Black Shark-gamesmartphone komt uit voor 499 euro

Xiaomi's Black Shark-telefoon met gamepad is vanaf vrijdag in de Benelux verkrijgbaar. Het toestel met 6GB ram en 64GB flashopslag kost 499 euro. Een versie met 8GB ram en 128GB opslagruimte kost 549 euro.

Xiaomi verkoopt de Black Shark-smartphone in zijn eigen webwinkel. Het toestel met Snapdragon 845-soc is gericht op gamers. Bij alle versies levert de fabrikant een gamepad mee, die aan de onderkant in het toestel geklikt kan worden en is voorzien van een analoge thumbstick.

Om de release in Europa te vieren geeft het merk tijdelijk een korting van 30 euro, waardoor de 6GB-variant 469 euro kost en de 8GB-versie voor 519 over de virtuele toonbank gaat. Tot wanneer die korting geldt, is niet bekend.

De versie die in Europa uitkomt, is de telefoon die in april dit jaar werd uitgebracht in Azië. Het toestel heeft een 6"-lcd met een resolutie van 2160x1080 pixels en een 4000mAh-accu. In oktober kondigde Xiaomi de Black Shark Helo aan, een verbeterde versie met oledscherm en 10GB ram. Die versie is nog niet in Europa verkrijgbaar.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

16-11-2018 • 15:57

63 Linkedin

Reacties (63)

Wijzig sortering
Best wel goede specs voor de prijs:

Revolutionary Cooling:
Multilayer liquid-cooling / Reduces CPU temperature by 8℃
Independent Image Processing Chip:
Powered by Pixelworks™ / MEMC technology for stable FPS / support for DCI-P3
Powerful Processor:
Qualcomm®’s flagship Snapdragon™ 845 processor / 8 cores / Up to 2.8 GHz
SHARK Space
Physical switch instantly improves gaming performance
X-Type Smart Antenna
Exclusive design / Improves connectivity at all orientations
Remarkable Battery Life
4000 mAh Battery / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0
Performance Audio
Dual-stereo speakers / Custom-engineered in-game microphone
Black Shark Gamepad
Plug-and-play, lightweight and portable

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 16 november 2018 16:02]

Goede specs?
Revolutionary , Multilayer, Independent , Powered by Pixelworks, stable FPS , Powerful , flagship, instantly improve gaming performance, Exclusive design ,Improved , Remarkable , Performance Audio, Custom-engineered , lightweight, portable
Dat zijn geen specs, dat is marketing bullshit.
Er staan ook wel wat echte specs tussen, maar het merendeel is gewoon onzinnig geblaat.

Maar goed, veel goede marketingspeak voor weinig geld (vergeleken met andere marketingspeak), daar heb je wel gelijk in.
en heb je naast commentaar op de verwoording ook nog iets te zeggen over de daadwerkelijke specs?
Multilayer liquid-cooling, support for DCI-P3, Qualcomm®’s flagship Snapdragon™ 845 processor / 8 cores / Up to 2.8 GHz, Physical switch improves gaming performance, Improves connectivity at all orientations, 4000 mAh Battery / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0, Dual-stereo speakers zijn allemaal ook termen die er in staan, en dat zijn wmb inderdaad goede specs.
Niet echt gezien de prijs, meer een alternatief voor degene die een wat meer premium toestel wil en daar extra geld voor wil betalen.
Nee, het is allebei van Xiaomi.
nee, die kost 200 euro minder dan deze telefoon.
Hoezo concurrentie? Zijn beide van Xiaomi!
Ze hebben bijna zelfde specs, 4000mAh en 845.
Praktisch de zelfde specs als de 2x zo dure asus gaming smartphone.... Ik vind het toch byzonder hoe fabrikanten 1000 euro voor een high end toestel durven te vragen, dit is het levende bewijs dat dat volkomen onzin is.
Vergeet niet dat de software van Xiaomi tegenwoordig vol zit met ads. (Niet in Europa, enkel in Azië). Hun verdienmodel is niet op hardware maar eerder op software. Ook hun TV's hebben ads. Daar zit het prijsverschil. Xiaomi maakt bijna geen winst op de hardware van smartphones (ze zeggen zelf maximum 5%).

Geen idee hoe ze Europa winstgevend willen maken. Misschien de prijzen optrekken of ook ads implementeren?

[Reactie gewijzigd door GoldenBE op 16 november 2018 16:24]

Vol met Ads? Hier en daar bij de standaardapps,GEEN POP-UPS ofzo!Enkel id Aziatische regio. En gemakkelijk af te leggen trouwens!!

Instellingen>extra instellingen>autorisatie & intrekken> 'msa' afleggen

Trouwens xiaomi.eu rom of poco Miui hebben geen last ervan! En heb je wel last ervan gewoon regio veranderen of 'msa' afleggen!!!
Want de gemiddelde gebruiker gaat dat doen en dat was het punt van mijn reactie...

Het gaat er om dat de kans bestaat dat Xiaomi later op een andere manier geld probeert te verdienen aan hun gebruikers. Via ads of onopgemerkt data verkopen of ...

Net zoals je niet de Poco F1 moet kopen en achteraf klagen dat je last hebt van 1 van de issues. (Je krijgt wat je betaald) moet je niet verbaast zijn mocht Xiaomi iets raar doen om geld te verdienen aan black shark gebruikers.

En ja het zal waarschijnlijk te omzeilen zijn door settings aan te passen of een custom ROM te flashen.
Van de meer als 30 toestellen,die ik verkocht of aangekocht heb,heeft geen 1 last van ADS of rare problemen.De oudste toestellen werken al 5 jaar zonder problemen,en zijn recent nog geupdated!

Dus je krijgt inderdaad kwaliteit voor wat je betaald! _/-\o_
8)7

Zoals ik al zei, er zijn geen ads als je de regio instelt op Europa.

En met issues had ik het specifiek over de Poco F1. Of ga je claimen dat er geen issues zijn? Vanwaar komen dan al die mensen die klagen over backlight bleeding en touch delay?
Het gaat er om dat de kans bestaat dat Xiaomi later op een andere manier geld probeert te verdienen aan hun gebruikers. Via ads of onopgemerkt data verkopen of ...
Natuurlijk heb je geen garantie voor de toekomst, maar die heb je bij geen enkele fabrikant. Iedere fabrikant kan in theorie gegevens onopgemerkt doorverkopen, dat is natuurlijk niet Xiaomi eigen. Idem voor het implementeren van advertenties.

Xiaomi is gewoon een winstgevend bedrijf, in tegenstelling tot sommige andere smartphone fabrikanten. Ik zou me eerder druk maken om wat zij gaan doen, dan wat een gezond, groeiend, winstgevend bedrijf doet.
Door, net als oneplus, eerst een stukje marktaandeel te veroveren met goede prijs kwaliteit verhouding. Daarna kunnen ze best wat omhoog met de prijs, als de consument het merk vertrouwt.
Ads zijn uit te zetten, en dat is echt geen handeling waar je geleerde voor moet zijn (staat in een makkelijk vindbare settings menu).

Hun verdiensten zit op andere hardware en de diensten daaromheen (domotica).
Deze telefoon is vrij hoog geprijsd door het 'gaming' stickertje. Ik neem aan dat daar wel degelijk een gezonde marge op zit. Maar mogelijk wel de reden waarom dit het eerste toestel is wat via een officieel kanaal te koop is voor Nederlandse consumenten.
Je herhaalt iets dat al direct op dezelfde dag al achterhaald is. De advertenties zijn uit te zetten:

http://en.miui.com/thread-1941612-1-1.html

Daarnaast, kun he vertellen hoe het bij HTC en Samsung is? Ook daar zijn ze aanwezig en kun je ze uitschakelen.
Puur uit nieuwsgierigheid: waar in de software van samsung zitten ads? Ik heb ze nog niet kunnen vinden. Laat staan een instelling om ze uit te schakelen.

Tenzij je natuurlijk de bloatware bedoeld, maar dat lijkt me niet wat er bedoeld wordt in het geval van xiaomi.
Ik bedoel inderdaad geen bloatware zoals de ingebouwde Facebook, OneDrive en Yahoo services.

Hier kun je de reclame instellingen vinden:
Instellingen beheer -> Marketinginformatie.

Samsung Health -> Marketinginformatie en via Aangepaste services.

Samsung Themes -> Instellingen -> Marketinginformatie ontvangen.


Dit staat standaard uit volgens mij:
In de apps: Contacten, Galerij en Berichten: Instellingen -> Aangepaste Service. Als je akkoord gaat met de voorwaarden, dan kunnen je gegevens worden gedeeld met derden, voor o.a. persoonlijke reclame.
Ah oke, maar het is gelukkig opt-in in tegenstelling tot Xiaomi. Wel een groot verschil.
Als iedereen alle opties aanvinkt bij de eerste installatie van een mobiel, dan is alles opt-in en ik denk dat het bij xiaomi ook zo is. Echter draai ik al een tijd op Miui 10 en de Xiaomi.eu build, waardoor ik er sowieso geen last van heb. Ik heb zelf nooit reclame gezien bij Xiaomi smartphones.

Daarnaast check ik ook elk vinkje die ik wel of juist niet moet inschakelen als ik een telefoon, laptop of desktop inricht. Als je alles op standaard laat staan (bijvoorbeeld Windows 10 installatie), dan worden je gegevens veelal gebruikt voor andere doeleinden en verbeteringen van de software.
Klopt, ik zet ook altijd zoveel mogelijk vinkjes uit. Bij windows 10 is het helemaal oppassen want soms worden die instellingen gewoon gereset.
En consument moet het maar geloven.Tuurlijk maken ze winst.Onderdelen van een samsung of iphone zijn niet meer waard dan 250 euro,Xiaomi zal niet anders zijn.
Onderdelen zijn natuurlijk allang nog niet de enige kosten die komen kijken bij het maken van een telefoon, zeker niet bij massaproductie
jezit er niet veraf, maar dan moet deze nog verzonden worden, winst voor de producent ,
distribiteur en retailer , en dan kom je uit op 539€ goedkoopste in de tweakers

breakdown van deze toestellen,
productiekosten ongeveer beide 370€
https://technology.ihs.co...ihs-markit-teardown-shows
http://uk.businessinsider...-markit-2017-11?r=US&IR=T

Xiamoi daarintegen gaat een dikkekere winstmarge boeken zoals de cijfers nu bekend zijn .
verkoopt zonder retailer , en bied de toestellen zelf aan ( scheelt 25a30% in kosten in de chain)
waardoor je al een deel in prijsverschil zit als consument , zou je denken ...

"Mi 3, the device itself cost $157 to make "
The Mi Mix 3 will be out on November 1st in China, starting at 3,299 yuan ($475)

do the math :)
Wij zitten in de EU dus..
'Praktisch hetzelfde voor de helft van het geld'. Tja, als je het niet zo nauw neemt met wat voor kwaliteit je ogen te zien krijgen dan kun je dat wel stellen ja.

Dat is zoiets zeggen als "Ik kan thuis ook gewoon 4K kijken op mijn tv, net als jij dat kan én jouw tv is 4x duurder". Maar jij hebt dan een 4K LCD tv, en ik heb een 4K Oled tv staan.

Als je genoegen neemt met de kwaliteit van de LCD dan is daar helemaal niks mis mee, maar once you go -echt- black, you never go back.
haha "kwaliteit" sure, hoe veel asus telefoons heb jij gehad? Ik 2 en kwalitatief kan dat niet tippen aan telefoons van de gevestigde orde. Maargoed wat betreft het paneel, bedoel je daar mee dat het AMOLED paneel 500 euro meer kost? Want dat is wat je meer betaald voor de asus. Ook is een LCD doorgaans de betere optie voor gaming ivm responsetijd.
Ik doel met het woord 'kwaliteit' nou niet bepaald op de bouw of constructie, maar over het display... zoals het verhaaltje er onder verder verduidelijkt.

En laten we er vooral een 'master race' van maken of LCD nou 'sneller' gamed terwijl we het hier wel over een draagbaar apparaat hebben met een bediening van likmevestje (over smaak valt niet te twisten, maar ik ga geen fortnite of pubg achtige games spelen op een touchscreen).

Ik trek de vergelijking dan even door naar een console+tv combi waar die snellere LCD nog zo snel kan zijn, maar de inputlag relatief zo groot is dat het toch niks uit maakt.

Zolang er nog geen e-games tournaments met €100.000 prijzengeld voor mobile games zijn maak ik mij nog niet zo druk of op een LCD of (AM)OLED de pixels 2ms eerder verschijnen. Gamen is maar één van de dingen die je doet op zo'n scherm, videomedia consumeer ik dan weer liever met een OLED display.

Er zijn genoeg mensen die met LCD genoegen nemen, maar deze jongen legt maar wat graag die paar euro's extra neer voor wat betere beeldkwaliteit.

Ik heb ook niks aan een telefoon waar 128gb rom en 8gb ram op zit als ik enkel maar via netflix en facebook filmpjes zit te kijken. Maar je krijgt het er allemaal bij en het is voor een fabrikant alleen maar een reden om de prijs verder op te kunnen voeren. Een 16 of 128gb micro sd kaartje is een verschil van enkele tientjes. Voor een fabrikant, die het met duizenden tegelijk inkoopt, is dat een fractie van de prijs. Maar een 16gb model kost bijvoorbeeld 100 euro, en een 128gb model kost gelijk 400 euro. De verhoudingen zijn een beetje zoek.

Als enkel (als de specs verder inderdaad identiek zijn) het scherm het verschil is dan is 500 euro verschil tussen LCD en OLED wel een beetje exorbitant, zeker als je alleen naar het gamevlak kijkt.
Maar als alle andere 'flagships' ook in een vergelijkbare prijsrange zitten dan is de prijs mogelijk meer te rechtvaardigen. Of je het er voor over hebt is een 2e.

In de PC wereld is een computer met de zelfde CPU en GPU ook niet gelijk. Maar de ene bouwt met die 2 onderdelen een computer van 500 euro en de ander maakt er 2000 euro van. Als je het kan missen en je bent tevreden dan vind ik het niet 'duur'.
Jij hebt duidelijk geen Asus en geen Xiaomi telefoons ervaren. Ik zou Xiaomi altijd boven Asus stellen op dit moment.
Één woord: merk. Een merkshirt kost ook een veelvoud van een zelfde soort shirt zonder logo. Meer is 't vaak gewoon niet.
En marketing en winstmarge. Xiaomi doet grotendeels aan online marketing en pakt niet meer dan 5% winst. (Het kan dus best wel zo zijn dat er slechts 1% winst wordt behaald).

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 16 november 2018 19:28]

En de grote merken investeren miljarden voor koppelverkoop met telefoon abonnementen. De gemiddelde consument koopt gewoon een telefoon bij KPN of Vodafone. Daar krijg je een Samsung of Apple geen Xiaomi.
Vertaald voor je: je betaald voor het merk/fabrikant en voor de Android skin

Beter zo?
Ja zoiets dacht ik al, maar ik snapte Apple en iOS niet zo.
De interne specs lijken misschien wel heel leuk op de Asus, maar deze telefoon is toch niet vergelijkbaar.

Asus heeft een 90hz panel (ik geloof nog OLED ook) wat ze in een enorm unieke positie brengt voor gamers. Goede beeldkwaliteit en high res combined. Tevens heeft Asus een super coole dual USB aan de zijkant ontwikkeld voor de gadgets (die wel veel te duur zijn niet daarvan) en betere speakers etc.

Asus heeft simpelweg gewoon een beter afgewerkte telefoon die ECHT voor gamers is. (ik weet niet wie er in godsnaam al wil gamen op zn telefoon met de huidige games, maar even afgezien daarvan...)

Alleen alle interne specs op een rijtje hebben is niet voldoende voor een gaming phone imo. De controller van de Black Shark is cool, maar voor de rest is er niet veel wat hem apart zet tov andere non-gaming phones
Kijk, dit zijn tenminste normale prijzen voor een high-end toestel. Fijn om te zien dat er ook nog merken zijn die niet mee doen aan de hype om alles ontzettend veel duurder te maken. Enige puntje van kritiek hier is dat het design foeilelijk is :+
Hoeje erom heen, thema erop en voilá! Het is een mainstream smartphone. :+
Ik heb werkelijk nooit een hoesje om de telefoon zitten. Heb er nu eentje met een glazen achterkant, maar dat gaat best prima.
Heb ook een telefoon met een glazen achterkant, maar heb toch echt een hoesje om me telefoon heen, gelukkig ook anders had hij al lang stuk geweest, en dankzij de Xiaomi hoesje is hij nog steeds heel.
Als je gewoon voorzichtig ermee omgaat is het inderdaad prima te doen. Maar voor iemand als mij, die te vaak met de been tegen een bureau aan stoot (met de telefoon ertussen) of die gewoon wat minder voorzichtig is of wil zijn, is een hoesje toch wel handig.
En zoals @Settler11 al zei, je kan met een hoesje ook het toestel wat meer naar eigen smaak aanpassen.
De 8 gb versie gaat bij belsimpel straks voor 560 ballen over de toonbank. Betere prijs dan de Razer 2 en Asus rog phone.
Kan je deze telefoon krijgen in combinatie met Diablo Immortals, Command and Conquar Rivels en Dungeon Keeper?

Hopelijk wel met 120 Hz scherm en mechanish touchscreen.

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 16 november 2018 16:56]

staat alleen dit:
Display
5.99"
18:9 aspect ratio
550nit (typical) brightness
1080 × 2160 resolution, 403PPI, 1500:1 (typical) contrast
97% DCI-P3 color gamut
Meer niet of het een OLED scherm is of wat dan ook. Of dat het Widevine L1 support of niet :(
Command and Concour Rivels, die game ken ik nog niet :+ Is dat iets met paarden? O-)
Het is nu Command and Conquar Rivels. Geen paarden meer, maar wat wel?

OT: Maar niet via belsimpel? Die was toch Xiaomi reseller geworden? Ik mag verlengen dus vind het wel interessant =)

Edit; ah, jawel! https://www.belsimpel.nl/xiaomi-black-shark/zwart

[Reactie gewijzigd door Nitramuse op 16 november 2018 17:42]

Alleen Kruidvat zal voorlopig de officiële reseller worden in NL (ik heb nog geen Xiaomi product in de schappen zien liggen).

Mediamarkt en Belsimpel kopen de toestellen voorlopig nog gewoon in via resellers en het wordt niet rechtstreeks vanuit Xiaomi aan hen geleverd.
Kruidvat? Zijn er mensen die daar smartphones (of wat voor technologie dan ook) kopen? Ik zelf zou toch liever naar een "echte" electronica of telefoon winkel gaan...
Coolblue en Belsimpel verkopen nu Xiaomi in Nederland. Als Kruidvat ze gaat verkopen zal dit niet echt bijdragen aan de goede naam van Xiaomi vrees ik ..................

[Reactie gewijzigd door Pineka op 16 november 2018 20:37]

Deze partijen zijn geen officiële resellers, maar het is wel prettig dat ze het desondanks verkopen.

Kruidvat verkoopt ook Lego, Duplo en Disney accessoires. Volgens mij geeft dat commerciële problemen van dergelijke producten. Waarom zou de naam van (prijsvechter) Xiaomi verdoezelt worden als het bij Kruidvat verkocht zou worden? Ik zie het vooral als een springplank naar het grote publiek in Nederland. Tevens zullen de producten voor het juiste prijskaartje worden verkocht (dus geen extra toelage voor de resellers).
*Command and Conquer Rivals ;)
Ik mis alleen een oled scherm, voor de rest erg mooi voor deze prijs! Ook dat het gamepad inclusief is, pluspunten.
Zelf denk ik dat de asus gamephone beter is, door het 90hz oled scherm, even in wat reviews duiken!
Ik zie de basis variant voor ongeveer 400 euro op Ali staan, dat is natuurlijk exclusief eventuele douane kosten.

Vraag me af hoe de garantie is geregeld voor deze toestellen.

Overigens zou ik deze zelf nooit kopen, ik ben meer geïnteresseerd in de andere Xiaomi producten.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee