Synaptics presenteert vingerafdrukscanner die onder glasplaat werkt

Synaptics heeft een vingerafdrukscanner aangekondigd die onder glas geplaatst kan worden en ook dan zijn werk doet. De scanner kan daarmee gebruikt worden in smartphones die in hun geheel zijn bedekt met glas.

Volgens Synaptics kan de Natural ID FS9100-module vingerafdrukken herkennen als de optische scanner is gemonteerd onder een glasplaat van maximaal 1mm dik. Dat moet het mogelijk maken voor fabrikanten om smartphones te maken met een voor- of achterkant die geheel uit glas bestaat, zonder uitsparingen voor de vingerafdrukscanner.

In het eerste kwartaal van 2017 gaat Synaptics samples van de module leveren aan fabrikanten. In het tweede kwartaal gaat de vingerafdrukscanner in massaproductie. Volgens de fabrikant presteert de scanner ook goed als de vingers van gebruikers nat zijn. Bovendien is de module beschermd tegen krassen, omdat hij onder de glaslaag geplaatst is.

Mogelijk gaan fabrikanten als Apple en Samsung de module toepassen, respectievelijk in de iPhone 8 en Galaxy S8. Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple geen fysieke home-knop meer zal toepassen op zijn telefoons. Samsung zou dat zelfde van plan zijn. Een dergelijke scanner die onder glas werkt, zou daarvoor uitkomst bieden.

De module van Synaptics is niet de eerste vingerafdrukscanner die onder een glasplaat werkt. LG kondigde in mei zijn eerste eigen module aan, met dezelfde eigenschap. Destijds zei de Zuid-Koreaanse fabrikant met diverse andere fabrikanten in gesprek te zijn voor het gebruik van de module.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-12-2016 • 18:29

74 Linkedin

Reacties (74)

74
73
31
1
0
36
Wijzig sortering
"Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple geen fysieke home-knop meer zal toepassen op zijn telefoons."

Dat is met de iPhone 7 toch ook al niet meer het geval?
Die hebben nog steeds een home-knop.
Anoniem: 739659
@BruvaB13 december 2016 18:42
Ja, maar dat is geen echte 'knop'. Het werkt namelijk niet mechanisch. Probeer de 'knop' van de iphone 7 maar in te drukken wanneer de gsm uit staat. Je zult merken dat er niks ingedrukt wordt.
Het is nog steeds een fysieke knop. Dat het een "tiptoets" is doet daar niks aan af. Mijn Google Nexus 5 heeft geen fysieke homeknop meer: het is alleen een geprojecteerde knop op het scherm. De voordelen zijn legio, maar het grootste voordeel is dat je in principe helemaal geen schermranden meer boven en onder je scherm hoeft te hebben. En apps kunnen fullscreen draaien, waarbij de homeknop uit beeld verdwijnt. Ik hoef geen fysieke homeknop meer :)
Jammer dat deze vingerafdrukscanners niet onder een scherm passen en dus alsnog zorgen voor onnodige* schermranden. Eigenlijk heb je er niet erg veel voordeel mee dus, buiten de looks :).

*In vergelijking met onscreen buttons dus O-)

[Reactie gewijzigd door Ultrapc op 13 december 2016 21:34]

Gezien het feit dat bezels aan de zijkant al smal zijn of zelfs niet aanwezig bij bijvoorbeeld een Edge is dit denk ik geen gewenste situatie want, wat ik dan op kan maken uit uw reactie is dat u die randen ook graag aan de onderkant ziet. Waar wilt u uw telefoon dan vasthouden zonder dat u de zijkanten en onderkant niet bedekt?
Ik heb het wat onduidelijk geformuleerd maar ik bedoel eigenlijk te zeggen dat je dezelfde ruimte nodig hebt op deze manier als bij een traditionele vingerafdrukscanner, dus dat je bezels even groot blijven. Mijn persoonlijke mening is eigenlijk niet relevant in deze, maar eigenlijk heb ik niet zoveel tegen bezels :X
Ik vind een telefoon zonder randen ideaal. En als je hem wil vasthouden zorg je dat de uiterste rand niet gevoelig is voor aanrakingen. Maar daar kan wel informatie worden weergeven natuurlijk.
Het kan natuurlijk gebruikt worden voor special effects zonder dat je precies hoeft te zien wat er gebeurd...

Maar ja, veel meerwaarde heeft het waarschijnlijk niet.
Daar zit op zich ergens wel wat in, alleen Tweakers zei zelf dit;
"Apple heeft de fysieke Home-knop vervangen door een aanraakgevoelig exemplaar,..." in hun artikel over de introductie van de iPhone 7 (https://tweakers.net/nieu...-en-langere-accuduur.html).

Kortom; 'fysiek' is hier misschien ietwat polyinterpretabel.
Idd. Betekent fysiek dat er een mechanische schakelaar onder zit of dat er een aanraakgevoelige sensor onder zit?

Ik neig net als Tweakers naar het eerste. Immers, straks komt de homeknop op het scherm en zit daar een aanraakgevoelige sensor onder. Volgens de tweede definitie zou die dan ook "fysiek" zijn.

Ik denk dat de term "mechanisch" en "capacitief" het onderscheid beter typeert.
En voor de plaatsing: op de onderste bezel of op het scherm.

Ik ben blij dat de mechanische homeknop verdwijnt. Het is imho irritant.
De voordelen zijn legio, maar het grootste voordeel is dat je in principe helemaal geen schermranden meer boven en onder je scherm hoeft te hebben.
In principe wil je je box(en) naar je toe ipv van je af. Ook kun je een home of power knop aan de zijkant van je scherm hebben. Wat verder de voordelen zijn (volgens jou 'legio') zeg je niet. Ik denk dat die voordelen wel meevallen. Een andere goede plaats voor een vingerafdrukscanner is achterop. Maar dat maakt wel dat je minder keus hebt in hoesjes.
Ik ben het met jou eens. Als dat een knop is dan is deze vingerafdrukscanner ook een knop. Het gaat hier namelijk om een scanner die onder het glas geplaatst wordt, dus het is niet zo dat daar opeens pixels kunnen zitten. Je zult nog altijd een plek moeten reserveren voor je scanner. En of je dat nu iets in het scherm laat vallen zoals de iPhone 7 of gewoon glad glas laat maakt dan niet zoveel uit. Doe mij dan maar de manier van de iPhone 7, kan ik tenminste blind mijn homeknop vinden, niet zoals die touch toetsen die menig Android toestel heeft.
Grappig, de meeste Android toestellen die ik heb gehad, hadden onscreen knoppen en altijd blind de homeknop kunnen vinden. Niet dat je hem voelt, maar hij zit altijd op dezelfde plek dus je plaatst altijd je duim daar. Ik heb nu toevallig een toestel met fysieke knoppen, maar geef echt wel de voorkeur voor onscreen knoppen.
probeer maar eens een knop op een webpagina in te drukken :')
Er wordt hier gesproken over een fysieke knop. Als jij een knop op een webpagina een fysieke knop vind dan moet je de betekenis van fysiek eens opzoeken.
De fysieke knop Is fysiek anders dan de rest van het scherm. Jij bedoelt een mechanische knop,m. De iPhone heeft geen mechanische knop, wel een fysieke.
"De IPhone"? De 6s heeft wel degelijk een goedkoop aanvoelende mechanische knop.

Beter is om niet "fysiek" te gebruiken maar mechanisch of capacitief.

Ook een scherm heeft fysieke toetsen. Ze werken capacitief.
Het was een reactie op iets dat begon met iPhone 7..., way to nitpick.

Een scherm heeft geen fysieke toetsen. Een fysieke toets kan je niet met software van plaats laten veranderen.
Jawel, een fysieke toets kun je prima softwarematig aanpassen. Een capacitieve toets werkt met het fysische principe dat een vinger (electrische) capaciteit heeft. Het is een fysieke toets. Die ook op het scherm kan staan.

Een betere onderscheid is "mechanisch" en "capacitief". Dat wekt minder verwarring.
De randen en grootte en vorm van uw capacitieve toets worden bepaald door software, de aanwezigheid van die toets worden bepaald door software.
Van een fysieke toets blijven de geometrische vormen onveranderd, de locatie onveranderd etc.. Dat de betekenis door software anders wordt geinterpreteerd is niet van belang, de fysieke toets verdwijnt niet. Je kan perfect een fysieke capacitieve toets hebben die niet mechanisch is.
Vandaar dat een verschil gemaakt wordt tussen een virtuele toets en een fysieke toets die veelal ongelukkig als mechanische toets wordt omschreven.
Van een fysieke toets blijven de geometrische vormen onveranderd, de locatie onveranderd etc..
Volgens mij geldt dit alleen voor een mechanische schakelaar.

Een virtuele toets is imho ook een fysieke toets. Deze werkt met capaciteit, en dat is fysica.

Fysica heeft niet alleen betrekking op vaste stoffen, maar ook op magnetisme, straling, capaciteit, weerstand etc.
Een fysieke toets is enkel gelinkt aan fysica doordat het permanente fysieke eigenschappen heeft, niet doordat de werking fysica gebruikt om een signaal te creeeren. Tot nu toe kan je elke human-machine interactie herleiden tot iets dat met fysica te maken heeft, we leven namelijk in een fysieke wereld... Je kan perfect een fysieke capacitieve knop hebben alsook een virtuele capacitieve knop...
Dat hangt een beetje van je definitie van een knop af. Bij de 7 zit er geen "knop" die je indrukt en die dan met een mechanisme een elektrisch contactje maakt/breekt. De force sensor meet hoe hard je drukt en geeft dan haptische feedback alsof je een knop indrukt.
Dat is dus geen knop meer, maar een simulatie van een knop. Apple creëert hier wel een unieke positie voor zichzelf, gezien ze de werking van dat klik mechanisme natuurlijk gepatenteerd hebben. Waar Samsung dus ook voor een dergelijke vingerafdruksensor kunnen gaan, zullen ze de feedback op een andere manier moeten gaan verzorgen. De force feedback die Apple nu geeft op se iPhone is echt ongekend goed, met veel ruimte voor de kleine subtiele verschillen, wat ze op verschillende plekken in de interface hebben benut. Samsung zal het zwaar krijgen dit te evenaren.
Dat is jouw interpretatie van het woord "knop". Al jaren zijn er apparaten met aanraakgevoelige knoppen en nooit is daarover discussie geweest of het wel echte knoppen zijn. Een knop hoeft van mij niet te klikken.
Mijn Oneplus 2 heeft toch echt wel eerder dan Apple een capacitieve hometoets.

Ook die kan trillen als ik op de knop druk. Een optie die ik snel heb uitgeschakeld, want ik heb geen behoefte aan een mechanische beleving op capacitieve knoppen. En dus ook niet aan een "klik" van Apple.
Heb je ze al eens vergeleken? Echt een wereld van verschil.
Ik wil geen "mechanisch gevoel".
1: dat is geen antwoord op mijn vraag. Ik vroeg niet: wil jij een mechanisch gevoel? Ik vroeg: heb je ze al eens vergeleken? Antwoord geven op een vraag die gesteld is is vaak meer opbouwend dan antwoord geven op een andere vraag die niet gesteld is.

2: de reden dat ik het vraag heeft niets met jouw voorkeur te maken. Ik vind het prima dat jij dat liever niet wilt, iedereen zijn meug. Maar jijt reageert op mijn eerdere post waarin ik stel dat Apple een unieke positie heeft met de mededeling dat je Oneplus dat ook heeft. Technisch gezien heb je gelijk, maar je mag die 2 niet vergelijken. De oneplus gebruikt een disc-motor vibratiemotortje, dat veel minder rijke feedback kan geven dan de magnetische plaat opstelling van Apple. Nu, als je ze niet vergeleken hebt kun je niet zeggen dat je versie van Apple niks vind omdat je het bij je Oneplus niet lekker vond werken. Is gewoon niet hetzelfde. Vind die van de Oneplus ook verschrikkelijk, omdat het gevoel gewoon niet klopt.
Ik zal het duidelijker stellen. Op geen enkele manier heb ik behoefte aan enig mechanisch gevoel bij het gebruik van een capacitieve knop. Ik vind het ronduit irritant.

En mocht een mechanische klik zou willen voelen, zou ik een toestel kiezen met een mechanische knop, en geen toestel met een capacitieve knop waarin een mechanische voorziening zit om mij hetzelfde gevoel te geven als een mechanische knop.

Verder vind ik de Oneplus 2 natuurlijk veel fijner werken dan de iPhone 6s die ik voor het werk moet gebruiken. En aangezien ik de haptic feedback niet zal gebruiken, zal de iPhone 7 mij ook niet kunnen bekoren.

Maar ieder zijn ding.
Dan nog staat de vraag: Heb je de haptische feedback op de iphone 7 al een keer geprobeerd? Daar heb je nu nog steeds geen antwoord op gegeven? Ik snap dat je het niet wilt en het niks vind, maar een beetje nieuwsgierige tweaker wil het natuurlijk toch wel een keer proberen?

[Reactie gewijzigd door cmegens op 15 december 2016 12:53]

Ik heb het nog nooit geprobeerd. Maar zelfs in het geval dat ik dat zou willen, kan ik het niet proberen. Ik weet niet eens wie zo'n iphone 7 heeft.

Ik vind het niks omdat ik juist geen mechanische terugkoppeling van welke aard ook wil hebben. Geen zoemertje, geen motortje, geen tikje, niets. Het is één van de (vele) redenen dat de Oneplus mij veel beter bevalt: geen mechanische toets, terugkoppeling (die m.i. ook echt overbodig is, want de capacitieve knop werkt trefzeker) is uitgeschakeld.
Nee goed, dat kan ik begrijpen. Mocht je een keer iemand met een iPhone 7 zien zou ik vragen of je het mag proberen. Ik denk dat het heel anders is dan hetgeen wat jou nu zo tegenstaat. Daarmee verwacht ik niet dat je dan helemaal omgaat, dat is ook niet de reden dat ik het zeg. Ik moet zeggen, ik vind de haptische feedback op de meeste Android toestellen ook verschrikkelijk en dat is het eerste wat ik uit zet. Maar wat Apple met de iPhone 7 heeft gedaan is iets totaal anders en een knap staaltje engineering. Dat was het al in de Macbook Pro, bij de iPhone lijken ze dat nog verder te hebben geperfectioneerd.
Toch wel mooi: Telefoons die volledig in glas gewerkt zijn zien er toch altijd wel heel premium uit. Mooi dat je dan ook de vingerprintscanner eronder kan verwerken.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 13 december 2016 18:30]

Tot je hem laat vallen.... Zeg ik als S7 eigenaar. Wat mis ik m'n HTC One met aluminium er omheen. Dat gaf een stuk beter mee dan glas, weet ik uit ervaring..
Heb zelf nu alweer 2 jaar een iPhone 6 Plus. Is meerdere malen op beton gevallen, wel behoorlijk bekrast inmiddels maar geen enkele barst. Ik ken echter wel 6 Plus eigenaren waarbij het scherm na 1 val al helemaal aan gruzelementen lag.

Ik heb het idee dat de sterkte van het glas nogal varieert. Misschien is het ene exemplaar net wat meer uitgehard dan het andere (heb geen idee hoe dat werkt met glas). Je moet maar net het geluk hebben dat je een 'goed' exemplaar hebt.
Het breken van glas heeft alles te maken met de hoek of kant waarop de telefoon valt. Valt de iPhone juist op een gevoelige plek, dan barst het, terwijl het alle andere keren goed kan gaan. Ik denk niet dat daar daadwerkelijk echt grote verschillen zijn in de hardheid van het glas m.b.t. het opvangen van klappen.

On-topic: een mooie toevoeging, maar wel één waardoor het vervangen van een glazen voorkant nóg duurder gaat worden. Wanneer je het glas bijvoorbeeld van een iPhone 6s of later wilt laten vervangen kun je gemakkelijk al over de 100 euro betalen. Wanneer daar nog een vingerafdrukscanner onder zit die mogelijk door de breuklijnen is beschadigd dan worden de kosten nogmaals hoger. Het komt nog zover dat de telefoon bij het breken van het glas gewoon total loss verklaard gaat worden. Desondanks toch een mooie technologie.
laat mijn S7 EDGE best vaak vallen, zit sinds dat ik hem heb op release nog geen enkel krasje op, zelfs niet van die mini krasjes die je alleen ziet als je heel goed zoekt met licht.

Er zit dan wel een hoesje omheen maar die beschermt alleen de achterkant/zijkanten.

Ben er tot nu toe best tevreden mee. :)
Met een hoesje/cover...Een stevige telefoon heeft geen hoesje/cover nodig.
Leuk verhaal maar er is nog GEEN ENKELE Premium smartphone gemaakt op deze planeet die altijd heel bleef bij het vallen ....
Als je pech hebt en hij valt verkeerd dan is het einde Iphone, Galaxy, HTC, LG of wat dan ook.
Dat hij bij jou heel blijft tot nu toe zegt helemaal niets want anderen hebben dezelfde telefoon en er zijn 1000'en voorbeelden van een gebarsten scherm.

De enige versies die heel blijven zijn die Rugged versies maar die zijn ook 4cm dik en zitten ook niet in het populaire segment.

Gorilla glass verhalen en ook alle droptests heb je geen ene ruk aan want als de jouwe net verkeerd op de grond komt gaat het gewoon stuk !
Heb het om me heen bij iedere smartphone gezien, ook de IP7 en de S7Edge.
Beiden die vielen onder gunstigere omstandigheden dan in de droptests maar kwamen dankzij pech toch lelijk neer en barsten waren het gevolg.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 13 december 2016 21:37]

leuk verhaal maar ik sluit helemaal niet uit dat de galaxy serie's niet stuk te maken zijn, ik reageerde gewoon op een reactie van iemand anders dat zijn S7 stuk ging.

Ik zie ook nergens in mijn reactie dat ik zeg dat mijn mobiel perfect is, of helemaal niet stuk kan, mijn s6 ging ook stuk na een klein stootje tegen de muur maar dat is het punt helemaal niet van wat ik schreef.

Dat ik geluk kan hebben kan best maar ja geluk hoort er ook een beetje bij in het leven.

[Reactie gewijzigd door KingxHai op 13 december 2016 22:18]

Het was bedoeld op de reactie van Sake die zegt dat hoesjes op een stevige telefoon niet nodig zijn.
Ik bestrijd dat.

Of hij bedoeld iets anders met een stevige telefoon.
Oke dan zag ik het ook verkeed, mijn fout :)

daarmee vind ik dat je wel gelijk heb :+
Mainstream stevige telefoons zijn al jarenlang niet meer gemaakt. De Nokia 3310 was stevig. Geen enkele iPhone en geen enkel Galaxy of Xperia toestel is stevig. Caterpillar (van de bulldozers ja) maakt een handvol stevige smartphones, maar die zijn niet echt mainstream (alhoewel ze prima verkrijgbaar en betaalbaar zijn).
De Motorola Droid Turbo reeks vallen toch wel onder stevige smartphones. Alleen weer niet onder premium :)
Ik zei niks over premium, ik tel midrange- en budget-toestellen ook gewoon mee.

Maar de Droid Turbo lijkt me niet steviger dan andere smartphones. Nog steeds dun, nog steeds glas overal, geen dikke opstaande randen, geen bumpers, etc. Gewoon een "normale" breekbare telefoon die het misschien 1x of 2x overleeft als je hem op de straat laat vallen, maar zeker niet 10x of 20x.
De Droid turbo reeks is wel degelijk steviger. Daar zit een speciaal glas voor waardoor je hem prima kan laten vallen. Nu is dat wel een extreme test, maar normale val partijen overleeft het scherm zonder problemen.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 14 december 2016 10:51]

Dat moet het mogelijk maken voor fabrikanten om smartphones te maken met een voor- of achterkant die geheel uit glas bestaat, zonder uitsparingen voor de vingerafdrukscanner.
Zonder uitsparingen lijkt me helemaal niet handig. Je voelt niet meer waar hij nu precies zit. Dan moet je steeds maar een beetje gokken waar de scanner nu ongeveer zit.
Op de getoonde afbeelding zie je wel een vingerprint icoon.
Maar dat voel je niet echt tenzij het er echt dik op geprint is. Als het er op geprint is zie ik het verschil niet echt met de huidige sensoren (die tegelijk als home-button fungeren, wat ik zelf een prima functie vind).
Wel zou het misschien interessant worden als de sensoren onder het scherm geplaatst kunnen worden bijvoorbeeld.
Zozo het hebben over voelen, terwijl jullie het al tijden doen met virtuele toetsenbordjes. Ik wil het liefst ook wat voelen daarom heb ik een mooie AndroidBerry met PKB.
Het gaat hier waarschijnlijk meer over voelen om blind te kunnen scannen. Ik ken genoeg mensen met een vingerafdruk scanner die hun telefoon unlocken terwijl ze hem uit hun broekzak halen. Dat gaat wat lastiger als je hem eerst goed moet kunnen zien om te bepalen waar de scanner zit. Als je toch al naar het apparaat moet kijken kun je net zo goed een iris-scanner gebruiken.
Zal dat niet automatisch wennen na een tijdje zoals het toetsenbord van je telefoon?
Je pakt je telefoon toch om er naar te kijken. Ik vind het fijn dat ik blind kan tikken zonder dat ik mijn toetsenbord in de gaten hoef te houden. Ach ik wil er alleen maar meezeggen dat zoals het virtuele toetsenbord voor de meeste geaccepteerd is zal ook een fingerprint scanner geaccepteerd worden, als de plek waar die zit maar logisch is, daar hoeft dus geen randje of iets voor te zijn.
Misschien is het even wennen bij een nieuw toestel met ietwat andere layout. Maar zeker na een korte tijd hoef je echt niet meer te kijken waar die sensor zit. In het engels noemen ze dat muscle memory.
Welke home knop Het gaat over smartphones waarbij de voor of achterkant in zijn geheel uit glas bestaat. Zou dus alleen een probleem worden als de gehele plaat een display is.
Misschien maken ze er een groter vlak van, en dat je je vinger gewoon op dat vlak moet hebben en niet op een specifiek punt? We zullen er in de tweede kwartaal van 2017 achterkomen :P

Waar ik me meer zorgen om maak zijn screenprotectors, met name glazen screenprotectors. Als de screenprotectors dat gedeelte niet bedekken, dan kan de knop gewoon blijven lijkt me.

Ik weet dat Gorilla Glas veel kan incasseren. Toch wil ik, net als vele anderen, een screenprotector erop hebben. Als ik een krasje krijg, heb ik het liever op m'n screenprotector van een tientje :)
Zou je zo'n vingerafdrukscanner ook kunnen combineren met een (Notificatie)LED?

Dat je dus bijvoorbeeld de glowing ring van smartphonefabrikant Nubia* behoud en er een vingerafdrukscanner achter plaatst.

* = http://images.chinatopix....ited-states-this-year.jpg
Ik hoop echt dat Samsung een fysiekehome button blijft gebruiken. Ik ben groot fan van de Galaxy S serie, maar het ontbreken van een fysieke home button zou voor mij een deal breaker zijn.
Quote:
Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple geen fysieke home-knop meer zal toepassen op zijn telefoons.

Dat heeft de iPhone 7 toch al niet meer?

Edit:
Dat wordt hierboven al vermeld.

[Reactie gewijzigd door ASS-Ware op 13 december 2016 18:59]

Jawel. Ze hebben geen mechanische homeknop meer, maar een capacitieve. Die werkt volgens natuurkundige principes = fysica.
Anoniem: 343919
13 december 2016 18:59
Mooie innovatie. Misschien werkt het dan ook met vieze/natte handen. Dan wilt de sensor af en toe de vinger niet meer pakken.

Maar ik vraag me verder af hoe de telefoon nog verder geïnnoveerd kan worden. Tuurlijk zullen fabrikanten ons blij maken met nieuwe features. Maar ik ben niet meer zo overtuigd als een paar jaar geleden. Alles is een beetje sneller en een beetje beter. (camera, accu etc). Maar revolutionaire innovaties.. nee. Wat ook niet erg is/logisch is. We zijn nu op een punt gekomen dat smartphones gemeen goed zijn geworden. En je kunt ook niet elk jaar iets baanbrekends ontwikkelen. Maar ik vind wel dat smarthponefabrikanten nu wel eens een keertje meer de tijd mogen nemen voor het ontwikkelen van een product. We hoeven heus niet elk jaar een nieuw toestel te hebben. Om de twee jaar is ook prima. Kijk maar naar robotstofzuigers, speakers, NAS, routers en dergelijke. Daar komt men ook niet elk jaar met een update van het product.
Naast een fingerprint een iris scanner. Dan kan je zelfs je handschoenen aan houden. En is nog een stuk veiliger.
"In het eerste kwartaal van 2017 gaat Synaptics samples van de module leveren aan fabrikanten. In het tweede kwartaal gaat de vingerafdrukscanner in massaproductie."

"Mogelijk gaan fabrikanten als Apple en Samsung de module toepassen, respectievelijk in de iPhone 8 en Galaxy S8."

De galaxy S8 komt toch in feb/maart vaak uit? dan is het toch niet mogelijk dat deze al de vingerafdruk herkenning heeft ?
De echt interessante vraag is natuurlijk of deze vingerafdruklezer kan functioneren onder speciale glassoorten zoals Gorilla Glass?
Vingerafdrukscanners zijn alleen maar een invasie van uw privacy - hun bijdrage aan de beveiliging zal tot niks leiden buiten veel identiteitsdiefstalmogelijkheden. Zie de exploits van de CCC - 2 keer hebben ze dit verhaal al bewezen - en nadien zijn de vernieuwde scanners ook keer op keer gekraakt geworden.
Dus waarom blijft men blind tegen de muur rammen?
Ik snap dit echt niet - ik ben niet eens de slimste uit de klas - als ik dat weet - waarom weten die slimme rijke bedrijven dat dan ook niet?
Heb je hier links voor?
En hoeveel veiliger is een gesture of een pincode? Kunnen die niet gekraakt worden?

De vingerafdrukscanner is een gemaksding.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee