Sony stuurt Android 8.0-update naar Xperia XZ Premium

Sony is begonnen met het verspreiden van de Android 8.0-update voor de Xperia XZ Premium. Die draait momenteel op Nougat. Bovendien voegt de fabrikant met de update gelijk nieuwe functies toe aan de eerder dit jaar uitgekomen smartphone.

De Xperia XZ Premium is de eerste Sony-telefoon die een update krijgt naar Android 8.0, hoewel de fabrikant al wel de Xperia XZ1-serie uitbracht die standaard op Oreo draait. Het is onbekend wanneer Nederlandse en Belgische gebruikers de update precies zullen krijgen, omdat het updaten volgens Sony gefaseerd gaat en afhangt van land en provider.

Met de update voegt Sony ook 3D Maker toe, een app om hoofden van mensen en voorwerpen te scannen. Die scans zijn te gebruiken in Sony's eigen augmented reality-toepassing, waardoor gebruikers zichzelf kunnen verkleden en allerlei dansjes kunnen laten doen in het camerabeeld. Bovendien is het mogelijk om de scans te printen met een eigen 3d-printer of via de dienst Sculpteo.

Daarnaast werkt de functie predictive capture nu ook met glimlachen, waardoor de camera foto's neemt als een persoon in beeld lacht, voordat je op de cameraknop drukt. Daarnaast is er een burstmodus toegevoegd. De Xperia-telefoon met 4k-scherm kwam deze zomer uit.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-10-2017 • 08:30

62 Linkedin

Submitter: Johannes77

Reacties (62)

62
62
34
4
0
27
Wijzig sortering
Ik heb de update gisterenavond even geforceerd uitgevoerd en ineens een factory reset gedaan (door een stommiteit, wat verkeerde dingen laten staan bij het flashen). Best onder de indruk van de kwaliteit van de update! Als ik me niet vergis zitten we nu op exact dezelfde software als de XZ1 (Compact), op support voor project Treble na. Logisch ook, want het is dezelfde hardware.

Alles is weer net wat minder Sony-specifiek. Op de launcher, dialer en contacten na is er eigenlijk niets van de standaard-apps van Android vervangen. Er zijn wat apps van Sony pre-installed maar niets al te indringend. Waar Sony in Android 7 nog een eigen settings-app had is het nu echt gewoon die van Google geworden, met hier en daar een extra Xperia-specifieke optie. Dat is ook waarom ze zo enorm snel een update hebben kunnen uitbrengen, Sony is al heel lang bezig met al hun apps zo veel mogelijk los te trekken van Sony-specifieke dependencies op systeemniveau, en met Oreo is dat ineens wel héél erg duidelijk. (Voor de insiders, dit is het resultaat van het Concept firmware-project.)

Ook een leuke, in de camera-settings is nu een optie "Correction for image distortion" aanwezig. De lens in de XZ Premium (en XZ1(C)) heeft een redelijk vreemde curve die in de vorige softwareversies niet werd gecompenseerd in software. Vanaf deze dus wel! De volgende update voor de XZ1-familie krijgt deze functie ook.
Wat bedoel je met "op support voor project Treble na"? Zit Treble wel in de Oreo update van Sony of niet?

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 24 oktober 2017 12:01]

Treble zit niet in de update. Op de XZ Premium na zou het me verbazen moest Sony Treble nog backporten naar oudere toestellen. In deze eerste release van Oreo voor de XZP staat Treble in ieder geval volledig uit. Het kan nog, aangezien het hetzelfde platform is als de XZ1/XZ1C die allebei met Treble ingeschakeld geleverd werden.

Ik vermoed dat het een complex proces is om Treble in te schakelen bij een upgrade zonder te moeten herpartitioneren. Herpartitioneren kan zelden of nooit zonder verlies van user data.

[Reactie gewijzigd door AmbroosV op 24 oktober 2017 13:16]

Balen, hoopte dat ik daardoor wat langer kon doen met mijn Xperia X Compact :/
waarschijnlijk niet, trebble is alleen verplicht voor toestellen die met android 8 komen
Anoniem: 646037
@AmbroosV24 oktober 2017 13:43
Heb zelf ook een XZ Premium, echter met firmware CE1(Central Europe 1).
Heb begrepen dat het gewone flashtool (nog) niet werkt op de x serie. Hoe heb je het voor elkaar gekregen om hem wel te flashen. Hoor het graag.
Met newflasher, op XDA is een thread te vinden in het XZP-forum. Ik zou het op dit moment wel niet aanraden aangezien je gegarandeerd een factory reset gaat moeten doen, en de enige customization die nu beschikbaar is (commercial + journalists) krijgt zelden updates dus daar blijf je beter niet op zitten. Ik verwacht nu al binnen een maandje te moeten herflashen naar iets anders.
Anoniem: 646037
@AmbroosV26 oktober 2017 13:03
Zou graag willen weten hoe je hem dan hebt geflasht. Op mijn model staat sowieso customized_ce1 dus zou hem over willen zetten naar customized_blx.
- welke bestanden zouden geflasht moeten worden?
- wordt het hele systseem gereset
- zo ja, kan ik hem dan herstellen met xperia companion.
Sony is al heel lang bezig met al hun apps zo veel mogelijk los te trekken van Sony-specifieke dependencies op systeemniveau, ...
Als dat er dan ook in resulteert dat ze Android security patches sneller én langer distribueren dan zou dat wel enorm fijn zijn. Broadpwn heeft me geleerd dat Sony behoorlijk traag/laks is met hun patches. Ik heb een Z5 en die heeft afgelopen week pas een update gekregen. Niet echt iets wat je van een premium toestel verwacht...

Edit: Ze hebben weliswaar de Android-updates van 1 oktober meegenomen terwijl er in de updates van 5 oktober een aantal kritieke lekken zijn gedicht. Was fijn geweest als die er ook in zaten.

[Reactie gewijzigd door tERRiON op 24 oktober 2017 11:59]

Sony is goed bezig! Wacht met smart af op de 8.0 update :)

Het was nog even de vraag of de XZP wel het AR en de 3D scan zou krijgen, maar om eerlijk te zijn zou dat raar geweest zijn. De camera op de XZP is namelijk dezelfde als op de XZ1/XZ1c.

[Reactie gewijzigd door Dutchy007 op 24 oktober 2017 10:02]

Niet enkel de camera, het is intern hetzelfde platform. Op support voor Project Treble na (komt misschien nog) is de software van de XZ Premium vanaf nu exact gelijk aan die op de XZ1/XZ1 Compact. Kan je bij Sony altijd zien aan de eerste twee nummers in het versienummer, die wijzen op een bepaalde variant.
Sony doet erg goed met updates, dr XZp is voor AndroidOne en voor HDM.
Ook security patches wordt regelmatig gepusht.

Ik vind alleen jammer dat ze in het veel van de zelfde “fouten” blijven maken sinds de tijd van de eerste Z, zoals de manier hoe de camera app werkt, de beeld processing, niet implementeren van Camera 2 API, de prestatie van de speakers, weinig focus op de audio hardware (ze gebruiken altijd se inhouse DAC/AMP van Qualcomm), en nog wat dingen dat na mijn ervaring met de Z, Z2 en Z3+ had ik besloten om de Sony schiep te verlaten.
Mwoa, ik heb een tijdje geleden een Xperia M4 van mijn moeder overgenomen (mid-range toestel, maar toch) en die zit qua patch level op Juli 2016. Voor een toestel dat in 2015 is aangekondigd en uitgekomen heeft het dus net een jaar updates gekregen. Ik ben persoonlijk niet onder de indruk.

Dat ik op een mid-range toestel geen upgrade krijg naar Android 7 kan ik begrijpen, maar zolang een fabrikant na een jaar al stopt met de beveiligingsupdates kan je naar mijn mening niet spreken van een goed update beleid. Eigenlijk zou het wettelijk moeten worden afgedwonen dat fabrikanten toestellen minstens 3 of 4 jaar van beveiligingsupdates blijven voorzien.
Dat kun je helaas van een low-midrange verwachten, eerlijk gezegd vind ik al veel dat ze van 5.0 naar 6.0 hebben geupdafed en nog tot vorige jaar aan patches hebben gedaan.

In deze prijsklasse is wachten als HDM haar beloften na komt, en zien als we meer AndroidOne toestellen krijgen. Maar ga niet vanuit 4 jaar beveiliging updates, want zelfs de Pixel krijgen het niet zo lang.
2, max 3 voor een AndroidOne.
Of het te verwachten is of niet, ik vind persoonlijk dat je bij een fabrikant niet van een goed update beleid kan spreken als ze toestellen na een jaar al compleet laten vallen. Zoals ik al zei, de nieuwste Android versie hoeft echt niet, maar zorg dat de beveiligings updates op zijn minst wat langer blijven uitkomen. Een beetje telefoon gaat makkelijk twee jaar mee, ervan uitgaande dat een model één tot twee jaar op de markt is lijkt het me niet verkeerd om drie tot vier jaar aan security updates verplicht te stellen.

Als een fabrikant dat teveel moeite vindt, dan moeten ze gewoon niet 300 verschillende modellen per jaar uitspugen, of zorg ervoor dat die modellen qua hardware genoeg op elkaar lijken zodat je niet voor elke update het wiel opnieuw moet uitvinden.
Ik zeg ook niet dat ik mee eens ben, maar we kunnen hier hoog of laag springen, maar de update policy’s zijn zoals ze zijn, en op de midrange en lowend hebben we nog geen voorbeelden gezien van goed update policy na anderhalf jaar of zo.

De Pixel heeft als enige 3 jaar gegarandeerde systeem updates, maar is ook erg vaag, want wat gebeurt daarna? Helemaal geen updates meer? Alleen security patches? Security patches + bug fixes?
HMD?
Ben ook benieuwd wanneer de Nokia's Oreo krijgen. Qua beveiligings updates heeft de N5 volgens mij nog geen maand gemist.
Buiten Apple, bijna elke Android toestel stopt met updaten na een jaar ongeveer 8)7
Jouw stelling klopt absoluut niet. Ja, android toestellen krijgen vaak korter en minder vaak updates dan Apples, maar ik heb hier een Galaxy S5 mini en een Galaxy A3 2016 die ruim een jaar na aanschaf, afgelopen maand nog gewoon nieuwe beveiligingsupdates hebben gekregen.
Maar het kan echt nog veeeeeel beter, vooral in de low-midrange.
Ruim een jaar is natuurlijk heel kort. De iPhone 5s (5jaar! oud) ontvangt naast beveiliging updates nog gewoon alle feauture updates (iOS 11). Natuurlijk wordt de telefoon wat trager omdat het OS steeds zwaarder wordt, maar updaten is ook een keuze. Als de update gedownload is wordt je gepusht hem te installeren maar als je de update uit het geheugenmanagement verwijderd is dit niet meer zo.
maar updaten is ook een keuze.
Is dat zo? Apple pusht je extreem. Krijg je nog wel beveiligingsupdates als je de major update niet installeert?
maar als je de update uit het geheugenmanagement verwijderd is dit niet meer zo.
Hoe doe je dat?

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 24 oktober 2017 10:41]

als je gewoon de melding negeert hoef je niet te installeren, net als bij android. maar je krijgt dan ook geen beveiligingsupdates meer, en dat lijkt me bij android ook het geval. als je checkt op updates zul je toch de major update weer vinden.
Algemeen>opslag>klikken op de update>klikken op verwijderen.

Niet zo moeilijk om zelf uit te zoeken imo
Jouw stelling klopt absoluut niet.
Wat klopt er niet dan?
"Bijna elke" is niet hetzelfde als "alle"..
Samsung doet het tegenwoordig gelukkig beter maar echt goed is het nog steeds niet.
Je hanteert "bijna elke" dan anders dan ik. Gezien de hoeveelheid telefoons die (alleen al) Samsung verkoopt en dus wel langer dan een jaar worden geupdate, lijkt me "bijna elke" niet meer passen.
Maar dat boeit verder niet, update beleid van Android blijft een zorgenkind, daar zijn we het over eens ;-).
Samsung verkoopt veel meer dan de paar series die langer updates krijgen..
Hoe lang krijgen series van Samsung nu eigenlijk updates? Is nog steeds behoorlijk onduidelijk.

Het zal sowieso vanaf launch zijn en niet vanaf aankoopdatum.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 24 oktober 2017 16:50]

Je vergelijk ook een toestel van 300€ met een van 700€.

Veel high end toestellen halen 2 a 3 versies van Android, duurt lang soms, en beveiliging updates, komen misschien niet maandelijks op de 1ste maar ze blijven het ook krijgen.

En om eerlijk te zijn, vind ik een S6 met nougat veel fijner werken dan een 6S met iOS 10.
Dit. Mn Z3compact is van 4.4 (kitkat) doorgekomen tot en met android 6 (marshmellow). Ik verwacht dat mijn huidige XZ1compact ook wel van 8 (oreo) tot en met zeker wel versie 10 (quark??) updates krijgt.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 24 oktober 2017 09:53]

De XZ1c is met Oreo uitgekomen toch? Dat betekend treble ready, dit in combinatie met het feit dat Sony veel doet om haar haar code op AOSP te krijgen, gaat zorgen dat ze veel minder werk moeten doen om een update klaar te zetten, dus meer en sneller updates voor jou :)
M'n Z5 compact zou toch ook uit de boot vallen voor de upgrade naar 8.0. Eind 2015 (October) uitgekomen, nog geen twee jaar verder en baf gedaan...
Het zijn geen feature phones, hier staat zo veel gevoelige informative op dat het gewoon een plicht van de fabricant zou moeten zijn om deze upgrades op zijn minst beschikbaar te hebben (desnoods mits betaling... zoals vroeger bij alle computers het geval was).
Je betaalt voor wat je krijgt..... als je meer updates wil, moet je meer betalen voor de support. Daarom doet Apple het ook anders. Gewoon 1 model per jaar (ongeveer) en dat 4 a 5 jaar lang supporten. Ja het kost wat meer...

Ik heb met mn vrouw samen afgelopen vrijdag in een uurtje de FRP van een LG G4 (Android 6) weten te omzeilen. Zo veilig is Android dus helemaal niet...

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 24 oktober 2017 17:19]

De Sony telefoons krijgen regelmatig een hoge prijs. Dit is inderdaad wel iets wat ik verwacht van een leverancier. Het is dat Apple ook zijn eigenaardigheden heeft waar ik moeilijk mee om kan, maar bon , bij Android is 2jaar blijkbaar steentijd.
2 jaar is al zéér ruim als ik de verhalen mag geloven.. ben zelf met Android gestopt na de Note 3. Prima toestel maar Android 5.0 was écht klaar. 5.1 is er officieel al niet gekomen, laat staan hoger dan dat...

Ben een happy camper met iOS. Járenlang support en alles erop en eraan.. maar ja, smaken verschillen en dat is prima :)
En als ze updates krijgen zoals de galaxy s5 is hij echt zo traag als dikke stront door een trechter, 1. je ziet geen veranderingen na de update, 2. je merkt er niks van, behalve dat het toestel erg hard achteruit gaat in snelheid. Bij ons gaan iphones de hele familie rond tot ze geen updates meer krijgen, oftewel 5 jaar wordt er met zo'n telefoon gedaan. Stel je voor dat je nog 2 jaar met de s5 nu zou moeten doen...het is nu al kommer en kwel.
Zijn (oude) Samsung toestellen niet sowieso traag? ;)
Ach, daardoor moesten ze wel hoofdtelefoons van €300 weggeven bij de XZ Premium. En ik kan je vertellen: daarop klinkt muziek uitstekend. Elk nadeel heeft zijn voordeel. :)
De XZ premium is veel beter in de Audio categorie, omdat Qualcomm een betere audio chip gebruikt, maar van de Walkman producent, verwachte ik veel meer, klinkt toch raar dat LG en HTC veel meer op goede kwaliteit audio focus dan Sony.
Ze doen toch wel een en ander op het gebied van audio.

In de DAC heb ik me niet zo verdiept, maar ze adverteren wel met iets dat ze LDAC noemen voor betere audio via Bluetooth: https://www.sony.net/Products/LDAC/. Ze vergelijken het dan wel alleen met SBC en niet met AptX, wat een beetje verdacht is.

Verder heb ze DSEE HX (https://blogs.sonymobile....gineer-kenichi-matsumoto/) en ClearAudio+. Eerlijk gezegd heb ik ze niet getest en ik heb me er ook niet in verdiept of het echt zoden aan de dijk zet.
Ldac is een Bluetooth codec, maar sinds Android 8 is de implementatie van LDAC en Aptx standaard in de AOSP code, daarnaast hadden Xperias al support voor aptx.

De software tunning gebruik ik liever niet, de upscaling en intelligent EQ vind ik erg artificieel klinken.

De probleem met vorige Xperias was voornamelijk een zwakke AMP, dus weinig power voor goed koptelefoons en erg veel last van crosstalk en signal to noise ratio.
Met de Xperia Z1 hadden ze zelfs een software filter ingebouwd om de crosstalk effect tegen te houden.

Jammer genoeg er zijn weinig publicaties die echt naar de audio qualiteit kijken, meest reviews zijn spec-sheet na lezen en een paar coole B-roll shots.

Edit:

Dat is wel veel beter geworden met de SD835, en andere devices zoals de Pixel OG of de Amerikaanse S7 met een SD820 waren net zo slecht als vorige Xperias...
Ik vind het alleen jammer dat Sony, een merk die verbonden is met hooge kwaliteit audio, alleen naar mooie filters en software tunning kijken en de hardware aan andere laten.

[Reactie gewijzigd door Luinwethion op 24 oktober 2017 11:00]

Vind Sony toch redelijk snel met het updaten van hun smartphones. Ik hoop dat ze in 2018 smartphones uit brengen die veel minder grote bezels hebben. Misschien stap ik dan over op Sony. Vind het een onwijs mooi en degelijk merk. Zou graag een Sony smartphone willen hebben maar niet met de huidige desgin. Als ze in 2018 ook niet waar kunnen maken op de smartphone land, denk ik dat het helaas over is met de mobiele afdeling.
Ik heb liever fatsoenlijke (stereo) speakers dan dunne bezels en een enkele speaker. Of -erger nog- een speaker aan de achterkant van het scherm...
Nu zijn de bezels hier wel behoorlijk. Maar ik zit er zwaar aan te denken om een XZ1 compact aan te schaffen.
Ik vind de bezels helemaal geen probleem, maar de stereo speakers van Sony is goed genoeg voor bellen en ringtones... voor video’s kijken vind ik al niet zo best.

Daarvoor was de excuus dat het water dicht inmiddels hebben Apple, Samsung, HTC, LG, en Google (HTC en LG ook dus) mobieltjes met relatief beter speakers (dual of mono) en die ook waterdicht zijn.

Maar ik gebruik de speakers zelf niet zo veel.
Ik vind het juist het design van de Sony erg mooi. Telefoons zonder bezels (is daar geen Nederlands woord voor?) vind ik om de een of andere reden een beetje armoedig ogen.

Probleem is alleen dat het niet erg praktisch is. De telefoon wordt er groter door en dus lastiger vast te houden, wat nog erger wordt gemaakt door het feit dat hij standaard spekglad is.

Nou moet ik wel bij zeggen dat mijn smaak een beetje van het gemiddelde afwijkt. Zo vind ik een lekker stroef en vrolijk gekleurd plastic zoals de Nokia Lumia's hadden ook meer premium ogen dan al dat zilveren en zwarte metaal. Het eerste is voor mij 'stijvol Europees design', het tweede 'technerdfetisjisme' (dat Lumia plastic voelde ook heel lekker in je hand.) Maar als ik zie wat Google nu doet met de Pixel 2, dan komt mijn smaak misschien weer een beetje terug. Microsoft doet het trouwens ook een beetje met zijn Surface producten.
Dat is nummer 2 van de grote merken :) hopelijk volgt Samsung snel hierna
Google apparaten waren het eerste ( de Pixel- en recente Nexus-apparaten)
ah zo, haha, die tel ik niet mee ;)
Mooie met toevoegingen in het softwarepakket voor AR en 3D printen. Lijkt deze smartphone klaar voor de toekomst.
Er goed nieuws, kan niet wachten! Het zou mooi zijn als hiermee ook de laatste bugs uit het toestel worden gehaald zoals de camera issues. Ik wist niet dat 3d-maker ook nog naar dit toestel kwam, lijkt me leuke app om wat me te expirimenteren.
Dat is snel! Goede update support van Sony _/-\o_
Ik ben op het moment bezig met het testen van de XZ1 voor Tweakers, dus mocht iemand specifieke vragen hebben over bijvoorbeeld de software, laat het weten. Review komt uiteraard nog.
Is dit toestel in staat om RAW-foto's te maken?
Ik heb alle menu's doorgespit en ik ben de functie helaas niet tegengekomen.
Helaas. Ik hoorde wel dat Sony de image processing erg verbeterd heeft met de XZ1 (zie dit artikel: https://www.androidcentral.com/sony-xperia-xz1-camera) en ik geloof dat deze verbeteringen ook doorgevoerd zijn naar de XZP met Oreo. Nu nog hopen dat deze verbeteringen ook naar mijn reguliere XZ komen zodra deze Oreo krijgt ;)
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe warm het toestel wordt? Mijn z5c wordt namelijk altijd erg warm, vooral als het scherm op de hoogste helderheid staat. Ben benieuwd naar je review. Een nieuwe Sony staat zeker op mijn verlanglijstje :)
Bij hoogste helderheid en benchmarken (3DMark Sling Shot Extreme en Epic Citadel) blijft hij erg koel, amper lauw te noemen. Bij het zien van 1080p HDR content (vooralsnog enkel via Youtube gedaan) wordt hij wel wat warmer, maar nog steeds verre van oncomfortabel. Best indrukwekkend dus gezien veel andere telefoons. Overigens is het zetten op een hoge helderheid niet echt nodig, want het is al een vrij helder scherm van zichzelf.
Heb zelf de XZ Premium. Erg fijn toestel en kijk ook uit naar deze update.
Vraag.: heb jij ook last van wifi die steeds de verbinding verbreekt? De mijne bij 1 wel, de andere niet. Hoop dat het met deze update over is
Heb hem nu 2 dagen en vooralsnog heb ik dat niet meegemaakt. Stabiliteit, bereik en snelheden zijn op eerste indruk uitstekend, op zowel wifi (2.4ghz & 5ghz) als 4G+.

[Reactie gewijzigd door RalphM. op 24 oktober 2017 12:21]

Herkenbaar probleem, ik heb dit zelf ook met mijn xz gehad maar moet zeggen dat het na een paar dagen over was. Laatst had ik het weer maar dit werd vanzelf weer beter. Misschien dat het dus aan onze routers ligt?
"Daarnaast werkt de functie predictive capture nu ook met glimlachen, waardoor de camera foto's neemt als een persoon in beeld lacht, voordat je op de cameraknop drukt."

Die functie had mijn C903 ( destijds nog Sony-Ericson ) in 2009 ook al hoor :)
Die telefoons hadden inderdaad smile shutter, en dat smile shutter is ook al lang beschikbaar op Xperia's (en ongeveer alles van Sony van de laatste 5 jaar met een camera). Nu gaat het om predictive capture, dus dat wil zeggen dat hij in de achtergrond al full-res foto's neemt zonder dat je het merkt. Stel dat je dan net te laat een seconde na die cruciale lag pas een foto neemt, dan heb je met deze functionaliteit toch nog foto's van net ervoor om uit te kiezen, aangezien deze predicted was en automatisch mee opgeslagen worden in een burst.

Smile shutter was niet heel erg nuttig aangezien je dikwijls iets te veel downtime had nadat een foto werd genomen, dus je verloor de controle. Predictive capture met smile-support is veel minder storend en eigenlijk altijd een aangename aanvulling! (Ik heb het even nagekeken op mijn XZ Premium en het staat standaard gewoon altijd aan bij predictive capture, het is niet apart uit te schakelen.)
Als je een foto neemt krijg je een keuzemogelijkheid uit een aantal foto`s om de beste er uit te kiezen.
(Of ze allemaal op te slaan natuurlijk.)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee