Logitech introduceert knop voor bediening smarthome

Logitech brengt een nieuwe 'knop' op de markt met de naam Pop om verschillende, via wifi of bluetooth regelbare apparaten te bedienen. Elke knop kan drie verschillende commando's uitsturen met één enkele klik, dubbele klik of lang indrukken.

De Pop-knop kan via een applicatie op iOS 9 of hoger of Android 4.4 of hoger ingesteld worden. De Pop-schakelaar zelf is op de meeste vlakke oppervlakken te plaatsen of als los apparaat mee te nemen. De accessoire heeft geen externe kabels nodig voor stroom omdat een Pop-schakelaar zijn energie krijgt van een batterijtje.

De verplaatsbare knop werkt met verschillende producten, zoals verlichting, muziek en Logitech Harmony-afstandsbedieningen. Pop ondersteunt bij de introductie de volgende merken: Philips Hue, LIFX, August, Sonos, Harmony, Lutron, Insteon en Belkin WeMo.

Om gebruik te kunnen maken van Pop, is een Pop-bridge, die in een contactdoos zit, en een Pop-schakelaar nodig. In het Pop Home Switch Starter Pack zitten een bridge en twee schakelaars met batterijen. Schakelaars zijn ook los te bestellen.

Om Pop te gebruiken, moet een apparaat of verschillende apparaten eerst via de applicatie ingesteld worden. Vervolgens kunnen per gewilde functie drie opties ingesteld worden. Zo is het mogelijk een combinatie te maken van licht en muziek zodat beiden aangaan door op één knop te drukken. In combinatie met een Logitech Harmony-hub zijn nog meer apparaten te bedienen.

De Pop Bridge meet 12,6 bij 12,6 centimeter, is 6,3 centimeter dik en weegt 255 gram. De schakelaar is iets dunner en lichter: 2,5 centimeter dik en weegt 105 gram. De Pop Home Switch Starter Pack en losse Pop Add-On Home Switches komen in eerste instantie in de Verenigde Staten uit onder het Logi-merk voor respectievelijk 99,99 en 39,99 dollar. Wanneer en of de Pop-producten naar Europa komen en wat ze in de EU gaan kosten, is niet bekend.

Logitech PopLogitech PopLogitech Pop

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

12-08-2016 • 12:46

59

Reacties (59)

59
59
28
5
0
22
Wijzig sortering
Ik dacht dat het bij een smart home vooral ging om zo min mogelijjk knoppen nodig te hebben en vooral alles automatisch te doen, zelflerend (met eventueel een app als bediening)?
Dit klinkt als weer een stap achteruit eigenlijk.
Als je het bekijkt vanuit het volledig geautomatiseerd bedienen van je huis is het een stap achteruit inderdaad. Maar ik denk dat Logitech toch lucht krijgt dat er behoefte is aan een fysieke knop die vast op 1 plek staat ipv een app op je smartphone of een afstandsbediening. De rede hiervan moet je denk ik meer zoeken in de gewoontes van de consument en misschien ook in het niet volledig volwassen zijn van deze smart home producten.

Het wordt met een smart home product ook steeds complexer. In plaats van een knop aan de muur waarmee je het licht aan en uit doet heb je voor eenzelfde oplossing via een smart home product in een vaak wat gesloten infrastructuur nodig om het met elkaar te laten communiceren (sensoren, bridge, app op je smartphone etc etc). Deze knop is dan vooral handig als bijvoorbeeld je smartphone te ver weg ligt/lege batterij heeft/defect is. En in het geval van stem commando's zoals hieronder ook vaker wordt aangehaald is het handig wanneer de omgeving te luidruchtig is dat je toch nog het 1 en ander kan bedienen.

Met de oude knop aan de muur voor een lamp heb je natuurlijk ook een infrastructuur nodig (stroomnet) maar dat zit wat eenvoudiger in elkaar dan smart home producten. Als daar iets kapot gaat zal je licht simpel weg niet werken. Bij een smart home product zou het kunnen dat als je bridge uitvalt of geen verbinding heeft, en je verlichting staat aan dat deze ook aan blijft tot dat dit gefixt is. Deze smart knop gaat daar verder niet bij helpen maar dit geeft voor mij wel aan dat het niet zo robust is als een simpele knop en een lamp. Als daar iets mis gaat valt het licht uit, is ook kut maar is wel degelijk anders dan dat het blijft zoals het was (aan of uit).

Lang verhaal kort: ik denk dat de producten nog niet robust genoeg zijn om echt als beter ervaren te worden dan traditionele producten (simpele knop en lamp) en daarnaast zijn wij als consument dat misschien ook nog niet helemaal gewend.

En heel ander verhaal: ik vind de prijs van een dergelijke knop bizar hoog. En wie wil er in godsnaam een pastel turquoise of pastel oranje knop aan zijn muur hebben hangen? Zo te zien is hij er ook in het wit :)
Ik snap je punt, maar zo'n systeem moet zelflerend en zelfdenkend zijn. Het moet al aanvoelen wat je wilt, voordat je dat zelf door hebt.
Met een luidruchtige omgeving denk ik niet dat je constant je verlichting aan of uit gaat doen, dus lijkt het me onnodig om dat met je knop te moeten gebruiken. Als er bezoek is, de tv aanstaat of iets dergelijks, dan lijkt het me niet dat je licht uit moet. Misschien een andere kleur, maar daar gaat deze knop ook niet in helpen.

Verder zijn er nog andere dingen zoals gebaren, typische geluiden (met je tong klakken of met je handen klappen bv), sensoren voor licht of beweging e.d. die allemaal kunnen worden ingezet. Naast het herkennen van patronen of situaties. Alles wat je noemt is af te vangen en het lijkt me ook beter dat ze daarheen gaan dan dat je extra knoppen gaat bieden.

Ik snap ook wel dat sommige systemen toch niet zo automatisch genoeg werken dat knoppen nodig zijn en dat mensen bepaalde zaken gewend zijn, maar het is juist aan de fabrikanten om daar verandering in te maken en om consumenten te overtuigen dat het goedkope systeem toch niet zo gemakkelijk in gebruik is.
Voor verlichting is het wel degelijk handig. Ik heb mijn hele huis volhangen met Hue verlichting en heb in iedere kamer minimaal 1 "knop" hangen om de verlichting te bedienen.

Ja, ik kan het ook vanaf mijn telefoon doen, maar als ik 's avonds naar boven loop, of naar het toilet, is het niet handig om iedere keer mijn telefoon te moeten pakken om 1 voor 1 alle kamers aan te zetten.

De combinatie knop en telefoon vult elkaar goed aan. Alhoewel ik me wel afvraag waarom ik mijn Sonos aan zou willen zetten met een knop...
Grappig, ik heb al sinds jaar en dag in elke kamer een 'knop' om de verlichting te bedienen. Dat gaat via een volledig beveiligd netwerk bestaande uit een koperen (of een ander geleidend materiaal) draad. Het protocol is eenvoudig: 220V is het 'signaal' voor de lamp om aan te gaan, 0V betekent uit. Geen smartphone nodig!
Maar kun jij sferen creëren?
Zeker, daarvoor heb ik iets dat "dimmer" wordt genoemd. Naast de felheid veranderd ook de temperatuur van het licht. Helder wit, of warm zacht geel.
Gaat dat ook met leds? Zou ideaal zijn voor mijn huis situatie.
Zeker. Moet je wel de duurdere Philips lampen kopen. Die dimmen naast licht opbrengst ook in kleur.

Zie bijvoorbeeld:
http://www.lampenonline.c...w-led-lamp-e27-6w-dimbaar
Je hele huis blauw of groen of rood is sfeer?
Super grappig natuurlijk, je mist natuurlijk wel compleet het punt dat je de lampen OOK met een app kunt bedienen... Daarnaast heb ik geen plafond verlichting maar alleen staande lampen die gewoon in het stopcontact zitten. En die stopcontact zijn niet geschakeld via een schakelaar... Daarnaast kan je met een aan/uit schakelaar niet de kleur kiezen of slechts een gedeelte van de verlichting aanzetten. (Iets wat met de Hue Tap bijvoorbeeld wel kan)

[Reactie gewijzigd door OverSoft op 22 juli 2024 14:33]

Wat @martinpsire bedoelt is dat je aanwezigheid en lichtniveaudetectie hebt en je dus helemaal niet meer hoeft na te denken over het aan/uitzetten van lampen. Heb dit zelf met Domoticz en een aantal zwave apparaten en dit werkt uitstekend!
Klopt. Er zijn verschillende manieren om zaken als licht aan te zetten. Ik zou zelf eerder kiezen voor een bewegingssensor voor bv een badkamer. Als ik het geld er voor over had ;)

Maar waar het me om gaat is dat dit echt een universele knop is en niet zozeer voor verlichting. Voor veel andere zaken zou je geen knop nodig moeten hebben. Automatiseren is iets waar een smart home om draait, niet om zoveel mogelijk knoppen toe te voegen
Ik gebruik diverse oplossingen en combineer de detectie op verschillende punten om tot een zo goed mogelijke beslissing te komen over de verlichting per kamer. Zo heb ik in de bijkeuken een open/close detector op de deur, in combinatie met het lichtniveau buiten is dat al genoeg. De woonkamer is het meest complex met bewegingssensors, plex detectie (film/serie aan) en uitlezen of er laptops aan staan via de router. Ook aanwezigheidsinformatie in de rest van het huis word meegenomen in de beslissing of het licht aan moet.
Ja, lampjes aan of uit, dat gaat lukken, daarvoor is een sensor goed.......
Maar de sensor die meet of ik op een zeker moment de hele tent blauw verlicht wil hebben, of eerder gloeilampenkleur, en dan graag wil meer gedimd moet volgens mij nog uitgevonden worden. Met een App kan ik dat haarfijn instellen, maar moet ik eerst mijn smartphone of tablet ontgrendelen App opstarten enz... vaak ook wat veel werk.

Voila - de afstandsbediening.... ik vind dit ding overigens erg groot, lomp, beperkt en duur, dan liever de Philips Hue dimmer met iConnectHue of b.v hun SmartHome AB.
Ik herinner met ook iets gezien te hebben van veel kleinere knoppen voor €25.-, geloof of het Homey forum of zo.
Logitech loopt natuurlijk dan ook al eventjes achter de feiten aan. Alles gaat in de toekomst op basis van stembediening of beweging. Ik zie dit zelf als een laatste stuiptrekking van wat op zich een mooie productreeks is.
In theorie met je eens. Maar ik moet zeggen dat ik nog geen apparaat ben tegengekomen wat foutloos werkt met stembediening. Daarnaast zie ik nog uitdagingen als je bijvoorbeeld bij een feestje mensen over de vloer hebt e.d.

Geef mij maar gewoon een tastbare bediening.
ik vind deze ook erg inter. wel een echte bediening maar verborgen
Verborgen? Vind het een verdomd groot ding.

Daarnaast: hoe irritant is het om ergens op te moeten kloppen? Hoeveel van die dingen moet je in huis hebben, om je hele huis een beetje bruikbaar te maken?

De Knocki is leuk genoeg voor 1 plek, maar in mijn ogen wordt het er echt niet veel beter op.
moet je deze natuurlijk wel aan de onderkant van je koffietafel plakken
Ja leuk. Moet je naar de koffietafel lopen in de woonkamer om het lucht uit te kloppen en dan in het donker de weg naar de gang zien te vinden
het is natuurlijk ook een voorbeeld. Niet alles zo letterlijk nemen.
soms is stembediening idd. een ramp, als je veel geluk hebt kan je het al in het NL bedienen en dan nog moet je bijna perfect A.N. praten, spreek je je woorden te snel of te traag uit komt er een antwoord als: "bedoelde je ..." wat dan totààl niet is wat je zei... op die tijd heb je al 10 knoppen in geduwd.
en dan is er ook nog de factor 'omgevingsgeluid' idd.

maar veel nut in deze (dure) knoppen zie ik toch ook niet echt, als je die knop kan indrukken kan je ook de knop op je Harmony afstandsbediening indrukken... of de bediening van je Sonos via de app...
Mij ook, de buren zijn niet zo blij als ik middenin de nacht schreeuw tegen de TV omdat die weer eens niet goed kan verstaan wat ik zeg.

Heb thuis een logitech Harmony One en deze werkt perfect. Drukt TV kijken en hij zet Dolby Surround aan, TV aan, Decoder aan, juiste kanalen direct en klaar. Ideaal! Echter zie ik niet echt het nu van deze button.

Ik heb momenteel in mijn huis nog een Klik Aan Klik Uit systeem die ik remote bedien vanaf mijn telefoon. Enigste voordeel die ik met deze button kan behalen is misschien het aansturen vanaf de button zelf als ik snachts bijv. na de wc ga of de woonkamer in en geen telefoon bij me heb. Maar een button voor een KiKa systeem is dan goedkoper.
Stembediening zie ik ook nog niet zitten voorlopig. Heb je de muziek eens lekker hard, wil je hem zachter zetten. Response van systeem: "opdracht onduidelijk, harder praten aub, teveel achtergrondgeluid..." :Y)
Vind de Knocki dan nog wel interessant, maar ben oprecht erg benieuwd of dat echt goed gaat werken.
Daarnaast: verlichting ben ik zelf ook mee bezig, het doel is dat je daar zelf niks aan hoeft te doen. Aan als het nodig is, uit als het kan. Daarnaast een schakelaar als backup die je vrijwel niet nodig hebt.

[Reactie gewijzigd door Thedr op 22 juli 2024 14:33]

Logitech loopt helemaal niet achter de feiten aan, kijk bijvoorbeeld naar Philips, die hebben het Hue programma ook na de introductie uitgebreid met de Hue Tap om fysieke bediening mogelijk te maken.
Stembediening? Leuk, maar probeer het maar eens als je een film zit te kijken met het volume redelijk hard, of zoals Mikeyman aangeeft, tijdens een feestje.
Philips loopt natuurlijk ook al jaren achter de feiten aan met hun consumentenelectronica... Voor dit soort oplossingen moet je bij Google, Apple of Microsoft wezen en niet bij de fabrikanten die juist de randapparatuur leveren die je met een afstandsbediening zou willen bedienen.
Philips loopt natuurlijk ook al jaren achter de feiten aan met hun consumentenelectronica..
Philips was anders de eerste met eenvoudig draadloos bedienbare led-verlichting, met open API, en bijvoorbeeld direct bij introductie IFTTT ondersteuning, en als product loopt het goed, zelfs Apple verkoopt ze.
Voor dit soort oplossingen moet je bij Google, Apple of Microsoft wezen
En hoeveel smart-home oplossingen hebben die al op de markt? Behalve de Homekit API van Apple nog niks.
Philips was anders de eerste met eenvoudig draadloos bedienbare led-verlichting, met open API, en bijvoorbeeld direct bij introductie IFTTT ondersteuning
Maar daarmee heb je het dan ook direct gehad... Philips heeft geen enkele voet meer aan de grond als het gaat om consumentenelectronica. Dat betekent allereerst dat ze niet het schaalvoordeel hebben zoals bijvoorbeeld Google dat heeft en automatisch dus ook dat je moet voldoen aan open standaarden wil je nog een beetje mee kunnen komen in de markt.
Dat Philips de eerste was met eenvoudig draadloos biedenbare led-verlichting wil nog niet zeggen dat ze op de rest niet achter kunnen lopen.
En hoeveel smart-home oplossingen hebben die al op de markt? Behalve de Homekit API van Apple nog niks.
Dat is natuurlijk niet waar. Er zijn genoeg smart-home oplossingen, varierend van HomeWizard, Homey *kuch* tot KAKU. Maar het is een segment dat continu in ontwikkeling is en waarbij je met name naar Google moet kijken voor de belangrijkste ontwikkelingen. Met Nest, Chromecast, OnHub en je Android telefoon heeft Google nu al een belangrijke slag geslagen.

Daar steekt die afstandsbediening van Logitech dus maar pover tegenaf.
Dat is natuurlijk niet waar. Er zijn genoeg smart-home oplossingen, varierend van HomeWizard, Homey *kuch* tot KAKU.
... die komen niet van Google, Apple of MS, en daar gaf jij aan dat je daar moet wezen.
Met Nest, Chromecast, OnHub en je Android telefoon heeft Google nu al een belangrijke slag geslagen.
Alleen de Nest producten zijn echte smart-home devices, en die zijn simpelweg ingekocht door Google. Chromcast is niet echt smart, je android telefoon simpel een bediening, en ook niet echt "home"
Onhub heeft potentie, maar wil nog niet echt van de grond komen.
De echte smart-home oplossing van Google moet nog komen, de Google Home
... die komen niet van Google, Apple of MS, en daar gaf jij aan dat je daar moet wezen.
Het echte 'smart home' gebeuren vindt natuurlijk niet plaats in het device wat je koopt. De HUE is echt geen 'smart home' oplossing, het is gewoon een mooie LED lamp in een mooi jasje. En in combinatie met software vanuit Philips of derden wordt het pas echt een smart home oplossing.
Alleen de Nest producten zijn echte smart-home devices, en die zijn simpelweg ingekocht door Google. Chromcast is niet echt smart, je android telefoon simpel een bediening, en ook niet echt "home"
Onhub heeft potentie, maar wil nog niet echt van de grond komen.
De echte smart-home oplossing van Google moet nog komen, de Google Home
Je vergeet dat de combinatie van al deze producten bij elkaar wel in potentie een 'smart home' oplossing vormen. Dat jij de Chromecast nu uitsluitend voor Netlfix of NPO gebruikt is prima, maar je kunt er al zoveel meer mee. In combinatie met Google Home (trouwens ook gebaseerd op de Chromecast) en de Nest producten heb je wel een hele mooie oplossing. Nog eventjes geduld nog.
Eerst loopt Logitech achter de feiten aan en nu beweer je dat Philips dit ook doet?

Volgens mij praat je maar wat.

Philips was een van de eerste met via Wifi te bedienen apparaten met een open API. Dus volgens mij lopen ze dan juist voorop.
Eerst loopt Logitech achter de feiten aan en nu beweer je dat Philips dit ook doet?
In de consumentenelectronica wel ja. Zeg ik iets raars?
Philips was een van de eerste met via Wifi te bedienen apparaten met een open API. Dus volgens mij lopen ze dan juist voorop.
Hoe lang is dat terug?
Wel eens geprobeerd de lampen zachter te zetten via stembediening terwijl de TV aan staat ;-)


Het verschil zit hem in het feit dat de knop niet een aan/uit elektra schakelaar is voor een lamp maar voor het (de)activeren van een proces. Dit kan een Hue lamp zijn maar ook een serie lampen of een scene met acties al dan niet gecombineerd met diensten als IFTT... etc etc.

Na lange tijd met platforms als VERA en nu ook Homey.. merk ik dat stembediening heel erg beperkt is zodra er een grote kans op omgevingsgeluid is.. zoals in een woonkamer waar gesprekken worden gevoerd, de TV aan staat of er muziek op staat..

Een knop welke een digitaal proces in gang zet .. heeft in theorie eindeloze mogelijkheden.. maar soms is het ook gewoon makkelijk om de lampen even snel aan/uit mee te doen ;-)
Wel eens geprobeerd de lampen zachter te zetten via stembediening terwijl de TV aan staat ;-)
Natuurlijk. En dat is ook een drama. Ik denk ook zeker dat 'de afstandsbediening' ook zeker zal blijven bestaan, maar wel als een hulpmiddel.
Ik ga mijn nachtlampje niet met stembediening aanzetten als m'n kinderen slapen.

Ga even uit van het gemiddelde gezin als grootste doelgroep en denk dan eens aan de combi app, stem, sensor en knop.

Smart home is pas slim als je de bediening op de situatie af kunt stemmen. Heel slim van Logitech om iets te doen wat er (bijna) nog niet is. Hun ip cam loopt namelijk voor geen meter, ondanks dat het een leuk ding is. Gewoon teveel concurrentie. Voor deze knop kan ik alleen flic.io verzinnen.
Ik ga mijn nachtlampje niet met stembediening aanzetten als m'n kinderen slapen.
Maar wel met je Logitech afstandsbediening die in de woonkamer ligt? Of neem jij de afstandsbediening van je TV / Airco / Rolluiken / Verlichting ook altijd mee naar bed? Dat zou wel uber-nerd zijn!

Zoals gezegd: alles gaat in de toekomst op basis van stembediening of beweging. En natuurlijk blijf je altijd de mogelijkheid om het schakelaartje van het nachtlampje naast je bed met de hand om te zetten.
Nee, ik zou deze nieuwe Logitech knop gebruiken als schakelaar om 1 een keer alle verlichting in huis uit te zetten en het alarm erop. Misschien wel gelijk alle stekkerdozen in huis uit. De volgende ochtend zet ik de boel misschien met stem weer aan. Of via een app.

Wat ik bedoel te zeggen is dat de toekomst niet in stembediening zit, maar in verschillende bedieningsmogelijkheden die passen bij de situatie.

Fysieke knoppen zijn nog altijd een hele prettige extra. Normalen mensen durven Siri nog niet eens te gebruiken, dus laten we alle opties verwelkomen.

Edit:
Oh wacht, jij zit die knop als losse afstandsbediening? Ik zie dit als een schakelaar in iedere kamer waar ik drie functies per knop voor kan maken.

[Reactie gewijzigd door tuk217 op 22 juli 2024 14:33]

Ja, net als menselijke communicatie, daar is het geschreven woord ook begraven nu we via de telefoon kunnen spreken.
Spraakbediening zou zomaar niks kunnen worden omdat velen geen zin hebben om tegen een computer te praten. Probeer Google now af en toe, maar vaak grijp ik terug op typen (sneller en minder frustratie)
Net als velen hierboven: ik ben het totaal niet met je eens. Of je nou met Siri, Alexa, Cortina of wie dan ook babbelt... reuze grappig, heel soms ook nuttig, maar je hebt te maken met:
- Vertraging, data opsturen naar server, evalueren, terugkomen...
- Nog meer data diefstal namens Google, Amazon, Apple etc. het gaat ze niets aan wat mijn lievelingskleur voor de woonkamer is.
- En voor alles: gigantische onbetrouwbaarheid!

Tuurlijk, je kan bij een AB ook wel eens het verkeerde knopje indrukken, maar spraakbesturing is wat mij betreft het gadget stadium pas voorbij als het >99% betrouwbaar is en flexibel, Ik moet nu Siri vertellen dat ik een "Tropical Sunset" wil voor mijn Hues, of was het nou een "Tropical Twilight"? Siri verstaat maar heel weinig keywords voor de Hue, soms verstaat ze me, veel te vaak ook niet en ik zie daar de komende jaren nog geen drastische verbetering in komen.... Op het Homey forum kan je ook zien wat eend drama die spraakherkenning is: https://forum.athom.com/categories. Ik vind dat ze leuk bezig zijn, maar ik wil toch echt knopjes.
Net als velen hierboven: ik ben het totaal niet met je eens.
Je hoeft het ook niet met me eens te zijn. Ik schets alleen een toekomst waarin spraak en beweging belangrijker worden dan de afstandsbediening van Logitech. En ja, natuurlijk weet ik ook wel dat Siri, Alexa, Cortina of Homey absoluut te kort schieten als het gaat om spraakherkenning, maar ik schrijf niet voor niets ook 'beweging' erbij.

Wel grappig dat je Homey erbij benoemt. Ik ben wel eens benieuwd naar een goede gebruikersreview van de Homey. Tot op heden ben ik niets anders tegen gekomen dan de standaardfilmpjes waarmee je een lamp aan of uit kunt doen. Maar ja, daar heb ik geen Homey voor nodig.
Hi mind123, misschien krijg je nog wel eens gelijk... ik loop al wat jaartjes mee en herinner me iets als dragon.... van 20 jaar terug. fast forward to 2016 en het loopt nog altijd voor geen mm.... dat maakt me wat sceptisch voor de toekomst!
Wat betreft Homey: ik volg het Forum https://forum.athom.com/
Ik zie daar aardig wat vooruitgang, maar houd mijn centen nog even in mijn zak....
Ik zie daar aardig wat vooruitgang, maar houd mijn centen nog even in mijn zak....
Een verstandige keuze. Ik hoop voor deze jongens dat ze ooit een keer opgeslokt worden door een grote partij. Dat zou onherroepelijk het einde van Homey betekenen, maar ze houden er wel tenminste een zak geld aan over.
ja en nee. Verlichting wil je gewoon een old-skool schakelaar.
Beetje zoiets als een boek mee op vakantie/trein.
Sommige dingen doen we gewoon nog ouderwets.
Tenzij je huis zo groot is, dat je alles kan geo-fencen ;)
Dit is vergelijkbaar met www.flic.io dus... Die gebruikt je telefoon als een soort bridge overigens, dus wel net een iets andere approach.

Leuk dit soort dingen, maar binnenkort heb je voor elk merk een aparte bridge nodig. Lijkt me nou ook weer niet echt de bedoeling...

[Reactie gewijzigd door Sluuz op 22 juli 2024 14:33]

Anoniem: 20084 @Sluuz12 augustus 2016 14:47
Idd ja.
Daar heb ik ook aan meegedaan en heb een paar van die dingen.
Best wel grappig maar het gebruikt inderdaad je telefoon als 'hub' (via low power BT).
Ik vind het wel een tof ding,
Maar het is maar 1 knop met 3 functies.

Dan heb ik toch echt niks tegen een normale "Lichtschakelaar" in huis, doet praktisch hetzelfde.
Een stuk goedkoper ook trouwens.

[Reactie gewijzigd door Autriv op 22 juli 2024 14:33]

Jammer dat een batterij nodig is. De Hue Tap van Philips is werkt batterijloos en krijgt de elektrische energie voor het verzenden van het commando uit het indrukken van de knop zelf.
Ik vraag me af of er buiten tweakers en hobbyisten zoals wij uberhaupt een serieuze markt voor de thuisgebruiker is.
Je ziet wel veel verlichtings nieuwigheden in kantoren zoals verlichting die je volgt of automatisch activeert als je achter je bureau gaat zitten maar persoonlijk ken ik niemand die een smart home achtig iets heeft thuis.
Slimme thermostaten zie ik ook nauwelijks en als je de enkeling die er een heeft vraagt naar ervaringen komt men meestal niet verder dan gratis gekregen doe er niets mee.
Alarm en camerasystemen zie ik dan weer wel en ook in de auto gaat het redelijk snel met adaptie van nieuwe technieken.
Ik heb het dan over mensen van 30-50 jaar toch de groep met het meeste geld.
En nog een bridge, alsof die er nog niet genoeg zijn.
Zolang ze maar kunnen verkopen zal het de fabrikant een worst zijn hoeveel van die kastjes een gemiddeld huishouden over 10 jaar in huis heeft.
Hoogste tijd voor enige vorm van bemoeienis vanuit Brussel zoals met de usb laders voor de gsm het geval is.
Zelf heb ik Philips Hue en aangezien ik alleen dat heb lijkt het me niet dat ik hiervoor een investering ga doen. Zo heel goedkoop vind ik dit niet en van Philips kan ik ook al knoppen kopen.

Helaas brengt Logitech (of Philips) niet een draaiknop uit. Dat geeft toch nieuwe mogelijkheden (dimmen geluid of licht, Lichtpallet, radio, etc.).
Philips heeft natuurlijk wel de Dimmer voor Hue welke vier knoppen heeft, aan/uit/harder/zachter. Je kunt hele groepen tegelijk regelen, ik vind hem erg handig en voor ruim 2 tientjes goedkoop.
https://tweakers.net/pric...hue-draadloze-dimmer.html
Die heb ik zelf ook. Al is dat voornamelijk voor het dimmen. Een draaiknop lijkt mij toch wat handiger.
wat is achter de feiten aanlopen als je praat over "in de toekomst". Zover zijn we nog niet. Logitech zou als ze volgens jou niet achter de feiten aanliepen juist helemaal voorop lopen.

Helaas heb ik genoeg ervaring met Logitech om te weten dat voorop lopen niet altijd het beste is.
Anoniem: 636203 12 augustus 2016 13:32
Ik hou mijn hart vast. De beveiliging zal wel weer zo lek als een mandje zijn.
Als ik het goed begrijp is dit een soort van Amazon Dash button
https://www.amazon.com/Da...?ie=UTF8&node=10667898011
alleen dan met 3 functies per knop.

hier nog wat hacks http://www.dashbuttondude...-amazon-dash-button-hacks om te laten zien dat er best wel wat mogelijk is met een goedkope amazon knop.

[Reactie gewijzigd door capsoft op 22 juli 2024 14:33]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.