Twitch breidt mogelijkheden om geld te verdienen met streams uit

Streamingplatform Twitch heeft een zogenaamd affiliate-programma geïntroduceerd, waarmee het meer streamers de mogelijkheid biedt geld te verdienen met hun kanaal. Tot nu toe was dit alleen weggelegd voor partners, die nog wel als aparte groep blijven bestaan.

Twitch logoDe nieuwe groep, Affiliates, bestaat voorlopig uit personen die in de afgelopen maand minimaal 500 minuten uitgezonden hebben in zeven verschillende sessies en die een gemiddeld aantal gelijktijdige kijkers van 3 wisten te bereiken, aldus Twitch. Het kanaal in kwestie moet bovendien minimaal 50 volgers hebben. Het is niet mogelijk om zich aan te melden als Affiliate, het bedrijf zal zelf mensen via e-mail uitnodigen die voor dit programma in aanmerking komen.

In eerste instantie krijgen de streamers in de nieuwe categorie toegang tot de functie 'Cheering with Bits', die Twitch vorig jaar introduceerde en die tot nu toe alleen voor partners beschikbaar was. Deze functie laat kijkers bepaalde emoji, oftewel Bits, kopen in hun eigen valuta. Die kunnen zij vervolgens in de chat gebruiken. Doen zij dit, dan krijgt de streamer 1 cent voor elke gebruikte Bit.

In de toekomst moet het het voor Affiliates ook mogelijk worden om kijkers een abonnement te laten nemen op hun kanaal, spellen te verkopen en advertenties te tonen. Er blijven nog wel verschillen bestaan tussen Affiliates en Partners. Zo krijgt die laatste groep toegang tot uitgebreidere 'premium'-functies. De streamingdienst schrijft dat het door het nieuwe programma makkelijker moet worden om als streamer op het platform te starten.

Variety schrijft dat de Amazon-dochter inmiddels 17.000 streamende Partners heeft, die deel uitmaken van de in totaal 2,2 miljoen maandelijks actieve streamers. Sinds de introductie van de functie in juni zouden kijkers inmiddels 1 miljard Bits hebben uitgegeven op Twitch.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

21-04-2017 • 19:31

48 Linkedin

Submitter: Qun

Reacties (48)

48
43
14
2
0
18
Wijzig sortering
Misschien ligt het aan mij maar snap echt niet hoe je iemand soms meer dan 100 dollar per dag kan geven om op zijn/haar lui gat te zitten en games te spelen.
Ook al een paar keer iemand 10k of 25 of zelfs 50k van die bits zien geven aan een streamer, 10k is 120 dollar en 25k is 308 dollar.... en twitch neemt geen cut op bits dus sommige donaten ff 120 tot 616 dollar in 1x aan iemand die geen klop doet....

En dan hoor je streamers soms lullen over hun ''job'' en hoe hard het is :') nuja waarschijnlijk ben ik wel wereldvreemd of vind ik dat er belangrijker dingen in de wereld zijn om je geld aan te geven, ik kijk ook gemiddeld 2u per dag twitch maar zou er nooit aan denken om een streamer 50 euro ofzo te geven, als ik ooit iemand heel leuk vind die streamed miss dat ik dan wel eens sub maar dat is maar 6 euro per maand.
Ik kijk nu ongeveer 5 jaar naar twitch, meestal op een extra monitor, terwijl ik met andere zaken bezig ben. (Op dit moment zelfs staat 'Sacriel' hier open, deze is een streamer die graag tactische kanten in games analyseert)
De vaste streamers waar ik naar kijk, streamen minstens/gemiddeld 6 a 8u per dag (sommige lopen zelfs langer door), elke dag.

Er zijn er die 1 dag in de week niet streamen, er zijn er die amper een break nemen, sommige, 1 keer op een jaar 1 week weg zijn, om dan nog naar een event te gaan, zoals pax (gaming conventie) of dergelijke.

Op enkele van die streamers ben ik dan ook al jaren subscribed, ze entertainen me, ze doen een goede job, en ik steun hun daarom met alle plezier.
Het is ook een plezier games gespeeld te zien worden, zoals ze moeten gespeeld worden, zie Pro Competitie gamers, deze trainen uren en uren om een spel perfect te kunnen.

Nu, donaties is al lang een ding op twitch, vaker via third party, en twitch probeert dat natuurlijk meer via hun platform te laten gaan, wat mij logisch lijkt.

Sommige rijkere fans, die overdrijven graag in donaties.. it happens..
Nu kan dat exact hetzelfde zijn als bediener/ober/garçon/de vrouwelijke/apache varianten, in een duur restaurant, of een klein restaurant, kunnen alle twee even hard werken, eentje krijgt meer fooi dan de andere. het leven is nu eenmaal spijtig genoeg zo.

Ik weet van enkele streamers die zijn beginnen samenwerken en zijn hun eigen productie bedrijf begonnen, en hebben dan ook personeel aangenomen, etc om hun "show" een beter draagvlak te geven.
Ze doen een job die ze graag doen, en hebben veel plezier, wees blij voor hun, juich de toekomst toe!
Wou dit toch even kwijt.
Twitch neemt wel een cut op bits, best wel groot eigenlijk: elke bit is 1 cent waard. Dus 120 dollar=10k betekent dus dat Twitch hier 20 dollar van krijgt.

@hieronder Als je nou de vorige comment leest dan staat daar dat twitch geen cut neemt, dat doen ze dus wel en dat was waar ik op reageerde. 8)7

[Reactie gewijzigd door MrFax op 22 april 2017 05:05]

En hoe kom je aan Bits? Dat koop je ook via Twitch en hun krijgen daarover ook geld én de belasting word erover betaald :)
Anoniem: 776095
@MrFax21 april 2017 22:31
Best weinig tov andere services en tips op paypal zijn heel onveilig, omdat mensen zomaar hun geld terug kunnen vragen. Bits zijn een prima optie en elk bitje is een cent, dus verliest eigenlijk alleen de kijker geld zie het als een soort twitch-belasting.
Voor zover ik weet heeft Paypal hier na een incident met een kerel die een paar keer 10K doneerde en dit probeerde terug te draaien paal en perk aan gesteld en is het nu zeer lastig om tips en donaties via Paypal nog terug te vorderen.

https://www.engadget.com/...wont-refund-twitch-troll/
Ik kijk vaak twitch, en doneer af en toe ook een klein bedrag (max 20€). Maar dit doe ik alleen als ik daarmee zeker weet dat ik de streams verbeter. Ook heb ik 2 subscriptions lopen, puur uit support.
tsja werkt iemand die een talkshow maakt wel super hard dan?
als iemand het het geld waard vindt, wie zijn wij dan om te zeggen dat het niks waard is.
iemand krijgt er entertainment waarde uit, dus het is niet niks waard,
dat gezegd hebbende heb ik nooit gedoneerd aan streamers, maar ik ga niet breedweg zeggen dat het dom of verkeerd is,
En dan hoor je streamers soms lullen over hun ''job'' en hoe hard het is
Ik betwijfel dat er veel (grote) streamers zijn die niet snappen dat ze verdomd lucky zijn met hun job :+ 'Tis basically een live radio show waarin je uren na elkaar entertaining moet zijn als persoon, zonder het voordeel dat liedjes je een adempauze geven en terwijl je ook nog eens een spel moet spelen. Dat vergt wel wat showmanship om boeiend te blijven.
Anoniem: 776095
@Cowabungaa21 april 2017 22:27
Muziekje op de achtergrond en gameplay helpt enorm is mijn ervaring. Houd je programma afwisselend om het makkelijk te houden, of je kunt voor populaire series wat langer door mits je de game echt leuk vindt, of je kunt vaker eenzelfde game spelen als je weinig budget hebt.

Omdat je als beginnende streamer hoogstwaarschijnlijk heel vaak dezelfde games zult moeten spelen en je nog niet veel geoefend hebt in het interessant zijn, is het begin wel lastig, zeker met alle streamcontrols. Oefenen op youtube is aan te raden als je wilt streamen of je kunt een keer met een vriend splitscreen of met iets als teamspeak oefenen. Zo mogelijk kun je het beste met twee mensen streamen voor het geval je niks te zeggen hebt of je een paar settings moet veranderen.

Op zich is streamen niet erg lastig, maar je moet geen rare dingen doen voor views. Clickbait titel mag, maar dan moet wel duidelijk vermeld zijn wat je stream daadwerkelijk is, want anders zijn mensen binnen 20 seconden weg.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 776095 op 21 april 2017 22:29]

Niet helemaal wat je bedoelt maar toch: http://www.loadingartist.com/comic/waste-of-time/ :+

Ik snap weer niet hoe twee mannen die elkaar tot pulp slaan (Floyd Mayweather Jr. vs. Manny Pacquiao) elkaar beide meer dan 100 miljoen dollar kan opleveren (link), maar goed.....
Sommige mensen hebben een significant hoger inkomen dan jij en vinden jou een luie vlegel omdat je niet harder werkt om een dergelijk inkomen te hebben... Dan is een manneke die jou erg vermaakt voor vele uren per week geen gek idee om daar 'wat' geld te doneren zodat hij/zij dat kan blijven doen.

Het is erg moeilijk om met streamen je volle maandsalaris te verdienen, er zijn een aantal die dat fulltime kunnen. Vergeet niet dat ze zelf verzekeringen, belasting, etc. moeten betalen. Effectief zijn ze eigen ondernemer, dat is niet voor iedereen en kan behoorlijk wat stress opleveren. Daar komt bij dat je directe interactie heb met de kijkers, als je dat goed wil doen ben je behoorlijk druk bezig in je hoofd met niet alleen een spelletje spelen, maar tegelijkertijd amusant zijn en community interaction.

Veel doen ook aan Youtube filmpjes uploaden. Van dat ene uurtje YouTube is meerdere uren in gegaan om die te maken.

Zodra je iets gaat doen met in je achterhoofd dat je er geld mee gaat verdienen, is het geen hobby meer maar werk. Van die miljard plus channels zijn er echt niet veel die er een redelijke boterham (of beter) mee verdienen. En vergeet niet dat deze mensen alleen hiermee geld verdienen zolang ze populair zijn, velen rijden mee op een enkele game hype, als die hype over is dan moet iemand snel kunnen switchen en daar ook populair mee kunnen zijn.

Iemand als TotalBiscuit verdiend een flinke hap geld, hij is daarmee de uitzondering en behandeld primair PC games. Dat is vrij veel ruimte, hij kwam uit de hoek van WoW en heeft heel veel moeite gehad om naar een breder publiek te kunnen switchen. Door het commentaar, de druk en de bedreigingen heeft hij een paar keer op het randje van overspannenheid gedanst en is nu (zoals elke Amerikaan) vaste klant bij een psycholoog die hem helpt met de externe druk om te gaan.

Als je dat vergelijkt met iemand als Iniquity die begon een aantal jaar geleden met muziek (rap) en gaming erbij is gaan doen en is groot geworden een aantal maanden geleden met Titanfall 2 coverage, daarvoor kwamen zijn filmpjes bijna niet boven de duizend views, nu zitten ze regelmatig boven de 20k en soms 50k, De vraag is natuurlijk hoe lang hij die viewers club bij elkaar kan houden en als TF2 doodbloed hij de overstap goed kan maken naar iets anders (zoals bv. Destiny 2)...

Ik zou het eigenlijk niet willen doen, als ITer heb ik een stabieler inkomen, verdien ik meer dan de gemiddelde streamer en als ik echt flink wil gaan verdienen dan schat ik mijn kansen hoger in in de IT dan via streamen...
Vaak ook uitbuiting van zwakkere geesten en epeen denk ik.
Zet een aantrekkelijk stuk vlees voor de webcam die wat aan het teasen is en de donaties vliegen binnen.

Dan zeggen ze ook vaak dat ze die persoon willen steunen met zijn streams -soms is dat ook echt zo- maar meestal doen ze het voor de kick als die "befaamde" streamer even de donateur hun 'few seconds of glory' geeft door hun naam te noemen en bedankt. ;)

Maar goed, als ze het willen doneren moeten ze dat lekker doen. :)

[Reactie gewijzigd door Cyrusx op 21 april 2017 23:58]

Dat is het mooie aan Twitch. Iedereen is vrij om te geven wat hij wil en in de meeste gevallen hoef je niet eens wat te geven. Je kunt ook een abonnement nemen op Amazon Prime (met alle voordelen die daarbij horen) en dan meteen 1 streamer met je "gratis" subscription helpen. Of je koopt je games via Twitch. Ze bieden hun viewers genoeg mogelijkheden om de creators te ondersteunen en in veel gevallen is dat positief.

En of het nu echt werk is of niet. Voor sommigen is het een droombaan, maar er zullen maar weinig mensen zijn die 6-8 uur gamen per dag leuk blijven vinden. Zeker als ze daarbij ook nog de stream interessant moeten houden, op wat voor manier dan ook. De toppers halen serieus cash binnen, denk aan 25k+ dollar per maand alleen al aan subscribers (en dat is gerekend met de reguliere 50/50 split van de 5 dollar, er zijn streamers met betere deals). Die gasten hebben een bedrijf rond hun stream opgericht en hebben mensen in dienst. Coders/designers voor sites, chat-bots en infrastructuur, moderators, social media managers, editors die hun streams knippen en uploaden naar youtube etc. Het is dus niet alleen 6-8 uur gamen het is daarnaast ook nog x uur per dag administratief werk en contacten leggen en onderhouden (denk aan bedrijven voor sponsor/promotie deals, samenwerken met andere streamers).
Het lijkt een droom, maar in de realiteit is het voor de meesten een keiharde grind om minimum loon binnen te halen.
Een nuchtere kijk op de zaak. Heb er zelf weinig verstand van, fijn om te lezen dus.
Als iemand 10k aan bits doneert ontvangt de streamer deze volledig dus $100. Echter kosten de bits meer dan die $100. De paycut zit dus bij het aanschaffen van de bits ten op zichte van het $4,99 kostende abonnement waarvan Twitch achteraf zijn deel neemt (dat deel is ongeveer $2, aldus een streamer).
Anoniem: 912403
@Katmi22 april 2017 08:44
Hoeveel een ander uitgeeft hebben we helaas niet veel over te zeggen. Maar ergens snap ik wel dat mensen geld willen geven eraan. Als soort van ondersteuning, waardering en garantie.

Het is een soort vrije Netflix: je kan betalen maar het is niet verplicht. Je krijgt verder hetzelfde: entertainment. Of een voetbalabonnement, of dat nu van een club is of van je tv-provider: het is en blijft entertainment. Je moet er niet voor betalen maar het kan, en dat vind ik wel interessant: je maakt goede content of het geld blijft weg :) snap je?
Snap het ook niet, ik zie in streamen niks meer dan een hobby en zie niet waarom je geld zou vragen.
Dat mensen er überhaupt voor betalen... Soms absurde donaties... Waarom?
Omdat het een vorm van entertainment is, de een kijkt netflix, de ander gaat naar de bioscoop, weer een ander geeft zijn geld uit aan concerten en nog iemand doneert of neemt een sub op twitch bij een bepaalde streamer waarvan hij/zij de entertainment waarde hoog genoeg vind.

En ja, dat kan soms om forse bedragen gaan, maar goed als dat het je waard is, en je kan het geld missen waarom niet. Ik kijk ook wel eens wat streams, en dan zie dat sommige van de professional streamers die ik kijk gemiddeld 5000 tot 10000 man per stream entertainen. Ik hoorde laatst dat er een streamer is in china die een gemiddelde audience heeft van 200000 man. Voor deze streamers is het puur van je hobby je beroep maken.

De gemiddelde donaties zijn trouwens niet superhoog, ik verwacht een dollar of 5. Als ik in een restaurant goed bediend ben zal daar aan het eind van de avond ook een 5 tot 10 euro fooi liggen, maar er zijn ook mensen die rustig een paar 100 dollar / euro fooi geven in een restaurant. Het zelfde zie je eigenlijk bij streamers, nu heb ik zelf nog nooit gedoneerd, maar ik vind het zeker niet vreemd dat er mensen zijn die daar 5 of 10 dollar voor over hebben, met dezelfde paar mensen die schijnbaar makkelijk een paar honderd kunnen missen.
Mensen die vragen krijgen ook niet veel.

Meeste streamers maken de optie om te doneren en vragen er niet om.
Het is altijd de kijker die zelf bepaald wat hij wil geven als ze al geven.
Goh, als je van je hobby je beroep zou kunnen maken, ben je ver gekomen. Waarom dan niet van je kostende hobby een verdienende hobby worden? Je kan het van één kant bekijken, maar langs de andere kant: het is entertainment. Beetje vergelijkbaar met een abonnement op Netflix of dergelijke alleen kan het niet ook gratis en is het op eigen initiatief zonder verplichting.
Voor mensen die games spelen doneer ik nix.
Maar een favoriete DnD stream ( weekelijks meerdere shows a 4-5 uur per show ) doneer ik wel eens.
Pas geleden na 1 yr 100 euro gedoneerd voor de streams van het afgelopen jaar
Dat is 1x per week dacht ik? Ik gok Rollplay (Itmejp)
Jij wereldvreemd? How about ondergetekende... Dit is de eerste keer dat ik van Twitch hoor :+
Los van je argument, Twitch heeft wel een 'cut' op bits. 10k bits kopen kost 120 dollar, 10k gedoneerde bits leveren de streamer 100 dollar op. De 'cut' wordt dus geïnd bij het kopen van de bits.

Op je argument ingaand: als een streamer 8 uur per dag bezig is met zijn of haar stream en er kijken een paar duizend mensen naar die daar geld voor over hebben, wie ben jij dan om dat geen waardig beroep te vinden?

Over de streams: ook los van smaak is de kwaliteit wisselend, maar ik kom toch zeker heel wat kanalen tegen die ik leuk vind en die niet voldoen aan jouw classificatie van 'op hun luie reet games spelen'. In de film- en tv-wereld heb je ook bagger, wil ten eerste niet zeggen dat er geen markt voor is en wil ten tweede niet zeggen dat er niet ook goede tussen zitten.
voor 90+% is dat geen waardig beroep, als jij iemand bent die naast Twitch nog een hele YouTube hebt lopen met 500k+ subs ofzo en een half ''bedrijf'' daarachter met mensen achter de scene enz dan is het iets anders.

ik doelde meer op die streamers die vallen onder de noemer '' geen YouTube en geen side business maar zetten wel elke dag een donation goal van 100 dollar '', staan smiddags op, streamen een uur of 6 en rinse/repeat en leven enkel op donation money.

Dan heb je de catogerie '' ik zie er goed uit en heb dikke tieten en twitch ziet vol met 14 year olds dus ff wat make up en cleavage '' en 3/4de vd stream tijd zitten ze met full screen cam ipv gameplay of ergens iets nuttig.

Uiteraard zijn er streams die een side business hebben op YouTube of dergelijke, of zelfs mensen die overdag een andere job doen, mijn klacht kwam dan ook puur op de 2 voorbeelden die ik hierboven vermeld.

Zo zag ik onlangs iemand een donation goal van 3000 dollar hebben omdat hij naar Blizzcon wil gaan, maar hij doet niets anders dan gewoon streamen, geen YouTube of niks.
Dan moet je maar meer moeite erin steken imo en niet hopen op individuelen die je ff 3k toestoppen omdat je 5-6u op een dag wat WoW speelt met een camera aan.
Dus als je YouTube hebt vind jij het een beroep en anders niet? Moet je me toch eens uitleggen wat er zo heilzaam is aan actief zijn op YouTube tegenover Twitch. Met enkele van je voorbeelden ben ik het overigens eens. Maar ik ken streamers die er hun beroep van hebben gemaakt en dat zeer serieus nemen en die YouTube hooguit gebruiken voor wat archivering.
Voor sommige mensen is 200 euro net zo veel als voor de "normale" mens een tientje.
Het is hard werk (zie b.v. Loading Ready Run voor een groep die zijn geld ermee verdient).

En het is entertainment waarde. Als JIJ erom kan lachen, als jij het leuk vind en meer geld waard vind dan een TV serie... Dan vind jij dat :)
Je moet het zien als televisie voor een andere doelgroep, simpel gezegd.
Tsja, dat je zo kunt betalen voor een andere manier van entertainment is best goed natuurlijk. Maar ik vind de manier van YouTube toch beter. Aan de andere kant heb je dan alsnog de in "opspraak" geraakte video......

Nu ja, geld kun je verdienen met internet das wel duidelijk.
De manier die youtube hanteerd vind ik veel slechter. Viewers moeten reclames kijken anders krijgt de creator helemaal niks.
Bij twitch kan men kiezen of ze willen doneren of niet. Bij Youtube is die mogelijk er alleen via externe middelen.
tsja werkt iemand die een talkshow maakt wel super hard dan?
als iemand het het geld waard vindt, wie zijn wij dan om te zeggen dat het niks waard is.
iemand krijgt er entertainment waarde uit, dus het is niet niks waard,
dat gezegd hebbende heb ik nooit gedoneerd aan streamers, maar ik ga niet broedweg zeggen dat het dom of verkeerd is.
Lijkt me een goede zet. Naar mijn idee frustreert het nogal wat streamers dat ze niet geaccepteerd worden als partner, terwijl ze wel een vaste viewer-base hebben. Een tussenstap is precies hoe je ze als bedrijf er wel bij houdt en motiveert om verder te gaan.
+
Over voorgaande reacties; Wat mij betreft is het irrelevant of iemand wel of niet hard werkt / jij denkt dat iemand hard werkt. Het gaat erom hoe mensen het waarderen. Als iemand plezier beleeft en daardoor geld wil doneren aan de streamer, dan waarom niet. Zijn volgens mij wel gekkere zaken waar mensen hun geld aan uitgeven, maar laat dat nou net alleen maar mijn mening zijn ;)
Twitch is goed bezig de laatste tijd. Ze zijn zelfs zo goed bezig dat YouTube Gaming erg in het niet begint te vallen. Ik zie steeds meer mensen. Weer terug switchen naar Twitch, gewoon puur vanwege het gemak. Stream aan en gaan, niet alles van te voren moeten instellen en software intergreerd ook beter (makkelijker) in Twitch merk ik.

Tijd de Twitch maar weer eens aan te zwengelen.
Voor wat meer context:

http://www.pcgamer.com/more-people-watch-gaming-videos-and-streams-than-hbo-netflix-espn-and-hulu-combined/

Ik kijk veel naar Hearthstone Streamers. De grote streamers streamen zo'n 6-8 uur per dag met soms uitschieters naar 10-12 uur. Naast de stream hebben de meesten een youtube-kanaal waar ze content voor creëren . Een Twitchfeed die ze bij houden. Facebook, Instagram etc. Voor deze mensen is het echt een baan en ik weet niet ééns of ik hem zou willen.
Anoniem: 776095
21 april 2017 20:21
Mijn twitch carriere gaat nu veel sneller veel beter worden! Leuk.
Verdien nog niks omdat ik geen tips wil vanwege de irritaties die dat zal geven, alle beginnende twitch kanalen nauwelijks groeien en ik nog geen partner kan worden. Affiliate worden is de beste kans die ik heb om ooit iets met twitch te verdienen, en voor youtube heb je nu minstens 10000 views nodig, wat ik in ieder geval niet binnen een jaar kan halen, maar ik kan wel mijn twitch groeien met youtube, dus kan ik misschien ooit hier iets mee verdienen.
Wat is er mis met van je kostende hobby een verdienende hobby te maken? Of ga je tegen de man van een computerwinkel ook zeggen 'geld geld geld'? :X Als je van je hobby je beroep kunt maken (in dit geval entertainment, zoals een Netflix of voetbal), dan kan je wel zeggen dat je er mooi voor staat :) je verdient met wat je graag doet. Ben jij niet tevreden heb ik 1 goede raad: durf het stuur omgooien :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee