Intel maakt Wi-Fi 6 AX200-netwerkadapter voor laptops beschikbaar

Intel heeft zijn Wi-Fi 6 AX200-netwerkadapter voor laptops uitgebracht. De m2-wifimodule heeft ondersteuning voor de 802.11ax-standaard en kan hogere snelheden aan dan de populaire Intel Wireless-AC 9260-module.

Intel maakt de Wi-Fi 6 AX200-netwerkadapter in twee formfactors: m2-2230 en m2-1216. Het gaat respectievelijk om insteekkaartjes van 22x30mm en van 12x16mm. Intel verkoopt de netwerkadapters aan laptopfabrikanten voor prijzen tussen tien en zeventien dollar. Vermoedelijk komt de nieuwe netwerkadapter binnenkort naar veel nieuwe laptops. Momenteel gebruiken veel fabrikanten de Intel Wireless-AC 9260-module.

Op papier haalt de Wi-Fi 6 AX200-adapter hogere snelheden dan de Wireless-AC 9260-variant. Bij 5GHz-netwerken is dat maximaal 2,4Gbit/s; dat is 1,73Gbit/s bij de oudere adapter. Er is ook ondersteuning voor 2,4GHz-netwerken en de adapter heeft een 2x2 mu-mimo-antenne.

Zoals de naam aangeeft, ondersteunt de nieuwe netwerkadapter Wi-Fi 6. Dat is de naam die de Wi-Fi Alliance gebruikt om de 802.11ax-istandaard aan te duiden. Er zijn al enige tijd 802.11ax-routers te koop, maar clients die Wi-Fi 6 ondersteunen, zijn er nog nauwelijks. Tot nu toe waren er nog geen netwerkadapters voor laptops met 802.11ax-ondersteuning.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

03-04-2019 • 16:08

58 Linkedin

Reacties (58)

Wijzig sortering
Ik vind het maar vreemd dat de gemiddelde bekabeling overal op 1 gbit/s blijft hangen (per poort) en dat de cat7 routers/switches etc nog niet betaalbaar zijn voor de gewone burger.

En nu komt er wifi dat (optimaal) 2,5 gbit/s haalt, en binnenkort zelfs meer. Uiteraard is bekabeld natuurlijk ook beter qua storing van externe factoren, maargoed, toch vreemd.
Dat komt mede omdat er qua marketing een verschil in zit, voor WiFi wordt de bandbreedte geadverteerd welke ten eerste half duplex is en ten tweede voor alle kanalen tezamen.

Voor ethernet netwerken wordt veelal de full duplex snelheid geadverteerd. Ook zou een 8 ports
full duplex gigabit switch geadverteerd kunnen worden als '16Gbps' switch daar dit de totale doorvoer snelheid zou zijn. Dit nog even los van de andere factoren die je al noemt.

Dit marketing verschil zorgt voor veel verwarring. Al met al sta ik wel te popelen om WiFi 6 aan de tand te voelen! Eindelijk daadwerkelijke snelheden welke gigabit ethernet gaan evenaren, heerlijk voor het synchroniseren van bestanden met de lokale nas!
Weer wat geleerd! bedankt!
Je doet het voorkomen alsof de WiFi marketing eerlijker is...
Daarnaast moeten we even niet vergeten dat de totale WiFi-snelheid van een router vaak gedeeld moet worden met meerdere apparaten, terwijl in het overgrote deel van de thuissituaties een ethernetpoort met maar een device verbonden is.
Link speeds zijn heel wat anders dan effectieve overdrachtsnelheden. De cijfers van de marketeers vallen in de eerste categorie. Daar moet nog overhead af voor het protocol, voor versleuteling e.d.. Dan haal je, in de gunstigste omstandigheden, ruwweg de helft.
Nee hoor, je hebt 2,5gigabit en 5gbit over cat5e ook hoor

https://en.wikipedia.org/wiki/2.5GBASE-T_and_5GBASE-T

HP heeft al een paar goedkope switchen. Maar ook asus heeft al een consumenten router getoont met 2,5gigabit over cat5e
https://www.asus.com/be-n...g/ROG-Rapture-GT-AX11000/
Het simpele antwoord is dat 1gbit/s ruim voldoende is voor 99% van de gebruikers. Wat gaat er nu eigenlijk over het netwerk, dat is meestal alleen wat internet en wellicht wat data naar een nas oid. Bij dat laatste is snelheid an sich wel belangrijk, maar in de praktijk is er vrijwel nooit echt haast / alle tijd voor synchronisatie.

Het feit dat bijna overal cat5 ligt helpt ook niet, dat vervang je vaak niet zomaar even.

Het fijne van bekabeling is dat het simpelweg de opgegeven snelheid ook haalt. Over enkele jaren zullen we de stap naar 10Gbit wel zachtjes aan maken, en aangezien je dan ook effectief en in de praktijk de tienvoudige snelheid hebt gaan we daar weer jaren en jaren op blijven steken (in de consumentenwereld).

Met WiFi heb je in de praktijk nog vaak slechte/langzame verbindingen iets verder van de AP af, dus daar mag nog genoeg ontwikkeld worden.
Inderdaad. De meeste mensen internetten gewoon een beetje, streamen en gamen een beetje. Ik denk dat internetverbindingen (sneller dan 1Gbit) in combinatie met betaalbare switches voor 2.5GBASE-T en 5GBASE-T voor een boost gaan zorgen.

Op dit moment is er geen noodzaak en het is niet betaalbaar.
De snelheden van draad en draadloos zijn NIET vergelijkbaar.
Ik vraag me af of je überhaupt 1 gbit/s haalt met WiFi.

Wat moet de gewone burger eigenlijk met 1 gbit/s?

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 3 april 2019 16:21]

Nice! Wel in een kooi van Faraday op minder dan een meter afstand... wat blijft daar in de praktijk van over?
Praktijk ervaring voor mij?

Ik heb een Huawei Matebook 13 met een Intel 9560 kaartje die 160MHz bandbreedte ondersteund op 5GHz.
Nu heb ik ook zo'n mooie Asus RT-AX88U zoals bij hardware info die ook 160MHz bandbreedte ondersteund, ook voor AC (WiFi 5)

Hoe snel gaat dat een verdieping lager? Volgens de router een Tx en Rx van 1733mbit/s theoretisch. Een bestand van en naar m'n nas op 1gbit/s ethernet verloopt met 970mbit/s (volgens windows file copy zo'n 110MB/s). Dat doet een bedrade computer in mijn netwerk ook. Ethernet is de bottleneck en met 802.11AX (WiFi 6) zal dat al helemaal zo zijn.

Laat maar komen die 10gbit ethernet, of 2,5, ook goed. Ik heb de CAT7 SFTP kabels er al voor liggen :)
Overal zijn de omstandigheden weer anders, dus het ligt voor de hand te testen onder zoveel mogelijk dezelfde omstandigenheden als bij de vorige tests. De eenvoudigste manier daarvoor is zoals ze hier gedaan hebben.

In de praktijk zal het altijd minder optimaal zijn, dat is nou eenmaal zo. Het kan zomaar een derde of de helft minder worden, zeker als mensen repeaters gaan gebruiken.

Hiermee is een van je vorige vragen meteen beantwoord:
Wat moet de gewone burger eigenlijk met 1 gbit/s?
Vaak zal die Gbit niet gehaald worden of nodig zijn maar de helft is wel wenselijk.

Wat is nodig? We hebben het ook miljoenen jaren gered zonder ethernet :P Idealiter merk je niets van wachttijden. En daar zijn we nog niet helemaal.
Vaak zal die Gbit niet gehaald worden of nodig zijn maar de helft is wel wenselijk.
@slijkie stelde eigenlijk dat 1 gbit/s niet voldoende was..

Ik durf wel te stellen dat 99% van de mensen het verschil tussen 100 mbit en 1 gbit niet zou merken.
Daar heb je gelijk in, maar dat komt ook omdat alles er op gericht is te moeten werken met wat er tot nu toe beschikbaar is. Voorbeeldje: HDTV van Ziggo en KPN zijn ‘op maat gecomprimeerd’ voor het netwerk in plaats van dat het netwerk op maat is gemaakt voor HDTV.

Tot mensen massaal YouTube gingen kijken, interesseerde de snelheid van de internetverbinding nauwelijks, want die paar MB van een website ging er al gauw doorheen. Kijk je naar oude YT-video’s, dan valt al gauw de matige kwaliteit van veel video’s op, maar dat voel toen niet op omdat alles net zo brokkelig en laag van kwaliteit was.

Met de komt van smart phones (zeker met HD-schermen) en Netflix / 4 K TV’s is de ‘standaard’ die mensen verwachten/willen weer een stukje verder opgerekt.

Nog lang niet elke TV / uitzending is nu 4K, maar dat is een kwestie van tijd.

HD TV en UHD TV zijn nu eigenlijk té zwaar gecomprimeerd, omdat het netwerk het anders niet aan kan.

Het is een kip-ei-probleem. Dit gaat niet alleen over thuis-WiFi maar over de hele keten.
HD TV en UHD TV zijn nu eigenlijk té zwaar gecomprimeerd, omdat het netwerk het anders niet aan kan.
Welke bitrate doet een UHD BD? Zelfs dat is volgens mij minder dan 100 mbit. Edit: het maximum lijkt 128 mbit te zijn.
Het is een kip-ei-probleem. Dit gaat niet alleen over thuis-WiFi maar over de hele keten.
Zeker waar.
Laten we alle ontwikkelingen stoppen totdat de gewone burger het echt nodig heeft. Vreemde logica.

We hangen absoluut veel te lang op die Gbit lijntjes. Bijna overal zit tegenwoordig een SSD in, steeds meer mensen hebben een NAS. Waarom moet het netwerk de bottleneck zijn?

Daarnaast, als je 2,5Gbit Wi-fi hebt dat vervolgens verder gaat via Gbit heb je er nog steeds weinig aan.
Laten we alle ontwikkelingen stoppen totdat de gewone burger het echt nodig heeft.
Dat zeg ik niet...
Sowieso wordt ontwikkeling voor de enterprise markt gedaan en dat gaat gewoon door.
Daarnaast, als je 2,5Gbit Wi-fi hebt dat vervolgens verder gaat via Gbit heb je er nog steeds weinig aan.
Waarom niet? Denk je dat 2.5 gbit WiFi sneller is dan 1 gbit ethernet? ;)
Als ik 2.5x zo snel mijn laptop kan backuppen, of met 3 mensen tegelijk een degelijke snelheid hebben vind ik dat geen probleem.
Het komt nu wel echt.. In de Mac Mini kan je voor een meerprijs van 100 euro al een 10Gbit adapter krijgen (op koper). En dat is toch wel een typisch prosumer produkt (de echte consumer produkten hebben sowieso geen ethernet meer). Alleen de switches zijn nog behoorlijk aan de prijs. Ik blijf voorlopig nog op 1Gbit om die reden (heb sowieso maar cat5 liggen omat het onder een aantal zeer nauwe plinten door moest, dus 10Gbit gaat bij mij toch niet werken helaas).
steeds meer mensen een NAS?
lijkt me sterk, volgens mij staat gewoon steeds meer in de cloud
Ik denk dat alleen een bepaald soort tweaker een NAS thuis heeft maar 99%.99.9% van de mensen heeft dat echt niet.
Zolang mijn wifi niet de bottleneck is voor mijn internet verbinding is het prima, en voor veel mensen werkt zeker AC daarvoor prima.
Ik haal dat met gemak thuis en het is de reden dat ik geen lan port gebruik. Anders zou ik dat zeker doen. Ik ben niet de gemiddelde gebruiker.

Echter, de opmerking die je maakt is behoorlijk suf en getuigt van weinig voortschrijdend inzicht. 802.11ax lost diverse ergernissen op die al sinds het begin in alle Wi-Fi standaarden aanwezig zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens zo dat dingen als games en media steeds groter en groter worden, en met 4K is een benodigde bandbreedte van honderden megabits een vereiste als er meerdere clients in je netwerk zijn die het nodig hebben. Het is dan wel zo prettig als zowel de server als de cliënt op een nieuwere versie zitten.

En zoals hieronder al gezegd is het inderdaad een 640kb opmerking.
Ik haal dat met gemak thuis en het is de reden dat ik geen lan port gebruik.
Met wat voor hardware?
802.11ax lost diverse ergernissen op die al sinds het begin in alle Wi-Fi standaarden aanwezig zijn.
Ik zeg nergens dat ax een slecht idee is..

Ik zeg wel dat het real-world waarschijnlijk niet sneller is dan gbit ethernet.
En ik vraag wat de gewone burger heden ten dage met meer dan gbit ethernet moet.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 3 april 2019 17:39]

Meerdere gebruikers per huishouden is al 1 belangrijk gebruiksscenario. Daarnaast wordt er tegenwoordig steeds meer media gedeeld en ontvangen. En media wordt groter. Games worden flink groter en zijn vaak alleen te downloaden. Etcetera etcetera

Je doet alsof gbit snel is, maar in de praktijk haal je maar max 110mbyte per seconde. Steeds meer mensen hebben ssds die een veelvoud van die snelheid halen.

[Reactie gewijzigd door TJRef op 3 april 2019 18:10]

Anoniem: 1092407
@TJRef3 april 2019 23:52
Een huishouden waarin meerdere mensen tegelijk hun SSD op de maximale bandbreedte aan het vullen zijn... Ik weet niet welk huishouden dat is maar meer dan een handvol zullen er in een land als Nederland wel niet van zijn. :p
Met wat voor hardware?
Ubuiqiti APs en een of andere killer wifimodule die in m'n AlienWare zit. Als m'n huisgenoot thuis is dropt het naar 75MB/sec maar normaliter is 125-130MB/sec prima te halen.
maar normaliter is 125-130MB/sec prima te halen.
Netjes, had ik niet verwacht.
Ik ben niet de gemiddelde gebruiker.
Juist! :D
Ik irriteer me op mijn thuis al mateloos aan de 1 Gbit. Nu zowat iedereen Flash heeft in zijn computers zijn de adapters toch de beperkende factor geworden
Flash wordt toch uitgefaseerd ten gunste van HTML5, dat zal best wat bandbreedte schelen.
Met flash bedoelde ik natuurlijk. Flash memory (ssd of sneller) als opslag
Wat moet de gewone burger met meer dan 640KB?
idee achter de uitspraak is wel hetzelfde ;)
Niet echt.. en ik stel zeker niet dat 1 gbit tot in de eeuwigheid voldoende is.
Op dit moment moet je wel een vrij snelle nas hebben om constant 1Gbit te kunnen schrijven of lezen. Daarbij ga ik ervan uit dat de gewone burger geen Synology vult met 2+TB SSD's of 4+HDD's om dat te halen.

Dus in feite is er op dit moment voor de gewone burger niet echt een reden om zulke draadloze snelheden te hebben. Het is natuurlijk wel fijn als je Gbit-glasvezel hebt liggen dat je dat bij grote downloads kunt vol trekken. Bij meerdere gebruikers en een snelle NAS+Gbit-glasvezel zou het verschil kunnen brengen. Maar die groep valt alweer snel buiten de gewone gebruiker.

Mijn kameraad heeft bijvoorbeeld 100-10 glas wat in de praktijk 110-30 is, maar verbindt zolang er nog geen netwerkkabel naar de switch ligt via een 20Mbit powerline adapter en had dit pas gemerkt toen ik hem erop wees. Hij streamt daarbij regelmatig games naar een of andere site in 720p. Niet gemerkt dat hij maar 20-20 had....
Dat valt reuze mee,
Zelfs een HDD kan makkelijk een 1gbit lijn volkrijgen bij sequentieel lezen/ schrijven. Daar is echt geen SSD voor nodig.
Mijn oude synology doet al makkelijk 1 gigabit en dan hebben we het over klassieke 5400RPM disks.
Daarom dat de netwerkadapters ondertussen de beperkende factor zijn.
Ondertussen zijn 10gbit switchen betaalbaar, hopelijk worden de betere laptops/desktops nu ook gauw met 10gbit uitgerust.

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 4 april 2019 09:53]

Ik betwijfel of met name laptops met 10Gbit uitgerust worden, in de reviews hier op T.net worden Gbit ethernetpoorten al specifiek benoemd als pluspunt. Steeds vaker laten fabrikanten de ethernetpoort weg en als je via usb-c ethernet moet aansluiten, kun je dus net zo makkelijk een 10Gbit-adapter nemen.
Dan zullen we afspreken dat wij het niet eens zijn met elkaar :)

Fijne dag gewenst!
Nouja, er zijn wel al multi-gig switches te koop, met poorten die dus 1 Gbit, 2,5 Gbit en 5 Gbit ondersteunen. Dit zijn NBase-T snelheden. Deze werken ook over bestaande cat5e-kabels (eventueel beperkt in lengte) en ondersteunen ook PoE.
Er zijn ook al moederborden met multi-gig poorten erop te koop, maar nog weinig.

Daarnaast is er nog 10 Gbit, welke Cat6-kabels nodig heeft en geen PoE ondersteunt.

Er zijn switches een aantal switches die enkele multi-gig poorten hebben waarvan dan vaak 1'tje ook 10 Gig ondersteunt. Deze switches zijn alleen erg duur nog.

Vooral 5 Gbit is natuurlijk erg interessant voor thuis. Geen nieuwe kabels nodig en toch 5x sneller. En heb je toch ergens een lang stuk kabel van mindere kwaliteit? Geen probleem, dan schakelt hij vanzelf terug naar 2,5 Gbit wat alsnog sneller is. Nu de prijs nog even...
Ik denk dat de meest belangerijke factor hier in is dat er een zeer brede splitsing is ontstaan tussen de server kant en de client kant in het hele PC gebeuren. De server markt heeft compleet andere oplossingen bedacht om de 1Gb te passeren dan in de client markt is gedaan. De client markt kan nog maar beperkt mee liften. Het blijft een flinke investering om 10G thuis te doen zolang het niet massaal geïntegreerd wordt als standaard optie op moederborden.
Wat ik alleen niet snap is dat al die Intel AC kaartjes en nu ook de AX met 2x2 , 2 antennes komen.
Waarom geen 3x3 dan kan je die snelheden toch veel beter en sneller halen of maakt het niet uit
Ik heb zelf de BCM943460 3x3 chip ingebouwd paar jaar gelden , net zoals de tweaker toentertijd met een derde antenne in de deksel en haal tussen de 1-1.3 gbit met mijn Netgear R7000.
Sterker nog , die tweaker is de eerste react :-)

[Reactie gewijzigd door redyak op 3 april 2019 19:25]

Gelukkig 2x2:2 in iedergeval en niet 1, dat is helemaal drama.
Verschil tussen 1x1:1 en 2x2:2 mimo is fors in stabiliteit.
Het is een besparing vanuit laptop fabrikanten veelal, ik werk op een school en zie nog veel student laptops met 1x1:1 ondanks dat erbij staat "super snel AC wi-fi" altijd de lui met problemen of trage verbinding, personen met een kwalitatief betere laptop maar oud, zit vaak A/N 2x2:2 in en veel minder issues kwa stabiliteit en uiteindelijk betere performance.

Ben benieuwd of 160mhz in praktijk wat gaat worden(802.11AX), 80mhz op 5ghz is af en toe al proppen in praktijk vooral als je apparaten hebt wat niet op DFS kanalen werken (beide buren kan ik uitstekend de 5ghz band ontvangen).

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 3 april 2019 22:17]

Misschien omdat de laptops zelf maar vaak 2 antennes ingebouwd hebben?
Die AX routers zijn kneiter duur! Dit kaartje is dan weer behoorlijk betaalbaar, al zitten de antennes hier dus niet bij.

Zijn er mensen die dus nu zo snel mogelijk willen hebben? Ik heb voorlopig nog geen klachten over mijn WiFi AC netwerk: Asus AC68U, Asus USB-AC68 voor PC, Macbook Pro 2013 en iPhone 7. Alles is ultra stabiel en snel zat (ook met mijn NAS)
Tja, heb mijn Killer-AC vervangen door een 9260, en zodra deze voor consumenten beschikbaar is gaat de 9260 er weer uit en komt de AX200A erin, dan gaat de 9260 weer naar de oude laptop,

Zo hou je je systeempjes een beetje up to date, met een simpele upgrade van 2 tientjes.

En op de vraag heeft dat zin? in geval van de 9260 absoluut, beter bereik en minder packetdrops/random disconnects, dus geen klagen.

@klonic Ik zeg ook niet dat ik standaard user ben, zit veel op een zeeschip, wat basically een grote stalen bak ala kooi van faraday is, en dat vinden wifi kaarten niet leuk, De intel is een stuk stabieler, iig, en waar ik met de AC-1535 geen/nauwelijks bereik had in mijn hut, heb ik dat met mijn 9260 wel…. voor mij dus een upgrade, maar zolang mensen tevreden zijn met hun killer vind ik het ook prima :Y (overigens wilde Dell me gratis een Intel geven omdat ze de klacht vaker kregen, dus ik ben niet helemaal alleen ;))

[Reactie gewijzigd door zion op 5 april 2019 03:41]

Packdrops merk ik niets van. En random disconnects heb ik echt never ever EVER nooit. Overigens heb ik juist om die reden €70 betaald voor een AC adapter en een paar jaar geleden €150 voor die router. Haha, ik zou zeggend at jij voor een dubbeltje op de eerste rang zit :)
Verbaast mij eerder waarom 10gbit LAN maar niet wil doorbreken bij consumenten apparatuur we zitten al sinds 2004 (mijn pentium 4 had het al standaard op moederbord) met gigabit.
Nog even en Wi-Fi haalt kabel in bij praktijk situatie,s.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 3 april 2019 19:17]

Daar zal het mee te maken hebben, meeste mensen willen geen kabels in huis.

De ontwikkelingen gaan harder daar waar meeste vraag is. Mensen kopen veelal mobiele apparatuur zoals laptops, tablets etc. Desktops worden een stuk minder verkocht.

Uiteindelijk is het gewoon marktwerking
Jammer dat het enkel om m2 kaartjes gaat. Er zijn nog ontzettend veel apparaten met minipci-express in de omloop die mooi zouden kunnen profiteren van een snelheidsboost van n-wifi naar ac-wifi. Ikzelf gebruik een ac-7260 intel kaartje die 866mbit max doet. Sneller kon ik zo niet vinden op mini pci express. En dat scheelt toch een hoop als je "even" bijv. een iso image over het netwerk gooit. Maar nog steeds een bottleneck tov de tplink c2600 die aan de "andere kant" staat.
Zo denk ik het zelfde
Je kunt een adapter halen op Alie en dan een sneller AC intel kaartje erin stoppen. Moet je wel van 2 extra antenne verloop kabeltjes erbij halen van ipx1 naar ipx4. Heb ik ook gedaan. Het nadeel alleen is dat ze heel fragiel gesoldeerd zijn.
Hebben de cliënts ook een upgrade van de wifi-module nodig om gebruik te kunnen maken van OFDMA? of is dit backwards-compatible mits je upgraded naar een WiFi-6 AP?

M.a.w.: Zou je met WiFi-5 clients toch gebruik kunnen maken van de OFDMA zolang je een WiFi-6 AP hebt? Zit vooral even met de huidige implementatie van alle smarthomes. Zou nogal wat zijn als alle huidige IOT-devices er straks geen gebruik van kunnen maken, terwijl deze feature juist voor deze implementatie ontworpen is :9
Vernam wel dat ze met WiFi-6 hoog inzetten op backwards compatibility

[Reactie gewijzigd door Scorp op 3 april 2019 16:31]

Mooi! Misschien dat ik deze in mijn HP pavilion 15-cs1975ND zet, daar zit nu een realtek rtl8822be in maar merk dat WiFi heel vaak voor een minuut wegvalt en dat die dan moeite heeft met opnieuw connecten.
Gebeurt me overigens alleen hier op de universiteit tot dusver heb ik er thuis nog geen last van.
Intel drivers zijn meestal wel op orde. Hoop dat hier snel Linux drivers voor uitkomen. Ben wel in de markt voor een nieuw wifi kaartje in me laptop.
Het killer kaartje die er nu in zit is echt crap.
Zou je deze module in een Asus N580N kunnen doen
of loop je dan tegen compatibiliteits problemen aan?
Hier thuis Alles al voorzien van Singel mode Cabel 10G uplinken.
nu nog de apparatuur ...

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee