Japan Display gaat vingerafdrukscanners maken met techniek uit touchscreens

Japan Display Inc. werkt aan een vingerafdrukscanner die gebruikmaakt van dezelfde techniek als capacitieve touchscreens. In feite gaat het om een klein touchscreen met een zeer hoge nauwkeurigheid. De scanner is transparant, maar lijkt niet geschikt voor integratie in schermen.

Japan Display zegt dat de techniek voor de vingerafdrukscanner is gebaseerd op de Pixel Eyes-techniek, dat is de naam van de lcd's die het consortium maakt met een ingebouwde touchlaag. Volgens JDI is de techniek inmiddels zo gevorderd, dat de veranderingen in capaciteit gebruikt kunnen worden voor het scannen van een vingerafdruk.

De sensor die JDI maakt op een transparant substraat van glas heeft afmetingen van 8x8mm, maar het consortium is ook van plan om scanners met andere afmetingen te gaan maken. In zijn bericht zegt JDI dat de transparante vingerafdrukscanner geschikt is voor smartphones en laptops en dat deze door het materiaalgebruik verwerkt kan worden in glas.

Ondanks dat de scanner transparant is en gemaakt is van glas, gaat het niet om een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt kan worden. Wel moet het mogelijk zijn om de scanner onzichtbaar weg te werken in bijvoorbeeld een glazen behuizing van een smartphone of glazen touchpad van een laptop. In de toekomst denkt JDI de vingerafdrukscanners ook flexibel te kunnen maken.

Door vingerafdrukscanners te gaan maken gaat Japan Display zich mengen in andere markten dan de industrie voor schermen. Het consortium ziet groeikansen in de sensorindustrie, omdat steeds meer objecten beveiligd worden met biometrische authenticatie. Het consortium wil de vingerafdrukscanners gaan leveren in het fiscale jaar 2018, dat eindigt in maart 2019.

Andere fabrikanten werken aan vingerafdrukscanners die onder het scherm geplaatst kunnen worden. Vooralsnog werkt dat alleen achter oledschermen. Synaptics demonstreerde zijn scanner voor achter het scherm tijdens de CES in een smartphone van Vivo. Qualcomm kondigde vorig jaar een scanner aan die werkt met ultrasoon geluid, voor plaatsing achter oledschermen.

Vingerafdrukscanners die werken onder glas, maar niet geïntegreerd kunnen worden in een scherm, zijn er al langer. Onder andere LG maakt zo'n scanner.

Vingerafdrukscanner van Japan Display Inc.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

24-01-2018 • 11:10

47 Linkedin

Submitter: Chocoball

Reacties (47)

47
42
21
1
0
7
Wijzig sortering
zouden ze al hebben na gedacht over als banken huizen etc dit zouden gaan gebruiken dat de kans er is dat heel wat mensen een vingertje gaan verliezen...?
Vast de reden waarom een bank niet volledige toegang geeft na identificatie dmv. vingerafdruk, deze scanners zijn immers al vaker misleid.

Voor huizen zie ik het probleem niet zo, nu gebruikt iedereen nog een sleutel die ongemerkt en gemakkelijker afhandig gemaakt kan worden en dat levert schijnbaar ook maar weinig problemen op.
Voor huizen zie ik het probleem niet zo, nu gebruikt iedereen nog een sleutel die ongemerkt en gemakkelijker afhandig gemaakt kan worden en dat levert schijnbaar ook maar weinig problemen op.
Ik zie het probleem wel. Een sleutel kun je gemakkelijk vervangen indien nodig, een vinger vervangen is een stuk moeilijker.
Stel dat je merkt dat iemand je sleutel heeft gekopieerd dan kun je gewoon een nieuw slot installeren. Stel nu dat iemand je vingerafdrukken heeft gekopieerd, wat dan? Je teenafdruk gebruiken? :+
Cylinder alleen zou al genoeg moeten zijn. Hele slot is beetje overdreven ;) Heel t slot van mijn kunstof voordeur met diverse pinnen die er uit komen is een duur grapje :P

[Reactie gewijzigd door chimnino op 24 januari 2018 11:44]

Vast de reden waarom een bank niet volledige toegang geeft na identificatie dmv. vingerafdruk, deze scanners zijn immers al vaker misleid.
Is dat zo? Graag wat meer informatie.
Anoniem: 896479
@aval0ne24 januari 2018 12:15
Genoeg op internet te vinden daar over.

Voor nu een videootje https://www.youtube.com/watch?v=mqsPEmfCvTA
Een videootje als bewijs. Jammer. Ik had eerder een artikel verwacht dat smartphones massaal gehacked werden door fake fingerprints. Zo een artikel bestaat alleen niet, omdat het niet gebeurt.
Dus nogmaals, graag een linkje die aantoont dat de scanners al vaker misleid zijn geweest en dat daardoor de banken het niet gebruiken

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 24 januari 2018 12:51]

Bewijst niets. Ze hebben een vingerafdruk gereconstrueerd op basis van een foto. Maar geen bewijs dat die ook bruikbaar is. Nogmaals waar zijn de verhalen van smartphones die massaal unlocked worden door gestolen vingerafdrukken? Die zijn er niet omdat het zonder gespecialiseerde apperatuur niet te doen is. De huis-, tuin- en keukendief zal nooit een smartphone kunnen unlocken op die manier.
Wat loop je nou te baselen met excuses :)
Bewijst niets.
Zeker wel:
Starbug is no stranger to taking on biometric security. In a high profile stunt in 2013, he spoofed Apple’s TouchID sensors within 24 hours of the release of the iPhone 5S. Using a smudge on the screen of an iPhone, he printed a dummy finger using wood glue and sprayable graphene, which successfully unlocked a phone registered to someone else’s thumb.
Je kunt je vingerafdruk praktisch niet veranderen. Daardoor is het een statisch wachtwoord. Dat is smeken om problemen.
Anoniem: 896479
@aval0ne24 januari 2018 15:56
Iemand die zo lang op t.net zit, behoort te weten dat eigen initiatief wordt verwacht.

Dat jij heilig gelooft in de onfeilbaarheid van vingerafdruksensors zegt al genoeg. |:(

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 896479 op 24 januari 2018 15:59]

Het is zeer moeilijk een om vingerafdruk na te maken.
Zeer eenvoudig bedoel je.
Ik bedoel zeer moeilijk. Vandaar dat gestolen smartphones niet bruikbaar zijn. Vandaar dat er geen fraude is met bankapps die met vingerafdrukauthenticitatie werken. Moest dat wel zo zijn dan hadden we dat al lang gehoord. Of dan had jij op z'n minst een linkje kunnen geven die je stelling onderbouwt.
Dus omdat jij iets niet kunt waarnemen, bestaat het niet. De wetenschappelijke methode is jou vreemd?
Anoniem: 896479
@aval0ne25 januari 2018 09:36
Het videootje welke jij hebt verworpen laat zien dat het heel makkelijk is een vingerafdruk na te maken.
Nee, enkel als je toegang hebt tot de vinger en een duidelijke afdruk kan maken. Iets wat je nooit hebt.
Bovendien heb je maar 3 pogingen om te ontgrendelen met een vingerafdruk. Je moet dus al vrij zeker zijn dat de afdruk goed is en van de juiste vinger. In praktijk niet haalbaar.
Kun je de afdruk niet gewoon terughalen zonder de persoon zelf? Die pas en scanner zullen compleet onder de goede vingerafdruk zitten.
In theorie. In praktijk is het erg moeilijk en vereist gespecialiseerde apperatuur.
Met het compleet leeghalen van een bankrekening met simpel zakkenrollen zou ik die vereisten niet overschatten.
Het is in de praktijk een grote grap om dat te bewerkstelligen zolang je fysieke toegang hebt. Die is relatief omdat in dit geval een wijnglas bijvoorbeeld ook goed genoeg werkt.

Hetzelfde geldt voor de bankpas. Die magneetstrip is eenvoudig te kopieren.

Samen met de PIN wordt het iets lastiger, hoewel die bij ons maar 4 cijfers heeft.

Een vingerafdruk neemt deze 2FA weg en verlaagd het naar slechts de vingerafdruk. Waarom? Omdat andere aanvallen lucratiever zijn.

Verder moet je maar 'ns zoeken naar de verhalen dat familie van gewoon kan inloggen met hun eigen vingers. Ik weet niet of je kinderen hebt, maar dat zijn nou juist degenen die ik uit mijn telefoon en bank app wil houden...
Hetzelfde geldt voor de bankpas. Die magneetstrip is eenvoudig te kopieren.
Nee dat is niet zo. Daar is gespecialiseerde apperatuur nodig. En dan nog heb je een pincode nodig. Pinpas fraude op die manier komt zelden voor. En dat voor iets dat volgens jou eenvoudig is.
Gespecialiseerde apparatuur? Gast, sorry hoor maar je weet echt niet waar je het over hebt. Om dat te kopieren heb je apparatuur nodig voor minder dan 5 EUR op Aliexpress. En dat noem jij gespecialiseerde apparatuur? Een camera is gespecialiseerde apparatuur??? Want alles wat het is, is een streepjescode die je ziet met veel licht er op.
maar met een sleutel kun je als je interessant genoeg bent ontvoert worden en gedwongen worden om de deur open te doen. waarom zouden ze dat dan anders doen? en normale inbraken kunnen nog steeds gewoon door een openstaand raam, of gewoon een raam kapot maken
Waarom een vingertje verliezen als je ook de afdruk kan overnemen? Met een siliconen laagje op je eigen vinger en viola, je hebt de vingerafdruk scanner omzeild. Mythbusters heeft het al geprobeerd, weliswaar een oude aflevering, maar het gaat om het idee ;)

Als je iets recenters wilt hebben, hier gaat Tested aan de slag met de fingerprint van een iPhone 5S.

Je kan iemand vingerafdruk heel makkelijk afhalen. Geef iemand een glas water, zodra diegene weg is, strooi je beetje cacao poeder over het glas heen, met doorzichtige plakband kan de afdruk afhalen. Vervolgens moet je een siliconen mal maken en ervoor zorgen dat de siliconen laag niet te dik wordt.
Sommige fingerprint scanners, scannen niet alleen de fingerprint, maar scannen ook daarnaast de dichtheid van de bloedvaten en/of de bloedstroom. Dat maakt het omzeilen wel een stuk lastiger.

Totdat banken/overheden dit gaan implementeren, zal het nog een lange tijd duren, aangezien sommige fingerprint scanners makkelijk te omzeilen zijn. Het zou wel makkelijker zijn om je huis met je fingerprint te openen, maar dit brengt dan weer het nodige risico's met zich mee. Ik zie liever een vorm van AI die je hele lichaam scant en ook de omgeving scant op mogelijke kwaadwillenden (dieven, inbrekers). Zodra de AI heeft herkend dat alleen jij het bent, dan nog een form van fingerprint of een irisscan en viola. Maar zelf dat zou op een of andere manier ook te omzeilen zijn :P
Ik heb al ondertussen 10 jaar een vingerscanner om in mijn huis te komen (weliswaar geen glas variant, maar dat doet er niet toe), en iedereen in mijn familie heeft nog alle 10 vingers.

Geen probleem dus.

Als ze toegang tot je huis willen brengen kunnen ze je wel dwingen om binnen te komen, en dan maakt een sleutel of vingerscan niks meer uit.
Hoe doe je dat als de stroom er af ligt?
Offtopic, maar ik gebruik zelf al meer dan een jaar een nuki slot dat automatisch de deur opent zodra ik er voor sta met Bluetooth aan. Werkt probleemloos.

Op batterijen. Mochten die ooit leeg zijn zonder dat ik ze heb vervangen dan kan ik hem nog open doen met de sleutel.
Hoe kan je de deur opendoen met een sleutel als er al een sleutel in het Nuki slot zit?
Ik maak gebruik van een cilinderslot met hotel-functie, oftewel een seniorencilinder. Dat houdt in dat je het slot gewoon open/dicht kunt doen aan de ene kant, terwijl er aan de andere kant een sleutel in steekt.
Uiteraard heb ik ook nog een gewoon slot mogelijkheid om mijn huis binnen te komen. Dat zal ik ook altijd ernaast blijven houden.
De kans daarnaast is nog steeds erg klein dat de stroom eraf ligt. Heb nog nooit het probleem gehad dat ik de sleutel moest gebruiken omdat de vingerscan niet werkte.
Eventueel kan je ook nog een UPS aan het systeem koppelen, dan kan je zeker een aantal uren overbruggen.
Ik heb altijd een backup sleutel bij m'n schoonouders in de kluis. Die wonen enkele straten verderop, als er echt iets mee is, kan ik altijd daar even een sleutel ophalen, en dan naar binnen.
Een levenloos vingertje zal niet werken op een capacitive sensor :+
Waarom niet? een boomblaadje of banaan werkt ook om je scherm te bedienen
als je die zelf vasthoud wel, maar als je die met een niet geleidend ding vasthoud zal het niet werken, zelfde als met een houten stokje, daar zul je een capacitief touchscreen ook niet mee kunnen bedienen

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 24 januari 2018 12:06]

Dus dan hou je de vinger vast met je eigen hand. Ik denk iemand die een vinger er af hakt die ook wel vast durft te houden.
jullie gaan allemaal uit van Nugteren/normalen geesten helaas dat er veel gekken zijn vandaag de dag. we zullen zien hoe vaak we het gaan horen dat er een directeur of iemand word gegijzeld of zen vingers worden afgeknipt of iets om in bedrijven/huizen/kluizen te komen
Zomaar een vraag hoor, maar als de scanner onzichtbaar is, hoe weet ik dan waar ik m'n vinger moet neerleggen?
Zullen vast wel simplistische aanwijzingen getoond worden richting de scanner/sensor.
Dan heeft het mijns inziens niet veel zin ze onzichtbaar te maken, bedoel ik maar. :)
dat denk ik wel, denk maar eens aan de bezel-loze telefoons... dan heb je dus bijvoorbeeld een geïntegreerde vingerafdrukscanner in het scherm. en dat icm die patenten die Samsung recentelijk heeft aangevraagd kun je een mobiel ontwikkelen compleet zonder bezel of uitsparing.
en die aanduiding waar de scanner zit kan tijdelijk (alleen wanneer het nodig is) zijn of in/uit te schakelen bijvoorbeeld.
Nee, want er staat:
"Ondanks dat de scanner transparant is en gemaakt is van glas, gaat het niet om een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt kan worden."
O.a. daarop baseerde ik m'n reactie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee