Google stopt ondersteuning van Gmail in Chrome op XP en Vista

Google heeft aangekondigd dat het op 8 februari stopt met het ondersteunen van Gmail in Chrome 53 en ouder. Dit betekent dat de maildienst binnen die browser niet meer goed gaat werken op Windows XP en Vista, waarvoor versie 49 de laatste beschikbare versie is.

De techgigant geeft aan dat Gmail tot het einde van 2017 nog wel zal blijven werken op de oudere versies, maar dat gebruikers kwetsbaarder zijn voor beveiligingsrisico's en geen nieuwe functies meer krijgen. Mensen die per december 2017 nog steeds gebruikmaken van de verouderde software, krijgen mogelijk de basale html-versie van de site voorgeschoteld.

Google haalt aan dat Microsoft al eerder is gestopt met de ondersteuning van Windows XP en dit op 11 april ook met Windows Vista zal doen. Deze besturingssystemen krijgen geen beveiligingsupdates meer, waardoor eventuele kwetsbaarheden niet meer gerepareerd worden. Daarom raadt Google gebruikers van die besturingssystemen aan om te upgraden naar een nieuwer systeem.

Gmail-gebruikers die alsnog van een verouderd besturingssysteem gebruik willen maken, kunnen eventueel bij Firefox terecht. Gmail werkt daar ook op en Mozilla heeft eerder aangegeven dat het XP en Vista nog blijft ondersteunen met nieuwe functies tot en met versie 52. Hoe lang Gmail blijft werken op die versie is onbekend. De huidige beschikbare versie van Firefox is 51.

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

02-02-2017 • 10:09

52 Linkedin

Reacties (52)

52
51
24
2
0
12
Wijzig sortering
Google stopt ondersteuning van Gmail in Chrome op XP en Vista
Het gaat volgens mij niet zo zeer om het besturingssysteem, maar eerder de browserversie. Gmail gaat ook niet meer werken onder Chrome versie 49 op Windows 10.
Chrome werkt zichzelf toch bij? Blijkbaar doet ie dat op XP niet meer. Al met al een goede zaak.
Ik vraag mij af hoeveel procent er nog achter loopt en hier dus 'last' van heeft
http://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/asia

Geen idee hoe betrouwbaar deze site is. Maar 6,5% XP en 2,8% unknown en 2% other (oa Vista).

Afrika lijkt mij armer:
11% XP en 4% unknown. 2% Other.
Volgens mij wordt er vooral in Azië nog veel gebruikgemaakt van Windows XP.
in arme landen in het algemeen. Nieuwe hardware is hier al duur. Laat staan daar... Niet te betalen voor de meeste mensen.
Niet te betalen voor de meeste mensen.
Behalve dan dat een systeem dat XP kan draaien, veelal nog veel vlotter draait met een Linux OS, welke gratis zijn.
Distro's als Ubuntu, Fedora, OpenSuse en Debian zijn redelijk gebruiksvriendelijk ondertussen; het overschakelen naar een modern OS hoeft niks te kosten. Aan het internet hangen ze toch al, anders kunnen ze ook geen gebruik maken van GMail.

Daarnaast is ook de ondersteuning van relatief oude hardware onder Windows 10 best aardig op orde, nu weet ik alleen niet of het systeem dan ook een beetje werkbaar draait. Kan me voorstellen dat een oude HDD te langzaam wordt om prettig mee te werken...
Gezien in Azië ook de piraterij van software welig tiert, is ook de beschikbaarheid van een modern OS geen tegenargument. De meeste mensen weten er via-via toch wel aan te komen... (net als hier)
Het is een mythe dat Linux-distributies lichter zijn. Een recente versie van Ubuntu is echt niet sneller of lichter dan Windows 10. Op mijn oude Atom-netbook draait Windows 7 vlotter dan de gemiddelde Ubuntu-distro.
Persoonlijk deel ik die ervaring niet. :)
Ik heb Ubuntu 14.04 (LTS) op een oude ProBook 4510s draaien (één van de eerste Core2Duo's op 2.5GHz en 1GB RAM), waarmee de machine weer bruikbaar werd.

Onder Windows 7 was deze dusdanig traag dat er niet mee te werken was; na een clean install duurde het 5 minuten om op te starten, het openen van Internet Explorer om Firefox of Chrome te kunnen downloaden duurde 3 minuten. Zelfs het openen van het start menu duurde meer dan 20 seconden...
Met Ubuntu is deze zelfde machine, met dezelfde HDD, binnen 30 seconden klaar voor gebruik. Firefox binnen 10 seconden.
Duurt nog steeds lang naar mijn idee (ben een veel recenter systeem met SSD gewend), maar bruikbaar genoeg. :)
De meeste mensen die een computer gebruiken gebruiken de Windows licentie die op de pc zit, Het argument dat Windows geld kost gaat hier dus niet op omdat het veelal om oude pc's gaat waar al jaren geleden de licentiekosten voor zijn betaald.
Het argument dat Windows geld kost gaat hier dus niet op omdat het veelal om oude pc's gaat waar al jaren geleden de licentiekosten voor zijn betaald.
Uiteraard. Alleen kost het updaten naar een recentere versie van Windows nog steeds geld. :) Windows 7 op het moment van schrijven vanaf €22, Windows 8.1 vanaf €23,75 en Windows 10 vanaf 18,95. Uiteraard allemaal hier in Nederland, maar de prijzen an sich zijn het punt niet, meer dat het geld kost.
Maar ook dat is in de aangehaalde landen vaak ondervangen door veel uitgebreidere kringen waar software 'gedeeld' wordt met elkaar. (lees: 1 iemand torrent het, brand het op een cd/dvd en verspreid het weer onder vrienden/kennissen)

Het punt is dat veel mensen die nu op XP en Vista blijven hangen veelal gewoon naar een modern OS kunnen.
Veel hardware kan naar Windows 10 worden geüpgraded, waar dat niet kan is een Linux distro een optie.
Onder Windows 10 is Office etc gewoon beschikbaar. Onder Linux kan gebruik gemaakt worden van OpenOffice, LibreOffice of een andere vervanger naar wens.
Het is zelfs mogelijk om gewoon Google Docs te gebruiken; onder Linux behoud je in ieder geval een browser met ondersteuning voor HTML5. Dat is nog altijd beter dan IE8, wat de meest recente versie voor XP is.

Met deze elementen ondervangen kunnen veel mensen gewoon uit de voeten met Windows. Ja, spelletjes worden iets lastiger, maar voor huis-tuin-en-keukengebruik kan Linux meer betekenen dan mensen veelal denken. ;) Vóóral binnen een krap budget.
Het gemis begint al met Office. Ik werk zelf erg veel met Linux, maar voor mijn dagelijkse taken maak ik veel meer gebruik van Windows. Het is euk dat Linux gratis is en/of goedkoper, maar ik mis nog steeds Office en oudere Windows programma's. Mensen willen niet voor alles een alternatief, ze willen met de massa mee.

Als de buurman wat leuks heeft, dan willen hun dat ook kunnen. En als dat op Windows uitkomt, dan moeten ze ook Windows hebben.

Je ziet dit bijv. ook terug in smartphone land. Android/iOs zuhb de grootste en windows 10 mobile wil niemand want alle belangrijke apps missen. Voor veel heb ik een alternatief en ik stoor me er niet aan, maar andere mensen zeggen direct bij een Windows mobile toestel: "Daar heb je toch niet alle apps op?"

Ik denk dat dit hetzelfde is als Linux op een PC.
[...]
Distro's als Ubuntu, Fedora, OpenSuse en Debian zijn redelijk gebruiksvriendelijk ondertussen;
Angst voor het onbekende is een reden om niet over te stappen.
'redelijk gebruiksvriendelijk' is dan niet goed genoeg.

Daarnaast is er nog een issue met applicatie-compatibiliteit; veel (ook verouderde) applicaties zijn vaak alleen op Windows beschikbaar.
Angst voor het onbekende is een reden om niet over te stappen.
'redelijk gebruiksvriendelijk' is dan niet goed genoeg.
Het gaat, zoals je zelf al opmerkt, vooral om de mindset. :)
Het is onbekend, mensen weten niet precies wat het is en hoe het werkt; en Windows is bekend, in ieder geval qua uitstraling.

Maar op het moment dat je geen budget hebt om nieuwe(re) hardware aan te schaffen welke een nieuwe Windows versie wél kan draaien, is er uiteindelijk niet veel meer te kiezen. ;)
Let wel dat ik er van uit ga dat de applicaties in kwestie via legale kanalen aangeschaft dienen te worden, en de hardware zelf niet persé gloednieuw hoeft te zijn; reeds gebruikte hardware kan vaak ook prima gebruikt worden, en is veelal goedkoper.

Iemand die Office gewend is, kan bijvoorbeeld met LibreOffice leren werken. Iemand die Photoshop gewend is, met GIMP.
Absoluut, het werkt net even anders, en mogelijk niet zo prettig of eenvoudig als de Windows tegenhangers; maar het kost niets én past binnen het budget.
Met een krap budget ga je toch ook geen nieuwe BMW aanschaffen? Dat wordt eerder een oude Polo... :)
Alleen het verschil dat e.g Linux Mint, of Ubuntu gebruiksvriendelijker werkt al dan Windows na een weekje aanpassen.
Daar ben ik het toch niet mee eens. Misschien als je van XP overstapt naar Mint, maar als je van Windows 7 of 8 overstapt naar Mint vind ik niet dat je er qua gebruiksgemak op vooruit gaat. Je moet om allerlei bugs heen werken en allerlei kleine details die Windows wel heeft.
Heb je ook voorbeelden van die bugs en kleine details?
Ik ben van XP naar Mint gegaan en kan me eigenlijk geen dingen herinneren waar ik omheen heb moeten werken (anders zou ik er niet mee werken). Mis alleen Sketchup eigenlijk, die doet het niet in lekker in Wine en google - open source minded als ze zijn - weigert een Linux versie uit te brengen.
Recent een uitstapje naar Windows 10 waar ik zonder updates de taal niet van kon wijzigen ook al meldde hij van wel, dus updaten en meteen na de anniversary update wilde hij niet meer booten tot de machine echt van de stroom af was geweest.
Er is uiteraard goed mee te werken, maar ben elke keer weer blij als ik terug ben in Mint :) (en ik ben geen linuxguru)
Dat bedoel ik, je bent van XP naar Mint gegaan. Dan heb je de features van Windows 7 en 8 gemist.
Je kunt in Mint niet met je muis in één beweging meerdere bestanden selecteren, je kunt geen video_ts map direct afspelen met je player, je moet vaker de focus van je cursor actief verplaatsen. Windows doet dat intuïtiever, je moet allerlei toeren uithalen om Google als default zoekmachine in te stellen in het standaard Firefox-package en als dat al gelukt is, mis je functionaliteit. Er zit een storende fout in het zip-package waardoor je soms geen submap kan aanmaken waarin je je zipfile wil uitpakken, WiFi-printer verliest altijd de connectie (is een bekend probleem, maar is vooralsnog niet opgelost). Zo zijn er meer onhebbelijkheden waar ik nu niet direct op kan komen.
Je kan wel met je cursor meerdere bestanden selecteren, en wel direct videos afspelen, en Google als zoekmachine staat mooi gedocumenteerd, ook waarom het zo 'moeilijk' is.
En nooit problemen gehad met Wifi-printer/zip-files.
Vanuit een bestandslijst krijgt ik het toch echt niet voor elkaar om in één beweging een set bestanden te selecteren.
Zoekmachine Google toevoegen staat mooi gedocumenteerd inderdaad, maar vervolgens krijg je in je zoekbalk geen zoeksuggesties. Dan moet je de FF-versie van Mozilla zelf gebruiken i.p.v. het standaardpackage van Mint. Printer en zip-probleem zijn bekende issue's.
Ben benieuwd naar je tip om een video_ts map direct vanuit de bestandslijst af te spelen in VLC Player.
Erm, tenzij je je bestandslijst in listmode hebt staan, kun je ze gewoon met de muis selecteren (dus als het op icons of compact staat bijvoorbeeld). Toegegeven, het is vaag dat dat in listmode niet kan, maar ik denk ik er niet eens over na. Doe inderdaad al jaren klik eerste, shift, klik laatste.
Alle andere dingen: zo heb ik allerlei ergernissen over Windows, maar ook die zullen voornamelijk op 'vroeger' gebaseerd zijn. Ik denk dat het in de praktijk weinig uit maakt wat je gebruikt, alles vergt gewenning. Ik kan bijvoorbeeld nog steeds niet overweg met die vagen ribbonbar (een van de redenen dat ik sinds Office 2003 ben overgestapt op LibreOffice), maar als ik het echt zou willen is er vast mee te leven.
Ik zal nu voor werk macOS gaan gebruiken, daarvoor zal ik me ook moeten aanpassen.
Linux draai ik voornamelijk uit principe en het gevoel overal controle over te kunnen hebben :)
En ik ben blij dat ik onder Linux het fijnste internationale keyboard heb: als progger kan ik gewoon " gebruiken, maar als ik mijn naam wil schrijven, is het rechteralt + " en dan een o voor een ö. Onder windows weet ik niet beter dan dat ik daar alt+148 moet gebruiken en op een mac schijn je dan de o langer te moeten indrukken.
Allemaal gewenning uiteindelijk.
Technisch is er geen een meer 'beter' denk ik, Windows is universeel, Linux ook steeds meer, macOS werkt awesome op apple producten (ik heb hackintosh gedraaid, maar daarbij vergeleken is Linux echt probleemloos).
Natuurlijk heeft het altijd met gewenning te maken, maar ondanks dat ik Mint nu al meer dan een jaar intensief gebruik, zie ik dat Windows 8 veel meer oog voor detail heeft, wat het toch gebruiksvriendelijker maakt en dat heeft niets meer met gewenning te maken.
Overigens werkt het Windows toetsenbord al sinds XP ook zo zoals jij het beschrijft (misschien zelfs al sinds Windows 95). Je moet dan de layout op US/International instellen en de taal op Dutch. Dan hoef je ook geen ALT-codes te gebruiken.
Dat is ook echt hetzelfde ? Van iets waar je niks op kon doen naar veel. Op Windows kan je al veel doen en heb je de gewenning van de manier van werken daarom is overstappen zo lastig. Een van de redenen dat veel mensen bv bij Android blijven en andere bij iOS.
redelijk gebruiksvriendelijk
Als dat het enige criterium zou zijn waarom mensen over gaan stappen zou het veel beter moeten gaan met Linux adoptie? Het gaat mis vooral door dat men het niet gewend is en dat het simpelweg zo is dat software niet beschikbaar is die men wil gebruiken omdat.. linux.
Wie kan er nou een OS installeren? DAt is 0.1% van de mensen. En hoe draai je dan al die programma's die al 10 jaar op XP worden gebruikt? Mensen hebben geen geld voor dit soort geintjes met hun werk pc.

Leuk voor Tweakers, doelloos daarbuiten.
Wie kan er nou een OS installeren? DAt is 0.1% van de mensen.
Iedereen kent wel iemand die een OS kan installeren, of die iemand kent die een OS kan installeren... :)
Daarnaast zijn de installers tegenwoordig vele malen bruikbaarder dan 5-10 jaar geleden. Een Windows installatie is voornamelijk lezen en wachten; een Linux installatie kost wel iets meer moeite om te begrijpen, maar is ook voornamelijk goed lezen en de instructies volgen.
En hoe draai je dan al die programma's die al 10 jaar op XP worden gebruikt? Mensen hebben geen geld voor dit soort geintjes met hun werk pc.
De applicaties in kwestie zijn ook al 10 jaar verder, het wordt voornamelijk een probleem als de ontwikkeling gestaakt is.

Dat het met een werk pc niet wenselijk is kan ik in komen, maar ook daar zijn oplossingen voor; zoals virtualisatie.
Mocht er specifieke hardware nodig zijn, dan kan ook een enkel of enkele dedicated systemen gebruikt worden waar middels RDP naar verbonden kan worden.

Desalniettemin gebruiken mensen GMail vooral vanuit huis, en als het goed is niet voor zakelijke emails. Speciale hardware is daar veel minder van toepassing, en gebruikte applicaties veel vaker óók voor nieuwere Windows versies beschikbaar. Enkele, zoals Office en Internet Explorer, ook te vervangen onder Linux door bijvoorbeeld LibreOffice, OpenOffice en Firefox.
Leuk voor Tweakers, doelloos daarbuiten.
Dat deel ik niet helemaal met je. Mijn vader is zeer zeker geen Tweaker, maar kan prima met Linux werken; hij is niet heel veeleisend.
Zijn noodzaak is een tekstverwerker á la Word (OpenOffice Writer), Excel (OpenOffice Spreadsheet), een browser (Firefox) en een mailcliënt (Thunderbird). En zo af en toe een spelletje zoals Hartenjagen (zit bij Gnome inbegrepen)
Linux past prima in die behoefte, én draait perfect op oude hardware wat de kosten voor een nieuw systeem bespaart. :)
Sorry hoor maar de gemiddelde persoon haakt af bij "OS". Die weten niet wat dat is. Die hebben geleerd op knopje X te klikken als A en anders op B in een programma dat al 15 jaar hetzelfde is op een computer die al 15 jaar hetzelfde is.

Je denkt echt te veel als een Tweaker. Daar zijn deze pc's niet te vinden.
En hoe draai je dan al die programma's die al 10 jaar op XP worden gebruikt?
Gelijk heb je.
Waarom zou je ook veranderen. Als ze al 10 jaar draaien en helemaal afgericht zijn op je bezigheden. Dat ga je toch gewoon door totdat de pc overlijdt.?

En GMail. Dat is internetten. Dat moet je niet doen met XP maar het is de eigen verantwoordelijkheid.
Al kan zelfs een 10 jaar oude computer zonder problemen werken met Windows 7 (en bijgevolg ook 8 en 10). Daarnaast worden hier vandaag ook heel goedkope computers verkocht die ook perfect met een moderne Windows kunnen werken.
in arme landen in het algemeen.
:') Want alle landen in Azië zijn arm?
Apex had het niet over azie, dat was de post waar hij op reageerde. Grote delen van Azie zijn best arm, zeker als je buiten de grote steden komt.
Het aantal mensen dat nog zo'n oude Pentium 4 PC hebben _/-\o_
maar dan waarschijnlijk ook voor Windows 2008 servers. Daar zullen er meer van draaien dan van Vista. XP zal ook nog wel veel gebruikt worden.
Niks aan de hand, Microsoft ondersteunt 2008 (niet R2) tot 14-1-2020, hetzelfde als Windows 7.
Ik denk niet dat er veel gebruikers zullen zijn die op een Windows 2008-machine hun Gmail checken ;)
Nooit gedacht aan Citrix / Remote Desktop omgevingen binnen bedrijven?
2008R2 is nog zeer gebruikelijk hiervoor.

Edit: Zoals @Vale vista zegt, R2 is Windows 7 based. 2008 (zonder R2) is mag ik hopen niet meer zoveel in gebruik. ;)

[Reactie gewijzigd door JapyDooge op 2 februari 2017 10:26]

2008r2 is windows 7 based ;)
Ah op die manier. Ja zo had ik het nog niet bekeken.
"Jezelf iets toemailen" zie ik helaas nog veel gebeuren onder IT beheerders. (Ik ben Technisch Consultant van een softwarepakket)
Hier wel eentje hoor. Ik gebruik het zelf om soms even een bestand uit mijn mailbox te vissen om die vervolgens te uploaden naar de server.
en geen nieuwe functies meer krijgen.
En over wat voor functies hebben we het hier dan? Gezien het over Chrome gaat, ga ik uit van de webbased variant van Gmail. Wat voor functies moeten daar bij komen dan voor Gmail, iemand die daar wat meer informatie over heeft?
Ik denk zaken qua htlm5 ondersteuning, die is nog nergens 100% gesloten
Gmail is een webapplicatie; Je kunt er onder andere emails in typen, documenten (bijlages) in openen, en afspraken mee plannen. voor dit alles gebruikt men over het algemeen javascript.
Over het algemeen kun je stellen dat hoe recenter de browser, hoe beter zijn prestaties in javascript, zowel op het gebied van functies, als op het gebied van veiligheid zullen er flinke veranderingen "hebben" plaatsgevonden. blijkbaar vindt google dat het tijd is om niet langer rekening te houden met oude versies en wil het op termijn nieuwere technieken en functies in de browser gaan gebruiken.
Het gaat om nieuwe functies blijkbaar, niet de bestaande. ;)
Als ik vroeger een PC had kon ik deze gebruiken totdat de hardware echt overleed, net als een Philips TV en deze was dan misschien 25 jaar. Ik heb een product gekocht en daarvoor betaald en mag dat ik deze software levenslang mag gebruiken, zeker als het retail waarbij ik dit product op alle PC's mag zetten. Nu gaat de fabrikant deze software mij beperken terwijl ik recht op gebruik nog steeds heb. Om kort door de bocht te gaan, ik betaal voor een product wat ik eigenlijk maar maximaal 10 jaar kan gebruiken terwijl dat nergens staat en mag de software voor onbepaalde tijd gebruiken, ongeacht hoe of wat.
Dat geldt ook voor Office 2000. Dit pakket werkt nog naar behoren maar ik kan het niet gebruiken op Windows 10 omdat het te oud is. Dat is toch vreemd om er wel toen 500 gulden voor te betalen maar je kan het niet meer gebruiken.
Ofwel kom met een alternatief. Waarom moet iedere innovatie iedereen maar geld kosten en afscheid nemen van een systeem wat eigenlijk nog top werkt maar kan niet functioneren binnen de maatschappij omdat het een potentieel risico is. Hoezo duurzaam?
Ik hoop dat deze reactie niet serieus is. Maar er zijn mensen die zo denken. Dus bij deze :)

Als ik vroeger een tweedehands diesel kocht mocht ik daar overal mee rijden, nu mag ik de helft van de steden er niet mee in. Tijden veranderen. Deze Diesels moet je ook upgraden om weer volledig mee te mogen doen.
ik betaal voor een product wat ik eigenlijk maar maximaal 10 jaar kan gebruiken terwijl dat nergens staat
Ik weet niet of dat in 2000 al was maar Microsoft geeft weldegelijk aan tot wanneer producten ondersteund worden. Sterker nog, met het huidige SaaS model betaal je wel per jaar maar de ondersteuning is oneindig.
Ik heb een product gekocht en daarvoor betaald en mag dat ik deze software levenslang mag gebruiken, zeker als het retail waarbij ik dit product op alle PC's mag zetten. Nu gaat de fabrikant deze software mij beperken terwijl ik recht op gebruik nog steeds heb. Om kort door de bocht te gaan, ik betaal voor een product wat ik eigenlijk maar maximaal 10 jaar kan gebruiken terwijl dat nergens staat en mag de software voor onbepaalde tijd gebruiken, ongeacht hoe of wat.
Wie zegt dat je de software niet meer mag gebruiken? Het wordt niet meer geadviseerd.
maar kan niet functioneren binnen de maatschappij omdat het een potentieel risico is. Hoezo duurzaam?
Alle software beweegt mee met de maatschappij. Dat dit om de zoveel jaar voor de consument een kleine investering is (Je kan gemakkelijk een versie overslaan), is het gevolg van kwaadwillende.

[Reactie gewijzigd door Stammie82 op 2 februari 2017 21:25]

Om kort en krachtig te blijven; wat is er mis met Windows 95? Windows 98? Windows ME? NT4? en ga zo maar door. Ja het is verouderd maar dat verandert niet het verhaal, waarom MOET ik naar Windows 7/8/10 om mijn brief te tikken, wat ik ook kan in Dos met WP5.1? LPT1 printer erop en het werkt toch?
Omdat ondersteuning geld kost, zoek voor de gein maar eens uit wat XP MS gekost heeft aan ondersteuning :)

Je mag best blijven zitten, voel je vrij antieke meuk te gebruiken. Verbaas je dan niet dat zodra je een website opent je systeem gehacked wordt. Of gewoon wachten tot een stukje hardware van je jaren 80 apparatuur overlijdt, reparatie is al snel duurder dan het aanschaffen van een nieuwe pc.

Je moet niet over, je wordt vriendelijk doch dringend verzocht een beetje bij de tijd te blijven.

Wil je DOS retro look behouden, installeer een Debian netinstall en apt geen shell. Op die manier kun je al dik 30 jaar lang vrijwel hetzelfde OS gebruiken.
Is dit inclusief inbox? Ik gebruik tegenwoordig enkel inbox werkt een stuk prettiger
Mozilla heeft eerder aangegeven dat het XP en Vista nog blijft ondersteunen met nieuwe functies tot en met versie 52.
Wat belangrijk is om daarbij te weten (wat dit artikel niet vermeldt maar het gelinkte wel): ook als er geen nieuwe features meer bijkomen blijft Firefox op XP en Vista nog beveiligingsupdates ontvangen tot halverwege 2018.

[Reactie gewijzigd door xrf op 3 februari 2017 02:04]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee