Microsoft stopt volgend jaar met ondersteuning van Windows Essentials

Microsoft stopt met de ondersteuning van het Windows Essentials-pakket. De bundel met onder andere Live Mail en Writer, die in 2012 voor het laatst een nieuwe versie kreeg, is vanaf 10 januari 2017 niet meer te downloaden.

Op de downloadpagina van het pakket kondigt Microsoft met een banner het einde van de ondersteuning aan. Het Windows Essentials-pakket bestaat uit Live Mail, Movie Maker, Photo Gallery, Messenger en Writer. Het installatieprogramma bevat ook software voor het gebruik van OneDrive, maar die blijft los beschikbaar. Microsoft Security Essentials is geen onderdeel van het pakket.

Het bedrijf annuleerde in mei al de integratie van Microsoft-accounts in Windows Live Mail. Het e-mailprogramma kan echter nog wel e-mails verzenden en ontvangen door met mailservers te verbinden door middel van pop3 of imap. Microsoft heeft in 2013 Live Messenger offline gehaald.

Microsoft biedt voor veel software inmiddels een alternatief, zoals de Mail- en Foto's-apps in Windows 10 en Skype als opvolger van Messenger. Veel gebruikers klagen echter dat deze programma's minder functies bevatten. Microsoft geeft aan dat Movie Maker voor Windows 10 binnenkort in de Windows Store te downloaden is en verwijst gebruikers van Writer door naar de opensourcefork Open Live Writer.

De eerste publieke versie van het Windows Essentials-pakket kwam in 2009 op de markt. Het pakket volgde een aantal programma's op die met Windows Vista gebundeld waren, maar vanaf Windows 7 apart gedownload moesten worden. Het was populair onder gebruikers, omdat het veel gratis functies bevat, die bij andere softwarefabrikanten geld kosten.

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

19-10-2016 • 11:05

111 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (111)

111
107
69
2
0
23
Wijzig sortering
Microsoft begaat hiermee een zware blunder: Support voor Windows Essentials stoppen (en dus ook WPG! (Windows Photo Gallery))

Bij de uitleg staat: "Photos is available as a free built-in application for Windows 8.1 and above."
Photos als alternatief voor WPG?!
De features en gebruiksvriendelijkheid van WPG overstijgen die van Photos zo hard dat iedereen beter nog Paint kan gaan gebruiken.

WPG is voor mij een basistool geworden om zeer eenvoudig foto's te taggen (mensen, keywords,...) en alles terug te vinden tussen 1000'en foto's.
Zodat alles mooi met XMP in het bestand opgeslagen wordt om synchronisatie en backup te vergemakkelijken.

Zwaar teleurgesteld!
(Heb alvast een kopie gemaakt van het installatiebestand: http://g.live.com/1rewlive5-all/en/wlsetup-all.exe )

Update: de link is een full install setup (131mb), en ik heb die voor alle duidelijkheid niet gemaakt: de link hiernaartoe is terug te vinden op: https://blogs.technet.mic...ntials-2012-download-now/

[Reactie gewijzigd door hds op 20 oktober 2016 08:23]

Dat is een web installer, dus als Microsoft de support beëindigd dan werkt die installer ook niet meer ben ik bang. Zolang de software op je PC staat zal Microsoft dat niet zomaar verwijderen neem ik aan. Ze gaan het alleen niet meer updaten. :)
Nou, Windows 10 is wel af en toe wat ingrijpend wat betreft programma's verwijderen na een update. Speccy bijvoorbeeld ging er een paar keer van af na een grote update.

Gelukkig heeft hds een full installer gemaakt dus ik ga die op 5 plaatsen opslaan als backup!
Is geen web install, maar full install (131mb)
Iets lager op de site kijken bij "Offline installer".

Niek
Dankjewel voor je Link HDS!
Live Writer is tegenwoordig open source: http://openlivewriter.org/. Microsoft heeft de sources gedoneerd en wordt nu door de community onderhouden: https://github.com/OpenLiveWriter/OpenLiveWriter#history. Dit is wel gedreven door medewerkers van MS zelf, verwacht dus niet dat de andere apps ook Open Source worden.
Zonde, ben nog steeds erg fan van windows live mail, werkt naar mijn mening beter dan de windows 10 App.
Ik vind Windows Live Mail ook een fantastische mailclient. De Windows 10-app haalt het bij lange na niet bij WLM en ook Outlook 2016 is m.i echt minder gebruiksvriendelijk.

[Reactie gewijzigd door Jorgen op 19 oktober 2016 12:03]

Helemaal mee eens, het blijft me verbazen wanneer ze weer met iets komen wat slechter werkt dan de voorganger.

Ik gebruik sinds windows 10 mailbird, omdat die als één van de weinige een goede render engine heeft voor de mail en een goede zoekfunctie zoals live mail ook had.
De zoekfunctie in WLM is inderdaad gebruiksvriendelijker dan in de W10-app of Outlook 2016. Wat me bij Outlook 2016 bijv. erg stoort is dat concepten niet gewoon los worden opgeslagen, maar onherroepelijk deel worden van de discussie en dat maakt verwijderen van een concept meteen lastiger. En verder dat bij het verwijderen en/of verplaatsen van een mail uit de ongewenste-post-map, automatisch de volgende ongewenste mail wordt geopend. Ik wil gewoon kunnen rechtsklikken en kiezen voor eigenschappen om te zien waar de mail van afkomstig is als ik twijfel of de mail te vertrouwen is en wanneer ik een mail uit die map delete, of verplaats, moet niet de volgende e-mail automatisch worden geopend. Dan is het gewoon wachten op virussen en zooi. Bij WLM vond ik die dingen echt beter geregeld.
Helemaal mee eens, het blijft me verbazen wanneer ze weer met iets komen wat slechter werkt dan de voorganger.

Eens, maar realiteit is natuurlijk dat 99% van de mesnen of geen offline client gebruikt, of dat in zakelijke context (=Outlook 365 of zo) gebruikt.

Het idee dat je email bewaart in mappen, is iets van gekke Tweakers en pioniers van de internet revolutie. Die groep wordt steeds kleiner.
Toch best eens het stukje over mailbird in volgend artikel lezen voordat je mailbird overweegd.

http://cubiq.org/the-best-email-clients-for-windows-2016
Bedankt voor het artikel. Ik zal het thuis eens testen, wat de huidige versie doet.
Helemaal mee eens!! Je kan met Windows Live Mail ook gewoon mails van het ene account naar het andere account slepen. Ik doe dat automatisch nog regelmatig via de Windows 10 Mail app, maar dat werkt dus niet. En zo werkt er nog meer niet.

Ik gebruik ook nog steeds de Photo Viewer van Essentials, veel beter dan Foto in Windows 10. En dan nog maar te zwijgen over mensen waar Windows 10 niet of nauwlijks werkt op hun PC en dus gedwongen zijn om bij Windows 7 te blijven.
Dat is echt een geweldige functie!

Zo heb ik bij toen ik van werkgever wisselde alle mail van en naar P&O over mijn contracten en dergelijke met WLM verplaatst van mijn werkmail naar mijn privémail. Bij doorsturen, verlies je namelijk allerlei informatie over de verzender en de datum die je dan niet meer in de lijst met mails terugziet en bij verplaatsen blijven die dingen allemaal behouden.
forwarden als attachment en vandaar uitpakken in een folder.
werkt ook maar is iets omslachtiger.

Andere methode is in outlook redirecten ipv forward. Dit moet via een rule en kan niet rechtstreeks bij mijn weten.
maar je kan een rule toepassen op alle items in een folder ;-)
Windows 10 mail is geen outlook helaas.

De standaard mail app heeft weinig tools en is bijna niet te customizen.
En geen SMIME en offline folders suppoprt en daarmee dus meteen niet de titel mail app waardig, aangezien het in feite niet meer dan een domme tin-client interface is naar de Outlook.com webpagina.
Das wel vreemd heb win 10 nu op uiteenlopende pc's geinstalleerd en het werkt overal goed...
Op zich werkt het, maar het mist handige functies die Live Mail heeft. Die functies werken dus niet. Maar als je deze niet gebruikt en verder niet veeleisend bent werkt mail in win 10 natuurlijk wel.
Ik reageerde op het gedeelte wat over win10 ging, die mail kan me gestolen worden al jaren verprutst bij ms.
Ah, sorry
Het topic ging niet over Windows 10 vandaar de verwarring.
Anoniem: 706671
@Jorgen19 oktober 2016 20:38
En de webmail van outlook is echt een ramp geworden sinds de laatste update.

Ik ben aan het overwegen om over te schakelen. Werkt zoooo traaaag....
Nee, zelfs simpele apps als de calculator werkt gewoon hardstikke ruk in windows 10 in vergelijking met windows 7..
Thunderbird of EmClient zijn goede alternatieven...
Ik mag de mail app ook niet echt (voor hotmail etc. super maar kreeg mijn andere mailaccounts er niet meer ingericht)

[Reactie gewijzigd door Clemens123 op 19 oktober 2016 11:31]

EM Client heeft laatste tijd gezeur met de licenties, die zijn maar 1 dag geldig.
Verder kun je dan maximaal 2 email adressen toevoegen, anders moet je de betaalde variant hebben.
Gmail / Google Apps werkt nog erg goed met Live Mail.

EMclient had ik ook geprobeerd, maar daar kunnen maar 2 of 3 accounts in en hij stuurt standaard een regel mee met 'Deze mail is verzonden door EMclient' die je er niet uitkrijgt. Toch? Of ben ik nu in de war met mailbird?

De WIndows 10 mailapp is erg slecht vinden wij, althans, voor ons voldoet hij niet.
Thunderbird is erg veel mee mogelijk. Voordeel van Live vind ik dat het er een stuk eenvoudiger uitziet en toch veel functionaliteit bevat.
windows live mail werkt toch al sinds september niet meer?
Niet met Hotmail, maar ik zie geen reden waarom dit ook niet meer voor een standaard pop accountje zou werken.
Waarom zou je überhaupt met POP werken? Wist meteen de berichten van de server, dus je kunt het maar op 1 device zien.
Dan heb je toch niet goed gekeken. Ik lees m'n mail op meerdere apparaten. Je moet het alleen zo instellen dat de mail pas na een x aantal dagen gewist wordt van de server.

Je moet wel een keuze maken voor een hoofd-client, bv je laptop. Dat is dan je archief. Alles moet daarop binnenkomen. Hierop stel je in dat de mail na bv 14 of 30 dagen gewist wordt. Deze periode moet lang genoeg zijn om de mail ook op de andere client binnen te krijgen, als dat al nodig is.

Als je je mail ook vanaf je telefoon of ipad leest, dan stel je daar in dat de mail nooit gewist wordt. Zo komt alle mail binnen op je laptop, en is de mail ouder dan (bv) 14 dagen, dan wordt het gewist. Lees je je mail ook op je ipad, dan wordt er door de ipad niks gewist. Op je het mailprogramma op de ipad of telefoon pas na drie weken, dan is de mail van de eerste week alweer gewist door de laptop.

Nadeel is dat je je mail dus meerdere keren ziet. Ik vind dat geen probleem, archiveer het op de telefoon direct zonder lezen als ik zie dat het niet relevant is.

[Reactie gewijzigd door kwikstaart op 19 oktober 2016 11:43]

Een ander nadeel is hierbij dat als je email vanaf 1 van die apparaten verstuurt, dat je die dan niet terug vindt in je andere apparaten. Maar dat hou je altijd bij POP. Maar is voor mij al een nadeel groot genoeg om alleen IMAP te gebruiken.
Dan stel je een BCC in naar je eigen adres. Gebruik hiervoor bij voorkeur een speciaal adres, dat je weer alleen op je laptop uitleest. Het nadeel is dat deze mails niet in de "sent" folder komen te staan, maar het werkt wel.
Niet correct. Hangt af van hoe je het instelt. Je kan een kopie op de server achterlaten.
of je stelt in dat mails bewaard blijven tot je ze verwijderd.
Ruimte bij bv een zonnet account is vrij klein, wissen van de server vind ik juist een voodeel.
Daarom werkt het ook prima met IMAP.
Je kan alle accounts op pop instellen dan werkt het wel.

Ik had een soortgelijk probleem met outlook connector , kreeg ook niks meer binnen , nu met pop3 werkt alles weer

(dus degenen met Outlook Connector check ff online webmail of er nog nieuwe post is)
Mijn ouders gebruiken nog altijd Windows Live Mail i.c.m. een Hotmail adres. Ze willen niks anders vanwege de eenvoud van de app. Om het werkend te krijgen moet je wel de server settings handmatig instellen (hoe en wat vind je via Google).

Ik kan dus bevestigen dat de combi Windows Live Mail + een Hotmail adres nog altijd prima werkt via imap......
Dat hoeft toch allang niet meer? Voorheen moest je allerlei poorten en zulks weten, maar al heel lang is het bij de grote mailaanbieders zoals hotmail/livemail, google, enz. gewoon een kwestie van je e-mailadres en wachtwoord invullen en WLM doet de rest vanzelf.
Anoniem: 426269
@Jorgen19 oktober 2016 12:44
Nou, dat werkte een tijdje probleemloos ja. Maar de afgelopen jaren heb ik dat nog bij een aantal mensen en klanten geprobeerd, maar dan moest het toch handmatig. Automagisch werkte niet... Dat was vooral bij Gmail en Google Apps mail.
Alleen met @live, @outlook en @hotmail.com (en @msn.com) accounts. 'Normale' pop of imap werkt wel.
En die Microsoft accounts werken ook met POP3 en IMAP. En zoals ik begrepen had ook nog steeds met Exchange ActiveSync.

Zelf gebruik ik gewoon POP3 in de 'niet deleten van server' modusant IMAP en Microsoft is nooit echt een gelukkige combinatie geweest al is er recent wat verbetering in gekomen. Microsoft heeft onlangs zelfs die POP3 servers nog van een security update voorzien, en ze opereren nu in moderne forward secrecy modus met AES256 encryptie, waar dat eerder nog enkel 3DES was.
Anoniem: 426269
@legacio19 oktober 2016 12:41
Met Gmail en Google Apps werkt ie nog perfect hoor. Beide accounts met IMAP ingesteld.
Werkt nog steeds maar wel met irritante foutmeldingen van de agenda.
Mee eens. Zelf gebruikt ik alleen webmail maar mijn ouders willen een mailclient. Ik heb ze allemaal geprobeerd maar Live Mail is de duidelijkste met al het nodige maar dan ook weer niet teveel toeters en bellen die ze toch niet gebruiken. Ik installeer het ook wel eens bij klanten in plaats van Outlook, als ze Outlook toch niet nodig hebben. En die zijn er dan ook erg blij mee.

Ik hoop dat Live Mail nog lang blijft werken, anders wordt het weer paniek bij mijn ouders (want veranderingen zijn eng). Maar toegegeven, ik vind zelf Live Mail er ook het fijnst en duidelijk uitzien en er is makkelijk mee te werken.

EM Client en Mailbird heb ik ook wel eens geprobeerd. Ik vind de interface van Live Mail toch duidelijker en fijner, en bij deze 2 gratis alternatieven kan je maar 2 of 3 accounts toevoegen, en eentje stuurt een melding mee zoals 'verzonden door Mailbird (of EM Client, weet niet meer welke het was) die je niet weg kan krijgen. Mijn ouders vonden Live Mail ook veel duidelijker, dus die maar weer op de nieuwe computer gezet.

Ook Movie Maker vind ik een fijn en duidelijk programma om even een filmpje mee in stukken te hakken of te converteren. De makkelijkste om het even simpel en snel te doen. Erg duidelijk. Maar beter dat hij los nog in de Store komt! :)

En als laatste de Photo Viewer. Ook die vind ik veel beter dan het Windows 10 prul. Ik heb er een registry hack voor moeten doen in mijn Windows 10 om die weer standaard te gebruiken als ik bijvoorbeeld op een jpg klik.

Erg jammer dit weer. Ongeveer de enige 3 MS programma's die wel handig en fijn zijn, naast Office, vind ik persoonlijk. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 19 oktober 2016 12:53]

Ik zou Thunderbird proberen, is gratis en van de makers van de browser FireFox :)
D'r zijn simpelweg te veel fatsoenlijke alternatieven.
De windows 10 app is natuurlijk niets serieus.
Outlook werkt overigens prima en daar wil Microsoft zich natuurlijk op focussen. Financieel en technisch gezien is dat ook handiger.

Mozilla Thunderbird is v.z.i.w. een goede (gratis) vervanger voor Windows live mail.
En outlook.com of Gmail.com etc zijn ook best bruikbaar.
Rest in Peace, Windows Movie Maker. ;( Alle filmpjes die ik ook heb gemaakt tijdens mijn middelbare school tijd heb je mogen kapotknippen en terug in elkaar mogen plakken. Met je "super vette" overgang- en teksteffecten kon ik altijd indruk maken op mijn mede brugklassers. Windows Movie Maker, je was een held van een era. Tweakers, er mag gehuild worden.
Er staat dat movie maker in de Windows store komt te staan
Hier wat meer info over Movie maker voor W10

http://www.windowscentral...-may-be-coming-windows-10

#wel grappig dat dat bericht van 6 september is en tweakers er nu pas mee komt aanzetten :+

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 19 oktober 2016 11:15]

Microsoft geeft aan dat Movie Maker voor Windows 10 binnenkort in de Windows Store te downloaden is.
Sweet! Niks aan de hand dus! <3
Staat zelfs in de text.....
Soms lees je, helaas, ergens overheen. Mijn emoties namen de overhand. Excuses.
Ik denk dat ze iets als moviemaker niet snel eruit zwieren
krokodillentranen dus ;)
Owja dat weet ik nog zeker. In de XP tijd waarin je de knop had om te switchen tussen Storyboard- en Timeline-view. Je wist pas echt waar je het over had toen je die laatste view onder de knie had. Mooie dingen mee gemaakt (voor die tijd dan...)

Deze versie van Movie Maker kon wel wat leuke truckjes en betere effecten, maar ik denk dat ik zelf liever de oudere versie had gehad met alle nieuwe features er in.

[Reactie gewijzigd door xFeverr op 19 oktober 2016 12:01]

Heb deze afgelopen week nog gedownload voor een collega die windows movie maker nodig had. Verbaasde mij dat messenger er nog tussen staat aangezien deze service al is gestopt door microsoft.
Ik gebruik hier nog gewoon een gepatchte versie van Windows Live Messenger en je kunt er ook gewoon mee aanmelden.
Niet verbazend eigenlijk, deze software kreeg een laatste update in 2012 en messenger stopte in 2013 :)

Ik kom het ook nog redelijk vaak tegen als ik voor iemand Movie Maker moet installeren, dat is eigenlijk de enige tool uit het pakket dat we nog nu en dan gebruiken. Hopelijk heeft de app minstens dezelfde functionaliteit.
"Het was populair onder gebruikers, omdat het veel gratis functies bevat, die bij andere softwarefabrikanten geld kosten."
Niet helemaal, het verving outlook express, dus zonder essentials had windows geen mailclient meer out of the box. Het was dus gewoon een hernoeming qua functionaliteit.

Ik denk dat nog hele hordes win7 gebruikers dit nu zullen hebben. Stopzetten van een essentieel onderdeel van een OS, voor het beloofde eind van de ondersteuning van Win7 in 2020, is nogal een dingetje. En dat het een los onderdeel is, en dus niet onder die ondersteuning valt, vind ik gewoon advocaten BS en je gebruikers voor de gek houden.

In retrospect: het is onvoorspelbaar hoe MS mij van een fan nog geen drie jaar geleden heeft doen omturnen naar het tegenovergestelde.
Wat? Dus jij denkt dat software maar zolang ondersteund moet worden als de platformen waar het op draait? Beetje belachelijk. Essentials was in losse download als een ander: eigen levenscyclus, eigen einde.
Anoniem: 426269
@Loller119 oktober 2016 12:55
Zet Live Mail dan in de Store als download, net zoals Movie Maker.

Live Mail heeft gewoon meer functionaliteiten dan wat er nu met WIndows 10 wordt meegeleverd en het ziet er ook nog veel duidelijker en mooier uit allemaal.
Lezen, lezen. Ik denk dat niet. Ik denk wel dat een essentieel onderdeel van een platform ondersteund moet worden tot einde levenscyclus (dus nog geen twee jaar later). Zeker als het de facto tot het platform hoort (noem het anders niet essentieel). Er is voor Win 7 nu geen eigen oplossing meer.

De traditie van outlook express liep al in de negentiger jaren.

Als mensen hun Win7 machine niet hebben ge-upgrade, is de kans groot dat het om machines gaat die in 2018 of 2019 worden uigefaseerd, Moeten die nu al hun mail en archieven migreren?

Mag ik je overigens aanraden iets minder te generaliseren, zo niet doe ik het toch ;)
"Er zijn alternatieven"

Alsof de Windows 10 Mail app ook maar enigszins in de buurt komt van Windows Live Mail... veel van mijn familie/kennissen willen echt niets anders.

Misschien maar eens richting Thunderbird gaan proberen te manoeuvreren.
Hoezo? Je kan het nog steeds blijven gebruiken. Er komen alleen geen updates meer.
Als het al geïnstalleerd is wel. Maar de installer was volgens mij een web-setup, dus dan kun je het niet meer downloaden.
Ik heb van alle belangrijke dingen die ik misschien ooit nodig heb van Microsoft een copie liggen in een apparte folder. Gaat van Service Packs voor WindowsXP tot de setup van WindowsLiveEssentials.

Die kun je gewoon downloaden van het internet en later steeds installeren indien je van PC en of Windows-versie verandert. Zie de link die die HDS hieronder al heeft gegeven of deze: https://support.microsoft...wnload-windows-essentials

OT:
Ook ik vind het heel jammer dat WLE niet meer ondersteund zal worden in de toekomst. Ik gebruikte eerder Outlook Express en ben later over gegaan naar WLM door het gebruiksgemak.

Het voordeel van WLM (en eerder ook bij Outlook Express) is dat je de opslagfolder van je e-mails zélf kan kiezen en bij mij staan deze ook op een aparte partitie. Als ik een nieuwe PC koop of Windows terug her-installeer, dan verlies ik nooit mijn archief met e-mails. Ik heb hier alles nog van mails liggen sinds 2004!
Dat heb ik nooit gevonden in Outlook (die bij Office zit). Daar hebben we ooit met twee een hele avond gezocht waar de opslagfolder ergens bevond.
Bestand (*.ost / *.pst) is te vinden via email settings in Control panel.

Ben met je eens dat het een outlook-gebruiker niet makkelijk gemaakt wordt.
Jammer, gebruik zelf ook regelmatig nog Live mail. D.m.v. kopieren van 'n paar folders en exporteren van registry-settings heb ik in no time al m'n mail+archieven overgezet na een herinstallatie van Windows

Windows 10 Mail kan nog niet tippen aan Live Mail.
Afhankelijk hoe je hem gebruikt, gezien ik geen 'ouderdom limiet' heb op de mail bij mijn provider, staat daar alles standaard opgeslagen, imap erop en hoef nooit om te kijken naar backups. 1x in de zoveel tijd alles in Outlook (office365) inlezen en overzetten naar een PST bestand en ik ben weer 'safe' voor komende tijd.

Al ben ik het met je eens, Live mail (maar ook Outlook express) kon zoveel meer dan die Win10 mail, niet alleen uiterlijk is gewoon te minimalistisch, ook functionaliteit is foetsie. Zou ik liever een Express of Live zien in win10 jasje, zolang de oude functies er maar inzitten. (tree-layout mappen, toolbar knoppen, kalender en duidelijke headerinfo.
Photo Gallery is beter dan wat er in Win 10 meegeleverd wordt naar mijn mening
Inderdaad, vooral de opties om foto's na te bewerken zijn in Photo Gallery nog altijd uitgebreider en beter dan de Photos app. Verder merk ik dat de Photos app foto's van een hoge resolutie niet altijd volledig laadt maar de foto onscherp laat zien totdat je in- en uitgezoomd hebt.
Microsoft "vergeet" wel dat veel mensen een ouder e-mailadres van hun provider hebben zoals @kpnmail.nl of @zonnet.nl

En veel computers draaien nog Windows 7 waarvan de uitgebreide ondersteuning van Windows 7 pas op 14 januari 2020 stopt. Hier zit niet standaard een e-mailfunctionaliteit in, dus moet je op zoek naar een andere e-mailprogramma als je Windows onverhoopt opnieuw moet installeren. :(
En die zijn er genoeg, zowel betaald als gratis ;) Imho allemaal een stúk beter dan het (pardon my french) gedrocht dat ze zelf gratis aanboden.

Thunderbird, Opera Mail, Newton (aanrader), Outlook en nouja, noem maar op :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee