Pebble presenteert ronde smartwatch

Pebble heeft zijn eerste ronde smartwatch gepresenteerd. De Pebble Time Round heeft een rond scherm en gaat volgens het bedrijf twee dagen mee op een acculading, tegenover zeven en tien dagen van de andere Time-smartwatches van Pebble.

Die twee dagen komt voort uit het dunnere ontwerp van de Pebble Time Round, zegt de fabrikant. De wearable is 7,5mm dik. De Time Round heeft wel een functie om de accu snel op te laden, waarbij een kwartier laden het horloge 24 uur lang moet laten meegaan. De stap valt op, omdat Pebble zich altijd liet voorstaan op de veel langere accuduur van zijn horloges ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast is de ronde smartwatch niet waterdicht als de vorige Pebbles, maar alleen spatwaterdicht.

De Time Round draait net als de Time en Time Steel op versie 3 van Pebbles eigen besturingssysteem. Het is onbekend welke aanpassingen Pebble heeft gedaan, maar aangezien Pebble-apps die er nu al zijn compatibel zijn, ligt het voor de hand dat de Round simpelweg de hoeken van de vierkante interface afhaalt.

De smartwatch heeft een e-paperscherm dat 64 kleuren kan weergeven, net als de Time en Time Steel. Er komen varianten in meerdere kleuren en met twee formaten bandjes; 14mm en 20mm. Het horloge is vanaf woensdag voor te bestellen met een prijs vanaf 249 euro voor de versie met een leren bandje. Vanaf begin 2016 zal de smartwatch in Nederlandse winkels liggen.

Update, 19:35: Pebble zegt dat klanten die een Time Steel hebben besteld, die kosteloos kunnen omwisselen voor een Time Round.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-09-2015 • 19:18

66 Linkedin

Reacties (66)

Wijzig sortering
Mooie streek, heb je net je vierkante Pebble Time van Kickstarter in de bus krijg je dit :/

Verklaard wel waarom ze zo'n groot stuk niet gebruikten van het scherm. Die pixels hadden ze nodig om de cirkel rond te maken. (nieuws: Teardown Pebble Time toont dat smartwatch groter scherm heeft dan het gebruikt)

edit:
wel iets te snel gelezen (link):
Pebble Time Round & Time Steel Backers
We understand that announcing Pebble Time Round while wrapping up Pebble Time Steel rewards is a big surprise. Pebble Time Round offers a different mix of features and style, but we’d like to give Pebble Time Steel backers a chance to fall in love with both. For their patience and support, we’re offering Time Steel backers an exclusive discount and trial plan:
 • Reserve Pebble Time Round at pebble.com with the same email address you used to back Pebble Time Steel on Kickstarter. You will not be charged until your order ships.
 • Enjoy Pebble Time Steel while waiting for Pebble Time Round to arrive. You may cancel your reservation at any time if you decide Pebble Time Steel is the one for you.
 • When your Pebble Time Round ships, we will automatically discount the order by $50.
 • When your Pebble Time Round arrives, try it for up to 30 days alongside Pebble Time Steel.
 • If you love both watches, Pebble Time Round is yours to keep for the discounted price!
 • During the trial period, you may return Pebble Time Round or Pebble Time Steel, and we’ll refund you for the Pebble Time Round order. The price of watch you keep will equal your Pebble Time Steel pledge amount, plus the cost of return shipping.
 • Full details about this discount and trial plan can be found on our Help site.
 • Let’s Share Pebble with the World

[Reactie gewijzigd door jip_86 op 23 september 2015 19:33]

Zeker. Maar toch ik ben nog niet onder de indruk. Ik heb mijn Time Steel nu 8 dagen om de pols en dat op de eerste lading. En dan nu: 2 dagen batterijtijd. En wat krijg je er voor terug? Een rond scherm, 'spash resistant' en verder qua functionaliteit een gewone Pebble.
Maar misschien boren ze hiermee wel een heel ander publiek aan. Ik ben wel benieuwd.

Voordelen tov de gewone time zijn dus:
- thin and light
- rond display
- fraai design

Nadelen
- korte batterijtijd
- geen water resistant maar splash resistant
- ik zie niks terug over de smartstrap mogelijkheid, dus mogelijk niet compatibel.

Vooral die magere batterijtijd valt mij tegen. Dat zal dan wel samenhangen met het gewenste (lage) gewicht, maar zonder deze feature komt Pebble zo wel veel dichter in de buurt van alle andere smartwatches zoals de moto360 en ik betwijfel of ze die concurrentie moeten aan gaan.
De smartwatch heeft een e-paperscherm dat 64 kleuren kan weergeven, net als de Time en Time Steel. Er komen varianten in meerdere kleuren en met twee formaten bandjes; 14mm en 20mm. Het horloge is vanaf woensdag voor te bestellen met een prijs vanaf 249 euro voor de versie met een leren bandje. Vanaf begin 2016 zal de smartwatch in Nederlandse winkels liggen.
Overigens, met metalen band kost de boel zelfs 299 dollar. Dat is best een pittige prijs, zeker als je nog moet rekenen op invoerheffingen e.d.

Bij de Verge hebben ze een heleboel plaatjes: http://www.theverge.com/2...announcement-availability
Vergeet niet dat er nog wel 4 knoppen op zitten voor de bediening, dus helemaal een gewoon horloge lijkt het nog niet.

Edit: de coulanceregeling voor bestaande Pebble Time Steel backer is nu ook weer niet zo spectaculair: 50 dollar korting, alleen als je beide horloges behoudt. Zie voor gedetailleerde voorwaarden Pebble Exchange Program

[Reactie gewijzigd door dirkjesdirk op 23 september 2015 20:29]

Iets wat meer smoelt als een traditioneel horloge. It's all about the looks...
+1Anoniem: 16328
@Odie23 september 2015 21:42
Zeker form over function. Voor sommigen is dat een mooie toevoeging aan het al bestaande gamma van Pebble. Ik vind dit een erg mooi ogend horloge :). Alleen de prijs vind ik vrij hoog voor een e-ink horloge en het feit dat je om de dag in de weer bent met een stekkertje voor je horloge is niet bijzonder handig.
Tja sommigen zeggen weer je kunt beter elke dag moeten laden dan elke week want bij de laatste ga je het sowieso vergeten :)
Dat 'vergeten' valt reuze mee. Ik heb de Pebble Time en na de eerste waarschuwing dat de batterij leeg raakt, heb ik nog ruim anderhalve dag (misschien nog wel langer, ik heb em nog nooit helemáál leeg gehad) om 'em een half uurtje aan het infuus te hangen. Voor veel mensen zou een enkele reis woon/werk al genoeg zijn om de Pebble in de auto op te laden.
Als ie bijna leeg is gaat ie nog in een soort van "last stretch" als standaard horloge ipv de OG die gewoon een wit scherm gaf.
Oh, da's nu bij de Pebble niet zo'n probleem. Je krijgt op 20% en 10% een melding dat de batterij bijna leeg is. Je hebt dan nog 1 a 2 dagen om hem aan de lader te hangen...
Ik heb wel een Garmin sporthorloge (eigenlijk ook een smartwatch) maar die is alleen voor hardloopregistratie. Die hang ik op de een of andere manier altijd wel trouw aan de lader na elke sessie ook al gaat het syncen over bluetooth dus het laden is geen eis om m'n gegevens eraf te kunnen halen.

Bij mij moet een device kennelijk een belangrijke functie vertegenwoordigen wil ik er moeite in stoppen om hem op te laden en tot nu toe lukt me dat niet bij tablets en ook bij smartwachtes die ik dan puur voor notificaties zou gebruiken zou me dat echt totaal niet gaan lukken denk ik, daarvoor hoef ik er niet eens eentje te proberen om dat te weten.

Nu moet ik wel zeggen dat ik al moeite heb met m'n telefoon die zit altijd zo rond de 20% accu :P
8 dagen? Mijn Pebble Time Steel komt niet verder dan 5 dagen op een batterijlading. Gebruik je soms geen appjes?
Ja, zeker wel. En die 8 dagen waren ook nog eens de 1e 8 dagen, dus ik heb veel geëxperimenteerd. Ik verwacht bij normaal gebruik nog wel een dagje lager. Na precies 8 dagen intensief gebruik is de standby mode ingetreden.

Zie ook mijn post hier: http://gathering.tweakers...message/44969974#44969974

Hoe krijg je het voor elkaar om in 5 dagen de batterij leeg te trekken? Hoeveel appjes krijg je per dag?

[Reactie gewijzigd door dirkjesdirk op 24 september 2015 13:25]

Dat een deel van het scherm niet gebruikt wordt is omdat ze dezelfde resolutie wilden houden als de eerste Pebble. Maar er was geen geschikt kleurenscherm te koop in die resolutie.
En ze zijn niet groot genoeg om dat soort dingen op maat te laten maken.
Dat zal best, maar je kan nu met hetzelfde vierkant ook in eens prima een cirkel maken.
Beide is niet waar. Deze gebruikt een rond scherm met dezelfde technologie van dezelfde fabrikant, en de PT en PTS gebruiken bijna alle pixels van hun scherm. Pebble heeft een kleinere versie laten maken van het scherm dat iedereen denkt dat het is.
Hmm... Ik snap eigenlijk niet waarom die accuduur ineens zoveel minder is? Dit is toch net zo goed een E-Ink scherm? Waarom is deze accuduur dan ongeveer gelijk aan die van een LCD/OLED scherm?
Voor de duidelijkheid, dit is geen e-inkt scherm maar een e-paper LCD.

e-inkt is een e-paper scherm maar e-paper scherm is niet altijd een e-inkt scherm. Daarbij is e-inkt een merk niet een soort.

http://www.e-ink-info.com/introduction
Het is wat verwarrend, maar e-paper is inderdaad de overkoepelende term. e-ink is echt wezenlijk andere techniek. E-ink is het scherm wat in de ereaders wordt toegepast, maar het scherm van de Pebble is wel een 'gewoon' LCD scherm.
Om precies te zijn een Low Temperature PolySilicon (LTPS) LCD

Linkje
E Paper, is actually quite confusing since it is a collective term for mutiple technologies to achieve the same purpose. E Ink may be rarely referred as E paper as your understanding but it is definitely one kind of E Paper display technoligies based on definition of E Paper. That's also why somebody confuse Pebble's display with E Ink display.(E Ink is the first kind of E Paper technology so people always think E Paper equals to E Ink which is not always true.)
Conclusion: Pebble's display is E Paper but not E ink display.
Zie hier op Reddit de gedetailleerde info
Display technology: 1.25 in. / 31.75 mm, 64-color,1 always on, high contrast, sunlight readable, low power, Low Temperature PolySilicon (LTPS) LCD with Memory in Pixel. Includes a layer that makes it readable from any angle when wearing polarized sunglasses2 (probably meaning an image-enhanced reflector (IER) film).
Japan Display Inc (JDI) part number LPM012A220A3,​​4-Test Report 15.247 pg7 which is a custom sized version of JDI's LPM014T262C display (datasheet).
En hier de datasheet.

[Reactie gewijzigd door dirkjesdirk op 24 september 2015 10:59]

Deze lijkt een stuk dunner te zijn dan de huidige Pebble (Times). Daardoor zal ook een veel kleinere accu erin zitten. En dat heeft natuurlijk als gevolg dat de accuduur achteruit gaat.

Edit:
Volgens Pebble zelf is het dus de dunste en lichtste smartwatch tot nu toe. De concurrerende smartwatches hebben dus weer wel een LCD/OLED scherm maar gebruiken daardoor meer stroom, wat door de grote van de accu gecompenseerd wordt waardoor het ding dus groter wordt. En tegenover de andere Pebbles is deze dus (veel) kleiner en daardoor de kortere accuduur ten opzichte van de andere modellen.

[Reactie gewijzigd door RobertMe op 23 september 2015 19:55]

Deze lijkt een stuk dunner te zijn dan de huidige Pebble (Times). Daardoor zal ook een veel kleinere accu erin zitten. En dat heeft natuurlijk als gevolg dat de accuduur achteruit gaat.
Maar met een E-ink scherm, veel minder mogelijkheden dan een Android of Apple Watch word de vergelijking wel wat matig. Ik weet wel dat het scherm altijd aan is maar als ik niet kijk kan me dat niets schelen. Daarnaast mijn Apple Watch gaat anderhalve dag mee, en de nieuwe Android watches die we hier proberen gaan ook twee dagen mee.

Weet niet of Pebble hier een juiste stap maakt.
Ik snap de twijfel, maar voor mij bijvoorbeeld is een horloge dat niet altijd aan staat geen optie. Dan is deze Pebble alsnog de enige in zijn soort.
Mwah, mijn LG watch urbane staat ook altijd aan, het scherm gaat nooit zwart, en ook die doet het 2 dagen lang op 1 acculading. En het is nog een mooier scherm ook, wat ook in het donker afleesbaar is.

Ik snapte het voordeel wel van de pebble's met 10 dagen accuduur, maar dit snap ik niet. Bovendien vind ik de bezels in het filmpje nogal lomp ogen
Het is gewoon een nieuw aanbod dat de ene consument meer aan zal spreken dan de andere. De standaard Pebble Time heeft nog steeds een beetje een geeky look, net als de meeste andere smart watches. De Motorola 360 was wel rond, als een traditioneel horloge, maar het is een enorm dik apparaat voor een horloge.

Deze Pebble Time Round vind ik zo op de plaatjes afgaand een zeer mooi horloge. Mooier en subtieler dan enig andere smartwatch die tot nu toe is gelanceerd. Ik kan me voorstellen dat veel mensen daar ook waarde aan hechten; juist bij horloges.
Smaken verschillen. Ik vind het een foeilelijk ding met een klein korrelig schermpje en een dikke bezel.De Time heeft misschien een Geeky look, maar deze lijkt zo uit de grijpmachine van de kermis te komen.
Ooit vond ik het goed idee een smart watch.
Maar sinds kort heb ik besloten om een informatie overload te stoppen en gewoon in te plannen wanneer ik mijn mail lees, en mijn whatsapp bekijk.
Facebook app eraf gegooid en nog gewoon eens in de zoveel tijd op internet kijken of op mijn telefoon via de website.
Dus niet helemaal gestopt maar wel met mate gebruiken.
En een smartwatch is dan ook niet nodig.
Beste keuze ooit.
Ik snap dit wel. Maar gek genoeg wordt ik juist rustiger door mijn Apple Watch. Veel notificaties staan uit. En ik kan niet makkelijk actief reageren.

Ik bekijk Facebook vrijwel nooit, en de keren dat ik een Twitter notificatie krijg zijn in een week op 1 hand te tellen.

Blijven voor mij de nuttige notificaties qua werkmail, overzicht van afspraken, Flitsmeister waarschuwingen en de tijd (crazy talk) over.
Exact dit Ja. Je kan met een smart watch beter filteren welke informatie belangrijk voor je is.

Ook word de omgeving rustiger, heb noulijks nog geluid aanstaan voor mijn telefoon en Watch. Een trilling op je pols maakt je vaak al wakker genoeg ;)
Enige waar van ik denk dat het nuttig is om goed bij te houden is inderdaad mijn agenda.
Dat is wel ideaal agenda en tijd op een overzicht.
Maar werkmail echt niet, veel mails die ik krijg zijn toch te uitgebreid om op telefoon of telefoon te lezen.
Helemaal mee eens. De informatie die wij elke dag moeten verwerken wordt alleen maar groter door het gebruik van een smartwatch. Zelf had ik ook door dat ik teveel met mijn apparaten bezig was. Ik heb ook Facebook & Twitter eraf gegooid omdat ik erachter kwam dat ik eindeloos aan het scrollen was door alle nutteloze filmpjes die erop staan.

Ik raad het ook iedereen aan. Zelf was ik zo'n beetje verslaafd aan mijn telefoon. Als mensen niet direct reageerden op Whatsapp dan ergerde mij dit. Gelukkig is dat nu niet meer zo!
Het lijkt erop dat er gewoon een vierkant scherm inzit met een forse bezel om er een cirkel uit te snijden. Niet anders dan de Nest thermostaat dus. Deze manier van een rond scherm bereiken is mijns inziens een beetje verspillend.
Dit is een goedkope manier om een rond scherm te gebruiken. Ze gebruiken hetzelfde scherm in de Time waardoor ze groot en goedkoop kunnen inkopen. Een vierkant scherm zal sowieso goedkoper zijn en waarschijnlijk is er op het e-ink vlak veel minder keus.
Dat is niet zo:
http://www.j-display.com/english/product/wearable.html
Het is de op een na onderste. De Pebble Time en Pebble Time steel gebruiken een aangepaste (minder langwerpige) versie van de onderste.
Een beetje gemengde gevoelens hierbij..

Het ronde is super, maar de accuduur ineens niet beter dan Android Wear horloges, dan blijven er niet veel voordelen meer over voor de Pebble.
True, maar het verschil blijft wel: dit scherm is wel de volledige tijd aan. Helaas dus wel meer opladen, maar wel nooit wachten op het scherm dat aan moet.
Dat is bij mijn Gwatch R ook al een jaar, 2 dagen op een accu met het scherm altijd aan..
LG watch urbane doet dat ook, zoals Thomas18GT al aangeeft, 2 dagen. Gaat niet op zwart (tenzij je dit instelt natuurlijk)
$249 omrekenen naar €299... Zelfs met BTW kom je daar echt niet op uit. Hooguit 270 :( dat is mij te duur.
US Amazon verzend naar Nederland. Daar kan je hem dus gewoon voor de Amerikaanse prijs plus belasting krijgen.
Oh hee bedankt, dat wist ik niet!

Dat is een goede tip. En niet alleen voor de Pebble.
Ik vind het design van alle vorige Pebbles spuuglelijk. Dit ronde model vind ik wel al een stuk aantrekkelijker.

Jammer van de batterijduur en laat dat nu net één van de belangrijkste voordelen van de Pebble zijn t.o.v. de concurrentie. Als je deze Pebble vergelijkt met een Moto 360 gen2 bijvoorbeeld zijn er imo slechts weinig redenen waarom je voor de Pebble zou kiezen. Het enige dat ik kan bedenken is design of dat je het ecosysteem van de Pebble zo geweldig vindt, maar ik denk dat Android Wear of iWatch daar toch wel wint.
Als ze ze van de zijkant bekijkt is direct duidelijk wat het voordeel is. Ze behoren niet eens tot dezelfde categorie.
Toch blijf ik een Pebble eerder een 'featurewatch' vinden dan een echte smartwatch. Vergelijk de featurephones van vroeger. Ben er dan ook van overtuigt dat Pebble niet een lang leven beschoren is zodra de echte smartwatches een betere accuduur krijgen en behuizingen verfijnder worden (=paar iteraties verder).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 474132 op 23 september 2015 20:39]

Die verbeteringen op accu gebied zullen ook ten voordele van de Pebble komen. De Pebble blijft qua accuduur dus voorsprong houden zolang men dezelfde schermtechnologie blijft gebruiken.
Wat ik niet zo goed begrijp is waarom er niet voor een iets beter scherm gekozen is. Je kan de pixels tellen (op de plaatjes althans). Natuurlijk moet dit ding niet te duur worden, maar een wat grotere resolutie had de prijs niet enorm veel gestuwd. Nu krijg ik er toch een beetje een gedateerde technologie gevoel bij.

Overigens, ik heb zo'n ding nog nooit in mijn handen gehad, hoe zit het met de zichtbaarheid in donkere ruimtes?
Pixels tellen lukt mij op mijn Time Steel alleen als ik van heel kortbij naar het scherm kijk. En dan bedoel ik echt 10, 20cm, terwijl het scherm (afhankelijk van de watchface, Slides of time in dit geval) makkelijk vanaf een armlengte (en verder) af te lezen is.

Afleesbaar in donkere ruimtes is het scherm van zichzelf natuurlijk niet, maar er zit gewoon een backlight op en ook dan is het scherm perfect afleesbaar. Ook een beetje omgevingslicht (van bv een PC monitor) is zelfs al voldoende om het scherm afleesbaar te krijgen (beetje afhankelijk van hoe het licht erop valt), alhoewel het met backlight natuurlijk makkelijker leest.
Wat mij opvalt is dat het scherm erg dicht aan de oppervlakte ligt wat volgens mij de leesbaarheid aanzienlijk vergroot.

Heb zelf een Time en heb regelmatig het idee dat door het diep liggende scherm de afleesbaarheid (in ieder geval vanuit een hoek) afneemt. Neem aan dat dat met het waterdicht zijn te maken heeft.

In het algemeen vind ik een dergelijk epaper scherm wat subtieler dan een verlicht scherm. Helemaal met deze form factor loop je wat mij betreft minder te koop met je smartwatch. Iets wat mij zeker aanstaat en mogelijk waardoor ik de mindere accuduur voor lief neem.
Ik ben net van een Time naar een Time Steel gegaan en heb het idee dat bij de Steel het scherm ook meer aan de oppervlakte ligt dan bij de Time, waardoor de leesbaarheid - nog - beter is dan bij de Time.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee