat is de relevantie van die opmerking in dezen?
Wel Google Play Services aanwezig -> Wel Google Cast ondersteuning
Geen Google Play Services aanwezig -> Geen Google Cast ondersteuning
Zelfde als bijvoorbeeld Riot werkt met Google Cloud Messaging (heet inmiddels Firebase Cloud Messaging; hé, kijk nou, de naam 'Google' eruit gehaald): Indien aanwezig wordt daar gebruik van gemaakt, indien niet wordt er gepulled.

We hebben het hier echter over gewoon simpel iets afspelen in beide (NPO en NOS) apps zélf!
Technisch kun je de app inderdaad zo inrichten dat je geen Cast-functionaliteit aanbiedt als die service niet beschikbaar is (de documentatie schrijft ook voor om te testen of een service beschikbaar is voordat je hem aanroept) maar blijkbaar hebben de makers besloten dat de Play Services op Android een minimale vereiste is om de app te kunnen gebruiken. Op zich niet zo'n vreemde aanname als je bedenkt dat het overgrote deel van de Android apparaten in Nederland is uitgerust met Google Play Services.

Ze zouden een variant kunnen aanbieden zonder afhankelijkheid van de Play Services maar daarmee halen ze zich extra werk op hun hals. Hoe ga je bijvoorbeeld die app distribueren buiten de Play Store om? Hoe ga je die app ondersteunen? Hoe test je of een apparaat niet geroot is of dat er mee geknoeid is? En wat doe je als een apparaat geroot is? Stuur je de video alleen in lage kwaliteit? En staan de licenties dat toe?

Om je voorbeeld van het Journaal, Nieuwsuur of Studio Sport aan te halen: daar zitten met regelmaat beelden in die door derden zijn gemaakt en waar rechten op zitten. Wat doe je daar mee? Moeten die fragmenten er maar uitgeknipt worden? Kost allemaal extra werk. Of moet ze de hele uitzending maar onzichtbaar maken in de app? Ik vrees dat er in dat geval bar weinig overblijft om naar te kijken.

Allemaal extra werk voor een handjevol gebruikers die geen Google Play Services op hun Android apparaat hebben (of willen). Mijns inziens een redelijk verspilling van tijd & geld als je bedenkt dat die content ook al beschikbaar is via o.a. de browser waar je niets van doen hebt met de Google Play Services.
Is niet eens zo relevant. Die trackingsoftware staat namelijk altijd op je toestel.
Permanent.
Bij alles wat je doet.
Google Play Services beperkt zich niet tot 1 app. Integendeel, dat tracht uit zoveel mogelijk apps, plaatsbepalingen, agenda's etc., een zo nauwkeurig mogelijk profiel van jou te genereren. En daar moet je dan van de NPO per sé aan mee doen.
Leuk en aardig dat die software aanwezig is maar dat betekent niet dat het ook actief is. Als ik bijvoorbeeld het privacybeleid van de NPO Start-app bekijk dan staat er duidelijk dat wanneer je geen toestemming geeft voor het gebruik van persoonsgegevens (is een instelling in de app) dat er geen gegevens naar (o.a.) Google gaan. Dat zullen ze vast niet opschrijven als ze dat niet waar kunnen maken.

Zoals ik jouw reactie lees betekent de aanwezigheid van de Play Services per definitie dat je gevolgd wordt zelfs al zou je de instelling voor gepersonaliseerde advertenties in de NPO Start-app uitzetten. Je weet dat je in Android de Google Play Services (net als andere apps), de toegang tot je locatie, agenda's, contactpersonen en dergelijke kunt ontzeggen? Het lijkt mij erg sterk dat, ondanks al die instellingen die beschikbaar zijn, je nog steeds door de Play Services gevolgd wordt binnen de NPO-app terwijl je dat hebt uitgezet. Mocht jij daar concrete aanwijzingen of bewijs voor hebben dan zie ik dat graag...
Google Play Services wordt niet vereist. Dat is immers ook niet beschikbaar via iOS, bijvoorbeeld en daar is de app ook. De eis voor Google Play Services is er dus alleen voor Android, wat best een flinke nuance is.
'Vol bugs' vind ik echt zwaar overdreven. Je hebt een keer 9 issues aangemaakt op 20 maart en je houdt het verder niet actief bij als ik heel eerlijk ben, de app is ook de nodige keren al geüpdatet, ik kan mij niet voorstellen dat een aantal issues niet opgelost zijn of er geen nieuwen bij gekomen zijn.

Dus ik vraag mij af of de app dan werkelijk zo vreselijk is als jij nu brengt dat het is. Ik zie die lijst met issues daarom eerder als een lijst met issues waar jijzelf tegenaan loopt (gezien de repo van jou is) en dan hoeft het dus ook niet per se een bug te zijn vanuit de app zelf.

Het komt nu op mij over alsof je dingen afschuift op de ontwikkelaar, terwijl je niet weet of het probleem daadwerkelijk in de app zelf zit.

EDIT:
@StephanVierkant Je schrijft:
Ik heb de bugs inderdaad niet kunnen updaten. Er is namelijk nog geen enkele van die bugs gefixt.
Euh, of jij schuift het als bug naar de ontwikkelaar, terwijl het probleem elders zit (en de ontwikkelaar er dus niets aan kan doen). Ik zie voornamelijk dingen over Chromecast, waarom zou dat dan bijvoorbeeld niet aan de kwaliteit van de verbinding kunnen liggen die je thuis hebt? Of misschien is er wel een issue vanuit bijvoorbeeld Android / iOS icm de app? Het is gewoon te kort door de bocht om dingen af te schuiven op de app ontwikkelaar. Je geeft dus wel aan dat er volgens jou geen enkele gefixed is, maar je kunt ook niet stellen dat het probleem bij de app ontwikkelaar zou moeten liggen. Wat dat betreft komt het allemaal op mij over als een klok en klepel verhaal.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 23 juli 2024 06:46]

Ik kan alleen maar onderschrijven wat @StephanVierkant zegt. De ondersteuning van Chromecast (zowel dongle als ingebouwd in de TV) is zeer matig. Het werkt vaker niet dan wel. Zelf heb ik het geprobeerd op meerdere locaties (sommige met een wireless router op nog geen meter van zowel device als Chromecast en niets anders over het netwerk) en meerdere devices.
Óf fix de support voor Chromecast, óf haal de ondersteuning eruit.
Het gaat mij niet om de bugs met de Chromecast specifiek. Het gaat mij erom dat er vast meer bugs dan deze 9 in de app zitten, terwijl @StephanVierkant aangeeft dat op basis van de "bugs" in zijn eigen repo al genoeg reden is om te concluderen dat de app "vol bugs" is.

Ik vind dat voorbarig en vooral afschuiven, waarom, dat heb ik reeds aangegeven in mijn reactie en deze 9 "bugs" (ervan uitgaande dat dit daadwerkelijk dingen zijn die de ontwikkelaar zou moeten oplossen) zullen daarbij heus niet de enigen zijn. Ze niet updaten omdat ze nog niet gefixed zijn, is dan natuurlijk geen reden om dan andere bugs niet toe te voegen, als je zegt in een eigen repo om (als 3rd party, wat imo sowieso al onlogisch is) bugs bij te houden van een app die je niet zelf ontwikkelt of ondersteund.

Overigens heb ik zelf nooit problemen gehad met de app icm de Chromecast (zowel 2015 versie als 2018 versie). Maar goed, dat staat los van de discussie.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 23 juli 2024 06:46]

ik heb 1 keer poging gedaan om een bug te rapporteren. gingen ze uitzoeken met hulp van mij. Als je dan ziet hoeveel tijd je er in moet steken. En dat het dan nog niet wordt opgelost.. dan zal ik ze nooit weer helpen. Zo gaat het namelijk altijd met deze bedrijven. Zolang het gross er geen last van heeft zal het wel mee vallen.
Vol bugs... Ik tel er 9. Dat valt nog wel mee. Maar voor de rest, het klopt dat de app bugs heeft. Ik moet wel zeggen dat het de laatste tijd een stuk beter gaat. Toch verbaasd het me dat er verschillen zijn tussen de IOS app en de Android app. Met hetzelfde account krijgt mijn partner bijvoorbeeld meer afleveringen van serie X te zien, dan ik.
Ik denk dat ze het zichzelf veel te moeilijk hebben gemaakt. In de korte zoektocht die ik heb ondernomen om te achterhalen hoe de API's van NPO Start in elkaar zitten leek het zo te werken dat heel erg veel in de apps is te bepalen door de serverside. In plaats van een lijstje met wat recommendations en dan in de app de rest bepalen was er al bepaal dat er een slider hier en een recommendation daar moesten komen te staan.

De uitzending gemist API zat erg goed in elkaar, daar heb ik nog wel veel tegenaan gepraat en daar hebben best veel mensen met Android TV en Windows Phone toen profijt van gehad, maar sinds NPO Start is de boel best ver dichtgetimmerd. Het heeft gewoon geen zin meer om er naar te kijken.
? Mijn philips gebruikt android tv en ik heb de npo app er al een tijd staan... wat is her anders aan dan ?
Philips is op Android tv gebied een uitzondering. Philips heeft ook zijn eigen store.
Hmm bij mij zit die app echt niet in de Google Play Store, alleen in de "Philips play store"
Ik heb trouwens al een jaar dat hij geen reclames kan laden :9
Ik zie dus nooit reclames in de gratis NPO Start app :Y)

[Reactie gewijzigd door revengeyo op 23 juli 2024 06:46]

Deze app komt echter gewoon uit de Google Play Store. Maar ik moet eerlijk zeggen dat die app redelijk onbruikbaar is. De app is traag, beeldkwaliteit is bedroevend - minder dan met Chromecast - en als de app niet wordt afgesloten, start deze niet meer een tweede keer op.
Samsung heeft dat ook voor diens tablets en telefoons, dat zegt dus nog niets, imo.
Het gaat om het onderliggende platform, in dit geval dus Android (TV).
NPO App is nu nog vanuit Philips Store ! en niet uit de Android Google Play TV store 8-)
Too little too late. Ik kijk via Kodi naar de NPO uitzendingen die ik wil, zonder "extra's".
Kun je daarmee ook terugkijken?
Volgens mij is dat juist terugkijken.
Hoe kijk je naar de NPO op Kodi dan? Het is mij nog nooit gelukt.
Open Kodi
Installeer benodigde add-on via zip file

Je hebt deze add-on nodig, 'Retrospect':
https://www.rieter.net/content/
Ga naar de downloadpagina of direct via:
https://bitbucket.org/basrieter/xbmc-online-tv/downloads/

Je kan live kanalen bekijken en uitzendingen terugkijken.
Ik heb het zelf ingesteld dat als ik bij mijn custom skin (Arctic Zephyr 2 alpha versie) omhoog druk bij add-ons ik horizontaal kan scrollen door mijn favoriete kanalen en programma's.
Het openen van video is wel een beetje traag.

[Reactie gewijzigd door Koen90 op 23 juli 2024 06:46]

video's laden helemaal niet.

[Reactie gewijzigd door pennywise666 op 23 juli 2024 06:46]

Oh ja, geen expert op dit gebied, maar mogelijk heb je op andere platformen dan Android nog een add-on nodig om videos te bekijken met deze app. Meer informatie vind je op het Nederlandse Kodi forum.
NPO speelt niks af, maar RTL en de rest doet het wel gewoon. Ik zit op Windows.
Iets met Widevine dat niet goed werkt las ik net ergens.
Dat is inmiddels ook mijn oplossing, maar ik vind Kodi toch niet altijd echt handig. Dus toch wel blij met de Android TV app... Toch nog wat ontwikkeling voor het Android TV platform wat toch vooral een ondergeschoven melkkoe lijkt te zijn geworden. Dwz weinig nieuwe apps en de apps die er zijn kosten vaak geld terwijl dezelfde apps op het Android platform of zelfs Linux gratis zijn.
Anoniem: 474132 16 mei 2019 11:59
Beetje verwarrende app op Apple TV, ook transcoding kwaltiteit van NPO kan nog wel een tandje beter voor het betaalde abo.
Ze zouden er verstandig aan doen de app voor Samsung (< 2017) óf een goede update te geven óf af te schrijven. De app huidige versie is (veel) te traag voor normaal gebruik, terwijl het wel goed kan (zoals bv. Netflix bewijst).

Voor het hele "NPO Start" verhaal was er de "Uitzending gemist" app, welke prima functioneerde (en snel was). In de praktijk kijken we hier nu altijd via de Apple TV of Airplay.

Hoe dan ook, hopelijk is de Android TV versie goed uitgewerkt...
Een screenshot met Henk erin? I see what you did there ;)
Ik Henk em!
Mij bekruipt het gevoel dat over een tijdje alleen nog op een hele andere manier tv wordt gekeken, en deze apps niet gaan helpen. Mijn kinderen, en de kinderen van vrienden kijken eigenlijk alleen nog YouTube en af en toe Netflix. Als zij volwassen zijn dan gaan ze ook geen tv kijken. Het is een medium wat in zijn huidige vorm gaat verdwijnen, en als het niet voor de staatssubsidie was dan was het al verdwenen, dan waren alle zenders commercieel met eindeloos reclame (20 mins per uur op primetime nu).

Begrijp me niet verkeerd ik heb zelf een hekel aan al die YouTube blaaskaken met hun filmpjes met eindeloze commercials, en ik sponsor vpro als tientjeslid. Maar het is meer een constatering dat ze aan het verliezen zijn. En als we straks niet allemaal gedwongen willen worden om reclame te kijken zou er eigenlijk nieuwe wetgeving hierover moeten komen.

Meer ontopic: waarom een betaalversie als de app is gemaakt van subsidiegeld die we als volk hebben betaald. Zorg dat die app geweldig is, voor iedereen gratis is en geen of weinig reclame heeft ipv je eigen graf te ontwikkelen.

[Reactie gewijzigd door terracide op 23 juli 2024 06:46]

Helaas is het geld voor de NPO voor staats televisie en niet voor internet, dus dat mogen ze niet.
Wat een zegen voor machthebbers en bedrijven om een bevolking te hebben die 0,0 geïnformeerd is, over een jaartje of wat.
Panem et circenses
Nou, als ik naar de reviews van de apple tv versie kijk en die van de normale android app belooft dit een hoop goeds zeg.

1.9/5 voor de apple versie en 3/5 voor de android versie (waarbij gebaseerd op de meest recente recensies dit ook eerder richting of onder de 1.9 zou gaan).

Weet niet wat irritanter is, een npo welke blijkbaar niet in staat is een normaal functionerende app te maken of een ziggo welke al weet ik het hoe lang bezig is met een android tv app en waarvan ik me ook afvraag of we die dit jaar misschien nog eens gaan zien.

Frustrerend ook als users zoals StephanVierkant hierboven blijkbaar de tijd nemen om alles te rapporteren en te helpen maar hier vervolgens ook helemaal niets mee wordt gedaan.

Wat een gepruts, alsof het gewoon als hobby projectjes wordt gezien voor een aantal stagiaires ofzo.
En dat geldt ook voor NLZiet, iets soortgelijks maar dan ook met de commerciëlen, SBS/RTL etc. Wat een kreupel geval is dat, onbegrijpelijk. De TV gids wordt bijvoorbeeld niet automatisch bijgewerkt, zodat wat daar vandaag heet in feite eergisteren is, bij het door de gids heen bladeren wordt heel vaak teruggesprongen naar de datumlijn zodat je plotseling niet meer van zender naar zender maar van dag tot dag loopt. Je kunt wel aangeven dat het journaal je favoriet is, maar aanklikken geeft daarna beslist niet het meest recente journaal etc. Regelrechte bugs die je binnen een half uurtje allemaal wel hebt gezien, behalve blijkbaar als je tester van de app bent.
Maar ja, ik wou na een aanvaring van Ziggo kabel af en toch nl tv kijken via een Nvidia Shield (geweldig apparaat trouwens), dus NLziet was voor een logische keuze. Nu zou ik dus best over willen stappen naar NPO Start Plus, maar als dat ook weer zo brak is weet ik het nog zo net niet.
@posters hierboven, hoop dat jullie nog even geduld hebben want las dit zojuist op het ziggo forum:

https://community.ziggo.n...214/test-android-tv-36094

"Helaas zal deze test niet op korte termijn worden afgerond, dus je hebt nog even geduld nodig."

En dat is van een maand geleden, om moedeloos van te worden. Geen idee waarom het zo lang moet duren, als ze een deel van die jaarlijkse prijsverhoging nou eens heirin zouden steken ipv zinloze snelheidsverhogingen...
Vreemd -- ik heb de telefoon/tabletversie gesideload op m'n Philips Android TV en dat werkt gewoon goed, incl. ondersteuning voor de cursorkeys op m'n afstandsbediening.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.