Ongeveer 90 procent van Facebook-leden gebruikt sociale netwerk mobiel

Facebook heeft momenteel 1,55 miljard gebruikers die elke maand minstens één keer inloggen. Ongeveer 90 procent daarvan logt elke maand in via een mobiel apparaat, rond 10 procent gebruikt Facebook alleen via een desktop of laptop.

Van de 1,55 miljard gebruikers die maandelijks komen, komen 1,01 miljard gebruikers elke dag. Dat laat Facebook weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Daarmee is het aantal dagelijkse gebruikers gestegen met 17 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Veruit de meeste gebruikers komen mobiel op het sociale netwerk. Ongeveer 1,39 miljard doen dat elke maand. Daarmee blijft het aantal mensen dat Facebook alleen gebruikt via desktop en laptop steken op 160 miljoen.

Minder dan de helft van de maandelijkse Facebook-gebruikers gebruikt ook Messenger. Dat aantal kwam uit op 700 miljoen. Dat is minder dan de 900 miljoen gebruikers van WhatsApp, de berichtendienst die ook van Facebook is. Instagram, de fotodienst die het sociale netwerk enkele jaren geleden overnam, heeft nu rond 400 miljoen gebruikers. Een gebruiker zet gemiddeld 0,2 foto's per dag op Instagram.

Bij het concern Facebook steeg de omzet met ongeveer 40 procent naar ongeveer 4,5 miljard dollar, omgerekend momenteel rond 4,15 miljard euro. De winst steeg met 10 procent naar bijna 900 miljoen dollar.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

05-11-2015 • 06:36

55 Linkedin

Reacties (55)

55
50
38
2
0
0
Wijzig sortering
Facebook via de mobile browser, de app heb ik al jaren niet meer geïnstalleerd staan. Wat een accu en data slurper was dat. Blijf het raar vinden dat een miljarden bedrijf als Facebook niet gewoon een efficiënte app kan maken.
Zelfde hier. Gebruik al meer dan een jaar https://m.facebook.com/?sk=h_chr

Werkt prima, geen app die allerlei vage permissies nodig heeft en ondertussen je batterij leegslurpt. Ik kan er alles mee wat ik ook met de app deed.

Door de toevoeging ?sk=h_chr op het eind heb je gelijk de posts chronologisch gesorteerd i.p.v. die irritante 'Top stories' sortering. Werkt overigens ook op de PC, die toevoeging aan de URL. En als je in Chrome kiest voor "Toevoegen aan startscherm" dan heb je in feite gewoon een app-icoontje.

En nog wel het meest handige van die webvariant: geen notificaties meer voor elke sch**t. Daar kan ik mij bij m'n vriendin dood aan ergeren, zit je TV te kijken en dan: *bzzzt* "Pietje vind je foto leuk". Je kunt het wel uitzetten, maar bij een iOS-update wordt het volgens mij vrolijk weer aangezet :(

[Reactie gewijzigd door ThinkPad op 5 november 2015 08:40]

En nog wel het meest handige van die webvariant: geen notificaties meer voor elke sch**t. Daar kan ik mij bij m'n vriendin dood aan ergeren, zit je TV te kijken en dan: *bzzzt* "Pietje vind je foto leuk". Je kunt het wel uitzetten, maar bij een iOS-update wordt het volgens mij vrolijk weer aangezet :(
Webvariant: goeie tip, die zal overdragen aan mijn ega... Maar wat betreft het aanzetten van notificaties na een iOS-update > dat klopt niet. iOS morrelt daar niet aan. Wat wel kan (maar heb zelf geen ervaring met Facebook) is dat een app-update van Facebook opnieuw vraagt aan de gebruiker of de notificaties aangezet moeten worden (en dat daar dan bevestigend naar gehandeld wordt).
Gewoon die troep niet meer gebruiken.

Berichten / foto's sturen naar vrienden en familie ? Daar heb je email voor. Gaat tenminste niet via een privacyschendende centrale server maar gewoon via je provider die geld verdient aan hun internetgebruikers ipv jouw prive data.
Omdat jij (en ik net als jou) privacy belangrijk(er) vinden moet iedereen net zo denken als jou en moet je het lekker tegen iedereen op internet zeggen? Ik denk opeens aan een artikel over de Speld over dat iemand die geen TV kijkt te graag verteld dat hij geen TV kijkt
Ik vind gebruiksgemak belangrijker dan telefoonduur in dat opzicht.

De app werkt vele malen fijner en sneller dan de webbrowser.
Dat kan je niet menen wanneer je voor de berichten functionaliteit ineens een losse messenger-app mag installeren... alles behalve gebruiksgemak.
Vind het wel ideaal, messenger zonder de hele Facebook app erbij.
Dat wel, maar de verplichting andersom slaat nérgens op... APK's kunnen met alle gemak modulair worden opgesteld. Op het moment dat je de losse messenger app installeert als enige app kan je het zelfs af met je mobiele chrome-browser en de ingebouwde push-notificaties functionaliteit... scheelt wéér een onnodig stuk software.

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 5 november 2015 10:28]

Ja het vervelendste is nog wel dat de app wel notificaties geeft als je berichten hebt, maar er geen tekst in toont. "Pietje heeft je een bericht gestuurd", maar als je die wil lezen zul je meer apps van ons moeten installeren.

Ik snap het idee van een losse messenger app, maar integreer deze toch gewoon in de Facebook App zodat mensen die de app wel hebben niet los een messenger app nodig hebben.
Ik zeg gewoon op Facebook als ik zie dat iemand mij een messenger bericht heeft gestuurd iets in de trand van "ik gebruik geen messenger, stuur berichten aub via whatapp. zo niet? dan heb je helaas pech" maar dan iets formeler
Die app lijkt me juist heel efficiënt, die staat de hele dag al je data over te pompen ;) Maar ik heb om dezelfde reden ook al jaren geen FB app meer op mij privé-mobiel.
Dat zijn al indrukwekkende cijfers! Ook al verbaast het me amper, omdat facebook toch al heel wat jaren aan die weg timmert. Denk dat het voor veel mensen in die tijd een gewoonte is geworden.

Dat WhatsApp ook zoveel gebruikers heeft, vebaast me dan weer. Ik had altijd het idee dat dat meer iets voor tieners en jongeren was, maar als je 900 miljoen gebruikers hebt, dan zal je zoiets wel niet meer kunnen veralgemenen... Zelf bijna nooit gebruikt (ok, dan hoor ik misschien toch nog bij die 900 milj.) omdat ik nog altijd niet kan inzien wat de meerwaarde is ten opzichte van sms of pakweg hangouts.
Dat WhatsApp ook zoveel gebruikers heeft, vebaast me dan weer. Ik had altijd het idee dat dat meer iets voor tieners en jongeren was, (...)
Het is gewoon erg makkelijk in het gebruik. SMS kan niet of nauwelijks naar groepen en is stervens duur*, Hangouts gebruikt vrijwel niemand.
* Wij communiceren via WA met vrienden en familie die wereldwijd verspreid zitten. Internationale sms is een gegarandeerde manier om je saldo te zien dalen als een vallende rots.
Voordeel van WA is ook dat het erg makkelijk is om multimedia door te sturen.
Hangouts gebruikt vrijwel niemand.
Dat is natuurlijk relatief, want ik heb veel vrienden die allemaal hangouts gebruiken en met hangouts kan je beeldbellen, iets wat mijn moeder en dochter graag doen. :)

Inderdaad, wat een cijfers zeg. Niet normaal.

[Reactie gewijzigd door purrple op 5 november 2015 07:42]

"Hangouts gebruikt vrijwel niemand."
Dat jij er geen gebruik van maakt hoeft niet hetzelfde te stellen van anderen... in tegendeel zelfs. Noem je keurig dat het van WA een voordeel zou zijn om multimedia te sturen, terwijl de functionaliteit van HA in dat geval zelfs uitgebreider is; je kan gehele documenten delen...
- Sms is duurder, werkt niet via wifi, minder gebruiksvriendelijk, trager en biedt minder functionaliteit
- Hangouts wordt door niemand gebruikt

Had je dit nou echt zelf niet kunnen bedenken? :S
Ik heb nooit gemerkt sms traag is, om te beginnen. Je typt het, je verstuurt het, en het komt zo goed als onmiddellijk aan. En dat ik zelf nooit heb kunnen bedenken dat sms niet gebruiksvriendelijk is (integendeel), dat klopt. Zal er vast mee te maken hebben dat ik die dingen op een andere manier gebruik dan jij (en misschien zelfs 900 miljoen anderen), maar voor mij werkt het prima.
- je hoeft er geen nieuwe apps voor te installeren (ook al doe ik alles qua sms tegenwoordig ook gewoon via hangouts)
- ik verstuur of ontvang eigenlijk nooit foto's via sms of chatprogramma's. Blijkbaar gebruik ik daar gewoon facebook of email voor.
- dat niemand hangouts gebruikt, is gewoon niet waar

En dat sms in nederland duurder is dan chatprogramma's, daar had ik inderdaad niet bij stilgestaan. Ik denk dat ik al vijftien jaar niet meer heb moeten betalen voor sms of sms-bundels. Ik mag er elke maand iets van 10-20000 gratis versturen. Hier is het lang geleden dat dat nog anders was.
Ik snap je beweegredenen om geen sms te gebruiken, alleen jij bent in dit geval de uitzondering. Is niet erg toch?
Natuurlijk is dat niet erg. Ik was gewoon verbaasd dat het om een app met 900 miljoen gebruikers gaat, terwijl ik hun veel en veel kleiner had ingeschat. Het voornaamste wat ik nu bijgeleerd heb, is dat ik waarschijnlijk zowat de enige in mijn vriendenkring moet zijn die whatsapp eigenlijk nooit gebruikt. Maar 'k vind het wel goed zo hoor :p
Het verhaal is ook een broodje aap.
Niks ten nadele van de berichtgeving/berichtgever maar ik geef altijd aan dit soort berichten onzin zijn. Met een beetje achtergrond-journalistiek moet je tot de conclusie komen dat heel veel investeerders/adverteerders voor de gek worden gehouden.

Er zijn genoeg berichten op internet die een opsomming maken van de officiële berichten van bedrijven als Facebook.
http://expandedramblings....any-people-use-chat-apps/
How Many Users Do Skype, WhatsApp, WeChat, LINE, Facebook Messenger and Other Top Chat Apps Have?
Als je een optelsom maakt dan kom je uit op meer dan 5.000.000.000 gebruikers! En dit zijn niet eens alle messengers. Zoveel mensen hebben niet eens een internetverbinding waardoor je tot de conclusie moet komen dat er veel gebruikers zijn die in ieder geval gebruik maken van meerdere messengers.

Het complex dat sommigen je proberen aan te praten dat je een uitzondering bent klopt dus niet. Klakkeloos volgen en minder kritisch zijn aan een mythe wetende dat die niet correct is, tsja.
Ik zou er toch rekening mee houden dat je niet alle gebruikers zomaar bij elkaar op kunt tellen en dan op 5 miljard unieke gebruikers komt...

Mensen gebruiken en facebook, en whatsapp, en skype etc. Dus een hoop dubbele gebruikers.
Nou je moet er natuurlijk rekening mee houden dat het internationaal gebuikt wordt, en WhatsApp extreem simpel in gebruik is. Iedereen kan ermee overweg, het is echt een "drop in replacement" voor SMS/MMS. Geen gelazer met buddy lists, de app regelt het zelf allemaal wel.

Met onbeperkt SMS wat de providers nu zijn gaan aanbieden heeft het puur wat SMS betreft niet perse meerwaarde (als je enkel nationaal smst, tenminste), behalve dan dat:
1.) Geen teken restricties
2.) Media (MMS) kan je meesturen in veel grotere formaten, foto's, video's, et cetera
3.) Groepsgesprekken via SMS werken gewoon niet fijn (totaal niet, eigenlijk.), maar die groepen kunnen erg handig zijn (Ook extreem bloedirritant, maar gelukkig stap je er zo uit :P) voor oa team groepen, korte meetings, projectgroepen, familie zaken, etc.
4.) Het maakt niet uit waar iemand zit: Amerika of gewoon in Nederland, je betaald geen exoribrant hoge kosten om berichten uit te wisselen (lees: het is gewoon gratis), of te bellen (want dat kan nu ook) met, mensen op een ander continent; dat is ook wel zo prettig
5.) Het is, in de meeste gevallen, end-to-end encrypt en heeft een erg uitgebreide privacy policy om de gebruikers te beschermen: en dat is eigenlijk ook best wel fijn.

WhatsApp heeft veel mensen veel geld bespaard toen SMS nog de melkkoe was, wat ook meteen de reden is dat Nederland dan ook 1 van de landen is waar de marktpenetratie van WhatsApp het hoogst is. Het gebruik explodeerde hier en WhatsApp werd immens populair, en nu het internationaal steeds meer en meer mensen trekt zie je dat er bijvoorbeeld ook steeds meer zakelijk gebruik van gemaakt wordt... Het scheelt gewoon enorm in de kosten. Maar als je ook maar 1 landje naar beneden gaat hier, in België dus, is het al een heel stuk minder populair. (Al weet ik niet hoe dat komt; wat SMS daar koste dus bijvoorbeeld.) Eigenlijk in zo'n beetje alle landen waar (internationale) SMS belachelijk duur is/was, werd WhatsApp (als een van de eerste in zijn soort op de manier waarop het in elkaar gestoken is) in korte tijd heel snel heel populair. Een paar providers zijn er zelfs bijna aan ten onder gegaan; en hier in Nederland heeft het er zelfs voor gezorgd dat we net-neutraliteit kregen omdat KPN probeerde een chatheffing in te stellen op WhatsApp :P

Dus ten opzichte van SMS zijn er wel degelijk grote voordelen, al ligt het er maar net aan hoeveel berichten je verstuurd; waar je ze naar toe verstuurd; of je groepen wilt hebben; en of je media verstuurd ja of nee. Want daar is het bij uitstek gewoon beter in. En dat met miljoenen landgenoten, en over de gehele wereld gezien bijna een miljard gebruikers, kan je waarschijnlijk het merendeel, zo niet alle, mensen in je contactenlijst zonder probleem benaderen... En dat is natuurlijk ook de kracht van WhatsApp en waarom zoveel mensen er ook blijven... Makkelijk, snel, alles wat de meeste mensen nodig hebben (Sommige powerusers vinden het te weinig, maar dat is een klein deel), verschrikkelijk veel gebruikers... Ja dan wil het wel.
Als je echter een of twee keer per week een kort SMSje stuurt naar iemand en verder nooit, dus ook geen foto's/video's: nee, dan heeft het echt totaal geen toegevoegde waarde.

Bij hangouts heb je vaak een stuk minder mensen die je kan bereiken, en 't werkt minder gebruiksvriendelijk dan WhatsApp in de zin van "m'n opa moet er nog mee overweg kunnen zonder enige moeite". Niet dat hangouts moeilijk is, maar er zitten toch een behoorlijk aantal extra stappen aan vast die je bij WhatsApp niet hebt; en dat heeft flink bijgedragen aan het succes ervan.

Als je dat allemaal opsomt, is het niet zo gek dat het zeker niet enkel voor tieners en jongeren is (het is geen social network, het is werkelijk een vervanging voor SMS/MMS) maar jong en oud over de gehele wereld er gebruik van maken... En dan tik je die 900 miljoen nog relatief snel aan natuurlijk.

Die 900 miljoen is samengesteld uit mensen die overigens minstens 1x per maand een bericht uitwisselen, en dus online zijn. (Online zijn zonder berichten te verzenden/ontvangen telt niet mee.)
In realiteit zullen er dus meer dan 900 miljoen mensen op WhatsApp zitten, alleen gebruiken ze het niet altijd; of helemaal niet meer.

Mind you dat er zat alternatieven op WhatsApp zijn, de een beter dan de ander, maar dat die stuk voor stuk kampen met 1 groot probleem: ze hebben lang niet zoveel gebruikers als WhatsApp, en dat maakt het oninteressant en lijdt er alleen maar toe dat je nóg een extra app op je telefoon hebt.
Ik denk dat dat iets is waardoor WhatsApp nog wel even een heel erg grote speler blijft, en dat dit ook de reden is dat ze nog altijd flink aan het groeien zijn.

De bottom-line is natuurlijk dat er niet zo iets bestaat als "de beste messenger app". Dat is WhatsApp niet, maar de concurrenten evenmin. Het gaat voornamelijk om "Wat is de beste app voor mij?". En veel mensen kiezen dan voor WhatsApp, voornamelijk vanwege de hierboven opgesomde punten; maar ook in toenemende mate vanwege de veiligheid vs usability balans. (Sterke privacy policy die de meeste andere midden-groot/grote concurrenten niet hebben, data verlaat je toestel niet (maakt back-ups wel belangrijk!) en staat dus niet in een of andere cloud, sterke encryptie (nuance: er zijn natuurlijk apps met betere encryptie geïmplementeerd, doch stukken minder populair en soms lastiger in gebruik), geen datamining, geen advertenties, etc. Echter: wel redelijk basis qua functionaliteit, niet heel veel (luxe) extra's: gewoon wat je nodig hebt, en meer ook echt niet. Dat ervaart een relatief kleine groep mensen, voornamelijk technisch volk (zoals aardig wat Tweakers :)), als vervelend; al kan 't het merendeel dus duidelijk helemaal niets boeien en die vinden 't wel prima. :P)
Dus voor jou werkt hangouts mogelijk een heel stuk beter, alleen blijkbaar is voor het gros van de gebruikers (op de NL markt; maar zo te zien dus ook op de internationale markt :P op China na misschien, maarja.) WhatsApp toch de eerste keuze voor mobiele messaging app.

Of het meerwaarde heeft kan je enkel zelf bepalen natuurlijk, en er zijn inderdaad een aantal alternatieven die mogelijk beter werken: dat is geheel afhankelijk van de usecase. :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 5 november 2015 07:43]

Ik wil desnoods gerust van je aannemen dat WhatsApp voor jou wel de beste messenger app is. Maar voor mij... neh, combinatie van sms/hangouts en facebook vind ik al meer dan genoeg.

Ik geloof vast dat de andere dingen die je zegt helemaal waar zijn, maar ik heb het zelf nooit zo ervaren. Hangouts moeilijk? Ik zou mijn vader niet kunnen uitleggen waarom of hoe hij WhatApp moet gebruiken (maar dus ook omdat ik het zelf niet gebruik en niet nodig vindt), terwijl hij hangouts gewoon gebruikt als sms-applicatie, en andere dingen waarvoor het gewoon dient. (zoals videochat met zijn kleinkinderen).

En sms: ik woon inderdaad in België. Sms is gewoon inbegrepen in je maandelijks abonnementsgeld, voor pakweg 10000 sms'jes per maand. Dus dat kostprijs-argument speelt hier eigenlijk veel minder een rol.
Ik wil desnoods gerust van je aannemen dat WhatsApp voor jou wel de beste messenger app is. Maar voor mij... neh, combinatie van sms/hangouts en facebook vind ik al meer dan genoeg.
Oh ongetwijfeld. :)
Je zag de meerwaarde niet in ten opzichte van SMS, die legde ik alleen uit. :)
Het is een stuk rijker qua features en werking dan SMS, zeker internationaal; of je 't gebruikt of niet: het zal die meerwaarde in vergelijking met SMS altijd hebben natuurlijk.

Als je WhatsApp nog nooit hebt gebruikt is het natuurlijk inderdaad lastig een oordeel erover te geven. Hier in Nederland kan het in de meeste gevallen SMS geheel vervangen, plus meer; plus internationaal; en gratis bellen. Vandaar de populariteit. Gezien er intussen 900 miljoen mensen actieve gebruiker zijn, gok ik dat daar ook een aardige hoeveelheid Belgen intussen bijzitten.
Ik zou mijn vader niet kunnen uitleggen waarom of hoe hij WhatApp moet gebruiken
1.) Download de app
2.) Voer je telefoonnummer in, daar wordt meteen om gevraagd

Klaar. :P
En sms: ik woon inderdaad in België. Sms is gewoon inbegrepen in je maandelijks abonnementsgeld, voor pakweg 10000 sms'jes per maand. Dus dat kostprijs-argument speelt hier eigenlijk veel minder een rol.
Interessant. SMS is hier tegenwoordig veelal onbeperkt bij de standaard instap abonnementen.
Gek hoe dat kan lopen. Ben benieuwd als ze er hier ook altijd 10000 van hadden gemaakt included in je normale bundel, in plaats van "aanbiedingen" waarbij je 10 EUR per maand moest lappen voor een lullige 1000 smsjes (als je mazzel had, anders gewoon 1 sms == 1 belminuut; daarna 0,25 cent per stuk), of WhatsApp hier dan ook een stuk minder populair was geweest...

Alas, we'll never know. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 6 november 2015 02:44]

De "ouwelui" in mijn omgeving hebben allemaal een goedkopere smartphone met een kleine belbundel, whatsapp gaat thuis via de WiFi. Dit houdt de kosten laag en geeft ze een effectief communicatiekanaal.
Niet verbazingwekkend, iedereen kijkt op Facebook vanaf hun mobiel; op elk gewenst tijdstip.
Vroeger had je je PC nog nodig voor internet, maar op je smartphone... Tja. Snelle telefoons, razendsnel internet (op 4G althans, en op 3G werkt 't redelijk), goede accuduur. Dan ga je je PC niet meer aanzetten natuurlijk om ff te kijken wat je vriendenkring aan het doen is. (Al helemaal niet als je even genoeg hebt van foto's van hun kroost of het avondeten ;))

Maar toch... 90% is behoorlijk indrukwekkend hoog voor mobiel gebruik; zeker als je je bedenkt dat lang niet iedereen een smartphone heeft, het ook gebruikt wordt in wat minder ontwikkelde landen, etc. etc.
Ik zie het in ieder geval zelf wel meer als iets dat je op je mobiel gebruikt dan de PC, werkt gewoon fijner.

In ieder geval, indrukwekkende cijfertjes weer! 1 miljard mensen per dag... Wat een zieke aantallen!
Wil toch wel eens een keer een rondleiding door een van de datacenters. :)
Ja maar vergeet niet dat mensen zonder smartphone niet het volk is dat snel Facebook zou gebruiken. Facebook wordt(vooral) gebruikt door de jonge "always online" generatie en die hebben allemaal gewoon een smartphone.

Het verbaasd mij juist helemaal niet dat Facebook. Zeker als ze "mobiel" ook tablets meerekenen is het niet zo vreemd. Als ik in mijn omgeving kijk dan kloppen deze aantallen al redelijk. Zo weet moeders niet eens hoe de computer aangaat, maar met de tablet kan ze goed overweg. Gebruikt papa alleen maar Facebook op zijn mobiel en weet denk ik niet eens dat dit ook via een browser kan. Dan hebben we nog het zusje dat eigenlijk gewoon alleen haar telefoon omdat het kan(?). Dan ben ik van de 4 mensen in het huishouden die wel is inlogt op de PC, maar ook op mobiel. Dus ik val ook gewoon onder de 90% gebruikers die mobiel inlogt.

Nee die cijfers verbazen mij echt niet, dat 90% op mobiel inlogt. Dat er zo veel mensen inloggen op Facebook per dag, dat is wel echt bizar.
Anoniem: 501293
@garriej5 november 2015 10:06
Dat er zo veel mensen inloggen op Facebook per dag, dat is wel echt bizar.
Dat vind ik ook bizar! De groei gaat niet hard vind ik want van die 1.5 miljard gebruikers zitten er heeeeeeel veeeeeeel fake accounts tussen. Ik merk dat zakelijk met likes en wat je voorgeschoteld krijgt met ''misschien ken je deze mensen''.
Ik vermoed dat bijv een bezoekje aan een site met facebook trackers terwijl je automatisch ingelogd bent al een bezoek registreren.
Anoniem: 501293
@Sergelwd5 november 2015 22:46
Daar heb je denk ik wel gelijk in. Net zoals een externe pagina die doorverwijst naar een foto album op de FB pagina :)
In opkomende markten worden volgens mij juist veel (al dan niet budget-) smartphones gebruikt, en is het vaak de primaire of zelfs enige 'pc' die beschikbaar is voor mensen.

Die 90% vind ik ook indrukwekkend, ook als je ziet dat FB daar een paar jaar geleden zelf nog helemaal geen rekening mee had gehouden en ze nu schijnbaar tóch genoeg inkomsten kunnen genereren op het mobiele platform.

Ook al geloof ik die cijfers niet (1,5 mld gebruikers / 1 mld bezoekers), de waarheid zal hooguit enkele honderden miljoenen lager zijn.

Mijn eigen tijdlijn is inmiddels hoofdzakelijk een event-overzicht of verzameling zakelijke posts geworden. Privé wordt er nog maar heel weinig gedeeld, bijna iedereen gebruikt daar WA of vergelijkbare diensten voor. Volgens WSJ is dit een bredere trend:
Surveys show users post less often on the social network, which relies on users for an overwhelming majority of its content. In the third quarter, market researcher GlobalWebIndex said 34% of Facebook users updated their status, and 37% shared their own photos, down from 50% and 59%, respectively, in the same period a year earlier.
Als ik lees dat grofweg slechts 1/3 van alle gebruikers hun status updatete of een foto postte in het derde kwartaal, vind ik dat onvoorstelbaar weinig.
Nou dan hoor ik bij die 10 procent! Heerlijk rustig met mobiel zonder FB app en de accu van de telefoon gaat langer mee.
Same here. De reden dat ik nog een keer in de maand inlog is om contact op te nemen met Bedrijven/klantenservice.
Redelijk off-topic I guess, maar:
Bevalt dat nou eigenlijk?
In het verleden Facebook wel eens gebruikt voor klantenservice zaken, maar meestal was bellen en mailen toch fijner; zeker gezien er op Facebook veel mensen zijn die er eigenlijk enkel komen om het bedrijf flink af te kraken; zelden dat je iemand ziet die de moeite neemt om een bedrijf te complimenteren (tenzij er wat te winnen valt...), maar een groot aantal dat lekker wil komen mekkeren zonder restricties en met grof taalgebruik.

Gezien daar soms aardig veel van waren, had ik maar besloten om daar geen gebruik meer van te maken. :P
Op bedrijven die via Messenger antwoorden na... Dan heb je een privé gesprek, en dat werkt wel okee.
Mijn ervaringen met klantenservice via Twitter zijn erg goed. Omdat het om een openbaar gesprek gaat, word je erg snel serieus genomen en daadwerkelijk geholpen. Ook een negatieve ervaring met een dienst of product leidt er toe dat er contact met je opgenomen wordt. Ik kan me voorstellen dat e.e.a op Facebook ook zo werkt.

edit: typo's

[Reactie gewijzigd door cranebird op 5 november 2015 11:53]

Ik herken dit ook, als je een nette tweet plaatst met een gegronde klacht op de publieke twitter feed van een bedrijf dan wordt er vrij goed naar een oplossing gezocht. Veel beter in ieder geval dan via de telefoon waar je van kastje naar de muur gaat.

Soms heb ik het idee dat zo'n twitter team veel meer mag en kan uitdelen omdat dit publiekelijk te zien is.
Ik heb de Facebook app (ingelogd) op mijn telefoon ingesteld staan voor louter spelletjes als 'Candy crush'. De app gebruik ik nooit, maar ik zal waarschijnlijk wel - en zo velen met mij - tot die 90% behoren.
[quote]'Candy crush'/quote]
Ja, wat ben je nou? Een huisvrouw van 50 die geld teveel heeft voor de IAP's of een Tweaker?

[Reactie gewijzigd door fl1mpie op 5 november 2015 21:45]

Anoniem: 378762
5 november 2015 07:17
Zeer bijzonder eigenlijk. Zoveel winst maken en het is niets anders dan aandacht trekken van de meeste gebruikers. Kijk mij eens staan op de foto. Of kijk eens waar ik eet. Ja, ik heb zoveel vrienden. Of een heel privé verhaal over hoe ze zich voelen en meegemaakt hebben. Omzet stijging 40% en een winst van 10%. Tegenwoordig hoef je alleen iemand zijn tijdlijn te bestuderen om erachter te komen met wie je te maken hebt.
Anoniem: 702878
5 november 2015 07:58
1 miljard mensen dagelijks van de meer dan 7 miljard mensen die op de wereld leven, das veel, heel veel. Er zijn de afgelopen jaren dus ook vermoedelijk veel smartphones verkocht. Als dat vooral gedaan zou worden door middel van smartphones, dan is een smartphone geen luxe product meer, niet zoals dat jaren geleden was.

Hier een lijst met de meest gebruikte social media:
https://en.wikipedia.org/..._100_million_active_users

Zal WhatsApp de grootste worden? Die snelle groei. Is dat juist de manier om tegenwoordig te communiceren?

Ik ben benieuwd naar de google+/hangouts cijfers. Google+ heeft blijkbaar al 2 jaar geen nieuwe cijfers laten zien. Het lijkt net alsof Nederlanders Google+ niet serieus nemen als medium, waardoor het in Nederland niet echt goed van de grond komt. Weten Nederlanders eigenlijk wel wat Google+ is?

Als voorbeeld: https://plus.google.com/+britneyspears/posts
Dat ziet er toch vol uit?

Over 5 jaar kan het social media land er weer heel anders uitzien.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 702878 op 5 november 2015 17:00]

al me friends unfollowed
en verder gebruik ik FB alleen nog als inlogtool..
Als 90% van de facebook gebruikers de site mobiel gebruikt.... Dan is juist facebook toch de aangewezen partij om het gebruik te blokkeren als de gebruiker fietst of auto rijdt? Om hun klanten voor gevaarijke situaties te behoeden.
Dat is IMHO niet aan een app om te bepalen. Een app (ik noem hier facebook) is voor sociale media, niet om zich te gedragen als beschermende ouder.
Disclaimer: dit betekend niet dat ik dit goedkeur ;)
Juist wel. Facebook weet dat haar site voor veel gebruikers verslavend is. Ook Facebook leest de kranten en weet dat er mensen zijn die hun site in het verkeer gebruiken. Het is Facebook die aangeeft dat dat 90% van de mensen het mobiel gebruikt. Dan is het wat mij betreft ook Facebook die haar klanten moet beschermen en dit probleem moet oplossen. Zoals een bungee jump firma verantwoordelijk is haar klanten, en daarmee het koord goed bewaakt. Zo is facebook verantwoordelijk voor haar gebruikers.en moet haar zorgen dat de alleen app veilig te gebruiken is.
Ja want ze weten toch wel of je achterop de fiets zit, of naast de bestuurder? Of in een trein? Of dat je met een gangetje van 20km pu aan het Nordic Walken bent?

"Ja al onze gebruikers zitten op mobiel, dus blokkeren we de app want dat is gevaarlijk"
Je zou theoretisch iets kunnen doen met bijv. de snelheid adhv GPS, maar dan weet je phone nog niet of je ook iets bestuurd of niet.

Hoe zie jij het voor je dat 'ze' dat weten?
Het bedenken van hoe is niet mijn opdracht. Maar GPS, snelheid, agenda, veel gebruikte auto en fiets routes, beweegfrequentie (gyproscopen) kan allemaal genomen worden. Daaruit kun je redelijk betrouwbaar een fiets of autorijd beweging vast stellen. Ook zijn false positives niet zo erg omdat ermee niet essentiele applicaties (facebook, spelletjes, etc) geblokeerd worden.
Waarom zo negatief en een bepaalde groep beledigen? In een andere post reageerde je ook al niet bepaald positief.
Ik snap dat dergelijke netwerken lastig zijn voor mensen die spellen moeilijk vinden, maar ik denk dat je het aantal autisten op deze aardbodem veelal overschat. Ik denk zelfs dat procentueel gezien er meer autisten op Tweakers zitten dan op Facebook, dus ik begrijp niet goed wat je hier dan wel doet behalve nodeloos commentaar? Zoals iemand mij ooit zei, ik ben geen autist, ik ben een mens met autisme en ik laat me er niet door definiëren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee