Nieuwe eigenaar wil Afuture eind volgende week weer openen

De nieuwe Afuture-eigenaar Beat-it.nl wil de webwinkel eind volgende week weer openen. De webshop ging enkele maanden geleden failliet en Beat-it.nl heeft de software en de naam van de webwinkel uit de failliete boedel opgekocht.

Het voormalige personeel van Afuture gaat niet mee, zo blijkt uit het topic op GoT. De site van Afuture, die een paar maanden offline was, is inmiddels weer te raadplegen. Daarop staat een tekst over de komende heropening van Afuture. "Op 21 maart 2017 is de vof Afuture failliet verklaard. Na onderhandeling met de curator is een activatransactie met Beat-It.nl tot stand gekomen waarbij Beat-it.nl het intellectuele eigendom van de software voor de webshop van Afuture heeft overgenomen, alsook de bedrijfs-/handelsnaam."

De webshop moet rond 1 juli weer opengaan, aldus de nieuwe eigenaar. Het is onbekend of het aanbod dan hetzelfde zal blijven of dat het gaat om een nieuwe webshop met een gewijzigd assortiment. Afuture bleek in maart failliet te zijn gegaan, nadat klanten dagenlang bestellingen niet geleverd kregen. De webwinkel bestond sinds 2006.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

23-06-2017 • 14:36

365

Submitter: xavento

Reacties (365)

365
340
181
11
1
94
Wijzig sortering
De site is weer online: https://www.afuture.nl/
Mijn account is nog volledig in tact en ik kan zelfs m'n facturen weer inzien. Tip: download je facturen even als je dit nog niet gedaan had! Kan altijd nuttig zijn.
als jou facturen zichtbaar zijn betekend dat dus ook dat jou informatie, gegevens zijn doorverkocht aan een 3de. Dit zou eventueel kunnen met naw gegevens.
De vraag is echter als je straks een mail van afuture krijgt of dat wel mag.
als beat-it onder afutere naar oude klanten emails gaat versturen kan dat wel eens een probleem zijn.

Je mag emails versturen als je een relatie hebt met het bedrijf, met de nieuwe eigenaar heb je dat echter niet
Anoniem: 426269 @bbob23 juni 2017 16:42
Dit mag niet volgens mij, omdat in het artikel is te lezen dat Afuture (vreemd genoeg?) een VOF was en geen BV. Een BV kan je makkelijk verkopen, want dan blijft het hele bedrijf hetzelfde, maar dit was dus een natuurlijk persoon en dan is het wat anders allemaal. Misschien weet een jurist hier meer over?
VOF kun je ook kopen net als een bv. Iets moeilijker maar kan.

Nu heeft men echter uit de boedel zaken gekocht.
Had je de vof gekocht had je daarbij ook de schulden gekocht.
Bij een doorstart blijft de bv soms bestaan en in dat geval worden er afspraken gemaakt met de schuldeisers, meestal krijgen die maar een deel.
Op de website staat dat [een deel van] de activa zijn uit het faillissement zijn gekocht.Dit betekent dat niet de hele onderneming is gekocht, maar slechts een deel ervan. Het is de taak van de curator om de activa (simpel gesteld: De bezittingen) zo gunstig mogelijk in te zetten om de passiva (simpel gesteld: De schulden en / of verplichtingen) te vereffenen. Uiteraard lukt dat zelden tot nooit helemaal, anders was het bedrijf in eerste instantie niet failliet gegaan:)

In die passiva zitten overigens ook eventuele vooruitbetalingen van klanten; dat is immers een verplichting van het bedrijf om te leveren. Het is dus altijd de vraag of de curator er in slaagt om de activa tegen een dusdanige prijs te verkopen dat aan die verplichting (levering of terugbetaling) kan worden voldaan. Aangezien Belastingdienst en Bedrijfsvereniging in faillissement altijd voorgaan en de bank vaak zekerheden heeft, is die kans meestal niet zo groot.
Hij is open maar de prijzen zijn niet meer zoals ze vroeger waren 1700 ryzen kost 40€ meer dan de goedkoopste en de asus b350 plus 20 euro meer etc. Zo komt je volledige systeem 100€ duurder uit.
Duurder en (als we op de ervaringen die mensen met Beat-it hebben afgaan) een veel slechtere service: een webwinkel om te mijden, dus.
Waarom denk je dat ze failliet zijn gegaan? O-)
Zover ik begreep, lage marges en veel producten retour komen die teveel tijd kosten en geopend verpakkingen die met korting verkocht moesten worden.
Mooi woord. Wat betekent het concreet, in deze context, en heb je ook bronnen?
Hier niet. Ik krijg dit als ik een factuur open:
www.afuture.nl is currently unable to handle this request.
Ik kon mijn facturen van 2015 wel ophalen.
Mijn facturen van daarvoor krijg ik inderdaad ook niet meer te zien.
beetje slecht, ik kan gewoon bestellen en betalen 😂
Misschien dat het pas na 1 juli opgepakt wordt.
de afhaal balie is ook alvast open 😂
Wie weet gaan ze mijn pro-forma factuur dan nog afhandelen :+
*Wishful thinking*
Anoniem: 919889 @stin0024 juni 2017 11:47
Dankjewel, bij deze gedaan. Of het zin heeft zal de toekomst uitwijzen. Nog twee schijven in garantie. 1 kan ook via de fabrikant maar Hitachi megascale???
Ik heb ooit zakelijk spullen besteld bij beat-it voor rond de 3500 euro. Eerst hoefde ik niet vooraf te betalen.
Toen ineens wel want het was de eerste bestelling. Eerst was alles op voorraad en toen ineens niet.
Het is uiteindelijk een rechtzaak geworden en ik was bang dat beat-it failliet zou gaan en ik kon fluiten naar m'n centen.
Ik heb de rechtzaak uiteraard gewonnen maar er zijn nog aardig wat truukjes door beat-it gedaan om te vertragen....
Het heeft uiteindelijk 6 maanden geduurd voordat ik mijn geld terug had...
De bedrijfsvoering lijkt een beetje op een pyramide constructie. Ze kopen oude orders pas in bij het ontvangen van de betaling van een nieuwe orders.
Bij afuture heb ik in het verleden besteld omdat ze redelijk exclusieve producten hadden, zoals lsi controllers. Jammer dat ze failliet zijn maar bij de nieuwe afuture/beat-it ga ik nooit meer wat kopen.
Oplichters en het verbaast mij dat ze nog bestaan....
De grote vraag voor het publiek is nu natuurlijk: zal dezelfde snelheid/klantvriendelijkheid die de meesten ervaarden nog bestaan bij de 'doorstart'?
* BoAC heeft er altijd met plezier zijn spullen gekocht, en ook wel afgehaald in Veenendaal.
Yup, dat is natuurlijk de belangrijkste vraag. Maar gezien de trustpilot reviews van beat-it.nl maak ik mij wel zorgen. Ze komen vrij arrogant over in de reacties op de reviews.
Lees eens de reviews op Tweakers.net.
https://tweakers.net/shop...-nl-zakelijk/shopreviews/
Wat een arrogantie ;)
Ik hoop dan ook dat Tweakers de oude ervaringen met de (oude) webwinkel dan ook verwijderd/archiveert omdat het om een heel ander bedrijf gaat met dezelfde naam.
https://tweakers.net/shopreview/7274/afuture/shopreviews/
Dit lijkt me ook normaal dat ze die verwijderen.

De website begint wat mij betreft al niet juist:
Op dit moment wordt gewerkt aan de doorstart en we verwachten de shop rond 1 juli weer te kunnen openen.
Met gebruik van het woord doorstart wekt men de indruk dat het oude bedrijf verder doorgezet wordt. Een doorstart betekend in de praktijk ook vaak met bestaan personeel of deel daarvan, daar is hier allemaal geen sprake van.

Men koopt het domein wat software en dat is het. Afuture heeft niets meer te maken met het oude bedrijf Afuture. Klanten die iets bij Afutere gekocht hebben en nog garantie zullen denk ik ook niet hoeven aa te kloppen bij dit bedrijf dat wel van die naam gebruikt maakt. Ze hebben immer niet garantieverplichtingen overgenomen, hetgeen ook bij doorstart vaak wel het geval is.

Denk dat ze op de naam nog willen meeliften en hopen dat reviews blijven bestaan, die hebben indien positief ook een waarde. Tweakers moet die idd verwijderen. c.q voor nieuwe afuture nieuw bedrijf aanmaken.
Ik vraag me eigenlijk af of je een handelsnaam mag overnemen zonder de garantie over te nemen? Als leek lijkt mij dat onrechtvaardig. Wat mij betreft mag een handelsnaam verdwijnen in zo'n geval.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 24 juli 2024 19:46]

Je koopt een naam uit de boedel geen verder verplichtingen.

Probleem wat je wel zal krijgen is dat er zich klanten zullen gaan melden voor garantie. die moet je dan uitleggen dat ze die niet meer hebben. Hetgeen weer ontevreden reacties geeft en alsnog schade kan brengen aan de naam.
Dat ligt er aan hoe er mee om wordt gegaan door de nieuwe eigenaar. Ik weet dat er in het verleden bedrijven waren die een ander bedrijf overnamen en daarbij ook de eventuele garantie kwesties. Heeft ze een hoop goodwill opgeleverd.
Gezien lage prijzen en marges denk ik dat er weinig ruimte voor zal zijn.
Reviews hier waren schijnbaar ook niet al te goed als ik bovenstaande thread zo doorlees
Precies dat, het lijkt mij als leek heel vreemd en onrechtvaardig als een bedrijf gewoon precies dezelfde naam en logo voert, maar toch niet meer dezelfde rechtspersoon is en geen garantie meer hoeft na te komen.
Ehhh..

Als je product binnen twee jaar en sommige producten zelfs binnen 3 tot 5 jaar kapot gaat door een defect ontstaan middels fabricage procedé of bijvoorbeeld simpelweg falende componenten bevat. En jij er als consument niks raars mee gedaan hebt. (Bijvoorbeeld overclocken of modden of laten vallen etc }> )

Dan heb jij gewoon je garantie ook als de retailer er niet meer is waar jij het product kocht. Dit laatste moet mogelijk aangetoond worden. En uiteraard je aankoop bewijs moet overlegd worden. Uiteraard bij de fabrikant zelf.

[Reactie gewijzigd door Extrema op 24 juli 2024 19:46]

Toch niet, kan goed zijn dat de fabrikant een verkoper maar 1 jaar garantie geeft. Tussen bedrijven ben je niet verplicht 2 jaar te geven.

Dat fabrikanten vaak wel garantie geven is ook marketing en onderdeel van een naam of merk. Er kan dus een verschil zijn tussen garantie van verkoper en daarnaast nog fabrieksgarantie. Het ene wil niet zeggen dat je ook automatisch het andere hebt.

Daarnaast als de verkoper er niet meer is failliet zul je ook kosten moeten maken terugsturen naar fabrikant (als die nog garantie geeft?)
Helaas niet. De fabrikant heeft helemaal niks met jou te doen. De verkopende partij is verantwoordelijk voor de garantie, niemand anders. En als die partij niet meer bestaat...tja dan heb je pech.

Alleen leveren veel fabrikanten wel degelijk service op het gebied van garantie. Dit kan alleen wel onder andere voorwaarden zijn dan je zou hebben gehad bij de verkopende partij. Maar alles dat ze doen is puur goodwill van hun kant. Het hoeft namelijk niet.

Net als dat een fysieke winkel geen producten hoeft te ruilen. Bij een webshop heb je wet koop op afstand, maar in een fysieke winkel heb je de mogelijkheid om het product te bekijken. In de praktijk biedt elke winkel wel een mogelijkheid tot retour, maar het is niet verplicht
Tha dat mag, in de categorie 'the system is rigged'.

Gelukkig heeft Jan met de pet deze week toch nog iets van een overwinning binnen gehaald; het flitsfaillissement ontslaat de 'nieuwe' eigenaar niet van zorgplicht voor t oude personeel
Ja, ik las het, wel een goede uitspraak.
Dit faillissement hier is helaas nog wel eens stuk ernstiger.
Tot er een nieuwe wet is die het wel mogelijk maakt.
Dat hoop ik ook. Anders geeft het een vertekend. We zullen zien hoe het ze afgaat, gezien de reviews van beat-it, is het niet altijd even netjes. Maar goed we weten hoe het met mega-pool, harense smit, my com, dixons, dynabite is afgelopen, waren nog bekendere namen dan deze.
Denk dat dat zeker het beste is, van alle webshops is dit denk ik toch wel 1 van de arrogantste, persoonsgegevens op het internet gooien en wat mij ook opvalt is dat bij elke negatieve review een enorm arrogant antwoord gegeven wordt en dat de schuld nooit bij hun ligt maar bij de klant. |:(

"Op dit moment wordt gewerkt aan de doorstart en we verwachten de shop rond 1 juli weer te kunnen openen."
dit is zoals hieronder ook al aangegeven onjuist en vraag me eerlijkgezegd af of dat bewust is gedaan in de hoop de klanten van de echte afuture naar zich toe te trekken.
I second that.

Want er gaan meerdere slachtoffers vallen. Beat-it is zeer onbeschoft tegenover de klant. Enige wat ze doen (en ze verwachten dat klanten dit oke moeten vinden) is dozen schuiven. Je bestelt iets, zij leveren het na. Kapotte product? Pech.. bij hun kan je niet terecht. 8)7 Je moet het maar uitzoeken met het fabrikant. Dat is een achterlijke service wat niet kan in deze tijdperk. Ik begrijp dat ze niet een voorraad vol refurbished goederen willen stocken, maar dit kun je voorkomen door alles na te lopen met klant (is het product compatibel, wat verwacht je van het product etc etc). Destijds stage gelopen bij een kleine webshopje, bij hun liep het allemaal top. Zij namen producten retour en klant was altijd koning (natuurlijk met een grens).
Bedankt hiervoor! Ik dacht echt dat Beat-it een net bedrijf was. Maar zit tenenkrommend hun reacties te lezen...een merkwaardige en onprettige manier van 'service' leveren.
Ik heb het ook gelezen en krijg dezelfde gevoelens. Ik denk dat voor webshop (heb er ook een) geldt dat bijna alle klanten gewoon aardige mensen zijn, maar af en toe zitten er zeurpieten bij. of ze nu wel of niet gelijk hebben, de kunst is om ze dan toch netjes te helpen.

In de reacties op de reviews zie ik emotie terug, meneer vind dat de klant in kwestie niet gelijk heeft en te snel in de boom klimt. Maar ik denk dat deze meneer even een stapje terug moet doen. Al zou de klant niet in zijn recht staan, het goed oplossen kost minder dan het verlies aan inkomsten dat ontstaat.

@Tweakers: Ten aanzien van het wissen van de shopreviews zou ik willen adviseren als regel te hanteren of de winkel een echte doorstart maakt, inclusief personeel en inclusief garantie/klachten afhandeling. Alleen als ze dat doen, verdienen ze ook om te profiteren van de goede shopreviews van de vorige eigenaar. Met dat argument denk ik dat je sterk staat bij een eventuele 'botsing', die zou kunnen ontstaan als de nieuwe eigenaar bezwaar maakt tegen het wissen van shopreviews.
Gepost door Beat-it.nl, zondag 24 april 2016 14:45

Vanochtend ontvingen wij een bestelling van de klant voor een 2-tal iPhones. Er bleek sprake van een prijsfout. Het betreft een HP ILO licentie, die door een import fout van een derde partij gekoppeld is aan een zgn. EAN nummer van een iPhone. Het gevolg was dat een courante, nieuwe iPhone die overal rond de 900,- kost, nu bij ons voor 296,45 op de site was terechtgekomen. Een derde. Zie ook http://www.beat-it.nl/docs/Tweakers_iPhone.png voor de weergave op dat moment). Voor een ieder was duidelijk, of had duidelijk kunnen zijn dat dit een prijsfout was. Maar niet voor deze klant, die er ook gelijk maar even 2 bestelde. De bestelling is dan ook geweigerd (los van het feit dat we alleen aan bedrijven leveren, wat deze klant meende te moeten oplossen door zijn achternaam bij het verplichte veld "Bedrijfsnaam" op te geven).

Het betaalde bedrag is uiteraard gelijk via MultiSafepay teruggestort, en wij hebben de klant netjes per mail geinformeerd was er was gebeurd. Hierop kwam een correspondentie op gang, waarin we duidelijk tegenover de klant kwamen te staan. Wij met de opvatting dat het moreel niet zo net is gebruik te willen maken van een prijsfout, de klant met de opvatting dat wij excuses zouden moeten maken.
Net op hun site gekeken ze pretenderen groothandel te zijn. (Kvk niet gechecked)

Maar wat doen ze dan op Tweakers?

Als je op consumenten richt maken je algememe voorwaarden niet meer uit aangezien je bij elke order moet controleren of het een bedrijf is.
Kortom: het is een onnodig rancuneuze review die de feiten niet juist weergeeft. Er is juist continu service geleverd en de heer Boterman maakt op geen manier aannemelijk dat we onbetrouwbaar zouden zijn, maar verspreidt wat makkelijk zijn laster.

PS omdat de heer Boterman zelf de openbaarheid zoekt, kunt u de correspondentie met Fimar/de heer Boterman opvragen via http://www.beat-it.nl/docs/email........pdf
Hahah wow. slechte review, dus post je maar de betreffende correspondentie met meneer? "Ja maar hij doet het ook" :+

Ik kwam geregeld bij Afuture, maar dit mijd ik denk ik maar voorlopig even.
In aanvulling op mijn relaas van feiten hierboven:

Naar mijn mening mag dit soort publiek wederhoor vanuit webwinkels wel vaker voorkomen en zeker ook tot de nodige naming and shaming van klanten leiden.

Wat ik ook hier weer terugzie aan gebelgde klantkoningen die toch vrij heftig solidair frustraties ventileren.. dit soort semi-collectief eenrichtingssentiment zal toch echt de sociale sfeer verzieken.

Burn-outs en op-de-letter reacties vanuit de aangevallen dienstverleners kunnen zo toch niet uitblijven zeker? Als je ziet wat dit soort sentiment sector-breed aanricht.. alles wordt maar een race naar de bodem; vroeger kocht ik bij verscheidene zaken in.. als je hier van sommigen nu meer van leest. Oei. Maar daar zijn de meesten van ons dus zelf aan medeschuldig. Juist met de verkilling die velen van ons zelf inzetten.

Dat we tegenwoordig alleen al review-websites nodig hebben is mijns inziens triest (en ook niet meer te voorkomen), maar ik ben blij dat bij sommige online leveranciers (leverdienst-verleners) de medewerkers duidelijk niet op hun mondje gevallen zijn.

>> Wil jij echt iets bestellen bij een partij die zich voor goede reviews wèl laat afpersen, tot zover beneden inkoopkosten? Waar denk je dat dat geld vandaan gaat komen? Juist ;( Liever dat we met z'n allen wat meer gaan betalen dan dat dit de norm wordt. Maar nogmaals, dit is slechts mijn mening.
Burn-outs en op-de-letter reacties vanuit de aangevallen dienstverleners kunnen zo toch niet uitblijven zeker? Als je ziet wat dit soort sentiment sector-breed aanricht.. alles wordt maar een race naar de bodem; vroeger kocht ik bij verscheidene zaken in.. als je hier van sommigen nu meer van leest. Oei. Maar daar zijn de meesten van ons dus zelf aan medeschuldig. Juist met de verkilling die velen van ons zelf inzetten.
Als klantenservice medewerker heb je ook wel een beetje een dikke huid nodig. Anders zit je gewoon in het verkeerde werk. Net zoals een politieman het risico loopt op letsel, krijg je vaak kwade klanten tegen je aan. Dat is nou eenmaal het geval.

Ik heb anderhalf jaar op een klantenservice callcenter gewerkt en ik heb ook wel eens na een gesprek even naar buiten moeten lopen omdat ik het even helemaal gehad had. Het is belangrijk om dat van je af te laten glijden en de volgende klant weer met open armen te begroeten. Zodra je dit soort dingen mentaal gaat opstapelen dan is het hek van de dam. Als je al een gesprek begint met een negatieve instelling dan wordt het een neerwaartse spiraal. Ik zie vanuit hun review-reacties enorm veel frustratie doorschijnen. Daar gaat het al fout. Natuurlijk heb je het het soms even helemaal gehad. Maar dat moet niet naar buiten lekken. En al helemaal niet waar andere klanten het mogelijk kunnen zien. Die lezen dat ook weer en schieten vooraf al in de verdediging.

Ik moet zeggen dat onze coaching op dit gebied ook bijzonder goed was. Daar heb ik veel van geleerd. Bij kleinere bedrijven mist die ervaring en begeleiding denk ik wel een beetje. Punt was ook wel dat bij ons bedrijf de klant echt vooraan stond, en de kosten op de tweede plaats. Ik kreeg altijd toestemming voor bijzonder coulante oplossingen en dat werd me ook nooit aangerekend. Bij een klein bedrijf zal je die financiele marge een stuk minder hebben om dat te doen. Maar professionaliteit maakt een hoop goed.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 juli 2024 19:46]

Eens, en een mooi stuk onderbouwd persoonlijk perspectief wat je zo even met ons deelt @GekkePrutser

Met ook mijn Dank daarvoor :Y)
Leuk relaas, opzich. Maar je focust je al de hele tijd op een verhaal. Waar komen alle andere negatieve reviews dan vandaan en waarom zie je dat bij andere winkels totaal niet terug? Het zijn er wel ERG veel he? En dan niet alleen op Tweakers, maar ook op bijvoorbeeld Trustpilot. Ik denk dat deze winkel redelijk rot is van binnen en ook onder dit nieuwsartikel zie je negatieve reacties over Beat It van Tweakers zelf. Ik blijf ver bij "Afuture" uit de buurt en dat is jammer, want woon zelf in Veenendaal en kwam vaak bij Afuture.
Ik heb best een redelijk aantal andere reviews gelezen ook op trustpilot (stuk of acht negatieve denk ik), en wat mij opvalt is dat vrij veel van de negatieve reviews voortkomen uit één voortdurend terugkomend probleem met beat-it..

Dat probleem is iets wat wellicht voortkomt uit de ontstaansgeschiedenis van dat beat-it. (Disclaimer/fyi: Ik heb er nog nooit iets gekocht, ben er dus ook niet mee bekend afgezien van wat diepgravend onderzoek mbt reviews en een pdf met daarin email-exportje vanuit outlook.)

Op hun website staat namelijk bij het kopje [over ons] onder andere het volgende:
"In de loop der jaren zijn wij getransformeerd van een webshop gericht op de particuliere markt, tot een shop alleen voor zakelijke afnemers."
Wat ik nu voortdurend teruglees in reviews, inclusief bijvoorbeeld het review hier bij Tweakers-reviews dat werd gequote door @dylan111111 is dat particulieren zich niet correct informeren over wat het betekend om als particulier tòch zakelijk in te kopen bij eender welke business-to-business leverancier. Die particulieren verwachten dan (achteraf) dat particulier-consumentenrecht geldt op dergelijke aankopen. En dat is, wettelijk, nu eenmaal niet het geval.

Nu kan zo'n beat-it natuurlijk heel wel eens verweten worden dat zij zich onvoldoende coulant opstelt jegens dat soort ogenschijnlijk onbezonnen acties van particulieren, maar de vraag is wat dat bedrijf dàn moet, ook met wèl zakelijke klanten..

> Want kun je die dan wel dezelfde coulance onthouden omdat zij wèl beter hadden moeten weten? > En daarmee nog meer grijs gebied (oordeelvermogen van klanten en dan wel/niet honoreren van bij wet feitelijk uitgesloten twijfelgevallen) aanboren?

Mijn mening:
Mijns inziens is het dan beter om juist in klare taal mensen ter laten weten waar zij verkeerd zijn gegaan, juist opdat lezers van dit soort reviews inclusief dus(!) wederhoor dan (hopelijk) beter weten dan dit toch ook maar als fictief-zakelijke klant te gaan proberen.

Zo'n gerepeteerde heldere houding komt misschien dan wat arrogant over, maar de doelgroep van deze business-to-business business zal de ziens- en handelwijze hoogst waarschijnlijk wel in correcter context duiden, en allicht de klare taal ook juist waarderen.
Particulieren hebben er zo duidelijk niets te zoeken, en nemen die er toch een gokje dan kan dat -blijkbaar- maar dan toont zich de consequentie wanneer de klant haar eigen dwaling bij consumenteel-reclame vergeten blijkt. Da's jammer maar te verwachten, en ik denk waarschijnlijk ook wel eventjes door die fictief-zakelijk particulieren bewust ingecalculeerd toen men voor het zakelijke prijsje ging.. Maar het kan ook ècht onbezonnen koopgedrag zijn; dat valt niet uit te sluiten.

Alhoewel, verplicht invoeren van een BTW of KvK-nummer zal een optie zijn, maar ik vermoed dat de kans op misbruik dan alsnog groot is en controle kostbaar zal blijken. (KvK bijvoorbeeld vraagt echt bedragen die door de bank genomen, volgens mij, niet in verhouding staan tot de grotendeels geautomatiseerde administratieve diensten die zij levert. Maar da's een kwestie van voornamelijk ernstig gebrek aan transparantie/verantwoording - en sowieso bijzaak in dezen.)
Als je handelt met particulieren heb je gewoon de wetgeving te volgen. Zelfs zakelijk heb je rechten, een ZZP'er die zakelijk bestelt valt ook nagenoeg onder consumentenrecht.

Maar ook zakelijk kan je je van de goede kant tonen. Zakelijk mag je restocking fee vragen bijvoorbeeld, of garantie afwimpelen en naar de fabrikant wijzen. Als ik moet kiezen tussen een leverancier die in alle redelijkheid consumentenrecht toepast bij zakelijke bestellingen of eentje die achter zn algemene voorwaarden kruipt weet ik wel waar ik volgende keer bestel.
Klopt, maar wat als je duidelijk genoeg bent dat je ècht-ècht-ècht alleen zakelijk wilt verhandelen. En je klant gaat daar dan tòch tegenin. Dan doet 'ie dat mijns inziens toch wel op (voornamelijk) eigen risico.

En natuurlijk begrijp ik ook wel dat je liever besteld bij een partij die je cadeautjes geeft. Ik ook. Maar dat werpt ook vragen op waar je niet zomaar aan voorbij kunt.

Wat mij betreft trekken we de gehele sector terug uit z'n race naar de bodem. Dus lekker iedere partij meer dan het absolute minimum aan dienstgerichte coulance en transparanter beslissingsondersteuning. (Kort-door-de-bocht: Opgeflikkerd met alle oneigenlijkheid, dwz marketing) Herinvoering van iets van nog maar zeer kort voor mijn tijd, dat mij welhaast trots maakt op generaties vóór mij - het Nederlandse 'precario' - lijkt mij een zéér, zéér,zéér goede stap op de weg naar herstel in dezen.

Punt daarbij is dat het even duurt tot dit soort stappen zich ook vertaalt in substantiever fooien, herwonnen consumentenvertrouwen en andere positieve externalisaties van zo'n doelbewust welgestelder handelscultuur.. en tot die tijd zullen overbruggende prijzen waarschijnlijk wel ietsje omhoog moeten, wat weer terugvoert naar hindernissen aan het startpunt: Bewustwording/transparantie en handhaving (door eindelijk weer eens niet terug-/onttrekkende overheden), o.a. dus bij particulieren die al-of-niet-bewust zakelijke (business-to-business) prijzen uitzoeken, in de veronderstelling dat zij eventueel ook wel gaan wegkomen met onwettelijke verlangens achteraf.

Enfin, tot zover even mijn zienswijze. Laat het mij alstublieft weten als ik mij onduidelijk of onhandig uitdruk, ik verbeter mijzelf graag!
Klopt, maar wat als je duidelijk genoeg bent dat je ècht-ècht-ècht alleen zakelijk wilt verhandelen. En je klant gaat daar dan tòch tegenin. Dan doet 'ie dat mijns inziens toch wel op (voornamelijk) eigen risico.
Het is blijkbaar mogelijk om particulier te bestellen, dat moet je dan gewoon onmogelijk maken. De online klant moet gewoon op alles gewezen worden en als iets niet kan of niet mag, moet je ook gewoon zorgen dat het niet kan. De mogelijkheden zijn er, zoals je zelf al aangaf ( BTW / KvK vragen ). Als je daar dan niet de moeite insteekt en je verkoopt aan particulieren ( je kunt zo hun adres opzoeken met Maps en als dat een rijtjeshuis is, mag je zelf de wiskunde doen. ), dan heb je ook gewoon te maken met consumentenrecht. Dat heb je als bedrijf allemaal zelf in de hand en is dus ook 100% je eigen probleem.
Dit is geen inhoudelijke reactie op dat wat ik geschreven heb, want bezijden het punt en niet rakend aan wat ik naast dit punt vermeldde.

Daarnaast stapet u enkele meningen op elkaar om zodoende tot een conclusie te komen. Gezien die mate van vooringenomenheid ben ik niet van zins om (nu, bijna drie dagen na dato) van de hak naar deze tak te gaan om een fictie van inhoudelijk voortdurende discussie in stand te houden.

Als u een volgende keer met mij een discussie wenst op te rakelen dan raad ik u aan wat dichter bij een objectieve argumentatie te blijven door argumenten te hanteren die aansluiten op bijvoorbeeld wettelijke (in plaats van persoonlijke (of persoonlijk-sociale)) normen, of zaken ook daadwerkelijk -zelf, op voorhand- objectief te onderbouwen.

Evengoed wel met Vriendelijke groet hoor.
Dit is geen inhoudelijke reactie op dat wat ik geschreven heb, want bezijden het punt en niet rakend aan wat ik naast dit punt vermeldde
Ik reageer direct, op iets wat je zelf geschreven hebt?
die aansluiten op bijvoorbeeld wettelijke
Als je verkoopt aan consumenten ( dus een betaling aanneemt en dan levert ), dan verkoop je aan consumenten. Zo makkelijk is het. Je kan van alles op je website zetten, maar dan moet je het ook zelf naleven!
Anoniem: 919889 @BStorm24 juni 2017 11:12
Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten is hier heel erg van toepassing. Blijkbaar heeft Bstorm nooit ergens anders gekeken dat bij Tweakers.net.

Als je eens gaat kijken bij hardware.info hoe beat-it zich daar profileert zal je ze zeker niet meer verdedigen. Of je moet een betonplaat voor je kop hebben. Ze staan daar b2b prijzen aan te prijzen in een consumenten toko, ofwel prijzen zonder BTW. Duidelijk heel bewust om bovenin de lijst te komen, hardware.info probeert daar wel wat aan te doen door de lijst in eerste instantie niet volledig te laten zien.

Heel misschien dat ze met de naam afuture wel consumenten prijzen laaten zien ipv ex BTW prijzen om bovenin de lijst te komen.

Ik vind jou niet netjes als tweakers moderator om je zo expliciet achter een bedrijf op te stellen, blijf neutraal.
Ik stel mij niet op achter dat bedrijf; ik kaart enkel af en toe wat misvattinkjes aan. En ja dat betekent dat ik iets verdedig: Namelijk de objectiviteit; heel die webwinkel kan mij verder niet boeien. Ik kan er niet eens wat kopen zelf 8)7

Laten we wel wezen: Beat-it handelt enkel business-to-business. Dat zij dan hun eigen zakelijke prijzen hanteren is niet meer dan normaal. Hanos adverteert ook ex. btw. Sommige websites willen nog weleens een knopje bieden waarmee geswitcht kan worden tussen de gewone prijzen en de inclusief prijzen, maar dat is eigenlijk een nodeloze gesture. Want zakelijke klanten denken ook in ex. btw prijzen. Als je bij hen aankomt met inclusief prijzen gaan die ook moeilijk kijken. Als Beat-it nu ook aan particulieren verkocht, ja dan was zoiets logisch (want wettelijk verplicht) geweest. Kijk ook eens op bijvoorbeeld ICTrecht, Engelfriet (Medetweaker) - Mag een prijs exclusief BTW getoond worden?

Dat hardware.info een zakelijke wederverkoper uitnodigt, of toelaat, om bij hen de prijzen ook te vermelden is hun keuze. Het mag niet, omdat zij dan volgens jou foutieve (ex. btw) prijzen adverteren, maar het is hun keuze. Beat-it laat überhaupt geen prijzen zien aan niet als zakelijk geregistreerde klanten. Punt is, als je shopt moet je je bewust zijn van dit soort zaken. En natuurlijk niet je voordoen als inkoopmedewerker van een niet bestaande nering en je zo ook registreren bij een B2B leverancier.

Daarnaast: Als de prijs to-good-to-be-true lijkt.. kijk even of er misschien douanekosten zijn, werden er evident inferieure materialen gebruikt, is het ROHS gecertificeerd, zit er wel btw op (een prijsverschil van zomaar 21%!), etc.

Bovendien staat ook gewoon op de website van beat-it dat zij enkel business-to-business verkopen. En als je daar een eerste keer toch gaat proberen te kopen dan kijk je toch even wat een winkel over zichzelf zegt? Of wil je enkel op bevestigen hoeven klikken? Want als je ècht niet wilt nadenken kun je beter dat betonbord voor je kop schroeven en een winkel inlopen met een pak flappen in je hand. In plaats van ongefundeerd af te geven op anderen natuurlijk hè.. want dàt is wat hier niet netjes is. Verder mag u van mij uiteraard helemaal doen met uw geld wat u zelf wilt.

Overigens, als ze bij Afuture wèl BTW inclusief adverteren dan is dat omdat ze er niet zakelijk gaan verkopen. Iets wat misschien een goede move zou zijn, gezien alle schijnheilige 'reviews' over onvervulde consumentenwensen die ze blijkbaar aantrekken. Daarenboven: Anders is het misleiding om doelbewust het dan_wèl verkeerde tarief te laten zien, al zal een B2B klant toch denken 'die zijn maf' met prijzen die dan 21% hoger liggen dan die van de concurrentie. Of denkt u dat die ook niet kijken en gewoon maar kopen-kopen-kopen?
Anoniem: 919889 @BStorm25 juni 2017 10:35
Ik stel mij niet op achter dat bedrijf; ik kaart enkel af en toe wat misvattinkjes aan. En ja dat betekent dat ik iets verdedig: Namelijk de objectiviteit; heel die webwinkel kan mij verder niet boeien. Ik kan er niet eens wat kopen zelf 8)7

Laten we wel wezen: Beat-it handelt enkel business-to-business. Dat zij dan hun eigen zakelijke prijzen hanteren is niet meer dan normaal.
Toch wel apart dan dat ze dan hier op tweakers prijs-vergelijkingen mogen maken met consumenten leveranciers. Staat er dan wel bij maar kloppen doet het niet.
Ik vind dat onterechte exposure, en dat je dan hierop antwoord is weer aandacht voor een bedrijf dat hier geen aandacht hoort te krijgen.
Nog afgezien van de zeer negatieve reviews. En dat je elke keer zo reageert bij Beat-it begin ik mij dingen af te vragen.
Als een klant kiest voor openbaar maken is dat 1, als je dat als leverancier doet schend je privacy voorwaarden.

Het heeft nooit zin op publiekelijk als leverancier met modder te gaan gooien. Als je van mening bent dat de klant laster pleegt geef je dat aan of klaagt hem aan. Doe je dat niet zal er dus wel een kern van waarheid in zitten.
Anoniem: 855731 @bbob23 juni 2017 16:31
En wat als een klant publiekelijk de naam van een medewerker van een bedrijf noemt in het openbaar?
Naam is iets anders dan naw gegevens.
Als medewerker daar probleem mij heeft of het bedrijf dan kan die actie ondernemen.
Hetzelfde doen lijkt me als bedrijf niet verstandig
NAW, Naam Adres Woonplaats.
Een naam is gewoon onderdeel van naw gegevens en niet iets anders.
Dan nog is "Maar hullie doen het ooooook!" nog steeds niveautje kleuterschool en moet je dat, als professionele organisatie, simpelweg niet doen. Het zou me niet verbazen dat er veel strengere regels voor bedrijven zijn dan voor particulieren in dit soort gevallen.
vraag me ook af wat de wet zegt hierover. Gewoon stug personalia over het internet uitstrooien.
Dat is een data-lek
Moeten ze melden en krijgen een boete!
Denk dat het niet enkel een datalek is eigenlijk. Dit is moedwillig gegevens publiceren (en iemand zwartmaken)
klopt ja, smaad zelfs wellicht.
Wellicht even je post aanpassen @Subslider -- de pdf is zo te zien (wijselijk alsnog) verwijderd.

Wie zich er in verdiept (er zijn manieren om offline content via derden terug te vinden - maar ik zal er hier niet naar linken en wil eenieder suggereren dat mèt mij ook na te laten in volgende reacties), kan zien dat de fatsoensnorm hier aan beide zijden is overschreden. Samenvattend:

Volgens wat aan correspondentie te vinden is heeft genoemde persoon, schijnbaar een 'financieel manager' van een (dan allicht typisch) schuldhulpverleningsbedrijf, getracht personeel van beat-it af te persen /te chanteren. Dit door een beschermgeld in vorm van korting à 15-20 % te bedingen op een artikel waarop (volgens slachtoffer) slechts 2% marge zit. Dit namelijk op kennelijke consequentie van een negatief review indien de financiële wens niet vervuld zou worden.

De hulpverlenend medewerker van Beat-it is wel (constructief doch niet positief) op deze toer ingegaan. En heeft na constatering dat de onzalige koers van deze financieel manager werkelijk was doorgezet, wellicht ietwat reflexmatig en/of in shock door deze buitengewoon onfatsoenlijke gedragingen, enige naming-and-shaming gepast gevonden.

Ook is de zienswijze laster door medewerker beat-it medegedeeld in het publiek antwoord op uit deze koers voortgekomen review; naar diens eigen zeggen omdat geplaatste review ook nog weer anders werd gepresenteerd dan wat was voorgevallen. (En dit wordt bevestigd door, en voor zover, dus de correspondentie die zojuist door mij is ingezien. Maar uit wat ik las rijst werkelijk geen enkele twijfel over de juistheid van die verslaglegging of erin vervatte weergave van feiten.).
Wie zich er in verdiept (er zijn manieren om offline content via derden terug te vinden
Ja, ik heb dat ook gedaan (niet het linken maar het opzoeken ervan bedoel ik). Linken doe ik natuurlijk ook niet, maar het is erg makkelijk te vinden op basis van de informatie hierboven.
Volgens wat aan correspondentie te vinden is heeft genoemde persoon, schijnbaar een 'financieel manager' van een (dan allicht typisch) schuldhulpverleningsbedrijf, getracht personeel van beat-it af te persen /te chanteren. Dit door een beschermgeld in vorm van korting à 15-20 % te bedingen op een artikel waarop (volgens slachtoffer) slechts 2% marge zit. Dit namelijk op kennelijke consequentie van een negatief review indien de financiële wens niet vervuld zou worden.
Ik vind dat je de klant hier veel te veel in een negatief daglicht stelt, en ik vind de beschuldiging van afpersing en chantage helemaal niet terecht.

De klant stelt als eerste voorstel om gewoon zijn volledige bedrag terug te krijgen binnen 24 uur. Aangezien het hier gaat om een na een maand nog steeds niet geleverd produkt (dat ook volgens beat-it zelf waarschijnlijk niet meer geleverd gaat worden) vind ik dat een bijzonder normale eis en ook het recht van de klant.

Hij stelt pas als tweede optie om korting te krijgen op een ander produkt met 15-20% korting. Hiermee biedt hij de leverancier de mogelijkheid tot tegemoetkoming en een succesvolle zakenrelatie. Hij zegt er ook duidelijk bij dat het maar een voorstel is, en hij open is voor andere voorstellen. Hij zal het percentage dan waarschijnlijk ook wat hoog hebben ingeschoten met het oog op eventuele onderhandeling.

Hij zegt ook dat hij hoe dan ook een review zal achterlaten en dat is zijn goed recht. Dat vind ik geen chantage. Natuurlijk zal een review bij tegemoetkoming positiever zijn. De ingebrekestelling die hij noemt als mogelijkheid is een juridische zaak die door een rechter beoordeeld zal worden (indien niet vooraf geschikt) dus dat is ook geen chantage. Het is een normaal middel om naar te grijpen in een dergelijk geschil.

Ik vind het publiceren van die (behoorlijk nette) brief van de klant niet netjes.Ze hadden hem gewoon zijn geld terug kunnen geven en dan was de zaak naar behoren opgelost. Wel met een nadelig review maar ik zou ook een vlammende review achterlaten als ik een maand aan het lijntje was gehouden.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 juli 2024 19:46]

Nou, als je op hoge poten eist dat één van twee zaken gebeurd, de eerste is geld direct terug middels spoedboeking. (En dat kost ook geld, nota bene. Daarom ook dat er een redelijke, andere, termijn voor staat in het algemeen/wettelijk verkeer.) En de tweede zo'n toch wel kennelijk onredelijke korting..

Dan verder in direct de eerste zin ná dat kennelijk onredelijke alternatief stellen dat er review komt (waarin - tussen de regels door- de gemaakte keuze uiteraard een beslag zal krijgen).. In dat review dan ook de bewoording "..of indien er echte service is kan mij een nieuwe computer.."

Dat is wellicht de schuldhulpverlenersvariant op afpersing, want niet voldoende expliciet om er haalbaar (op quitte) de kosten van een rechtszaak aan te spenderen door het slachtoffer. Maar ik vind dat hier zéér zeker een fatsoensnorm is overschreden. Zeker wanneer je er bij optelt dat de gang van zaken dus héél eenzijdig, schreeuwend (denk uitroeptekens en geen bewoordingen die passen bij een manager) en zwartmakend gekleurd wordt 'geriviewed' En dan in review (business-to-business) de dienstverlener ook nog van wanprestatie betichten wat gewoon dus aantoonbaar onjuist is :?

Ik bedoel, ik gebruik ook wel eens heftige bewoordingen, maar ik probeer dat correct te doen en neem waar gepast woorden terug (mèt excuus). Dit soort volharding in onredelijkheid is mijns inziens gewoon niet netjes en ik kan mij voorstellen dat het soms voor een medewerker eens de laatste druppel zal zijn. Waarbij ik dan kan (moet? ;) :Y) ) vermelden dat betreffende medewerker dit nog wat gepaster (meer bedekt) verwoorde dan ik hierboven deed: "stuurt de heer (gecensureerd) een e-mail die wat chantabel overkomt(nadruk van BStorm): of het geld wordt binnen 24 uur teruggestort of "..."
Volgens mij gebeuren de meeste overboekingen gewoon direct toch? Bovendien is het maar een eis. Ik neem aan dat hij het ook zou accepteren als hij een mailtje terug zou krijgen van 'Sorry, u krijgt het geld terug maar het kan pas over 2 a 3 dagen'. Wat moet hij anders, naar de rechter? Die geeft hem echt geen gelijk als hij zijn geld inmiddels al terug heeft. Hooguit krijgt hij rente over het bedrag over die paar dagen en dat is het niet waard. Ik neem aan dat hij dit eist omdat hij niet wil dat er expres getraineerd wordt tot de maximale wettelijke termijn.

Ik zie in zijn brief geen enkele hoofdletter en ook geen onvertogen woord. Maar de review zelf heb ik niet kunnen zien, die is kennelijk verwijderd sindsdien? Er staat geen negatieve review meer rond oktober 2015 en sindsdien ook niets dat bij dit verhaal past. Hij staat ook niet meer op archive.org en Google Cache heeft de nieuwe versie al, dus ik kan hem ook niet meer vinden. Dus die had ik niet meegenomen in mijn beredenering. Het klinkt alsof die inderdaad een stuk gefrustreerder van klank was.

Maar in elk geval vind ik dat het publiceren van deze brief de zaak van beat-it geen goed doet, ik neem aan dat ze dit gepubliceerd hebben om hun gelijk te bewijzen maar dat doet het zo absoluut niet. Integendeel, zoals ik hierboven schreef vind ik het een redelijke opstap voor een onderhandeling over het probleem. Ik vind dat ze zo'n grote stap nooit mogen nemen in zo'n geval.

Edit: Misschien is het ook iets cultureels, omdat ik al lang niet meer in Nederland woon. In veel landen is onderhandelen behoorlijk gebruikelijk en natuurlijk schiet je dan een beetje hard in. Zeker in zakelijk verkeer (denk maar niet dat een groot bedrijf de volle mep betaalt voor een partij laptops, kortingspercentages van 50-60% zijn normaal). Ik denk ook niet dat zijn brief in die zin puur letterlijk genomen moet worden op kortingspercentages en retourtijden enzo. Ik zie dit gewoon als een opzetje vanuit de klant voor de oplossing van het zakelijke conflict. Maar wellicht dat in Nederland zo'n brief wat serieuzer wordt gelezen?

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 juli 2024 19:46]

Overboekingen kosten toch altijd een werkdag, tenzij binnen 1 bank?
https://www.rabobank.nl/p...edbetaling-binnen-europa/

Betalingen voor 1500 zijn meestal dezelfde dag verwerkr, dat is al jaren zo.
Dat is gewoon asociaal. Vraag me af of ze de privacy-wetgeving daarbij niet overtreden eigenlijk.
Bovendien, die man lijkt daar gewoon onder een nickname te posten en is dus voor het publiek helemaal niet openbaar of te herleiden qua identiteit.
Ook nog een eens open dir.
Dit lijkt mij een bedrijf die Service en Veiligheid niet op plaats 1 heeft staan, ver vandaan blijven dus!
De link werkt inmiddels niet meer.
Hé @Goemies u had dit eerder gemeld dan ik zie ik :) Nog even een plus-tweetje in de moderatie van mij dan :*)

Excuses dat mijn post de uwe wat heeft afgesneden. (Ik snap niet hoe die hoger is geëindigd.. Toch een reactie op dezelfde post denk ik dan. Zo veel later had ik hem toch ook niet aangepast dacht ik. :? Misschien heb ik er volautomatisch nog een spelfoutje uitgehaald ofzo :+ Enfin beter te veel positieve moderaties dan te weinig denk ik toch altijd maar :Y) )
Anoniem: 919889 @Goemies24 juni 2017 11:21
Link werkt nog steeds
Moet op plus 3 dit. Dit kan echt niet!!
Voorlopig? Ik zal nooit meer wat bij a-future kopen, onwerkelijk zeg die reacties van hun personeel...
Ziet er uit als een niet zo vriendelijk clubje, er zal vast wel 2 kanten van het verhaal aan zitten, maar de reacties zijn niet bepaald goede promotie voor je webshop.
Tenzij de winkel gewoon een dekmantel is voor een knokploeg, dan hebben ze de naam en de reputatie mee ;)
Klopt, elk verhaal heeft 2 kanten. Maar dit bedrijf heeft wel heeeeeel veeeeeel verhalen met 2 kanten. Trackrecord van Beat-IT is gewoon erg slecht....
Er zit ook vrijwel altijd 2 kanten aan het verhaal.

Echter hoor je ontevreden klanten vaker dan tevreden klanten .

99% van de klanten die tevreden is laten nooit iets van zich horen.
En toch zijn er genoeg webshops die wel positieve reviews krijgen. Wanneer een winkel zijn best doet zullen er ook mensen geneigd zijn om een goede beoordeling te geven.
Voor mij geld dat alleen als er wat is, ik geniegd ben om een review te plaatsen.
De ik heb besteld en de volgdne dag reviews zeggen mijn namelijk bijna niks.
De ik was stom/had een probleem, maar is zus of zo opgelost verteld mij wel wat customer service is van een bedrijf, en dit is waarnaar ik kijk.
Er bestaat geen gratis verzending; zit gewoon in de verkoopprijs en dus in de marge meegerekend:

Inkooppijs * 1,21 (BTW) + verzendkosten + x% marge -> verkoopprijs.

Of denk je dat PostNL die pakketjes gratis door het hele land brengt.
Anoniem: 919889 @sus24 juni 2017 11:19
Gratis bestaat helemaal niet, er is altijd iemand die betaald.

Net als: vroeger hadden we kuilen in de weg, nu (verkeers) drempels.

Zoveel is er niet verandert. En de staat wil graag grote zaken want dat is makkelijker (afpersen) onderhandelen.
Ik zou serieus niet weten wie dat zou verbieden. Je hebt een product wat je aanbiedt voor een bepaalde prijs. Je komt tot die prijs door je inkoopprijs te nemen, daar de BTW bij op te tellen, te zorgen dat je een leuke marge hebt (je wilt immers verdienen). Jij stelt vast wat de verkoopprijs is, de consument zal dan wel of niet bij jou bestellen.

Geloof me, ik zit al bijna 15 jaar in de retail, verzending is nooit gratis en zit linksom of rechtsom in de prijs inbegrepen. Dat de grote jongens met een lagere marge willen/kunnen werken is deel 2. Dat heeft grotendeels te maken met inkoopvoordeel omdat ze veel grotere aantallen inkopen. De lokale toko die 3 laptops inkoopt of een Coolblue die er 300 inkoopt. Tja, dat kletst iets anders met de accountmanager van het betreffende merk.
Het ligt nooit aan Beat-It zo te zien, dat moet wel een top winkel zijn dan! :+ :P

Ook dat gebruik van hashtags dan: "#jammer #onnodig" Super onprofessioneel als je het mij vraagt!
Juist wel professioneel toch? Ze betreuren(jammer) het onterecht(onnodig) sentiment.

Tuurlijk, het lijkt erop dat ze afgeven op de klant, maar die schijn komt toch vooral van de resolute afwijzing van, in dit geval, een heldere misvatting van (dus door) de klant.

De klant dacht in dezen zakelijk (op naam van door hem/haar ingevoerde bedrijfsnaam) te kunnen kopen en dan toch beroep te kunnen doen op de Wet Koop op Afstand, die enkel geldt voor niet-zakelijke kopers. Tsja dat is dan onbezonnen (of onwaarachtig), maar niet de schuld van de ontvanger (beat-it) van die zakelijke doorverkoop-order.
Juist wel professioneel toch?
Hou op, alsjeblieft zeg. Dan zeg je dat dus gewoon normaal. Het is geen Instagram hé, maar een klant die een fout gemaakt heeft. Dat de klant daar niet netjes op reageert, oke. Maar als je als bedrijf dan niet meer professioneel kan blijven, kan je beter wat anders gaan doen denk ik. En dit is dus niet de eerste keer dat het zo gaat, maar gewoon veel vaker. En dat zien we gelukkig terug in de reviews! :)
De hashtags werden niet gebruikt als vervanging van een bericht (telegram-stijl communicatie), maar als samenvatting, in kernwoorden, onderaan een reactie. Dat tegenwoordig hekjes een andere connotatie hebben maakt het gebruik hier an sich niet anders; het wàs namelijk niet op twitter (of instagram (voor foto's) ).
Ik heb gewacht met deze vragen, maar ga ze nu toch stellen: Heb jij aandelen in Beat-It? Ken je de eigenaar toevallig? Daar werkzaam misschien?

Ik kan mij niet voorstellen ( en ik heb echt mijn best gedaan! ) dat je dat recht praat, echt niet. Beat-IT komt hierdoor op mij over als een onvoorstelbaar kut bedrijf, dat er alles aan zal doen om je met een kut gevoel achter te laten als er iets niet goed ging tijdens een aankoop en zij denken dat ze in hun recht staan. En dat was precies waar die hashtags voor waren!

Als jij een probleem hebt met een klant, dan zorg je juist dat je geen samenvatting maakt. Maar dan zorg je dat je juist duidelijk bent en vriendelijk blijft! Gewoon even een simpele zin: We betreuren dat U dit zo aangevoeld heeft, maar wat ons betreft was dit onnodig geweest.

Zo, kan je de hashtags achterwegen laten en had je misschien wel de review nog een andere kant op kunnen buigen. Nu hebben ze zo gereageerd en zijn ze mij als klant direct kwijt. En als ik de comments lees nog veel meer! Gelijk je nieuwe bedrijfsnaam al weer helemaal besmeurd, maar he: de eigenaar kan weer lekker slapen nu die weer een dagje lekker bot was tegen z'n klanten en dat is ook belangrijk! :D
V.w.b. uw vragen; driewerf neen.
Dan neem je opvallend rare standpunten aan wat mij betreft...
Niet alleen dat. Ik zie heel veel reviews voorbij komen die nep lijken. Users zonder enige karma verloop etc.
Volledig met je eens. En dan nog niet eens om het feit dat er blijkbaar wel eens een foutje wordt gemaakt maar vooral om de reactie de klanten krijgen. Ik zit zojuist de reviews even te kijken en m'n bek viel open van verbazing over de manier waarop ze ook op de reviews reageren. Echt een winkel die ik voor altijd ga mijden, bedankt voor de waarschuwing :+
Kortom: de klant heeft zichzelf niet voldoende verdiept in de mogelijkheden van het aangeschafte apparaat en wil de rekening daarvoor maar volledig bij ons leggen. Nu dat niet kan, wendt hij zich tot het plaatsen van negatieve reviews.

#jammer #onnodig
Letterlijk uit een van de reviews, ik sta versteld van de onprofessionaliteit hier...
Of deze:
Het is erg eenzijdig om de verantwoordelijkheid voor een next business day levering bij de leverancier te leggen. Iedereen weet dat zendingen deze week vertragingen kunnen oplopen; dat zeggen we in vrijwel elk contact erbij.

Niet van deze wereld..
Kansloos, heb er geen ander woord voor. Zo spreek je toch niet over je klanten? Nu zeg ik niet "De klant is koning", maar dit is ook wel het andere uiterste.
Bij #jammer #onnodig als een antwoord ben ik gestopt met lezen en besloten hier nooit iets te gaan bestellen.

https://tweakers.net/shopreview/permalink/204317/
;( ;( ;(
Zo ga je toch niet met klanten om ?
De betaling van deze bestelling is pas een week later binnengekomen. In een week kan er erg veel gebeuren en is deze refurbished printer niet langer leverbaar (en deze stond daarmee ca. 10% onder de laagste prijs op Tweakers.net).
Dit dan! :? Iemand besteld de refurbished printer die je aanbied, die bestelling neem je aan, en terwijl je in verwachting bent van de betaling verkoop je die zelfde printer ook aan iemand anders. |:(
Dan nog doen alsof de klant achtelijk is. 8)7
Maar als iemand een bestelling plaatst en pas een week later blijkbaar via bank de betaling overmaakt dan moet die toch niet gaan zeuren dat het product niet meer leverbaar is?
Let erop dat de bestelling niet alleen geplaatst is, maar ook geaccepteerd. Vanaf dat moment hebben de klant en de winkel een overeenkomst. Dat gaat niet alleen over welk product er voor welke prijs geleverd wordt, maar ook hoe de levering plaatsvind (bezorgen of afhalen), wanneer de levering plaatsvindt en het hoe en wanneer van betaling. Als de klant al aan zijn verplichtingen voldoet (en ik lees nergens dat betaling binnen minder dan een week vereist was, alleen dat ze ongeduldig werden), dan heeft de winkel aan al haar verplichtingen te voldoen, punt.
Hoe moet de webwinkel weten dat je na een week alsnog de betaling gaat overmaken?
(..)
En ja ik heb in een webwinkel gewerkt en daarom weet ik het, zo ongeveer 50% van de bestellingen werden niet betaald, die staan nog open met als status wachten op betaling.
En daarom heb je dus algemene voorwaarden waarin je vastlegt binnen hoeveel tijd een bestelling betaald moet worden. Als de klant over die termijn heen gaat, dan kun je de bestelling zonder problemen annuleren (en de status aanpassen, waardoor eventueel gereserveerde artikelen weer vrijkomen).

Ik heb enige moeite met de 50% die jij noemt, maar zelfs als dat zo zou zijn, sorry dat ik het zeg, maar dat is het risico van het vak. Je kunt dat probleem wel verkleinen door alleen iDeal-betalingen te accepteren (al jaag je daarmee wel een flink deel van je klanten weg) of bijvoorbeeld een kortere betaaltermijn te gebruiken voor speciale aanbiedingen.
Je kan de webwinkel hierin echt niet iets kwalijk nemen.
Ze zitten zowel juridisch als moreel compleet fout, dus ja, dan valt ze wel degelijk iets kwalijk te nemen.

@GekkePrutser:
Goed punt; ik heb er "een deel" van gemaakt, in plaats van "een flink deel".

[Reactie gewijzigd door robvanwijk op 24 juli 2024 19:46]

e kunt dat probleem wel verkleinen door alleen iDeal-betalingen te accepteren (al jaag je daarmee wel een flink deel van je klanten weg)
Denk je? Persoonlijk baal ik er enorm van als ik een handmatige bankoverschrijving moet doen. iDeal is gegevens invoeren, klik en klaar.

Ik kan me niet voorstellen dat mensen op die extra rompslomp zitten te wachten.
Pardon?
Als jij een uniek product hebt, in dit geval een enkele refurbished printer, en iemand wil die bestellen en jij accepteert die bestelling. Dan is dat product vanaf dat moment niet beschikbaar.
Jij geeft als winkel blijkbaar de optie om te betalen op manieren die niet onmiddelijk zijn.

Je kunt niet 1 product aan 2 mensen verkopen. En dan al helemaal niet verontwaardigd doen en de klant de schuld geven ervan.
Ja echt wel. De webwinkel kan bestelde producten al van de voorraad aftrekken zodat ze niet 2x verkocht kunnen worden. Tevens kan een maximum aan de betaalperiode gekoppeld worden. Dit kan allemaal automatisch gaan, lijkt mij iets wat een webwinkel toch voor elkaar moet kunnen krijgen.
Anoniem: 419371 @dylan11111123 juni 2017 15:58
Ik vind het nog wel mee vallen alleen lijken ze de regels op kopen op afstand niet helemaal te begrijpen en ik vind hun reacties bot maar niet arrogant.
Ik betaal bij bedrijven die ik niet ken altijd met CC of PayPal dan heb je in ieder geval een voet achter de deur.
En bij garantie gevallen binnen de fabrieks garantie kun je beter eerst de fabriekant informeren want dat is meestal de snelste oplossing(bij mij kwamen ze het altijd ophalen ik hoefde het niet op te sturen of weg te brengen.
Ik vind het nog wel mee vallen alleen lijken ze de regels op kopen op afstand niet helemaal te begrijpen en ik vind hun reacties bot maar niet arrogant.
Koop of afstand is enkel van toepassing bij b2c en volgens leveren hun enkel aan bedrijven.

En of het nou bot of arrogant is, zeer zeker dat het onprofessioneel is.
Ik snap het eigenlijk wel een beetje. Klanten waarbij ook maar een klein detail niet gaat zoals ze willen roepen meteen oplichting schande en maken er een heel verhaal van.

Reactie van beat-it is natuurlijk ook kinderachtig, maar om een 1sterren review te geven en de zaak af te doen als oplichting, terwijl het bedrijf netjes contact heeft gezocht en de situatie heeft uitgelegd, vind ik nog veel erger. Zou gewoon een centrale customer blacklist moeten komen :r
het grote probleem ontstaat bij het niet naleven van WKOA omdat dit in hen AV staat...
voor zover ik weet gaat WKOA boven AV.

defecte producten niet terug nemen, producten die niet voldoen aan wensen van de klant.
blijft consumenten recht wat geschonden wordt.
zakelijke aankopen (daar schijnbaar verplicht) zijn niet aan WKOA gebonden, en daar staat een AV wel sterk.
Voorwaarden die in strijd zijn met de wet, bijvoorbeeld de WKOA, zijn niet rechtsgeldig.
Ander kun je als bedrijf in je ALV zetten dat je nergens voor aansprakelijk bent, zo werkt het voor mensen die dat graag willen gelukkig niet.
blijft consumenten recht wat geschonden wordt.
Echter leveren hun enkel aan bedrijven, dus consumentenrecht en wet koop of afstand zijn niet van toepassing. Niet om hun onprofessionele houding goed te praten overigens.
Als ik in meerdere reviews teruglees dat Beat-IT zegt contact met de klant opgenomen te hebben terwijl dit niet gebeurd is, en er afspraken niet nagekomen worden lijkt het me beter dat er een centrale shop blacklist komt ;)

Ook de agressieve manier waarop de klant publiekelijk(!) afgemaakt wordt is verre van netjes en kan zelfs de online reputatie van de klant schaden.

De bedrijfsnaam 'Beat-IT' is helemaal niet zo slecht gekozen eigenlijk; als je het niet met ons eens bent sturen we onze knokploeg op je af :+
Volgens mij mag je zonder reden van opgave binnen twee weken een product terug brengen tenzij het op order gemaakt is, wat volgens mij niet het geval kan zijn met een xerox printer/scanner.
Je haalt het consumenten en zakelijke recht door elkaar ;)
Had hij hem zakelijk gekocht? dat heb ik niet uit het verhaal gehaald, misschien dat ik of niet goed gelezen heb of de verkeerde voor mij heb.
wat ik heb begrepen van een andere slechte review is
bedrijfsnaam-veld is een verplichte veld, dus alleen zakelijk mogelijk. (heb zelf geen zin om hier moeite in te steken in hoeverre dit nog waar is.)
Ik heb er nooit iets gekocht dus het zou kunnen maar ik denk niet dat ik er moeite in ga steken :) En na het lezen van de feedback heb ik ook weinig vertrouwen in Afuture.
Dat was weggelaten uit het verhaal, dus ligt niet aan u.
Maar dan moet je niet aan consumenten / particulieren verkopen ;)

Zodra jij aan particulieren verkoopt, heb je je gewoon aan de bijbehorende regels / wetten te houden.
Hoezo niet?

Vrijwel alle webwinkels verkopen zakelijk.

Zodra jij een bedrijfsnaam op het factuur zet dan koop je zakelijk.

Maar die zakelijke klant maakt misbruik van de Wet koop op afstand en het consumentenrecht om zijn gelijk te halen in een zakelijke transactie.
Of, door het zakelijk veld verplicht te maken, dwing je "onwetende" kopers in het "zakelijk recht" en ontloop je alle verplichtingen naar consumentenrecht toe. Ongeacht het feit dat dit misschien duidelijk zou moeten zijn, lijkt het me toch dat men bewust "nietsvermoedende" consumenten om de tuin leidt.
Hoe kan dat? Je kan het zakelijk veld helemaal niet verplicht maken.

Zelfs al zou je dat doen zou je er niet mee wegkomen omdat je dan makkelijk een dergelijk zaak verliest.
Ik las het hierboven... je moet blijkbaar het bedrijfsnaam veld invullen. Ik heb me misschien foutief uitgedrukt met zakelijk veld ipv bedrijfsnaam veld.
Ze voldoen duidelijk niet aan de wet. Als jij een product niet wil, dan mag je het binnen 7(?) dagen retour sturen. Je hoeft geen reden te noemen. Al vind je de verpakking stinken of erger je je aan het verpakkingsmateriaal.
Maar ja, 90% van de Nederlanders kent de wet niet.
Die laatste opmerking lijkt maar te kloppen :X ;)

Nouja óf dat, óf men informeert zich niet correct/afdoende alvorens tot handelen over te gaan (onbezonnen/onvoldragen gedrag).

[Reactie gewijzigd door BStorm op 24 juli 2024 19:46]

Bizar. Dat die gasten daar bij Beat It niet snappen dat je zo niet hoort te reageren, brrrrr.
Anoniem: 258387 @unglaublich25 juni 2017 01:52
Lieve hemel, wat een arrogantie. Echt elk antwoord wat ze geven is gericht op de fouten van de klant. Alles. Ik zou hier werkelijk nooit bestellen. Wat een vreselijk arrogant toontje slaan ze aan.
Oei oei oei wat pijnlijk. Als alles goed gaat is elk bedrijf praktisch hetzelfde. Als er echter meer gedaan moet worden dan dozen schuiven worden de verschillen duidelijk!
vrij arrogant vind ik nog voorzichtig uitgedrukt.

Continu alles afschuiven op de klant (op een paar punten hadden ze weliswaar gelijk, maar een beetje professionele houding mag wel verwacht worden).
En bij de review van 21 oktober gooien ze vrolijk de correspondentie met persoonlijke gegevens van de betreffende klant de wijde wereld in. Naam, email, bedrijfsadres en telefoonnummer.

Nou in ieder geval duidelijk dat je bij deze toko ver weg moet blijven
Dat zag ik net dus ook. Tweakers bedankt voor dit artikel! Nu weet ik in ieder geval welke twee webshops ik moet mijden. :)
Ik kijk nog altijd naar prijs en in dat opzicht scoren ze ook niet goed.
Naar aanleiding van deze posting ben ik ook even de shopreviews gaan lezen en ook ik heb er werkelijk geen woorden voor. Wauw ongelofelijk slecht.
Ook hier is het einde verhaal voor afuture. 0,0 kans dat ik daar nog iets bestel.
Ik kan alleen maar hopen dat de goede reviews van afuture niet bij deze tent terecht komen. Dat zou zeker niet terecht zijn.
Het leuke is dat het volgende zinnetje in de beschrijving staat bij Tweakers:

Kortom...
De laagste prijs, pijlsnelle communicatie met mensen die verstand van zaken hebben en niet vingerwijzen: BEAT THAT!

:+
Als wij de reacties van Beat-it.nl op de negatieve reviews van klanten @ Trustpilot Reviews goed doorlezen en tegen elkaar afwegen, dan krijg ik toch de indruk dat het zo 'zou kunnen zijn' dat de klant zelf eerder 'to blame' is.

Het web staat vol met "reviews" van huilbaby's, welke zich toch veelal om onjuiste redenen niet-correct behandeld voelen.

Zelf zal ik niet snel een bedrijf minder dan 6 sterren (voldoende) geven, meestal geef ik er minstens zeven:

Een paar weken terug bestelde ik via Bol.com bij een externe aanbieder (gesitueerd in Engeland, met Nederlandstalige medewerkers die de externe shop bij Bol.com bestieren), een verloopstekker van DVI naar HDMI: op de productpagina stond aangegeven dat de levertijd ongeveer twee weken zou zijn. Ik heb er uiteindelijk 18 dagen op moeten wachten: nu vond ik dat achteraf niet erg, want op de envelop waar het product in zat stond het adres van een in India gevestigde leverancier en dan kan het idd lang(er) duren.

De externe aanbieder bij Bol.com heeft geen controle over op welk [exact] tijdstip de leverancier levert. Vandaar dat zij van mij 9/10 sterren kregen als cijfer voor hun levertijd ;)

Lees en weeg tegen elkaar af onderstaand voorbeeld van woord (klant) en wederwoord (webshop) @ Trustpilot Reviews:
Mijn bestel datum 1-december 2015

Bij de meeste webwinkels is het voor 17:00 bestellen volgende dag in huis.
Helaas niet bij Beat-it, het heeft zeker een dag of 4 a 5 geduurd voordat ik slecht 1 deel van de order binnen had.

Helaas geen communicatie dat de order niet compleet was en wat de verwachte levertijd is.
Na telefonische contact over de nalevering kreeg ik te horen dat de nalevering een paar dagen later plaats zou vinden.

nu is het 29 december 2015, de nalevering heeft nog steeds niet plaats gevonden en geen communicatie vanuit beat-it.

Ik moet er blijkbaar zelf weer achteraan bellen.

kortom service : twijfelachtig
communicatie richting klant : nul, nul
Is beat-it een aanrader? : niet echt

Dit bedrijf zou een voorbeeld aan de service van bedrijven als Coolblue of Bol.com kunnen nemen.
Re: Beat-it.nl:
De klant bestelde een HP LaserJet Pro MFP M477fdw printer met toner. De toner stond niet op voorraad en is in backorder komen te staan. Op zich niet direct ernstig want de printer wordt met een toner geleverd zodat de klant kan printen. Wij werken met alle HP distributeurs samen en geen ervan heeft deze toner, de CF410X, leverbaar. Er is een paar keer aan de klant de verwachte leverdatum doorgegeven maar verder is het een kwestie van afwachten. De klant stelt dat we een voorbeeld zouden moeten nemen aan de service van Coolblue en Bol.com, maar een korte check leert dat ook zij deze toner niet leveren ("Binnenkort leverbaar"). En als HP de toner niet op de markt brengt; wie gaat dan een betere service verlenen? Ook wij bestellen soms zaken bij een van deze partijen. Maar kunnen niet zeggen dat dit voor ons als voorbeeld dient. Een wekelijkse e-mail met het bericht dat er niks nieuws bekend is, voegt naar onze mening niet heel veel toe en per chat etc. weet de klant op aanvraag binnen een paar minuten wat de stand van zaken is.

PS ook de printer is bij Coolblue niet op voorraad, maar wel flink duurder: € 499,- i.p.v. € 428 bij ons. Een verschil van maar liefst 17%. Zelfs als de klant een next day delivery had gekozen (meerprijs), was onze prijs nog flink lager.
:o

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 24 juli 2024 19:46]

Je verhaal is niet echt vergelijkbaar.
Bij een 'vage handelaar' op bol.com iets bestellen, of bij een Nederlandse business-to-business leverancier.

Verder denk ik dat de klant die je quote vooral over dit puntje gaat:
Helaas geen communicatie dat de order niet compleet was en wat de verwachte levertijd is.
Na telefonische contact over de nalevering kreeg ik te horen dat de nalevering een paar dagen later plaats zou vinden.
Geen communicatie.

Business to business betekent dat er zakelijk besteld word, dus dat er werknemers van andere bedrijven ergens hun manager mogen uitleggen dat het project volgende week niet van start kan omdat de spullen niet geleverd zijn.
Vermoedelijk willen ze graag alleen zakelijk leveren omdat ze dan wat hogere marges denken te kunnen rekenen.
Ik heb in het verleden ook zakelijk besteld, maar het gros van de bestellingen ging naar een leverancier die weliswaar soms 25% duurder was dan de 'internet prijzen', maar altijd correcte voorraad en levertijd informatie heeft. Het resterende deel naar een ander bedrijf dat lekker goedkoop was, als het verder niet uitmaakt wanneer het exact geleverd word.
Als er anders klanten/medewerkers niet aan de slag kunnen heb je daar wel een paar centen voor over, maar moet dat wel waar gemaakt worden.
Mijn ervaring is idd niet echt vergelijkbaar, doch doelde ik met 'lees en vergelijk' op de dans tussen klant en webshop @ Trustpilot Reviews (e.g. wie van de twee heeft er gelijk), en niet zozeer op mijn specifieke ervaring ...alhoewel de strekking ervan kan worden meegenomen: geduld is een schone zaak :)

Ik heb mijn eerdere comment daarom iets aangepast, hopende dat dat mijn achterliggende motivatie tot het schrijven ervan iets verduidelijkt :)

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 24 juli 2024 19:46]

Inderdaad zeg. Iemand vertellen dat hij had kunnen weten dat ze niet, zoals de meeste andere webwinkels, een terugstuurtermijn aanhouden, omdat dat op pagina 8(!) van de voorwaarden staat.

Als zoiets belangrijks op pagina acht staat, dan lijkt het me duidelijk dat ze er zeker van wilden zijn dat niemand het zou lezen.

Ik zou iedereen afraden bij hen iets te bestellen, ook al proberen ze nu vertrouwen te kopen, door de naam Afuture over te nemen.
Wat ik niet snap is dat dit toch gewoon bij wet geregeld is met het zichttermijn. Daar kan geen AV overheen. Of gaat het om zakelijke orders?
Het lijken inderdaad zakelijke orders te zijn. Dat maakt hun onprofessionele houding nog schokkender: het is in feite zakelijke correspondentie tussen bedrijven, en dan antwoorden ze als een kind van twaalf.
Je kan best pissig worden, maar als je namens je bedrijf communiceert met klanten moet je dat natuurlijk niet op deze manier laten merken. Dat is niet erg professioneel en schrikt (aan deze thread te zien) andere klanten af. Een beetje dom van mensen van Beat-it dus.
Anoniem: 919889 @Dark_man24 juni 2017 11:28
Ik hoop dat de vriend met eenmanszaak dan wat geleerd heeft. Maar dat had mij ook van te voren kunnen weten, consumenten recht en b2b is toch 'iets' anders. Een van de eerste dingen die je leert als je een middenstands-diploma hebt.

Oh nee dat hoeft niet meer, heel dom van mij...
Anoniem: 919889 @Dark_man25 juni 2017 11:22
Had jij je vriend dan niet even kunnen helpen?

Of dacht je vriend alles is nu lekker goedkoop zonder die 21%. Maar ook bedrijven hebben wettelijk recht op garantie. Wat hij zou kunnen doen is alles privé kopen en later in het bedrijf inbrengen. (ZZP?)
Maar dan ook maar niet naar vragen?

En ja ik maak ook fouten, dagelijks, want ik blijf nieuwe dingen uitproberen. Daarom vroeg ik ook of hij daar wat van geleerd heeft. Als dat dan zo is kan ik respect opbrengen als hij dan toch zijn zaakjes doorzet. Anders, so be it.
Hij heeft het mij jaren later verteld.

En misschien had ik ook wel dezelfde fout gemaakt.

21% btw krijg je terug bij alle zakelijke aankopen en niet alleen bij een PC dus ik begrijp je punt niet echt.

Het gaat erom dat er blijkbaar geen garantie op zat.

En ga er maar vanuit dat hij weldegelijk er iets van geleerd heeft maar dat wilt niet zeggen dat iets soortgelijks niet weer kan gebeuren.

Dat is toch ook de eeuwige zoektocht van fabrikanten om je op het verkeerde been te zetten zodat je hun producten koopt?
Anoniem: 919889 @Dark_man27 juni 2017 18:10
Hij heeft het mij jaren later verteld.

En misschien had ik ook wel dezelfde fout gemaakt.

21% btw krijg je terug bij alle zakelijke aankopen en niet alleen bij een PC dus ik begrijp je punt niet echt.

Het gaat erom dat er blijkbaar geen garantie op zat.

En ga er maar vanuit dat hij weldegelijk er iets van geleerd heeft maar dat wilt niet zeggen dat iets soortgelijks niet weer kan gebeuren.

Dat is toch ook de eeuwige zoektocht van fabrikanten om je op het verkeerde been te zetten zodat je hun producten koopt?
En omdat fabrikanten of welke leverancier dan ook, je graag op het verkeerde been zetten ben ik ook tegen alle vormen van reclame. Behalve die van noodzakelijke levens-behoeften. (volgende discussie:-))


Het is dus uitkijken wat er in de AV staat,

één van de kleine uitwegen voor b2b. Maar ja we leven in een regeltjes land met veel bureaucratie, en de ondernemer die daar het beste mee weet om te gaan... zie ps voor een leuk verhaal.

Business-to-business en het conformiteitsbeginsel

Als ik uitsluitend aan zakelijke afnemers lever, heb ik dan nooit met consumentenwetgeving en het conformiteitsbeginsel te maken? Helaas, dat is niet altijd het geval. Een detaillist die bij jou een meubel heeft gekocht en doorverkocht aan de consument en die vervolgens gehouden is wegen non-conforme levering schade te vergoeden aan de particuliere verkoper, kan de schade die hij daardoor lijdt vervolgens verhalen op jou als leverancier van dat meubel. Hij is dan zoals dat heet de “Beknelde detaillist”.


PS:

How to succeed in business without really trying


De meeste mensen kunnen zich dat al niet meer voorstellen, maar er is een tijd geweest, nog niet eens zo heel lang geleden, dat westerse regeringen zich niet of nauwelijks bemoeiden met economie, cultuur, wetenschap, welzijn, medische zorg etc., en zich hoofdzakelijk onledig hielden met het handhaven van recht en orde. Laten we voor het gemak het jaar 1900 als mijlpaal nemen.

Het was tevens een periode van ongeëvenaarde economische bloei. Amerika heeft aan die tijd zijn legendarische reputatie als “land van onbegrensde mogelijkheden” overgehouden, en ook in West-Europa bereikte de conjunctuur ongekende hoogten.

Thans wordt de economie op alle fronten gedirigeerd door machthebbers, die de hoogte van lonen en prijzen bindend voorschrijven, importrestricties opleggen, exportkredieten verstrekken, fusies bestraffen met boetes, fusies onder dwang tot stand brengen, monopolies uitdelen, hele bedrijfstakken dwingen tot het lidmaatschap van publiekrechtelijke organisaties, gemeenschapsgeld pompen in ten dode opgeschreven ondernemingen, werkgevers verbieden om personeel te ontslaan, werkgevers dwingen om mensen aan te nemen die ze niet kunnen gebruiken, en ga zo maar door. Dat gaat heel ver: zo kan het gebeuren dat bedrijven waar geen ene vrouw werkt, toch verplicht worden om een damestoilet aan te leggen, kinderopvang te verzorgen en een klachtenafdeling voor seksuele intimidatie in het leven te roepen. Voor een klein bedrijfje kan zoiets net de nekslag betekenen.


“Zodra ambtenaren zeggenschap krijgen over handelsverkeer, dan is het voornaamste product dat wordt gekocht en verkocht …de ambtenarij zelf”, heeft een wijs man, wiens naam me nou niet te binnen wil schieten, eens gezegd.

Het gelijk van die man kan niet genoeg worden benadrukt. Rond 1900 had je als ondernemer maar één mogelijkheid om je concurrenten het nakijken te geven: door hoge kwaliteit te leveren voor een zo laag mogelijke prijs. Meer middelen had je niet tot je beschikking (tenzij je lid was van de mafia).

Maar nu is daar een veel effectievere manier voor in de plaats gekomen: je concurrent de nek omdraaien door de machthebbers te bewerken, en zo de wetgeving aan je zijde te krijgen. Als ik pakweg een snelheidsbegrenzer op de markt breng, waarom zou ik daar dan dure reclame voor gaan maken? Veel lucratiever is het om de bureaucratie in Brussel ervan te overtuigen (liefst gewapend met “wetenschappelijke” onderzoeksrapporten van een “onafhankelijk” instituut) dat die snelheidsbegrenzer van mij een absolute noodzaak is voor de verkeersveiligheid die het aantal verkeersdoden met 30.000 per jaar zal verminderen, en dat de aanschaf ervan dus per bindende richtlijn verplicht moet worden gesteld voor alle Europese weggebruikers! Als dat lukt hoef ik mijn spullen zelf niet meer aan de man te brengen. Dan doet de Europese Commissie dat voor mij. Met harde hand.

En als mijn handel bedreigd wordt door goedkopere producten van elders, dan probeer ik gewoon de autoriteiten wijs te maken dat die goedkope producten van mijn concurrent brandgevaarlijk zijn, of inbraakgevoelig, of een gevaar voor de verkeersveiligheid, en dat ze dus van de markt gehaald moeten worden. Die “onafhankelijke” instituten leveren “wetenschappelijke” conclusies op bestelling, zoals bekend. Je kunt gewoon van tevoren zeggen wat de uitkomst moet zijn, en die krijg je dan in een schitterende ringband toegestuurd. Als je maar genoeg betaalt. Iedereen weet dat, behalve de bureaucraten die hun beleid erdoor laten dicteren.


Deze smerige tactiek wordt uiteraard in eerste instantie vooral beoefend door schurkachtige ondernemers. Maar naarmate die schurkachtige ondernemers een steeds groter marktaandeel veroveren met hun strategie, is ook de fatsoenlijke ondernemer wel genoodzaakt om lobbyisten in dienst te nemen. Anders overleeft hij die veldslag niet, en kan er elk moment een zwaard van Damocles op zijn bedrijf nederdalen in de vorm van een verbod, of een tariefsverhoging, of een voorschrift waaraan hij met geen mogelijkheid kan voldoen.

Een fraai voorbeeld van de manier waarop deze menseneterscultuur in zijn werk gaat was vorige week op de voorpagina van het Algemeen Dagblad te bewonderen: “Fout kozijn biedt dief open huis”, bulderde de voorpagina. Wat is er aan de hand? Volgens de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) moet er paal en perk gesteld worden aan de verkoop van goedkope kunststof raamkozijnen uit het buitenland. De SKG is een keurmerkinstituut, dat door de branchevereniging van Nederlandse kozijnfabrikanten in het leven is geroepen. Volgens de directeur, E.F. Zandstra, hebben we te maken met een “zwaar en onderbelicht probleem”, “oneerlijke concurrentie uit het buitenland”, en “foute voorlichting aan de consument”. Vooral goedkope kozijnen uit Duitsland en Polen, die volgens de heer Zandstra “met agressieve colportage methoden aan de man worden gebracht”, moeten het ontgelden: “de consument is de dupe”, aldus Zandstra, “door onwetendheid en de verleiding veel geld te besparen”.


De Nederlandse kunststofkozijnbranche, gaat het artikel verder, bevestigt dit alarmerende geluid. Ja, dat haal je de koekoek, dat de Nederlandse kunstofkozijn branche hier helemaal achter staat. Een willekeurige kozijnenfabrikant mag ook nog even een duit in het zakje doen: “In Nederland komt deze misstand veel voor”, aldus directeur W. Schaven van: …de kozijnenfabriek Ramalux uit Sittard. Hij voegt er aan toe dat er zeer grote bedrijven bij deze “misstand” betrokken zijn, en dat er “sprake is van een moordende concurrentie”. Zegt u dat wel, meneer Schaven. En die strijd wordt uitgevochten op een uiterst onfrisse manier, als ik zo vrij mag zijn.

Wat is er nou eigenlijk loos met die kozijnen uit Polen? Nou, de glaslatten zitten aan de buitenkant, zodat je als inbreker gemakkelijk het venster uit de sponningen kunt lichten. Dat je als inbreker met een simpele glassnijder ieder venster te lijf kunt gaan, met of zonder duur kozijn eromheen, laat hij gemakshalve buiten beschouwing.

Zelfs de politie wordt erbij gehaald: die heeft, zo meldt het artikel, “onlangs duizenden gezinnen in de Haagse wijk Benoordenhout per brief gewaarschuwd voor de inbraakgevoeligheid van woningen met kunststof kozijnen waarvan de glaslatten aan de buitenkant zitten”. Heeft de Haagse politie niks beters te doen, vraag je je af. En als deze misstand werkelijk zo alarmerend is, waarom worden dan alleen de bewoners van het Benoordenhout gewaarschuwd?

Ik zie de eerstvolgende vergadering van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw al helemaal voor me: “Goed nieuws, mijne heren! Onze PR-adviseur is erin geslaagd onze verdachtmakingen jegens Poolse raamkozijnen op de voorpagina van het Algemeen Dagblad te krijgen. Het ei van Columbus, want zoals u allemaal weet is het niet toegestaan om in een advertentie je concurrenten zwart te maken. Vandaar dat onze PR-adviseur onze oorlog tegen de Polen als nieuws heeft vermomd, en die onnozele hals van een verslaggever is er nog ingestonken ook! Opening krant maar liefst! Dat hadden zelfs wij niet durven dromen. Kortom, mijne heren: de eerste slag is binnen, en het wachten is nu alleen nog op een wettelijk verbod. Met de politie Haaglanden achter ons zal dat niet lang op zich laten wachten. Proost!

'[D]e eerlijke concurrentie van weleer is al lang een zachte dood gestorven. Wat ervoor in de plaats is gekomen is een levendige handel in privileges en voorkeursbehandelingen, die met grote behendigheid door betaalde professionals worden ontfutseld aan machthebbers en bureaucraten.'
“Ik heb trouwens nog meer goed nieuws voor u: zoals bekend worden huiseigenaren in Amsterdamse stadsvernieuwingswijken sinds kort door de gemeente gedwongen om hun woningen te beveiligen tegen inbraak. Vroeger gold die verplichting alleen voor achterstallig onderhoud, maar nu dus ook voor huiseigenaren met “foute” raamkozijnen. Dat was kassa voor ons! Groot was dan ook de teleurstelling in de branche toen een groep huiseigenaren in het stadsdeel Westerpark weigerde aan die verplichting te voldoen. Dit ondanks het feit dat er voor die beveiligingsmaatregelen subsidie werd verleend! Aanvankelijk kregen de wederspannige huiseigenaren, tot onze ontzetting, ook nog gelijk van de rechter. Maar gelukkig is het stadsdeel tegen dat vonnis in beroep gegaan, en ik kan u tot mijn grote vreugde meedelen dat de Raad van State dat vonnis thans heeft vernietigd. Alle huiseigenaren in stadsvernieuwingswijken kunnen nu weer verplicht worden om veilige raamkozijnen aan te brengen. Doen ze dat niet, dan zal de gemeente die taak op zich nemen, en de kosten op de eigenaren verhalen. Is dat goed nieuws of niet? Onze PR-adviseur loopt zich al warm om bij alle deelraden goede contacten op te bouwen met de ambtenarij. Ik voorzie gouden tijden voor onze branche.”

Zo gaat dat, in een postmoderne economie. En de staat maar blijven volhouden dat zij overal ingrijpt om “eerlijke concurrentie” te waarborgen. Maar de eerlijke concurrentie van weleer is al lang een zachte dood gestorven. Wat ervoor in de plaats is gekomen is een levendige handel in privileges en voorkeursbehandelingen, die met grote behendigheid door betaalde professionals worden ontfutseld aan machthebbers en bureaucraten. Net als in de tijd van Lodewijk de Veertiende.
Dergelijke termijn bestaat enkel voor consumenten-aankopen. Dit bedrijf verhandelt, zoals bekend bij alle correct en afdoende geïnformeerde klanten, alleen aan andere bedrijven.

Bij dit soort business-to-business (zakelijke) handel gelden andere wetten en is dus ook géén sprake van iets als de Wet Koop op Afstand. Die wet is op deze aankopen dus niet van toepassing, en mensen die zich er dan tòch op beroepen (wat hier dus gebeurd is) staan gewoonweg niet in hun recht.

Dit is overigens ook te zien in de (stuks- en/of kwantum-)prijzen bij dit soort zakelijke transacties; die liggen doorgaans lager dan gewone consumenten prijzen omdat de verkopende partij minder retourkosten en garantieafhandeling en dergelijke hoeft te gaan betalen uit de opbrengst van deze dus zakelijk geprijsde artikelen.

[Reactie gewijzigd door BStorm op 24 juli 2024 19:46]

Er is geen sprake van een 'wet koop op afstand', maar als je lief vraagt en aangeeft dat je per ongeluk verkeerd hebt besteld is een beetje winkel die je graag nog eens terug ziet komen wel bereid artikelen retour te nemen.
Bedenk wel dat in business-to-business de order bedragen overwegend hoger zijn, en vaak ook de leverancier toeleveranciers heeft met een even strikt beleid. De grondhouding zal er mijns inziens dan ook voorspelbaar anders liggen.

Verder natuurlijk iedereen zijn charme. Als het je lukt is dat mooi, maar het zou mooi zijn als mensen met minder opgeruimde luim of ervaring met het type incident evengoed zijn of haar 'recht' kan halen. Ook wel een beetje daarom dat ik liever een geregeld speelveld zie. En aangezien dat er formeel is.. Wel, ik ding er dan liever niet op af.

Zo jammer voor wie wat minder effectief is aan de telefoon ofzo; ik gun dat mensen (mijzelf natuurlijk af en toe ook) niet.
Ik bedoelde met 'lief' vooral 'netjes'.
Als jij belt/mailt met:
"Server vandaag ontvangen, is niet goed. Ik wil direct mijn geld terug"
Of
"Ik heb vandaag de server ontvangen die ik gisteren had besteld. Fijn dat deze zo snel geleverd kon worden, maar ik zie dat ik per ongeluk het verkeerde type heb besteld. Mag ik deze misschien alsnog ruilen tegen type ..."
Dan denk ik dat de 2e versie wat kansrijker is..
Uiteraard. Doch charme is een begrip waarin lief en netjes elkaar net lief vinden. :+

Punt: Ik herkende je bedoeling en onderving deze vriendelijk en met gepaste accuratesse middels omvattend woordgebruik.

Enfin, dank voor uw vormelijke respons (bij dezen de mijne). Voor de meer inhoudelijke discussie houdt ik mij uiteraard ook aanbevolen. (Niet dat stijl van mij niet ter discussie mag staan; vol gaarne! :) )
Anoniem: 919889 @BStorm24 juni 2017 11:31
Bedenk wel dat in business-to-business de order bedragen overwegend hoger zijn, en vaak ook de leverancier toeleveranciers heeft met een even strikt beleid. De grondhouding zal er mijns inziens dan ook voorspelbaar anders liggen.
En hoe kom je daar nu weer bij, zeker nooit een eenmans-zaak vanaf het beging gevolgd. bestellingen zijn zelfs vaak lager dan consumenten orders. Aannames aannames
Anoniem: 919889 @BStorm25 juni 2017 11:02
Dus jij haalt je busisnes informatie uit een woordenboek?

Dus je weet nu wat het woordje dom betekend?

Je begint een beetje wombat te worden.
Komaan DolfjeBR: Dit is toch niet nodig, zo uw gal te spuwen. U krijgt er niets van betekenis voor terug hoor; u gaat er zich op lange duur werkelijk niet beter van voelen ;(
Anoniem: 919889 @BStorm25 juni 2017 17:56
Ik ben wel klaar met je,
proberen argumenten aan te halen die niet bestaan om zo je gelijk te halen en dan ook nog modereren hier....?
Dan ben je voor mij een Waste of Money Brains and Time.

Ik zal dan ook niet meer op jou reageren en ook je andere rare antwoorden laten voor wat het is.
Dank u wel. Het lijkt mij voor u zo ook beter; ik hoop en verwacht dat u met anderen gemakkelijker kunt communiceren zonder steeds deze wrijving gewaar te hoeven worden.

Enfin heel veel geluk daarmee, en oprecht nog een vriendelijke groet hoor!
Ja je hebt helemaal gelijk. Ik kon eerst niet echt geloven dat het hier om zakelijke transacties ging, vanwege hun onprofessionele manier van communiceren, maar het is toch echt zo.
Bedenk dan ook nog dat wat wel of niet professioneel is in sterke mate afhangt van de professie: In strikt zakelijk contact (dus alléén business-to-business communicatie) is een zakelijker opstelling heel 'normaal'

De zakelijke grondhouding en de meer autoritaire/zakelijke stijl van communicatie sluiten eigenlijk, als je er wat langer bij stil staat, dus best goed op elkaar aan.
Tsja, het heet niet voor niets "beat it"...
Wow dat ziet er echt slecht uit op trustpilot. Zeer arrogant en bot.
Anoniem: 557373 @guysp23 juni 2017 15:44
Wauw. Wat een slechte service en arrogantie. Als je zo boos bent kan je beter geen winkel openen. Winkels die (illegale) restocking-fees vragen blijf ik helemaal verre van.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 557373 op 24 juli 2024 19:46]

In de zakelijke handel (beat-it handelt alléén máár business-to-business) is dit wèl legaal.
Anoniem: 557373 @BStorm24 juni 2017 10:43
Vandaar de haakjes :9

Ik las dat iemand meer dan 300 euro restocking-fee moest betalen toen ze iets terug brachten. Ik ben trouwens wel benieuwd hoe legaal het is om veel meer geld te vragen dan de daadwerkelijke kosten van het terug op de plank leggen. Als het mij zou overkomen dan vecht ik het aan.
Als ik zo de reviews lees op de site met hierop de antwoorden van Beat-it...poeh! Ziet eruit als een slapaftreksel van Coolblue waarbij ze vlotheid/moderne instelling van Coolblue proberen na te apen. Echter slaan ze plank volledig mis met elke reactie op die manier.

Als ik al lees over dat men pas geld retour krijgt wanneer Beat-it een credit ontvangt van de importeur?! Nou nooit bestellen bij die tent dan! Je hebt een overeenkomst met Beat-it en niet met de leverancier, dat is hun zorg.

Tevens zaken als weigeren van retouren terwijl de wet Koop op Afstand heel duidelijk is. Nee meneer de curator had beter de hele boedel kunnen verkopen per veiling, dan de naam van Afuture ter grabbel gooien bij een ballentent!
Coolblue gooit het over een hele andere boeg. Daar is het een "hippe" boel met een dosis humor en een zeer doeltreffende afhandeling.
Wat Beat-It doet is gewoon pure arrogantie en de klant tot op het bot toe vernederen met hashtags.
Anoniem: 919889 @TripleTech24 juni 2017 11:36
Daarom, als je het niet vertrouwd, betalen met een echte credit card.
Niet geleverd, ALTIJD je geld terug
Wat een achterlijke, onklantvriendelijke reacties; ook hier op tweakers zijn ze zo bot(meneer doet dit, meneer doet dat). Ik ben ook een zeer tevreden klant geweest van Afuture, maar met deze toko ga ik never nooit in zee.
De ervaringen die wij zakelijk met Beat-it hebben geven weinig hoop. De eigenaar is zo arrogant als hij groot is, als er problemen zijn ligt het nooit aan hem. Kijk maar eens in de shopsurvey, meneer heeft altijd een weerwoord maar nooit ligt het aan hem.
Hij heeft scherpe prijzen maar hij houdt zich niet aan zijn afspraken (onze ervaring) en als je hem erop aanspreekt krijg je een groot mond terug ook nog.
Wij mijden Beat-it als kiespijn en zullen dat met afuture ook gaan doen.

Desondanks wens ik ze veel succes met de onderneming.
Voor dit soort tenten wedijver ik nog steeds voor de mogelijkheid om zelf bedrijven te kunnen uitsluiten van de vergelijkingen in de pricewatch. Kan ik dat eenmaal doen, hoef ik er daarna niet meer bij na te denken en kloppen de prijzen ook eindelijk weer eens met de goedkoopste van de toko's waar ik wel wil bestellen.
Maar goed zal wel tegen het verdienmodel van tweakers in gaan en derhalve geen optie zijn.
Ben ook benieuwd wat ze aangaande de bestaande reviews van afuture gaan doen, of dat dat ook zo blijft met een slappe smoes.
Beat-it.nl levert alleen aan zakelijke afnemers.
Want voor consumenten geldt dat je binnen twee weken een aankoop zonder opgaaf van redenen mag retourneren. Voor zakelijke klanten bestaat deze wettelijke bescherming niet.
Maar ze verkopen wel degelijk aan consumenten. Je hoeft geen KvK of BTW-nummer te hebben om te bestellen.
De bescherming voor consumentenkoop geldt alleen voor consumenten die niet bedrijfsmatig handelen. Een zelfstandige die bedrijfsmatig handelt hoeft geen KvK- of BTW-nummer te hebben, maar valt desondanks niet onder de bescherming van de WKOA.
Elke zelfstandige is tegenwoordig verplicht om zich in te schijven bij de KVK.
Dus geen KVK, geen zakelijke klant. Heel simpel.
Als uw reactie nu eens was begrepen en dan chronologisch bovenaan was blijven staan ofzo. |:( Oei-oei wat een gedoe hier vandaag op tweakers. En maar blijven afgeven iedereen ;( |:(
Anoniem: 919889 @BStorm24 juni 2017 11:40
Om even in jou stijl te reageren.

Hoe zou dat nou toch komen die algemene teneur?

Ik gok: 'Waar rook is, is vuur'

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 919889 op 24 juli 2024 19:46]

Anoniem: 919889 @BStorm25 juni 2017 10:50
Mijn nu?

Wat je nu feitelijk zegt is dat alle negatieve reacties, mijn rook, alleen in mijn gedachten bestaan. Beetje zielige reactie van jou.
En alle negatieve reacties zo te bagatelliseren. Ik hoop dat dat geen representatieve tweakers moderatie is.

Dan maar weer jouw stijl volgen. Speciaal en alleen voor jou: http://nl.tinypic.com/view.php?pic=33kd4eg&s=9
Dat had duidelijker gekund inderdaad, mijn excuus. Het betrof een spel- en een taalfout die ik dacht even kort en bondig aan te kaarten. Enfin.

Verder legt u mij woorden in de mond. De link die ik u zo hulpvaardig verstrekt heb had namelijk u naar een website moeten brengen waar uw beroep op de wijsheid van het sentiment van de meerderheid kort doch krachtig ontkracht werd middels een aantal meer en minder bekende quotes van -overwegend- zeer accurate argumentatie.

Verder merk ik dat u mijn stijl verkeerd uitlegt. Ik druk mij voornamelijk uit volgens de regelen van stijl die bijvoorbeeld ABN (algemeen beschaafd Nederlands) en en een welgestelder soort van ondernemende jovialiteit behelzen. Ik zal verder uw miniplaatje niet bekijken; gezien uw toon hier en in wat andere, recente, reacties op mijn schrijven ben ik bang dat dat slechts mijn vertrouwen in de gegoede grondhoudingen van mijn medemens zal beschadigen. En ik denk graag het beste van mensen, dus vandaar. Evengoed; ik hoop dat uw reacties u helpen en ben blij dat ik daar af en toe aan mag bijdragen. Vriendelijke groet hoor!
Had hier ook altijd graag geshopt, vind het nogsteeds erg jammer dat zij failliet zijn gegaan. Ik verwacht niet dat het zelfde niveau terug zal komen, oud personeel gaat niet mee.

Zal vooralsnog alleen via Creditcard of PayPal kopen tot zij zich bewezen hebben.

Azerty is mijn nieuwe nummer 1.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 24 juli 2024 19:46]

Haha ik kwam er ook altijd langs in Veenendaal.
Mijn grote vraag is dan ook: gaat het oude pand weer open?
Kende ze nog niet, maar zal er nu ook nooit iets bestellen, als ik de klachten zo lees, Afuture idem.
Vraag is alleen als de service werkelijk zo slecht is, staan ze dan nog in de pricewatch? lijkt me beter ze er tussen uit te halen dan. Als tweakers doorlinkt naar een winkel wil je toch graag dat dit een betrouwbare is en niet per se alleen de goedkoopste?
Hebben mensen die geld of producten zouden krijgen nog gekregen?
Waarschijnlijk niet,
Prioriteitenlijst faillissement:
1. Belastingdienst
2. Curator
3. Bank
4. Crediteuren
99. Klanten
Niet echt.

1. Seperatisten (Schuldeisers met een zakelijk zekerheidsrecht, denk aan verpandingen, hypotheken of retentierecht).
2. Preferente schuldeisers: o.a. Belastingdienst, UWV, werknemers met een loon vordering
3. Concurrente schuldeisers: Dit zijn leveranciers, klanten, maar ook bijv. de bank wanneer deze een vordering heeft waar geen zakelijk zekerheidsrecht op rust.

Verder heb je nog boedelcrediteuren, dit zijn vorderingen ontstaan tijdens het faillisement in opdracht van de curator (denk bijv. aan inhuur van IT krachten om het netwerk te ontrafelen wanneer nodig, of bijv een externe accountant om financiële zaken inzichtelijk te krijgen). Ook het salaris van de curator valt hieronder. Deze vorderingen worden onmiddelijk uit de boedel betaald gedurende het faiilisementstraject.
Curator komt altijd als eerste. Zijn salaris moet daar uit komen :-). De rest van de volgorde klopt wel!
Nee.
Nieuwe eigenaar is daar ook niet voor verantwoordelijk.
Nee, ook vanuit de Curator is er aangegeven aan alle schuldeisers dat ze wat dat betreft weinig hoeven te verwachten.

Wat ik wel opmerkelijk vindt dat mijn order momenteel gewoon weer open staat en dus blijkbaar ook al mijn gegevens zijn doorverkocht. Weet niet helemaal of ik daar wel zo blij mee ben.
Met "eigendom van de software voor de webshop van Afuture heeft overgenomen"

wordt dan wellicht bedoelt dat ze alle klantgegevens hebben gekocht.

Ik kan zelf ook weer inloggen op de nieuwe site, al mijn gegevens staan er weer, zelfs de sata kabel die in de winkelwagen zat (maar ik net niet meer kon bestellen) staat er nog.
Als zakelijke klant moet je niet bij Afuture.nl zijn. Voorwaarden zijn belachelijk ten opzichte van particulieren klanten. Retouren als zakelijke klant is niet mogelijk. :(
Dat is vrijwel overal zo. Als consument heb het voordeel van een aantal wetten, als zakelijke koper niet. Heeft niets met Afuture te maken.
Klopt, maar als bedrijf neem je een onaangename houding aan om een verschil te maken tussen particuliere en zakelijke klanten, op dit punt. Afuture maakt op dit punt gebruik van de wet en regelgeving, waar ik als klant graag vooraf meer van had geweten. Dan was de koop nooit doorgegaan. Neem Coolblue als voorbeeld, daar worden particuliere en zakelijke klanten gelijk behandeld.
Klopt als een bus. Ik koop zowel particulier en zakelijk vrijwel uitsluitend bij bedrijven, waar ik bedrijfsmatig (praktisch) dezelfde rechten heb als particulier.
Anoniem: 855731 @imuller23 juni 2017 16:36
Andersom net zo goed: een zakelijke klant hanteert andere betalingen dan een particuliere klant (die of van te voren of binnen 1 of 2 weken na levering moet betalen). Zakelijke klanten onderhandelen rustig betalingstermijnen van 2 maanden of meer.

Het feit dat een ander bedrijf het anders doet is niet relevant. Ieder bedrijf is vrij zijn eigen bedrijfsvoering te kiezen.
Anoniem: 426269 @imuller23 juni 2017 16:44
Okee, goede tip. Ik dacht dat zo'n beetje alle bedrijven die spullen verkopen bijvoorbeeld niet de wet koop op afstand ook hanteren voor bedrijven. Als ik jouw bericht nu lees, dan doet Coolblue dat wel voor bedrijven? Dat zou mooi zijn.
Coolblue heeft andere algemene voorwaarden voor zakelijke klanten, heb daar niet zo snel iets vergelijkbaars in kunnen vinden maar ik kan er overheen gelezen hebben.
Anoniem: 426269 @ninjazx9r9825 juni 2017 13:02
Het lijkt me ook sterk. Ik weet dus ook niet of wat @imuller zegt wel klopt. Op https://www.coolblue.nl/zakelijk zie ik de bedanktermijn (wet koop op afstand, retour en geld terug zonder reden) er niet bij staan. Het enige om het zeker te weten is ze even te mailen, dan staat het zwart op wit.
Anoniem: 426269 @ninjazx9r9827 juni 2017 13:40
Ik heb een reactie terug van Coolblue: "De 30 dagen bedenktermijn geldt bij Coolblue ook voor zakelijke klanten!"

Goede zaak dus! :) Voor mezelf heeft het niet echt zin, want ik heb een eenmanszaak en dat is een natuurlijk persoon dus kan ik net zo goed prive bestellen en dan het bonnetje gebruiken. Maar als je een BV hebt dan is het echt wel handig en hebben ze hiermee zeker een streepje voor op de rest.
Beat-it handelt alléén máár aan zakelijke klanten. Van zo'n onderscheid is dus hier geen sprake.
Anoniem: 919889 @BStorm24 juni 2017 11:52
Dus al die reviews hier op tweakers over Beat-it zijn van zakelijke klanten?
Ha DolfjeBR, u weer ;) :Y)

Check?
Anoniem: 919889 @BStorm25 juni 2017 10:40
Blijkbaar geen antwoord?

En als je met check? bedoeld met iets in de toekomst slaat het helemaal nergens op. Ik heb het over de reviews die er nu staan

Je bent aan het trollen
Check = U vroeg, mij woorden in de mond leggend ("Dus..."): 'Zijn dan al die reviews van zakelijke klanten?' Antwoord was eenvoudig na te gaan door te _check_-en: Ik sprak inderdaad van zakelijke klanten. Want ik reageerde op een bericht over, jawel: Zakelijke klanten. Dat waar ik op reageerde heb ik in de link vervat maar, voor de goede orde, er stond dus het volgende:
"maar als bedrijf neem je een ... (BStorm- Gecensureerd: Subjectief en ongepast bijvoeglijk naamwoord) houding aan om een verschil te maken tussen particuliere en zakelijke klanten, op dit punt."
Dit was weer een reactie op hetgeen er direct boven stond (zo werkt het hier):
"Dat is vrijwel overal zo. Als consument heb je het voordeel van een aantal wetten, als zakelijke koper niet. Heeft niets met Afuture te maken. "
Heb ik u voldoende geïnformeerd nu? Met Vriendelijke groet hoor!
Toch heeft Coolblue voor b2b aparte algemene voorwaarden wat doet vermoeden dat er weldegelijk verschillen zijn tussen particuliere en zakelijke klanten.
Voorwaarden zijn belachelijk ten opzichte van particulieren klanten. Retouren als zakelijke klant is niet mogelijk. :(
Dat is bijna overal zo tenzij je een contactpersoon hebt waarmee je goed kunt sparren. Als zakelijke klant moet je gewoon meteen de juiste bestelling plaatsen. Dat mag van een professional wel verwacht worden of laat je goed adviseren.

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 24 juli 2024 19:46]

Als zakelijke klant controleer ik nu beter de voorwaarden. Maar dat dit als "professional" verwacht mag worden, is natuurlijk complete onzin.
Laat ik het anders zeggen. Tenzij je een consumentenkoop doet (7:5 lid 1 bw):
de koop met betrekking tot een roerende zaak die wordt gesloten door een verkoper die handelt in het kader van zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit en een koper, natuurlijk persoon, die handelt voor doeleinden buiten zijn bedrijfs- of beroepsactiviteit.
http://wetten.overheid.nl...ldeel1_Afdeling1_Artikel5
juncto 7:6 lid 1 bw
Bij een consumentenkoop kan van de afdelingen 1-7 van deze titel niet ten nadele van de koper worden afgeweken en kunnen de rechten en vorderingen die de wet aan de koper ter zake van een tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de verkoper toekent, niet worden beperkt of uitgesloten.
zijn de algemene voorwaarden van toepassing die de winkel hanteert. Zoals je hebt ondervonden wordt daarin retournering veelal uitgesloten.

Je hebt ook nog te maken met onderzoeksplicht zoals @unglaublich aangeeft: https://www.amsadvocaten....t/onderzoeksplicht-koper/
Professionele koper

Voorts geldt dat op een professionele koper een zwaardere onderzoeksplicht rust dan op een particuliere koper. Ook als het gaat om andere overeenkomsten dan koopovereenkomsten kan er sprake zijn van een onderzoeksplicht van contractspartijen. Bij een overeenkomst van opdracht kunnen bepaalde opdrachtnemers, zoals banken en notarissen, verplicht zijn onderzoek te verrichten naar (de juistheid van) informatie die hun (niet-professionele) contractspartijen geven. Deze onderzoeksplicht volgt uit de professionele zorgplicht.

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 24 juli 2024 19:46]

Anoniem: 855731 @imuller23 juni 2017 16:38
Dat is geen onzin. Dat is de basis van de regelgeving. Een zakelijke klant wordt geacht een gesprekspartner op hetzelfde niveau als de leverancier te zijn. Een consument is dat niet. Als je als professional niet in staat bent om op een gelijkwaardig niveau met je leverancier kunt communiceren moet je daar als de donder aan gaan werken.
Het is wettelijk zo dat zakelijke klanten geacht worden te weten wat ze bestellen. Behalve productiefouten is een bedrijf niet genoodzaakt retouren aan te nemen van zakelijke bestellingen.
Dat is weer een iets te ver gaande uitsluiting. Als bedrijf kun je nakoming van het contract eisen. Productie-fouten zijn een vanzelfsprekende reden, maar als de leverancier per ongeluk het verkeerde product heeft gestuurd is dat net zozeer een reden om te retourneren. Best logisch, natuurlijk.

In het algemeen kun je zeggen dat een bedrijfsmatige klant mag retourneren als het probleem van de levering niet of nauwelijks aan de klant ligt.
Ik denk ook meer dat imuller doelt op de afkoelperiode van 14(?) dagen die voor consumenten gelden als ze iets op afstand kopen.

Nee die rechten heeft een bedrijf niet inderdaad. Maar dat was niet alleen bij Afutute, dat is bij de meeste webshops zo.
Aces direct 60 dagen bedenktermijn en defect omruilgarantie
https://www.acesdirect.nl...ermijn-en-omruilgarantie/

Azerty sluit zakelijk wel uit van retourrecht.
https://azerty.nl/herroepingsrecht

Coolblue hanteert 30 dagen retour, wat meer is dan de wet, en ik zie geen vermelding dat dit bij zakelijke bestellingen niet zou gelden
https://www.coolblue.nl/k...etourneren-en-ruilen.html

Centralpoint bied 8 dagen retourtijd aan, onder enkele voorwaarden
https://www.centralpoint...._Voorwaarden_Zakelijk.pdf

Je hebt niet wettelijk recht op deze zaken, maar de meeste bedrijven leveren ze wel.
Wat Coolblue wel zegt is dat je voor een zakelijke retour het beste direct contact kunt opnemen met je accountmanager. Geen idee wat er dan gebeurt.
Tsja, voor de onmogelijkheid retour te zenden krijg je er wel een lagere prijs. Omdat ze geen retourkosten (van andere klanten) hoeven te betalen uit onder andere de omzet die ze maken over jouw transactie.. Als je zakelijk wilt kopen dus.
Ik heb in oktober onderdelen gekocht bij Afuture. Dezelfde build is nu 15% duurder maar dat terzijde. Hoe zit het met garantierecht? Moest iets kapot gaan, kan ik dit dan retourneren aan de nieuwe eigenaren of neem ik best direct contact op met de fabrikant?
De BV is failliet, en daar had je een overeenkomst mee. De domeinnaam is verkocht, maar je hebt geen overeenkomst met een domeinnaam.

Fabrieksgarantie is een optionele aanvulling op de wettelijke garantie. Die is aangeboden door de fabrikant, dus daarvoor moet je nu bij de fabrikant zijn.
Ze hebben wel de ordergegevens, hoe kunnen ze die krijgen zonder dan ook garantie te moeten verlenen indien nodig?
Doordat ze enkele zaken uit de failliete boedel hebben overgenomen, waaronder het klantenbestand en de domeinnaam. Dit heeft echter totaal niets te maken met de wetgeving omtrent non-conformiteit (in de volksmond garantie) en wie daar verantwoordelijk voor is, dat blijft namelijk gewoon de oude entiteit en die is failliet en zal dus niets voor je kunnen betekenen.
Azerty heeft een poosje geleden aangegeven service aan ex-AFuture klanten te willen verlenen. Denk dat je daar een betere kans hebt. Anders kun je uiteraard contact opnemen met de fabrikant.
Strakke en tegelijk ook helder verwoorde move van Azerty! :)
Anoniem: 228139 23 juni 2017 15:45
ik ben er toch niet zo blij mee dat ze mijn ordergeschiedenis en mijn gegevens hebben. Tenzij ze garanties e.d. gaan overnemen hebben ze geen recht op deze gegevens?
Ik was ook al zoiets aan het denken. AFuture is failliet, en is niet doorgestart maar alleen het intellectuele eigendom is overgenomen. Dat mag volgens mij NOOIT inhouden dat alle historische gegevens, toebehorend aan Afuture aan Beat-it beschikbaar zijn gesteld.

Wat mij betreft is dat een data-lek pur sang.
Anoniem: 855731 @Rataplan_23 juni 2017 16:33
Het klantenbestand met alles wat daarbij hoort is een bedrijfsasset die gewoon overgenomen kan worden door een koper. Dat is zo'n beetje de grootste waarde van een webwinkel.
In de privacyverklaring van afuture stond dat ze deze data niet zouden doorverkopen. Zouden ze dit op dat moment gedaan hebben zou er sprake zijn van contractbreuk.
Bij een bedrijfsovername neem je contracten, garanties e.d. over waarvoor je dan dus wettelijke grondslag hebt om deze gegevens over te nemen en te gebruiken.
Bij een doorstart (wat ze dit nu ook noemen) geld hetzelfde eigenlijk als bij een bedrijfsovername. Maar in dit geval lijkt het er niet op dat ze contracten, garanties en openstaande orders overnemen. Er lijkt dus geen wettelijke grondslag te zijn en mogen ze deze gegevens niet behouden.
Zo begrijp ik het in ieder geval als leek.
Klopt, in feite verkopen ze ook je persoonsgegevens niet. Bij een faillissement heb je als eigenaar/eigenaren geen beheer meer over je inboedel, inclusief gegevens. Je wordt in feite buitenspel gezet en een curator gaat verkopen wat er nog te verkopen valt. De curator heeft volgens mij niets van doen met eventuele privacy verklaringen die het failliete bedrijf heeft afgegeven aan de consumenten.

Dat persoonsgegevens dan zomaar door een curator wel verkocht mogen worden vind ik ook schandalig, maar schijnbaar staat het genereren van inkomsten voor de schuldeisers boven de privacy van consumenten die in het systeem staan.
Oei oei. Daar kun je nog wel eens gelijk in hebben. Iemand hier jurist die meer weet van deze kwestie? Anders moeten we denk ik (veel Tweakers hebben wel eens bij Afuture besteld) gezamelijk hier actie tegen ondernemen!
Nee, ik ben daar ook niet blij mee. Meteen ingelogd en mijn gegevens eruitgehaald. Account verwijderen lijkt niet mogelijk...
het was een VoF, oftewel geen rechtspersoon. Eigenaren hoofdelijk aansprakelijk. In tegenstelling tot een BV die failliet gaat zou hier nog wat te verhalen moeten zijn. Echter weet ik niet hoe dat zit na een overname. Heeft de curator de nieuwe BV juridisch ontdaan van alle verplichtingen die rusten op de VoF?

[Reactie gewijzigd door JJ Le Funk op 24 juli 2024 19:46]

Anoniem: 426269 @JJ Le Funk23 juni 2017 16:47
Yep, daar zat ik ook al aan te denken. Bij een VOF is het alsof je met je bedrijf getrouwd bent, dus de eigenaar is nu ook waarschijnlijk persoonlijk failliet en zit in de schuldsanering. Zoniet, dan kan je gewoon bij deze natuurlijke persoon aankloppen als je nog wat van ze tegoed hebt.
Heeft de curator de nieuwe BV juridisch ontdaan van alle verplichtingen die rusten op de VoF
Het was geen BV maar zoals gezegd een VOF, en van een VOF is niets overdraagbaar, dat kan alleen te verhalen zijn bij de eigenaren van die VOF. Dus de nieuwe eigenaar zal niet de verplichtingen hebben, die liggen echt bij de oude eigenaren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 24 juli 2024 19:46]

Ga er maar vanuit dat ie persoonlijk failliet is.
En dat deze persoon geen bezittingen had omdat deze waarschijnlijk allemaal op naam staan van een partner :+
Dat hoop ik dan voor ze, want anders wordt het UWV

Hard hoor, van zelfstandige naar handop-houder in één dag, al zie je het wel aankomen
Hoe dan ook, ik ben er blij mee, hopelijk komen/blijven ze in de buurt van Arnhem/Nijmegen want veel te weinig goede hardware shops hier in de buurt.
Ik ben bang dat dat zo blijft met deze eigenaar.
Anoniem: 890159 23 juni 2017 15:43
Het voormalige personeel van Afuture gaat niet mee
Mag dat wel? Er is net een arrest van het Europese Hof over geweest dat bij dit soort doorstarts personeel niet zomaar ontslagen kan worden: https://www.nrc.nl/nieuws...derland-11224983-a1564175
Het is geen doorstart, maar overname van naam en software.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.