Android Wear 2.0 geeft apps internetverbinding zonder connectie met smartphone

Android Wear 2.0 krijgt een functie om apps op het horloge toegang te geven tot internet zonder verbinding met de telefoon. Ook komt er een api voor complications in watchfaces, zodat ontwikkelaars meer info in watchfaces kwijt kunnen.

Google noemt 2.0 de grootste update voor Wear tot nu toe. De apps kunnen via wifi of een mobiel netwerk verbinding leggen met internet, afhankelijk van welke verbinding beschikbaar is op het horloge. Vervolgens functioneert het horloge hetzelfde als met een verbinding via de telefoon. Vermoedelijk gaat de accu van een smartwatch met standalone-verbinding wel sneller leeg, maar Google geeft daar verder geen cijfers over.

De api voor complications maakt het mogelijk om meer zaken in watchfaces te zetten. De complications zijn nu niet makkelijk te benaderen voor ontwikkelaars, iets dat Apple wel eerder mogelijk maakte met de watchfaces op de Apple Watch.

Daarnaast heeft Google diverse manieren van tekstinput mogelijk gemaakt. Zo is er een klein toetsenbord, waarop gebruikers woorden kunnen vormen door te vegen. Ook is het mogelijk om letters te tekenen op het schermpje om woorden in te voeren.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Ook heeft Google wijzigingen doorgevoerd in de weergave van notificaties op Android Wear. De preview is vanaf woensdag te downloaden voor de Huawei Watch en tweede generatie LG Watch Urbane LTE. Het is onbekend of alle horloges met Android Wear de update zullen krijgen, maar een marketingrender toont in elk geval ook de Moto 360 2015 en Asus Zenwatch 2. De update komt dit najaar uit.

Google bracht Android Wear bijna twee jaar geleden voor het eerst uit. Op dit moment zit Android Wear op versienummer 1.4.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

18-05-2016 • 21:23

51 Linkedin

Reacties (51)

51
51
20
1
0
20
Wijzig sortering
Sinds kort ben ik ook in bezit van een smartwatch. Allemaal tools gekocht in de play store, zoals een toetsenbord tool. Zie ik die mooi langskomen in de Wear 2.0. Persoonlijk hoop ik nu dat je spraakmemo's kunt sturen voor WhatsApp met je watch. Scheelt toch typwerk of dat voice to text van google wat totaal niet werkt.
Voice to text werkt perfect bij mij. Altijd foutloos.
Wat mij betreft gaat het langzaamaan de verkeerde kant op met de smartwatch. Ik zie een smartwatch vooral als een extensie van een telefoon, maar de fabrikanten proberen meer en meer een telefoon aan je pols ervan te maken. Waarom zou ik, als ik een dure telefoon heb nogmaals dezelfde dure hardware om mijn pols doen die hetzelfde kan? En typen op een horloge vind ik sowieso niks op zo'n klein scherm. Whats next? Films kijken op je horloge?

Ik ben daarom behoorlijk fan van pebble. Een accuduur van 5 dagen, notificaties en tijd aflezen. Voor mij persoonlijk hoeft een smartwatch weinig meer dan dat te kunnen.

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 18 mei 2016 21:32]

De grootste klacht bij de Apple Watch is dat deze niet zonder de Smart Phone verbinding werkt. Als ze los van elkaar werken, dan is dat wel degelijk een stap vooruit. Al zie ik de smart watch vooral als fitness tracker, en niet als horloge vervanger.
Ik vind persoonlijk dan ook dat de iWatch veel teveel functies heeft en veel teveel kan, maar eigenlijk ook weer echt nergens in uitblinkt. De hardware is veel te geavanceerd en duur wat mij betreft.
Een extra probleem is dat ook de hardware snel verouderd. Een horloge koop je toch voor wat langere tijd zou je denken. Ik denk niet dat mensen zitten te wachten op een 2 jaarlijkse vervanging, iets waar de fabrikanten wel op hopen natuurlijk. De iWatch 2 staat al in de etalage, succes met je iWatch 1.
Klopt! Hierbij kun je wel stellen dat Apple de watch zolang mogelijk zal blijven ondersteunen. Bij Androïd wear heb ik daar veel minder vertrouwen in.
De grootste klacht bij de Apple Watch is dat deze niet zonder de Smart Phone verbinding werkt. Als ze los van elkaar werken, dan is dat wel degelijk een stap vooruit. Al zie ik de smart watch vooral als fitness tracker, en niet als horloge vervanger.
Android Wear werkt wel zonder smartphone?

Inderdaad, buiten bereik van mijn iPhone werken een aantal functies niet meer.. Net zoals mijn iPhone een veredelde iPod is zonder GSM/4G signaal of een auto een duur kunstobject is zonder benzine.

De samrtwatch is dan ook bedoeld om een verlengstuk te zijn van je telefoon. En ik vind de vele functies van mijn Apple Watch (GEEN iWatch!!!) wel handig..

Als ik op de bank zit en mijn telefoon staat in de dock, kan ik hem opnemen zonder van de bank op te staan, Ik kan mijn email snel lezen als die binnenkomt en krijg notificaties van nieuws en sportberichten en dat is precies, samen met de hartslagmonitor ivm mijn hartklachten de reden dat ik geen pebble/fitbit zooi heb gekocht maar een Apple Watch
Anoniem: 721667
@core_dump19 mei 2016 04:33
"Android Wear werkt wel zonder smartphone?"
Voor de discussie was dat niet van belang. De opmerking van gabba was bedoeld om duidelijk te maken dat er een bepaalde behoefte is bij gebruikers. Niet om apple tegenover google stellen.
Maar het hele artikel gaat dus over een update van AW die een eerste stap is naar stand-alone gebruik. Gemist? Of dit in software toegepast zal worden, is een tweede. Maar vanaf eind dit jaar kan het.
Mee eens met je verhaal. Voor mij is smartwatch vooral een stukje extra display met trilfuctie voor de smartphone. Telefoon gaat automatisch op stil als horloge verbonden is. Maar een horloge is er ook voor om snel even op te kijken. Het eenvoudige, maar always-on beeldscherm van Pebble is dan heel prettig.

Maareh, 5 dagen op een accu? Zet Stand-By mode eens aan. Mijne doet het daarmee 9 volle dagen op een lading :)
En zo is er altijd wel weer iets... De één wil z'n smartwatch wel zonder telefoon gebruiken, de ander weer niet. Ik verwacht van een smartwatch dat het autonoom kan werken, zonder gekoppeld te moeten worden aan een telefoon. Want anders is het maar gewoon een extra scherm en dat heeft voor mij geen toegevoegde waarde.

Rocketscience is het niet. Jaren terug bij de ABN Amro nog een Swatch gekregen met SMS notificaties. Dat moet op z'n minst 15 jaar terug zijn geweest. Dat ding ging ook dagen mee.
Ik vind het feit dat het een extra scherm is juist een toegevoegde waarde. Ik heb mijn telefoon sinds ik een pebble heb nooit meer op geluid staan. Ik kan in één oogopslag zien als ik een melding krijg of ik iets met mijn telefoon moet of niet of dat ik het kan negeren.

Ik ben oprecht geïnteresseerd wat je met je smartwatch wilt doen waardoor deze autonoom zou moeten werken? Ik zit dus persoonlijk niet te wachten op nog een apparaat van een paar honderd euro wat hetzelfde kan doen als mijn telefoon. En het scherm is veel te klein voor een heleboel handelingen wat mij betreft.

Maar gelukkig zijn er meerdere soorten smartwatches, voor ieder wat wils!

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 19 mei 2016 09:05]

Anoniem: 721667
@Luuk198318 mei 2016 21:45
Het horloge kan ook de telefoon vervangen. Goedkoper en gemakkelijker. Is typen en films kijken op een telefoon wel handig? Ik vind van niet. Zelfde discussie als laptop versus smartphone. Ik wist niet dat Pebble nog bestaat. Net zoals palm een product zonder toekomst.
Wel een beetje kortzichtig. Typen op een telefoon gaat natuurlijk wel minder snel dan op een toetsenbord, maar het is op zich wel handig om te kunnen typen, dan kun je namelijk precies te tekens plaatsen zoals jij dat wilt. Films kijken is ook best wel een goede optie. Dan kun je onderweg tenminste een Youtube filmpje kijken of iemand een filmpje laten zien dat je zelf hebt gemaakt, of natuurlijk gewoon videobellen. Verder vindt ik persoonlijk een telefoon ook wel prettig bij het lezen van korte artikelen en nieuws. Dat gaat op een smartwatch toch wat minder prettig vermoedelijk.
De Pebble is juist een goed product wat nu zeker wel bestaansrecht heeft. Je hoeft niet telkens je telefoon uit je zak/tas te halen om te kijken of je een bericht hebt. Ook kun je er nog wat andere dingen mee. Uiteindelijk zorgt een Pebble er meer voor dat je een beetje door kan werken dan andere smartwatches die je afleiden. De Pebble gaat ook nog eens lang mee. De Pebble mag dan misschien niet een apparaatje voor jou zijn, maar anderen vinden het een prettig product.
Is typen en films kijken op een telefoon wel handig?
Als je 2 smartwatches hebt dan kom je al in de buurt van een Oculus . :P
Netjes voor je ogen houden lijkt me nog wel een hele opgave.
Een product zonder toekomst? Dat lijkt mij wel heel erg stug.

Twee succesvolle Kickstarter projecten, retailers die de smartwatch in de winkel verkopen? Voor een beginnend bedrijf doen ze dan toch wel iets goed.

Ik vind dat Pebble het een stuk beter voor elkaar heeft dan de meeste smartwatches op het moment. Vooral vanwege de accuduur en het scherm dat steeds aanblijft. En, fysieke knoppen je ook kan gebruiken wanneer je je handschoenen aanhebt! Dan blijft je scherm ook nog eens schoon en zit je ook niet met je vingers over informatie heen.
Een woord: sport.

Met zo'n horloge kun je Google Fit op je horloge draaien ipv je smartphone.

Voor mij niet interessant want me telefoon is m'n MP3 speler en m'n horloge m'n afstandsbediening. Maar dat betekent wel dat ik een telefoon bij me moet dragen.

Tenslotte, vergeet niet: convergence is concessies maken :)
Nou misschien vind jij het niks. Maar het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van wearables wordt technelogie aangedreven om nog kleiner te worden zodat je later ook de optie hebt om een horloge te kopen die dient als een smartphone in plaats van een smartphone te kopen. Of jij daarvoor zult gaan is aan jou. Ik zou er persoonlijk ook niet te vroeg een mening over hebben of ik het wel zou nemen indien het werkt als een volwaardig smartphone de uitwerking ervan hangt er zwaar van af en dat verschilt per fabrikant.
Misschien dat mijn mening inderdaad nog veranderd, dat kan altijd, want op zich ben ik wel fan van gadgets. Maar we zijn telefoon juist steeds weer groter aan het maken, dus in die zin zie ik op dit moment geen enkele manier waarop een horloge(formaat) een telefoon zou vervangen of kunnen vervangen.

Daarentegen, laatst had Samsung een patent aangevraagd waarbij ze dingen op je arm projecteren, dus wie weet, met toekomstige techniek zoals projectie, hologrammen of uitklapbare schermen wordt het in de toekomst wel interessant.

Maar op dit moment vind ik de smartwatches die teveel kunnen vooral onhandig door het kleine scherm, de extreem matige accuduur, slecht leesbaar scherm in de zon en een scherm dat constant uit gaat en pas aangaat bij een polsbeweging. Maar goed, je moet natuurlijk wel verder ontwikkelen om uiteindelijk ergens te komen, dat gaat in stappen. Ik houd het absoluut in de gaten, maar op DIT moment vind ik de meeste smartwatches niks in ieder geval!
Ik zie de smartwatch zowel als horlogevervanger, fitnesstracker en notificatiemelder. Tijdens een vergadering niet telkens je telefoon erbij hoeven pakken of even snel je agenda inkijken op je horloge; fantastisch!
Je houdt hem om tijdens het sporten en al je gegevens (locatie, snelheid, hartslag, hoogte, etc, etc) kan je later analyseren.
En tussendoor gebruik je hem 'gewoon' als horloge.
Ik zeg win-win al denk ik dat deze productgroep nog lang niet volwassen is zoals de smartphone.
Deels ben ik het met je eens, iig voor wat betreft de eigen verbindingen van de watch.

Maar nog een reden voor mij om een smartwatch aan te schaffen zou de interface naar voor mij handige apps zijn. Bv. Met de NS reisplanner app snel mn overstap perron inzien zonder mn telefoon te moeten pakken.

En daar zit wel mijn eis dat een watch dus android wear moet ondersteunen
Een smartwatch moet gaan doen wat je met je telefoon niet kan en dat is in één seconde dingen checken en (spraak)opdrachten aannemen zoals korte berichten versturen, agenda plannen, tomtom invoeren, etc.
Is het nodig om dan een tweede SIM-kaart in je horloge te hebben?
Om internetverbinding te hebben wel.. Maar ze zullen waarschijnlijk denken aan meeste watches die gewoon met WiFi verbonden worden..
De Zenwatch2 heeft in elk geval wel WiFi.
En ik zou het mooi vinden wanneer deze via de WiFi het bereik naar m'n telefoon zou kunnen vergroten wanneer ik buiten het bereik van de Bluetooth ben.
Dat is nu namelijk al als ik in een andere kamer ben.
Bereik is ongeveer 10 meter en minder als er een muur tussen zit.
Met WiFi heb ik bereik in het hele huis, of op m'n werk in het hele pand.

De ondersteuning voor WiFi is nu minimaal en geeft eigenlijk geen merkbare functie, anders dan de accu sneller leegtrekken. Misschien dat data-overdracht nu via de WiFi gaat, maar dat is nu ook niet echt een probleem via Bluetooth.
Het zou wel kunnen schelen bij gebruik van een Bluetooth carkit, dat gaat nu ook niet helemaal lekker met Android Wear actief.
Afhankelijk of het horloge dit toe laat ;) Maar kan ook via Wi-Fi dus.
Apple en Samsung willen trouwens overstappen naar virtual SIM's, waarbij je dus geen kaartje meer nodig hebt. Als dat inderdaad de standaard zou worden, dan kan ik me wel inbeelden dat het in de smart watches zal worden gebruikt.
Ik had eigenlijk wel gehoopt dat men ook wat meer zou gaan doen met NFC-chips in smartwatches. Nu is wat betreft Android de Smartwatch 3 van Sony de enige die NFC heeft voor zover ik weet. Ik zou er toch graag gebruik van maken om op het werk koffie uit de automaat te krijgen en de printer te activeren.
NFC lijkt mij inderdaad echt handig op een Smartwatch. Inchecken, betalen, koffie halen.. met je horloge kom je makkelijk binnen de NFC range.

De Sony Smartwatch 3 is inderdaad het enige Android Wear horloge met NFC. En hij heeft ook GPS ingebouwd. Maar geen hartslagmeter.

Internetverbinding rechtstreeks op het horloge is echt een verbetering. Nu moet je namelijk via de Android Data Layer een request sturen naar de gekoppelde telefoon, daar asynchroon data ophalen en daarna via de Data Layer weer terugsturen naar het horloge.
Heb zelf nu de Huawai watch, geupgrade van een zenwatch 1 maar het blijft voor mij toch grotendeels een berichtencentrum met leuke/mooie verwisselbare wijzerplaten. Voor dat doel is het misschien iets aan de dure kant maar de kwaliteit is ook iets beter.
Ik hoop dat ze ook wat problemen hebben gefixed met het soms niet door komen of traag, van berichten van e-mail of whats-app. Ook zit er soms wel een erge lange vertraging als de telefoon overgaat en je de beller kan zien op je horloge... Soms duurt het allemaal net iets te lang want ik voel de telefoon wel trillen en de pols beweging is al gemaakt maar het bericht komt nog niet door.

Veel bedieningsfuncties vind ik niet echt werken. Heb wel eens met spraak geprobeerd, maar dat vind ik geen gezicht. Ook op de je watch een antwoord typen lijkt mij een beetje onzinnig. De gestures met je pols zijn ook niet echt super handig.. de draai bewegingen gaan nog wel maar de pols op en neer bewegen is dan weer weinig succesvol.

Ik heb me verder wel neergelegd en gewend bij het feit dat ie elke avond aan de lader moet. Het is bij de Huawei wel een beetje prutsen met de lader maar dat zijn de kleine dingen.

Ben benieuwd naar de complications en wat het precies inhoud welke andere informatiebronnen dan benaderbaar zijn vanaf de watch. De meeste zijn nu al beschikbaar met de stappenteller, weer of kalender afspraken e.d.

In het algemeen vind ik de watch wel handig, hoop ik toch dat ze gewoon doorblijven met probeersels om te kijken of er nog iets te vinden is wat de meerwaarde verhoogt van een smartwatch.
Deel over veel dezelfde mening. Het stelt niet al te veel voor al vind ik het toch een heel handig apparaatje. Denk hierbij aan find my phone, muziek skippen, authenticator, berichten beantwoorden en dingen als bellen komen ook nog al eens van pas :)

Voor het geld kan je natuurlijk ook een supertelefoon kopen, dat moet je zelf weten :P
De dev preview is alleen voor de Huawei Watch & LG Urbane 2nd. edition vrijgegeven. Ben benieuwd of de eerste generatie horloges de update ook gaan ontvangen, ik vermoed van niet. Anders is de noodzaak om een nieuwe smartwatch te kopen wel erg klein.
Hopelijk betekent dat ook betere iOS-support! Hier zit ik al lang op te wachten, momenteel kunnen gesideloade APK's op het horloge helemaal geen verbinding maken met het internet via een iPhone. Was toch altijd raar, dat er wel een zelfstandige Wifi chip in zit, die momenteel niet wordt gebruikt.

[Reactie gewijzigd door MegaCookie op 18 mei 2016 22:17]

De 1 vindt het niks, de ander geweldig.

Ik ben tevree... Mail lezen en onzinnig verwijderen zonder telefoon uit zak te halen.
Zie wie er belt en indien gewenst wegdrukken. Handige reisinfo vanzelf in beeld als je op de weg zit.
Ik zie het als een horloge met geweldig notificatie systeem. Handig compact en altijd binnen .... eeehh ... op handbereik.

Ben zoals al gezegd tevree met mijn Moto360

En als ze platter worden in loop der jaren en dus nog meer techniek gaan bevatten zal de telefoon een stille dood sterven.
Ik denk dat als ik een Smartwatch ga gebruiken dat ik mijn telefoon thuis ga vergeten |:(
Daar is ook al wat op gevonden, je kan je smartwatch laten trillen als deze contact heeft verloren met je smartphone.

Sinds ik die functionaliteit heb ingeschakeld ben ik nooit meer mijn smartphone vergeten! 😃
Smartwatches. Ze gaan een stille dood sterven als het zo door blijft gaan, de techniek is er simpelweg nog niet klaar voor. Wat smartwatches kunnen willen de mensen niet en wat mensen willen kunnen de smartwatches niet.
Andersom, de techniek is er juist klaar voor, maar mensen willen toch geen smartwatch. Veel meer als wat ze nu kunnen is ook niet handig op zo'n klein scherm. Maar er is ook nog steeds geen 'killer app' waardoor het horloge écht toegevoegde waarde biedt.
De huidige smartwatches gaan idd mogelijk een stille dood sterven. In de jaren 90 was men ook al hard bezig met dingen als PDA's en slimmere telefoons. De techniek was nog niet ver genoeg, dus kon men nog geen smartphones maken zoals wij die nu kennen. Een heel aantal fabrikanten zijn nu de mogelijkheden aan het verkennen, maar wat ze in praktijk doen, is het verkleinen van een smartphone, bandje er aan en wat minder functies en hoppa een smartwatch. De huidige smartwatch bied nog niet veel extra.

Als iemand de meerwaarde van een smartwatch kan bedenken en het ook nog goed kan uitvoeren en marketen met de juiste technieken kan het nog wel eens wat worden.
Ik denk dat je dan toch eens een tijdje een smartwatch moet uitproberen, het heeft wel degelijk een toegevoegde waarde als tweede scherm van je smartphone.

Het meest handige zijn ook gewoon de notificaties, je hoeft niet telkens je telefoon uit je broekzak te halen als er een WhatsAppje of Hangouts bericht binnen komt.
Als je in de auto zit kun je bijvoorbeeld je reactie inspreken welke vervolgens uitgetypt wordt en automatisch verzend (annuleren binnen 3 sec. mogelijk). Uiteraard alleen handig voor korte berichten.

Boodschappen doen met Appie bij de AH is ook briljant, de boodschappen eerst even sorteren op looproute, en vervolgens kun je ze aftikken op je smartwatch en komt telkens automatisch het volgende benodigde artikel in beeld. Met zelfscan is het namelijk niet handig om met twee apparaten in je handen te winkelen, dus heeft de smartwatch weldegelijk een toegevoegde waarde.

Ook met Google Keep kun je heel mooi een checklist afwerken via je smartwatch, er zijn ook mensen die daar hun boodschappen mee doen, ik gebruik het dan alleen voor bijvoorbeeld in een bouwmarkt, of cadeaulijst afwerken in de feestmaanden.

Wat ook super gaaf is, is dat je de watchface kan aanpassen op je kledingstijl, er zijn voor Android Wear icm WatchMaker enorm veel ontwerpen beschikbaar, je kunt zeker je eigen stijl wel vinden (of voor de creatievelingen zelf maken).

Dat er misschien een betere marketing voor moet komen is misschien wel waar. De Apple Watch was zo slecht (in vergelijking met Android Wear) dat het zelfs negatieve marketing bracht voor smartwatches ipv positieve reclame. Helaas refereren mensen vaak naar de Apple Watch, Samsung Gear of Pebble als het om smartwatches gaat, en worden de Android Wear watches te weinig promoot en dus te weinig gezien.

De Moto 360 first gen. is niet zo duur meer, je zou die eens kunnen proberen voor dat geld.
Nog steeds zie ik niet heel veel toegevoegde waarde. Je kunt alleen dingen die je normaal anders doet nu op je Watch doen. Is het wel wenselijk om een berichtje te sturen tijdens het auto rijden? (leidt wel af). Je boodschappenlijstje kun je ook gewoon onthouden en die watchmaker mogen wel bij je kleding passen, maar het scherm staat het grootste deel van de tijd uit. En dat horloge ziet er nog steeds niet echt mooi uit (mijn mening). En die notificaties kunnen best even wachten.

Het kan hier en daar wel handiger zijn dan zonder. Maar het is nog steeds niet zo dat je een smartwatch 'moet' hebben, met een smartphone ligt dat wel wat anders.

Aan de andere kant is het net wat je gewend bent. Voor de een zal het handiger zijn dan de ander.

Toch denk ik dat de smartwatch als ding nog wel wat stappen in de ontwikkeling te gaan heeft, het staat nog best wel in de kinderschoenen. De huidige smartphone verschilt ook best wel veel van de eerste smartphones. Ook zijn er in de loop van de tijd meer functies ontstaan. Die specifieke functionaliteit moet voor smartwatches ook nog ontwikkeld worden.

Oja, de goedkoopste moto 360 die ik nu in de pricewatch zie staan kost nog steeds bijna 200 euro. Bij mij valt dat niet in de categorie 'niet zo duur'. Dat apparaat is niet zo goed meer beschikbaar.

[Reactie gewijzigd door lololig op 20 mei 2016 08:05]

Hmmm, boodschappen onthouden is niet zo eenvoudig met een gezin van 4 waarbij ik niet de enige ben die producten op de boodschappenlijst muteer.

De ontwerpen van de smartwatches zijn toch wel erg gelikt naar mijn idee, en het scherm heb ik zelf op ambient mode waarbij de watchface altijd gedimd zichtbaar is.
De Huawei is ook best wel mooi ontworpen (http://zdnet2.cbsistatic....ad10/huawei-watch-620.jpg)
Maar de Moto360 is dan toch net wat dunner en strakker.

Misschien ben ik ook wel te vroeg er mee, maar zou 'm niet meer willen missen.
Nog een dingetje: waarschijnlijk moet je over een (paar) jaar een nieuwe, m'n gewone horloge gaat al jaren mee zonder ook maar 1x iets te hoeven veranderen. Iig fijn dat het voor jou wel meerwaarde heeft.

Meningen verschillen nou eenmaal. Soms denk je dat je iets niet nodig hebt maar blijkt het toch best wel handig te zijn. Vroeger dacht men ook dat je geen mobieltje nodig had.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee