Microsoft start ondersteuning voor bitcoins

Microsoft is begonnen met het ondersteunen van bitcoin-betalingen bij Microsoft-accounts. Amerikaanse gebruikers kunnen zo indirect apps en games aanschaffen bij de winkels voor Windows, Windows Phone, Xbox Games, Xbox Music, en Xbox Video.

De ondersteuning beperkt zich voorlopig tot Amerikaanse bezitters van een Microsoft-account en ook is het niet mogelijk direct met bitcoins te betalen voor apps en games. "Je kunt bitcoins alleen gebruiken om geld aan je Microsoft-account toe te voegen", aldus Microsoft. Het concern geeft daarbij uitleg over het toevoegen van geld via bitcoins voor gebruikers van desktops en smartphones.

Microsoft werkt voor de optie samen met BitPay, de grootste betalingsverwerker van bitcoin. Hoewel de implementatie momenteel nog beperkt is, betekent de ondersteuning van Microsoft een grote stap voor cryptovaluta in het algemeen en bitcoin in het bijzonder als groeiend betaalmiddel. Grote namen die eerder ondersteuning voor bitcoins aankondigden zijn PayPal en Newegg. In oktober liet voormalig Microsoft-topman Bill Gates al weten dat bitcoin-technologie een sleutelrol gaat spelen, schreef Cryptocoinsnews.

Microsoft bitcoin

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

11-12-2014 • 12:14

113

Reacties (113)

113
107
83
11
1
11
Wijzig sortering
Al gaat het steeds beter, valt mijn mond toch elke keer weer open als ik hier de comments lees. Op deze tech-site met een technisch onderlegd publiek worden nog steeds veel oppervlakkige en ongeïnformeerde reacties gegeven. Lees je alsjeblieft in en trek niet je conclusies op basis van hype-artikelen.
De prijs staat wellicht lager dan vroeger, maar:
  • Het aantal nodes en miners groeit nog altijd.
  • De infrastructuur rond Bitcoin wordt steeds diffuser en volwassener.
  • Het aantal merchants dat crypto accepteert groeit gestaag.
  • Het aantal programmeurs die zich full-time op deze technologie storten, groeit.
  • De hoeveelheid VC-investeringen groeit.
  • De innovatie gaat nog steeds door. De "problemen" van Bitcoin worden door innovatieve start-ups gezien als kansen.
  • De discussie over de technologie wordt steeds inhoudelijker en serieuzer.
  • De blockchain heeft nog altijd een vlekkeloze geschiedenis
Kijk voor de grap eens naar het bedrijf Blockstream, waar founders van Linked-In, Sun Microsystems, Google en Yahoo groot in investeren.
En bekijk voor de grap het volgende filmpje, waar de (verbazingwekkend positieve) reacties van de huidige financiële industrie op de technologie mooi wordt samengevat.

Bitcoin is geen grap en het is geen scam.

[Reactie gewijzigd door PixelPhobiac op 24 juli 2024 17:53]

Correct.

Maar een groot deel van de bitcoingebruikers is enkel geïnteresseerd in het verwerven van gratis geld via speculatie of mining en niet in een nieuw betaalmiddel.

De bitcoin wordt een echt betaalmiddel en het gratis geld is al uitgedeeld. Dus is de lol eraf voor veel mensen.
De lol gaat pas beginnen voor die mensen die er een echt gebruik voor hebben. En dan bedoel ik niet wij Nederlanders maar die andere 5 miljard mensen op deze aardbol.

Als je bedenkt dat er ieder jaar 500 miljard Euro door gastarbeiders naar hun thuisland wordt gestuurd, en dat ze daarmee 50 Miljard aan WesternUnion-fees verliezen, zal Bitcoin hun leven drastisch kunnen veranderen.
Wij Nederlanders geven 4 Miljard Euro per jaar aan ontwikkelings hulp.... dit zouden we niet meer hoeven doen als deze mensen Bitcoin gaan gebruiken. (denk daar maar eens over na).
Als je bedenkt dat er ieder jaar 500 miljard Euro door gastarbeiders naar hun thuisland wordt gestuurd, en dat ze daarmee 50 Miljard aan WesternUnion-fees verliezen, zal Bitcoin hun leven drastisch kunnen veranderen.
De meesten maken dat gewoon over met een bank transfer.
In Nederland is dat kosteloos en veel veiliger dan bitcoins en de ontvanger krijgt het meteen in zijn eigen munt op de bank en kan het zonder conversie meteen met zijn/har pasje uitgeven.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 24 juli 2024 17:53]

De meeste maken gewoon over met bank transfer

Waar heb jij je informative vandaan?

Weet je wel dat van de 6 miljard mensen er maar 1 miljard een Bank rekening hebben? En dat juist deze 5 miljard zonder bankrekening, de gastarbeiders van deze wereld zijn? Die niets anders dan WestrenUnion en MoneyGram kunnen gebruiken?

Je zou ter lering en vermaak eens naar deze video moeten kijken (gaat geheel niet over Bitcoin):
https://www.ted.com/talks...nomics_sending_money_home
Weet jij wel dat jij net suggereerde dat er 50 miljard euro aan western union fees vanuit alleen de EU zouden worden gegenereerd terwijl de omzet van Western union wereldwijd maar 4 miljard euro is (en in de EU dus nog veel minder).
Weet je wel dat van de 6 miljard mensen er maar 1 miljard een Bank rekening hebben?
Weet jij dat dat niet waar is.
In 2012 had ongeveer de helft van alle volwassen mensen in de wereld een bankrekening (ongeveer 2,5 miljard) en dat aantal neemt nog steeds sterk toe.
En dat juist deze 5 miljard zonder bankrekening, de gastarbeiders van deze wereld zijn?
Gastarbeiders hebben juist veel vaker dan gemiddelde inwoners uit arme landen wel een bankrekening.
Bovendien komen de meeste gastarbeiders in europa niet uit de echt armste landen maar uit landen als turkije en of het (voormalig) oostblok waar een bankrekneing de normaalste zaak van de wereld is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 24 juli 2024 17:53]

Sorry, dit was een interessante discussie, maar nu zit je mijn woorden volledig te verdraaien, en krijg ik de indruk dat je een betaalde troll bent.

Ik heb in geen geval gesuggereerd dat "50 miljard euro aan western union fees vanuit alleen de EU zouden worden gegenereerd.

Nee; wat ik heb geschreven is dat er 10% fees wereld wijd aan remitmance aan de strijkstok van bedrijven als WesternUnion blijven hangen, en dat de wereld wijde remitmance market 500 miljard is!
Harde feiten!

Heb je wel de tijd genomen om die video-link van me te zien: Nee dus want je antwoord was binnen 15 minuten, de tijd dat de video duurt.

En ik betwijfel ten zeerste je cijfers over het aantal bankrekeningen, kun je me harde cijfers geven?

Verder zijn jouw opmerkingen op de Nederlandse en Europese situatie gericht.... Dit terwijl het problem in heel andere delen van de wereld ligt. Het zijn India, Phillipine en Mexico en grote delen van Afrika waar de problemen liggen.
En hoe je ook draait met je argumenten: het blijft als een paal boven water dat Bitcoin niets anders dan goed voor deze mensen kan brengen.
Gastarbeiders hebben juist veel vaker dan gemiddelde inwoners uit arme landen wel een bankrekening.
Dus kunnen ze geen geld naar hun familie overmaken via een bankrekening, precies de reden waarom bedrijven als WestrenUnion nu nog veel gebruikt zijn...
Uuhhmm?
  • Het aantal mensen dat zelf een node draait daalt al jaren
  • Het aantal miners is niet te meten, maar de groei van de hashrate neemt af.
  • Het aantal merchants is enorm gegroeid afgelopen jaar, maar de omzet van BitPay is gelijk gebleven. Oftewel, de omzet per merchant is juist gedaald.
Ik zie nog altijd een grote toekomst voor Bitcoin (want dat het aantal nodes daalt zegt helemaal niets), maar jouw lijstje is wel heel rooskleurig.

[Reactie gewijzigd door Woestijn op 24 juli 2024 17:53]

Het aantal nodes daalt al jaren.
Toegegeven, het aantal neemt af, maar de verspreiding en de ontwikkeling van alternatieve implementaties van het protocol neemt toe. Dit maakt het netwerk sterker.

Het aantal miners is niet te meten, maar de groei van de hashrate neemt af.
Hier leuke foto's van een georganiseerde miner die minder dan 5% van het netwerk uitmaakt. De groei van de mining frabrikanten is een goede indicatie dat de industrie blijft groeien.

Waar kan je zien wat de omzet van BitPay is?
Ze rapporteerden begin 2013 een miljoen USD per dag, en zag laatst cijfers waaruit je kon terugrekenen dat het nu eind 2014 nog steeds ongeveer een miljoen per dag is.

Zal kijken of ik de link nog kan vinden, maar het was in ieder geval goed verstopt.
Ik vind dat je overdreven conclusies trekt, aanleiding van de comments was een enkele comment over een "duistere" valuta, en dit wordt al snel aangehaald alsof een compleet publiek niet geinformeerd is.

Ik vind het ook niet helpen dat je een "good news" show opvoert. Geen enkel negatief punt of nadeel over Bitcoin, die er toch echt wel zijn, dat maakt je net zo bevooroordeeld als skeptici.
Eerlijk gezegd was mijn reactie een resultaat van een ophoping van frustraties die ik opliep bij het lezen van reacties op eerdere bitcoin artikelen. Het aantal ongeïnformeerde reacties op dit artikel valt inderdaad mee.
Kan gebeuren hoor :)
Elke keer weer inderdaad. De kwaliteit van T.net is in zijn geheeld zo gigantisch gedaald, veel trolls, kinderen en gewoonweg mensen die te naief zijn om zich in te lezen in een onderwerp voordat je gaat lopen schreeuwen dat je het allemaal zogenaamd beter weet. Wat dat betreft heeft Tweakers last van het te groot worden syndroom. Zowel de bezoekers als de beheerders weten totaal niet meer waar T.net eerst voor stond. Jammer, maar misschien ook wel inherent aan dit soort websites. Het is en blijft goed en leuk totdat de massa de site ontdekt.
"Turkeys, what do you think of Christmas?" :)

(comment op het youtube filmpje)
Het is eigenlijk best grappig om te zien dat mensen die hier 'meningen' hebben en dit baseren vanuit hun eigen comfort zone.
Een duister betaalmiddel wordt er gezegd en dat het gebruikt wordt om illegale middelen te gebruiken.
Geen van deze argumenten zegt iets over bitcoin als technology. In 'normale' valuta wordt ook drugs en andere dingen gekocht. Sterker nog ik denk dat als het erop aan komt er vele malen meer dollars gebruikt worden om drugs te verhandelen dan dat er bitcoins worden gebruikt.
Zwart geld bestaat ook in normale valuta. Het middel van betalen verandert misschien als er nu dingen via bitcoin worden betaald die niet binnen de wetgeving vallen. Maar het is niet zo dat er daardoor meer dingen worden gedaan die niet binnen de wetgeving vallen.

Bitcoin heeft er niet voor gezorgd dat er meer drugs wordt verhandeld, meer moorden worden gedaan of dat het een bijdrage heeft geleverd aan het groter worden van criminaliteit. Dit is er altijd geweest en zal altijd blijven ongeacht het betaalmiddel (of ruilmiddel) dat gebruikt wordt.

Bitcoin als technology heeft veel potentie en de schommelingen op de koers zijn nu misschien nog heftig maar zullen naar de toekomst vanzelf stabieler worden naar mate er meer handel zal plaatsvinden. Dit zijn de groeistuipen in de adoptie fase.

Daarbij vind ik het compleet klasse dat Microsoft zich opensteld voor dit soort nieuwe technologien waar Apple het juist verbied. Dit zegt iets over inovatie en het durven nemen van risico's, iets dat Apple (zoals de beroemde boer die iets niet lust) niet durft te doen.
"Geen van deze argumenten zegt iets over bitcoin als technology"

Who cares? De gemiddelde mens interesseert het niet of de oorzaak technisch of niet is, wanneer er negatieve dingen gebeuren met Bitcoin. "Ik ben mijn geld kwijt, maar gelukkig klopte de wiskunde". Zoiets?
Als je je geld kwijt bent betekent dit dat je je beveiliging niet op orde had of dat je je geld had ondergebracht bij een partij die zijn beveiliging niet op orde had.
Dit zegt niets over Bitcoin nog steeds.
En dit kan ook gebeuren met cash geld, en zelfs met je bankrekening.
En ga nu niet zeggen dat banken je vergoeden want sinds 1-1-2013 is er een wet actief geworden die de banken de macht geeft om je je geld niet terug te geven als je niet kan aantonen dat je je pc/telefoon of ander apperaat voldoende beveiligd had. En hier wordt in de praktijk al gebruik van gemaakt.

De beveiliging van bitcoin waar ik op doel (en dus de wiskunde) is dat het manupileren van transacties niet mogelijk is binnen het bitcoin protocol. Dit is niet iets wat banken kunnen zeggen. Banken hebben een hele dure (en schijnbaar hoge) beveilgings niveau om het te kunnen garanderen. Hier zijn vele mensen mee bezig en nog veel meer computerapperatuur.
Voor bitcoin is hier alleen de miners nodig en iedereen die daaraan meedoet beveiligd (of werkt daar aan mee) het protocol. Nog steeds worden er grote fouten gemaakt bij banken waardoor je niet bij je geld kan, of worden er foute transacties gemaakt. Dit is onmogelijk bij Bitcoin en nog mooier voor iedereen inzichtelijk om te controlleren (iets waar banken al helemaal een probleem mee hebben.)

Dus als antwoord op je statement. bitcoin als technology is 100% veilig terwijl het verliezen van bitcoins uit wallets na diefstal menselijk fouten zijn en niet kunnen worden aangerekend aan de wiskunde.
Ik wijs slechts op het verschil tussen theorie en praktijk. Als voorbeeld dat Bitcoin technisch en wiskundig correct is, en dat transacties te traceren zijn. Maar...niet tot een persoon.

Er zijn ook tal van redenen aan te wijzen waarom Bitcoin als protocol niet de schuldige is wanneer er geld kwijtraakt, maar nogmaals, dat is allemaal niet uit te leggen aan mensen buiten een clubje techneuten.

"Dus als antwoord op je statement. bitcoin als technology is 100% veilig terwijl het verliezen van bitcoins uit wallets na diefstal menselijk fouten zijn en niet kunnen worden aangerekend aan de wiskunde. "

En daar ben ik het dus helemaal mee eens. Mijn punt was nou juist dat mensen zich niet interesseren in wiskunde. Bitcoin opereert in de echte wereld, het is onderdeel van vele andere factoren, waaronder ook slechte factoren, die Bitcoin als geheel twijfelachtig maken voor niet-techneuten.
http://www.businessinside...the-bitcoins-2013-12?IR=T
Daarom zijn bitcoins geen goed idee, denk aan koersmanipulatie etc.. en geen overheid die invloed kan uitoefenen indien het nodig is.
Denk dat bitcoin gebeuren niet erg lang kan bestaan of voornamelijk gebruikt zal worden als transacties bij Deep Web.
Het is best een handig middel om te gebruiken op het internet. Voor real-life toepassingen zou ik toch liever gewoon mijn pinpas of cc gebruiken. Maar op het internet is het wel een leuk concept. Je kunt makkelijk geld doneren aan een website bijvoorbeeld, zonder de relatief hoge kosten van PayPal. Ik heb ook mijn vpn ermee aangeschaft en weleens wat andere kleine dingetjes.

het voelt ook wel futuristisch met al die adressen enzo, en dat je vervolgens gewoon je geld kunt volgen over de block chain.

Best een interessant concept. Ik ben benieuwd of het ooit echt populair zal worden, ook bij het wat meer digibete publiek, maar het is in ieder geval een leuk idee. En anders komt er wel weer wat nieuws.

In de VS is er trouwens ook een college football "Bitcoin Bowl": http://stpetersburgbowl.com/
Dat zal vast ook voor een beetje extra publiciteit zorgen want college football is enorm populair.

[Reactie gewijzigd door i7x op 24 juli 2024 17:53]

nooit verwacht dat de bitcoin toch nog zo zou worden geaccepteerd ik vermoede eigenlijk na alle berichten van hackes en verdwenen bitcoins en dat de bitcoin prijs erg word/werd gemanipuleerd laat staan de veel genoemde handel in verboden producten die betaald werden met bitcoins.
waardoor de bitcoin nou niet echt een goede reputatie op heeft gebouwd bij mij dan teminste?

had ik eigenlijk verwacht dat de bitcoin een eenzame dood zou sterven maar als zelfs microsoft het toch op een of nadere manier begint te omarmen is dat wel netjes misschien toch nog een kans voor bitcoins om te groeien!

p.s. links naar artikels toegevoegd

[Reactie gewijzigd door copywizard op 24 juli 2024 17:53]

Die artiekelen die je plaatst zijn pure clickbaits:
1. Bitcoin zelf is nog nooit gehacked (alleen trading platforms/websites die Bitcoin accepteren zijn gehacked),
2. de verdwenen Bitcoins, zie punt 1 (Bitcoins zijn nog nooit uit persoonlijke wallets verdwenen, hooguit uit de wallets die door derden beheerd worden),
3. Dat de prijs gemanipuleerd wordt, is pure speculatie. Exact zoals het pure speculatie is dat beursprijzen gemanipuleerd worden (waarschijnlijk wel, maar niks aan te doen). Kijk voor de grap eens op de forums van iex.nl. Er is zijn daar elke dag wel meerdere handelaren die claimen dat meerdere beurskoerzen gemanipuleerd worden.
4. Het argument van handel in verboden producten heb ik al helemaal nooit gesnapt. EUR en USD worden ook gebruikt om illegaal te handelen. Sterker nog, ten opzichte van Bitcoin worden bijna uitsluitend EUR en USD gebruikt voor bijvoorbeeld drugs en wapen handel en speelt BTC zo goed als geen enkele rol op wereld schaal. Moeten die valuta daarom dan verboden worden? Of minder gebruikt worden?

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 24 juli 2024 17:53]

Lichtelijk off-topic, maar die hacks en verdwenen bitcoins gaan niet zozeer om bitcoin zelf, maar 3rd parties die zelf hun zaken niet op orde hadden. Als jouw portemonnee gestolen is, is dat niet per definitie een probleem van de euro.

Neemt niet weg dat jouw mening door veel mensen wordt gedeeld. Het staat nu eenmaal niet echt vaak positief in het nieuws.
Jij noemt deze diensten een portemonee, ik noem ze een bank.

Van een bank verwacht ik niet dat mijn geld ineens "verdwijnt". Dat is ook niet mogelijk (en je hebt bepaalde garanties), want een bank wordt gereguleerd door overheden. Niemand reguleert echter de bitcoin.

Als jij het geen bank vind, toon me dan een bitcoin "bank" die me dezelfde garanties biedt.

Heb niets tegen bitcoins en sta achter een global currency.. maar dan veilig(er) voor de gebruiker.
Je moet deze 'bank' zien zoals een bank vroeger in het Wilde Westen, deze banken werden zo nu en dan beroofd (hacken nu), en had je je geld daar uitstaan, dan was je het kwijt. Beter dus om je geld thuis te houden, of ergens te begraven. Dit staat equivalent aan je pc goed beveiligen en je wallet safe houden.

Naar mate banken zich gingen ontwikkelen gingen ze ook garant staan voor het geld dat ze in beheer hadden, Bitcoin zal deze ontwikkeling ook door moeten maken.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door paradoXical op 24 juli 2024 17:53]

Klok en klepel.
Jij noemt deze diensten een portemonee, ik noem ze een bank.
Een exchange is allesbehalve een bank, het is een wisselkantoor. Het is helemaal niet hun primaire doel om het geld voor jou te bewaren (uiteraard is het wel onderdeel van hun taak om van de valuta die jij er hebt staan goed te bewaken, maar de service is niet bedoeld om er geld onder te brengen voor opslag, wat je bij een bank juist typisch wel doet).

Verder zijn er zat online wallets vergelijkbaar met Paypal die geen bankstatus hebben. Jij kunt claimen dat je dat banken vindt, maar dat maakt ze nog geen banken. Als hun virtuele kluis wordt geroofd heb je net zoveel pech als bij een bitcoin exchange. Het enige wat je (in beide gevallen) kunt doen is een civiele procedure starten. Zij zijn jou immers iets verschuldigd.
Als jij het geen bank vind, toon me dan een bitcoin "bank" die me dezelfde garanties biedt.
Waarom wil je dat? Het hele idee van bitcoin is juist dat het niet geregulierd wordt door een centrale authoriteit, maar door "het volk". Jij kunt prima je fortuin in eigen beheer nemen, en niemand die dat van je af kan nemen. Genereer een paper wallet en maak bitcoins over naar dat adres.

Als jij iets wilt zoals een traditionele bank, waarom ga je dan niet gewoon naar een traditionele bank?
Klopt

Overigens, wordt het wel ingezien dat er behoefte is aan veiliger services. Zo worden er nu reeds door Circle en Coinbase verzekeringen aangeboden , dat bij diefstal je niet je Bitcoins kwijtraakt.....( ja echt, ik geloofde het ook niet en heb Circle expliciet gevraagd of dit voor onbeperkte hoeveelheden geldt...en hun antwoord was: Ja, mits je natuurlijk niet zelf onverstandig met je passwords bent omgegaan... maar hacks zoals we by Mt Gox hebben gezien zijn verzekerd door een professionele derde partij).
Als jij het geen bank vind, toon me dan een bitcoin "bank" die me dezelfde garanties biedt.

Heb niets tegen bitcoins en sta achter een global currency.. maar dan veilig(er) voor de gebruiker.
Circle.com

Zoals iemand boven al zei, we zaten/zitten nog in het stenen tijdperk/wilde westen van bitcoin. Heel langzamerhand zie je nu meer volwassen producten ontstaan.

edit: Oeps, ik had niet gezien dat BTCWIZARD me voor was. :)

[Reactie gewijzigd door Bonez0r op 24 juli 2024 17:53]

Bij Circle, http://www.circle.com/, is je inleg verzekerd via één van de grootste verzekeraars in de VS.
Maar als mensen door middel van het zomaar verdwijnen en verschijnen van bitcoin valuta direct de waarde kunnen beïnvloeden is dat wel een probleem.
waardoor men kan Frontrunnen zonder het traceerbaar is.

[Reactie gewijzigd door daft_dutch op 24 juli 2024 17:53]

Niemand kan zomaar bitcoins laten verdwijnen en verschijnen, toch niet op een andere manier dan jij zelf je euro's kan laten verdwijnen en verschijnen. Als je een briefje van 100 euro verbrand is dat weg, als jij je bitcoin private key delete dan zijn x bitcoins weg.

Als je de waarde wil beinvloeden moet je eerst bitcoins bezitten, dat is met alles zo. Het verschil is dat je in het geval van de euro extreem veel euros moet hebben vooraleer je invloed kan uitoefenen, in het geval van bitcoin kan je met aan een paar miljoen dollar al wel iets doen.

[Reactie gewijzigd door Bob op 24 juli 2024 17:53]

als jij je bitcoin private key delete dan zijn x bitcoins weg
Nee, dan zijn de bitcoins niet weg, alle bitcoins zitten in de Blockchain. Als de private keys weg zijn (wallet kwijt/password vergeten), kan je bitcoins op bij behorende public adres nooit meer gebruiken/versturen.
't Is maar wat je het wil noemen. Als ik mijn private key kwijt ben ga ik mezelf niet troosten met het feit dat ze nog in de blockchain zitten.
Want dit alles kan met euro's niet? Ik zie geen verschil.
Ik zie het ook niet. Euro's verdwijnen net zo hard, als een bank omvalt. Er wordt genoeg gemanipuleerd om markten te beïnvloeden met het reguliere geld. Om over crimineel zwart geld maar te zwijgen. Wil best wel wat linkjes opzoeken en plaatsen, maar zou niet weten waar te beginnen, icesave misschien, DSB, artikeltje deCorrespondent
Als een bank omvalt is je spaargeld tot €100 000 gegarandeerd. Bijkomend heb je overkoepelende instanties die er alles aan zullen doen om het omvallen van zo een bank tegen te gaan. Daarnaast moeten banken een hoop garanties kunnen voorleggen en worden ze gecontroleerd. Niets van dit alles bij BTC en we hebben spijtig genoeg dan ook al meerdere BTC bedrijven op discutabele manier zien verdwijnen.
Maar heb je begrepen waarom die 100.000 euro nodig is? Juist omdat het in het bank-model zit opgesloten dat een bank (vrij makkelijk) kan omvallen... per definitie heeft een bank maar ongeveer 10% dekking... en dus zijn ze als de dood voor een bank-run als het vertrouwen wegvalt (want ze kunnen maar 10% teruggeven). Er wordt een schijn-vertrouwen gegeven door 100.000 te "garanderen"... maar Oh wee...als er meerdere bankruns als een ketting reactive plaatsvindt, dan is die 100.000 gewoon flauwekul.

Bij BTC is er per definitie geen fractial-reserve-banking (dus er zou een 100% dekking moeten zijn, en niet de 10% die in het bank system gewoon is), en zijn dat soort flauwekul garanties ook niet nodig. MITS, en dit is een grote MITS, de Bitcoin-bedrijven die coins voor klanten bewaren ook echt met een Proof-of-assets kunnen auditen (en dit gebeurt steeds meer sinds het Mt Gox fiasco).

Verder geven bedrijven als Circle en Coinbase een 100% garantie (via professionele 3de partijen) op diefstal.

Met andere woorden: de Bitcoin wereld is zo slecht nog niet, en wordt iedere maand beter en beter...
10% dekking? Mocht je willen. Dat is echt maar 3% (volgens Basel III), wat men in naarstig naar 4% probeert te krijgen (o.a. door overwinsten te maken op rood staan, leningen en hypotheken).
Ja ik weet dat het erger dan 10% is, maar wilde voor de niet-weters niet te overdreven overkomen (de onweters geloven sowieso niet dat het banking-system zo idioot in elkaar zit).

Men zou deze documentare eens goed moeten bestuderen (er zit een Nederlandse ondertiteling bij):
http://hiddensecretsofmoney.com/videos/episode-4
Zoals er ook talloze bemiddelaars geld van andere in beleggingsportfolios hebben gestopt en op discutabele manier zijn verdwenen, niets nieuws onder de zon.

De bankgarantie is wel een punt, dat zal je bij BTC nooit krijgen, mits je tegen het idee van de BTC, deze weer centraal onder gaat brengen bij een door de overheid gereguleerde BTC bank.
Interpunctie...

Maar inderdaad, interessant dat Microsoft zo'n "duistere" currency accepteerd.
niet zo zeer dat het duister is maar dat he zo instabiel is als maar mogelijk is. Weet je hoeveel bedrijven soms in leveren op variaties in valuta.1 Bitcoin varieert op een dag meer dan de aandelen, dagkoersen van 10%-20% variatie zijn geen uitzondering. Ik zal nooit in een valuta waar je zoveel schommelingen ziet enig betaalmiddel inzien.
Dan schommeld het aantal bitcoins gewoon mee, microsoft vraag gewoone en x bedrag aan dollars in bitcoins. Is niet zo heel moeilijk.
Zoals bij elke nieuwe markt zal de volatiliteit afnemen naargelang de liquiditeit en marktkapitalisatie toeneemt.
Smart contracts en diensten zoals Bitreserve zullen ook helpen,
niet zo zeer dat het duister is maar dat he zo instabiel is als maar mogelijk is. Weet je hoeveel bedrijven soms in leveren op variaties in valuta.1 Bitcoin varieert op een dag meer dan de aandelen, dagkoersen van 10%-20% variatie zijn geen uitzondering. Ik zal nooit in een valuta waar je zoveel schommelingen ziet enig betaalmiddel inzien.
Moet een valuta dan stabiel zijn of is eigenlijk niet erg dat er zo veel schommeling inzit? Mijn perceptie is dat niet noodzakelijk hoeft te zijn voor bedrijven als Microsoft, Paypal en Newegg. je gebruikt de valuta van dat moment en niet van die dag. Dit is juist in mijn ogen het voordeel van Bitcoins, je gebruikt het als indirect betaalmiddel. Sparen met Bitcoins is daarom ook geen goed idee. :P

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 24 juli 2024 17:53]

Sparen, is geheel afhankelijk van de termijn die je voor ogen hebt. Als je maar 6 maanden in gedachten hebt, dan heb je gelijk.... echter... spaar je voor een aantal jaar, dan zou Bitcoin wel eens de meest interessante optie kunnen zijn die je ooit voor mogelijk hebt gehouden (ik spaar zelf reeds 1,5 jaar, en kan absoluut niet klagen, en zal dat zeker niet doen als ik dit nog 3 jaar extra vol houd).
dit slaat echt nergens op: een stabiele munt is een uitermate belangrijke voorwaarde voor een goed functionerende economie. Onstabiele munten hebben gigantische nadelen (andere situatie dan bitcoin, maar kijk maar naar de weimar republiek, brazilië in de jaren 90, zimbabwe,...).
Ik zie niet in waarom microsoft daar anders tegenaan zou moeten kijken dan een ander bedrijf. Ze zouden bitcoins kunnen zien als een risicovolle belegging of als een extra dienstverlening naar potentiële klanten, maar ik betwijfel zeer sterk dat microsoft al zijn verrichtingen graag in bitcoins zou hebben.
Je kon al Bitcoins op je Paypal-account zetten, dus indirect kon je op die manier sowieso al met Bitcoins je Microsoft-account bijvullen.
Je kan nog geen bitcoins op je Paypal account zetten. Paypal heeft enkel aangekondigt dat het samenwerkt om bitcoin betalingen te kunnen accepteren via de Payment hub van Paypal.
Paypal heeft de betreffende pagina teruggetrookken maar kondigde dat al wel aan:
PayPal Payments Hub

Let your customers pay for digital content with PayPal.
Add PayPal, Bitcoin payments and more, with just one integration.
In de google cache is deze pagina nog terug te vnden.

[Reactie gewijzigd door SED op 24 juli 2024 17:53]

Ja dat is dus precies wat ik had aangegeven. Dat merchants via Paypal bitcoin betalingen accepteren.

Dit is iets anders dan dat ze een bitcoin wallet gaan aanbieden zoals @Dingen omschrijft.
Weet je hoeveel "duistere" zaken met dollars en euro's worden verhandeld? Vele malen meer. (En juist: ook door banken (HSBC))
dt-fout

Vreemde opmerking. Of je vindt Bitcoin duister, of niet. Tussen aanhalingstekens zetten lijkt erop alsof je bewust FUD probeert te zaaien.
Anoniem: 80466 @Sito11 december 2014 13:16
Maar inderdaad, interessant dat Microsoft zo'n "duistere" currency accepteerd
Microsoft accepteert gewoon dollars.
Bitpay is degene die de bitcoins accepteerd en converteert
Op BNR werd gezegd dat crypto currency de toekomst is en niet banken.
Om de simpele reden dat de banken maar tussen personen zijn en die worden na verloop van tijd uitgeschakeld om kosten te besparen.

Een voordeel van crypto currency is ook dat een dorp onderling zijn eigen munt kan beginnen en daardoor meer handel en diensten met zichzelf kan bedrijven. Deze locale economie kan losser kan staan van externe invloeden zoals met de gekoppelde geld systemen van nu.

Een Vaticoin voor Christenen onderling? Verzin het maar...

LAAT DE TOEKOMST MAAR SNEL KOMEN 8)7

[Reactie gewijzigd door BottleNext op 24 juli 2024 17:53]

Fijn dat ik afgelopen weekend bitcoins heb gekocht. Die prijs gaat nu zeker flink stijgen, nu zo'n grote partij er vertrouwen in heeft
Dit heeft niks met vertrouwen te maken van MS!

Jij betaald bijv 15 euro in bitcoins, bitpay zet jou bitcoins in euros wat dus wss 14,50 oid is, MS krijgt 14,50 in hun account bijgeschreven...

Oftewel MS ziet er verder weinig van dat dit in bitcoins gebeurd...

Ik denk eerder dat de transactikosten bij bitpay lager liggen dan bij CC en paypal en er dus meer geld voor MS over blijft en dat dat het idee er ook achter is, naast een mogelijk breder publiek te kunnen aanspreken :)

Neemt niet weg dat de prijs hier wel door kan stijgen, omdat het vertrouwen van de markt (je hebt iets meer zekerheid dat je je bitcoins ook uit kan geven) wel degelijk beïnvloed word!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 juli 2024 17:53]

Jij betaald bijv 15 euro in bitcoins, bitpay zet jou bitcoins in euros wat dus wss 14,50 oid is, MS krijgt 14,50 in hun account bijgeschreven...
Het is eerder andersom denk ik.
Microsoft vraag gewoon 50$ voor het product en als je kiest voor betalen in bitcoins krijg je een prijs te zien in bitcoins tegen een tarief van bitpay wat effectief 51$ zou zijn als je kijkt naar de actuele bitcoins koers. Zij geven die 50$ door naar Microsoft en pakken die ene dollar als winst.
De koper betaald dus gewoon een kleine opslag in de koers voor de diesntverlening van bitpay..

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 24 juli 2024 17:53]

Als ze dat ook bij Paypal en CC doen (beide 2.7% van het bedrag!) is het inderdaad logisch dat ze het hier ook zo doen...

Anyway of het er nou bij komt of af gaat maakt niet zo veel uit, het ging er in mijn bericht voornamelijk om dat MS waarschijnlijk geen bitcoins heeft maar gewoon dollars (of euros)...
Als je wat onderzoek doet, zul je snel leren dat BitPay 0% opslag doet: Dus gratis voor de Webwinkel !

https://bitpay.com/pricing

Een paar maanden geleden vroegen ze een klein maandelijks bedrag, maar ook in de Bitcoin-wereld heeft concurrentie een prijs drukkend effect. :)
Als het gratis is voor de verkoper dan wordt dus het geld verdient aan de kopers. Dat kan niet anders.
Die betalen dan gewoon telkens net iets te veel in de conversiekoers
Lastig om uit te leggen, maar het zit hier toch iets anders in elkaar.

Bedrijven als BitPay en Coinbase zijn zelf geen Exchanges, en kunnen daardoor ook geen geld verdienen aan de bid/ask-spread. Zij kopen en verkopen de Bitcoins voor hun klanten, op externe Exchanges en dus kosten. Ze hebben het zo geregeld dat ze door slim inkopen/verkopen en balancing tussen hun Eigen klanten dat ze hierop quitte spelen (ze maken er zelf dus geen winst op).

Waar verdienen ze dan wel hun geld mee, vraag je je af?

Nu, dan moet je je verdiepen hoe Start-ups en VC-investing ('Venture Capital Funds') werkt. Hierbij wordt er een enorme hoeveelheid geld gepompt in een startend maar heel belovend bedrijfje, met de bedoeling om het in korte tijd heel succesvol te laten worden en dan naar de Amerikaanse Beurs te brengen. Net zoals: Facebook, Twitter, Uber en ga zo maar door. De eerste jaren draaien ze zware verliezen (bij Twitter is dit nog steeds zo), maar als ze voor 20 tot 100 miljard naar de Beurs gaan, is het binnenlopen.
Huidige hebben VC's ergens tussen de 100 en 200 miljoen gestopt in de gezamelijke bedrijven: PitPay, Coinbase en Circle. Dat bedrag wordt nu opgebrand om zo veel mogelijk klanten binnen te halen (en dus is het voor deze klanten Gratis !!)
Om een beursgang te maken moet er veel toekomstig verdienpotentieel zijn.
Als je core busines geen verdienmodel heeft houdt het meteen op.
Dus het betalen via bitpay moet uiteindelijk juist (veel) geld opleveren om een beursgang succesvol te kunnen maken.
Alle verkopers krijgen eeuwigdurende kostenloze dienstverlening aangeboden van bitpay dus al geld zal uiteindelijk uit de kopers geperst moeten worden.
Maar begrijp je dan echt niet dat ze hun geld gaan verdienen met de beursgang zelf? Het bedrijf hoeft hun klanten niet uit te persen, net zoals je niets voor Facebook en Twitter als gebruiker betaald.

En nee, deze wereld zit niet zo logisch inelkaar als je zou denken: het core verdien model van Twitter is niet aanwezig, en toch zijn er beurs-beleggers die er toekomst inzien (en ja dat vindt ik ook idioot).

Maar goed, ook ik ben benieuwd hoe ze hun bedrijfsmodel bij een beursgang verkopen..... (ik stap er in iedergeval niet in).
Ik begrijp wel dat de investeerder graag geld willen verdienen met een beursgang maar als je een bedrijf naar de beurs brengt moet je een verdienmodel hebben om te zorgen dat mensen de aandelen willen kopen.

Bij Facebook en twitter was dat duidelijk omdat zij geld konden verdienen met hun websites (ads) met honderden miljoenen en zelf miljarden pageviews per dag.

Bitpay moet ergens geld uit persen en voralsnog lijken kopers die de dienst gebruiken de enige optie om uit te persen.
Het maakt wel uit voor de gebruikers want als het zo werkt betaal je juist met bitcoins relatief meer dan met bijvoorbeeld een creditcard waarvoor vaak de verkoper de kosten pakt. (hoewel ik steeds vaker bij webwinkels ook een opslag van 2,5% moet dokken voor gebruik van een CC)
Het maakt wel uit voor de gebruikers
Het hele punt draait daar niet om. Er werd gesteld dat MS vertrouwen heeft in BTC omdat ze het als betaalmethode gebruiken, en ik ontkracht dat met compleet valide argumenten.

Je hebt mogelijk een punt (is volgens mij zo uit te zoeken, maar BTCWIZARD hieronder geeft aan dat het 0% kost) maa rhet is niet relevant voor mijn reactie die ontkracht dat MS voor het gebruik van deze betaalmethode vertrouwen moet hebben in BTC :)
Maar, het is wel mogelijkheid om een gedeelte of alle bitcoins te houden. Dit kan zowel bij BitPay als CoinBase.
BitPay meldt het volgende: "Around 50% of our merchants actually accept some or all of their settlement in Bitcoin."

[Reactie gewijzigd door PixelPhobiac op 24 juli 2024 17:53]

Dat wist ik niet, maar het maakt ook niet uit, als ze van dat geld (euro/dollar) meteen weer bitcoins kopen zijn ze er ook :P
Bitpay en dergelijke zijn dan ook een tussenstap, je kan bij bitpay ook aangeven een percentage van de coins te behouden. In de toekomst (en het gebeurt nu al) gaan bedrijven ook salarissen betalen in Bitcoins, maar ook toeleveranciers.
BitPay heeft pas nog aangegeven dat ongeveer 50% van hun 50.000 klanten (= bedrijven), een deel van de Bitcoins bewaart (dwz niet omwisselt). Dat vind ik heel bemoedigende cijfers.
Persoonlijk vermoed ik eerder een ander motief...

Microsoft heeft - zeker onder de laten we zeggen jonge linkse IT'ers - een imagoprobleem. Hoewel het nog steeds het grootste softwarehuis ter wereld is, wordt hen van alles verweten van incompetentie tot egoïstische monopolist en alles wat er tussen zit. Of dat alles terecht is laat ik graag in het midden.

Hoewel Bitcoins zelf wellicht behoorlijk aan imago hebben moeten inboeten, doen ze het nog steeds goed bij juist diezelfde linkse jonge IT'ers. En bedrijven die zich inlaten met Bitcoins zijn vaak nieuwe, jonge, innovatieve bedrijfjes. Ik denk dat Microsoft maar wat graag zich laat associëren met Bitcoins om eindelijk weer eens een wit voetje te halen bij wat voor hen een zeer belangrijke doelgroep moet zijn.

Waarvan akte. Ik denk dat Microsoft zeer tevreden zal zijn over de kop die T.net gebruikte voor dit artikel :Y)
Ik durf te betwijfelen of Microsoft zich heel druk maakt over wat jonge linkse IT'ers van hun vinden. Degene die besluit of er Microsoft producten ingekocht worden, zal toch vaker eerder de directeur IT zijn en die zal vaak genoeg een oude rechtse knar zijn, die uit een tijd stamt dat er geen alternatieven voor Microsoft waren.

Microsoft is wel vaker halsoverkop in "nieuwe" technieken gedoken, omdat ze inzagen dat ze achter gingen lopen op de markt, maar dat zijn ook vaak zat miskleunen (of economisch minder renderende producten) geweest. Denk (MS)Java, Zune, Windows RT, Windows Mobile... Ik houd de optie open dat achteraf gezien bitcoinondersteuning aan dit rijtje toegevoegd kan gaan worden.

Van de andere kant kan het muntje ook de andere kant opvallen: de ogenschijnlijke legitimiteit die verschaft wordt door de ondersteuning van de bitcoin door een wereldspeler als Microsoft kan ook net het zetje blijken zijn dat de bitcoin nodig had om bij het grote publiek geaccepteerd te worden. De tijd zal het leren!
De BTC koers reageert de laatste tijd amper op goed nieuws. En nog wel op negatief nieuws. Dus ik zou jezelf nog niet rijk rekenen.
Dit is helaas de hoofdreden waarom men bitcoins gebruikt. Geld verdienen. Door te minen, te speculeren, en soms door elkaar te bestelen en dit alles vanuit je bureaustoel.

Het enige praktische voordeel waar je over hoort spreken is dat de overheid er geen bij kan drukken (wat an sich enkel een voordeel is voor libertairen maar waar de gewone mens geen boodschap aan heeft). Er zijn nog andere praktische voordelen die veel belangrijker zijn voor de burger maar daar geeft bijna niemand om.

Vergelijk maar eens de aandacht die de bitcoincommunity heeft voor het ontwikkelen van betere miners vs. de aandacht voor het ontwikkelen van een portemonnee die je grootmoeder kan openen zonder te moeten leren wat cold storage en een blockchain is.
Dit is het begin van een nieuwe generatie waardepapieren. Als zelfs Microsoft Bitcoins gaat accepteren, of er in ieder geval voorzichtig mee begint, dan kan ik mij voorstellen dat de banken redelijk bang beginnen te worden. Op de korte termijn hoeven de banken niet bang te zijn, maar er is een kans dat de banken op de langere termijn erg bang moeten zijn voor dergelijke waardepapieren.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 24 juli 2024 17:53]

Microsoft accepteerd geen bitcoins, ze doen helemaal niets met bitcoins. Zie verhaal hierboven van watercoolertje. Microsoft ontvangt gewoon dollars en euro's en ziet helemaal niets van de bitcoins.
Dat klopt, maar als je bitcoins aanbied als legitieme betaalmethode voor je producten dan geef je als Microsoft toch wel een heel duidelijk signaal af dat je bitcoins serieus neemt. Daarmee steunt Micorsoft het concept bitcoins.
Dit kost Microsoft amper geld en geen enkele moeite.

https://bitpay.com/pricing

Het is niet bekend hoeveel het enterpriseplan kost, maar de andere twee plannen ($0, en $300/maand) doen vermoeden dat het wellicht maar een blip op de uitgavenslide van Microsoft is.

Microsoft zendt helemaal niet het signaal dat een belangrijk deel van de markt met bitcoins wil betalen, enkel dat meer dan een handvol mensen met bitcoins wil betalen. Als de kosten zo laag zijn, waarom zou je het dan niet doen?

Meer nog: als de bitcoin doorbreekt, dan zal het voor 100% te danken zijn aan Bitpay en vergelijkbare/toekomstige diensten die op commissie werken.
Ook al ontvangen ze niet de Bitcoins zelf, ze genieten wel volop van de voordelen.

a) Ze verdienen er zo'n 2% aan (BitPay is veel goedkoper dan CreditCards)
b) Ze hebben geen last van valse CreditCards (dit is een zeer kostbaar probleem)
c) Ze hebben geen last van refunds en het onterecht terugdraaien van CreditCard aankopen.

Een ander groot bedrijf (overstock.com) heeft laten doorschemeren dat door de bovenstaande punten (b) en (c), ze hun Fraude-afdeling met een aantal personeelsleden kunnen inkrimpen, nu ze 5% van hun bestellingen in Bitcoin binnen krijgen. Microsoft gaat hier mee dus kilo's geld verdienen...... Hopelijk komen ze nu met extra kortingen voor ons, consumenten, als we met BTC betalen.

[Reactie gewijzigd door BTCWIZARD op 24 juli 2024 17:53]

Ze accepteren het wel degelijk. Alleen het wordt afgehandeld door een andere partij. Het klopt dat Microsoft de bitcoins niet eens te zien krijgt, maar van acceptatie is wel degelijk sprake.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 24 juli 2024 17:53]

Banken en credit card-maatschappijen zijn al bang:
https://www.youtube.com/watch?v=bO4jHXjCXw8
Matthew Driver, President (South East Asia) of MasterCard, on virtual currencies: “All of a sudden you’re having crypto-currencies being manufactured on an anonymous computer in an anonymous location.”
Microsoft accepteerd nul bitcoins.
Hoe zit het met de wisselkoers?
Hopelijk is het niet bedoelt als cashcow voor Microsoft om op een goedkope manier aan Bitcoins te kunnen komen.
Het is een goedkopere manier om aan dollars er en euro's te komen, MS krijgt dat gewoon uitbetaald, geen bitcoins...
Bitpay wisselt het direct om en Microsoft ontvangt $.
Het gaat via BitPay. Die rekenen gewoon een eerlijke koers hoor. Vervolgens kunnen ze het om laten wisselen (dan zien ze dus nooit wat van die bitcoins), of ze kunnen ze houden, maar dat is wel wat riskant als het om zoveel geld gaat (door koersschommelingen). Er zijn ook winkels die een deel in usd en een deel in btc houden om een beetje te experimenteren.
om op een goedkope manier aan Bitcoins te kunnen komen.
Als ze dat zouden willen sturen sturen ze gewoon een mining applicatie via Windows update naar miljarden PCs ;)
Microsoft wil geen bitcoins.

Integendeel, want ze hebben dit:
https://xrptalk.org/topic...nt-for-bitcoin-permacoin/

[Reactie gewijzigd door Enai op 24 juli 2024 17:53]

Dat is heel fijn.
Wil microsoft ook even fixen dat ik uberhaupt apps kan kopen? Wanneer je cortana wilt gebruiken, moet je je telefoon in US zetten. Wanneer hij daarin staat kun je als nederlander geen apps meer kopen.
volgens mij kun je dat zelf toch fixen door cortana pas te gebruiken als het uit is voor nederland, zodat je de telefoon gewoon in locatie nederland kun houden?
Klopt ja, maar gebruik cortana best regelmatig.
Mocht ik een app willen kopen zet ik mijn telefoon tijdelijk terug naar nederland, maar dat is niet echt een oplossing IMO.

[Reactie gewijzigd door Mitte op 24 juli 2024 17:53]

Dan zul je dus zelf de keuze moeten maken :P

MS ondersteunt op dit moment nog niet cortana in NL, dus mag jij de keuze maken. cortana gebruiken en geen Apps meer kopen als Nler, of het zolang zonder cortana doen.

denk niet dat het terecht en reeel is om het MS kwalijk te nemen dat jij bij het gebruik van cortana geen app's meer kunt kopen.
MS is goed ingedekt door BitPay, die gewoon de tussen'bank' is voor coins -> cash, MS krijgt gewoon cash bijgeschreven en heeft weinig te doen met coins. Hoe mensen aan hun coins komen, zolang MS z'n geld maar krijgt van BitPay.

Beetje een psuedo acceptatie, eindproduct blijft gewoon harde dollars en euro's die door zo'n bitbank worden uitgekeerd aan de verkopende partij.
MS is goed ingedekt door BitPay, die gewoon de tussen'bank' is voor coins -> cash, MS krijgt gewoon cash bijgeschreven en heeft weinig te doen met coins. Hoe mensen aan hun coins komen, zolang MS z'n geld maar krijgt van BitPay.

Beetje een psuedo acceptatie, eindproduct blijft gewoon harde dollars en euro's die door zo'n bitbank worden uitgekeerd aan de verkopende partij.
Klopt, ware het niet dat door deze "acceptatie" een breder publiek word aangeboord en het handselvolume in bitcoin stijgt. Daardoor stijgt ook het vertrouwen in de bitcoin.

Dat het door een 3e partij word afgehandeld maakt niets uit. Online iDeal betalingen gaan ook via een derde partij, dat doet niets af aan de populariteit van het systeem.
Ideal is ook een tussenpersoon, zo'n bitpay is meer een wisselkantoor.

Stel dat er nu 1 land zijn valuta de deur uit doet en met schelpen gaat betalen, zal het een verkoper (buiteland) een rotzorg zijn wat een schelp waard is, hij verkoopt iets voor 15 euro en het wisselkantoor betaald hem 15 euro uit. Hoeveel schelpen daar tegenover staan, maakt dan weinig meer uit.

Ik noem het nog steeds pseudo vertrouwen, het volledige risico ligt bij het wisselkantoor, de rest van de wereld gaat gewoon verder in de 'echte' valuta's.
Dus net zoals wanneer ik met een creditcard iets in 'dollars' betaal, de euro's(of schelpen of wat dan ook) worden van mijn rekening gehaald en de dollars bij de ontvanger gestort.
betekend dit weer dat BTC weer qua waarde omhoog gaat als grote marktleiders het ook toepassen in hun diensten?

Want dan maar even ene BTC machine opzetten en minen die handel .

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 24 juli 2024 17:53]

Zou kunnen.

En nee dat heeft geen zin. De difficulty is nog steeds hoog. https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.