OnePlus demonstreert eind februari prototype van 5g-smartphone

OnePlus demonstreert tijdens het Mobile World Congress een prototype van een 5g-smartphone. Daaruit blijkt dat het bedrijf zijn 5g-smartphone, die in de eerste helft van dit jaar uit zou komen, nog niet klaar heeft voor productie.

OnePlus toont het 5g-prototype op de Qualcomm-stand tijdens de telecombeurs die op 25 februari van start gaat in Barcelona. Xda-Developers citeert uit een aankondiging waar dat in staat. Bezoekers kunnen op de beurs de 'capaciteiten van 5g-gaming op een OnePlus 5g-prototype ervaren'.

Uit de aankondiging blijkt dat de 5g-smartphone van OnePlus nog een prototype is. Dat lijkt aan te geven dat de Chinese fabrikant tijdens het MWC nog geen concrete productaankondiging doet van het toestel.

Eind vorig jaar gaf OnePlus aan dat het een van de eerste fabrikanten met een 5g-toestel zou zijn. Toen maakte de fabrikant ook bekend dat het zou gaan om een model in een nieuwe serie en niet om de opvolger van de OnePlus 6T. Dat toestel, vermoedelijk de OnePlus 7, krijgt geen 5g-ondersteuning.

In december was al een glimp van een 5g-prototype van OnePlus zichtbaar in een video. Mogelijk is dat het prototype dat ook op de beurs is te zien. Destijds zei de fabrikant dat de telefoon in de eerste helft van 2019 uitkomt in het Verenigd Koninkrijk en dat het toestel werkt op het netwerk van British Telecom.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

11-02-2019 • 15:44

40 Linkedin

Submitter: AnonymousWP

Reacties (40)

40
38
17
0
0
13
Wijzig sortering
Wat valt er eigenlijk te ‘presenteren’ als het om een interne nieuwere 5G chip gaat? Uiterlijk zal er niet door veranderen toch? Het zal gewoon een alledaags uitziende telefoon gaan die op het nog niet bestaande 5G netwerk kan (voor consumenten dan).
Om de mogelijkheden van de nieuwe 5G chips te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan het streamen van games of AR/VR van bijvoorbeeld een console of PC naar je mobiele apparaat, waar je ook bent. Vooral bij VR is lage latency van belang, een te hoge latency kan misselijkheid veroorzaken. En het is gewoon vet om te zien hoe technologie steeds weer beter wordt! :)
Misschien begrijp ik je verkeerd, maar dat zijn voorbeelden die je makkelijk middels een Proof of Concept toont door ze te preloaden en te vermelden dat het streaming potentie heeft met het juiste netwerk en hardware. Er zal vermoedelijk geen alledaags telecom zendmast staan die ze benutten om een stream te realiseren, daarnaast vraag ik me af of de max snelheden van 5G niet de bottleneck van de meeste mobile hardware voorbijgaan? Een praktische snelheid rond 1 gigabit en theoretisch snelheden too 800 gigabit mogelijk.
Wat valt er eigenlijk te ‘presenteren’ als het om een interne nieuwere 5G chip gaat?
Dat een 5G 'telefoon' het formaat heeft van een alledaags uitziende telefoon is nieuws.

Eerdere prototypes zijn niet zo mobiel, laat staan dat ze in je broekzak passen.
Wat zijn de effecten van het gebruiken van een 5G-netwerkverbinding op de batterijduur van een smartphone? Je netwerkverbinding mag dan wel in de toekomst op de lange termijn sneller gaan worden, maar hoe zit het dan met het aankomende energieverbruik die hier tegenover staat?
Van 2/3G naar 4G was het juist gunstig geloof ik. Data kwam sneller binnen via een stabielere verbinding, dus kon ook eerder "uit".
Had leuk geweest als de nieuwe telefoon al 5G ondersteunt, maar niet zo'n ramp.

Gelieve wel de nieuwe OnePlus telefoon aan te kondigen, want ik heb een nieuwe nodig hahah
Tsja leuk om een 5g telefoon te hebben alleen heb je er eigenlijk helemaal niks aan. De technologie is maar op enkele plaatsen uitgerolt dus je hebt eigenlijk nog helemaal niks aan deze nieuwe functie. Daarnaast is 4g voor mij prima, kan vaak 100mb down halen heb je nou echt meer nodig voor je telefoon? denk dat 4g LTE zelfs lang beter zal blijven omdat je voor 5g wel ontzettend veel antennes nodig zal hebben en het slecht door objecten penetreerd.
Bij 5G moet je ook verder kijken dan enkel maar smartphones, de extra bandbreedte kan op veel plaatsen een vervanging worden voor een vaste lijn. Alsook iot zou toch wel meer gebruikt moeten worden op 5G
Latency moet alsnog omlaag om vaste lijnen te vervangen, je krijgt daarnaast nog meer extra lijnen omdat er extra veel zendmasten voor nodig zijn.
5G zit volgens de volgende site op 1ms, waar 4G op 50ms zit: https://5g.co.uk/guides/4...he-next-generation-bring/

1ms is meer dan bruikbaar als vaste verbinding.
1ms is wel erg optimistisch, wil eerst real world tests zien voordat ik dat zo geloof. Meerdere sources zeggen dan ook dat het eerder 20ms is.
'Realworld' is al relatief. 1ms in het systeem zelf kan ik nog wel geloven, dus geen vertraging van de golven. Maar het kost gewoon weg tijd om van apparaat naar zendmast te verplaatsen waar je niet omheen kan.
Misschien levert het systeem 1ms vertraging op maar noway dat het signaal vanaf het moment dat het wordt verzonden vanaf je telefoon totdat het in de grond zit 1ms duurt.
Vervangen van de vaste lijn door 5g is niet aan te raden. De vaste lijnen allemaal van glasvezel maken is verstandiger en tegenwoordig redelijk haalbaar, aangezien er voor een gehele 5g dekking sowieso heel veel glasvezel bij moet komen.
De lucht kunnen we hopelijk vrijhouden voor allerlei zaken die ongetwijfeld de komende jaren 'normaal' gaan worden. 5g is veel meer dan alleen snel internet op je mobiel, het is een compleet nieuwe techniek.
Met 4g+ is al een nieuwe 'frequentiekoppeltechniek' ingezet, die met 5g tot volle wasdom kan komen. Daarvoor zijn meerdere frequenties tegelijkertijd nodig (carrier aggregation) en aangezien daarin ook hoge frequenties geïmplementeerd worden die fragieler en minder stabiele/sterk zijn komen er meer masten, allemaal aangesloten op het glasvezelnetwerk.
Hier een carrier aggregation filmpje met (ietwat summiere) uitleg
Voor mij is 4G snel genoeg. Ik hoop dat 5G geen (extra) schadelijke gezondheidseffecten met zich meebrengt waarvoor honderden wetenschappers en artsen waarschuwen.
Wetenschappers waarschuwen niet voor de gezondheidseffecten, wetenschappers waarschuwen voor het feit dat het onbekend is wat de gezondheidseffecten zijn. Niemand weet nog of er wel of geen effecten zijn want voor elk onderzoek wat het aantoont zijn er 2 andere die het weerleggen.
Omdat er geen feiten beschikbaar zijn kan je ook lastig ingrijpen.
Het staat niet in het artikel, maar dit toestel zal in mei naar de UK komen. Specifiek naar provider EE.
Net een speedtest gedaan, op redelijke afstand van mast krijg ik nu 90mbps download met 40 mbps upload met 4g op pocophone. Glasvezel loopt op 200/200 hier.
Wat hij bedoelt is:
100MBps=800Mbps
100 maar? Voordat ik dat las heb ik er zelf een uitgevoerd en zit op 250mbit in hartje Enschede (4G+ T-MOBILE OnePlus 6), da's echt beduidend veel sneller dan mijn ADSL (12mbit), gelukkig wordt ik morgen overgezet naar glas :)
Pocophone heeft geen 4g+/LTE alleen 4g vandaar 100mb gok ik, uit ervaring heb ik niet veel meer dan 10 nodig met mijn gebruikt dus dat maakt ook niet uit :)
100milibit is geen snelheid, maar een extreem kleine hoeveelheid data. Om 25 MB/s te halen heb je echt geen glasvezel nodig, dat haal je zelfs over koper makkelijk (bv met Ziggo). Snelle 4G verbindingen in Nederland halen makelijk boven de 200Mb/s.

[edit]
geen idee, ik verzin het niet, in het SI stelsel is een m mili, een M is mega.

[Reactie gewijzigd door borft op 12 februari 2019 08:53]

Sinds wanneer is een milibit een ding?
Pak 'n bit en snij 'm in stukjes?
1Mb/s is 8 keer trager dan 1MB/s. En er zijn helemaal geen providers in NL die in de praktijk 200Mb/s hebben.

De teoretische snelheid ligt bij de providers op 225Mb/s voor 4G+

Bron van paar dagen geleden:
https://www.providers.nl/...d-fors-lager-in-praktijk/
Denk dat je het fout hebt, zojuist getest met een speedtest en zit tegen de 250mbit aan met 4G+ T-MOBILE op een OnePlus 6
de vraag is, hoelang deed je over die 250Mbit? ging dat in een seconde, een minuut, een uur?
Ongeveer de hele speedtest, dus ik schat zo'n halve minuut. Het gaat erom dat je beweert dat het de providers het niet kunnen leveren, dat kunnen ze wel! Je bent alleen afhankelijk van een aantal factoren en er zullen momenten zijn waarop je die pieksnelheid niet kan halen
100 mb/s is niet zo heel snel hoor. Sterker nog, het duurt meer als een minuut,(80s), om een enkele byte te versturen.

Het verschil tussen een milibit (mb),en een megabyte (MB), is factor 8.000.000.000.

[Reactie gewijzigd door Makine_31 op 12 februari 2019 14:59]

5G komt voorlopig niet in Nederland.
We moeten zeker 4 jaar wachten.
Ik denk dat OnePlus z'n beste tijd wel gehad heeft. De prijs is niet meer interessant en de kwaliteit van de producten laat te wensen over. Merk met m'n 5 toch echt een groot verschil tegenover het eerste model.

Jammer.
Yep, das nep!
AT&T heeft 4G+ en noemt dat 5G.
dat hebben ze in het verleden ook gedaan, hspa+ werd 4G genoemd.
Fake news!
Het is maar net waar je begint te redeneren
Eigenlijk was de 4g+ al een soort van 5g omdat het ook gebruik maakt van meerder frequenties tegelijk
KPN schijnt dit al te doen sinds augustus 2018
Moderne smartphones kunnen door een techniek, die carrier aggregation heet, op meerdere frequenties tegelijk data verzenden en ontvangen. Daardoor zijn hogere snelheden mogelijk. Het 4G-netwerk van KPN gebruikt sinds enkele dagen vier frequenties, namelijk 800 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz en 2600 MHz.
Hoe het precies zit met de(ze) nieuwe 5g telefoons en in hoeverre ze de aangeboden 4g+ en 5g+ ook daadwerkelijk kunnen gebruiken/verwerken is niet voor elke provider en toestel gelijk. Kwestie van tijd ;)
4g+ is dus iets heel anders dan 4g en zeker een stuk sneller... als het werkt }>
T-Mobile doet dit sinds 2016. Hun netwerk is ook een stuk sneller dan dat van KPN.
Nope, in november 2016 werd een begin gemaakt met de uitrol, dat is heel wat anders.
De uitrol is gestart met meer dan 450 masten die extra capaciteit, stabiliteit en snelheid leveren in meer dan 90 steden en dorpen in Nederland.

T-mobiel geeft trouwens geen inzicht en gooien 4g en 4g+ voor de klant op 1 hoop
Wij zijn trots dat ons Unlimited netwerk het snelste mobiele netwerk van Nederland is. Al onze abonnementen zitten met 4G/4G+ op dit snelste mobiele netwerk van Nederland. De theoretische maximumsnelheden zijn 450 Mbps down en 75 Mbps up, afhankelijk van wat voor abonnement je hebt. Op deze pagina vertellen wij jou wat die snelheden nu eigenlijk betekenen.
Dat zoen ze dus niet }> of nauwelijks en of het hele land ook 4g+ gedekt is :? :
4G/4G+-dekking. Om gebruik te maken van 4G en 4G+ heb je 4G-dekking nodig. We hebben landelijke 4G/4G+-dekking. Dit betekent dat 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G/4G+-dekkingsgebied van T-Mobile woont. Er kunnen plekken zijn met verminderde of geen 4G/4G+-dekking. Doe hier de Postcodecheck om te zien hoe de 4G/4G+-dekking bij jou in de buurt is.

Alle providers zijn trouwens niet duidelijk genoeg in het verstrekken van informatie over de daadwerkelijke snelheden. Het aanbieden van theoretische snelheden zou eigenlijk niet moeten kunnen. Europa is daar al een tijdje mee bezig, binnenkort komen er strengere regels voor deze optimistische getallen.
In de link die ik had geplaats staat trouwens KPN nu theoretisch snelste provider van Nederland
… voor wat het waard is... ik denk dat T-Mobile en ook Vodafone net zo snel zullen zijn of worden.
Zeker kunnen we zeggen dat 4g+ en 5g in de praktijk retesnel is... mits je een geschikte telefoon hebt ;)
Ja, schandalig. Enige wat je erover kunt zeggen. De reden dat ze het doen is consumentenmisleiding, het is gewoon weg 4G(+). Tweakers schreef hier laatst een stuk over.

nieuws: Amerikaanse provider hernoemt 4g+ naar '5G Evolution'

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee