LG ontslaat deel van webOS-ontwikkelteam

LG heeft een deel van de mensen die werken aan het ontwikkelen van webOS ontslagen. Het zou gaan om ongeveer twintig ontwikkelaars, maar de Koreaanse fabrikant stelt het besturingssysteem voor televisies wel te blijven doorontwikkelen.

Verscheidene werknemers van LG, die zijn ondergebracht bij het zogenaamde Silicon Valley Lab, hebben te kennen gegeven dat zij zijn ontslagen. Tegenover The Verge zegt LG dat er ongeveer twintig werknemers zijn ontslagen in een poging om de bedrijfsvoering efficiënter te maken en dus kosten te besparen. Dat doet het bedrijf door de groepen voor de gebruikersinterface en productmanagement samen te voegen.

In het statement zegt LG dat de ontslagronde 'op geen enkele manier een negatieve invloed heeft op de ontwikkeling van webOS'. Bronnen zeggen echter tegenover The Verge dat het met het afgeslankte team 'uitdagend' wordt om de ontwikkeling voort te zetten. De toekomst moet dus uitwijzen in hoeverre het webOS-platform nog wordt doorontwikkeld.

Alhoewel LG zegt dat het webOS blijft doorontwikkelen, is het besturingssysteem al verscheidene malen geplaagd door tegenslag. Zo kon bedenker Palm geen vuist maken op de markt voor smartphones en mobieltjes met het OS, en ook na overname door HP werd het geen succes. LG zet het besturingssysteem, na het te hebben overgekocht van HP, al geruime tijd in voor zijn televisies.

Door RoD

Admin Mobile

19-12-2015 • 09:38

60 Linkedin

Reacties (60)

60
59
37
2
0
5
Wijzig sortering
Wat HP betreft (en ook Palm aangezien het om dezelfde mensen ging) moet gezegd worden dat zij wel degelijk zeer goede producten hadden. Heb zelf de Pre3 gehad alsook de tablet en mis die telefoon nog altijd. Was zijn tijd ver vooruit (zeker op gebied van multitasking) en gewoon een zeer handig en compact toestel.

Heb het altijd spijtig gevonden dat het platform zo is afgetakeld en dat allemaal omdat er ineens een idioot baas werd bij HP, een man zonder visie die het dan ook niet lang heeft volgehouden.
Bij LG is het probleem op dit moment, in mijn ogen, dat ze de goede basis van WebOS hebben genomen, een echt, compleet besturingssysteem, en het hebben dichtgetimmerd en afgeplakt, tot er nu eigenlijk slechts een, in de ogen van de consument, pseudo-OS overblijft: de app-ontwikkeling scene is dood, en de apps die er op draaien zijn enorm basic en vaak lelijk. Resultaat is dat je de TV dus eigenlijk gewoon gebruikt als een ouderwetse TV: je bekijkt er de HDMI feed mee van een ander apparaat, dat wel lekker werkt. Het doel van het OS is dus volledig gemist, want je gebruikt het niet.

Het doet me allemaal denken aan feature-phones van vlak voor het nieuwe smartphone tijdperk: ja, je kan er in principe apps op draaien (weet je nog, die vreselijk gelimiteerde java applets?), maar eigenlijk doet niemand het want de gebruikservaring is vreselijk.

het zo zo veel beter zijn als je gewoon je eigen apps kon maken en installeren. Ik ben het niet zeker, maar ik geloof echt dat WebOS dan wel een levendige app-scene zou hebben: ik zou er van dromen Kodi native op mijn tv te draaien! Maar helaas, LG kiest voor de idiote, achterlijke, onbegrijpelijke houding: alles moet dicht, wij hebben volledige controle over welke apps je draait... Dat vind ik enorm jammer.

Daar komt ook nog eens bij dat mensen die wel enthousiast waren bij de release van WebOS TVs (...ahem, zoals ik) eigenlijk dik genaaid zijn door LG: het OS is ENORM traag op de eerste generatie van toestellen, waardoor de ervaring nog een trapje slechter wordt. De precieze oorzaak ken ik niet (hardware of software?). Maar gezien de nieuwe generatie een stuk vlotter werkt met WebOS 2, en LG beweert dat dat OS onmogelijk naar de oude toestellen kan worden gebracht, vermoed ik dat LG in de eerste generatie de aller-, aller-, allergoedkoopste hardware heeft gestopt: te weinig RAM en een goedkoper SOC die het allemaal gewoonweg niet trekt. Misschien SoCs die ze over hadden van hun low-end smartphones? Allemaal maar om die paar tientjes extra te besparen. En dat ten koste van de early adopters....

Als ik zuur klink, komt dat omdat ik het ook ben :+ Dit was de eerste tv die ik zag die een *echt* OS had, dus ik dacht dat dit leuk zou zijn om mee te experimenteren. Helaas kocht ik de TV voor meer reviews te lezen: trage hardware en een dichtgetimmerd OS... ik had beter een klassieke dumb-tv gekocht, daarmee kan ik ook doen wat ik nu doe (een HTPC eronder en daarmee alle apps draaien die ik wil). Zucht. Nu ja, het is tenminste een mooie tv :)

[Reactie gewijzigd door kiang op 19 december 2015 18:19]

Als bezitter van een recente mid range LG UHD TV herken ik je performance statement niet zo erg. De Magic remote kan soms wat sponsig aanvoelen, richten en accorderen. Je geeft dan ook aan dat dit met name voor de eerste generatie TV's geldt. We moeten dan ook voorzichtig zijn om het OS hieraan op te hangen.

Wat we wel kunnen stellen is dat de naam WebOS iets te veel eer is voor de Smart-TV shell die LG in haar TV's implementeert. Ik kan mij wel voorstellen dat bij de kopers van de eerste generatie WebOS toestellen door de term WebOS een verkeerd verwachtingspatroon is gecreëerd. Beoordelen we de LG Smart TV implementatie voor wat het is, een Smart-TV implementatie, dan springt WebOS ten opzichte van andere merken er zeker niet slecht uit. Voor zover mensen die Smart-TV überhaupt gebruiken.

Is het eigenlijk realistisch dat we van een hardwarefabrikant mogen verwachten dat ze zich wijden aan de ontwikkeling van software als doel op zich? Vanuit OS ontwikkeling optiek was WebOS bij HP al een beetje een stiefkind, en dit patroon lijkt zich nu bij LG te herhalen. Heeft LG met WebOS een goede Smart TV implementatie, wil dat nog niet zeggen dat er geen ruimte voor verbetering zou zijn. Hoe we met die verminderde capaciteit dat begrip "doorontwikkelen" moeten interpreteren is maar de vraag. Doorontwikkelen kan ook het adapteren van de interface (het woord OS mijdend) voor nieuwe processoren en resoluties. Het wordt dan meer het passen op de winkel.

Misschien heeft dit besluit minder met LG en WebOS te maken dan we nu denken. Wordt die SmartTV interface eigenlijk wel gebruikt? Het enige wat ik er zelf mee doe is schakelen tussen bronnen en een incidentele programma gemist op het internet. Kom ik eindelijk aan mijn HTPC toe dan blijft schakelen tussen bronnen over. Maar ja, tweakers zijn een atypische doelgroep. De grote gemeenschap niet computerbegaafde TV only consumenten zijn misschien wel zwaardere smart TV gebruikers.

Smart TV is in de ogen van de makers (waaronder LG) de ouderwetse televisie met wat web extensies. TV toestellen zijn nooit bedoeld als volledige computers, het zijn geen All in ones. Mijn indruk (alleen maar een persoonlijke indruk) is dat TV bouwers nog steeds moeite hebben om zich te positioneren in het huidige apparatuur landschap voor mediaconsumptie. Ik denk dat we wel kunnen vaststellen dat Smart TV als te licht bevonden kan worden beschouwd. Zelfs niet heel computer begaafde TV kijkers hebben inmiddels de flexibiliteit van een tablet als referentiekader en zijn er dus ook achter dat de Smart TV daar achteraan hobbelt. Zolang TV bouwers niet een heldere keuze maken tussen domme display of All In One zwoegen we zo nog even door.
Ik heb Android op mijn Philips TV. Daar zijn vollop apps voor in de Play Store (o.a. Kodi), dus het bestaat wel. Helaas heeft deze tv dan wel weer last van allerlei andere bugs zoals de volume niet kunnen bedienen zodra je externe speakers aansluit etc.. Er is gewoon geen enkele fabrikant die het hele hele smart tv gebeuren gewoon goed doet nog helaas.
Weet ik, maar AndroidTV kwam pas uit een paar maanden nadat ik mn TV gekocht had :(

Die bu met speakers lijkt me wel enorm irritant. Zoals je zegt lijkt er eigenlijk geen enkel degelijk smartTV platform te bestaan atm...
Ik had het toevallig nog gisteren met mijn vriendin erover. Het wordt tijd dat er een nieuwe fabrikant op de markt komt die het wel goed doet want in alle eerlijkheid die fabrikanten rommelen echt maar wat aan en hebben gewoon schijt aan de consument. Ik heb op mijn slaap kamer een pre webos lg smart tv traag als dikke stront en inmiddels werkt de helft van de apps niet eens meer. Updates kan je helemaal vergeten. De philips in de woonkamer is een nieuwe 4k android tv. Android is dan wel wat beter, maar geen hdmi 2.0 poort, geen uhd netflix etc vanwege afwezigheid van hvec hardware, volume probleem van hierboven enz enz. Die fabrikanten rommelen maar wat aan en je krijgt gewoon wan producten voor je geld. Het probleem je hebt geen keus als consument. Het maakt niet uit welk merk/model ze hebben allemaal wel weer hun eigen problemen. Dus je kiest maar iets op dumb tv kenmerken en het hele smart tv gebeuren leer je maar mee leven, maar het is eigenlijk belachelijk voor woorden dat het zo is.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 19 december 2015 18:57]

Vraag me wel af hoe ze er in geslaagd zijn om WebOS zo traag te maken. Dat was net de kracht op mobiele toestellen destijds. Een zeer vloeiend OS waarbij je perfect meerdere taken in de achtergrond kon laten draaien (weet nog dat je een game kon starten en dan naar je homescreen gaan en dan kon je het spel gewoon in zijn kaart zien blijven doorgaan).

En ach, ik heb zelf ook een smart TV waarvan ik de smart functionaliteit nooit gebruik omdat er een HTPC aanhangt.
Sorry dat ben ik toch echt niet met je eens. Featurewise was de Pre en Touchpad top. Interface was goed, maar het was erg traag. De touchpad werd pas bruikbaar met Android....
Zou het niet gaaf zijn als Android een tv OS zou ontwikkelen. Oh wacht.
Snap echt niet waarom dit nog niet in iedere tv gezet wordt. Maak het compatible met kodi en plex en toetsenborden en laat het door je telefoon besturen (of een afstandbediening met goeie touch pad.)

Op dit moment nog geen alternatief langs zien komen waarvoor ik mijn htpc om zou ruilen. Gewoon Windows met alle customizability die je maar wil en kodi en je hebt veel meer functionaliteit. Een handig logitech draadloos toetsenbord met geïntegreerde touchpad en je hebt alle functionaliteit die je maar van je tv wil hebben.
Je bent niet bepaald de eerste die klaagt over de traagheid van WebOS. Maar heb je ook de recente updates geinstalleerd? Voor de meeste modellen van 2014 (zo ook die van mij) is een update uitgekomen waarmee WebOS een flink stuk sneller is geworden. Ik was tot die update grofweg net zo zuur als jij, maar dat is sindsdien flink beter geworden :-)
Ik krijg normaal automatisch meldingen van updates (in oktober was die nog, sindsdien is de UI ook wat anders), maar het geheel blijft vrij traag. Ik heb de 42LB730V btw, misschien is dat een 'zwakker' model oid?
Ik heb de 47LB630V, dus if anything zou die van jou al sneller moeten zijn... Bij mij was op alle vlakken een flinke snelheidswinst te merken, maar het grootste verschil zat hem in de opstarttijd.
Anoniem: 135018
19 december 2015 09:57
Product is waarschijnlijk klaar dus wat moet je met de mensen... Alleen handvol personeel houden dat maintenance kan doen... Het gebeurt overal...
Product is waarschijnlijk klaar dus wat moet je met de mensen... Alleen handvol personeel houden dat maintenance kan doen... Het gebeurt overal...
een product als dit is nooit klaar. Net zoals Android nooit klaar is, of iOS.
Producten zijn klaar als ze goed genoeg zijn.
Software is zelden echt geschikt voor release.
Producten zijn klaar als fabrikanten beginnen allerlei onnodige features te gaan toevoegen. Op dat moment weet je dat de vorige versie de versie was die "af" was. Een vanaf dat moment gaat het bergafwaarts een zijn er nog maar 2 mogelijkheden: de fabrikant komt bij zinnen (wat zelden gebeurt) of een concurrent neemt het over totdat daarmee hetzelfde gebeurt.

Het wil er bij de industrie niet in dat op een gegeven moment je applicatie af is een dat je wat anders moet gaan bedenken in plaats van kunstmatig proberen het leven te rekken met nieuw features die meestal het begin van het einde zijn.

Je kan zo hele waslijsten maken van dat soort applicaties. Eerst veelbelovend, toen top en marktleider een daarna volkomen verwoest een verdwenen. Ik durf de stelling wel aan dat een product op een gegeven moment af is een het beste waar je dan kan doen is afblijven (wel bug fixen, maar niet stuk maken).
Anoniem: 382732
@pe1dnn19 december 2015 20:19
In die zin is het goed om afscheid te nemen van de developers. Als die niets nuttigs meer te doen hebben gaan ze overbodige features bedenken die al menig app om zeep hebben geholpen.
Klaar ? Jij zit duidelijk niet in de software ontwikkeling of hebt nooit wat ontwikkeld.

Ik weet niet hoe vaak ik dit gesprek met klanten heb gevoerd. Ze willen iets wat werkt en geen verdere ontwikkeling. Jaar later komen ze klagen dat het niet optimaal werkt met <vul os of web browser versie in> of dat ze er achter zijn gekomen dat een ander product iets heeft wat hun ook graag willen hebben of dat een functie net anders moet werken.

M.A.W "klaar" ben je echt niet zo snel bij een product wat mensen kunnen gebruiken. Vooral niet een os voor een tv. Dat zal over een jaar weer nieuwe dingen ondersteunen. Functies hebben veranderd etc etc.
Ik denk dat hij wil zeggen dat de basis af is en dat de overige ontwikkelaars nu voor het onderhoud en nieuwe features moeten zorgen. Daarnaasf werkt het OS toch met apps die door derde partijen kunnen worden ontwikkeld?
Wat lf2 wil zeggen denk ik, is dat je de mensen die nu de basis hebben gelegd (in jouw verhaal) aan het werk moet zetten om de volgende basis te maken. De toekomst en innovatie van TV, zeg maar. Enkel wat onderhoud hier en daar en nieuwe features is niet genoeg om te kunnen concurreren.
Misschien heeft LG al wel de keuze gemaakt om over te stappen naar Android TV. Daarnaast betekent uitdagend ook niet automatisch onmogelijk.
Wat heet 'klaar'? Als LG denkt dat hun platform 'klaar' is, zie je over een jaar in alle reviews dat de interface van LG TV's 'wat ouderwets aandoet'. Interfaces moeten altijd doorontwikkeld worden, anders lig je zo achter.
Het gebeurt overal...
Hierin heb je misschien gelijk, maar dat rechtvaardigt dit verschijnsel nog niet. Het is wat ik korte termijn denken zou noemen van de opdrachtgever(LG). Zeker dit soort producten zouden voortdurend in ontwikkeling moeten zijn. Als iets "goed" is en opgeleverd, dan zou een dergelijk ontwikkelteam zich direct voor nieuwe doelen gesteld moeten zien. In samenspel met LG management wordt bepaald wat de televisies over drie jaar moeten kunnen. LG heeft in 2014/2015 even vooraan gelopen. Wil LG dit vasthouden moet ze voortdurend doorontwikkelen. Dat LG als hardwarebouwer minder gevoel kan hebben voor softwareontwikkeling kan ik mij nog voorstellen. Van productontwikkeling zou LG echter alles moeten weten. Stilstand is achteruitgang. En voor het zich nieuwe doelen stellen leende nu juist die Smart TV interface zich zo goed. aan die interface is nog veel te verbeteren, al zijn die verbeteringen misschien wat moeilijker in de markt te communiceren dan een UHD resolutie.

De enige andere reden die ik kan bedenken dat dit onwikkelteam wordt afgebouwd is dat het vizier van LG wegdraait bij WebOS ten gunste van een andere interface. Maar dit is slechts een gedachte.

[Reactie gewijzigd door teacup op 19 december 2015 20:35]

WebOS klaar? You must be new here. WebOS op LG-tv's is werkelijk totaal niet klaar. Oude menu's die nog gesimuleerd worden. Meerdere menu's door elkaar. Traagheid. Verschillene keyboards. Haperende Airmouse. Noem. Maar. Op. Nee, ik was heel enthousiast toen LG het aandurfde WebOS op te pakken en ermee aan de slag te gaan, maar ze hebben naar mijn mening echt de plank volledig mis geslagen.
Anoniem: 135018
@mOrPhie21 december 2015 16:21
Ik zei "product" zoals het word verstaan door marketing/sales/managment en niet als software dev etc. ...software is nooit klaar
Ik dacht dat iedereen zo enthousiast was of is over dat WebOs, vooral de reviews van tweakers hier.
Zo lekker soepel, versie 2.0 dan..
En dan nu ineens die mensen ontslaan of gedeelte ervan..beetje jammer
ook altijd jammer dat veel andere mensen al weten dat er groep ontslagen wordt en de mensen zelf nog niet, zo frustrerend lijkt me dat...hoe kan je die mensen recht in de ogen aankijken...
Het is ook een prima systeem.
Maar als men dan verder geen heil ziet in het nog verder verbeteren of men loopt tegen beperkingen aan en men gaat werken aan een compleet nieuw systeem dan is het niet vreemd dat ze mensen gaan ontslaan om zo de boel te streamlinen.

Tot op heden nog steeds het beste OS voor smart TV´s maar zeker niet perfect maar dat is geen enkel OS op smart Tv´s.
Overal komt WebOS 2.0 nog steeds als beste uit de bus.
Ik draai zelf web os 2 en ben licht teleurgesteld. Ja het werkt beter dan het OS van bijvoorbeeld Samsung of Sony. Ja het is handig met een magic remote. Maar er zit zoveel meer in! . Dood zonde om te zien hoeveel kansen ze laten liggen. Er komen nauwelijks apps voor uit. De ontwikkeling ligt stil en sommige apps werken al niet meer omdat de versie te oud is. LG kon hiermee echt een nieuwe standaard zetten op TV os gebied.

[Reactie gewijzigd door AlphaWierie op 19 december 2015 23:45]

Een hoop apps zijn reeds verdwenen evenals het 3d gebeuren inderdaad.
Mijn kennismaking met WebOS kwam er met de HP Touchpad firesale. Omdat toch niet alles beschikbaar was qua apps dual-bootte ik met Android en daarna zelfs enkel Android, maar met Lollipop was dat echt een ramp. Traag, accu snel leeg, problemen met wifi en bt, etc.

Nu draait het terug de vanilla WebOS en uiteindelijk besef ik dat ik heel wat heb gemist door Android te gebruiken. Het OS is gewoon nagenoeg perfect. Wat opvalt is dat zelfs na een ganse week de tablet niet te gebruiken, de accu nog altijd 90% van haar lading had. Bij Android viel ze gewoon uit na een dag of 3, zelfs zonder te gebruiken. Het is echt een knap stukje software om zelfs energy management zo goed te krijgen. Nu is er wel die LuneOS, maar dat is toch niet heel compatible waardoor heel wat apps het niet doen.

Ik heb de indruk dat bedrijven niet beseffen dat ze met webOS goud in hun handen hebben, maar ze niet goed weten wat ze ermee moeten aanvangen?
Android zonder apps draait ook lang mee hoor. Maar dat is het m; Android heeft apps - en die geven wakelocks e.d.
Niet zo zeer de apps. Het zijn voornamelijk de google apps. Store, push services,, locatie diensten (die continue je locatie naar Google stuurt) reclame diensten (idemidem dito).

Je kan Android gebruiken zonder g-apps. Kost wel wat moeite. Je moet dan vooral een andere push service installeren (zoals die van Amazon).
Alle apps werken al lang met de Google Play services, zeker om berichten te pushen. Die service is niet optimaal, agree, maar zeker niet de oorzaak van een battery drain (hoewel het wel vaak bugged, zeker Google now)

Nee het zijn de apps en slechte optimalisatie die dat doen imo. Mijn s5 met custom rom en kernel tweaks doet het fantastisch
Ik lees veel negatief nieuws over WeboS, maar als je enkel Netflix/YouTube/ TV apps en USB sticks voor films gebruikt is het toch echt de BESTE keuze en kun je het beste voor een LG tv gaan. Ik heb het dan over de high end 2015 modellen met Webos 2.0. Daar draait hij echt supersnel. Een waar genot om tussen deze verschillende apps te switchen! Geen tot nauwelijks laadtijden en hij onthoud vaak waar je bent geweest.
Dan mijn negatieve ervaringen met LG. De service is ronduit klote. Mensen die op hun website de chat/mail beantwoorden hebben totaal geen verstand van zaken. Schandalig gewoon! Ook de ondersteuning van hun producten is onder de maat.
Een voorbeeld: Ik heb een LAS950M Soundbar en deze is gekoppeld aan mijn LG TV (2015 model) en als je dan switcht naar bluetooth om muziek van je telefoon te luisteren kun je weer opnieuw je soundbar koppelen als je TV geluid wil hebben. Heel vervelend, dit zou toch niet mogen voor dat geld. Nu dus wachten op updates, maar wanneer komen die dan? Het lijkt ze gewoon niets te interesseren.

Verder ben ik vrij positief over de TV’s (2015 high end modellen). Mooie vormgeving, relatief lage prijs en goed beeld. Vooral bij 4K en games. Alleen de zwartwaarden zijn iets minder, maar vooral bij games heb ik daar geen last van. En ik merk niets van de inputlag van WiiU/PS4/PC na wat instellingen te hebben veranderd.

Maar goed als ze nu een deel van het WeboS team gaan ontslaan, denk ik dat er dadelijk helemaal geen updates meer komen ...
Tjah het was ook waardeloos traag.
Anoniem: 198824
20 december 2015 07:45
Heb 2 LG Smart TV's. 1 pre-WEB OS en 1 met WEB OS 1. En ik snap werkelijk niet waarom ze met WEB OS zijn begonnen aangezien het pre WEB OS veel en veel sneller werkt en ook de hele GUI veel logischer in elkaar steekt. Je test dit toch voordat je het op de consumenten markt dropt? WEB OS 1 is zo verschrikkelijk traag dat het in feite ongeschikt is als besturingssysteem.
Ik denk dat LG wel kan blijven doorgaan met WebOS, domweg omdat ze een grote markt hebben voor het OS, namelijk hun eigen televisies. Als Android inroads maakt op Tv's dan kan het echter makkelijk dat LG WebOS bij het grofvuil zet en overschakelt. Dat zie ik nu nog niet gebeuren.

Dus in de nabije toekomst zie ik dat LG met WebOS verder gaat en Samsung met Tizen voor hun televisies en andere producten zoals foto- en videocamera's. Andere TV fabrikanten zoals Philips en Sony zijn zo klein geworden dat die liever een turnkey platform van Google gebruiken omdat ze zelf niet meer de resources hebben om een eigen OS te ontwikkelen.
Door blijven ontwikkelen...?¿
Ga maar gewoon terug naar je vorige besturing systeem voor tv's dat werkte veel prettiger.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee