Microsoft gaat stoppen met Groove-apps voor Android en iOS

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het aan het einde van het jaar de Groove-apps voor Android en iOS buiten gebruik gaat stellen. Het bedrijf is eerder gestopt met de streamingdienst en de app kan alleen nog lokale bestanden of vanaf Onedrive afspelen.

Op zijn supportpagina geeft Microsoft aan dat na 1 december 2018 de Groove Muziek-apps voor de platforms niet meer werken en het beste verwijderd kunnen worden. Persoonlijke muziekbestanden die gebruikers naar OneDrive hebben geüpload, blijven daar nog wel staan.

De Groove-apps voor Windows 10, Xbox en Windows Mobile blijven wel bestaan en functioneren, vermoedelijk omdat ze daar dienen als standaardprogramma voor het afspelen van muziekbestanden. Deze apps kunnen vanaf dan echter alleen nog lokale bestanden afspelen. Gebruikers kunnen via de OneDrive-app nog bij hun online opgeslagen muziekbestanden, maar deze kan de muziek er niet vanaf streamen.

Vorig jaar maakte Microsoft bekend dat het bedrijf stopt met het aanbieden van de muziekstreamdienst van Groove Music. Gebruikers werden aangemoedigd om over te stappen naar Spotify en kregen hulp bij het overzetten van hun muziekcollectie en playlists.

Groove Music Android

Melding in de Android-app van Groove Muziek

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

02-06-2018 • 11:33

80

Submitter: Anoniem: 111246

Reacties (80)

80
77
48
6
1
19
Wijzig sortering
En weer een MS dienst/product dat met veel bombarie werd aangekondigd en veel te vlug het veld ruimt. Het zal commercieel gefaald zijn, anders hielden ze het wel in de lucht. Maar begin me toch steeds meer af te vragen hoe relevant MS over zeg 10 jaar nog is. Office365 en Azure daargelaten.
Uhm… "veel bombarie" en "veel te vlug het veld ruimt"? Groove bestaat al sinds 2004 en was in die tijd niet bepaald zo bombastisch in de aankonding (als MSN Music).
Groove bestond al sinds 2004? Ik weet wel dat Microsoft in 2005 Groove overnam, als collaboratie-tool, maar bedoel je dat ?
Er is gewoon Microsoft haat, Apple en Google laten een scheet en de hele wereld zegt oe en aa. Dat heeft Microsoft niet en daardoor gaan zelfs superieure producten naar de klote. Ze richten zich op plekken waar ze wel gewaardeerd worden en daar is nog maar heel weinig consumenten producten bij.
Anoniem: 457607 @Six92 juni 2018 14:10
Daarmee impliceer je bewust of onbewust dat Microsoft geen aandeel heeft in zijn eigen mislukkingen. Je kunt ze wel degelijk kwalijk nemen dat ze produkten vaak slecht uitrollen, marketen, enz.

Vervolgens gooit men een paar jaar later de handen in de lucht "tja, niks geworden, we stoppen ermee".

Dit ondermijnt het vertrouwen in het bedrijf. Google heeft hier overigens ook een handje van. Mijn vertrouwen is daarbij zo laag geworden inmiddels, dat ik niet meer geneigd ben een nieuw produkt of dienst uberhaupt uit te proberen, aangezien de kans levensgroot is dat het over 2 jaar niet eens meer bestaat.
Het heeft allemaal niets met haat te maken, ze waren gewoon te laat en hadden geen groot mobiel platform om de dienst op te verkopen. Spotify en Apple hebben gewoon het grootste deel van de markt weggekaapt.

Zelf gebruik ik geen Spotify maar de Google variant, van dat product worden ook geen gebruikscijfers vrijgegeven omdat ze waarschijnlijk bedroevend laag zijn. Het is zoals het is, de wereld heeft geen 10 muziekstreaming diensten nodig.
Nou, het beperkte succes van Microsoft z'n mobiele OSjes had natuurlijk wel deels te maken met het merkimago. Met het product zelf was niet zo heel veel mis. Het liep op veel vlakken zelfs ver voor op iOS en Android en bood meer openheid dan iOS met betere beveiliging dan Android. De hardware was ook altijd vrij goed. Er zijn ook nergens zoveel zure reacties als bij Microsoft artikelen. En laat al die IT nerds nou redelijk veel invloed uitoefenen op hun omgeving.

Het is niet voor niets dat er zo'n gigantische lijst aan features is die door MS ontwikkeld zijn en door iOS en Android uiteindelijk overgenomen zijn.

Reacties zo agressief als dit zie je echt alleen bij MS. Hoe erg de Android en Apple fanboys ook tekeer kunnen gaan. En dat was in de tijd dat MS met z'n mobiele platform bezig was, zelfs nog véél erger.
Anoniem: 890159 @fapkonijntje2 juni 2018 21:32
Met het product zelf was niet zo heel veel mis.
Het kon veel essentiele dingen niet - heft heeft ik weet niet hoe lang geduurt voordat je iets irritants als automatische schermrotatie kon uitzetten. En die lelijke tegeltjes interface spreekt ook maar een zeer beperkte - hoewel zeer vocale - groep mensen aan. Dezelfde die ook hoopten dat dat in windows op de desktop een succes zou worden.
Het kon praktisch alle essentiële dingen wel, schermrotatie was bewust overgelaten aan de app ontwikkelaar in plaats van aan het OS. Kon ik wel waarderen zelf, het enige nadeel was dat je app er ergens een extra instelling of knopje bij moest hebben als je het aan/uit wilde zetten via je app. Dit zijn ontwerpkeuzes geweest die helemaal zo slecht nog niet hoeven zijn. Nu ook op iOS en Android waardeer ik het als een app mij die keuze binnen de app geeft. Niet alle apps hoeven te rotaten, maar een systeembrede instelling iedere keer omzetten is een stuk irritanter dan in een specifieke app de schermrotatie uit te zetten.

Afijn, keuzes dus. iOS heeft ook rare keuzes gemaakt, Android ook. Men heeft er mee leren leven, omdat er simpelweg geen alternatieven (meer) zijn.

Die 'lelijke' tegeltjesinterface was voor velen goud waard, want hij kon veel dingen die nu nog ontbreken op iOS en Android. Je moet nu widgets op Android hebben, of op iOS iedere keer een app openen om iets te zien. Het maakt de workflow vervelend. Daarbij waren de tiles gerust mooi te maken met de juiste achtergronden, transparantie enzovoorts. Dit is uit een tijd dat iOS en vooral Android er al helemaal slecht uitzagen hè. Ik blijf het jammer vinden dat ik nu op iOS en Android apparaten vijf tot tien handelingen moet verrichten voor dingen waarbij ik op Windows Phone/Mobile al klaar was met één tot twee.

Maargoed, gezien je reactiehistorie op berichten met betrekking tot Microsoft had ik wellicht de moeite niet moeten nemen om te reageren. Onder zeer vocale groep mensen ben je in ieder geval wel te scharen ja.
Die 'lelijke' tegeltjesinterface was voor velen goud waard, want hij kon veel dingen die nu nog ontbreken op iOS en Android. Je moet nu widgets op Android hebben, of op iOS iedere keer een app openen om iets te zien. Het maakt de workflow vervelend. Daarbij waren de tiles gerust mooi te maken met de juiste achtergronden, transparantie enzovoorts. Dit is uit een tijd dat iOS en vooral Android er al helemaal slecht uitzagen hè. Ik blijf het jammer vinden dat ik nu op iOS en Android apparaten vijf tot tien handelingen moet verrichten voor dingen waarbij ik op Windows Phone/Mobile al klaar was met één tot twee.
En voor velen was die 'tegeltjesinterface' een vervelende beperkte userinterface. Niet omdat je ze niet mooier zou kunnen maken, maar omdat je vast zit aan een vaste opzet. Met Android moet je niet met widgets werken, je kunt met widgets werken. Daarbij heb je heel veel keuze in hoe en wat qua uiterlijk, plaatsing en wat al niet meer. Niet geheel naar wens voor iedereen misschien, maar blijkbaar populair genoeg. In ieder geval volledige vrijheid bij Android op dat gebied.

Dat Android er toentertijd slecht uit zag, is een persoonlijke mening die je hier als feit probeert weg te zetten. Daarbij is mijn ervaring met Windows Phone niet dat het allemaal nou zo heel veel gemakkelijker werkte en alles veel sneller benaderbaar was (met minder handelingen) dan een Android interface die de gebruiker goed heeft ingericht naar eigen wensen. Ja, als je geen moeite wil doen om je Samsung Touchwizz of welk een ander fabriek af interface enigsinds op te schonen en aan te passen naar persoonlijke voorkeur, dan moet je niet klagen over Android, maar over iemands eigen onvermogen er iets mee te doen.

Feit is dat Microsoft zichzelf niet heeft geholpen met het tot twee keer toe breken van compatibiliteit met een vorige mobile OS. Eerst toen ze met Windows Phone kwamen en ze het tot dan toe redelijk hoog in de marktaandeel zittende Mobile Windows overboord gooiden. Daarna nog een keer door een nieuwe Windows Phone versie te maken welke weer brak met de eerste versie. Dat ze daarbij alles anders wilden doen dan met name iOS, aangezien Android toen pas net aan het opstomen was begonnen, is op zich te prijzen, maar dingen anders doen alleen omdat het dan anders is, is niet altijd een verbetering op wat al bestaat.
Als er één ding is dat bij Microsoft niet past, is het anders doen om het anders doen. De veranderingen in Windows Mobile/Windows Phone waren puur gericht op onderzoek. Microsoft is een bedrijf dat vaak hele goede veranderingen doorvoert die op onderzoek gebaseerd zijn, maar waar ze dat vergeten goed te communiceren en marketen. De hele manier van werken van Windows Phone/Mobile was gebaseerd op de doelen die eindgebruikers met acties hadden. Dit is onderzocht. Een simpel voorbeeld hiervan is de volgorde van het instellingenmenu: verwarrend voor sommigen, maar als je weet dat die volgorde bepaald werd door welke instellingen het meest gebruikt werden, klinkt het ineens een stuk minder verwarrend.

Als je niet verwachte dat Windows Phone/Mobile iOS was, dan ging het heel goed. Als je wel verwacht dat je met iOS met een andere naam werkt. Dan gaat het fout. En dat is nou net iets dat Microsoft niet wist uit te leggen. iOS werkte met losse apps. WP/WM werkte met handelingen die gebruikers uit wilde voeren, die je toe kon voegen aan je apparaat. Het hele concept van apps was anders uitgedacht.

Bedenk dat je bij WP gewoon je scherm aan kon zetten en in één oogopslag informatie had, die bij Android en iOS ook nu nog verborgen zitten achter apps, die je eerst op moet starten. Dat je met notificaties e.a. moet werken om updates van informatie te zien en die zijn een stuk storender als ze niet altijd relevant zijn dan een tile die nieuwe info heeft. En toch heeft alles dan één uniform uiterlijk, in plaats van widgets die totaal niet bij elkaar passen zoals op Android.

Heel veel zaken die toen verguisd werden aan WM/WP, zijn uiteindelijk toch echt beland in Android en iOS. Dat jij je in de mogelijkheden van WP/WM niet kon vinden, dat kan best. Maar Microsoft beschuldigen van het anders doen om het anders doen is de grootst mogelijke onzin, zeker als het op WP/WM aankomt. Ze waren alleen met veel dingen veel te vroeg en wisten het niet uit te leggen.

Ik irriteer mij in ieder geval nog steeds aan de extreem drukke interface van iOS die niets toevoegt. Al die icoontjes die mij niets vertellen maar die je niet weg kunt halen. Je zit altijd naar zo'n nutteloos raster van iconen te kijken. Heel erg klassiek. Of Android waarbij de app icoontjes allemaal anders zijn (gelukkig deels opgelost in 8.1), je altijd naar zo'n vrij rommelige launcher moet kijken.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 24 juli 2024 01:46]

Uiteraard had het te maken met imago maar ook daar zie je dat Apple en Android al een goede voorsprong hadden. De markt was eind 2012, toen wp8 uitkwam, al redelijk verdeeld tussen de grote twee. Too little too late, helaas.
WinMo had op een bepaald moment bijna 20% marktaandeel.

Er is maar 1 partij schuldig aan de ondergang van Winmo: Microsoft zelf. Draaien, incompatible versies, gebruikers niet 1, niet 2 maar 3x in de kou laten staan, Nokia overnemen en het "burning platform" blussen maar vervolgens een 100 MT nuke op het bedrijf en haar producten laten knallen. Al dat geld, gewoon verbrast..

En ga zo maar door. Nee, marktperceptie had een zeer klein aandeel in het falen van Microsoft's mobiele strategie, daar hadden ze helemaal geen consument en hen perceptie voor nodig. Dat deden ze echt helemaal zelf.

Ik was een groot fan van Winmo. de gui was en is zijn tijd vooruit.

Maar...
Wie ging van 7, naar 7.5 naar 8 naar 8.1 naar 10 en vergat daarbij de devs en de gebruikers? MS. wie introduceerde bug na bug na bug zo erg dat bv navigatie compleet onbruikbaar werd? dat was MS. wie maakte het platform zo onaantrekkelijk als maar mogelijk was voor devs? MS...Wie besloot toch maar wel toch maar niet toch maar wel oh nee toch niet nieuwe telefoons uit te brengen? Dat was MS. het was echt waanzinnig, die kapitaal vernietiging.

En waar zijn ze nu? de desktop zijn ze aan het verliezen. niemand is blij met Win10. Consumer? Enkel nog de Xbox die toch echt de 2e, misschien wel 3e viool speelt in de console business. zo nu en dan een interessante surface, ok. Server? stervend, het is Linux wat meer en meer de standaard wordt.

Enkel Cloud... o365 en Azure...is dat echt genoeg? gaan ze het daar echt op redden? IaaS, SaaS, PaaS?
ik kweenie. want wat doen ze beter dan Google, Amazon? de Linuxclub om de hoek? als alles Saas is, wat is dan de reden om het op MS te draaien? Wat is de reden om iets in hun dure devtools te maken in plaats van gratis/open source tools? omdat je graag licenties wil betalen?
MS had de markt omdat het platform van hen was. Het platform is echter steed meer en meer irrelevant.. En ze doen ontzettend hun best om dat proces te versnellen mbt Windows.

heb je de laatste Build gezien? was er iemand behalve Nadella zelf die er iets van snapte? MS had het over de toekomst, zoals altijd. Maar het heden...(het moment waarin je geld verdient dus best wel belangrijk voor een bedrijf) dat is schijnbaar niet meer interessant.
(Dit is het eeuwige MS probleem: ze lopen te ver vooruit, zijn te vroeg en niemand begrijpt waarvoor het is en het flopt/komt niet eens uit de MS labs)


En die strategie... Da's op zich wel bijzonder....
Het is zeker geen Microsoft haat. Microsoft maakt leuke producten, alleen trekken ze veel te vroeg overal de stekker uit.
Microsoft heeft veel prachtige producten... alléén ontbreekt ze het aan een duidelijke strategie en vooral doorzettingsvermogen en visie. Het is een beetje het nieuwe IBM aan het worden vrees ik, en als iedereen op deze manier verder in het Android/iOS ecosysteem gedwongen wordt zal op termijn ook Office 365 niet langer relevant zijn.
Ik denk dat het ze vooral ontbreekt aan visie. Wij aan de buitenkant zien al dat ze eigenlijk niet meer echt weten waar ze heen willen bij de consumenten kant. Moet je je voorstellen hoe daar binnnen aan toe gaat? Ik stel me echt een totale chaos voor. Ik was jaren geleden in contact met hun voor een samenwerking. Halverwege de gesprekken hoorde we opeens niets meer en toen bleek de initiator ervan opeens een andere baan te hebben en de gene die het overnam wist nergens vanaf. Nog wat gepraat om het voort te zetten, maar toen kwam de metro interface strategie in beeld, waar blijkbaar de helft van de werknemers niets van af wist en paste onze samenwerking niet meer tussen. Het was een ramp en heb het maar aan de kant geschoven. Het beeld wat ik toen van hun kreeg past nog altijd een beetje bij alles wat er daar nu gebeurd. Iedereen moddert maar wat aan er is totaal geen structuur of algemene leiding. Men loopt maar een beetje individueel druk te doen op hun hippe het nieuwe werken kantoor. Er wordt maar wat opgedragen vanuit een ivoren toren door mensen die totaal geen idee meer hebben van wat er speelt en enkel opereren op basis van aandelen koersen. Ik denk dat microsoft inderdaad uiteindelijk een soort ibm wordt. Het bedrijf is zo groot en zo disconnected met zichzelf dat ik denk dat dat bijna niet te repareren meer is.

Het is jammer want het was ooit het bedrijf waar het allemaal mee begon, maar dingen zijn chaotisch overcomplicated etc. Neem bijvoorbeeld exchange server. Je moet een zware engineer zijn omdat een beetje normaal te kunnen bedienen. Sommige dingen gaan vanuit een web interface, andere vanuit een windows app en andere dingen kunnen weer enkel op de powershell. Het is toonbeeld van hoe disconnected teams van elkaar zijn. Er zit totaal geen lijn meer in de sofware en dingen zijn zo onlogisch gedaan. Het is voor de lack van goede alternatieven anders was dit monster allang de deur uit gegooid.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 24 juli 2024 01:46]

Anoniem: 890159 @ro8in2 juni 2018 21:50
. Sommige dingen gaan vanuit een web interface, andere vanuit een windows app en andere dingen kunnen weer enkel op de powershell. Het is toonbeeld van hoe disconnected teams van elkaar zijn.
Dat was vroeger ook al zo. Heb je ooit met MFC gewerkt (een MS C++ library uit de jaren 90)? Elke functie had z'n eigen interface: sommige wilden pointers naar variabelen hebben, bij anderen mpoest je een (soms pointer naar) een struct meegeven, andere by value. Geen pijl op te trekken. Nee, dan de Borland VCL library uit dezelfde tijd: als het op plaats A op een bepaalde manier werkte kon je het op plaats B blindelings ook zo doen, dat ging altijd goed. Jammer dat Borland het afgelegd heeft tegen de inferieure MS libraries, Embarcadero Delphi / CBuilder is nog maar een schaduw van wat het ooit was.
Maar waarom waren deze inferieure MS-libraries dan wèl succesvol? Want dat is wel een zeer belangrijk verschil in de zaak die je hier probeert aan te brengen ter vergelijk met ro8ins voorbeeld.
Anoniem: 890159 @RaJitsu3 juni 2018 17:13
Zeker weten doe ik dat niet, maar ik denk dat een bij het management levende mentaliteit van "koop maar MS dan zit je altijd goed". Verder deed Delphi / CBuilder het helemaal niet slecht in die tijd, pas toen MS verder ging en Borland steken liet vallen - het hele Delphi.NET verhaal is geflopt omdat niemand nog een extra tussenlaag zonder VCL wilde, het heeft heel lang geduurd tot ze eindelijk een 64 bit compiler hadden en Unicode support was er ook pas laat (en brak allerlei dingen) is het fout gegaan.

Nu heeft Embarcadero, de nieuwe eigenaar, de zaken weer goed op orde en ik hoop dat het niet te laat is maar vrees dat het dat wel is. Haast alle ontwikkelaars vacatures waar Delphi kennis gevraagd wordt vragen ook .NET kennis - tussen de regels doorlezend weet je dan dat het oude product van Delphi naar .NET omgezet wordt maar het is handig als je nog onderhoud aan het oude roduct kunt verrichten.
Ik denk dat het ze vooral ontbreekt aan visie.
nou, niet echt. Azure, Azure Sphere, Azure Stack, Office 365, Microsoft 365, AI, AR, Surface, mutil platform en Bots. Het zijn allemaal enterprise features die voor ons consumenten niet echt boeiend zijn, maar er is we degelijk een vsisie. Het aandeel heeft nog nooit zo hoog gestaan en de omzet uit cloud blijft maar doorstijgen. Het is saaier, maar nadella weet echt wel wat hij doet. Onder Ballmer was het misschien heel anders geweest.
Anoniem: 524929 @gabba253 juni 2018 10:18
Ik kan de visie niet uit je reactie halen. Daarnaast zullen die producten vast iets bijdragen aan de missie en visie van Microsoft.

Dat de omzet stijgt is niet bijzonder. Dit is van toepassing bij vrijwel alle cloudproviders. Misschien is visie ook niet het juiste woord.

Voor producten zijn doelstellingen misschien iets belangrijker.
Blijkbaar staart iedereen zich blind op de cloud first strategie... de beurskoers vaart er in ieder geval wel bij.

Of het op lange termijn een goede strategie is betwijfel ik maar de toekomst zal het uitwijzen.
Anoniem: 524929 @r25043 juni 2018 09:58
Volledig mee eens.

Ooit een HTC Windows Phone gekocht en 1,5 jaar later kwamen er nieuwe toestellen met een andere versie. Geen grote updates meer voor de HTC en de smartphone maar verkocht.

Daarna de Lumia 950XL gekocht voor 700 euro. Paar maanden later nieuws dat ze niet verder gingen met de ontwikkeling van Windows Phone en dat in je Amerika een gratis Lumia telefoon erbij krijgt.

Toen was ik er al klaar mee. Na deze 2 vreemde acties, kwam het nieuws van Groove naar voren en ben ik maar gestopt met de meeste Microsoft producten. Ik gebruik alleen nog office365, outlook en Windows 10 prive.

Dit zijn nog maar 3 voorbeelden. Over bijv. Nano server was ik ook enthousiast als VMM host server en Microsoft natuurlijk ook. Na een jaar de stekker eruit..

Ze hebben denk ik geen idee wat ze moeten doen. Vooral de laatste jaren. Ze worden van alle kanten ingehaald en de klant is de dupe.
Dit zijn nog maar 3 voorbeelden. Over bijv. Nano server was ik ook enthousiast als VMM host server en Microsoft natuurlijk ook. Na een jaar de stekker eruit..
Dat is vreemd, ze hebben net een nieuwe versie van de Nano server uitgebracht.

Verder weten ze dondersgoed waar ze mee bezig zijn en zijn ze steeds groter aan het worden op cloud gebied. Laten we eerlijk zijn, de consumenten markt is gewoon dood. Google heeft tot heden geen winst gemaakt op YouTube en Spotify geldt exact hetzelfde. Ik ben zelf ook niet blij dat ze stekker uit Groove trekken aangezien ik het plezier gebruikte i.c.m. Onedrive streaming.

Microsoft houdt zich bezig waar ze goed in zijn en dat is de groot blijven in het bedrijfsleven.
Volgens mij draait de Surface lijn best lekker, mooie apparaten!

Maar aan de andere kant heb je dan weer de XBOX die compleet overlopen wordt door Playstation.

[Reactie gewijzigd door Eclipse0527 op 24 juli 2024 01:46]

Dat was het al een tijdje toen Groove door iedereen 'want MS' de grond werd ingeboord en Spotify veel beter zou zijn, terwijl het voor mij 1 van de beste was. Probleemloos lokaal, onedrive en streaming in je playlist tussen elk apparaat, jaren met plezier mee gewerkt.
Heb precies dezelfde ervaring. Vond ook de muziekclips gaaf als ik het op de xone gebruikte.
Typisch Microsoft om, imao, met 1 beslissing hard in de voet te knallen; lokaal afspelen kan alleen via Onedrive gedownloade bestanden op Android.
Dus verplicht 50GB muziek uploaden en downloaden in mijn geval.
De Windows Phone versie kon probleemloos lokale bestanden direct spelen. Superieure stock-player.
Zucht.
Failing to gain traction noemen ze dat. Groove was beter dan Spotify, maar Spotify had meer 'momentum' en werd populairder. Net als met Whatsapp, de meeste zullen het er mee eens zijn dat het niet de beste Messenger is, maar iedereen gebruikt het omdat ja... Iedereen gebruikt het.
Daar zeg je wat: Microsoft heeft duidelijk aangegeven dat haar strategie voor de komende jaren (en de afgelopen jaren) bij 'business' ligt en niet bij consumenten.

Geen idee of dat een goede strategie is, er worden nogal wat teleurstellingen mee te weeg gebracht en consumenten zijn ook werknemers/werkgevers die beslissingen maken op een bepaald moment.

We zullen zien.
Wat ik weinig terugzie in de reacties is dat dit ook een app was waarmee je je eigen muziek via een muziekspeler kon afspelen. Heel jammer dat dit verdwijnt voor mij. Ik ben zelf muzikant, dit was voor mij de gemakkelijkste manier om mijn eigen muziek overal en altijd bij me te hebben.

Je dropt je MP3 in de muziek map van OneDrive op je PC (in gebruik voor productie van muziek) en het verschijnt in Groove als muziek die je on- offline kunt gebruiken in een speler die qua functionaliteit vergelijkbaar is met Spotify. Ik ga deze app tot het laatst mogelijke moment nog blijven gebruiken dus. Tenzij iemand hier een alternatief heeft?


edit: verleden tijd ipv tegenwoordige. snif...

[Reactie gewijzigd door SuperGuest op 23 juli 2024 01:21]

Jammer, ik vond het toch wel erg handig dat je je muziekcollectie op OneDrive kon luisteren op je telefoon.
Exact de reden dat ik Groove op Android gebruik, mijn muziek in OneDrive, prima alternatief voor een hele grote MicroSD kaart. Als iemand tips heeft voor Mediaplayer app op Android die ook kan verbinden met OneDrive, tips zijn welkom. Hoeft echt geen gratis app te zijn.
Cloudplayer kan je gebruiken. Prima alternatief. Is een gratis versie van en een pro versie.

[Reactie gewijzigd door badsemtex op 24 juli 2024 01:46]

Anoniem: 111246 @badsemtex2 juni 2018 12:10
Cloudplayer is inderdaad een alternatief, maar wel een 3rd party app die doodleuk toegang tot je volledige OneDrive vraagt. Laat ik daar nou net niet zo van gecharmeerd zijn.
Heb meer dan alleen muziek daar in staan, waar zo'n 3rd party echt geen toegang tot hoeft.

Toegegeven, ik heb nog geen andere tool gevonden die net als Groove muziek uit je OneDrive kan spelen.
Nja, Microsoft heeft ook toegang tot al je bestanden en mag ze zonder problemen inzien.
Volgens mij verwar je Microsoft met Google.
Nee hoor. In de voorwaarden van OneDrive (amerikaans) staat dat ze alles mogen doen met de bestanden die je daar uploadt. Zal bij Drive van Google precies hetzelfde zijn hoor daar niet van..
Waar dan? Verwijzing? En die Amerikaanse voorwaarden gelden ook voor mensen in Nederland? Voordat ik Onedrive in gebruik nam heb ik namelijk aandachtig de voorwaarden doorgelezen en kwam juist zelf tot de conclusie dat ze niks met je gegevens mogen doen, tenzij je daar toestemming voor geeft.
Je gebruikt een Amerikaans product waarbij de data op Amerikaanse servers opgeslagen wordt.

Je geeft toestemming met het gebruik van hun diensten. Ik denk dat je de voorwaarden iets beter had moeten lezen.. Zie punt 2b: https://www.microsoft.com/nl-nl/servicesagreement/

[Reactie gewijzigd door SgtElPotato op 24 juli 2024 01:46]

Volgens mij moet jij beter gaan lezen. Je geeft gewoon toestemming aan Microsoft om je bestanden bijvoorbeeld te openen in Word Online of te verzenden via de mail. Verder wordt de inhoud van de bestanden alleen gedeeld en gebruikt voor promotie als je deze deelt en openzet voor de wereld.

Verder staat er:
We maken geen gebruik van wat u zegt in e-mail, chat, videogesprekken of voicemail, of in uw documenten, foto's of andere persoonlijke bestanden om gericht te kunnen adverteren.

Het gaat dus om gegevens waarvan jij zelf hebt gezegd, dit mag de wereld zien.
Ze maken geen gebruik van wat je zegt en van je documenten om gericht te kunnen adverteren, maar neemt niet weg dat ze op een andere manier wel toegang hebben. Voorwaarden van een product zijn prima, maar als de privacywetgeving gewoon bot gezegd ruk is heb je er niks aan.

En laat OneDrive je gegevens nu in Amerika opslaan wat de privacywetgeving compleet schijt heeft aan jou als eindgebruiker, degene die recht heeft op privacy..

[Reactie gewijzigd door SgtElPotato op 24 juli 2024 01:46]

Je kan ook gewoon je ongelijk toegeven. Je beweerde dat Microsoft alles mag doen met de bestanden in je Onedrive. Rudey bewijst dat dit niet waar is. Meer hoeft dit niet te zijn.

[Reactie gewijzigd door mendax op 24 juli 2024 01:46]

Maar groove muziek heeft maar gedeeltelijk toegang of vol toegang zoals die app?
Als het vol toegang is dan is het de werking van one drive, en is het net zo de schuld van groove muziek als die app.
Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je data in Amerika is opgeslagen. Het klopt dat het een Amerikaans bedrijf is, maar Microsoft is de data tussen Europa en Amerika steeds meer aan het scheiden.
In aanvulling op Vali. Ze slaan inderdaad data op in Europe en trachten zelfs via de rechter af te dwingen dat ze die gegevens niet moeten delen met de Amerikaanse overheid: nieuws: Microsoft wint beroepszaak over verstrekken e-mail in EU-datacenter a... en nieuws: Microsoft wint beroepszaak over verstrekken e-mail in EU-datacenter a....
Anoniem: 111246 @SgtElPotato2 juni 2018 13:27
Daar heb ik inderdaad minder moeite mee.
Zij bieden OneDrive als dienst aan.

Cloud Player hoeft niet bij AL mijn bestanden om de muziek te kunnen afspelen.
1 map is voldoende daarvoor. Echter is die optie er niet. Daar heb ik moeite mee.
Is het technisch mogelijk en langs een weg die makkelijk genoeg is voor de gemiddelde gebruiker om dit te realiseren?
Anoniem: 111246 @bapemania2 juni 2018 12:11
Same here.

De FAQ die Microsoft meestuurt over alternatieven heb je niks aan.
Heb al mijn muziek in OneDrive staan, werkt echt al jaren naar volle tevredenheid.
Na het stoppen van Windows Phone 10, was ik maar wat blij dat Groove voor Android bestond, lekker mijn eigen muziek streamen in de auto. Dat is nu over een kleine 6 maanden afgelopen.

Cloudplayer (zoals hieronder) vind ik teveel toegang vragen. Er zijn vast nog wel andere alternatieven.
Niet alleen staat al mijn muziek in OneDrive, ik beheer deze ook nog eens met Groove op mijn Windows computer. Daar maak je een afspeellijst aan, je opent deze op je telefoon, zet het vinkje aan om je muziek offline te syncen op je telefoon en je hebt altijd een bijgewerkte afspeellijst.

Op Windows Mobile blijven ze de app trouwens wel ondersteunen terwijl dat platform veel minder gebruikers heeft.
Dat kan ook met Spotify eventueel.
Op Windows Mobile blijven ze de app trouwens wel ondersteunen terwijl dat platform veel minder gebruikers heeft.
Zal echt niet lang meer duren verwacht ik. MS trekt momenteel wel uit heel veel consumentenproducten de stekker. Ik vind het geen betrouwbare partij meer eerlijk gezegd.
Het kan wel gewoon net play music van Google, Maja dat is niet via one drive
Anoniem: 340183 @bapemania2 juni 2018 11:52
Je kunt tot 50K muziekbestanden via Google Music uploaden en zo op elk device streamen. Ik het dit gedaan voor ik een een Google Music abbo heb. Echt een prachtige app en handig in gebruik.
En dan gaat Google ze nog eens omzetten in een MP3 met lage bitrate... nee dank je.
Je zou kunnen kijken naar BubbleUPnP, kan goed overweg met lokale maar ook met externe bronnen (o.a. OneDrive) en kan tevens ook streamen/casten naar andere apparaten.
Vraag, maar is uploaden naar GPM (Google play music) geen goede alternatief voor jou?
Dat kan, maar als je een hele bibliotheek met 1000+kbps FLAC muziek hebt dan wil je dat niet.
Ik weet eigenlijk niet eens of dat met Groove wel kon, maar toch. Google gebruikt gewoon de bestanden die ook voor het Premium-abbonement gebruikt worden. Dat uploaden is vooral zodat ze kunnen zien welke muziek het is, zodat ze hun eigen versie daarvan aan je kunnen laten horen.

[Reactie gewijzigd door MarnickS op 24 juli 2024 01:46]

Google gebruikt gewoon de bestanden die ook voor het Premium-abbonement gebruikt worden.
Google transcode je muziek (zie tabel) als het nodig is, maar ze gebruiken niet hun eigen files.

Dat zeg ik omdat ik een paar nummers heb met bepaalde eigenschappen (te laag kwaliteit, sommige LP rips, speciale mixes) en die zijn zoals origineel gebleven.
Weer wat geleerd.
Maar ik meende echt ergens gelezen te hebben dat ze hun eigen files gebruiken.
Ik gebruik zelf toch geen Play Music (wel gedaan).
Al mijn Tidal HiFi rips staan op mijn telefoon èn op mijn Plex server.
Heb op Google play altijd m'n eigen nummers gehoord. Spotify vervangt wel regelmatig nummers in mijn eigen afspeellinsten door hun eigen nummers (vaak nog niet eens de goede versie).
CloudPlayer en BubbleUPNP zijn opties. Als alternatief kun je je OneDrive ook met Astiga (disclaimer: Ik heb Astiga gemaakt omdat ik hetzelfde zocht voor WebDAV) verbinden, en dan een Subsonic app op je telefoon gebruiken. Ik denk echter dat op je telefoon de eerste twee opties makkelijker zijn voor OneDrive.
Alléén werkte het niet voor FLAC bestanden (trouwens ook niet op PC als je files op een netwerkshare of OneDrive staan).
De app voor Android werkte naar mijn mening ook nooit echt lekker. Ik heb er een tijdje een abbo op gehad, maar merkte dat ik toch Spotify bleef gebruiken omdat die app gewoon veel lekkerder werkt. Op windows vind ik het dan wel weer prima werken.
ik vind/vond de Groove app net veel beter werken. Als je niet met random playlists wou werken en liever je eigen grote bibliotheek beheer, kan je tenminste snel door al je artiesten en dergelijke zoeken zonder tekst te moeten typen.
Zowel Spotify, Deezer en Play Music, falen in dit soort scenarios enorm hard, daar moet je altijd tekst typen of heel ver scrollen als je een artiest start 'X' zoekt.
Als je artiesten in je favorieten zet komen ze sneller bovenaan, bij Spotify en Tidal in ieder geval :)
Anoniem: 890159 @deathmonkey2 juni 2018 21:30
Daar heb je weinig aan als je sommige nummers van een artiest mooi vind en andere weer totaal niet.
Groove... de player die windows media player playlisten niet kan afspelen..
Gebruik nog steeds WMP met plezier. Ondanks zijn beperkingen. Misschien moeten ze gewoon die even updaten.
Het is de zoveelste keer dat Microsoft iets poogt te doen met audio/video - en de zoveelste keer dat de stekker eruit gaat. Hoe betrouwbaar/stabiel is dat bedrijf wel? Het is de mode - maar als gebruiker ga je dan nadenken - en bij zo'n vertrouwensbreuk wordt het nadien - nooit meer (ik leg daarom ook een zwarte lijst aan - en helaas komt microsoft er met deze gebeurtenis ook op - ik ken geen mededogen, dat geldt ook voor Apple, Google, Oracle, Amazon en consoorten).
Waarom kiest MS er telkens voor om best handige apps en diensten na enkele jaren weer af te sluiten? Het zijn allemaal one-offs en op deze manier wil niemand hiervan afhankelijk zijn. Nu is het Groove, hiervoor hotmail, live mail, windows phone 7, 7.5, 8. Hier een langere lijst.

Ik snap dat je niet alle software eeuwig kan ondersteunen, maar het is een heel gehossel met al die data weer migreren, laat staan dat iedereen weet hoe dat moet.
Zo raak je toch heel wat gegevens kwijt als je in het microsoft ecosysteem zit, zoals contactpersonen, muziek, foto's. Ik vind het niet zo sterk van MS.
Anoniem: 341936 @MrHankey2 juni 2018 14:11
Hotmail en Live Mail bestaan gewoon nog, het is gewoon gerebrand naar Outlook.com. Ik heb een live mailadres en ben nog nooit contacten kwijtgeraakt. Hotmail adressen worden naar mijn weten ook nog gewoon ondersteund.
bij het aanmaken krijg je de keuze voor outlook of hotmail.
Dat kun je nu al zijn. Persoonlijk prefeer ik de MS Office producten op verschillende platforms dus laat Microsoft vooral doorgaan met waar het goed in is. Meer Surface Studio's graag want de concurrentie kan nog niet meekomen.
Is Microsoft ooit op je konijn gaan zitten ofzo?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.