Sonos is begonnen met testen van Google Assistant-integratie

Sonos is begonnen met het testen van de integratie van zijn producten met Google Assistant. De speakers van de fabrikant ondersteunen al langer digitale assistent Alexa van Amazon. De Assistant-functie moet dit jaar live gaan.

De komende weken moeten duizenden gebruikers de test met de integratie gaan draaien, zegt Sonos tegen Variety. Sonos wil de functie nog altijd dit jaar gaan uitbrengen, zoals het bedrijf in november al zei. De exacte planning zal afhangen van de resultaten van de testen, zo zegt een woordvoerder. Die wilde ook geen benadering geven van wanneer de functie voor iedereen live zal zijn.

Het bedrijf voegde vorig jaar wel integratie met Amazon Alexa toe aan zijn producten. Ook kunnen gebruikers speakers aansturen via ifttt. Verder praat Sonos met Apple over Siri-integratie, maar of dat ervan gaat komen, is onbekend. Inmiddels zullen er binnenkort ook andere producten verschijnen die werken met Alexa en Google Assistant. Onder meer Samsung-tv's krijgen naast het eigen Bixby ook de digitale assistenten van Google en Amazon mee.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

09-01-2019 • 18:06

73 Linkedin

Reacties (73)

Wijzig sortering
Anoniem: 310408
9 januari 2019 18:54
"Sonos wil de functie nog altijd dit jaar gaan uitbrengen"

Die filen we onder dingen die je NIET moet zeggen op 9 januari. :)
Vorig jaar zeiden ze hetzelfde, dat hebben ze niet gered.
We hopen dit jaar op een beter resultaat :)
Betekent dit dat je straks ook andere niet-slimme Sonos speakers zoals de Playbar met Google Home en Google Assistent op je telefoon kunt besturen?
Ik vrees een beetje voor een toekomst waarbij al deze apparaten per definitie zo'n afluisterzender hebben.
Sta best wel in de markt voor zo'n wifi speaker, maar wel puur en alleen als dat.
Als er hardware en software in zit voor zo'n assistent vervalt mijn behoefte eigenlijk prompt.
Vrees je dan niet van je smartphone? Die hebben ook een microfoon. En laptops vaak ook. Smart TV's vaak ook. Maar je trekt de lijn bij een wifi speaker?
Bij die digitale assistenten die altijd luisteren.
Dus bij je Apple en Android phone ook. Hebben beide digitale assisitenten. Die van Apple luistert sowieso 100% van de tijd mee.
Even los van het feit dat een telefoon zich voornamelijk in mijn broekzak bevind en je dus sowieso niets gaat horen, heb ik ook geen telefoon met een assistent.
Ik weet niet of het bij Google Home of Sonos ook zo is, maar de Amazon Alexa heeft een aparte chip die alleen naar ''Alexa'' luistert, wanneer de chip dit woord detecteert zal het pas de microfoon laten verbinden met het internet.
Ik vrees een beetje voor een toekomst waarbij al deze apparaten per definitie zo'n afluisterzender hebben.
Sta best wel in de markt voor zo'n wifi speaker, maar wel puur en alleen als dat.
Als er hardware en software in zit voor zo'n assistent vervalt mijn behoefte eigenlijk prompt.
Goh, ik hoop niet dat jij een smartphone hebt want die doet dat allemaal terwijl hij je persoon identificeert en elke drie seconde je locatie doorgeeft. Nee ik kan met werkelijk niet voorstellen dat jij met een smartphone rondloopt. Die behoefte kan je niet hebben want dat is vele, VELE, malen bewezen (!) gevaarlijker.

Oude klap Nokia en je haalt er als je hem niet gebruikt de accu uit. Je bent een held!
Bij mijn AudioPro met Alexa kan ik hardware matig de microfoon uitzetten.
Wat een kansloze opmerking om weer de conspircay plusjes te krijgen. Sonos heeft letterlijk een line up van 4 speakers(binnenkort een 5de) een subwoover en 3 soundbars. Twee van deze speakers hebben intergratie je kan ze ook zonder kopen dan is de speaker zo'n 30/40 euro goedkoper. Dus als je enige moeite had gedaan zag je dat de markt voor een wifi speaker nogal groot is. Aangezien je bijvoorbeeld ook de Heos serie hebt van Denon.

Daarnaast kan je op elk Google Home device wat tot nu toe is uitgebracht gewoon de microfoon uitzetten.
Ik vrees een beetje voor een toekomst waarbij al deze apparaten per definitie zo'n afluisterzender hebben.
Sta best wel in de markt voor zo'n wifi speaker, .
Dan moet je van het internet af. Man....
Ik heb de Sonos Beam.
Sonos heeft er aan gedacht en de mics zijn uit te zetten als je de assistent functie niet aan wilt hebben. Dan staan ze dus ook echt uit.
Problem solved...
Hoe bevalt de beam voor jou?

Heb jij hem in je woonkamer onder tv of in een kleinere kamer?
Zit enorm te twijfelen om de beam te nemen of de playbar maar juist voor hdmi arc zit ik met de beam in mijn hoofd.
Mijn woonkamer is wel 10 bij 5.10 . ben juist iets te bang dat hij te weinig geluid geeft om de kamer mooi te vullen. Heb wel al een subwoofer en 2 boxen voor achter voor de 5.1 ervaring. Alleen de bar mist nog.
De Beam bevalt prima. Mijn kijkgedeelte qua woonkamer is 5 x 5 ongeveer.
Daar is de Beam prima geschikt voor, zeker in combinatie met de 2 x Play 1 voor surround. Als je de sub ook hebt, is denk ik de Beam echt wel geschikt, want die mist qua hardere volumes alleen wat bass. Verder een mooi breed geluid. Maar in combinatie met de losse sub is de bass voor jou dan wel opgelost. Verder ideaal dat hij idd HDMI-ARC heeft. Je volume en tv aan/uit via stembediening met Alexa vind ik een heerlijkheid. Heb daarom daarna mijn smart-home verder uitgebreid met wifi lampen van TP-link, wifi stroomschakelaars van Meross en een Honeywell thermostaat. In combinatie met Alexa op de Beam ideaal (mits je Engels praten geen probleem vindt...).

[Reactie gewijzigd door Djuroen op 10 januari 2019 13:21]

Yep. Daar kwam ik vandaag ook achter na enig speurwerk. Alexa reageerde nergens meer op. Uiteindelijk kwam ik er achter, dat iemand per ongeluk de microfoon uitgezet had. :P
Deze circlejerk moet eens stoppen. Google assistant luistert niet naar alles wat je zegt maar begint pas een connectie te openen na het horen van het hotword. Dus ja hij luistert de hele tijd, maar de connectie naar het netwerk gaat pas open nadat er een "oke google" gehoord is.
De intergratie met Alexa is er toch al bijna een jaar? (2018). Daarnaast hoop ik dat met de Google Assistant ook Google cast beschikbaar wordt. Ook al duurt het lang, ik vind het wel top dat er nu toch progressie lijkt te zijn.

[Reactie gewijzigd door bloodlynx op 9 januari 2019 18:13]

Denk dat @arnoudwokke nog een beetje in 2018 zit met zijn hoofd :)
Haha, altijd lastig zo aan het begin van het jaar ;) Thanks, aangepast :)
Ik kan er al naar casten?
Overigens was het al voor 2018 beloofd.
Knap dat jij dat kan :+ , maar die functionaliteit zit er in iedergeval nog niet ingebouwd.
Sterker nog, de sonos app verwijst mij door naar bijvoorbeeld de cast functie van de spotify app als ik muziek van spotify wil afspelen.
Een spotify connected device is echt totaal iets anders dan Google cast integratie.
Kun jij mij het verschil hiertussen uitleggen?
De ene is Google cast en de andere niet.
Toch kan ik het niet anders uitleggen. Spotify kan je wel casten naar bv een chromecast, maar je kan niet volgens Google cast casten naar een Spotify connect device. De reden:
Spotify connect = Spotify connect =/= Google cast.

Er zijn wel devices die beide functionaliteiten bezitten, maar dat geeft alleen maar weer aan dat het twee verschillende dingen zijn.

Een wiel is niet vierkant omdat het al rond is. Spotify connect is geen Google cast omdat het al Spotify connect is.
Man wat haat ik tekst toch af en toe. Kan niet opmerken of je nu behulpzaam of lullig bent.
Je begint lullig, dan leg je het deel uit wat ik niet begreep en dan eindig je weer lullig.

In ieder geval toch bedankt. Ik snap nu wel het verschil.
Betekent dit dat de play:1, die volgens mij geen microfoon heeft, ondersteuning krijgt voor google cast? Of krijgt die geen update.
Ik hoop dat ik met mijn google home mini mijn sonos play 1 kan aansturen.
<knip, niet goed gelezen>

[Reactie gewijzigd door Bamato op 9 januari 2019 18:26]

Ik weet niet hoe je deze conclusie trekt, maar nee. Je kan alleen de Google assistent gebruiken straks. Op de devices met microfoon (vooralsnog de One en Beam)

[Reactie gewijzigd door 418O2 op 9 januari 2019 18:50]

Ik verwacht via google home en home mini ook kan besturen op dat moment.

https://www.google.nl/url...Vaw1Q6i94F47qRu4ghUrVifUw

Sorry voor lange url
Dat had ik al verwacht. Ik kan dus met mijn gewone Play 1 daar niet gebruik van maken
Jammer Sonos :(
Ik heb 10+ Sonos speakers in het hele huis, deels al voor spraak assistent er was, dus ik snap dat er geen microfoon in zit. straks kun je iets bedienen niet met je stem maar met een gebaar, en in de nieuwe play one zit geen camera dat gaat dan ook weer niet, moeten ze dan jaren geleden een camera en microfoon ingebouwd hebben?
Ik vind het wel erg jammer dat het zolang duurt voor dat het werkt met Sonos.
Misschien een hele domme vraag, maar waarom zitten mensen te wachten tot Sonos deze functionaliteit gaat leveren? Is het spul van bijv. Harman Kardon Citation niet minstens zo goed en zit daar niet alle functionaliteit in?
Laat maar komen op mijn beam :)
'Nog altijd dit jaar'... die nieuwe dingen van ze werden in 2017 voor de feestdagen verkocht met de mededeling 'gaat in 2018 Google assistent ondersteunen'. Dat werd later een 'later in 2018' en laat in 2018 werd dat '2019'. Dus het wordt wel een keer tijd.

Goed om te lezen dat ze nu eindelijk aan het testen zijn, ik heb meermaals op het punt gestaan om m'n Sonos spul in de verkoop te gooien en te vervangen door Google home spullen. De geluidskwaliteit van die Sonos 1 dingen is echter een heel stuk beter dan die van een Google home, en om nou overal een home max neer te zetten is ook weer wat prijzig (en overkill voor de badkamer).
Is de ONE ook waterdicht net als de Play:1?
Is de play:1 waterdicht dan?
Ik zeg: testen ;-)
Ze noemen het zoals gezegd vochtbestendig oid. Anyhow, met de Play:1 hebben ze iets gedaan waardoor hij geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes. Nou zou ik hem niet onder de douche zetten (sowieso niet handig bij een apparaat met een stekker) maar in de badkamer staat die bij ons al jaren probleemloos.

Ik zou hem alleen graag met voice aansturen via de google home mini die er tegenwoordig bovenop staat.
Waterdicht gaat misschien wat te ver, maar de one kan je gewoon in de badkamer gebruiken (daar wordt ook mee geadverteerd).
Is de ONE ook waterdicht net als de Play:1?
Vochtbestendig, niet waterdicht.
Hier alles van Sonos al de deur uitgedaan. Ben die beloftes die ze niet nakomen helemaal beu.

Wel goed dat het er eindelijk aan lijkt te komen overigens.
Aan lijkt te komen? Vooralsnog alleen maar een belofte hoor! Deze aankondiging betekent niets. Op die manier bescherm ik mezelf tegen het effect dat je beschrijft, teleurstelling door te goede hoop te koesteren.
Haha ja die belofte staat er al een jaar. Voor mij ook geen Sonos meer, geen zin om afhankelijk te zijn van zo'n partij. Dan maar streamen met de Chromecast audio naar een set-up die een stuk goedkoper was, maar met veel beter geluid. Dat eenmalig aanleggen en wegwerken van de kabels neem ik wel voor lief.
Ik heb 2 Sonos speakers gekocht vanwege de functionaliteit die op dat moment geboden werd. Beloftes over Alexa en Google heb ik nooit meegenomen in mijn overweging. Om die reden ben ik ook niet teleurgesteld geraakt en gebruik ik de speakers nog met plezier!

Zoals ik het zie gaat Alexa er nooit in het Nederlands komen en komt Google home nooit voor Sonos beschikbaar.

...waarom reageer ik eigenlijk op dit artikel? 8)7
Haha ja mijn vriendin had al 2 One's maar die kun je niet zo aan de tv koppelen. Dus een Beam erbij gehaald voor dat, en de mogelijkheid tot Google Home. Ondertussen is er gewoon een Home met een "ouderwetse" set (icm cc audio) in gebruik.
Wat bizar. Ik dacht dat de Sonos One al Google Home functionaliteiten had. Niet dus?
Ik heb hem gekocht omdat het zou komen... Een jaar geleden en wacht nog steeds.

Sonos gaat er bij mij uit en maakt plaats voor die nieuwe speaker van LG met Google home zodra die in het wit verkrijgbaar is.

Nooit meer sonos

edit; deze

pricewatch: LG WK7

[Reactie gewijzigd door Tha op 10 januari 2019 09:09]

Zal tijd worden, ze hadden beloofd dat het er voor de feestdagen vorig jaar al zou zijn.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee