Gerucht: iPhones die dit jaar verschijnen hebben nog Lightning-poort

De iPhones die Apple dit jaar uitbrengt, hebben volgens Macotakara nog een Lightning-poort. De overstap naar usb-c blijft voorlopig dus uit, hoewel Apple al tests zou uitvoeren met iPhones met usb-c.

Het Japanse Macotakara meldt dat Apple in 2019 vast blijft houden aan de Lightning-aansluiting. De site bracht vorig jaar naar buiten dat de iPad Pro zou overstappen naar usb-c en kreeg daarin gelijk.

Begin dit jaar schreef Bloomberg dat Apple tests uitvoert met iPhones voor 2019 met een usb-c-poort. Mogelijk zijn die toestellen er dus wel, maar brengt Apple ze niet uit. Het ligt wel voor de hand dat Apple op een moment de overstap maakt naar usb-c, zoals het ook deed met zijn iPad Pro.

Volgens Macotakara levert Apple dit jaar ook weer de 5W-lader, die niet geschikt is voor snelladen, mee met zijn iPhones. Sinds de iPhone 8 zijn de telefoons van Apple wel compatibel met snelladers, maar gebruikers moeten daar een andere lader dan de meegeleverde voor aanschaffen.

IPhones van 2018 met Lightning-poort

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

11-02-2019 • 15:16

391 Linkedin

Reacties (391)

391
340
105
5
0
197
Wijzig sortering
Benieuwd of ze, wanneer ze WEL een keer overstappen naar USB-C, dan ook meteen die 5W-lader in de prullenbak doen en een fatsoenlijke (snel)lader meeleveren.
Het is absurd dat je voor een telefoon van die prijs niet eens een fatsoenlijke lader (kosten om te maken: enkele dollars) erbij krijgt.

Los daarvan hoop ik dat ze toch nog dit jaar overstappen op USB-C. Toen micro-USB nog de standaard was, was de lightning-poort op praktisch alle gebieden superieur. Sinds USB-C en de substantiële groei van die standaard de afgelopen 2 jaar is de enige reden waarom ze vasthouden aan lightning de licentiekosten die ze accessoire-makers in rekening kunnen brengen. Afgezien van het iets kleinere formaat is er geen enkel voordeel maar aan lightning.
Ik kan nog wel twee redenen bedenken.

De huidige install-base zit niet bepaald te wachten op USB-C. Die heeft een verzameling lightning-compatibel-apparaten en kabeltjes. Veel mensen kopen een iPhone als vervanging, die willen niet per se dongles hoeven te kopen voor al hun oude kabeltjes. Apple heeft al flink wat kritiek gehad over het gedongle voor de 3.5mm aansluiting.

Sowieso is de USB-C markt nog niet helemaal volledig volwassen naar mijn mening. In ieder geval voor de desktop-markt valt het me tegen. Ik kan mij dus ook best voorstellen dat Apple daarop wacht.

Aan het einde van de rit is er ook pragmatisme. Vanuit technologisch oogpunt vinden wij Tweakers het kabeltje belangrijk. Voor de grote massa van iPhone-gebruikers is dat kabeltje de manier van opladen. Het is in ieder geval niet de USP van Apple.

Wat leidt tot de laatste mogelijkheid: Bij Apple intern zullen ze *zeker* ook nadenken over de mogelijkheid om die kabel *helemaal* af te schaffen. In ieder geval wil Jony Ive dat. :o
Bluetooth voor lokale connectiviteit, inductief laden voor de stroom.

Dus voor Apple is het maar een kleine moeite om een jaartje te wachten en te zien of draadloos laden (bvb. via hun eigen eventuele matje) doorbreekt, of dat misschien echte killer USB-C randapparatuur op de markt komt.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 11 februari 2019 15:50]

Volgens mij redelijk volwassen hoor met adoptie binnen aantal grote Google producten, Macbooks, Samsung Galaxy en waarschijnlijk nog wel meer. Install-base valt denk ik wel mee, van 30-pens naar Lightning was dat argument sterker - maar tegenwoordig zijn de meeste speakertjes draadloos.

Oplader vervangen blijft over... Tenzij je (ook) een MacBook hebt of een van die steeds groter wordende groep andere apparaten. Bij mij is bijv. mijn iPhone het enige product dat ik dagelijks meesjouw die niet USB-C is.
Ik voorzie flink wat problemen in USB-C kabels die niet compatible zijn voor wat je ermee wilt doen. Voorbeeld: Mijn vriendin heeft een usb-c galaxy telefoon van haar werk. Ik verbind mijn laptop met een usb-c naar usb-a kabel aan een dock. Deze kabel is niet geschikt om de telefoon van mijn vriendin op te laden. De kabel die mijn vriendin gebruikt om haar telefoon op te laden doet dan weer niets als ik deze tussen het dock en de laptop plaats. Voor mijn gevoel is het usb-c land nog een totale chaos.
Ik heb een macbook. Deze heeft usb-c en een usb-c lader. Graag heeft mijn iphone ook usb-c.
Dat lijkt me logisch. Het is apple, het kost geld, mensen willen het beste voor die hoop geld. Als ze dan wat verouderde kabeltjes moeten vervangen dan lijkt mij dat geen probleem.
Hangt een beetje af welke kant van de kabel je het nu hebt. Er is een USB-C naar lightning kabel...
De huidige install-base zit niet bepaald te wachten op USB-C. Die heeft een verzameling lightning-compatibel-apparaten en kabeltjes. Veel mensen kopen een iPhone als vervanging, die willen niet per se dongles hoeven te kopen voor al hun oude kabeltjes.
En dat argument gold niet voor alle niet-Apple gsm's die jaren geleden al op USC-C overgestapt zijn? Die gebruikers moesten toen ook al hun kabeltjes vervangen door een nieuw type.
Vreemd, toen de Macbook met USB-C only uitkwam in 2017 was de wereld te klein. Met telefoons is het opeens een omgekeerd verhaal?
Dat klopt, maar die gebruikers kwamen van micro-USB, en dan is USB-C een grote stap vooruit. De meerwaarde van USB-C boven Lightning is naar mijn mening lang niet zo groot. Dat maakt het moeilijker uit te leggen aan de doorsnee klant.
Dat argument geldt voor hen in mindere mate. Daarnaast brengen andere fabrikanten hun telefoons in veel kleinere oplages uit en geven ze sowieso minder lang ondersteuning (maar zijn hun telefoons dan ook goedkoper).

Apple mag dan prijzig zijn, maar hun langere ondersteuning is daarbij dan een verkoopargument.

Apple is in 2012 overgestapt van Dock connector naar lightning. Die heeft het dus zo'n 9 jaar volgehouden. De lightning connector loopt nu ook tegen zijn einde, maar is nog net iets jonger. Ik denk dat in 2021 we iPhones met USB-C of, zoals gezegd, helemaal zonder kabel-aansluiting gaan zien.

@Pieeeeeee Minder klagende gebruikers.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 11 februari 2019 17:47]

Wat heeft de grootte van oplage of de duur van ondersteuning te maken met het al dan niet aanpassen van een connector op een nieuw toestel?
Ze kunnen er toch gewoon nog een adapter kabel bij steken?
Dat zijn de Mac gebruikers toch gewend.
Hierop wil ik toch wel reageren. Waarom zou Apple wachten met usb-c op de telefoon. Met nadruk op telefoon want de MacBooks hebben ook usb-c en geen andere poorten meer. Daar hoor je ook niemand over klagen. Dus wat mij betreft vermoed ik dat het te maken heeft met de winst die op de accessoires worden gemaakt.
Meer dan een oplaadkabeltje is het toch ook niet? Tenzij je die apple bloatware (als het uberhaupt al voor je OS beschikbaar is) installeert, heeft het geen meerwaarde om je iphone aan de computer te hangen. Je kunt dan wel je foto’s knippen/plakken vanuit je telefoongeheugen, maar dan snapt IOS er helemaal niets meer van.
Ikzelf maak nog steeds lokale back-ups en voordat iCloud er was gebruikte ik het voor sync (jaja, opa vertelt).. Je kunt overigens ook (nog steeds!) de internetverbinding via de kabel delen (volgens mij zelfs beide kanten op, maar ik heb alleen van telefoon -> laptop gedaan).

Je kunt het ook gebruiken voor file transfers en voor foto's overzetten. Je kunt muziek *van* de telefoon spelen via iTunes op je laptop met de kabel eraan.

Alleen dat laatste is niet mogelijk via Bluetooth of iCloud, voor zover ik weet, maar is natuurlijk nogal niche.

Apple is heel doelbewust bezig om functionaliteit naar Bluetooth/iCloud te schuiven, maar dat betekent niet dat de kabel geen extra mogelijkheden behalve laden biedt/bood.
Bij Apple staan je foto's door iCloud gewoon op je PC, heb je geen kabeltje voor nodig ;)
Ja, dat kan met google / dropbox / andere clouddiensten ook. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat wilt. ;)

edit: En het neemt helemaal niet weg dat het blijkbaar ruk geïmplementeerd is.

[Reactie gewijzigd door PlowKing op 11 februari 2019 16:35]

Ik heb dat nog een tijdje via Qnap qfile gedaan. Dat synchroniseren werkte op zich prima, maar dan blijf je alsnog met een vol telefoongeheugen zitten, dat alleen op omslachtige manieren te legen is.
Dat klopt maar er zijn maar weinig mensen die wel een iPhone hebben en geen iCloud en vervolgens met een kabel hun iPhone aan hun PC hangen... Die niche heeft dan inderdaad een minder prettige workflow als gevolg van hun eigen principes.
iCloud? Die cloud opslag die binnen de kortste keren vol zit? Nee, ik ken niemand die zo gek is daar nog eens voor te betalen.
Velen betalen die €0,99 cent wel voor 45 gb extra opslag😉
Onedrive 30,5 GB gratis :)

Maar dan nog, erg weinig storage om alles online in een backup te stoppen en zo een telefoon is al duur genoeg, dan kan er bij applemtoch ook wel meer van af dan 5 GB...
Was prima te doen eigenlijk! €2,99 voor 200GB gedeeld tussen twee personen. Valt best mee. (Gebruik ‘t zelf intussen nauwelijks, alles inclusief backups gebeurt lokaal.)
Ja hoor ik betaal daarvoor. Ik heb een gezinsabbo voor 200Gig, werkt prima. Geen gedoe met 3rd party.
Dus wacht even, omdat er een beter sneller, meer gebruiksvriendelijke manier is geïmplementeerd is om te synchen, is de onhandige, ouderwetse en omslachtige manier van synchen een ruk implementatie? 8)7

Het klinkt alsof je niet wil betalen via PIN omdat je het makkelijker vindt geld te pinnen en vervolgens contant te betalen en vervolgens de bank beschuldigd van het feit dat die flow niet optimaal is.

Als je van de happy flow afwijkt zul je altijd tegen mindere implementaties aanlopen, daarom heet het ook een happy flow.
Het ging over
Je kunt dan wel je foto’s knippen/plakken vanuit je telefoongeheugen, maar dan snapt IOS er helemaal niets meer van.
En blijkbaar snapt het systeem het dan niet meer. Dan is er wat fundamenteel fout.

En sinds wanneer is dingen met een usb kabel overzetten omslachtig geworden? Iets met subjectiviteit. Omdat er een andere manier is hoeft de legacy methode niet afgeschaft te worden.

Maar je komt met vergelijkingen en drogredenen om maar te verdedigen dat een standaard functie, die er al langer is dan IOs zelf, niet werkt.

Maar ja, wat probeer ik eigenlijk
https://www.businessinsid...ernational=true&r=US&IR=T
Je probeert iets te doen waar het niet voor gemaakt is. Je kan niet verwachten dat dat fijn ondersteund wordt.
Ik ben helemaal geen apple fanboy, verre van zelfs, maar als je zo veranderings resistent bent dat je persé aan een oude workflow wil vasthouden vanwege principes, of omdat je het altijd zo deed, tja...

Je kan ook geen headphones meer inpluggen in een moderne iPhone... wist je dat al.
Lol, een mini computer die niet eens goed bedraad data over kan zetten, prachtig argument. Misschien moet je eens wat vaker rotzooien met hardware voordat je gekke dingen gaat zeggen als:"Niet voor gemaakt is" Waarom anders zou het een optie zijn die je kan gebruiken. 8)7
Hoe kan een mini computer nou niet gemaakt zijn voor een simplistische handeling als dit.
Je PIN vergelijking slaat ook kant noch wal. 99% vd gevallen heb je nl de optie om te pinnen óf contact te betalen. Apple biedt maar 1 optie.

iTunes is een opgedrongen gedrocht.
iTunes is allang niet meer noodzakelijk en er zijn meerdere softwarepakketten die doen wat iTunes voor je kan doen, vaak een stuk beter en sneller.
Je bedoelt dat je de iPhone als USB massaopslag wilt gebruiken? Nee, dat werkt naar mijn weten inderdaad niet zonder software te downloaden die met de iPhone kan interfacen. Er zijn wel drivers voor om dat te kunnen, maar niet om foto’s en video’s te uploaden naar de library. (Downloaden is geen probleem, uploaden naar de storage ook niet; maar de foto’s app zal dat niet herkennen.) Vanaf een Mac wel natuurlijk (AirDrop, Photos, etc).

Moet zeggen, het is bijna een vervlogen herinnering dat dit met Android kon. Als je met een Mac werkt mis je niets, maar als je ‘t gewend bent te doen en op Windows zit kan ik me voorstellen als je dat mist (zonder eerst een stukje software er op te knallen.) Aan de andere kant, meerdere software pakketten (ook voor Windows) die het wél kunnen bieden imho wel enorme meerwaarde ten opzichte van louter massaopslag. Maar dat is maar net wat je ermee wilt doen natuurlijk.
Ik snap niet wat je wil, je wil foto's knippen? Dat kan op je telefoon, via icloud (ook webbased) dat kan per stuk, per 100 of wat je wil, blijkbaar ben je niet zo bekend met de icloud interfaces of met IOS, maar wat jij wil wordt gewoon ondersteund vanaf je IOS device. Op meerdere manieren. Daar heb je geen enkele software bij nodig behalve degene die native aanwezig is op je IOS device.

Formaat geld voor alle telefoons. Ik snap dat je wil ranten, maar doe het dan in ieder geval op steekhoudende argumenten en niet op ongefundeerde onderbuik gevoelens.
Ik wil na het synchroniseren eenvoudig grote hoeveelheden bestanden op mijn telefoon en/of icloud kunnen verwijderen om opslag vrij te maken.
Die optie biedt IOS niet.
Het begon overigens over het kabeltje: tenzij je apple bloatware installeert, is het niet meer dan een oplaadkabeltje.
Ok ik zal het even uitschrijven voor je:

Op IOS: Ga naar foto's, kies alle foto's en klik rechtsboven op selecteer. Je kan dan onbeperkt foto's selecteren en rechts onderin op verwijder klikken. Hoe moeilijk is dat?

Op iCloud (webbased): Log in, ga naar foto's selecteer 1 of meerdere foto's en klik op verwijderen.
Ik weet niet welke versie IOS jij hebt, maar hier moet ik ze 1 voor 1 selecteren. Dan is er nog dat overzicht waar de foto’s per 1 a 2 dagen geclusterd worden. Hier gaat het selecteren misschien iets sneller. Het leek apple echter handig om het knopje voor selecteren tegen het knopje annuleren aan te plaatsen. Goed bedacht bij een touch-interface.
Annuleer zit rechts bovenaan het scherm en verwijder rechtsonder. IOS 12.1.4
Het leek apple echter handig om het knopje voor selecteren tegen het knopje annuleren aan te plaatsen
ok, to be fair: “selecteren” schuift met de thumbnails mee. En komt daarmee regelmatig tegen “annuleren” aan te liggen.
Je kan gewoon in de foto app slepen met je vinger om meerdere foto's achter elkaar te selecteren. Dat werkt al jaren zo....
Ik heb helemaal niet mijn geduld verloren ik probeer te begrijpen wat er zo omslachtig is aan de interface om foto's te verwijderen.

Plus ik speel niet op de man.

[Reactie gewijzigd door 911GT2 op 12 februari 2019 09:29]

Apple gebruikers zijn toch al jaren lang gewend nieuwe dure kabels te moeten kopen bij vrijwel elke iteratie.
Dan kun je beter meteen overstappen naar usb c / Maar daar zit waarschijnlijk het probleem. Usb c is te open voor het gesloten Apple en zijn verdienmodel.
Leuk argument dit. Het is het een of het ander zou ik zeggen. Of de klacht is "Apple verandert te veel van aansluitingen" of "Apple verandert niet snel genoeg van aansluiting".

Het kan lastig allebei zijn.

Overigens zal Apple een aardige bijverdienste hebben aan het MFI-programma, waarmee kabeltjes worden verkocht, maar ik zie niet in hoe een overgang naar USB-C dat ten kwade zou komen.
Apple gebruikers zijn toch al jaren lang gewend nieuwe dure kabels te moeten kopen bij vrijwel elke iteratie.
Dan kun je beter meteen overstappen naar usb c / Maar daar zit waarschijnlijk het probleem. Usb c is te open voor het gesloten Apple en zijn verdienmodel.
ik heb nog nooit nieuwe kabels moeten kopen, en zeker niet bij iedere iteratie. Die kabels van Apple gaan doorgaans wel een aantal generaties mee :). De enige uitzondering is een Belkin toughcable die ik voor m'n vriendin gekocht heb, omdat ze met al dat reizen normale kabels binnen no time aan gort helpt. (mijn eigen kabels gaan jaren mee)

ik kom af en toe nog wel eens een verdwaalde 32-pins kabel tegen in een la, zelfs. (en aangezien we nog een oude iPod hebben, blijft die ook bewaard)
"Sowieso is de USB-C markt nog niet helemaal volledig volwassen naar mijn mening. In ieder geval voor de desktop-markt valt het me tegen. Ik kan mij dus ook best voorstellen dat Apple daarop wacht."

Sorry, Apple was de eerste om USB-C te implementeren en USB-A naar de geschiedenisboeken te verhuizen. Apple wacht niet, ze hebben alles al perfect onder controle wart die kabel en zijn technologie betreft.

Daarbij heeft de iPad pro al de lightningpoort laten vallen in het voordeel van USB-C. Het kan dus technisch en iedereen juicht het toe!.

De enige reden (en dat is hier al meermaals besproken) waarom de oude kabel nog dienst doet is puur financieel. Ze verdienen per iPhone enkel tientallen euro's aan licenties van andere leveranciers van kabeljes en accessoires die op de lightningpoort worden aangesloten. Met usb-c stappen ze in een open standaard. Ook draadloos laden gaat via een internationale QI standaard. Zo wordt het moeilijker (niet onmogelijk) om licenties te vragen aan derde partijen waardoor hun winstmarge zakt per iPhone.

[i]"Aan het einde van de rit is er ook pragmatisme."[/i ? je lijkt de argumenteren dat mensen enkel willen opladen en het voor hun niet uitmaak welke kabel dat is. Dan denk ik dat je blindelings voorbij gaat veel mensen zonder batterij vallen omdat hun vriend, collega of restaurant geen juiste oplaadkabel heeft liggen.
Als je pragmatisch denkt dat push je toch gewoon USB-C All the way?
Dus je bedoelt laden via kabel volledig afschaffen en enkel nog draadloos laden ondersteunen? Dat lijkt mij echt geen optie, dan moet je je laadstation overal met je mee sleuren en hoe ga je dat in de auto doen, of trein of vliegtuig?

Nee dat gaat echt niet gebeuren.
Nee dat gaat echt niet gebeuren.
Dachten mensen ook van de floppy-drive en de 3.5mm aansluiting. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren, maar ik sluit het niet uit. Zeker niet omdat het voor Apple in een duidelijke trend/ideaalbeeld zou passen.

[edit]
Overigens zie ik niet zo'n dramatisch verschil tussen het meenemen van een kabel, en het meenemen van een kabel met een inductief laadstukje aan het einde. Heb dat afgelopen weekend met de laderkabel van mijn Apple Watch gedaan, bvb. Zoveel meer ruimte dan een andere kabel neemt die niet in en is gewoon USB-A aan het andere einde.

Er valt nog heus wel iets slims te verzinnen met clipje/magneetje als je de telefoon tijdens het laden wil gebruiken.

@RGAT
Even lezen waar het een reactie op is. "Hoe ga je straks laden in het vliegtuig/trein/auto/hotel als je geen poortje meer op de telefoon hebt".

In het vliegtuig zit inderdaad geen inductief laderpunt, maar wel een USB-A. Dus neem ik ipv. een USB-A -> lightning een USB-A -> inductief kabel mee.

Als voorbeeld geef ik mijn Apple Watch-kabel, die neem ik nu namelijk al mee en dat is echt geen groots bezwaar.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 11 februari 2019 16:44]

Waarom zou je een kabel met 'draadloze' lader meenemen ipv een kabel? Waar is daar de logica?
Kabel: snel, betrouwbaar vs 'draadloze kabel': langzamer, meer wat kapot kan, inefficient...

Voor de floppy drive was een geldige vervanger, voor de 3.5mm nog niet, dit is dus puur vernieuwen zodat het nieuw is, niet omdat het beter is...

Edit: @Keypunchie Daar reageer ik dan ook op he ;) Jij hebt het over wat als er geen poort op je telefoon zit, simpele oplossing: die poort lekker laten zitten dus. De poort weg halen voegt niets toe, is geen verbetering. Je 'draadloze' kabel is ook nogal pointless, welk probleem lost dat op, waarom is het beter?... Het is nieuwer, ja dat klopt, maar niet beter dan wat je daar voor had...

[Reactie gewijzigd door RGAT op 11 februari 2019 16:48]

Datzelfde argument had men over de 3.5mm, maar ook deze is weg. Niet omdat er een "beter alternatief" is, maar omdat het niet langer nodig is, kosten meebrengt qua productie, maar ook qua garantie want poorten zijn slijtage gevoelige onderdelen en deze moeten tevens gewaterproofed worden. Zonder poorten bespaart Apple ruimte, geld, wordt de telefoon symmetrischer en dus naar meningen mooier.

Ik zeg niet dat ik voor ben, maar toen we wireless audio kregen (bluetooth) zou het ook nooit bedrade audio vervangen en kijk waar we nu zijn. Het zou mij absoluut niets verbazen. Apple wilt minder fysieke dingen in de telefoon (kijk naar e-sim push, 3.5mm, sd-kaart) en dit is een volgende stap want er is een alternatief zonder kabel.
Voor een carkit en wat muziek luisteren op oortjes is bluetooth prima, voor meer dan dat is het niet goed genoeg, veel te storingsgevoelig...
Heb er een klein jaar helaas elke dag mee moeten werken en was zo blij toen ik bluetooth een gooi kon geven en terug kon naar iets wat gewoon altijd werkt.
De argumenten tegen de 3.5 zijn inderdaad vaak prijs (hoeveel lager is de prijs geworden?... niet dus), slijtage (hoe vaak heb je een 3.5 poort versleten, ik heb er nog nooit van gehoord dat het gebeurt) en waterproof (zat waterdichte 3.5 poorten te vinden)...
Dus ja, die poort weghalen is leuk voor de gemiddelde gebruiker die of nooit muziek op de iPhone luistert of dat doet via niet al te hoge kwaliteit oortjes oid of voor de gebruiker die altijd een bluetooth adapter mee 'sleept' om het gebrek van de telefoon te compenseren...
Maak dan een aansluiting die de problemen oplost == verbeter het ipv marketingpraat dat het nieuw is dus beter...

Dan nog leuker het verwijderen van de SD kaart, dat is een perfect voorbeeld van vernieuwen ipv verbeteren, minder features maar met marketingpraat het een verbetering laten lijken :+

[Reactie gewijzigd door RGAT op 11 februari 2019 23:09]

Je vergeet nog het "symmetrie' argument van iPhone gebruikers (die mogelijk aan A.S.S. leiden, anders kan ik de drang naar symmetrie niet verklaren).

Daar heb ik, na 1,3 seconden nadenken, een goede (en mogelijk zelfs patentwaardige...) oplossing voor:

Plaats de 3,5 mm aansluiting midden bovenop de telefoon!!
Zeker niet omdat het voor Apple in een duidelijke trend/ideaalbeeld zou passen.
Als je het plat trapt en sec bekijkt als "nog een kabel minder" is dat zeker waar, maar de praktische implicaties van het enkel ondersteunen van draadloos laden zijn niet heel erg mals.
Ik had dit met mijn Galaxy S7 omdat de USB poort kapot was, maar dat is echt compleet ruk in de praktijk. Even tussendoor bijladen kan je gewoon vergeten en als je een beetje heftige gebruiker bent loop je daar erg vaak tegenaan.
Een kabeltje meenemen is veel makkelijker dan zo'n charge pad of Qi supported power bank op sleeptouw.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 11 februari 2019 17:03]

Zoek maar eens op Gravity car charger,ideaal en je wil niks anders meer...kabels in een telefoon steken hoe vaak doe je dat nog..?
Minstens 1 keer per dag (om te laden). Soms wel meerdere keren per dag, bv om muziek te synchroniseren met de computer, of muziek te luisteren via mijn 3.5mm jack. En daar kies ik bewust voor: f*k wifi en bluetooth, die zijn gewoon niet stabiel genoeg. Vernieuwen is niet hetzelfde als verbeteren of innoveren...
Zoek maar eens op Gravity car charger,ideaal en je wil niks anders meer...kabels in een telefoon steken hoe vaak doe je dat nog..?
de telefoon, tablet gaan iedere avond met hun kont aan het infuus, en de smartwatch op z'n inductie lader. (of was dat stiekem ook QI?)

m'n telefoon ligt overdag als ik thuis werk (merendeel van de tijd) op een QI lader, dat wel. Als ik elders zit dan heb ik een kabel in de auto ( en dan doet dat ding gelijk de navigatie via CarPlay) en als ik aan het werk ben heb ik in een jaszak altijd een kabeltje voor het geval dat. (komt niet vaak meer voor)

dus kabeltjes worden nog altijd veelvuldig gebruikt. M'n auto infotainment kan ook geen wireless CarPlay.
In de auto kun je al draadloos laden wanneer je een courant modern model hebt.
In een audi van 50k is het nog een optie van een paar honderd euro. Nergens standaard bijna.
Er zijn zat after market opties die ook draadloos opladen ondersteunen.
Hangt van je auto af. Maar zelfs als dat voor jouw auto mogelijk is, waarom €500 betalen om draadloos laden in te laten bouwen als het met een kabeltje altijd goed heeft gewerkt? Wat voor voordeel geeft dat? Sommigen (zoals jij, en apple blijkbaar) vergeten gewoon dat je iets alleen moet veranderen wanneer het voordelen biedt, en niet onzinnig moet gaan veranderen om het veranderen. Draadloos laden is gewoon een nadeel, hoe je het ook wendt of keert. Vooral omdat er niks mis was met een kabeltje...
Mijn punt is als volgt. Gezien de prijzen door belastingen in Nederland voor nieuwe auto's (afgezien lease) rijden er prive gezien procentueel vrij veel oudere auto's rond. De instap lease wagen heeft opties als draadloos laden ook niet erin. Dit betekent dat het gros van het nederlandse wagenpark geen draadloze laadondersteuning heeft. Wanneer Apple dus eenzijdig besluit geen poorten meer te gebruiken betekent voor bijna iedereen met een nieuwe iphone dat ze deze niet meer in de auto kunnen op laden tenzij ze speciaal hiervoor een nieuwe auto aanschaffen ( of deze optie van vaak rond de de 500 euro aangezien het inclusief komt met tech package bij alle merken), of een after market optie welke niet ingebouwd zit dus lelijk en onhandig is en tevens weer extra kosten meebrengt. Met je offtopic opmerking onzin apple fanboy.
Ik gebruik mijn smartphone voor navigatie. Dat gaat lastig als de smartphone in een vakje ligt.

De draadloze lader in de auto is dus gewoon een onwerkbare oplossing voor geen enkel probleem.
ik ook, maar dat gaat via CarPlay. Werkt prima.

Dus geen onwerkbare oplossing, maar niet de oplossing voor iedereen. (maar de oplossing voor iedereen bestaat sowieso niet)
Ik gebruik mijn smartphone voor navigatie. Dat gaat lastig als de smartphone in een vakje ligt.

De draadloze lader in de auto is dus gewoon een onwerkbare oplossing voor geen enkel probleem.
Er zijn menig Qi certified windshield mounted cradle oplossingen beschikbaar die dit ook perfect opvangen.

Dat geldt ook voor @tg1997 zijn probleem, met de oudere auto's.

Als alternatief is er ook draadloze carplay beschikbaar in nieuwe auto's, dat dekt de lading ook prima voor navigeren + draadloos opladen.

Ik wil niet zeggen dat "geen poorten" goed is, maar jullie problemen zijn echt non issues..
Dan nog heeft een laadvakje in de auto nog steeds geen nut.
Je moet alsnog een andere (draadloze/bedrade) lader kopen.
Complete onzin. De meeste auto's zijn ouder dan draadloos laden. Misschien dat jij leasebakken rijdt, en iedere 3 jaar het nieuwste model krijgt met alle moderne technische snufjes, maar de mensen zonder lease rijden veel langer in hun auto dan een schamele 3 jaar. En dat is maar goed ook, zo'n wegwerpmaatschappij wil je toch niet?
zelfs op leaseauto's is draadloos laden doorgaans een optie die extra kost. Ook in het business lease segment, waar je doorgaans toch al aardig wat standaard er in hebt zitten. Draadloos is nog best jong, over 2 of 3 jaar zal dat misschien eens standaard worden.
Na 4 jaar zit de lightning connector van de iPhone van mijn vrouw nog steeds lekker strak in het toestel. Na 2 jaar Huawei P9 met USB-C stekker, valt deze bij een lichte trek al uit de connector. Daar zie ik toch echt wel voordeel voor de lightning connector hoor. En ik hoor van velen dat de USB-C na verloop van tijd (en opbouw van stof) niet meer lekker vast blijft zitten. Ik heb nu een 2de hands iPhone 7 met lightning en ook daar zit de connector nog steeds strak.
Dat is het enige nadeel van USB-C inderdaad. Dat je één keer per jaar even met een tandenstokertje het stof eruit moet pulken.
dat is niet alleen bij usb-c het geval. gebruik je een lightning kun je daar ook last van hebben. Zeker als je de telefoon zonder beschermhoes vaak los in je broekzak hebt zitten.
Lightning is minder kwetsbaar dan USB-C omdat de stekker bij lightning een male connector heeft die in een gaatje wordt gestopt. De USB-C aansluiting heeft een male plaatje in een gaatje waar een huls omheen schuift. USB-C is veel kwetsbaarder aan zowel de kabel als aan de connector kant dan lightning.
Klopt maar beide kunnen last hebben van stof in de connector (female)
Theoretische nonsens. In de praktijk is usb-C gewoon zeer betrouwbaar en sterk.
Sterker nog, het zijn juist Apple kabels die het vaakst stuk gaan.
Ik heb het niet over de kabels ik heb het over de kwetsbaarheid van de aansluiting.
Bovendien ruilt Apple zonder problemen originele kabels met een breuk om voor een nieuwe....zonder kosten.
Nogmaals, er is geen probleem met usb-C.
En dat Apple garantie geeft op z'n zwakke kabeltjes maakt ze niet beter.
Ik heb liever een goed product, dan heb ik geen garantie nodig
wat heeft dat er nou mee te maken?
Zoals altijd ga je weer helemaal los op iemand die iets zinnigs over Apple zegt en reageer je als een stier op een rode lap.

Elke kabel kan last hebben van kabelbreuk, zeker als je er niet zorgvuldig mee omgaat, dus onzin dat dit alleen bij Apple kabels gebeurt.

Je bent weer heerlijk aan het trollen...typisch.
Het is een feit dat Apple kabeltjes zwak zijn.

Je geeft het zelfs impliciet gewoon toe:
Ik heb het niet over de kabels ik heb het over de kwetsbaarheid van de aansluiting.Bovendien ruilt Apple zonder problemen originele kabels met een breuk om voor een nieuwe....zonder kosten.
Ik zal even aantonen wie van ons beide hier aan het trollen is. Hint: dat ben jij.

https://www.quora.com/Why...essories-such-low-quality

https://discussions.apple.com/thread/6185323

https://www.google.com/ur...39358&cshid=1550074574767

Zoals gebruikelijk heb ik van jou nog niet één bewijs gezien dat er iets mis is met de USB-C aansluiting.

Sterker nog, Apple gebruikt ze ook op de laptops! Dan kan er eigenlijk niks mis mee zijn, toch?
Dat is niet waar. In een lightning connector zitten de pogo-pins in de telefoon en heb je kans die te beschadigen als je stof moet verwijderen. In een USB-C connector zitten de pogo-pins in het kabeltje en kun je in je telefoon zelf dus vrij weinig beschadigen. Het kabeltje kun je evt gemakkelijk vervangen.
Dat is niet waar imho. In de USB-C connector in je telefoon/laptop/device zit een dun plaatje wat veel makkelijker afbreekt dan de beschadiging aan de pinnetjes aan de zijkant van de lightning aansluiting.
Waar baseer je deze "humble opinion" op? Heb je ooit zo'n plaatje afgebroken, of überhaupt maar gehoord dat zo'n plaatje afbrak? Ik heb de oude connector van mijn telefoon echt grof mishandeld om dit te testen. Doet het nog prima.
Zeker wel! Hier op het werk bij een collega al een afgebroken connectors in de aansluiting van een DELL laptop, dus ja..kwetsbaar..

Weet niet welke oude connector van je telefoon je bedoelt, maar dat was vast geen usb-c

[Reactie gewijzigd door Isheara op 13 februari 2019 15:08]

Nog nooit last van gehad of gehoord.
Hierin is lightning ook zeker niet onfeilbaar.
lightning heeft na mijn ervaring meer stof problemen dan mijn usb-c poort op mijn op5
op mijn vorige iPhone was dat zeker het geval,maar het design is inmiddels gecorrigeerd dat dat ook niet meer (zo makkelijk) voorkomt. Ik had 't bij m'n 6S wel, maar bij de X heb ik 't niet meer gemerkt. (en dat ding zit toch zeer vaak in m'n broekzak)
Hoe krijg je dat voor elkaar? Die lightning aansluiting is juist een verzamelplek voor stof, waardoor die connector na enige tijd amper nog contact maakt.
Met een tandenstoker heb je dat er zo uit en werkt de connector weer alsof hij nieuw is. Dat gaat bij de ruimere lightning makkelijker dan bij USB Micro B of C
Die ruimere lighting raakt eerder gevuld met stof. En zo hep elk voordeel ze nadeel.
Ik heb jarenlang een iPhone en een Android-telefoon met usb-c in dezelfde broekzak gehad, en mijn ervaaring was dat de iPhone juist eerder problemen kreeg met de kabelaansluiting. Heb daar veel stof uit weg moeten pulken. Denk niet dat je op basis van je eigen situatie al te brede conclusies kunt trekken.
Klopt, alleen is het lightning gat makkelijker schoon te maken met een tandenstoker.
Maar wat wil de gebruiker? Die wil zo min mogelijk gedonder met zijn telefoon. Dus ben je met usb-C beter af.
Dat merk ik ook bij USB-C. Het zit minder strak dan Lightning.

Ook het feit dat Lightning zijn connectoren aan de 'buitenkant' heeft maakt het minder fragiel imho.
Het nadeel ban goedkope usb c kabels is dat de maatvoering soms wat ruim is. Dat geeft niets zolang je die kabel blijft gebruiken maar als je een merkkabel gebruikt merk je ineens dat de zaak allemaal wat opgerekt is met een losse verbinding tot gevolg.
Dus kies wel altijd een merkkabel voor een eurotje meer.
Nou, dat heb ik ook bij Lightning. Ik heb al een keer mijn poort moeten laten vervangen omdat ik de poort niet goed stofvrij krijg. De tweede keer zit er aan te komen, ik hoop het nog even uit te kunnen stellen, maar het is al elke avond prutsen om goed contact te krijgen.
Misschien dit een optie? Wel alleen laden (geen data overdracht). Maar werkt voor mij een mijn vrouw echt perfect. Door het huis en auto deze kabels neergelegd en geen enkel probleem meer met zoeken (blauwe led)/aansluiten (magneet is erg handig) /pielen etc.

https://www.amazon.com/TOPK-Braided-Magnetic-Charging-Motorola/dp/B075WC9YC7

Er komen ook lightning en micro USB connectors mee dus het maakt dan ook niet uit wat voor toestel je hebt

[Reactie gewijzigd door shakemyass op 12 februari 2019 16:12]

Ik heb 3 telefoons thuis alle 3 voorzien van lightning... een iPad ook voorzien van lightning, dus voor mij hoeft het nog niet zo. Alleen mijn MBP en iPad pro hebben USB-C de andere niet. En ik zie eigenlijk geen voordelen van USB-C tov lightning. Weinig zin om al mijn laders (auto's, werk) te moeten gaan vervangen.
Om te kunnen spreken van vendor lock-in dient er bovendien sprake te zijn van een superieur of beter alternatief waar de klant naar zou willen overstappen.
Daar is imho geen sprake van. USB-C biedt niet meer of niets beters tov Lightning.
 • Universeel
 • Sneller laden
 • Snellere dataoverdracht
 • Goedkoper
 • Meer functionaliteit?
Cherry picking. Maar de engelse wiki is idd beter https://en.wikipedia.org/wiki/Vendor_lock-in
unable to use another vendor without substantial switching costs.
Ik wil niet naar een andere vendor. Ik wil juist dat mijn huidige vendor niet switched. Dus je argument blijft imho nog steeds invalide.
Het kost je geld, omdat ze je locked in hadden, en nu gaan unlocken. Beetje vreemd maar blijft wel waar.
Als je Android apps gekocht hebt of allemaal mini USB hebt heb je ook vendor lock-in dus..?
Qua apps alleen als je naar ios wilt overstappen. Maar tussen merken van android telefoons(samsung, htc, sony etc) niet want die hebben allemaal dezelfde aansluitingen.
Bij Android heb je heel veel vendors.
Inderdaad, en de keus uit: Android, Android of Android
Inderdaad. Daarom zijn het Android vendors. Had je iOS verwacht?
Ik heb liever Lightning eigenlijk. Dat je kabel het mannetje is ipv andersom vind ik vele malen beter en veiliger.
Dat schoot mij ook meteen te binnen, gaat mijn MacBook mijn iPhone dan opladen, of mijn iPhone mijn MacBook.
Bij de ipad is het zo dat de macbook je ipad gaat opladen, die vervolgens je apple pencil gaat opladen :+
Heb er echt totaal geen last mee gehad komende van een snel ladende Samsung. Het enige voordeel zou zijn dat laptop en telefoon met 1 lader te laden zijn
Ik vind het al belachelijk dat ik mijn iPhone niet met mijn MacBook Pro kan gebruiken zonder een extra kabel/adapter aan te schaffen.
Ik ben het met je eens, maar er was voor 90% van de gebruikers maar één echt voordeel namelijk het insteken was makkelijker.

Apple telefoons laden niet sneller op. Hebben sowieso beperkte gegevensoverdracht tov android telefoons via kabel.

Dus waarom deze connector. Als de EU eens ballen toont en hun wetgeving gewoon duidelijk maakt. Eerst moesten accu''s verwisselbaar zijn. Blijkbaar is verwisselbaar een erg rekbaar begrijp. Daarna wilde ze universele kabels en laders.

En waar staan we. Eigenlijk is er niks veranderd. Nou ja de accu zit niet gesoldeerd, maar is geplakt.
Ja en nee. Ik denk uiteindelijk het aantal mensen dat snelladen gebruikt (lees: de mensen die netjes hun iPhone 's nachts aan de stroom hangen en dan een volledige dag mee kunnen) best meevalt. Op zich was het wel een optie geweest als je online bij het bestelproces de keuze kon maken voor een USB-c / USB-a naar Lightning kabel met snellader, voor zeg 10 euro, in plaats van de 5W lader nu.

Wat ik veel erger vind is dat Apple nu dus een grote bende maakt van kabels/aansluitingen.
USB-c: Mac, iPad Pro, Apple Watch (met niet Qi oplader)
USB-a - Lightning: Airpods, iPhone, Apple TV remote, Apple Watch (USB-a met niet Qi oplader)
USB-a - microUSB: Beats Solo3.
De oplaadkabel van (volgens mij) Mac en iPad (en USB-c - Lightning) is USB 2.0 en ondersteund dus geen 3.1 file transfers. Daarnaast zijn er ook nog geen USB-c laders waar je 3 of 4 stekkers in kunt steken, zoals ik die wel USB-a heb, zodat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Lightning was een prima aansluiting destijds. En hoewel hij nog minder kwetsbaar is als USB-c, is het nu toch echt tijd dat alles en iedereen USB-c omarmd.

[Reactie gewijzigd door iAR op 11 februari 2019 16:00]

Los daarvan hoop ik dat ze toch nog dit jaar overstappen op USB-C. Toen micro-USB nog de standaard was, was de lightning-poort op praktisch alle gebieden superieur. Sinds USB-C en de substantiële groei van die standaard de afgelopen 2 jaar is de enige reden waarom ze vasthouden aan lightning de licentiekosten die ze accessoire-makers in rekening kunnen brengen. Afgezien van het iets kleinere formaat is er geen enkel voordeel maar aan lightning.
Het ligt wel iets genuanceerder. Dat 'iets' kleinere formaat van lightning is op de dikte van de iPhone een behoorlijk stuk kleiner dan USB-C.
Verder heeft de lightning connector voor Apple als voordeel dat ze die optimaal naar eigen inzichten kunnen aanpassen en veranderen. Met USB-C moet daar eerst een jarenlange procedure voor gevoerd worden met allerlei partijen met misschien heel andere wensen en prioriteiten.
En waarschijnlijk het belangrijkste: als Apple een nieuwe iPhone zonder lightning connector uitbrengt zijn alle accessoires die fabrikanten ontwikkeld en klanten de afgelopen jaren gekocht hebben in 1 klap nutteloos geworden. Die paar kleine voordeeltjes van USB-C wegen niet op tegen de boosheid van huidige iPhone bezitters die al hun lightning-accessoires waardeloos zien worden als ze een nieuwe iPhone kopen..

Kortom, Apple heeft echt wel wat meer goede redenen dan de opbrengst van de licentiekosten.
Liever geen lader. Het doel van de aansluiting te standariseren op USB-C is zodat je net niet langer laders moet gaan meeleveren want iedereen heeft al laders. De MacBook kan je laden met USB-C. Diezelfde lader kan je voor je iPhone gebruiken. Of je kan hem gewoon daisychainen. MacBook aan de lader en iPhone aan de MacBook.
stel ze maken hem 50 euro duurder en ze doen er voor iedereen een quickcharger bij. hoeveel % van alle mensen zou daar nu echt baat bij hebben.....Mijn vriendin en ik hebben allebei een nachtkastje met draadloze oplader in het hout. Ons interesseert die hele bijgeleverde lader niet. Die wordt letterlijk alleen op vakantie gebruikt. In de auto zit ook een draadloze lader, super handig allemaal. Een kabel + oplader is zowieso niet de toekomst lijkt me.
Ik heb tussen de 3GS en iPhone XS Android gehad, en dacht dat het wel meeviel met het slome laden van de iPhone, maar het is echt onacceptabel.

Mijn tussenoplossing? Zorgen dat mijn powerbank altijd wat sap heeft, want die kan met 5V/2.4A (12W) laden. En dan laadt de telefoon ongeveer 1% per minuut tussen de ~25-80%.

Hoop gehannes voor een telefoon van 1000USD.
helaas is het langzaam opladen wel nodig omdat de accu erg klein is (relatief gezien) en door apple word gebruikt als heatsink en gloeiend heet word zelfs met langzaam laden. snelladen met een ipad lader bijvoorbeeld is een goede manier om in een jaar je accu volledig om zeep te helpen.
Wij gebruiken eigenlijk alleen maar iPad-laders (mijn vrouw vroeg laatst aan me "wat is dit?" terwijl ze een iPhone-stekker vasthad, dat zegt wel genoeg) en geen enkel toestel had batterijproblemen na een jaar. Ik heb na 3,5 jaar een dag-in-dag-uit door een tiener gebruikte (dus echt 18 uur per dag in het weekend) telefoon geüpdatet met een nieuwe batterij omdat die op 79% zat.
het is ook maar echt toeval, van de 4 iphones hier in dit huis, zijn er 2 die binnen 2 jaar een nieuwe accu nodig hadden. Als ik alle ipads erbij pak (ja bij ons worden ze wel (te vaak) gebruikt. van de 4 had er 1 na 2 jaar een nieuwe accu nodig.
Maar iPads hebben juist weer wel een relatief grote batterij dus dat heeft niet aan de specificatie gelegen. Ik kan alleen maar zeggen: als ze binnen de garantietermijn onder de 80% duiken zeker als het al rond een jaar gebeurt neem dan contact met Apple op want dat valt gewoon niet onder normale slijtage. Er zijn ook gewoon duidelijke richtlijnen rondom dit soort garantieclaims waar in mijn geval in de Apple Store ook niet geheimzinnig over gedaan werd. AirPods moeten na twee jaar normaliter nog meer dan drie uur mee gaan op een volle lading bijvoorbeeld.
Een collega van me heeft alles van Apple, en heeft me toevertrouwd dat de accu's bij Apple de grootste ellende zijn.

Dat gezegd hebbende: iedere accu is na twee jaar irritant versleten, en daar zijn geen uitzonderingen op. Alleen kost vervanging bij het ene merk weinig, en bij Apple veel (tenzij er een speciale actie is om de klant tevreden te stellen).
Als die collega de accu elke keer tot het laatste restje leegtrekt, dan kan de accu na een jaar of 2 inderdaad op sterven na dood zijn. Collega van mij presteerde het binnen 1.5 jaar de accu's van zijn laptop volledig om zeep te helpen, terwijl ik met evenveel gebruik dezelfde accu na 5 jaar nog steeds 1.5 uur kon gebruiken zonder voeding. Het ligt er dus maar helemaal aan hoe je met je apparatuur omgaat en hoe je laadt en vooral wanneer.

Mijn iPad Air 2 die nu goed 4 jaar oud is, heeft nog steeds een redelijk goed werkende accu. Dit komt misschien omdat die bijna continu aan de lader hangt en alleen in de nacht lading verliest, als deze als wekker op mijn nachtkastje staat. In de ochtend gaat die dan met 30-50% restlading weer aan de lader. Mijn 1.5 jaar oude iPhone 7 Plus haalt nog steeds makkelijk 2 dagen zonder tussentijds opladen.

N=1 is nooit representatief. Zowel mijn ervaringen niet, als ook niet die van je collega. ;)
Wat ik maar wil zeggen: Apple accu's zijn aan dezelfde natuurwetten onderworpen als andere merken.
verwissel geluk niet met harde feiten. apple heeft al meerdere malen toe moeten geven in de rechtzaal met diverse "gates" tot gevolg dat de levenduur van de accus ondergeschikt zijn aan de rest.
Er waren een aantal iPhones met een slechte batch batterijen en die zijn sowieso gratis omgeruild zelfs buiten garantie. Maar die presteerden dus beneden de specificaties van Apple zelf. Zat je niet in die batch heb je normaliter een batterij die twee jaar mee hoort te gaan. Krijg je toch problemen na een jaar terwijl je buiten die batch valt dan ga je naar een Apple Store (en niet die prutsers van Amac), ze tikken je serienummer in, ze checken je batterij en je krijgt gewoon gratis een nieuwe batterij binnen een uur.

Dus geen "You were charging it wrong" verhaal, gewoon vervanging.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 11 februari 2019 18:13]

dus je vergeet even snel dat apple zelf toe heeft gegeven dat ze opzettelijk de telefoon langzamer maken (vlak voor er een nieuwe versie uitkomt) om de levensduur kunstmatig op te rekken dat er geen garantieclaims komen binnen het jaar?
Sorry misschien vertel je het gewoon wat verwarrend maar zoals ik het nu lees begrijp ik gewoon niet waar je het over hebt. Heb je ergens een link? Zoals ik het nu lees heb je echt een rol aluminiumfolie nodig.
Dat is een compleet ander verhaal zoals jij claimt, wat ik al verwachtte. Bedankt voor het zelf onderuit halen van je verhaal zonder dat ik hoefde te Googlen.
opzettelijk de telefoon langzamer maken (vlak voor er een nieuwe versie uitkomt)
Dat staat echt niet op die link

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 11 februari 2019 18:38]

Het is totaal toeval dat de update die dit doet 2 maanden voor de verkoop van het nieuwe model uitkomt en ongeveer een week voor de presentatie ervan?
Moogelijk geloof jij in toeval, ik zet mijn geld wel op winstmaximalisatie.
Die nieuwe telefoon die tegelijk met iOS 12 geïntroduceerd werd, wat een iOS versie is die alle telefoons tot en met de iPhone 5S een significante snelheidsverbetering geeft? Dat is een bedrijf wat expres oudere toestellen langzamer maakt?

Ik ben persoonlijk blij met de feature: gewoon je telefoon gebruiken zonder dat hij er uit klapt tot het moment dat je weer in de buurt bent van een Apple Store om de batterij te fixen. Eentje die constant op de belangrijkste momenten crasht had ik allang in een la getieft. En er eentje van een ander merk gekocht.
Het is totaal toeval dat de update die dit doet 2 maanden voor de verkoop van het nieuwe model uitkomt en ongeveer een week voor de presentatie ervan?
Moogelijk geloof jij in toeval, ik zet mijn geld wel op winstmaximalisatie.
Hoor je jezelf wel bezig?

In dat artikel staat dat het zo is vanaf iOS 10.2.1, die in Januari 2017 is uitgebracht. Nieuwe iPhones worden begin september aangekondigd, en 2 weken later gaan ze in de verkoop, met uitzondering van de X en Xr, die kwamen wat later (2 maanden na aankondiging).

AKA: er zaten meer dan 8 maanden tussen update die slomer maakt, en aankondiging nieuw toestel. Hoe je het draait of keert (na de start van verkoop nieuwe toestellen: 4 maand, voor de start van de verkoop van nieuwe toestellen: 8 maanden) kom ik nooit aan 2 maanden of een week.

Bovendien had ik met mijn iPhone 6 inderdaad random uitvallende batterij na 2 jaar intensief gebruik (>1000 laadcycli). Dankzij de update ging het allemaal wat trager, maar herstartte het toestel in elk geval niet spontaan als ie onder de 40% charge kwam. Dit bracht bij mij ook gelijk aan het licht dat het de batterij was ipv een ander hardwaredefect, waardoor ik meer geneigd was om naar een 3rd party repair shop te gaan en een nieuwe accu er heb laten ingooien twv 49 euro. Gelijk alle issues verholpen..
Had ik kunnen doen, maar ik kom niet met een argument om het vervolgens niet hard te maken. Het is dus aan jou dus om je eigen uitspraken te staven, niet aan mij.
Hehe, wat een mooie manier om jezelf te proberen te vrijwaren van een gemaakte claim.

Kom als een echte man op met je cijfers.

Tevens was die wel wat zeggend, als je gewoon kijkt waar ik op reageer en als je weet hoe de hele religie inelkaarsteekt. https://www.businessinsid...ernational=true&r=US&IR=T

[Reactie gewijzigd door PlowKing op 11 februari 2019 16:39]

Dan koop je toch geen iPhone? Je reactie komt op mij wat overtrokken over. Omdat iPhone-gebruikers doorgaans geen andere merken hebben ervaren zullen zij daardoor ook niet het snelladen missen.

Ten tweede zie ik dat probleem van snel of langzaam laden niet zo. Het is net als een auto, zorg op tijd voor brandstof. Dat moet toch redelijk goed in te schatten zijn. Vrees je dat je langere tijd niet over stroom kan beschikken, dan zijn er nog altijd powerbanks.
Ik stap waarschijnlijk tegen september weer over op de iPhone. Waar ik me echter aan stoor is het feit dat het met afstand de duurste telefoon is (afgezien van die idiote projecten met allemaal diamant, etc.) en Apple te gierig is om er een iets duurdere lader bij te doen.

Daarnaast maak ik toch wel regelmatig gebruik van de quick charge functie. Af en toe heb ik 'm om verscheidende redenen niet 's nachts aan de lader zitten. Als ik de telefoon dan toch aardig wat kan laden terwijl ik bijvoorbeeld onder de douche sta, is dit een groot voordeel.

Het zou anders zijn wanneer het maar een budget-telefoon was. Voor een telefoon tussen de € 750-1600 mag je gewoon een snellader verwachten. Het is terecht dat Apple daarop wordt bekritiseerd!
Ik heb nog nooit een USB-C aansluiting of kabel gezien eigenlijk.
Het is er toch al wel een tijd hoor. Mijn Galaxy S8, zeker niet meer de nieuwste, heeft USB-C en mijn laptop (Dell Precision 7520) ook.
Dat zijn dus 2 apparaten die ik iedere dag meesleur die gewoon voorzien zijn van USB-C.
Ja ok, ik had een S6 en loop niet met een iPhone SE.

Maar m'n desktop heeft ze niet.
Waarom zou ik moeten snel laden. Dat ding houd t makkelijk dag vol en snachts zit ie aan de lader. Ik heb helemaal geen behoefte aan usb c. Ik heb in de auto, werk, thuis em vrienden allemaal lightning kabels. Iedereen heeft dat wel. Ik hoop dat ze niet over stappen
Ik zie de usb c niet komen. Nog 2 jaar en iedereen is draadloos. Wat een super goede vernieuwing is. Veel minder snel een stukke kabel, beter voor het millieu.
Aan een draadloze lader zit ook een kabel en die kan ook stuk gaan en die lader moet ook vervangen worden wegens nieuwe technologie.

Beter voor het milieu is het niet, want bij draadloos laden verlies je energie.

Daarnaast is je telefoon onbruikbaar als deze op de draadloze lader ligt, duurt het laden langer, wordt de telefoon heter, is er meer electromagnetische straling in huis en kan de achterkant van je telefoon niet van metaal zijn.

Nee, dat wordt 'm niet.

Er werd twee jaar ook al voorspeld dat het snel afgelopen zou zijn met de koptelefoon aansluiting. Het tegendeel blijkt het geval.
Van Fisher-Price heb je van de vorm doosjes, kun je alvast wat oefenen...
Haha nee hoor. Ik heb dan ook geen problemen met USB-C. Micro-USB aan de andere kant...
Dan zal het wel aan m'n Xiaomi wireless Charger liggen.heb die kabel er een paar keer uit gehad,maar m'n eerste reactie was: Dit Is Toch Niet Normaal Meer😂
Wel logisch dat Apple niet overstapt naar USB-C, nu kunnen ze lekker royalties blijven opstrijken van de accesoires met Lightning poort.

Wat een grap eigenlijk, een telefoon uitbrengen die geschikt is voor snelladen en vervolgens doodleuk geen snellader meeleveren.
Ze moeten natuurlijk ergens op bezuinigen, wanneer ze een telefoon tegen zo'n scherpe prijs op de markt brengen 🙄
Dat laatste is Apple niet de enige in. Mijn BlackBerry KEY2 heeft ook ondersteuning voor snelladen, maar een snellader meeleveren, ho maar.
Ja dat van geen snellader is wel echt ernstig, ik snap niet dat mensen IPhone's blijven kopen.
Omdat dat niet afhankelijk is van een lader. Liever langzamer laden dat je accu wat langer meegaat dan een snellader die 'm aan barrels helpt.

En nee, ook langzaam geladen accu's gaan stuk, dat weet ik.

Zoals @Geim hieronder mij ook stelt: liever gewoon géén lader. Is alleen maar extra belasting voor het milieu en iedereen heeft al een miljoenmiljard van die dingen liggen. Sterker nog, als ik in een luie bui ben hang ik m'n iPhone gewoon aan m'n PS4 te laden, die staat ook gewoon op standby waardoor er spanning op de USB-poort blijft.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 11 februari 2019 15:25]

s alleen maar extra belasting voor het milieu
+
Sterker nog, als ik in een luie bui ben hang ik m'n iPhone gewoon aan m'n PS4 te laden, die staat ook gewoon op standby waardoor er spanning op de USB-poort blijft.
:') _O-
Ja de ironie is me niet ontgaan ;)

Maar ik vermoed zomaar dat een lader die apart voor mij geproduceerd moet worden méér energie kost dan die PS4 die ik óók al heb. Het alternatief is een meegeleverde lader én een PS4 die al op standby staat.

Bovendien heb ik 16 zonnepanelen liggen, wat m'n PS4 per jaar verbruikt heb ik er met anderhalve week zon wel uit.
Als je zonnepanelen hebt maakt het eigenlijk helemaal niks uit. Sowieso verbruikt een PS4 in standby maar 8 watt ofzo, maar het was wel grappig om te lezen zo. :)
Ik hap nou eenmaal makkelijk :P

Nee laders meeleveren hoeft wat mij betreft echt niet. Heb er al genoeg van en áls ik al onderweg zou moeten laden doe ik dat in de auto wel weer. Of aan een powerbank.
Je hebt er juist genoeg omdat iedereen ze meelevert ;)
Ja maar dan koop ik er liever een van de IKEA voor een paar euro met 3 aansluitingen of een 'echte' fastcharger als ik vind dat dat nodig is, in plaats van dat ik er een krijg die constant in een la ligt naast de andere 20 laders die ik niet nodig heb....
Je mag ze wel naar mij opsturen als je ze niet meer moet. Ik verknip er wel eens een paar als ik een simpel 5 V bronnetje nodig heb ;) (grof maar het werkt)
Ik heb een USB-kabel aangepast voor dat doel. Prak ik in een USB-poort van een lader. Kost wat minder. ;)
Die heb ik ook wel, maar soms moet je iets semi/quasi permanents hebben ;) En ik heb meer opladers met een kabel eraan vast dan met een losse.
Als je doelt op m'n PS4 waar ik 'm aanhang: een USB-oplader van 400 euro vindt je niet zo gauw en is verre van goedkoop ;)

Die van de IKEA zijn prima. Naast de Apple lader zelf is dat de enige die ik tot nu toe gevonden heb die zelfs een Raspberry Pi van de juiste constante stroom kan voorzien (zonder knipperend 'icoontje' in beeld dat ie te weinig energie zou krijgen zeg maar). De IKEA Koppla. Wel goedkoop, geen rommel.
Ik hoop het, de originele oplader die bij de apparaat hoort is de beste die je kan hebben, of een duurdere oplader veel duurder ieder geval dan 3 a 5 euro
Liever langzamer laden dat je accu wat langer meegaat dan een snellader die 'm aan barrels helpt.
Ja, als dat zo zou zijn zou dat een afweging waard zijn. In de praktijk is het tegenovergestelde waar. De accu 's nachts op moeten laden betekent dat hij een uur of 8 compleet onnodig op 100% zit. Dat is een lange tijd waarin je accu verhoogde degradatie heeft.
Mijn eigen telefoon hangt alleen 's ochtends een half uurtje aan de lader, meestal zit 'ie dan 95% vol of zo. Niet veel later stap ik de trein in en gaan de eerste procentjes er weer af, waardoor hij eigenlijk de hele dag heerlijk in zijn optimale werkgebied van 20-80% lading verkeert.
Snelladen gaat nauwelijks ten koste van je accu.
Het laden tot boven 80% leidt wel tot snellere degradatie van de accu van een mobiele telefoon.

En snelladen is echt handig als je een keer bijna leeg bent. Apple bouwt het niet voor niets in...
Bron?

Het eerste dat men mij vroeg in de Apple Store toen ik na 13 maanden om een nieuwe batterij kwam voor mijn iPhone X (86%): "gebruik je snelladen, want dat is niet goed voor de batterij".
Een bron:
https://batteryuniversity...g_lithium_based_batteries
https://accubattery.zende...-research-and-methodology

Relevantere info dan die van een verkoper die jouw extra aanschaf graag wil goedpraten...

[Reactie gewijzigd door emmerx op 12 februari 2019 01:09]

Dus Apple bouwt een voorziening in die niet goed voor je accu is?

Daarnaast is het raar dat jou accu (zonder snellader?) na 13 maanden al zo slecht is.
Ik begrijp uit jou woorden dat alle fabrikanten (in dit geval dus Apple) willens en wetens jou dure telefoon batterij (vervanging) naar de filistijnen willen helpen?
Ik heb veel RC. lipo's, die ik regelmatig oplaad met een bepaalt aantal Ampere's wat kan bij die specifieke lipo's staat aangegeven (c rating)?
Het zou wel erg bijzonder wezen dat ze met snel laden kapot gaan.
Ook E-auto's laat je toch zo snel mogelijk op, waar uiteraard ook lipo's in zitten.
Daar is ook weinig tot geen degradatie in na zo veel kilometers.
Omdat dat niet afhankelijk is van een lader. Liever langzamer laden dat je accu wat langer meegaat dan een snellader die 'm aan barrels helpt.
Of je doet het zoals Samsung: Je levert gewoon wél een fatsoenlijke snellader mee, en laat mensen in de instellingen van de telefoon snelladen al dan niet uit zetten.
Ja handig, om zoiets omslachtigs te moeten bedenken. Dát is dus precies de reden dat ik een iPhone heb :) om niet het werk van die fabrikant nog eens te moeten gaan doen.
Een switchje in je instellingen menu omzetten is "het werk van die fabrikant nog eens te moeten gaan doen."?
Dat, en zodra er een OS upgrade moet komen ik eerst aan de gang moet met SD-kaartjes en bootloaders en vage downloadcrap om een image te zoeken dat een of andere random oostblokker in elkaar geknutseld heeft omdat de fabrikant te beroerd is zélf ondersteuning te gaan bieden...
Waar heb je het in godsnaam over? Dit zit standaard in elke Samsung telefoon...
Je gebruikers een keuze bieden is inderdaad not-done, schandalig die praktijken van Samsung!

Verder heb ik gewoon al 4 jaar support op mijn S6 hoor, maar ik snap dat het fijn is om ongefundeerd te ranten op Samsung.
Dat switchje om iets uit te zetten zodat je batterij langer leeft zou niet nodig moeten zijn, bedoel ik.
Net wilde je nog geen oplader in de doos, want milieu. Daarna wil je weer 2 verschillende laders voor 2 verschillende doelen. ( snel en normaal laden ) Terwijl dat dus heel makkelijk met software te regelen is, dat zou jij als milieufanaat fantastisch moeten vinden.
En dat tweede stukje ging over custom firmwares die je nodig hebt om überhaupt support langer dan 2 jaar te krijgen tegenwoordig, wat natuurlijk helemáál schandalig is...
Gebruik je dat nu nog steeds als speerpunt? Dat is alweer een tijdje geleden. Misschien moet je de ontploffende batterijen van de Note 7 er ook nog even bij pakken? ;)
Nee, gewoon geen snellader, probleem opgelost - één lader die gewoon doet wat ie moet doen :) namelijk opladen.
Ja of een snellader, die ook normaal laad. Dat is dan toch logischer? Maar goed, ik zie het alweer. We laten het hierbij!
En wat die support betreft: Samsung belooft 2 jaar aan updates waarvan 2 Android versies en een handjevol securityupdates. Leuk en aardig allemaal. Maar 2 jaar is m.i. echt véél te kort. Dat je nieuwe functies moet missen omdat een nieuw OS niet werkt is al erg genoeg maar dat je in je handen mag wrijven met 2 jaar security patches? Serieus?
Welke fantastische functies heb jij er op je iPhone bijgekregen de afgelopen tijd, vanaf zeg iOS 10?
En nee, zoals @TommyboyNL al aangaf, krijgt z'n S6 nog updates. En die is alweer bijna 4 jaar oud.
Facetime group calls. Oke nice.
veiligheid in de vorm van kernel updates. Dat is gewoon een beveilingsupdate.
Apple Watch support. :O
Schermtijd. :O
Siri Shortcuts. Oke nice
Safari updates. :O Really? Dat is gewoon een app update man. Chrome update 2 keer per maand.
Apple Pay. Oke nice.
Airplay 2. Oke nice.
QR-scanner in de camera. :O
grouped notifications. Nu al? In 2017-2019? Wow! |:( Dat ze dat niet gelijk in de 3GS hebben gestopt... 8)7
iMessage in de cloud. Oke nice.


Maar ik heb nou niet echt het gevoel dat ik mijn telefoon moet vervangen ofzo. Als ik dit zou moeten missen, dan zou ik geen seconden minder slapen denk ik. En dat is dus voor Android precies hetzelfde. Zolang het veilig is, is het helemaal mooi! Behalve dat Android nu Project Treble heeft, dat is nou echt een innovatie, maar voor de rest kan het mij gestolen worden. ( en dan lost Project Treble nog iets op, wat er imo vanaf het begin in had moeten zitten...
"Zolang het veilig is" ... ja, Windows XP is ook veilig, zolang je 'm niet aanzet :P

Nee maar gekheid. Ik héb een Apple Watch, dus dat is voor mij al een pre. Voor de rest zijn het simpelweg dingen die sinds iOS 10 volgens mij toegevoegd zijn, en die ik dus ook 'gewoon' gekregen heb. Nee allicht krijg ik er geen betere camera mee, of 3D Touch of een haptic homeknop - het toestel wordt er niet anders van maar functionaliteit die overal uitgerold wordt krijg ik óók nog gewoon.

Sterker nog, zelfs de iPhone 5S vóór mijn 6'je krijg dat nog gewoon. En dat toestel is 5,5 jaar oud ondertussen en even aangenomen dat iOS 13 niet meer op de 5S zal komen heeft ie de volle 6 jaar alle upgrades en updates meegekregen straks (medio september dit jaar verwacht ik). En dan roemt men de performance van de 5S die zelfs béter geworden is na iOS 12.

En 'moet vervangen'.. nee.. in principe 'moet' ik m'n iPhone ook niet vervangen. Alleen de batterij is echt op. Ik wil later dit jaar nog eens over naar een Xr eigenlijk (of de opvolger daarvan) maar dat is meer vanwege de echt betere camera en het grotere schermformaat wat ik wel zie zitten dan dat ik performance tekort kom.
Dat was in het geval van de iPhone 4 inderdaad wel even een dingetje. Maar goed, die is ook pas 8,5 jaar oud ;)
Ik heb net een iPhone 8 van mijn werk ontvangen en dat ding laadt laaaaaaannngggzaaaaaam. Zeker als ik dat vergelijk met mijn OnePlus6.
Geen idee hoelang het laden duurt eigenlijk. Dat doe ik altijd ‘s nachts. Aan het eind van de dag heb ik doorgaans nog 60% lading in mijn iPhone X. Voor mij is dat snelladen dan ook een non-issue van heb ik jou daar. En aangezien ik geen behoefte heb aan snelladen; dan liever een tragere lader die mijn accu spaart.
Voor jou, ja. Voor heel veel andere mensen is het wel degelijk een issue. Zelfde toen de discussie over wireless charging support, waarbij Apple fans echt heel fanatiek apologetic gingen doen. 'Ja maar een wireless charger heeft zelf toch ook een kabeltje naar de muur nodig? Dús is het nutteloos'.

Nee, zo werkt dat dus niet. Prima dat jij geen gebruik maakt van wireless charging, fast charging of een wired headsetje, maar heel erg veel mensen doen dat wel en die worden mooi aan de kant geschoven door Apple, terwijl ze wel doodleuk de absolute hoofdprijs moeten betalen. En ik kan me voorstellen dat dat steekt bij mensen die wel verknocht zijn aan het OS en/of het ecosysteem. Voor 'ons' Android gebruikers is het veel meer een non-issue, je kunt gewoon je wensenlijstje afvinken en dan blijven er onder aan de streep altijd wel een aantal alternatieven over waar je uit kunt kiezen.

By the way...
En aangezien ik geen behoefte heb aan snelladen; dan liever een tragere lader die mijn accu spaart.
Maar die trage lader laat je wel doodleuk 8 uur aan je telefoon hangen? Veel slechter dan dat wordt het niet voor je accu hoor (trickle charging)...

https://www.sciencealert....ast-longer-advice-science
Jouw woorden; heel veel mensen. Het merendeel denk ik toch echt niet. Zo ook draadloos opladen. Ik heb een wireless charger gekocht “omdat het kan”. Inmiddels ligt de draadloze lader in de la te verstoffen omdat ik hem NOOIT gebruik.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 12 februari 2019 19:19]

Het merendeel denk ik toch echt niet.
Het merendeel niet... wat? Wireless charging? Fast charging? Wired headset? Er zijn vziw geen cijfers bekend (van de voorkeur van mensen voor de manier van laden) maar ik zie ook geen enkele reden om aan te nemen dat het aandeel mensen dat wél gebruik maakt van een van beiden insignificant is. Feit blijft dat het voor veel mensen vreemd is dat je bij bijvoorbeeld Apple extra moet betalen voor iets wat al wel gewoon in de telefoon zit. En als je toch aan trickle charging doet dan maakt het niks uit met wat voor lader je dat doet.

Maar lees je even in over trickle charging, dat is echt het tegenovergestelde van je accu sparen...
Respect! _/-\o_ Ik heb het al lang opgegeven bij die iLovers.
-Een snellader is niet nodig (totdat Apple hem erbij doet)
-Een notificatie-balk was niet nodig (tot Apple het had "uitgevonden".
-NFC is niet nodig (totdat Apple NFC activeert)
-BT bestandsoverdacht is niet nodig (totdat Apple het toelaat)
-Wireless charging hoefde niet (totdat Apple het had "uitgevonden")
-Bestanden overzetten via drag & drop, niet nodig (totdat Apple het toelaat)
-....
Ik zal ze nooit snappen dat iVolkje.
(en nu maar minnen he iJongens)
Het grootste deel is inderdaad niet nodig 😊 AirDrop über Alles.
Dan neem je toch een snellader als je dat wil? Problem solved. :P De iPhone ondersteunt dat gewoon, dus je hebt de keuze.

“Maar die trage lader laat je wel doodleuk 8 uur aan je telefoon hangen? Veel slechter dan dat wordt het niet voor je accu hoor (trickle charging)...”

Dat is met moderne smartphones een probleem als je hem steeds loskoppelt, paar minuten gebruikt en weer aankoppelt. (Of op Qi-pad legt).
Voor ‘s nachts opladen maakt het geen hol meer uit, springen ze zelf snugger mee om.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 11 februari 2019 15:52]

Dan neem je toch een snellader als je dat wil? Problem solved. :P De iPhone ondersteunt dat gewoon, dus je hebt de keuze.
Ja, zo kun je alles wel recht praten wat krom is. Je mist het punt: het is niet alsof de iPhone een entry- of midrange toestel met bijbehorend prijskaartje is. Je betaalt een premium prijs, maar moet wel doodleuk 25 euro extra aftikken voor een lader die de snellaadfunctie van de telefoon zelf ondersteunt...

Wireless charging kun je dan nog als een gimmick zien maar ik vind het echt schandalig dat ze een lullige 5W lader meeleveren.
Dat is met moderne smartphones een probleem als je hem steeds loskoppelt, paar minuten gebruikt en weer aankoppelt. (Of op Qi-pad legt).
Voor ‘s nachts opladen maakt het geen hol meer uit, springen ze zelf snugger mee om.
Lees het artikel nou even... Het maakt wel degelijk uit. Dat stukje 99%-100%-99%-100% is gewoon slecht voor je batterij, hoe je het ook wendt of keert.

Van batteryuniversity.com:
Li-ion cannot absorb overcharge. When fully charged, the charge current must be cut off. A continuous trickle charge would cause plating of metallic lithium and compromise safety. To minimize stress, keep the lithium-ion battery at the peak cut-off as short as possible.

...

When lithium-ion batteries must be left in the charger for operational readiness, some chargers apply a brief topping charge to compensate for the small self-discharge the battery and its protective circuit consume. The charger may kick in when the open circuit voltage drops to 4.05V/cell and turn off again at 4.20V/cell. Chargers made for operational readiness, or standby mode, often let the battery voltage drop to 4.00V/cell and recharge to only 4.05V/cell instead of the full 4.20V/cell. This reduces voltage-related stress and prolongs battery life.

...

A portable device should be turned off during charge. This allows the battery to reach the set voltage threshold and current saturation point unhindered. A parasitic load confuses the charger by depressing the battery voltage and preventing the current in the saturation stage to drop low enough by drawing a leakage current. A battery may be fully charged, but the prevailing conditions will prompt a continued charge, causing stress.

...

Consumer and most industrial Li-ion chargers charge the battery fully. They do not offer adjustable end-of-charge voltages that would prolong the service life of Li-ion by lowering the end charge voltage and accepting a shorter runtime. Device manufacturers fear that such an option would complicate the charger. Exceptions are electric vehicles and satellites that avoid full charge to achieve long service life.
Ja, zo kun je alles wel recht praten wat krom is. Je mist het punt: het is niet alsof de iPhone een entry- of midrange toestel met bijbehorend prijskaartje is. Je betaalt een premium prijs, maar moet wel doodleuk 25 euro extra aftikken voor een lader die de snellaadfunctie van de telefoon zelf ondersteunt...
Ik vind het niet krom eigenlijk. Zonder snellader is het de prijs al waard en ik wil standaard ook helemaal geen snellader... Het gros van de mensen laadt ‘s nachts op, dan zijn die laders prima en iets minder warmteontwikkeling: dus ook beter voor je accu. (Verschil is marginaal trouwens, daar niet van. Qi genereert over het algemeen veel meer warmte.)

Je koopt een premium toestel, daar betaal je voor. Wil je perse extra snel opladen, dan is dat een persoonlijke extra wens en moet je daar de lader voor aanschaffen. Van mij hoeven ze het niet duurder te maken en er dan standaard een in de doos doen omdat er een kleine groep is die het heel graag wilt hebben. :P Fijn juist dat je de keuze hebt. Als ik een telefoon koop waar wel een snellader bij zit, dan moet ik toch ook geld uitgeven voor een normale “trage” lader...? Wat is nou het verschil precies? ;) Al kan ik als ik echt zou willen gewoon het stekkerblok van m’n Mac pakken natuurlijk, via dat ding laadt de iPhone ook met 29W op.


Ik ken het artikel, de inhoud, de materie en heb er hier zelf ook veelvuldig naar gelinkt in topics over (stekkerloos)laden. ;) Ik weet wat het probleem is met trickle-charging en blijf bij m’n uitspraak. :)
Van mij hoeven ze het niet duurder te maken en er dan standaard een in de doos doen omdat er een kleine groep is die het heel graag wilt hebben.
Omgekeerde redenatie... Het punt is nu juist dat ze niet een 'gewone' snellader (12w) meeleveren voor dezelfde prijs, aangezien de kosten voor Apple hooguit een paar dollar zullen zijn. Een snellader is niet slechter voor je accu dan een gewone lader, er is dus letterlijk geen enkele reden om géén snellader mee te leveren voor Apple, behalve een puur commerciële reden. En dan komt dat premium prijskaartje weer om de hoek kijken: je hebt al een van 's werelds duurste telefoons, maar betaalt alsnog extra voor een optie die vrijwel alle concurrenten in dezelfde (prijs)klasse én in de midrange klasse wél meeleveren.

Een vaak genoemde analogie is een premium (sport)wagen die af fabriek wordt geleverd met een B-merk banden die een significant lagere topsnelheid toestaan. Boeit niet want je mag toch niet harder dan 130? Daar gaat het niet om. Je betaalt de hoofdprijs aan de fabrikant en dan mag je best een set goede, high-performance banden verwachten. Of zou jij het accepteren dat je je splinternieuwe Audi RS8 ophaalt bij de dealer en dan WanLi of LingLong bandjes er onder zit zitten?

Het mag jou dan wel niet bijten, en hoewel ik het krom vindt, is dat verder jouw goed recht. Maar probeer op z'n minst te begrijpen dat het voor veel andere mensen wél een 'probleem' cq. kritiekpunt is zonder het meteen te bagetelliseren, zo moeilijk is dat toch niet?

https://www.businessinsid...t-charger-included-2018-9
https://www.gsmarena.com/...ts_iphones-news-33245.php
https://9to5mac.com/2017/...ing-power-adapter-iphone/
Precies dit.

Ik heb nu een XR en die doet zoveel langer met een accu-lading dan mijn oude iPhone 5 deed. Sterker nog, ik laad hem bewust maar deels op, als ik toch achter de computer zit, of in de auto, of TV zit te kijken.

Zelfs als ik hem maar deels oplaad – ergens tussen de 50 en 80 procent meestal – kan ik er weer makkelijk twee dagen mee vooruit. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je er mee doet.
Er zijn mensen die zeer an@al doen over laden, die willen dat de accu tussen de 20 en 80% blijft. Dan moet je dus niet 's nachts laden van 60 naar 100%, want dat zou slecht zijn. Ik kan me dan voorstellen dat het laden soms erg onhandig uitkomt en dan is een snel lader best handig. Ik doe echter net zoals jij, gewoon 's nachts opladen en gemiddeld doe ik 4 jaar met een telefoon waarbij de accu na die 4 jaar nog 80-90% van de originele capaciteit heeft. Dus of die mensen van de 20-80 regel doen nog veel langer met hun toestel, of houden veel meer capaciteit over. Of het maakt geen ene z@k uit en dan doe ik het liever op mijn manier.
Het langst dat ik een telefoon heb gebruikt is 3,5 jaar met de iPhone 6. En toen inderdaad nog steeds geen problemen met de accu. Dus ook voor mij geldt; geen interessante discussie dit. En dan ben ik nog een “enthusiast” gebruiker. De doorsnee consument weet niet eens waar we hier over praten 8)7

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 12 februari 2019 19:20]

Mijn HP Probook (650 G4 of zo) heeft een power management instelling in het BIOS/UEFI zitten die 'battery saver' heet. Die laadt niet verder op dan 80% van het maximum.

Daar zál toch wel over nagedacht zijn zou je zeggen... geen idee of het werkt trouwens, ik heb dat ding pas een half jaar en gebruik 'm 99% van de tijd aan de lader... maar die optie heb ik maar aangezet, want je weet nooit.
Nuance: het is echt wel dat een Li-ion accu het liefst tussen 20 en 80% zit. Bij laptop is het grote probleem dat de accu vaak niet leeg gaat, of zelfs gebruikt wordt (je zegt zelf dat je 99% aan de sap hangt). Dan is het voor een Li-ion accu het handigst als deze rond de 80% blijft en niet altijd vol is. Een telefoon wordt wel vaak ontladen, dus dat ie dan tussen 60 en 100 of tussen 20 en 80% zit maakt niet zo veel uit. In ieder geval niet zoveel dat ik me er zorgen over maak.
Maar hoe weet jij dat jouw accu nog steeds 80-90 % van de capaciteit heeft?
Dat kun je zien onder het tab accu onder instellingen.
@PlowKing Specifiek: Instellingen -> Batterij -> Batterijconditie ;)
Ahhh geinig, weet je toevallig ook hoe correct die getallen zijn? Of geven ze een range aan zoals er hierboven gegeven werd?
In mijn geval is m'n iPhone 6 aan het overlijden. Die stond tot een week of 3 geleden op 70% en nu op 61% ... het eind van de dag haalt ie vaak ook niet helemaal lekker meer. En natuurlijk heb ik net de goedkope batterij-vervanging van 2018 gemist.
Ouch. En ze hebben het ook niet makkelijk gemaakt voor jou om het zelf te vervangen: https://nl.ifixit.com/Gui...ur+iPhone+6+Battery/29363
Alsof ik tijd heb om me daarmee bezig te houden. Als ik het bij een Apple dealer laat doen heb ik er gelijk weer garantie op en alles. Hun pakkie-an.

Heb wel voor m'n refurb Macbook Pro uit 2012 vorig jaar de accu laten vervangen. Die accu was 6 jaar oud maar viel binnen de garantie omdat ik m'n Macbook pas een jaar had. Die zat op 80% capaciteit en is toen gewoon omgewisseld voor een splinternieuwe. Ja dat had ik wel zelf kunnen doen, maar boeien, gewoon even wegbrengen en na een kwartier zit er een nieuwe in. Voor die wachttijd ga ik niet lopen klooien met schroefjes en geneuzel.
Tjah, als je het knutselen ook niet leuk vind snap ik je punt volledig.
Nja knutselen aan bijv. m'n Macbook Pro vond ik leuk. SSD zat er al in maar ik heb de Superdrive eruit gehaald en vervangen voor een tray met een oude 500Gb HDD erin voor foto's/bulk opslag, 16Gb RAM erin et cetera. Dat vind ik leuk omdat het ding verder alleen privé gebruikt wordt. M'n iPhone gebruik ik privé én zakelijk en moet 100% uptime hebben wat mij betreft. En dán permitteer ik me liever geen geknutsel.
Dan heb je wel een model zonder T2 dus? Maar ik knutsel eigenlijk overal mee hehe. Kan mij niet zo heel veel schelen. Gelukkig is mijn werk betaald knutselen, dus kom ik wel aan mijn trekken qua dat O-)
T2 is pas van 2019 ... mijn Macbookje is 7 jaar ouder ;) en ja, ik heb expres voor het 2012 pre-Retina model gekozen. Was refurbished goed te doen qua kosten, en álles is vervangbaar en dat leek me ook wel wat. Ook gezien de opslag: ik heb nu voor een habbekrats 750Gb opslag (250Gb SSD en 500Gb HDD die ik nog over had). Maar daar kan ik zonder moeite een 750Gb SSD inprikken...
Ahhh, dat kan nog gelukkig. In de toekomst zit je in de problemen als je dat wilt doen met 2019+ modellen ;(
Tip - ga langs de telefoon Turk;) Een nieuwe accu is de 6 nog wel waard als je er verder tevreden over bent. De performance zal ook toenemen.
De performance is prima. En ja dat zou kunnen .. maar dan liever gewoon ff langs een Apple reseller. Maar ik zal eens informeren hier in 't dorp wat dat kost bij de 'niet-Apple-dealer'.

EDIT : nou vooruit. Zojuist voor 4 tientjes een nieuwe (hopelijk.....) accu erin laten zetten. Kwartiertje werk. Geeft nu aan dat ie 100% levensduur heeft dus ik ben benieuwd of ‘t te merken is.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 11 februari 2019 17:40]

€89 was het nu dacht ik? In 2018 was het €29 maar toen was ie nog goed.
Volgens https://support.apple.com...ne/repair/service/pricing inderdaad 49 euro.

En ik woon niet in een grote stad. Voordat ik geparkeerd heb in bijv Groningen en bij de Amac ben kost het me méér dan die €10 😜

Bovendien... 2e helft dit jaar wil ik uitzien naar een Xr. Hoewel m’n iPhone 6 nog goed is heeft de Xr toch wat dingen die ik graag zou willen, qua camera en schermgrootte. Als deze accu een half jaartje toevoegt aan het leven van m’n iPhone 6 is het goed zat.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 12 februari 2019 09:58]

Xr lijkt mij ook een heerlijk toestel. Ik heb de X, dus niet voldoende reden om te upgraden voor mij en ik vind de stalen rand erg mooi.
Maar de Xr is een killer met de beste accu duur van alle iPhones ooit; en dat met een groter scherm dan de 8 Plus!
En goed gecalibreerd en scherp. Iets lagere resolutie helaas maar ach. YouTube en Netflix heb ik op TV wel.
Of je maakt mooie tech zoals OnePlus dat snellaadt en de accuspaart. De snellaad techniek van OnePlus zorgt er namelijk voor dat de accu van de telefoon niet warm wordt (alleen de lader), waardoor deze veel minder slijt tijdens laden dan traditionele (snel)laad technieken.

En vaak heb ik het snelladen niet nodig. Maar als ik het wel een keer nodig heb, dan moet ik voor Apple weer een nieuwe lader komen om het uberhaupt te kunnen gebruiken.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 11 februari 2019 16:04]

Hoe doen ze dat dan precies?
Owjah dat, thanks. Maar dat maakt voor warmte ontwikkeling toch helemaal niks uit.... Of snap ik iets niet aan batterijen. Ik zal me even moeten inlezen. Bedankt iig.
Verschil van 8 tot 16 graden verschil tussen andere laadtechnieken. Sterker nog met deze manier van laden kun je door blijven gamen, terwijl Qualcomm fastcharge bv stopt met fastchargen als je intensief gamed of film kijkt om oververhitting tegen te gaan.
iPad lader gebruiken..
Die heb ik niet.
Omdat ik android 1 grote ben vind en niet fijn vind werken, elk toestel werkt weer anders en moet je opnieuw uitvogelen.
Of ik nu een Iphone 5 pak of een Iphone XS het werkt gewoon allemaal het zelfde, ja nu wat nieuwe swipe functies door missende homeknop.

Maar verder is het gewoon eenvoud gewoon simpel op alles het zelfde.
Je kan ook andere homescreen managers installeren op android, zodat je op elke telefoon hetzelfde hebt.
Jij koopt toch ook geen telefoon puur en alleen omdat er een snellader bijzit.
Mag toch aannemen dat je meer wensen hebt mbt tot een telefoon
Wat een grap eigenlijk, een telefoon uitbrengen die geschikt is voor snelladen en vervolgens doodleuk geen snellader meeleveren.
Ik heb liever dat ze helemaal geen lader meeleveren. Gebruik liever mijn eigen (snel)lader.
Heel simpel: zo'n snellader is dikker en past dus niet in dat mooie platte doosje. :+
Wat mij betreft leveren ze helemaal geen adapter meer mee... Ik struikel hier in huis over de adapterblokjes en de enige die ik gebruik is die van mijn iPad voor op de bank en een 'langzame' meegeleverde van mijn iPhone X naast mijn bed. Op werk laad ik mijn iPhone aan mijn MacBook Air via usb-c. Weet niet of dit een snellader is, maar voor mijn gevoel gaat het wel rap. Spaar het milieu en lever die dingen gewoon nooit meer mee.
Ben ik helemaal met je eens.
Het beste verplicht de eu toestellen te leveren zonder oplader
Mocht je er 1 nodig hebben dan moet je deze er apart bij kopen

Dan zijn we gelijk van de discussies af en het is een effectieve maatregel tegen de kabeltjes en daarmee de aanslag op het milieu
Het beste verplicht de eu toestellen te leveren zonder oplader
Mocht je er 1 nodig hebben dan moet je deze er apart bij kopen
Dat is mooi, dan koop je je eerste telefoon, moet je ook nog een oplader kopen.... Een oplader bij je telefoon is hetzelfde als een stroomsnoer voor je stofzuiger, het hoort erbij.
Heb al opladers genoeg in huis/werk heb er dus geen meer nodig.
Het is een effectieve manier om het overschot aan kabeltjes en daarmee de aanslag op het milieu en daarmee de grond voor deze discussie op te lossen.
Dat jij er genoeg hebt wil niet zeggen dat dat bij iedereen zo is.
Waarom denken mensen alleen aan hun eigen situatie?
Ik ben vast niet de enige die er zo over denkt ( had ik er even bij moeten zetten)
Ik denk ook aan het grotere plaatje we hebben hier toch een discussie over wat nu een standaard zou moeten zijn en over de uitwisselbaarheid.
Wat zouden we en het milieu ermee opschieten als men bij ieder apparaat alsnog een oplader en een snoertje mee levert.

Zou mooi zijn als je inlevingsvermogen hierin mee kan gaan...
De accu van de iPhone is kleiner dan die van Android toestellen omdat de iPhone heel zuinig is.

Dus de noodzaak voor snelladen bij een iPhone is ook minder.

Het is tevens slecht voor de accu en voor 90% van de mensen niet nodig omdat je toch tijdens het slapen laadt.

Waarom zou je dan honderden miljoenen snelladers bijleveren terwijl het niet nodig is en niet altijd voor iedereen een noodzaak is?
Goed punt
Heb je ook een bronnetje voor die zuinigheid claim? Dat vind ik wel interessant.
Typisch Apple. Ach ja waarom ook niet met zulke blinde klanten:D
Er is neet een uitbreiding op de USB-C standaard goedgekeurd waardoor niet-gecertificeerde randapparatuur uitgesloten kan worden. Wanneer ze hier gebruik van maken, bestaat de kans dat een iPhone niet op wil laden met bv. een Samsung snellader, ook al past de connector.
Het zou natuurlijk wel volledig in Apple's straatje passen om dan laders van de concurrentie buiten te sluiten inderdaad.

Samsung laders zijn overigens gecertificeerd en voldoen volledig aan de USB-C standaard, ik vermoed dat dit voor alle grote fabrikanten het geval is.
Wel mooi dat apple in het artikel zelf genoemd wordt als een van de mogelijk kwaadwillige ;)
Tja apple met zijn eigenwijze eigen poort :D Hopelijk is er snel een overstap naar usb-c
Hun 'eigenwijze' poort bestaat al ruim 6 jaar, een tijdspanne waarin concurrenten verschillende andere poorten gebruikten.

Het staat vast dat Apple naa USB C overgaat, alleen nog niet wanneer. Verder is dit ook maar een gerucht. Op de MBP waren ze een van de eersten om de switch naar USB C in te zetten.
De macbook heeft een thunderbolt aansluiting, een uitvinding van Intel. (niet geheel) toevallig heeft die dezelfde aansluiting als USB-C, werkt ook USB-C er op.

Overigens, is volgens de europese regels is de adapater standaard met een USB A plug. Niet de kabel, en/of de aansluiting op de telefoon. En dat is maar goed ook, anders zaten we nu verplicht vast op Micro usb-b en was de overstap naar usb-C uberhaupt niet toegestaan.
Ongetwijfeld, dat neemt niet weg dat het eigendom bij intel ligt.
In 2010 heeft de EU een besluit genomen over de standaard qua opladers voor smartphones, waarna micro USB deze standaard werd. Dat is dus negen jaar geleden, pas relatief kort geleden is usb-c steeds populairder geworden. De lightning kabel is in 2012 gepresenteerd.
Met andere woorden, micro USB was er eerder en wordt nu pas (gedeeltelijk) vervangen door usb-c, dus in die 6 jaar, waar jij het over hebt, hebben de concurrenten slechts 1 standaard gehad.
Zo is die regel helemaal niet opgesteld. De EU eist met die regelgeving dat een van de connectors USB is. Laat nou heel toevallig de connectie tussen het laderblokje en de kabel USB a zijn
Hun 'eigenwijze' poort bestaat al ruim 6 jaar, een tijdspanne waarin concurrenten verschillende andere poorten gebruikten.
Dus de concurrenten deden wel aan innovatie, en dat is jouw argument dat apple het goed deed?
Tja apple met zijn eigenwijze eigen poort :D Hopelijk is er snel een overstap naar usb-c
Die 'eigenwijze' poort was er eerder dan usb-c, en was beter dan wat er op dat moment was. Ik neem het ze niet kwalijk.
naja eigenwijs of niet, Ik heb liever al die jaren met die lightning poort gewerkt dan dat die gruwelijk irritante microUSB stekker. Dat is echt een pruts stekker, en al helemaal als je oudere mensen ziet die eigenlijk een leesbril nodig hebben. Die zag je zeker 4x die stekker draaien voordat het paste.

Lightning was gewoon z'n tijd vooruit, nu komt eindelijk usb-c op gang.
Maar dat is ook een clusterf*ck van een standaard.
Met tig verschillende combi's van protocol en stekker maakt het een ondoorzichtig oerwoud welke kabel je moet hebben om iets gedaan te krijgen.

Maar is er geen superpositie meer :D
Erm, USB-C is USB-C. Dat is gewoon het stekkertype. Er is geen ander stekkertype in USB-C.

Iedere USB-C kabel (tenzij je een mega goedkoop chinees flutdingetje hebt) laadt je telefoon.

En voor laden heb je geen protocol nodig, standaard is dat 5V-2A en als het sneller moet kan het apparaat een request doen voor een ander voltage, maar dat is optioneel en niet nodig.
Mooi verhaal. Maar een lader van de Nintendo Switch heeft USB-C maar m'n Anker Powercore laadt er niet mee op, terwijl die ook USB-C heeft. Ja, het stekkertje past - maar daar is ook alles mee gezegd.

Een IKEA-lader (Koppla) en een HEMA-USB-C kabeltje laadt m'n Anker wél netjes op. En die Switch doet het verder ook prima los aan die lader terwijl ie speelt, en dus best wat vermogen nodig heeft.
Dan houdt de Switch lader zich niet aan de USB standaard. Als je een Lightning kabeltje in een Chinese lader stopt laadt je iPhone er ook niet mee op. Is dat dan het probleem van de Lightning standaard?
Dat zou natuurlijk ook kunnen. Maar dát is het hele probleem van USB-C. Het kabeltje past fysiek wel maar je weet nooit wat daar nou overheen moet gaan.
Tsja, dat zou je ook kunnen zeggen over ieder ander kabeltje (of lader).
Als je een Lightning connector aansluit op een el-cheapo chinees ladertje kan hij ook niet laden, of ontploffen, etc.

/edit:
Zoek voor de grap eens op: "this accessory may not be supported" en zie hoe goed kabeltjes of laders met Lightning ondersteund worden.

[Reactie gewijzigd door OverSoft op 11 februari 2019 16:36]

In het artikel staat dat vanaf iPhone 8 ondersteuning is voor snelladen, maar ik ben zeker dat m’n 6s dat indertijd al deed toen ik ‘m aan een iPad lader hing.
Ik dacht zelfs dat dit al vanaf de 6 was.

[Reactie gewijzigd door efari op 11 februari 2019 15:26]

Met een iPad lader zal je 6s vast sneller opladen dan met de telefoon lader, maar volgens Apple zelf is het pas vanaf de 8 beschikbaar.
https://support.apple.com/nl-nl/HT208137
Het verschil zit hem alleen in de impact op je accu, de accu's van de iPhone 6 hadden die vele malen meer moeite mee en gingen vele malen sneller achteruit dan die van de nieuwere iPhones.

Ik ben het met je eens en dat was ook mijn ervaring, maar ik heb er in een half jaar een accu mee gesloopt.
Ik ken dan de iPhones niet, maar snelladen is natuurlijk wel iets anders dan sneller laden.

Voorbeeld:
Mijn telefoon van 10 jaar terug werd geleverd met een mini usb lader van 5v 500mA dit was ook de maximum laadsnelheid.
Mijn toestel hierna had ook een mini usb aansluiting, maar kon opladen met 700mA op 5v, maar ook prima met een 500mA lader.
Mijn toestel van 7 jaar terug lade op met 1,5A op 5v. Maar lade ook prima op met 1A op 5v. Echter deed hij niks bij 500mA op 5v. Echter lade hij ook sneller op met een 2A/5v lader, dit was enkel slechter voor de accu wegens hitte productie. (wellicht dezelfde situatie als bij jouw iPhone 6)
Mijn toestel van 5,5 jaar terug laad op met 2A op 5v, maar werkte ook prima op 1A 5v, echter als er een lader van 1,5A werd gebruikt dan lade hij alsnog maar op alsof het een 1A lader betrof.
Mijn OnePlus3 lade met de snellader op met 5v 4A, en ook prima met alle laders tussen 500mA en 2A.
Mijn OnePlus6 laad met de snellader op met 5v 4A, maar laad pas weer op tussen de 1A en 2A.
Je iPhone kon inderdaad sneller laden met een 15W lader van de iPad. Maar snelladen gaat met nog hogere wattages (en dus sneller).
niet populaire mening:

Meeste mensen laden hun iPhone in de nacht op en voordat ze naar bed gaan weer aan de oplader...rinse and repeat.
In dat geval maakt die 5W oplader ook niet echt uit.

*rent voor z'n leven
's nachts opladen. Ik zou willen dat de accu van mijn 6s het einde van de middag kon halen.
Overigens is 's nachts opladen sowieso niet iets wat ik doe, ik vertrouw de laders niet, worden mij veel te warm.
Mehhh, de charger is het minst van je problemen. Batterijen zijn gevaarlijker.
Ja, maar de "powerusers" hebben overdag nog een extra charge nodig en juist daar zit het probleem van zo'n langzame lader.
Alle iPhones vanaf de iPhone 5 kunnen met 10watt opladen (het dubbele van wat de meegeleverde charter kan geven)

Als je een echte poweruser bent ga ik er van uit je ook in het bezit zal zijn van een ipadlader of iets vergelijkbaars
Ik ben ook een power-user maar het hoeft van mij niet per se het snelladen met het kabeltje. Ik heb liever dat ze kijken dat ik nog meer uit 1 batterij lading kan halen! Ik laad vooral snachts op en overdag ligt hij met enige regelmaat op mijn draadloze lader ( oke die mag wel iets sneller)
Heb een Qi-lader van anker, die doet het op 7.5W. Dat gaat best rap. :) Al eens zoiets geprobeerd? Niet elke 10W Qi-lader kan dat doen op een iPhone, dan schakelt ie gewoon terug naar 5W. In de praktijk heb ik dat sneller draadloos laden alleen niet nodig, dus die gaat weer weg. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 11 februari 2019 16:12]

Ja want Android fabrikanten zijn natuurlijk liefdadigheidsinstellingen...
Nou idd... :P jij durft wel!

Maar ik laad 'm ook op 's nachts. Alleen is m'n batterij na 3 jaar wel een beetje aan z'n eind (61% capaciteit over) en haalt ie het eind van de avond niet.
Apple is niet meer serieus bezig met zijn klanten, en daarom stappen er ook steeds meer over. Dat zie je om je heen, en aan Apple's cijfers. Ik voel me hard genaaid vwb iphones en ook de nieuwe imacs zijn waardeloos (5400 RMP hdd standaard bij een desktop van 1200 eurie, lol?!). Daarom dat ook hier Apple geleidelijk aan uitgefaseerd wordt.
, en aan Apple's cijfers.
Het is goed dat je waarschijnlijk geen belegger bent want in 2018 hebben ze een recordomzet gedraaid ($265.000.000.000) en dat was ongeveer $30.000.000.000 meer dan het jaar ervoor. Klant tevredenheid is volgens onderzoekers stabiel.

Of heb je het over de eerste 5 weken van dit jaar?
Omzet != winst.

Gelukkig ben jij dan waarschijnlijk ook geen belegger.
Vreemde reden. De UX is nog steeds onverslagen. Als prijs de reden is kun je prima een net 2ehands device kopen. De hardware blijft zolang relevant dat je voor de prijs van een tweedehands device meer waarde voor je gekd krijgt dan je bij de concurrent voor een nieuw device betaalt. Truestory.
N=1. Ik heb meer mensen naar iPhone zien verhuizen. Het is ook niets geks, dit soort kleine verschuivingen zie je steeds. :) Sommige mensen zijn ook niet zo merkvast en interesseert het niets, nemen gewoon de telefoon die ze op dat moment het beste lijkt ipv dood te staren op het merk.

Hier gaat ook juist steeds meer naar Apple. Ook laptops. Die dingen zijn gewoon veel kosten effectiever. Maar ieder z’n ding. Iedereen moet voor zichzelf beslissen wat ze willen :)
Ik ben Apple klant, en ik ben zeker geen fanboy, maar ik heb niet het gevoel dat ze niet serieus met me omgaan. Ik hen nergens problemen mee, terwijl ik een behoorlijke line-up heb van apple producten.
Dus ik vraag me af waar jij deze wijsheid vandaan haalt?
Je ziet het dus om je heen?

Knap dat jij een vermindering van de verkoop van een paar miljoen telefoons wereldwijd direct in je omgeving ziet.

Oftewel je roept maar wat.
Irritant dat ze het dan wel doen met de iPad pro en weer niet met de iPhone, 1 poort kiezen zou alles een stuk makkelijker maken (en houden).
Irritant dat ze het dan wel doen met de iPad pro en weer niet met de iPhone, 1 poort kiezen zou alles een stuk makkelijker maken (en houden).
Omdat de de USB-C van de iPad pro meer functionaliteit wilde geven dan enkel laden en muziek spelen. Daarvoor was USB-C geschikter.
Ik vind trouwens wel dat je Lightning-poort makkelijker kan ontstoffen en schoonmaken dan USB C. Gewoon even met een sateprikker er in. Bij USB C is het bij zowel het mannetje als vrouwtje lastig.
Ik heb nog nooit een usb schoon hoeven te maken.....
Ik snap het gezeur niet zo over snelladen.
- De telefoon (iPhone 10) gaat morgens om 5:30 van de draadloze goedkope combinatie ledlamp/lader en is dan 100%
- 's avond rond 11:00 gaat hij weer op diezelfde lader met ongeveer 50% als ik hem heel veel gebruik zit ik op 20% 's Morgens is hij weer vol.
Verder heb ik thuis zo'n Anker Powerport Speed 5 met snellaad mogelijkheid. Veel makkelijk dan al die losse laders
Nagenoeg de hele markt voor smartphones is al overgegaan op USB-C en een vorm van snelladen, maar er is één dorpje fabrikant die nog dapper....

Het zal wel te maken hebben met al die prachtige MFI licensiemeuk. De miljarden moeten natuurlijk wel blijven binnenstromen :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee