Gerucht: Apple neemt bedrijf voor gezichtsherkenning over

Apple heeft een Israëlisch bedrijf overgenomen dat zich bezighoudt met gezichtsherkenning, zo meldt een zakenkrant. Het bedrijf met de naam Realface ontwikkelt technieken waarmee gebruikers hun gezicht kunnen gebruiken voor authenticatie.

Het nieuws is afkomstig van de zakenkrant Calcalist, die schrijft dat er 'enkele miljoenen dollars' met de overname waren gemoeid. Het in 2014 opgerichte Realface zou in totaal vijf medewerkers hebben en gezichtsherkenning uitvoeren aan de hand van deep learning. Apple heeft nog geen reactie op het nieuws gegeven. Het bedrijf geeft doorgaans geen inhoudelijke toelichting op zijn overnames. De site van Realface is niet meer online.

Eerder dit jaar kwamen geruchten naar buiten dat Apple werkt aan gezichtsherkenning als alternatieve manier van inloggen. Deze methode zou op de lange termijn de vingerafdrukscanner moeten vervangen. Op dit gebied werkt Apple mogelijk aan een nieuwe vorm van Touch ID, waarbij de sensor voor het herkennen van de vingerafdruk achter het scherm is geplaatst.

Apple heeft eerder Israëlische bedrijven overgenomen. In 2011 was dat flashtechnologiebedrijf Anobit, in 2013 Kinect-ontwikkelaar PrimeSense en in 2015 nam het LinX over, dat high-end cameramodules ontwikkelt.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

20-02-2017 • 12:05

35

Submitter: We Are Borg

Reacties (35)

35
33
18
0
0
11
Wijzig sortering
Apple werkt aan gezichtsherkenning als alternatieve manier van inloggen
Leuk, zolang je overdag je telefoon wilt gebruiken of s'avonds in daglicht!

waarbij de sensor voor het herkennen van de vingerafdruk achter het scherm is geplaatst.
Waarom niet alle energie en ontwikkelkosten hierin steken?

Apple kennende gaat dit niet om de kennis binnen het bedrijf, maar om de patenten die het bedrijf in handen heeft gehad.
Misschien gebruiken ze voor authenticatie wel een camera die niet naar zichtbaar licht kijkt (IR bijv)?

Waarom op één paard wedden als je je kan veroorloven je risico te spreiden?

Ik mis trouwens de onderbouwing voor de stelling dat de overname om patenten gaat en dat Apple meestal bedrijven overneemt ivm patenten. Lekker roeptoeteren zo.
Anoniem: 149075 @Vizzie20 februari 2017 12:38
...
Ik mis trouwens de onderbouwing voor de stelling dat de overname om patenten gaat en dat Apple meestal bedrijven overneemt ivm patenten. Lekker roeptoeteren zo.
Als je startups overneemt is dit vaak een van de redenen.
Maar dat staat dan weer haaks op de algemene mening dat patenten alleen zijn weggelegd voor de grote bedrijven vanwege de kosten die er mee gemoeid zijn...
Ik heb daar ervaring mee, 50K voor een startup is niets en ik dacht dat je voor 20K max je patent wel heb en 50K ben je internationaal... dus zo groot hoef je niet te zijn... het is immers een investering.
Ik vermoed dat authenticatie op basis van gezicht ook wel een mooie portfolioverbreding zou kunnen zijn. Als je een overheid zover krijgt dat ze het toestaan dat mensen op basis van Apple's identificatiestandaard aantonen wie ze zijn en de grens mogen passeren, of bij persoonsgegevens kunnen, dan is er nog best een onontgonnen markt voor nieuwe toepassingen. Past ook prima in het straatje van Apple naar mijn mening.
Apple werkt aan gezichtsherkenning als alternatieve manier van inloggen
Leuk, zolang je overdag je telefoon wilt gebruiken of s'avonds in daglicht!
Infrarood 3D camera, werkt uitstekend, ook bij slecht licht.
waarbij de sensor voor het herkennen van de vingerafdruk achter het scherm is geplaatst.
Waarom niet alle energie en ontwikkelkosten hierin steken?
Waarom niet beide gebruiken voor extra veiligheid als je dat zou willen?
Apple kennende gaat dit niet om de kennis binnen het bedrijf, maar om de patenten die het bedrijf in handen heeft gehad
Daar gaat het altijd om want daar verdienen ze goed geld aan. Logisch, ze steken geld in de ontwikkeling, dan wil je dat er ook weer uit kunnen halen. Waarom de techniek niet onder licentie aanbieden?
Apple kennende gaat dit niet om de kennis binnen het bedrijf, maar om de patenten die het bedrijf in handen heeft gehad
Ik heb juist vaak de indruk dat Apple juist technology gebruikt bij de bedrijven die het overneemt, legio voorbeelden te vinden. Natuurlijk doet Apple strategische overnames maar Apple is niet echt een bedrijf die Andere bedrijven koopt alleen voor de patenten.
Klopt, maar andere fabrikanten gebruiken wel veel van de technieken waar apple patenten op heeft en daar verdienen ze een aardige zakcent aan. Het is niet het primaire doel voor apple als ze een bedrijf overnemen, maar ze verdienen er wel degelijk aan. De meeste rechtzaken die ze aanspannen zijn tegen bedrijven die hun technieken zonder licentie gebruiken.
Hoe kom je hier bij? Het is juist bekend dat Apple geen patenten in licentie geeft, ook al zullen sommigen dat willen. Men heeft wel met en paar bedrijven een agreement om elkaars patenten te mogen gebruiken.
De rechtszaken zijn zaken tegen bedrijven die een patent schenden en daar geen licentie voor af is gegeven. Aan die zaken zullen ze niet veel verdienen en dat is nou niet hun businessmodel.

Het doel van bijna elke overname is de kennis en patenten om die voor eigen product ontwikkeling te gebruiken. Van dat zakcentje is geen sprake.
Je wilt zeggen dat apple geen geld verdiend aan het feit dat Samsung technieken gebruikt die door apple zijn gepatenteerd?
Die paar rechtszaken? Weet je wel wat het kost? Weet je welk bedrijf de meeste patent claimsvan vooral patentrrollen krijgt of gewoon maar claims afkoopt omdat rechtszaken aangaan te duur is? Die paar zaken tegen Samsung daar worden ze niet rijk van.
Apple had er nooit aan kunnen verdienen als ze niet vonden dat Samsung er inbreuk op maakte. Apple zou de patenten nooit in licentie afgeven.
Een claim neerleggen is heel wat anders dan aan patenten verdienen en er een business model om heen bouwen.
Je suggereerde dat Apple patenten koopt om er aan te verdienen, dat is niet waar. Ze hebben de patenten om techniek voor hen zelf te houden en zolang niemand ergeren inbreuk op maakt zullen ze er niet direct geld aan verdienen. (Indirect wel)
Ik heb elders begrepen dat het om een diepte scan gaat dus waarschijnlijk sowieso geen camera's aangezien je er dan twee aan de voorkant nodig hebt. Een simpele 2 dimensionale scan is erg makkelijk te omzeilen door middel van een foto. Om een diepte scan om de tuin te leiden heb je een redelijk goede 3D scanner en -printer nodig en een slachtoffer wat lang stil wil zitten voor de scan.
fijne van die vingerafdruksensoren is, is dat ze toch niet al te moeilijk te faken zijn, vaak zit op een telefoon (zeker met glasplaat) al bruikbare vingerafdrukken die je zo kunt rippen om dan fysiek te kunnen inloggen.
Nee, ze zijn niet makkelijk te faken. Buiten wat proof of concepts die aartsmoeilijk uit voeren zijn is er nog een enkele iPhone gekraakt met fake vingerafdrukken.
Knap die enorme lijst van bewijzen die je toont.
waarbij de sensor voor het herkennen van de vingerafdruk achter het scherm is geplaatst.
Waarom niet alle energie en ontwikkelkosten hierin steken?
Omdat niet iedereen vingerafdrukken heeft? Dit maakt smartphoneveiligheid een stuk bereikbaarder voor de minder toegankelijke.
:-) Ze willen dan Windows Hello achtermaken?
Precies. Dit heb ik op mijn lumia 950.
Ja vroeger bestonden touch screens ook al. En vingerafdrukscanners, mp3-spelers, tablets en smartwatches. Etc. Apple vindt vast dat de huidige techniek/implementatie waardeloos is en dat in hun optiek dit bedrijf het iig goed heeft gedaan. En deze hebben ze gekocht.
Windows Hello werkt zeker op een surface pro 4 perfect. Reden om bedrijven op te kopen is dat je dan geen patenten van anderen hoeft te betalen, en het niet zelf hoeft te verzinnen. Om die reden heb je op een apple bijvoorbeeld ook geen QI. wireless charging, maar zal je nog even moeten wachten op een apple only implementatie.
Ik denk dat het toch genuanceerder ligt. Tuurlijk zal er veel meegewogen worden. Zoals ieder verstandig bedrijf dat doet. En is het ook geen gek idee als startup om hier naar toe te werken. Maar ergens geloof ik ook wel dat Apple echt denkt het beter te kunnen dan de algemene implementaties die beschikbaar zijn in de markt en massaproductie. En als ze het niet lukt of denkt het niet in zijn eentje te kunnen kopen ze het gewoon in (ala gorilla glass ipv saffier dat ze zelf een tijdje probeerde te produceren) of doen ze het samen (ala thunderbolt ipv firewire dat ze ook zelf hebben geprobeerd aan de man te brengen).
Vlaams voor namaken.
Als Vlaming zijnde heb ik hier nog nooit van gehoord.
waarom alleen daglicht? volgens gaat het juist om technieken waarbij daglicht niet relevant is.

los daarvan, dit is een overname van een startup zonder patenten, maar gaat het juist om kennis en kunde van de mensen zelf en wat ze gemaakt hebben, maar ze hebben nog patenten uitgegeven ....

according to promotional material, the startup had developed a unique facial recognition technology that integrates artificial intelligence and "brings back human perception to digital processes". RealFace's software is said to use proprietary IP in the field of "frictionless face recognition" that allows for rapid learning from facial features.

The Israeli startup also developed a now-defunct app called Pickeez, which selected and collated a user's best photos across various platforms using the RealFace recognition software.


https://www.macrumors.com...ecognition-firm-realface/

[Reactie gewijzigd door Praetextatus op 23 juli 2024 22:06]

Inderdaad. Zo'n reactie "Lekker dan, werkt het alleen in daglicht" valt in de categorie denken in problemen ipv denken in oplossingen.

Dat was ook het soort reacties toen de iPhone kwam: "lekker dan, een telefoon zonder keyboard".

Vooral als Tweaker zou je toch geinteresseerd moeten zijn in nieuwe mogelijkheden. Wellicht is dit in eerste instantie een goed aanvulling op de fingerprint reader. In het begin waren er vragen hoe goed dat zou werken, maar moet zeggen dat het nu echt heel goed en snel werkt. (Zolang je droge vingers hebt. "Lekker dan, als het regent" hahah! 8)7 )
Facebook.com kocht 5 jaar geleden ook al een Israëlisch bedrijf over dat gespecialiseerd was in gezichtsherkenning: nieuws: Facebook koopt gezichtsherkenningsbedrijf .

Het zal wel geen toeval zijn dat beide bedrijven in Israël gevestigd zijn.
Ik ben benieuwd. Ik vind alle identificatiemethodes (handen, hoofden) best omslachtig. Touch ID vind ik fantastisch. Als mijn telefoon op mijn bureau ligt, of op 't aanrecht dan unlock ik het ding zo, en kijk ik naar een recept of weet ik veel wat. De sensor zou dus ook echt niet achterop moeten zitten.
Als ik me dan bedenk dat je je hand moet fotograferen of recht in de camera kijken voel ik daar helemaal niks voor.
Voor authorisatie van betalingen kan ik me het nog voorstellen maar Touch ID is toch niet zo makkelijk dan?!
Patenten worden ook soms (vaak?) ingekocht om te voorkomen dat er (betere) alternatieven voor iets, dat bij een kapitaalkrachtig bedrijf in ontwikkeling of in de verkoop is, op de markt komen. Zo'n patent gaat dan in de ijskast, en wordt alleen gebruikt in geval er ergens iemand opduikt met een vergelijkbaar idee.
Tja, ieder bedrijf neemt zaken van anderen over.
Maar wat maakt het uit? Als het allemaal prima werkt en je hebt er profijt van, wat maakt het jou dan uit?
Ik zie je al schelden als je een iphone koopt en alles werkt, dat je gaat zeggen: goh, werkt goed, maar ze hebben het gvd afgekeken van anderen!
Of juist dat je hierdoor principeel juist geen iphone koopt en voor het merk gaat dat dit oorspronkelijk heeft bedacht(terwijl de implementatie misschien minder goed is).
Er zit nog een wereld van verschil tussen een bepaalde technologie en een bruikbaar product. Die laatste stap is vaak heel veel moeilijker dan de gebruikte technologie. Er zijn zat technologieen die ooit ontwikkeld zijn waar niemand een bruikbaar product mee heeft kunnen maken,

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.