Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 344 reacties
Submitter: webinn

Telenet begint half november met een grootschalige pilot waarbij huishoudens gepersonaliseerde tv-reclame voorgeschoteld krijgen. De aanbieder hanteert vier verschillende niveaus van personalisatie, waarbij onder andere het kijk- en internetgedrag meeweegt.

Alle Telenet-kijkers met een Digicorder krijgen de gepersonaliseerde tv-reclame te zien bij de twee commerciële zenders Vier en Vijf. Per Digicorder stelt Telenet een profiel op en gebruikers kunnen zelf met niveaus instellen hoeveel gegevens ze hiervoor willen delen. Er zijn vier niveaus in het privacybeleid van Telenet: ‘algemeen’, ‘gericht’, ‘persoonlijk’ en ‘uniek’.

Met 'algemeen' wordt geen reclame gepersonaliseerd. Het profiel wordt gebaseerd op de afgenomen producten en de locatie, en Telenet gebruikt dit alleen voor de communicatie. Bij 'gericht' brengt de aanbieder wel het kijkgedrag in kaart, maar wordt deze informatie alleen gebruikt voor kijktips, schrijft De Tijd. Bij het derde niveau, 'persoonlijk', combineert Telenet het door de algoritmes opgestelde kijkprofiel met gerichte tv-reclameblokken en bij 'uniek' weegt de provider ook het internetgedrag mee voor het persoonlijk profiel.

Standaard hanteert Telenet het derde niveau voor zijn klanten; wie niet mee wil doen, moet dus kiezen voor een opt-out en voor het bijhouden van het internetgedrag geldt een opt-in. "We weten dat surfgedrag analyseren ver gaat, maar we zijn ervan overtuigd dat er ook mensen zijn die graag een zo gepersonaliseerd mogelijke ervaring aangeboden krijgen", zegt Jeroen Bronselaer, marketingdirecteur van Telenet. In eerste instantie doen er tien adverteerders mee.

Telenet liet in 2013 al weten te willen experimenteren met het op maat voorschotelen van tv-reclame. De aanbieder is niet de enige in België die hieraan werkt. Concurrent Proximus begint deze maand met een test waarbij in eerste instantie bij uitgesteld kijken gepersonaliseerde reclame wordt getoond bij VTM, VRT, RTBF en RTL. Later moet dit naar alle uitzendingen uitgebreid worden. Proximus hanteert geen niveaus van gegevens delen; er is alleen de mogelijkheid om wel of niet mee te doen.

Telenet profielen gerichte tv-reclameTelenet profielen gerichte tv-reclameTelenet profielen gerichte tv-reclame

Afbeeldingen afkomstig van DarthDavy.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (344)

-13440340+1151+220+32Ongemodereerd159
1 2 3 ... 7
Gelukkig dat Tweakers dit nieuwsberichtje plaatst, want ik heb een mail gekregen ivm die privacy instellingen en ik snapte er geen hol van. Er werd ook nergens vermeld dat ik die privacy instellingen kon wijzigen. Ik heb die mail dan ook naar de prullenbak verwezen als half spam.

Nu ik dit bericht gelezen van Tweakers ben ik onmiddellijk mijn privacy instellingen gaan wijzigen van persoonlijk naar algemeen.

Wat een smerige manier van werken weer van Telenet. Het zal wel allemaal volgens de privacy regels in orde zijn, maar bekijk onderstaande pics maar eens van hoe ze je op een verkeerd been proberen te zetten.

https://dl.dropboxusercon...enet/telenet_algemeen.png
https://dl.dropboxusercon...t/telenet_persoonlijk.png
https://dl.dropboxusercon...Telenet/telenet_uniek.png

En het is maar door dit bericht dat ik weet dat ik dit kan beheren in mijn account. In hun mail vermelden ze er niets over, dus had ik dit hier niet gelezen dan had ik het gewoon op persoonlijk laten staan, wat hun default is.

[Reactie gewijzigd door DarthDavy op 13 september 2016 11:38]

Wanneer je de instelling aanpast krijg je een mail met:
---------------------------
Beste klant,

Hierbij bevestigen we je verzoek om je privacy-instelling aan te passen.
Respect voor de privacy van onze klanten staat bij Telenet centraal.
Wil je deze instelling later opnieuw aanpassen? Dan kan je ons altijd contacteren.

Voor meer informatie over ons privacy beleid: telenet.be/privacy.

Vriendelijke groeten,
Telenet
------------------------------
Maar als je naar de text-only versie gaat, staat er wel iets "dreigender"
------------------------------
Beste ,

Je wijzigde zonet succesvol je instelling.

Maar wil je het maximum uit je Telenet halen, dan raden wij aan om de
instelling 'persoonlijk' aan te vinken.Met die instelling krijg je
bovenop onze basisservice extraatjes zoals gratis tickets of
kortingen, aanbevelingen voor films en series en tv-spots die meer en
meer aansluiten bij jouw voorkeuren en interesses.

Je krijgt dus niet noodzakelijk mr posts van ons, maar wt je
krijgt, zal wel meer op maat zijn.

Klinkt goed? Kies op Mijn Telenet dan heel eenvoudig voor de
instelling 'persoonlijk'.

Vriendelijke groeten,
Het Telenet-team

Vragen of informatie?
Het laatste nieuws of primeurs?
-------------------------------------------------
Wat is dit voor onzin?
Ik ben ook wel benieuwd of je direct gepersonaliseerde reclame krijgt als je wisselt van algemeen naar persoonlijk. Want het kan best zo zijn dat ze wel je surf- en kijkgedrag opslaan, maar niet gebruiken als je "algemeen" hebt gekozen. Moeite waard om eens te testen ;)
Nieuw voor Telenet:

Dark Telenetter
Bent u onlangs ook zo geschrokken van het nieuwe initiatief van Telenet om uw kijk- en surfgedrag te analyseren opdat ze u dan gepersonaliseerde reclame kunnen voorschotelen? Vreest u voor uw privacy omdat uw Telenet nu precies weet naar welke websites u kijkt en dit ergens in een database wordt bijgehouden die vast ooit weer gehacked wordt? Dan is dit de oplossing: Dark Telenetter.

Met deze applicatie wordt uw internetverkeer voortaan versleuteld gerouteerd via het Darknet en weet Telenet niet meer naar welke websites u kijkt. Uw vrouw wordt na een dag hard werken niet meer tijdens haar favoriete soapserie getrakteerd op reclame met Aziatische vrouwen die lichaamsappen uitwisselen. Uw kinderen blijven voortaan verstoken van reclames over adoptiebureau's als ze naar Tik Tak kijken en uw schoonouders zullen nimmer geconfronteerd worden met reclame's over Viagra en Kamagra als ze bij u televisie kijken.

Met Dark Telenetter maakt u gebruik van een zeer secuur netwerk waar al duizenden illegale content verspreiders zoals pedofielen, maffiosi en fraudeurs al jaren dankbaar gebruik van maken. Denk aan uw privacy en roep een halt toe aan de datamining van Telenet.

Dark Telenetter - slechts E3,95 extra per maand bovenop uw Telenet abonnement. Onze mannen in het zwart komen de software gratis op locatie installeren. Betaling uitsluitend per creditcard. Kopie voor en achterzijde van de pas en uw paspoort vereist.
Gewoon de Tor browser installeren.
Dat bedrag slaat helemaal nergens op aangezien die software vrij verkrijgbaar is. Geldt overigens niet alleen voor telenet klanten. Ieder die zich bespied voelt kan de tor browser installeren en via het "darknet" internetten.
Typisch gevalletje van 'the dark side of design'. Wat mij betreft is dat toch echt een gat in de wetgeving hoor. "Meest gekozen", amahoela. Echter ben ik bang dat het erger word i.p.v. beter. Bedrijven krijgen steeds meer macht, dus dit zal wel niet veranderen in het voordeel van de consument.

Los daarvan, ik heb in de 7 jaar die ik op mezelf woon nog niet 1x een TV abo gehad, en sinds 4 jaar ook geen TV meer. PC voldoet prima voor films en documentaires, en mocht er iets anders interessants zijn dat ik graag wil zien, tover ik het ook wel op dat scherm (binnenkort beamer). Wat ben ik blij dat ik geen geld verspil aan dit soort bedrijven. Walgelijk hoe ze hun gebruikers uitknijpen...
Wat een stelletje ratten zeg. Drie van de vier keuzevormen zijn inwisselbaar en verschillende omschrijvingen van hetzelfde. Net alsof er een dergelijke behoefte bestaat bij de klanten.

Wt een ratten. Ongelofelijk. Ik zou onmiddelijk overstappen, ook al koos ik voor algemeen. Dit soort acties moeten afgestraft worden.

Echt, mijn bek viel open van dit bericht.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 13 september 2016 12:00]

Ik vraag me af waar de privacycommissie blijft, slapen die??

Telenet houdt dus blijkbaar al je kijk-en internet gedrag bij, en wil dit nu voor grof geldt gaan misbruiken, met een optie die standaard aan staat. De klant heeft er geen drol aan, sterker nog, die betaalt jaar na jaar meer, en Telenet maakt van die betalende klant dan ook nog eens een melkkoe.

Echt, een regelrechte schande.
De privacy commissue weet er blijkbaar van, en de standaard instelling zou "algemeen" zijn. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2766645
In dat artikel staat dat standaard de privacy op het hoogst moet staan.
En dat de klant die dan zelf moet verlagen (wat mij het beste lijkt)

Maar waarom zou je dat als klant willen verlagen? Ga je minder abbonement geld moeten betalen als je dat doet?

Wat krijgt de klant hier voor in ruil?
zoals te zien is in de screenshots zwaaien ze met een aantal 'voordelen'.
Ik denk dat velen vooral zullen vallen voor de belofte op gratis extra's en tickets.
De standaardinstelling is helemaal niet 'algemeen', de standaard is 'persoonlijk' en daarbij analyseren ze je tv-kijkgedrag dus.
Klopt, ik heb het juist nagekeken en het stond ook op 'persoonlijk'. Ik heb trouwens nog geen mail van Telenet ontvangen in dit verband.
Niet enkel dat ze het bijhouden maar ook al in kaart hebben gezet ...

Nu willen ze daarbovenop die in kaart gezette informatie dan ook nog eens gebruiken voor op je tv te laten verschijnen (voor dat laatste vragen ze je wel toestemming, maar voor de eerste twee niet...)

Ik moet nu wel toegeven, dat ik de laatste tijd door al die vrouwen publiciteit moet kijken terwijl er geen vrouw in mijn huis is...hatelijk...)

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 13 september 2016 13:55]

Dit is wel heel erg naaierig ja, niet te geloven. Gelukkig zit ik niet bij Telenet ik heb gewoon een IPTV abo-tje via internet maargoed als NL-er in Belgie heb je niet zoveel aan de Belgische televisie tenzij je genoegen neemt met NPO 1, 2 en 3 :/ .

Reclames op maat vind ik op zich wel een goed idee want wat moet ik met een reclame over bijv. inlegkruisjes. Alleen de manier waarop ze het aan proberen te smeren is wel heel erg dubieus.

[Reactie gewijzigd door mkools24 op 13 september 2016 12:09]

Wow, **paniek aanval**, surfgedrag in kaart brengen?

Voor een provider vind ik dat echt griezelig, en in dit geval is de internet provider ook een tv provider waardoor het dubbel griezelig word.

Ik begrijp niet hoe dit (zelf met toestemming van de gebruikers) op poten mag gezet worden...stel je voor je surft achter viagra op het internet en tijdens het weekend komen je ouders bij je thuis en tusse de film is er continue erectie publiciteit...(die gaan dat ook wel doorhebben hoor...zo een genante situatie dat dit kan meebrengen, je zou de TV niet meer durven aanzetten want je weet niet wat je bezoekers gaan te weten komen over je surfgedrag...)

Stel je voor dat er ooit eens een lek of een hack is bij telenet, dan weet direct iedereen waar naar je surft, wanneer, van op welk adres, je geloof, je geaardheid , etc...

Zo een databank dat loopt vroeg of laat mis, je kan dat gewoon niet beschermen.
Een gewone gebruiker weet niet eens wat hij allemaal gaat blootstellen, dat weet eigenlijk niemand, want je weet niet wat ze gaan linken van je surfgedrag...naar je tv

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 13 september 2016 13:17]

En dan zet je hem dus op algemeen. Heb je gewoon het oude vertrouwde blok reclame voor je snufferd.

Ik mag trouwens aannemen dat dergelijke reclames tijdsgebonden zijn. Je kinderen zullen net tv zitten te kijken als Sandra haar 0906 nummer verteld.
Ik denk dat de setting enkel het verband uit zet tussen je tv en surf gedrag

Maar dat stopt toch niet het bijhouden van mijn surfgedrag?

Ik heb nooit toestemming gegeven voor mijn surfgedrag bij te houden en zeker niet om die in kaart te zetten...

In dit geval komen ze je nu wel vragen of je die surfgedrag ook nog eens op je tv wil, maar dat is nog het minste van mijn zorgen, ik wil niet dat ze mijn surfgegevens ergens bijhouden, toch niet als die zo maar door een programma ingelezen kunnen worden voor a la carte dingen mee te doen...

Nb: voor terrorisme mag het wel ergens opgeslagen worden, maar niemand behalve de politie (departement terrorisme) zou het moeten kunnen consulteren!

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 13 september 2016 13:52]

Dit is dus de reden dat iedereen (en vooral Google, zodat kabelaars niet in hun advertentiewielen kunnen rijden) zoveel mogelijk alles op https wil.

En met https is meta informatie verzamelen natuurlijk nog wel mogelijk...
Ja dat is het vervelende, als de url de naam van de pillen viagra bevat, dan weten ze het al :-(

Als je naar een xxx site gaat, dan weten ze het ook ...etc...

vandaar dat ik vind dat er een belangenconflict is
URLs zijn niet zonder meer zichtbaar van https sites voor iemand die er tussen zit.

In theorie kan je natuurlijk met combinatie van metadata (ip server, grootte payload, patroon in snelheid) een schatting maken welke pagina wordt opgevraagd, maar ik betwijfel of die telco's al zo geavanceerd bezig zijn.
De meeste gebruikers hebben wel de dns van de ISP geconfigureerd staan via dhcp.. Ik vermoed dat ze daar wel iets mee kunnen
Ik heb nooit toestemming gegeven voor mijn surfgedrag bij te houden en zeker niet om die in kaart te zetten...

In dit geval komen ze je nu wel vragen of je die surfgedrag ook nog eens op je tv wil, maar dat is nog het minste van mijn zorgen, ik wil niet dat ze mijn surfgegevens ergens bijhouden, toch niet als die zo maar door een programma ingelezen kunnen worden voor a la carte dingen mee te doen...

Nb: voor terrorisme mag het wel ergens opgeslagen worden, maar niemand behalve de politie (departement terrorisme) zou het moeten kunnen consulteren!
Ik ben dus bang dat je daar wel degelijk mee akkoord bent gegaan om eerlijk te zijn. Dat zal vast wel ergens in de voorwaarden opgenomen zijn. Misschien tijd om aan te kloppen bij de belgische privacy autoriteiten om dit onder de loep te nemen?
Vele mensen hebben niet de keus om over te stappen. Telenet heeft monopolie op de coaxkabel. Dus als xDSL geen optie is in jouw regio, dan blijft enkel Telenet over.
Sinds kort is dat niet meer waar. Ook Orange biedt internet op de kabel aan.
Tsja op het grote boze internet doen google, youtube en facebook niet anders. De eerste redelijk open, de laatste twee doen het ook in het geniep.
Zijn dat ook Isp's dacht dat youtube,Facebook,google nog altijd diensten zijn als ik ze niet wil gebruiken dan gebruik ik ze niet keus genoeg.Ligt wel even anders bij telenet eeninge Isp die coax aanbied in Vlaanderen.
Toch niet, sinds kort biedt Orange ook internet over de kabel aan. Ik ben in elk geval overgestapt.
Twilkie

Hoe is uw ervaring met Orange? Wij hebben vrijdag een afspraak voor levering van het nieuwe netwerk (overstap van Telenet). Nu zijn er dus twee gamers, n streamer en n facebook gamer.
Ik ken eigenlijk niemand die de overstap gemaakt heeft waardoor feedback schaars is.

Als ik zie hoe Telenet met klanten om gaat op deze vlakken, hoop ik dat Orange het iets beter aanpakt.
Zeer goede ervaring mee (en stuk goedkoper in mijn geval). Op dit forum zijn enkele topics waarbij mensen hun ervaringen delen:
https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=47124

Voor vaste telefonie ben ik overgeschakeld op VOIP wat ook vele malen goedkoper is. (dat bieden ze niet aan).
Hoi SoulsOnFire,

Ik moet nog effectief worden overgezet, bij mij komen ze volgende donderdag langs. Ik kan me niet inbeelden dat er vel verschil is tussen Telenet en Orange aangezien ze dezelfde infrastructuur gebruiken (en zelfs dezelfde modem op het eerste zicht).

De TV-Decoder zal even wennen zijn maar kan me niet inbeelden dat ik daar veel problemen mee ga hebben. Er waren tijdens de initile test wat klachten, maar die heb ik bij Telenet ook. Nu het nieuwe TV-seizoen begin nam hij geen enkel programma meer op.

Vaste lijn had ik enkel nodig voor alarm, dat heb ik vervangen door een simbox met een pre-paid kaartje.
Tot zo ver begrijp ik het. Ik begrijp alleen niet waar het verschil dan specifiek zit tussen Telenet en Orange als ze dezelfde structuur gebruiken in bijna alles!

Het enige wat we zullen missen is Yelo.tv.
Orange gebruikt de infrastructuur van Telenet. Telenet heeft de infrastructuur moeten open zetten voor concurrenten omdat ze in Belgi een monopolie hadden op de kabel.
Orange maakt daar dus nu gebruik van.

De enige nadelen die ik kan bedenken

- Geen Triiiing (nooit gebruikt)
- Geen Yelo (enkele keren gebruikt)
- Geen studio 100 tv voor de kids
- Geen telefoon (stond bij mij stof te sparen, enkel nodig voor alarm maar opgelost met sim-box).
- Geen play sports (boeit me niet)
- Geen Play / Play More (sowieso te duur, ik heb netflix)

Eens meer mensen door hebben dat Orange een goed alternatief is denk ik dat er wel eens een heel pak mensen kunnen opstappen bij Telenet.

Maar als ik de reacties hier lees hebben veel mensen nog niet door dat er tegenwoordig een alternatief voor de kabel is.
In mijn omgeving zijn er veel mensen die aan 't wachten zijn wat mijn ervaring met Orange is.
Idem bij mij. Toen ik anderen aansprak over Orange zeiden ze instant dat als het bij mij goed gaat ze ook wel interesse hebben.
Ik heb me wel laten vertellen dat Orange aan een soort Yelo.tv werkt maar dat kan even goed nog twee jaar duren.

Staat die structuur nu open voor iedereen (bedrijven) die het wil proberen of is het grotendeels voor Telenet?

Bedankt trouwens, voor de opsomming.
Zo ver ik begrijp kan iedereen gebruik maken van de infrastructuur. Maar niet iedereen heeft het kapitaal om zoiets te starten. Orange (mobistar) heeft er ook bijna 2 jaar overgedaan sinds het openstellen.
Da's helemaal juist. Op internet gebeurt het standaard. Elke dag, bij iedereen, op elk moment.

Ik begrijp de ophef erg goed, maar er zit wel iets naefs is; wat Telenet nu doet, wordt allang door vele anderen toegepast.
Bij Telenet betaal je voor Digitale TV, bij Youtube, betaal je nergens voor.... dat is wel een groot verschil..

betalen en dan nog reclame door je strot douwen.... geweldig
Die reclame is er op tv al van lang voor Telenet en we betalen al jaren voor de Kabel met die reclame op. Nu wordt die enkel gepersonaliseerd (met opt out mogelijkheid).

Het is wat kort door de bocht om hier alle diensten over 1 kam te scheren.
Ja en nee.
Google, YT en Facebook zijn gratis diensten, deze zijn gratis juist vanwege de datamining en gerichte advertenties. Alle (zeer grote) kosten moeten er van betaald kunnen worden.

Maar net als met de nieuwe LG Smart-TV's, is Telenet gewoon een product waarvoor je een premium prijs betaald, zolang deze producten niet opeens 50% goedkoper worden, is dat eigenlijk gewoon not-done.
En daarbij, hoe gaat Telenet deze info vergaren? Gaan ze de informatie die vergaard moet worden voor de regering (opslagwet) dus commercieel uitbuiten ?
Wat madshark zegt... plus dat er voldoende gratis of betaalde alternatieven zijn voor de meeste diensten en je er ook zelf voor kiest of je het wel of niet gebruikt.

In dit geval zijn er 2 duopolisten met meer dan 90% marktaandeel, die beide hetzelfde gaan doen. Je hebt dus de keuze tussen ondergaan of geen TV/internet abonnement meer af te nemen.
Ahem. Het gaat hier wel om je provider, niet om n of ander internetbedrijfje. Dit raakt aan de basis voorzieningen voor een woning. Daarom is het zo bizar.
En dan durven ze bij persoonlijk nog "meest gekozen" te zetten wanneer het ze door gans vlaanderen hun keel drammen... LOL. Tegenwoordig gaat behouden van privacy nergens meer over. Waarschijnlijk zal er dan ook nog binnenkort een update van een of andere privacy regel komen en zullen ze toevallig de boel gereset hebben... mark my words!
Ergens zou ik het niet erg vinden om enkel relevante reclame te zien. Maar het minen van de data en dat bij een provider opgeslagen is inderdaad minder prettig. En in gezelschap TV kijken word ook een verassing..

Ik vraag mij af hoe dit in het systeem tot stand komt. Zouden ze bij deze zenders dan op de seconde nauwkeurig de reclame blokken ingericht hebben en op deze wijze genoeg reclame items in je segment kunnen zetten voordat het programma weer doorloopt? Of gewoon erin rammen en dat de kijkers uiteindelijk niet gelijk lopende programma's hebben?
Als ze gaan verdienen met data over jou, dan zou je op z'n minst wat voor terug willen als consumenten.
Van mij mogen ze mijn persoonlijke informatie gebruiken om gepersonaliseerde reclame te maken en er aan te verdienen. Maar ik moet er ook iets aan verdienen, nl. afschaffing van mijn abonnementskosten.
Facebook is namelijk ook gratis omdat ze mijn data ge-/misbruiken.
Afschaffing is niet realistisch. Maar gun de klant een tientje de maand korting op een pakket van 50 en men staat in de rij. Zeker als ooit in NL komt.
Tuurlijk was mijn voorstel niet realistisch, maar ik krijg het zuur dat tegenwoordig internet- en telecombedrijven zich het recht toeigenen om dingen in jouw plaats te beslissen en voor te stellen. Proximus heeft al jaren in zijn TV-aanbod voorstellen om films en series aan te bieden die graag zou kunnen zien. Ik heb nog voldoende hersencellen om zelf te kunnen beslissen wat ik graag wil zien. Dat hoeft mijn telecombedrijf niet te doen en mijn leven over te nemen.
Willen ze dat toch doen? Dan hoeve ze mij ervoor te betalen om mijn hersencellen uit te schakelen.
Zal eerder 70 euro zijn voor een basis abbo met datalimiet. O+
Je krijgt er ook wat voor terug; persoonlijkere reclame.
En wie zegt dat ze verdienen aan die data? Ze zeggen dat het gebruikt wordt om reclame persoonlijker te maken.

(Niet dat ik ze vertrouw op hun blauwe ogen ofzo)
Persoonlijke reclame -> meer kans op verdere kliks of een effectieve aankoop -> meer waarde -> extra verdienste voor telenet.
Precies zo werkt het. Voor de campagnes die wij gedaan hebben, waren we toen blij met 3-5% successrate. Eigenlijk komt het nog steeds op 'hagel schieten' en hopen dat het lukt. Als een bedrijf betere scores beloofde, lieten ze dat ook duidelijk zien in hun propositie en prijs. Dat zou hier ook het geval kunnen zijn.
Ze zeggen het zelf.
Ze gaan aanbiedingen sturen... die aanbiedingen moeten ergens vandaan komen... = winst ...(anders doen ze het niet lijkt me)
Op mainstream media (DS) wordt er dieper ingegaan op welke bronnen er gebruikt worden om tot het profiel te komen.
Het ergste is dat 80% van de Telenet gebruikers dit waarschijnlijk gewoon op default - 'persoonlijk' laat staan.

Ik heb nog geen mail ontvangen trouwens...

Edit: die setting, is dat aan te passen in Mijn Telenet of op de Digicorder zelf?
Bedankt cadsite
13 september 2016 12:39
Dit valt in te stellen op:

mijn.telenet.be
Algemeen -> Mijn privacy-instellingen

[Reactie gewijzigd door JanAd op 13 september 2016 13:12]

Het doet me sterk denken aan de brief die ik gisteren van hen kreeg.
Het was hun aankondiging dat de facturen enkel nog per mail zullen komen.
Een hl blad vol met uitleg over de 4 GROOOOTE voordelen voor mij als klant.
Zielig...
Dat herinnert me aan het bericht dat ik *jaren* geleden kreeg van de ABN: "Om u nu nog beter van dienst te zijn sluiten wij het kantoor in uw dorp" - hoe die dienstverlening daardoor beter werd, werd helaas niet verteld - en het ging verder met "binnenkort komt er een betaalautomaat" - die is er dus nooit gekomen.

Je vraagt je echt af wat voor mafketel dit soort onzin uitdenkt. Ik bedoel, vertel dan gewoon eerlijk "Er zijn te weinig klanten in dit dorp en de vestiging is te duur en daarom gaan we deze sluiten. De service zal daardoor afnemen, maar u kunt als alternatief de vestiging in x gebruiken". Hoewel ergerlijk kan ik daarvoor begrip opbrengen. Die brief over de "service die beter wordt door het sluiten - en de niet nagekomen belofte van de pinautomaat" vergeet ik nooit meer, dat is gewoon hilarisch.

[Reactie gewijzigd door rboerdijk op 13 september 2016 12:55]

Helaas is de tendens van vandaag de dag: misleiding, onvolledige info en zelfs doelbewust liegen. Heel kwalijk en een ontwikkeling waar ik me steeds meer aan stoor. Het lijkt wel alsof geen enkel bedrijf of instantie meer gewoonweg zegt zoals het is. Met een eerlijke(re) voorspiegeling van zaken kweken ze veel meer begrip en sympathie. Zoals zaken nu gebracht worden wekt het (bij mij althans) alleen maar aversie en wantrouwen.

Laten bedrijven en instanties daar maar eens goed over nadenken. Dit soort trucjes werken op de korte termijn, maar het wantrouwen neemt alleen maar toe. En op het einde van het liedje loop je er met een grote boog omheen.
Omdat de manager die verantwoordelijk is voor het beheer van de kantoren, amper contact houd met zijn collega's bij het maken van zulke beslissingen en waardoor andere diensten amper info krijgen.
Sterker nog, er was waarschijnlijk geen wisselwerking en het kantorennet heeft gewoon een standaard template gebruikt voor die brief.
Hier is recent hetzelfde gebeurd. Kantoor in het dorp sluit maar wat staat er in de brief? "Het kantoor verhuist" |:(

[Reactie gewijzigd door reaper_unique op 13 september 2016 14:30]

Ik heb Telenet een bericht gestuurd dat ik graag mijn data deel met hun. Maar(!) dat ze dan wel mijn abonnementskosten verlagen of het experiment in mijn account volledig stop zetten (dat kan nl. niet in mijn.telenet.be als je goed leest!).

YT en Google zijn groot geworden door gratis te zijn en ik laat ze in ruil voor deze gratis dienst een deel van mijn privacy laten schenden. Nu betaal ik voor Telenet... en dan nog willen ze van mij iets... dan betalen ze er voor of doen ze het niet... Ik hou jullie op de hoogte!

[Reactie gewijzigd door jayjay_seal op 13 september 2016 21:00]

Thnx,

Ik heb mijn tekst iets aangepast, liep niet lekker...
Vandaag telefoon gekregen van een van de typmiepen van telenet. Zat natuurlijk net onhandig in de auto naar mijn werk... Morgen zouden ze terugbellen.
Vandaag geen telefoon gehad natuurlijk...
Ik heb nog geen mail gekregen ivm die privacy instellingen. Was dat onlangs?
Ja, vandaag om 11u ontvangen.
Idd mooi opgesteld door de marketingafdeling.
Er wordt geen enkel nadeel genoemd.
Bij mij stond dit gewoon op Algemeen?
Misschien door ergens eens een instelling aan te passen lang geleden? (geen idee)
meest gekozen ? of "iedereen is hieronder verdeeld omdat ze niet weten dat ze een keuze hebben" :P
Ik heb een analoge communicatie gekregen van Proximus. Dus ook daar zijn ze ermee bezig rond deze periode.
De privacy issues hier zijn ernstig. Maar waar veel mensen aan voorbij lijken te gaan is dat het compleet gestoord is dat mensen geld betalen om naar reclame te mogen kijken.

Stop daar nou eens mee. Zeg je TV abo op en ga lekker gratis streaming kijken (met reclame) of betaalde streaming (zonder reclame). Het is echt een verademing om gewoon te kunnen kijken waar je zelf zin in hebt, wanneer je dat wilt. En het is nog meer een verademing om dat te kunnen doen zonder opdringerige en manipuleren reclame voorgeschoteld te krijgen.
Dank je!
Heb dit meteen bekeken, bij mij staat het standaard op "Algemeen" misschien dat ze al klachten gehad hebben...
Hier een iets eerlijkere versie van de privacy-instelling en wat je nou net allemaal krijgt en mist:
https://s12.postimg.org/b..._instellingen_eerlijk.png

te gek voor woorden dit - 8)7
Goed bezig! :-) Ik ga die gebruiken in mijn gesprek van morgen met telenet :-)
Er was hier ook sprake van een opt-out.
Bedoelen ze hiermee de instelling "algemeen"?
Ik heb mijn instelling in ieder geval naar deze setting veranderd.
Hoe proberen ze je precies op het verkeerde been te zetten, ik zie het niet?
Wat dat je van een vermelding bij de nadelen dat je privacy mist want om het te kunnen personaliseren hebben ze jouw surfgegevens nodig. Als ze dat niet specifiek vermelden en je daar niet nadrukkelijk mee toestemt dan mogen ze die gegevens niet zomaar gebruiken!
Oftewel die opt-out mag helemaal niet en Telenet hoort daarvoor op de vingers te worden getikt.
Ze vermelden wel degelijk dat ze je surfgedrag nodig hebben. Dat staat boven de lijst met nadelen en voordelen.

Ik weet verder niet of de opt-out wel of niet toegestaan is, dat mag de rechter lekker bepalen.
Dat gebeurt heel subtiel. De meeste mensen begrijpen niet wat daar staat, maar ze zien wel "meest gekozen" en "geen nadelen" en denken dan wel dat het goed is dan.
Er zitten ook vrij weinig nadelen aan, de enige soort-van reele is privacy, maar wat zouden ze dan als nadeel op moeten schrijven? Boven de lijst voor- en nadelen wordt al gezegd dat ze al je gegevens analyseren. De mensen die om privacy geven, weten wel wat het impliceert. Ik kan verder geen manier bedenken om privacy als nadeel op te schrijven zonder mensen (waarschiinlijk onnodig) bang te maken voor je eigen product, wat je natuurlijk niet wil als commerciele partij.
En omdat ze die privacy niet willen schrijven als minpunt, zetten ze dus hun klanten op het verkeerde been.
Er is een reden waarom privacy schending zo veel mensen bang maakt.
En die reden probeert Telenet nu te omzeilen door het niet te vernoemen terwijl het wel een enorm groot deel speelt in deze aanpassing.
Het is marketing, aka promotie van een product. Ze zijn niet verplicht neutrale informatie te leveren, bijna geen enkele commerciele partij doet dat behalve in hun juridische documenten (ToS/EULA/Privacy Agreement). Waarom dit dan ineens een probleem is zie ik niet zo.
Dus moeten we daarvoor zorgen dat ze het wel doen.
Ik denk dat farmaceutica bedrijven ook liever geen negatieve bijwerkingen op hun pakje zetten, maar toch moeten ze dat.
Allereerst proberen ze je al op het verkeerde been te zetten door de Minste optie "Algemeen" te noemen.... het is ook expres onduidelijk gemaakt.... geef dat gewoon in levels aan:

Niveau 1: Deel zo weinig mogelijk info, maar toch nog een beetje "we kunnen het niet laten"
Niveau 2.......
...
Niveau 4: Schend mijn privacy en verdien achter de rug van klanten schandalig veel geld voor iets waar ze eigenlijk niets aan hebben.

Je mist ook verdere informatie over hoe en waarom.... het wordt gewoon "door de strot geduwd". Het praatje "je krijgt er gepersonaliseerde (mooi woord) reclame voor." Ja daar zit een mens echt op te wachten..... Als je onder die noemer de gegevens van je klanten probeert te bemachtigen. Ze zijn wel heel laag gevallen.

[Reactie gewijzigd door jayjay_seal op 15 september 2016 20:17]

onmiddellijk ook gedaan!
TOF _/-\o_

Nog minder privacy. Nu wordt het mij ook steeds duidelijker waarom men met alle geweld die decoders door je strot willen duwen ipv CI+ modules.

[Reactie gewijzigd door icecreamfarmer op 13 september 2016 11:23]

Minder privacy (voor hoe ver je die al hebt en je er nog echt waarde aan hecht - ik heb me erbij neergelegd), maar hopelijk ook minder reclame. Blokken van 10 tot soms 15 minuten zijn niet meer nodig, omdat onzinnige reclame niet getoond dient te worden. Zo geef ik niks om reclames van Venus, aangezien ik geen poezelige benen wil. Ook heb ik niks aan bijv. reclame van de AH, omdat ik altijd bij de Jumbo winkel. De daarmee nutteloze reclames verdwijnen.

Dan heb ik liever zulke reclame op m'n TV dan ng meer op internet. In mijn ogen is er niks mis met gepersonaliseerde reclame - je kunt immers nog steeds kiezen of je wel of niet mee doet (waarschijnlijk tot een bepaalde tijd, maar toch).

Facebook, Outlook.com, Tweakers.net, diverse apps op je telefoon laten allemaal reclame zien die gekoppeld is aan jouw internet/zoek gedrag en de locatie waar je je bevindt.
ik heb me erbij neergelegd
Dat is ook meteen de reden dat ze dit soort onzin er doorheen kunnen drukken. Teveel mensen boeit het niet of hebben geen zin zich er tegen te verzetten. "Ik heb toch niks te verbergen" "Ze weten toch alles al" "Het is lastig er iets tegen te doen". Ik vind het een beangstigend iets. Steeds meer vrijheden worden ingeperkt, steeds meer privacy afgepakt en een schrikbarend aantal mensen vindt het allemaal wel prima. Met alle ellende in de wereld vind ik dat maar een eng vooruitzicht.
Nu je het zo zegt inderdaad.

Maar het is tegenwoordig best lastig om enige privacy te hebben op het internet; of je moet bijv. via een VPN werken - maar toch moet je dan hier en daar inloggen om een bepaalde dienst te kunnen gebruiken.

Mensen vinden het prima, omdat het zo ver van hun bed lijkt. Omdat er tot op heden nog niet veel frauduleus mee is gedaan of omdat ze het gewoon niet snappen.

Heb je tips?
Het is een illusie dat je je 'gegevens' of je 'data' angstvallig verborgen kn houden denk ik. Maar het is geen illusie om bedrijven te dwingen daar netjes mee om te gaan en vooral, om bedrijven geen enkele basis te gunnen geld te verdienen met jouw data of 'aan jou'.

Dat betekent dus dat je dit soort data honger moet boycotten door het niet te gebruiken. Daarmee is het niet verdwenen - maar je knaagt wel op een vervelende manier aan de business case dat het bedrijf met die personalisatie van reclame heeft bedacht. Ze gaan er geen geld uithalen, in elk geval niet bij jou. En als ze het wl doen zonder je toestemming, dan zou ik per direct overstappen.

Ik ben er heilig van overtuigd dat de enige mogelijke manier om die personalisatie een halt toe te roepen (en de privacy inbreuken die ermee gepaard gaan) een economisch argument moet zijn. Als het niet rendabel/winstgevend kan zijn, zal het uiteindelijk verdwijnen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 13 september 2016 12:04]

Het is een illusie te denken dat je 'toch niets te verbergen hebt'. Ik zou graag zien dat men daar eensvan afstapt. Maar ja, elke maatregel door politiek genomen wordt verpakt om pedo's en terroristen tegen te houden. "Hhoe kun je daar nou tegen zijn? ben jezelf een vieze pedo ofzo?" het is een soort Godwin, discussie is dan ook dood.
Ook dat terroristen nog steeds vrijspel hebben maakt het er ook niet beter op. Ipv dat er goed gekeken wordt naar opsporingsmethodes wordt de boel maar onder druk gezet om privacy beperkende maatregelen te nemen.

En dan zijn er nog bedrijven, die over de rug van jouw gegevens geld willen verdienen. Je eigen koop/kijk/surf gedrag als een verdienmodel.
En al die (meta) data is lang zo onschuldig niet. Er zijn vrij gedetailleerde profielen op te stellen aan de hand van die gegevens.

Er zijn mensen die dus een 'persoonlijke ervaring' willen krijgen. waarschijnlijk dus zonder te beseffen met welke prijs ze dat betalen.
"Ze weten toch alles al"
Als men alles al van me wist kreeg ik geen reclame, want niks nodig.
Spam krijg je nou eenmaal omdat er altijd wel een paar mensen reageren. Als je veel reclame krijgt die niet leidt tot aankopen dan is het kennelijk te algemeen.
'We moeten meer op de bezoeker richten.' Dat is mooi, in zoverre dat ik geen reclame krijg van winkels die ik niet heb in mijn dorp.

Gelukkig ben ik redelijk immuun en maak ik de keuze pas op het moment dat ik werkelijk iets wil gaan aanschaffen. Reclame is zonde van de tijd.
Niemand is immuun.


Wist je dat gisteren het offerfeest is begonnen?

Er vielen ineens een aantal zaken opeens op zijn plaats.
Het was op veel plaatsen veel rustiger.
De wapenstilstand van de VS en Rusland en Syri die 'toevallig' gisteren inging.


En normaliter wordt je helemaal kapot-gegooid met dit feitje, maar dit jaar was komkommertijd blijkbaar niet voorbij en beheerste andere zaken het nieuws. Begon op vrijdag met het Vietnam-meisje, de herdenking 9/11 en de val van Clinton.


Je wordt terdege benvloed en het beangstigende is dat je het vaak niet eens doorhebt. Als je je best doet om niet benvloed te worden, dan houd je het alsnog bezig en dat gaat net zolang door totdat je het opgeeft of er simpelweg geen gebruik meer van maakt.
Als je een weekje op vakantie bent in het buitenland, zie je pas hoe er gemanipuleerd wordt in Nederland en andere landen. Wat hier wereldnieuws is, zie je vaak helemaal niet terug in kranten of op tv.
Niemand is immuun.
Ik wel ;)
Wist je dat gisteren het offerfeest is begonnen?
Nee,? Hoe had ik dat moeten weten, ik ben niet gebeld geworden.
Nog erger, je wordt nog regelmatig voor control freak uitgemaakt als jij je ertegen verzet of aangeeft je er wel aan te ergeren.
minder reclame ... ik dacht het niet. AH zal proberen je blijven overtuigen bij hen te komen winkelen, en wie weet heeft je vriendin wel graag poezige benen ... Nu als Google, Facebook en alle andere het mogen waarom Telenet niet dan, ze zitten op de beste plaats om ons 100% te tracken. Ik kijk enkel nog TV als het voetbal is, en dan nog streamen zou evengoed gaan.
Omdat ik Google geen 78 euro in de maand betaal om hun diensten te gebruiken.
Omdat ik voor Telenet betaal en niet voor google, YT etc.

Ze kunnen op zijn minst een deel van mijn abonnementsgeld terug geven dan.
Dan mogen ze er mee doen wat ze willen....

Ze willen iets... krijgen het en betalen er voor... het enige wat ik nu krijg is gepersonaliseerde reclame... dat schiet niet op (wel voor Telenet en adverteerders natuurlijk)

Ik vraag me trouwens af hoe blij de reclamemaker is waarvan zijn reclame niet wordt afgespeeld...

[Reactie gewijzigd door jayjay_seal op 13 september 2016 19:58]

Blokken van 10 tot 15 minuten bestaan niet, want er is een limiet van 12 minuten per uur. Laten ze meer zien dan krijgen ze daar boetes voor.

"Maybe we should teach adults not to take free candy from strangers".
Nee, maar je krijgt ook nog eens een ongelimiteerde hoeveelheid programma-aankondigingen tussendoor. Plus op veel commercilen ook nog eens pop-ups en banners tijdens andere programma's. Wat dat betreft lijkt TV kijken al verdacht veel op passief surfen.

Die 12 minuten is alleen voor pure reclame. Er gaat nog eens zoveel in alle aankondigingen zitten en dan heb je het over 3 blokken van 8-10 minuten per uur.
Had in het begin van het jaar eens voor de grap gaan kijken hoe lang
een film was qua tijdsduur, en dan vergeleken met de programmatie tijd
op de zender in kwestie.
In dit geval was het Lord of the Rings en werd er 50! minuten bijgerekend.
Heb deze opgenomen op m'n decoder en eens geteld hoeveel keer ze die
dan onderbreken voor "commerciele" doeleinden, 9 keer in totaal.

Dus gemiddeld 5,5 minuten per block, en dit 3 maal per uur, leuk leuk...

Zie je dit al gebeuren als je naar bvb Kinepolis gaat?
Ik denk dat ze dan snel de boel kunnen sluiten.
Ja ...

Misschien moet jij niet vegeten dat TN _Belgisch_ is, en niet Nederlands?

maw: die max 12 min. / uur link die je geeft is zelfs niet eens van toepassing op hen ...

Nederlandse wetgeving die niet van toepassing is op een Belgisch bedrijf zal ervoor zorgen dat ze beboet worden voor hun gedrag in Belgi ... sure ...

Trouwens: SBS is een zender, en dat is Telenet op dit moment ook (nog) niet:
zij zijn 'maar' kabel-boer en een Internet/telefonie aanbieder.
en zover ik kan lezen is die 'wetgeving' enkel van toepassing op (Nederlandse) zenders op het Nederlandse grondgebied...

Zoek dus even Belgische wetgeving en voorbeelden op ivm reclame op tv-zenders - als je er kunt vinden natuurlijk...

(en tegenwoordig krijg je vaak om de 15 a 20min. een 5min. reclame blok, afh. van de lengte van het programma dat onderbroken wordt)

[Reactie gewijzigd door soulrider op 15 september 2016 06:03]

Komt het toch even mooi uit dat Belgie dezelfde regeltjes hanteert.

http://www.vlaamseregulat...telde-vragen-over-reclame
maar wederom: enkel van toepassing op zenders ...
wat Telenet nog steeds niet is ...

Zelfs niet als ze hun reclame overheen het signaal van de tv-zenders pushen richting hun klanten... en bv de zenders hun reclameblok vervangt door een eigen reclameblok...

Het is natuurlijk ook wel zo: als ze reclame gaan pushen tijdens een 'niet-reclameblok' waardoor de kijker een stuk van het programma mist, dan zal er snel problemen ontstaan.
Maar wat gaat TN tegenhouden om het signaal van de zender te pauzeren om hun reclame te injecteren om daarna dat signaal te hervatten?
Hoe kan je als kijker dan bv bewijzen of aanklagen dat er op zender X te veel reclame is, als je niet kunt aantonen of dat signaal wel of niet is aangepast door TN...
Das een goed idee... de livestream pauzeren en na de reclame weer starten... dat betekend als je dat bij elk programma 1x doet dat de programmatie die eigenlijk om 1uur stopt dan pas om 2 of 3uur stopt... dat gaat problemen geven met opnemen (wat toch al niet lekker loopt bij Telenet). Die hele box (heb de op 1 na nieuwste) is al traag... als ze er dan nog van deze troep er bij gaan doen dan is die box helemaal niet meer vooruit te duwen.
Als je altijd bij Jumbo winkelt heeft Albert Heijn nog meer reden om jou reclame te tonen. ;)
In grote steden wellicht. Ik woon in landelijk gebied, waar enkele kernen 1 supermarkt hebben en het volgende geen of een andere. Dan ga ik echt niet naar een dorp 6 km verderop, omdat ze daar een Jumbo hebben, als ik lopend naar de Coop kan en daar ook mijn normale boodschappen kan doen.
Ook heb ik niks aan bijv. reclame van de AH, omdat ik altijd bij de Jumbo winkel. De daarmee nutteloze reclames verdwijnen.
Ik denk dat je te optimistisch bent. Om je eigen voorbeeld te gebruiken: de AH zal juist bij Jumbo-klanten willen adverteren, want hun vaste klanten komen toch wel.

De definitie van wat nuttige reclame is, verschilt afhankelijk van of je een consument of adverteerder bent. Ik erger me altijd er aan dat als ik eens iets bekeken (en misschien ook gekocht) heb op bol.com, dat ik dan de week erna continu reclame voor dat product te zien krijg in mijn browser. Wsl. heeft een marketing-goeroe ooit vastgesteld dat zo'n drammerige herinnering uiteindelijk toch een percentage mensen over de streep trekt. Zelf zou ik dan juist liever reclames zien in de trant van "dat product van bol.com is bij Coolblue goedkoper" of "mensen die dat product interessant vonden, vinden ook dit product interessant".
hopelijk ook minder reclame
...geloof je dat zelf, voor maar een seconde?

het kan niet eens: diezelfde zenders zenden ook uit via andere providers die deze privacy-verkrachtende 'dienst' niet hebben, en dus moeten ze sowieso tijdsblokken voor niet-gepersonaliseerd reclame inplannen, en dus lang duren. Diezelfde vult Telenet in met hun shit, maar het duurt dus even lang.
... maar hopelijk ook minder reclame ...
Nee, dat lijkt me geen realistische verwachting. De gepersonaliseerde reclames komen in plaats van de algemene, maar in totaal ga je niet minder reclame zien. Elke tv-zender zal bij de maximaal wettelijke hoeveelheid reclame blijven, want dat is hun inkomstenbron. En wanneer het systeem even niet genoeg persoonlijke data heeft, zie je alsnog gewoon de algemene.

Als personalisatie van reclame nu echt goed werkte, dan zou het nog een flink voordeel hebben. Oninteressante dingen zouden dan wegblijven. Dat wordt ook al lang beloofd door veel reclame-gedreven bedrijven, maar is nog nooit uitgekomen. Ook online is de personalisatie erg beperkt en vaak onjuist. Al die tracking op al die websites, en dan nog zie ik continu reclame waar ik nooit op in zou gaan. Het is vrij droevig gesteld met de reclame-wereld eigenlijk.

Dus zowel het idee van "minder reclame" als dat van "beter afgestemd op de persoon" is helaas niet de werkelijkheid.
Minder privacy (voor hoe ver je die al hebt en je er nog echt waarde aan hecht - ik heb me erbij neergelegd), maar hopelijk ook minder reclame. Blokken van 10 tot soms 15 minuten zijn niet meer nodig, omdat onzinnige reclame niet getoond dient te worden.
Reken er maar niet op dat dat gaat gebeuren... Want dan moeten ze de 'streams' persoonlijk maken en dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Je krijgt gewoon net als voorheen 10 tot 15 minuten reclame, alleen wat meer gericht op jezelf/huishouden...
Zou best wel eens pijnlijke situaties kunnen opleveren...
Het heeft dus helemaal geen voordeel voor de gebruikers, alleen voor Telenet en de aanbieders...
*telenet

Was aardig en als opheldering bedoeld en nu lijkt het niet meer van toepassing nu servies zn reactie heeft aangepast. -1 lijkt mij niet op z'n plaats.

[Reactie gewijzigd door HetGezegde op 13 september 2016 18:11]

Ook heb ik niks aan bijv. reclame van de AH, omdat ik altijd bij de Jumbo winkel. De daarmee nutteloze reclames verdwijnen.
Tjonge. Dat is zo'n beetje het domste dat je kan denken (Daarmee wil ik niet zeggen dat je dom bent).

Je snapt hoop ik wel dat het enige doel (serieus het enige) van reclames is om jou van je geld te scheiden. Reclame is nooit in jouw voordeel. De gedachte is dat persoonlijke reclames jou makkelijker verleiden tot een aankoop. Als je reclames van de jumbo zou zien zou je waarschijnlijk meer geld uitgeven dan je oorspronkelijk van plan was. Dat is de hele opzet. Daar is ook gewoon wetenschappelijk bewijs voor.

Je mag gerust van gepersonaliseerde reclames houden maar het is denk ik helemaal niet in jouw voordeel.
Juist. Deze discussie geeft mij een heel andere kijk op deze ontwikkeling:

- Reclames blijven even lang duren (uiteraard - de tijd die hiervoor door een zender voor is gereserveerd is even lang).
- Reclame is meer gepersonaliseerd = doeltreffender/efficinter en zou daarmee ook goedkoper kunnen. Dat laatste is niet het geval. Wel krijg je van Telenet in dit geval af en toe "leuke" attenties, maar in principe betalen ze jou dan voor de gegevens die je prijsgeeft - dit heeft meer (zelfs onbetaalbare?) waarde.
Juist omdat je bij de Jumbo winkelt zijn de reclames van AH (voor AH zelf) heel erg nuttig ;)
Kans lijkt me dan ook redelijk groot dat je juist reclames van AH en anderen gaat krijgen om je over te halen om daar ook eens boodschappen te doen.
hopelijk ook minder reclame. Blokken van 10 tot soms 15 minuten zijn niet meer nodig, omdat onzinnige reclame niet getoond dient te worden.
Ik denk eerder dat de hoeveelheid reclame hetzelfde blijft, maar ze er gewoon meer mee gaan verdienen.
haha lachuh - stem je 's avonds lekker af op je favo erotiek kanaal krijgen je kinderen de volgende dag terwijl ze disney zitten te kijken "tarzan" reclame :+ :+ :+ Ik zie het helemaal voor me..
ja, daar stel ik me ook vragen bij.
het profiel wordt opgebouwd op basis van kijk en surf gedrag die in persoonlijke sfeer gedaan wordt. dan ineens krijg je mensen op bezoek en kunnen die zien aan de hand van getoonde reclames wat je in je persoonlijke sfeer bezoekt?

manmanman, ik zou door het dak of door de grond gaan. wat ben ik blij dat ik kabeldistributie al 10 jaar buitengesmeten heb.
Het profiel dat gemaakt wordt op basis van tv-programma's zal uiteindelijk nog helemaal niet zo persoonlijk zijn als het vandaag op internet is. Denk eerder aan: op basis van bekeken tv-programma's is dit een familie met sterke interesse in sport en kind(eren) van +/- 6-9 jaar.
Zal leuk zijn voor een familie met jonge tieners waarvan beide ouders gaan werken en enkel 's avonds de tv even voor zich hebben...

trouwens: op de digibox/-corder kan je ook inloggen met je persoonlijke code - als je de moeite hebt gedaan om dat in te stellen natuurlijk - waarbij men dan achteraf bv perfect weet welk gezinslid welke films bestelde of programma's herbekeek ...
(bv zodat dochterlief wel haar series kan herbekijken maar geen films kan bestellen, of zoonlief niet voor 100'en euros aan films besteld maar ze amper bekijkt)

Hoe dan ook:
bij de start van hun digitale televisie konden ze al perfect zien welke zenders de klant bekeek. Zelfs de helpdesk kon dat 'live' (enkel vertraagd door de tijd nodig om die test uit te voeren) zien mbv een zogenaamde digibox-test. De (mondelinge - want zoiets wordt natuurlijk nooit in schrift gezet) policy daarover was echter: "zeg het nooit tegen de klant dat jij (perfect) kunt zien welke zender hij/zij heeft opstaan"
met als voorbeeld erbij "als klant belt dat ie storing heeft op VTM en je merkt dat ze op dit moment naar een andere zender aan't kijken zijn, kan je ze vragen of ze even VTM kunnen opzetten. Als de klant echter zegt dit reeds te doen, mag je hem _nooit_ zeggen dat ie liegt en dat je kunt zien dat zender X opstaat ipv VTM. Volg dan gewoon het script ivm storing op zender. Als we merken dat je zoiets toch meldt aan de klant, dan is het ontslag op staande voet..."

Blijkbaar hebben ze gewacht tot hun docsis 3 uitrol en grote netwerk-werken om er echt gebruik van te gaan maken...
Wat een gezeik om privacy toch altijd hier op tweakers. Reclame is slecht, maar wee o wee als ze je gedrag analyseren, dan is het des duivels.
Ik geef graag op zn minst geslacht door zodat ik van al die vaginale douche reclames af ben.
Vertel dat maar aan dat tienermeisje dat wanhopig op internet info zocht over zwangerschap en abortus en enkele dagen later kreeg pa van de postbode een zwangerschapspakket in handen geduwd. Het marketingbedrijf heeft toegegeven dat dit het resultaat was van het surfgedrag.
In een ander geval kregen hypotheekverstrekkers van het marketingbureau lijst van goedgelovige mensen aangereikt om rommelhypotheken en leningen te verkopen. Via het surfgedrag van de mensen werd bepaald of iemand gemakkelijk te verleiden is tot het meedoen aan allerlei prijsvragen en clickbait. Zelfs mensen die info zochten over symptomen van mentale ziekten werden gencludeerd.
Op facebook komen nu campagnes langs waarbij je vrienden moet taggen waarvan het kind in aanmerking moet komen voor e.o.a. cadeau. Als je als moeder dus zelf voorzichtig bent met het verstrekken van info over je kind, zorgen marketingbureau's er inmiddels al voor dat jouw kennissen dat wel doen.
Het gaat steeds verder. Houd je gegevens voor jezelf. Hoe onschuldig ze ook lijken!
Als je privacy zo belangrijk is, en je hebt vrienden die er niet zo goed mee omgaan, is het misschien tijd om andere vrienden te zoeken of hen eens goed te informeren...

Ik durf te zeggen dat mijn online (en offline) vrienden wel bewuster zijn van hun privacy en hun verantwoordelijkheid naar hun eigen vrienden (incl. mezelf dus).
Ook al omdat ik mensen die ooit tot die vertrouwenskring hoorden maar te dom waren om op het internet te zitten zonder pardon aan de schandpaal nagelde als ze weer maar eens een clickbait-virusverspreidend filmpje postte. (na een paar keren werden die personen door mij gewoon geblokkeerd op sociale netwerken en diegenen die me erover aanspraken irl kregen ongezouten uitleg waarom)
Dat is meer omdat Jan en Alleman dat tegenwoordig lijken te doen (ook betaalde diensten) en je er geen controle meer over hebt. We gaan echt hard richting de wereld van Huxley.
Ja tot straks je verzekeringsmaatschappij ook je gegevens kan zien en gebruiken.
En dan ineens krijg je allerlei dingen niet meer vergoed bv.

Dit is nog maar 1 denkbaar scenario.
bij telenet kan je gewoon CI+ modules krijgen, maar dan mis je ook de opname-mogelijkheiden en interactieve diensten
Ik mis helemaal niets aan opnemen of interactieve diensten. Als ik tv wil kijken, zet ik m aan en kijk ik wat er allemaal op is. Staat het me niet aan, gaat ie uit en pak ik een boek uit de kast.
Gaaf ja, hopelijk snappen ze dan dat ik geen reclame wil zien! Zit dan altijd rond te zappen.

Benieuwd of dat ook meegenomen word in de algoritmen.
blij dat ik een CI+ module heb :)
Samen op de bank met vrouw of vriendin ineens advertenties van Russische bruidjes, Viagra en sexspeeltjes vol in beeld… Schat, heb je gisteren weer porno op je laptop gekeken???
Inprivate/Incognito browsen :+
Op IP adres niveau zinloos. Al helemaal als er ook DPI gedaan wordt... Het is gissen naar hoe ze het meten.
Zal wel via DNS gaan, even de standaard DNS servers veranderen (als dat kan) in de router naar OpenDNS. 208.67.220.222 en 208.67.220.220
DNS servers (geconfigureerd via dhcp) is nu niet een van de dingen die je nit kan aanpassen op je modem/router/ap van telenet. De opties ontbreken gewoon op de (online) configuratie pagina (mijn telenet).
Ook kan je dit niet afzonderlijk configureren op bijvoorbeeld een standaard android tablet.

De benodigde extra hardware, configuratie en modem/abbonement instellingen (en kennis terzake) liggen dus buiten het bereik van het merendeel van de telenetklanten...

[Reactie gewijzigd door the_stickie op 13 september 2016 11:59]

Doen zoals ik, een modem-only installatie vragen en zelf een switch (voor je digibox) en router erachter hangen.
Kan inderdaad prima, maar is, zoals gesteld, geen boodschap voor het merendeel van de klanten want:
+ Je moet onderhandelen met telenet om een 'modem only' te kunnen krijgen
+ Je moet zelf een switch en een router/ap aanschaffen (kost geld)
+ Je moet zelf die router/a p configureren (kennis vereist)
+ Je staat helemaal zelf in voor het dingen zoals beveiliginsupdates, het leggen van een utp kabeltje of de compatibiliteit met je andere apparaten (kennis en doorlopende interesse vereist)
+ Je kan niet meer bij telenet terecht voor simpele support (zoals 'mijn wifi doet het niet' of 'oops wifi wachtwoord kwijt')

[Reactie gewijzigd door the_stickie op 13 september 2016 12:44]

Een 'standaard' installatie kan ook, je zet gewoon je eigen switch/router n die van Telenet? Een eenvoudig deftig exemplaar heb je al voor 30 euro, en kan relatief eenvoudig geconfigureerd worden. Het is een eenmalige bijkomende kost (desnoods laat je het installeren door een "professional"), maar daarna merk je daar in principe nooit meer iets van.
Ik betwijfel dat Telenet hun routers goed beveiligen (enkel dat deel dat er voor zorgt dat je niet meer krijgt dan waarvoor je betaalt zal wel goed dicht zitten) of dat ze utp kabels komen leggen naar een nieuwe computer...
Ze komen wl thuis je modem zetten en evt extra ap's plaatsen. Kabels leggen doen ze in principe niet inderdaad.

De ap's zijn standaard geconfigureerd met WPA en een sterke sleutel, en de built-in firewall blokt inkomende verbindingen.

Als je een standaard abbo neemt en er alsnog een router achter zet, doe je dubbel NAT... En das vragen om problemen ;)
Vreemd, ik zet al sinds ik Telenet heb (8 jaar ofzo) een eigen router achter hun gewone modem/router. Nog nooit problemen mee gehad.
Sja, 'tis niet omdat het meestal werkt dat het een goed idee is...
Als je downloadsnelheid in p2p crap is, weet je nu waarom ;)
https://www.google.be/search?q=double+nat
Wat? Onzin. DNS is prima te configureren buiten dhcp om.
Op de client dan.
Op android wordt geloof ik standaard gebruik gemaakt van googles dns servers.
Op mijn tablet hier kan ik kiezen: statisch ip en dns instellen, of dhcp...
Dat is ook zo dixit google...

[Reactie gewijzigd door the_stickie op 13 september 2016 14:33]

Dan stel je niet-TN-DNS-servers toch even in op al je clients ?
heb je het bijhorende voordeel dat je als TN-klent geen of weinig last hebt van door de staat opgelegde DNS-filters ;-)
Dan wordt er gewoon niks door je browser op je pc opgeslaan, je provider weet nog steeds perfect dat jij naar clownsex hebt zitten zoeken ;)
:+ Ai.

Is VPN dan een optie?
Dat is een optie. Dan ziet jouw provider alleen dat je van en naar het IP adres van je VPN service data heen en weer stuurt. Deze data is versleuteld dus de provider kan niet zien wat er in die pakketjes zit. Die VPN provider kan dan _wel_ zien wat je vervolgens doet. Live tracken vanaf de vpn provider kan dan natuurlijk nog steeds, maar waarschijnlijk zijn er meer klanten bij die VPN provider. Het helpt vervolgens ook als die VPN provider geen logs bijhoudt.

[Reactie gewijzigd door robb_nl op 13 september 2016 11:51]

normaal wel, behalve als je die VPN server dan zelf hebt draaien en de internet verbinding hiervan ook van Telenet is.

Want dan linken ze dat IP met :+ :P
Dat maakt in dit geval toch niet uit? Telenet weet niet eens dat je inprivate surft. Het analyseert al je data dat over je lijn gaat en stelt op basis daarvan een profiel op. Beangstigend.
Of dat helpt is dus de vraag.

Als een provider dat soort dingen gaat bijhouden, lijkt het meer voor de hand te liggen dat dat op verkeersniveau gaat dan op cookie-niveau. Hoe kunnen ze dit anders doen terwijl je computer uitstaat? Of je meerdere systemen hebt?

Inprivate zorgt verder alleen dat op de computer geen cookies etc worden opgeslagen en geen info wordt gedeeld vanuit de browser. Het versleutelt niet opeens je verkeer ofzo...

Wel vraag ik me af hoe dat dan weer met https/SSL/STL-verkeer zit. En of dergelijke info bij hun in een veilige database terechtkomt, trouwens.
Wel vraag ik me af hoe dat dan weer met https/SSL/STL-verkeer zit. En of dergelijke info bij hun in een veilige database terechtkomt, trouwens.
Ja inderdaad. Meerdere databases (want nu ook je ISP) beschikken dan over jouw surfgedrag en verkeer. Kans is daarmee groter dat er weer wat lekt.
Https verkeer is per definitie niet af te luisteren (zonder gebruik te maken van hacking technieken), wel kan men de connecties zien.
Dus in de praktijk is het voor de isp heel eenvoudig te zien dat je tweakers bezoekt, maar niet (gemakkelijk) welke specifieke artikels je leest en nog moeilijker welke reacties je post.
In geval van http zien ze dit allemaal in 'plain text' voorbij komen.
Je weet toch dat inprivate/incognito enkel inhoudt dat je browser geen history, cookies of temp. bestanden bijhoudt op je pczodra je die sessie sluit?
maar dat iedereen tussen jouw pc en die websites nog perfect kan zien wat je allemaal bekijkt incl. je provider dus?
Bij https-sites kan die altijd nog de host zien, enkel niet welke speciefieke pagina je aan't opvragen bent van die site ...

(hun dns-servers, transparent proxy en alle andere technische mogelijkheden helpen natuurlijk netjes mee :-) )

Je bent beter af met een VPN- of Tor-server die zich niet op het TN-netwerk bevindt...
Hoe analyseert Telenet als ISP je surfgedrag ? Niet via tracking cookies vrees ik
leuk voor als je kinderen hebt... lijkt me een uitstekend idee..
Zorgen dat je je vrouw eerst beschuldigd.
Of je ziet ineens reclame van pampers, olvarit en zwangersschapstesten....

Het is heel erg scary hoe ze tot op dit niveau weten in te breken in je persoonlijke dingen.
Het bij houden van surfgedrag is opt-in, dus als je het niet inschakelt zal je nooit zulke reclame zien.
de optie 'uniek', om ook het internetgedrag mee te wegen voor het persoonlijk profiel is opt-in... dat wil niet zeggen dat dat internetgedrag niet bijgehouden wordt als je die optie niet gebruikt.
*shiver*
Dat dacht ik dus ook, ik zou via Telenet echt niet meer zonder vpn surfen of nog beter gelijk ergens anders heengaan.
Ja dat dacht ik dus ook - echt een giller :+
Per direct opzeggen dus, beter zou zijn dat ze ons eens vergoeden voor het jatten van al die gegevens.
Er wordt niet anders gedaan. Het lijkt mij eerder een logische stap, zoveel internet diensten doen al precies het zelfde.

En als je gaat overstappen, bij succes wordt dit gewoon gekopieerd door de concurrenten.
Toevallig net een SMS gekregen van Proximus, de grootste concurrent van Telenet. Ik citeer:

Proximus-info: Om u aanbiedingen te kunnen doendie aangepast zijn aan uw behoeften analyseren we uw verbruik van onze diensten (hoe, wanneer, waar,...) Deze gegevens worden binnen de Proximus groep gedeeld om u onze diensten te leren kennen. Niet akkoord? Afspraak op MyProximus -> Mijn account > Meer meldingen. Meer info: proximus.be/privacy.
Verdorie!
Mijn GSM verloopt via Proximus en daar is (bij mijn weten) niet over gecommuniceerd geweest naar mij toe.
In te stellen via:
https://admit.belgacom.be...y-Account__/notifications
Standaard stond het zo ingesteld:
https://i.imgur.com/dIDULTT.png
Bedankt voor de info! Dit wist ik nog niet.
Even m'n privacy instellingen aangepast.
Zoveel internetdiensten zijn ook gratis, telenet is lang niet gratis. Telenet is fuXXing duur en dan daarnaast een beetje show maken met jou data... grof...
Compleet off topic, maar ik vraag me af hoelang mensen nog TV blijven kijken met dit soort fratsen. Ik heb ook gelezen dat er experimenten zijn met reclames afspelen zodra je op een nieuwe zender komt..?

Ik zelf bijvoorbeeld, kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst thuis heb 'gezapt'.
Gewoon lekker streamen, kijken wat ik wil wanneer ik wil zonder irritante reclames :)
Ik zou 't wel weten. Eindelijk reclames waar ik wl iets aan heb. Waarom zou ik in godsnaam als man zijnde reclames willen zien van afwasmiddelen, inlegkruisjes en uitvaartverzekeringen (die ik al lang geregeld heb...)? Waarom zou ik m'n tijd verdoen met kijken naar reclames van producten waar ik tch al niet de doelgroep voor ben?

Liefst nog gekoppeld aan m'n betalingsgegevens en bonuskaart (echt!). Als ik namelijk 3x op Google zoek naar een bepaalde koffiemachine en die vervolgens koop, krijg ik tot in de lengte der dagen nog advertenties voorgeschoteld van diezelfde koffieautomaat. Terwijl ik dat ding dus al gekocht heb! Volledig onzinnig. Doe mij dan aanbiedingen van lekkere koffiesoorten of accessoires desnoods.. dr heb ik mogelijk wl interesse in namelijk.
Reclames werken in op je onderbewustzijn dus als je straks iets nodig hebt zijn bepaalde merken herkenbaar en kies je er eerder voor. Als je een niet tweaker vraagt om een aantal smartphone fabrikanten te noemen zul je Apple en Samsung als eerst horen. En die maken het meeste reclame.
Precies. En toch zijn er hele volksstammen die alleen maar 'een telefoon' willen. Smartphone of niet.

Allicht hoor je Samsung en Apple als eerste. Vooral vanwege de mond-tot-mond reclame of wellicht gedrukte/digitale reclame; Apple reclames zie je niet zo bar vaak op de Nederlandse TV heb ik 't idee. (Of misschien komt dat omdat ik uberhaupt al niet zoveel TV meer kijk ;) ) maar wel weer vrij veel in drukwerk (incl. online publicaties). Als iedereen in je omgeving een iPhone heeft, of iedereen een Samsung, dan ben je natuurlijk eerder geneigd om daar in mee te gaan.

Ja; ik snp dat reclame zo werkt, maar ik zou 't extra waarderen als ik gn reclames van Samsung meer zie omdat ik nou eenmaal graag een iPhone gebruik. Liefst nog dat zo'n adverteerder weet dat ik net voor 2 jaar een abonnement heb afgesloten en pas richting het einde van de contractduur, of wanneer ik mag gaan overwegen te verlengen, met leuke nieuwe toestellen en aanbiedingen komt, ook gespecificeerd naar mijn daadwerkelijke gebruik. En dan hoeft een adverteerder niet te weten met wie ik bel, maar wel of (en zo ja, hoe veel) ik per maand over m'n bundel heen ga, of hoeveel data ik gemiddeld verstook zonder specifieke informatie te krijgen. Dr heb ik iets aan.
En dan hoeft een adverteerder niet te weten met wie ik bel, maar wel ...
Maar om te bepalen of je Uberhaupt wel een Apple kan permitteren, potentieel interesse hebt om een premium te betalen voor je smartphone omwille van (vul zelf eigen persoonlijke reden in), ... wordt je in een vakje gestopt. Dat vakje wordt bepaald op basis van heel wat parameters en n van de sterkste parameters is nu net je sociale netwerk.
Dat klopt. Als niemand in m'n omgeving Apple zou gebruiken, zou ik 't dan nog doen? Weet ik niet. Feit is wel dat ik van Android af kom, daar dermate ontevreden over was dat ik in Apple een meer dan uitstekend alternatief heb gevonden.

Ook omdat Windows (Phone, maar ook het OS zelf) echt in de diepste krochten van de hel thuishoort. Naar mijn mening.
erhhh.. mannen kunnen ook afwassen hoor. in fact, many already do.
it's amazing what a man can do if he sets his mind to it. ;-)
Daar heb ik een vaatwasser voor. Afwasmiddel is highly overrated ;)
true, een vaatwasser is dikke WIN.
Ben alleen nog op zoek naar kaboutertjes die 'm stiekem uit- en in willen laden voor me. Laat Brussel zich dr eens op richten ;)
Eigenlijk doet tweakers niets anders. iedere video die je start krijg je weer exact hetzelfde filmpje te zien. of je hem nu al 10 keer gezien hebt de afgelopen 5 minuten of niet.

Je kunt je afvragen hoe lang mensen nog filmpjes op tweakers blijven kijken... Ik denk alleen dat het inderdaad vrij veel irritatie op wekt als bij iedere zap je weer hetzelfde k%$&t filmpje te zien krijgt.

Ik kan het iig beamen met mijn ervaring op tweakers.

Moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook nooit meer tv kijk. Als ik ergens een schurft hekel aan heb is het reclame. Op de radio zet ik gelijk de radio op stil en wacht een paar minuten. Ik kijk geen tv meer door de reclames en op internet sites hou ik bewust bij welke bedrijven adverteren zodat ik daar zeker nooit bestel. Op google zoek resultaten komt ook voortaan steeds vaker eerst een ad bovenaan te staan terwijl je bijna letterlijk de website in typt, hierbij staat de desbetreffende website als 2de in de zoek resultaten waardoor hetzelfde zoek resultaat dus 2 keer in de lijst staat onder elkaar. Ik klik heel bewust nooit op de eerste ad link.

Het Adverteer gedrag gaat helemaal nergens meer over de laatste jaren. Het wordt eens tijd dat iedereen in opstand komt tegen deze nutteloze rommel. Iedereen heeft er een hekel aan... het is voortaan meer mensen pesten dan iets verkopen. ik kan me ook niet voorstellen dat er iemand is die hier op tweakers of welke andere site dan ook op een banner klikt om er iets te gaan bestellen.

[Reactie gewijzigd door sygys op 13 september 2016 11:36]

Nu Ziggo ook een abonnement heeft zonder digitale TV ben ik daarop overgestapt. Bijgevolg was dat ik mijn kastje moest terugsturen. Nu zijn er wat problemen met het omzetten van mijn internet en hang ik dus regelmatig met de klantenservice van Ziggo aan de lijn en iedere keer als ik zeg dat ik geen TV kijk wekt dat verbazing aldaar. Toen ik een van de medewerkers vertelde dat ik wel al mijn digitale TV receiver had teruggestuurd was ze zo verbaasd dat ze wel vijf keer gevraagd heeft waarom ik in vredesnaam mijn digitale TV kastje had opgestuurd.

De meeste van hen weten nog niet eens dat er een abonnement is zonder TV (of, zoals ze zeggen "internet met kabel tv", omdat ze altijd analoog leveren), zo uniek is dat schijnbaar. Anekdotisch gesproken, lijkt het er dus op dat cord-cutting in Nederland nog steeds een heel uniek concept is en er nog heel wat mensen heel gewoon traditioneel TV kijken.

Echter, of het aanbieden van gepersonaliseerde reclame het verschil gaat maken betwijfel ik. Mensen kennen gepersonaliseerde reclame al van het internet en daar lijkt het weinig verschil te maken op het browse-gedrag. Men kan zelfs zeggen dat relevante reclames kijken "leuker" is dan willekeurige reclames, waarom zou een man interesse hebben in ladyshaves, bijvoorbeeld? Als je naar de stad gaat sla je de winkels die je niet interessant vindt immers ook gewoon over? Geld moet er toch verdient worden, dus reclames houdt je altijd, als je meer gericht kunt adverteren is dat voor zowel eindgebruiker als adverteerder wellicht interessanter.
Welk abbonement is dat? Voor zover ik weet heb je dan misschien geen kastje (decoder) maar wordt het tv signaal gewoon geleverd (en betaal je ook voor).
https://www.ziggo.nl/internet/vergelijken/
Heb je een televisie met DVBC-tuner, dan kijk je de zenders in digitale kwaliteit.
(edit bron)

[Reactie gewijzigd door Cheetah_777 op 13 september 2016 12:05]

Zoals ik al opmerkte krijg je altijd analoog TV signaal van Ziggo, omdat dit niet individueel uit te schakelen is per eindgebruiker. Vroeger was het bij Ziggo zo dat je enkel Internet + TV kon afsluiten, dus inclusief digitale TV.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 13 september 2016 12:22]

Hmm, zoals ik t lees op de site van Ziggo, krijg je alsnog het digitale signaal alleen krijg je niet de decoder.
natuurlijk blijft ook dat digitale signaal nog op die kabel zitten, enkel wordt je oude smartcard/decoder niet meer vermeld in de meegestuurde lijst van de toestellen die het mogen decoderen. (zoek even op hoe dvb-c en hun afscherming werkt.)

TV-kabel is namelijk een shared-medium, en alle tv-signalen erop zijn eigenlijk een multicast-signaal ...

Het kan trouwens dat ze bij internet-only klanten een filter gaan installeren op je (drop-)kabel zodat er geen enkel tv-signaal doorkomt, en enkel maar dat internet en/of telefonie signaal.
(Telenet doet dat bv na enkele maanden of als een technieker toevallig in de buurt is voor een installatie bij een buurman bv)
Ik heb per 1 september 5 jaar geen decoder meer... zelf kijk ik al bijna 9 jaar geen TV meer.. wij hebben enkel nog Netflix, YouTube en nog wat andere online streaming diensten waar we onze content vandaan halen.

[Reactie gewijzigd door cappie op 13 september 2016 11:30]

TV blijven kijken met dit soort fratsen
...
enkel nog Netflix, YouTube en nog wat andere online streaming diensten
...
Oh de ironie, die diensten doen het profilen/suggesties op wat jij kijkt al jaren.
Ja, netflix doet aan profilen/suggesties. Maar alleen op basis van wat ik kijk, niet op wat ik op internet doe.
Je weet dat youtube van google is right ? Alles draait om context.
Zoals al genoemd door z1rconium: Youtube.
Ik zie daar suggesties ( en in mindere mate ads) gerelateerd aan mijn zoekopdrachten, indien ik ingelogt ben bij Google/Youtube met hetzelfde account is er een verband. Ben ik niet ingelogt dan is het gerelateerd aan de browser.
ja, en dan nog geven ze me content.. geen reclame.. het gaat me niet om 't feit dat ze de data verzamelen.. dat boeit me niet, sterker nog, daardoor zie ik geen chicflics maar mijn SO deze wel...

[Reactie gewijzigd door cappie op 13 september 2016 13:03]

Idem, maar toch zie ik die optie staan bij mijn privacy instellingen van telenet...
Het tonen van reclame bij het wisselen van kanaal zou naar mijn idee niet werken. Als ik een programma kijk en wil weten of een ander programma al bezig is dan zap ik even heen en weer. Als dat niet meer mogelijk is dan zet dit mij er toe over te gaan op streamen want dan kan ik gewoon kijken wanneer ik wil. Het nadeel voor de tv stations is dan dat ik stream via een pc met een adblocker om te voorkomen dat ik iedere 10 minuten naar 5 minuten reclame zit te kijken.
Gepersonaliseerde reclame is beter omdat ik dan tenslotte niet naar slecht nagesynchroniseerde wasmiddel reclames hoef te kijken. Maar daar staat wel tegenover dat het ten koste gaat van je privacy, ook niet bepaald wenselijk.
Je denkt nou wel dat die wasmiddelreclame niet relevant is voor je, maar tenzij jij nooit inkopen doet voor wasmiddelen en er ook niemand meedoet die ze koopt, ben je wel degelijk onderdeel van de doelgroep.

Doordat je telkens bijvoorbeeld reclame voor Robijn ziet is dat voor jou een bekender merk. Ook al ben je op rationeel niveau niet overtuigd van de betere werking van Robijn, is het bij veel mensen zo dat ze toch voor Robijn gaan omdat dit een verrtouwder merk is dan bijvoorbeeld het huismerk, dat exact even goed presteert (al dan niet).

Overigens gaat dit niet voor iedereen op hoor, maar wel voor veel meer mensen dan je zou denken. Soms is een reclame dus ook voor jou relevant (vanuit de adverteerder gezien), ook al heb je het gevoel dat dit niet zo is...
Ik weet hoe reclame werkt, ik zeg dan ook dat het voor mij niet relevant is want het zal mij een worst wezen wat voor wasmiddel ik gebruik. Ik pak meestal het grootste pak met het kleinste prijskaartje bij de lidl. Werkt uitstekend. Ik steek mijn geld liever in een nieuwe videokaart :p
En waarop baseer je de keuze van je videokaart?
Alles is marketing...
Dat staat los van de discussie want een reclame over videokaarten zou wel binnen mijn interesses vallen, hoewel ik eigenlijk altijd Asus kaarten koop omdat ik in tegenstelling tot wasmiddel wel een merkvoorkeur heb voor Asus.
Ik heb niets tegen marketing, ik heb wat tegen het schenden van privacy, maar ook tegen slechte reclames.
Je denkt nou wel dat die wasmiddelreclame niet relevant is voor je, maar tenzij jij nooit inkopen doet voor wasmiddelen en er ook niemand meedoet die ze koopt, ben je wel degelijk onderdeel van de doelgroep.
Het heeft geen nut reclame te maken, want ik gebruik al mijn hele leven hetzelfde merk.
En mocht het in de aanbieding zijn dan zie ik dat wel in de winkel.
Doordat je telkens bijvoorbeeld reclame voor Robijn ziet
Dat is een mooie.. Robijn komt er door hun reclame nou juist echt nooit bij mij in.
Zo kan reclame dus tegenwerken.
Omo is de enige die er bij mij om hun reclame nooit in komt ;)

Maar alles gemiddeld genomen werkt het dus wel.
Telenet snapt er inderdaad niets van, reclame is voor mij juist een weg-zap moment. Kom ik op een zender waar reclame bezig is, ga ik meteen verder.
Ik persoonlijk heb al 2 jaar geen tv gekeken, kijk alleen Netflix.
Moet mijn tv abbo maar eens opzeggen :)
Het is toch alleen maar bagger wat ze op tv aanbieden, enige wat ik toen nog keek was Discovery, Animal Planet en National Geographic.
Eerlijk gezegd vindt ik TV wel prima. Uiteraard ben ik geen fan van de reclame, maar die heb je op YouTube ook. Bij Netflix heb je niet echt reclames, maar wel 'aanbevelingen' op basis van je kijkgedrag.

Ik vindt TV wel fijn omdat ik niet zelf hoef na te denken wat ik wil gaan kijken. Gewoon eens lekker rondzappen om te zien of er wat interessants op is, zonder na te hoeven denken wat je specifiek wil gaan kijken. Zo kom je nog eens wat interessants tegen. De programma's op Discovery of NatGeo bijvoorbeeld zou ik nooit zelf op Netflix gaan opzoeken (weet ook niet of ze daar beschikbaar zijn), maar vindt ik als ik eenmaal aan het kijken ben wel vaak leuk om te kijken.

Om die reden gebruik ik ook amper Spotify. Liever gewoon de radio aan op je favoriete zender, zodat je wat van je favoriete muziek meekrijgt, wat nieuwe muziek te horen krijgt, maar ook wat van de actualiteiten meekrijgt. Dat heb ik liever dan dat ik zelf playlists moet maken, hele albums luister ik toch nooit want vaak vindt ik maar een paar nummers goed, en de discover lijsten staan vaak vol met nummers die ik niet wil horen (ze hebben mijn luistergedrag dus nog niet goed in kaart gebracht :P)
Maar in dit geval passeer je 2x langs de kassa ...
Telenet laat je betalen om toegang tot het tv-signaal te krijgen,
en daarna mag je ook nog eens met je privacy betalen om reclame te krijgen...

Bij google, youtube, facebook, spotify krijg je aangepaste reclame omdat je gratis gebruik maakt van hun aangeboden service. maw: je betaalt voor die dienst met een stukje privacy.
netflix doet niet aan reclame, enkel aan suggestie voor andere programma's om je zo te binden aan hun platform natuurlijk. Maar ze tonen bv geen bierreclame tijdens de film die je streamt ...

Tv-zenders zenden ook reclame uit maar die reclame is voor iedereen hetzelfde en meestal aangepast naar het op andere manieren onderzochte algemene kijkersprofiel van het programma dat onderbroken wordt door die reclame.
(bv: vaak reclame gericht naar vrouwen tijdens soaps, drankreclame tijdens sport, en speelgoed reclame voor en na kinder programma's, ... )
Ik heb dan ook geen Telenet (maar KPN NL), en daar krijg je zover ik weet (nog) geen gepersonaliseerde reclame. Daarvoor betaal ik dus niet met mijn privacy. Ik heb Spotify Premium (gratis via KPN) en daarbij dus geen reclame. Voor de rest gebruik ik een add-blocker (Pi-Hole)
Maar daar komt "ome telenet" weer om de hoek kijken... Datalimieten.....
Jammer dat je niet kan instellen voor anti-profiel. Enkel reclame krijgen dat helemaal niet bij je past: ben je man, krijg je vrouwenreclame voorgeschoteld, tampons, zwangerschapstuff, ...
Zo kan je met een gerust hart reclame kijken zonder bang te zijn dat je iets nuttig te zien krijgt. Dan kan je met gemak een bakje koffie oid gaan halen
Ik heb als man anders helemaal geen bezwaar tegen bikini en lingerie reclames.
Zo mis ik FA reclames. Ik zou er voor gaan kijken als ze er nog waren.
misschien een domme opmerking maar ik sluit mijn decoder enkel aan op de kabelaansluiting, dus zonder de internetkabel. ik vermoed dat die gepersonaliseerde crap toch via internet in ons strot wordt geduwd? dus ik ga hier dan geen last van hebben?
Als je een internetabonnement hebt bij dezelfde provider, kan je surfgedrag informatie opleveren voor reclames op je decoder.

Maar bekijk het van de andere kant, als een provider je email adres heeft, en je gebruikt dat e-mailadres ook voor een online account, kunnen gegevens worden doorverkocht aan de provider of tussenpersoon (STER) die vervolgens alsnog depersonaliseerde reclames aan de tv-provider.

het is een keten van gegevens.
De eerste dagen/weken niet, maar daarna begint je decoder te zeuren dat het niet meer "synchroon" is en moet je de netwerkkabel aansluiten.
de kabelaansluiting bevat zowel het TV signaal als het internet signaal.
jij tapt gewoon geen internet af.
bij mij het omgekeerde, ik tap geen TV af , dus ze doen maar.
Is er ooit onderzocht hoeveel mensen iets afnemen na een tvreclame.
Voor heel veel mensen is het gewoon plaspauze of bewegend behang.
Inderdaad. Er worden miljoenen in gestoken.
Ik spoel door, ga plassen of pak nog iets te drinken.
Nu kijk ik geen commerciele tv meer, maar ik kan me nog herinneren dat elk van de 2 a 3 reclame blokken in een programma bijna identiek waren. Dat leverde bij mij zoveel irritatie en weerstand op dat ik de neiging heb dat soort producten/bedrijven te negeren.
Mijn huiskamer een beetje terroriseren.
Is er ooit onderzocht hoeveel mensen iets afnemen na een tvreclame.
Voor heel veel mensen is het gewoon plaspauze of bewegend behang.
Daar zijn hele industrieen voor. Reclame die niet effectief is bestaat niet want die word meteen vervangen door iets wat wel werkt. De meettechnieken zijn zeker in een tijd van online shoppen enorm betrouwbaar omdat je binnen minuten de eerste resulaten hebt.

Natuurlijk zijn er veel mensen (hier) die roepen dat ze absoluut niet ontvankelijk zijn voor reclame maar dat is een illusie die door menswetenschap als decenia als vrijwel onmogelijk gezien word. Het is zelfs als meetinstrument voor bepaalde zware afwijkingen in gebruik omdat hele delen van je empathische gevoelens en gedachten defect moeten zijn om volledig immuun te zijn voor reclame.
Dat laatste hoeft niet. Iemand kan ook een extra zwaar waarschuwingsmechanisme trainen. Dat heet dan zelfbeheersing oid. Je hebt dan wel een respons maar kan jaar tegen weren.
Ik heb al jaren geen TV meer, dit soort berichtgeving bevestigd alleen maar dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Reclame verziekt TV kijken an sich al, nu is het zo dat het wettelijk is vast gesteld dat per uur, 20% (oftewel, 12 minuten) reclame uitgezonden mag worden. Betekend simpel weg dat als je een film kijkt van 2 uur, je totaal 2,5 uur kwijt bent, waarvan een half uur reclame.

Dat overigens niet alleen, SBS6 bijvoorbeeld heeft (had? ik kijk dus al in geen tijden TV meer) een handje van om je film niet alleen te vergallen met reclame, maar ook nog eens je lekker op te zadelen met Hart van Nederland, met allemaal "lokaal" nieuws waar anders geen haan naar kraait.

Nu is het zo, dat SBS al eerder beboet is voor meer reclame uitzenden dan wettelijk is toegestaan: http://www.totaaltv.nl/ni...n-teveel-reclame-uit.html

Het wordt nog veel krommer, want uit dezelfde link komt naar voren:
Mocht men overigens denken dat RTL Nederland het netste kindje van de klas is heeft het overigens mis. Omdat de zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 met een Luxemburgse uitzendlicentie uitzenden vallen deze buiten de controle van het Commissariaat voor de Media.
Hoe zit het dan met mijn kijk gedrag? Aangezien een aantal zenders dus moeilijker (tot niet) te controleren of dit dus allemaal correct verloopt. En wat nog veel erger is, behalve dat dit dus gebruikt wordt voor reclame doeleinden, kan men dus ook nog precies zien hoelang ik kijk, wat ik kijk en wanneer ik het kijk. Niet echt een fijne gedachte.

Tevens mijn kijk gedrag is heel veel geld waard voor deze bedrijven, wat misschien nog wel het grootse hekelpunt is, want zij betalen flink voor deze gegevens. Mij punt is: ik betaal voor het kijken van TV (zender verdient geld) en ze verdienen ook nog eens flink aan mijn kijk gedrag (zender verdient weer geld!). Intussen moet mijn kijkplezier en straks ook privacy, maar wat krijgen we ervoor terug? Precies.

Ik hou het lekker bij Netflix en andere streaming diensten.

[Reactie gewijzigd door Nazanir op 13 september 2016 12:18]

Helemaal mee eens. T.V. is sowieso ook achterhaald. Op internet kun je zelf bepalen wat en wanneer je kijkt. Veel fijner.
Dit valt in te stellen op:

mijn.telenet.be
Algemeen -> Mijn privacy-instellingen

[Reactie gewijzigd door cadsite op 13 september 2016 12:40]

Oftewel (als je aangemeld bent) hier

[Reactie gewijzigd door musback op 13 september 2016 13:27]

1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True