'Apple gaat nieuwe iPad niet van grote wijzigingen voorzien'

Apple zou voornemens zijn om de nieuwe variant van de iPad die dit jaar uit moet komen hetzelfde design te geven als de huidige versie. Mogelijk krijgt de tablet wel een iets groter scherm, wat zou betekenen dat de schermranden dunner worden.

Dat kwam naar voren in een bericht dat door Macotakara is online gezet. Apple zelf heeft niets over de plannen bekendgemaakt, maar de Japanse website stelt bronnen te hebben met informatie over de nieuwe iPad. De bewuste informatie zou afkomstig zijn van fabrikanten die onderdelen voor de nieuwe iPad produceren.

De nog uit te brengen versie van de iPad zou dezelfde behuizing krijgen als de versie van vorig jaar, waarbij ook de koptelefoonaansluiting en de vingerafdrukscanner behouden zouden blijven. Mogelijk wordt het schermdiagonaal opgehoogd van 9,7" naar 10", maar daar bestaat nog geen eenduidige informatie over, aldus Macotakara.

Waar nog geen geruchten over naar buiten zijn gekomen, is of de Lightning-poort blijft behouden op de nieuwe iPad. Voor de dit jaar uit te brengen iPhone zou Apple nog wel vasthouden aan Lightning, al zouden toekomstige versies dan moeten beschikken over usb-c. Daar zou Apple inmiddels ook al mee aan het testen zijn.

Door RoD

Admin Mobile

09-03-2019 • 10:21

175 Linkedin

Reacties (175)

175
151
69
2
0
58
Wijzig sortering
Ik twijfel al een poosje tussen de reguliere iPad (2018), en de iPad Pro, met het oog op ProCreate en de pencil.

Was dus eigenlijk van plan om eerst een poosje te proberen of een normale iPad fijn werkt, met de pencil, en als ik er echt heel tevreden over ben, maar wel iets meer power nodig heb, dan wilde ik overstappen naar de pro, en de normale iPad aan mijn vriendin geven.

Door dat gedoe met de Pencil, waarmee ik die dus niet mee zou kunnen nemen naar de nieuwste Pro (regulie iPad gebruikt de eerste pencil, maar die is weer niet compatible met de iPad Pro, die uitsluitend werkt met de nieuwste pencil), ging dat plannetje dus niet door.

De vraag is dus welke pencil(s) de 2019 iPad zal gebruiken. Weer alleen de eerste? Of dit keer ook ondersteuning voor de 2de Pencil?
Ik zou kiezen tussen een ipad of een surface. De Pro is te duur als gewone ipad vervanger en net niet goed genoeg om de surface bij te kunnen benen in productiviteit.
Klopt, maar het zou voor 95% puur en alleen voor ProCreate (exclusief op iPad) en het digitale tekenen zijn, en dat is nu eenmaal beter op de Pro dan op de Surface, dus dan heb ik vrij weinig aan de Surface.

Daarnaast ben ik momenteel al een mooie PC aan het bouwen (desktop), dus die kan ik dan mooi gebruiken voor de zwaardere programma's wat betreft productiviteit ... :)
Ik teken zelf (nog) niet op mijn iPad 2018 maar ik moet zeggen dat het wel handig is om te weten dat de Apple Pencil een hele lichte vertraging kan hebben met de normale iPad. Ik gebruik hem zelf meer voor aantekeningen dus ik heb er niet veel last van maar ik kan begrijpen dat dit net niet fijn kan werken voor een tekenaar.

Ik heb ook gehoord dat de Pencil nét boven dat wat je tekent zit en je misschien geen echte precisie hebt. Dit zou niet zo met de iPad Pro zijn. Ik kan het nu niet voor je testen maar uit mijn hoofd zit er in dat eerste wel een kern van waarheid.
/\ Kan ik op basis van ervaring bevestigen. Ik heb ook een 'normale' iPad samen met mijn vriendin, en toen ik hoorde dat de Apple Pencil erop werkte ben ik gaan onderzoeken welke van de twee nu beter werken, na aanschaf van een pencil. Kort door de bocht:
- De apple pencil werkt pri-ma op de 6th, maar wel, als je grote brushes gebruikt, met wat vertraging in stroke en reactie op t scherm. Ik heb er zelf geen problemen mee, omdat de locatie waar je tekent het belangrijkste is en doorgaans geen grote brushes gebruik
- De apple pencil op de 6th heeft ten opzicht van de Pro net wat meer 'ruimte' tussen de punt en het scherm, maar dat komt door het gelamineerde scherm.
- De surface werkt met zijn pennetje ook behoorlijk fijn, alleen is de nib wat 'zachter'. Moet je van houden. Ik vind het stevige bij de iPad wel fijn.

Als je van hobbytekenen houdt, vooral voor de 6th gaan, als je voor je werk, of gewoon supergoed bent in tekenen en dus de details belangrijk vindt, de Pro. Hoewel het uiteindelijk neerkomt op hoe diep je buidel is.

[Reactie gewijzigd door Mday op 9 maart 2019 14:15]

Anoniem: 217535
@Mday9 maart 2019 15:11
Bedankt voor je review.
Ik krijg straks (vermoed ik) een iPad 2018 met pencil van mijn schoonfamilie. Ik had al wat research gedaan en lui die echt beter kunnen tekenen dan ondergetekende kraakten hem niet af. Komt eigenlijk overeen wat jij hier schrijft.
De normale ipad heeft geen gelamineerd scherm waardoor er een stuk glas tussen de pencil en het “scherm” zitten. Het voelt aan alsof je op iets zit te tekenen met een glazen plaatje er tussen. Prima inderdaad voor hobby tekeningen, maar voor professionelere tekeningen en/of precisiewerk kan ik toch echt de pro aanraden. De prijs is hoog maar als je t voor de pencil doet zou ik voor de pro gaan.
De surface pen punten kan je gewoon vervangen door hard of zacht.
Genoeg pro tekenprogramma's voor de Surface(Windows 10) die beter zijn dan Procreate...Denk dan aan het gratis Krita, Corel Painter pro etc.Verder heb je op het Windows platform ook veel meer keuze qua software.
De pro is inderdaad niet pro genoeg. Maar ja, surface is wel windows. Dat is voor mij geen alternatief.
De pro is wel een mooi en fijn apparaat. Helaas mist 't nog te veel.
De iPad is echter wel een betere tablet dan de surface. Dus het blijft appels met peren vergelijken.
De iPad, zelfs de 'pro' (waarom die 'pro' heet zonder dat ik er echte software op kan draaien is me een raadsel) is een veel mindere tabletcomputer dan een Surface. Heb je ooit een Surface gebruikt? Het is wel appels met peren vergelijken, want de een is een dingetje voor erbij, en de ander is een echte computer, maar je kunt ze prima vergelijken. En de Surface is op heel veel vlakken superieur. Maar voor andere mensen.
Ik gebruikte een Surface Pro bij een klant, werkt in redelijk wat gevallen als een laptop vervanger, een iPad is dat inderdaad niet. Maar op heel veel vlakken is een iPad superieur aan een Surface Pro. De belangrijkste daarvan zijn geluids/warmte productie, batterij duur, touch screen response en touchscreen adoptie binnen het OS en de applicaties.

Sure op een Surface (Pro) kan je pure Windows applicaties draaien, echter moest ik al 'power' user regelmatig een koppie thee gaan halen ivm. warmte en throthling. Het is een nice device, maar heel specifiek aan waar je het voor gebruikt en kan siginficant duurder worden dan de duurste iPad Pro.

Persoonlijk zit ik te overwegen om een Surface Go te proberen naast mijn iPad Air #1 om een indicatie te krijgen van hoever MS/Intel nog weg is van een gelijkende tablet met een 5+ jaar oude iPad...

Echter ken ik systeembeheerders die via een iPad Pro overal remote op werken, ze moeten immers toch remote op de machines aan de slag. Dan is het echt niet zo moeilijk om ergens een VMetje bij te prikken die gebruikt kan worden door de beheerders die niet lokaal Windows draaien. Echt niet mijn preffered method, maar het werkt voor anderen...
De vraag is kan je al je x86 software op een Surface draaien, maar meer, wil je dat. Ik adviseer niet dat je gaat gamen op je Surface Pro, zeker niet iets dat redelijke GPU nodig heeft. Dan zal je eerder moeten kijken naar de duurdere Surface Books en dan nog gebruik je ze niet in alleen tablet mode voor gaming...

@mjz2cool Er moet W10 draaien op een Surface Pro, dus kan het zo zijn dat je oude windows applicatie alsnog niet werkt of dat je (goedkopere) Surface Pro niet krachtig genoeg is. Begrijp me niet verkeerd, ik ben tot op zekere hoogte een fan van de MS Surface reeks, maar het is zeer zeker geen iPad (Pro) killer. RIght tool for the job, en de Surface Pro is zeer zeker niet de 'right tool' voor elke situatie, net zoals de iPad Pro dat ook niet is.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 11 maart 2019 12:44]

De vraag is kan je al je x86 software op een Surface draaien
Hoe bedoel je? Tuurlijk kan dat, er draait gewoon een volwaardig os op. En of je dat wilt, dat ligt eraan, maar gamen kan prima, is niet veel anders als hoe dat op een ipad gaat. Het gaat dan wel om de games die voor tablets en andere mobile devices zijn ontwikkeld (asphalt, cut the rope, etc.).
Je kunt daarnaast ook nog heel veel reguliere windows games gewoon draaien, zo speelde ik elite dangerous nog op mijn eerste generatie surface pro. Wel op iets hoger dan minimal settings, maar het werkte best goed. Skyrim draaide ook best goed op medium settings. Daarbij had ik mijn surface aangesloten op een hdmi monitor (met een mini displayport -> hdmi adapter), en een usb toetsenbord en muis aangesloten. Als ik eraan terugdenk, was die surface pro echt wel een goed apparaat ondanks zn 4gb ram, 128gb opslag en een i5-3317u met intel hd graphics 4000.

@Cergorach
Dat de surface pro windows 10 draait en misschien niet krachtig genoeg is heeft niks te maken met of die wel of geen x86 software kan draaien. Dat kan deze zeker. Vrijwel alle software voor windows 10 is x86, behalve software wat voor arm is gecompileerd. Hoe dat precies met uwp apps zit weet ik niet, maar volgens mij is dat in principe ook x86. 64 bit is ook x86 (x86_64).
Er is wel de windows 10 versie die alleen store applicaties kan downloaden, maar daar staan ook reguliere x86 applicaties in, naast de uwp apps.

Persoonlijk zie ik de surface pro toch wel voor een deel als ipad killer, maar dat was vooral in de tijd van windows 8. Het app aanbod was wel beperkt, maar het werkte wel erg goed als tablet. Windows 10 vind ik echt een downgrade qua tablet gebruik. Daarnaast werkte het voor mij dus ook perfect als laptop/desktop.

Ik vind "pro" ook niet echt passen bij een ipad, omdat de mogelijkheden niet echt anders zijn. Ik zie het gewoon als een duurdere ipad, net zoals een iphone x(r/s) tegenover een iphone 8.

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 11 maart 2019 13:42]

Ik weet niet of het bij de ipad werkt maar voor mijn surface pro heb ik de wacom bamboo ink die erg goed werkt. Dus misschien heeft wacom iets voor de ipad?
Het hele idee van de iPad (Pro) is voor mij nou juist dat je dan lekker met dat ding op schoot of op de bank of ergens buiten kunt zitten en tekenen.

Daarnaast heb ik voor de PC (desktop) al een Cintiq, al bleek die op mijn huidige oude PC niet goed te werken, helaas ...
Hopelijk met mijn nieuwe PC dus meer geluk.

:)
Ik schrijf dus met mijn wacom pen op het scherm ipv de surface pen. Niet op een tekentablet of zo. Dat bedoelde ik.
Als ik zou moeten gokken dan zou ik zeggen dat de Pencil 2 niet met deze iPad gaat werken aangezien die draadloos laadt via de iPad Pro zelf en dat is waarschijnlijk een te dure feature om met deze basis iPad mee te leveren.
Dat verwacht ik idd ook :) Jammer.
Ik zou gewoon even afwachten wat de nieuwe generatie iPad te bieden heeft. MIjn vermoeden is wel dat ze volledig overstappen naar de nieuwe generatie van de Apple Pencil. Ding zit lekkerder in de hand en bevat meer functies dan het oudere model. Mooiste zou zijn dat deze ook aan de zijkant is te klikken door middel van een magneet. De toekomst gaat het ons zeggen. Even afwachten. Volgens de geruchten komt er eind maart een Apple Event waar hopelijk meer duidelijk wordt. Ook wat betreft de nieuwe Airpods en de iPad Mini 5.
Ik wacht sowieso af, mede omdat ik binnenkort weer voor een paar maanden naar Hong Kong vertrek, en de iPad (Pro) daar significant goedkoper is vergeleken met Nederland (uiteraard omdat ze daar geen BTW hebben), maar ik hoop absoluut dat je gelijkt krijgt wat betreft de support voor Pencil 2 op de nieuwe standaard iPad, want zoals ik al aangaf, dan probeer ik waarschijnlijk liever eerst die tablet, voor ik de duurdere variant aanschaf... :)

Dat van dat Apple Even eind maart had ik idd al gehoord, dus was sowieso ook al van plan dat af te wachten.
Iets wat off topic:
Ben van plan om mijn tablet eind dit jaar te vervangen na 3 jaar. Nou is het fijne aan de ipad dat die wel lang updates ontvangt (heb momenteel een samsung galaxy tab s2 uit 2016 die maar 1 update heeft gekregen). Is de overstap van Android naar IOS aan te raden?
Dat ligt helemaal aan je wensen. Het is nogal lastig te zeggen of het voor jou specifiek aan te raden is. :P
Misschien moet je even op het forum kijken in het iPhone/iPad board en daar aangeven wat je wensen zijn en of het dan geschikt voor je is of dat je beter op Android kan blijven. Over het algemeen is het prima aan te raden hoor. Ik heb zelf ook de overstap gemaakt op een gegeven moment, zowel voor telefoon als tablet. Heel even wennen, daarna prima en ben er erg tevreden mee. Het enige nadeel was dat je weer wat apps moest kopen natuurlijk, that's all.
Zoek iets van rond de 350 euro, liefst met fysieke knop(pen) (vind dat fijner werken), vingerafdrukscanner en een 3.5mm-ingang. Vond dit wel een mooie optie maar ben benieuwd naar ervaringen van anderen die een overstap hebben gemaakt :)

Overigens blijf ik lekker bij mn androidtelefoon
Zoals gezegd, bekijk of vraag het eens op het forum. :)
Is de overstap van Android naar IOS aan te raden?
Qua hardware support, zeer zeker. Qua software support, depends... Ik zou adviseren om een lijstje te maken van alle functies/apps die je gebruikt op je huidige tablet en dan te gaan kijken naar equivalenten, zij dat acceptabele equivalenten? Zo ja, dan stap je over, zo nee, dan stap je niet over....

Als je toch een Android telefoon behoud zou ik zeggen, blijf bij een enkel platform.
Het design van de ipads is toch al jaren hetzelfde? Een ingang weglaten of een poort aanpassen noem ik niet echt een ander design.
Het ligt er ook aan wat je verstaat onder 'nieuw design'. Apple, vooral bij monde van Steve Jobs of Jonny Ive, zeiden weleens "Design isn't just what it looks like of feels like, design is how it works". Maar zelfs wanneer je net onder de oppervlakte kijkt, dan zie je al wezenlijke verschillen tussen iPad Air en iPad Air 2: het beeldscherm is gelamineerd en anti-reflectiever op die laatste, waardoor de gebruikservaring verandert.

Het industrieel ontwerp van de huidige iPads (5e en 6e generatie) is gebaseerd op iPad Air, inclusief de (kleine) ruimte tussen schermglas en beeld. De zes jaar oude iPad Air 2 heeft in die zin dus een beter design dan de huidige reguliere iPad, ook al zie je dat in eerste instantie niet direct.

Persoonlijk verwacht ik dat de nieuwe 'reguliere' iPad dit jarenoude design aanhoudt en intern moderniseert. Vooral dus 'n nieuwe SoC, vermoedelijk een A11, maar ik zou de A12 niet uitsluiten. Hetzelfde verwacht ik voor iPad mini; hetzelfde design, echter nu met Pencil ondersteuning, A11 of A12 SoC, beginnend bij 32 GB opslagcapaciteit. Interessant detail is dat iPad mini 4 een gelamineerd beeldscherm heeft; zal diens opvolger dit aanhouden?

[Reactie gewijzigd door hEgelia op 9 maart 2019 17:28]

" De zes jaar oude iPad Air 2 heeft in die zin dus een beter design dan de huidige reguliere iPad"

Hoezo?
Omdat iPad Air 2 een gelamineerd beeldscherm heeft met 'n verbeterde anti-reflectiviteit. Daarnaast is de behuizing van iPad Air 2 dunner en lichter.

Apple heeft hun huidige iPad (zesde generatie) gebaseerd op 't ontwerp van de originele iPad Air, inclusief het beeldscherm en behuizing. Daarom stel ik dat iPad Air 2 een beter design heeft dan de huidige iPad (zesde generatie).
En die dingen zijn niet gecompenseerd op andere vlakken? Sommige nieuwe Ipads gaan bijvoorbeeld veel feller (meer nits), waardoor de leesbaarheid in de zon alsnog beter is, onafhankelijk van de coating.
Zolang we 't hebben over het design, vind ik van niet: iPad Air 2 is 'n robuust apparaat, minstens zo als z'n voorganger. Wanneer je bijvoorbeeld het scherm aantikt op iPad Air of huidige iPad (zesde generatie), dan klinkt en voelt het scherm 'holler' en 'dunner' aan, vanwege de ruimte tussen glasplaat en 't beeldscherm eronder. De iPad Air 2 en iPad Pro's bieden hier 'n solide gebruikservaring, vanwege 't gelamineerde beeldscherm.

Je maakt 'n goed punt m.b.t. de helderheid van nieuwere iPads. Volgens de metingen van Tweakers presteert voorganger iPad Air, maar vooral de huidige iPad 'n stuk beter op dit vlak, dus 'n hogere helderheid / nits. Dat is op zich niet raar, omdat er bijna vier jaar tussen beide modellen zit, al heeft dit amper betrekking tot het industrieel ontwerp. Ook de accuduur lijkt over 't algemeen iets minder te presteren op iPad Air 2, al heeft dat voornamelijk te maken met de modernere SoC (A10 vs A8X).
De 2018 iPad Pro heeft een volledig nieuw design.
Het gaat hier toch om de iPad, niet om de iPad Pro? Het gaat ook niet om de iMac of iPhone om maar wat te noemen.
Precies, dus de nieuwe ipad gaan ze nog steeds niet van grote wijzigingen voorzien, zoals ze wel hebben gedaan met de ipad pro.
Dat dat ik ook al: wanneer hebben ze nu wel grote veranderingen doorgevoerd? ;)
Hoe noem je het weglaten van een ingang of het aanpassen van een poort dan, dat is toch een wijziging in het design? Het design is meer dan alleen de voorkant.
Zou heel logisch zijn als ze gewoon het oude 10,5" scherm van de vorige generatie iPad Pro gebruikten. Heb je een mooie upgrade zonder ontwikkelingskosten en bescherm je de duurdere 11-inch en 12,9-inch iPad Pro's nog een beetje.

Verder een A12 i.p.v. A12X en misschien de speakers van de oude iPad Pro overnemen. Dan heb je een super strak multi-media apparaat.
Ja, maar die gaat dan never nooit niet 359 euro kosten natuurlijk. ;) Ze verkopen de 10.5 Pro nu nog steeds voor 737. Als de prijs ongeveer gelijk blijft, verwacht ik hooguit het chassis van de Air 2 en een A11.
Dan zou je net zo goed de vorige generatie iPad pro kunnen aanschaffen
Die is met een vanaf-prijs van € 737,91 nog wel een stukje duurder. Bovendien is een A12 sneller én energiezuiniger dan een A10X (behalve qua gpu), met nieuwe features zoals de neural engine. En vermoedelijk goedkoper in productie voor Apple.
Als ik eerlijk ben raad ik ook niet aan een vorige generatie iPad nieuw te kopen. Zodra een nieuwe generatie verschijnt staat marktplaats vol met producten van een generatie terug. Kies een mooie voor een goede prijs
Zelf hoop ik echt op een nieuwe iPad mini. Als die aangekondigd wordt, ga ik die dit jaar nog aanschaffen. Vorig jaar mijn 2 jaar oude 9,7 inch iPad verkocht omdat ik het formaat toch te groot begon te vinden. De iPad mini lijkt me ideaal wat dat betreft. Stukje groter dan mijn iPhone X, maar klein genoeg om nog handzaam te zijn. Kom maar door :)
Ik kan me hier ook wel in vinden. Niet alles hoeft maar groter en groter. Ik hoef geen 55 of 65 inch tv aan mijn muur en evenmin wil ik een 12 of 13 inch ipad. De mini volstaat voor mij prima voor onderweg en de 9,7 inch voor thuis is precies een goed genoeg voor als ik even geen zin heb om de laptop te pakken.

Hoop overigens wel dat de kleinere modellen ook worden uitgerust met de beste hardware en niet een aftreksel is van een voorgaand top model.
Anoniem: 708439
@Turbo-Puppy9 maart 2019 10:39
mee eens heb vorige week een nieuwe Tv gekocht en ben mooi voor een 43" inch model gegaan (zelfde prijs als het 49" model), zit er 3 meter vanaf en dan is het prima.

Met de iPhone SE doen ze ook iets goeds en hoop dan ook dat er een 2019 model komt, kan nu kiezen tussen ~6" modellen en dat gaat hem niet worden met normale broeken.

Een TV hoeft niet de woonkamer te overheersen en een mobiel hoeft ook niet altijd in je hand aanwezig te zijn er is meer in het leven dan TV/mobiel.
Ook met een normale broek past een iPhone 6/7/8/x etc in de broekzak, of je moet 1 of andere skinny broek aan hebben misschien.
Ik heb een 8 plus en die past net in een normale broek, geen skinny of grote skatersbroek ofzo.
Anoniem: 708439
@Carlos0_09 maart 2019 13:22
hij past wel tuurlijk maar het gaat erom dat die uitsteekt uit je zak vandaan daar heb ik geen zin in.

je zegt het al zelf past net, ik wil er net geen last van hebben.
8 Plus steekt niet uit bij mij, net niet past precies stukje over.
Ligt misschien ook aan misschien lengte van broek ofzo misschien.
Als een iPhone van dat formaat niet in je skinny broek past, dan weet ik niet wat voor soort skinny broeken jij op doelt want zelfs de BlackBerry Passport (toen ik hem nog gebruikte) paste prima in de enige skinny broek die ik heb, en dat is best wel een hele strakke skinny broek, dus...
Met de iPhone SE doen ze ook iets goeds en hoop dan ook dat er een 2019 model komt, kan nu kiezen tussen ~6" modellen en dat gaat hem niet worden met normale broeken.
De 8 heeft een 4,7" scherm
Anoniem: 708439
@Geim9 maart 2019 17:24
Oud model
Duh, moet je niet zeggen dat er alleen 6 inch modellen zijn.
Anoniem: 708439
@Geim9 maart 2019 22:00
Alle recente knappe telefoons zijn ~6 inch ik kop graag een nieuwe telefoon ipv een model van 1/2/3 jaar terug.
Eens kijken of iemand de moeite neemt om alle nieuwe topmodellen kleiner dan 6 inch op te noemen..;)
Anoniem: 708439
@WaterFire10 maart 2019 11:53
2018/2019 top modellen onder de 5,5 inch? bestaat niet lijst is dus leeg.
Ok, fair enough, maar van een SE naar een 8 is toch een flinke stap qua performance (en ook nog enigzins betaalbaar).
Bij mij passen die telefoon prima in mijn broekzak en ik ben ook nog eens niet heel groot.
Eens. Ik ben ook toe aan een nieuwe mini.
Kun je met iOS eigenlijk al met profielen werken? Windows Hello is bijvoorbeeld user-aware. Als een andere user voor Hello zit, dan wordt ook de andere user ingelogd. Herkent iOS op de iPad inmiddels de juiste vinger en wordt dan de juiste user ingelogd? Dit omdat een iPad veelvuldig als shared device en niet meer als personal device wordt ingezet.
Nee helaas. Apples visie voor de iPad is dat het een persoonlijk apparaat is. Dus voor gezins gebruik zou je meerdere moeten hebben of een aparte iCloud account aanmaken
Is ook logisch, dan verkopen ze meer iPads en genereren ze dus zo meer inkomsten ;)
Nu koop ik geen iPad om die reden, in plaats van dat ik er 5 voor het gezin koop.
Idd, ieder een eingen apparaat én account, welke dan geconfigureerd worden als 'gezin' bij icloud delen :)
Voor mij voelt een tablet ook als een persoonlijk apparaat echter kan ik goed begrijpen dat er tweakers onder ons een iPad voor heel het gezin willen.

Voor hun is dus de oplossing om dan een nieuw iCloud account (zodat je kids niet je mailtjes lezen enzo) te maken en deze dan toe te voegen aan je “gezin” zodat dit account wel toegang heeft tot je al aangeschafte apps (vergeet niet in te stellen dat het een account is welke niet zomaar aankopen kan doen in de store zonder toestemming van de “ouder”) en bijvoorbeeld Apple music en ruimte krijgen bij je aangeschafte iCloud storage. Bij dit nieuwe account laat je dan dingen als een pincode en touchid achterwege zodat het apparaat goed toegankelijk is voor iedereen.

Edit: ik vermoed dat vele onder ons dit ook al bedacht hadden voor hun “gezins” iPad. Maar voor wie het nog niet zo had opgelost bied ik hier een uitleg aan

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 9 maart 2019 15:46]

Je kunt met de vingerafdruk toch meerdere vingers registreren? Dus

Ouder 1 wijsvinger als wijsvinger R
Ouder 2 wijsvinger als middelvinger R
Kind 1 wijsvinger als ringvinger R
Kind 2 wijsvinger als pink R

En dan heb je nog 6 posities over voor anderen (oppas, opa en oma) als je wilt.
Ook een optie inderdaad ;)
Apples visie voor de iPad is dat het een persoonlijk apparaat is.
In de praktijk is een Surface Pro ook gewoon een persoonlijk apparaat in de zakelijke markt, veel meer dan een desktop. Bijna alle laptops/tablets worden op individuele basis uitgegeven. Dat jou specifieke gezin gebruik maakt van meerdere profielen is echter eerder een uitzondering dan de regel...
Je kunt toch ook meerdere vingerafdrukken registreren?
Nee, na al die jaren werkt iOS helaas nog steeds niet op die manier. Ik hoop er al jaren op, omdat onze iPad eigenlijk altijd op de salontafel ligt en door iedereen in huis gebruikt wordt.
Ja wanneer ze een iPad pro maken waar gewoon OSX op staat in plaats van IOS

Had ik hem gelijk voor heel het bedrijf gekocht. Maar IOS is veelste beperkt kwa software.
Waardoor het net geen vervangin is voor een MacBook/laptop

[Reactie gewijzigd door xbeam op 9 maart 2019 12:23]

Ja wanneer ze een iPad pro maken waar gewoon OSX op staat in plaats van IOS
Apple gaat de andere kant op, IOS draaien op alles. En wellicht is dat nog wel de slimste zet van ze, want OSX (MacOS) wordt al jaren steeds beperkter qua system tools, alles wordt er uit gesloopt en wordt automagisch door het systeem zelf gefixed (wat zeer zeker niet altijd het geval is).

Het issue met IOS is niet zo zeer dat de hardware beperkt is, maar dat de software devs de software beperken, light versies maken, etc. Daarnaast is het zo dat mensen geen OSX prijzen voor IOS software willen betalen omdat ze dat niet gewend zijn. En natuurlijk dat Apple redelijk wat interessante software weert, zo had ik in het verleden een leuke DOS emulator draaien op mijn iPad...

Dit gaat nog wel even wat jaartjes duren voordat die adoptie er helemaal doorheen is, maar dat is waar Apple momenteel op aanstuurt.

@xbeam Je kan prima een volledig werkende versie van Outlook/Word/Excel maken voor de moderne iPads, zelfde voor veel andere applicaties. Ik vermoed dat de meeste zakelijke gebruikers hier meer dan voldoende aan zouden hebben, mits ze volledige applicaties hadden. De software die er voor gemaakt wordt is hierin de beperkende factor, niet IOS zelf.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 11 maart 2019 12:47]

Dat zeg ik toch.
Voor OSX hebben we alle software die als bedrijf gebruiken en voor iOS niet. Ook is ios veelste beperkt
Prima, dit design kan nog vele jaren mee , totdat de techniek voor vouwbare schermen echt goed doorontwikkeld is .
Oled is niet nodig,dit lcd is prachtig.
De "goedkope" iPad is een subliem apparaat dat in deze vorm nog vele jaren mee kan. Enige nadeel is het niet-gelamineerde scherm.
Ik vind het wel jammer. De iPad Pro is gewoon heel mooi ontworpen, waarbij de huidige iPad een beetje gedateerd aandoet. Qua functionaliteit maakt het natuurlijk niet uit verder.
Ik hoop wel dat er wat iPad Pro features overhevelen naar de iPad 2019. Vooral de anti-reflecterende scherm coating is wel een must. Ook is minimaal 3 GB, maar liever 4 GB RAM ook wel op zijn plaats. Ik merk met mijn eigen iPad Pro 2016 dat de 2 GB voor soms niet meer voldoende is. Wanneer ik het één en ander open heb staan knalt Safari er soms uit bij slecht geoptimaliseerde websites.

En minder waarschijnlijk, maar wel een wens, als laatst ook graag vier in plaats van twee luidsprekers.
Voor deze behoeften moet je bij iPad Pro zijn. Denk niet dat Apple die gaat kannibaliseren met een goedkoop model.
Daar ben ik het toch niet mee eens. Kijkend bijvoorbeeld naar RAM geheugen dan is het toch echt wel tijd dat daar een kleine upgrade komt. De laatste keer dat Apple haar 'mainstream' iPads opwaardeerde met meer RAM geheugen was bij de iPad Air 2 en de iPad Mini 4, stammend uit het A8 tijdperk.

Ook een anti-reflectie coating vind ik geen 'Pro' feature. De Pro zijn features zijn processor en grafische kracht, 120hz scherm, gelamineerd scherm, True Tone, camera en de goede kwaliteit luidsprekers (daarom aangegeven als minder waarschijnlijk).

Echter vind ik niet dat positionering van een luidspreker een Pro feature is. Nu zitten de speakers onderin en dempen het geluid behoorlijk wanneer je in portret mode de iPad op je schoot hebt. In landscape mode is het juist weer storend dat het geluid slechts van één kant komt. Met een eventuele upgrade van twee naar vier luidsprekers wil natuurlijk niet zeggen dat ze dan ook van dezelfde kwaliteit zijn als in de huidige iPad Pro.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee