Asus introduceert ZenWatch 3 met rond oledscherm

Asus kondigt de ZenWatch 3 aan. Het nieuwe Android Wear-horloge heeft een metalen frame en een rond scherm, dat gebruikmaakt van een 1,39"-oledpaneel met een resolutie van 400x400 pixels. De soc is de Snapdragon Wear 2100 van Qualcomm.

Het scherm heeft een pixeldichtheid van 287ppi en is afgewerkt met Gorilla Glass 3 van Corning. Volgens Asus is het frame ongeveer een centimeter dik en gemaakt van roestvast staal. Volgens Asus komen er verschillende 'luxueuze' bandjes beschikbaar voor de Smartwatch. Het horloge is bestand tegen water volgens de ip67-specifciatie.

Asus gebruikt in de ZenWatch 3 de Snapdragon Wear 2100-soc, die Qualcomm in februari aankondigde. Details over die soc zijn niet bekend op dit moment, maar het zou gaan om een variant van de Snapdragon 400, maar dan kleiner en zuiniger. De nieuwe soc zou 25 procent zuiniger zijn dan zijn voorganger. Er is 512MB ram aanwezig en 4GB emmc-flashopslag. Het horloge communiceert met smartphones via bluetooth en wifi.

De accu heeft een capaciteit van 340mAh en volgens Asus gaat het horloge tot twee dagen mee op een volle lading. De smartwatch ondersteunt snelladen en in vijftien minuten kan de accu tot zestig procent opgeladen worden. Het opladen gaat via een kabel, die magnetisch verbonden wordt met het horloge. Ook komt er een optioneel battery pack, die nog eens 200mAh toevoegt aan het horloge.

Op de behuizing zijn drie fysieke knoppen aanwezig. Een van de knoppen opent de ZenFit-app, die activiteit van de drager bijhoudt. Een tweede knop wordt ingezet om de weergavemodus van het horloge aan te passen. De derde knop kan door de gebruiker aan een functie naar keuze toegewezen worden.

Asus levert de ZenWatch 3 met meer dan vijftig verschillende softwarematige 'wijzerplaten', die met de ZenWatch Manager-app op een smartphone kunnen worden geselecteerd. Veel van deze watch faces bieden volgens Asus ondersteuning voor aanpasbare widgets die informatie kunnen weergeven. Ook is het mogelijk om eigen wijzerplaten te ontwerpen met de FaceDesigner-app voor smartphones.

De ZenWatch 3 komt in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt, voor een adviesprijs van 229 euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

31-08-2016 • 13:30

89 Linkedin

Reacties (89)

89
84
59
3
0
19
Wijzig sortering
Een rond scherm met een resolutie van 400x400? :?

edit: hieronder allemaal. Ik snap wel dat het horizontaal en verticaal 400 pixels zijn op de middellijn van de cirkel. Zie mijn reactie op hydro13

[Reactie gewijzigd door MRIdev op 31 augustus 2016 13:55]

400 hoog op de middenlijn, en 400 breed op de middenlijn.
je hebt dan effectief wel geen 400x400=160k pixels, maar het is wel 400 bij 400.
effectief heb je ca 125k pixels.
Wat hoor je dan graag? Een straal van 200 pixels? :?
3,1415 x (200 x 200) pixels inderdaad.
Het zijn gewoon geen 400 x 400 = 160000 pixels
Dat hangt er van af hoe je "x" interpreteert. In de volksmond zou je kunnen stellen dat het scherm 400 bij 400 pixels meet, wat....ergens klopt.
Ook hier komt de ware intentie boven van fabrikanten: het maakt niet uit of je de waarheid communiceert, het gaat er om dat het goed klinkt.

Fabrikanten zouden bij een rond scherm de diameter-resolutie moeten vermelden: 400 pixels. Ik denk als je dit voor een rechter zou leggen dat je dit wint: je kunt met de manier waarop de resolutie gecommuniceerd wordt, niet vergelijken met een regulier scherm en dat is misleidend.

[Reactie gewijzigd door Nas T op 31 augustus 2016 21:33]

Fabrikanten zouden bij een rond scherm de straal-resolutie moeten vermelden: 400 pixels.
Nee, de straal is 200 pixels. 400 is de diameter ;)

[Reactie gewijzigd door Room42 op 31 augustus 2016 18:57]

Oeps, dank je :D, fixed.

Wel gekozen voor diameter in plaats van straal omdat als er met straal begonnen wordt, een fabrikant vanzelf wel op diameter over gaat stappen, want: dan staat er een hoger getal en dat lijkt beter. ;)

[Reactie gewijzigd door Nas T op 31 augustus 2016 21:35]

Ja, dan klopt het.

Draai het maar eens om: een vierkant scherm met een straal van 200 pixels. Komt nog meer fout over, maar is net zo fout.
Een vierkant heeft geen straal. Je vergelijking raakt kant nog wal ;)
Ik weet niet of je met die knipoog aan wilt geven dat je zijn opzetje even inkopt of niet... Maar dat is inderdaad precies wat MRIdev zegt :p
Je kan geen cirkel van 400 bij 400 hebben, dat is niet hoe een cirkel gedefinieerd is, net zo min als dat je een vierkant met een straal van 200 kunt hebben.

[Reactie gewijzigd door job_h op 1 september 2016 00:09]

R=200 geldt alleen als je onder een hoek van 0, 90, 180 of 270 de pixels gaat tellen. Doe je het op willekeurige andere hoeken, dan geldt dat niet. Ik snap wel dat ze omwille van eenvoud voor de notatie '400x400' kiezen...
Doorsnee waar er 400 pixels verticaal en 400 pixels horizontaal zitten.
Ja, want hoe zou men het anders aan moeten geven? Het zal ongetwijfeld geen perfecte cirkel zijn en de pixels zullen dan ook - net zoals bij bijna alle andere schermen - in een raster liggen. Als dat niet zo zou zijn, dan is het erg lastig om de dichtheid aan te geven. Het voorstel van R=200 is zelfs afdoende omdat het niet aangeeft wat de "afstand" tussen de stralen is en een oneindige scherpte zou betekenen.
Ook komt er een optioneel battery pack, die nog eens 200mAh toevoegt aan het horloge.
Wat moet ik me hier bij voorstellen?

[Reactie gewijzigd door Cornelisjuh op 31 augustus 2016 13:39]

Ik denk in het bandje, of iets wat je onder de body klikt, dat je horloge dan een paar mm dikker maakt. Maar dit is natuurlijk speculaas-sie...
Op AndroidWorld staat dat je de batterypack onderop de body kan klikken. Klinkt wel logisch omdat ze het 'pack' noemen. Zou anders denken strap-on accu ofzo :+

De Zenwatch 3 ziet er in ieder geval veel en veel mooier uit dan de Zenwatch 2. Kleinere bezels en een rond scherm. Bovendien een hogere resolutie en ook een next gen cpu.

Helaas weer geen hartslagmeter, de Zenwatch 1 had dit nog wel. Ik ga m'n Huawei Watch pas upgraden als er een ronde Smartwatch is met GPS, hartslagmeter en een rond scherm.

De adviesprijs van 229 euro is echter wel netjes. Veel waar voor je geld.
Ze zijn wel duurder geworden, voordien was de zenwatch echt al gemakkelijk een instapmodel nu is die toch 50 euro meer.

Ik vind hem wel mooi, op de gouden rand in de zwarte modellen na. Dit maakt het voor mij een no-go.

Verder vind ik het weer een heel knappe smartwatch en de specs klinken goed.

Maar sinds mijn microsoft band 2 ben ik niet meer zo enthousiast over dit type. Het voegt te weinig toe dan in vergelijking waar ik meer nut heb van mijn microsoft band die ik ook als sporthorloge kan gebruiken.
The watch comes with a magnetic charger, a watch stand, and an external battery pack that you can connect to the back of the watch to get 40 percent longer battery life.
Deze kun je onder het "klokje" plaatsen dus tussen het horloge zelf en je arm. Wordt die dus wat dikker van.
WoW, super mooi ding. Jammer dat Android wear niet zo goed samen gaat met iOS
Heeft weinig met Android wear of iOS te maken. Als de fabrikanten gewoon een goede iOS app bouwen hoort het gewoon goed te functioneren
Nou, dat je horloge één op één dezelfde taal spreken, maakt het voor devs natuurlijk tien keer makkelijker. Bovendien is het voor Google juist een punt om mensen hierdoor naar Android te trekken. Zeker aangezien de Apple Watch (IMO) zo'n onding is. Dus logisch dat het beter op Android aansluit dan iOS...
En de belangrijkste reden is dat je op iOS simpelweg niet dezelfde gegevens op kan vragen als op Android.

Mede doordat Google gewoon native ondersteuning en Wear API's heeft toegevoegd aan Android. Apple gaat dit echt niet doen.

Dus dat limiteert Android Wear in combinatie met een iOS device. Op zich wel jammer.

Maar straks met Android Wear 2.0 kan je standalone apps ontwikkelen :) (wordt wel weer irritant om horloges te ondersteunen onder AW2...)
Is dit nu een horloge wat binnenkort bij de 2de generatie Android Wear horloges komt? Of is dit een generatie 1.5? En zonde dat ze niet even langer konden wachten op het Gorilla glas voor horloges..
Dit lijkt me een 2de generatie horloge, aangezien hij, volgens mij als eerste, de nieuwe Snapdragon 2100 processor gebruikt die speciaal voor wearables ontwikkeld is. Daarbij valt me de batterijduur van maximaal 2 dagen dan nog een beetje tegen eigenlijk; horloges als de 2de generatie Moto 360 schijnen toch redelijk eenvoudig anderhalve dag te kunnen halen en die gebruiken geen speciale wearables-processor.

Overigens loop ik bijna anderhalf jaar met mijn 1ste generatie Moto 360 rond en heb ik enkele kleine krasjes op de behuizing (makkelijk weg te werken met een watervaste stift), maar op het glas is nog geen kras te zien.
Beetje muggeziften maar denk wel dat je generatie 3 kan aanhouden. Dat is dan meer gebaseerd op de features. Chipset is in deze moeilijk aan te houden omdat er ook smartwatches zijn op een Intel chip.
Ik heb een zenwatch 2 en daar haal ik ook makkelijk 2 dagen uit.
ik op een Facemaker digitaal display zonder seconden... 20% per 24 uur
Van 1,5 naar die 2 dagen klopt dan wel redelijk met wat er in het bericht staat: "De nieuwe soc zou 25 procent zuiniger zijn dan zijn voorganger. "
Dit is een mooi klokkie :D

Ik loop nu nog met een LG G Watch. Oftewel gewoon een mini-smartphone wat uiterlijk betreft. Maar het bevalt goed, ik wil alleen nog iets wat als een horloge uitziet. Nou is de LG Urban wel een leuke keus, maar is me iets te '80s'. Dit is een van de weinige slimme klokjes die me qua uiterlijk weet te bekoren. Deze ga ik zeker in de gate houden. Mag wel nit meer dan 200 euro in mijn ogen kosten. Maar dat vind ik sowieso een harde grens voor een smartwatch.

Edit: Ik zie al 229 euro...

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 31 augustus 2016 13:57]

Adviesprijs van EUR229, dus als een aantal webshops gaan stunten duikt deze prijs al vrij snel onder de EUR200 verwacht ik.

Persoonlijk vind ik de gouden binnenring in alle getoonde varianten een beetje jammer. Het geeft aan alle modellen een te hoog bling gehalte, wat jammer is. Een smartwatch mag van mij wat neutraler, stijlvoller, zijn.

[Reactie gewijzigd door Vullisbak op 31 augustus 2016 13:59]

Wat mij betreft hadden ze de binnenring beter in dezelfde kleur als de behuizing kunnen doen. Bij de gouden versie ziet het geheel er prima uit.

De zwarte en zilveren met een respectieve zwarte en zilveren binnenring zou er ook mooi uit gezien hebben. Jammer.
Ja, lijkt me een geode redenering. Grote kans dat hij dan om mijn pols komt :)
Dat gaat dus prima met de zenwatch twee. Ingetogen, onopvallend, maar wel mooi afgewerkt.
Vind ik.
Tijd om van apple over te stappen? :P
Als je het over horloges hebt: je hebt voor mij gelijk. Ik snap de aantrekkingskracht van dat Apple ding niet. Als je het over telefoons hebt: zou ik niet doen. Die zijn echt dikke prima, en ik begrijp als gebruiker van nu mijn 2e iPhone (een SE na jarenlang een 4) en een iPad de aantrekkingskracht helemaal.
Ik ben zelf ook zelf blij met mijn iPhone, en ben voorlopig nog niet van plan om over te stappen. Dit horloge is daar nog niet genoeg voor. Wie weet in de toekomst nog eens?
OLED gaat dat niet op lange termijn inbranden helemaal met veel stilstaande cijfers? Mijn Nokia Lumia 930 heeft ook er ook laatst van ik heb nu bij donker beeld internet browser icoontjes er permanent op staan.
In principe heb je voldoende refreshes van het scherm. Je krijgt namelijk meldingen, je menu gaat over het hele scherm. Je scherm dimt en wordt helderder afhankelijk van de houding en wijzerplaat (er kan dus ook meer veranderen afhankelijk van positie) Dit lijkt me dus niet zo'n punt om je ongerust over te maken.
Ben super blij met mijn Zenwatch 2 met vierkant scherm.
Vind een vierkant scherm een stuk makkelijker afleesbaar dan een rond scherm.

De huidige Zenwatch 2 gaat bij normaal gebruik 2 dagen mee op 1 accu a 400 mah.
De Zenwatch 3 gaat bij normaal gebruik tot 2 dagen mee op 1 accu van 340 mah.

Den Zenwatch 3 heeft een kleiner scherm, zuinigere SOC en 2 dagen batterijduur.
Erg jammer van die kleinere accu. Klinkt niet echt als een voorruitgang tov de Zenwatch 2.
Yup, de zenwatch 2 is echt een top horloge, zeker voor de prijs! Heb 'm een maand of 8 en ben er dagelijks blij mee.
Ziet er mooi uit maar over smaakt valt te twisten. In hoeverre is Android Wear nu echt compatible met iOS?
Je bent beperkt tot de standaard meegeleverde watchfaces van Motorola en je kan geen apps downloaden/gebruiken maar notificaties komen prima door.

Heb zelf enkele maanden een Moto 360 i.c.m. met een iPhone 6 gebruikt. Werkte prima!

Gebruik dezelfde Moto inmiddels een half jaar met een Samsung S6 en werkt nog iets fijner. Google Now is meer aanwezig met verkeersmeldingen e.d. Apps gebruik ik alsnog niet. Werkt retetraag en (daarom) weinig toegevoegde waarde voor mij.
Wauw een rond Oled horloge voor 229! Wat een gaaf ding! Die gaat mijn moto 360 opvolgen!
yep, ik ben ook in de markt
Ik overweeg het ook inderdaad. Ik vraag me alleen af of deze ook Always on ondersteund. Anders is hij voor mijn gevoel nutteloos omdat het dan alsnog niet "voelt" als een "echt" horloge.
Alle horloges ondersteunen in ieder geval Ambient screen, alleen always on is inderdaad mooier.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee