Pokémon Go ondersteunt geen toestellen met roottoegang meer

Niantic heeft een update van Pokémon Go aangekondigd die smartphones met jailbreaks of roottoegang in de ban doet. Op deze manier probeert de fabrikant cheats te voorkomen. De update brengt daarnaast het Buddy-systeem naar de app.

Afbeelding afkomstig van Android PoliceDe maatregel is volgens Niantic genomen om bots en scrapers te weren van Pokémon Go. Veel cheat-apps, bijvoorbeeld die voor gps spoofing, hebben roottoegang nodig om te draaien. Update 0.37.0 voor Android en 1.7.0 voor iOS voegt daarnaast Buddy Pokémon toe: spelers kunnen hierbij een Pokémon kiezen die hen als Buddy vergezelt bij het lopen. Die Pokémon krijgen dan candy, afhankelijk van de soort en het aantal gelopen kilometers.

Niantic heeft verder enkele kleine wijzigingen aangebracht. Zo is het makkelijker gemaakt om kleinere Pokémon te selecteren op het scherm, is een probleem verholpen dat bij het hatchen van eieren geen animatie werd getoond en is de stabiliteit verbeterd bij het wisselen van netwerken door een toestel.

Tenslotte heeft Niantic ondersteuning voor Pokémon Go Plus toegevoegd: de wearable komt volgende week uit. Niantic is begonnen met het bijwerken van de app, maar het kan even duren voor iedere gebruiker deze heeft ontvangen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

11-09-2016 • 10:44

223

Reacties (223)

223
199
92
2
2
27
Wijzig sortering
Ik heb Cyanogenmod 13 op mijn telefoon staan en helaas pindakaas heeft deze root access ingebouwd. Ook als je onder Developer Options root access op disabled zet werkt Pokémon Go niet, ik heb het echter wel weer aan de gang gekregen.
  • Schakel onder de Developer Options root access in.
  • Installeer SuperSU uit de playstore en open deze.
  • Negeer de waarschuwing over een outdated binary en ga naar Settings en click op de "Full Unroot" optie. (en eventjes wachten)
  • Start Pokémon Go en nu werkt het weer als vanouds
Mogelijk moet je deze stappen herhalen na een reboot.
Er zijn meestal custom builds die bouwen in user-mode i.p.v. userdebug, deze hebben standaard GEEN root access. Anders zou je het ook zelf kunnen doen.
Ik heb ál deze stappen geprobeerd maar hij blijft het het niet doen 😢. Heb je misschien nog een andere oplossing??
Om het artikel even aan te vullen:

Nieuwe functie Safetynet

Niantic heeft momenteel een functie toegevoegd van SafetyNet. Dit is een functie om te controleren of het toestel geroot is ja of nee.
SafetyNet is being used to detect rooted Android Devices

Safetynet

Safetynet wordt o.a. gebruikt bij Android Pay, daarom kunnen Root-gebruikers geen gebruik maken van de dienst.

Magisk (Workaround Pokemon Go)

Op dit moment werkt alleen MAGISK goed op de volgende Android versies:
- Android 5.x
- Android 6.x
Android 4.4 en Android 7 (N) werkt het bijna niet tot helemaal niet.

MAGISK zorgt ervoor dat de root-check valide is en zou je Pokemon Go kunnen spelen.

Wil je controleren of jouw (Custom) ROM werkt met Pokemon Go?
Linkje: https://play.google.com/s...gital.safetynetplayground
Deze app controleert of jouw toestel SafetyNet-proof is en het spel kan spelen.

----

Gebruikers bevestigen dat MAGISK werkt als workaround om Pokemon Go te spelen.
Magisk already works for Safetynet checks.
I'm done, and it works!!! Thank you so much!!! I've got Grimer by my side now.
Just tried it right now and it works.
Link: https://www.reddit.com/r/...ported_on_rooted_devices/

Workaround SUHide

ChainFire (Nederlandse ontwikkelaar) heeft de app SUHide 0.16 uitgebracht om Root te hiden, Deze werkt nog niet bij Pokemon Go, maar hij heeft aangekondigd dat deze er aan komt:
I have the next work-around lined up... just have been too tired the past few days to build it.
Link: http://forum.xda-develope...?p=68631572&postcount=349

---

Gebruikers die ROOT ingeschakeld hebben zijn op dit moment bezig met Google om hun geld terug te vragen door het weren van Root-gebruikers:
https://www.reddit.com/r/...fund_for_iap_from_google/

[Reactie gewijzigd door CyberDonky op 23 juli 2024 21:33]

Dit moet ik eens opslaan. Zelf weinig interesse in Pokemon Go, maar er zijn genoeg andere apps geweest waar ik ook problemen had met rooten. En ook niet elke eerste de beste root hider werkt zomaar.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 23 juli 2024 21:33]

Vertrouw Chainfire niet meer sinds hij SuperSu verkocht heeft aan CCTM (Coding Code Mobile Technology LLC). De firma doet geheimzinnig over wie ze zijn maar het zou gaan om een Chinese firma...

Gebruik nu de opensource root app PHH Superuser.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3216394

[Reactie gewijzigd door FlemishDroid op 23 juli 2024 21:33]

SuperSU is al meer dan een jaar in handen van CCTM en Chainfire zou het echt niet van de hand doen als het bedrijf CCTM niet te vertrouwen is. Sinds de overname zijn er al meerdere updates geweest van SuperSU en is het nog steeds te vertrouwen software. Sowieso maakt het niet per definitie een firma met slechte bedoelingen omdat het Chinees is.
Maar hoe weten we dat het te vertrouwen is?

Waarom is er niets bekend over het bedrijf?

Waar vertelt Chainfire over het proces, over wie er achter het bedrijf zitten, waarom hij het verkocht heeft?

Voor zoiets extreem belangrijks als een root-app die op miljoenen telefoons staat vind ik dit extreem verontrustend. Ik heb SuperSU al een tijd niet meer geüpdate en ga overstappen op phh's Superuser, die open source is:
http://forum.xda-develope...apable-superuser-t3216394
Het is nu meer dan een jaar geleden, denk je niet dat iemand allang een issue had gevonden in het proces? Je kan supersu compleet ontleden en kijken of er dingen in staan die niet zouden mogen. Als er ook maar iets in stond wat niet te vertrouwen is, was dit wel aan het licht gekomen.
Exact het tegenovergestelde is waar. Software is in vol vertrouwen door veel gebruikers geïnstalleerd en gebruikt, waardoor de aandacht voor eventueel misbruik juist afneemt.

Het is niet (meer) open source en de huidige versie kan dus niet compleet ontleed worden, waardoor er dus wel iets in kan zitten wat niet te vertrouwen is.
Er zullen altijd mensen zijn die alles doorspitten om te kijken hoe het werkt. En tot nu toe zijn er geen verdachte dingen gevonden. Je zegt wel door veel gebruikers in vertrouwen geinstalleerd, maar er zijn er genoeg die met argus ogen keken hoe Chainfire zijn supersu verkocht. Die spitten echt wel alles door om te zien of er dingen instaan die niet horen.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 23 juli 2024 21:33]

Ik weet niet of het wel mogelijk is om een APK door te spitten tot op de broncode, want dat is waar je op doelt denk ik? Weet iemand of dat mogelijk is? Een APK-teardown, zoals ik dat nog wel eens lees.

En als het doorgespit was, dan zou het resultaat daarvan hopelijk ook ergens te vinden zijn. Ik heb zoiets nog nooit langs zien komen.
Ja, het is compleet mogelijk om een apk te ontleden. Zie APKTool of zoek op apk decompiler.

Het kan men moeilijk gemaakt worden (proguard, obfusciation etc etc), maar de basis code is te herleiden.

Echter, dit kan moeilijk zijn. En tenzij er source code is, is het idd lastig een apk volledig te kunnen vertrouwen omdat een klein verschil een grote impact kan hebben.

Chainfire kreeg waarschijnlijk heel veel geld. En al dat geld moet de kopende partij meer opleveren. Wie weet hoe ze dat doen?
Het is niet (meer) open source en de huidige versie kan dus niet compleet ontleed worden, waardoor er dus wel iets in kan zitten wat niet te vertrouwen is.
Mensen die source nodig hebben om apps zoals deze te ontleden zijn bij voorbaat amateurs. En reken maar dat er genoeg professionals meekijken (met popcorn).

Open source vs closed source is vooral een verschil van hoe makkelijk (niet: of) je iets kan hergebruiken, en of je de rechten daartoe hebt.
Closed source is nooit exact naar de broncode te decompilen, toch? Hergebruik/recompilen is niet mogelijk, dus iets verstoppen kan, hoe moeilijk ook.

Licentie is ook nog van belang bij hergebruik natuurlijk.
Decompilen naar het functionele equivalent van de source code (verschil tussen 2+2 en 4) is wel degelijk mogelijk.
Het gaat niet om "nodig", het gaat om "zinnig". Het ontleden van apps zonder broncode is dermate moeilijker dat het het al snel niet meer waard is voor de partijen die er geen persoonlijk gewin bij hebben.

Dit is ook precies waarom "source code obfuscation" niet werkt voor applicaties in JS/Python/etc., en de situatie alleen maar erger maakt - je hebt er alleen maar de welwillende klanten mee (die bijv. hun infrastructuur willen auditen op een beperkt budget), en zij die het voor persoonlijk gewin willen lezen stoppen er toch het geld en de tijd wel in.
SuperSU heeft geen open bron: dat is nu juist het probleem.

De enige reden waarom ik nog niet in paniek ben is dat Chainfire zelf de gecompileerde code "byte voor byte" heeft vergeleken met hoe die zou moeten zijn en hem OK heeft bevonden; en Chainfire zelf zou ons denk ik geen spyware in de maag splitsen of liegen.

Maar dat neemt bovengenoemde bezwaren niet weg: ik beschouw SuperSU als zeer problematisch nu en wil er graag van af.
Hoe weet jij of het nog steeds te vertrouwen is? Baseer je dat op wat je zegt: ‘Sinds de overname zijn er al meerdere updates geweest...’?

Een megapopulaire root-access-management app is juist megainteressant voor een organisatie met criminele doelen. Het is natuurlijk doemdenken en wantrouwen, maar dat is nou eenmaal nodig in dit geval. Simpelweg vertrouwen op software is natuurlijk onmogelijk als de software in principe alles kan en mag op Android en in handen is van een of ander bedrijf waar niemand iets van weet. Zo'n bedrijf heeft bepaalde doelen met deze software en als daar niets over duidelijk is, dan is het best wel gevaarlijk. Zoek maar eens iets op over het bedrijf, ik kan er werkelijk niets over vinden, maar ze hebben hem wel weten te vinden. Via via overigens, volgens Jorrits G+ post hierover.
Je verkoopt je bedrijf niet alleen omdat je vertrouwen hebt in de nieuwe eigenaar, maar jong m nog steeds omdat ze met geld over de brug komen.

Denken dat je opvolger sowieso het beste met je bedrijf voorheeft is wat naïef. De overname kost geld en dat willen ze er graag uithalen.
En dat allemaal om te kunnen blijven cheaten.
Of om gewoon het spel te kunnen blijven spelen terwijl je root toegang behoud op je eigen toestel. Er zijn talloze redenen om root toegang op je android apparaat te hebben los van het vals spelen in spelletjes.
Inderdaad.

Zelf heb ik het onder meer nodig voor Titanium Backup, BetterBatteryStats, Xposed, Greenify, Intelli3G en enkele plugins onder Tasker (zoals Security Settings).

Allemaal zaken die niets met cheaten te maken hebben.

Gelukkig speel ik geen Pokémon, maar andere apps worden ook geblokkeerd. Bancontact bijvoorbeeld.
Ja. Zo ook de Good for work En enterprise. Werkt deze root hider ook voor deze apps dat je weet?
Geen idee. Bancontact kreeg ik vroeger aan de praat met RootCloak onder Xposed (samen met Tasker en SecuritySettings die dan de USB debugging uitschakelde bij het opstarten van Bancontact).

Maar sinds versie 2 van Bancontact lukt het mij niet meer. Gelukkig biedt mijn bank nu de functie in de eigen app aan, en heeft deze geen problemen met root.
Thanks voor de info!
Als ik een enigzins recente versie van android wil draaien op mijn mobiel dan heb ik geen keus.
root heeft niks met de android versie te maken, je hoeft niet te rooten voor custom roms, je moet je bootloader unlocken voor custom roms. Bij die custom rom, custom kernel, of gewoon stock heb je na unlocken de optie op te "rooten" (kernel patchen en supersu installeren)
yes, behalve dat cyanogenmod (als ik t goed begrepen heb althans) standaard met de SU binaries wordt geleverd.
Werkt dit ook voor de ziggo app?
Ik heb met kingroot geen problemen met de ziggo app horizon.
Kingroot is malware volgens mijn av-app.
Het interrupt andere apps, pauzeert YouTube, en zoekt bijna continu naar GPS-locaties.
Helaas krijg ik SuperSU niet geïnstalleerd op dit geval...
Dat komt waarschijnlijk doordat je de opschoon instellingen niet geconfigureerd hebt, de zgn white list van apps die niet opgeschoont moeten worden. Ik heb een lg l90 met oa apps als zooper widget en youtube, adaway en geen enkel probleem ook king root scanned op malware. Adaway ziet deze als malware, maar waarschuwd er alleen maar voor..
Is hier geen andere beveiliging voor te vinden vraag ik mij af? Dit zal wel de makkelijkste manier voor ze zijn, maar je moet dit toch ook op andere manieren kunnen tegen gaan.
Een korte locatie geschiedenis bij houden en kijken of iemand niet in 5 minuten van Eindhoven naar Central Park reist lijkt me makkelijker dan checken op root..
Mensen die de GPS faken zijn echt niet zo achterlijk dat ze dit soort sprongen überhaupt zouden maken :p
oh jawel hoor, hopen kinderen die op youtube vinden wat ze moeten doen en van de ene locatie naar de andere gaan. tijds-afstandsregistratie is heel gemakkelijk in te bouwen en enige manier om alles redelijk "fair" te laten verlopen. de root die ze nu inbouwen brengt niks op.
Ik dacht eigenlijk dat ze zoiets ook al deden? Alleen blokkeer je daar niet mee dat iemand vanuit zijn luie stoel door de stad heen "loopt".
Je kan toch ook met 2 personen op 1 account? Op 2 locaties. Dit mag dachtik wel dus kunnen ze daar niks tegen doen

[Reactie gewijzigd door justinwolter op 23 juli 2024 21:33]

Account sharing is niet toegestaan
Dit is niet de makkelijkste manier. Laat eerder zien dat ze wanhopig zijn. Slechts een klein deel van de bots wordt op een geroot toestel uitgevoerd.
Eigenlijk best raar dat ze hier, blijkbaar, niet van te voren bij stil hebben gestaan en nu dus zo wanhopig zijn.
Nou nee. De manier waarop Xposed code injecteerd en dergelijke is niet of nauwelijks te detecteren voor draaiende apps, zeker omdat ze ook moeten draaien in een non-root omgeving.
Jammer! Wat mij betreft is roottoegang essentieel voor het gebruik van mijn telefoon (adblock, firewall, tasker).
Volgens mij zijn er verschillende apps die selectief per-app root kunnen afzetten. Dus je kan dan perfect een gerootte telefoon hebben en apps die geen root toelaten (is bvb ook zo met Telenet Play in Belgie) toch blijven gebruiken.
Dat lost het probleem voor Niantic niet op. De reden om gerootte telefoons te weren is (o.a.) omdat je daarmee de GPS locatie kunt spoofen, zonder dat de app dat doorheeft. De dev-setting Mock Location is ook te detecteren en dan werkt je locatie in Pokemon Go niet.
De reden om gerootte telefoons te weren is (o.a.) omdat je daarmee de GPS locatie kunt spoofen, zonder dat de app dat doorheeft.
Nou en? De bedoeling van het spel is dat je aangezet wordt om de deur uit te wandelen. Als je dit voor jezelf verknalt, dan is dit toch je eigen schuld?
In een single player game is dat waar. In een multi-player game is het een voordeel verkrijgen t.o.v. andere spelers en daarmee dus valsspelen.
En als je een bouwvakker bent die elke dag lange dagen maakt op dezelfde plek dan heb je ook een groot nadeel tegenover een vertegenwoordiger die heel het land door reist. Als het spel puur om skillz ging kon ik het nog begrijpen, maar het gaat nu meer om op welke locatie woon je, hoeveel tijd heb je en hoe ver reis je per dag. Nooit gespeeld hoor, maar zo komt het van een afstandje wel over.
Je moet het spel al wandelend spelen, die vertegenwoordiger is er in zijn wagen ook niet zoveel mee (en dat is levensgevaarlijk). Veel reizen voor je werk haalt niet zo uit tenzij je die game dan ook actief open houdt en aan een wandelend tempo gaat, maar ik denk niet dat de meeste werkgevers dat zullen appreciëren. Waar je woont is inderdaad wel een te grote factor in deze game, ik keek er al snel niet meer naar om omdat ik op het platteland woon.

Natuurlijk is je levensstijl ook een factor in hoe je presteert in een multiplayer game, zelfs in een op skills gebaseerde game want die moet je ook kunnen trainen, heb je meer tijd te spenderen dan kun je ook makkelijker automatismen kweken. Geen enkele multiplayer game is eerlijk, maar dat betekent nog niet dat men moet valsspelen als men zich benadeeld voelt. Aan de andere kant, die trackers zijn er ook maar omdat Niantic er niet in slaagt om zelf een beter systeem aan te bieden en wat er nu is, is teveel op blind geluk gebaseerd, dus dat hebben ze aan zichzelf te danken.
Veel reizen voor je werk kan wel betekenen dat je veel meer verschillende pokemons kunt vangen dan iemand die nooit uit de eigen regio komt en zo binnen 1 biotoop (of hoe Niantic dat ook wil noemen) blijft.

Zolang er op die manier een voordeel blijft voor spelers die veel reizen, zullen er mensen zijn die hun locatie spoofen om aan dezelfde pokemons te komen, zonder auto van de zaak.
is het doel van het spel niet; Gotta get em ALL!?
Ja maar je verziekt het voor een ander zo.
Maar je kan wel sterkere pokemon krijgen en deze vervolgens in een gym zetten. Hier hebben anderen wel degelijk last van, omdat zij deze dan minder makkelijk kunnen verslaan en hiervoor veel revives / potions kwijtraken.
En daarom zeg ik je hebt ze misschien eerder maar het zijn qua stats gewoon normale pokemon.

Je kan wel een vet goede pokemon hebben maar een gym verdedigen is gewoon not done in je eentje. Spoofers spelen meestal in hun eentje. En gyms veroveren heeft bijna geen enkele zin in je eentje.

Wat ik bedoel dat iemand van lvl25 die normaal speelt niet onder doet dan iemand van lvl25 die heeft gespooft.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 23 juli 2024 21:33]

Anoniem: 422879 @Twixie11 september 2016 13:37
Vroeger was het zo dat de TN Play app niet werd ondersteund door geroote devices, maar ik neem aan dat ze dat hebben opgeheven want bij mij werkt het gewoon zoals het hoort, al een hele tijd. Ik ben geroot, heb TWRP, Xposed en Emotion kernel.
Gewoon een app installeren die root verbergt voor Pokemon }>
Nou, dat werkt ook niet altijd helaas
Als je al root bent moet wel te achterhalen zjin waar de pokemon-app allemaal op checkt, om deze 'benodigdheden' vervolgens handmatig op te zetten.

Maar volgens mij geen goede ontwikkeling. Het zet mensen aan tot het nog meer inleveren van controle over hun hard- en software. Je laten chrooten/jairen in een denkbeeldig bouwwerk van software, nu om Pokemons te kunnen vangen: :z

[Reactie gewijzigd door blorf op 23 juli 2024 21:33]

Precies mijn gedachte. Vind het onbeschoft dat Niantic dergelijke niet-essentiële systeemgegevens wil weten. In mijn beleving balanceer je dan al op het randje van privacyschending.
Yep, het is maar een spelletje, geen applicatie met financiële gegevens of zo.
Ze permitteren zichzelf op deze manier heel wat en uiteindelijk zal dit gedrag ervoor zorgen dat mensen dit spel en bedrijf gewoon links laten liggen.
Inderdaad, het komt wel vaker voor dat de ipad of telefoons van de kinderen een spel/app niet wil opstarten.

Na een beetje proberen houden ze het voor gezien, en is het 'next'
Pokemon was in het begin van de vakantie dagelijkse kost, nu de school weer begonnen is, kwam het even terug, maar het momentum is ( hier iig ) wel weer verdwenen.

De pokeball-externe charger wordt dan weer wel met ongeduld afgewacht ;)
De meeste mensen weten niet eens wat root toegang is, laat staan dat het ze ene pukkel interesseert. Ze willen gewoon hun spelletje spelen, en daarvoor heb je absoluut geen 'roet' nodig. Daarbij komt ook nog eens dat er nu eindelijk een software-ecosysteem is waarbij diezelfde gebruiker behoorlijk tegen zichzelf wordt beschermd door het moeilijk toegankelijk te maken van root (kijk hoe lang Microsoft erover deed om UAC een beetje fatsoenlijk van de grond te krijgen, en makers van software te dwingen rekening te houden met user en administrator rechten; kijk ook hoe lang het bij Linux duurde voor sudo algemeen werd), gaan de techneuten zeiken dat dat ook weer niet de bedoeling is omdat het hún controle (en uiteraard hun eigenwaarde) ondermijnt.

Sorry jongens: er is geen enkel verschil tussen een legitieme root en een kwaadwillende root. En aangezien een kwaadwillende root de zaak grondig verknalt voor degenen die geen root hebben, is de stap van Niantic een volkomen logische. Of het effectief is, is een tweede; maar niets doen is al helemáál geen optie.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 116604 op 23 juli 2024 21:33]

Sorry jongens: er is geen enkel verschil tussen een legitieme root en een kwaadwillende root.
Een onderwerp pakken, dit zelf splitsen en vervolgens roepen dat het gelijk is, slaat als en tang op een varken.

Hoe kom je erbij dat een root kwaadwillend is?
Rooted phones don't cheat, people do
En aangezien een kwaadwillende root de zaak grondig verknalt voor degenen die geen root hebben, is de stap van Niantic een volkomen logische. Of het effectief is, is een tweede; maar niets doen is al helemáál geen optie.
Dat het weren van cheaters voor Niantic logisch is wilt niet zeggen dat de meeste simpel uit te voeren oplossing om cheaters te weren ten kosten van spelers ook logisch is.
Echt niet, na dit nieuws bericht hoor je er niks meer over.
Precies mijn gedachte. Vind het onbeschoft dat Niantic dergelijke niet-essentiële systeemgegevens wil weten. In mijn beleving balanceer je dan al op het randje van privacyschending.
Dan speel je het toch niet meer als je het er niet mee eens bent? Niemand verplicht je dit spel te spelen. Wil je dat wel dan moet je maar accepteren dan er een controle wordt gedaan om het valsspelen moeilijker te maken.

Beetje sneu dat mensen tegenwoordig bij alles "omg privacy!" roepen :')
maar waarom wil Niantec het....wat is er mis met je locatie spoofen dan?! je moet nog steeds alle pokemons VANGEN en genoeg ballen hebben.....ik zie het probleem eigenlijk niet zo! en Root wordt niet alleen gebruikt voor pokemon Go.....dus ze snijden zichzelf in de vingers....vooral de opkomende markten....India en Zuid Amerika enzo....
Omdat ik met mijn telefoon naar buiten ga en dan naar een gym loop en daar de Pokémon van mijn neefje zie zitten. Een Pokémon die veel sterker is, omdat hij vanuit zijn huis zijn gps spoofet en daardoor net zo makkelijk naar Central Park gaat als naar Santa Monica Pier.

Als je dit doet in een single player spel dan heb je mijn zegen. Maar in een multiplayer omgeving is het cheaten.

Of Niantic er goed aan doet is een tweede vraag. Ik zou ook eerder een account voor een bepaalde tijd blokkeren als de gps in korte tijd twee locaties geeft die onmogelijk in de tussentijd bereisd kan zijn. Ik neem een klein beetje aan dat Niantic, Game Freak en Nintendo niet over een nacht ijs gaan met dit soort beslissingen.

Dezelfde discussie laaide ook op toen Niantic besloot om de aanroepen naar de servers te beveiligen. Toen riepen mijn mede-Tweakers ook om het hardst dat het alleen maar de spelers met "goede bedoelingen" raakt. Dat is natuurlijk onzin. Om het spel interessant te houden wil Niantic graag dat het enigszins eerlijk te spelen is. En alle argumenten dat Niantic nieuwe features moet uitrollen ipv deze aanpassingen zijn volledig uit de lucht gegrepen. Je gaat niet full pull nieuwe features bouwen als je huidige product nog niet naar je wens is.

De meeste reacties die ik hier lees zijn sowieso van het niveau: "ik speel het niet, maar". De doelgroep voor Pokémon Go zal hoogstwaarschijnlijk niet zeurende Tweakers zijn die een applicatie niet meer zomaar kunnen openen, omdat ze hun telefoon hebben geroot. Daarnaast roepen diezelfde mensen om het hardst dat de blokkade omzeilt kan worden. Dan is er toch geen probleem meer?
ze moeten iedereen die van plek naar plek hopt...gewoon meteen perma-bannen....probleem verholpen! ze zouden niet het spel moeten aanpassen aan de problemen die ZIJ ondervinden....ze moeten de spoofers gewoon blokken! of helemaal niks doen....
en waar gebruik je root dan voor?
die 3 voorbeelden maak ik ook veel gebruik van, maar wel zonder root.

nou zeg ik niet dat er geen redenen zijn om te rooten, maar veel van de dingen waar mensen voor rooten zijn ook gewoon mogelijk zonder root.
voor ad blocking en firewall gebruik ik adguard, en de meeste functies van tasker werken ook zonder root.
Tja, waar gebruik je root voor?
Misschien om die duizenden verplicht meegeleverde (en normaal niet te verwijderen) apps toch te kunnen verwijderen...
Ja of je koopt een telefoon die niet vol staat met zooi om zo de fabrikanten niet aan te moedigen daarmee door te gaan ;)
Ik heb ook een Nexus 5 en zal altijd dat soort telefoons kopen... Maar koop je een Samsung en wil je van die apps af... Dan heb je geen andere keus...
package disabler pro.
grappige is dat deze juist alleen werkt als je een samsung telefoon hebt die nog nooit geroot is.
die app gebruikt knox om de beperkingen van het app info scherm te omzeilen.
zo heb ik bijvoorbeeld evernote uitgeschakeld, die normaalgesproken niet uit kan op note toestellen omdat deze verbonden zit aan S-Note.
Uitschakelen is wat anders dan verwijderen.. En daar zit het denk ik in bij de meeste mensen, die willen niet uitschakelen (neemt nog steeds ruimte in beslag) maar willen verwijderen..
en wat ga je er voor in de plaats zetten?
die apps staan op je systeem partitie, en die wordt niet kleiner als je er wat af gooit.
bij systeem apps met data op je interne geheugen kan je updates en data verwijderen voor het uitschakelen.
Met Rootcloak, een Xposed module, kan je per app selecteren waarvoor je je roottoegang verbergt.
Dus ja, niet echt effectief van Niantic naar mijn mening.
helaas is dat pas goed te gebruiken vanaf android 5

op android 4.4 wil het af en toe wat glitchen. (xposed)
en met android 7 weer niet meer mogelijk :|
verwacht dat dit later gefixt zal worden.

android 7 is nog niet uit voor alle telefoons via officiele wegen
-
voor mijn jiayu s3a
is er al een unofficial rom in beta stage
Dat klopt. Ik ben dus ook oprecht benieuwd wanneer xposed beschikbaar zal zijn voor Android 7 enof dat het überhaupt gaat komen

edit: Android 7.1 zal ook niet lang meer op zich laten wachten wellicht dat de ontwikkelaar daarop wacht

[Reactie gewijzigd door Tweakwondo op 23 juli 2024 21:33]

Wie heeft er nu nog 4.4? En voor 7 komt hij heus wel.
https://developer.android.com/about/dashboards/index.html
Zowat de tweede meest gebruikte Android versie dag van vandaag nog.
is vooral omdat veel mensen niet weten hoe ze er een nieuwere rom op moeten flashen.
en dat systeem updates niet altijd via OTA kunnen worden gedaan (4.4->5.0/higher)
In veruit de meeste gevallen komt dat omdat de fabrikant gewoon geen updates meer geeft. Dus de enige manier om dan nog te updaten is met custom roms en dat is nou net iets wat de doorsnee gebruiker eng vindt of überhaupt niet het bestaan van weet.
ze hebben er vast wel ooit van gehoord zoals: cynaogen-mod

maar als ze opzoeken van hoe het moet krijgen ze honderden manieren voor verschillende toestellen.
en hierdoor raken de meeste wel in de war van wat nou de juiste manier is.

en als ze lezen dat de garantie dan verloopt hebben ze liever nog de stock rom.

vele mensen hebben een telefoon bij abonnement, waardoor ze om de 2-3 jaar een nieuwe mogen hebben, als ze het contract verlengen, waardoor custom roms ook weer oninteresant zijn, omdat de garantie toch 2 jaar is.
Als je Android 4.4 hebt, dan is het grote voordeel van rooten, dat je hem up-to-date kunt maken door er een nieuwere Android rom op te zetten.
Om roms te flashen hoef je niet te rooten. Je moet alleen een geunlockte bootloader hebben.
weet het.

dat is wat ik over enkele weken ga doen met mijn telefoon.

hiervoor is binnenkort een stable android N/7.0 rom uit.
de uitgebrachte roms nu zijn nog in unstable beta.
Anoniem: 680385 @skrall11 september 2016 11:42
Mooi dat ik die al geïnstalleerd had op Android Mashmellow.

En pokémon go op hide hebt gezet.

Trouwens zeggen ze ook dat Snapchat hetzelfde doet. Maar dat werkt ook nog prima op mijn geroote telefoon.

Misschien dat het zo ie zo werkt op cynogemod waar een root schakelaar is ingebouwd onder "opties voor ontwikkelaars"

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 680385 op 23 juli 2024 21:33]

Snapchat werkt volgens mij prima met root, tenzij je xposed framework hebt geïnstalleerd. Snapchat ziet dat het framework is geïnstalleerd en weigert vervolgens om in te loggen.
Ik heb ook Xposed en het wekt nog steeds. Ook al logt hij nu inderdaad niet in maar een tijdje geleden werkte het prima zowel met root als met Xposed.

Maar ik denk dat de beveiliging van Pokémon go een stuk hardnekkiger is dan die van Snapchat.

Heb ff de test gedaan met de app SafteyNet en ik kwam er achter dat Cynogemod zo ie zo tegengehouden wordt. Ook all heb ik ook een test gedaan met een apk van pokémon go 3.7 maar had niet de melding die je in de forums voorbij ziet komen. Maar ik kwam ook niet in het spel hij bleef bij het inloggen hangen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 680385 op 23 juli 2024 21:33]

snapchat doet het gewoon bij mij gewoon met root + Xposed
zoals gezegd: je kan niet meer inloggen. Als je eenmaal ingelogd bent dan ben je om de check heen.je kan dan ook xposed eraf halen, inloggen een weer erop zetten.

Trouwens erg doelloos van niantic weer. Game is al dood. Nobody cares about hackers als je game toch niet boeiend is.
Heb het getest op 11 september heb nog nooit snapchat gehad nieuw account aangemaakt ingelogd en een foto verstuurd naar mijn vrouw. Met Root+Xposed aan.
Sony Xperia M2 aqua.
Rom z5 style.
Xposed 3 alpha 4.
Rootcloak werkt niet, het safetynet api controleert op verschillende dingen dus het is niet meer een app die op keywords zoekt hij zoekt actief achter su mounts vandaar dat Google het gebruikt met Android pay
Anoniem: 63975 @suljo11 september 2016 11:48
FTFY
Rootcloak werkt niet. De Safetynet API controleert op verschillende dingen, dus het is niet meer een app die op keywords zoekt. Safetynet zoekt actief naar SU mounts, vandaar dat Google het gebruikt met Android Play.
Schijnt ook niet te werken helaas.
Zelf al geprobeerd? Er zijn gebruikers die zogeheten Root-Hiders gebruiken, maar dit werkt niet.
Het was meer als tip bedoeld, heb het zelf niet geprobeerd heb er nog geen behoefte aan aan Pokémon Go. ;)
Op de laatste pagina's lees ik dat SafetyNet is geupdate door Google waardoor het niet werkt nu, maar ook de laatste reactie van Chainfire vandaag dat hij bezig is met een work-around, maar ook dat hij een beetje moe is op dit moment. :)
Haha oke, duidelijk! :)
Zie het inderdaad net op XDA van Chainfire.
I have the next work-around lined up... just have been too tired the past few days to build it.
Link: http://forum.xda-develope...?p=68631572&postcount=349
Een wassen neus, lijkt me. Toen ik mijn iPhone 4 gejailbreakt had waren er ook apps die het blokeerde, echter waren er toen genoeg opties om de telefeoon toch te laten geloven dat het geen jailbreak had. Zeker met zo'n populair spel zal er snel een workaround zijn om het ook op deze devices weer werkend te krijgen.

Ze krijgen data genoeg binnen (locatie, tijd en andere variabelen) om te filteren of spelers cheaten. Ze kunnen zich beter daar op richten en dan bannen. Het is niet dat elke speler die geroot is meteen cheat, terwijl de spelers met root die niet cheaten nu gestraft worden, zeker als je al de nodig euro's in zo'n spel hebt zitten. Al zijn daar dan wel weer workarounds voor binnenkort (of misschien nu al?).

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 23 juli 2024 21:33]

Het probleem is wel dat men tegenwoordig zo goed is in cheats schrijven dat het niet meer te detecteren valt als iemand een goede cheat draait onder root.
Heeft puur te maken met hoe Android werkt. Niet met de zogenaamde goedheid van de hack. Pokemon go heeft 0 toestemming op je phone aangezien apps in een sandbox draaien. Root daarentegen heeft full access. Vandaar ontraceerbaar voor die app. T zijn nl erg makkelijke hacks. De gps positie word gewoon steeds geüpdate. Dit valt als je het slim doet dus ook niet in logs terug te vinden (of erg lastig). Waardoor het verspilde moeite is. Laat lekker mensen cheaten als ze willen. Er is geen eens echt een spel waar je goed in kan zijn of niet. Het gaat alleen om die lompe Pokemon vangen en dan op je scherm raggen bij gyms. Als je toch alleen voor jezelf verzameld boeit het ook niet of die persoon ze op eerlijke of minder eerlijke manier vind. Of je moet wel een erg jaloers teefje zijn. Eindstand doelloze update, geldverspilling, zodat ze nog een aantal spelers leeg kunnen trekken met in app aankopen, voordat de game zijn verwachte dood sterf.
Krijg een steeds grotere "hekel" aan Niantic. Spel niet op orde hebben, en fan diensten daarom blokkeren, tracking dat nog steeds halfbakken werkt, nu ook nog eens mensen met root (veelal dus custom roms) dwars liggen...

Pokémon Go is voor mij toch echt niet interessant meer met Niantic aan het roer (was al gestopt met spelen, maar toch).
Pokémon no Go... 😂
Helaas vallen hierdoor ook veel chinese telefoons uit de boot, die vaak op root-toegang gebouwd zijn. Onder andere Telenet Play (België) werkt niet op een toestel met root-toegang, dat standaard in vele chinese telefoons geactiveerd is
... Jammer voor deze gebruikers dat zij de dupe zijn van mensen die niet normaal kunnen spelen. Hoe zielig is het trouwens om te stoefen met iets dat je eigenlijk niet verdient...
Je kunt root toegang ook gewoon weer ongedaan maken, of het al standaard is of niet.
Het is niet dat je ineens met een onwerkbare telefoon zit.
Als je een telefoon uit China importeert is het bijna 'nodig' om ook te flashen, rooten etc., dat hoort erbij.
Ik heb de root op mijn telefoon ongedaan gemaakt, maar de nieuwe update van Pokemon Go doet niks... maar ik krijg ook geen waarschuwing dat mijn account geblokkeerd is omdat mijn toestel geroot was...
Geen idee hoe ik Pokemon Go nu weer werkend krijg??...
Ik had echt gehoopt dat het spel al meer content geintroduceerd zou hebben of de gameplay uitgebreid zou hebben. Het begint ondertussen al redelijk uit te sterven, bijna niemand speelt het hier nog.
Eerst focuste ze zich op andere markten, en nu de focus op mogelijke cheaters.

Maar echte functies toevoegen dat laat op zich wachten.
Geld verdienen he.

Dacht je dat die tracking nu niet kan werken nu 90% van de mensne niet meer speelt?

Kan die server nu echt wel aan.
Maar liever verdienen ze nog even iets aan modules en pokeballs verkopen dan dat ze daadwerkelijk content aanbieden.
Blijkbaar, en inderdaad er moet nu toch wel veel server capaciteit over zijn.
iedereen zit waarschijnlijk in Kijkduin :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.