Samsung introduceert Galaxy S9 eind februari tijdens MWC

Samsungs nieuwe Galaxy S9-smartphone wordt eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona onthuld. Dat heeft de directeur van Samsungs mobiele divisie, Koh Dong-jin, tijdens de CES gezegd tegen ZDNet.

Koh noemde echter geen specifieke datum, waardoor alleen bekend is dat de onthulling ergens tussen 26 februari en 1 maart plaatsvindt. Eind november meldde Evleaks dat Samsung de smartphone tijdens de CES voor het eerst zou tonen, maar dat wordt nu dus ruim een maand later.

Vorig jaar onthulde Samsung de voorganger, de Galaxy S8, tijdens een evenement in maart, waarna de verkoop in april begon. Als er nu ook weer een maand tussen de introductie en de start van de verkoop van de S9 zit, gaat het toestel ergens in maart voor het eerst in de verkoop.

Het ontwerp van de Galaxy S9 en S9+ zou nagenoeg identiek zijn aan dat van de S8 en S8+ volgens eerdere berichten. De smartphones krijgen naar verluidt stereoluidsprekers en behouden de 3,5mm-jack. De vingerafdrukscanner zit waarschijnlijk recht onder de camera, waar die bij de Galaxy S8 nog naast de camera zit.

De Samsung-directeur meldde ook dat het bedrijf van plan is om ergens in 2019 een vouwbare telefoon te introduceren. Vorig jaar zei hij nog dat de introductie hiervan in 2018 zou plaatsvinden. Het gaat dan eventueel om een smartphone met een 7,3"-scherm dat naar binnen kan worden gevouwen, zodat hij als telefoon en als tablet kan worden gebruikt.

Afbeelding van hoesjesmaker die vermoedelijk de Galaxy S9 toont

Door Joris Jansen

Redacteur

10-01-2018 • 14:06

88 Linkedin

Reacties (88)

88
80
29
3
0
41
Wijzig sortering
Fijn om te zien dat ze waarschijnlijk de vingerafdrukscanner naar een betere plek verhuizen. Ben benieuwd of de telefoon verder nog iets ten tafel brengt qua verbeteringen/innovatie.
Waarschijnlijk krijgt de Samsung Galaxy S9 stereospeakers (van AKG) en behoudt het de headphone-jack, aldus smartphoneleaker Evan Blass: https://venturebeat.com/2...will-make-a-cameo-at-ces/

Verder zal de Plus-variant een (horizontale) dubbele camera krijgen en 6GB in plaats van 4GB. De standaardmodellen krijgen 64GB aan flashopslag.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 10 januari 2018 14:18]

Jammer dat ze gewoon niet de fingerprint scanner gewoon onder het scherm zetten... Als een merk is Vivo het kan moet Samsung het helemaal kunnen.
Het is een implementatie van Synaptics. Dus Vivo wanneer heeft Vivo dit toegepast en in wat voor toestel is het? Sowieso is duidelijk dat het niet al te snel werkt. Verder wil je dit soort zaken niet apart implementeren, maar als onderdeel van de SoC en niet ten koste laten gaan van andere zaken. Qualcomm is er ook al mee bezig en samen moeten ze als industrie elkaar drukken naar een niveau waar het net zo goed is als de huidige vingerafdruk-scanners.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 10 januari 2018 14:40]

Je vergeet dat Qualcomm niet de enigste chipmaker is, en dat Samsung deze implementatie prima in hun soc's kunnen bouwen. Samsung maakt ook niet alle telefoon onderdelen zelf, genoeg onderdelen die van andere fabrikanten af komen. Om nog een voorbeeld te geven: FaceId komt ook van andere fabrikanten, die gebouwd zijn naar Apple zijn standaard.

Ik denk dat een bedrijf als Samsung heus wel een deal met synaptics kan maken.

https://www.google.nl/amp...isplay-biometric-ces-2018

Wel een beetje scheef als je de fingerprint scanner Al beoordeeld zonder het in werking te hebben gezien. 1 ding is zeker het is veel sneller als zoeken met je vinger naar de fingerprint op de achterkant, dan je vinger op je display neer kwakken.

En dit is BTW gedaan op een prototype niet een Consumer device, maar Vivo gaat de desbetreffende mobiel wel uit brengen (1 van de dingen waaraan je kan zien dat het een prototype is, komt doordat ze nog micro-usb gebruiken terwijl c toch echt de toekomst is.

[Reactie gewijzigd door l99030607l op 10 januari 2018 15:34]

Waarom denk je dat Samsung dit in hun SoC's zou kunnen bouwen als Synaptics op dit moment het enige is dat in samenwerking met Vivo een concept klaar heeft? Ze kunnen een deal met Synaptics maken, maar is dat ook een deal die commercieel interessant is en in termen van het verdelen van alle gerelateerde eigendommen? Is het überhaupt te integreren in de SoC op een manier die ze willen?

Ik denk dat het er uiteindelijk op neer komt dat Samsung kijkt naar hoe het werkt en met een eigen variant komt, en zo ook Qualcomm. Dus dat de hele industrie eraan werkt en op deze manier een strijd ontstaat om wie met de beste implementatie kan komen, waar de consument uiteindelijk van profiteert door deze als de algemeen aangenomen standaard in hun toestellen te hebben.
Nee zo werkt het natuurlijk niet, ten eerste is het een prototype, en als het al op een model komt hoeveel gaan daarvan worden verkocht en komt dat in de buurt van de S9(+) verkopen?

Dat is het lastige aan massaproductie-klaar, want hoeveel is dat? Denk dat we voor Samsung en Apple (en huawei) kunnen spreken van massaproductie in het extreme...
https://www.theverge.com/...sensor-embedded-in-screen

Lees dit artikel even, dan zie je dat synaptics al is begonnen met massa productie voor de 5 grootste merken. Als ze praten over de top 5 dan moeten ze wel serieus veel fingerprint scanners maken.

Het feit dat Qualcomm nog niet eens een werkende demo heeft, zegt eigenlijk al dat we het van Qualcomm nog lang niet gaan zien.

De toestel die Vivo aankondigde, word gewoon verder ontwikkeld naar een final-product. Lijkt me stug dat ze een prototype bouwen, om vervolgens helemaal weer opnieuw te beginnen met het ontwikkelen van een toestel.
Lees dit artikel even, dan zie je dat synaptics al is begonnen met massa productie voor de 5 grootste merken.
Nee voor 1 merk uit de top 5, en dat is dus Vivo :Y)
and is mass-producing the tech for a “top-five” smartphone vendor. Now we know the identity of that vendor: it's Vivo.
Daarnaast moet je je afvragen of het produceren voor een top 5 fabrikant echt wat zegt, misschien wordt het toestel wel 5000 euro en worden er maar 1000 gemaakt, het valt gewoon niet te zeggen hoeveel er precies gemaakt kunnen worden in korte tijd. Naast het feit dat Samsung het ook nog achter hun eigen OLEDs moet plakken want ze gaan in de S9 niet OLED van andere gebruiken natuurlijk. Wie zegt dat die combi uberhaubt werkt?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 10 januari 2018 18:50]

Dan heb ik dat stukje verkeerd gelezen, maar als je Vivo zijn verkoop aantallen bekijkt in China vergeleken met Europa, verkopen ze veel meer daar dan hier, als Samsung verkoopt in het oosten. Vivo is/was wel de nummer 1 in China/India etc.

oled is oled, Oled heeft geen backlight, dus kan het gewoon bij elke Oled display gebruikt worden, omdat de backlight het enigste obstakel is om de signalen door de display te krijgen.

Zolang Oled geen backlight heeft (Duhh daar hebben we LCD voor)

Dan kan het onder elke Oled display gegooid worden. Wie zegt dat die display die in de Vivo ligt, misschien niet van Samsung is ?

[Reactie gewijzigd door l99030607l op 10 januari 2018 18:59]

maar als je Vivo zijn verkoop aantallen bekijkt in China vergeleken met Europa, verkopen ze veel meer daar dan hier, als Samsung verkoopt in het oosten. Vivo is/was wel de nummer 1 in China/India etc.
Maakt het uit dan waar ze verkopen? Al verkopen ze het op de maan. Is er een Vivo serie die in aantallen maar in de buurt komt van de S serie? En is het scherm dan net zo high end.
oled is oled, Oled heeft geen backlight, dus kan het gewoon bij elke Oled display gebruikt worden, omdat de backlight het enigste obstakel is om de signalen door de display te krijgen.
Dat is zeker niet zo, de dikte van bijv het paneel kan per merk/maker/versie gewoon verschillen waardoor het misschien wel of niet kan, of er wordt een ander substraat gebruikt waardoor het niet werkt. Jij past toch ook niet alle schoenen die er op aarde zijn simpelweg omdat het ook schoenen zijn? Zo werkt het gewoon niet, en bij techniek nog minder, daar hoeft niks perse met elkaar uitwisselbaar te zijn.

En hoe OLED werkt weet ik wel, ik wil al sinds de Galaxy S1 niet anders ;)
Wie zegt dat die display die in de Vivo ligt, misschien niet van Samsung is?
Niemand, ik zeg ook niet dat het allemaal onmogelijk is, alleen dat de vergelijking niet te maken is dat A het kan dat B het dan ook meteen kan. De enige die dat weet is Samsung.

Daarnaast is de massaproductie van de S9 al lang bezig, het design en de hardware zijn waarschijnlijk al een jaar geleden al bedacht en uitgewerkt, dat kan je nu niet zomaar ff omgooien. Daarom vind je de nieuwste en (technisch) experimentele dingen altijd eerst in kleine oplages en dan pas in reguliere versies van telefoons.
Klopt, maar de sensor van Vivo is nog niet klaar voor massaproductie en daarnaast werkt hij aanzienlijk langzamer dan een reguliere scanner.

Samsung zal van mening zijn dat het beter is om een techniek eerst volledig betrouwbaar en werkend te krijgen, alvorens het implementeren in de telefoons.
https://www.theverge.com/...sensor-embedded-in-screen

Lees dit artikel even, dan zie je dat synaptics al is begonnen met massa productie
Ah, inderdaad. Dan is het hopelijk een kwestie van tijd voor Samsung ze in massa kan gaan inkopen (deze zijn vooralsnog exclusief voor Vivo).
Yes ! Ik denk dat de Note 9 het als eerste zou krijgen, de Note had immers ook als eerste een dual camera (van de Samsung toestellen).
ik hoop sinds het verdwijnen van de home button dat de vingerafdrukscanner achter het glas verdwijnt.
achter op het toestel lijkt me zo onhandig.
Dat zou zomaar niet al te lang hoeven gaan duren:
https://www.youtube.com/watch?v=2Jhto1-gfMM

Waarschijnlijk dat de volgende S variant (opvolger van de S9) van Samsung dit dan al heeft. Of eerder nog de Note 9.
Ja dat is dan wel een beetje laat, Vivo laat gister op het MWC een toestel met een fingerprint scanner onder het scherm zien, als ze dit volgend jaar pas doen, denk ik jammer genoeg dat ze achter gaan lopen.

Niet vergeten dat Apple ook bezig was om touchid onder het scherm te krijgen, maar het niet gelukt was voor vorig jaar. De geruchten kwamen al 2 jaar geleden opspelen, zo ook dat Samsung de fingerprint met de s9 onder het scherm had kunnen krijgen, maar blijkbaar niet.
offtopic @l99030607l: MVC = CES neem ik aan?

Ben het met je eens, als ze het volgend jaar pas doen achter het scherm denk ik ook dat het te laat is. Vivo heeft het gister inderdaad al laten zien en volgens geruchten gaat OnePlus met hun nieuwe toestel binnenkort ook met een fingerprint scanner achter het scherm komen.

[Reactie gewijzigd door Brummetje op 10 januari 2018 15:20]

Nope MWC staat voor Mobile World Congress en deze vind eind februari in Barcelona plaats. Samsungs nieuwe Galaxy S9 smartphone zal daar voor het eerst worden getoond, dat heeft de directeur van Samsungs mobiele divisie, Koh Dong-jin, tijdens de CES gezegd ;)

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 10 januari 2018 17:29]

Mijn offtopic is voor @l99030607l hij zegt dat Vivo op de MVC iets heeft laten zien terwijl dit tijdens de CES was/is ;)
Klopt dat moet ces zijn inderdaad
Niet vergeten dat Apple ook bezig was om touchid onder het scherm te krijgen, maar het niet gelukt was voor vorig jaar. De geruchten kwamen al 2 jaar geleden opspelen, zo ook dat Samsung de fingerprint met de s9 onder het scherm had kunnen krijgen, maar blijkbaar niet.
Toch zou ik het heel raar vinden als Apple vorig jaar al met een vingerafdrukscanner onder het scherm zou komen, omdat Apple na jaaaren pas een AMOLED-scherm gebruikt. Volgens Apple doen ze dit nu pas omdat de AMOLED-schermen 'nu pas van goede kwaliteit zijn'. Dus daar mis ik het even..

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 10 januari 2018 14:37]

De IphoneX zou dat dan toch heel goed kunnen hebben?

Aangezien er ook ruimte onder het OLED paneel zit zou het mij niks verbazen dat dat het plan was maar uiteindelijk niet gelukt is.
Nee, want zoals Apple het bracht, zou dat moeten betekenen dat Apple nog wat jaartjes wilt wachten totdat de vingerafdrukscanners onder het scherm 'goed genoeg' zijn.
Ze hebben net face id geïmplementeerd en de marketing machine draait daar nu vol op samen met bewegende Emojis. Niet te snel he. Over 2 jaar vinden ze de sensor onder scherm uit, transparent id ofzo...
Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid niet gebeuren, want meerdere artikelen ontkrachten dat:

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 10 januari 2018 14:30]

achter op het toestel lijkt me zo onhandig.
Als je de telefoon op tafel hebt liggen wel. Pak je de telefoon uit je zak is achterop juist enorm fijn. Wanneer je de telefoon pakt met je wijsvinger op de sensor is de telefoon unlocked voodat ie uit je broekzak is. Het leek mij persoonlijk ook niet heel fijn, maar in de praktijk heb ik dit liever dan op de voorkant. Het is even wennen, maar wil nu niet meer zonder.
Ik krijg mijn wijsvinger toch niet op de scanner terwijl de telefoon in 'normale' positie in mijn hand ligt. Dat wil dus zeggen twee verschillende grepen aanleren, niet onmogelijk, maar het risico dat ie valt wordt me dan toch net te groot om dat te oefenen, dan maar geen fingerprint reader gebruiken en terug naar de code.
Met de Xperia z(3-5) reeks had ik geen probleem om te unlocken, zowel linkerhand als rechterhand ging dat zonder van greep te veranderen. Die achterkant is voor mij geen goede locatie en ik heb de indruk dat er velen het er mee eens zijn.
Eerlijk gezegd vind ik dit geen verbetering. Allemaal weer net iets beter, maar vrijwel geen innovatie. Ze hadden op zijn minst kunnen wachten tot ze de vingerafdruklezer in het scherm konden verwerken. Dan hadden ze echt iets waar ze weer mee konden shinen.

Dit is dus eigenlijk een s8(+) plus of pro, net hoe je het noemen wilt.
Als het iets beter is, is het een verbetering.
Ik vind dit verre van een verbetering. De kans dat ik met mijn wijsvinger nu wel over de cameralens ga is naar mijn mening vele malen groter dan die op mijn S8. Je vinger is veel langer dan dat ie breed is (mag ik hopen) en dan is het niet logisch om de scanner en camera in de lengte te plaatsen. Dat wordt vaak de lens poetsen.
Mijn persoonlijk ervaring is dat je op de S8 de vingerafdrukscanner gewoon makkelijk kan vinden als je er een beetje aan gewend bent. Het lastige aan de positie is dat deze zo hoog zit. Dus voor niet iedereen is het makkelijk te bereiken. Nu zit deze wat lager, wat een positief verschil is, maar nog steeds niet ideaal.

Persoonlijk vind ik het aan de achterkant sowieso niet mooi of goed werken. Door de positie, maar ook de noodzaak om de scanner volledig te coveren, wat met je wijsvinger of middelvinger, lastiger is dan met je duim. Ik zou hem het liefst aan de zijkant zien. En als dit betekent dat de implementatie van de knop misschien wat lomper moet, zou ik dit ok vinden.
Ik heb de S8+ en heb de locatie van de vingerafdrukscanner als erg irritant ervaren.
Maar toen kocht ik een bumper, nu ga ik in een keer met de vinger op de scanner dankzij dat hoesje, dus voor mij is het probleem op die manier opgelost (en is de gsm wat veiliger tegen vallen door het hoesje)
Het zou gewoon meteen goed moeten werken zonder een hoesje met een gat die vinger naar de juiste plek geleidt.
Het volledig moeten coveren van de scanner komt me niet bekend voor. Misschien is het specifiek Samsung, maar op mijn Huawei heb ik hier helemaal geen last van. Ik heb net een paar keer geprobeerd, en het werkt ook als ik maar de helft van het oppervlak cover.
Hier nog een Huawei (GT3) met een scanner achterop die het perfect doet. En dat voor een toestel van 209Euro.

Samsung is naar mijn mening een 13 in een dozijn dozen schuiver. Ze zullen ook nu weer hun eigen apps pushen. Galaxy store, Galaxy camera, Galaxy dit en Galaxy dat.
Mijn S4 was het laatste toestel van dit merk. Er zijn momenteel zoveel alternatieven in Android land dat men ook zonder deze dozen schuiver van een goed toestel voorzien kan worden.
De Samsung Galaxy series zijn de vlaggeschepen van het merk. Dozenschuivers zijn winkels waar zowel de verkopers als de klantenservice („technische dienst”) weinig of geen technische kennis hebben over de producten die ze verkopen. Jammer dat er hier zoveel gezwetst wordt.
Eind februari kan ik verlengen, mijn plan was om voor de Note 8 te gaan maar nu weet ik het niet meer.

Positie van de vingerafdrukscanner is marginaal beter maar ik twijfel.

[Reactie gewijzigd door coolkingler1 op 10 januari 2018 14:32]

Ik heb een S8+ en ik ben al prima gewend aan de plaatsing van de vingerafdrukscanner. Toegegeven het duurde een paar dagen of langer maar als je niet meer beter weet ach dan is het zo'n ramp niet. Die nu verplaatsen bij de S9 is leuk voor mensen die van bijv iPhone komen maar voor S8 gebruikers voegt het weinig toe.

Sowieso is het niet echt nodig om te upgraden van een S8. Ik zie eigenlijk niets wat dat rechtvaardigt.

Wel goed van Samsung dat ze niet meegaan met de 'hype' en de 3.5mm jack gewoon laten zitten.
Mee eens, zit zelf op een heel andere telefoon, maar van een S8 zou het weinig nut hebben. :)

Ook inderdaad een van de redenen dat ik voor Samsung kies dit jaar, dat ze de headphone jack behouden hebben. :P

[Reactie gewijzigd door coolkingler1 op 10 januari 2018 14:45]

Lol juist hetzelfde geval voor mezelf en vier andere vrienden.
Alle vier Xiaomi gebruikers en alle vier teleurgesteld dat er geen 3,5mm op die nieuwe Xiaomi's zitten

ik denk er ook aan om een Samsung te nemen die S8 ziet er Fresh uit, we zullen vast niet de laatse paar mensen die daar hetzelfde over denken.
zit er ook sterk aan te denken....s8+ is mooi toestel en weet nog niet of de S9(+) een duidelijk merkbare verbetering is. Enige jammere van Samsung in Nederland tov. de Huawei's en Xiaomi's van deze wereld is dat dual sim lastig tot niet te verkrijgen is icm abonnement.... daar moet toch echt eens verbetering in komen |:(
Ik gebruik iris en gezichts herkenning omdat de vinger afdruk scanner maar effe werkt. Is niet enkel op mijn S8+ maar ook op tablets en iPhone van men vrouw. Mijn vingers zijn te droog ervoor.
Wil eigenlijk wel eens een Samsung proberen na al die tijd :)
Heb ik serieus alle specs van de S9 nu al kunnen vinden, hmm
Nou ja, beter iets dan niets laten we maar zeggen:
Klik = Androidplanet.nl
Klik = gsminfo.nl

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 10 januari 2018 14:55]

MicroSD met 512GB... Volgend jaar hebben we nog een smarthphone die 1TB kan bevatten. :D
Slim dat ze de 3,5mm-jack en vingerafdruk opties in takt houden. Zonder dat dit innoverend is , geeft dit toch een voordeel tov de nieuwe generatie iPhones.
Ik hoop eens dat ze met een telefoon komen, als hij van 2 meter naar beneden valt dat hij zonde enige vorm van een beschadiging heeft.
Dat is een feature waar iedereen met smart op zit te wachten...
Helemaal mee eens, mijn S8 was na 2 weken al helemaal aan diggelen na een val van 1 meter hoogte plat op de achterkant en hij zat in een siliconen hoes...
Ik heb de s8+ om te gebruiken in veilige cover en niet om met te gooien.
Gelukkig maar minimale verschil en ik verheug mij nu al op de Samsung X 😀😀
Een verbetermodel om het zo maar te noemen, net als de S5 op de S4 en de S7 op de S6. Daar is opzich niks mis mee, maar ik ben nieuwsgierig wat het prijsverschil tussen de best wel in prijs gezakte S8 en de S9 gaat rechtvaardigen.

Het had me wel leuk geleken als de onderste bezel volledig zou verdwijnen. Alle sensoren zitten toch voornamelijk in de bovenbezel. Daarnaast is de onderbezel makkelijk bereikbaar met je duim, dus een prima plek voor de onscreen navigation buttons. Ik vraag me alleen af hoe ze dat zouden doen met de edge buiging aan de linker en rechterkant van het scherm.

[Reactie gewijzigd door Jvann op 10 januari 2018 15:15]

Een verbetermodel om het zo maar te noemen, net als de S5 op de S4 en de S7 op de S6. Daar is opzich niks mis mee, maar ik ben nieuwsgierig wat het prijsverschil tussen de best wel in prijs gezakte S8 en de S9 gaat rechtvaardigen.
Op een gegeven moment wordt de prijs bepaald door (het gebrek aan) software updates zo lijkt het. Natuurlijk zal het allemaal nét iets beter zijn, maar honderden euro's verschil is best veel; en waarschijnlijk zal het verschil tegen 400 euro lopen. Android-telefoons in het algemeen dalen nu eenmaal heel snel in waarde, terwijl telefoons zelf steeds minder vernieuwend zijn.

De andere kant van het verhaal is natuurlijk: ben je doelgroep als je een S8 hebt? Misschien zijn juiste mensen met een 2 jaar of oudere telefoon de meer voor de hand liggende doelgroep voor een nieuwe. Als zal ik waarschijnlijk iedereen aanraden de S8 te kopen of nog een half jaartje te wachten op prijsdaling.
Dat zal waarschijnlijk mijn volgende phone zijn
Xiaomi gaat de Apple uithangen en mijn 3,5mm-jack niet meer featuren op hun phones.
Jaja bluetooth jaja USB-C knoop doorgehakt ik ben nog een 3,5mm-jack gebruiker jij misschien niet en het leven gaat gewoon door ookal zijn er geschillen.

2019 een vouwbare telefoon... nouja het is te zien hoe vouwbaar die echt zullen zijn. Op demos een paar jaar terug waren er toch enige beperkingen aan die niet zo praktisch liet schijnen in zo'n crazy benaming als "vouwbare telefoon " het was meer "licht flexibel"
Ze krijgen Exynos 9810 en 6GB RAM en bij de S9+ dubbele camera opstelling. Ik vind het jammer dat er niet veel verschil is tussen de S8 generatie en de S9 generatie. Voor mij voor als nog geen reden om de overstap te maken van een Galaxy S8+ naar een Galaxy S9+ en sla daarom deze generatie over.
Je kon er natuurlijk vergif op innemen dat deze generatie niet erg vernieuwend zal zijn. Overigens niet erg, geld moet rollen en een "nieuwe" telefoon lanceren heeft precies dat als resultaat.

Aan de andere kant...met kleine stapjes worden deze toch wel wonderlijke apparaatjes steeds beter en beter. Ik klaag niet. Beetje verstandig met je geld omgaan en je kunt, als tech fan, veel plezier halen uit de constante evolutie van mobiele telefoons.
Wacht wel op de S10 daar komt als het goed is de vingerafdrukscanner in het scherm, aangezien vandaag vivo het heeft laten zien en binnenkort in de massaproductie gaat.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee