OneDrive maakt het mogelijk om eigen muziek te uploaden en te streamen

Microsofts webopslag OneDrive maakt het mogelijk om tot 50.000 liedjes te uploaden en die te streamen op andere apparaten. Google biedt die functie in zijn Music-dienst al langer. De muziek op OneDrive is af te spelen op onder meer telefoons en op Xbox-consoles.

Microsoft maakt de functie bekend op zijn eigen site. Gebruikers kunnen hun collectie mp3-bestanden uploaden via OneDrive, waarna het mogelijk is om die via Xbox-applicaties af te spelen op pc, Xbox-consoles en telefoons met iOS, Android of Windows Phone.

Gebruikers moeten wel de ruimte op OneDrive hebben om de bestanden op te slaan. Dat is voor veel mensen niet lastig. Hoewel OneDrive standaard 15GB biedt, heeft Microsoft de afgelopen tijd acties gehouden waarmee gebruikers tijdelijk hun opslag kunnen uitbreiden. Bovendien krijgen Office 365-gebruikers zo goed als onbeperkte opslag op OneDrive. Microsoft heeft een limiet van 50.000 liedjes ingesteld op de dienst.

De functie om eigen muziek te uploaden en af te spelen zit al langer in Google Music, met de Google Play Music Manager-applicatie voor op desktops.

Eigen muziek op OneDrive

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

19-03-2015 • 12:06

112

Submitter: Anoniem: 111246

Reacties (112)

112
111
82
1
0
0
Wijzig sortering
Android en iOS worden helemaal niet ondersteund:

"Which devices can I use to playback OneDrive content?
You can play OneDrive music on the following devices:

Windows 8.1 computer or tablet
Windows Phone 8.1 (using the Music app)
Xbox One or Xbox 360 console
Through a web browser on the Xbox Music website

Notes:

This OneDrive functionality is not available on Windows 8. You’ll have to upgrade to Windows 8.1 to get the latest version of the Music app from the Store.
iOS and Android devices are not supported. If you have an Xbox Music Pass and use iOS or Android, OneDrive content will not show up. (This won’t interfere with playing music through your other devices)."

bron: https://music.xbox.com/onedrive
Android en iOS worden helemaal niet ondersteund:
De reden dat ik liever zelf de touwtjes in handen neem door Owncloud te installeren op mijn "server" (Acer netbook). Alle cloudaanbieders proberen je te verleiden in het begin met royale opslag en extra diensten. Vervolgens beginnen ze allemaal met diensten aan te bieden die alleen te gebruiken zijn met hun eigen platforms of na een lange tijd beperkt op andere platforms.

Ik zou iedereen aanraden om goede NAS of server thuis te zetten met owncloud/bittorent sync en vervolgens deze diensten te supporten dmv geld/feedback. Hopelijk wordt deze streamfunctie dan ook toegevoegd aan Owncloud, want dat is wel erg handig.
Streaming vanaf je nas/server is al wel mogelijk wanneer je gebruik maakt van een VPN-verbinding richting huis
Je moet de zaken niet door elkaar halen.
Welke cloud technologie wordt door ownCloud toegepast?
Dat ze het 'ownCloud' noemen, wil niet zeggen dat het ook maar iets met cloud technologie te maken heeft. ;) Hooguit gerelateerde zaken als 'synchronisatie'.

Daarnaast kan iedereen ook zelf services maken die cloud data gebruikt, o.a. via de OneDrive API
Ehm de eerste zin van je gegeven link:
Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet.
Dat is precies wat ik doe. Ik kan via een website overal te wereld mijn bestanden bekijken en downloaden. Owncloud staat ook netjes onderaan de engelse cloud computing.
Echter, heb ik nooit gezegd dat ik mijn eigen cloud draai. Ik zeg alleen dat je met Owncloud hetzelfde doel kan bereiken, als met Google Drive/One Drive. Owncloud is daarnaast prima te draaien op cloud servers als: Azure, Google en Amazon. Echter, mij oplossing is minder schaalbaar, maar dat maakt niet wanneer alleen jij het gebruikt.

Met Owncloud kun je net zo goed een clouddienst verzorgen, zoals dat kan Google Drive of One Drive. Heeft bied zelfs meer aan dan alleen opslag: kalander, Word processor en een PDF-viewer. Als je zou willen zou je ook andere clouddiensten kunnen toevoegen op je server.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 22 juli 2024 15:04]

Nee, wat jij doet is 'online beschikbaar maken'. Dat doen we al jaren.
Wat er met 'elektriciteit uit het lichtnet' wordt bedoeld is het dynamische aspect. Op en neer schalen van hoeveelheid hardware en software, één muisklik verwijderd van realisatie. Bekend onder acroniemen: Iaas, PaaS, SaaS.
Owncloud staat ook netjes onderaan de engelse cloud computing
Misschien wel 'netjes' maar niet correct imho.
Je spreekt jezelf tegen. Eerst zeg je dat alleen het synchronisatie gedeelte misschien op een cloud lijkt. (Daar ben ik het totaal niet mee eens) en vervolgens zeg je dat het schaalbaar moet zijn. Beide feiten die opnoemt hebben niks te maken met owncloud. Owncloud is louter een softwarepakket, die je KUNT inzetten op een cloud.

Even ter verduidelijking, een webserver van een grote provider is ook een cloud. Na een 1 google opdracht naar jouw gebruikte termen: laas, PaaS en Saas. Wordt duidelijk vermeld dat webservers onder de term laas vallen. Owncloud is een applicatie die je kunt draaien op een applicatieclouddienst. Om het gemakkelijk te maken zijn er zelfs kant en klare pakketten te installeren op cloudservers, van oa Google. Er is ook een pakket van owncloud. Een voorbeeld van een applicatie provider is Bitnami.

Wat ik doe is is zelf voor cloudprovider spelen. Ik draai mijn owncloud op een xammp server, samen met Wordpress en PHPmyadmin. Echter ik kan beperkt hardware toevoegen of verdelen. Ik kan een extra harde schrijf toevoegen, maar ik niet 2 losse servers inzetten om 1 webserver te creeëren. (iig ik niet ;) ).

Ik zie trouwens nu, dat ik niet 1x keer het woord cloud gebruik heb in mijn 1e comment. Ik suggereer alleen dat je met owncloud dezelfde functionaliteit als een Google Drive/OneDrive kan krijgen.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 22 juli 2024 15:04]

Je spreekt jezelf tegen. Eerst zeg je dat alleen het synchronisatie gedeelte misschien op een cloud lijkt.
Dat zei ik niet, ik zei dat ownCloud hooguit een bijkomstigheid deelt wanneer je gebruik maakt van cloudoplossingen.
een webserver van een grote provider is ook een cloud
Als die webserver dynamisch in het leven is geroepen door een muisklik, dan wel. Als iemand hardware heeft lopen sjouwen, kabels moeten pluggen, software moeten installeren, dan niet.
Klik eerst eens op de site voordat je aangeeft wanneer iets wel of geen cloud dienst is.
Daarnaast heb ik het idee dat je te veel met theorie bezig bent geweest (gezien je HBO IT opleiding) en weinig zelf opgezet heb. Ik heb dan geen specifieke IT opleiding, maar door tijdens mijn studie bezig zijn geweest met eigen servers op te zetten dmv linux, weet ik toch een hoop.
Als die webserver dynamisch in het leven is geroepen door een muisklik, dan wel. Als iemand hardware heeft lopen sjouwen, kabels moeten pluggen, software moeten installeren, dan niet.
Wat denk je dat de cloud uit de lucht komt vallen? Nee natuurlijk niet, maar ik snap wat je bedoeld. Echter, ik kan thuis ook een tweede virtuele webserver met een klik creëren. Maar dan heb ik nog niet een echte Cloud ;) .

Je vergeet één belangrijk woord: virtualisatie. Dmv virtualisatie kun je een parallel netwerk opzetten en de workload dynamisch verdelen als dat moet. Ubuntu cloud is een dergelijke oplossing, die je kunt installeren bij 7 apparaten of meer. Wil je als provider (zoals Google) met eigen hardware, uitbreiden moet je toch echt met hardware sjouwen! :+
Klik eerst eens op de site voordat je aangeeft wanneer iets wel of geen cloud dienst is
Dat hoeft niet. Een clouddienst is een dienst die gebruik maakt van cloud technologie. Als je functioneel hetzelfde bereikt (kleinschalig, een platform of een service) maar zonder cloud technologie, dan is dat gewoon een 'online dienst'.

Het heeft overigens niets met opleiding te maken. Iedereen kan leren, zoals je al zegt.

En in een datacentrum 'sjouwen' met hardware gebeurt ook bij Google niet meer: https://www.youtube.com/watch?v=XZmGGAbHqa0&t=242 Lijkt me een geweldige baan #not

[Reactie gewijzigd door geertdo op 22 juli 2024 15:04]

Gezien de 500 duizend studenten op een ownCloud deployment in Duitsland neem ik aan dat het met het 'cloud' aspect van ownCloud wel goed zit...
Heb je gerookt? :*) (profielnaam :z ) Nee maar serieus, die uitspraak meen je niet... dus als er maar genoeg van zijn, dan wordt het waarheid?
Jou definitie van cloud was: "Dat hoeft niet. Een clouddienst is een dienst die gebruik maakt van cloud technologie."

Wat dan 'cloud technologie' is leg je niet uit, maar ik neem aan dat je dingen bedoelt als load balancing, clustering, virtualisatie etcetera. Dat is zeker wel nodig bij een 500 duizend gebruiker deployment, vandaar mijn comment. Sowieso is een grote ownCloud deployment een 'cloud' volgens de wikipedia definitie.
De reden dat ik liever zelf de touwtjes in handen neem door Owncloud te installeren op mijn "server" (Acer netbook). Alle cloudaanbieders proberen je te verleiden in het begin met royale opslag en extra diensten. Vervolgens beginnen ze allemaal met diensten aan te bieden die alleen te gebruiken zijn met hun eigen platforms of na een lange tijd beperkt op andere platforms.
In alle eerlijkheid: als je initieel tevreden was met hetgeen er geboden werd, dan wordt je toch niets ontnomen doordat er functionaliteit voor anderen wel aangeboden wordt, maar niet voor jezelf? Zolang er geen afbreuk gedaan wordt aan de initiele functies, natuurlijk.
MS kennende is dat van korte duur. Zelfs een Unique Selling Point als Cortona zijn ze aan het uitbrengen voor iOS en Android. Juist MS is er alles aan het doen om de diensen op alle devices te kunnen gebruiken.
Daarnaast ken ik geen voorbeelden van MS van diensten die eerst gratis waren en daarna beperkt en/of betaald werden.
Daarom heb ik een Synology nas en backup ik een deel van die nas bij onedrive ;)

Stel mn huis brand af dan heb je aan een enkele nas op een locatie nog geen zekerheid.

kreeg bij mn surface 2 x 200gb en afgelopen maand kreeg iedereen die dat wilde er ook 100 gb bij. Wanneer ze hier grof geld voor gaan vragen (lees hoge bedragen en geen euro werk) dan zoek ik gewoon op dat moment een andere clouddienst die dan word ondersteund door synology.

[Reactie gewijzigd door downcom op 22 juli 2024 15:04]

Lijkt er ook op dat je Flash nodig hebt voor de web-app. Dus niet voor iedereen een optie.
Zonde van het beperkt aantal ondersteunde formaten... mp3, m4a en wma (oh dear). Ik was gisteren al bijna aan de upload begonnen toen ik die beperking zag. Of ik moet m'n hele FLAC bibliotheek weer gaan omzetten.
Anoniem: 382732 @RickMayall19 maart 2015 12:17
Voor dat laatste bestaan tooltjes, dus dat kost je zo goed als geen tijd :-)
I know maar dan moet ik weer 2 bibliotheken beheren en daar krijg ik de kriebels van ;)
En het is toch niet zo dat FLAC tegenwoordig zo exotisch is, zelfs de ingebouwde radio van m'n auto kan er standaard mee weg.
Eens benieuwd of er ooit een Sonos of Spotify plugin voor komt. Dan zou ik misschien wel eens de moeite kunnen doen.
Het schijnt dat Windows 10 native FLAC ondersteunt. Heb nog geen definitieve berichten gezien. Maar eens proberen vanavond in de preview.
Google Music dus gebruiken. Die slikt ook gewoon FLAC bestanden. Het streamen van muziek gaat dan wel tot max 320mbps, maar je hoeft het niet afzonderlijk om te zetten voor je het gaat uploaden.

Zie ook hier https://support.google.com/googleplay/answer/1100462?hl=nl

[Reactie gewijzigd door michaelhamers op 22 juli 2024 15:04]

Knappe speler die 320mbps afspeelt. Moet zijn 320Kbps ;)
Eerder krappe speler als hij slechts 0.32 bits per seconde kan afspelen :)
Anoniem: 604167 @RickMayall19 maart 2015 13:29
In windows 10 komt native FLAC support. Dit betekend dan ook dat de XBOX-app deze bestanden dan kan afspelen. Nog even wachten dus.
Verbruikt streamen van FLAC niet gigantisch veel data? En hoogstwaarschijnlijk hoor je het verschil tussen FLAC en 320 kbps MP3 niet eens op de stereo in je auto.
In plaats van zo ontzettend veen aandacht te besteden aan het bestaan van gelijke functionaliteit bij Google, was het misschien leuk geweest als er ook daadwerkelijk wat info over de nieuwe dienst zou worden gegeven. De voordelen voor Xbox Music Pass gebruikers, die onder andere 100 GB extra OneDrive opslag ruimte krijgen, wordt bijvoorbeeld totaal genegeerd, zelfs als het over OneDrive opslag gaat!
Ik moet zeggen dat ik het ook enigszins merkwaardig vind dat de tweede zin van het artikel meteen al een vergelijking met de dienst van Google was. Geef dan gewoon eerst informatie over de dienst zelf, en kaart in een latere paragraaf de vergelijking met de concurrentie aan. Journalistiek 101 zou je toch zeggen.
En als je dan toch bezig bent de concurrentie te beschrijven, geef dan ook gelijk aan dat iTunes Match de eerste dergelijke dienst is die ook je muziek upgradet en dat andere diensten die functionaliteit gematcht hebben. Plaats dan een tabel die deze diensten vergelijkt.

Ik zou het overigens niet vertrouwen. Microsoft heeft een slechte track record als het komt op censuur / scannen van al je bestanden. Ze verbannen zelfs mensen met artistiek naakt. Er is geen garantie dat ze je morgen niet verbannen wegens 'diefstal van beschermde werken' oftewel je muziek.
Dat is een verhaal dat maar terug blijft komen, maar hoe vaak is dat nu daadwerkelijk gebeurd? En was dat écht de enige reden of zit er nog meer achter?

Om eerlijk te zijn klinkt het als een gevalletje "internet echo chamber". Tuurlijk, er is in het verleden iets gebeurd. Maar is dat verhaal zo vaak herhaald dat het schering en inslag lijkt terwijl het gaat om een storm in een glas water, of is er écht een fundamenteel probleem?
Dat is wel het vermelden waard inderdaad! 100GB is toch weer even mooi erbij.
Wel jammer inderdaad, altijd als Microsoft een dienst uitbrengt dan staat er onder 'Google of Apple heeft dit al veel langer'. Als Google of Android een dienst uitbrengt en Microsoft heeft dezelfde dienst/functionaliteit al veel langer, tja...dan lees je er niets over :(
Gelijk maar even geprobeerd, maar ik kan slechts 1 nummer per keer upload :S
LOL. Natuurlijk wel. Je kan zelfs gewoon gewoon slepen. Net nog 2 albums toegevoegd.
Met IE werkt dat bij mij ook niet. Ik heb wel eens gezien ergens dat het werkt hoor, dus ik jen het wel.

Ik die het nu gewoon met de desktop app, prima
Anoniem: 604167 @gabba2519 maart 2015 14:58
Dit klopt met Internet Explorer. Echter als je een Chromium gebaseerde browser gebruikt, kun je een hele map erin slepen (inclusief submappen). Over Firefox ben ik niet zeker.
Je moet even de Skype synchronisatie instellen op Windows 8.1. In het mapje 'Muziek' in je OneDrive kopieer je dan je mappenstructuur met mp3''s...zodra ze geupload zijn klik je rechts op de 'Muziek' map en selecteer je 'Alleen online beschikbaar'....je lokale Muziek mapje wordt dan weer netjes leeggemaakt en je muziek blijft in de cloud staan...
Gebruikers moeten wel de ruimte op OneDrive hebben om de bestanden op te slaan. Dat is voor veel mensen niet lastig.
Dat is wel een essentieel verschil met Google.
Bij Google Play Music kost het geen enkele ruimte op Drive en heb je dus ook geen vrije ruimte op Drive nodig.
Bij Microsoft OneDrive dus wel, maar alsnog, goede ontwikkeling!

[Reactie gewijzigd door calvinturbo op 22 juli 2024 15:04]

XBOX Music biedt al de mogelijkheid je lokale database te scannen en in de cloud is je database beschikbaar voor al je apparaten. Er wordt dan dus helemaal niets geupload. Je moet wel een music pass hebben, maar dan heb je meteen beschikking over 38 miljoen nummers.
Google play music kent maar 22 miljoen nummers.
Verder is het uploaden bij google beperkt tot 20.000 nummers, bij xbox is dat 50.000 zonder abo.
Maar, worden je MP3/AAC/OGG/WMA bestanden dan getranscodeerd naar WMA ofzo? Met alle kwaliteitsverlies die daarmee gepaard gaat? Dat doen Google Music namelijk wel. Enorm zonde van je collectie.
Volgens de Q&A worden vooralsnog alleen MP3, M4A (AAC) en WMA ondersteund. Ik lees verder niets over kwaliteit, maar ga ervan uit dat de oorspronkelijke kwaliteit van deze bestanden ook gestreamd wordt, iemand?
Bij Google Music is dat dus niet zo.. toch is het heel populair, zonde.
50.000 bij Google. Is laatst gewijzigd.
check. Staat inderdaad op de site, wikipedia moet nog even aangepast worden dan.
@calvinturbo Lekker belangrijk als iedereen al zoveel OneDrive ruimte gekregen heeft.
Van een mug een olifant maken ;)
Mijn muziekcollectie is 50GB en ik heb toch echt 15GB op OneDrive..
Je hebt genoeg acties/abbo's waar je ruimte flink wordt opgekrikt, met de Music Pass bijvoorbeeld krijg je nu ook weer 100GB extra.
Hoe zit het met gratis acties? Is daar ook veel te halen?
ongeveer een maand geleden kon je 100gb krijgen door op een link te klikken voor twee jaar en nog eens 100gb voor een jaar als je met een dropbox account inlogde zodat MS er een bestand op kon zetten. Je hebt net de boot gemist 8-)
Inderdaad en voor 99 euro per jaar heb je 5 Office licenties (altijd laatste versie) voor Windows / Mac, tablets (iOS, Android) en telefoonfs EN voor die 5 gebruikers ook nog eens 1 TB aan OneDrive Storage. Wil je onbeperkt? Ga dan daarna even naar http://preview.onedrive.com en meldt je even aan...ik heb nu 10TB OneDrive storage, die krijg ik niet vol met muziek :)
Als diehard android gebruiker gebruik je toch al Google Drive. Waar maak je je druk om ;)

Een beetje Microsoft dienst gebruiker heeft wel veel meer dan de standaard 15GB. Foto's op je phone naar OneDrive instellen: hoppa weer er wat ruimte erbij. En zo zijn er meer acties. Zoals 100GB bij een Surface. Of via Office365 varianten.
Ik heb zo inmiddels 315GB. Waarvan ik er zelfs nog 290GB beschikbaar heb.
Ruimte zat dus. Zeker voor muziek.
Kan je de bestanden nog steeds publiekelijk delen dan?
Want in dat geval gaat hier geheid misbruik van gemaakt worden.
Goed punt, maar hoe gaan ze controleren of het eigen gemaakt mp3 werk is. Of inderdaad copyright houdend. Lijkt me lastig 100% goed te doen.
Google heeft er ook geen moeite mee op Youtube om copyrighted meuk te scheiden van niet copyrighted meuk.
Maar dat is wel heel anders ingestoken. Google Music wordt zo gepresenteerd dat je je eigen muziekcollectie kunt uploaden. Die bestaat per definitie uit materiaal van artiesten.
Heel leuk dat ze dit aanbieden, maar zo ben je net als bij Spotify (de gratis shuffle versie) zo door de databundel heen. Dan blijf ik maar voor Spotify betalen en zo music offline downloaden. :)
Heel leuk dat ze dit aanbieden, maar zo ben je net als bij Spotify (de gratis shuffle versie) zo door de databundel heen. Dan blijf ik maar voor Spotify betalen en zo music offline downloaden. :)
Maar dan staat het thuis ruimte in te nemen toch ? Ik weet het niet, maar mijn vrouw wil spotify en dan is een 64 GB ssd'tje zo volgeschreven. Kun je die spotify muziek dan ook naar OneDrive verplaatsen ?
Ik heb ook een 64GB MicroSD in m'n telefoon, maar download van Spotify alleen wat ik op dat moment wil luisteren. Anders is de SD kaart zo vol inderdaad.

Maar dit voorkomt wel het streaming verhaal wat voor de meeste mensen de databundel zo snel verbruikt.
"iOS and Android devices are not supported. If you have an Xbox Music Pass and use iOS or Android, OneDrive content will not show up."

Jammer, ik was al begonnen met mijn muziek collectie op mijn OneDrive te zetten, maar zolang mijn iPhone het nog doet koop ik geen Windows Phone. Hopelijk gaan ze de iOS en Android apps nog bijwerken.
Microsoft is de laatste tijd nogal bezig met dezelfde ervaring te bieden op verschillende platformen (zie Office, Onedrive apps etc...). Ik ben er dus redelijk zeker van dat de apps op IOS en Android wel een update gaan krijgen in de nabije toekomst.
Euhm, voor Google Play Music moet ik betalen (€ 9,99 per maand), en dat wil ik niet want ik heb zelf al de muziek die ik wil.

Muziek streamen via OneDrive ga ik zeker proberen.

[edit] niet voor android, bummer...

[Reactie gewijzigd door Tittah op 22 juli 2024 15:04]

Bij Google Play Music heb je ook de keus om je eigen library gratis te uploaden. Je hoeft geen abo af te sluiten van een tientje. En daar wordt geen gebruik gemaakt van je Drive. Je mag tot 50000 nummers uploaden zonder dat het van je cloudopslag van Drive afgesnoept wordt.
rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile @bizarre41019 maart 2015 12:56
Helaas heb je bij Google Play Music wel een credit card nodig. Heb dit laatst geprobeerd toen ze het limit verhoogd hadden naar 50.000 nummers. Maar bij het selecteren van de gratis optie moest ik alsnog een betaalmethode (creditcard) invoeren.

Dit in tegenstelling tot deze nieuwe dienst van Microsoft waar ik gewoon liedjes kan uploaden. Enige wat je hoeft te doen is naar deze link te gaan en het uploaden kan beginnen. Daar staat ook dat je de nummers kan uploaden met de OneDrive clients op al je apparaten.

Jammer dat de dienst van Microsoft (nog) niet werkt op Android en iOS.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 22 juli 2024 15:04]

Heb ik zelf geen last van. Ik heb geen creditcard ingevoerd, en maak volop gebruik van Play Music.
rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile @jroz200119 maart 2015 13:41
Misschien heb jij je account eerder aangevraagd, voordat ze wilde verifiëren in welk land je woont aan de hand van je creditcard?

Hoe heb jij dat destijds ingesteld?

Ik heb net nog even geprobeerd eerst mijn PayPal account te koppelen in de Google Play Store. Koppelen is gelukt, helaas moet ik nu bij Google Music nog steeds een creditcard opgeven.

En om het extra vaag te maken, ik kan met PayPal betalen bij de betaalversie van €9,99, maar bij de gratis versie is deze optie niet te selecteren.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 22 juli 2024 15:04]

Ik gebruik het al een aantal jaar, toen je je voor moest doen als US citizen, en ook via een US VPN moest werken.
rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile @jroz200119 maart 2015 15:00
Kijk, toen werd je locatie vanwege rechten dus automatisch ingesteld op de US. Nu moet je door middel van je credit card aantonen in welk land je je bevind in verband met muziekrechten.
Ik heb het geïnstalleerd en via de knop 'standaard gebruiken' werd niet naar een betaalmethode gevraagd. Vreemd dat het bij jou anders is...
rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile @Tittah19 maart 2015 16:13
Erg vreemd inderdaad. Hebben je misschien al een betaaldienst lopen bij Google of iets betaald in de Google Play Store, of ergens je adresgegevens opgegeven?
Je kunt ook prima PayPal gebruiken, hoor.
rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile @Luca19 maart 2015 16:18
Heb net PayPal aangemaakt en ik kan PayPal alleen als betaaldmethode selecteren bij de betaalde versie van Google Music, bij de gratis versie staat PayPal niet in het dropdown menu en moet ik gewoon een creditcard toevoegen.

Heb net even om te testen een nieuw gmail adres aangemaakt, daar wel gewoon mijn adres e.d. ingevuld en ook daar moet ik voor de 'Standard' versie eerst mijn creditcard koppelen.
Ah kijk, ik heb de reactie niet helemaal goed begrepen. Dat is inderdaad wel merkwaardig, dat mogen ze dan wel even gaan aanpassen. Tenzij ze niet meer willen verdienen. :*)
Ok, ik kreeg de optie tussen 'standaard gebruiken' en 'aan de slag'. Bij 'aan de slag' wordt er naar een betaalwijze gevraagd, bij 'standaard gebruiken' niet. Lekker duidelijk (zal wel aan mij liggen) :-)
Om je eigen muziek te streamen heb je geen abbo nodig hoor!
~[edit] niet voor android, bummer...
Als ik de nieuwe strategie van Microsoft goed inschat, kan een beetje geduld je hier wel helpen. Ze maken tegenwoordig veel van hun diensten (uiteindelijk) op alle platformen beschikbaar.
En hoe zit het met het legaal niet legaal verhaal? Hoe toon je aan dat je daadwerkelijk over die muziek bezit?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.