T-Mobile stopt met MTV Mobile

T-Mobile gaat zich nog maar met twee merken op de Nederlandse markt richten: T-Mobile en Ben. Onderdeel van deze strategie is dat het concern de volledige leiding over Ben overneemt en stopt met MTV Mobile.

T-MobileBen was al onderdeel van T-Mobile en de virtuele provider maakte gebruik van het netwerk van het moederbedrijf. Sinds 2008, toen T-Mobile Ben weer terug op de markt bracht, opereerde het als een relatief zelfstandig onderdeel met bijvoorbeeld zijn eigen klantendienst. T-Mobile heeft echter besloten vanaf 1 januari 2015 de volledige leiding weer over te nemen, waardoor de commerciële exploitatie, operationele leiding en klantenservice weer in handen van T-Mobile komen.

Tegelijk heeft T-Mobile met Viacom besloten te stoppen met MTV Mobile in Nederland. Vanaf 1 januari worden er geen abonnementen meer aangeboden. Bestaande abonnementen blijven doorlopen en eindigen als het abonnement afloopt. In 2013 nam T-Mobile de licentie voor de virtuele provider over van KPN.

De reden dat T-Mobile ermee stopt is dat de aanbieder nog maar met twee merken in Nederland verder wil: T-Mobile als 'premium-merk' en Ben voor het lagere prijssegment. Dat laat de woordvoerder van T-Mobile Nederland, Eric Dekker, aan Tweakers weten. Volgens hem moet Ben 'nieuw elan brengen in de telecommarkt'. Eerder dit jaar nam T-Mobile al afscheid van de virtuele provider Simpel. Een jaar geleden stopte het concern met vast internet.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

17-12-2014 • 12:12

66 Linkedin

Reacties (66)

Wijzig sortering
ik heb ook nooit iemand horen zeggen 'ik heb MTV Mobile als provider', dus ik snap T-Mobile wel.
Kan best zijn dat MTV Mobile het goed doet, maar in mijn kennissenkring niet.
Ik heb in het verleden MTV Mobile gehad, ik meen vanwege de lage prijs.
Verder zeggen ze "T-Mobile als premium merk". Ik associeer T-Mobile toch echt niet met premium, dus wat mij betreft moeten ze daar nog aan werken :)
De 4g dekking is idd om te huilen inderdaad.....
Laat ik nou toevallig een MtvMobile 6gb data abo hebben. 4G in de Randstad loopt als een tierelier. Ik haal vaak rond de 80mbps met uitschieters naar de 40mbps en 96mbps. En dat op een iphone 5 die max 100mbps aankan. Ook heb ik maar een paar keer gehad dat hij naar 3g schakelde maar dit gebeurd bijna nooit. Zelfs binnenshuis zit ik op 4G met 80mbps.
Had hiervoor Vodafone met 11gb date met een 4g bundel. Totaal niet tevreden.
Ik ga altijd voor de goedkoopste abonnementen en toevallig ben ik dus altijd na 2 jaar van provider verandert.
Voor mij staat kpn/hi bovenaan, tmobile er net onder (hoewel sinds ik 4g heb staan ze nu op zelfde hoogte als kpn) zou kpn wel weer willen proberen maar ze zijn helaas veel te duur.
Vodafone zal ik nooit meer nemen, zowel door hun mindere verbinding als door hun erg incompetente klantenservice. Vaak valse beloftes gehad en werd er gewoon gelogen. (Kreeg zelfs een keer na 3x doorverbonden te zijn te horen dat vrouwen in de 30 geil waren waarna er werd opgehangen. Achteraf konden ze niet zien met wie ik verbonden was geweest)

[Reactie gewijzigd door Valinor op 18 december 2014 02:49]

De 4G om te huilen wat dacht je van de 3G dekking, deze werkt ook vaak niet of er staat dat je het heb maar dan kan je nog niks.
Dit soort dingen zijn erg plaatsgebonden. En eigenlijk elke provider heet er in meer of mindere mate last van. Bij mij moest je tot een jaar geleden ook niet met Vodafone aan komen zetten hoor.
Klopt heb je ook wel gelijk in al heb ik met Vodafone tot nu toe al bijna 9 jaar prima bereik, tot nu toe overal in het land waar ik ben geweest bereik :)
Eerst bash je dat 4G om te huilen is. Daarna zeur je over de 3G dekking en vervolgens kom je aan dat je al 9 jaar Vodafone hebt. Kun jij er dan wel iets over zeggen?

KPN, T-Mobile en Vodafone zijn de drie premium merken van Nederland. Waarvan KPN, zeker onafhankelijk gezien, nog steeds het beste bereik heeft op zowel 2G, 3G en 4G. Ja en natuurlijk er zijn uitzonderingen. Op bepaalde plekken zul je met een andere provider beter bereik hebben.
t-mobile overal bereik waar ik ben, kom je met vodafone of kpn een huis binnen. dan mag je een raam openhouden en een stokje met je mobiel eruit steken voor je bereik krijgt ^^

dus ik ben erg blij met t-mobile hier :D
Het verschilt uiteraard maar ik heb altijd andersom gemerkt Vodafone en kpn altijd bereik, en de mensen met tmobile moesten op de wifi hotspot van de gene van vodafone/kpn heel vaak.

Ook grap dit jaar met Carnaval zat ik in katjeskelder in oosterhout midden in het park, de mensen van tmobile konden fluiten naar hun verbinding en ik had gewoon volop bereik Vodafone(Telfort had het ook moeilijk).

Het verschilt ook uiteraard gewoon geen idee waar jij woont maakt niet uit, ik heb nog nooit mee gemaakt tmobile en een goeie verbinding maar dat verschilt per ervaring :).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 17 december 2014 14:39]

wel raar dat kpn volle bereik heeft en telfort niet, ze zitten allebei op het kpn netwerk :o
Telfort is budget provider. KPNs eigen klanten krijgen prio 1 op het netwerk, en zelfs binnen hun eigen prio zit er verschil, zakelijk heeft weer voorrang op particulier.
Hi valt in de prio 1 gelukkig als particulier (heb zelf Hi).
Maar Telfort gaat als prio 2 het netwerk over.
En de virtuele budgets zoals simpel enzo krijgen de laagste prio.
Oftewel als kpn/hi klanten het netwerk in de omgeving op 90% gebruiken, komt Telfort in die 10% terecht om te delen tussen hun klanten en Simpel klanten kunnen fluiten naar hun verbinding.

Hollandsnieuwe en Vodafone is net zo.
Dat maakt voor bereik weinig uit, denk eerder dat het aan het toestel lag waar de Telfort sim inzat ten opzichte van het toestel waar de KPN simkaart inzat... Hoewel er wel een mate van prioriteit wordt toegepast op belletjes en smsjes e.d. heeft dat op het signaal geen effect omdat het allemaal over KPN NL gaat op dezelfde frequentie.
Op de Veluwe is 3G vaak niks, 4G soms redelijk, en zelfs 2G valt nu en dan uit. Ik zie dit ook als ik in de trein zit in Limburg, maar kan dan niet echt beoordelen waar dat aan ligt.
Niet alleen de 4G dekking, ook de 3G en 2G dekking. Thuis had ik regelmatig "Geen service".
Nja ik woon zelf in londen en hen met three echt 100 procent 4g dekking. Het is alleen wanneer ik in Nederland ben memet mijn Nederlandse sim dat ik echt nooit goed bereik heb. Mijn ouders thuis helemaal niks inderdaad.
Volgens mij komt dit omdat ze hun mastennetwerk aan het vervangen zijn in plaats van aan het updaten. Dit zou ervoor moeten zorgen dat ze straks 4.5g/5g of hoe ze het ook willen noemen, in rap tempo kunnen uitrollen.

Verder ben ik het wel eens met de 3g dekking etc.; nu ik bij Vodafone zit loopt alles toch wat soepeler.

[Reactie gewijzigd door JoepD op 17 december 2014 13:26]

Klopt tmobile moet nu echt al hun apparatuur vervangen dus kost best wat tijd, maar sowieso is de dekking van hun niet denderend op veel plekken.
Al word het nu met de 4G volgens mij wel beter al, met 5G(Over paar jaar) zullen ze echt nog wel wat aanpassingen moeten doen maar inderdaad niet zo groot als ze nu doen.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 17 december 2014 14:34]

Dat weten ze bij T-Mobile ook, maar geef ze de tijd. Ze zijn het aan het verbeteren.

Dit is hun plan: https://forum.t-mobile.nl...langer-voor-4g-heb-246100
T-mobile is onderdeel van deutsche telecom. Dat wordt in andere landen zeker anders ervaren. Echter bij de introductie hebben ze het met name gespeeld op prijs en dat raak je niet snel kwijt.

Een voorbeeld waarbij het net andersom is, is KPN, hier wordt dat aangemerkt als premium, maar in mijn optiek premium in de prijzen. Andere providers bieden hetzelfde of meer voor een lagere prijs. Buitenland zitten ze in het midden- of lage segment.
ja in belgie is kpn base, wat niet bekend staat als het meest luxe merk, is wel verbeterd de laatste jaren
Met name de dekking van het internet is van T-Mobile vaak nog vrij belabberd. Als ze geen 4G hebben in april dan gaan wij met de zaak ook mooi over op een ander. Qua service ben ik er vrij neutraal over, er gaat wel eens wat fout maar het wordt altijd wel opgelost (iets wat we bij andere telecombedrjiven nog wel eens problemen mee hebben gehad).
de meningen verschillen daarover, ik ben al jaren een tevreden klant van T-mobile
Ik bedoelde ook niet dat mensen niet tevreden kunnen zijn of dat ze slechte kwaliteit leveren. Ik associeer ze alleen niet met premium.
Ik zit zelf bij t-mobile, maar ik baal wel heel erg dat ze nog geen 4g overal hebben. Dan zie ik vodafone toch meer als premium.
ik woon dicht bij amsterdam en heb bijna altijd goed 4g bereik, daarom zei ik al dat ik tevreden ben met T-mobile
Ik ben verder ook tevreden met t-mobile, maar ze hebben alleen 4g rond de randstad heel veel verder komen ze nog niet. Dat vind ik erg jammer. Maar ik zit al jaren bij hun en heb altijd goede service gehad. Dus dan blijf ik trouw.
ja precies, laat ik nou net in de randstad wonen :D _/-\o_
ken je nagaan wat ben is :)
Ik heb nog een tijdje MTV Mobile gehad, alsook mijn vriendin. Goed geprijsde abo's die destijds nog onder KPN zaten geloof ik. Veel bundel voor je geld en prima verbinding. De extra's die je erbij kreeg stelden niet veel voor, maar de basis was goed. Op een gegeven moment werden ze overgenomen door T-Mobile en heb ik van de kans gebruik gemaakt om mijn contract op te zeggen, ineens waren de abo's ook veel duurder...
Was ook klant toen ze bij de KPN hoorde omdat op dat moment goedkoop waren in combinatie met het toestel dat ik wilde.
Toen het merk overging naar T-Mobile kon ik kiezen of naar Hi of mee.

Ik heb voor Hi gekozen ;)
Ik had 2,5 jaar geleden een MTV Mobile abonnement afgesloten, want dat was het enige abo destijds waar internet de hoofdbundel was en je daarnaast het aantal belminuten en smsjes kon kiezen.

Door een fout heb ik echter een Hi abonnement gekregen (met evenveel MB's plus onbeperkt sms, voor een derde van de prijs dus mij hoorde je niet klagen). Achteraf ben ik daar al helemaal blij mee want het KPN netwerk is vele male beter dan T-Mobile.
Achteraf ben ik daar al helemaal blij mee want het KPN netwerk is vele male beter dan T-Mobile.

Waar baseer je deze mening/feit op?
op dit bijvoorbeeld http://www.4gdekking.nl/ . en ervaring met kleine dorpen waar t-mobile blijkbaar niks om geeft. toen ik een paar jaar terug t-mobile had was de enige plek waar ik 3g had thuis en daar had ik het niet nodig de rest van het dorp had zo ongeveer alleen 2g.
Naast het feit dat dit algemeen bekend is baseer ik dit ook op ervaring. Ik ben 5 jaar lang (tot 2012) abonnee van T-Mobile geweest en mijn omgeving had erg lang vrijwel geen 3G bereik, wat wel had gemoeten volgens de dekking kaart.
Ik had een tijd een telefoon die geen WiFi had maar wel 3G en was dus afhankelijk van die 3G als ik een beetje wou internetten. Daarnaast ligt naar mijn gevoel de snelheid van het 3G netwerk van KPN meestal ook hoger. Nu kan er in die tijd veel veranderen, maar KPN zit ook niet stil.
Er is nog niet veel veranderd sinds kort pas, ze moeten voor 4G letterlijk alles vervangen buiten(dat zegt al wat over hun apparatuur).
Dus wellicht dat ze nu beter worden even afwachten tot ze klaar zijn, en dan eens opletten bij gene die tmobile hebben.
Dat moest KPN ook.
KPN heeft enorm veel locaties voorzien van nieuwe antennes op basis van Single-RAN technologie.

T-Mobile is gewoon lazy en sloom, gooit er minder geld tegenaan en hebben zich flink vergist in de ingekochte frequenties...
Uiteraard moest KPN en Vodafone dat ook maar niet zoveel als Tmobile, ze zijn gewoon stuk slordiger mee om gegaan.
Ikke: vanwege de lage prijs en de hoge internetsnelheid van 14,4MBps op 3G
Vorig jaar had ik nog het idee dat de halve Tweakers userbase een MTV Mobile abonnementje met gratis toestel scoorde toen MTV Mobile een foutje maakte op de website. Gevolg was dat wie er op tijd bij was wegliep met een 10GB internet bundel + gratis 4G op de maximaal haalbare snelheid en wat belminuten voor een simonly prijs en daar dan ook nog een HTC One of een Samsung Galaxy S4 bij kreeg. Ik heb het vermoeden dat dat wel eens de grootste klantaanwas in 1 keer voor MTV Mobile geweest kan zijn. Stuk voor stuk klanten waar zij weinig aan overhouden.

Verder was het toen al zo dat T-Mobile alles afhandelde. Ook op je contract etc. deed je toen al zaken met T-Mobile. Ook als je en duosim aanvraagt krijg je een T-Mobile simkaart opgestuurd. Dus ik geef T-Mobile groot gelijk dat zij de stekker eruit trekken. Er is behalve het foutje op de website wat mij betreft nooit een reden geweest waarom MTV Mobile een pré had boven een abonnement van T-Mobile of van een andere provider. Ik heb geen flauw benul wat het kost om een merk als MTV Mobile in de lucht te houden. Maar liever een bezuiniging op merken dan een zoveelste prijsverhoging!
Je bent niet de enige :P
Zelf heb ik een abonnement gehad van T-Mobile in 2011 met een toestel. Twee jaar na mijn abonnement ging ik over op Sim-Only, ook van T-Mobile. Ik heb het in de T-Mobile winkel afgesloten en heb toen geen woord over MTV Mobile gehoord. Wat blijkt, op mijn contract staat dat ik MTV Mobile heb. Ik vond het prima, want ik had gewoon hetzelfde maandprijs en aantal belminuten/data. Ik zag er geen nadelen in, wel voordelen. Ik kon van alle functies van de MTV Mobile app gebruik maken. :)
MTV mobile was indertijd nog verbonden aan het pop videoclip tv station MTV, voordat het later door T-mobile overgenomen, om jongeren te werven als abonnee, daar is nu blijkbaar de naam "Ben" voor in de plaats gekomen om jongere abonnees te werven. voor T-Mobile
MTV is ook al langer geen pop videoclip station meer. Het is een alternatief station gericht op jongeren, veel muziek zit er niet meer in.
Je kunt je afvragen of jongeren überhaupt wel wat "voelen" bij een provider. Ik denk dat ze meer hechten aan het merk van de telefoon dan aan het netwerk (die zijn redelijk uitwisselbaar, en hebben allemaal sterke en zwakke plekken). Dus of het nou vodafone, simyo of ben is, het gaat ze erom dat ze de nieuwe galaxy S5 of iPhone krijgen met flink wat data, met die requirements kiezen ze de goedkoopste aanbieder. De provider is een domme transporteur geworden.
Ook gehad, omdat zij als eerste de HTC Incredible S hadden, voor nop bij een prima goedkoop abbo met prima voorwaarden. Toentertijd nog onder KPN idd, dus het netwerk was top, snelheden waren top (14,4 MBps over 3G) en de voorwaarden waren ook prima. UIteindelijk ook overgestapt naar T-Mobile en dat was 3x niks, nul bereik in het centrum van Utrecht (letterlijk 20 meter naast de Neudeflat, waar T-Mobile een zender heeft staan). Mocht uiteindelijk m'n abbo opzeggen en heb al m'n geld terug gekregen zodat ik weer snel naar Hi kon gaan. :)
Klopt je zou denken dat ze in grote steden nog wel bereik hebben, maar inderdaad zelfs midden in Utrecht is het een drama.
Volgens mij zit je met tmobile alleen goed als je ergens ver weg richting einde van het land woont, ben wel benieuwd hoe het gaat als ze klaar zijn met 4G(Alle apparatuur van masten worden vervangen).
Ik woon in de Randstad nl. Capelle aan den IJssel (dat is dus niet 'ver weg richting einde van het land' ) en had hier met T-mobile prima bereik. Inmiddels heb ik Telfort en die doet het hier een stuk minder, maar weer wel goed midden op de Drentse heide. Op diezelfde Drentse heide had ik vorig jaar met T-mobile helemaal geen bereik. Elke provider heeft wel ergens in het land een witte vlek op de kaart.

[Reactie gewijzigd door Pineka op 17 december 2014 16:53]

Maar midden in Utrecht?
T-mobile gebruikers waren heel lang de lul op hoog Catharijne, heeft vet lang geduurt voordat t-mobile net als KPN op het idee kwam er van die kleine mastjes bij te plaatsen.
Zo zijn er meer van dit soort slome luiheid acties van t-mobile waarom ik toch blij ben dat ik bij kpn zit (hi dan). Reis het hele land door en overal 4g op enkele middle of nowheres na waar je terug valt op 3g.
Overigens is zelfs internet in de trein van t-mobile ook totaal ruk zodra er meer dan 3 mensen tegelijk gebruik van maken. Als dat reklame moet wezen, tja..
Ik kwam in mijn laatste prijsvergelijking toch bij MTVMobile uit als beste provider voor mij. Veel data, minder minuten/sms en wel met volle 4G snelheid (in tegenstelling tot Ben).

Bij Ben krijg je bij 1000MB géén 4G, bij 1500 MB 4g met 15 Mbit/s en bij 2500 MB 4g met 25 Mbit/s. Bij MTV-Mobile zijn al deze abonnementen op volle snelheid.. (100 Mbit/s)
Er is een groot verschil tussen virtuele providers en premium/budget merken binnen een telecom bedrijf. Vooral bij een homogeen dienstverlening als telecom, waarbij er weinig tot geen verschil in het product is. Belminuten, sms en data zijn ongeacht de provider gelijk. Natuurlijk is er verschil in snelheid bijvoorbeeld (3g, 4g en 4g+) maar dit is momenteel gekoppeld aan type abbonement en ook bijna overal verkrijgbaar.
Hiermee gezegt is er dus bijna geen basis voor premium en budget merken, deze "merken" claimen dan ook verschil op basis van gebruikservaring en prijs. Budget merken bieden vooral verouderde telefoons aan en sim-only/prepaid. Het premium segment met high-end merken (apple/samsung) en met 4g.
Mijn stelling is dat dit vooral misbruikt wordt om de consument het idee te geven, dat er iets te kiezen valt en dat de verschillen groter zijn dan in werkelijkheid.
Zit wat meer achter. Verschil tussen premium, budget en virtueel is groter. Prio op het netwerk is imo ook belangrijk. Ik zou niet paar euro besparen om van het netwerk gedrukt te worden als het wat drukker is of er een mast uitvalt.
Als verkoper in de telecom branche zag ik dit wel aankomen. Er is bijna geen vraag meer naar MTV mobile. Minder dan 1% van abonnementen die we afsluiten is MTV.
Er zullen hier nog wel een hoop mensen MTV Mobile hebben via deze keurig uitgeleverde prijsfout aanbieding:
MTV Mobile aanbieding

Prima tevreden over, eigenlijk was het gewoon T-Mobile en die onderscheidende app met previews en meuk van MTV programma's ook nooit gebruikt eigenlijk.

Slim dat ze enkel Ben overhouden, vanuit het verleden is dat al een sterk merk.
Ik heb Ben gehad en dat was bagger voordat ze werden overgenomen door T-Mobile
In het begin was een MTV Mobile abonnement wel een goede deal, later kwam je bij nota bene T-Mobile zelf goedkoper uit.
Ken 1 iemand die MTV Mobile had, en die werkt bij MTV hehe, dus dat zegt genoeg
Ik wist niet eens dat mtv nog bestond, dat is hier al jaren van de tv verdwenen.
Maar welicht dat dat in NL nog te ontvangen is.

[Reactie gewijzigd door Automark op 17 december 2014 12:28]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee