Webwinkel Afuture is failliet - update

Computerwebshop Afuture is failliet. Dat meldt een bron binnen het bedrijf. De webwinkel had de mogelijkheid voor klanten om spullen via de website van de webwinkel te bestellen al eerder opgeschort. Bij de bestelling kunnen klanten op dit moment geen betaalmethode selecteren.

Verschillende gebruikers op Tweakers maken sinds maandag in shopreviews over Afuture melding van niet-geleverde producten. Ondanks een beloofde levertermijn van enkele werkdagen wachten meerdere mensen al bijna twee weken op de levering. Daarnaast melden meerdere gebruikers dat het pand van Afuture in Veenendaal leeg lijkt te staan. Het insolventieregister maakt op het moment van schrijven geen melding van een faillissement.

Het bedrijf is slecht bereikbaar. De klantenservice neemt sinds maandag niet op en het aantal wachtenden schommelt tussen de zestien en twintig. Een medewerker van de afdeling ict-dienstverlening van Afuture zegt tegen Tweakers niet te weten van een eventueel faillissement. De website van Afuture is nog online. De webshop is inmiddels uit meerdere prijsvergelijkers verdwenen, waaronder de Pricewatch.

Update, 13:37: Een bron binnen het bedrijf bevestigt dat Afuture faillissement heeft aangevraagd.

Door Joris Jansen

Redacteur

21-03-2017 • 12:29

985 Linkedin

Submitter: White_Collar

Reacties (985)

985
949
538
27
2
139
Wijzig sortering
De buren hebben het bericht dat Afuture momenteel faillisement aanvraagt: HW.i: Afutre NL vraagt faillissement aan.

Er loopt ook al een topic over op het forum hier op tweakers:
Got: Afuture failliet? - helaas gesloten door de crew?
Meerdere mensen geven aan niet geleverd te krijgen en ook geen geld terug te krijgen.

Voor wie het nog niet gedaan heeft. Mijn advies voor mensen die er de afgelopen jaren iets gekocht hebben is om even je facturen te downloaden van de site. Dit i.v.m. mogelijke garantie in de toekomst. Dit omdat als de website ook gesloten wordt je kans hebt dat je ook geen toegang tot je facturen of garantiebewijzen hebt.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 21 maart 2017 13:38]

Bedankt voor de tip, meteen gedaan voor de zekerheid. Raar dat een goedlopend bedrijf (puur afgaand op het aantal shopreviews op tweakers de afgelopen tijd) toch nog over de kop lijkt te gaan.
Je moet de marges op elektronica niet overschatten. De marges zijn in de afgelopen jaren zo minimaal geworden dat een fatsoenlijke elektronica winkel met personeel bijna niet meer mogelijk is om te runnen. Het begon in de winkelstraat, door de hoge huren (welke overigens geen cent zijn gedaald) maar nu krijgen webshops er dus ook last van. Zonder gigantische afnames en contracten bij de grote merken lijk je tegenwoordig nergens meer te komen.
Onzin, toevallig weet ik vanuit mijn werk wat de inkoopprijzen van een S7 zijn bij afname van 1000 stuks (normale hoeveelheid) en daar gaat bij de meeste winkels geen 10% bij hoor... laat staan 50%...
Wellicht dat het bij winkels met 50000+ per order wat van af gaat, maar veel is dat niet hoor...

MM neemt genoegen met 5 tot 10% marge, maar verkoopt ook veel marge producten waar ze VEEL meer op pakken (zoals kabels, hoesjes, display reinigers, etc...) zoals zo'n beetje iedere electronica zaak.
Anoniem: 120539
@OverSoft22 maart 2017 12:59
MM neemt genoegen met 5 tot 10% marge, maar verkoopt ook veel marge producten waar ze VEEL meer op pakken (zoals kabels, hoesjes, display reinigers, etc...) zoals zo'n beetje iedere electronica zaak.
En ook dit is van alle tijden. Ruim 20 jaar geleden in een computerwinkel gewerkt; de periode dat de HP Deskjets populair werden.
De (absolute) marge (dus gewoon in guldens, niet in percentage) op 2 pakken papier was hoger dan die op een printer.

Een paar jaar daarvoor nog in een electronica-winkel gewerkt: daar waren het de scart-kabels die veelvuldig over de kop gingen, terwijl de marge op bijvoorbeeld cd-spelers echt maar om enkele guldens ging.
Precies, was toen ik werkte bij de mycom ook, altijd aftersales van kabels,doekjes dat sort zaken.. ik weet op icidu producten zat toen ontiegelijk veel marge.
Ah ja ICIDU, dat waren leuke marges vooral die powerkabels.
zeker ja, was op een moment een wedstirjd binnen mycom wie de meeste icidu zaken kon verkopen om het te stimuleren zeg ... moet zeggen ging prima
Totdat de helft ineens uit het assortiment verdween.
Wil je nog een verzekering bij je toestel? Nog office nodig voor je laptop, heb je ook al een hoesje etc...

Niets voor niets krijg je deze vragen bij je aankoop. Op het product zelf pakken ze vaak nog maar heel weinig.
Jup, want een USB printerkabel was in 2003 al 0,33 euro inkoop.
Verkoop: 7,50

Zelf 5 jaar in een computerwinkel werkzaam geweest. ;)
Ik weet nog dat een iPad mini hoesje een paar jaar terug €35 kostte. Dit jaar wilde ik er een voor m'n moeder kopen, maar nu kostte hij €75 maar liefst bij Media Markt! Heb lekker een kloon gekocht op amazon.de, voor €15 incl. verzendkosten.
heb zelf een tijdje gewerkt bij de mediamarkt. zaten ook genoeg goederen bij die met negatieve marges werden verkocht om aantal afspraken met merken te behalen.maar het belangerijkste bij de mediamarkt zijn tegenwoordig hun shop in shops en clubkaart werving, daar kregen we de bonussen ook voor.
die ken ik inderdaad ook nog van mijn tijd bij mediamarkt, incentive na incentive werd in de winkels afgeschoten om verkopen van bepaalde product groepen of merken te stimuleren essentje hier reinigers daar accesories voor pc/laptop daar mediaplayers ga zo maar door.

en marges je mocht bij accesories in je handjes klappen als je 3-5% + marge had hardware was en is nog steeds een drama meesten laptops/desktops gaan met -1 tot soms een wooping -15% marge bij mediamarkt de duur uit.

ik heb zlef incentives mee gemaakt op Apple laptops en tablets daar gingen verkopers als haaien verkopen als er iemand op dat apple eiland stond want jij ik verdien er notabene zelf ook aan. ik verkocht wat de klant wilde door te liuisteren naar wat ze er mee gaan doen niet omdat me eigen broekzak er eind van de maand soms 2x zo dik van werd, ik verkocht aventoe wel is wat incentive producten maar ook dan was het omdat een klant wist wat hij wilde en dat product op dat moment in de incentive zat maar ook al was dat niet het geval verkocht ik het de klant als nog want de klant wil het.
Je hebt een goede houding als verkoper zijnde, ik geloof dat veel tweakers deze instelling hebben. Ik geloof ook dat dat tevens de reden is dat je er niet meer werkt, die gladde lui die op marges jagen leveren de baas veel meer op natuurlijk. De klant is bijzaak ;)
Ben weg gegaan op eigen initatief, verkocht genoeg dat was het niet zn incentive kost de leverancier en mediamarkt juist onnodig geld om de verkopers beetje te paaien.

1. ze betalen zwaar onder FNV is al meerderen keren langs geweest in mijn 4 jaar dat ik er gewerkt heb.
2. kreeg een baan aangeboden met beter slaris en meer techinsch werk (dus keuze was vrij simpel).
MM neemt genoegen met 5 tot 10% marge, maar verkoopt ook veel marge producten waar ze VEEL meer op pakken (zoals kabels, hoesjes, display reinigers, etc...) zoals zo'n beetje iedere electronica zaak.
Precies hetzelfde in de supermarkten...
Daar kan je ook elke week kratten bier kopen voor 10 euro. Daar pakken ze ook niks op, maar het lokt wel klanten naar de winkel
Een bedrijf waar ik als student mijn laptop heb gekocht kreeg anders van Lenovo een flinke bulk deal. Die laptops kon je krijgen voor 980 euro, wat bijna de helft was van het normale bedrag. Ik vroeg me al af, hoe kan dat? Het blijkt gewoon puur de grote order (3500 stuks oid), meer niet.
op telefoons zit erg weinig marge het lijkt me raar dat samsung zo een grote marge aanhoudt. weet dat telefoons hoogstens 10% zijn en meestal lager aan marge. bij grote aantallen is er gauw korting te krijgen maar is ook zeker niet 10% meer. hou er rekening mee dat dit al met al 4 of 5% is. dit wist ik namelijk. alleen de bijverkoop zit veel marge. denk bijvoorbeeld aan een oplader met kabel. inkoop €4,50 en verkoop €15,00 daar zitten de marge's. en bij abbonementen zit iets meer marge. maar dan heb je een abbonenment waar marge opzit met de telefoon.
Marge is niet voor Samsung.

Reguliere retail kanaal maakt Samsung goede marge, maar daar moeten ze marketing en distributie en consumenten recht uit betalen.

Bij levering van een miljoenen wereldwijd aan één partij hebben ze die kosten niet.
En jij denkt dat die Telco's zelf geen negatieve marge nemen om een abonnement binnen te halen?
Doen ze namelijk al jaren.
Jij haalt denk ik de woorden "verschil" en "marge" door elkaar.
de adviesprijs is wat de fabrikant aangeeft als "advies" verkoopprijs, dat door concurentie mediamarkt slechts 5-10% marge oplegt ipv 50% (want dan raken ze hem nooit kwijt...) is een heel groot verschil.
Waar haal je die wijsheid vandaan? Vroeger hadden computerwinkels nog marges van 30% maar dat was voor de webwinkel concurrentie. Nu mag je blij zijn als je een paar procent op een product pakt. Aanbiedingen kun je groot inkopen als Mediamarkt bijvoorbeeld, maar partijen als Afuture moeten het echt hebben van goedkope arbeid, veel omzet en elke keer een procentje pakken. Ze zijn niet voor niets de goedkoopste altijd. Dan kan je niet veel meer zakken..
Als relatief kleine winkel is je marge maximaal 10% en dan wordt je door klanten al heel duur gevonden, op duurdere onderdelen (processoren, GPU's etc.) kun je maximaal 2 a 3 procent pakken. De grote winsten gaan naar de grote bedrijven, niet naar de kleine ondernemers. Als wij willen dat we veel keuze hebben, dan doe je er vooral nu goed aan om niet bij de grote leveranciers te bestellen, maar juist bij de kleintjes als je iets meer betaald, dan zul je op termijn ook meer concurrentie krijgen en zullen de winkeltjes het maximale doen om hun inkoopprijzen laag te houden (dus meer inkoopkracht voor ons allemaal uiteindelijk). De grote partijen dwingen het voordeel voor hunzelf af.
Dit is een reactie die ik veel hoor/lees als het om winkels gaat. Medelijden met de kleine winkelier, grote jongens maken alles kapot etc etc. In de echte wereld is het heel simpel: klant is koning, punt.

Veel kleine zelfstandigen hebben een mantra dat ze "service" bieden, persoonlijk zijn en nog meer kreten om zich te onderscheiden van de grotere ketens. In de praktijk willen veel klanten een aantal zaken:
- lage prijzen
- snel geleverd
- late openingstijden

Veel kleine zaken zijn open tot 18:00, een Mediamarkt vaak tot 22:00 dus ik kan na het werk nog langs. Ik heb in kleine zaken te vaak gehoord "nee dat hebben we niet, ik heb wel alternatief X of kan uw wensproduct bestellen zodat ik het volgende week heb". Bij een grote shop pak ik het direct mee omdat die wel veel stock hebben. Als ik online bestel bestel ik voor 23:00 en ligt het de volgende dag hier, zelfs nu ik tegenwoordig in België woon, allemaal geen probleem.

De kleine winkelier prijst domweg zichzelf uit de markt en probeert zich staande te houden. Afgeven op de concurrenten heeft geen enkele zin, een klant heeft daar doorgaans weinig boodschap aan. Repareren van producten wordt in de huidige wegwerpmaatschappij ook niet meer gedaan, dat is een service waar ook steeds minder vraag naar is. Klinkt wellicht allemaal hard maar ik zie het veel gebeuren. De lokale tv winkel die Loewe blijft verkopen aan oude mensen die er al jaren komen maar de rest blijft er weg. Een lokale zelfstandige opticien met brillen die meer dan twee keer zo duur zijn als bv een Pearle, etc etc.
Die grote bedrijven doen die agressieve markt bewerking ergens mee en met een doel, jouw lokale mediamarkt wordt ook duurder naarmate de concurrentie minder wordt, dat is je vast nog nooit opgevallen, maar als de mogelijkheden minder worden ben jij inderdaad meer gedwongen om daarheen te gaan en aangezien zij dat precies weten zullen zij jou daar dan ook zeker de premium voor laten betalen.

Jouw houding, "hard zijn", slaat kant nog wal, omdat je niet voldoende stil staat bij de wijze waarop jij gemanipuleerd wordt om de markt waarin jij je begeeft kapot aan het maken bent.

Een partij als de Media markt heeft een lange adem, maar uiteindelijk is hun doel eenduidig winstmaximalisatie en jij gaat daar als consument uiteindelijk de echte prijs voor betalen.

Dat winkeltje op de hoek kan geen voorraad meer aanhouden, omdat hij niet op jou als klant kan rekenen, dus ja omdat jij er niet naartoe gaat, zal hij als je wel komt ineens vaker nee moeten gaan verkopen en ja dat ligt aan het feit dat jij jezelf laat overtuigen door argumenten die je zelf al noemde, maar jouw onwelwillendheid om ook daarvoor realistisch te betalen. Bij Media Markt kost voorraad ook geld en aangezien zij een hele grote partij zijn kunnen zij die kosten afwentelen of op de langere baan schuiven, maar uiteindelijk ga jij ook zeker daarvoor betalen en als je maar 1 plek hebt om naartoe te gaan, dan wordt dat ZEKER de hoofdprijs, immers geen concurrenten betekend dat zij bepalen wat iets kan kosten en niet jij als consument.

Denk je echt dat jij koning bent als je bij Mediamarkt naar binnen stapt? Of denk je dat zij jou daar zien als consument die alleen waarde heeft als hij met een legere bankrekening het pand verlaat? Ik kan je garanderen dat de meeste kleine ondernemers jouw veel liever als koning behandelen als jij hen trouw bent dan de Media Markt daartoe bereid is, immers voor jou 100.000 anderen....
Voor je mij persoonlijk aanvalt zou ik het bijzonder waarderen als je mijn post goed leest. Ik ben geen groot fan van de MM en ik wil best mijn lokale winkeliers steunen. Ik geef alleen een constatering wat er gebeurt in de markt en hoe het gros van de mensen hier mee om gaat, meer niet :)
Ik bedoel dat niet als persoonlijke aanval.

Op geen enkel vlak, ik probeer alleen inzichtelijk te maken wat het idee en effect is van die denkwijze die jij (terecht ook) constateert.

En het meest vervelende is dat het uiteindelijk heel moeilijk is om de steun aan lokale en/of kleinere ondernemers te blijven geven als prijs de meest doorslaggevende factor blijft. Dus ik begrijp die kant ook wel.

Lees in mijn reactie overal waar ik jij zeg, wij of consumenten of de consument of iets in die richting. Uiteindelijk doen we er allemaal aan mee.
Ik denk dat hier een taak ligt voor ons als maatschappij en dus de overheid die het MKB meer moet gaan ondersteunen. Financiele voordelen bijvoorbeeld die binnen de grote ketens dankzij schaalgrootte behaald worden, zouden door subsidie en kortingen voor het MKB naar een gelijkwaardig niveau gebracht moeten worden. Pas dan heb je weer een eerlijk speelveld. Het alternatief is de voordelen afpakken maar het is gebleken dat grote ketens daar altijd omheen zullen werken.
Naast onze overheid die hier iets aan kan doen door meer voordeel te geven aan kleine ondernemingen in plaats van het steunen van de gigantische bedrijven met belastingvoordeel. Ligt hier ook een grote taak voor ons als consumenten. Onze euro's uitgeven bij die kleine bedrijven helpt die ondernemers meer dan welke belastingmaatregel uiteindelijk kan.

Maar ben het wel met je eens we hebben een eerlijk speelveld nodig, maar ik gok dat dat de komende jaren niet vanuit de overheid gaat komen...
Waarom zou de overheid dit op moeten lossen eigenlijk? Kijk, de belastingvoordelen van grote bedrijven is een discussiepunt, uiteraard. Maar om nu lokale winkeliers te gaan voorzien van subsidie is gewoon oneerlijke concurrentie. In andere sectoren bestaat er wel gewoon een gezondere verdeling.

Simpel voorbeeldje, de horeca. Deze zijn open wanneer mensen willen komen en er is keuze tussen lokale ondernemers (frituur, restaurant, cafe) en de enorme ketens zoals een McDonald's. Dit moet bij winkels toch ook haalbaar zijn? Kom de klant tegemoet en blijf niet janken op de grote jongens, zo moeilijk kan dat nooit zijn.
Als je "subsidies" geeft aan mega ondernemingen, dan vraag ik me af waarom die voordelen niet eens verschoven kunnen worden door een overheid. Ik praat dus niet over subsidieren, maar over eerlijkheid in de markt, dat is iets dat onze overheid in de weg staat door de belastingvoordelen voor die mega ondernemingen.

Blijkbaar is het wel heel moeilijk om een eerlijk speelveld te creeren, aangezien bedrijven die het relatief goed doen, uiteindelijk toch niet in staat blijken om overeind te blijven staan en dat gaat dus vooral om prijs concurrentie, want de service is bij deze jongen goed volgens velen hier.
Overheid moet de doden weer eens tot leven wekken.
Net zoals er ondersteuning is voor andere zaken die we belangrijk vinden in de maatschappij, zoals verenigingen, stichtingen, lokale initiatieven, cultuur, enzovoort.

Daar is niets geks aan. Feit is dat de overheid tegenover de grotere ketens weinig tot geen machtsmiddelen heeft om de oneerlijke concurrentie te beteugelen; dan kun je er dus ook voor kiezen om het aan de onderkant beter te ondersteunen, en heb je hetzelfde netto effect.

Dat er een ongelijk speelveld is, is namelijk een feit, hoe rechts je ook 'denkt' valt dat niet meer te ontkennen, en ik geloof dat ook een liberaal groot voorstander is van eerlijke concurrentie om de vrije markt te bevorderen. A of B zeggen dus, en niet de huidige status quo van belastingvoordelen voor grote bedrijven in stand houden, terwijl kleine bedrijven daar niets mee kunnen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 23 maart 2017 14:31]

De overheid is geen steun, het is een organisatie niet te onderscheiden van de maffia. Ze roven geld bij sommigen en geven het aan partijen die hen kunnen helpen bij het indoctrineren zoals scholen universiteiten en kunstenaars. Dat indoctrineren zorgt dat ze de volgende generatie ook weer kunnen afpersen zonder dat die dat doorhebben.

Door een kleine geweldselite het speelveld te laten kantelen, krijg je geen gelijk speelveld. Lobbyisten zorgen daar voor. De machthebber verkoopt zijn macht aan de hoogste bieder. Dit kom omdat de onderdanen geloven dat er over hen geheerst moet worden. Dan denken ze omdat ze dat op overheidsscholen en door overheidsmedia verteld is.

[Reactie gewijzigd door modelmark op 23 maart 2017 19:51]

Ik kom zelf uit een omgeving waar zelfstandige ondernemers de regel zijn (dus het tegenovergestelde van winkelketens / werknemer zijn bij een keten of groot bedrijf) dus ik begrijp deze emotie heel goed. En ik ben ook tegen het 'altijd meer winst maken', 'altijd blijven groeien' en 'het kan altijd goedkoper' en dat soort onrealistische onzin, maar wat hier op tweakers gesteld wordt, dat je het verdwijnen van kleine, lokale winkels tegen kan gaan door lokaal te kopen.. dat is ook niet realistisch.

Dan kun je nog beter je nieuwe vaatwasser online kopen en aan je lokale winkelier € 50 weggeven. Heb je hem sneller en goedkoper dan bij hem kopen. En hij verdient het niet aan jouw vaatwasser. Maar gaat iemand dat echt doen? Nee want het slaat nergens op.

We waren gewend aan een pre-internet situatie waarbij een lokale platenzaak met CD's van € 20 - € 40 normaal was. Dat heeft internet totaal op zijn kop gezet. Dat draai je niet meer terug, ook niet met een paar importheffingen.
Brillen en Loewe zijn geen juiste voorbeelden. Dat zijn juist twee producten waar de lokale winkelier echt een toegevoegde waarde heeft, te meer omdat de producenten met de winkeliers samen optrekken.

Echter, gaat je winkelier failliet zoals hier de Loewe dealer, dan heb je wel een probleem. Gelukkig zitten veel Loewe technici op marktplaats om zwart te werken en zo helpen ze de klanten zonder winkel in de buurt.

En voor de brillenzaken idem, de grote ketens zijn vooral ingespeeld op de zorgverzekeraars en de vergoedingen, voor de mooiere brillen moet je bij de kleine zaken of kleine ketens zijn.

Maar je verhaal klopt verder.
Ik voorzie wel een probleem bij opticiens: • De brillen - inclusief glazen - kun je overal bestellen. • De wachttijd voor een kant-en-klare bril is bij onze locale 'betere' opticien ongeveer net zo lang (aantal weken) als bij de online brillenleverancier.

De opticien is voorlopig nog onmisbaar voor het opmeten en controle, en dat gun ik die mensen van harte, maar ik ga toch echt geen € 700+ meer betalen voor een exact dezelfde glasbril die ik (vorige week nog) online voor € 79 heb besteld.

Volgens mij begrijpen ze dat zelf ook wel want ze bieden voor € 30 een oogmeting-recept aan. Dat betaal ik er graag voor. Mijn nieuwe bril kost dus 79+30 = € 109. Iedereen tevreden. Maar die € 700 voor een complete bril – en dat zijn nog lang niet de duurste modellen – gaan ze op lange termijn niet volhouden IMHO.
Wat je hier mee bereikt is dat je het hele midden inkomen weggehaald, wij willen alles goed koper, de mensen die in die zaken werken die zo goedkoop zijn verdienen een minimum loon en van dat minimum loon kopen zij ook weer goedkope spullen.
Bedrijven die de duurdere spullen maken gaan door het verdwijnen van het midden inkomen failliet en hun werknemers komen dan op straat te staan en hebben helemaal geen geld meer voor kwaliteit.
Wij gaan dezelfde kant op zoals in de VS, de decline of the middle class en wij doen dat ons zelf aan.
Precies, helemaal, exact en volledig een van de gevolgen van een monopolistische of semi-monopolistische markt.

En wij kunnen daar ook een halt aan toeroepen door minder te consumeren en te kopen bij de middenklassers, misschien wat duurder dan de MM of de Coolblues (in het geval van elektronica) maar je steunt er een lokale economie mee en voorkomt dat het geld verdwijnt uit jouw omgeving of zelfs land (MM is immers Duits)

MM is trouwens nog wel een tikkeltje smeriger, aangezien een deel van het personeel helemaal niet eens in dienst van de MM zelf is, zij worden (al dan niet tijdelijk) neergezet bij de MM om hun merk producten te verkopen door de fabrikanten of importeurs, zo kan de MM de kosten drukken en de lasten laag houden.
Vwb brillen zeg maar gerust 4x over de kop. Heb een dure bril van Pearl en een bril van eyelove deze is 4x goedkoper! En raad eens wat? Kan er beter door kijken. Vwb computer zaak die ik in de 80er jaren had was 100% winst marge normaal. Niemand wist iets van zaken als technische details die nu door het internet overal zijn te vinden.

Tweakersnet bestond nog niet 1mb intern geheugen koste een vermogen. 10mb HD IBM ( die constant stond te calibreren) koste 1000 gulden. Een grote Apple monitor voor grafisch werk 7500 gulden.
Tja dat waren gouden tijden !

Toen tulip failliet ging kreeg ik de bonus.mijn techneut seinde me in( hij werkte daar als zeg maar zzp'er) dat ik de aandelen tulip moest kopen.uiteraard short. All high heb ik de koers zien dalen van 3,79 naar 0.02 cent. Dus bij 10000 aandelen was het bingo.

[Reactie gewijzigd door draadje op 22 maart 2017 09:52]

Klinkt als handel met voorkennis...
Dan nog. Zou het niet plaatsen op een openbaar forum.
Ondanks dat bewijsvoering bij handel met voorkennis zeer lastig is voor AFM, lijkt het mij ethisch niet echt iets om trots op te zijn.
En je schrijft hieronder dat beleggen risico met zich meebrengt; ik vind dat een aparte opstelling na handel met voorkennis. Dan is het risico minimaal mijns inziens.
Toen tulip failliet ging kreeg ik de bonus.mijn techneut seinde me in( hij werkte daar als zeg maar zzp'er) dat ik de aandelen tulip moest kopen.uiteraard short. All high heb ik de koers zien dalen van 3,79 naar 0.02 cent. Dus bij 10000 aandelen was het bingo.
Bij short gaan, koop je het recht om ze te verkopen tegen de oude (hopelijk hoge) prijs? Maar geldt dat ook nog als het bedrijf failliet is, of ben je dan (net als gewone aandeelhouders) je geld kwijt?
Waren nog niet failliet. Er reden allemaal limousines af en aan.
Dus was er iets aan de hand. Net zoals nu bij afature wist zogenaamd niemand wat. Maar mijn techneut werd a! Te verstaan gegeven dat zijn contract ( soort nuluren maar andere vorm) niet werd ver!Enge!

Dus was het kort dag voor de aandeel houders.verder zeg ik! Er niets meer over ! Want iemand had het hier al over voorkennis. Mijn bank abn AMRO vond het goed ! Niets meer van gehoord na de bonus.

Uiteraard is beleggen link want jaren later was het bingo andersom.

TomTom !
Mediamarkt is toch geen vergelijking naast een Afuture ? Bij welke grote jongen kan ik wel om 22u nog mijn PC componenten halen ? Daar is het toch allemaal mainstream wat betreft PC ?
Dat ik als ervaren verkoop adviseur en manager mijn baan kwijt ben aan pukkelige schoolverlaters, is een kip/ei verhaal.
Coolblue heeft uiteindelijk dezelfde ambities als MediaMarkt en blijft een grote partij die marktaandeel opslokt waar kleinere ondernemers zouden kunnen/moeten zitten.

Wij als consument hebben baat bij een gefragmenteerde en diverse markt, niet bij een markt met 2 of 3 grote spelers en verder vrijwel niets (wat op dit moment is waar het naartoe gaat voor veel productgroepen).

De arrogantie van de MM begint al aardig naar boven te komen inderdaad,
Dit is eigenlijk nooit anders geweest met MediaMarkt en ook bij MediaMarkt Duitsland kom je dit veelvuldig tegen. De strategie is gewoonweg letterlijk "dozenschuiven".

Van een 3-tal medewerkers heb ik ook begrepen dat als jij gewoonweg geen targets haalt, je kunt vertrekken. Of dit echt zo is, laat ik in het midden, maar kan mij er zekers iets van voorstellen - het zou niet het eerste bedrijf zijn waarbij dit tenslotte gebeurt.

Consumenten klagen ontzettend vaak over de service (zoals garantie) maar niet veel later doet men er toch weer een volgende aankoop, gewoonweg omdat producten er over het algemeen goedkoper zijn.
Van een 3-tal medewerkers heb ik ook begrepen dat als jij gewoonweg geen targets haalt, je kunt vertrekken. Of dit echt zo is, laat ik in het midden, maar kan mij er zekers iets van voorstellen - het zou niet het eerste bedrijf zijn waarbij dit tenslotte gebeurt.
Ehm ja, dat lijkt me bij elk bedrijf toch zo gaan...

Waarom zou je anders targets stellen...
Er zijn verschillende soorten targets die je kunt stellen. In een dergelijke onderneming zou je targets op verkoop (voor een gezond personeelsbestand) moeten stellen voor een team, niet voor een individu.

Als je een bedrijf hebt dat per individu bepaalde verkooptargets stelt, dan weet je precies wat je krijgt. Service is niet je eerste drijfveer, in mijn optiek is dat geen duurzame manier van ondernemen, maar bedrijven als MM hebben de optiek dat personeel geen waarde heeft voor het bedrijf, het zijn net als de kassaterminals. Niet een stimulerende omgeving volgens mij....
Dit is eigenlijk nooit anders geweest met MediaMarkt en ook bij MediaMarkt Duitsland kom je dit veelvuldig tegen. De strategie is gewoonweg letterlijk "dozenschuiven".
En daarvoor heb je ook geen expertise nodig ;)
Van een 3-tal medewerkers heb ik ook begrepen dat als jij gewoonweg geen targets haalt, je kunt vertrekken. Of dit echt zo is, laat ik in het midden, maar kan mij er zekers iets van voorstellen - het zou niet het eerste bedrijf zijn waarbij dit tenslotte gebeurt.
Je kunt een idee krijgen van hoe bedrijven omgaan met hun personeel op basis van de wijze waarop zij omgaan met klanten en aangezien MM alleen verkoop belangrijk vind en geen waarde hecht aan het leveren van service (waaraan zij niet kunnen verdienen) kun je er vanuit gaan dat dat verhaal gewoonweg waar is, want het enige dat telt in een bedrijf als dat is omzet genereren, want in de cijfers zit de winst daar.
Consumenten klagen ontzettend vaak over de service (zoals garantie) maar niet veel later doet men er toch weer een volgende aankoop, gewoonweg omdat producten er over het algemeen goedkoper zijn.
Jep, want prijs is belangrijker dan service. Het is zelfs zo erg geworden dat sommige mensen al geen service meer verwachten of verbaast zijn als iemand anders wel service geeft.
Hij heeft wel een punt dat de klantenservice bij CB 10x beter is dan bij MM. Bij CoolBlue kun je gewoon je vaatwasser weer op laten halen als hij niet bevalt. Bij witgoed krijg je vaak garantie aan huis, etc.

Bij Media Markt moet je langs bij de winkel, wordt je naar een stoffig kantoortje buiten de winkel, met aparte, onopvallende ingang, gestuurd waar je in een rij zwaar geïrriteerde mede-klanten een half uur mag wachten tot je een formulier in mag vullen. Ze geven je graag het gevoel dat jij moeilijk doet in plaats van andersom, dat jij het probleem bent. Je merkt dat ze er alles aan doen om het ruilen en garantie verhalen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.
Anoniem: 889777
@e_balk21 maart 2017 20:13
Kleine winkels moeten een USP hebben, maar dat is er niet daarom hebben ze geen toekomst.
En daarom wordt jouw uiteindelijk gewoon een poot uitgerukt, omdat je voor de laagste prijs op de voorste rij wilt zitten. Uiteindelijk wordt daarmee alle concurrentie vernietigd en worden je producten duurder en duurder. Kijk naar Intel en de belachelijke prijzen die ze zijn gaan vragen voor hun procesoren, die zijn alleen maar hoger geworden met de beperkte concurrentie en de marges zijn in die tijd ook alleen maar kleiner geworden
Expertise is er eentje die gauw achterhaald is met al die reviews op internet, helaas. Zo'n pik bij de Mediamarkt weet vaak van toeten noch blazen, en klanten hebben zich van te voren toch helemaal stukgelezen op Internet.
Precies, rond 2002-2005 had ik een webwinkel (ook in de pricewatch). Inkopen deed ik oa bij distri bas. Mijn marge was hooguit 1%-3%, omdat ik geen grote voorraad wilde. Was niet te doen om te concurreren met de grotere.
De BAS group was sowieso al niet bepaald de goedkoopste. Met sommige producten wel, maar andere producten waren daar inkoop duurder als de verkoopprijs bij sommige webshops |:(

Ben voormalig Vobis medewerker (en ook MyCom deedt z'n inkopen daar).
Bas wilde je niet eens als klant als je niet minimaal 20k per maand af zou nemen.....
Hier eentje die van 2008 tot 2013 actief was. De minimum order grootte heeft mij er echter toe bewogen om pertinent geen zaken te doen met BAS. Waar alles wel besteld werd? Gewoonweg bij toko's als; Gistron, Complies, Wave-Computers, Elka, Alcadis, Noevo, Gembird, overige...

Main distri's waren Gistron en Complies, maar alvorens over te gaan tot bestellen nam ik gewoonweg contact op met de sales manager voor iets wat scherpere prijzen.

De marges waren (en zijn) gewoon enorm minimaal dus in 2013 was de stap de activiteiten te staken wel erg makkelijk geworden.
Ze pakken al op verzendkosten een marge.

Begin van deze eeuw had je partijen die inderdaad op een paar procent zaten en volume gebaseerde business model hadden. Gewoon zoveel mogelijk verzenden en op elke zending een paar euro pakken op verzendkosten.

Die zijn vrijwel allemaal verdwenen.

Uit die marge moeten ze niet alleen vaste lasten betalen (personeel/pand) maar ook het risico om kosten te vergoeden dankzij consumenten recht zoals garantie en afzien van aankoop.

Bovendien had ook Afuture een zakelijke afdeling waarbij je 3% tot 10% voordeliger kon inkopen.

Die marge kunnen ze je niet gunnen als ze het niet maken.
Vergis je niet, zoveel marge zit er niet op verzendkosten. Natuurlijk hebben bedrijven met een enorme omvang aan pakketten ook lagere staffelprijzen, alleen wordt zelfs dan nog niet zoveel minder betaald. Het scheelt daarop enkele euro's, maar vervolgens ben je al verplicht om pallets, rolcontainers, postzakken en niet te vergeten het transport af te nemen. Ik kan je zeggen, de transportkosten van distri naar postnl distri zijn niet misselijk!
MM neemt absoluut niet genoeg met 10%, de marges liggen daar veel hoger.
Ex-mediamarkt medewerker hier,
MM neemt genoegen met een -marge op een S7. De winst komt uit accessoires, hulpdiensten en abonnementen. Bijna alle telefoons, met uitzondering van budget modellen, worden met -marge verkocht.
Hier ook een ex mm medewerker. Toen ik er nog werkte (8 jaar geleden) verkochten ze schapruimte en meters aan de bovenkant van stellingen. Daar werd toen schoftig veel geld mee verdiend en dan vooral aan Holst Photo, Casio en Samsung. Marge op producten bij MM fluctueren, het ene product ging meermaals over de kop (accesoires) en het andere ging met dik verlies weg (dit werd wel weer geregeld met de leverancier) Op mijn persoonlijke omzet (afdeling audio en hifi) zat een gemiddelde marge van rond 25%. Er waren echter ook collega's die niet boven de 10% uitkwamen (TV afdeling).
Iedereen die maar wat roept over brutomarges, maar als bedrijf overleef je alleen als je netto ook wat verdient.
Je hoeft mij niks te vertellen over marges, een nettomarge zie je alleen niet als winkelmedewerker, net zomin als de echte inkoopprijs na bonus/staffel/betalingskorting/marketingbonus enz enz
Klopt.. Ook hier een oud MM Mederwerker. :)

MM Verdiende inderdaad aan het verkopen van ruimte in de winkel, kijk maar naar de prachtige leverancier stands die je nu in de winkel vindt.
Dit is een slimme constructie om geld te verdienen. Het zelfde gold toentertijd (8 jaar terug) voor kopstellingen. Zelfs voor de eerste "btw actie" werd flink bij onderhandeld met de leveranciers.

De marges die een verkoopmedewerker zag was niet de reeele prijs, hier zit nog een gereserveerd bedrag in voor de overhead. Ik haalde vaak de marge uit het "weg geven" van een kabel bij een TV, ipv korting geven het het product zelf.

Trouwens goed om te zien dat ik niet de enige stelselmatige weigeraar was van het verkopen van die lompe verzekeringen. ;)

Al met al een duidelijk signaal waarom het lastig is om dezelfde truc-en uit te halen bij een webwinkel, maar rond ronduit vervelend dat een goede webshop zoals Afuture failliet is :(

[Reactie gewijzigd door Giftcard op 21 maart 2017 15:08]

tja, concureren op prijs is er niet meer bij, dan moet je naar service concurentie gaan. En ik denk dat bij elke tweaker wel een shop met blauw theme bekent is die lang niet altijd de goedkoopste is (soms zelfs 30-40% duurder dan de goedkoopste, en dan heb ik het niet over <€100 materiaal

Maar hun service is grandioos goed. En dan wil ik best wat extra betalen :+
Dat mag jij, ik ga echter geen 20 euro aftikken voor een simpel sata3 kabeltje. Ik ben toch niet gek ... 8)7
tja, koop accesoires daar ook niet, daar hebben we de XXbabba sites voor (klein/groot volume)

Echter voor electronica, en huishoudelijk spul is het een prima winkel, zegmaar waar je de moeite wilt nemen om garantie te claimen :+
tja, concureren op prijs is er niet meer bij, dan moet je naar service concurentie gaan. En ik denk dat bij elke tweaker wel een shop met blauw theme bekent is die lang niet altijd de goedkoopste is (soms zelfs 30-40% duurder dan de goedkoopste, en dan heb ik het niet over <€100 materiaal

Maar hun service is grandioos goed. En dan wil ik best wat extra betalen :+
Extra betalen voor goede service ja, maar toen ze me een SATA kabel wilde verkopen voor € 29,00 terwijl die inkoop minder dan € 0,50 is, daar koop ik niks.
Hmm dat klinkt bekend ja!
Op mijn afdeling werd 90% winst gedraaid volgens UE, Powerservice had geen kosten behalve personeel.
Op de computerafdeling werden laptops gemiddeld met 5% verlies verkocht, en dat werd ruim gecompenseerd door accessoires en softwarelicenties. De accessoires-afdeling had marges tussen de 15 en 40%.
Dat zogenaamde verlies op de inkoop wordt aan de achterkant aan het einde van het jaar heus wel dichtgetimmerd met marketingbudgetten en rebates op omzetvolume.
Correct. Ik heb het nu alleen over de marges die verkopers en afdelingsleiders te horen krijgen. (de marges die in de winkel zelf gecompenseerd moeten worden door extra verkopen)
Wat ik wel weet is dat op een bepaald model Acer laptop (300 euro), na rebate, 20% winst werd gedraaid, waarbij dat vóór de rebate 7% verlies was.
Correct. Ik heb het nu alleen over de marges die verkopers en afdelingsleiders te horen krijgen. (de marges die in de winkel zelf gecompenseerd moeten worden door extra verkopen)
Wat ik wel weet is dat op een bepaald model Acer laptop (300 euro), na rebate, 20% winst werd gedraaid, waarbij dat vóór de rebate 7% verlies was.
Dat soort acties ken ik, en personeel wat bonus vergoeding krijgt wordt gewaardeerd op die -7% terwijl het eigenlijk +20% was. Niet alleen de klant wordt genaaid, maar ook het eigen personeel.
Op mijn persoonlijke omzet (afdeling audio en hifi) zat een gemiddelde marge van rond 25%.
Krijgen jullie als verkopers nou ook nog een marge van wat je verkoopt? Dus bij elke verkoop een bonus? Of alleen een vast salaris?
Ligt aan het filiaal. Ik heb in een vestiging gewerkt die met muntjes werkt in een knakenpijp. Andere vestigingen geven alleen een bonus op de verzekeringen, deze verkocht ik uit principe niet.
Acht jaar geleden is wel een heel verschil toen was internet vele malen kleiner dan nu, de marges zijn wat dat betreft gemarginaliseerd door alle internetbedrijven die er bij zijn gekomen.
Geloof er geen bal van, ze zijn met bijna alles standaard VEEL duurder dan webshops. Zelfs met de "BTW actie" wordt je opgelicht met producten die ze eerst in prijs verhogen en dan weer verlagen. En wat ze niet kwijt raken gaat na de BTW actie wel in de uitverkoop.
Dievenbende
Geldt ook voor een Staples.

Als je via Tweakers naar Staples site gaat krijg je veel betere prijzen en daar zit ook voor hun een vetrandje aan.
http://www.twinklemagazin...llend-resultaat/index.xml

Vandaar dat het ook daar niet goed gaat! Het moet allemaal goedkoper, goedkoper en goedkoper, maar vergeten dat er ook verdient moet worden.
Op Apple producten en Playstation games houdt het bij 10% wel op. Eerder minder dan meer marge. MM kan zoiets hebben van "Dat is te weinig", maar het is wel een categorie die bijna zichzelf verkoopt.

De echte marge zit op analoge audio, kabels en accessoires. Daar zit je al snel boven de 40%.

Computeronderdelen winkels doen het echt met marges van onder de 5%. Het is ook niet gek dat daar veel bedrijven failliet gaan.

(bron: ik heb zelf bij een electronica winkel gewerkt, waar personeel producten tegen inkoopprijs mochten kopen)
Op de S7 is de marge ongeveel 15%
En op een SSD, HDD, Moederbord, CPU en RAM geheugen zijn de marge's 1 tot 4%.
Meer.

Zoals ik aangeef bij omzet gebaseerde kortingen kijken ze per periode hoeveel korting je gegund zal worden.

Verder kun je met dollar/euro fluctuaties een paar procent winnen.

En door in Duitsland (een paar grootste distri's op aarde zitten daar met hun warehouse) in te kopen scheelt het je BTW in liquide middelen.

Afhankelijk van de aantallen die je nodig hebt, kun je 10% besparen door Tweakers prijzen met distri's te vergelijken en beetje te timen met dollar/euro. Of dollar rekening aan houden.

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 21 maart 2017 13:35]

"scheelt het je BTW in liquide middelen"

Euhm... Jaja... Laat ik het zo zeggen (als ex-eigenaar van een van de grotere webwinkels van Nederland) dat marges op computer producten echt (ja echt) tussen de 0 en 3% liggen... Ongeacht waar je inkoopt (Duitsland is exact hetzelfde qua inkoopprijzen als NL), BTW betaal je als bedrijf effectief niet, ongeacht bron binnen de EU...
Jij weet niet waar je over praat...
tja, en dat warehouse in Duitsland krijg zijn goederen voor nop ingevoerd? Zonder daar even invoer-rechten en BTW af te tikken :+
Anoniem: 426269
@PilatuS21 maart 2017 21:40
Als er echt slechts 1-4% marge op zit, dan moet je daar als verkoper dan maar niet meer aan beginnen vind ik. Daar moet dan ook nog je btw-verschil en je belasting van af. Bijvoorbeeld:

Als 1 klant een moederbord terugstuurt, dan kost dat de verkoper zeker 4-5 euro aan porto. Om dat weer terug te verdienen zou hij bij 2% marge 3 moederborden van 75 euro moeten verkopen om weer quite te spelen. Dan heeft hij nog niets verdient en zit hij met een geopend moederbord wat hij wellicht met verlies als 2e kans moet verkopen. Dan moet je wel heel wat extra moederborden verkopen om ooit winst te maken zodat je je pand, personeel, it, bedrijfswagens en koffiemachine eruit wilt krijgen.

En kijk eens naar een SSD. Okee, er waren wat R&D kosten voor nodig, en fabrieken, maar een traditionele harddisk kost natuurlijk nu veel meer om te maken en te vervoeren. Groter, veel meer onderdelen, en zwaarder en groter dus ook duurdere transport. Een SSD is bijna een soort edelmetaal, qua gewicht en de prijs die ze ervoor vragen. Daar moeten inmiddels toch veel hogere marges op zitten (hoewel het meeste bij de fabrikant zal liggen).
Uit ervaring weet ik dat de marge's op een hoop onderdelen echt zo laag zijn. Voor SSD's is het helemaal erg. Die dingen mogen dan wel een hoop geld kosten, de verkoper verdient er geen reet aan.

Een hoop bedrijven zijn dan ook bezig om geld te verdienen aan andere dingen zoals kabels, verzekeringen of assemblage. Geloof het of niet, maar bij losse onderdelen zijn de marge's extreem laag en moet je dus heel veel verkopen om wat winst te maken. En inderdaad, zodra er iets kapot gaat kost het product je gelijk geld in plaats van dat je er iets aan verdient.

Ik heb complete lijsten van producten gezien met de marge er achter en losse onderdelen zijn verschrikkelijk om te verkopen.
De marges zijn inderdaad zo laag. Computerwinkel leeft van service en reparaties.
Marges op cpu , hdd, ssd, zijn enor klein.
50% is gewoon complete onzin.
Dat is echt de grootste onzin.. de Grootste Electronica partijen maken op A-merken tussen de 8 en 15% verkoopmarge. Daar komt af en toe nog wat funding voor marketing bij maar dan houdt het echt op.

Daar moet een partij als de MM ook een afname tegenover zetten die een Afuture niet kan maken en dus hetzelfde product maar met 2/3% kan verkopen.

Als er dan iets misgaat met de zending, er komt een defect of een zeurklant is de gehele marge weg op de order.
Echt pure onzin dit. 50% marge?

Samsung S7 is +/- $255 om te bouwen. Samsung wil d'r een leuke marge op pakken (+30%), moet daarnaast marketing doen (+15%) en moet support/garantie leveren (+10%) laten we zeggen 30% -> €395,-.
Transport naar distri's + invoerrechten en je zit op zo'n €415.
Distri's moeten winst kunnen pakken (3 tot 10% meestal), dus zo'n 6% -> €440

Verkoopprijs Samsung S7 bij introductie: +/- €610,- (=28% marge).

Na enige tijd gaan zowel de distri marges als de marketing & Samsung's marge naar beneden, en komt het totaalplaatje eerder op zo'n €370,- inkoop voor de retailer en momenteel zo'n €430,- ex. aan verkoop. Een goeie 14% marge op het moment dus.
Wat dacht je van de R&D kosten slimmerik?
Dat zit al in de 255 dollar, goochem. Het bouwen ansich qua materiaal en arbeidsloon is veel lager nml. dan die 255 dollar ;)
Is gewoon complete klets en je weet niet waar je het over hebt. Als Mediamarkt zoveel marge heeft, verklaar dan de continu lage winstmarges. Qua omzet is Mediamarkt een grote speler, maar de winst/verlies ligt continu rond de 0%. Electronicaretail is gewoon. Vergelijk het maar met andere grote electronics retailers en de trend is overduidelijk.

Als je adviesprijzen gaat vergelijken met daadwerkelijke retailprijzen sla je de plank compleet mis.

http://www.retailnews.nl/...erland-makro-krimpt-.html

http://www.rtlz.nl/busine...t-lening-af-voor-dividend
Je weet de de meeste electronica in een mediamarkt winkel helemaal niet van Mediamarkt of franchise nemer is?

Fabrikanten kunnen gewoon ruimte huren in mediamarkt en voor eigen rekening & risico producten daar plaatsen en Mediamarkt krijgt naast huur inkomsten per afgenomen m2 (lokatie/stelling etc.. is mede bepalend) een met hun afgesproken marge.

De partijen die wel gezamenlijk electronica inkochten en voor eigen rekening en risico dat in hun winkels hebben staan hebben het heel moeilijk en daar zijn velen van verdwenen.

Je kunt business modellen niet met elkaar vergelijken. Media markt is voornamelijk een "markt" die "stellingen" verhuurd.

Leuk artikel over business modellen:

https://www.investormatch...rs/881-5-verdienmodellen/

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 21 maart 2017 13:56]

Whahahahahha 50% marge voor een e-tailer was het nog maar zo hoor je mag inderdaad in je handjes wrijven als je 5%-10% maakt en misschien nog iets meer adh van rebate op afzet maar dat is het wel.
Dat is misschien de bruto marge van Apple op een iPhone, ook marktleider als het gaat om geld verdienen aan mobiele hardware, maar zelfs dié prijzen staan onder druk. Op de veel concurrerender markt voor high end android toestellen, is dat écht geen 50%, anders zou je dat ook wel terugzien in de jaarcijfers van de mobiele telefoon divisie van ze.
Daar mag je dan nog de marketing van Apple vandaan halen en dat is meestal wel zo'n 20-30% van de totaalprijs van zo'n toestel.
Willem just keeps on trolling..
Denk maar niet dat een MediaMarkt met 10% marge genoegen neemt.

Is goed hoor, jij bent regio manager MediaMarkt ofzo of iemand die maar wat roept op het internet?
Je slaat de plank echt helemaal mis met de marges kan ik je vertellen.
lol, zelfs Mediamarkt z'n marges zijn minder dan 10% op 99% van het assortiment. Geen idee waar je deze 'informatie' vandaan hebt, ik denk facebook :o
Marges van 50% en hoger zitten alleen op kabeltjes, accesoires, etc. Je kunt gerust vergeten dat er ook maar 1 gangbaar bruingoed, witgoed of grijsgoedartikel is met 50% of meer marge.
Je bent toch niet serieus hoop ik hè, met 50% marge? Je mag blij zijn als je überhaupt marge op een smartphone maakt.
met 10% marge houd die winkel het prima uit zolang zijn doorzet aan producten maar hoog genoeg is;

Een dacia deaer pakt misschien maar 10% marge en houd het prima uit gezien hij veel auto's verkoopt.

Een rolls' dealer pakt misschein 60-70% marge (op toch al een aardige duit) en verkoopt nog geen handvol auto's per jaar, die houd het ook prima uit.

De marge maakt niet uit, het gaat om de omzet/winst aan het eind van het jaar ;)

Als jij 10.000 telefoontjes vanuit je magazijn verkoopt met 10% marge (slordig gezegd een 400.000-500.000 bruto winst) is dat prima geregeld, lees het werk van een importeur...

[Reactie gewijzigd door aadje93 op 21 maart 2017 16:32]

Op auto's zit echt geen 10% marge. Ik weet bijvoorbeeld dat een Audi dealer ongeveer 7% a 8% marge heeft (op de netto netto prijs = excl. BTW excl. BPM). Dat weten leasemaatschappijen ook en dus zijn ze die marge meestal al kwijt aan de leasemaatschappij. Een dealer verdient zijn geld met het onderhoud. Toch doet een gemiddeld autobedrijf een marge van slechts enkele procenten.
Bullshit, ik heb op mijn Mercedes (toegegeven, nieuwe S Klasse, geen A'tje) omgerekend 18% gehad. Dan heeft de dealer daar niet meer de wereld aan verdiend maar verlies zullen ze ook niet gemaakt hebben.

De reacties hier dat sommige winkels zoals MediaMarkt maar alles met verlies verkopen zijn echt te triest voor woorden. MediaMarkt verdient hel veel geld, als de marges zo slecht waren hadden ze niet in iedere B-stad een winkel geopend.
Op hele dure modellen zoals een A8 of een S-klasse zit inderdaad meer marge. Daar staat ook tegenover dat de dealer hiervoor vaak hogere kosten. Niet iedere dealer mag deze modellen verkopen want de importeur stelt eisen aan o.a. de inrichting van de showroom en de verkopers moeten aparte cursussen volgen om deze auto's te mogen verkopen. Ook moet de dealer verplicht een X aantal van deze auto's hebben met bepaalde opties en de kosten / afschrijving op deze auto's is ook voor rekening van de dealer. Dus ja, dat ze daar wat meer op moeten verdienen is logisch want anders verkopen ze deze inderdaad met verlies.
Voor de webshops komt daar nog eens bij dat de huidige advertentiekosten tegenwoordig zo hoog liggen dat het hele voordeel wat een internetwinkel vroeger had (goedkope locatie, minder personeel enz) helemaal weggevallen is.
Er is voor alles een heel eenvoudig scenario.

Groter groter grootst.
Het middensegment moet of bedrijf verkopen of groeien naar groter grootst zo niet worden ze of overgenomen of ze gaan failliet.
Voor klein gespecialiseerd is er nog ruimte over.

Bovenstaande is voor bijna alle branches van toepassing of dat nu ict is of veel andere branches je ziet het overal gebeuren.
Coolblue laat zien dat het wel degelijk kan. Mits je onderscheidend bent. Of je de klant in ieder geval dat gevoel geeft.

Er zijn echter heel veel shops die precies hetzelfde doen. Enkel op prijs concurreren. Dat is vragen om problemen.

Heel normaal dat er zo nu en dan eentje omvalt. Het is eigenlijk abnormaal dat er zoveel webshops zijn die precies hetzelfde doen.
De marges zijn gereduceerd tot een paar procent. 10-15% was een jaar of 10 terug al een wonder, nu zie je op sommige producten nog een marge van 3-4%. Daar kan de schoorsteen amper van roken, maar om dan ook nog eens twee jaar ondersteuning te bieden... Dat lukt echt niet.
AH, toch een forse speler in de supermarktwereld, doet het met een marge van ~5,4 dan weer prima. Zulke marges hoeven dus geen probleem te zijn in een bedrijfstak, als dat de norm is. Maar succesvol zijn in zo'n ecosysteem vergt een scherpe controle en strak management op alle punten in het bedrijf, en dat is iets wat bij kleine bedrijven die relatief snel groot zijn gegroeid, wel vaker mis gaat. Een kleine webshop met een paar producten runnen, is wat anders dan een grote, waar je winst alleen nog te halen valt uit efficiëntie en volume
Kromme vergelijking. Supermarkten hebben een steady cash flow. Inkoopprocessen zijn verregaand geoptimaliseerd dat meer dan 90% van wat aangeboden wordt, ook daadwerkelijk verkocht wordt.
Daarbij is voedsel een primaire levensbehoefte die mensen ongeacht de omstandigheden blijven afnemen. Zelfs in de grootste financiele crisis in 80 jaar tijd blijft dat gewoon doorgaan. Verder hebben supermarkten geen enkele internationale concurrentie, iedereen koopt in de buurt bij een handjevol spelers.
Die marge is voor AH winstgevend omdat ze gigantische volumes hebben. Daarnaast is het gros van het personeel in de winkel ~18 jaar waardoor je je loonkosten /2 kan doen.

Beide voordelen geniet Afuture niet. Ze zijn een kleine elektronica boer die doorverkopen vanuit een groothandel.

[Reactie gewijzigd door Chrotenise op 21 maart 2017 14:26]

AH/supermarktretailer heeft inkoopmacht. "Ketendruk" vanuit de retailer naar de leveranciers. Veel meer dan in de elektronicabranche (of om het even welke andere branche).
Supermarktaanbiedingen worden (deels) gefinancierd door de fabrikant.
A-merken en eigen merk: afzettoename van eigen merken winnen jaar op jaar op A-merken (en ook de kwaliteit[perceptie] van huismerken neemt toe). Een extra druk op de A-merkfabrikant voor kortingen en op het huismerk zit nu eenmaal een hogere marge.
AH zegt bestaande leveringscontracten op en eist een extra korting van x%.
Je kunt de voedsel markt natuurlijk niet vergelijken met de electronica markt.
AH, toch een forse speler in de supermarktwereld, doet het met een marge van ~5,4 dan weer prima. Zulke marges hoeven dus geen probleem te zijn in een bedrijfstak, als dat de norm is.
5% marge op een PC is wel wat anders als 5% marge op een pak melk. Hoe groot is de kans dat jij je pak melk na 23 maanden terugbrengt omdat 'ie het niet doet?
Kleiner inderdaad, maar daar staan veel meer, en strengere, regels qua voedselveiligheid tegenover. Een een tablet kan bijvoorbeeld weer niet listeria bevatten waardoor een zwangere gebruiker een miskraam krijgt.

Maar goed, voordat het teveel pakken melk met tablets vergelijken wordt ;) , 5% marge is 5% marge, het enige wat in beide gevallen uit maakt, is of dat ongeveer marktconform is. Als dat een factor 2 lager is dan de gemiddelde concurrent, dan deugt je bedrijfsvoering niet, en zal het je de kop kostten. Als afuture het structureel slechter deed dan vergelijkbare concurrenten, dan zal daar ook een van de hoofdredenen van het faillissement in schuilen denk ik.
maakt niet uit of het marktconform is

Maar 5% op een omzet van enkele tientallen miljarden pakken, of op slechts 10? miljoen (gokje afuture is niet echt beursgenoteerd).

edit;

Ahold had dus in 2015 33.8miljard omzet, met een winst van 610 miljoen. Dat is dus slechts 1.8% marge, zou daar graag 0.1% marge van op mijn rekening gestort krijgen, dan trek ik daar zelf de belasting nog wel even vanaf :Y)

[Reactie gewijzigd door aadje93 op 21 maart 2017 16:39]

Maar goed, 5% op €1,- is natuurlijk ook wat anders als 5% op €1000,-. Bij het benaderen in procenten is het af en toe ook verstandig om na te gaan hoeveel het in absoluten is.

Daarmee overigens niet willen zeggen dat webwinkels enorm winstgevend zijn. Want er spelen nog zaken als volume en overige kosten mee.
Ik vind de hele vergelijking met die supermarkt slaan als een tang op een varken.

Ik heb liever 1% marge op een pak melk, dan 10% marge op een PC van een paar honderd euro. Ik weet namelijk dat ik niet alleen meer pakken melk verkoop dan dat ik PC's verkoop, maar ook dat de 'garantieperiode' die ik op een pak melk moet bieden beduidend korter is. Een pak melk heeft nou eenmaal geen houdbaarheidstermijn van 2 jaar, maar is gewoon na een paar maanden kapot.

Is er onverhoopt toch iets mis met het pak melk? Dan is de kans groot dat de consument het pak bij het vuil dondert. Er zijn weinig consumenten die voor een pak melk van 59 cent weer terug gaan naar de consument. Maar als de ENTER-toets het op je toetsenbord niet meer doet, dan moet je ze eens horen op de servicedesk. Hel en verdoemenis!
Ongeveer 30% van de AH winkels is franchise en niet rendabele winkels worden gesloten. Zomaar twee punten waarom je dit niet zomaar naast de situatie van Afuture kunt leggen om aan te tonen dat een lage marge prima kan.
Nou weet ik de marges totaal niet. Maar aangezien er vrachtwagens vol met nieuwe, ongebruikte, elektronica gewoon weggegooid worden en die bedrijven nog steeds winst maken, denk ik dat er best wel wat marge op zit.

Weet je hoe triest het is voor mensen die alleen via een uitzendbureau voor een paar uur per dag, niet eens 40 uur per week, voor minimum loon gloednieuwe laptops en ultra hd tv's uit de verpakking moeten halen om ze in een container te gooien, zodat de kostbare metalen hergebruikt kunnen worden voor apparatuur die zij nooit kunnen betalen, maar wel weg moeten gooien? Winkelketens betalen zelfs veel geld om het weg te kunnen gooien, zodat gegarandeerd wordt dat mensen die wél veel geld verdienen goed in de gaten houden dat die arme uitzendkrachten niks mee naar huis nemen. Zieke wereld.

Maar nee, ze verdienen er bijna niks aan zeker?

Grote ketens kopen alleen bestelde apparaten in en wachten tot het einde van de maand. Distributeurs van alle elektronica moeten maandelijkse verkoop targets halen. Grote ketens krijgen enorm veel korting als ze ineens toch een paar honderd of paar duizend apparaten inkopen in de laatste dagen van een maand. De normale distributeursprijzen bij afname van 1000 stuks zeggen dus niets.
En als mensen dan nog massaal dingen terugsturen (want voor sommigen is het gewoon een leuke manier om even met iets te spelen) kan je het helemaal vergeten als kleine speler.
Is onze vriend aan de overkant van de oever, Donald Trump, ook rijk mee geworden (zijn papa althans).
Zo raar hoeft het niet te zijn, zeker in de hardware dozenschuif handel zijn de marges flinterdun, helemaal wanneer je de goedkoopste wil zijn, was Afuture volgens mij altijd wel redelijk probeerde. Dan hoeft er vaak maar een kleine tegenslag te zijn, ook al zet je veel om, waarna bijv. de huisbankier de kredietfaciliteit stop zet en het kan snel gedaan zijn met een bedrijf, ook al lijkt het voor de buitenwacht goed te draaien.

Nu heb ik natuurlijk geen inside info dat dit hier ook daadwerkelijk het geval is. Maar heel vreemd zou het mij niet lijken. Hopelijk zijn er niet teveel gedupeerden mochten ze inderdaad over de kop gaan (aan de informatie die nu beschikbaar is lijkt dit helaas best een mogelijkheid).

Hou er wel rekening mee dat bij een eventueel faillissement het downloaden van facturen slechts een hulpmiddel kan zijn en geen garantie dat je ook daadwerkelijk garantie kan claimen bij een eventuele fabrikant. Garantie is in Nederland wettelijk gezien de verantwoordelijkheid van de verkoper en een wettelijk recht op fabrieksgarantie is er niet.
Wat mij vaak opvalt als reseller is dat ik producten goedkoper kan inkopen bij partijen als A-Future, Azerty en Coolblue dan bij Distri als Ingram Micro, Copaco en TechData...
Dat vind ik ook heel vreemd, de goedkoopste in pricewatch is dikwijls goedkoper dan de distri. Ik heb zelf een computerwinkel aan huis. maar dit maakt een gezonde marge bijna onmogelijk aangezien mijn klant ook via de pricewatch kan kopen.

Met de concurrentie tussen de grote webwinkels hebben we onze eigen markt verpest. IK neem aan de een BCC. een wasmachine goedkoper kan inkopen dan de consument en er een goede marge op maakt
Dat komt vaak met name door de rebates die ze bij de fabrikanten zelf krijgen.
Of eventuele andere voordelen vanwege de grootte van de inkopen die ze doen.
Anoniem: 426269
@Urk21 maart 2017 22:17
Yep, dat is altijd al zo geweest. In 2001 en 2002 had ik daar ook al eens naar gekeken. Als retailer moest je dan bijvoorbeeld inkopen bij BAS (inmiddels ook failliet), en dat was dan duurder dan de verkoopprijs bij sommige andere winkels. Met staffels van jaaromzetten van 50.000-100.000 en 200.000-300.000 etc. kreeg je dan wat inkoopkorting maar dat waren nog steeds hele kleine kortingen.
Dat laatste klopt niet. Als de verkoper niet thuis heeft heb je het recht direct zaken te doen met de leverancier.
Dat recht heb je zeker, maar zij hebben geen wettelijke verplichting om daar aan mee te werken volgens de Nederlandse wet. Mocht je dit wel vinden zie ik graag het betreffende wetsartikel.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 21 maart 2017 13:25]

Klopt, een fabrikant (of importeur) is niet verplicht de normale garantie te leveren. Uitzondering is uiteraard als er nog fabrieksgarantie op zit, dan hebben ze wel de verplichting om dit na te komen.
Juridisch maakt alleen uit wie aan de consument verkocht heeft. Als de importeur c.q. fabrikant direct aan de consument verkoopt (zoals Apple) dan is er gewoon garantie.
tja, als de fabrikant failiet gaat heb je ook niet veel garantie meer te claimen lijkt mij :+
Hoge omzet =/= goed lopend.
Alleen de winst zegt wat. Ik kan miljoenen omzetten, maar 0 verdienen, zonder enkel probleem. En dan moet je ook nog eens service bieden.
totdat je too big to fail bent gaat dat op ja
Oftewel, het gaat altijd op, die paar uitzonderingen (banken bijvoorbeeld) daargelaten.
Anoniem: 426269
@Rossi4621 maart 2017 22:22
Ook bij die uitzonderingen (bij banken) gaat het op. Het is juist dat overheden zich er dan mee gaan bemoeien dat het niet meer klopt. Maar eigenlijk zou je ze juist moeten laten failen en dus failliet moeten gaan.
misschien moet dat vanuit jouw rechtvaardigheidsgevoel, maar de huidige situatie is dat het de staat minder kost om een bailout te doen dan om een bank failliet te laten gaan.

als er een bank failliet gaan kunnen een hoop mensen bijv. geen benzine kopen, kunnen ze niet naar hun werk, leveren geen geld op.
Anoniem: 426269
@Origin6423 maart 2017 16:01
misschien moet dat vanuit jouw rechtvaardigheidsgevoel,...
Nee, dat is dus juist niet vanuit mijn rechtvaardigheidsgevoel, maar vanuit economische regels/mechanismen.
regels zijn er om gebroken te worden
Er is niet zoiets als too big to fail. Ook niet in de bankenwereld.
vertel dat maar aan goldman sachs, de abn, etc, etc, etc.

er zijn gewoon wel banken die too big to fail zijn, op het moment dat het de staat meer kost aan verloren inkomsten voor de bevolking om een bank op zn bek te laten gaan dan de bailout kost, komt er een bailout. dit is de slimste zet en dat weten de banken ook.
Slecht beleid kan ook een faillissement veroorzaken, daarnaast ben ik altijd voorzichtig met reviews. Ik weet niet wie ze plaatst en of er sponsoring plaatsvindt op welke manier dan ook.
Tja, de marges zijn waarschijnlijk heel erg klein
Bedankt voor de tip, meteen gedaan voor de zekerheid. Raar dat een goedlopend bedrijf (puur afgaand op het aantal shopreviews op tweakers de afgelopen tijd) toch nog over de kop lijkt te gaan.
Klanten die (te) weinig betalen zijn al snel blije klanten, zeker als je (relatief) veel uitgeeft aan een goede service. Kan best zijn dat een combinatie van lage prijzen en goede service ze nu de das omdoet.
Bij goede prijzen en goede service krijg je tevreden klanten, maar als 't financiële plaatje dan vastloopt.
Dat is in die branche niet heel moeilijk. Er wordt namelijk geen gezonde marge gedraaid op de producten. Het gaat puur om een paar euro per product en veel volume.
Dat geeft hoge omzet, met daarbij horende cashflow. Als dat ergens even stokt leveren de leveranciers niet meer. Duurt het te lang dan wordt je kredietwaardigheid bij de verzekeringsmaatschappij bij de leverancier teruggedraaid en dien je ineens tienduizenden tot misschien wel anderhalf ton in te lopen voor ze weer gaan leveren.
Aangezien al het geld in de flow zit is daar vaak genoeg geen ruimte voor en klapt het dus ineens binnen zeer korte tijd als een plumpudding in elkaar. Met een faillissement tot gevolg.

Vaak is het ook nog zo dat vanuit leveranciers om winkels aan zich te binden, bij een bepaald target de winkel een bonuspremie krijgt, waardoor er helemaal prijsgevochten wordt. Haal je dan de omzet niet, heb je een probleem want dan is er verder vrijwel niets door je verdiend.
Good call, alleen verwacht ik dat iedereen deze wel in hun mail heeft staan :)
In het geval dat je een paar jaar terug een bestelling hebt gedaan: Nope.

Hun mail bevat enkel linkjes op naar hun klantenportaal voor bestellingen en facturen in te zien.

Als hun website down is, kun je het dus vergeten om bestellingen en facturen te downloaden noch in te zien.

Edit: Blijkbaar verzond Afuture de laatste jaren de bestellingen en factuur wel direct in de mail :)

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 21 maart 2017 12:59]

Ik heb van al mijn afuture bestellingen netjes een .pdf van de factuur in mijn mail staan though O-)
Ik heb net ook gekeken, bij mij zitten er ook gewoon PDF bestanden in de mails zelf.
Bedankt 3x3, maar ik heb alles al in een map zitten, ja klopt Neko Koneko ze zitten ook bij de e-mails die je van Afuture kreeg.

Wat vervelend dit zeg, was altijd een goede bedrijf met hele nette prijzen en service, erg triest dat deze bedrijf failliet is gegaan, erg vervelend voor al die mensen die daar werken, en voor de mensen die misschien nooit hun geld terug krijgen.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 21 maart 2017 16:29]

Of het nou wel of niet zo is. Ontzettend belangrijke en goeie tip! Gewoon even nagaan!
Goede tip idd voor veel mensen wellicht.
Zelf zet ik altijd al mijn facturen (niet de bonnetje bij de Jumbo hoor) in Evernote. :9
Ik maak juist nog "ouwerwets" een printje van dergelijke dingen. :)
Altijd on-line, zeg maar! :P
Dat is idd ook geen verkeerde optie. :+
Ik had dat dus niet ;-)

Maar nu alles nog even van de site getrokken voordat deze ook offline gaat..
Ik overwoog vorige week een grote bestelling bij Afuture te doen. Uiteindelijk naar een andere partij gegaan omdat levertijden onredelijk hoog waren.

Dodged a bullet.
Zelfde hier, offertes opgevraagd waar heel veel geld mee gemoeid gaat... Als je dit dan leest, dan ben je toch wel heel blij dat je nog aan het onderhandelen was met andere partijen voor levering en niets gekocht heb bij ze. :/

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 21 maart 2017 13:27]

Het is vooral beangstigend dat dit een grote, gerenommeerde webwinkel betreft met meer dan een decennia een goede naam.

Ik ben nu in zee gegaan met megekko. Vreemde naam, nooit eerder van gehoord, maar toch positief. Ik was wel een beetje zenuwachtig.

Toch, als een Afuture al zo kan falen, who's next? Azerty? Alternate?
Dat is dus tegenwoordig ook mijn grootste angst bij duurdere bestellingen op webshops. Veel gekocht bij AFuture, prettig bedrijf met prima service.
Maar zo langzamerhand ga je toch denken dat je beter weer naar een fysieke winkel zou moeten gaan om daar ter plekke te betalen en je spullen mee naar huis te nemen. Dan maar een iets hogere prijs.
Bij duurdere bestellingen kies ik altijd voor ophalen en pinnen in de winkel (of betaal met creditcard maar weiger daar extra voor te betalen)
Zo heb ik gunstige prijzen en weinig tot geen risico.
Tsja, ergens is er toch iets mis gegaan. Failliet ga je niet zomaar. Het is een proces, niet iets dat van de één op andere dag onafwendbaar is.
Dat kan vies tegen vallen en veel sneller gaan dan verwacht. Als een distributeur om welke reden dan ook plotseling betaling van (een deel van) het krediet eist of dat je onverwacht een grote order scoort waardoor je over je max heen gaat dan kan het ineens heel snel gaan. Gedoe met je krediet betekent meestal ook meteen geen leveringen meer.
Heb zelf ook goede ervaringen met Megekko, vaak ook ontzettend scherp geprijsd. Wel jammer dat Afuture failliet is, het was een vertrouwd bedrijf met een vertrouwde naam.
Ik heb vrijdag ook getwijfeld, maar heb uiteindelijk toch mijn nieuwe PC van 1850 euro bij Afuture besteld omdat ze als enige webshop alle onderdelen verkochten.., ik ga maar snel in de foetus houding me bed in en mezelf in slaap huilen..
Da's wel heel zuur zeg :'(
Zou je de bank kunnen vragen om het terug te laten storten? Ik dacht dat het wel kon binnen een paar weken? Of zeg tegen je bank dat het een fout is geweest.

De curator is nog niet aangesteld en ik zou maar een middag vrij nemen om je bank te bezoeken.
Vragen kan altijd maar het antwoord zal zijn dat dat onmogelijk is. Zonde van de vrije middag om die aan een kansloze missie te besteden.
Ik heb met de bank gesproken en ik was ook al op de hoogte van het feit dat alleen automatisch incasso teruggedraaid kunnen worden, met Ideal ben je simpelweg niet beschermd. De les is zuur maar vanaf nu dit soort bedragen betalen met cc of paypal, ongeacht eerdere ervaringen met webshops en reviews.

Het enige wat rest wachten todat er een curator is aangesteld en mijzelf aanmelden als schuldeiser, maar de kans dat ik nog wat terug zie is klein.

[Reactie gewijzigd door JelleJaapJansen op 22 maart 2017 00:34]

Meende dat als je geld overmaakt, maar bij de bank aangeeft dat de betaling een foutje was van jouw kant, dat ze dan soms wel helpen het geld terug te krijgen.

Lastige is in dit geval dat de bank waarschijnlijk snel in de gaten krijgt dat het geen foutje was, maar geen levering door faillissement....

Dit is wel zwaar kl.te
alleen bij een (onterechte) automatische incasso, bij een overschrijving of ideal betaling zal dit niet het geval zijn.
Dat zeg ik toch ook. bij automatisch incasso's kan je storneren. Bij zelf uitgevoerde betalingen niet zoals overschrijvingen en ideal betalingen niet.
Ik heb het heel erg met je te doen. Ik sta stond op het punt een nieuwe pc van dezelfde prijs te kopen. Ik zeg niet dat ik ook bij afuture was uitgekomen maar de kans was wel groot geweest.
Ik krijg hier een 500 melding tijdens het downloaden van de facturen. Hmmpf... :(
Ik kon ze vanmorgen nog downloaden, nu lukt mij dit ook niet meer inderdaad. Hopelijk heb je ze nog ergens in de mail staan.
PDF generator overbelast omdat tweakers massaal facturen aan het downloaden zijn :P
Dit had ik ook, maar ik kwam erachter dat datum filter eerst de oude facturen liet zien, de recente facturen > 2012 genereert hij wel prima.
bij mij is het nu met successvol.
Ik heb ze net nog kunnen downloaden, 1 minuut geleden. Dus het werkt nog wel! :)
Goed idee en dat wou ik zojuist doen, echter merk ik dat de inlog niks doet op de site. Komt gewoon weer terug op het inlog formulier zonder melding :?

Zo nu en dan wel eens iets besteld en was (is?) altijd een prima shop geweest. Geen idee wat er aan de hand is, maar een faillissement lijkt wel voor de hand te liggen met deze aanwijzingen.

Edit: Na aanvragen nieuwe wachtwoord werkt inloggen weer, al was er geen melding dat mijn wachtwoord niet zou kloppen.

[Reactie gewijzigd door NL-RaVeR op 21 maart 2017 12:45]

Komt gewoon weer terug op het inlog formulier zonder melding
Lijkt me aan jou te liggen? Ik heb zojuist ingelogd en al mijn facturen gedownload.
Ik heb hetzelfde probleem, kan ook niet inloggen

Wachtwoord opnieuw aangemaakt en nu wel mogelijk, thanks voor de tip!

[Reactie gewijzigd door VonH op 21 maart 2017 12:44]

Staat er niet in de grijze balk onder het menu "Ongeldige emailadres en wachtwoordcombinatie"? Het is een beetje onopvallend.

http://i.imgur.com/ETm2fFS.png

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 21 maart 2017 12:43]

Ik heb zojuist ingelogd en al mijn facturen gedownload, geen issues hier.
Ik heb ze net ook allemaal even gehaald :) tnx. Geen probleem mee dus.
Ook hier mijn facturen even veiliggesteld. Bedankt!
Anoniem: 426269
@3x321 maart 2017 13:34
OMG, holy shit! Excuses, maar dit had ik niet verwacht van Afuture. Erg jammer. Goede tip trouwens!
Er is een ander topic op Tweakers
Faillissement Afuture aangevraagd

Je kan je link eventueel aanpassen zodat het duidelijker is.
toch maar even ingelogd.. blijkt dat ik vorig jaar september toch nog een externe schijf daar gekocht heb :)
bedankt voor de tip de factuur te downloaden..

wel héél jammer dat weer een webshop failliet gaat.. :/
op deze manier blijven straks nog maar enkele grote jongens over.. en dan kunnen prijzen wel weer eens gaan stijgen ....
Ik kan het mis hebben hoor, maar bij fallissement (en daar lijkt dit toch heel sterk op) ben je garantie ook kwijt. Ik ook trouwens.
Fabrieksgarantie blijf je wel houden, meestal gaat het dan via een andere partij dan de partij die failliet is gegaan.
Heb je altijd nog fabrieksgarantie. Daar vragen ze vaak ook factuur bij.

[Reactie gewijzigd door kameleon20 op 21 maart 2017 13:26]

vaak kan je bij de fabrikant zelf (mocht het product garantie hebben) garantie claimen. Heb het persoonlijk 2 keer meegemaakt met respectievelijk ibm en seagate.(harde schijven dus)
Het is belangrijk om de fabrieksgarantie niet te verwarren met de wettelijke garantie op een product. De wettelijke garantie houdt in, dat een product moet voldoen aan wat men er redelijkerwijs van mag verwachten, ook qua levensduur. Deze wettelijke regel is vastgelegd in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Dit wordt ook wel de conformiteitsvereiste genoemd. De wettelijke garantie is altijd van toepassing, ongeacht de fabrieksgarantie. De wettelijke garantie betreft de koopovereenkomst en bindt dus koper en verkoper. De fabrikant is geen partij in die koopovereenkomst dus kan de verkoper zich nooit beroepen op overmacht door verlopen fabrieksgarantie. Zo komt het dus weleens voor dat een verkoper alsnog de schade van een gebrekkig product moet vergoeden terwijl de termijn van de fabrieksgarantie al verlopen is.
Maar hoe zit het in het omgekeerde geval?

De fabrikant is geen partij in de koopovereenkomst, dus hoe makkelijk is het om garantie te claimen bij een fabrikant als de winkel over de kop is?

Kan de fabrikant dan niet gewoon zeggen, "Ja, we hebben met jou als klant niks te maken, alleen met de verkoper waar wij zaken mee doen. En die is foetsie."
Nee ze bieden zelf vaak een garantietermijn werkende product. Staat meestal ook op hun site of zo.
Het kan wel zijn dat in geval van reparatie deze kosten voor jezelf zijn indien ze dat anders vermelden
Thanks, weer wat geleerd.

(Had overigens bijna een nieuw Ryzen systeem bij AFuture besteld :O )
De fabrikant mag fabrieksgarantie geven. Dat is niet wettelijk verplicht, maar als ze het bieden dan is het wettelijk bindend. Ze kunnen dus niet achteraf terugkrabbelen.
Dat is geen recht, maar een gunst, maar dat is een ander verhaal.
Goed punt.
Goeie, dat is inderdaad geen recht, maar wel iets wat de meeste fabrikanten nog aanbieden. Bedoelde ik ook. Heb ik nog even aangepast ;)

[Reactie gewijzigd door kameleon20 op 21 maart 2017 17:52]

Volgens mij niet, je kan altijd bij de producent terecht voor garantie, dan moet je alleen wel aan kunnen tonen dat het product niet door zijn garantietermijn heen is. Daar heb je de factuur dan weer voor nodig...
Zal wel niet met alles zo zijn, maar als ik kijk naar de twee harddisken die ik na een aantal jaar onder garantie heb teruggestuurd dan hoef ik bij Western Digital enkel het serienummer in te voeren. Geen bonnetje nodig.
Zie mijn vorige reactie op Bartosy zijn bericht
Goede tip :p. Heb mijn factuur nog even gedownload.
Goede tip.
Ik ontdekte wel dat mijn oudste 3 facturen blanco zijn maar de rest stond er nog. Jammer dat ik dus niet alles meer heb kunnen veiligstellen maar het is beter dan helemaal niets.
Zijn die dan niet zo oud dat je al geen garantie meer hebt?
Balen voor de mensen. Hopelijk worden ze als nog gecompenseerd in de toekomst. In het verleden heb ik hier ook wat bestellingen geplaatst. Blij dat ik hier nu geen bestelling heb open staan.

Edit: Net even op mijn account gekeken bij hun. Mijn laatste aankoop wat de GTX1070 in december. Factuur heb ik al, maar voor de zekerheid nogmaals even van de website gehaald. Het is handig om even je facturen van de site te downloaden als dubbele backup.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 21 maart 2017 13:17]

Oh Topper!
Ik had inderdaad nog wat dingen die onder garantie vielen, dus die maar snel nog even uitgedraaid...

Wel jammer trouwens, ze waren inderdaad niet duur en ik was wel tevreden over de snelheid van levering, klantenservice e.d...
Zeer goede tip, ik bleek er toch voor zeker 1000 euro te hebben besteld. Heb de facturen nu veilig gesteld!
Anoniem: 259669
@3x321 maart 2017 13:37
Super tip, aangezien ik daar slechts 2 maanden geleden nog voor 3000 euro aan spullen gekocht heb.

Echter vraag ik me af of je nog een poot hebt om op te staan, mocht afuture daadwerkelijk failliet gaan. Bij wie reclameer je je garantie recht dan nog, als het bedrijf niet meer bestaat?
Bij de fabrikant, soms via de importeur.
Goeie tip ik ga gelijk mijn facturen downloaden. En in het vervolg bedragen boven de 100€ via creditcard of PayPal om dit soort ongewenste problemen in de toekomst te voorkomen zodat je wel je geld terug krijgt.
Mijn factuur van 11-2011 is niet meer te downloaden. Firefox geeft een witte pagina, Edge geeft een http 500 foutmelding.
Misschien dat alleen de nieuwere facturen nog te downloaden zijn?
Het orderoverzicht doet het nog wel.
Toch nog even 2 factuurtjes gedownload, dank hiervoor.
Net ingelogd. Facturen gaan terug tot en met 2012. Klikken op factuurnummer uit 2011 levert een lege pagina op. Maar daar zit toch geen garantie meer op.

Toch jammer. Voor hun laatste verhuizing zaten ze om de hoek bij mijn werk, dus bestelling afhalen. Levertijd: een paar uur :-) Misschien hadden ze niet moeten verhuizen. Ik ben nooit op hun nieuwe locatie geweest,maar afgaande op de foto bij het artikel ziet het er duurder uit dan de oude locatie. Bij lage marges kunnen huisvestingskosten net de druppel zijn.
Op geheugen zit vaak nog wel wel garantie.
Thnx voor de tip, was even vergeten dan mijn halve pc hier vandaan komt!
Wel erg jammer, was altijd een prima zaak met toch veel van de artikelen op voorraad.
Dank voor de tip, heb het gelijk gedaan :)
Goede tip! Nooit over nagedacht, bedankt!
Hallo,

Ik heb voor 14 dagen geleden bij Afuture.nl een bestelling gedaan van €1000,- aan computeronderdelen, wat kan ik nu doen of is het fluiten naar Mn centen?
Kijk! dit zijn nou handige tips! Hartelijk dank :) gelijk maar ff gedaan.
Ik ben koper van het eerste uur bij Afuture (toen ze nog in de 'Symfonie'-flat zaten als soort van studenten-kamertjes bedrijf in Arnhem) en ook toen de goedkoopste. En alle jaren prima service gehad.

En 2 weken geleden nog een 7700k met waterkoeling uitgeleverd gekregen. Dus wat mij betreft tot op het laatste moment geen klagen gehad over één van de goedkoopste shops in jaren.

Het is alleen jammer dat een bedrijf zulke dingen niet aankondigt en dit soort 'drama' op het eind bespaart blijft. Maar uiteraard hebben ze altijd nog hoop dat het goed gaat komen door bijv. een overname.

[Reactie gewijzigd door BLACKfm op 21 maart 2017 13:24]

Het is alleen jammer dat een bedrijf zulke dingen niet aankondigt
Dat mág niet eens. Een dreigend faillisement aankondigen maakt die dreiging onafwendbaar, en dat is daarmee benadelen van je schuldeisers.
Dat snap ik dan nog wel. Echter is het wel apart dat je in zo'n geval nóg meer schuldeisers maakt door door te handelen.
Is maar net hoe je het bekijkt. Als je stopt met handelen is failliet gaan een feit, als je blijft handelen en er geld binnen komt is er altijd een kans (hoe klein dan ook) dat je niet failliet gaat.
Het is alleen jammer dat een bedrijf zulke dingen niet aankondigt en dit soort 'drama' op het eind bespaart blijft. Maar uiteraard hebben ze altijd nog hoop dat het goed gaat komen door bijv. een overname.
Natuurlijk kondig je dit als bedrijf niet aan. Het is de genadeklap voor je bedrijf.
Met goedkoop bedoel ik niet dat een partij slecht is. Echter zijn de marges dan minder en moet je de boel erg goed op orde hebben om een gezond bedrijf te runnen.

Laatst was de pricewatch: MSI Radeon RX 480 Gaming X 8G voor 235e te koop via Bol plaza. Dan krijg ik ook twijfels of je een product krijgt wat al open is geweest o.i.d.

Soms heeft een bedrijf een bepaalde korting op 1 product wat fijn is voor de consument, maar als 1 partij structueel altijd de goedkoopste ben ik persoonlijk bang dat het bedrijf net failliet gaat als ik de bestelling plaats.
Ik heb er ook eens besteld en ik was tevreden. Ze waren diegene met de laagste prijs, hier op de Pricewatch.

Gezien de hoeveelheid reacties, zie ik dat het wat doet met de meeste Tweakers. Misschien, als er een redacteur niets te doen heeft, is het interessant om een reconstructie te maken van de val van Afuture?
Dit lijkt me een heel goed plan! Misschien een mooi interview met de eigenaar(en) zodat we een goed inzicht krijgen in hoe een webshop precies in elkaar zit en wat er precies is misgegaan. Heb zelf eigenlijk alles wel bij deze winkel gekocht de laatste paar jaar.
Leuk idee maar gaat niet gebeuren. Tegen de tijd dat alle informatie boven tafel is, alle schuldeisers zijn betaald etc etc ben je zo een paar maanden (zo niet jaren) verder. Dan zijn veel mensen het al weer een beetje vergeten. Wat het rondweg pijnlijk maakt is dat Afuture een VOF is en dat de eigenaren privé aansprakelijk zijn. Om een goede reconstructie te maken zullen zij erbij betrokken moeten zijn maar ik kan me voorstellen dat die daar 'even geen zin' in hebben.
Zoals Kuusje hierboven al aangeeft; zouden de mensen achter het bedrijf daar zin in hebben; als er 'een redacteur niets te doen heeft'?
Ik denk dat de meeste mensen er niet aan willen dat de laagste prijs niet perse de beste keus is. Kopen bij een bekende website tegen lage prijzen, brengt met zich mee dat de ondernemer met minder marge rond moet komen dan zijn concurrenten.
Dat is voor consument en bedrijf leuk als de orders blijven komen, maar het kan betekenen dat de onderneming zomaar eens niet financieel gezond kan zijn/geraken.
Ik noem b.v. Progress uit Hengelo, Salland uit Raalte, empc uit Dronten.. Als ik iets bestel bij een webshop, haal ik het ook liever zelf af, dan dat ik het laat verzenden.

Ik heb afuture de laatste 10 jaar ook als voorkeursshop gehad: dicht bij huis of op de route. Vriendelijk personeel, lage prijzen :+ en nette afhandeling van een enkele RMA die ik er gehad heb (niet passende voeding als gevolg van foutieve informatie in de productomschrijving).
Ik was ook verbaasd toen ik het nieuwsbericht las, maar als je denkt aan het volgende:
 • een recente verhuizing naar een groot pand
 • een zeer groot assortiment leverbaar, niet enkel computer gerelateerd
 • een net terugname beleid (hier genoemde restocking fee kende ik nog niet, en kan ik ook niet zo 1-2-3 vinden in Algemene Voorwaarden)
 • er staat voor 23500 euro ex btw aan afgeprijsde(teruggenomen) goederen op de website
 • een zelfgebouwde website waar je al enige jaren lang maar zeer matig in kan zoeken
dan kun je je achteraf bedenken dat er misschien, te lang, te hoge kosten zijn gemaakt?

[Reactie gewijzigd door biomass op 23 maart 2017 00:18]

Heel jammer dit. Ze hadden een prima webshop, overzichtelijk, goede info, alleen maar prima ervaringen gehad met geleverde spullen. Lijkt me niet de bedoeling dat juist dit soort winkels het loodje leggen. Misschien moet er in de pricewatch een overzicht worden opgenomen van shops met gezonde winstmarge/levensduur verwachting?
Dan weet je in ieder geval zeker dat iedere webshop die niet op die lijst staat, binnen een half jaar failliet is. Niemand die dan nog daar zou gaan kopen.
Gezien het feit dat de klant vrijwel nooit zijn geld terug ziet, ookal wordt er niks geleverd, is daar ook helemaal niets mis mee. Een keurmerk als ICTWaarborg zou dan nog speciaal vermeld kunnen worden om te laten zien dat er nog enige vorm van zekerheid is bij faillissement. Hoe het er nu aan toe gaat is eigenlijk ten alle tijden ten nadelen van de klant, en die heeft zeker het recht hiervan te weten.

Realistisch is het natuurlijk niet, dat Tweakers met zijn gebruikers deelt (of zelf überhaupt weet) hoe bedrijven er financieel voor staan. Maar principiële bezwaren heb ik er zeker niet tegen.
Hallo allemaal,

Voor de mensen die iets hebben gekocht en niets hebben ontvangen.

Ik heb zelf een beetje onderzoek verricht en met een brief van Vordering na Faillissement zou je (en deze kans is echt heel klein omdat de consumenten onder aan de lijst staan om terug te betalen) een aanroep kunnen doen op een vergoeding (dit houd in, je product als nog ontvangen of het bedrag van je aankoop terug krijgen).

Ik heb uit deze bron (https://drimble.nl/dossie...v-failliet-verklaard.html) vernomen dat de Curator bekent is en heb zijn email op gezocht om vervolgens deze brief op te sturen: (https://www.consuwijzer.n...ordering-na-faillissement).

Voor de mensen die de heer L.T. Lonis zijn email nodig zijn, dit is : r.lonis@okkerse-schop.nl.
(Deze E-mail heb ik trouwens gevonden door te zoeken op "L.T. Lonis curator email" in google en kwam daarmee uit bij deze site: http://www.okkerse-schop.nl/robert-lonis).


Deze email heb ik zelf opgezocht op google en het kan zijn dat deze niet klopt, als je er zeker van wilt zijn dat hij wordt ontvangen door de juiste persoon zou ik een brief sturen naar het adres die wordt genoemd in mijn eerste linkje of de link hier beneden.

(https://drimble.nl/failli...rug/30211596/afuture.html)

Ik hoop dat we nog een vergoeding kunnen ontvangen!

[Reactie gewijzigd door Joshmar op 23 maart 2017 11:23]

Inmiddels is er wel een faillissement aangevraagd.
Net even snel gezocht op:
http://insolventies.rechtspraak.nl/default.aspx

Naam: Afuture
Vestigingsadres: Turbinestraat 6 3903LW Veenendaal
KvK-nummer: 30211596


publicatiedatum publicatiekenmerk publicatieomschrijving
23-03-2017 16.mne.17.133.F.1300.1.17 Uitspraak faillissement op 21 maart 2017

Curator: Mr. L.T. Lonis
Adres: Postbus 155 8200AD Lelystad
Telefoon: 0320-289888


Rechtbank: Rechtbank Midden-Nederland
Rechter-commissaris: mr. Hofman
Toezichtzaaknummer: NL:TZ:0000011933:F001
Insolventienummer: F.16/17/133
Hallo,
Hartelijk dank om deze info hier te delen. Heb me suf zitten zoeken de voorbije dagen, om ook maar iets van 'nieuws' terug te vinden.

Mail naar curator is bij deze verzonden. Hopelijk snel reactie...
Ik ken de eigenaar zelf, geen reactie vanuit daar.
Wel van een andere medewerker vernomen dat zij het slechte nieuws hebben gehoord en ze thuis kunnen blijven.

Officieel word er nog naar een oplossing gezocht maar bronnen beweren dat door de V.O.F. constructie er geen zicht is op een doorstart, de eigenaar zal alle schulden privé op zich moeten nemen.
Idem, Als distributeur hebben wij ook nog niks vernomen van de Eigenaar(en). Wel weten wij ook dat het einde oefening lijkt te worden. Tot vrijdag leek er niks aan de hand , gewoon nog zaken gedaan ,, dus of het personeel ervan wist voor vrijdag betwijfel ik, of ze moesten acteren alsof. Al onze zendingen die vrijdag vertrokken richting Afuture (meerdere Pallets) zijn inmiddels geretourneerd met de vervoerder omdat ze niet konden worden geaccepteerd. Wat echter wel vreemd is als het ''waar'' is is dat het pand dan Zaterdag of Zondag moet zijn leeggehaald , meerdere bronnen melden dit : http://www.emerce.nl/cc?_...bshop-afuturenl-problemen , geplande actie ?

[Reactie gewijzigd door Gipsy King op 21 maart 2017 14:25]

Of een grote partij die beslag heeft laten leggen vanwege wanbetaling.
Kan, maar dan kan je alleen beslag laten legen op de goederen die jij gefactureerd hebt , niet op goederen die niet van jou afkomstig zijn.
Kan absoluut wel, als jij nog €50.000,- krijgt aan onbetaalde facturen dan kan je (via de rechter) gewoon beslag laten leggen op de spullen van Afuture ongeacht waar ze van afkomstig zijn oorspronkelijk.
Alleen als Afuture die spullen dan ook daadwerkelijk heeft afbetaald. Zie V&D afwikkeling voor een voorbeeld.

Artikel 92 Burgerlijk Wetboek Boek 3 - Eigendomsvoorbehoud.
Alle spullen worden geleverd aan Afuture onder eigendomsvoorbehoud. Wat simpel gezegd inhoud dat de spullen van Afuture zijn zolang ze aan alle verplichtingen voldoen. Doen ze dat niet langer dan kun je ze weer claimen en zijn ze niet langer van Afuture waardoor dus ook niet iemand anders daar beslag op kan laten leggen.

Wel even melden bij de curator en zo snel mogelijk.
Details ga ik niet vrijgeven. Er zullen vast vele andere distributeurs in binnen en buitenland gedupeerd zijn. iedereen zal rustig moeten afwachten. Helaas gebeuren zulke dingen. Hoop voor het personeel dat ze snel elders onderdak vinden en voor de eigenaren dat ze een prettig voortbestaan hebben. Bio-Out ;)
V&D is een geheel ander concept, daar kun je het echt niet mee vergelijken
De wet eigendomsvoorbehoud werkt hetzelfde bij groot en kleinbedrijf.
Maar Afuture koopt in, waar V&D voorraad verkocht dat eigendom was van andere leveranciers.... Dat was het grote verschil waarop ik doelde.

Wanneer jij geleverd hebt aan Afuture dan is het eigendomsrecht daar beland.
Dat ligt er maar aan, er zijn bijna geen leveranciers meer die niet leveren zonder een eigendomsvoorbehoud daar dit in de regel een eis is van de kredietverzekeraar. Leveren op afbetaling zonder goedkeuring door een kredietverzekeraar kom je ook bijna niet meer tegen, dus die zaken gaan in de regel hand in hand.

In dat geval betekend leveren niet direct eigendomsoverdracht, maar wordt het eigendom pas overgedragen na betaling door bijv. in deze Afuture. Het kan dus best zijn dat er voorraden bij Afuture liggen die geen eigendom zijn van Afuture.
Okay, als jij het zegt.
Daar is absoluut geen verschil in. V&D is eindverkoper net zoals Afuture. Alle producten worden geleverd door leveranciers. Op het moment dat de V&D een contract afsluit om de producten in de etalage te leggen en pas betaald bij verkoop dat kan. De constructie is irrelevant voor het eigendomsrecht.
Het enige wat daar telt is het feit of de afspraak voldaan is. Is de afspraak niet voldaan dan gaat het recht terug naar de leverancier.
Als Afuture betaald heeft dan zijn ze eigenaar (afspraak voldaan) zo niet dan zijn ze niet langer eigenaar als de andere partij gebruik maakt van het eigendomsvoorbehoudsrecht (je moet het wel uitoefenen). Dat is het enige criterium wat in de wet staat. Dat andere is allemaal een kwestie van verkoop strategie en marktmacht.
Je kan zelfs in de privesfeer iets geven onder eigendomsvoorbehoud. Ik geef jou dit als jij mij dat geeft. Vervul jij niet jou deel van de afspraak mag ik mijn ding weer terug eisen. Ook zonder dat je failliet gaat.
Veel producten die je alleen in de privesfeer mag gebruiken worden ook onder eigendomsvoorbehoud geleverd. Als jij er dan zakelijk gebruik van gaat maken (zoals beauty products in een schoonheidssalon) mogen ze de producten terug eisen. Staat dan in de algemene voorwaarden.

De wet eigendomsvoorbehoud is afspraak nagekomen dan is van jou. Niet nagekomen moet je het terug doen (kan vaak genoeg zijn zonder dat jij je geld terug krijgt wat je betaald hebt).
Dat zou dan betekenen dat andere partijen spullen van weer andere partijen kunnen gaan weder verkopen. Ongeacht of jezelf distributeur van dat merk ? Erg raar.... Lekkere constructie in NL dan :? Dat zou ook betekenen dat sommige dus geen spullen krijgen en andere wel :). Anyway al onze juristen en boekhouding is aan de bak, we gaan het beleven.

http://blog.wetrecht.nl/7...nieren-van-beslag-leggen/

[Reactie gewijzigd door Gipsy King op 21 maart 2017 15:25]

Beslaglegging gebeurt niet door partijen maar door deurwaarders en als een faillissement uitgesproken is, dan wordt er iemand toegewezen die de schuldeisers tegemoet gaat komen (uiteindelijk betekend dat dus helemaal niets voor iedereen behalve de overheid).

Daarom heb je veilingen en/of faillissementsuitverkopen....
wat je nu zegt kan eigenlijk niet, tenzei je vooral al een pandrecht op de inventaris en handelsgoederen had, maar zelfs dan gaan in bepaalde gevallen leveranciers voor mits ze leveren met eigendomsvoorbehoud... als ik het goed heb...
Anoniem: 668692
@acst21 maart 2017 16:42
In praktijk is een boedelbeslag echt niet in 1 (weekend!) dagen geregeld hoor...

Eerst komt een deurwaarder je verplichten de boedel te bevriezen en de boedel opmaken, vervolgens krijg je vaak nog een laatste kans om over de brug te komen en pas daarna gaat de deurwaarder de daadwerkelijke verkoop/veiling regelen.

Een pand komt dus niet in 1 dagen leeg te staan!
Alles wat zich op dat moment in het pand bevind, wordt beslag op gelegd. Wie de eigenaar ook is. De eigenaren kunnen vervolgens in de rij gaan staan om hun deel op te eisen.

Als jij iets hebt gekocht bij deze partij, ben je als klant feitelijk al eigenaar (je hebt betaald). Maar toch werkt dit niet zo. Je bent op dat moment schuldeiser.

[Reactie gewijzigd door BlakHawk op 21 maart 2017 16:06]

Anoniem: 582487
@BlakHawk21 maart 2017 16:48
en gezien die contstructie DSB bank hier van toepassing is.. ben je dan (als schuldeiser) een klein kereltje wat op een GPU van 600 euro aan het wachten is die reeds betaald is...

die word gewoon vastgehouden... en jou geld staat ook in de vriezer...
dus komt eerst MIcrosoft/AMD/Intel/Gigabyte/MSI hun deel halen.. en de andere grote jongens...

grote leveranciers waar ze nog een ton open hebben staan o.i.d.

en HEEEEEEEEEEL misschien als er dan nog een duppie over is en tis jou beurt krijg je je geld terug.. is er dan vervolgens geen cash meer over.. is het in veel gevallen 'das pech centen weg'

of je moet de eigenaar zelf voor de rechter slepen.. om zo alsnog je geld te krijgen uit zijn prive aangezien ze eerst zn hele BV leegtrekken.. en dat wordt nogmaals.. door de grote jongens wel gedaan met een ton per x
Ja donderdag nog een bestelling geplaatst voor 3 artikelen.. 1 van de 3 staat op leverbaar, had gisteren gehoopt op een update, en lees nu opeens dit.. :'(
Anoniem: 899587
@Hatsikki21 maart 2017 16:24
ja.. ik had maandag 13/3 nog voor 720 euro besteld.. dag dag tegen dat geld.. op de bank zeggen ze dat ze niets kunnen doen voor mij..
Maar als ze wisten dat ze het niet kunnen leveren dan heet dit oplichting, maar dat moet de curator eerst vaststellen. Je kan ook altijd zelf aangifte doen dan zal de politie er waarschijnlijk ook naar kijken
Naja ik denk dat het bedrijf in dit geval er voor gekozen heeft om nog zo veel mogelijk op de balans te kunnen schrijven.. Met dus het gevaar dat wij als consumenten er niets meer van terug gaan zien. Spijtig maar waar.
Man man man.. Ik voel je pijn, helemaal nadat ik je comment ergens verder onderin nog las.. Hopen dan nog maar op wat positief nieuws binnenkort. ;)
Dan hebben jullie best wel geluk gehad dat de zendingen van vrijdag niet geaccepteerd werden.
Met andere woorden: vrijdag was niemand aanwezig. ;)
Ben blij dat je je spullen in elk geval teruggekregen hebt. Ik weet niet of je levert onder eigendomsvoorbehoud of per vooruitbetaling maar anders was je de spullen waarschijnlijk kwijt geweest.
Het was meer dat er niemand meer aanwezig was. Geluk bij een ongeluk dus.
Het personeel wist dit al wel degelijk. Ik kwam hier vaak als afnemer voor klanten van mij. Vorige week werd mij al geadviseerd geen onderdelen te bestellen die niet op voorraad waren (wat vrijwel alles was).
Ik heb vrijdag nog besteld en het personeel raadde mij toen aan te bestellen via overschrijving (proforma)... Normaal doe ik dit nooit
Anoniem: 900127
@Nutellaah21 maart 2017 17:46
Heb totaal geen berstand van dit soort dingen, maar ik heb ook proforma betaald.
Wat houdt dit precies in?

Bedankt :-)
Zou niet weten waarom niet Jimmy Wassen.
Zou niet weten waarom niet Jimmy :)
Dat is dan wel enorm zuur dat ze een V.O.F. constructie hebben :X :X
Hoeft niet. De VOF kan ook het eigendom zijn van een B.V., welke vervolgens de eigenaar in dienst heeft. Handig voor belastingtechnische redenen.
Klopt, zo heb ik het zelf ook geregeld.

In dit geval is het een 'klassieke' V.O.F.-constructie, dikke pech voor de eigenaar(s)
De 2e vennoot is een zogenaamde stille vennoot, voor hem is het helemaal zuur.
Als er een stille vennoot is, is er geen sprake van een 'klassieke' vof-constructie. Je spreekt dan van een Commanditaire Vennootschap, zie art. 16 Wetboek van Koophandel. De commanditaire vennoot (de geldschieter) is slechts aansprakelijk voor de schulden van de CV tot het bedrag van zijn inbreng. Wel nog steeds rot natuurlijk, maar anders dan de beherend vennoten is hij tenminste niet hoofdelijk aansprakelijk voor alle schulden van de vennootschap.
Ik doel natuurlijk niet op een stille vennoot in de juridische zin van het woord.

Beiden zijn vennoot, alleen de 2e vennoot is er in gestapt als investeerder, beiden zijn gelijkwaardig verantwoordelijk voor de gang van zaken.
Dit had inderdaad door een goede jurist of bedrijfsadviseur beschreven moeten worden bij de start.
Anoniem: 668692
@eMCee®21 maart 2017 16:43
Een goede jurist zou een investeerder nooit in een VOF laten stappen in the first place... niet voor dergelijke bedragen!
Tuurlijk wel, meestal om fiscale redenen. Toch is het wel zo dat bij dergelijk grote bedrijven meestal gekozen wordt om jezelf als natuurlijk persoon te verschuilen achter een BV.
Anoniem: 668692
@joppetie21 maart 2017 20:02
Waar het mij om ging, is dat bij dergelijk grote bedrijven (veel risico, grote risico bedragen), je zou adviseren dat risico te minimaliseren en dus niet voor een VOF gaat.

Voor 3 schilders is een VOF leuk, voor alles met meer dan een paar ton omzet per jaar wordt het gewoon echt problematisch.

Afuture had een omzet van enkele miljoenen, dan ga je geen VOF adviseren.

Een BV-VOF constructie is een van de meest onlogische die ik ooit heb gehoord. Zie daar ook niet echt fiscale voordelen van in.
Daar kunnen we het over eens zijn.
Voor de stille vennoot is niet helemaal zuur. Als een stille vennoot 10.000 investeert en er is een faillissement dan is hij gewoon zijn geld kwijt, maar niet aansprakelijk voor de schulden.
Oh, dus als jij 10.000,- Euro kwijt bent dat is niet zuur?!!? 8)7
Ondernemen is risico lopen... dat is zelfs de definitie die de belastingdienst erop na houdt. Als je geen risico wilt lopen moet je niet gaan ondernemen.

Je kunt beter 10k kwijt zijn dan persoonlijk falliet gaan. ;-)
Ja dat is wel zuur, maar lijkt mij minder zuur dan de andere vennoot die alle schulden persoonlijk moet betalen. Die 10.000 zijn toch al door het putje, maar de schulden van die andere vennoot moet die nog wel een tijdje afbetalen.

PS. Waarom krijg ik een -1? Een stille vennoot heeft gewoon een minder zure appel om doorheen te bijten.
Nou ja, ik weet niet hoe hoog die schulden zijn maar als hij in de schuldsanering komt moet hij 3 jaar op een houtje bijten en kan dan weer iets gaan opbouwen. Als de schulden dan niet afbetaald zijn hebben de schuldeisers pech.
Volgens mij is iedere vennoot gewoon verantwoordelijk voor zijn deel van de schulden.

Met een flex BV van een paar honderd euro had ze een hoop gezeur kunnen verkomen.
Stille vennoot (commandiet) is alleen aansprakelijk voor maximaal zijn inleg (dus geen prive aansprakelijkheid), een flex-bv is overigens zeker niet altijd mogelijk ipv een VOF en heeft weer zijn eigen nadelen.
Stille vennoten ontlopen de privé aansprakelijkheid zolang ze niet optreden als beherend vennoot. Nog steeds erg zuur, maar (gelukkig) geen persoonlijke aansprakelijkheid voor dergelijke vennoten.

Risico van het investeren, natuurlijk. ;)
Zelfs niet altijd als ze wel beherend hebben opgetreden. De in beginsel toepasbare sanctie van art. 21 WvK hoeft niet opgelegd te worden door de rechter, zo is in 2015 bepaald door de Hoge Raad. Er dient een soort 'rechtvaardigheidstoets' gedaan te worden door de rechter alvorens de sanctie op te leggen.
Interessant, thanks! Ik zit al een tijd nagenoeg niet meer in het Nederlandse recht. Leuk om zo-even nog een update mee te krijgen. :)
Ja, ik heb hier een paar weken geleden aan annotatie bij moeten schrijven. Echt een nieuwe uitspraak. Wel een goede zaak, mijns inziens.
Niet waar. Een V.O.F. is geen rechtspersoon zoals een B.V. dat wel is. Alleen een rechtspersoon kan een rechtspersoon als eigendom hebben. Een V.O.F. is in feite een meerpersoons Z.Z.P.

Ik zat toch verkeerd. Heb even wat extra research gedaan. Had ik eerst moeten doen voordat ik mijn mond opendeed. Het is wél mogelijk. Had ik ook nooit gedacht. Deze reactie is geen +2 waard maar een 0. De reactie hierboven is wél een +2 waard.

[Reactie gewijzigd door hakariki op 21 maart 2017 14:14]

je zat helemaal niet verkeerd, VOF staat niet in boek 2, van het burgerlijk wetboek en is dus geen rechtspersoon, daarom zijn beherend leden ook hoofdelijk aansprakelijk, wel is er enige mate van scheiding tussen zakelijk en prive vermogen zo moet bij insulventie eerst het vermogen van de VOF worden aangesproken (panden voorraad etc) en dan pas (in evenredigheid) het priv vermogen van de vennoten ...
je zou het hoogstens als een half-rechtspersoon kunnen omschrijven...
Mijn reactie was dat een B.V. niet kan deelnemen in een V.O.F. omdat de V.O.F. geen rechtspersoon is. Dat is het inderdaad niet.

Maar omdat de B.V. dat wel is kan deze wel degelijk participeren in een V.O.F. En dat gedeelte was wat ik bestreed en dus niet klopte. Ik zei dus niet dat een V.O.F. wél een rechtspersoon is.
Ja, dat zeker. Maar dat stamt nog uit de tijd dat er op een zolderkamertje werd gestart met Afuture.
Dit word een héle héle zure appel waar ze doorheen zullen moeten bijten.

Ik kreeg zojuist trouwens ook de bevestiging dat Afuture niet gaat doorstarten, of er moet een investeerder opstaan...
En dan is nog de vraag of er nog geleverd wordt. Ikzelf had ooit eens een kleine bestelling van 12,50 (plastic naambordjes) bij een office-bedrijf gedaan wat opeens failliet werd verklaard. Uiteindelijk heeft het een doorstart gemaakt, maar ik kreeg mijn geld er niet mee terug. Wel een cadeaubon voor een nieuwe bestelling waar ik niks aan had omdat het bedrijf zich meer richtte op inktpatronen, en niet meer op kleinschalige bij-producten.

Dus afwachten wat de curator straks zegt tegen de schuldeisers.
Fijn er staat nog eenterug betaling open van 90€ voor een HDD die ze niet konden leveren. Kan denk nu wel fluiten naar mijn centen :/
Daar kan je inderdaad wel op rekenen helaas. Wees blij dat het nog 90 euro is. Staat er ook 1 tussen met 3000 euro.
ik heb ERG veel geluk gehad, ik heb bij hun mijn GPU besteld een kleine 2 weken geleden, gelukkig nog wel gehad
Dit soort berichten en ook eerdere berichten uit het verleden hebben er voor gezorgd dat ik alleen nog maar kleine aankopen via het internet wil doen of eventueel met betaling achteraf.
Of betalen met een creditcard? Dan heb je kopersbescherming en kan je altijd nog de betaling terugdraaien. Hetzelfde geldt voor Paypal zover ik weet.

[Reactie gewijzigd door Roxo op 21 maart 2017 15:35]

denk niet dat het geld voor bedrijven die failliet zijn gegaan of is daar een potje voor?
Voor een CC zeker wel. Die biedt in feite een aankoopverzekering aan waarbij je gedekt bent wanneer er niet geleverd wordt, wanneer er een significant ander product wordt geleverd dan werd aangeboden en soms is je product zelds 180 dagen verzekerd tegen schade. Daarbij komt dat de bewijslast bij de leverancier ligt. Ik zou daarom altijd aanraden om grote online bestellingen altijd te betalen met een creditcard.
en paypal? gezien vele in nederland geen creditcard gebruiken.

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 21 maart 2017 18:47]

Durf ik niet te zeggen. Rond de 55 procent (DNB, 2009) van de Nederlanders bezit er wel een. Ik benadruk daarom ook dat het verstandig is om de CC te overwegen voor alle aankopen waarvan je niet het risico wil lopen dat het niet word geleverd.

OFT: Ik zie de meerwaarde van Paypal tov een CC ook niet echt in.
CC heb je al voor een tientje p/j en als je binnen 3 weken betaald worden er ook geen rentekosten in rekening gebracht. Daarbij komt het voordeel van een extra betaal mogelijkheid (vb: bij tolwegen).
Paypal is gratis, gewoon inloggen, en directe bankkoppeling. En dan ook kopersbescherming. Ik vind het heel fijn.
Bezitten is niet daadwerkelijk gebruiken, wij hebben er ook één en die ligt al jaren onder het stof in een la :D
Snel die factuur downloaden dan! Kan je in ieder geval garantie claimen mocht die ooit kapot gaan.
Ik heb 3 weken geleden een defecte SSD geretouneerd. Heb vorige week een mail gestuurd met de vraag wat de status van de RMA was. Het antwoord was dat deze momenteel bij de producent ligt en wordt nagekeken naar de schade. Heb net aan de support van SanDisk gevraagd hoe en wat, maar vrees ook het ergste.
factuur komt met de hardware mee, en er zit ook nog altijd een fabrieks garantie op mocht hij ooit stuk gaan, als je alles voor legt zijn de meeste fabrikanten wel koelant
Anoniem: 899587
@spelbreker21 maart 2017 16:28
ik heb een open staan voor 720 euro. mijn zuurvediende centen want ik ben nog jobstudent. leuk om te weten dat ik drie maanden voor niks ben gaan werken ;)
Bij een faillisement vervallen inderdaad meestal de oude verplichtingen bij een doorstart. Anders is het voor een investeerder namelijk ook nooit interessant om te helpen bij een doorstart.
Er is wat nieuwe jurisprudentie van de hoge raad die misschien vermijd dat je zelf failliet gaat.

Hoge raad: "is het mogelijk dat een vennoot een hem persoonlijk toekomend verweermiddel kan aanvoeren tegen de vordering van de aanvrager van het faillissement of van andere schuldeisers"

Moet je wel een hele verdomd goede reden hebben. Ze kunnen zich ook verzekerd hebben tegen dit risico alleen dat doen maar vrij weinig ondernemers dus de kans daarop is klein.
Onbegrijpelijk dat dit een VOF is en inderdaad, twee natuurlijke eigenaren die volledig aansprakelijk zijn. In dit geval vind ik het vreemd dat ze zelf een faillissement aanvragen, waren er echt geen andere uitwegen, of begrijpen ze de consequenties niet?

Nog even snel gekeken, volgens de jaarrekening hebben ze 31 mensen in vaste dienst.. in een VOF? Je praat dan over een enorme schuld, mits ze je loonheffingen al maanden niet hebben voldaan, dat prive mag worden opgehoest.

[Reactie gewijzigd door hulseman op 21 maart 2017 14:46]

Ja onbegrijpelijk he. Los van het risico aspect is winst uit een VOF ook box 1... dr vanuit gaande dat ze meer dan een ton per jaar winst draaide zou een BV zelf ook fiscaal voordeliger zijn
Kan je me uitleggen wat V.O.F. constructie precies inhoudt?

Ik vind het inderdaad ook erg jammer dat zo een prima winkel weg is.
Hier vind je een uitleg.
Simpel gezegd is het een samenwerking in bedrijf onder gemeenschappelijke naam. Het is geen rechtspersoon, maar simpelweg een samenwerkingsovereenkomst.

Je deelt kosten en brengt allen iets in om voor ieder van de vennoten (maten) vermogensrechtelijk voordeel te behalen.
Dat is zuur.. weer een bedrijf er aan onderdoor.
Heel erg jammer en zuur voor de eigenaren en klanten van Afuture.

Werdt er altijd perfect geholpen.
Helaas..

[Reactie gewijzigd door daankemp op 21 maart 2017 14:11]

Niet zo slim van de eigenaar dan om een VOF te doen..
F.O.V. kan wat dat betreft nog wel eens voordeling uitpakken voor de mensen die nog geld krijgen. In principe kan deze man niet zijn BV dichtgooien en schulden vrij verder gaan..
Crap, mijn nieuwe videokaart is per RMA terug naar Afuture.
het voordeel van RMA is dat je eigenaar blijft van het ding. Het ligt dus óf bij hun in de shop of het ligt bij de fabrikant ter reparatie.

Zodra er een curator is dit direct kenbaar maken!

edit: voorbeeldbrief van de website van de consumentenbond om aan te geven dat een product jouw eigendom is en daarom geen deel uitmaakt van de failliete boedel:
https://www.consumentenbo...-een-failliet-bedrijf.doc

[Reactie gewijzigd door terror538 op 21 maart 2017 12:54]

Ik hoop dat je gelijk hebt en dat ik mijn videokaart ooit nog terug zie...

Op het moment ben ik in ieder geval druk op zoek naar de MSI RMA Aftersales/Support contact gegevens wat niet echt meevalt.
msihelp@msi.com Ik vond nog een emailtje terug en daar het adres voor je gepakt.
Ik heb gewoon bij Asrock aagegeven dat de winkel failliet is en zij gaan het moederbord terug naar mij sturen na reparatie ipv de winkel.
Ik heb vorige week woensdag nog bericht gehad dat mijn powerline RMA defect is bevonden en ik een nieuw setje opgestuurd zou krijgen (levertijd ca 5 werkdagen). Hopelijk krijg ik deze nog binnen, of mijn defecte set zodat ik bij de leverancier mijn garantie kan claimen.
Dat zal je moeten uitvechten met de curator. Maar die zijn ook doorgaans slecht bereikbaar. En hopen dat hij niet al in de prullenbak is beland.
rma's worden wel afgehandeld in zoń situatie
Anoniem: 221563
@boyette21 maart 2017 12:49
Zijn anders zat verhalen over RMA's die worden teruggehouden door een curator 'zolang niet duidelijk is wie de eigenaar is'. En daardoor wordt het hele process nog een stukje langer.

Edit: kennelijk is m'n opmerking niet duidelijk gezien de reacties. Ik geef alleen aan dat het niet altijd op de juiste manier verloopt waardoor je onder aan de streep langer moet wachten op je recht.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 221563 op 21 maart 2017 14:05]

Dat kan inderdaad een probleem worden, zeker als je jouw videokaart niet kan identificeren tussen de rest van de boedel. Het product is dan nog wel technisch gezien jouw eigendom, maar omdat je jouw eigendomsrecht (revindicatie) niet kan uitoefenen, valt het binnen de boedel en wordt het onderdeel (niet eigendom) van de failliete boedel. Je wordt dan concurrent schuldeiser, dus is het nog maar de vraag of je ooit je videokaart terug zult zien. (dit alles volgt uit het arrest HR Teixeira de Mattos)

Het is dus zaak om je videokaart te kunnen identificeren, bijvoorbeeld door een serienummer of iets dergelijks.
Helaas heb ik het RMA nummer alleen... :/

Had ik maar een kopie gemaakt van alle gegevens van de videokaart... dom dom dom |:(
Wie weet.. Misschien is het wel de enige videokaart van dit model dat Afuture bij de stapel "'RMA" had liggen.. ¯\_(ツ)_/¯

Dan zou hij wel afzonderlijk aanwijsbaar zijn. Ik hoop voor je dat dat het geval is en dat de administratie op orde is.
Mja, nou nog uitzoeken hoe en wat betreft de curator. Alle andere pogingen om met MSI in contact te komen zijn gefaald tot nu toe! :-(
Diverse faillissementen meegemaakt helaas, maar van Megapool is hun systeem bij De Harense Smid gekomen en ik kon daar toen met mijn collega de spullen gaan verzorgen voor NL

Dus misschien krijgt de curator het (web)systeem wel in handen dat RMA nummers geopenbaard word "wat" het is.
Staat het serienummer niet op je factuur?
Helaas niet! :'(

Op het moment van RMA invullen ook geen mail terug met alle gegevens gehad : Alleen het RMA nummer...
ja en daarom is het dus zaak direct zodra de curator bekend is kenbaar te maken dat de producten jouw eigendom zijn en daardoor /niet/ onder de boedel vallen. Zie ook mijn reactie iets hoger.

En daar is inderdaad dus wel bewijs voor nodig, daarom zoals helemaal boven aangegeven is ook /nu/ al je facturen downloaden, zodat je daarmee altijd kan bewijzen dat iets wat nu ter RMA aangeboden is ook daadwerkelijk van jou is!
Ik zou toch even de curator proberen te vinden.
net voor 1500 euro spullen besteld. Nooit leuk voor medewerkers van het desbetreffende bedrijf, maar wel geld aannemen terwijl je niet kan leveren omdat je je leveranciers niet meer kan betalen voelt voor mij nog altijd als liegen en bedrog.
net voor 1500 euro spullen besteld.
Mocht je het bedrag met creditcard hebben betaald, dan kun je het bedrag op basis van aflevergarantie via de creditcardmaatschappij terugvorderen. Dit is voor mij de reden om eigenlijk alle reizen en aankopen boven de 100 euro met creditcard te betalen, zelfs als mij dat iets meer kost.

https://www.icscards.nl/ics/info/aflevergarantie
Anoniem: 632581
@dbox221 maart 2017 14:04
Precies wat jij hier aangeeft. Wel geld aannemen maar niet kunnen leveren en de leveranciers betalen ik denk dat ze dit dan ook met opzet hebben gedaan aangezien je een faillissement niet paar dagen van tevoren ziet aan komen maar maanden, balen zeg voor je bestelling ik hoop echt dat je producten krijgt of geld.
producten of geld, dat maakt me niet zoveel uit. Als ik het maar krijg. Ik ben bang dat ik, net als vele anderen, onderaan het lijstje terecht kom. In het verleden al eens eerder meegemaakt en nog nooit geld of spullen terug gehad.
Ik heb ook nog iets lopen maar verwacht niet te veel.

Gebruikelijk (als er voor de consument iets te claimen overblijft) wordt het iets van 10% van je totaalorder.

Als het faillissement wordt doorgezet (dus geen doorstart ed) dan zou ik kijken naar andere opties (SNS aankoopverzekering, paypal geld terug claimen, etc.).

Helaas worden vaker faillissementsclaims ook pas na 2 jaar uitgekeerd :c
Ik hoop voor je dat je met een creditcard hebt betaald?
Dan heb je meestal aflevergarantie, ligt aan de creditcardmaatschapij.

Zie hier een voorbeeld:
https://www.icscards.nl/ics/info/aflevergarantie
Das wel fijn om te weten, ik betaal eigenlijk altijd met Credit Card als het mogelijk is.
Anoniem: 524536
21 maart 2017 15:39
heb ook nog een bestelling lopen van 1323€....
juist nieuwe pc besteld via hen (in stukken) op 09/03.
deel van de stukken zijn al toegekomen maar ja....

Naar ik lees hier is het ook niet mogelijk om ter plekke nog de stukken op te halen.
Iemand een idee van wat er nog gedaan kan worden?
Betaald met credit card of PayPal, of heb je toevallig SNS? Dan heb je namelijk aankoopverzekering...
Anoniem: 524536
@Esumontere21 maart 2017 16:41
ik weet het... was aankoop met de kaart van het werk en dus geen credit card...
Voor die 1 keer dat ik is een aankoop doe met een debetkaart.

Er is letterlijk niets dat je kan doen buiten wachten en hopen dat er na de banken, staat en leveranciers nog geld overschiet om betaald te worden.

Niet dus...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 524536 op 21 maart 2017 16:42]

Factuur downloaden en contact opnemen met de curator. Maar ga er maar van uit dat je het deel van je PC dat je nog moest krijgen kwijt bent. En je geld ook trouwens.
Anoniem: 524536
@GtrCraft21 maart 2017 16:24
Inderdaad... dat denk ik ook...

Iemand een idee hoe de curator contacteren?
De curator is nog niet bekend. En de klanten staan onderaan de lijst.
Vorige week een moederbord besteld, vond het al zo lang duren. Toch maar even proberen te bellen. Hoop dat ze in ieder geval alles netjes afhandelen of het geld terug betalen.
Als ze failliet zijn, dan handelen ze zelf helemaal niks meer af. Dat gaat dan via de curator. En de consument staat dan achteraan het rijtje na de belastingdienst en leveranciers.
Als eerst wordt de belasting betaald, daarna de uwv en de curator, en als er dan misschien nog wat geld over is mensen die al betaald hebben als je geluk hebt. Maar reken er maar niet op.
Bij een faillissement hoef je niet te rekenen op jouw geld.
Weg geld & geen moederbord. Sorry :)
Dat geld ben je kwijt.
1 2 3 ... 23

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee