Iot-app Stringify om apparaten te verbinden stopt met dienstverlening

De Stringify-app stopt met werken en is niet meer te vinden in appwinkels. Het team achter de app gaat nu voor Comcast aan de slag met nieuwe connected-home experiences. Stringify houdt de app tot eind juni actief, daarna stopt die met werken.

Volgens het blogbericht van Stringify was het een strategische keuze om de app uit te schakelen. Dit omdat de focus van het team achter de app wordt verlegd naar het ontwikkelen van andere 'connected-home'-ervaringen voor Comcast, de eigenaar van Stringify.

Gebruikers hoeven vooralsnog niets te doen, schrijft het team. De dienst wordt actief gehouden en ondersteund tot eind juni. Dat suggereert dat de dienst in juli stopt met werken, maar daarover is het blogbericht niet duidelijk. Wel zeggen de ontwikkelaars dat alle gebruikersdata wordt gewist zodra Stringify de app deactiveert. De app is inmiddels niet meer beschikbaar in appwinkels. Stringify raadt gebruikers aan over te stappen naar andere apps, zoals Ifttt, Yonomi en webCoRE.

Het Amerikaanse telecombedrijf Comcast nam Stringify in september 2017 over. Comcast is ook eigenaar van beveiligingsdienst Xfinity Home en Xfinity xFi, een dashboard om wifinetwerken en domotica-apparaten te beheren. In april 2018 kreeg de Stringify-app een update om hem meer te laten lijken op de Xfinity-diensten. Ook maakte het team toen bekend te werken aan nieuwe automatiseringsfuncties voor Xfinity-klanten.

Met Stringify kunnen gebruikers apparaten aan elkaar koppelen en ze met commando's aansturen. Twee jaar geleden gebruikte Tweakers de Stringify-app met slimme speakers. Zo konden met het commando 'tv time' alle lampen worden gedimd of uitgeschakeld, en de televisie en versterker worden aangezet. Stringify heeft veel overeenkomsten met Iftt, maar met eerstgenoemde kunnen complexere commando's worden gemaakt.

Door Hayte Hugo

Redacteur

09-04-2019 • 14:31

36 Linkedin

Submitter: MilanMeu

Reacties (36)

36
35
28
2
0
6
Wijzig sortering
Heel erg jammer, want Stringify was de enige die het eenmalig knipperen van mijn Hue lampen op gezette tijden wél goed uitvoerde. Nu maar opzoek naar een andere dienst die dit ook goed doet. IFTTT laat de lampen minimaal 15 keer knipperen of iets dergelijks.

En anders moet ik zelf gaan scripten. :'(
Waarom laat je je lampen 1x knipperen?
Mijn vriendin moet bepaalde medicatie op een gezette tijd innemen, om ons daaraan te herinneren knipperen de lampen. Voor ons ideaal.
Ik zou even contact opnemen met Hue, wat jij wilt is al bijna mogelijk met de laatste versie van de app. Je kan een bepaalde scene laten activeren. Zou voor een developer een kleine moeite moeten zijn om de lampen te laten knipperen.

Aangezien Philips actief is in de medische wereld lijkt met dit een mooie toepassing van slimme lampen!
Ja alleen is de Hue tak tegenwoordig Signify en geen Philips meer. Dus die relatie gaat niet op.
Signify valt onder Philips Lighting wat weer onder Philips valt, dus in feite is het nog steeds Philips :p voor zover ik kan vinden op het internet.
Signify is de nieuwe naam van Philips lightning, nadat Philips deze verkocht heeft (naar de beurs) en valt dus niet meer onder Philips maar is een zelfstandig bedrijf. https://nl.wikipedia.org/wiki/Signify
Het kan ook via Olisto indien gewenst :)
Dat lijkt me zeker mogelijk; Philips levert (in ieder geval in Nederland) ook veel apparaten (bijv. aan ouderen) die op vaste tijden medicijnen uitgeven, alleen al daarom lijkt het me geen onlogische uitbreiding. Ook al heeft het knipperen van lampen en het uitgeven van medicijnen in principe niks met elkaar te maken. :)
Werkt een alarm op de smartphone ook niet, aangenomen dat het op vaste tijden is? Het voordeel is dat je die ook buiten huis bij je hebt.
Of een smartwatch.

Heb ook een innovatie gezien van een smartband met trilfunctie die op basis van allerlei input (waaronder GPS of BT) diverse vibratie output gaf. Daardoor kun je bijvoorbeeld in de trein een melding krijgen van je moet hier overstappen.
Zal ook wel werken met een simpele activity tracker? Mijn mi band kan ook gewoon alarm laten afgaan iig.
De innovatie was vooral dat die band niet om de pols zat, maar over de arm, en dat er meerdere vibratie outputs mogelijk waren voor meer dan 1 melding.
Leuke conditionering. :)
Dat je dat aan een cloudservice durft uit te besteden. De hoeveelheid schakels die er tussen zitten is gigantisch vergeleken met een timebased routine in het basestation zelf. Eenmalig knipperen is gewoon de alert methode op een lamp/group aanroepen (alhoewel dat wellicht 15 keer is indien de lamp uit staat).
Maar als tweaker doe je dat natuurlijk op een willekeurig device in home.
Dit kan gewoon via de Hue app. Routines > other routines > custom routine > at a specific time en dan de start en eindtijd op dezelfde tijd zetten. De lamp zal dan kort aan gaan en dan weer uit.
Home Assistant of Domoticz iets dergelijks? Zou prima moeten lukken wat jij wilt.
Ja, maar dan zit ik met gigantische overhead. Een heel software pakket aanslingeren omdat ik één handeling wil uitvoeren. De Tweaker in mij wilt sowieso spelen met dat soort software, maar heb er tot nog toe geen tijd voor gehad helaas.
Inderdaad een overhead, maar zoals je al aangeeft dat je er wel mee wilt spelen is dat zeker een aanrader.
Uiteindelijk kan je dit stap voor stap uitbreiden naar steeds meer mochten er hier interesse voor liggen.

Maar HASS of Domoticz voor alleen knipperen is indd erg overbodig, maar mocht je er in willen verdiepen, kan je beter direct je tijd daar in stoppen!
Ja, maar dan zit ik met gigantische overhead..
Raspberry pi + Sonoff en je bent al klaar.
Daarna kun je idd de tweaker in jezelf loslaten :-)
Compleet off-topic, maar als het maar om 1 handeling gaat voor hue lampen kan je dit redelijk eenvoudig regelen met de Hue hub. Je kan via de API veel meer dan met de Hue app.

Via https://<bridge ip address>/debug/clip.html kan je de api benaderen.
Uitleg en voorbeelden van de api zijn te vinden op https://developers.meethue.com/develop/get-started-2/

Ik heb zelf op die manier allerlei regels in de Hue hub gezet die ik niet via de app voor elkaar kreeg. Is wat gepuzzel maar het grote voordeel is dat je geen afhanklijkheid van de cloud hebt en geen extra componenten hoeft in te zetten
Gebruik je homekit. Indien je dat gebruikt is dit misschien ideaal.

Maak een scene aan waarbij de lampen die je wilt laten knipperen uit laat gaan.

Vervolgens maak je een automatisering dat als lamp x aangezet wordt er iets gedaan kan worden. (Je vermeld dat deze automatisering alleen tussen 17:00 en 17:01 getriggerd kan worden, anders zou je 's avonds de lampen aan zetten en gaan ze ook weer snel uit). Je koppelt aan deze automatisering de scene die dus de lichten uit zet.

Doordat de automatisering even na moet denken, krijg je het effect dat je lampen zullen knipperen.
Waarom laat je ze niet van kleur veranderen? Dit doe ik ook in plaats vna knipperen.
Ik vind het sowiso een beetje raar dat jij en andere mensen een website controle over je lampen durft te geven.
Die bedrijven hebben geen enkele verplichting om hun service in de lucht te houden terwijl mensen zich er met hun spullen in huis afhankelijk van maken.
Dan vraag je om problemen.
Helemaal prima dat jij dat vindt natuurlijk! Maar ik vind het lekker makkelijk en ook erg fijn dat wij iedere dag herinnert worden dat medicatie ingenomen moet worden door middel van de knipperende lampen. De controle afnemen is heel simpel, ik haal gewoon de rechten weg en zij hebben niets meer over de lampen te vertellen.

Ik maak mezelf niet afhankelijk ervan, ik kan prima zonder, moet nu alleen even een andere dienst vinden die hetzelfde doet, of het zelf opzetten. Ik vraag niet om problemen, ik wil gewoon dat mijn lampen op een bepaald tijdstip knipperen, zonder dat ik een ouderwetse tijdschakelaar moet monteren.
Maar ik vind het lekker makkelijk en ook erg fijn dat wij iedere dag herinnert worden dat medicatie ingenomen moet worden door middel van de knipperende lampen.
We leven in 2019. Er moet toch wel een andere manier zijn om een wekker te regelen die niet afhankelijk is van een online service die echt geen ene moer om jouw gezondheid geeft?
Ik vraag niet om problemen, ik wil gewoon dat mijn lampen op een bepaald tijdstip knipperen, zonder dat ik een ouderwetse tijdschakelaar moet monteren.
Maar een ouderwetse tijdschakelaar zal nooit denken: "Goh, ik stop de levering van de dienst omdat het me niet meer goed uitkomt." en dan hoef jij ook niet op zoek te gaan naar een andere dienst.
Jij leest nu toevallig op tweakers dat die dienst ermee stopt, maar wat als je dit niet had gehoord? Dan had je kans dat je niet aan je medicijn herinnerd wordt en dat kan tot problemen leiden.

En nu jij hebt verteld dat het eigenlijk om medicijnen gaat vind ik het eigenlijk nog veel stommer dan dat het alleen maar om het licht zou gaan. Dit soort diensten zijn niet robuust gennoeg (zowel in technische als financiele zin) om dit soort functies betrouwbaar aan te bieden.
[...]

We leven in 2019. Er moet toch wel een andere manier zijn om een wekker te regelen die niet afhankelijk is van een online service die echt geen ene moer om jouw gezondheid geeft?


[...]

Maar een ouderwetse tijdschakelaar zal nooit denken: "Goh, ik stop de levering van de dienst omdat het me niet meer goed uitkomt." en dan hoef jij ook niet op zoek te gaan naar een andere dienst.
Jij leest nu toevallig op tweakers dat die dienst ermee stopt, maar wat als je dit niet had gehoord? Dan had je kans dat je niet aan je medicijn herinnerd wordt en dat kan tot problemen leiden.

En nu jij hebt verteld dat het eigenlijk om medicijnen gaat vind ik het eigenlijk nog veel stommer dan dat het alleen maar om het licht zou gaan. Dit soort diensten zijn niet robuust gennoeg (zowel in technische als financiele zin) om dit soort functies betrouwbaar aan te bieden.
1. Het is inderdaad 2019, dus cloud all the way :+
2. Ik wist het al sinds een paar dagen, gebruikers hebben uiteraard een e-mail ontvangen van Stringify met daarin hun besluit. Dit nieuwsbericht is vrijwel een vertaalde kopie van de e-mail.
3. Het is natuurlijk geen medicijn waarbij haar leven in gevaar zou komen mochten de lampen niet knipperen. 8)7 Dan had ik ook wel wat robuustere oplossingen gezocht, als we een keer te lang met onze ogen knipperen zien we het niet eens, dus natuurlijk zijn er betere oplossingen, maar dit is wel een leuk alternatief.
4. Man man man, maak je niet zo druk, het is meer een excuus voor mij om met mijn lampen te klooien dan dat het daadwerkelijk super useful is. Vandaar dat ik ook zeker @chriistiix zijn tip ga onderzoeken.

[Reactie gewijzigd door OmgItsKoen op 9 april 2019 15:26]

"Goh, ik stop de levering van de dienst omdat het me niet meer goed uitkomt."
Nee, hij stopt er gewoon mee omdat hij kapot is....
Jij leest nu toevallig op tweakers dat die dienst ermee stopt, maar wat als je dit niet had gehoord? Dan had je kans dat je niet aan je medicijn herinnerd wordt en dat kan tot problemen leiden.
Waarschijnlijk is het al, of wordt het aan de gebruikers gemeld.
Dit soort diensten zijn niet robuust gennoeg (zowel in technische als financiele zin) om dit soort functies betrouwbaar aan te bieden.
Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van het soort mediceinen.
Blijkbaar is het wél betrouwbaar genoeg, @koelpasta .... dat zégt ie toch? Anders had een andere dienst ook wel volstaan.
Hoewel geen cloud dienst, huetro kan je eventueel wel gebruiken (heeft allesinds de optie om 1 x te knipperen of 15 x)
Op zich niet heel lastig, cronjob met een call naar de Hue api.
Jammer weer. Zonde dat bij overname het product de shredder in kan zodat Comcast zijn eigen plannen vorm kan laten geven.
Ik zou het niet heel raar vinden als het in eerste instantie gewoon rebranded in de store terug komt met een Comcast login of zo.

Sowieso zijn ze zeer waarschijnlijk overgenomen voor een groot deel van de software die ze geschreven hebben en die gaat dus niet de shredder in maar word in een Comcast product geduwd.
En daarom heb ik een afkeur van al die (web/internet)diensten die helemaal op hardware van een ander draaien en waar je zelf niks over te zeggen hebt. Je bent speelbal van de fabrikant, en als die er geen zin meer in heeft dan gaat zomaar de stekker er uit. Als het belangrijk is wil ik het zelf hosten en wil ik toegang hebben tot de source. Als je er je huis en leven mee gaat automatiseren dan helemaal.
Olisto kan alles wat Stringify kan, ook de complexe routines. Ik heb mijn hele huis via Olisto geautomatiseerd. Ze hebben meerdere acties en condities, een maker kanaal en alle belangrijke merken aangesloten zoals Hue, Toon, Nest Sonos etc.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee