Samsung Galaxy S9 verschijnt eerder bij FCC dan voorgaande Galaxy S-modellen

Op de site van de FCC zijn de Galaxy S9-modellen al verschenen. Uit de meldingen vallen weinig details op te maken, maar de publicatie is eerder dan bij voorgaande Galaxy S-modellen, wat op een vroege introductie zou kunnen wijzen.

De Galaxy S9 en S9+ zijn bij de FCC verschenen onder de respectievelijke typenamen SM-G960F en SM-965F. De publicatie is vroeg in vergelijking met voorgaande jaren. Droid-life somt op dat de S8 in maart 2017 bij de FCC verscheen en in april uitkwam en voor de S7 was de publicatie in februari, gevolgd door een introductie in maart.

Bij de Galaxy Note-modellen zat er eveneens slechts een maand tussen de FCC-publicatie en de release, wat tot de conclusie zou kunnen leiden dat Samsung de Galaxy S9 in januari introduceert. Evleaks meldde eind november wel dat Samsung de smartphone tijdens de CES, begin januari, voor het eerst wil tonen, maar de uiteindelijke introductie zou in maart plaatsvinden.

Het ontwerp van de Galaxy S9 en S9+ zou nagenoeg identiek zijn aan dat van de S8 en S8+, volgens eerdere berichten. De smartphones krijgen naar verluidt stereospeakers en behouden de 3,5mm-jack. De vingerafdrukscanner zit waarschijnlijk recht onder de camera, waar die bij de Galaxy S8 nog naast de camera zit.

Afbeelding van hoesjesmaker die vermoedelijk de Galaxy S9 toont

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

29-12-2017 • 09:46

168 Linkedin

Reacties (168)

168
158
95
4
0
25
Wijzig sortering
Een iets groter scherm (0,1"), een fractioneel grotere batterij, en de processor is heel iets sneller.
De grote ontwikkelingen zijn er wel uit.
Als je terugkijkt zijn er volgens vrijwel nooit zulke grote ontwikkelingen geweest. De vingerafdrukscanner is er eentje. Je zou een argument kunnen maken voor het 18:9 scherm zonder bezels. Maar voor de rest is het al sinds jaar en dag: iets kleinere bezels, iets groter scherm, iets snellere processor, iets betere camera, iets beter scherm.

Persoonlijk vind ik dat we een tijd geleden al een punt hebben bereikt dat het niet veel meer uitmaakt. De processor wordt beter, maar er is simpelweg niet genoeg software om dit te benutten (mogelijk nog in de toekomst). De schermen worden steeds scherper. Dit is mooi voor de specsheet, maar onderstussen zetten producenten het scherm software matig op 1080p omdat je het verschil niet/nauwelijks ziet en het batterij bespaard. De camera's zijn simpelweg goed. Dus ze stoppen er maar een tweede camera in om te compenseren voor het gebrek aan optische zoom. Heel leuk maar het kost ook meer geld, en ik persoonlijk heb niet het idee dat mensen nou heel warm lopen van de tweede camera.
Ik weet niet of ik mijn mening mag geven... (Ben niet zo goed in uitleggen)

De camera wordt steeds beter. Wat ik bedoel is eigenlijk de techniek erachter.

In plaats van te focussen op de hardwar te verbeteren. Wordt er softwarematig veel verbeterd op de camera.
https://www.blog.google/p...machine-learning-pixel-2/

Vergeet niet, dat Micro SD-cards van nu niet extreem 'snel' zijn. En dat bedoel ik dan met het lezen en schrijven tegelijkertijd van data. Het antwoord daarop is UFS cards.
https://news.samsung.com/...-256-gigabyte-gb-capacity

Ik denk dat het nog een stuk beter kan, met name de power governor. met verschillende toestellen.
https://wiki.archlinux.org/index.php/CPU_frequency_scaling
Met name de iPhone, Nexus 6P en Samsung Galaxy Note 8

https://productforums.goo...#!topic/nexus/a_d9wsQCaTQ
http://mashable.com/2017/...ps-charging/#LK6XF9537aqD

Vergeet AR en VR niet met draagbare apparaten.

En op softwarematig gebied Project Treble om fatsoenlijk updates te kunnen krijgen.
https://www.androidauthority.com/project-treble-818225/
Ik geef uberhaupt niet heel veel om een smartphone camera, laat staan een selfiecam. Vind het jammer dat er niet telefoons zijn met een matige camera en geen selfiecam maar grote batterij en snelle SoC die je wel ziet in flagships. Als dat 100 euro goedkoper is dan de flagships met alles erop en eraan zie ik daar best animo voor maar misschien ben ik de enige.
Ik vind dat de OnePlus 5/5T wel voldoet aan die criteria.
Het heeft geen wireless-charging maar heeft een snelle SoC (835), veel RAM, grote accu, maar een matige camera, Deze kost maar 450/500 euro (450 euro als je zegt dat je een student bent, ik had geen studentnummer of wat dan ook hoeven op te geven).
De 5T heeft helemaal geen matige camera. Wellicht niet helemaal hetzelfde als de toppers van 1000 euro, maar het komt erg dichtbij.

[Reactie gewijzigd door Luca op 29 december 2017 14:10]

Ik moest me wel legitimeren hoor als student met student beans.

Verder is de camera dingen slechter dan bijvoorbeeld de s8 of note 8. Vooral met weinig licht. Zie diverse testen op internet.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 29 december 2017 15:30]

maar dan is die niet automatisch matig. want bij dag licht is de camera prima.
klopt, dat is ie ook zeker niet. Hij is gewoon erg goed.
Er is toch genoeg keus? Misschien niet de 'flagship' SoC-of-the-month, maar Chinaphones genoeg.

Bij A-merken heb die keuze denk ik niet, want die gaan geen bijna-topmodel uitbrengen met een 'kennelijk defect' namelijk een matige camera.
Ja chinaphones zijn leuk maar ik wil wel onder de europese consumentenvlag kopen ivm garanties.
Alleen dan zullen ze niet goedkoop meer zijn, als er invoerheffing, BTW (niet alleen voor de 50€ die ze op de doos schrijven) en overhead voor garantie bij komt.
Uiteraard, maar zoveel zou het niet uitmaken. oneplus valt ook gewoon onder europese garantie als je hem via de europese webshop koopt, ook eigenlijk een chinaphone en ondanks dat kan ik hem toch echt niet veel goedkoper krijgen uit bijvoorbeeld china, een prijsverschil van zn 60 euro (oneplus 5t). Als je zegt dat je student bent krijg je hem voor 450 in nl dus dat is nog maar een prijsverschil van 10 euro. nou als ik voor tien euro twee jaar garantie krijg is dat het de meerwaarde voor mij echt 100% waard.

[Reactie gewijzigd door t link op 29 december 2017 16:31]

Dat maakt vrij veel uit. Schat op zijn minst zo'n 100 euro (200 China prijs, 300 EU prijs) en das nog zonder markup van de locale retailer. Daarbij zijn de meeste China phones hier niet eens te koop.

De OnePlus is dan ook al aardig prijzig hier. Valt niet echt meer in de categorie vriendelijk geprijsde China phones.
Oneplus IS een chinaphone. Het is een telefoon van chinese makerij, en dan bedoel ik niet alleen de assemblage. Zoek een oneplus 5t op op aliexpress en je zult zien dat die prijs 10 euro verschild van de studentenprijs in europa. En je hebt echt geen locale retailer nodig, die gebruikt oneplus ook niet.

[Reactie gewijzigd door t link op 30 december 2017 12:59]

Gedeeltelijk is dat omdat aliexpress totaal geen primaire verkoper is van OnePlus. Je krijgt ze daar dus inderdaad niet goedkoper dan de lokale OnePluswinkel.
Zoiets als de iPhone SE? Kleine formfactor, maar wel donderssnelle soc, lange accuduur en lage prijs?
d iPhone SE heeft zeker GEEN dondersnelle SoC. en ook absoluut geen lage prijs.

Wat die kleine formfactor, dat kun je alleen maar een drawback noemen, het gepriegel op zo'n kutschermpje is echt niet meer van deze tijd. tuurlijk zijn er ook tig voorbeelden die de andere kant op uitslaan. denk aan de Galaxy Noto's De Mate's of een 1+5T
Maar een solide 5,2 inch fHD-scherm maakt het, voor het oog, wel een stuk prettiger dan de 4,5 inch meuk van vorig decennium.
De iPhone SE geen dondersnelle soc? De SE veegt de vloer aan met alle concurrenten met dat schermformaat en ook de meeste door jou zo gewaardeerde smartphones met grotere schermen. En dat jij het scherm te klein vindt zegt natuurlijk niets. Aan de verkoopcijfers te zien is er voldoende vraag naar dit soort toestellen.
De iPhone SE is zeker niet traag, maar voor de hedendaagse standaarden zeker niet de snelste compacte telefoon. Dat is toch met afstand de Xperia XZ1 Compact. In dagelijks gebruik heeft zelfs een iPhone X moeite om deze bij te benen, zie al hier. Alleen bij het laden van games is de iPhone wat vlotter en de camera is ook een stuk beter.
Echter, ten opzichte van de iPhone SE is de XZ1 Compact op alle meetbare vlakken beter: performance, accuduur, camera, scherm, geluid etc. Dus om nou te zeggen dat de iPhone SE "de vloer aanveegt" met de concurrentie... nee, op bepaalde vlakken nog (zeer) goed meekomen dat wel.
Je zegt alle meetbare vlakken en vervolgens wordt ie op je eerste punt al voorbij gestreefd. Ik snap dat niet zo goed. Qua performance is ie net een tikkie sneller op multicore als mijn 7Plus (geekbench score van 5900) dus hoe is deze dan sneller dan een 8 of een X? Die gaan daar significant overheen namelijk.

Daarnaast scoort de iPhone 8 beter op helderheid en contrast als je het scherm bekijkt en laad hij zelfs met de standaard meegeleverde lader sneller op.

Het enige voordeel dat je hebt is de camera.
Je zegt alle meetbare vlakken en vervolgens wordt ie op je eerste punt al voorbij gestreefd. Ik snap dat niet zo goed. Qua performance is ie net een tikkie sneller op multicore als mijn 7Plus (geekbench score van 5900) dus hoe is deze dan sneller dan een 8 of een X? Die gaan daar significant overheen namelijk.
Goed lezen is ook een kunst. Ter verduidelijking: ik maakte de vergelijking tussen de iPhone SE en Xperia XZ1 Compact. Omdat synthetische benchmarks zoals Geekbench voor dagelijks gebruik heel weinig zeggen heb ik ter illustratie een video gelinked die de Xperia XZ1 Compact vergelijkt met de iPhone X, omdat deze video a) dagelijks gebruik met elkaar vergelijkt (apps openen, wisselen tussen apps, websites openen, apps gebruiken) en ik b) zo snel geen soortgelijke vergelijking kon vinden tussen de Xperia XZ1 Compact en iPhone SE. Ik denk echter dat iedereen wel geloofd dat wanneer de Xperia XZ1 Compact en de iPhone X redelijk aan elkaar gewaagd zijn op de bovenstaande vlakken, dat de Xperia een stuk beter is dan de toch oudere en minder vlotte iPhone SE.

Waarom jij er verder andere iPhones bij haalt is mij een raadsel. Ik kan er ook nog 20 andere telefoons bij halen om zowel de iPhone SE als Xperia XZ1 Compact in een kwaad daglicht te stellen; een Galaxy S8 of Note 8 heeft een beduidend beter scherm, een OnePlus 5T is sneller dan beiden en laadt ook sneller op dan alle genoemde telefoons. Echter, de vergelijking ging nog altijd over "compacte" telefoons, bij iPhones heb je daar de iPhone SE voor, onder Android telefoons o.a. de Xperia Compact series.
Ah. Ik zie al waar het verkeerd gaat. In je eerste regels heb je het over de X namelijk. Maar de Xz1 is wle veel later gereleased. Die is van dit jaar. Terwijl we de vergelijking natuurlijk met zijn allen wel moeten maken op het jaar dat die SE uitkwam. Nu is het ander verhaal en issie wat ouder (maar nog steeds niet slecht), maar bij uitkomen was het wel degelijk een toestel waar de concurrentie geen antwoord op had.
Ten tijde dat de iPhone SE uitkwam was dat, overall, de beste kleine telefoon inderdaad. Maar de concurrentie zit niet stil en op dit moment is de XZ1 Compact dat.
die XZ1 compact is echter twee jaar nieuwer. Overigens heb ik nooit gezegd dat de SE de beste op de huidige markt is, maar dat hij ook voor huidige standaarden behoorlijk goed zijn mannetje kan staan. Daarnaast was het een voorbeeld ter illustratie.
De SE veegt de vloer aan met alle concurrenten
...... tot de accu wat minder wordt....
Bij uitkomen van de SE had deze de snelste CPU op de markt. Toendertijd wel echt donderssnel, zeker voor het scherm en de accu die er in zit. Daarnaast was dit de goedkoopste iPhone ooit met 429 euro. In verhouding dus precies wat @t link ongeveer zoekt. Okee hij had misschien wat groter gemogen, maar qua hardware intern is dit de enige serieuze optie die in de buurt komt van wat hij bedoelt. Iets mindere camera en mindere kwaliteit scherm, maar nog steeds erg goed spul.

Een iPhone SE in de variant zoals de iPhone 8 qua scherm diagonaal, met de behuizing van de X en dan FHD zou wmb ideaal zijn.
Toendertijd was die snel, precies zoals je zegt, hij stelde dat die nu de vloer aanveegt met alle concurenten, niet vroeger.
d iPhone SE heeft zeker GEEN dondersnelle SoC. en ook absoluut geen lage prijs.
LOLWUT ? De SE heeft betere single-core performance dan een Galaxy S8 bijvoorbeeld, en het toestel kost maar zo'n €320.
En hoeveel apps maken nog gebruik van single core? Het is geen 1990 meer hè 😉
Ik denk de meeste apps.
Bijna allemaal. Sowieso leunt javascript enorm op singlecore prestaties. Alles web gerelateerd heeft er dus enorm baat bij.
Zo'n ding met sjoemelsoftware die op halve kracht gaat draaien als hij eenmaal drie maanden oud is?
Wat noem jij flagships phone 500 of 1000 euro?

[Reactie gewijzigd door FireSheep op 29 december 2017 11:04]

Ik denk ook dat je bijvoorbeel voor 250 euro geen android telefoon hoeft te verwachten met een high end soc.

Ga je naar 500 euro krijg je de camera er soort van gratis bij. Of het nou een goede of slechte camera is, ruimte neemt die toch in. Misschien als je de camera weg laat dat de accu een paar procent groter kan of de telefoon een millimeter dunner, maar daar is ook alles wel mee gezegd.
Prijs is niet echt relevant voor een "flagship phone", het zijn simpelweg de duurste/meest uitgebreide/belangrijkste toestel van een fabrikant.
Bij de ene is dat een iPhone X van meer dan 1000 euro, bij de andere een Swift 2X van nog geen 200 euro
Ik ga niet mee met dit argument, er zijn periodes dat er inderdaad slechts kleine verbeteringen zijn zoals afgelopen jaren. Maar als je naar langere periode kijkt: dumbphone->eerste iphone, singlecore->Multicore:toename prestaties,Iedereen plastic behuizing-> luxe materialen en meer veelzijdigheid in materialen, 1.3mp camera/tijdje had iedereen de 13mp sony sensor-> focus op camera's die echt goede foto's nemen, van 800x640 ->720&1080P.
Op processor gebied is er sinds de SD800 weinig interessants te beleven, bijna
offtopic:
sorry niet elk toestel....het gaat erom dat het nu normaal is geworden, niet specifiek welk toestel niet
elk toestel zelfs de budget heeft nu een unibody aluminium behuizing, alle highend toestellen v.b. samsung s6/7/8 presteren vergelijkbaar met de camera etc. Maar vergelijk hem is met een toestel van 10 jaar terug....

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 29 december 2017 17:07]

alle toestellen ... is zeker niet waar, de P10 Lite van vorrig jaar heeft er geen, en volgens mij zelfs de P10 plus niet eens? ook de S8 niet, kortom daar valt nog wel iets te winnen.

kortom als je de statement iets nuanceert en de laatste pak 'm beet 3jaar betrekt is het gewoon een vallide punt, de verbeteringen sinds de S6 P8 en in mindere mate V20 zijn miniem.
nee dat klopt sinds de sd800 is er weinig gebeurd, zie het een beetje als de intel i7 sinds de 9** is er weinig gebeurd op het verbruik na dan.
En daarom zitten we nu in een periode dat je met een midrange of zelfs hoge lowrange gewoon goed zit.

Heb zelf begin 2017 een Huawei GT3 gekocht. Deze had de specs die ik minimaal wilde hebben en draait tot op de dag van vandaag feilloos. En dat voor "maar" 209Euro.

Ik denk dat de meeste mensen die voor een vlaggenschip gaan het niet voor de specs doen maar het een soort statussymbool is die mensen graag op tafel leggen als ze met familie of vrienden zitten. Ik ben die periode gelukkig allang voorbij.

De ontwikkelingen op het gebied van de smartphone zitten nu in een dikke stroop. Het is nu wachten op de volgende grote stap en die bedenk je niet zomaar.
Wat een onzin zeg, alsof het allemaal patsers zijn. Er zijn ook gewoon mensen die het beste/snelste willen wat er verkrijgbaar is.
Dan ben je toch een patser als het alleen om de snelste gaat? Met een mid end telefoon kun je ook op Facebook, Whatsapp en een filmpje kijken op youtube (Wat de gemiddelde gebruiker doet)

[Reactie gewijzigd door jongetje op 29 december 2017 18:50]

Wow, dat slaat echt kant noch wal.

Een high-end telefoon is ook over 3 jaar nog steeds een mid-end, oftewel hij gaat ook langer mee, zeker als je er dan even een nieuwe accu in zet. Ook worden er vaak mooiere materialen gebruik en is de afwerking beter. Gaat echt nergens over om iedereen die zoiets koopt weg te zetten als patser.
Ga akkoord met Navi,

Met een high-end phone doe je gewoon langer.
Je hebt langere software ondersteuning, meer sensors, meer ram, snellere processor etc.
De GT3 heeft bv maar 2gb ram wat erg weinig voor de huidige websites en apps.
Had vroeger ook een midrange en nu een high-end en zou niet meer terug willen.
De gebruikservaring is in mijn ogen een pak beter en je doet er nog langer mee ook.
Sommige mensen willen nou eenmaal het beste. Het is niet alsof de duurdere smartphones duizelingwekkend veel geld kosten (max. €1000), dus een echt statussymbool is het niet (misschien als je de nieuwste iPhone of Galaxy hebt, maar daar is na 3 maanden ook wel de nieuwigheid vanaf).
nou mijn note edge is nog steeds indrukwekkend ook de restwaarde is absurd hoog voor zo'n oud toestel.
afin gebruik nu een note8.
Tijdens filmen is die tweede lens echt een uitkomst, op vakantie al veel mooie shots kunnen maken dankzij de x2 zoom, met daarna x3 digital. Zonder al teveel kwaliteit te verliezen. Ook de hoofdreden dat ik een iphone plus size heb ipv de kleine. Puur en alleen voor de camera die je basicly altijd bij je hebt en dus ook nooit vergeet mee te nemen.
Met 3x digital is de kwaliteit op de plus echt belabberd vind ik. wel kun je inderdaad voorwerpen goed naar voren halen.
En een groothoeklens dan? Dat lijkt me aardig nuttig.
The next big thing zal AR worden en dan zullen de AR-apps wel alle processor kracht kunnen benutten.

Het klopt dat de evolutie eerser incrimenteel is en dat innovaties idd beperkt blijven tot vingerafdruk sensoren en hogere resoluties. De Iphone 4 met retina scherm was echt een revolutie. Glas, rvs, 320dpi scherm, snelle gpu in een compact een mooi design.

De 2de camera is wel een verbetering. Ik mis een zoom erg hard en het is een wel gekomen innovatie. Als je het niet wil koop je gewoon een iets goedkopere telefoon. Keuze genoeg.
The next bing thing zou ook 3d tv worden. Never did happen. Ik zie dit ook als een hype die nooit mainstream zal worden. Anders was het namelijk al lang gebeurt.
Tuurlijk is AR geen hype. AR zal overal opduiken. In de industrie wordt AR al gebruikt en alle grote tech bedrijven zijn al jaar en dag miljarden aan het investeren in de ontwikkeling van hardware en software. (Microsoft glasses, google ARCore, apple AR-kit) maar ook auto’s hebben al verschillende jaren projecties in de voorruit. Smartphones zullen de komende jaren AR graphics genereren, op hun eigen scherm tonen of draaloos doorsturen naar bijvoorbeeld een bril.
Het zegt natuurlijk helemaal niets wie er allemaal massaal induiken, dat was bij 3d niet anders. Blockchain is iets waar massaal in wordt geinvesteerd en is iets wat blijft. AR is en blijft een gimmick.
Denk dat AR wel rustig doorkabbelt in ontwikkeling. In tegenstelling tot 3d, andere weergave van hetzelfde, voegt het namelijk iets toe.

Op telefoons is het niet zo practisch en vrij omslachtig... Je moet je schermpje richten op het onderwerp etc. Leuk voor een paar keer maar niet iets dat je constant gebruikt.

In je voorruit, bril, ramen in je huis, etc kan het bv nuttige info toevoegen die je anders niet zo direct tot je beschikking had op een manier die natuurlijk aanvoelt. Je kijkt er toch al door.
Er zou een HDMI uitgang op nieuw komen in dat ding na twee jaar als media box te kunnen gebruiken. Of een soort adapter is zo
Van de s6 naar de s7 zijn flinke sprongen gemaakt qua cpu en gpu. Ook de camera in de s7 is flink beter dan de s6.

De s8 is allemaal net iets beter dan de s7 (naast het scherm natuurlijk).

Bij de overstap naar 7 nm zal er weer een flinke vooruitgang zijn.
Levend in een heelal van ruim 16 miljard jaar oud vind ik het best recent :)
Terecht krijg jij wel een min 1 :)
Deckkie zegt overigens nergens in zijn post dat de vingerafdrukscanner een nieuwe ontwikkeling is. Dat maak jij ervan.
dat zegt die dus wel :
''Als je terugkijkt zijn er volgens vrijwel nooit zulke grote ontwikkelingen geweest. De vingerafdrukscanner is er eentje.''
heel terecht dus die -1, heel goed van je :+ 8)7
Hij gebruikt nergens het woord nieuw of een ander tijdgerelateerd begrip, Verder heb ik geen -1,jij wel 8)7 8)7
''Als je terugkijkt zijn er volgens vrijwel nooit zulke grote ontwikkelingen geweest''

8)7 8)7 8)7 8)7 8)7 8)7 8)7 8)7 8)7 8)7 8)7 8)7
Dat is al sinds de s5 vind ik. Ik koop ook geen nieuwe modellen meer.
Vind ik niet, pas na S5 gingen de toestellen er een beetje uit zien en stapte ze van die goedkope materialen af.
Ik heb juist liever een telefoon met goedkope (plastic) materialen. Voor mij is een telefoon een gebruiksvoorwerp en geen sieraad. Door al dat glas zijn ze alleen maar kwetsbaarder geworden. Ik heb nu nog een S5 plus maar ik weet echt niet welke telefoon ik hierna zou willen hebben. Zodra er een high-end telefoon van plastic is dan is die voor mij zeker het overwegen waard.
Juist dat - ik heb de S1 gehad, de S3, de S4 en de S5, Note, Note2 en Note3 - nooit geen problemen gehad met breuken etc. en geloof me ik heb ze zeer regelmatig laten vallen - en toen de Edge S7 (na 1 week scherm kapot van een val van 15 cm!!) en nu de S8 - 1 keer gevallen en de mooie officiële cover van Samsung klapt open en heel het scherm in diggelen. Ook het feit dat het scherm zo ingebouwd is dat ook direct het moederbord vervangen dient te worden maakt dit een kostbare aangelegenheid.

Qua innovatie hoef je ook niet meer keer op keer het nieuwste toestel te hebben. Zag je nog duidelijk een verschil tussen bijvoorbeeld de S1 en de S3 nu is dat verwaarloosbaar en vond ik de S7 Edge in vergelijking met de S8 zelfs nog beter (vingerafdrukscanner en rare aspectratio). Ben sinds de S-reeks een trouwe Samsung aanhanger geweest, maar de S9 gaat hem niet worden - te weinig vernieuwing en in sommige gevallen zelfs een setback met de vorige toestellen. Ik zou echter niet weten welk toestel ik moet pakken en - ik had gedacht dit nooit te zeggen - maar ik denk dat ondanks de consumentenbond waarschuwing dat de S7 Edge straks geen updates meer krijgt - ik daar nog maar een tijdje mee blijf lopen. De S8 vind ik zelfs de kosten van de reparatie niet waard en ik moet deze alleen maar voorschieten want ik ben er voor verzekerd. Hopen dat de Note9 me straks iets meer kan bekoren.
De officiële cover voor de s8 is mooi maar slecht, kies dan liever voor een hoes die helemaal rondom zit en een beetje geraised is boven en onder, heb zelf de otterbox strada genomen voor mijn s8+.
Zie geen vernieuwing zowieso nog met de s9, ook de vingerafdruk lezer vlak onder de lens is niet echt een grote verbetering, had dan de flitser tussen de camera en lezer gezet zodat je minder kans hebt om je vinger op de camera te zetten.
Was toch van plan om 2 jaar te doen met de S8+, zo veel vernieuwends zie ik in 2018 toch niet komen, hoogstens net iets sneller, net iets beter maar dat was het dan ook.
Mijn s5 krijgt nog elke maand updates dus de s7 zal dat ook nog wel krijgen, of je bedoelt update naar Oreo, dan hoef je ook niet bang te worden sinds buiten Treble zowat alle functies van Oreo al in de huidige schil zit van samsung experience.
Ik ben het met je eens dat je met kunststof best een degelijke telefoon zou kunnen maken. Maar vond de oude galaxy's daar geen toppers in, bij de eerste de beste val vloog het achterkantje ervan af en de batterij eruit. Nokia/Microsoft had premium kunststof wel goed onder de knie imo.
Ik heb de note 8 en vind hem geweldig maar ik moet bekennen dat ik de oude plactic modellen het fijnste en meest comfortabel vind vasthouden. Plastic houdt ook beter vast en is minder glad.
Tja, de s4 en s5 lijken ook vrij veel op elkaar, nu dus de s8 en s9 ook. Dat heb je soms. Intern verandert wel e.e.a. maar aan het uiterlijk wordt niet altijd veel gesleuteld.
S7 lijkt ook behoorlijk op de S6. We kunnen dus wel concluderen dat Samsung enigszins de tick/tock strategie aanhoudt, al is de tock wat minder duidelijk. Is dat erg? Ik vind van niet.
Heb je al eens een s6 of s7 in handen gehad? Foto's mee gemaakt? Niet te vergelijken met een s5.
ik heb de s7 nu daarom kan ik zegfen dat de s5 prima was.

Foto's met een smartphone maken tja. Op de pc ziet het er altijd ruk uit en het meeste verstuur ik via whatsapp. Geen meerwaarde.
Als je kijkt hoe veelzijdig de hedendaagse toestellen reeds zijn, kan ik nog moeilijk features bedenken die ze ontbreken. Tenzij je een smartphone wil laten je auto wassen en koffie maken....
Dan kun je beter een butler in dienst nemen. Is onderhand goedkoper dan een nieuwe high-end smartphone aanschaffen O-)
Grappig dat je dat zegt: mijn schoonmaakster kost me per jaar minder dan dit soort flagship phones :D

Mooi dat de 3.5mm jack behouden blijft, geeft toch net even wat meer keuzevrijheid aan de consument om datgene te gebruiken wat ze zelf willen ipv in een hokje te worden gedrukt en draadloos te moeten gaan.
80,- en jou schoonmaakster kost minder in een jaar? xD. Ik zou als de wieder iets anders zoeken dan. Wat krijgt ze per uur beetje brood en wat nog meer
80,- en jou schoonmaakster kost minder in een jaar? xD. Ik zou als de wieder iets anders zoeken dan. Wat krijgt ze per uur beetje brood en wat nog meer
De S9 gaat 80 euro kosten? Cool, dan neem ik er ook een :)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 29 december 2017 11:30]

Ho ho, droog brood he, kan ook te gek. :+
En dan kunnen we ook meteen die idiote discussie over wel of geen 3,5mm jack stoppen bij ieder topic op dit forum. Niemand verplicht je immers om een toestel te kopen zonder 3,5mm jack. Keuze genoeg.
Ik vind het op zich geen probleem om een verloopje te kopen bij AliExpress. Voor minder dan € 1,- heb je al een goede USB-C naar 3,5mm en voor € 4,- koop je een variant waarmee je te gelijkertijd kunt opladen. Dat zijn toch geen bedragen waar je failliet aan zult gaan. Er zijn bovendien diverse high-end toestellen die draadloos kunnen laden, waardoor de USB-C vrij blijft.

Zoals aangegeven in een recent Tweakers-artikel over bluetooth oordoppen is het BT-protocol niet heel erg geschikt voor het overdragen van hoge kwaliteit audio-signalen. Ik ben daarom altijd voorstander van een headset mét kabeltje. Als die 3,5mm niet direct in het toestel kan, dan maar met een convertortje.
Fijn dat we nu weten dat jij je schoonmaakster zo weinig betaald. Haha.
Of ze komt maar 1 keer per maand :+
Mijne komt elke week 1,5u en kost me daarmee €90/4 weken. 13*€90=1170, ongeveer hetzelfde dus. Komt ze dus om de week, dan zouden flagshipphones al snel heel veel duurder zijn. Desalniettemin houdt ze per uur meer over dan ik :(
Zucht, die werkt zeker 3 uurtjes in de maand bij je. 8)7
6 uur om precies te zijn, iedere 2 weken komt ze langs. Ik snap niet dat mensen daar zo verbaasd op reageren. Wat denk je dat een schoonmaakster je anders kost? Een modaal salaris? 8)7
Ik weet wat een werkster verdiend, heb er verschillende versleten. Je komt dan niet per jaar onder het bedrag van het duurste gangbare flagship uit.
Nou, auto wassen weet ik niet of je dat moet willen. Maar koffiezetten kan al hoor: https://www.want.nl/mokase-koffie-zetten/
Wat een gimmick. Laten we het beestje dan wel bij z'n naam noemen: instant koffie. Dit heeft niets met een fatsoenlijke, sterke espresso te maken.

Er zijn koffiezetapparaten die TCP/IP babbelen, en dan kun je met je browser (of een "app" -- want dat is trendy) een koffie zetten.
True. Maar Senseo is in mijn ogen ook geen (fatsoenlijke) koffie.. maar dat is een zijweg in een discussie die ik hier niet ga voeren ;)
Waarom? Apple doet het al jaren met een S variant dus waarom zou Samsung niet iets soortgelijks mogen doen. Immers voldoet het ontwerp van de huidige S8 meer dan genoeg om nog mee te kunnen en kunnen ze nu de nodige verfijning toepassen. Hierdoor blijven accesoires ook makkerlijker uit te wisselen wat weer winst is voor de consument.
De grote ontwikkelingen zijn er al jaren niet meer. Eigenschap van een mature product. Een smartphone van een paar jaar geleden biedt functioneel hetzelfde als de nieuwste. De voornaamste ontwikkeling zit 'm in snelheid en netwerk connectivity (omdat daar wel nieuwe dingen komen).
Werd dat niet al jaren gezegd over iphone? En toch steeds volle pot en meer! Ik wacht er in elk geval op als vervanger van m'n trouwe S6.
Voor deze versie ben ik het wel met je eens, al is het een voorbarige conclusie gezien het deels om geruchten gaat. Echter was de s8 al een heel goede telefoon die een paar kleine steken liet vallen zoals de vervelend geplaatste vingerafdrukscanner. Dat is waarom ik toch mijn s6 nog niet vervangen heb. Mocht de s9 met zijn wat kleinere ontwikkelingen een s8 met minder gebreken zijn staat die hier snel op de plank.
Vergeet de ingebouwde ragebol niet te noemen hé.
Leuk dat samsung zo snel komt met nieuwe toestellen van de Galaxy S serie. Ik vraag mij alleen af wat nou het grote voordeel is om ze ineens zoveel eerder te introduceren. Ben erg benieuwd hoe goed Android hierop geüpdatet zal worden. Want voor deze top-toestellen van Samsung vind ik het wel slecht dat je soms maar magertjes 2 jaar updates krijgt (gemiddeld).
Want voor deze top-toestellen van Samsung vind ik het wel slecht dat je soms maar magertjes 2 jaar updates krijgt (gemiddeld).
Waar haal je dat precies vandaan? Als je het over de S reeks hebt klopt het simpelweg niet en mag je gezien de geschiedenis op ruim 3 jaar tot 4 jaar rekenen dat je toestel gesupport word. En daarin vallen dan 2 gegarandeerde Android Updates (hoger cijfertje).
[...]
En daarin vallen dan 2 gegarandeerde Android Updates (hoger cijfertje).
Moet zijn Upgrades, niet Updates.
Upgrades zijn een hogere versie Android. Updates zijn fixes binnen dezelfde versie.
Hier een artikel dat het uitlegt:
https://www.thebalance.co...-software-upgrade-1294256
Maar maakt dat uit? Als ik een toestel koop, dan koop ik het om wat het vandaag kan. Niet om wat het mogelijks binnen 4 jaar zou kunnen doen.
Ja, het maakt zeker uit.Updates is daarbij belangrijker dan Upgrades, in die zin dat updates kapotte zaken repareerd in de software waardoor programma's niet meer stabiel kunnen draaien, of kwaadwillende toegang krijgen en misbruik kunnen maken van je telefoon.
Echter, elke versie krijgt maar een bepaalde tijd updates, dus als je ook upgrades krijgt, kan het toestel mee.
Koop je nu een toestel met Android 8, met 2 jaar Upgrades, en elke versie krijgt 4 jaar updates, dan kun je tot 6 jaar veilig werken met het toestel (2 jaar upgrades brengt je naar Android 10, en die dan nog 4 jaar updates maakt 6 jaar).
Of we dat toestel 6 jaar willen hebben is natuurlijk een andere vraag, al moet je niet vergeten dat onze oude ingeleverde hardware bij minder bedeelde mensen vaak een 2de en 3de leven krijgen, om nog te zwijgen van mensen die zelf het apparaat tot het uiterste willen houden om de milieu impact te beperken tot een minimum.
Ik weet het, in snelheid/haast zo geschreven, denk niet dat iemand het niet begrijpt als ik het tussen haakjes ook nog eens uit leg wat ik bedoel :Y)
Maak daar maar 4 jaar van hoor. Bron: Ik heb een S2, S4, S5, S6, en S8 (gehad).
4 jaar? S6 krijgt geen android 8.
Maar nog wel updates binnen android 7
Hij krijgt inderdaad geen upgrade naar Android 8, maar krijgt wel nog steeds updates binnen Android 7. Verder is een upgrade naar 8 niet nodig, omdat Samsung veel van de extra functies van Android 8 zelf al geimplementeerd heeft in Android 7.
Mijn note 4 (2014) ontving laatst (Oktober) nog beveiligingsupdates dus gelieve uw bron te vermelden. ;) Gemiddeld genomen krijgt de S-lijn en Note-serie 3+ jaar updates, mijn ervaring van de laatste 8 jaar: note 2, note 4 en dan nu S8.

Mijn HTC HD 1 en 2 kreeg na 2.5 jaar ook geen WinMo 6.5.5 updates meer :Y) Maarja wie draaide daar nu stock op :D O+

[Reactie gewijzigd door Sugocy op 29 december 2017 16:36]

Gelieve dan ook jouw claim naar waarheid in te vullen: de Galaxy Note 4 is pas eind 2014 op de markt gekomen, niet in 2012 (https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_Note_4).

Verder is Samsung gewoon erg traag met updates. De Galaxy S8 lijn heeft (tenzij ik mij vergis) nog altijd geen Android Oreo (alleen een beta), terwijl andere merken (Sony, Nokia, OnePlus) al lang en breed Oreo hebben uitgerold en/of daar mee bezig zijn. Mijn Xperia XZ uit september 2016 draait al een tijd op Oreo (inclusief december 2017 security patches), een toestel dat slechts een paar maanden na de Galaxy S7 uit kwam. Maar de S7 en zelfs de veel nieuwere S8 en Note 8 hebben nog altijd geen Oreo.

En voor wat betreft lange support: leuk dat je lang support krijgt in specifieke gevallen, maar de interval is bij Samsung vaak om te janken. In de schoonfamilie hebben velen (bijna iedereen) een Samsung telefoon (S5, S6 etc.). Daar hoor(de) je slechts heel zelden, 2 of 3 keer per jaar, dat er eens een update kwam. Ik krijg ze, uitzonderingen daargelaten, in principe elke maand, tussen 2 dagen en 2 weken nadat de security updates uitkomen voor de Nexus/Pixel devices. Indien er een keer een groot beveiligingslek gevonden wordt, heb ik liever dat dit heel snel gefixed wordt, dan dat ik hier weer 4 maanden op moet wachten.
Ik sprak vanuit eigen ervaring, zal 2012 aanpassen.... |:(

Traag is dan ook imho wat anders dan niet of slecht.

[Reactie gewijzigd door Sugocy op 29 december 2017 16:36]

Traag is dan ook imho wat anders dan niet of slecht.
Dat is iets daar kan men over van mening verschillen. Helemaal geen updates zie je nog maar zelden, hooguit bij budget telefoons van onbekende Aziatische merken. Trage of infrequente updates zie je wel nog regelmatig, maar ook dit is meer zo bij Aziatische merken en/of telefoons die van een telecom provider afkomstig zijn. Voor Sony telefoons zijn er bijvoorbeeld meerdere websites/tools waar je de firmware historie kan inzien en de firmwares van providers worden (bijna) altijd later beschikbaar gesteld dan simlock vrije varianten. Met name in de US is dit dramatisch.

Ik zag op een website van Samsung dat zij nu, voor de laatste nieuwe topmodellen in ieder geval, proberen om vaker en regelmatiger updates te geven, maar nog niet vast elke maand. Midrange en iets oudere Galaxy S-telefoons zitten nog altijd op hooguit eenmaal per kwartaal. Er zit verbetering in, maar Samsung is zeker nog geen koploper voor wat betreft software (Android versie updates, security updates, OS optimalisatie etc.). Niet dat Sony het op alle vlakken geweldig doet, zij laten midrange modellen ook vaker in de kou staan.

[Reactie gewijzigd door Moi_in_actie op 29 december 2017 16:50]

Wij moeten eens een keer stoppen met die honger naar perse een upGRADE....
Zolang ik nog meer dan genoeg upDATES binnenkrijg ben ik tevreden....
Laat ze maar lekker rustig werken aan de stabiele upgrade...de updates is veel belangrijker.
Op het moment van spreken werkt mijn S8 goed....toen ik hem aanschafte werkte hij ook goed...met de updates werkt hij ook goed...en ik twijfel er geen moment aan dat ie ook goed zal werken met de upgrade...

[Reactie gewijzigd door LongJoy1980 op 30 december 2017 03:03]

Als het toestel out of the box met Android 8 wordt geleverd, waar je vanuit mag gaan, dan valt het onder project Treble en zou dit probleem opgelost moeten worden (eerst zien natuurlijk)
veel eerder is veel gezegd. Naar verwachting zullen de toestellen geïntroduceerd worden op het MWC begin februari en daarna beschikbaar komen waar het vroeger een paper launch was. De reden is duidelijk: Apple de wind uit de zeilen halen. Andere jaren heeft Apple ongeveer 6 maanden voordat Samsung zijn nieuwste top telefoon lanceerd, door de latere launch van de iPhone X en de vroegere release van de S9 zal dat "slechts" 4 maanden zijn.
Het is te verwachten dat de verschillen klein zijn, want het moet wel in laatste Samsung Gear passen. De uiterlijke afmetingen zal dus vrijwel gelijk zijn aan S8 versie.
Intern zullen er wat technische aanpassingen voorkomen en stereo speakers is nieuw voor S serie, ook omdat sommige smartphone makers het al hebben op sommige highend toestellen.
Film kijken speelt natuurlijk een rol op extra breed scherm, stereo is dan ook heel welkom.

Laat maar komen, maar wie prijsbewust is, neemt een toestel van stapje lager, dus S8 of S7, want tegenwoordig mag je niet meer duur toestel nemen bij een abonnement zolang je lening op hebt bij BKR. Dan moet je meer uitleggen en bewijzen dat je wel kan betalen...
Gozerd dat heet geen stapje lager dat heet ouder. Stapje lager is J serie ipv S serie bijv.

[Reactie gewijzigd door FireSheep op 29 december 2017 11:13]

Het is inderdaad ouder model, maar ze zijn nog te koop. Voor sommigen is dus beetje naar gevoel stapje lager of terug. Maar je mag natuurlijk ouder model noemen.
J serie is meer gezien als goedkoper model, want het is altijd stapje lager bij goedkopere versie. S7, S8 en S9 behoren zelf tot high-end versies.

Even verder gekeken, is er ook dual-cam S9 voorgesteld volgens https://www.androidplanet.nl/samsung/galaxy-s9/ Dat is dus net anders dan S8+.
En alsjemenou, er zijn wel verschillende renders waar achterkant telkens verschillend ontworpen is als ik op plaatjes zoeker van Google ga kijken... Het is nog even wachten op definitieve design van S9 en S9+.
Is dat niet twee stapjes?
Zeg maar gerust stappen.
One step for men.. One giant leap for mankind ;)
ik probeer even duidelijk weer te geven tussen stapje en ouder en ja J serie is meer dan 1 stapje. iets wat mensen niet kunnen onderscheiden ook niet bij auto's.
waarom moet ie in de gear passen?
Gear is al vernieuwd voor S8 vanwege de langere vorm. Het zou zotte zijn om weer te vernieuwen voor S9. Dus het zou beter zijn dat ie nog geschikt is voor laatste Gear. Zeker omdat S9 mogelijk wat eerder op de markt komt.
Beeldschermverhouding van de S8 is niet praktisch. Dit is een standaard die zowat nergens wordt gebruikt.
Fingerprint op de achterkant is altijd onhandiger dan voorzijde of zijkant. Dit is gewoon een no-go. Ik zie wel hoe lang mijn S7 het uit gaat houden.
Er is prima met de 18.5:9 beeldverhouding van de S8 te werken. Het heeft de volgende voordelen:

1. Toestel kan smaller blijven wat ergonomisch een pluspunt is, want makkelijker vast te houden
2. Met een hoger scherm kun je bijvoorbeeld twee apps boven elkaar open kunnen hebben staan
3. Ook is er meer beeld zichtbaar op websites en hoef je minder verticaal te scrollen

Enige nadeel is de zwarte balk bij YouTube video's maar dat is makkelijk op te lossen door in te zoomen.

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 29 december 2017 14:00]

Bij oled is zwarte balk totaal geen punt, het verbruikt minder stroom. Nergens om over te paniek te maken. Meer zwart is goed voor levensduur toestel op accu. :)
Bij extra lange LCD schermen wordt het niet beter op omdat leds net zo hard werken als normaal, zwart is hier geen voordeel.
Ik heb er geen enkele problemen bij mijn S8+ en is prima op te werken op 18:9.5.
Zou het kunnen dat ze op tijd willen zijn ivm de olympische winterspelen in hun eigen land deze winter?
Dat lijkt me zeer aannemelijk, Samsung is sponsor van de olympische spelen en in Rio kreeg ook elke atleet een Samsung Galaxy S7 Edge (http://www.gsmhelpdesk.nl...an-samsung-galaxy-s7-edge).

Bovendien is het de bedoeling dat tijdens de spelen er een 5g netwerk wordt getest (https://tweakers.net/nieu...-2019-beschikbaar-is.html) en daar zullen deze telefoons waarschijnlijk ook voor geschikt zijn.
Als de fcc de systemen publiceert als ze zijn aangemeld, dan is het inderdaad aan Samsung dat ze snel is.

Als de fcc de systemen publiceert zodra ze zijn goedgekeurd, dan is het ook aan de fcc dat ze mogelijk snel is. Hoewel, als er niet zo veel verandering in zit ten opzichte van het vorige model dan hoeft de fcc niet zo veel te (her-) testen en is ze sneller klaar. Is het toch aan Samsung dat ze snel is.

ennehhh: niet zo veel wijzigingen is ook niet zo veel engineering en niet zo veel aanpassing aan de productie, win-win-win aan veel kanten.
De vingerafdrukscanner zit waarschijnlijk recht onder de camera, waar die bij de Galaxy S8 nog naast de camera zit.
Dat is eigenlijk wel een beetje een afknapper, mits de illustratie een beetje klopt. Nog niet zo heel lang geleden mijn Nexus 6P ingeruild voor een S8 en alle verhalen over de onhandige plaats van de huidige vingerafdrukscanner kloppen. Ik zit (ook) voortdurend met mijn vingers op de camera in plaats van de scanner.

Gezien hij op de afbeelding direct onder de camera zit, lijkt mij dat geen verbetering.
Ik gebruik jaren de Redmi 3S prime met scanner midden op de smartphone. Maar is echt een goede plek. En daarnaast niet zo heel erg bij de s9 iets meer omhoog
Ik vind de vingerafdruk van de S8 makkelijker te vinden dan ik had gedacht, maar wellicht komt dat doordat ik een hoesje gebruik en alleen met links de vingerafdruk scanner gebruik. Face unlock werkt echter wel erg snel, dus dat staat óók ingeschakeld.

Tevens: de S9 krijgt stereo, dat zal wel een verbetering zijn! Vind de S8 qua geluid makkelijk af te schermen, houd ik m net verkeerd vast (tijdens spelletje), is mn geluid bijna helemaal weg.
Hopelijk daalt ook de Note 8 direct in waarde na de release, zodat een nieuw toestelabonnement betaalbaar wordt ...
Als ik zo naar het plaatje kijk klopt er ook weinig van een eerder gerucht; dat de S9 stereo luidsprekers zou hebben.
Dit zou nog steeds kunnen volgens het plaatje, echter zal dit betekenen dat een van de kanalen niet gericht zal zijn naar de gebruiker.
En hij komt dus 28 feb.?
Ik zou gokken: 9 Februari, het begin van de Olympische winterspelen in Korea.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee