Samsung werkt aan mogelijkheid om Bixby-knop uit te schakelen

Samsung lijkt het met een update mogelijk te willen maken voor gebruikers om de Bixby-knop uit te schakelen. Tot nu toe leidde de knop aan de linkerkant van de behuizing, vlak onder de volumeknoppen, naar de app van de Samsungs digitale assistent.

De functionaliteit om Bixby uit te schakelen is onderdeel van een update voor de digitale assistent, meldt de Nederlandse Samsung-nieuwssite SamMobile. Gebruikers hebben versie 2.0.03.3 nodig van Bixby Home om de knop te kunnen uitschakelen. Bovendien moeten zij ingelogd zijn. De toggle is al te activeren, maar doet op dit moment nog niets.

Het is standaard niet mogelijk om de knop te herprogrammeren om een andere app te openen, maar via apps als BxActions kan dat wel. Als gebruikers de Bixby-knop uitschakelen, zal deze niets meer doen bij het indrukken. Het is nog wel mogelijk om met een lange druk op de knop Bixby Voice te activeren. Het was echter al mogelijk om dat uit te schakelen.De Bixby-knop zit op de Galaxy S8, S8+ en Note 8.

Update, dinsdag: In dit artikel stond in eerste instantie dat het herprogrammeren van de Bixby-knop niet mogelijk is. Met apps van derden kan dat echter wel.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

18-09-2017 • 10:32

79 Linkedin

Submitter: luuj

Reacties (79)

79
74
41
2
0
23
Wijzig sortering
Beetje bizar om wel de mogelijkheid te bieden de knop uit te schakelen, maar geen opties te bieden om hem anders in te zetten? Gemiste kans...
Ik snap Samsung wel. Ze hebben veel geld in de ontwikkeling van Bixby gestoken. Ter promotie krijgt die een eigen knop, die Bixbie-knop. En dan zou je daar een concurrerend programma voor kunnen instellen? Logisch dat ze dat niet willen. Ze hopen gewoon dat hun klanten Bixby gaan gebruiken en uiteindelijk niet meer zonder kunnen en hun volgende telefoon weer van hun zal zijn. Om hun klanten die geen Bixby willen gebruiken komen ze nu tegemoet om die knop dan maar uit te zetten.
Dit begrijp ik ook allemaal. Maar als je Bixby wel zo hard wilt pushen naar iedereen dat je het een hardware knop geeft en in de firmware entrencht, en vervolgens de optie geeft om het uit te zetten onder het mom "oké blijkbaar vinden mensen dit dus irritant... maar dan mag niemand er wat mee!", dat is gewoon verlies erkennen en kinderachtig doen.

[Reactie gewijzigd door A64_Luuk op 18 september 2017 12:22]

Bixby is niet entrenchet in de firmware.
Het is een vastgezette app van de S8(+) en Note8.
Iets wat ooit werd gezien als bloatware.
Is deze te verwijderen met de debloating methode via adb?
De fysieke knop is niet te verwijderen.
nee das leuk maar is bixby zelf te verwijderen. Voor mijn part doet de knop dan niks.
Dan heb je dus niets meer aan die knop.
M'n vrouw's Lumia 950XL heeft een prima werkende camera-knop.
dan kun je hem vervolgens toch remappen? 8)7
Dat blokkeert Saumsung dus.
Waar ze nu aan werken is het uitschakelen van die knop zodat die niets meer doet.
Remap, daar willen ze bij Samsung niet aan.
Heb het gistermiddag nog aan een vriend gevraagd en die liet me zien dat de bixby knop van zijn S8 de camera opent. Hij zei dat hij een bestandje van github getrokken had
Dan mogen ze wel eerst zorgen dat als ze het toestel in nederland uitbrengen, nederlands ook ondersteund wordt.

Ze zijn al zo vaak op de vingers getikt met de bloatware. waar niemand op zat te wachten en samsung eindelijk zelf ook realiseerde. En nu dit weer... als mensen bixby niet willen, laat die knop dan toch iets anders doen... alleen uitschakelen slaat toch ook nergens op.

[Reactie gewijzigd door sygys op 18 september 2017 13:17]

Het hoeft toch niet een concurrende app te zijn? Geen een paar standaard opties aan in de instellingen. Camera, notes, mail, agenda, contacten, o.a., gewoon een van de dingen die ze al standaard in de software hebben zitten.
Inderdaad erg lomp. Samsung probeert op deze manier de spraak assistent te forceren maar het wekt alleen ergenis op. Die knop gebruiken om de camera, een app of zaklamp te starten zou ook gewoon kunnen.

[Reactie gewijzigd door kr4t0s op 18 september 2017 11:14]

Ik kan er met de pet niet bij dat die knop geen andere functie toebedeeld kan krijgen. Het uitschakelen van de knop maakt het net zo zinvol voor Bixby als dat je er wel een andere functie mee kunt uitvoeren.

Als er nog eens custom firmware voor het toestel komt zal dat vast ineens helemaal geen moeilijke actie zijn om dat te kunnen. In die context zou het ook fijn zijn als je de fysieke homeknop (van 'oudere' toestellen) in combinatie met volumeknoppen kunt herprogrammeren als snelkoppeling voor een andere app. Zoals dat 'vroeger' volgens mij ook normaal was om een screenshot van je toestel te maken door een combinatie van die toetsen.
Ik gebruik zelf bxActions, welke bij mij nog werkte tot Bixby versie 2.0.02.x. Niet de mooiste oplossing, maar het werkte prima. Het ging mij vooral om Bixby blocken op het lock screen, aangezien ik vaak had dat ik de knop per ongeluk indrukte bij het locken van mijn S8.

Ter test heb ik Bixby geupdate en de functie geactiveerd en dat werkt (knop doet niets meer, ook long press niet). Maar bxActions doet nu ook niets meer, waarschijnlijk geeft de knop gewoon geen input meer. Maar ik kan Bixby nu niet meer openen om de knop te activeren en bxActions te testen met deze versie. Bixby is geen daadwerkelijke applicatie, staat niet onder Settings en vanuit Galaxy Apps is de Open knop greyed out. Iemand een oplossing hiervoor?
Als je de knop zelf wil uitschakelen dan kan ik package disabler pro adviseren. Kost je een paar centen maar daarmee schakel je heel Bixby uit en dus ook de knop. Voordeel is dan dat je niet afhankelijk bent updates of een 3th party app (zodra je de app/services hebt disabled kun je in dien gewenst verwijderen, ze zijn immers disabled). Nadeel is dat je de knop niet kan herprogrammeren.
Dank voor de reactie. Ga ik proberen.
Probeer is bij je home screen uit te zoomen en daarna bixby home te activeren
Dat is de truc idd... Thanks!
Spijtig niemand begrijpt wat Samsung hier eigenlijk denkt met Bixby. Ik heb nog van niemand gehoord dat ze actief gebruik ervan maken en toch blijven ze het door je strot douwen of krijg je de optie om de functionaliteit te blokkeren. En waar ze een optie hadden om de S8 een stukje meerwaarde te geven, juist voor gebruikers een mooi stukje functionaliteit krijgen we dit helaas niet.
Forceren van Bixby. Zo simpel is het. Alles of niks. En dat op 't vrije Android platform. Oh wacht }> :>
Gemiste kans van Samsung. Zeker voor landen waar Bixby nog niet is...
Alles of niks. En dat op 't vrije Android platform. Oh wacht }> :>
Juist omdat het vrij is kan Samsung dit doen. Als iemand lucht in potjes doet en dit verkoopt kan je ook niet van ironie spreken omdat het normaalgesproken gratis is.
Helemaal mee eens. Naar mijn idee een halve stap in de goede richting. Laat mij als gebruiker gewoon kiezen wat ik met die knop wil doen (uitschakelen/camera starten/zaklamp aan/je favo app openen), en je hebt een veel veelzijdiger apparaat.
Ik vind de camera-knop bij Sony een echt pluspunt. Bij Samsung promoten ze de camera ook zo graag, waarom niet Sony kopieren? Ik zou het standaard op alle toestellen willen zien.
jammer dat Bixby alleen beschikbaar is op de s8. waarom niet op alle samsung toestellen?
Bixby is vrij nutteloos en bied (voor zover ik weet) geen enkele meerwaarde ten opzichte van de standaard Google assistent.
Je hebt Bixby nog nooit gebruikt zo te lezen. ;)

Je kunt met Bixby behoorlijk meer dan met de andere assistenten. Zo kun je Bixby bepaalde opdrachten leren om functies uit te voeren en nog veel meer. Het staat allemaal nog wat in de kinderschoenen maar de basis werkt al heel behoorlijk. Voor een eerste poging werkt het prima.

https://www.youtube.com/watch?v=f7Dz3QNy-gU
Ik zit even naar wat functies te kijken van Bixby, en het ziet er best interessant uit. Bixby kan (in Amerika dan) vrijwel alles uitvoeren wat je tegen haar zegt. Een iPhone is dan echt heel beperkt met Siri

https://youtu.be/oyPNWCzsmDA

Leuk dat het er is, maar ik snap best dat mensen er niet op zitten te wachten.
Grappig om te zien en toegegeven, er is veel dat Siri dus gewoon niet kan. Dat gezegd hebbende heb ik me het hele filmpje zitten afvragen wanneer het nuttig is om veel van deze dingen via de voice assistant op te lossen en ik kwam tot de conclusie dat het alleen handig is als je gegijzeld en geboeid bent, maar wel je telefoon bij je mocht houden.

Het belang van deze vergelijking nemen we dus maar even met een korreltje zout, al zou je er natuurlijk van kunnen maken dat Bixby beter begrijpt wat je wil (wat dus in bepaalde contexten zo is).
Ik denk dat het nog flink wordt onderschat. Ik was ook een 'VA op phone is overbodig.'

Maar inmiddels ben ik erg blij dat ik:

- Niet meer in het donker naar mijn felle scherm hoef te staren als ik weer een keer de wekker ben vergeten te zetten.
- Niet meer van mijn plaats af hoef als de telefoon 3 meter verderop ligt om de tijd/het weer/agendapunten/reminders etc
te weten.
- Niet meer onderweg handmatig de navigatie hoef te wijzigen
- En nog veel meer...

Mijn punt is; Vaak zien we op het eerste gezicht eerst de functies die 'Onhandig of minder handig' zijn voordat we echt gaan nadenken over de wèl handige applicaties er van. We zien door de bomen het bos niet meer.
Ik gebruik Siri echt wel, maar hij hoeft van mij niet links/rechts te kunnen swipen... maar goed, hoe meer hij snapt hoe beter dat is zo.
leuke vergelijking, en best indrukwekkend van Bixby. maar wie gaat eerlijk gezegd ooit zijn instellingen of foto's op die manier aanpassen?
Siri is volgens Apple uw persoonlijke assistent. instellingen in uw gsm aanpassen is niet iets wat ik aan mijn IRL assistent (als ik er één zou hebben) zou vragen.
zaken zoals afspraken in agenda zetten, of een sms/mail sturen naar iemand of herinneringen/notities plaatsen zijn zaken die je aan een andere persoon kunt vragen om te doen, dus kan Siri ze ook (uiteraard Bixby ook)

ik zie het dus zo: Siri is uw PA, Bixby is uw slaaf

edit: dit was niet bedoelt als een bash. hoewel ik zelf iphone heb, ben ik maar matig tevreden van Siri en ik ben best onder de indruk van het filmpje hierboven hoe vlot Bixby werkt. ik probeerde enkel een vergelijking te maken

[Reactie gewijzigd door efari op 18 september 2017 12:44]

Ik snap wat je zegt. Maar zelfs als PA is Siri behoorlijk nutteloos. En "ze" heeft toch ook een behoorlijke gehoorstoornis.

In die zin werkt Bixby veel meer zoals je wens/verwacht. Alleen dan wel alleen voor Engelstaligen. Verder lees ik hier op Tweakers wel weinig positiefs over Bixby..

Ik denk dat het logisch is dat je assistent ook instellingen voor je aan kan passen of een berichtje voor je kan citeren en sturen. Dat je setting A of B niet met voicecommando zou doen, will nog niet zeggen dat het voor Setting C interessant is. Dus doe je 't voor alles, zodat iedereen dat zelf kan bepalen.

De meest interessant feature van voice command is gewoon dat 't werkt als je auto aan het rijden bent of op afstand een commando wilt doorgeven (bijv, zet het licht in huis aan), dus icm domotica zie ik de meerwaarde zeker wel. Verder is er natuurlijk bijna geen use case te verzinnen voor iemand met een "mobiel", die in je hand past, om ipv daarvan voice commands te gebruiken - behalve gimmick of misschien omdat je heel druk aan het typen bent en wilt multitasken. Het is in de meeste gevallen wel trager als 't gewoon zelf even doen met de hand.

Als ik aan het werk ben en m'n vriendin een bericht wil sturen dat ik wat later thuis ben en dan zeg om een berichtje te sturen, dan kan dat niet, want ik moet m'n telefoon unlocken. Je wachtwoord opzeggen gaat niet, er zitten meerdere mensen in de buurt, dus dan maar even met de hand.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 18 september 2017 13:53]

niet per sé omdat het meer kan, maar omdat je eraan gaat vragen wat eigenlijk niet nodig is (omdat het anderzijds soms makkelijker/sneller is als je het zelf handmatig zou doen)
versta me niet verkeerd: ik ben ook weinig tevreden van de beperkte functies van Siri, maar ik zie mijzelf niet ALLE (wel enkele) Bixby functies gebruiken die in dat filmpje getoont worden
maar google assistent is er ook niet op een samsung a5 2017. Dan maar de omweg gebruiken en alles naar engels zetten. dan zou die wel moeten gaan werken
Zet je commerciele pet eens op. Stel dat jij een nieuwe functionaliteit ontwikkelt voor veel geld. Zou je het dan 'gratis' aan al je huidige klanten geven, welke je eigenlijk niks meer verplicht bent behalve eventuele garantie. Of.... stop je het alleen in nieuwe modellen zodat wat van je oude klanten graag zo'n nieuwe willen en je en meer geld verdient, en je je niet zo druk hoeft te maken om garantie-kosten.
dat snap ik zeker. Maar het blijft toch jammer. En als je kijkt naar concurrentie positie zou ik bixby ook beschikbaar maken voor andere merken. Nu zal google assistent en/of cortana een grote slag slaan vanwege de used base (iedereen met android ipv alleen samsung s8)

Met die informatie uit de AI kunnen ze ook veel commerciele zaken doen. Maar ik ga er vanuit dat Samsung hier beter over nadenkt dan dat ik kan hahaha.

maar puntje bij paaltje blijf ik het jammer vinden :-)
Ze willen gewoon dat Bixby een USP wordt zodat mensen voor Samsung kiezen.

De nieuwere lichtere Touchwiz (met ondersteuning van themes) die de S6 had, had ook makkelijk naar de Note 4 geporteerd kunnen worden bij een volgende update maar dat is ook nooit gebeurd. Waarom? Dunno, maar het lijkt erop dat Samsung er een handje aan om nieuwe functies niet naar oudere toestellen te brengen zelfs al zouden die toestellen die functies zonder problemen kunnen draaien.
Zo ken ik er nog een. Geef het wel aan je klanten zodat ze zo tevreden zijn over je extra service en dienstverlening dat ze bij aanschaf van een nieuw product zeker weer bij jou gaan aankloppen. Wat zal op de lange termijn het meeste opleveren?
Duidelijk niet bekend met grote bedrijven en aandeelhouders ;) Waarom lange termijn denken? Kwartaalcijfers!!!!
Ik vraag me af wat er jammer aan is. Ik gebruik bixby nooit. Google zelf is veel nuttiger, kan veel meer vragen beantwoorden, nieuws is relevanter op basis van je zoekopdrachten.

Nee, van mij had Samsung bixby eruit mogen laten.
jammer dat Bixby alleen beschikbaar is op de s8. waarom niet op alle samsung toestellen?
-Said no one ever.jpg
Ik gebruik BxActions, werkt nog steeds om de knop mee te remappen. Het herprogrammeren werkt nog steeds (Ok wel met een truck). De informatie van dit bericht is dus ook niet volledig.

Deze app staat ook gewoon in de appstore...
Ik wou net zeggen. Het werkt perfect. Ik heb van mijn Bixby-knop een dedicated zaklamp-knop gemaakt. Erg handig. Ik druk 'm ook nog wel eens per ongeluk in en dan gaat alleen m'n zaklamp aan, i.p.v. dat nutteloze Bixby.
De dedicated Bixby-knop is er in mijn optiek iets te voorbarig ingezet. Bixby is gewoon nog niet goed genoeg en al helemaal niet in een andere taal. Het lijkt mij dat bij het verschijnen van de S9 of zelfs de S10 Bixby een stuk volwassener is en de knop pas vanaf dat moment zinvoller wordt.
Ik had hem eerst ook als een zaklamp, maar hij ging even wat te vaak aan terwijl ik de S8+ in mijn broek.had zitten. Ik heb er nu Google Now achter hangen.
Klopt. Heb momenteel 3 acties aan de knop hangen. Een long-press, een double-press en een normal press. Erg handig met muziek afspelen (pauzeren, volgend nummer).
Finally gebruik dat ding nooit en druk wel vaak per ongelijk op de knop waardoor Bixby tevoorschijn komt.

Edit: Heb het idee dat dit pas kan als je al ingelogd bent in de APP en ik wil geen samsung account aan maken. Andere keer maar wat meer onderzoek naar doen.

Blijf het ook stom vinden dat Samsung het niet toestaat om iets anders nuttigs met die knop te doen.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 18 september 2017 10:42]

Edit: Heb het idee dat dit pas kan als je al ingelogd bent in de APP en ik wil geen samsung account aan maken. Andere keer maar wat meer onderzoek naar doen.
.. Bovendien moeten zij ingelogd zijn. ..
Ik heb een Samsung account maar eigenlijk toch ook weer niet...
10minutemail.org
Sinds voice control is toegevoegd merk ik dat ik Bixby vaker ben gaan gebruiken. Vaak genoeg kan ik niet rustig mijn telefoon pakken en wat typen, dan is die knop makkelijk ingedrukt (of ik roep Hi Bixby en hoop dat hij me herkent) en dan kan ik mijn vraag stellen.
Voorbeeld: tijdens het smeren van mijn boterhammen vraag ik of het gaat regen zodat ik weet welke jas ik aan moet doen, het is niet veel tijd die ik ermee bespaar, maar wel voldoende om het een nuttige toevoeging te maken.
In de auto lijkt het me ook handig, ook al weet ik niet hoe goed hij mijn stem zou herkennen met de ruis van de auto erbij.
Train bixby in de instellingen met je stem te herkennen in de auto ( je moet 3x hoi bixby zeggen. )
Bij mij zit de knop er en hij werkt gewoon. Bixby wordt niet meer geopend door de knop.
Gelukkig! Vind Bixby maar niets. "Ok Google" werkt een stuk beter en ondersteund ook nog eens Nederlands.
Jammer dat ze half werk opleveren. Uitschakelen is leuk maar dan zit je met een knop die (nu eigenlijk ook al) volledig nutteloos is. Jammer dat ze niet een beetje meewerkend zijn en je de knop laten toewijzen aan een andere actie, dat zou ook nog eens een selling point van het toestel kunnen zijn (op dit moment is het eigenlijk meer een nadeel).
Die knop raak je te pas en te onpas aan en dan moet je Bixby weer weg swipen.
Zodra het werkt ga ik zeker die knop uitschakelen.
me too... om gek an te worden.
Mooie knop om iets anders mee te doen.

Nederlandse taal is sowieso achtergestedl.

Ook ruzie met spreken in Gboard. In het Nederlands is nog steeds geen actie geimplementeerd voor bijvoorbeeld "punt, nieuwe regel."
Sjonge wat een halfbakken actie van Samsung, zorg er dan op zijn minst voor dat hij een andere actie kan krijgen, houd het desnoods bij een handelin g van het besturingssysteem of een andere Samsung app (dus geen derden).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee