Gemeenteraad Antwerpen komt met politiereglement over Pokémon Go in Lillo

De gemeenteraad van Antwerpen heeft besloten het nachtelijk spelen van Pokémon Go in het Belgische gehucht Lillo tegen te gaan met een tijdelijk politiereglement. Het dorpje met 35 inwoners is zeer populair bij spelers van het spel, wat voor overlast zorgt.

Tot het einde van dit jaar mag het spel niet meer gespeeld worden tussen tien uur 's avonds en zeven uur 's ochtends, zo bepaalde de gemeenteraad volgens De Morgen. Het is voor zover bekend voor het eerst dat een dergelijke maatregel is ingesteld voor een game. Het reglement moet ervoor zorgen dat de bewoners 's nachts tot rust kunnen komen. Er is opzettelijk niet gekozen voor een avondklok omdat dit 'geen goed idee' zou zijn, legt burgemeester Bart de Wever uit. Met het reglement zou de politie nu in staat zijn om de overlast tegen te gaan. Deze komt onder andere voort uit het feit dat veel jongeren alcohol mee zouden nemen.

Er was eerder aangedrongen op een avondklok door inwoners. De Wever meldt verder dat er een poging is ondernomen om het bedrijf achter Pokémon Go, Niantic, aan te schrijven. Dat had echter geen resultaat, ondanks de toezeggingen van het bedrijf om de beestjes uit Lillo te verwijderen. In Nederland heeft de gemeente Den Haag een poging gedaan om hetzelfde te bereiken via het inschakelen van een advocaat. Andere maatregelen waren tot nu toe het ophalen van overtollig afval en het opschroeven van het aantal politiepatrouilles in de Belgische plaats. Uit eerdere berichten bleek dat er soms wel vier- tot vijfduizend spelers in Lillo waren te vinden.

Ook de plaats Jurbise is volgens De Morgen zeer populair bij Pokémon Go-spelers. De plaatselijke burgemeester heeft er daar voor gekozen om een samenscholingsverbod in te voeren van tien uur 's avonds tot zes uur 's ochtends. Dit geldt voor groepen van meer dan tien personen. De inwoners blijken niet zeer opgetogen over de maatregel omdat deze te restrictief is, zo meldt de krant.

Pokémon Go

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

27-09-2016 • 09:05

121

Submitter: floorcleaner

Lees meer

Reacties (121)

121
114
81
3
0
6
Wijzig sortering
Ik vind het maar dubieus hoor. Het is een behoorlijk vergaande inmenging van wat je mag doen in een openbare ruimte als de overheid zich gaat bemoeien met welke apps je open hebt staan/gebruikt.

Mij lijkt het logischer om de nadruk te leggen op strafbare zaken die het overlast veroorzaken. Gevaarlijk gedrag in het verkeer kan je bestraffen zonder wetten te veranderen en je kan de politie vragen hier strenger op toe te zien. Openbaar alcoholgebruik ook.

Als er twee jongeren op een bankje zitten en spelen pokemon en je stoort eraan. Dat is dan jammer, maar gebruikelijk niet iets waarvan je verwacht dat de overheid zich mee bemoeid.
Als ik elke nacht om 3u onder je slaapkamer raam kom staan om wat te oefenen op een gitaar, hoe lang gaat het duren voor je dat moe wordt? Zolang ik op de openbare weg sta doe ik niets verkeerd, maar jij hebt er wel last van. Moet men dit dan zomaar laten gebeuren nacht na nacht?

En in dat geval zou je nog klacht kunnen indienen omdat het om 1 en dezelfde persoon gaat die overlast bezorgt. Met zo een grote groep in Lillo wordt het moeilijker omdat 1 enkel individu nu niet direct voor overlast zorgt, maar het probleem net ontstaat doordat het er zo veel zijn.
Slecht voorbeeld. Je mag de nachtrust niet verstoren. En daarmee heeft de politie voldoende middelen om het probleem op te lossen.

Wat je eigenlijk zegt is dat de gemeente een verordening moet instellen dat snachts in bepaalde straten geen muziekinstrument gespeeld mag worden, om te voorkomen dat jij dat doet.

11supplier zegt: geen specifieke verordening voor pokemon. Maar juist algemene verordening voor het aanpakken van alle overlast die lijkt op de overlast die ontstaat bij het spelen van pokemon.

Want nu ga ik daar staan om luid ingress te spelen en heeft de politie niks aan deze verordening. Terwijl mijn vriend stilletjes verderop pokemon speelt en wordt aangepakt. 8)7
Precies!!!
Het is niet het spel dat de problemen geven. Het spel waarschuwt zelfs dat je bewust van je omgeving moet zijn. Het zijn de enkele gebruikers die het probleem zijn. Je hebt bijvoorbeeld zelf in de hand of je problemen maakt of niet. Het spel of alle spelers aanpakken is dus niet de oplossing, je moet heel specifiek de probleem gevallen aanpakken.

Ik ben laatst bij Kijkduin geweest. En ja, het is daar een chaos, maar de meeste spelers gedragen zich normaal. In verhouding zijn het maar enkele spelers die het probleem zijn. Helaas zijn er gewoon zoveel spelers dat de in verhouding kleinere groep rotte appels ook aardig groot is. Maar als exact de zelfde groep om een andere reden of een andere game (zoals Ingress) naar Kijkduin hadden gegaan, dan hadden ze net zoveel problemen veroorzaakt.

Zo zag ik mensen op plekken af sprinten, als ik er naar vroeg wisten ze niet eens waarom. Omdat andere mensen die kant op gingen rennen gingen ze maar mee. Wat een enkele keer zelfs een prank was waarbij er helemaal niks zat. Een aantal hadden het geduld niet eens en klommen over hekken (soms met prikkeldraad) en rende over de duinen, wat de duinen kunnen beschadigen. Gewoon chaos op sommige momenten.

Maar de oplossing is vrij simpel. Die over de duinen rennen kan je gewoon boetes geven voor het lopen over verboden terrein en de rest straffen wegens het achterlaten van zwerfvuil, geluidsoverlast, openbare dronkenschap, etc.
De wetten zijn er al om de rotte appels te bestraffen, er wordt alleen niks gedaan, zo heb ik in Kijkduin geen enkele agent gezien. Zet een agent neer en die kan de hele dag door boetes uitschrijven, tot men door heeft dat je ook normaal een spel kunnen spelen, vertrekken of blut worden vanwege de terechte boetes. Dan wordt het vanzelf minder, zo niet, dan komt er in ieder geval extra boete geld in het laatje van de overheid binnen.

Zelf spreek ik andere spelers er ook op aan als ze zich misdragen. Gelukkig respecteren vele het wanneer ik dat doe, maar dat komt misschien omdat ik ze in pokemon cosplay aanspreek. Een enkele tegenspreker is veel te makkelijk vast te lullen omdat ze zelf ook wel weten dat ze onverstandig, asociaal of zelfs strafbaar bezig zijn.
Slecht voorbeeld. Het probleem is Pokemon Go. De belgen hebben blijkbaar het lef om dit bij de naam te noemen, en niet "een game".

Ik wordt altijd moe van het gezeur en spelen met woorden. Noem het probleem, en los het op. Dat is volgens mij wat hier gebeurt.
Weliswaar erg bijzonder, maar ook erg noodzakelijk. In dit geval neemt de politiek verantwoordelijkheid voor de mens boven filosofie.
Natuurlijk is het goed om het probleem te benoemen, maar op het moment dat je juridische maatregelen gaat treffen, is het gewoon slimmer om het wat breder te trekken. Daarbij vraag ik me überhaupt af of de gemeente al niet genoeg instrumenten had om al op te treden tegen de spelers, voor zover deze overlast veroorzaken.

Het probleem in deze is natuurlijk dat overlast lastig te definieren is. Op zich hoeven 4000 mensen die een spelletje op hun telefoon spelen niet voor overlast te zorgen. Echter, zodra ze met elkaar gaan praten, al is dat nog zo zacht, dan geeft dat natuurlijk al snel wel irritatie en overlast, in deze aantallen. Al helemaal als er ook alcohol bij komt kijken. Daarbij geven grote groepen jongeren op een kleine ruimte mensen al snel het gevoel van onveiligheid.

Voldoende aanwezig zijn en aanwezigheid van de spelers ontmoedigen lijkt me hier de beste actie voor de politie, maar vergeet niet wat dat kost aan manuren die niet ingezet kunnen worden voor andere taken.

Al met al is het niet zo'n eenvoudig probleem.
Ik was laatste zaterdag met prachtig weer met de moto voor de eerste keer sinds pokemon go in Lillo en het was daar een overrompeling.
Wat mij wel opviel is hoe stil het daar was. De mensen praten allemaal precies zachter dan normaal en gedragen zich heel ingetogen.
Om 22 uur begrijp ik wel dat er geen behoefte is aan veel mensen daar en ik weet niet hoeveel er op dit uur nog zijn vermits ik er nog niet geweest ben op dit uur.
Los in de namiddag, wat mij piekuur lijkt was het daar nog stil. Zeker gezien het aantal mensen.
Ik hoorde een bewoner klagen en zeggen dat hij ging verhuizen. Nou ik woon naast de A12. Hij mag perfect hier komen wonen. Ik heb meer geluidsoverlast van die grote weg dan er geluid was in Lillo. Compleet onverdraagzaamheid naar mijn mening.
We zaten iets te drinken op een terras. Ze vroegen 1 euro voor toiletgebruik bij niet consummeren.
Er namen mensen stoelen om bij aan tafel aan te schuiven die opgestapeld stonden en de uitbaatster kwam ze er af jagen (terwijl die drinken van haar vast hadden) en is dan de stoelen met een ketting gaan vast hangen.
Het enige dat ik daar zag was de waanzinnige onverdraagzaamheid van de bewoners.

1 man was koude drankjes aan het verkopen aan de mensen en zat terwijl voor zijn deur lekker in het zonnetje.
Lijkt mij beter ...
Klopt helemaal. Het is alleen geen juridische maatregel maar een politieke. De gemeenteraad passeert nu alle "als dit en als dat" en pakt door. In bijzondere situaties is dat nodig voor de kwaliteit van leven van mensen in dat dorp. En 4000 jongeren in een dorp van 500 25-35 (ik overdreef 8)7 ) mensen is extreem.

Dat verbreekt de gemeenschap, verstoort de sociale cohesie en meer van dat soort antropologische termen :)

[Reactie gewijzigd door D-Day op 23 juli 2024 02:38]

Misschien moet je het artikel of de bron eens lezen. Waar staat een specifieke verordening tegen Pokemon?

Er staat duidelijk dat:
Jacqueline Galant, burgemeester van Jurbise, heeft in haar gemeente een samenscholingsverbod van 22 tot 6 uur ingevoerd.


Mijn fout. Deze quote ging over Jurbise.

[Reactie gewijzigd door Maarten21 op 23 juli 2024 02:38]

Euh, ik stel voor dat je zelf het artikel nog eens leest. De zin die jij aanhaalt was een voorbeeld hoe een andere gemeente (Jurbise) dit probleem heeft aangepakt.

In Lilllo is wel degelijk specifiek pokemon go 's nachts verboden.
Je hebt helemaal gelijk!
Ik vind dat je voorbij stapt aan het punt wat 11supplier probeert te maken en een niet helemaal vergelijkbaar voorbeeld gebruikt... als je midden in de nacht gitaar staat de spelen op de stoep bij iemand voor de deur ben je uiteraard geluidsoverlast aan het veroorzaken en dat staat niet in verhouding tot een spelletje op je telefoon spelen.

Uiteraard moet er wat aan gedaan worden, maar het punt wat 11supplier aangeeft deel ik met hem; het is vreemd dat er speciale regelgeving in het leven moet worden geroepen terwijl er zeer wss bestaande regel/wetgeving is die hierin kan voorzien... zo kan de drukte al simpelweg als overlast worden bestempeld. Want zoals het nu beschreven wordt zou je daar 's avonds al een overtreding van de tijdelijke PV begaan als je Pokémon op je telefoon hebt staan terwijl je het misschien niet eens aan het spelen bent... want die controle zou dan toch de wijze van handhaven moeten zijn. Het is wat dat betreft een vreemde oplossing en als handhaver zijnde zal je ook niet blij worden dat je je moet gaan bezighouden met een Pokémon controle :X
De hype is inmiddels ook al een beetje gezakt, het is daarom volgens mij ook al een wat verouderde discussie... ik kan mij iig niet voorstellen dat de overlast nog net zo erg is zoals het 2/3 maanden geleden was.

Het was in ieder geval zo dat in juli/augustus als je 's avond in het weekend in de binnenstad van Utrecht rondliep misschien wel bijna 50% van de mensen met de telefoon voor de snufferd liepen om Pokemons te vangen, dat is iig al een heel stuk minder geworden.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 23 juli 2024 02:38]

Inderdaad een slecht voorbeeld. Als je dat doet heb je in elk geval zeker al een bekeuring te pakken. Je verstoord gewoon de nachtrust dan. Die tijd tussen 10 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends rust klopt ook met Nederland, dat is hier ook zo.

Toen ik een keer de politie belde omdat mijn buurman het nodig vond om 's nachts heel hard muziek te gaan draaien omdat hij dronken van een concert terugkwam, en hij niet reageerde op mijn aan de deur bellen en op zijn ramen bonken, kreeg hij meteen een bekeuring uitgeschreven van de politie. Ik zei nog dat dat misschien overdreven was, maar ze waren onverbiddelijk. Sindsdien geen last meer van gehad. Maar dat kan ook gekomen zijn omdat ik verhuisd ben. :)
Wel een goed voorbeeld, als we dit zo formuleren. Als je buurman elke avond voor jouw deur een paar uur luchtgitaar komt spelen zonder lawaai te maken gaat dit misschien nog lukken, als er 10 man voor jouw deur komen luchtgitaar spelen zonder lawaai te maken zal je je al veel minder comfortabel voelen.
Laat deze 10 mensen elk nog een sixpack meebrengen en een beetje candy à la mars snicker en consoorten, dan verergert dit het probleem alleen maar, van deze 10 zal er misschien wel een iemand een papiertje of flesje/blikje achterlaten, Als we dit extrapoleren naar 4000 mensen die op een telefoon tokkelen, alcohol meebrengen en wat candy , dan heb je al snel een 3 a 4 cijferig nummer aan papiertjes en ander afval. Zo liep ik laats mee in een "Groene" betoging. 9000 man sterk +- 3 uur heeft het geduurd . Greenpeace en andere milieubewuste organisaties waren de organisatoren. Bij het teruglopen naar mijn wagen was ik beschaamd van de berg afval die her en der verspreid lag.
Neen 4000 man in een dorpje van 3 straten groot wil je niet meemaken.
Er lag geen vuil op de straten. Ik ben er maar pas geweest.
Misschien zijn pokemon go spelers minder degoutant dan de groene rakkers?
Echt een heel erg slecht voorbeeld. Op een gitaar 's nachts herrie maken is totaal iets anders dan overdag op een telefoon kijken.

Maar ik geloof dat je op de verkeerde post reageert, want ik vond het ook heel erg, wat ik zag ik Kijkduin, al die mensen die als zombies met hun telefoon bezig zijn en tegen je op lopen. Zie ook mijn andere post hierover in dit topic die beloond is met een -1 terwijl het toch echt een constatering van een feit is. :)
Ik vind het maar dubieus hoor. Het is een behoorlijk vergaande inmenging van wat je mag doen in een openbare ruimte als de overheid zich gaat bemoeien met welke apps je open hebt staan/gebruikt.

Mij lijkt het logischer om de nadruk te leggen op strafbare zaken die het overlast veroorzaken. Gevaarlijk gedrag in het verkeer kan je bestraffen zonder wetten te veranderen en je kan de politie vragen hier strenger op toe te zien. Openbaar alcoholgebruik ook.

Als er twee jongeren op een bankje zitten en spelen pokemon en je stoort eraan. Dat is dan jammer, maar gebruikelijk niet iets waarvan je verwacht dat de overheid zich mee bemoeid.
Ik vind het dubieus dat Niantic hier zelf niets aan doet. Ik neem aan dat de gemeente hun al benaderd heeft en ook al hebben ze dat niet dan hadden ze uit het nieuws ook kunnen begrijpen dat deze gemeente net als Kijkduin heel veel last hebben van Pokemon Go overlast.

Niantic en Nintendo hadden hier op kunnen reageren door het centrum te verleggen. Ik begrijp sowieso niet dat het Pokemon Go episch centrum zich niet verplaatst, hierdoor zal er minder snel overlast ontstaan.
Hoeveel steden en dorpjes zijn er wereldwijd?
Hoeveel onverdraagzame mensen zijn er?

Beeld je eens in wat een hoeveelheid aan klaag mails dat ze krijgen?
Hoeveel steden en dorpjes zijn er wereldwijd?
Hoeveel onverdraagzame mensen zijn er?

Beeld je eens in wat een hoeveelheid aan klaag mails dat ze krijgen?
Ik denk dat dit niets met onverdraagzaamheid te maken heeft.
Dit is niet iets dat maar een week of zo plaats vind dit is al meer dan een maand
En het betreft hier een dropje met 35 inwoners. Dan is het erg vervelend als daar in een keer honderden mensen rondlopen. Parkeerplaatsen bezetten mogelijk in tuinen lopen etc.

Het lijkt me veel logischer en beter als Niantic de plaatsen roteert en zo veel mogelijk centra van grotere steden gebruikt. Die al gewend zijn aan grote groepen mensen en het helpt ook nog een keer tegen inbraken.

Ik heb zelf een oprit. Maar ik zou me best kunnen voorstellen dat het zeer irritant is voor mensen dat als ze thuis komen na hun werk en helemaal geen parkeerplaats meer kunnen vinden in de wijde omtrek omdat er Pokemon jagers rondlopen.

Tolerantie eindigt bij mensen wanneer hun leven onleefbaar wordt.

Ik denk als Niantic hun spel beter zou plannen ze erg weinig klachten zouden krijgen.

Ik vind dat de EU Niantic en Google flink op hun vingers moten tikken en verplichten met de orde handhavers te gaan samenwerken.
Als de politie zegt daar geen zeldzame Pokemons dan moeten die daar ook niet mogen komen.
Zo zouden zeldzame Pokemons in natuurgebieden IMO ook verboden moeten worden.
U beseft dat 99% van de bewoners in dit dorp gepensioneerden zijn?
Het was reeds een toeristische plaats met bepaalde delen die voorzien zijn voor bewoners waar anderen niet mogen komen met de auto.
Er zijn 2 grote parkings voorzien (die laatste keer niet vol stonden).
Zo is er bijvoorbeeld de jachthaven waar alleen mensen van de jachthaven en bewoners met hun voertuig mogen komen.
De bewonersstraten mogen geen voertuigen komen, hebben geen garage's en ook geen voortuinen eigenlijk.

Ik kan geen plaats vinden in de wijde omgeving omdat mensen het handig vinden hier te parkeren als ze het openbaar vervoer nemen of studenten die op de koten zitten hun auto hier heel de week laten staan. Iedereen heeft wel problemen.

Het grappige is dat Lillo eigenlijk net een plaats is die wel grote groepen mensen gewoon is. Dit was in het verleden al het geval op zonnige weekends. Het is een enorm toeristische locatie. Het verschil is dat deze hoeveelheid mensen daar nu continu zijn.

Van er geweest te zijn zelf kan ik meegeven dat ik er geen problemen zag met auto's, lawaai of zwerfvuil. Ik moest met mijn moto wel navigeren tussen de mensen onderweg naar de parking en deze waren niet zo snel met uit de weg te gaan terwijl ze op de openbare weg stonden.
De enige verklaring die ik heb is dat de mensen die daar pokemon komen spelen op de hoogte zijn van het gezaag over hun aanwezigheid en hun best doen zo minimaal storend mogelijk te zijn.
Ik ben al vaak op evenementen of bijeenkomsten geweest en dit is iets speciaal. Zoveel volk en toch zo rustig en stil.

Veel mensen doen mee aan het opblazen van het gedoe rond Lillo lijkt mij zonder het zelf te kennen of er geweest te zijn.
U beseft dat 99% van de bewoners in dit dorp gepensioneerden zijn?
Dat doet er toch niet toe of het bejaarden of jongeren zijn.
Het grappige is dat Lillo eigenlijk net een plaats is die wel grote groepen mensen gewoon is. Dit was in het verleden al het geval op zonnige weekends. Het is een enorm toeristische locatie. Het verschil is dat deze hoeveelheid mensen daar nu continu zijn.
Waren deze mensen er toen ook midden in de nacht. Zo nee, dan kan ik me vinden in de opmerking van de politie.
Op zich kan ik me ook voorstellen dat er Pokemon Go spelers er naartoe gaan. De enige die dit kan oplossen Niantic.
Veel mensen doen mee aan het opblazen van het gedoe rond Lillo lijkt mij zonder het zelf te kennen of er geweest te zijn.
Ik neem aan dat dit klachten van de bewoners waren. Waarom zou iemand anders dit doen?
Nou Kijkduin heeft ook 2 gezichten, daar kan Niantic ook geen touw aan vast knopen.
Aan de ene kant roepen ze dat het allemaal weg moet en hebben ze geprobeerd contact te leggen met Niantic. Aan de andere kant vragen ze juist om de Pokemon GO toerisme. Zo heeft de gemeente zichzelf uitgeroepen tot 'Pokemon GO hoofdstad' van Nederland, een Pikachu paal geplaatst en wordt er actief 'Pokeduin' merchandise verkocht. Ook het restaurant waar ik gegeten heb zei juist blij te zijn met de extra toerisme.

Als ze echt Pokemon GO willen minderen, moeten ze eerst beginnen met het verwijderen van de 'Pokemon hoofdstad' paal die ze zelf geplaatst hebben. Als ze die laten staan zal Niantic hun klachten ook nooit serieus nemen.
Nou Kijkduin heeft ook 2 gezichten, daar kan Niantic ook geen touw aan vast knopen.
Aan de ene kant roepen ze dat het allemaal weg moet en hebben ze geprobeerd contact te leggen met Niantic. Aan de andere kant vragen ze juist om de Pokemon GO toerisme. Zo heeft de gemeente zichzelf uitgeroepen tot 'Pokemon GO hoofdstad' van Nederland, een Pikachu paal geplaatst en wordt er actief 'Pokeduin' merchandise verkocht. Ook het restaurant waar ik gegeten heb zei juist blij te zijn met de extra toerisme.

Als ze echt Pokemon GO willen minderen, moeten ze eerst beginnen met het verwijderen van de 'Pokemon hoofdstad' paal die ze zelf geplaatst hebben. Als ze die laten staan zal Niantic hun klachten ook nooit serieus nemen.
Dat ben ik met je eens als dat het geval is in Kijkduin.
Ik begrijp dat dit niet het geval is in Lillo. Ze hebben daar, zoals ik het begrijp, helemaal geen behoefte aan Pokemon Go Toerisme.
Als het om twee jongeren op een bankje ging zou de overheid niet ingrijpen. Elke dag 100 jongeren in een dorp met 35 inwoners is een ander verhaal, dan wordt de rust in het dorp zodanig verstoord dat de overheid verantwoordelijk is om er iets tegen te doen.
Je hebt helemaal gelijk. Het is zelfs erger dan jij als "erg" benoemt, ik citeer: "Uit eerdere berichten bleek dat er soms wel vier- tot vijfduizend spelers in Lillo waren te vinden."

Allez, dat is te zot voor woorden he.

[Reactie gewijzigd door D-Day op 23 juli 2024 02:38]

Ik sta er eigenlijk wel van te kijken dat die vier tot vijfduizend spelers dan nog internet hebben op een infrastructuur gebaseerd op zo weinig inwoners.
Juist, en uiteindelijk is ook het bedrijf verantwoordelijk die de game heeft gemaakt en blijkbaar dus totaal niet reageert op verzoeken om het daar weg te halen, gewoon een stel graaiers zijn het die geen rekening met anderen houden..
Als er maar 2 jongeren zouden zijn, zou heel dit probleem niet bestaan. Maak van die 2 een paar honderd, en zelfs als die niets strafbaars doen, komt daar veel (geluids)overlast van. Geluid draagt ook veel verder 's nachts.

Dit zijn ook maar gewone woonbuurten, helemaal niet aangepast om een massa mensen te ontvangen zoals sommige kustgemeentes dat wel zijn.
ik weet niet hoeveel mensen er bij jou in de straat wonen, maar als er plots 100x meer volk rondtroept dan dat er mensen wonen, dan moet je de oorzaak daarvan aanpakken en niet lief gaan vragen of ze wat stiller kunnen zijn
Twee jongeren op een bankje, haha, was het maar zo'n feest! :)

Ik kwam afgelopen vrijdag rond 17:00 uur door de badplaats Kijkduin, en wat ik daar zag grensde aan het ongelofelijke. Overal drommen zombie's die op hun telefoon keken, op de boulevard en in de duinpaden. Het leek wel iets uit een Stephen King film. Ze zagen niets van hun omgeving, ze waren allemaal een soort van gevangen in hun mobieltje. Het was echt te bizar.

Oh, krijg nou wat, filmpjes zat erover op internet: http://www.ad.nl/dossier-...jagers-spuugzat~a53a93b8/

// edit: Waarom een -1? Kijkduin is gewoon een constatering van een feit toch?
Hier nog 2 linkjes dan maar:
https://twitter.com/reneerijff/status/762992480610553856
https://www.google.nl/sea...AUICCgB&biw=1920&bih=1070

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 23 juli 2024 02:38]

Volgens je artikelen lopen ze door beschermd duingebied, pissen tegen garagedeuren, komen in mensen tuin. Dit is allemaal al lang strafbaar.

Als "een zombie" erbij lopen kan je je aan storen, maar het lijkt miet niet de taak van de politie om daar wat aan te doen.
Ik ben zelf in Lilo gaan kijken (woon vlak aan de grens) en ik kan wel begrijpen dat de inwoners overlast ondervinden (niet meer met de auto bij je eigen huis kunnen komen na werktijd lijkt mij althans behoorlijk vervelend). In Lillo kun je 's avonds amper door de straat lopen, zoveel mensen zijn er. Ik snap dat de gemeente de bewoners probeert te helpen door het aantal pokemon go spelers te verminderen. Aan de andere kant is het een publieke ruimte, dus mag je er met zo veel mensen gaan lopen/ staan als je zelf wilt, en mag je er doen wat je wilt, zolang je maar niks doet wat volgens de wet verboden is.
Het gaat niet over 2 jongeren op een bankje, het gaat over 100'en mensen die er tot een gat in de nacht rondlopen om te scoren, allerlei vuilnis achterlaten en vernielingen aanbrengen.http://www.hln.be/hln/nl/...Pokemon-Go-in-Lillo.dhtml
Het is een inbreuk op de leefbaarheid als in een gehucht met 45 inwoners 3000 spelers op bezoek komen. Een grote groep is per definitie niet stil en ze laten ook teringzooi achter.

In Kijkduin is het ook al zo'n zootje met dat stel zombies dat zo'n hyperig spelletje komen spelen. Gezellig als je alleen maar naar het strand wil of op een terrasje zitten.
Een politiereglement is [b]geen wet[/b. In een politiereglement staan ook zaken als:
- speelstraat: afgesloten straat waar kinderen in de zomer op straat kunnen spelen en waar enkel lokaal verkeer toegelaten is.
- afsluiten weg voor rommelmarkt
- etc..

Het is gewoon een gemeentelijk reglement die speciale zaken vastlegt die maar gemeentelijk van toepassing zijn en voornamelijk dienen om de goede orde te bewaren of uitzonderingen op de normale wetgeving toe te laten.
Richten op strafbare zaken gaat natuurlijk niet werken. Vrijwel alle overlast die een mens kan veroorzaken is niet direct strafbaar. Je hebt het bijna altijd over civiel recht, en niet het strafrecht.

Hoe ik er over denk is het algemeen belang. Het belang van de bewoners van een gemeente, hun kwaliteit van leven, en hun gemoedsrust t.o.v. het belang van hijgerige pokemon hunters. Het moge duidelijk zijn welk belang ik hoger inschat.
Waar lees je dat de gemeente bepaalde apps niet toelaat?
Ze introduceren een samenscholingsverbod tussen 22 tot 06 uur...


Mijn fout. Dit ging over Jurbise.

[Reactie gewijzigd door Maarten21 op 23 juli 2024 02:38]

Is Pokémon Go nog populair? Heb het idee dat de hype weer een beetje over is. Maar goed, dat krijg je als je als ontwikkelaar vooral investeert in het uitbreiden naar andere landen in plaats van het fixen van bugs of toevoegen van veelgevraagde features.
Welke bugs heb je het dan nu nog over? Ik speel nog best veel en heb al sinds 10 dagen na de release echt weinig problemen meer. Veel gevraagde features is leuk, maar hoeveel gamers willen eigen dedicated servers om te hosten (FPS games). Die krijgen ze toch ook niet, vind dat argument dus een beetje mwah.

Uitbreiden naar andere landen is niet meer dan logisch, zolang de hype er is kan je er beter voor zorgen dat zo veel mensen je product gaan gebruiken (en wat gaan kopen). Dan dat de hype over is en je een rete stabiele game lanceert die niemand meer speelt.
We begonnen met te weinig server capaciteit waardoor het bijna niet te spelen was rond de release. Daarna de bug met de voetjes, maar sindsdien werkte het aardig.

Tot Niantic weer begon met een update ronde. Sindsdien kon ik niet aanmelden (authentication errors) en later vonden ze dat een geroot toestel gelijk staat aan cheaten. Dus nee het spel is niet speelbaar, erg jammer....

En dan nog de vreemde ingame crashes/bugs zoals opeens vastlopen, continue blijven laden zonder iets te kunnen doen, gewoonweg helemaal niet meer reageren op input, pokemons die tijdens het vangen opeens verdwijnen en error geven (en je een hele rits pokeballs kwijt bent), verdwijnende bag items, ect..

Nee Niantic wil lekker cashen meer niet.

[Reactie gewijzigd door sapphire op 23 juli 2024 02:38]

Die server capaciteit was binnen 10 dagen opgelost, dat was heel lastig (en zeer frustrerend) maar toen het eenmaal was verholpen had ik er 0 last van, dus klaag ik er ook niet meer over. De voetjes waren ook de oorzaak van de overbelasting (om de x seconden werd je locatie bijgewerkt) en dat is dus ook de reden waarom voetjes weggehaald zijn. De nieuwe situatie is een stuk minder praktisch maar wel speelbaar.

Ik snap Niantic wel dat een geroot'e / jailbreak'd telefoon niet meer gebruikt mag worden ivm spoof/etc. Persoonlijk heb ik geen root/jailbreak dus heb daar geen last van.
Het is gewoon kortzichtig, zonder root kun je ook cheaten/spoofen.
Ik ben niet helemaal thuis in het rooten, maar wat ik begreep kan je zonder root geen cheats/spoofs doen zonder dat Niantic het ziet.
Met root, kan je gps fix etc doen zonder dat Niantic het ziet.

Als dat de reden is kan ik het namelijk wel begrijpen.
Ik ben zelf in het bezit van een Android telefoon en soms is het bijna onmogelijk om te spelen door de hoeveelheid bugs met als gevolg craches;

- Zomaar uitvallen van de app
- Crash als je sommige pokemons aan tikt
- Als er een grimer in de buurt is loopt de app constant vast , ook als je deze aantikt in de je pokestorage
- Craches van de app als een gym aan tikt
- Soms reageert het aanraakt scherm niet meer, beweegt als nog maar kun je niks aan tikken.
- Pokestops die niet werken
- HP bugs tijdens gevechten in gyms, dan blijft een pokemon constant op 1 HP hangen en is deze onverslaanbaar.
- Tracking systeem dat niet werkt, als een pokemon onder je sightings verschijnt weet je gewoon niet hoe je deze moeten vinden, tenzij je een scanner van een derde partij gebruikt.

Dit alles maakt het niet erg leuk om te spelen. Daarnaast heb ik root toegang op mijn telefoon omdat ik zelf controle wil hebben over het toestel, en sinds de update is het vrijwel onmogelijk geworden om op een normale manier de game te spelen. Downgraden hielp even maar sinds gister is het uberhaupt niet meer mogelijk om de app te openen.

Ik heb geen idee waar niantic mee bezig is, maar in elk geval niet de kwaliteit van de game te verbeteren maar meer de gebruikers die het nog over heeft na de hype weg te jagen. Dit in combinatie met de naderen winter, kan het einde betekenen van een leuk concept.

[Reactie gewijzigd door herbalx op 23 juli 2024 02:38]

Waar in het ene deel van de wereld de winter nadert, nadert bij het andere deel de zomer he.. ;-)
Moet je eens naar Kijkduin gaan...: https://www.google.nl/sea..._AUICCgB&biw=1400&bih=815
Dat gaat nu nog steeds zo.
Raar hé als je over jezelf roept als dorp dat je de Pokémon hoofdstad van Nederland bent....
http://www.omroepwest.nl/...jkduin-niet-iedereen-blij
Welke geitenwollensok heeft dat bedacht? Net zo triest als dat gemeenten tijdens de second life hype geld gingen investeren in virtuele loketten.
Dat heeft de gemeente Den Haag zelf bedacht. Ze kunnen wel geld vangen voor de extra verkoopkramen, maar er is geen geld voor politie om er rond te lopen.
Niet de gemeente, maar een gemeenteraadslid die namens zichzelf sprak, en niet namens de hele gemeenteraad.
Als ik iets doe namens de gemeente en de gemeente is het daar niet mee eens (lees ik zet midden op het plein in Purmerend, een bord neer met: Purmerend, Pokemon Hoofdstad van Noord-Holland). Dan word het bord de volgende dag door de gemeente weggehaald omdat dat bord daar niet mag staan.

Het bord dat is geplaatst op Kijkduin staat er nog, dus dan kan je er als burger echt wel vanuit gaan dat de gemeente Den Haag daar gewoon achter staat.
Nee, de gemeente heeft een advocaat ingehuurd om die overlast van Pokemon juist tegen te gaan door Niantic aan te klagen. Wie dat bord heeft neergezet weet ik niet. Misschien de winkeliersvereniging....
Prima dat ze dit allemaal proberen en doen. Je bedient een groep die je op andere manieren niet bereikt. Dat Second Life niks is geworden, dat risico is er nou eenmaal. Het is een kwestie van proberen en zien wat het wordt. Hoeveel zou dat gekost hebben? Het is allemaal deel van een groter geheel, en die kosten vallen wel mee. Deze pokemon gekte trekt mensen die normaal nooit naar zee gaan. Wie weet komen ze binnenkort weer terug.
Ik speel het nog dagelijks. Niet meer zoals eerst dat ik constant naar m'n scherm keek of dat ik naar Kijkduin toe ging. Maar meer dat ik tijdens het lopen m'n app aanzet zodat m'n ei uit komt (en sinds kort buddy beloning). Daarnaast kijk ik toch wel regelmatig op de app of er iets interessants te vinden is
Ik precies zo. Echt op zoek gaan doe ik niet meer zo, maar als ik toch loop...

8-)
De hype is wel voorbij, maar er zijn nog genoeg spelers. Er zullen altijd mensen zijn die het spel spelen vanwege de hype, maar nu zijn alleen de échte spelers overgebleven. Daar moet Niantic het ook van hebben: mensen die op de hype-train zitten geven over het algemeen toch geen geld uit.
Ik denk dat het zeker nog wel populair is, echter zijn de kinderen weer op school en de volwassenen gewoon weer aan het werk dus zal het doorgaans minder druk lijken. Oh en sneller donker, iets kouder aan het worden steeds meer reden om korter of niet naar buiten te gaan ;-)
Laten we eerlijk zijn: de hype die Pokémon Go in het begin veroorzaakte, was natuurlijk onmogelijk om voor lange tijd vol te houden. Dat wisten de developers van Niantic ook: in plaats van servercapaciteit bij te plaatsen is er gekozen om functies uit te zetten, die nu langzamerhand weer terugkeren sinds het rustiger is (nearby en catch location).

Laten we stellen dat 75% gestopt is, dan is de hype zeker over. Desalniettemin zijn 25% van de oude playerbase (hell, 10% zelfs) nog altijd enorm veel spelers, meer dan heel veel andere mobile games. Bovendien zijn dat de gamers die in-app aankopen doen en de centjes opleveren.
Wacht maar totdat de trading geïntroduceerd wordt :) dan ontploft het internet.
2 weken heb ik het gespeeld; misschien drie. Ik verbaas me ook steeds dat er nog nieuws over naar buiten komt want in mijn sociale omgeving hoor ik er niemand meer over en in mijn fysieke omgeving zie ik de gebruikers ook bijna niet meer.
Hoe wordt dit gehandhaafd? Een app afsluiten doe je in één seconde
Als ze een grote groep mensen met mobiele telefoons rond zien lopen is het vrij makkelijk te zien welke app het grootste deel draait, lijkt me zo.
Duuuuuusss men gaat boetes uitdelen omdat je in een groep loopt waarin men hun telefoons open hebben?

Ik zou bijna erheen rijden, en dan Ingress gaan spelen :D
Als je daarbij overlast veroorzaakt wel ja. Ik hoop dat die Belgen slim genoeg zijn om niet letterlijk "Pokémon Go" in de richtlijnen te noemen.
Dus als ik een afbeelding open heb staan van een Pokémon en de handhaving ziet dat, dan krijg ik een boete. Terwijl een afbeelding van een Pokémon nog geen Pokémon GO is. Lijkt mij allemaal moeilijk voor de handhaving.
Anoniem: 528479 @9071027 september 2016 11:09
Een agent kan je niet sommeren om je telefoon te unlocken. En zon boete vliegt meteen de deur uit bij een rechter.
En bij een GAS-boete komt er niet eens een rechter aan te pas. Leve de Belgische wetgeving :(
Ik neem aan dat je zelf de boete kan aanvechten bij een kantonrechter?
Het gaat niet zozeer om handhaven maar om de mogelijkheid te kunnen optreden tegen overlast. Als er niets in de APV staat, kan de politie uberhaupt niets doen. Net zoals allerlei wetten bepaalde zaken niet tegenhouden, maar wel een mogelijkheid bieden om iets aan te pakken. Als er bijvoorbeeld in de regels niet zou staan dat je niet in mag breken kan je een inbreker nooit veroordelen.
Je kan het ze moeilijk kwalijk nemen, als je ziet wat voor mafkezen er in Kijkduin rondlopen, dan wil je dat echt niet de hele dag voor je ramen hebben rondstruinen. Afval, lawaaioverlast, drukte en alle andere vormen van overlast kunnen je woongenot dermate aantasten dat het mij verbaast dat het nog niet uit de hand gelopen is.
Ik ben afgelopen zondag op Kijkduin geweest en kan niet echt in je verhaal komen. Ja er zijn wat mafkezen (die heb je overal) maar afval, overlast vond ik echt wel meevallen. De meeste mensen ruimen hun troep gewoon op, de drukte is er zeker. Maar dat vonden al die restaurants, kraampjes, en snackbarretjes echt niet erg want het was super druk. Het poffertjes restaurant waar ik zat was zo druk dat de meeste 30minuten moesten wachten voordat ze uberhaubt een drankje kregen.

Den Haag heeft er voor gekozen om de Pokemon hoofdstad van Nederland te worden, en dit hebben ze commercieel nu ook goed aangepakt met alle extra kraampjes op het plein.

Wat ik alleen wel raar vind is dat er 0 politie of 0 gemeentje mannetjes rondlopen om de mensen die in de duinen lopen (wat dus niet mag) niet worden gecorrigeerd (en dat zijn er echt niet veel, dus controleren ze daar actief op is het ook zo afgelopen).
Gelukkig bestaat lokale bevolking alleen uit horeca uitbaters 8)7
Misschien heb ik het verkeerd gezien, maar op het plein, boulevard en op de duinen wonen geen mensen (en dat is nou precies waar de hotspots zijn, en dus ook alle mensen)? Ik heb geen woonhuis gezien op de hotspot, wel op de weg er naartoe. Maar de niet Pokemonners maken natuurlijk nooit rotzooi, alleen mensen die Pokemon spelen maken rotzooi.

En als je niet tegen die toeristen kan moet je er denk ik niet gaan wonen, want voordat Pokemon gelanceerd was, was het daar ook altijd druk. Dat krijg je namelijk als je op een toeristische trekpleister gaat wonen.
Voor de Pokomon rage druk? Nou, dan komt/kwam u er niet vaak. Voor deze waanzin was Kijkduin een heerlijk rustige plek waar het goed toeven was.
Nu weet je niet wat je ziet! Ik heb altijd al gedacht dat er een redelijk percentage "vreemde mensen" rondloopt, maar was tot nu toe nooit in werkelijkheid er echt mee geconfronteerd.
Nu zijn ze dagelijks te bekijken op het Deltaplein in Kijkduin.
Het is er zeker een stuk drukker, helemaal op een bewolkte dag. Want dan was het over het algemeen wel rustig op Kijkduin, maar op een goeie zonnige dag was het ook op Kijkduin altijd goed druk (de keren dat ik er was).
Anoniem: 738905 @Ossi27 september 2016 09:11
Aan de andere kant, 35 inwoners. Huur een friettent, zet er een tap bier neer en verkopen maar. Als er duizenden gasten elke avond/nacht rondlopen, gouden business.
Aan de andere kant: ga lekker thuis in je eigen wijk spelen.
Zo werkt het spel niet... Je kan niet op een vaste locatie spelen; dan kan je niet alle Pokémon vangen.
Zal best. Dat is dan jammer. Maar waarom zo nodig anderen lastig vallen? Kijk, heel veel mensen die in dergelijke kleine plaatsen wonen, wonen daar met een reden. Als ik behoefte had aan stadse taferelen, ging ik wel in een stad wonen.

Net als die idioten die het nodig vinden met hun boom-box auto met volume op 100 ergens te gaan staan, of met zo'n herrie ding op het strand te gaan liggen.

Doe dat soort dingen lekker thuis. Alleen als je dat zegt zijn er twee mogelijkheden:
- je kunt een klap op je b.k krijgen
- het antwoordt luidt: "dat mag niet van mijn moeder/buurt"... Tja waarom zou dat zijn...

Mensen die overlast ervaren moeten vrijwel altijd maar "tolerant" zijn. Veroorzakers doen gewoon wat ze "mogen".
Leuk idee inderdaad en is ook vaker geopperd in het topic etc.

Volgens mij komt er wel wat meer bij kijken dan een biertap huren en een frituurpan aanschaffen.
Je zult vergunningen moeten regelen en het zou mij niets vermoeden dat je een aantal horeca-diploma's/certificaten nodig hebt. Dat terwijl de mensen die daar zijn gaan wonen, er zijn gaan wonen voor de rust en dus helemaal geen behoefte hebben aan die lui.

Het is makkelijk praten als het niet in je eigen buurt is, maar als je er woont ben je ze liever kwijt dan rijk.
Nou ja, als er een eettent in het dorp aanwezig is dan is het een lucratieve oplossing.
Iets wat op bv. Kijkduin genoeg aanwezig is

[Reactie gewijzigd door 90710 op 23 juli 2024 02:38]

En hoe zijn daar de mensen die overlast ervaren bij gebaat? Krijgen ze ook nog frietbakjes en mayonaise in de tuin te liggen...
Om te plassen zeker ... volgens de media maken ze alleen gebruik van de toiletten bij Kijkduin. Verder wordt er niets gegeten of gedronken.
Dat zeg je goed, volgens de media inderdaad. Heb anders genoeg keren op een terrasje gezeten en patat gehaald.

Mja, hier in Nederland gaat men liever zeuren. De restaurants hebben uiteraard het liefst dat iedereen bij hun komt zitten, maar zo werkt het uiteraard niet.

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 02:38]

http://www.hln.be/regio/n...ort-pokemonvrij-a2833297/
"Gisteren was het zo druk in Lillo dat drie cafés zonder frisdrank vielen."

Commercie draait er goed. Men moet uiteraard wel de overlast aanpakken, maar het is in België een sport om nieuwe regeltjes in te voeren, i.p.v. perfect geldende (overlast) regels te gebruiken.
Wacht... Drie café's? Stond er niet net in het artikel dat er maar 35 mensen wonen?

... Wtf?
In België zijn de regels op dat gebied een stuk minder strikt dan in Nederland. Als je kijkt wat er bij festivals in belgië allemaal net buiten het festival terrein staat dan heb je inderdaad het idee dat het daar gewoon is "een biertap huren en een frituurpan aanschaffen"...
Want die mensen moeten niet slapen om de volgende dag weer te gaan werken. Ze zitten er niets mee in dat de wegen zo verzadigd zijn dat ze amper nog in hun eigen dorpje geraken. En al het afval dat die duizenden mensen nu al achterlaten is natuurlijk geen enkel probleem. Wie kan daar wat op tegen hebben?
Wat denk jij van deze:

"De Wever meldt verder dat er een poging is ondernomen om het bedrijf achter Pokémon Go, Niantic, aan te schrijven. Dat had echter geen resultaat, ondanks de toezeggingen van het bedrijf om de beestjes uit Lillo te verwijderen."

Niemand die hier een opmerking over schrijft! 8)7 M.a.w. omdat dit bedrijf gewoon grof schijt heeft aan de autoriteiten in een dorp waar hun app overlast veroorzaakt en niet wensen te reageren op de overheid, is die overheid gedwongen zelf stappen te ondernemen.

Stappen waar sommigen hier dan over vallen. Wel, geen wonder dat ze er over vallen, als je zo dom bent dat je niet weet waar je je voeten moet zetten. Volkomen onnadenkend missen ze de kern van het probleem. |:(

Het is duidelijk wie de macht hebben in de wereld. Bedrijven. Zelfs overheden zijn zo dom dat het niet in ze opkomt om een bedrijf harder aan te pakken. Ze zijn zo dom dat ze niet eens snappen dat dit bedrijf lokaal geen banen oplevert. Het kost eerder geld, vanwege de rommel die men achterlaat. :(

Vanwege de winst van een bedrijf moet de lokale bevolking lijden en moet d elokale overheid, machteloos als ze blijkbaar vinden dat ze moeten zijn ten overstaan van een bedrijf in het buitenland, zelf regels opstellen want de app iets in de weg leggen, neen, dat kan niet anno 2016 met je zwaar geïndoctrineerde pro-techniek kop.

Ik vind deze game een aantasting van de publieke ruimte, ik vind dat ze verboden moet worden bij wet. Ik vind bovendien dat het het vertrouwen in de overheid wegneemt. Ik vind het norm-vervagend en een gevaar voor kinderen, die al te veel hun hersens doen verweken door aldoor in een schermpje te staren, van elke dag thuis, tot in bed, tot op vakantie op de camping in Frankrijk, zo verslaafd zijn ze. Dezelfde ouders die hysterisch worden als hun kind een wietje zou roken.

Wat een verloedering, dezen game, deze app en wat een chronisch gebrek aan technorealisme bij de overheid en wat een gigantische knieval richting een bedrijf dat meent machtiger te zijn dan een lokale overheid. :(

Het is duidelijk waarom islam rijzende is. Waarom moslims een steeds grotere mond krijgen en meer eisen. Wij zijn achterlijk en seniel aan het worden in onze decadentie. Dit is hun kans, denken ze.
Als ik daar zou wonen had ik allang met een paar buren wat jammers aangeschaft.
In de nacht op een tijdklok aan, dan is het zo opgelost.
Mag wel niet, maar wanneer de overheid blijkt niet in staat te zijn je persoonlijke leefomgeving te waarborgen zoals je hem gewend bent, ben je toch gedwongen zelf stappen te ondernemen.
Hier is ook een tegenargument voor net-neutraliteit te zien, niet dat ik daar iets aan veranderd zou willen zien, maar het zou de doeltreffendste oplossing zijn, gewoon op die masten Niantic blokkeren tot ze zelf wel meewerken aan een deftige oplossing.
Tot je er woont en het al maanden onafgebroken overlast is door nachtlawaai, wildplassen, sluikstorten,... Die inwoners zijn ook mensen die overdag moeten gaan werken, maar zij krijgen geen goede nachtrust meer door de asociale taferelen die nu in Lillo plaatsvinden.

Die gouden business is ook alleen maar voor die enkeling die de frietkar huurt. De 34 andere inwoners zitten er wel mee.
Daar zijn al 3 cafés. Het was zelfs zo druk dat ze eens allemaal zonder bier vielen. De ouders zitten op het terras terwijl de kinderen pokemons vangen. Maar dat was uiteraard tijdens de zomervakantie. Het publiek dat 's nachts ronddwaalt op jacht naar pokemons, is iets anders.
Ja, daar ben je blij mee als inwoner 8)7
Woongenot in Lillo?

Vergelijk het met Rozenburg. Middenin de in de industrie, maar dan véél kleiner, aan de Schelde in plaats van de Maas, en omgeven met oude vestingwerken omdat het ooit een fort was. Woongenot is subjectief maar echt een fijne woonplaats lijkt het me sowieso niet.

Verder heb je wel gelijk. Het gros van dat volk zal zich vast prima kunnen gedragen maar er zitten altijd asocialen tussen. Als die mensen dat volk niet 's avonds laat in/rond hun dorp willen hebben dan moet daar iets tegen gedaan worden. Helemaal aangezien Lillo omgeven is met donkere bosjes.
Waarom moet het per se 's nachts?
Omdat je dan ook andere dingen dan Pokemons kan vangen.
Zodat de plaatselijke bewoners kunnen slapen.
Omdat men overdag aan het werk of naar school is wellicht?
heb beelden gezien hoe vol het daar nu is echt abnormaal, auto's konden niet eens normaal door de straten rijden zoveel mensen waren er.
Wel apart dat dit zo lang heeft kunnen doorgaan, maanden zitten deze mensen al met overlast die er juist gaan wonen voor de rust.
"Tot het einde van dit jaar mag het spel niet meer gespeeld worden tussen tien uur 's avonds en zeven uur 's ochtends"

Hoe kan dit in de praktijk worden toegepast? Zonder concrete aanwijzingen heeft de politie niet het recht om zomaar smartphones van voorbijgangers te controleren.
En een verbod op wandelen met de smartphone in de hand lijkt me ook niet echt haalbaar.

Ik denk dat ze in de praktijk gewoon een avondklok willen instellen zonder dat het van toepassing is op de lokale inwoners.
Ze kunnen een reden vragen, het is een klein dorp met 35 inwoners dus mensen van buiten vallen op. In Belgie zie ik zowieso veel meer politie s'nachts dan in Nederland. Ook in dorpen. Ze rijden dan met hun busje met 40 km / uur over een 70 weg. Heel irritant, het komt een beetje provocerend over als je daar achter komt te rijden, na een paar km schieten ze dan altijd een zijstraat in om door een dorp te gaan rijden.
Afgezien van dat het landelijk nieuws is in Belgie, hoe moeten niet inwoners op de hoogte zijn van dergelijke regels? Of gaan ze in alle straten borden zetten dat je niet mag pokemonnen na 22 uur? (of zoneborden).

En zijn er niet al regelementen om op te treden tot mensen die in het openbaar alcohol nuttigen? In Nederland wel.
Ik mis de goede oude tijd waarin mensen zeurden dat jongeren niet meer buitenkwamen.
Overigens zijn er duidelijke regels in Belgie tegen overlast dacht ik. Vanaf 22 uur is lawaai overlast en dan zou de politie toch gewoon moeten kunnen ingrijpen?
Tussen 'geen jongere buiten' en '4 a 5000 in een plaats van 35 inwoners' zit een groot gat ;-)
Mijn sentiment gaat niet enkel over deze zaak.
De publieke opinie steigerde nadat een artikel vertelde hoe het gras in een park in Brussel er niet erg mooi meer uit zag door het grote aantal bezoekers (mede dankzij Pokemon Go en het mooie weer).
Men vraagt zich daarom af waarom we parken hebben.
Is het een recht om alleen in een park te zitten, gaan we parken zien waarvoor men een abonnement nodig heeft om te bezoeken? Komt er een leeftijdsgrens op sommige parken? Gaan we buitenwippers zetten aan de ingang van parken om iedereen buiten te houden die er ongepast uitziet?
Misschien is dat allemaal wel gewoon beter voor de maatschappij?
Ik heb niet begrepen waarom elke keer op dezelfde plekken dezelfde Pokemon verschijnen. Als dat nu random zou zijn dan is het "Pokemon tourisme" ook verleden tijd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.