Gerucht: Europa keurt overname KPN-dochter Base door Telenet goed

De Belgische kabelaar Telenet krijgt volgens persbureau Reuters toestemming van de Europese Commissie om KPN-dochter Base over te nemen. De nationale toezichthouders zouden al op de hoogte zijn van de toestemming. Binnenkort zou de bevestiging volgen.

Dat de toestemming zou komen, was lang niet zeker, want de Europese Commissie stelde aan de laatste overname in de telecomindustrie zulke voorwaarden dat de providers die zelf afbliezen. Ook aan de Base-overname lijken voorwaarden vast te zitten. Base had de helft van Mobile Vikings in handen, maar Medialaan nam die virtuele provider in november in het geheel over.

De weg is nu dus vrij voor de kabelaar om de KPN-dochter over te nemen, meldt Reuters. Telenet maakte de intentie voor de overname bekend. Na de overname heeft Telenet een eigen mobiel netwerk in handen. De andere mobiele netwerken in België zijn in handen van Proximus en Mobistar. Base heeft meer dan drie miljoen klanten.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

22-01-2016 • 09:34

49 Linkedin

Submitter: iveken

Reacties (49)

49
48
32
2
0
9
Wijzig sortering
Triest hoe België (Vlaanderen) nog meer het wingewest van Liberty Global wordt.

De regering zou haar meerderheid in Belgacom moeten gebruiken om een GIGANTISCHE prijzenoorlog op te zetten. Dit kan de Belgische gezinnen honderden euro's per jaar besparen.
Geld dat nu naar het buitenland gaat. Het gaat ook de index onder controle houden, waardoor de loonkloof met het buitenland verder gaat afnemen.

Dat zou natuurlijk slecht zijn voor de aandeelhouders van Telenet/Belgacom, maar daar hoeft de staat geen verantwoording voor af te leggen.

Dat de balans van Telenet overladen is met schulden is een bijkomend voordeel. Bij failissement kan het misschien opnieuw lokaal verankerd worden.
De Belgische staat is voor 56% aandeelhouder van Proximus. Als ze dus met andere woorden gaan kiezen voor zo'n strijd zal dit de Belgische staat heel veel geld aan uitgekeerd dividend kosten.

Dividend dat ze momenteel toch elk jaar nodig hebben om hun begroting op orde te krijgen. ;)
Dat klopt maar voor een deel.

Als de gezinnen geld over hebben, gaat een deel hiervan geconsumeerd worden. Dat brengt de staat geld op. Rechtstreeks via de BTW, onrechtstreeks via economische groei, jobs, etc...

Als er een prijzenslag plaatsvindt, gaat dit de index naar beneden houden. Dan moet de staat minder uitgeven aan uitkeringen, lonen, indexatie van belastingsschijven.

Merk op dat Telenet nauwelijks belastingen betaalt, en dat de staat (wij allemaal) maar de helft van het Proximus-dividend krijgt, en wat roerende voorheffing op de overige dividenden.

Een prijzenoorlog zou VEEL BETER zijn voor de Belgische burgers, want een kwart van wat Proximus uitkeert is veel minder dan wat 'we' teveel betalen aan telecom.

In een klein, geconcentreerd land met goeie infrastructuur mogen we toch verlangen om bij het goedkoopste kwart te zitten wat telecom betreft... Dat zou een mooie doelstelling kunnen zijn voor de regering aan Proximus.

[Reactie gewijzigd door Quilt op 22 januari 2016 12:20]

Wil dit nu zeggen dat de Mobile Vikings onderdeel zijn van de Telenet groep? *als de overname compleet is*
Nee. Liberty Global zou de toezegging gedaan hebben om haar aandeel in Mobile Viking te verkopen aan Medialaan. Hiermee zou Mediallan een volwaardig MVNO op het netwerk van Base worden.

Gezien de geruchten over een samenwerking tussen Liberty Global en Vodafone en het te koop staan van T-Mobile, zijn de uitkomsten van deze overname ook interessant voor Nederland.
Neen, Mobile Vikings is net overgenomen door Medialaan en zal in de toekomst niets met BASE en dus ook niets met Telenet te maken hebben.
Buiten dan dat Mobile Vikings wel gewoon op het BASE/Telenet-netwerk gaat blijven draaien.
Mobile Vikings zal op termijn wel verdwijnen.
Waar haal je die info? Medialaan heeft bij de overname te kennen gegeven dat ze het sterke merk net willen behouden, en de manier waarop Mobile Vikings met klanten omgaat wil gaan kopiëren bij andere MVNO-merken. Hun eigen JIM-Mobile verdwijnt alvast wel, maar Mobile Vikings blijft sowieso behouden voorzover ze hebben aangekondigd.
JIM-mobile heeft in de praktijk niets met Medialaan te maken ; is maar een naam overeenkomst. Grappig genoeg wel eentje waarbij BASE de touwtjes in handen heeft ; dus het zal waarschijnlijk wel verdwijnen.
Klopt niet meer. Medialaan neemt de klanten van JIM Mobile net als die van Mobile Vikings over van Base. Ook Jim Mobile verdwijnt dus, in tegenstelling tot de intussen ter ziele gegane zender, niet.

Persbericht: http://medialaan.be/medialaan-neemt-mobile-vikings-over
Laat ons hopen van niet, ben sinds gisteren klant bij mobile vikings.

Proximus netwerk was oke, maar die mensen bij de Helpdesk daar weten amper na 1 week wat hun collega van de week ervoor te vertellen had over bepaalde abbonementen, als ik 140 euro erdoor surf mobiel, 3 sessie's (+-40min) op de trein enkel de krant lezen en wat twitter/reddit, ben ik duidelijk bij proxismurf niet op men plaats.
Het antwoord lijkt me hier voor simpel: Uw abonnement is niet aangepast aan uw gebruik. Als ik lees dat je 140€ extra betaald voor je data dan:
* Heb je meer dan waarschijnlijk een Easy+ forfait. Maar dit is technisch niet mogelijk, want deze wordt geblokkeerd indien men meer dan 60€ EXTRA verbruikt aan data.
* Indien je een Smart+ forfait hebt, ook dan blokkeert men je bij een meerverbruik van €60 bovenop je inbegrepen data.

In beide gevallen wil dit zeggen dat de beveiliging voor het meerverbruik door jezelf is uitgeschakeld. Deze wordt door Proximus namelijk standaard geactiveerd, en uitgeschakeld na vraag van de klant. Ook krijg je hiervan een brief. Ook krijg je als gebruiker de melding over het gebruik van je forfait (50%, 90%, 100%, 200%, 300%...). Indien je dit niet hebt gekregen, dan kan je dit aangeven en is dit een mogelijke reden dat ze je een creditnota toekennen.

Ofwel dat je gewoon een ontevreden klant bent die van een mug een olifant maakt om toch maar gelijk te halen.
Anoniem: 702158
@Zavantas25 januari 2016 17:22
Hey sorry voor late reactie, ik gebruik deze tweaker account enkel thuis.

Ik ben een volwassen ontevreden klant en in mijn ogen terecht.

Indertijd ben ik van Mobile vikings overgeschakeld naar Proximus wegens dat de 4g verbinding in brussel centraal daar beter was (zag ik bij de collega's), ik had een abbo waarbij ik elke maand 20 euro ontving via gestructureerde medeleling, dewelke ik altijd netjes betaalde. Na een paar maanden/jaar kreeg ik altijd het bericht dat de max belkrediet was bereikt, dacht iets rond de 250 euro, dus ben ik maar meer gaan bellen ook al ben ik meer iemand die de smartphone gebruikt voor internet / sms'en.


Had zelfs eens de vraag voor Proximus toen ik belde in het verleden, meneer als ik een app koop in de playstore, niet via men mijn paypal maar gewoon abbo zal dit bedrag dan ook niet gewoon van men belkrediet gaan, tuurlijk meneer dat lukt !

perfect zei ik en ik kocht een paar apps, na half uurtje zag ik op de proximus app nog steeds hetzelfde hoog bedrag. Toen ik opnieuw belde en het geluk had dezelfde persoon weer aan de lijn te krijgen, zei die me, sorry was een vergissing is enkel belkrediet ben het evetjes gaan navragen ook al vroeg ik de eerste keer of die zeker was.


Paar maanden later, dus onlangs zag ik tot men verbazing op de trein richting werk dat men mobiel internet op was, normaal heb ik maandelijks 2 gig.

In de veronderstelling dat wanneer men internet erdoor was, dacht ik misschien dat ik nu eindelijk eens wat kon surfen door aan men hoog belkrediet te gaan snoepen, niks bleek minder waar.

Telefoontje naar Proximus: Ik zit hier eigenlijk met een heel hoog bedrag, enkel voor bellen en jammergenoeg kan ik hier niet met surfen om alleziens het bedrag naar beneden te gaan halen, geen probleem zegt de meneer we plaatsen je over naar een smart met direct 4 gig mobiel internet, dan kan je binnen 15 minuten weer surfen ! want dit is wel een heel hoog bedrag !

Super zegt de klant Rigs, dan kan ik weer surfen want zo niks kunnen lezen in de ochtend is vrij ambetant, zekers als je vergeet de krant te downloaden via wifi

Inderdaad meneer, en als je weer een melding krijgt dan bel je gewoon en dan nemen we weer geld van je belkrediet en dan plaatsen we dit weer om op je kaart

klant rigs: dus krijg ik dan elke maand geen factuur meer..

Correct, we gaan je bedrag zo naar beneden krijgen en dan kan je gewoon hier met verder gaan.


Paar dagen/klein weekje later, is me een raadsel kan ik opnieuw niet internetten, nochtans zei de vrolijke meneer dat die onmiddelijk 4 gig ging toevoegen.

(ter info: Ik werk 3 dagen per week van thuis uit via VPN, dus de andere 2 gebruik ik enkel in de ochtend men mobiel internet en zo af en toe eens een twitter, facebook, reddit check)

Ik bel terug naar Proximusje; waar een mevrouw opnam, die me te vertellen had dat ik geen belkrediet meer had en wist niks van het verhaal van de collega.

Raar zei ik nochtans stond er vorige week een heel groot bedrag op, dat blijkbaar op een aantal sessie's erdoor is en ondertussen ook gewoon de rest van het krediet.


Ik maak geen olifant van een mug, maar als ze me de eene week een afspraak maken voor een olifant, en dan de week nadien een mug aanbieden, is het gewoon duidelijk dat de klant een ooievaar is dewelke kan vliegen zoals hun wind blaast.

Afspraken maken en die afspraken naleven is gewoon correct, ik heb nog nooit zoveel verschillende meningen gehoord bij 1dezelfde heldpesk als die van Proximus, en als Klant heb je de eene week wow prefect smile en de week nadien WTF moment.

Misschien slikken andere mensen dit zomaar, maar voor rigs was het tijd om eventjes andere provider oorden op te zoeken, waar een afspraak een afspraak is, en waar de klant nog altijd geen windzak is dewelke toch maar ja knikt.

Tevreden Mobile Vikings klant nu.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 702158 op 25 januari 2016 17:50]

Je had dus geen abonnement maar een prepaid kaartje... Indien je dus je inbegrepen data/minuten verbruikt stap je over op het "standaard tarief" wat toen (nu trouwens nog) verschrikkelijk duur was.
In mijn ogen is de operator in fout gegaan door je geen abonnement aan te bieden dat voldeed aan je verbruik (of heb je de boot afgehouden met het gedacht dat P&G voordeliger was)
Anoniem: 702158
@Zavantas27 januari 2016 22:02
ik kreeg elke maand een overschrijving, prepaid kaartje moet je volgens mij zelf gewoon opladen wanneer je wil. Zou kunnen dat het pre paid was onder abbo vorm, maar ik denk ook dat proximusje inderdaad wat beter zou moeten luisteren naar de eisen van de klant, zoals ik al zei de eene week zeggen ze A de andere week B met gevolg dat je gewoon teveel betaalde, en na een tijd gewoon moe bent van al dat gebel om te vragen hoe het nu zit, of met de mond vol tanden staat.
ik herlaad 20€ per maand mijn kaart vol,
hier heb ik 2 gb per maand, deze kom ik wel nipt toe als ik zwaar facebook&youtube gebruik.
dus hoe kan je 140€ aan data opstoken ? op 4G constant youtube ofzo ?

misschien eens kijken naar de instellingen van je telefoon , of minder filmpjes kijken?
volgens mij heb je zelf geen idee hoeveel data je verstookt ...
als er per maand 2gb data binnenkomt geeft mijn gsm mij zelf een melding, en proximus smst mij 2 keer dat mijn MB's op zijn ...

kwaliteit van de helpdeskmedewerkers doe ik geen uitspraak over, maar je kan je wel bedenken dat dit zo goedkoop mogelijk moet zijn ...
Er wordt een deel van die helpdesk uitbesteed aan IPG Group.
Met daar de gemiddelde leeftijd van de mewerker rond de 25 jaar en een turnover van om de 40%, weet je genoeg.
Ik betaal 15 euro voor 4gb, een hele hoop sms'en en 1 uur bellen dacht ik.
Mobistar, wel minder goed netwerk dan proximus maar goed genoeg.

Paar dagen terug anderlecht Gent op het werk gekeken, vroeger kon ik me dat niet permitteren, nu laat ik mij helemaal gaan :-)
zie ook antwoord hierboven, het is me ook een raadsel ! normaal kom ik ruimschoots toe met 2 gig waarom die maand niet, joost mag het weten en waarom ik er dan 4gig zoals beloofd + al men belkrediet erdoor draai op een paar ochtend mobiel sessie's, ik weet het ook niet man !

Ben alleziens geen blue ray gaan downloaden op de trein ! 8)7
Blijft er überhaupt nog iets over van KPN? Hoe denken ze nog te kunnen concurreren met de grotere partijen vanuit het buitenland (Vodafone, T-Mobile, Tele2, Ziggo, UPC) als ze al hun buitenlandse takken verkopen? Het lijkt wel alsof KPN meer een Nederlands overheidsbedrijf aan het worden is, want essentiële diensten zoals 112 in stand moet houden.
T-Mobile Nederland staat in de etalage.
Als dat verkocht is staat er niets meer in de weg voor Deutsche Telekom om een overnamebod op KPN te doen.

Dus nee, naar verwachting zal KPN met de tijd opgaan in een groter geheel.
Dat lijkt er idd op en weer een bedrijf naar het buitenland.

Telenet is trouwens gewoon onderdeel van liberty global dezelfde eigenaar als ziggo/upc.
Het lijkt wel alsof KPN meer een Nederlands overheidsbedrijf aan het worden is, want essentiële diensten zoals 112 in stand moet houden.
Dat zou gezien de oorsprong van het voormalige Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie wel ironisch zijn. :)
Blijft er überhaupt nog iets over van KPN? Hoe denken ze nog te kunnen concurreren met de grotere partijen vanuit het buitenland (Vodafone, T-Mobile, Tele2, Ziggo, UPC) als ze al hun buitenlandse takken verkopen? Het lijkt wel alsof KPN meer een Nederlands overheidsbedrijf aan het worden is, want essentiële diensten zoals 112 in stand moet houden.

Exact!

De pavlov reactie toend ie gekke Mexicaan KPN wilde opkopen was niet onwaarschijnlijk het effectieve einde van KPN als multinational. (Nu pakte die Mexicaan het ook niet slim [sic] aan geef ik toe.) KPN had/heeft veel schulden, maar ipv een partner zoeken (overgenomen, fusie, etc) gingen de hakken in het zand en werd de overheid aangekeken om die Mexicaan buiten de deur te houden.

Echter ivm de hoge schuldenlast moest men daarna wel vanalles verkopen. Maar ja, nu is KPN dus enkel een kleine regionale speler. In Nederland groot, maar op mobiel en internet gebied spelers die geen betekenis hebben internationaal gezien. En hun internationale activiteiten op gebied van interconnects bij internationale telefonie (waar ze wel groot zijn) etc zijn daarmee vooral een etalage-object geworden.

Jammer, maar ik denk dat zowel aandeelhoudens als werknemers uiteindelijk meer toekomst hadden als een goede fusie of overgenomen partner van een internationale grootmacht (wat die Mexicaan is), dan als kleine regionale speler. Uiteindelijk is men immers nu vooral afhankelijk van winst op de Nederlandse markt. Alles op één paard wedden dus.

Ik denk dat het nu dus een kwestie van tijd is, dat men alsnog overgenomen wordt. Maar dan waarschijnlijk tegen lagere aandeelhouders waarde en ik vrees ook ontslagen op ondersteunende diensten zoals hoofdkantoor en bepaalde service-centra. Immers die zullen verplaats worden naar de overnemende kandidaat. Bij die Mexicaan was het de bedoeling dat KPN de basis zou zijn voor uitbreiding en was dat minder een gevaar.
Wat ik me vooral herinner van Base is het slechte network in name van bereikbaarheid. Nu is dat wel al jaren geleden, maar ik kan me nog steeds wel voorstellen dat de stap voor Telenet klanten van het Proximus netwerk naar het Base netwerk toch een beetje een stap achteruit is.
Dat is al lang niet meer het geval. Het netwerk van Base staat nu volgens testaankoop als tweede gerangeerd. Ook zitten de huidige Telenet klanten nu op het mobistar-netwerk. Ze zouden er dus op vooruit gaan van netwerkkwaliteit naar het BASE-netwerk.

Bron: http://www.dewereldmorgen...-proximus-blijft-koploper

[Reactie gewijzigd door AddictIII op 22 januari 2016 10:21]

Dat is al lang niet meer het geval. Het netwerk van Base staat nu volgens testaankoop als tweede gerangeerd. Ook zitten de huidige Telenet klanten nu op het mobistar-netwerk. Ze zouden er dus op vooruit gaan van netwerkkwaliteit naar het BASE-netwerk.

Bron: http://www.dewereldmorgen...-proximus-blijft-koploper
Je bron is 2.5 jaar oud, wat een eeuwigheid is. Mobistar rolde 4G pas daarna (begin 2014) uit. Naar mijn ervaring met Mobistar en Proximus is het 4G-netwerk van Mobistar beter dan dat van Proximus, en is de dekking uitstekend.
Dat klopt. Ik ben oa. voor 4G overgestapt naar Mobistar. Ik heb echt bijna overal 4G ontvangst, ook binnen. Dit omdat ze op de meeste plaatsen 4G hebben uitgerold op 800mhz.
bedankt voor de correctie! In dat geval zal het inderdaad goed meevallen.
Na vijf jaar als Mobile Viking kan ik uit ervaring zeggen dat het eigenlijk allemaal nog meevalt, toch zeker als je in de regio West/Oost-Vlaanderen woont en werkt. Base is vaak later met nieuwe technologieën uitrollen, zo is het 4G netwerk inderdaad nog een stuk minder dan bij Proximus/Mobistar, maar langs de andere kant is hun Edge-netwerk echt OVERAL beschikbaar. Bij Proximus/Mobistar zie ik vaak mensen op ofwel 4G in steden, ofwel 3G iets erbuiten, ofwel met helemaal niets op de trein of kleinere dorpen. Daar is het edge-netwerk van Base eigenlijk altijd nog perfect bruikbaar ;)

[Reactie gewijzigd door darkjeric op 22 januari 2016 10:20]

Net het omgekeerde hier... Geen problemen met bereik bij Proximus, terwijl ik constant problemen met bereik had bij Base (centrum van dorp e.d.). Is dan ook de reden dat ik ben weggegaan bij Mobile Vikings, we bleven problemen hebben met het bereik.
Hier idem. Overweeg ook om van MV weg te gaan. Alleen de goede prijs en top klantenservice houdt me nog wat tegen.
Telenet klanten zitten momenteel op het mobistar netwerk, waarvan ik dacht dat het momenteel zeker niet beter is dan het base netwerk.
Ah ja, slecht netwerk. Ik heb een proximus sim van het werk, een mobile viking (base) en internet on mobile (mobistar) kaartje prive. En thuis heb ik met alle drie amper ontvangst. En het is niet dat ik in de middle of no where woon.
Het zal er maar vanaf hangen waar je zit denk ik.

Ik woon en werk in de grensstreek tussen België en Nederland (omgeving Turnhout-Eindhoven)
Vroeger waren we Mobistar-klant en sinds een jaar ongeveer zijn we bij Base.
Sindsdien hebben we vaak het probleem dat we geen ontvangst meer hebben als we dischter bij de NL grens komen (bij mij thuis), of wanneer we naar ons Nederlands zusterbedrijf moeten.

Eenmaal over de grens pikken we dan het signaal van een Nederlandse provider op, en dat blijft dan actief wanneer we terug naar België gaan. Gelukkig maar.

In de andere gevallen is het soms domweg 'no signal'. Even richting Nederland lopen/fietsen/rijden lost het probleem vaak op, maar als je het niet hebt opgemerkt ban je soms heel de avond onbereikbaar.

Er zijn meerdere collega's met dit probleem, met verschillende types telefoon.

Het kan best zijn dat Base globaal gezien een beter netwerk heeft - dat soort verhalen hoor ik vaak, zelfs van vrienden die in de telecom sectorr werken - maar in ons geval was het geen vooruitgang.
Ergens verbaasd mij dit wel. TN had in het verleden zelf een licentie voor het opzetten van een eigen netwerk. Deze hadden ze dus gekocht enkel en alleen om te voorkomen dat een nieuwe concurent op de markt zou komen. En na die zet mogen ze nu ineens een andere mobiele provider overnemen. Men weet zo dat dit niet goed kan zijn voor de consument.
een volledig uitgebouwd netwerk is een zeer zware investering
het lijkt mij voor de consument helemaal niet interessant om 4 netwerken te hebben
wellicht zou het beter zijn om de netwerken en de providers uit elkaar te halen
Anoniem: 382732
@catfish22 januari 2016 14:32
Bij Prorail en de NS werkt dat immers ook heel erg goed.....
Vraag me af wat de mobiele strategie van KPN is bij zo'n verkoop.
Ik vraag me elke keer weer af waarom KPN in godsnaam hun buitenlandse netwerken verkopen. Met dat aankomende roaming gedoe hadden ze dus alvast BE, NL en DE geheel gedekt; enkel Luxemburg nog en alle buurlanden waren sowieso gedekt, iets dat leuke resultaten en voordelen zou opleveren voor hun klanten, maar natuurlijk ook voor zichzelf!

Nu is KPN gegarandeerd een NL-only bedrijf, en die zal het knap lastig krijgen met moordende concurrentie van grote partijen zodra de EU een uniform tarief pushed. Als de EU 2016 overleeft tenminste, ik hoop van harte dat de UK en/of een ander land eruit stapt en die hele ondemocratische en corrupte bende klapt en ermee stopt.

Ik hoop iig niet dat KPN wordt overgenomen door bijv VF.
De kwaliteit van KPN is ongeëvenaard, misschien wel door heel Europa.
Anoniem: 356920
22 januari 2016 09:54
Naar goede gewoonte krijg je dan de prijsverhogingen door de strot geduwd.

Op tijd opzeggen is de boodschap.
Naar goede gewoonte krijg je dan de prijsverhogingen door de strot geduwd.
Werkt dit op termijn niet eerder kostenverlagend voor Telenet, aangezien zij nu Mobistar moeten betalen voor gebruik van hun netwerk en in de toekomst niet meer? Dit is de omgekeerde oefening van een sale-and-lease-back constructie die initieel voordelig is voor de balans maar op termijn ongunstiger wordt.

Telenet heeft er, zeker met King, voor gekozen om zwaar op prijs te concurreren. Ik zie niet in waarom dat met een voordeligere netwerksituatie plots op zou veranderen. Als ze gaan verhogen, dan zullen het eerder Mobistar, Proximus en anderen zijn die daar voordeel uit zullen halen doordat klanten simpelweg zullen overstappen.
Het nadeel is dat een groot aantal van de goedkopere aanbieders via het base netwerk gaan. Als telenet hier moeilijk over gaat doen....
Het nadeel is dat een groot aantal van de goedkopere aanbieders via het base netwerk gaan. Als telenet hier moeilijk over gaat doen....
Dat klopt natuurlijk wel. Maar ik vermoed dat die ook een uitweg kunnen vinden door bvb. over te stappen naar het Mobistar netwerk.
Daarnaast concurreert Mobistar zelf ook op prijs met Telenet - hun Dolfijn-reeks is een duidelijk antwoord op Telenet King.
Zelfs Proximus speelt in dezelfde prijsklasse: Smart+ 15 biedt enkel een half uur minder bellen voor dezelfde prijs.

Dus Telenet kan hun prijzen niet zomaar optrekken, want dan gaan klanten richting Mobistar en Proximus wegvloeien.
En waar ga je dan naartoe gaan? Van de 3 providers met eigen netwerk is Base altijd al de partij geweest die het hardst inspeelde op de lage prijzen.
Ja, maar ze kunnen het hier dan niet maken om ver boven de prijs van de concurentie te gaan zitten net omdat ze hier wel 2 gelijkwaardige concurenten hebben (die ze op de kabelmarkt niet hebben).
Welke concurrentie? Telenet neemt Base over om de integratie met hun triple-play pakketten te verhogen. Op die manier krijg je één provider van TV, internet & telefoon (zowel vast als mobiel).

De enige andere speler die deze combinatie op dit moment kan aanbieden is Proximus. Als Mobistar er niet in slaagt om binnenkort via het Telenet-netwerk een kwalitatief en vergelijkbaar aanbod op te zetten, zullen er op termijn slechts twee spelers overschieten: Telenet en Proximus. Dat zal heus niet goed zijn voor de concurrentie.

En zelfs als Mobistar erin slaagt om echt een goed product in de markt te zetten zijn er nog steeds maar twee échte concurrenten want Mobistar zal de kabel van Telenet gebruiken voor zijn TV-diensten.

Neen, dit zal de concurrentie in België enkel verminderen, niet verbeteren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee