Gebruikers OnePlus 5 klagen over gebrek aan 4g op Vodafone-netwerk - update

Nederlandse gebruikers van de OnePlus 5 klagen erover dat ze geen 4g hebben met simkaarten van Vodafone. De dataverbinding blijft hangen op 3g. Vodafone en OnePlus hebben nog geen uitsluitsel gegeven over wat het probleem is.

Klanten klagen over het probleem op GoT, XDA-Developers en het eigen forum van OnePlus. Het lijkt erop dat er iets misgaat in de software van de telefoon. Er is wel een 4g-verbinding op te zetten met het KPN-netwerk, dat actief is op dezelfde frequentiebanden. Ook bij T-Mobile en Tele2 krijgen klanten wel 4g.

Tweakers ondervond dit probleem al voor de aankondiging van de telefoon en heeft OnePlus op de hoogte gesteld. Er is tot op heden geen oplossing. Ook aanpassingen die vaak werken bij zulke problemen, zoals het wisselen van de simkaart voor een nieuw exemplaar, halen niets uit. In andere landen lijkt 4g op het Vodafone-netwerk wel te functioneren.

De oplossing lijkt te moeten komen vanuit OnePlus. De fabrikant heeft nog niet gereageerd. OnePlus kondigde zijn nieuwste smartphone vorige week aan. Tweakers publiceert later deze week een review van de smartphone.

Update, 11:14: Vodafone laat in een reactie weten dat de provider denkt dat het aan OnePlus ligt. "De OnePlus 5 heeft dezelfde chipset als verschillende andere nieuwe handsets. Deze handsets hebben geen probleem op ons netwerk. Er is dus iets tussen de software van de OnePlus 5 en ons netwerk", zegt woordvoerder Richard Mes.

Vodafone heeft het van tevoren niet kunnen zien, omdat OnePlus geen testtoestel had gegeven. "Waar we bij de meeste handset leveranciers van te voren een toestel krijgen om te testen, is dit bij de OnePlus dus niet het geval is geweest. Zij hebben een eigen community met een selectieve distributie. Daarnaast is het testen van toestellen van derden, non-Vodafone-portfolio voor Vodafone normaliter geen activiteit."

Desondanks gaat de provider deze telefoon nu toch testen. "Gezien de klachten gaan we het toestel toch testen op ons netwerk en onderzoeken wat er fout gaat."

Door Arnoud Wokke

Redacteur

26-06-2017 • 07:42

166 Linkedin

Submitter: ejdvandenberg

Reacties (165)

165
148
97
3
0
15
Wijzig sortering
Zojuist een verzoek van Oneplus Support gekregen om het eea aan debug informatie van het toestel af te halen. Misschien handig voor andere 1+5 owners op Vodafone om hetzelfde te doen?
1. Input *#800# from dialing interface, enter "oneplus logkit", delete history log
2. Click "advanced", choose "save log type", select all these options (Kernel, Main, System, Radio, Event, Tcpdump), then click OK
3. Click "save log", when it informs you whether to reboot, please click “cancel”
4. Click "get QXDM Log, choose “modem-common”, roll down, click "open device log"
5. Make the issue reproduce and take a screenshot to record the time
6. Wait for several minutes (better above 10 minutes), click “save log” again to stop it, enter QXDM Log and choose “close device log”
7. Enter file manager, choose storage, find the oem_log file, zip it and send it to bughunters@oneplus.net along with the issue happening screenshots and specific description or issue link.

Please don't forget to click on open and close device log when you start and finish essential QXDM log, which shall be above 100 MB before zipped.
After you share us the logs, please delete the file from your phone or it will occupy a lot of storage.

[Reactie gewijzigd door ^LuKKie^ op 26 juni 2017 09:52]

Gedaan, bedankt voor de tip!
Ik weet niet of het werkt, maar het is het proberen waard natuurlijk! :*)

Wilt iemand het ZIP bestand met de firmwire/modem flashen? Misschien dat hier 4G mee te krijgen is? De modem is gebasseerd op OnePlus OOS Stock Roms.

OxygenOS:- 4.5.2 - Download - Modem Only
OxygenOS:- 4.5.2 - Download - Firmware + Modem
Link: https://forum.xda-develop...n-flashable-zips-t3627049

[Reactie gewijzigd door CyberDonky op 26 juni 2017 10:21]

Ik vind het opmerkelijk dat er vanuit wordt gegaan dat dit een probleem is wat bij OnePlus ligt. De meesten vertellen dat Vodafone de OnePlus 5 op het netwerk blokkeert. Anderzijds lijkt mij dit opmerkelijk, want lijkt mij stug dat Vodafone dit expres doet.

Het lijkt mij dus eerder aan Vodafone te liggen, aangezien sommigen ook de app van Vodafone niet kunnen installeren. Er wordt aangegeven dat de app niet compatibel is met de OnePlus 5.

https://gathering.tweaker...message/51693627#51693627
Het lijkt mij dus eerder aan Vodafone te liggen, aangezien sommigen ook de app van Vodafone niet kunnen installeren. Er wordt aangegeven dat de app niet compatibel is met de OnePlus 5
Wij hebben met ons reviewexexemplaar geen 4g, maar de app is wel te installeren. Het lijkt me dus zeer onwaarschijnlijk dat die twee problemen gelinkt zijn. Wellicht vereist hij een werkende simkaart om de app te kunnen installeren? (hij installeert ook op toestellen waar nooit een Vodafone-kaart in heeft gezeten, merkte ik, maar bij toestellen die alleen op wifi gebruikt zijn geeft hij een 'niet compatibel'-melding).

OnePlus heeft al werkende 4g-telefoons uitgebracht. De 3T van nog geen zes maanden geleden functioneert prima op 4g. Daarom is het veel waarschijnlijker dat er bij OnePlus iets fout is gegaan; Vodafone moet opzettelijk iets doen om de OP5 niet te laten werken, OnePlus maakt de firmware en daar kan het dus per ongeluk gaan.

Ik heb uiteraard Vodafone ook om reactie gevraagd en ik voorzie het artikel van een update als ik iets terughoor :)
Ah, ja in het topic had niet iedereen dat probleem van die app. Het lijkt mij logisch dat als er geen simkaart in zit, hij inderdaad geen toegang geeft voor het installeren van de app.

OnePlus heeft al 2 updates uitgebracht binnen 1 week, zonder een oplossing voor dit probleem. Ik vind het wel opmerkelijk dat dit zo lang duurt. We gaan het zien :).
je gaat er vanuit dat een bug simpel is.. kom eerst maar eens achter wat het probleem is, dan fixen, testen, testen.. zo simpel is het dus niet.
en is vodafone 4g het enige probleem? ik denk het niet..
Misschien moet een engineer van oneplus fysiek in Nederland zijn om hier op de zendmast te connected om het toestel te kunnen debuggen. Met alleen een dump ben je er waarschijnlijk niet.

Zal dus wel iets wat voeten in de aarde hebben.
Daarom is het veel waarschijnlijker dat er bij OnePlus iets fout is gegaan; Vodafone moet opzettelijk iets doen om de OP5 niet te laten werken, OnePlus maakt de firmware en daar kan het dus per ongeluk gaan.
Dat het aan Vodafone ligt is ook niet helemaal uit te sluiten, al is het onwaarschijnlijk.
Het zal ook wel niet door dezelfde oorzaak komen als de ervaringen die wij hadden met Lebara maar uitsluiten dat de oorzaak vergelijkbaar is kan ik ook niet.

Toen mijn vrouw toe was aan een nieuw toestel (haar vorige) koos ik bewust een exemplaar met LTE-ondersteuning, de Lumia (ze heeft altijd Nokia gehad) 635 1Gb (ipv de iets grotere 535). Na het vervangen van de Lebara sim voor een 4G-exemplaar bleeft hij toch op 3G hangen. De 635 stond bij Lebara niet in het lijstje gekende/ondersteunde modellen. Op helpdesk contacteren werd niet gereageerd.

Toen daarna ikzelf aan een nieuw toestel toe was kocht ik een Acer 630Z. Met de Lebara kaart geplaatst een sms gestuurd waarop Lebara terugmeldde: Uw toestel is geschikt voor 4G maar uw sim niet (dit wist ik uiteraard al). 4G-sim aangevraagd, geplaatst en 06-nummer overgezet en toen gaf op dezelfde sms Lebara als antwoord: uw sim is geschikt maar uw toestel niet.
De 630Z stond bij Lebara ook niet in het lijstje gekende/ondersteunde modellen.

Blijkbaar werkt(e) Lebara met een lijstje toestellen dat ze kennen en wordt (werd) bij de minder gangbare, toestellen 4G niet geactiveerd. Daarom samen inmiddels overgestapt op een andere provider.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 29 juni 2017 11:45]

Om te testen of Vodafone de OP5 beperkt, is de vraag: hoe detecteert Vodafone je telefoon en is dat te spoofen? MAC spoofing? Rommelen met encryptie / VPN's?

Andersom: je kunt ook de telefoon proberen voor de houden dat ie met een andere provider verbonden is, maar dat is natuurlijk een beetje vreemd en ik vraag me af of dat zou kunnen helpen.
Eens tot in het buitenland rijden en roamen op een ander netwerk? ;-)
Vodafone krijgt natuurlijk gewoon metadata binnen van jouw telefoon. Denk aan je IMEI-nummer. ;)
mac adressen heb je op ethernet. VPN's en dergelijke werken pas als je al met een netwerk verbonden bent. Het hele probleem hier is dat je net op het netwerk geraakt. Daarnaast weet Vodafone gewoon je imei, en op basis daarvan weten ze wat voor telefoon je hebt.
Ik vind het opmerkelijk dat er vanuit wordt gegaan dat dit een probleem is wat bij OnePlus ligt. De meesten vertellen dat Vodafone de OnePlus 5 op het netwerk blokkeert. Anderzijds lijkt mij dit opmerkelijk, want lijkt mij stug dat Vodafone dit expres doet.
Leuk gesproken door "de meeste" maar hier is nog geen bevestiging van en meer dan speculatie is dit daarom niet.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 26 juni 2017 09:19]

Ik zeg ook nergens dat het waar is, ik zeg enkel dat zij dit zo zeggen. Dat weet je zelf ook wel, want je zit zelf ook in dat topic..
Ik verwacht van een website als tweakers dat ze niet klakkeloos beschuldigen en dat doen ze daarom niet. Er moet gewoon eerst boven tafel komen waar het fout gaat.
Er mag ook best gezegd worden dat OnePlus niet bepaald een A-merk is. Er zijn keer op keer dit soort suffe problemen aanwezig. Ja de specs zijn hoog en de prijs is laag, maar dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de kwaliteit. Ik koop echt geen OnePlus meer, ik betaal wel 200 euro meer voor een functionerend toestel.

Ervaring met de OnePlus One en de Two.
 • Touch screen problemen
 • WiFi problemen
 • 4G problemen
 • Vastlopers/spontane reboots
 • Scherm dat uit blijft als je gebeld wordt
 • Scherm dat helemaal niet meer aangaat (hard reset nodig)
Vast nog wel meer, maar die kan ik zo even niet meer herinneren, veel van deze bugs zijn gefixed door nieuwe releases van Cyanogenmod/Lineage door de jaren heen (niet door OnePlus dus). Behalve dan de WiFi en 4G, dat is nog steeds bagger. Het blijft mij daarom verbazen dat deze hype rondom OnePlus nog steeds aanwezig is, een vriend van mij heeft de OnePlus 3 en klaagt ook over dit soort suffe probleempjes.

[Reactie gewijzigd door UPPERKEES op 26 juni 2017 09:00]

Heb de OP3 nu ongeveer een jaar en heb eigenlijk nog geen problemen opgemerkt.. Beste phone die ik al gehad heb (nooit echte dure flagships gekocht, de op5 is me al te duur, op3 was op het randje van max prijs)

In de updates zie je wel vaak "updated select carrier settings", wss zo'n gevalletje.

Bij die flagship phones lees je echter ook nu en dan dergelijke problemen bij sommige kopers.. Je hebt daar ook geen garantie bij dat je geen problemen zult hebben

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 26 juni 2017 09:16]

Zijn 3 bladzijdes ;) https://www.digitaltrends.com/mobile/oneplus-3-problems/

[Reactie gewijzigd door UPPERKEES op 26 juni 2017 11:11]

Ik heb ook een Oneplus 3, niks geen problemen of rare dingen, alles werkt supersnel en perfect!
OnePlus is nog geen A-merk, maar zeker wel een B-merk. Af en toe maakt de fabrikant foutjes, maar gelukkig betekent dat dat er nog veel verbeteringen door te voeren zijn.

Ook fabrikanten als Samsung, Apple, HTC en noem maar op maken genoeg fouten. Kijk bijvoorbeeld naar de Note 7, het 'red-tint' probleem, slechte face recognition, touch latency..

Ik zelf heb de OnePlus 2 en OnePlus 3. De OnePlus 2 is/was een compleet ruk-toestel, en had ook een hekel aan dat ding. Nu sinds een paar maanden een OnePlus 3, en ik geniet er van (als upgrade). Geen van de punten die jij opnoemt, herken ik. Bovendien zijn dat problemen die alleen bij het begin optraden en later zijn opgelost met de OnePlus One (touchscreen problemen, reboots, etc). De OnePlus 2 had geen van alle die problemen.

De Wi-Fi en 4G werkte prima op mijn OnePlus 2, dus ik herken mij daar totaal niet in. Wellicht dat je gewoon een niet-goed werkende unit had.

Ik snap niet dat jouw vriend met z'n OnePlus 3 problemen heeft, ik heb zelf geen last van dat soort problemen.
Het is wel bijzonder dat je na slechte ervaringen met de OPO denkt "Laat ik mezelf dit nog een keer aandoen en de opvolger kopen" hahaha XD
Daarnaast koop je dan ook nog eens de slechtste van de hele reeks(OP2).

Maar dat terzijde. Sinds de OP3 en 3T zijn de smartphones sowieso kwalitatief goed en zijn er geen gamebreaking problemen gemeldt.
Daarnaast zijn er bij alle grote merken problemen met smartphones, echter zijn dat vaak geisoleerde incidenten.
Het is vervelend dat je dit hebt meegemaakt, maar het is de uitzondering, niet de regel
Het is een merk dat in NL niet bekend is maar in Azië (waar veel Nederlanders zich klaarblijkelijk totaal niet bewust van zijn) de helft van de wereldbevolking woont een normaal merk is.

Het moet ook gezegd worden dat ja 1+1 in eerste instantie meer oog heeft of de telefoon werkt in India of Maleisië dan Vodafone Nederland.
Zouden die problemen kunnen komen door de gebruiker zelf? B.v. omdat hij die telefoon uit zijn handen heeft laten vallen?

Fabricagefouten komen trouwens bij alle merken voor. Ik kan me nog een recent gevalletje herinneren dat niet bepaald een suf probleempje was met een toestel van €900 van de nr.1 fabrikant van Android telefoons die spontaan in de fik vloog. Dat was een heus A merk! ;)
Google maar eens op: 'common oneplus problems'.
Zo lust ik er ook nog wel tientallen.

Google eens op:
 • S8 problems
 • U11 problems
 • iPhone 7 problems
Er is altijd wel iemand die een probleem heeft met een toestel.
Maar dit zijn structurele hardware/software problemen. OnePlus schiet er met zijn problemen toch wel bovenuit. Met wat jij hier opnoemt zijn dingen zoals "hoe kan je leven zonder audio jack", "hoe krijg ik mijn launcher terug" en ga zo maar door, er zijn enkele problemen verder die gemeld worden met hardware, maar vergeleken met OnePlus valt dat redelijk mee. OnePlus schiet er nogmaals ver bovenuit met problemen waar duidelijk een kwaliteitsprobleem te constateren is.

Check deze 3 pagina's maar eens: https://www.digitaltrends.com/mobile/oneplus-3-problems/
Zelf nooit die problemen gehad met de one,two en 3t!
Ik zeg niet dat niemand ze heeft. Maar heb inmiddels veel mensen in mijn familie ook aangeraden er een te kopen (en veel hebben dus een OP) Maar de enigste problemen die zijn voorgekomen is bij mijn 1e OPO waar het touch screen niet goed werkte. Maar binnen anderhalf week had ik een nieuwe. En bij een familie lid haar OP3 werkte de fingerprint scanner na een update niet meer. maar ook dat is opgelost.
Zelf nooit problemen gehad met de One, X, 3, 3t en 5.
Van de problemen met iphones en samsung galaxies heb jij nog nooit gehoord zeker?

Ik heb een OP1 gehad en nu een OP3, al die problemen die jij opnoemt heb ik nooit ervaren.

Mijn punt is, alle fabrikanten hebben weleens een product met problemen. Zolang ze zoiets maar snel oplossen zie ik geen reden om een product dat mij aanspreekt te laten liggen.
Grappig, ik heb juist het tegenovergestelde van dit.
Jarenlang verschillende A merken gehad vaak last van traagheid en andere problemen. Ik heb sinds de release een oneplus 3 en hiermee eigenlijk nog geen enkel probleem gehad hij is ook nog net zo snel als de dag dat ik hm kreeg.
Jou ervaring is niet de ervaringen van iedereen. Binnen mijn kennissen kring zijn er een aantal met een one plus model van de 1 tm de 3 en gebruiken ze allemaal al sinds de release zonder enig probleem. Daarbij hebben een aantal anderen de zogenaamde A merken en hebben niet per saldo minder problemen hiermee.

Ik heb zelf ook een 3, sinds de release en het is voor mij een perfect toestel, hiervoor een Samsung gehad en dat was echt een drama bak.
We hebben de Iphone "Ik bash alles Android"-user gevonden? :P
Oh zeker niet. Ik heb hier thuis een iPhone, Android (oude S3 én een S3 Neo) én Windows Phone (Lumia 930 geloof ik). Heb járenlang Android gebruikt maar ben er weloverwogen vanaf gestapt.

Heb zelf een Galaxy Note 3 gehad maar die heb ik uiteindelijk verkocht omdat het simpelweg overbodig leek voor het doel wat ik had (zakelijk gebruik, alleen bellen, gebeld worden, mail en whatsapp en daar voldeed een oudere S3 ook aan).

Misschien meer omdat Samsung er een potje van maakt. Heb wel Huawei en HTC (Wildfire was m'n eerste smartphone) gehad. Die Wildfire was briljant destijds.

Nee ik heb álle ecosystemen een eerlijke kans gegeven. Die Windows Phone gebruik ik ook deels zakelijk maar ik mag in m'n handen wrijven dat het ding elke keer weer normaal opstart. Da's écht een systeem waar ik niks mee kan/heb.
Ieder het zijne. Aan de andere kant; als een OS je niet bevalt, dan heeft het weinig nut om los te gaan op een telefoon fabrikant die toevallig dat OS gebruikt. Iig niet om die reden.

Heb hier ook ervaring met alle 3 de OS'en door de jaren heen. Een van de punten die je aanhaalt in je andere posts is o.a. het goeie updatebeleid van Apple. Dat vind ik als pluspunt ook wat relatief. Sommige apps hebben een nieuwere versie van IOS nodig. Installatie van een nieuwere versie van IOS zorgt er in veel gevallen voor (zeker bij oudere Apple hardware) dat IOS niet meer vooruit te branden is. O.a. vanwege wijzigingen in de architectuur van het OS. Dat is dus ook vanuit Apple zeker niet zaligmakend.
Het Windows mobiele OS op haar beurt bestaat ook nog bij gods gratie aangezien Microsoft zelf net lijkt te doen alsof het OS in het geheel niet bestaat.. En Android is qua security updates nog een rommeltje. Zo heeft elk mobiel OS wel wat wat zeker beter kan imho.
Ben toch benieuwd over hoeveel ouder we het dan hebben, tot nu toe enkel gezien dat apparaten sneller worden met de laatste updates. Ja soms zit er een release tussen waardoor de boel wat traag wordt en de hele accu razendsnel leegtrekt; maar dat fixen ze dan weer in een volgende update. Maar dan heb je mensen die snel gaan downgraden, en blijven zeuren dat ze niet gaan updaten omdat ie dan traag wordt. Ja dat schiet niet op :P
Tsjah, als je er op googled dan vind je op zich genoeg voorbeelden. Had het destijds met mijn Ipad 2 naar IOS 7.. Iphone 4+5 schijnen ook issues te hebben met nieuwere IOS versies.

Genoeg artikeltjes te vinden erover volgens mij. Als ik zo snel ff google vind ik bijv:
http://www.express.co.uk/...low-Apple-Software-Update

http://www.huffingtonpost...ew-iphones_n_5967626.html

http://www.gsmarena.com/n...s_on_ios_9-blog-15777.php

https://www.theguardian.c...one-4s-iphone-5-iphone-5s

http://www.telegraph.co.u...owing-their-iphones-down/

In sommige gevallen wel te fixen en zo, maar toch.. Schijnbaar is er genoeg frustratie over. Zo veel zelfs dat sommige mensen besluiten op een oude release te blijven zitten. Dan kan je klagen over Android en het feit dat je geen updates krijgt; als je je Idevice niet update omdat ie anders onbruikbaar sloom wordt, dan is dat net zo unsecure als een niet gepatched Android device lijkt mij. Daarom zeg ik: tis allemaal appels met peren vergelijken. 2/3 jaar vanaf release is toch de max die je hebt qua software support naar mijn ervaring, als de hardware het al zo lang volhoudt dan.
De meesten vertellen dat Vodafone de OnePlus 5 op het netwerk blokkeert. Anderzijds lijkt mij dit opmerkelijk, want lijkt mij stug dat Vodafone dit expres doet.
Je bedoeld waarschijnlijk de meeste OnePlus 5 eigenaren.
Dat verbaast mij niks omdat iemand die net 500 euro heeft betaald voor een nieuwe telefoon niet zo makkelijk zal accepteren dat er mogelijk een fout(je) in zit.
Een telecomprovider is toch wat makkelijk voor het gemoed om de schuld te geven.

Het kan natuurlijk aan beide partijen liggen maar ik verwacht dat de meeste nieuwe 'trotse' telefooneigenaren eerst naar de provider zullen kijken als veroorzaker van het probleem.
Het is een onzin statement om zomaar te roepen dat VFNL een toestel zou blokkeren, daar is geen enkel bewijs voor. En de eerste testresultaten die ik zo links en rechts hoor lijken juist te wijzen op een probleem met de baseband van de OP5.

Even geduld, iedereen werkt eraan, het zal heus wel opgelost worden. First mover disadvantage, als je dat geneuzel niet wil kan je beter geen cutting-edge spullen kopen :)
Als je geen flauw idee hebt waar je het over hebt, zeg dan gewoon niets. ;)
Dit probleem is nog nooit voorgekomen bij OnePlus telefoons. Het is geen Chinese rommel, de OnePlus 3 én 3T zijn wereldwijd bijvoorbeeld heel vaak gekozen als beste smartphone van het jaar. Je hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt.
Dat is dan klaarblijkelijk 'gewoon' een firmwarefout, of een fout aan de kant van Vodafone. Het is een rot probleem, maar om nu meteen te concluderen dat OnePlus een k*t merk is, vind ik nogal overdreven en totaal niet onderbouwd.
"Ik heb een Galaxy Note 3 gehad maar ik was blij dat ik na 2 jaar eindelijk een andere mocht kiezen.."
"de laatste tweedehands auto die ik kocht kostte me 15 mille"

Als u zo makkelijk praat over geld, waarom kocht u dan geen Iphone telefoon eerder, en wachtte u met deze telefoon te kopen na dat u contract was afgesloten?
Als ik een gratis Iphone van mijn werkgever had gekregen, dan had ik hem toch wel binnen een week vervangen door in mij ogen een mooi en goed functionerende S7.
Daarbij wil ik volgende nog opmerken dat je een telefoon en zeker geen Galaxy Note 3 "krijgt" die betaal je dus helemaal in je contract periode.
Hordes mensen denken en zijn zo naïef, ik neem aan dat jij niet tot die groep hoort? ;)
Omdat ik toentertijd een iPhone 4 zakelijk gebruikte. Die heb ik op een gegeven moment privé gaan gebruiken, toen naar een 5S, toen een 6. (Hoewel die laatste update meer een luxeprobleem was; m'n zwager had een 64Gb model 'over' en de upgrade vanaf een 16Gb is dan wel gigantisch; maar qua processor had het écht niet gehoeven).

Ja uiteraard heb ik die betaald via m'n abonnement - echter, ik krijg van m'n werkgever een vergoeding om bereikbaar te zijn - en dat budget was groot genoeg om de Galaxy Note 3 te kiezen. Dus die zakelijk, iPhone 4 privé, later omgewisseld en daarna van hot naar her geswitched :)
Leuk dat je er wat Engels in gooit, maar value for money betekent juist dat je in verhouding veel krijgt voor het geld dat je betaald.

Daarnaast moet je niet gaan overdrijven. 5 jaar updates, dit wil zeggen dat je inderdaad updates krijgt, maar de oudere modellen worden steeds langzamer hierdoor en trekken het gewoon niet. Dit heeft behoorlijke impact op het gebruiksgemak. En ik praat uit ervaring. Mij hoor je ook niet zeggen dat Apple slechte producten heeft, maar voor mij persoonlijk zijn er momenteel gewoon zaken waardoor ik liever voor een ander systeem ga (gesloten systeem, duur in aanschaf, fragiel, statussymbool).

Ik heb al jaren een OnePlus One, 300 euro destijds, was gewoon het beste toestel op de markt en voor de helft van de prijs van de andere topmerken. Batterij begint nu wat na te laten, maar absoluut mijn beste aankoop qua telefoons tot nu toe. En dan heb ik behoorlijk wat telefoons in mijn handen gehad.
Ik bedoelde het meer als 'je krijgt wat je ervoor betaald: kost niks, je krijgt ook niks ;)

Een iPhone 5S kan nog prima mee, ook met de nieuwste iOS release. Hoe het met 11.x gaat is natuurlijk even afwachten..
De OnePlus 5 ondersteunt 34 banden zo uit mijn hoofd. Dus het zal geen Chinese rommel zijn. Zoek eerst is wat uit voordat je zo'n oordeel maakt. OnePlus is een innovatief bedrijf en heeft er voor gekozen om zich te gaan concentreren op de OP5 en OP3(t). Dat kan ik best wel begrijpen. Mensen die OP kopen weten wat ze kopen dus die al wat technischer dan de doorsnee smartphone bezitter. Dus dan kan je CM14 inetalleren en hoppa je hebt Nougat

[Reactie gewijzigd door maarten013 op 26 juni 2017 09:57]

Haha, weet je hoelang Apple verschillende types iPhones maakte, omdat ze geen radio hadden die op de hele wereld werkte, omdat ie niet alle banden kon ondersteunen? Was het niet een iPhone die je anders moest vasthouden omdat ie anders geen bereik had?

Je zit hier lekker te flamen. Maar eigenlijk is het vrij simpel, een smartphone is een complex stukje technologie. Vervolgens verwachten we ook dat het op alle netwerken ter wereld foutloos werkt. Soms gaat er dan iets mis.

Dan kan je gaan lopen bashen, maar je kunt ook gewoon even wachten tot het gewoon opgelost is :)

Overigens, ik ken genoeg mensen die prima een iPhone kunnen betalen, maar iets anders kopen, omdat dat beter bij hun wensen past. Om nu gelijk alle mensen die geen iPhone kiezen schraal te noemen, gaat mij wat ver.
Nee, niet iedereen doet/wilt dat. Waar lees je dat??? Er zijn genoeg mensen in het topic die de prijsverhogingen volledig snappen.

Je krijgt totaal niet weinig voor je geld bij OnePlus, maar juist veel, alleen besparen ze zo nu en dan op wat dingetjes (nee, niet op dit soort dingen, want dit is gewoon pech hebben). Op Tweakers en andere bekende (grote) sites worden OnePlus toestellen ook altijd gemarkeerd als "OnePlus: veel bang for buck".

Bovendien snap ik je overbodige (waardeloze) kritiek niet. Als je pro-Apple bent, dan koop je toch lekker Apple? :) Niemand verplicht je om OnePlus te gebruiken.

"Een klein vermogen" :'). De prijzen die Apple hanteert, daar kan je een tweedehands auto van kopen, of een super leuke vakantie. Ook Apple heeft genoeg problemen gehad en is zeker niet heilig. Geen enkel bedrijf is heilig..
Da's wel een erg goedkoop en oud tweedehands autootje dan, voor zo'n 1000 euro... :-)
Ik hoef echt niet voor een scheet en 3 knikkers op de eerste rang te zitten hoor. Ik snap de prijsverhogingen van OnePlus wel en tuurlijk kan je niet voor 350 euro zo'n smartphone produceren, exclusief software ondersteuning, R&D en noem het maar op..

Verder wel eens met je.
Als je 15 mille betaald voor een tweedehands auto dan doe je volgens mij iets niet goed, mijn laatste 2ehandsje kostte minder dan jouw dagaanbieding en daar rijd ik ook al meer dan 3 jaar flinke afstanden mee.
@Graggor Het verschil is wellicht dat ik prive zo'n 25.000 per jaar rij, de auto 8 jaar wil behouden (is uiteindelijk 9 geworden), het ding pas 2 jaar oud was toen ik 'm tweedehands kocht bij een normaal garagebedrijf, en voorzien was van álle opties die ik erin wil hebben ;) (keyless entry+keyless starten, airco, cruise control, 6-CD-wisselaar (wat toen nog hip was), climate control en groot genoeg voor 5 personen + flink wat baggage).

Ik heb een auto niet alleen om van A naar B te komen, maar ook om dat in comfort en veiligheid te kunnen doen.

Tegenwoordig doe ik aan private lease. M'n huidige auto kost me per máánd iets minder dan die dagaanbieding, maar dan kan ik zéker 4 jaar vooruit met optie op koop.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 26 juni 2017 15:29]

In het topic over deze telefoon denkt men juist dat het aan Vodafone ligt en niet aan de OP5.
Anoniem: 247593
@Ossi26 juni 2017 07:55
Volgens mij kan Vodafone niet eens uitlezen welke telefoon jij hebt via de simkaart. Dus dit lijkt me heel sterk. Als alle telefoons het gewoon doen op het Vodafone netwerk, waar zal het dan aan liggen denk je?
Kunnen ze, via het imei-nummer.
Kun je die dan niet spoofen? Ik denk overigens dat het de combinatie van de twee partijen is. Want andere telefoons kunnen op het netwerk van vodafone en de op5 kan op netwerken van andere providers in op dezelfde frequentiebanden. Een specifiek gevalletje zeg ik altijd maar.
Anoniem: 247593
@antidote26 juni 2017 10:46
Ah weer wat geleerd. Maar waarom zouden ze de OP5 blokkeren? Voor toestellen die niet beschikbaar zijn in NL snap ik dat wel maar deze is gewoon wereldwijd beschikbaar.
Dat is een mooie redenatie, op die manier is er namelijk geen probleem!
Stelling 1: alle andere toestellen doen het op het Vodafone-netwerk, dus met het netwerk is niets mis.
Stelling 2: de OP5-doet het op alle andere internationale netwerken, dus met het toestel is niets mis.

Conclusie: alles werkt perfect!
Men kon de Galaxy Note ook blokkeren van het netwerk, dus ja ze kunnen wel degelijk per type een blokkade doen.
Als het over de hele wereld werkt, behalve in NL... Dan is het toch niet onmogelijk dat de fout in |n instelling van Vodafone NL ligt?
Dit kunnen ze dus wel, heb vanochtend gelijk met Vodafone gebeld om dit kenbaar te maken, en voor dat ik kon zeggen dat het om een Oneplus 5 ging zei ze al ik zie dat u belt met een Oneplus 5.
zeker kunnen ze dat wel, imei nummer is bij hen wel bekend.
Er bestaan applets die je op een SIM kan draaien waarmee je, elke keer wanneer de SIM in een nieuw toestel gestoken wordt, volledig automatisch de IMEISV naar een centrale database sturen per SMS. Veel providers gebruiken (nog) dit voor volautomatische provisioning van parameters die toestel-speficiek zijn, of voor het simpelweg aanleggen van een 'installed base' database.

Daarbij is de IMEISV in diverse signalering protocollen aanwezig (oa in DIAMETER voor LTE, maar ook in GTP voor je dataverbinding). En ja, een provider kan in de EIR een white- of blacklist voor bepaalde toestellen of toestelsoorten of vendor aanleggen.

Je kan meer met/op de SIM kaart dan jij denkt. Er bestaan zelfs applets die volledig autonoom een (grove, plm. 50 meter nauwkeurig) lokatie bepalen en dit per SMS naar een centrale database sturen, ook in die dumbphone candybar toestellen.
Klinkt inderdaad logischer.
Kan zijn dat er een probleem is met een bepaalde frequentie die alleen door Vodafone gebruikt word
OP5 was/is toch juist de tel die alle frequenties heeft zoals op de specs pagina vermeld staat.
Volgens de website ondersteunt dit toestel inderdaad alle frequenties wereldwijd. Dus tenzij Vodafone iets afwijkends heeft gedaan, is het vermoeden er dat Vodafone toestellen blokkeert en apart moet toestaan om gebruik te maken van het netwerk. (Uit het topic hè!)
bij andere providers gaat het wel goed, met dezelfde frequenties
Uit het artikel ...
Er is wel een 4g-verbinding op te zetten met het KPN-netwerk, dat actief is op dezelfde frequentiebanden. Ook bij T-Mobile en Tele2 krijgen klanten wel 4g.
Anoniem: 247593
@Ossi28 juni 2017 12:18
Weet niet of het hetzelfde probleem is, maar de ZTE Axon 7 had ook langere tijd geen Vodafone 4g ontvangst.
Dit was met een software update op te lossen.
Ik begin toch steeds meer te twijfelen aan Vodafone. Als ze dit als enige provider zo hebben ingesteld, dan snijden ze zichzelf flink in de vingers op deze manier. Ik was al geen fan van ze (qua bereik en storingen), zit alleen maar bij Vodafone, omdat mijn werkgever erbij zit. Zou het graag anders zien.
Volgens mij heeft Vodafone wel vaker problemen met updates.

Ik kon het zo snel niet vinden, maar wel dit:
https://www.techzine.nl/n...-bug-van-vodafone-op.html

Dit terwijl je dit eigenlijk nooit van KPN hoort. Het lijkt erop of Vodafone ergens een protocol iets strikter implementeert ofzo.
Ik heb met mijn OnePlus 1 wel degelijk problemen gehad op het Telfort (KPN) netwerk, slechts helft van de plekken ontvangst van signaal, hoewel het bij deze telefoon geloof ik voor alle Nederlandse providers gold.
Bij de 1+1 kwam het doordat er maar gedeeltelijk ondersteuning was voor de Nederlandse 4g frequenties. De frequentie die werd gebruikt voor het bereik van 4g was niet aanwezig, vandaar dat je maar sporadisch 4g had met die telefoon.
Dan kunnen we elkaar de hand schudden. We hebben het hier ook op het werk. Wat. een. ellende. Afspraken niet nakomen van hun kant, bereik waardeloos en er worden wel 4 a 5 accountmanagers per jaar versleten. Of overspannen of geen zin meer of wat dan ook, volgens mij is de werkcultuur daar ook echt waardeloos.
Naast het bereik heb ik nu ook al meegemaakt dat Vodafone als enige een buitenlands telefoonummer van een klant heeft geblokkeerd. Navraag via mijn werkgever geeft aan dat er een zwarte lijst is en ik (en mijn klant pech hebben) - we mogen elkaar niet bellen. Idioot gewoon. Ook omdat er geen systeem is om van die lijst af te komen.
Ik ben persoonlijk net afgelopen weekend weggegaan bij Vodafone vanwege deze reden, en tevens dat bij iedere onweersklap de dichtstbijzijnde mast van Vodafone plat gaat, en schijnbaar een zeer lage prio heeft om te resetten .... helaas ben ik tegenwoordig "gedwongen omdat op mijn zakelijke telefoon het vodafone netwerk vaker Niet doet dan wel :(
Ik heb hetzelfde ooit gehad met 3g en Vodafone op de Meizu M9, is nog een hoop gezeik geweest toen. Maar dat merk was toen niet zo groot hier dus niemand ging er iets mee doen. Het bleek volgens mij uiteindelijk iets te zijn wat Vodafone non-standaard deed maar waar andere telefoons wel mee om konden gaan.

[Reactie gewijzigd door Jeroen op 26 juni 2017 14:07]

Wie zegt dat dit aan Vodafone ligt? Zoals het er nu naar uitziet lijkt het de OP5 die gewoon op de radio interface geen attach request doet.
Anoniem: 407039
26 juni 2017 09:01
Bij werkt wel 4G. Ik heb een andere ROM geïnstalleerd.
Heb wel Vodafone met Prepaid internet (blox).
Wat voor ROM heb je dan geïnstalleerd?
De vraag die bij mij nu opkomt : In de instellingen, is dan de naam van je toestel nog steeds 1+5 , of heeft die ROM ervoor gezorgd dat je een "ander toestel" hebt ?
xXx NoLimits 1.1 [OOS][OP5] ROM?
Edit: Voor de '0'-mensen, ik stel een vraag m.b.t. de ROM. Dit kan van belang zijn...

[Reactie gewijzigd door CyberDonky op 26 juni 2017 10:30]

Ik heb dit probleem met mijn Xiaomi redmi note 4 (global version) icm Vodafone.

Mijn telefoon heeft een dual-SIM slot. Als ik de simkaart in het tweede simslot stop, dat normaal gesproken alleen 2g/3g ondersteunt, krijg ik wél 4g. Het is een raar probleem icm vodafone en ik ben blij dat er aandacht voor is.
Dit lijkt op exact hetzelfde probleem als mijn Axon 7. Zie bericht hieronder van mij voor een iets uitgebreidere uitleg.
Ik herken dit niet. Ik heb dezelfde telefoon en mijn zakelijk Vodafone simkaart heeft zowel in slot 1 als in slot 2 gezeten. Bij beiden heb ik geen problemen. Ik heb wel een simkaart van maximaal 1 jaar oud. De enige beperking is dat er maar één 4G modem in zit. Dus 1 van beiden sims kan maar de 4G gebruiken. Je kunt zelf instellen welke. De andere sim gebruikt dan automatisch 3G.

Ps. Ik zit op de eu rom. En heb deze handleiding gebruikt om het voor elkaar te krijgen.

[Reactie gewijzigd door Sepio op 26 juni 2017 17:28]

verwijderd, zag niet dat die over een ander toestel ging
De oplossing lijkt te moeten komen vanuit OnePlus. De fabrikant heeft nog niet gereageerd. OnePlus kondigde zijn nieuwste smartphone vorige week aan. Tweakers publiceert later deze week een review van de smartphone.
Gezien OP een hele hele kleine organisatie is met beperkte resources en natuurlijk ook nog een start up is, gaat dit nog wel even duren. :Y) (aldus OP zelf).
Hoe lang blijf je een start up?
Zolang je die term zonder klachten kan blijven gebruiken om jezelf te hypen, een soort rebelstatus te behouden onder klanten, en als excuus om er lang over te doen om problemen op te lossen. ;) Het is een magisch woordje. :) Mensen hebben de neiging te rooten voor de (zogenaamde) underdog en te ageren tegen de grote namen.
Ja, precies... Hoop dat mijn cynisme duidelijk was.
Is het dan een combinatie van "Chinese makelij" en Vodafone = blokkade/gedeeltelijke blokkade/weigeren
of is het een kwestie van "Chinese software" en Vodafone = fouten/weigering/blokkade?
Als het al eens eerder is voorgekomen bij toestellen uit China (zoals de ZTE en de OPO) dan ligt dit mijn inziens eerder bij Vodafone als bij de toestellen zelf. Want op alle andere netwerken werken ze nagenoeg wel...?
Ik zou niet zo generaliseren :9

Zelf ik heb een 3T en die diet het prima, zowel op Vodafone netwerk (via Ziggo Mobiel) en T-Mobile. Met T-Mobile gooi ik zo 100mbit over "4G+".
Mwah, je hebt wel een punt ja... wel zonde van de OP5 dan.. Hopelijk komt er dan snel een oplossing :)
Heeft dit niks te maken met het verhaal dat providers ook telefoons blokkeren die geen 4g ondersteunen?

Telefoon onbekend dus automatisch geblokkeerd?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee